Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μετατρέψτε το κινητό σας σε όπλο!


Δείτε πως...
Μια απίθανη εργονομική θήκη για το iPhone μπορέι ακόμη και να σας σώσει την ζωή λένε οι κατασκευαστές της.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η μοναδική αυτή θήκη δεν διαφέρει και πολύ από τις συνηθισμένες τουλάχιστον στην όψη, όμως έχοντας μια εσωτερική εσοχή μπορέι να περιλαμβάνει μια μικρή αμπούλα σπρέυ πιπεριού, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κούνημα της συσκευής και ψεκάζει μια ποσότητα.
Oι περισότεροι γνωρίζουν τις συνέπειες από το σπρέυ πιπεριού, το οποίο προφανώς δεν θα σας σώσει από κάποια πολύ δύσκολή κατάσταση, όμως μπορεί να βοηθήσει για να μπορέσετε να σντιδράσετε η να ξεφύγετε από μια δύσκολη θέση, ή σε περίπτωση που δεχθείτε επίθεση στον δρόμο από αγνώστους..
Η θήκη είναι μόνο για iPhone και πωλείται στο διαδίκτυο στην τιμή των 39 δολαρίων.

whos
Διαβάστε περισσότερα » »

Video: Mετατροπή του χαρτιού σε οθόνη!

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τόκιο κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα τεχνολογία που θα μπορεί να μετατρέψει το χαρτί σε οθόνη! Η νέα αυτή τεχνολογία δίνει στους χρήστες την δνατότητα να γράφουν, να σχεδιάζουν ή να κάνουν οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε σε ένα χαρτί και στη συνέχεια να το επεξεργαστούν από τον υπολογιστή τους.

Οι επιστήμονες δηλώνουν για την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία:

"Μέχρι σήμερα ήταν δυνατή η προβολή πραγμάτων στο χαρτί και η χρήση του σαν οθόνη όπως και το αντίστροφο δηλαδή η προβολή των σχεδίων από το χαρτί στον υπολογιστή μέσω ψηφιακής γραφίδας. Ωστόσο, με την πρώτη μέθοδο τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο στο σκοτάδι ενώ με τη δεύτερη πρόσβαση μπορείς να έχεις μόνο μέσω του υπολογιστή."

Δείτε το βίντεο 


whos
Διαβάστε περισσότερα » »

"Πήραν φωτιά" τα καζάνια... (φωτο)

«Βράζει» από άκρο σε άκρο η Αιτωλoακαρνανία αυτήν την περίοδο. Εκατοντάδες καζάνια έχουν πάρει φωτιά, για την παραγωγή του παραδοσιακού τσίπουρου
Μια παραγωγή και διάθεση όμως, που σε μεγάλο βαθμό, είναι ακόμη παράνομη…
Τσίπουρο ονομάζεται στην Ελλάδα το απόσταγμα από στέμφυλα. Παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου έχουν πολλές περιοχές της Ελλάδας και φυσικά και η Αιτωλ/νία.

Αυτήν την εποχή μέχρι και τον Δεκέμβριο, τα καζάνια «παίρνουν φωτιά» σε πολλές περιοχές του νομού, όπως και σε όλη την Ελλάδα, για την παραγωγή του αποστάγματος, που εξαιτίας της ποιότητας αλλά και της τιμής του, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει κατακόρυφη αύξηση στην ζήτηση.
Παραδοσιακά καζάνια ,είτε ανοξείδωτα, είτε χάλκινα, που θωρούνται και τα καλύτερα, ετοιμάζουν το «αγιονέρι», μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία - "ιεροτελεστία", με αποκορύφωμα τις διάφορες γιορτές τσίπουρου σε πολλές περιοχές οι οποίες συνοδεύονται με παραδοσιακά γλέντια.
 

Νομοθεσία και φοροδιαφυγή

H πώληση αποσταγμάτων για απ' ευθείας κατανάλωση ήταν απαγορευμένη μέχρι το 1988. Μόνο οι αμπελουργοί σε ορισμένες περιοχές είχαν το δικαίωμα να αποστάζουν και να εμπορεύονται, σε τοπικό επίπεδο, τα στέμφυλα, ενώ επιτρεπόταν και η πώληση του αποστάγματος σε εταιρείες παραγωγής οινοπνεύματος. Σήμερα, με την ψήφιση νόμου από το 1988 για την παραγωγή αποστάγματος στέμφυλων, επιτρέπεται η παραγωγή και διάθεση τσίπουρου σε όλη την Ελλάδα μόνο με ειδική άδεια.



Το τσίπουρο αυτό φορολογείται, ενώ η διάθεση του μη εμφιαλωμένου (χύμα) αποστάγματος απαγορεύεται.
Αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγή στην πλειοψηφία της (σ.σ. και στην Αιτωλ/νία) είναι παράνομη, όπως και η διάθεση του προϊόντος, με αποτέλεσμα να καταγράφεται  πολύ μεγάλη φοροδιαφυγή, εάν αναλογιστούμε και τις πολύ μεγάλες ποσότητες που διακινούνται όπως και το "μαύρο χρήμα" που αλλάζει χέρια
Πολλοί παραγωγοί πάντως τονίζουν πως η σχετική νομοθεσία θα πρέπει να αλλάξει, ώστε να δίνονται με μεγαλύτερη ευκολία οι σχετικές άδειες, που σήμερα είναι πολύ λίγες και η παραγωγή και διάθεση να γίνεται με νόμιμο τρόπο, που μπορεί να αποφέρει πολύ σημαντικά έσοδα και στο κράτος, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.










agriniopress
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγρίνιο - Γάζωσαν το αυτοκίνητο ταχυδρομικού διανομέα στο Αρχοντοχώρι

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν από λίγο στην επαρχιακή οδό Μύτικα -Αρχοντοχωρίου λίγο έξω από το χωριό. Τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ και λήστεψαν ταχυδρομικό διανομέα
Συγκεκριμένα , σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, τρεις ένοπλοι έστηναν καρτέρι σε ταχυδρομικό διανομέα που εισέρχονταν με το όχημα του στο χωρίο. Αφού ακινητοποίησαν το όχημα απέσπασαν από τον διανομέα χρήματα και έναν σάκο και στην συνέχεια γάζωσαν με καλάσνικοφ το αυτοκίνητό του! Mάλιστα, μέσα στο όχημα βρίσκονταν και η σύζυγος του διανομέα. Το ζευγάρι γλιτωσε από θαύμα από τον καταιγισμό των πυρών.
Το ποσό που εκλάπη υπολογίζεται σε οχτώ χιλιάδες ευρώ.
Οι δε δράστες διέφυγαν με τα πόδια σύμφωνα με την μαρτυρία του θύματος, χωρίς να αποκλείεται να διέφυγαν με όχημα που είχαν σταθμευμένο λίγο πιο μακριά από το σημείο της ληστείας.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στην περιοχή και κάνουν εκτεταμένες έρευνες.



agriniopress.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Ετοιμαστείτε ψυχολογικά! Δείτε τι θα πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας (Πίνακας)

Μην περιμένετε να έρθουν, όπως γινόταν μέχρι τώρα, μέσω ταχυδρομείου. Μην περιμένετε ούτε αυτοκόλλητο για το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Φέτος, τα πράγματα αλλάζουν: θα αναρτηθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) τις αμέσως επόμενες μέρες. Το αργότερο έως την Τρίτη, θα έχουν «ανέβει».

Αυτό που φυσικά δεν αλλάζει, είναι η... λυπητερή. Η προθεσμία παραμένει έως το τέλος του χρόνου και όποιος το αμελήσει, θα πληρώσει τα διπλά!

Όπως δήλωσε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης στον ΣΚΑΪ, οι πολίτες είτε με τους κωδικούς του TaxisNet, είτε με τον αριθμό κυκλοφορίας είτε με το ΑΦΜ τους και θα βρίσκουν το ειδοποιητήριο και θα το τυπώνουν.

Η πληρωμή τους θα γίνεται μόνο μέσω τράπεζας, είπε ο κ. Θεοχάρης

Η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας γίνεται προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το κόστος εκτύπωσης και ταχυδρόμησης ειδοποιητηρίων και παραγωγής των γνωστών σημάτων.
Να σημειωθεί ότι τα τέλη κυκλοφορίας 2013 έχουν ως εξής:
 
από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε.
22 €
από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε.
55 €
από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε.
120 €
από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε.
135 €
από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε.
240 €
από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε.
265 €
από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε.
300 €
από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε.
660 €
από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε.
880 €
από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε.
1100 €
από 4001 κ.ε. και άνω
1320 €

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα: 


Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.)
Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε €
0 - 100 (γρ./χλμ.)
0 €
101 - 120 (γρ./χλμ.)
0,90 €
121 - 140 (γρ./χλμ.)
1,10 €
141 - 160 (γρ./χλμ.)
1,70 €
161 - 180 (γρ./χλμ.)
2,25 €
181 - 200 (γρ./χλμ.)
2,55 €
201 - 250 (γρ./χλμ.)
2,80 €
Άνω των 251 (γρ./χλμ.)
3,40 €

tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Έφτασαν μέχρι να ... κυνηγιούνται στους διαδρόμους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τι οδήγησε τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο, υποστηρικτή του Ευάγγελου Βενιζέλου, να καταδιώκει στις σκάλες της Ιπποκράτους τον βουλευτή Πάρι Κουκουλόπουλο, έτερο υποστηρικτή του Ευάγγελου Βενιζέλου και να τον αποκαλεί «κ@λ@παιδο»;

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ήταν εισηγητής στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις που ψηφίστηκε in extremis χθες στη Βουλή με 148 ψήφους αντί για 151 που απαιτεί η πλειοψηφία. Ο Κουκουλόπουλος κατηγορήθηκε ότι έσπειρε ζιζάνια στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ότι άλλα έλεγε στους βουλευτές και άλλα στην ολομέλεια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 9 αντάρτες που καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις προκαλώντας μείζον θέμα στην κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, γνωστός για το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο να τον κυνηγάει στις σκάλες της Ιπποκράτους ωρυόμενος «Κ@λ@παιδο σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ για να το διαλύσεις».

Με τον όρο «σε φέραμε» εννοούσε μάλλον ότι ο ίδιος προυπήρχε στο ΠΑΣΟΚ όσο ο κ. Κουκουλόπουλος ήταν ακόμη δήμαρχος Κοζάνης.

Με τον όρο «να το διαλύσεις» μάλλον εννοούσε ότι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τους «αντάρτες» στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Με τον όρο «κ@λ@παιδο» ίσως εννοούσε ότι ο ίδιος είναι καλύτερος υποστηρικτής του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πηγή iefimerida.gr
tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ- ΤΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ...
 Όπως διαπίστωσε  το Ελεγκτικό Συνέδριο από το νομοσχέδιο για τις περικοπές που προτίθεται να περάσει στο πακέτο των μέτρων η κυβέρνηση - περικοπές  τις οποίες, όπως ήδη σας ενημερώσαμε κρίθηκαν αντισυνταγματικές, σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του- εξαιρούνται ακόμα μια φορά οι υπάλληλοι της Βουλής και αυτό αναφέρουν οι δικαστές αντίκειται στην αρχή της ισότητας.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΜΥΡΛΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ENERGA-HELLAS POWER

Aπό το : protothema.gr
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa και Hellas Power. Πρόκειται για τον... Χαράλαμπο Σμυρλιάδη ο οποίος μετά τη συμπληρωματική δίωξη σε βάρος αντιμετώπιζε βαρύτατα αδικήματα, όπως λαθρεμπορία και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Την ίδια ώρα, «κόλαφος» είναι το κατηγορητήριο σε βάρος και των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση, οι οποίοι από αύριο, Παρασκευή, θα αρχίσουν να περνούν την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Πρόκειται για τους Αχιλλέα Φλώρο, Βασίλειο Μηλιώνη, Νικόλαο Δεκόλη και Στέφανο Σιαφάκα και Alan Cable.

Τι τους καταλογίζουν:

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο κατηγορητήριο που έχει συντάξει η Δικαιοσύνη, οι κατηγορούμενοι δεν απέδωσαν στο Ελληνικό Δημόσιο και τους Δήμους το συνολικό ποσό των 152 εκατ. ευρώ το οποίοι είχαν εισπράξει μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ από διάφορα τέλη, το τέλος ακινήτων δηλαδή το λεγόμενο χαράτσι, κ.ά.

Αναλυτικά, κατηγορούνται ότι δεν απέδωσαν:

- Ποσό περίπου 60 εκατ. ευρώ που είχαν εισπράξει από διάφορα ειδικά τέλη από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

-Ποσό 36, 5 εκατ. ευρώ που έπρεπε να αποδοθούν στον ΔΕΣΜΗΕ με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπεει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

- - Ποσό 37,5 εκατ. ευρώ που επίσης είχαν εισπράξει από το γνωστό ως χαράτσι της ΔΕΗ για τα ακίνητα

- Ποσό 17 εκατ. ευρώ που πάλι έπρεπε να αποδώσουν στο Δημόσιο. Το ποσό αυτό το είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους και έπρεπε να το αποδώσουν σε εκατοντάδες δήμους της χώρας ως δημοτικά τέλη.

- Ποσό 2,1 εκατ. ευρώ που αποτελεί ειδικό φόρο κατανάλωσης τον οποίο ωστόσο είχαν εισπράξει. Το ποσό αυτό έπρεπε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να το αποδώσουν στο δημόσιο.

Εικονικές πωλήσεις

Το κατηγορητήριο κάνει λόγο για εικονικές πωλήσεις εταιρειών σε ανύπαρκτους επενδυτές έναντι 20 εκατ. ευρώ, με τους κατηγορουμένους να φτάνουν ακόμη και στο σημείο να σκηνοθετήσουν και ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη. Πιο συγκεκριμένα, εκατοντάδες εκατομμύρια άλλαζαν χέρια μέσω off shore εταιρειών σε διάφορα σημεία του κόσμου. Στην ουσία δηλαδή, η Δικαιοσύνη μιλάει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους κατηγορουμένους με προφάσεις όπως η αγορά παραγώγων ενέργειας και η αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.

«Στην Αθήνα, τη Ζυρίχη Ελβετία, το Πριγκιπάτο του Μονακό, το Ντουμπάι, το Hong Kong, στη Σιγκαπούρη, την Λευκωσία κατά το χρονικό διάστημα από μηνός Μαΐου έτους 2011 έως και τον μήνα Ιούλιο του 2012» ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, συνέστησαν και συμμετείχαν σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, σε εγκληματική ομάδα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό σύστημα και να καταθέσουν σε αυτό το παραπάνω συνολικό ποσό των 103 εκατ. ευρώ το οποίο θα έπρεπε να έχουν αποδώσει στο ελληνικό δημόσιο.

Στον Αρ. Φλώρο καταλογίζεται ότι εμφανίζεται ως μεσολαβητής προκειμένου να φέρει τον συγκατηγορούμενο του Βασίλειο Μηλιώνη σε επαφή με ρωσοαραβικό fund ώστε να πωληθεί η εταιρεία Hellas Power. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο ρωσοαραβικό fund το οποίο εμφανίζονταν να έχει έδρα το Ντουμπάι δεν ήταν υπαρκτό αλλά ως πραγματικός ιδιοκτήτης εμφανίζoνταν ο επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση Στέφανος Σιαφάκας, ήδη πρόεδρος της Energa Pawer. .

Ποιοι απολογούνται αύριο


Αύριο, Παρασκευή, τη σκυτάλη των απολογιών αναμένεται να πάρουν οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης και Στέφανος Σιαφάκας. Όλοι συνελήφθησαν με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους μετά τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

fimotro
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Γρηγόρης Πεπόνηςκαι Σπύρος Μουζακίτης, μετά την έρευνα που διενήργησαν για τη μη αξιοποίηση των στοιχείων Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, κάνουν μια λακωνική αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και αποστέλλουν, εκτός από τη δικογραφία, ολόκληρη την επίμαχη λίστα. Εν τω μεταξύ, τον αναδρομικό έλεγχο των λογαριασμών του πρώην υπουργούΓιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη ζήτησε η επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη .
Η ύπαρξή τους στη λίστα γνωστοποιήθηκε με επιστολή του κ. Πεπόνη προς την Επιτροπή, στην οποία επισυνάπτονταν στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμά της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο».
«Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας 20 ημερών, όπως ο νόμος ορίζει», συμπληρώνεται.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακίνητα Ι.Χ. – Χάθηκαν 141,5 εκατ. ευρώ

Χάθηκαν 141,5 εκατ. ευρώ από τις ακινητοποιήσεις Ι.Χ.Δραματική αύξηση σημείωσε, την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των κατατεθειμένων πινακίδων αυτοκινήτων και εξίσου δραματικές είναι οι απώλειες από τα τέλη κυκλοφορίας, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σωρευτικά, οι εκτιμώμενες απώλειες στα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας, από τις καταχωρίσεις ακινησιών αυτοκινήτων από το 2007 ως τις 16 Ιανουαρίου του 2012, ανέρχονται στο ποσό των 141.528.099 ευρώ.
Αναλυτικά οι ακινητοποιήσεις και η εξέλιξη των σωρευτικών απωλειών του Δημοσίου:
  • 2007: 51.045 ακινητοποιήσεις
  • 2008: 66.082 ακινητοποιήσεις, απώλειες 6,490 εκατ. ευρώ
  • 2009 136.320 ακινητοποιήσεις, απώλειες 18,4 εκατ. ευρώ
  • 2010: 131.102 ακινητοποιήσεις, 74,907 εκατ. ευρώ
  • 2011: 148.083 ακινητοποιήσεις, απώλειες 79,464 εκατ. ευρώ
  • 2012: 76.370 ακινητοποιήσεις, απώλειες 141,528 εκατ. ευρώ
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το σύνολο των κατατεθειμένων πινακίδων και τους υπολογισμούς του υπουργείου για την απώλεια εσόδων από την είσπραξη τελών κυκλοφορίας, τα τελευταία πέντε χρόνια.

ethnos
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ: Anunnaki & Nibiru - Όσα χρειάζεται να ξέρετε


 





Δείτε το βίντεο:



worldjudge2012

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ WEB CAMERA: ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΟΣ UFO!

Η συγκεκριμένη κάμερα είναι στραμμένη προς το βουνό (ηφαίστειο) Τeide που βρίσκεται στην Tενερίφη, Ισπανία. Αποσκοπεί προς συλλογή πληροφοριών επιστημονικού περιεχομένου σχετικά με την δραστηριότητα του ηφαιστείου.    
Το βίντεο αυτό προφανώς διέρρευσε στο διαδίκτυο μια και επίσημη ανακοίνωση με το περιστατικό δεν υπάρχει (και ούτε περιμένουμε κάτι διαφορετικό).
Το βουνό αυτό (εικόνα) έχει ύψος 3.715 μέτρα και βρίσκεται στο κέντρο της Τενερίφης. Με βάση τις διαστάσεις του βουνού μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το αντικείμενο που θα δείτε είναι εξαιρετικά τεραστίων διαστάσεων.  

Διακρίνεται στην κάμερα ένα οβάλ αντικείμενο με διάφανο το εσωτερικό του και εντονότερο το περίβλημα του στις 03:05 π.μ. με ανοδική πορεία προς την κορυφή του βουνού όπου και φτάνει στις 03:50 π.μ. και στην συνέχεια ανεβαίνει ακόμα ψηλότερα όπου και χάνεται σταδιακά από το πεδίο της κάμερας στις 06:00 π.μ.  Η ανανέωση της κάμερας γίνεται ανά 5 λεπτά της ώρας.

Η κάμερα έχει υπέρυθρες και πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος και μπόρεσε και κατέγραψε το UFO.  Σας μεταφέρω τα λόγια του φίλου μου magnetflipper από το Denver που έχει αφιερώσει την ζωή του σ'αυτό το φαινόμενο:  ΤΑ UFO ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ. 
Μην σκέπτεστε συμβατικά.  

worldjudge2012
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας

Οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας                            μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες όλων των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, που βρίσκονται στο στόχαστρο βίαιων οικονομικών περικοπών και διαρκούς απαξίωσης της ποιότητας ζωής τους.
Πληγωνόμαστε καθημερινά από την αναχρονιστική λειτουργία μιας πολιτείας, που με τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια και το συγκεντρωτισμό, μας καθυστερεί και μας εμποδίζει όταν δεν τη χρειαζόμαστε, ενώ είναι τραγικά απούσα όταν την έχουμε ανάγκη, όπως στην υγεία, την ασφάλεια και την παιδεία.
Βιώνουμε την έντονη κοινωνική αδικία  ενός κράτους που αδυνατεί να κατανείμει δίκαια τα δημόσια βάρη και καταφεύγει σε οριζόντια μέτρα με αποτέλεσμα οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και περισσότεροι.
Ανησυχούμε, όμως, περισσότερο για το μέλλον των παιδιών μας. Που θρυμματίζουν τα νιάτα και τα όνειρα τους, εγκλωβισμένα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εξακολουθεί να στηρίζεται στην απομνημόνευση, που δέκα χρόνια πριν από την κρίση είχε ήδη διώξει 100.000 νέους επιστήμονες στο εξωτερικό, που παράγει πτυχιούχους περιορισμένης επαγγελματικής προοπτικής, αφού ολόκληροι τομείς της οικονομίας παραμένουν κλειστοί και ελεγχόμενοι από προνομιούχες, κρατικοδίαιτες ελίτ απεριόριστου κέρδους.
Η ιστορία έχει αποδείξει παγκόσμια για τις χώρες που βρέθηκαν στη δίνη μεγάλων οικονομικών κρίσεων, πως η ασφαλέστερη διέξοδος υπήρξε η επένδυση στην παιδεία και τη γνώση. Αντίθετα, οι χώρες που υποχρηματοδότησαν και υποβίβασαν το εκπαιδευτικό τους σύστημα, οδηγήθηκαν στο περιθώριο των εξελίξεων και στην εξαθλίωση.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε είδους περιστολή στο χώρο της εκπαίδευσης, που έχει καταβάλει βαρύτατο τίμημα στο βωμό ατελέσφορων πολιτικών και δεν αντέχει άλλες περικοπές και καλούμε την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει την παιδεία ως πρώτη εθνική προτεραιότητα και να εστιάσει τη δράση της στις τομές και τις αλλαγές που έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Εκφράζουμε, τέλος, με πλήρη συνείδηση του κοινωνικού μας ρόλου την ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και αυτοδικίας στην κοινωνική μας ζωή και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να αναδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ως συνεκτικό υλικό ενός κράτους δικαίου και μιας κοινωνίας παιδείας και πολιτισμού.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απόφαση – «βόμβα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Αντισυνταγματικές οι περικοπές

Για πρώτη φορά το δικαστικό σώμα εξέδωσε παρόμοια απόφαση. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματικές τις διατάξεις για τις περικοπές στις συντάξεις.


Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι η ίδια κοινωνική ομάδα πληρώνει και πάλι τον «λογαριασμό» των νέων μέτρων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στη περίπτωση που ψηφιστεί το πακέτο τότε στην πρώτη προσφυγή που θα κατατεθεί στα δικαστήρια ο εναγόμενος θα δικαιωθεί και ο νόμος στην πράξη δεν θα ισχύσει.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, κρίθηκε σχέδιο νόμου, μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.

Μετά και την εισήγηση του συμβούλου Αντώνη Κατσαρόλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων τροπολογιών, η Ολομέλεια έκρινε ότι η για πέμπτη συνεχόμενη φορά μείωση των συντάξεων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων.

Η Ολομέλεια η οποία συγκροτήθηκε από 30 δικαστές, γνωμοδότησε ότι οι διατάξεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περικοπή των δώρων προσκρούουν στα άρθρα 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος.

Με άλλα λόγια, προσκρούουν στην συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.
Ειδικότερα, ομόφωνοι οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής αδείας από το νέο έτος και μετά.

Αντισυνταγματική κρίθηκε παράλληλα με ισχυρά πλειοψηφία από τους δικαστές και η μείωση των συντάξεων, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα αναλογικότητας, δεν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια και γίνεται κατά άνισο τρόπο, και χωρίς ορθή κλιμάκωση.

Την ίδια θέση περί αντισυνταγματικότητας διατύπωσαν οι σύμβουλοι και για την αύξηση από 1.1.2013 της ηλικίας όσων δικαιούνται το ΕΚΑΣ από το 60ό έτος που είναι σήμερα στο 65 έτος.

Συνταγματική κρίθηκε κατά πλειοψήφια η περικοπή των συντάξεων των άγαμων διαζευγμένων και θυγατέρων θανόντων συνταξιούχων που σύμφωνα με το νομοσχέδιο η ανώτατη μηνιαία σύνταξη τους θα ανέρχεται πλέον στα 720 ευρώ και εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 8.640 ευρώ.

Για το θέμα αυτό της περικοπής των συντάξεων των άγαμων και διαζευγμένων θυγατέρων υποστηρίχθηκε από ορισμένους δικαστές ότι η μείωση αυτή είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ενώ αντίθετα η πλειοψήφία των συμβούλων τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας και νομιμότητας της σχετικής ρύθμισης.

Αντίθετα, νόμιμες κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ε.Σ. οι ρυθμίσεις που αφορούν τα συνταξιοδοτικά θέματα των βουλευτών.

Το νομοσχέδιο που κρίθηκε αντισυνταγματικό προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.

Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.

Επίσης, προβλέπεται ότι οι άγαμες και οι διαζευγμένες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα λαμβάνουν ανώτατη σύνταξη 720 ευρώ μηνιαίως, ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, από 1.1.2013 το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.

Εξάλλου, από την 1.1.2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος.

Τέλος, ως προς τους βουλευτές προβλέπει, μεταξύ των άλλων την κατάργηση της σύνταξης τους για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».
 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Σπ. Καρατζαφέρης: Παρέα στον Άκη οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ΒΙΝΤΕΟ


Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, στα κρυφά, βρήκαμε τον έμπειρο δημοσιογράφο και μας αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες της σύλληψής του
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Παρέα στον Άκη Τσοχατζόπουλο θα έκαναν οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου εάν δεν ίσχυε ο «ολέθριος νόμος» περί ευθύνης υπουργών. Αυτό επισημαίνει ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Καρατζαφέρης έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, λίγες ώρες μετά την κινηματογραφική σύλληψή του μπροστά στο κτήριο της ισραηλινής πρεσβείας.
Από νωρίς το πρωί βρεθήκαμε στο πλευρό του έμπειρου δημοσιογράφου για ηθική και πολιτική στήριξη, στην εισαγγελία Εφετών. Πήγαμε κοντά του κι όταν μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων λίγο πριν παρουσιάσει το καρδιολογικό πρόβλημα που τον έστειλε στον «Ερυθρό Σταυρό».
Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα βρήκαμε τρόπο να μιλήσουμε μαζί του και να πληροφορηθούμε τον πραγματικό λόγο της σύλληψής του. Ο κ. Σπύρος Καρατζαφέρης έχει στην κατοχή του έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για το παιγνίδι που παίχθηκε στην πλάτη του ελληνικού λαού ώστε να υπαχθεί η χώρα στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Με την εμπειρία 55 χρόνων στο ρεπορτάζ, ο κ. Καρατζαφέρης δεν κρύβει τα λόγια του. Έχει ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι έχουν αλλοιωθεί τα περιεχόμενα της «λίστας Λαγκάρντ». «Έχει πειραχτεί για δύο πρόσωπα. Ο ένας είναι συγγενής πρωθυπουργού και ο άλλος είναι συγγενής αρχηγού κόμματος!», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει την πεποίθηση ότι η δικαστική έρευνα θα αποκαλύψει την αλήθεια.
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης κάνει μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη. Προβλέπει τη διαμόρφωση συνθηκών εκτροπής του πολιτεύματος και σχολιάζει: «Χούντα επί θύραις». Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα κινητοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις αλλά με πίεση ξένων κέντρων εξουσίας θα αρθούν συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, αφαιρώντας δικαιώματα από τους πολίτες και στερώντας από την Ελλάδα τα κυριαρχικά δικαιώματά της!
Διαβάστε τι λέει για την κυβέρνηση Σαμαρά, για τον κ. Κώστα Σημίτη και τους πραγματικούς λόγους της σύλληψής του σε μία συνέντευξη – ντοκουμέντο:
Σπύρο γιατί σε συνέλαβαν χθες μετά το τέλος της εκπομπής σου;
Στην εκπομπή απεκάλυψα, μεταξύ των άλλων, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. Το έλλειμμα ήταν στο 3,9 και το πήγαν ηθελημένα στο 15,8 για να μπούμε στα Μνημόνια, να κοπούν οι αποδοχές των εργαζομένων και να γίνουν όσα έγιναν…
Ήταν προμελετημένο σχέδιο δηλαδή;
Προμελετημένο ήταν…
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο Παπακωνσταντίνου γνώριζε πού οδηγείτο η χώρα;
Γνώριζε. Αυτά λένε και τα δύο μέλη από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ.
Από την έρευνα που έχεις κάνει πιστεύεις ότι όλα αυτά βρίσκονταν εν γνώσει του Γιώργου Παπανδρέου;
Από την έρευνα που έχω κάνει και το έχω πει στον αέρα είναι ότι οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι πολιτικοί προδότες. Πρόδωσαν τη χώρα κατ’ εντολήν των Αμερικανών για να χτυπήσουν το ευρώ ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στο δολλάριο, επειδή οι πετρελαϊκές χώρες και η Κίνα ήθελαν να απολέσουν την πρόσδεσή τους από το δολλάριο υπέρ το ευρώ…
Με όλες αυτές τις εξελίξεις μάλλον επιβεβαιώνεται ο κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλούσε περί των CDS και του προμελετημένου σχεδίου εις βάρος της Ελλάδας…
Ναι, βεβαίως! Στη χθεσινή εκπομπή μου, η οποία ήταν αποκαλυπτική απεκάλυψα ότι έχω στα χέρια μου τα έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που βρήκαν οι “Anonymous”, τα έδειξα τυπωμένα και είπα ότι «αυτά θα τα παρουσιάσω στην αυριανή εκπομπή». Δεν το έκανα χθες διότι ήθελα να είναι παρών εκπρόσωπος της κυβέρνησης και να μας πει τη γνώμη του.
Ανέφερα επίσης πως ξέρω ότι με την αποκάλυψη αυτών των εγγράφων, το 75% των οποίων αναφέρονται στον Αύγουστο του 2012 που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ήταν πολύ πιθανό να με συλλάβουν μετά το τέλος της εκπομπής.
Και μετά τι έγινε;
Έφυγα από την εκπομπή ενώ το κανάλι είχε ζωστεί. Με παρακολουθούσαν και μόλις έφθασα στο ύψος της ισραηλινής πρεσβείας. Ένστολοι αστυνομικοί με φακούς είχαν κλείσει το δρόμο στο ύψος της λεωφόρου Κηφισίας. Μου είπαν να κάνω δεξιά. Νόμιζα ότι είχα κάνει τροχαία παράβαση κι αμέσως συμμορφώθηκα στην υπόδειξη.
Μετά ήρθαν δύο αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες στα οποία επέβαιναν 4 – 5 άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά. Αφού μου επέδειξε την ταυτότητά του, ο επικεφαλής μού είπε να τους ακολουθήσω στο αστυνομικό τμήμα. Ρώτησα το λόγο κι εκείνος μού αποκρίθηκε ότι θα μου εξηγούσαν εκεί.
Ζήτησα να μάθω ποιος έδωσε την εντολή κι μου απάντησε «ο εισαγγελέας, για οικονομικό έγκλημα».
Πιστεύεις ότι εκτός από την εισαγγελική παραγγελία υπήρχε άνωθεν εντολή και πολιτική παρέμβαση;
Δεν υπήρχε εισαγγελέας!
Τότε ποιος έχει δώσει την εντολή;
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς! Αυτός είναι ο πρωθυπουργός και δεν με νοιάζει αν την έδωσε κάποιος παρακάτω. Ο κ. Σαμαράς!
Η σύλληψή μου έγινε με το πρόσχημα κάποιες αποφάσεις που αφορούσαν σε προσωπικά δεδομένα του πρώην μητροπολίτη Αττικής, ο οποίος από τις δικές μου αποκαλύψεις καταδικάστηκε για επτά χρόνια στον Κορυδαλλό. Ήταν απόφαση του 2011, την οποία θυμήθηκαν ξαφνικά χθες.
Η άλλη ήταν πρόσφατη περί συκοφαντικής δυσφήμισης του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη. Θυμίζω -χωρίς να επαίρομαι- ότι έβγαλα την υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος», πήγαν στη φυλακή οι εμπλεκόμενοι, ξεκαθαρίστηκε το θέμα και μεταξύ αυτών ενεπλάκη κι εκείνος. Δικάστηκα λοιπόν ως κατηγορούμενος ύστερα από ενέργειες του κ. Γιοσάκη πριν από ένα μήνα και κανείς δεν με ειδοποίησε ότι έχω καταδικαστικές αποφάσεις.
Πληροφορήθηκα ότι είχα καταδικαστεί αλλά έως ότου καθαρογραφούν οι αποφάσεις περνά ένα διάστημα και δεν με ειδοποίησε κανείς να πάω και να πληρώσω.
Κατά την εκτίμησή σου, οι χθεσινές αποκαλύψεις, η δίωξή σου και όσα έχουν συμβεί με τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ συνδέονται;
Για τη λίστα Λαγκάρντ, το λέω ξεκάθαρα: Έχει πειραχτεί για δύο πρόσωπα. Ο ένας είναι συγγενής πρωθυπουργού και ο άλλος είναι συγγενής αρχηγού κόμματος!
Δεν έχω τη λίστα Λαγκάρντ για να πω τα ονόματα αλλά πιστεύω πως ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης θα βρει την αυθεντική λίστα και θα αποδειχθεί.
Δηλαδή είναι «μαγειρεμένος» ο κατάλογος που έχει βγει στη δημοσιότητα;
Ο συνάδελφος κ. Κώστας Βαξεβάνης έκανε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του. Ωστόσο η διαρροή της συγκεκριμένης λίστας διευκόλυνε τους «κλέφτες πολιτικούς» να λένε ότι κυκλοφόρησε ο κατάλογος και δεν είναι μέσα σ’ αυτήν τα ονόματά τους.
Δεν ξέρω αν είναι «λίστα Λαγκάρντ» ή «λίστα οποιαδήποτε»!
Εδώ και καιρό λέγεται ότι κάποιοι πολιτικοί πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί και να τους αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει;
Το πιστεύω. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Είναι πάρα πολλοί οι κλέφτες και δεν είναι μέσα σ’ αυτούς μόνον ο Τσοχατζόπουλος και ο Σμπώκος.
Αυτά τα λέω σχεδόν καθημερινά, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ. Η σύλληψή μου δήθεν για καταδίκη είναι προσχηματική. Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα του πρώην μητροπολίτη Αττική, ο οποίος καταδικάστηκε ύστερα από τις αποκαλύψεις μου, ενώ το ποινικό δικαστήριο με καταδίκασε, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αθώωσε παμψηφεί λέγοντας ότι δεν προέβην σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Επανέρχομαι στο θέμα των προσωπικών δεδομένων. Πιστεύεις ότι πρόσωπα όπως οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις σε κάποιο δικαστήριο για τους χειρισμούς εκείνης της εποχής;
Εάν δεν ίσχυε ο ολέθριος νόμος περί ευθύνης υπουργών, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου κι άλλοι τινές θα έπρεπε να κάνουν παρέα στον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο. Όλα αυτά είναι παραγεγραμμένα όμως.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα ζητήσει να γίνει εξεταστική επιτροπή επ’ αυτού αλλά δεν το έχει πράξει ακόμα.
Υπονοείς ότι η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να συγκαλύψει κακούς χειρισμούς και αποφάσεις με την επίφαση της τρικομματικής στήριξης;
Η σημερινή κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι συνέχεια της κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου. Η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου είναι συνέχεια της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό δεν τα λέει όλα;
Εδώ υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο εναντίον της Ελλάδος κι εναντίον του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό επιμένω να τα βγάλω στη φόρα.
Στην ηλικία μου δεν περιμένω να κάνω καριέρα. Απλώς κάνω το καθήκον μου ως δημοσιογράφος που έχω τιμήσει το ρεπορτάζ και την αλήθεια.
Πιστεύεις ότι ξαναζούμε εποχές διώξεων εναντίον των δημοσιογράφων ανάλογες με αυτές της δεκαετίας του ’60;
Έχω γράψει και το ξαναλέω: Χούντα επί θύραις! Οι Έλληνες πρέπει να προσέξουμε και να διαφυλάξουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος ως αναφαίρετο δικαίωμά μας. Ως γνωστόν η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, οι οποίοι δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να το καταλύσει με τη βία. Έτσι περιφρουρείται η δημοκρατία.
Και δημοκρατία στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον. Έχει επικρατήσει ένα ιδιότυπο καθεστώς που οδηγεί σε εκτροπή. Κι όταν λέω για χούντα δεν εννοώ πως θα βγει ο στρατός. Δεν πρόκειται.
Μιλώ περί πολιτικής εκτροπής η οποία θα επιβληθεί με μέτρα που «θα πρέπει» να περάσουν είτε ψηφιστούν, είτε όχι. Και μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιχειρηθεί κατάλυση του πολιτεύματος.
Εννοείς ότι το Μνημόνιο 3 θα επιβάλλει συνθήκες χούντας σε θεσμικό επίπεδο εις βάρος του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας;
Από την αρχή τα Μνημόνια προωθούν μια ιδιότυπη χούντα. Ωστόσο εκτιμώ ότι θα γίνει και τυπικά πολιτική εκτροπή με άρση άρθρων του Συντάγματος. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τα μέτρα ό,τι κι αν κάνει.
Και να τα ψηφίσουν, δεν πρόκειται να τα επιβάλλουν στο λαό. Έχω να πω όμως ότι μέσα στα έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπάρχει η μεγάλη αποκάλυψη των “swaps”. Κρύψαμε 2 δισεκατομμύρια 900 εκατ. τα οποία χρεωθήκαμε το 2010 ως 29 δισ. Αυτά είναι λεφτά του ελληνικού λαού τα οποία κόβουμε από τους μισθούς και τις συντάξεις!
Και πού έχουν πάει αυτά τα λεφτά;
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ωστόσο, ο ελληνικός λαός πληρώνει και αντιμετωπίζει στυγνή φτώχεια από τα παιγνίδια των πολιτικών να εντάξουν τη χώρα στην ευρωζώνη με κάλπικο τρόπο, όπως έκανε ο εμπνευστής αυτής της ιστορίας, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης.
Αυτά πληρώνουμε.
Για να μην πούμε ακόμα ότι είναι ανοικτή η έρευνα που αφορά στα CDS κι ως εν δυνάμει κατηγορούμενος έχει σκιαγραφηθεί ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν από την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής τους οικονομικούς εισαγγελείς κυρίους Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Θα τα θυμάστε. Ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται και θα δούμε πού θα καταλήξει.
Εκείνοι που έπαιξαν με τα CDS από τον Οκτώβριο του 2009, μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έως τον Απρίλιο, κέρδισαν 2 δισ. 700 εκατομμύρια ευρώ.
Σε ποιες τσέπες κατέληξαν;
Σε αυτούς που έπαιξαν στα CDS ακόμα και με εσωτερική πληροφόρηση!
Δηλαδή επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ.;
Από τις καταθέσεις του κ. Πέτρου Χριστοδούλου και της κ. Ζωής Γεωργαντά όλα είναι προφανή. Ακόμα και η συμμετοχή στελεχών της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. στην εκπομπή μου έδωσε μια καλύτερη εικόνα όσων έχουν συμβεί εις βάρος του ελληνικού λαού. Μου έλεγαν μάλιστα να μην κάνω τόσες αποκαλύψεις διότι υπήρχε ο φόβος να επιχειρήσουν κάποιοι να μου προκαλέσουν εμπόδια. Να λοιπόν που με συνέλαβαν!
Το επαναλαμβάνω υπάρχουν έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από τα οποία φαίνεται πού χάθηκαν τα λεφτά και γιατί κόβονται από τον μισθωτό και το συνταξιούχο.
Χαρακτηριστικά να επισημάνω ότι ο κ. Χριστούλου έχει καταθέσει πως όποτε ο κ. Παπακωνσταντίνου αύξανε το έλλειμμα, τον έπιανε η καρδιά του. Καταλάβαινε ο άνθρωπος το παιγνίδι και έβλεπε τα spread που εκτινάσσονταν!
Επομένως μιλάμε για πολιτική απάτη…
Θα έλεγα ότι είναι πολιτικοί εγκληματίες. Να διαλέξουν αν είναι άσχετοι ή ύποπτοι. Δεν θα σταματήσω τις αποκαλύψεις, όσες συλλήψεις κι αν κάνουν. Ύστερα από 55 χρόνια δεν κάνω καριέρα, υπηρετώ το ρεπορτάζ, την είδηση και κυρίως τη δημοκρατία.


triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »

Το τουρκικό παρακράτος απειλεί όσους Έλληνες εμποδίζουν τη δράση του στην Θράκη…

Θράκη: Μήνυση τουρκόφρονα κατά του εκδότη του Αντιφωνητή

Είναι ήδη καταγεγραμμένη η ύπαρξη του τουρκικού παρακράτους που έχει εγκαθιδρύσει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και το οποίο λειτουργεί σε ένα άτυπο καθεστώς κυριαρχίας επί των
Ελλήνων μουσουλμάνων της ακριτικής περιοχής της Θράκης. Η καταγραφή των έργων αυτού του παρακράτους γίνεται συστηματικά από μία μερίδα του διαδικτυακού –κυρίως- χώρου και από ανθρώπους που όχι μόνο δεν διστάζουν και ούτε φοβούνται τους παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν εξαπλωθεί στην περιοχή, αλλά χτυπούν ανελέητα και ξεγυμνώνουν τον ρόλο της Άγκυρας μέσα στην Ελληνική επικράτεια.

Ένας τέτοιος χώρος «αντίστασης», κατά των τουρκικών δραστηριοτήτων στην Θράκη, είναι και ο γνωστός «Αντιφωνητής» που έχει γίνει το κόκκινο πανί για τον τούρκο πρόξενο (μην ξεχνάμε την πρόσφατη λεπτομερέστατη δημοσίευση για την απόπειρα τρομοκράτησης του ιμάμη του Σώστη Ροδόπης) και τα ανθυποπρακτορίδια της Άγκυρας, που νιώθουν πως ακόμη και οι ελάχιστες πατριωτικές Ελληνικές φωνές είναι ικανές να καταστρέψουν την πολύχρονη προσπάθειά τους για αναδιάταξη των ισορροπιών στην Θράκη.

Πριν από λίγο καιρό, ο Κώστας Καραΐσκος συνοδευόμενος από μέλη του «Αντιφωνητή» παρέδωσε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής (για την ακρίβεια άφησε στην είσοδο, επειδή δεν του άνοιγαν) μία πινακίδα που «δώρισε» ο προηγούμενος τούρκος πρόξενος και η οποία αφορούσε τους πρώτους «μάρτυρες» τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην κατάληψη της Θράκης…! Η πινακίδα, σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του κ. Καραΐσκου, είχε σταλεί μέσα σε φάκελο από άγνωστο, στα γραφεία του Αντιφωνητή, οι άνθρωποι του οποίου την επέστρεψαν στον «δωρητή», δηλαδή στο τουρκικό προξενείο.

Αυτή η ενέργεια του Κώστα Καραΐσκου θεωρήθηκε ως …μη νόμιμη από τον τουρκόφρονα που παριστάνει τον πρόεδρο του νομικά ανύπαρκτου «ιδρύματος διατήρησης» του τεκκέ της Ρούσσας, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση κατά του Κώστα Καραΐσκου, ως υπεύθυνου αποκαθήλωσης και καταστροφής της συγκεκριμένης (εμετικής και άκρως προκλητικής) επιγραφής.

Φυσικά, η συγκεκριμένη μήνυση είναι μία κατάθεση – απόδειξη πίστης στο τουρκικό προξενείο εκ μέρους του μηνυτή, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σε μία καταφανή (αν και γελοία) απόπειρα τρομοκράτησης του Κώστα Καραΐσκου, του Αντιφωνητή και όλων των κατοίκων της Θράκης που έντυπα, διαδικτυακά αλλά και έμπρακτα σε κάθε αφορμή, κατακεραυνώνουν τις ενέργειες του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και των ανθρώπων του.

Επειδή νομικά όχι μόνο είναι αστήρικτη η μήνυση («απορούμε» που βρίσκουν λεφτά για γελοιότητες μέσα στην οικονομική κρίση), αλλά θεωρούμε πάρα πολύ πιθανό να αντιστραφούν οι ρόλοι αμέσως μετά την κατάπτωση των αίολων επιχειρημάτων του τουρκόφρονα μηνυτή.
Άραγε, ο ίδιος έχει αναλογισθεί πως μπορεί να μηνυθεί για διχαστική προπαγάνδα αλλά και για ψευδή καταμήνυση, για απόπειρα τρομοκράτησης αλλά και φίμωσης του Τύπου;
Έχει αναλογισθεί ο μηνυτής του Κώστα Καραΐσκου πως ανοίγει για τον ίδιο –και το τουρκικό προξενείο- το «κουτί της Πανδώρας», το οποίο τους επιφυλάσσει πικρές εκπλήξεις;

Προφανώς, επειδή η σκέψη του μηνυτή είναι κάτι περισσότερο από ρηχή και προφανέστατα επειδή θα γίνει απόπειρα εκμετάλλευσης του «γεγονότος» από την πλευρά της Άγκυρας, η οποία θα πιέσει για να ασκηθεί πίεση εκ μέρους της φοβικής κυβέρνησης των Αθηνών σε Έλληνες πολίτες που αντιστέκονται στην τουρκική προπαγάνδα και γενικότερη τουρκική πολιτική που ασκείται στην Θράκη, εμείς θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς την Αθήνα:
Τώρα είναι η ευκαιρία να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους και να κάνετε μία καλή αρχή για επανάκαμψη του Ελληνικού κράτους στην Θράκη. Εάν δεν το κάνετε, θα επιβεβαιώσετε όλα τα αρνητικά που μέχρι τώρα σας έχουν αποδοθεί και καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι πολύ σύντομα θα κηρυχτείτε οι πολιτικοί –στο σύνολό σας- ως ανεπιθύμητα πρόσωπα στην ευρύτερη περιοχή.

 
triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρία- Ντιμίτροφ: «Οι Σκοπιανοί άλλαξαν σε τοιχογραφίες το εθνόνυμο ‘Βούλγαρος’ σε ‘Σλάβος’»

Σόφια.

«Υποστηρίζω σθεναρά τις δηλώσεις του Προέδρου Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ, όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αυτό δήλωσε, σήμερα,  ο  επικεφαλής  του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ που κατήγγειλε  ότι οι σκοπιανές αρχές έπραξαν εγκλήματα κατά των διεθνών πρακτικών στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Ντιμίτροφ ανέφερε ότι στην αποκατάσταση των μεσαιωνικών τοιχογραφιών και εικόνων σε μεσαιωνικούς ναούς και μοναστήρια οι Σκοπιανοί «σκούπισαν» το εθνόνυμο «Βούλγαρος» και το αντικατέστησαν στην καλύτερη περίπτωση με τον όρο «Σλάβος».

Έτσι,  σταδιακά άλλαξαν  τα εθνόνυμα στην «Αγία Κυριακή» στην Μπίτολα, στον «Άγιο Παντελεήμονα» στο Βέλες, στον «Άγιο Ιωακείμ Οσογκόφσκι» στην Κρίβα Παλάνκα καθώς και εικόνες των «Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου» που αναγράφονταν πρωτότυπα ως ‘Βούλγαροι εκπαιδευτικοί’.

Επιπλέον στο μοναστήρι  της «Αγ. Μπογκορίντιτσας»  (Παναγίας) στο Κίτσεβο, η επιγραφή του κτήτορα «Αγίου Μπόρις τσάρου των Βουλγάρων» διαγράφηκε  και έγινε παρόμοια διατύπωση με αυτήν του μοναστηρίου στο Ντεμπάρ «Αγ. Τσάρου Στέφανου Ντέτσανι» δηλαδή έβαλαν το όνομα ενός βασιλιά της Σερβίας.

Επίσης αφαιρέθηκε από το ναό του «Αγίου Δημητρίου» στην πόλη των Σκοπίων η επιγραφή που έλεγε «Αναγέρθηκε από τους Βουλγάρους των Σκοπίων στα 1864». Παρόμοιες επιγραφές έσπασαν και πέταξαν από ναούς στον Πρίλαπο και στην Μπίτολα.

Είναι απαραίτητο να αναφέρω ότι η UNESCO απαγορεύει παρεμβάσεις στην αποκατάσταση μνημείων που αλλοιώνουν τον εθνικό τους χαρακτήρα».

Και συνεχίζει:

«Το σημαντικότερο, ίσως, είναι ότι οι βουλγαρικές επιγραφές των περασμένων  αιώνων έχουν αντικατασταθεί με επιγραφές γραμμένες στη σύγχρονη σλαβική γλώσσα. Τη γλώσσα που δημιουργήθηκε το 1944. Και αυτό για να καταδείξουν ότι η σλαβική γλώσσα  στο χώρο της Μακεδονίας είναι …αρχαία και ότι υπήρχε κατά τον ΙΓ΄ και ΙΔ΄ αιώνα…, γράφει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Dnevnik Σκοπίων: Οι βενζινοπώλες της Φλώρινας προέβησαν σε διαμαρτυρία στα σύνορα

Σκόπια.

Ομάδα Ελλήνων πολιτών  από την περιοχή της Φλώρινας διαμαρτυρήθηκε χθες στο συνοριακό σταθμό Νίκης-Μετζιτίλια, στην ελληνο-σκοπιανή μεθόριο,  για την προμήθεια καυσίμων, των περισσότερων κατοίκων της ελληνικής περιοχής, από τα πρατήρια της πόλης του Μοναστηρίου, των Σκοπίων.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πωλητές λιανικής καυσίμων, που αντιτίθενται στην πρακτική αυτή των συμπολιτών τους, σημειώνει  η σκοπιανή εφημερίδα Ντνέβνικ.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Φλώρινας και των γύρω περιοχών επισκέπτονται  κάθε απόγευμα την Μπίτολα για να προμηθευτούν καύσιμα για τα αυτοκίνητά τους.

«Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην περιοχή στα καύσιμα. Το Diesel στα Σκόπια έχει € 1,1 και στην Ελλάδα πωλείται € 1,6. Για να γεμίσω τη δεξαμενή του αυτοκινήτου μου χρειάζομαι στα Σκόπια € 55, ενώ στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσω € 80», δήλωσε  ο Γιώργος Δημητρίου κάτοικος της Φλώρινας.

Εκτός από το πετρέλαιο  στα Σκόπια είναι φθηνότερη είναι και η βενζίνη. Στην Ελλάδα πωλείται έναντι € 1,8 το λίτρο, ενώ στα Σκόπια έχει € 1,3 το λίτρο.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εταιρεία κατασκευής βροχής - Video

Texas-Weather-Modification
Δουλειά του Craig Funke είναι να πετάει με ένα μικρό αεροπλάνο στην άκρη μίας βίαιης καταιγίδας και πίσω για να προετοιμάσει τον καιρό με επιπλέον τεχνητά σύννεφα που θα παραδώσουν επιπλέον βροχή.
Ο πρώην επαγγελματίας χειριστής εργάζεται στο Pleasanton του Τέξας και η δουλειά του περιλαμβάνει την εκτόξευση χημικών ουσιών στα σύννεφα σε μια φιλόδοξη προσπάθεια να τροποποιήσει τις καιρικές συνθήκες. Είναι, κυριολεκτικά, σε μια εταιρεία κατασκευής βροχής.
Το Τέξας πάσχει από τη μεγαλύτερη ξηρασία τον τελευταίο μισό αιώνα, προκαλώντας αύξηση των τιμών των τροφίμων και πυρκαγιές ρεκόρ. Η μεγάλη ξηρασία του έχει φέρει υπόνοιες ότι είναι η αιτία για την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων του ιού του Δυτικού Νείλου.
Ο Funke, δήλωσε ότι οι ψεκασμοί των νεφών δεν μπορούν να σπάσουν την ξηρασία αλλά βελτιώνουν την κατάσταση, και οι αγρότες παίρνουν απεγνωσμένες λύσεις, επειδή έχουν υποστεί πολλών μηνών ξηρασία και πληρώνουν 0,04 δολάρια για ένα στρέμμα για την εκτόξευση χημικών ουσιών στα σύννεφα.
Ο Tommy Shearrer, πρόεδρος της τροποποίησης του καιρού στο Τέξας μας λέει ότι λειτουργούν πέντε προγράμματα σποράς των νεφών από το κράτος, και μας εξηγήσει ότι η σπορά των νεφών ενισχύει μόνο τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα για την παραγωγή περισσότερης βροχής, και δεν δημιουργεί καιρικές συνθήκες.


 apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοκίνητα - Καύσιμα: Από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη!


imageΓια κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης που αγοράζουμε στην Ελλάδα, το 57,67% της τιμής αποτελείται από φόρους! (Δηλαδή, αν η τιμή της βενζίνης είναι € 1,72 -στοιχεία της 31/10/2012- από την τιμή αυτή τα € 0,992 είναι φόροι!) Αυτό φέρνει την Ελλάδα στη 2η θέση με την υψηλότερη επιβάρυνση της φορολογίας στα καύσιμα!
Στην πρώτη θέση, με ελάχιστη διαφορά βρίσκεται η Σουηδία, όπου οι φόροι αποτελούν το 57,92% της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης. Η Κύπρος, βρίσκεται στην τελευταία θέση, όπου η τιμή της αμόλυβδης επιβαρύνεται από φόρους μόλις κατά 41,76%.

Όλα αυτά τα στοιχεία προέρχονται από το “Παρατηρητήριο Τιμών Ενέργειας” με την ονομασία “Europe’s Energy Portal”, το  οποίο παρέχει -σε καθημερινή βάση- στοιχεία για την τιμή των διαφόρων ενεργειακών μορφών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν εξετάσουμε τα στοιχεία που συνιστούν το κόστος ενός λίτρου βενζίνης, το οποίο πωλείται από το πρατήριο βενζίνης στην τιμή του € 1,72, τότε διαπιστώνουμε ότι:
€ 0,518 αφορά στο κόστος της προμήθειας του αργού πετρελαίου (θεωρητικά είναι το ίδιο για όλες τις χώρες της Ε.Ε.)
€ 0,211 αφορά στο κόστος της διύλισης, της μεταφοράς και στο κέρδος του πρατηριούχου.
€ 0,670 αφορά στον ειδικό φόρο καυσίμου.
€ 0,322 αφορά στον ΦΠΑ.

Από τον Πίνακα 1, διαπιστώνουμε ότι, η Ελλάδα βρίσκεται:
- στην 20η υψηλότερη θέση από πλευράς κόστους διύλισης κλπ.
- στην 4η υψηλότερη θέση από πλευράς ειδικού φόρου.
- στην 3η υψηλότερη θέση από πλευράς ύψους του ΦΠΑ.
- στην 2η υψηλότερη θέση από πλευράς ύψους συνολικών φόρων.


Με βάση την τιμή του λίτρου αμόλυβδης βενζίνης, ο έλληνας που αμείβεται με τον κατώτατο βασικό μισθό, μπορεί να αγοράσει μόλις 334 λίτρα βενζίνης το μήνα, ενώ ο Δανός εργαζόμενος που αμείβεται με τον βασικό μισθό, μπορεί να αγοράσει 1.391 λίτρα βενζίνης!
Στις συγκρίσεις με βάση τον κατώτατο μισθό, ο Έλληνας βρίσκεται στην 16η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στην 13η θέση, ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης (λιγότερα λίτρα αγοράζουν μόνον οι εργαζόμενοι της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Εσθονίας).
Δείτε τον σχετικό πίνακα σε μορφή PDF.

Πετρέλαιο θέρμανης
Η τιμή πώλησης στην Ελλάδα, είναι η 5η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής, το 49,96% αποτελείται από φόρους! Δηλαδή, αν τη τιμή του λίτρου είναι € 1,367, τα € 0,683 είναι φόροι που πάνε στο ταμείο του Κράτους. Αυτό φέρνει την Ελλάδα στην 1η θέση με την υψηλότερη επιβάρυνση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης. Και μάλιστα, αυτό συμβαίνει σε μία χώρα όπου το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί το κύριο μέσο για τη θέρμανση των κατοίκων!
Τη μικρότερη επιβάρυνση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει η Τσεχία, με μόλις 19,37%.

Αν εξετάσουμε τα στοιχεία που συνιστούν το κόστος ενός λίτρου πετρελαίου θέρμανσης το οποίο πωλείται προς € 1,367, τότε διαπιστώνουμε ότι:
€ 0,518 αφορά στο κόστος της προμήθειας του αργού πετρελαίου (θεωρητικά είναι το ίδιο για όλες τις χώρες της Ε.Ε.)
€ 0,167 αφορά στο κόστος της διύλισης, της μεταφοράς και στο κέρδος του πρατηριούχου. Όπως παρατηρούμε, το κόστος αυτό είναι σχετικά χαμηλό, αφού κατατάσσεται στην 24η θέση στην ΕΕ.
€ 0,428 αφορά στον ειδικό φόρο καυσίμου (2η θέση στην Ε.Ε.).
€ 0,256 αφορά στον ΦΠΑ (4η υψηλότερη στην Ε.Ε.).

Ένας Έλληνας καταναλωτής που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, μπορεί να αγοράσει μόλις 185 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης το μήνα. Αυτό τον φέρνει στη 17η θέση από πλευράς “αγοραστικής ισχύος” (από τα κράτη της Ευρωζώνης, ο Έλληνας καταναλωτής μπορεί να αγοράσει περισσότερο πετρέλαιο θέρμανσης, μόνο από τους Πορτογάλους και Εσθονούς εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό που ισχύει στις χώρες τους.
Αντίθετα, τα περισσότερα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης (1.857), μπορεί να αγοράσει ο εργαζόμενος του Λουξεμβούργου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό στη χώρα αυτή.
Δείτε τον σχετικό πίνακα σε μορφή PDF.

Πετρέλαιο Κίνησης (Ντήζελ)
Και τα στοιχεία για το πετρέλαιο κίνησης (ντήζελ) δείχνουν ακριβώς το ίδιο: Η Ελλάδα έχει σχετικά χαμηλό κόστος διύλισης και διάθεσης (19η θέση), υψηλούς φόρους (η σχέση φόρων προς την τιμή των καυσίμων βρίσκεται στην 8η θέση σητν ΕΕ), ενώ η αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή (με βάση τις κατώτατες αμοιβές) βρίσκεται στη 16η θέση (από τις χώρες της Ευρωζώνης, μπορεί να αγοράσει περισσότερα λίτρα μόνον από τον εργαζόμενο της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Εσθονίας).
Δείτε το σχετικό πίνακα σε μορφή PDF

Συνολικά φορολογικά έσοδα από τον τομέα των οχημάτων
Τα έσοδα φόρων από καύσιμα και λιπαντικά, είναι στην Ελλάδα τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (από ένα δείγμα 14 χωρών για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία). Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από την παραπάνω κατηγορία φόρων κατά το έτος 2010 έφθασαν στα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτέλεσαν το 6,1% των συνολικών φορολογικών εσόδων, ή το 1,9% του ΑΕΠ.
Την υψηλότερη φορολογία έχει η Ελλάδα και στον τομέα των “ετησίων τελών κυκλοφορίας”. Τα έσοδα από το τέλος αυτό κατά το 2010 έφθασαν στα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτέλεσαν το 2,3% των συνολικών φορολογικών εσόδων, ή το 0,7% του ΑΕΠ.




Δείτε όλα τα σχετικά στοιχεία σε μορφή PDF.

Συνολικά, τα έσοδα από τα διάφορα είδη φόρων και τελών του τομέα των οχημάτων, για το 2010 έφθασαν στα 6,53 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτέλεσαν το 9,3% των συνολικών φορολογικών εσόδων, ή το 2,9% του ΑΕΠ.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του ποσού αυτού και της τεράστιας (και άδικης) επιβάρυνσης που υπήρξε για τους καταναλωτές, αρκεί να αναφέρουμε ότι, την ίδια χρονιά, τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων δεν ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μελέτη: Γιάννης Σιάτρας - Μαρία Σαββουλίδη


forologoumenos
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΑ ΣΤΕΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ (ΔΕΗ) ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΓΕΛΑΔΑ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης Πτολεμαίδα 31‐10‐2012

Σύμφωνα με την μνημονιακή πρόβλεψη, έως τον Ιούνιο του 2013 θα γίνει η κατάργηση της ρύθμισης
τιμολογίων και η τιμολόγηση του ρεύματος ανάλογα με το κόστος παραγωγής. Παράλληλα προβλέπονται
αυξήσεις έως 40% στους χαμηλούς καταναλωτές. Η προσαρμογή προς τα επάνω ξεκινά τον ερχόμενο
Ιανουάριο, με νέες αυξήσεις τον Μάιο και πλήρη κατάργηση της ρύθμισης τον Ιούνιο.
Η ΔΕΗ έγινε όχημα είσπραξης τελών τρίτων και κρατικοί φόροι‐λογαριασμοί επιβαρύνουν 40% την KWt.
Πεισματικά όμως και με στοιχεία της Γιουροστατ η τιμή της παραμένει από τις φθηνότερες στην Ε.Ε. παρά
του ότι:
‐ Φορτώθηκε πάνω από 1 δις € από απλήρωτους λογαριασμούς με αιτία το ‘’χαράτσι’’.
‐ Οι εταιρείες Hellas Paower, Energa & Vivid Paower τη φέσωσαν με περισσότερα από 220 εκ €.
‐ Ο κ Μυτιληναίος δεν αποδίδει 170 εκ € που χρωστά, με διάφορα δικαστικά τεχνάσματα και φυσικά
εξακολουθεί να χρεώνεται 42 €/MWt για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ενώ έχει δική του μονάδα παραγωγής Η/Ε.
‐ Η ΡΑΕ με πρόσφατη απόφασή της (822/2012) καθορίζει τιμή 50 €/KWt για τη ΛΑΡΚΟ κάτω δηλ. από το
κόστος παραγωγής.
‐ Ο αρμόδιος Υφ/ργός κ Παπαγεωργίου ζητά από τη ΔΕΗ να μειώσει τα τιμολόγια Η/Ε προς τους
βιομηχανικούς καταναλωτές, προς χάριν του ανταγωνισμού.
‐ Με προνομιακή μεταχείριση στην κοινοπραξία που συμμετέχει η ‘’αμαρτωλή’’ Siemens στον
διαγωνισμό ΔΕΗ‐ΑΔΜΗΕ για την καλωδιακή σύνδεση των Ν. Κυκλάδων παρέχει κραυγαλέες αποκλίσεις
από τα τεύχη δημοπράτησης (σωρεία δημοσιευμάτων & ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο).
Τα ερωτήματα είναι πολλά: Ποιος τους επέτρεψε να φεσώσουν τη ΔΕΗ; Γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ (ΛΑΓΗΕ) δεν
αξιοποίησε τις εγγυητικές επιστολές των εταιριών; Γιατί η ΡΑΕ δεν πρόβλεψε και επέτρεψε την πώληση των
δυο εταιριών σε Ρώσο‐Εβραϊκό Funt που εγγυήθηκε τα χρέη αλλά δεν τα πληρώνει, προσφεύγοντας στα
μονοπάτια των δικαστικών ασύλων; Γιατί η ΔΕΗ πρέπει να επιβαρυνθεί όχι μόνον με τα 67 εκ € αλλά με τη
συνολική χασούρα της κλεψιάς, την οποία λογικά θα μετακυλήσει στον καταναλωτή; Η σύλληψη των 5
στελεχών των 2 εταιρειών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης & λαθρεμπόριο, μήπως κατέστη
<<αναπόφευκτη>> για την τελική παράδοση της ΔΕΗ στους επαγγελματίες <<φονιάδες>> χωρίς επιστροφή;
Οι Ηλεκτροπαραγωγοί υποχρεούνται από 1‐1‐2013 να αγοράζουν από το χρηματιστήριο ρύπων τα
δικαιώματα αερίων ρύπων CO2. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν ζήτησε μια αναβολή εφαρμογής της απόφασης
(παρά το αίτημα της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών) όπως συνέβη με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες ως το
2020. Παρά του ότι οι διεθνής τιμές ρύπων καταρρέουν επειδή πλεονάζουν τα δικαιώματα, η Ε.Ε. σχεδιάζει
τεχνητή αύξηση στην τιμή τους, συνεπώς μεγαλύτερη επιβάρυνση. Σήμερα το κόστος για τη ΔΕΗ ετησίως
δεν ξεπερνά τα 5 εκ. € ενώ προβλέπεται ο 10πλασιαμός του κόστους (50 εκ. € ) από το νέο έτος και
εκτιμάται μια αύξηση 7‐8% για τους μικρούς καταναλωτές έως 800 KW.
Και το μνημονιακό κακό συνεχίζεται με το ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, αντί να
γίνει ο ενεργειακός τομέας, ο μοχλός στήριξης της καταρρέουσας οικονομίας μας. Ξεπουλάνε τον ΑΔΜΗΕ
την ραχοκοκαλιά του Ε/Σ την υποδομή των δικτύων, που για την κατασκευή τους απαιτήθηκαν μεγάλα
κεφάλαια από τους Έλληνες φορολογούμενους και τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού της ΔΕΗ
πολύς χρόνος και τεράστιος κόπος, για να αισχροκερδούν από το πρώτο λεπτό με ψίχουλα οι επιτήδειοι.
Παραδίνουν σε ξένα χέρια Λιγνίτη και νερά, εγχώρια προϊόντα που είναι εθνικός πλούτος και μας
καθιστούν ενεργειακά ανεξάρτητους, εξασφαλίζοντας φθηνή ΚWt. Γιατί και ως πότε οι ευρωπαϊκές &
κυβερνητικές αποφάσεις πρέπει να είναι πάντα σε βάρος της ΔΕΗ και του λαού;
Όμως δεν μπορούμε δυστυχώς να μείνουμε στο χθες. Η δημιουργία ‘’μικρής ΔΕΗ’’ με λιγνιτικές και
υδροηλεκτρικές μονάδες και το χάρισμά τους στα συμφέροντα, είναι το χειρότερο σενάριο, με εξαρτήσεις,
αντιοικονομικό και αντιπατριωτικό, είναι ένας εφιάλτης. Οι συνθήκες μας υποχρεώνουν να μελετήσουμε τη
λύση του στρατηγικού επενδυτή, αφού δεν έγινε όταν έπρεπε και με την ευκαιρία της παρουσίας του κ
Αθανασόπουλου στη θέση του προέδρου ΤΑΙΠΕΔ. Η σημασία εξ’ άλλου του κόστους μετοχικής
παραχώρησης για τη ΔΕΗ είναι σχεδόν ανύπαρκτη (πλην σύνδεσης με την ΑΣΦΑΛΙΣΗ), αφού το τίμημα θα
καλύψει το χάος του χρέους. Η ΓΕΝΟΠ έχει τον πρώτο λόγο, η κυβέρνηση τον τελευταίο και ο λαός
παρακολουθεί και κρίνει τους πάντες ………….
Διαβάστε περισσότερα » »