Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχαία συνωμοσία (video)

 Ancient Conspiracy Part 3 The Mankind Destiny. Conspiração Antiga Parte 3 Destino da Humanidade.Τρία  βίντεο που,  πολύ  από  εσάς  αγνοούσατε  την  ύπαρξη  αυτών  των  πραγμάτων, απολαύσετε   και  τα συμπεράσματα  δικά  σάς.




Αρχαία συνωμοσία και το μυστικό ήλιο του Δία


Αρχαία Συνωμοσία Μέρος 2. Ένα μυστήριο στον Κρόνο!


Αρχαία Συνωμοσία Μέρος 3 Το πεπρωμένο της ανθρωπότητας

Διαβάστε περισσότερα » »

Dzopas: Μυστηριώδης φυλή του Θιβέτ με ελληνική γραφή!

Για περισσότερα από 40 χρόνια, μυστήριο καλύπτει την επονομαζόμενη φυλή Dzopas, που εντοπίζεται κάπου στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Θιβέτ. Εξωγήινοι που ζουν πλάι μας ή απλά μια πολύ διαφορετική από εμάς φυλή;
Οι Dzopas βρέθηκαν να κατέχουν έναν δίσκο (φωτό) από μια συλλογή 716 δίσκων. Οι δίσκοι αυτοί ονομάζονται τα εξωγήινα πιάτα με τα Ελληνικά γράμματα. Η χρονολογία κατασκευής του δίσκου είναι χιλιάδες χρόνια προ Χριστού.
Το υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένος ο δίσκος είναι άγνωστο. Δεν υπάρχει τέτοιο υλικό στη γη. Είναι πιο σκληρό κι από το διαμάντι. Η φυλή των Dzopas του Θιβέτ μιλάει για τον πλανήτη «Ε» και περιγράφουν τον Σείριο, και λένε για τον λαό του ηλίου τους Έλληνες.
Ο δίσκος των Dzopas κάθε μισή ώρα χάνει βάρος το οποίο ανακτεί την άλλη μισή ώρα,και από το εσωτερικό του εκπέμπει παράξενους ήχους. Ο αρχηγός των Dzopas είπε στους επιστήμονες που μελετούν το δίσκο ότι το 25.000 π.Χ. περίπου, οι κάτοικοι του πλανήτη «Ε», οι Έλληνες , κατέκτησαν τη γη που είχε βαρύτητα διπλάσια από αυτή του δικού τους πλανήτη. Στο δίσκο διακρίνεται ο εξωγήινος (βέλος), ένας κάστορας και ένα σαυροειδές
Βουνά Bayankara - Ula. Σύνορα Κίνας και Θιβέτ.


Μια ομάδα αρχαιολόγων διερευνά εξονυχιστικά ένα δίκτυο πολύπλοκων σπηλιών που συνδέονται μεταξύ τους με στοές όταν βρίσκεται μπροστά σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη. Μέσα στις σπηλιές βρίσκουν μια ατέλειωτη σειρά τάφων, ο ένας δίπλα από τον άλλον, όπου οι σκελετοί ανταποκρίνονται σε πλάσματα με ανώτερο ύψος 1,30 μ. και με ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό: υπερμεγέθη κρανία.
Οι πρώτες σκέψεις που ακολούθησαν ήταν να πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι εκείνη την στιγμή είδος πιθήκου. Ένας όμως από τους επικεφαλής της αποστολής, ο Κινέζος αρχαιολόγος Δρ. Chi Pu Tei, απέκλεισε αυτή την θεωρία, με το σκεπτικό ότι είναι αδιανόητο οι πίθηκοι να θάβονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Τα μέλη της αποστολής συνέχισαν την αναζήτηση και την εξερεύνηση των στοών, όταν μια δεύτερη έκπληξη ήρθε να προστεθεί στην προηγούμενη. Δίπλα από ένα θαμμένο σκελετό ένας μεγάλος πέτρινος δίσκος με μια τρύπα στο κέντρο του. Ο μισός ήταν θαμμένος στο έδαφος και ο υπόλοιπος ξεχώριζε πάνω από αυτό. Το δεύτερο αυτό εύρημα ήρθε να κορυφώσει το μυστήριο, για το τι τελικά ήταν όλο αυτό που είχαν ανακαλύψει. Γύρω από την τρύπα υπήρχε μια σπειροειδής χάραξη που στο πλαίσιό της ακτινοβολούσε, και που μια προσεκτικότερη ματιά έδειχνε ότι στο εσωτερικό της υπήρχε μια σειρά από γραφικούς χαρακτήρες (σαν ιερογλυφικά), που έδιναν την εντύπωση ενός κειμένου. Έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι μαζί με κάθε νεκρό έχει θαφτεί και ένας τέτοιος δίσκος. Συνολικά ο αριθμός τους είναι 716.

Παράλληλα, μέσα στις σπηλιές και πάνω στα πετρώματα βρέθηκαν πλήθος από χαράξεις συμβόλων και παραστάσεων πλανητών που περιέπλεξαν το μυστήριο. Φαίνεται ότι αυτοί που τις δημιούργησαν ήθελαν να αποδώσουν την κίνηση του ήλιου, της σελήνης καθώς και πλήθος άλλων ουράνιων σωμάτων που τα ένωναν μεταξύ τους με μια λεπτή χάραξη, προφανώς για να συμβολίσουν την αλληλεπίδρασή τους.
Η αδυναμία επί 20 χρόνια να κατανοηθεί το τι ήταν αυτό που βρέθηκε (τόσο οι σκελετοί όσο και οι δίσκοι ), ατόνησε το όποιο ενδιαφέρον γι΄ αυτήν την ανακάλυψη και οι δίσκοι περιέπεσαν συσσωρευμένοι σε μια γωνιά στο μουσείο του Πεκίνου. Το επόμενο όμως διάστημα ένας καθηγητής, ο Δρ. Tsum Um Nui, εργάστηκε σχολαστικά πάνω στους δίσκους, και όπως αργότερα ισχυρίστηκε πως εξετάζοντας τους περισσότερους από αυτούς και συνδέοντας με την δική του μέθοδο το περιεχόμενο τους, κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα σύμβολα της ιερογλυφικής μορφής (ίσως γραφής), που βρίσκονταν μέσα στις αυλακώσεις. Ο Δρ. Tsum Um Nui ζήτησε το 1963 την άδεια από την Ακαδημία του Πεκίνου να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών του, αλλά κάτι τέτοιο του απαγορεύτηκε. Δύο όμως χρόνια αργότερα, το 1965 δόθηκε η άδεια στον καθηγητή και στους τέσσερις συνεργάτες του να τα δημοσιοποιήσουν.

Η ανακοίνωσή τους εξέπληξε, καθώς αυτά ανάγουν σε μια ιστορία πριν 12.000 χρόνια και κάνουν λόγο για το πέρασμα μια εξωγήινης φυλής από τον πλανήτη μας, τους Dzopas και την αναγκαστική κατοίκησή της σ΄ αυτόν. Αρχικά, οι κάτοικοι της περιοχής πανικοβλήθηκαν στην θέα αυτών των άγνωστων εισβολέων που ήρθαν με ένα ιπτάμενο όχημα ξεπροβάλλοντας μέσα από τα σύννεφα και πανικόβλητοι κατέφυγαν στις βαθιές σπηλιές των βουνών για να προφυλαχθούν. Μάλιστα μέσα στα κείμενα αναφερόταν ότι σε πολλές περιπτώσεις με την παρεξηγημένη αίσθηση του κινδύνου που νόμιζαν ότι διέτρεχαν οι ντόπιοι επιτέθηκαν και θανάτωσαν κάποιους από αυτούς. Με την πάροδο του χρόνου αντιλήφθηκαν ότι η παρουσία των ξένων δεν ήταν απειλή και αποδέχτηκαν την συνύπαρξη μαζί τους.
Οι δίσκοι "μιλούν" για την αιώνια καταδίκη που ένιωθαν για τους εαυτούς τους αυτοί οι επισκέπτες καθώς θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν θα είχαν ποτέ την δυνατότητα να γυρίσουν στον πλανήτη τους, ύστερα από την καταστροφή του οχήματος που επέβαιναν.
ImageΟι ερευνητές δεν στάθηκαν μόνο στην αποκρυπτογράφηση των κειμένων των δίσκων, αλλά με συνεχείς επισκέψεις στην περιοχή των βουνών Bayankara Ula, προσπάθησαν να συγκεντρώσουν - αν υπήρχαν - ανεξάρτητες πληροφορίες και στοιχεία για το αντικείμενο της αναζήτησής τους. Και πράγματι, ακόμα και εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ήταν σε γνώση των κατοίκων των χωριών που κρέμονταν στις πλαγιές των βουνών, ο μύθος για τα άγνωστα άτομα που ήρθαν από ψηλά. Το μακρινό παρελθόν δεν έσβησε τον μύθο για τα κοντά, αδύναμα, κίτρινου δέρματος πλάσματα που στην αρχή τρομοκράτησαν αλλά αργότερα έζησαν αρμονικά με τις άλλες φυλές των βουνών. Διακρίνονταν για την άσχημη έως απωθητική εμφάνισή τους, με κυριότερα χαρακτηριστικά, το πολύ μεγάλο κρανίο και τα πολύ κοντά σώματα. Και ήρθε η ανακάλυψη των σκελετών για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του μύθου, και να δημιουργεί ουσιαστικά ερωτήματα για το αν πρέπει να αναφερόμαστε σε μύθο ή ένα ιστορικό γεγονός.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ομάδα του Δρ. Tsum Um Nui ήρθε να ταράξει αρνητικά τα νερά στους επιστημονικούς κύκλους. Ο καθηγητής και η ομάδα του τέθηκαν στο περιθώριο, χλευάστηκαν και διαπομπεύτηκαν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο καθηγητής Tsum εγκατέλειψε την Κίνα και κατέφυγε στην Ιαπωνία όπου και πέθανε το 1965.
Το τέλος του καθηγητή Tsum δεν έκλεισε το θέμα παρά την αδιαφορία του Κινεζικού κατεστημένου. Σοβιετικοί επιστήμονες είδαν τους δίσκους στο μουσείο της Κίνας, και ζήτησαν κάποιους από αυτούς να τους πάρουν στη Μόσχα για περισσότερες έρευνες και αναλύσεις. Η Κίνα δέχτηκε το αίτημα, έστειλε μερικούς από τους δίσκους (προφανώς υπήρξε ανταλλαγή ευρημάτων), και οι Σοβιετικοί προέβησαν σε σχολαστικές και λεπτομερείς έρευνες. Αφού προχώρησαν σε μια προσεκτική και λεπτομερή αποκόλληση όλων των ξένων σωμάτων που με την πάροδο των αιώνων "κάθισαν " πάνω στους δίσκους, τους τοποθέτησαν πάνω σε μια ειδική περιστρεφόμενη πλάκα.

Όπως καταγράφτηκε, οι δίσκοι άρχισαν να πάλλονται έντονα και να παράγουν ήχους με έναν ασυνήθιστο ρυθμό, κάτι που έδινε την εντύπωση ότι μέσα από τους δίσκους περνούσε ηλεκτρισμός. Μέρος των ερευνών και των πειραμάτων από τους Σοβιετικούς δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Σπούτκιν από τον Δρ. Vyatchslav Saizev, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι οι δίσκοι των Dzopas πρέπει να ήταν μέρος ενός ευρύτερου ηλεκτρικού κυκλώματος άγνωστης χρήσης, και κάποια στιγμή εκτέθηκαν σε υψηλές τάσεις, στα πλαίσια της λειτουργίας του.
Ήταν αρκετοί οι ερευνητές που προσπάθησαν να εξετάσουν και να ερμηνεύσουν τους δίσκους των Dzopas, και να ανακαλύψουν το βαθύ παρελθόν αυτής της μυστηριώδους φυλής. Σκόνταφταν όμως σε αυτή την προσπάθειά τους, στο κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας και στο απομονωτισμό της επιστημονικής έρευνας, που ακολουθούσε και αυτή την μοναχική πορεία της χώρας σε όλες τις πτυχές της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής της ζωής.
Ανάμεσα στους επιστήμονες που ασχολήθηκαν (στα περιθώρια που τους άφηνε το καθεστώς και πάντα με βάση ότι το Κινεζικό επιστημονικό κατεστημένο έκανε τα πάντα τόσο για να διαψεύσει όσο και να εξαφανίσει τελείως τα ίχνη των δίσκων και της ανακάλυψης των σκελετών), περιλαμβάνονται ο μηχανικός ο Αυστριακός μηχανικός Ερνεστ Βέγκερερ (φωτογράφισε το 1974 δύο δίσκους στο μουσείο Μπάνπο στην πόλη Ζιάν), και ο Ελβετός συγγραφέας Εριχ Φον Νταίνεκεν , που μέσα από τα έργα του δίνει νέες διαστάσεις στην ήδη υπάρχουσα πίστη σε μεγάλη μερίδα των λαών, περί ύπαρξη άλλων κατοικημένων πλανητών και επίσκεψη κάποιων από τους κατοίκους τους στη γη.

Ο Έβανς, εντυπωσιασμένος και με μεγάλο πάθος για την έρευνα και την αναζήτηση άγνωστων πολιτισμών, ήταν από αυτούς που επισκέφτηκαν την περιοχή. Μετέβη σ' αυτή το 1947. Αν και είχε την υποστήριξη του 12 χρονου τότε Λάμα, που του έδωσε εφόδια και συνοδεία ανδρών, εγκαταλείφθηκε στην πορεία από αυτούς, αλλά κατάφερε μόνος του, μέσα από αντιξοότητες και κακουχίες να φτάσει τον στόχο του και να αντικρίσει του κατοίκους αυτής την άγνωστης φυλής, σε απρόσιτα σημεία της οροσειράς. Κατοίκους που το ύψος τους έφτανε μόλις το 1,30 μ.
Ο Έβανς συμβίωσε για αρκετό διάστημα μαζί τους, έμαθε την γλώσσα τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να μάθει πολλά για την ιστορία αυτής της φυλής, και να μπορέσει να ακούσει από τον θρησκευτικό της ηγέτη Lourgan La, για τα δύο ταξίδια που πραγματοποίησαν οι προγονοί τους από τον δικό τους πλανήτη στη γη. Το ένα πριν από 20.000 χρόνια, και το άλλο το 1014 μ,χ. Το δεύτερο ήταν και το μοιραίο γι' αυτούς, αφού η καταστροφή του διαστημόπλοιού τους, τους παγίδευσε για πάντα στην γη. Οι Ντζόπας αναβίωσαν στον βαθμό που μπόρεσαν τον πολιτισμό τους, και οι απόγονοί τους είναι οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού.

Ο Έβανς, όταν ανέβαινε τις ψηλές οροσειρές για να φτάσει στο όνειρό του, αρχικά είχε τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς του για αυτό που θα συναντούσε. Στον γυρισμό όμως και με τα όσα άκουσε και είδε στην διάρκεια αυτής της μοναδικής, συγκλονιστικής εμπειρίας του, είχε βαθιά πια μέσα του την πεποίθηση για την αλήθεια της ιστορίας και του παρελθόντος των Dzopas.
Η διαφοροποίηση στις χρονικές στιγμές που πραγματοποιήθηκαν οι αποστολές των Dzopas στην γη, όπως ήξερε μέχρι εκείνη την ώρα (και η αναφορά δύο αποστολών), δεν κλόνισε αυτήν του την πεποίθηση, καθώς εκτίμησε ότι το μακρό χρονικό διάστημα που συνέβησαν ήταν πολύ πιθανό να έχει μπερδέψει τα γεγονότα στο πέρασμα τους από γενιά σε γενιά (αυτή η διαφοροποίηση ήταν και η αιτία κάποιοι ερευνητές να μιλούν για δύο διαφορετικές φυλές).
Τα όσα αφηγήθηκε ο Έβανς, αμφισβητήθηκαν έντονα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για προϊόν της φαντασίας του. Πάντως σε αναπάντητο ερώτημα εξακολουθεί να μένει η φωτογραφία που βρέθηκε μετά τον θάνατό του, ανάμεσα στα συγγράμματα του, που φαίνεται να εικονίζει ένα κοντόσωμο περίεργο ζευγάρι που το είχε σημειώσει σαν το βασιλικό ζεύγος της μυστηριώδους φυλής (ο άνδρας 1,20 μ. ψηλός περίπου και η γυναίκα 1,10).

Σε εργαστηριακό επίπεδο ο Εβανς χρησιμοποίησε σε μια σειρά πειραμάτων τον δίσκο, όπου έκπληκτος διαπίστωσε ότι αυτό το μυστηριώδες, ερχόμενο από το παρελθόν αντικείμενο ( η ηλικία του προσδιορίστηκε σε χιλιάδες χρόνια ), δεν είχε σταθερό βάρος αλλά αυτό αυξομειωνόταν με μια συχνότητα που έκλεινε κύκλο περίπου κάθε τρισήμισι ώρες. Τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας δημοσιεύτηκαν 4 χρόνια μετά το θάνατο του, το 1978, σε μια μελέτη υπό το τίτλο "Η εξορία των θεών του ήλιου".
Το μυστήριο της φυλής των Dzopas, εξακολουθεί να παραμένει και αυτό διότι στην ανθρωπογεωγραφία της Κινεζικής επικράτειας, η φυλή αυτή φαίνεται σαν να μην υπάρχει. Αυτό όμως δεν σημαίνει άρνηση και αποκλεισμό της ύπαρξή της από τους ερευνητές, καθώς δεν είναι η μόνη φυλή που από την πλευρά της Κινεζικής κυβέρνησης τυγχάνει για λόγους εθνολογικούς αυτής της αντιμετώπισης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανακάλυψη μόλις το 1995 μια ανύπαρκτης και άγνωστης μέχρι εκείνη την στιγμή φυλής με πληθυσμό 120 ατόμων και με ύψος 0,65 έως 1 μέτρο. Και αυτή η φυλή βρέθηκε στο ίδια περιοχή που φαίνεται να ζουν και οι απόγονοι των Dzopaz. Την οροσειρά Bayankara-Ula.

Αν και oi ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν απλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τις θάλασσες, τα ψηλά βουνά, τις ερήμους, τα βαθιά δάση, τις αφιλόξενες ζούγκλες και τα απομακρυσμένα νησιά, εν τούτοις οι ερευνητές επιστήμονες και ανθρωπολόγοι, βρίσκονται πολύ συχνά απέναντι σε εκπληκτικές ανακαλύψεις. Άγνωστες φυλές, διαφορετικοί άνθρωποι, ξεχωριστοί πολιτισμοί, που πολλοί από αυτούς κρύβουν ερμητικά κλεισμένα και ασφυκτικά φυλαγμένα τα μυστικά τους. Μυστικά που αν κάποια στιγμή αποκρυπτογραφηθούν, ίσως αλλάξει όλη η γνώση για την ιστορία της ανθρωπότητας και την ιστορία του πλανήτη μας όπως την ξέραμε μέχρι τώρα. Ίσως η μυστηριώδης φυλή των Dzopas αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κρίκους σε αυτή την εξέλιξη, και ταυτόχρονα την πιστοποίηση για την ύπαρξη και ενός ακόμα είδους ευφυούς πλάσματος πάνω στον πλανήτη μας. Που συμβιώνει δίπλα μας, μαζί μας, για χιλιάδες χρόνια...
 
aporrito
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ

Οι Αραουκανοί και η προέλευση τους. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Λόνκο Κιλαπάν, που είναι ο Επεουτούβε τής φυλής (Επεοτύπης, Επεοταγός = επίσημος ιστορικός των Αραουκανών, αφηγητής των επών -έπεου) γύρω στο 600 με 800 π.χ. ξεκίνησε μια αποστολή αποίκισης από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από την Σπάρτη, και περνώντας από την Μικρά Ασία ακολούθησε τον παραδοσιακό δρόμο προς την Άπω Ανατολή, περνώντας βορειο-ανατολικά της Ινδίας, έφτασε στην περιοχή του Λάος -που προέρχεται από το ελληνικό "λαός". Στη συνέχεια κατέβηκαν προς την Χερσόνησο της Μαλαισίας -που στον χάρτη του Πτολεμαίου ονομάζεται απλώς Χερσόνησος- και από κει πέρασαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, που οι Έλληνες ονόμαζαν απλώς Ωκεανό, ως τον κατ' εξοχήν Ωκεανό της Γης.

aporrito
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποθήκευση δεδομένων σε κομμάτι χαλαζία που αντέχει τα πάντα, για πάντα!

Hitachi Glass StorageΗ Hitachi δημιούργησε ένα νέο και πρωτότυπο μέσο αποθήκευσης δεδομένων, με την πληροφορία να καταχωρείται σε φύλλα χαλαζία (quartz) τα οποία είναι ανθεκτικά σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες χωρίς να καμία επίδραση στη δομή τους.
Χάριν στη νέα τεχνολογία, η πληροφορία αποθηκεύεται σε δυαδική μορφή με τη δημιουργία οπών σε λεπτά υμένια χαλαζία, ενώ η ανάγνωση γίνεται με τη χρήση ενός συνηθισμένου μικροσκοπίου και το κατάλληλο λογισμικό.

Το πρωτότυπο της Hitachi αποτελείται από 4 στρώματα, έχει διαστάσεις 20 x 20 x 2mm και αντέχει σε θερμοκρασία 1000°C για τουλάχιστον δύο ώρες, χωρίς να αλλοιώνεται η δομή και η αποθηκευμένη πληροφορία (40MB/τετραγωνική ίντσα, όσο το CD), δεν επηρεάζεται από την ακτινοβολία και τα ραδιοκύματα, ενώ παραμένει αδρανές σε πολλά χημικά διαλύματα.
Δε φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποια πρακτική εφαρμογή, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα ενδιαφερθούν κρατικοί οργανισμοί και εκπαιδευτικά ιδρύματα που διαθέτουν τεράστιες ποσότητες πληροφορίας για αποθήκευση και αρχείο.

techgear
Διαβάστε περισσότερα » »

Βιοηθική: Παιδιά με τρεις γονείς. Είναι έτοιμη η κοινωνία μας;

Δημιουργία εμβρύων τριών «γονέων» κατά των γενετικών παθήσεων: Μια μη αναγκαία, αντιδεοντολογική και επικίνδυνη περίπτωση
Πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC αναφέρει ότι η Αρχή Εμβρυολογίας και Ανθρώπινης Γονιμοποίησης (HFEA) της Μεγάλης Βρετανίας έχει θέσει προς διαβούλευση μία νέα (τουλάχιστον) αμφιλεγόμενη θεραπεία γονιμότητας, η οποία με τη πρόφαση της πρόληψης θανατηφόρων γενετικών παθήσεων θα συντελέσει στη τεχνητή δημιουργία εμβρύου από δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Τα παιδιά που θα γεννιούνται μέσω αυτής της πρακτικής θα περιέχουν, ουσιαστικά, γενετικό υλικό από τρία διαφορετικά άτομα (!!!) με άγνωστες επιπτώσεις και παρενέργειες για τη μελλοντική τους υγεία.

Η συγκεκριμένη πρακτική έχει ως εκφρασμένο στόχο να βοηθήσει στη πρόληψη των μιτοχονδριακών παθήσεων. Οι επιστήμονες έχουν αναγνωρίσει έως τώρα 50 μιτοχονδριακές παθήσεις (MCDs), οι οποίες μεταβιβάζονται μέσω γονιδίων που κωδικοποιούνται από το μιτοχονδριακό DNA

Για τις συγκεκριμένες παθήσεις, ακόμη και σήμερα, δεν έχει βρεθεί κάποια θεραπεία ενώ παράλληλα ποικίλλουν σε βαθμό σοβαρότητας. 

Η νέα προτεινόμενη τεχνική δεν έχει ακόμη καταστεί νόμιμη στη Βρετανία, και η πρόσφατη πολιτική διαβούλευση ίσως έχει ως αποτέλεσμα την οριστική νομιμοποίησή της. 

Μία πρώτη κριτική απέναντι σε αυτή τη πρακτική είναι ότι σαφώς και δεν αφορά την εύρεση μίας θεραπείας για τις σοβαρές αυτές παθήσεις. Αποτελεί ξεκάθαρα μία προσπάθεια να αποτραπούν οι γεννήσεις των παιδιών με μιτοχονδριακή πάθηση.

Είναι μία προγεννητική πρακτική η οποία δεν βοηθά τους ήδη πάσχοντες να θεραπευτούν αλλά αντιθέτως συντηρεί τις λογικές της ευγονικής ατζέντας, «εξοντώνοντας» - πριν καν γεννηθούν – τα άτομα με μιτοχονδριακές παθήσεις.

Ας εξετάσουμε τρία ακόμη βασικά ζητήματα: 

Είναι ασφαλές; Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Οι συγκεκριμένες τεχνικές περιλαμβάνουν αρκετές πειραματικές αναπαραγωγικές τεχνικές κλωνοποίησης και τεχνικές γενετικής μηχανικής.

Οι συγκεκριμένες τεχνικές είναι πολύ επικίνδυνες και εγείρουν από μόνες τους πολλά ζητήματα. Η κλωνοποίηση μέσω πυρηνικής μεταφοράς έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική στους ανθρώπους αλλά το κυριότερο ανασφαλής σε έτερα θηλαστικά, με κυριότερες παρενέργειες τις άμεσες αποβολές αλλά και τη μείωση της διάρκειας ζωής καθώς και τις ανωμαλίες στη φυσιολογία τους. Είναι επίσης πολύ πιθανόν πολλές γενετικές αλλαγές ή μεταλλάξεις να διαβιβαστούν μέσω αυτών των τεχνικών σε μελλοντικές γενεές με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Δεύτερον, θα λειτουργήσει αυτή η πρακτική; Υπάρχει έντονος σκεπτικισμός γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί παρόμοιες τεχνικές πυρηνικής μεταφοράς με αυτές που χρησιμοποιούνται στην θεραπευτική κλωνοποίηση για τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα και στη πρακτική της δημιουργίας υβριδίων ζώων με ανθρωποειδή (κυβρίδια-cybrids).

Η υπερβολή για τη θεραπευτική «προοπτική» της πρακτικής της δημιουργίας ζώων με ανθρωποειδή ήταν αυτή που συνετέλεσε και στη τελική νομιμοποίησή της. 

Η βιομηχανία βιοτεχνολογίας, οι ερευνητές και οι ομάδες που εκφράζουν τα συμφέροντα των ασθενών άσκησαν έντονες πιέσεις προς το κοινοβούλιο της Βρετανίας και έτσι το 2008 η έρευνα στο πεδίο της πρακτικής cybrids νομιμοποιήθηκε.

Όλες οι φιλοδοξίες των υποστηρικτών της συγκεκριμένης πρακτικής βιοτεχνολογίας έπεσαν στο κενό, καθώς στην πραγματικότητα η πρακτική των κυβριδιών για την εύρεση νέων θεραπειών απέτυχε παταγωδώς. 

Πολλές αμφιβολίες εγείρονται και για τη δεοντολογική οπτική της τεχνικής των «τριών γονέων»… Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ωαρίων θα απαιτηθούν για τη συγκεκριμένη έρευνα, συμπεριλαμβάνοντας τη τεχνική συντήρησης των ωαρίων που είναι επικίνδυνη και παρεμβατική για τις γυναίκες δότριες. 

Η εκμετάλλευση πολλών γυναικών είναι ένα πολύ πιθανό αποτέλεσμα… Πολλές φοιτήτριες με υπέρογκα χρέη ή απελπισμένες υπογόνιμες γυναίκες θα πέσουν θύμα εκμετάλλευσης με την απλή προσφορά χρήματος ή δωρεάν παροχή θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης ως αντίτιμο για την προσφορά των ωαρίων τους. 

Επίσης, χιλιάδες ανθρώπινα έμβρυα θα καταστραφούν…

Τα παιδιά τριών βιολογικών «γονέων» θα αντιμετωπίσουν έντονες ψυχολογικές κρίσεις ταυτότητας ενώ παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, οι επιστημονικές προσπάθειες δεν κατευθύνονται προς τη θεραπεία των μιτοχονδριακών παθήσεων αλλά ούτε και στην ανακούφιση των ήδη πασχόντων…

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο pentapostagma.gr, τέτοιες πρακτικές δεν ενισχύουν μόνο την ευγονική ατζέντα και την εξόντωση των μη-υγιών ατόμων αλλά εντέλει δημιουργούν το σκηνικό της απρόβλεπτης ανθρώπινης γενετικής μετάλλαξης που θα μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά… 

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πριν από λίγες ημέρες μου άνοιξε την καρδιά του και μου είπε πως θεωρεί χρέος του να τραγουδήσει για τα παιδιά που κινδυνεύουν, για το μέλλον αυτής της χώρας που θέλουν να το «αδειάσουν».
«Ήρθε η στιγμή που εμείς πρέπει να δράσουμε. Αν το δείτε λίγο πιο πλατωνικά, εμείς (σ.σ εννοεί οι καλλιτέχνες) τι κάνουμε μέσα από τα έργα μας, τις παρουσίες μας; Κάνουμε παραγωγή ονείρων. Η δουλειά του καλλιτέχνη είναι να απαλύνει ψυχές, να δίνει χρώμα στο ασπρόμαυρο. Τώρα το έχει ανάγκη ο κόσμος, αυτό το...χάδι ψυχής», λέει ο Στέφανος Κορκολής και συνεχίζει,   «Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσα να δω ή αν προτιμάτε να φανταστώ είναι να μην υπάρχει αυτή η αλληλεγγύη (σ.σ από τους καλλιτέχνες), ειδικά όταν τους φωνάζουν να βοηθήσουν. Δεν θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν καλλιτέχνες που γυρίζουν την πλάτη στο συνάνθρωπο».
Με αυτά τα λόγια αλλά και με το έργο του αυτός ο Καλλιτέχνης (και το Κ με κεφαλαίο για ο Στέφανος είναι ο ορισμός της λέξης σε όλα τα επίπεδα) ανοίγει χώρο για να ονειρευτούμε αρκεί να δώσουμε προτεραιότητα στα παιδιά που κινδυνεύουν.
Για τη συναυλία

Την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία που θα ξεχωρίσει στην ατζέντα του φετινού καλοκαιριού.
Μια μοναδική μουσική βραδιά  που αγκαλιάζει το Στέφανο Κορκολή σολίστ, συνθέτη αλλά και ερμηνευτή.
Ένα «Εφ’ όλης της ύλης» πρόγραμμα  βασισμένο στην κλασική παιδεία  του σπουδαίου δημιουργού, στο οποίο  ξεδιπλώνεται το ταλέντο του σολίστ, με έργα του ιδίου.
«Εφ’ όλης της ύλης» για να θυμηθούμε και να τραγουδήσουμε μαζί με τον ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή υπέροχα δικά του τραγούδια που έχουν γίνει σταθμός στην πορεία του Ελληνικού πενταγράμμου με ένα διαφορετικό τρόπο: Το Σημάδι του Σκορπιού, Στους Πέντε Ανέμους, Καρδιά μου Λιώνω, Λατέρνα, Ξαφνικά, Σκόνη και Θρύψαλα και άλλα αγαπημένα…
Φιλικές συμμετοχές
Σ’ ένα πρόγραμμα «Εφ’ όλης της ύλης» δεν μπορεί να λείπει  ο ταλαντούχος συνθέτης  Στέφανος  Κορκολής ο οποίος έχει δώσει τα «καλύτερά» του σε σημαντικούς  ερμηνευτές της Ελληνικής δισκογραφίας. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο Αντώνης Ρέμος, και η Ελεονώρα Ζουγανέλη  θα συμμετέχουν φιλικά για να ερμηνεύσουν στην αφιερωμένη στο " ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ " βραδιά τα αγαπημένα τους!
Στην ξεχωριστή αύτη μουσική παράσταση  την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα διευθύνει ο εξαιρετικός  διεθνούς φήμης μαέστρος Νίκος Τσούχλος.Όσοι παρευρεθούν στο Ηρώδειο, θα απολαύσουν το Στέφανο Κορκολή «Εφ’ Όλης της Ύλης»,  σε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη μουσική. Μία ξεχωριστή συναυλία για ένα μεγάλο φιλανθρωπικό σκοπό που υπόσχεται να ταξιδέψει «Στους Πέντε Ανέμους» όλους, όσους θα έχουν την τύχη να την παρακολουθήσουν.
Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ένωση Μαζί για το Παιδί.
Επιβάλλεται να πάτε
Στο σημείο αυτό για τους αναγνώστες του Πινακίου έχει δοθεί 1 διπλή πρόσκληση για να χειροκροτήσετε και εσείς την προσπάθεια αυτή που γίνεται στο Ηρώδειο.
Ως συντάκτης του κειμένου θα ήθελα να παρακαλέσω το εξής, εσείς που κερδίσετε την πρόσκληση δώστε το αντίτιμο της ή ένα μέρος των χρημάτων στις δράσεις και στις προσπάθειες του φορέα Μαζί για το Παιδί, πραγματικά αξίζει τον κόπο. Σκεφτείτε μόνο την στιγμή που πλησιάζει ο Χειμώνας πως πολλά παιδιά θα κινδυνεύσουν να μείνουν χωρίς θέρμανση...
Σε όλους τους  άλλους που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση μια παράκληση. Αν δεν νικήσετε να βρείτε τρόπο να πάτε στο Ηρώδειο. Να στερηθείτε έναν καφέ, μια βόλτα σας για να αγοράσετε ένα εισιτήριο. Μη το βαρυγκωμήσετε γιατί τα λεφτά που θα δώσετε θα πιάσουν τόπο και με αυτή τη μικρή κίνηση θα προκαλέσετε πολλά παιδικά χαμόγελα.
Τώρα στείλτε mail με την ένδειξη Στέφανος Κορκολής Ηρώδειο στο pinakio.blogspot@gmail.com Επειδή όμως ακολουθούν κι άλλοι διαγωνισμοί τις προσεχείς ημέρες κάντε like στο http://www.facebook.com/pinakio


Διαβάστε περισσότερα » »

Πως να φέρεσαι στο «θύμα» ως Πολιτικός Θύτης/δήμιός του...


Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Παρ’ ότι είσαι έτοιμος να λάβεις ένα μέτρο που θα στείλει τον συνταξιούχο ή τον άνεργο στον τάφο θα πρέπει να βγείς και να του πείς ότι «δεν πρέπει να περικόψουμε άλλο τις αποδοχές των αδύναμων τάξεων».
- Μα είναι ψέματα.
- Δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
- Έλα τώρα, ηλιθιωδώς χονδροειδές δεν είναι; Θα πιάσει; Ποιός είναι τόσο ανόητος να το χάψει;
- Κι όμως, όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται θα «πιάσει». Πάντα πιάνει. Για την ακρίβεια, όσο πιο «χονδροειδές» είναι ένα ψέμα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να πιάσει. Ας πούμε ότι αναπτύσσεται κάτι σαν το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», οπότε το «θύμα» απογυμνώνεται εντελώς από κάθε άμυνα.
- Με δουλεύεις; Είπαμε, είσαι επαγγελματίας image maker, εντάξει...είσαι και xtreme και πάλι εντάξει, αλλά τι δουλειά έχουν εδώ μωρέ τα σύνδρομα Ομηρείας;
- Κι όμως! Το θύμα/πολίτης στην κυριολεξία νοιώθει «όμηρός» σου και όντας «ανίσχυρος μπροστά σου» αυτομάτως «δένεται συναισθηματικά» με τον θύτη του. Δηλαδή, «εσένα».
- Χρύσωμα του χαπιού λοιπόν.
- Ακριβώς. Το θύμα έχει ανάγκη την «συμπάθεια» του «ισχυρότερου αυτού θύτη» του. Έχει απεριόριστη ανάγκη την «Συμπάθειά» ΣΟΥ.
- Η ψυχολογία του θύματος!
- Ναι. Μπορεί η λογική του να λέει «μην εμπιστεύεσαι τον βόα ακόμη κι αν σε γλυκοκοιτάζει», το συναίσθημά του όμως ουρλιάζει πανικόβλητο: «εμπιστεύσου το χαμόγελό του. Αφέσου!»....Είναι φυσιολογική ανακλαστική ψυχική αντίδραση.
- Οπότε;
- Οπότε, βοήθησε το θύμα να σου εμπιστευθεί την ίδια του την ζωή λέγοντάς του κι έναν καλό λόγο. Ακόμη και την ώρα που έχεις το μαχαίρι στο λαιμό του εσύ θα του μιλάς με συμπάθεια και ως «Προστάτης ΤΟΥ». Θα του σιγοψιθυρίζεις στ’ αυτί τα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που είσαι έτοιμος να του κάνεις σε λίγο.
- Μα το ίδιο λειτουργεί ένας νοήμων άνθρωπος με έναν κατώτερο από πλευράς «ψυχοπνευματικής/νοητικής βαθμίδας»;
- Όλοι, οι πάντες σε συνθήκες επιβίωσης λειτουργούν με το «ερπετικό σύμπλεγμα». Το κατώτερο και πιο αρχέγονο πνευματικό/νοητικό/ψυχικό επίπεδο που διαθέτει ο άνθρωπος. Ιδίως όταν αισθάνονται κίνδυνο. Έχουν ανάγκη να «ακουμπήσουν κάπου». Ακόμη κι αν αυτό είναι μια φωλιά με φίδια. Άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο.
- Ένας παλιός πολιτικός είπε για τις δύσκολες μέρες που ζούμε : «Πρέπει να παραμείνουμε στη βάρκα μέχρι να έρθει το ναυαγοσωστικό. Καλύτερα βρεγμένοι παρά πνιγμένοι». Στέκει κατά τη γνώμη σου σαν επιχείρημα;
- Τι να στέκει; Απλά, κάτι στομφώδες χονδροειδές είπε σαν κι αυτά που σου είπα πιο πριν να λες. Έχουμε και άλλη επιλογή; Πρέπει όχι απλώς να επιβιώσουμε αλλά να «επιπλεύσουμε» κιόλας.
- Ποιοί; Εμείς ή αυτοί;
- Εμείς φυσικά. Η ηγετική κορυφή της πυραμίδας.
- Λέγεται αυτό όμως;
- Γιατί δεν λέγεται; Πρέπει να λέγεται. Είναι αυτό που σου έλεγα προηγουμένως.
- Το πρώτο εννοείς, έτσι; Το «τσιτάτο συμπάθειας, υπομονής, ελπίδας και κουράγιου».
- Ακριβώς. Το δεύτερο, ούτε κατά διάνοια. Μεταξύ μας το λέμε μόνο. Αντιθέτως, όπου κι αν ακουστεί το «διαψεύδουμε μετ’ επιτάσεως». Είμαστε, είσαι ο «Προστάτης του Λαού», ο «αμύντοράς» του. Υποτίθεται τουλάχιστον. Αυτό μην το ξεχνάς ποτέ. Αυτός είναι ο «πρωτεύων ρόλος» σου και θα τον παίζεις καλά και διαρκώς.
- Ένα ατέλειωτο θέατρο λοιπόν.
- Ναι. Χάιδεψέ τους τ’ αυτιά. Δώστους ελπίδα έστω κι αν ξέρεις ότι δεν υπάρχει σωτηρία....γι’ αυτούς, εννοείται.
- Κι αν με κάποιον άλλον τρόπο υπήρχε σωτηρία;
- Αυτή τη στιγμή μέλημά σου είναι να «επιπλεύσεις». Στο ξαναλέω. Να επιβιώσεις. Και η μάζα δεν μπορεί να σε βοηθήσει σ’ αυτό παρά μόνο με την ψήφο της και την ανοχή της στις πολιτικές σου αποφάσεις. Αυτή έτσι κι αλλιώς, σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είναι η χαμένη. Ούτως ή άλλως. Ξέχνα τους αυτούς.
- Ευαισθησία;
- Μέγα λάθος. Δεν έχει καμία θέση εδώ. Θα την δείχνεις στα μπαλκόνια και στις κάμερες αλλά δεν θα την αισθάνεσαι. Ούτε και θα την λαμβάνεις υπ’ όψιν, ούτε και θα την εφαρμόζεις.
- Μα πως είναι δυνατόν να σκέφτεσαι κάτι, να λες κάτι άλλο και να κάνεις κάτι άλλο;
- Α, είναι πάρα πολύ εύκολο. Είναι η βάση της ίδιας της πολιτικής. Εαν δεν το επιτύχεις αυτό, ξέχνα την πολιτική. Κάνε άλλη δουλειά.
- Δουλειά; Νόμιζα ότι είναι λειτούργημα.
- Δεν θέλω ν’ ακούω μαλακίες. Μια εξαιρετικά επικερδής δουλειά είναι κι αυτό. Ή θα μάθεις να το κάνεις καλά ή καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου. Εγώ βέβαια λεφτά θέλω, αλλά αν είναι ν’ αποτύχεις, καλύτερα να μην σε αναλάβω καθόλου. Για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας.
- Ναι, αλλά η πολιτική δεν θέλει και πράξεις; Αρκούνε μόνον λόγια και υποσχέσεις;
- Η πολιτική είναι κυρίως λόγια και υποσχέσεις. Να θυμάσαι, η Μάζα θαμπώνεται και μπερδεύεται εύκολα. Χειραγωγείται με μεγάλη ευκολία, αρκεί ν’ ακολουθείς τους κανόνες του παιγνιδιού. Και ξεχνάει εύκολα βεβαίως.
- Πως δεν θυμάται; Ενοχλείται από κάτι που κάνει ο πολιτικός εναντίον της και δεν τον ξαναψηφίζει.
- Η Μάζα είναι σαν το χρυσόψαρο. Η μνήμη της φτάνει μόνον μέχρι το πιο πρόσφατο γεγονός. Το πιο κοντινό. Λίγο πριν τις εκλογές λοιπόν θα φροντίσεις να κάνεις κάτι θετικό που θα της «γυαλίσει» και θα την «ευχαριστήσει». Θα το συνοδεύσεις και με κάμποσα παχιά λόγια που θα της χαιδέψουν τ’ αυτιά και θα της δώσουν ελπίδα κι αυτό είναι όλο.
- Μα αν δεν κάνεις και κάτι γι’ αυτήν πως είναι δυνατόν να μην θυμώσει;
- Λεπτομέρειες. Ο νούς σου θα είναι πάντα σ’ αυτούς που κάνουν κουμάντο. Αυτούς χρειάζεσαι στην καριέρα σου. Αυτούς και μόνον αυτούς. Αν αυτοί σου διαθέσουν πόρους και εξουσία δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο. Τα μέσα που θα σου δώσουν αυτοί αρκούν και με το παραπάνω για να «κουμαντάρεις την κοινή γνώμη και τους ψηφοφόρους» σου. Όσο τσαντισμένοι κι αν είναι θα κάνουν τουμπεκί. Ξανά και ξανά και ξανά.
- Καλά, λέγε εσύ. Άμα οι Μάζες αποφασίσουν να ξεσηκωθούν πάει τέλειωσαν και οι πολιτικοί και οι Μεγάλοι και όλοι οι παρατρεχάμενοι.
- Μην λες κουταμάρες.
- Γιατί κουταμάρες;
- Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξεσηκώθηκαν οι Μάζες; Νομίζω στη Γαλλική Επανάσταση. Πολύς καιρός, ε; Θες να βάλεις και καμία ακόμη άλλη επανάσταση; Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού σε εύρος τουλάχιστον 200 ετών. Σου αρκεί αυτό;
- Λες ε;
- Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Παρ’ το απόφαση. Ο Λαουτζίκος δεν χαλάει το ραχάτι του. Θέλει να είναι πρόβατο και θέλει τον τσοπάνη του. Μπορεί να γαυγίζει που και που αλλά αυτό είναι όλο. Άστον να γαυγίσει, να ξεσπάσει και τέλος. Θα χασμουρηθεί αποκαμωμένος στο τέλος και θα πέσει να κοιμηθεί. Θα κάνει το μόνο που ξέρει καλά να κάνει. Εσύ θα συνεχίσεις σε κείνες τις ώρες να τους δίνεις δίκηο: «Ναι», θα λες με στόμφο και φιλολαϊκή αγωνιστική διάθεση, «ο Λαός έχει δίκαιο. Δεν αντέχει άλλες θυσίες». Και την άλλη στιγμή θα του ξανακάνεις τα ίδια.
- Μα πως να διατηρήσεις ένα θετικό προφίλ μέσα σε τέτοιο καμίνι;
- Αυτό είναι δική μου δουλειά. Εγώ θα σου διορθώνω αυτά που πρέπει. Εσύ απλώς θα αγορεύεις με στόμφο και πειστικότητα. Και θα εκμεταλλεύεσαι βεβαίως τις «περιστάσεις». Και φυσικά θα θυμάσαι τους «φίλους» σου. Χρειάζεσαι «Αυλή». Να μην το ξεχνάς ποτέ αυτό. Ισχυρή Αυλή. Κι αυτοί θέλουν «επιβράβευση» για να παραμένουν δίπλα σου και να σε στηρίζουν.
- Πολύ μπλα μπλα δηλαδή. Ομιλίες και κόντρα ομιλίες. Και είναι δυνατόν να μην πέσεις σε παγίδες και γκάφες κατά τις ομιλίες που θα κοστίσουν μετά;
- Γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να μην είναι ρήτορας ο πολιτικός. Όταν ρητορεύει εκτός κειμένου ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος πάνω στον οίστρο του να πει και κάτι που δεν πρέπει. Ενώ όταν θα σου ετοιμάζουμε εμείς το κείμενο δεν θα υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.
- Και με την δημοσιότητα τι κάνουμε;
- Η δημοσιότητα είναι απλά ένα ακριβό εμπόρευμα. Από την στιγμή που μπορείς να πληρώσεις αδρά και να το αγοράσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλοι θα δουλεύουν για σένα. Άστο σε μένα αυτό. Τα όποια αρνητικά θα διορθώνονται ή θα κρύβονται ή ακόμη θα διαστρέφονται και θα ωραιοποιούνται...όσο για τα θετικά θα ενισχύονται και θ’ αναδεικνύονται.
- Δεν ξέρω. Αξίζει τον κόπο όλη αυτή η ταλαιπωρία; Σε σύγκριση με την επιχείρηση εννοώ. Αφού ήδη έχω εισοδήματα γιατί να μπλέκω;
- Τρελός είσαι; Αν δεν εμπλακείς εσύ που «τα έχεις» ποιός θα εμπλακεί; Θέλει λεφτά όλη αυτή η ιστορία. Αλλά αποδίδει χίλιες φορές περισσότερα. Αρκεί να παίξεις σωστά. Με τους κανόνες του παιγνιδιού. Και είπαμε. Αυτό άστο σε μένα. Γι’ αυτό πληρώνομαι. Και θα το παίξουμε καλά. Εσύ απλά ακολούθα τις οδηγίες και κοίτα να παίξεις καλά το ρόλο σου.
- Επικίνδυνος ρόλος.
- Σιγά τον κίνδυνο. Όλο το σύστημα για σένα δουλεύει. Όλα σικέ είναι. Όλα μοιρασμένα μεταξύ σας. Κάτσε να δεις πρώτα τις αποδόσεις της «επένδυσης» και μετά μιλάς.
- Καλά τώρα. Πάνε οι εύκολοι παλιοί καιροί. Σήμερα, όλο και περισσότεροι από τους Πολίτες ασχολούνται με τα κρίσιμα σημεία της Πολιτικής, της Οικονομίας, της Κοινωνίας. Έρευνα, μελέτη και κριτική. Πράγμα που οδηγεί σε «αντίδραση». Αυτό δημιουργεί συνθήκες κινδύνου.
- Λάθος. Δεν είναι πολλοί αυτοί. Άλλωστε, δουλειά των ΜΜΕ (που σε στηρίζουν αμέριστα εφόσον γι’ αυτό πληρώνονται από σένα με «κάθε τρόπο») είναι να κρατούν την προσοχή του κοινού στραμμένη σε «ανούσια ζητήματα». Να μην τους αφήνουν χρόνο, διάθεση και ενέργεια να ασχοληθούν με τα «κρίσιμα σημεία» που λες - κι εσένα βεβαίως - με αρνητικό τρόπο και διάθεση. Τους κρατούν διαρκώς «πνευματικά, νοητικά και ψυχοσυναισθηματικά υπερ-απασχολημένους». Ας πούμε ότι αποτελεί κι αυτό μέρος του «πακέτου επικοινωνίας και image making» που αγοράζεις. Επιχείρηση «αντιπερισπασμού» κατά κάποιον τρόπο.
- Όπως και να το κάνεις, η κατάσταση είναι όλο και πιο δύσκολη. Απαιτεί όλο και πιο σκληρά μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να τα δέχονται για πάντα αγόγγυστα οι Πολίτες.
- Κι όμως. Σε συνεργασία με τους «όμοιούς» σου και βεβαίως τα ΜΜΕ δημιουργείς «έκτακτες καταστάσεις» τέτοιες που θα κάνουν τους Πολίτες να ζητήσουν από μόνοι τους αυτά τα μέτρα. Ή αν θέλεις, να αναγνωρίσουν ότι πρέπει να «κοπούν» δικαιώματα και «αμυντικά τους όπλα» προκειμένου να «βγει πέρα» η δύσκολη κατάσταση. Και βεβαίως πάντα τονίζεις τη λέξη «προσωρινά». Έστω κι αν είναι ένα ασύστολο κι εξώφθαλμο ψεύδος.
- Μακιαβελικός δηλαδή;
- Και ναι και όχι. Μην ξεχνάς ότι ο Μακιαβέλι όρισε : «Το κακό να το δίνεις όλο μαζί και το καλό λίγο λίγο». Δεν ισχύει όμως πάντα αυτό. Θα έλεγα πως μάλλον και τα δύο πρέπει να δίνονται σε δόσεις. Το όποιο καλό που σπανίως θα μπορείς να τους δίνεις, τα «ξεροκόμματα», ναι, είναι πολύτιμα οπότε δεν θα τα σπαταλάς. Τα κακά/δυσάρεστα μέτρα από την άλλη, ιδίως όταν είναι πολλά και ξεπερνούν τις αντοχές της κοινωνίας, καλό θα είναι να δίνονται μελετημένα σε εύρος πολλών ετών. Όταν όμως η «έκτακτη κατάσταση» έχει πιάσει μια «κρίσιμη μάζα», τότε σου παρέχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εφαρμόσεις πολλά «δυσάρεστα μαζεμένα».
- Όπως τώρα, δηλαδή;
- Ακριβώς. Όπως τώρα.
- Όπως και να το κάνεις, η «πίεση προς την κοινωνία» δεν ξέρεις ποτέ που θα βγάλει.
- Σου είπα. Έχεις ένα «ψυχολογικό πλάνο» ετών. Θες να πάρεις ένα πολύ σκληρό μέτρο που διαισθάνεσαι αντιδράσεις; Ωραία. Μίλα τους για την «ανάγκη των συγκεκριμένων μέτρων» που ΘΑ προκύψει στο μέλλον. Τους είναι πιο εύκολο να το «αποδεχτούν» έτσι. Μην ξεχνάς ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ελπίζουν αφελώς ότι αύριο θα είναι μια άλλη καλύτερη μέρα και ότι ίσως και να γλιτώσουν το επώδυνο μέτρο που τους «προμάντευσες». Εν τω μεταξύ όμως «εξοικειώνονται» μ’ αυτό. Μέχρι που έρχεται η ώρα να το υποστούν «σαν ώριμο φρούτο» που έπεσε στο κεφάλι τους.
- Ε, δεν είναι δα και παιδιά οι Πολίτες για να χάψουν τόσο εύκολα τέτοια παιγνίδια με τη νοημοσύνη τους!
- Κι όμως. Δες τις διαφημίσεις. Όλες μα όλες απευθύνονται στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά. Να θυμάσαι: όσο μεγαλύτερη η ανάγκη «εξαπάτησης του κοινού» τόσο πιο «παιδιάστικα θα τους μιλάς». Θα τους αντιμετωπίζεις ακριβώς σαν να είναι μωρά παιδιά.
- Μα κάποιοι θα εξεγερθούν από μια τέτοια αντιμετώπιση που υποτιμά τη νοημοσύνη τους.
- Μην σε φοβίζουν αυτοί. Είναι αμελητέα ποσότητα. Εσένα σ’ ενδιαφέρει η ΜΑΖΑ. Οι ΠΟΛΛΟΙ. Αυτό να μην το ξεχνάς ποτέ. Κι αυτοί θα ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ. Να είσαι σίγουρος. Έχουν ανάγκη να σε δουν σαν τον «Πατερούλη» τους.
- Μα δεν είναι δυνατόν να μπλοκαριστεί έτσι εύκολα η «λογική τους ανάλυση».
- Εδώ είναι το «λάθος». Δεν απευθύνεσαι ΠΟΤΕ στην λογική τους. Απευθύνεσαι στο συναίσθημα νεαρέ. Στο ΘΥΜΙΚΟ τους. Αυτό θα σου «ανοίξει στην κυριολεξία την πόρτα του ασυνειδήτου» τους για να τους καρφώσεις γερά εκεί μέσα ότι θέλεις: φόβο, πανικό, οργή, εξάρτηση, ιδεοληψίες, επιθυμίες, ότι θέλεις! Ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς σου.
- Ε, δεν μπορεί! Αυτά που μου λες εσύ τώρα, αυτές τις τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης δεν μπορεί να μην τις γνωρίζουν και οι μάζες. Θα αντιληφθούν τι παιγνίδι τους παίζουμε και θα αντιδράσουν.
- Μην είσαι τόσο σίγουρος! Ένα πολύ μικρό ποσοστό τους τα γνωρίζει αυτά και τα αντιλαμβάνεται. Οι πολλοί έχουν πλήρη άγνοια. Κι έτσι πρέπει να παραμείνουν. Γι’ αυτό και η εκπαίδευση που θα τους παρέχεις (στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα) θα πρέπει να απέχει παρασάγγας ως προς την ποιότητα απ’ αυτήν (την υψηλής στάθμης) που λαμβάνουν οι γόνοι των «ομοίων» σου ανώτερων τάξεων. Για να μην έχεις στο μέλλον προβλήματα σαν αυτά που σε ανησυχούν αυτή τη στιγμή.
- Κι εδώ μάλλον είναι που και πάλι έχουν τον συγκυρίαρχο ρόλο τα ΜΜΕ, έτσι;
- Ακριβώς! Υποκινούν το κοινό να γουστάρει ότι το περιθωριακό, το μέτριο, το μη-ανώτερο πολιτισμικά, τα «σκουπίδια». Ότι έχει τη δυνατότητα να το κρατάει κάτω του μετρίου πνευματικά ώστε να μην αποτελέσει κίνδυνο για σένα και τους «ομοίους» σου.
- Κι αυτό είναι αρκετό για να μην εξεγερθεί;
- Όχι. Γι’ αυτό και θα πρέπει διαρκώς να πείθεις το κοινό σου με την βοήθεια και των συμμάχων σου και κυρίως των  ΜΜΕ ότι ΑΥΤΟ, το «κοινό», είναι το ΜΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ για τις συμφορές του. Και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. Αυτό και η ανικανότητά του, η διανοητική και ηθική του ΕΛΛΕΙΨΗ και ανεπάρκεια. Κάντους να νοιώσουν τόσο πολύ υπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάντια τους που να μην τολμούν ούτε εσένα να ενοχοποιούν για τα δεινά τους αλλά αν είναι δυνατόν να πέσουν ακόμη και στην κατάθλιψη από τον αυτοοικτιρμό τους. Αυτό θα τους αφαιρέσει εντελώς την διάθεση για δράση και ακολούθως για εξέγερση εναντίον σου.
- Μα κι αυτοί γνωρίζουν τον εαυτό τους και έχουν δικλείδες ασφαλείας και αυτοπροστασίας. Δεν είναι δυνατόν να χειραγωγούνται τόσο εύκολα.
- Κι όμως. Εσύ και οι «σύμμαχοί» σου έχετε απίστευτο απόθεμα γνώσεων και «όπλων κοινωνικού ελέγχου» που ούτε κατά διάνοια δεν έχει το κοινό και ο απλός πολίτης. Στην κυριολεξία, εσύ και το «στρατόπεδό» σου γνωρίζετε τον Πολίτη πολύ πολύ καλύτερα απ’ ότι γνωρίζει αυτός ο ίδιος τον εαυτό του. Τόσο πολύ που τον κάνεις ότι θέλεις. Στο ξαναλέω. Από την στιγμή που μπορείς να «πληρώσεις και ν’ αγοράσεις όλη αυτήν την τεράστια δύναμη Χειραγώγησης Ανθρώπων» μην φοβάσαι τίποτα. Οι Μάζες είναι δικές σου. Θα κάνουν αυτό που εσύ θέλεις. Θα πέσουν ακόμη και στον γκρεμό για σένα.

(Το παραπάνω είναι μυθοπλασία και στηρίχτηκε στις Αρχές Χειραγώγησης Ατόμου και Όχλου. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική).

Γιώργος Ανεστόπουλος
 
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Μυστηριώδες Αντικείμενο της Βαλτικής Θάλασσας (τελευταία νέα) VIDEO

Το Σουηδικό ναυτικό και οι κυνηγοί θησαυρών X Team έγιναν πρωτοσέλιδο το περασμένο έτος με την τυχαία ανακάλυψη ενός μυστηριώδους κυκλικού αντικειμένου στη Βαλτική Θάλασσα.

Τώρα, χάρη στη καλύτερη εξερεύνηση και εργαστηριακή ανάλυση των λίθων που ήρθαν στην επιφάνεια από τους δύτες, πάνω και γύρω από το αντικείμενο, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση του πέπλου για το μυστήριο.

Οι πέτρες που κοσμούν το αντικείμενο αποδείχθηκε ότι ήταν κόκκινος γρανίτης που ήρθε με την εποχή των παγετώνων.Η θεωρία του Dennis Asberg είναι: ότι όταν ο πάγος έλιωσε, οι πέτρες προσγειώθηκαν πάνω στο αντικείμενο που βρίσκετε τώρα στον βυθό,και επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν εκεί για περισσότερο από 140.000 χρόνια.

Πρόσφατες εξετάσεις του αντικειμένου έχουν αποκαλύψει μια τρύπα περίπου δύο μέτρα σε διάμετρο, και ότι το αντικείμενο δεν είναι στερεωμένο στο έδαφος.

Dennis Asberg: "Έχουμε ανακαλύψει ότι το αντικείμενο χωρίζεται από τον πυθμένα του ωκεανού και βρίσκετε σε μια κορυφογραμμή, έχουμε διερευνήσει το αντικείμενο με το ρομπότ ROV και είδαμε το αντικείμενο από κάτω. Μπορεί κανείς να δει ότι ο πυθμένας και το αντικείμενο διαχωρίζονται."

Το υλικό του αντικειμένου είναι πάρα πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί οτιδήποτε από αυτό, όμως όπως μας λέει ο Dennis έχουν καταφέρει να φέρουν κάποιες πέτρες που υπήρχαν επάνω και γύρω από το αντικείμενο για ανάλυση. Η ομάδα έχει βρει επίσης πολλές μαύρες πέτρες στο χώρο.

Η θεωρία είναι ότι το αντικείμενο πρέπει να ήταν σε πολύ υψηλή θερμοκρασία σε κάποιο σημείο. Αυτό προκάλεσε τις μαύρες απανθρακωμένες πέτρες στο περιβάλλον του.

Dennis Asberg: "Κατά την άποψή μου, όταν ήμασταν εκεί και κοίταξα αυτή την παράξενη δομή,  έμοιαζε με κάτι που έχει σχεδιαστεί από κάποιον, δεδομένου ότι υπάρχουν γωνίες 90 μοιρών και διάδρομοι στο αντικείμενο."Ελπίζω ότι  η επόμενη αποστολή μας που θα είναι την άνοιξη λόγο του ψυχρού σκανδιναβικού καιρού να ρίξει περισσότερο φως σε αυτό το μυστήριο.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΝΤΟΓΚΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟ 5000 ΕΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ.

Η μυστική και ιερή παράδοση της φυλής Ντόγκον της Δυτικής Αφρικής, λέει ότι ο γήινος πολιτισμός είναι αποτέλεσμα της επαφής των λαών της Γης με τους κατοίκους ενός πλανήτη που βρίσκεται εντός του συστήματος του αστερισμού του Σείριου, 3.000 χρόνια π.Χ.


Οι Ντόγκον μιλούν για τους επισκέπτες του πλανήτη Νιάν. Ο πλανήτης βρίσκεται στο άστρο Έμμε Για, του συστήματος του Σείριου, που έχει περίοδο τροχιάς γύρω στα 50 χρόνια, είναι μεγαλύτερο από τον Σείριο Β (Πό Τόλο) και τέσσερις φορές ελαφρύτερο. Το άστρο Έμμε Για ανακαλύφθηκε πρόσφατα και ονομάστηκε επίσημα από τους αστρονόμους σαν Σείριος Γ'.




Η ιερή παράδοση της φυλής Ντόγκον ήταν χαραγμένη στις πανάρχαιες σφραγίδες της φυλής, που εκτός των παραπάνω λεγομένων, δείχνουν την ακριβή τροχιά του Σείριου και το τριπλό αστρικό σύστημα (Πο Τόλο, Έμμε Για, Σίγκι Τόλο) στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.
Ο Σείριος απέχει από τη Γη γύρω στα 8,57 έτη φωτός. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι αστρονόμοι γνώριζαν για τους Σείριο Α και Σείριο Β, οι οποίοι είναι λευκοί νάνοι. Γύρω στα 1995 ανακαλύφθηκε και ο Σείριος Γ.
Οι ιθαγενείς Ντόγκον πέρα από το Σείριο, είναι άριστοι γνώστες χιλιάδες χρόνια τώρα και του ηλιακού μας συστήματος και της τροχιάς των πλανητών γύρω από τον Ήλιο. Γνωρίζουν ότι ο Κρόνος διαθέτει δακτυλίους και ότι ο Δίας έχει τέσσερις σελήνες. Μάλιστα στην καθημερινή τους ζωή, καθοδηγούνται από τέσσερα ημερολόγια για τον Ήλιο, τη Σελήνη, το Σείριο και την Αφροδίτη.
Κατά συνέπεια, γεννάται το εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν, μια πρωτόγονη αφρικανική φυλή να ξέρει με απόλυτη ακρίβεια αστρονομικά δεδομένα, που μόλις σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκαν μέσα από τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια; Από πού άντλησαν όλες αυτές τις γνώσεις;

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από τους Νόμμος (περίεργα αμφίβια όντα που έφτασαν στην γη από τον Σείριο). Η παρουσία τους στη γη σύμφωνα με τους Ντογκόν είχε να κάνει με τη σωτηρία του κόσμου, παρουσιάζοντας τους ως λυτρωτές και πνευματικούς φύλακες. Μιλώντας με λεπτομέρειες περιγράφουν και το παράξενο μέσο που μετέφερε τους Νόμμος στα νοτιοανατολικά της περιοχής τους, το οποίο έκρυβαν μέσα σε μια κοντινή λίμνη.

Η φυλή Ντόγκον για 5000 και πλέον χρόνια, ζούσε απομονωμένη από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Ο Δρ Μαρσέλ Γκριόλ, Γάλλος ανθρωπολόγος, ήταν ο πρώτος ερευνητής που τους επισκέφθηκε το 1931. Το 1946 ξαναπήγε στο Μάλι με την επίσης Γαλλίδα ανθρωπολόγο Ζερμέν Ντιτερλέν, οι οποίοι μελέτησαν και κατέγραψαν λεπτομερώς τις παραδόσεις και τη μυθολογία των ιθαγενών. Η έκθεσή τους το 1951 υπήρξε αρκετά εκπληκτική, αφού όλοι έμειναν άναυδοι, πώς οι Ντόγκον γνώριζαν για άστρα που δεν φαίνονταν με γυμνό μάτι!

Στη δεκαετία του 1970, ένας Αμερικανός γλωσσολόγος και ερευνητής μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας του Λονδίνου, ο Ρόμπερτ Τεμπλ, θυσίασε οκτώ ολόκληρα χρόνια για να γράψει το περίφημο βιβλίο του «Ο Άγνωστος Σείριος», με κεντρικό ερώτημα αν κατά το παρελθόν η Γη δέχθηκε επίσκεψη ευφυών όντων από κάποιον πλανήτη του Σείριου.

Ο Έριχ Φον Ντένικεν, στο περίφημο έργο του «Αποδείξεις - Αυτοψία σε πέντε Ηπείρους», αφού επικροτεί το βιβλίο του Τεμπλ, λέει σχετικά: ''Τι το εκπληκτικό υπάρχει στους μύθους των Μόγκι. Όνειρα, θρησκευτικές δεισιδαιμονίες, φαντασμαγορίες ή ακριβείς γνώσεις (…) κάθε 50 χρόνια οι Ντόγκον πανηγυρίζουν τη γιορτή τους «Σιγκουί». Η τελετή Σιγκουί έχει σαν περιεχόμενο την επιθυμία για ανανέωση του κόσμου. Το χρόνο της γιορτής καθορίζει το Πο Τόλο, δηλαδή το άστρο του Σιγκουί.''

Οι μυστικές και ιερές πανάρχαιες αστρονομικές γνώσεις των προγόνων της φυλής Ντόγκον, δείχνουν σωστές και επιβεβαιώνονται σιγά σιγά από τους σύγχρονους αστρονόμους, με μόνη αναπάντητη την ύπαρξη του πλανήτη Νιάν (o λεγόμενος σήμερα Xylanthia)... μια απάντηση που φαίνεται να είναι θέμα χρόνου.

Οπότε, τα ιερά μηνύματα, για την πρώτη αλλά και την επερχόμενη άφιξη των εξωγήινων επισκεπτών Νόμμος είναι τα μόνα που παραμένουν...

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρεπουμπλικάνος από το Τέξας κατηγορεί τον Ομπάμα ότι “επιχειρεί να ανασυστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία” και αποκαλύπτει ένα στοιχείο βόμβα…

Το πιο σημαντικό όμως είναι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε για τεκμηριώσει την άποψη του και αποκάλυψε μία πτυχή που ελάχιστοι γνωρίζουν: Παρά το ότι ο Ομπάμα εφαρμόζει τελείως διαφορετική πολιτική από ότι ο Μπους, οι πολίτες των χωρών που χαρακτηρίζονται “μουσουλμανικές”, κατακρημνίζουν τις ΗΠΑ στις συνειδήσεις τους. Δηλαδή:

Ο Μπους χαρακτηρίστηκε “ισλαμοφοβικός”, σφαγέας, κατηγορήθηκε για την εισβολή στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, την άνευ όρων στήριξη του Ισραήλ κλπ. Παρ’ όλα αυτά, η δημοτικότητα της Αμερικής στον “μουσουλμανικό” κόσμο επί των ημερών του έφτανε στο 34%.

Αντίθετα, η κυβέρνηση Ομπάμα ενίσχυσε την “αραβική άνοιξη”. προανήγγειλε αποχώρηση από το Ιράκ, ήλθε σε ρήξη και με το Ισραήλ. Αποτέλεσμα; Η δημοτικότητα των ΗΠΑ κατακρημνίστηκε στο 15%!!!

Τι αποδεικνύει αυτό; Πως είναι δυνατόν οι λαοί να επικροτούν τον “σφαγέα” Μπους και να καταδικάζουν την “απελευθερώτρια” Κλίντον; Είναι αυτό που υποστηρίζουμε από την αρχή της “Αραβικής άνοιξης” και δικαιωνόμαστε. Η “ευαίσθητη” διακυβέρνηση Ομπάμα με τις μεθοδεύσεις της βάρβαρης Κλίντον, συνεργάστηκε με ότι πιο ακραίο, ότι πιο δολοφονικό, ότι πιο απάνθρωπο είχαν να επιδείξουν αυτές οι χώρες: Τους ισλαμοφασίστες. Έφτασε ακόμα σε σημείο να αμολά φυλακισμένους από το Γκουαντάναμο και να τους βρίσκουμε ως δια μαγείας στην Συρία όπου έσφαζαν τον ντόπιο πληθυσμό.

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης αυτών των λαών, δεν είναι άλλος από τους μισάνθρωπους μουλάδες, τους κήρυκες του μίσους που καταδυναστεύουν τις σιωπηλές πλειοψηφίες. Σας το είχαμε μεταδώσει και κατά την επίσκεψη της Κλίντον στην “απελευθερωμένη” Αίγυπτο: “Κλίντον, δεν θα σου επιτρέψουμε να κάνεις την Αίγυπτο …Πακιστάν”! “Αμερική, στήριξε την Ελευθερία, όχι την Θεοκρατία”! “Μην στέλνετε δολάρια στους τζιχαντιστές”! Αυτά ήταν τα συνθήματα και είναι άκρως διδακτικά και για κάποιους ντόπιους “ευαίσθητους”.

 

Διαβάστε περισσότερα » »

Άρπαξαν φωτιά οι δεξαμενές στον Σκαραμαγκά - Κινδύνεψαν τα υποβρύχια Type 214

Mια συγκλονιστική τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστους λόγους, στην δεξαμένη Νο 5, όπου βρίσκεται ένα από τα υπό ναυπήγηση υποβρύχια Type 214.
Εικάζεται ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: Από σαμποτάζ του εξωτερικού εχθρού, μέχρι σαμποτάζ του εσωτερικού εχθρού. Ευτυχώς η φωτιά έγινε αντιληπτή σχετικά εγκαίρως και οι εργαζόμενοι με την συνδρομή του τμήματος πυρόσβεσης του ναυπηγείου κατάφεραν να την περιορίσουν αρχικά και εν συνεχεία να την κατασβέσουν.
Ενώ ακόμα αναμένεται η υλοποίηση της απόφασης τα υποβρύχια να φυλάγονται από το Ναυτικό και το Λιμενικό και το σημειώνουμε αυτό γιατί τονίζουμε ότι η ιδιοκτησία του Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) που έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα, δεν είναι "παιδάκια του νηπιαγωγείου". Ο Ι.Σάφα έχει πρωταγωνιστήσει σε σκληρές όσο και περίεργες καταστάσεις στην Μ.Ανατολή...
Τα δύο από τα τα τρία Type 214 είναι σχεδόν έτοιμα στη ναυπηγική κλίνη και το ΩΚΕΑΝΟΣ (S118) περμένει εδώ και τρία χρόνια να περάσει δοικιμές αποδοχής, αλλά κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον να τα εντάξει στην δύναμη του ΠΝ. Κάτι πρέπει να γίνει και γρήγορα.  
Η εκβιασμός της ιδιοκτησίας των Λιβανέζων που έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφαστικότητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Λιβανέζοι αποφάσισαν πως μπορούν να συνεδριάζει το ΔΣ της εταιρείας στο εξωτερικό (!) και έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα, ενώ μια περιουσία 2 δισ. ευρώ, βρίσκεται "δεμένη" στις ναυπηγικές κλίνες ενώ θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα όχι απλά στην ασφάλεια της χώρας, αλλά και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων της στo Eλ Ντοράντο της Α.Μεσόγειο.
Οι εργαζόμενοι έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους και η κυβέρνηση αρνείται να λάβει αποφάσεις ενώ γνωρίζει την μναδική βιώσιμη λύση.
Αυτή την στιγμή το ΠΝ, βάσει αυτών που έχει πληρώσει, έπρεπε να είχε τέσσερα ολοκαίνουριά Type 214 και τρία εκσυγχρονισμένα Type 209/1200. Αντ'αυτών έχει επιχειρησιακό μόνο ένα Type 214, το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120).
Η φωτιά και η παρολίγο τραγωδία δείχνει ότι η κατάσταση είναι στο όριο. Ζητούνται αποφάσεις, εδώ και τώρα!
Διαβάστε περισσότερα » »