Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ. ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΤΗΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"




poutin-kypros



makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζητάμε επίσης από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να μας ενημερώσει πώς αντιμετωπίζει το θέμα

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ RFID CHIP ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρακαλούμε διαδώστε την παρούσα ανακοίνωση.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ RFID CHIP ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Τράπεζα EUROBANK ανακοίνωσε εδώ και λίγο καιρό στην ιστοσελίδα της (http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=1027&mid=961&lang=gr )(για να σας ανοίξει η σελίδα θα πρέπει να αντιγράψετε το λινκ στο πρόγραμμα περιήγησης) τις νέες πιστωτικές κάρτες της τεχνολογίας PayPass ή στα ελληνικά «ανέπαφων συναλλαγών».

Ήδη τηλεοπτική διαφήμιση μιας από τις εν λόγω κάρτες προβάλλεται και στην τηλεόραση .

Πέραν της τηλεοπτικής διαφημίσεως η εν λόγω τράπεζα προωθεί τις συγκεκριμένες κάρτες της και με άλλες προωθητικές ενέργειες όπως μεταξύ άλλων «ένα μεγάλο ποπ κορν» δωρεάν (http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=341&mid=693&lang=gr ).

Επίσης στις ανωτέρω ιστοσελίδες δίδονται και άλλες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία Pay Pass καθώς και απαντήσεις σε διάφορες υποθετικές ερωτήσεις.

Συμπληρωματικά σε όσες πληροφορίες αναφέρονται εκεί ως Ενωμένη Ρωμηοσύνη θα θέλαμε να επισημάνουμε και τα ακόλουθα:

1) Η τεχνολογία PayPass σημαίνει ότι οι κάρτες με την τεχνολογία αυτή περιέχουν rfid chip. (βλ. μεταξύ άλλων εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/MasterCard και εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/File:Paypass_chip_front.png )

Στην ανωτέρω φωτογραφία μιας Αυστραλιανής ημιδιάφανης κάρτας paypass φαίνεται το rfidchip και η κεραία του.

2) Οι κάρτες αυτές είναι του τεχνολογικού πρότυπου (στάνταρντ) ISO/IEC 14443 της ίδιας δηλαδή τεχνολογίας -με chip rfid- που χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων τα βιομετρικά διαβατήρια και η Γερμανική Κάρτα του Πολίτη. (http://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_14443 ). Να αναφέρουμε εδώ ότι στα Βρετανικά διαβατήρια με την εν λόγω τεχνολογία οι κωδικοί ασφαλείας «έσπασαν» σε λιγότερο από 48 ώρες. ( βλ εδώ http://www.wired.com/beyond_the_beyond/2006/11/arphid_watch_fi/ )

3) Επίσης οι κάρτες αυτές είναι της κατηγορίας EMV, για τις οποίες όμως εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.
(http://en.wikipedia.org/wiki/EMV#2010:_Hidden_hardware_disables_PIN_checking_on_stolen_card )

Μεταξύ άλλων να αναφέρουμε ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Steven Murdoch και Saar Drimer έχουν καταδείξει τα προβλήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- «είναι τόσο απλή που τους σοκάρισε». Σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσεις τους, αυτοί που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του συγκεκριμένου συστήματος αρκεί να έχουν προπτυχιακές γνώσεις ηλεκτρονικών – γνώσεις που από παλαιότερες επιθέσεις έχει αποδειχθεί πως είναι κτήμα όσων ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα. Το θέμα αποτέλεσε και αντικείμενο της εκπομπής Newsnight του BBC την οποία, όσοι γνωρίζουν αγγλικά, μπορούν να δουν εδώ.

Αλλά και άλλοι επιστήμονες έχουν καταδείξει προβλήματα στη συγκεκριμένη τεχνολογία όπως οι Andrea Barisani, Daniele Bianco, Adam Laurie και Zac Franken με σχετικές ανακοινώσεις τους σε συνέδρια. Στην πράξη θα πρέπει να αναφέρουμε την περίπτωση της Shell που αναγκάστηκε να ακυρώσει την εν λόγω τεχνολογία EMV από τις κάρτες της αφού είχαν κλαπεί περίπου 1.000.000 λίρες από πελάτες της (βλ.  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/4980190.stm ) αλλά και τη μαζική επέμβαση από εγκληματίες (;) από το Πακιστάν και την Κίνα σε αναγνώστες τέτοιων καρτών που διατέθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αφαίρεσαν από χρήστες των καρτών συνολικό ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων λιρών. Το τελευταίο γεγονός ανάγκασε τον Υπεύθυνο Εθνικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ Joel Brenner, να δηλώσει ότι «μέχρι πρότινος μόνο κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούσαν να εκτελέσουν κάτι τέτοιο. Είναι τρομακτικό»

(βλ. http://www.theregister.co.uk/2008/10/10/organized_crime_doctors_chip_and_pin_machines/ )

Ύστερα από τα παραπάνω θα θέλαμε η Τράπεζα Eurobank να μας ενημερώσει:

1) Για ποιο λόγο αποφάσισε να μην ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό ότι οι εν λόγω κάρτες της περιέχουν rfid chip και την εν λόγω τεχνολογία και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες αδυναμίες που προαναφέρθηκαν;

2) Δεδομένου ότι το εν λόγω rfid chip έχει μνήμη και ως εκ τούτου βάση δεδομένων, τι είδους προσωπικά δεδομένα του χρήστη θα συλλέγει η κάρτα ανέπαφων συναλλαγών, τι χρήση θα κάνει αυτών και ποιοι ασύρματοι αναγνώστες δύνανται να λαμβάνουν γνώση αυτών των δεδομένων;

3) Εάν έχει ενημερώσει σχετικά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ζητάμε επίσης από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να μας ενημερώσει πώς αντιμετωπίζει το θέμα των βάσεων δεδομένων των τραπεζικών καρτών με rfid chip και των συσκευών απομακρυσμένης ανάγνωσής τους. Να επισημάνουμε εδώ ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, το 2013 έχει προγραμματιστεί ως η χρονιά εφαρμογής των ανέπαφων συναλλαγών στις τραπεζικές κάρτες.

(http://www.imerisia.gr/ )

Κλείνουμε με την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει μια απάντηση στα ανωτέρω και θα ακολουθήσουν οι δέουσες ενέργειες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ενωμένη Ρωμηοσύνη
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα μυστηριώδη ευρήματα στη Βεργίνα

Νέα μυστηριώδη ευρήματα στη Βεργίνα
Το μυστήριο ενός μακάβριου ευρήματος σε βασιλικό τάφο των Αιγών, συνδεδεμένου πιθανότατα με την κατάλυση του Μακεδονικού Βασιλείου, καλούνται να διαλευκάνουν οι αρχαιολόγοι σε πρόσφατα αποκαλυφθέντα βασιλικά ταφικά μνημεία της Βεργίνας.
Δώδεκα ενήλικες, μωρά και νήπια, 15 άλογα και σκυλιά που πετάχτηκαν νεκρά μαζί με ένα φόρτωμα αγγεία και κεραμίδια τον 2ο π.Χ. αι. σε άδειο βασιλικό τάφο του 5ου π.Χ. αι., συλημένο από τους Γαλάτες τον 3ο π.Χ. αι., είναι το τραγικό γεγονός που στοιχειώνει τα λείψανα υπόστυλου τάφου.
Το έκρυβε επί αιώνες ένα από τα τρία νέα εντυπωσιακά ταφικά μνημεία που έφεραν στο φως, τον τελευταίο χρόνο, οι εργασίες ανάπλασης - ανάδειξης του νεκροταφείου των τύμβων και της βασιλικής συστάδας των Τημενιδών. Στις απροσδόκητες αποκαλύψεις, σύμφωνα με την υπεύθυνη της ανασκαφής αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη, ανήκουν ένας μεγάλος λιθόκτιστος κιβωτιόσχημος τάφος που σώζεται σχεδόν σε όλο το ύψος του, δύο άλλοι μνημειακοί τάφοι, βόρεια και νότια, άγνωστου έως σήμερα αρχιτεκτονικού τύπου, ενώ σοβαρές ενδείξεις οδηγούν στην αποκάλυψη ενός ακόμη μακεδονικού τάφου, του δέκατου τρίτου της νεκρόπολης των Αιγών.
Το νότιο μνημείο της ταφικής «τριάδας», η ανασκαφή του οποίου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, είναι κατεστραμμένο σε μεγάλο βαθμό, όμως ο βόρειος τάφος σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση, κι όπως επισημαίνει η κ. Κοτταρίδη, αποτελεί τον άμεσο πρόγονο των λεγόμενων «Μακεδονικών τάφων». Είναι ένα πρωτότυπο κτίριο, που υπόσχεται να ανοίξει μια νέα σελίδα στη μελέτη της μακεδονικής αρχιτεκτονικής και της καταγωγής του «Μακεδονικού τάφου».
Οι τρεις τάφοι, αν και βίαια λεηλατημένοι -γεγονός που, σύμφωνα με μαρτυρία του Διόδωρου, συνδέεται πιθανότατα με την καταστροφή της βασιλικής νεκρόπολης των Αιγών το 276 π.Χ. από τους Γαλάτες μισθοφόρους του Πύρρου- διατηρούσαν έντονα ίχνη από τις επιβλητικές ταφικές πυρές στις οποίες δαπανήθηκαν τα σώματα των νεκρών. Χρυσά δισκάρια με το χαρακτηριστικό αστέρι της Βεργίνας και στους τρεις τάφους, χρυσό βελανίδι από χρυσό στεφάνι ανδρός στον κιβωτιόσχημο τάφο, ίχνη από έναν χάλκινο φολιδωτό θώρακα στον υπόστυλο τάφο, χρυσό ανάγλυφο με πολεμιστές από τη διακόσμηση χρυσοποίκιλτης ασπίδας, βοτσαλωτό δάπεδο μήκους 15 περίπου μέτρων ενός υπέργειου κτιρίου, θραύσματα από αλαβάστρινα μυροδοχεία και ένα νόμισμα Περδίκκα Β΄ (454-413 π.Χ.), βοηθούν στη συσχέτιση των μνημείων με τα πρόσωπα από τον Αμύντα Α΄ (530-498 π.Χ.) και τον Αλέξανδρο Α΄ (498-454 π.Χ.) μέχρι τον Φίλιππο Β΄ (359-336 π.Χ.).
Τα ταφικά μνημεία αναμένεται να ταυτοποιηθούν με την ολοκλήρωση της ανασκαφής. Για την ώρα οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν το τραγικό γεγονός που κρύβουν τα λείψανα του υπόστυλου τάφου. Η στρωματογραφία, τα οστά που φαίνονται να αποτέθηκαν συναρθρωμένα και τα αγγεία που συγκολλώνται από θραύσματα διάσπαρτα σε όλο το πάχος της επίχωσης, μαρτυρούν ότι δεν ήταν μια σταδιακή απόθεση αλλά ένα συγκεκριμένο γεγονός που, όπως δείχνει η κεραμική και ένα χάλκινο νόμισμα, πρέπει να σχετίζεται με την καταστροφή των Αιγών που ακολούθησε την ήττα του Περσέα από τους Ρωμαίους στην Πύδνα το 168 π.Χ. και την κατάλυση του Μακεδονικού Βασιλείου.
Οι νέοι τάφοι της Βεργίνας καθώς και άλλες αποκαλύψεις από το ανασκαφικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη θα ανακοινωθούν στην 26η επιστημονική συνάντηση που αρχίζει σήμερα στο παλαιό κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
H Καθημερινή (Γιώτα Μυρτσιωτάκη) thessalianews.gr

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεατρική παράσταση «Το Νησί των Θησαυρών»

to nisi
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τηλ. 6945 978340



ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σάββατο 30 Μαρτίου στις  6:15 μ.μ.

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ

                                 του Robert Louis Stevenson
Πειρατές, κρυμμένοι θησαυροί, ξιφομαχίες, παλιοί χάρτες , τροπικά νησιά, ναυτικοί με ξύλινα πόδια και παπαγάλους στους ώμους,  σε μια παράσταση γεμάτη δράση.


Διασκεδάστε με τις  περιπέτειες  της  Τζίμυ της νεαρής πειρατίνας και των συντρόφων της, στο συναρπαστικό κυνήγι της για το χαμένο θησαυρό. Αλλά προσοχή, γιατί υπάρχουν προδότες πειρατές τριγύρω, με επικεφαλής τον διαβόητο Λονγκ Σίλβερ Τζων, που προσπαθούν να κλέψουν το χάρτη, που βρέθηκε τυχαία στα χέρια της.

Θα τα καταφέρει η  Τζίμυ να ξεφύγει από τον πανούργο πειρατή και να έρθει αντιμέτωπη με όλες τις δυσκολίες ώσπου να ανακαλύψει τον πολυπόθητο θησαυρό;



Το Θέατρο του Βορρά μεταφέρει το γνωστό σε όλους «Νησί των Θησαυρών» του Ρόμπερτ Λούις  Στήβενσον σε μια διασκευή για όλη την οικογένεια, που υπόσχεται αληθινή περιπέτεια και ένα ταξίδι σε κόσμους διαφορετικούς που διεγείρουν την παιδική φαντασία.

Μια μαγική ιστορία από τα παιδικά μας χρόνια και ένα από τα πιο κλασσικά πειρατικά μυθιστορήματα που έχουν χαρίσει ανεξάντλητο υλικό για παιχνίδι και όνειρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Το «Νησί των Θησαυρών» μαγεύει γιατί εισαγάγει τους μικρούς σε ένα κόσμο περιπέτειας, απόδρασης και προτύπων  που μοιάζει για «μεγάλους», ενώ για τους «μεγάλους» είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας των παιδικών τους χρόνων.

Έχει μεταφερθεί  17 φορές στον κινηματογράφο, 24 στο θέατρο, 11 στην τηλεόραση κι  έχει γίνει 3 φορές παιχνίδι για υπολογιστή ενώ  λίγοι είναι αυτοί που δεν μεγάλωσαν μέσα από τις σελίδες του παίζοντας  τους πειρατές λίγο πριν ξεκινήσουν  το δικό τους ταξίδι για να βρουν τον προσωπικό τους χαμένο θησαυρό.

Η παράσταση, η οποία βασίζεται σε ένα κείμενο ειδικά διασκευασμένο για παιδιά  φιλοδοξεί να γνωρίσουν και οι σημερινοί μικροί  «επίδοξοι πειρατές»,  το κλασικό αυτό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας  και να ανακαλύψουν την ομορφιά του ταξιδιού. Μέσα από διαδραστικό παιχνίδι, τα παιδιά διαμορφώνουν τα ίδια το τέλος της ιστορίας,  ζουν την περιπέτεια και κυρίως επιλέγουν ποιος είναι ο θησαυρός, που τα ίδια πρέπει να βρουν.

Η θεατρική παράσταση «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ» θα βρίσκεται στην ΚΟΖΑΝΗ στη ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ (αίθουσα Φίλιππος)  για μία μοναδική παράσταση το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 6:15 μ.μ.

Πληροφορίες στο 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.     

Εισιτήρια προπωλούνται στο Δισκοπωλείο Πούλιος Ηχοδομή Πλατεία Ελευθερίας 4 Τηλ. 24610 38006.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος  8€

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας :  m.6947 70 69 72
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο στα Δερβενοχώρια

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση στρατιωτικύ ελικοπτέρου. Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του
Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο στην περιοχή των Σκούρτων στα Δερβενοχώρια.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο πιλότος είναι ζωντανός. Δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι πληροφορίες και για άλλους επιβαίνοντες.

Πηγή: lamiastar.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα:Eκδήλωση Τέχνης & Πολιτισμού με τίτλο «Διαδρομές του Χρώματος στο γκρι» το Σάββατο 23 Μαρτίου

giuseppeΗ Ελληνική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca (www.premiosciacca.it) στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δράσεων, κι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας, διοργανώνουν στην Πτολεμαΐδα την τρισκελή εκδήλωση Τέχνης & Πολιτισμού με τίτλο «Διαδρομές του Χρώματος στο γκρι»που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 18:00 στην Πτολεμαΐδα στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» (3ο χλμ. Πτολεμαΐδας – Φλώρινας).
Κυρίαρχη παρουσία στην εκδήλωση είναι αυτή του Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, για τον οποίο θα γίνει παρουσίαση της κινηματογραφικής τριλογίας του (Καβάφης – El Greco – Ιωάννης Βαρβάκης) και η προβολή εμβληματικών ελληνικών προσωπικοτήτων. Για τον Γιάννη Σμαραγδή και το έργο του θα μιλήσουν: η Γενική Γραμματέας των G. Sciacca, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, ο Καθηγητής Χάρης Κοντοσφύρης, του Τμήματος Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) και ο Κωνσταντίνος Μπαμπλίλας, Δάσκαλος – Θεατρολόγος. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής θα αναφερθεί στη γνωριμία του κοινού με «Έλληνες – πρότυπα» μέσω της κινηματογραφικής τέχνης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Πολιτική Επιστήμων Δώρα Αυγουλίδου, Αν. Διεθνών Σχέσεων Giuseppe Sciacca.
Το ιστορικό-εικαστικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει την ομιλία της Καθηγήτριας Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ, Ευαγγελίας Τσουκαλά & την παρουσίαση από τη ζωγράφο Δήμητρα Λαμπρέτσα παλαιοντολογικών ευρημάτων της περιοχής υπό τον συντονισμό του Επικοινωνιολόγου Αντώνη – Μάριου Παπαγιώτη.
Στη διάρκεια της τρισκελούς διαδραστικής εκδήλωσης, η γνωστή ζωγράφος Χριστίνα Κωστοπούλου με τους καλλιτέχνες Κώστα Τζανάκη και Δημήτρη Πούσμπουρα από την Odyssey και τους φοιτητές της Σχολής Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα: Kώστα Γκράτσα (3d animation, σκηνοθεσία), Αλέξανδρου Βαρελίδη & Γεώργιου Ζαπαντιώτη (φωτογραφία), Σπύρου Κατσαρέλη (σκίτσο) στέλνουν με τα έργα τους το δικό τους μήνυμα για το μέλλον.
Υποστηρικτικά συμμετέχουν οι φοιτητές: Αντιγόνη Καψάλη & Ειρήνη Φουντουραδάκη (δημιουργικό αφίσας) και Γιώργος Αβέτικ – Ιωαννίδης (φωτογραφία και βίντεοσκόπηση).
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν: Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου κι εκ μέρους των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, η Συντονίστρια Ελλάδας κι ο Υπεύθυνος Εξωστρέφειας, Φωτεινή Βρύνα και Μιχάλης Αμοιρίδης, αντίστοιχα.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Αναστηλώνουν το καμένο νεοκλασικό

Η φωτιά που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο νεοκλασικό κτίριο του Αγροκηπίου στην έξοδο της Πτολεμαίδας προς την Κοζάνη ευαισθητοποίησε τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Εορδαίας που αναλαμβάνει δωρεάν την επικαιροποίηση- συμπλήρωση της μελέτης του 2011. Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καλαμάρα στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο ενώ η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου ανέφερε ότι η δημοτική αρχή προτίθεται να επισκευάσει το κτίριο συζητώντας και κάποιες άλλες προτάσεις ώστε να προκύψει το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Εγκαταλελειμμένος μετασχηματιστής

Ένας μεγάλος μετασχηματιστής έχει εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα σε περιοχή κοντά στις παλαιές εργατικές κατοικίες Πτολεμαϊδας προκαλώντας την περιέργεια διερχόμενων. Ο μετασχηματιστής που ενδεχομένως έχει κλαπεί από χώρο της ΔΕΗ είναι εσωτερικά άδειος αφού κάποιοι αφαίρεσαν πρωτίστως τον χαλκό για ευνόητους λόγους και στη συνέχεια τα καλώδια. Εκφράζονται φόβοι ότι τα λάδια που έπεσαν στο έδαφος είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον και για τα άτομα που κινούνται στη γύρω περιοχή.

EΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα :Προβολή ντοκιμαντέρ«ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ» την Πέμπτη 21 Μαρτίου

pagkosmia imera nerouΗ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Πτολεμαΐδας και το Σωματείο Εργαζομένων της Επιχείρησης, θα συνδιοργανώσουν εκδήλωση, όπου θα πραγματοποιηθεί η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ: «ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ»
του Δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου  σε σκηνοθεσία του ιδίου, SmallPlanet – ΕΡΤ ©, διάρκειας 60 λεπτών, με θέμα την αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού σε άλλες χώρες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο δράσης για την <Παγκόσμια Ημέρα Νερού>, που έχει ορισθεί η 22α  ΜΑΡΤΙΟΥ κάθε έτους και αφορά το πλέον πολύτιμο αγαθό για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη μας.
Καλούνται όλοι οι κάτοικοι και οι Φορείς του Δήμου μας να παρακολουθήσουν την προβολή,
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με 1 δις ευρώ σε κυπριακές τράπεζες!

Συναγερμός έχει σημάνει στο περιβάλλον ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως τώρα παραμένει ανέγγιχτο από την Δικαιοσύνη

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου και κυρίως η πιθανότητα διαρροής ονομάτων.  

Το συγκεκριμένο στέλεχος, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στον ΣΔΟΕ,  “κρύβεται” πίσω από υπεράκτια εταιρεία με καταθέσεις που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, σπασμένες σε τρεις λογαριασμούς.

Στην Κύπρο έχουν την έδρα τους και πολλές άλλες εταιρείες Ελλήνων επιχειρηματιών, εκδοτών κλπ, οι οποίοι εμπλέκονται σε εμπόριο όπλων και όχι μόνο.

Ε, ρε τι έχουμε να δούμε...

 
http://kourdistoportocali.com/articles/19478.htm
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαντέψτε τι ψήφισε η Ελλάδα στην πρόταση να ΜΗΝ χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα για τα επόμενα 2 χρόνια ώστε να ανακάμψουν οι πληθυσμοί των μελισσών που αποδεκατίζονται από τα ζιζανιοκτόνα.

H E.E. δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θάνατο των μελισσών Δεν υπήρξε συμφωνά για τα ζιζανιοκτόνα 

Ύστερα από κάλεσμα της Ε.Ε. για διετή αναστολή χρήσης τριών ζιζανιοκτόνων που συνδέονται με τον αποδεκατισμό των μελισσών, δεν υπήρξε τελικά, την περασμένη Παρασκευή, συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών, καθώς 9 από τις 27 χώρες αντιτάχθηκαν σε ένα τέτοιο μέτρο, ενώ άλλες πέντε απείχαν από την ψηφοφορία. 

H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων δημοσίευσε τον περασμένο Ιανουάριο μία έρευνα όπου παρουσιάζονταν οι κίνδυνοι από τη χρήση των ζιζανιοκτόνων.

Οι χώρες που αντιτάχθηκαν στην εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ήταν η Ελλάδα, η Τσεχία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Σλοβακία. Η Βουλγαρία, Γερμανία, Εσθονία, Φινλανδία και Μεγάλη Βρετανία, απείχαν από την ψηφορία. 



www.lifo.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Υποθηκεύουμε την εκκλησιαστική περιουσία για να σώσουμε την Κύπρο

Την πρόθεσή του να υποθηκεύσει την εκκλησιαστική περιουσία για να σωθεί η Κύπρος εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' (Vid)
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β' με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά από επιθυμία του πρώτου ώστε να εκφράσει την αντίθεσή του με την παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη και να παρουσιάσει τη δική του θέση για τη διάσωση της οικονομίας.


Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι "μπορούμε να υποθηκεύσουμε την  εκκλησιαστική περιουσία και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στο ομόλογο, που θα μας απαλλάξει από την τρόικα".
Ο λαός και η Εκκλησία, είπε, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι ''όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του τόπου, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σωθεί ο τόπος και να σταθούμε στα δικά μας πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων''.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης του ανέφερε ότι ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε εγρήγορση και άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας και σε αυτόν τον τομέα δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση.
''Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε έκδοση ομολόγου. Ο λαός αγαπά την πατρίδα και θα την στηρίξει. Και φυσικά η εκκλησία θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια''.
''Αντιπροσωπεία της Κύπρου βρίσκεται ήδη στην Μόσχα και οι Αρχές μας είναι σε επικοινωνία με τις τράπεζες, με τους οικονομολόγους, αλλά και με όλους όσους μπορούν να προσφέρουν'', πρόσθεσε, καταθέτοντας την άποψή του ότι κατά τον ίδιο η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
Καταλήγοντας, συνεχάρη τους βουλευτές γιατί έστειλαν μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να σέβονται και τους μικρούς, όπως είπε.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Δήλωση - βόμβα του υπουργού Εσωτερικών Κύπρου

Δήλωση - βόμβα Κύπριου Υπουργού για τις τράπεζες Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος.
Όπως είπε μιλώντας στο Mega δεν γίνεται δεκτό το plan B της Κύπρου από την τρόικα και μάλιστα τόνισε ότι το πιο πιθανό είναι να μην ξανανοίξουν οι δύο τράπεζες αλλά να μπουν σε διαδικασία εκκαθάρισης.
Ανέφερε ότι αν ανοίξουν οι τράπεζες τότε θα πτωχεύσουν γιατί όλοι θα σπεύσουν να βγάλουν τα λεφτά τους.
Επεσήμανε ότι στελέχη της τρόικας επικοινώνησαν με την κυβέρνηση αμέσως μετά το ''όχι'' της Βουλής και τους είπαν να βρουν άμεσα λύση καθώς θα κοπεί η χρηματοδότηση.
Σημείωσε ακόμη ότι: "Αν είχα λεφτά στις δύο τράπεζες θα ανησυχούσα πολύ" τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνουν οι καταθέσεις που υπάρχουν στα δύο πιστωτικά ιδρύματα δεν έδωσε καμία απάντηση.

Διαβάστε περισσότερα » »

Eρώτησεις Γρηγόρη Τσιούμαρη προς τη Δήμαρχο Εορδαίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

tsioumariskkΑ. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ Κέντρου.Γεωργικής.Ερευνας.                    ( εργαστήρι εικαστικών τεχνών Δήμου Πτολεμαιδας)
 Κα Δήμαρχε
Με μεγάλη θλίψη αλλά οργή και αγανάκτηση για την αδιαφορία της Δημοτικής μας Αρχής πληροφορηθήκαμε την καταστροφή του νεοκλασικού κτιρίου του Κ.Γ.Ε. και μετά εργαστηρίου εικαστικών τεχνών του ενός εκ των ελάχιστων νεοκλασικών κτιρίων που είχε τη τύχη να έχει και να διαφυλάξει μέχρι σήμερα ή πόλη μας .
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας έχοντας εντοπίσει τις συγκεντρώσεις ναρκομανών στο καλαίσθητο αυτό και ιδιαίτερης ιστορικής μνήμης κτίριο στην είσοδο της πόλης μα επιτηρούσε σε καθημερινή βάση είτε με τους Δημοτικούς Αστυνόμους, είτε με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους που αδιαλείπτως έπαιρναν παντί τρόπω μέτρο για την προφύλαξή του και προφανώς για τον φραγμό πρόσβασης από οποιουδήποτε  σημείο στο εσωτερικό του κτιρίου.
Η καταστροφή που σημειώθηκε είναι πλήγμα της ιστορίας, της αισθητικής και της σημειολογίας του τόπου μας.
  Ερωτάται ή κα Δήμαρχος
α. Ποιοί είναι οι υπεύθυνοι της αδιαφορίας για την καταστροφή αυτή ;
β. Πότε θα ξεκινήσει, ή μελέτη της άμεσης αποκατάστασης του κτιρίου ;
γ. Ποιοί θα επωμισθούν τα έξοδα της μελέτης και της αποκατάστασης του κτιρίου ;
δ. Ποιές ενέργειες έχουν γίνει για την εκταμίευση του οφειλόμενου ποσού των 132.000  Ε (45.000.000 δρχ) και όπως  σας είχαμε ενημέρωσει υπάρχει ως χρέος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης   για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτού του χώρου;
Β.  ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΡΔΙΚΚΑ
 Η πρόσφατη υπερχείλιση του φράγματος Περδίκκα με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια των κατοίκων και τις καταστροφές των γεωργοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και των καλλιεργειών έφερε στην δημοσιότητα μεταξύ άλλων και μία αποκαλυπτική δήλωση του Αντιδημάρχου κου Σοφοκλή Σιδηρόπουλου πώς οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών έχουν παντελή άγνοια για το συγκεκριμένο φράγμα.
Πώς είναι δυνατόν κα Δήμαρχε να αναφέρονται τέτοια γεγονότα αφού στον φάκελο της ενημέρωσης που σας παραδώσαμε :
  • Σας αναφέρουμε την επίσκεψη του τότε υφυπουργού οικονομικών κου Φώλια στον συγκεκριμένο χώρο όπου και σχετικά με την προμελέτη  της ΔΕΤΗΠ που του υποβάλλαμε για την αναπτυξιακή αξιοποίηση του ο κ. Φώλιας χαρακτήρισε το φράγμα Περδίκκα ως τον ΄΄ γίγαντα που κοιμάται ΄΄
  • Σας παραδώσαμε πληθώρα επιστολών προς :
-Τους Υπουργούς Οικονομικών κκ. Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου και Υφ/γού κ. Φώλια
-Τον Υπουργό Ανάπτυξης κκ. Φώλια
-Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας μας κ. Λεούδη
-Τους βουλευτές της περιοχής μας
-Τα αρμόδια στελέχη των Υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ με τις οποίες ζητούσαμε την κυριότητα του φράγματος, την αναπτυξιακή αξιοποίησή του αλλά και την κατεπείγουσα λήψη μέτρων για την υπερχείλιση του φράγματος 3383/5-2-2010 προς Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κα Τίνα Μπιρμπίλη, 4751/23-2-2010 προς Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
  • Την επερώτηση στην Βουλή του κ. Αλέκου Αθανασιάδη στις 18.02.2010 προς Υπουργούς ΠΕ.ΚΑ. και Οικονομικών για την επικινδυνότητα της υπερχείλισής του και την προοπτική παραχώρησης του στον Δήμο ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
  • Την 158/2007 ΓΝΟΜΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ για την εκχώρηση του φράγματος και την διαχείριση του στον Δήμο Πτολεμαΐδας
  • Φάκελο επιστολών και ενεργειών του αείμνηστου Προέδρου και μετέπειτα Αντιδημάρχου Περικλή Χονδροματίδη για την παραχώρηση και αξιοποίηση του.
  • Προκαταρκτική πρόταση στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2003-2007 προεκτιμούμενου κόστους έργων 3.400.000 ευρώ.
Σας ενημερώσαμε επίσης για τις συνάντησης μας με τον Γ.Γ. ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Μπαλτά που έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για τις διεκδίκησης μας και ο οποίος κατά την τελευταία μας συνάντηση πριν τις εθνικές  εκλογές μας ενημέρωσε πως υπάρχει η ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΟΜΟΔΟΤΗΣΗ και από τις ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΥΠΕΧΩΔΕ και απέμενε μόνον η έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για την ολοκλήρωση των προσπαθειών μας.
Έτσι μετά από την πληροφόρησή μας από Μ.Μ.Ε. όπου ο κ. Σοφοκλής Σιδηρόπουλος  ανακοίνωσε περί  παντελούς άγνοιας των αρμοδίων υπηρεσιών.
Ερωτώ ;
1.       Μήπως δεν ενδιαφερθήκατε καθόλου αυτά τα 2 χρόνια και ως εκ τούτου μας αγνοούν ;
2.       Εάν ενδιαφερθήκατε μπορείτε να μας απαριθμήσετε τις προφορικές και έγραφες ενέργειές σας  για το ιδιοκτησιακό, για το αναπτυξιακό σκέλος του φράγματος καθώς και την επικινδυνότητα του ( έστω και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο)
3.
Γ. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ
 Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαΐδας στο οποίο μάλιστα ήσασταν παρούσα κα Δήμαρχε είχαμε τονίσει μεταξύ άλλων την κατεπείγουσα αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της πράξης Εφαρμογής της Επέκτασης του Σχεδίου πόλης Πτολεμαΐδας.
Επισημάνθηκε σε ώς άμεση προτεραιότητα αφού η Αναπτυξιακή του Δήμου Πτολεμαΐδας που έμελε να κλείσει λόγω της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠ.ΕΣ.ΔΑ για τις Δημοτικέ Αναπτυξιακές Επιχείρησης και ως εκ τούτου δεν θα ήταν δυνατή ή αποπληρωμή μέσω αυτής του μελετητή κ. Νικολάου Αραϊλόπουλου με συνέπεια να παραμείνει στάσιμη ή όλη εξέλιξη του θέματος .
 Σ΄ εκείνη την συνεδρίαση μάλιστα η σημερινός Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χαράλαμπος Παναγιωτίδης είχε υπενθυμίσει την προεκλογική σύσκεψη των αρμοδίων στο Εργατικό Κέντρο όπου οι κ.κ. Ιωάννης Σόκουτης και Παναγιώτης Πλακετάς (Αντινομάρχης και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου τότε και Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μετέπειτα) είπαν ότι ΄΄ είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και μ΄ ένα εντέλλεσθε του Περιφερειάρχη ή δουλεία θα μπορούσε να γίνει΄΄.
Σε συνέντευξή του σε τοπικές εφημερίδες την επομένη του Δημοτικού μας Συμβουλίου ο κ. Πλακετάς αναφερόμενος προφανώς στις αναφορές και καταγγελίες μου δήλωσε ότι :
΄΄ Όλοι θα πάρουν την απάντησή τους σε λίγες ημέρες, αφού επρόκειτο να καταθέσει στον μελετητή τα μισά χρήματα και τα υπόλοιπα σε 2-3 μήνες ( Μαίρη Κεσκελιδου ,Πρωινός Λόγος 2.12.2010).
Να υπενθυμίσω ότι στην ενημέρωσή σας κα Δήμαρχε
  • Σας κατέθεσα όλες τις σχετικές επιστολές προς τους τέως Νομάρχες κκ. Ανδρεάδη και Δακή για την αποπληρωμή του μεριδίου του αναλογούντος χρέους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
  • Σας ενημέρωσα για τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων περί ΄΄λύση ομηρίας των κατοίκων από την επέκταση του σχεδίου πόλης ΄΄ αλλά και τις προσωπικές μου επαφές με τους αρμοδίους.
 Δύο χρόνια μετά λοιπόν και απ΄ ότι γνωρίζω κα Δήμαρχε δεν έγινε απολυτως τίποτε με συνέπεια :
  • να υφίστανται αυθαίρετα Δημόσια Κτίρια (5ο Γυμνάσιο)
  • να μην υλοποιούνται δεσμεύσεις  μας όπως ο Ι. Ναός στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ  και το11ο σχολείο στην περιοχή
  • Να σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα και οι αγοροπωλησία των γηπέδων στην ήδη προβληματική δραστηριότητα της περιοχής μας.
Ερωτάται ή κα Δήμαρχος :
  • Τι έπραξε αυτά τα 2 χρόνια και δεν τελείωσε μια ΄΄τελειωμένη΄΄ όπως εξαγγέλθηκε υπόθεση ;
  • Πότε θα έχουμε οριστική διεκπεραίωση του θέματος και αν είναι δυνατό να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία ;
Δ.  το ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας έχοντας υπ’ όψη του:
  • Τα περισσότερα  από εκατό χιλιόμετρα οδικού δικτύου της πόλης της Πτολεμαΐδας και των δημοτικών διαμερισμάτων, που  οι φθορές στο οδόστρωμα από τη χρήση και τις τομές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ήσαν  καθημερινές.
  • Τα 2 εκ .  € ,για τα έργα συντήρησης των οδών που είχε  δαπανήσει περίπου έως το 2009 σε ασφαλτοστρώσεις, συντήρηση με θερμή άσφαλτο, αλλά και προμήθειες ψυχρής ασφάλτου. (ΗΔημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης από το 2009-2010 μέχρι είχε δαπανήσει 182.000,832€ για την αποκατάσταση των τομών των ασφαλτικών οδοστρωμάτων, ενώ και η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης ασφαλτόστρωσε εκ νέους όλους τους δρόμους από τους οποίους πέρασε η επέκταση του δικτύου της Τ/Θ στην πόλη) επούλωνε λακκούβες της αρμοδιότητάς της).
  • Την αδυναμία επούλωσης οδοστρωμάτων από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο που τα «ασφαλτάδικα» δε λειτουργούσαν  με συνέπεια  ο δήμος αναγκάζεται να χρησιμοποιεί εκτάκτως την ψυχρή άσφαλτο, η οποία ήταν ασύμφορη και κυρίως αναποτελεσματική.
Προμηθεύτηκε το  πολυμηχάνημα, για την επούλωση των λακκουβών και το οποίο κόστισε 400.000€ πλέον ΦΠΑ. Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο έχει ξεχωριστή χρήση σε κάθε εποχή του χρόνου, καθώς η εναλλαγή βραχιόνων και εργαλείων δίνει τη δυνατότητα στο χειριστή του να το χρησιμοποιεί σε διαφορετικές εργασίες, πχ. ρίψη ασφάλτου, κλάδεμα δένδρων, πυρόσβεση κλπ.
Κατά την παραλαβή του μηχανήματος επουλώθηκαν συγκεκριμένες λακκούβες που μέχρι και σήμερα παραμένουν αναλλοίωτες από την χρήση των οχημάτων.
Να επισημάνουμε πώς το πολυμηχάνημα αυτό διέθεταν 6 μόνον Δήμοι από την Βόρειο Ελλάδα ενώ αρκετοί ενδιαφερόμενοι από διάφορα σημεία της χώρας μας επισκέπτονταν για να παρακολουθήσουν την χρησιμότητά του (50 λακκούβες την ημέρα)
Δυστυχώς όμως το μηχάνημα αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τον Δήμο Εορδαίας όχι μόνον σε επούλωση φθορών οδοστρώματος αλλά και σε άλλες χρήσεις όπως αποχιονισμό αποψίλωση χόρτων, δένδρων, πυρόσβεση κ.λ.π. Ενδεικτικά αναφέρω πως θα μπορούσε άνετα να αντικαταστήσει το αποχιονιστικό της Βλάστης που τόσο καιρό έμενε αχρησιμοποίητο λόγω βλάβης.
Όσοι δε εκ των αρμοδίων παρευρέθησαν (και μάλλον πολλοί) στην παρουσίαση του βιβλίου του κ.Κοσμά Πουγαρίδη πρόσφατα στο Μουσικό Σχολείο της πόλης μας διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» το κατεστραμμένο οδόστρωμα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών – οχημάτων- μαθητών και των άλλων πεζών.
Ερωτούνται οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι :
-Για ποιόν λόγο το πανάκριβο αυτό και χρησιμότατο πολυμηχάνημα μένει 2 χρόνια αναξιοποίητο;

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »