Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πρωτεύουσα της FYROM η Θεσσαλονίκη

Έτσι είναι: όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο θα μπερδεύονται οι ξένοι, αφού οι Σκοπιανοί εντείνουν το βομβαρδισμό νοηματικής σύνδεσης της λέξης "Μακεδονία" με τη FYROM, ενώ..
 εμείς (οι Έλληνες) ...βαστάμε:


επιμένουμε το να μη συνδεθεί η Αθήνα με τη Μακεδονία (για αυτό πολεμάμε με λύσσα, με ιερό φανατισμό το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Αθήνα), ενώ σιγά-σιγά, αφαιρούμε από ελληνικούς φορείς, τους ορισμούς "μακεδονία, μακεδονικό" κ.λ.π.
Ευτυχώς αντέχει το "Πανεπιστήμιο Μακεδονίας", αλλά πού θα πάει, όλο και θα βρουν κάποιο "κόλπο" για να εξαφανίσουν το όνομα!

Θα το καταργήσουν, θα το συγχωνεύσουν, θα το αναδομήσουν, κάτι θα βρουν. Αλλά καλά κάνουν, αφού τίποτε δεν ενοχλεί τον ελληνικό λαό.....
Ό,τι πεί, η πλειοψηφία. Δημοκρατία έχουμε. Οι Έλληνες επιβραβεύουν -ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούν- οπότε τα λόγια περιττεύουν. Ό,τι πουν οι πολλοί. Δημοκρατία έχουμε. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Αυτό που διαλέγει.

Αναγνώστης παρατήρησε ότι η αεροπορική εταιρεία Malev (
www.malev.com/welcome ), δεν μας τα λέει καλά και γράφει:

Αγαπητό taxalia,



σας στέλνω πρώτη φορά mail και το θέμα το οποίο θα θίξω είναι το γνωστό θέμα της Μακεδονίας μας.


Πριν από λίγη ώρα συνδέθηκα στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας Malev (www.malev.com), ουγγρικών συμφερόντων, και το πρώτο πράγμα που είδα στην οθόνη μου είναι ο χάρτης που έχω στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Στην εν λόγω φωτογραφία η χώρα των Σκοπίων φαίνεται να έχει την πρωτεύουσα τους στη Θεσσαλονίκη. Στη δική ΜΑΣ Θεσσαλονίκη. Θεωρώ το θέμα (αλλά και το θέαμα) άκρως προσβλητικό για όλους μας και για αυτό παρακαλώ σε δημοσίευση, προκειμένου το θέμα να γίνει γνωστό στο κοινό. Θα επιθυμούσα, βέβαια, και ένα διάβημα διαμαρτυρίας ή κάποια απάντηση από το υπουργείο εξωτερικών, αλλά μάλλον γίνομαι πλεονέκτης.


Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.


Με εκτίμηση
Χρήστος Γεωργόπουλος

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Στις 7 Φεβρουαρίου 2007, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, συμφωνείται μεταξύ της Ρωσίας της Ελλάδος και της Βουλγαρίας η κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη. Στις 17 Μαρτίου 2007, στην Αθήνα, οι τρεις χώρες υπογράφουν την....
τελική συμφωνία κατασκευής του αγωγού που το χρονοδιάγραμμα όριζε την αποπεράτωσή του στο τέλος του 2010.
Στις 25 Ιουλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, συμφωνήθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος (Κώστα Καραμανλή) και της Ρωσίας (Βλαδιμίρ Πούτιν) η κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Streem. Στις 30 Ιουνίου 2008, στη Μόσχα, οι Πρωθυπουργοί των δυο παραπάνω χωρών υπογράφουν την επίσημη διακρατική συμφωνία του South Streem. Ο Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου θα διερχόταν στον Ελληνικό χώρο από τη Βουλγαρία και μέσω της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα κατέληγε στην Ηγουμενίτσα. Είχε προβλεφθεί πως το 2014 θα είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του και θα άρχιζε άμεσα η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που τελικό προορισμό θα είχε την Ιταλία. Ο αγωγός θα παρείχε δέκα δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο και την εκμετάλλευση θα είχαν κατά 50% οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ και η Gazprom (Ρωσική).
Οι επίσημες αυτές διακρατικές συμφωνίες ήταν τεράστιο βήμα για την Ελλάδα και τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό ως προς την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, μιας και αποτελούσαν τότε τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης. Επίσης, οι συμφωνίες αυτές θα μας προσέδιδαν πολλαπλά οικονομικά και πολιτικά οφέλη από τη στιγμή που θα κάναμε ενεργειακό εταίρο μας τη διαχρονικά ομόδοξη και ομόθρησκη, με πολλά κοινά σημεία στις παραδόσεις και τον πολιτισμό, φίλη-χώρα, Ρωσία. Ταυτόχρονα, θα ετίθεντο κόκκινη γραμμή στο φθαρμένο και ξεπερασμένο από το χρόνο περιβόητο «ανήκομεν εις την δύση», του πρεσβύτερου, αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και θα οροθετείτο πως ανήκουμε όπου είναι το συμφέρον της πατρίδος μας.
Όμως, το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, τότε αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά η διάρκεια της διεξαγωγής των παραπάνω συμφωνιών προσπαθούσε να τις τορπιλίσει με καθημερινές δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Τρανταχτό παράδειγμα σε όλους μας η προεκλογική του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, στις 9 Σεπτεμβρίου 2009, όταν μεταξύ άλλων είπε: «η ΝΔ διαφημίζει τον περίφημο αγωγό αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς, δηλαδή της Ρωσικής. Εμείς, θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους σε ξηρά και θάλασσα». Με αυτόν τον τρόπο, σηματοδοτούσε πως εάν γίνει Κυβέρνηση θα ακυρώσει τις διακρατικές ενεργειακές συμφωνίες της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, όταν πλέον ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ήταν να ψυχρανθούν απόλυτα οι σχέσεις μας με τη Ρωσία, αφού η γείτονα χώρα θεώρησε πως η Ελλάδα δεν τηρεί συμφωνημένες συμβατικές υποχρεώσεις. Επιπλέον, κάποια χρονική στιγμή προχώρησε ακόμη περισσότερο, χαρακτηρίζοντας τις ακυρώσεις των συμφωνιών ως εχθρικές πράξεις.
Οι περιβαλλοντολογικές ανησυχίες, λοιπόν, του κ. Παπανδρέου (π.χ. για το έργο μεταφοράς αργού πετρελαίου) δεν πείθουν απολύτως κανένα και δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά σε όλους μας, γιατί με τις αποφάσεις του υπονόμευσε τελικά την κατασκευή δυο τεράστιων αναπτυξιακών έργων υψίστης στρατηγικής σημασίας για τη πατρίδα μας. Βέβαια, ο λόγος ακύρωσης των συμφωνιών δεν είναι άλλος από τον Αμερικανικό παράγοντα, ο οποίος άσκησε όλα αυτά τα χρόνια αφόρητες πιέσεις προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την ματαίωση των δυο αυτών συμφωνιών προς όφελος των δικών του, φυσικά, συμφερόντων και στον οποίο είναι δουλικά προσδεμένος ο «σοσιαλιστής» κ. Παπανδρέου.
Απτή απόδειξη της τακτικής του κ. Παπανδρέου για να ευτελίζει και να απαξιώνει συνεχώς τις σχέσεις του με τη Ρωσία, ήταν και η χαμηλότατου πολιτικού επιπέδου απαξία του, ως αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, να δεχθεί την εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου τότε πρέσβεως της Ρωσίας στην Αθήνα, στις αρχές του 2009. Μια επίσκεψη που τελικά πραγματοποιήθηκε αρκετούς μήνες μετά με τον Γραμματέα του τότε Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρη Δρούτσα (κύριου συντάκτη του προδοτικού και Αμερικανικής εμπνεύσεως σχεδίου Ανάν για τη Μαρτυρική Μεγαλόνησο). Εδώ κάπου είναι άξιο λόγου να αναφέρω πως στο βιογραφικό του ο κ. Δρόυτσας δηλώνει πως γνωρίζει τη Ρωσική γλώσσα και όλοι ξέρουμε τα κίνητρα που μας οδηγούν στην εκμάθηση μιας ξένης, μη χρήσιμης εμπορικής γλώσσας.
Άσχετα όμως, με τον τορπιλισμό των σχέσεων με τη Ρωσία, ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη δουλικότητά του στο άρμα των ΗΠΑ με την πρόσφατη επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ κ. Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα. Ο κύριος λόγος της επίσκεψης αυτής ήταν η όσφρηση του Ελληνικού πετρελαίου και αερίου που έχει προκύψει τελευταία και η υφαρπαγή τους μέσω συμφωνιών. Για το λόγο αυτό συνοδευόταν η κ. Κλίντον από τον ειδικό απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα ενέργειας κ. Μόρνινγκσταρ που συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις με τους Έλληνα Πρωθυπουργό και Έλληνα ΥΠΕΞ. Κατά την αποχώρησή της η κ. Κλίντον έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένη από το ταξίδι στην Αθήνα. Το μέλλον θα δείξει εάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρέδωσε τον ενεργειακό πλούτο της χώρας για «ένα κομμάτι ψωμί» όπως λέει και ο λαός μας. Το μέλλον, επίσης, θα δείξει εάν με την ευκαιρία αυτή διαπραγματεύθηκε στο ελάχιστο προς όφελος της χώρας, ως καλός πατριώτης που συνέχεια ισχυρίζεται πως είναι, τις ανθελληνικές Αμερικανικές θέσεις του ονόματος των Σκοπίων και τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων στη Θράκη, στο Αιγαίο και στη Κύπρο.
Ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, σε διαδικτυακή τηλεόραση στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου καταθέτοντας τις απόψεις του για το ΔΝΤ, είπε μεταξύ άλλων επί λέξει τα ακόλουθα: «Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».,
Μετά τις εκλογές του 2009 και την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας, όλοι γνωρίζαμε πως η χώρα ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση την οποία δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και απαιτείτο το νοικοκύρεμα της με δραστικά και άμεσα μέτρα αλλά όμως κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε σε θέματα δανεισμού. Μπορούσε παρά το μεγάλο χρέος να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές άνετα και με πολύ λογικό επιτόκιο. Τα spreads, τα οποία προσδιορίζουν το ύψος του επιτοκίου ενός δανείου, ήταν τότε στις 134 μονάδες. Ο πρωθυπουργός που γνώριζε, όμως, την πραγματικά άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί είχε ενημερωθεί επακριβώς από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, και από την στιγμή που τα spreads ήταν χαμηλά, αφού παρέμειναν στα ίδια επίπεδα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2010, δεν θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα σε δανεισμό από τις αγορές προς κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της χώρας; Ωστόσο, εκείνος απεμπόλησε δάνειο με πρώτη δόση 25 δις € και χαμηλό επιτόκιο που προτάθηκε από τη Ρωσία στη συνάντηση που έγινε στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010 μεταξύ Πούτιν και Παπανδρέου, το οποίο θα αποπληρωνόταν με κρατικές δεσμεύσεις και δια μέσω πώλησης γεωργικών προϊόντων που θα τόνωναν ιδιαίτερα τις εξαγωγές μας (συνεχείς δημόσιες δηλώσεις του ομογενή βουλευτή της Ρωσικής Κρατικής Δούμας κ. Ιβάν Σαββίδη).
Ο κ. Παπανδρέου, λοιπόν, μη αποδεχόμενος τη Ρωσική βοήθεια, στη συνέχεια έχασε πολύτιμο χρόνο στην προσπάθειά του να πείσει τον λαό πως η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τον κορόιδεψαν, δίδοντάς του προεκλογικά, ψεύτικά στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας και έτσι δεν μπορούσε να υλοποιήσει άμεσα τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Το επιχείρημα αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και παιδαριώδες, όταν το επικαλείται πρώην αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που διετέλεσε παλαιότερα πολλές φορές υπουργός και εξελέγη βουλευτής, πολλές τετραετίες. Μα είναι δυνατόν να μην γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας, την οποία υπηρετεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πολλές τετραετίες;
Αργότερα, ξεκίνησε η δυσφήμηση της χώρας με τις συνεχείς περιοδείες του Έλληνα Πρωθυπουργού που εξομολογείτο στους Ευρωπαίους ηγέτες πως «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και του κ. Παπακωνσταντίνου, υπουργού Οικονομικών, που διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά πως η οικονομία μας θυμίζει «τιτανικό».
Με όλες τις παραπάνω ενέργειες, η Ευρωπαϊκή επιτροπή υποστήριξε ύστερα από έρευνά της, πως η συνεχής δυσφήμηση οδήγησε τους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους στην εκτίναξη των spreads στο απίθανο ύψος των 850 μονάδων και έτσι κατέστη απαγορευτικός ο δανεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Διευκολύνθηκε δε το διαβρωτικό τους έργο με θύμα την Ελληνική οικονομία.
Έτσι, ο κ. Παπανδρέου αντί να έχει ως πλεονέκτημα την τοποθέτηση του πιστολιού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτός το παρέδωσε αμαχητί στους δανειστές μας και εκείνοι με τη σειρά τους το τοποθέτησαν στον κρόταφο του Ελληνικού λαού. Και για να γίνει αντιληπτό και κατανοητό το πόσο κακό έκαναν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών στη χώρα και στον Ελληνικό λαό με αυτές τις ενέργειες τους, θα αναφέρω το εξής παράδειγμα: Σκεφτείτε ότι ένας τραπεζίτης που κατέχει μία πολύ αξιόπιστη και εύρωστη οικονομικά τράπεζα, χάνει τα λογικά του και δηλώνει δημοσίως ότι η τράπεζά είναι χρεοκοπημένη και ότι οι υπάλληλοί της την κλέβουν. Αυτή η τράπεζα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα θα έχει χρεοκοπήσει πραγματικά, αφού όλοι μα όλοι οι καταθέτες της θα έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους και η τράπεζα θα μείνει «πανί με πανί».
Δυστυχώς αυτό ακριβώς έπραξε ο πρωθυπουργός μας και η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση μη μπορώντας να δανειοδοτηθεί από τις αγορές γιατί τα speads είχαν ήδη εκτιναχτεί. Έτσι, κατέφυγε στη σύναψη της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό, πως ψήφισαν την τερατώδη και μονομερή αυτή σύμβαση προκειμένου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις των πολιτών, ενώ απλά με τα 110 δις € που πήραν δάνειο, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων ή για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα, πληρώθηκαν οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια προϋπαρχόντων δανείων και ομολόγων. Δηλαδή, με την εισαγωγή μας στο ΔΝΤ εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να πληρωθούν τα πανωτόκια των οι διεθνών νταβατζήδων μας.
Σημειώστε επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2009, συζητούσε με τον πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Στρος Καν (όπως ο ίδιος δημόσια αποκάλυψε) την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Οι δηλώσεις αυτές του προέδρου του ΔΝΤ, πιστεύω ακράδαντα τον οδήγησαν στον εξοβελισμό του από το αξίωμά που είχε. Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ «έστησαν» την αποκαθήλωσή του, στο έδαφός τους, διότι με τις δηλώσεις του απεκάλυπτε τα σχέδια των δυο Κυβερνήσεων (ΗΠΑ και Ελλάδος) για την υπαγωγή της Ελλάδος στις δαγκάνες του ΔΝΤ.
Συνεπώς, αποδεικνύεται πως εάν η Κυβέρνηση είχε στραφεί αμέσως μετά την εκλογή της στις διεθνείς αγορές ή είχε αποδεχθεί το προσφερόμενο δάνειο από τη Ρωσία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων παρ’ όλη την κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος, την αδυναμία πάταξης της φοροκλοπής, του παραεμπορίου και του ελέγχου της μαύρης εργασίας, των οποίων η πάταξή ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή η Κυβέρνηση, λοιπόν, του επαχθούς μνημονίου, της νέας τάξεως πραγμάτων, της παγκοσμιοποίησης και των Αμερικανικών συμφερόντων χωρίς ανταποδοτικότητα, είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση που καθημερινά βυθίζεται στον οχετό των ψεμάτων, των άθλιων ανεφάρμοστων εξαγγελιών της, της εξαθλίωσης του λαού της, της χρεοκοπίας της και της απεμπόλησης ασυλίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας (που η ίδια υπέγραψε μέσω του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος).
Από όλα τα παραπάνω, ο κάθε ένας εξ υμών ας συμπεράνει εάν αυτές οι θέσεις και πράξεις της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ συντελούν στο ύψιστο αδίκημα της Εθνικής προδοσίας ή όχι.

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
Διαβάστε περισσότερα » »

Μετεωρίτης έπεσε στη γη του Περού [video]


Ξαφνιασμένοι οι κάτοικοι στην πόλη του Κούσκο στο Περού παρακολούθησαν στον ουρανό την εντυπωσιακή πτώση ενός μετεωρίτη.
Οι τοπικές αρχές συνεχίζουν να ψάχνουν το σημείο όπου προσγειώθηκε ο....
μετεωρίτης καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκάλεσε δασικές φωτιές στα νότια της πόλης. Σημειώνεται ότι μετεωρίτης είχε πέσει στο Περού και το Σεπτέμβριο του 2007 κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία. Η πόλη του Κούσκο αποτελεί «πύλη» προς την ακρόπολη των Ίνκας, Μάτσου Πίτσου, ένα σημείο που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το “παγκόσμιο νόμισμα” έρχεται!

Το λεγόμενο και “παγκόσμιο νόμισμα” έχει και ιστοσελίδα, ενημέρωση αλλά και φωτογραφικό υλικό. Δεν την έκανε σήμερα. Απλώς σήμερα την ανακάλυψα ο ίδιος.

Ο ενεργός σύνδεσμος (link) βρίσκεται εδώ: http://www.futureworldcurrency.com/Default.asp
και καλή …πλοήγηση!


Πιο κάτω παραθέτω τις κατά τη γνώμη μου τρεις σημαντικότερες φωτογραφίες που απεικονίζουν και τους λεγόμενους “επώνυμους” υποστηριχτές της συγκεκριμένης προοπτικής:


 
εδώ βρίσκεται ολόκληρο το φωτογραφικό υλικό: http://www.futureworldcurrency.com/Documents.asp?DocumentID=3149
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!

Ανεξέλεγκτα δρουν οι εγκάθετοι της Άγκυρας στη Θράκη, με το "ελληνικό κράτος" να τα ρίχνει όλα...στον αέρα!

Ποιό ξεκάθαρος δεν μπορούσε να είναι ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης με τις χθεσινοβραδυνές του δηλώσεις: «Οι φωτιές που ξεσπούν ξαφνικά τα μεσάνυχτα είναι κάτι οργανωμένο γιατί αυτοί που τις βάζουν ελπίζουν ότι εκείνες τις ώρες οι δυνάμεις δεν θα είναι σε ετοιμότητα και δεν θα μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα και να τις αντιμετωπίσουν».

Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία για το στρατηγικό σχέδιο των εμπρηστών που περιλαμβάνει όλη την επικράτεια και όχι μεμονομένες περιπτώσεις εμπρηστών συμπλήρωσε:
«υπήρξε και υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αλλά ζούμε μέρες του 2007 και ίσως και χειρότερες». Για την βοήθεια από την Ευρώπη ο Αντιστράτηγος διευκρίνε πως: «Η Ελλάδα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποστολή έξι μεγάλων αεροσκαφών αλλά μας ήρθαν τα τέσσερα. Δυο ιταλικά αντιμετωπίζουν φωτιές στη Νότια Ιταλία». 

Όχι πως είχαμε καμιά αμφιβολία αλλά το να επιβεβαιώνει πως οι εμπρησμοί αποτελούν οργανωμένο σχέδιο "ξένης δύναμης" (το λέμε εμείς γιατί ο Αρχηγός της Πυροσβεστική δεν μπορεί να το πεί) είναι μιά ιδιαίτερα αξιόλογη εξέλιξη. Ήδη από εχθές, λαμβάνοντας υπόψιν τη  συχνότητα και τις τοποθεσίες έναρξης των πυρκαγιών λαμβάναμε ξεκάθαρη θέση με την ανάρτηση:
ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΒΑΛΤΕΤΣΙ, ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Βέβαια από εκείνη την ώρα έχουν προστεθεί δεκάδες νέα μέτωπα που απειλούν χωριά και κατοικημένες περιοχές όπως στο Μεσολόγγι και την Φωκίδα. Γι αυτό που επίσης δεν έχουμε καμιά αμφιβολία είναι για το ποιά είναι αυτή η δύναμη που σχεδιάζει και δίνει τις εντολές.

Οι φυσικοί αυτουργοί μπορεί να είναι οποιοιδήποτε, αλλά πίσω τους κρύβονται οι γνωστοί από χρόνια για τις εμπρηστικές τους τακτικές, από τις στέπες καταγόμενοι (και που στις στέπες συντόμως θα επιστρέψουν).
ΠΗΓΗ.

Επειδή μερικοί εξακολουθούν να μας δουλεύουν ρίχνοντάς τα όλα στους...αέρηδες, αναρωτιόμαστε αν πραγματικά θεωρούν "τυχαίες" τις πυρκαγιές, ειδικά στον Έβρο: Εκτός αν νομίζουν πως μπορεί κανείς να εκδηλώσει εμπρησμό χωρίς οργανωμένο σχέδιο, με τόσο δυνατούς ανέμους. ΤΟ πιθανότερο είναι να καεί πρώτα ο ίδιος...!

Υπενθυμίζουμε πως το 2007 ο Πολύδωρας είχε μιλήσει ανοιχτά για "ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", με αποτέλεσμα την σφοδρή επίθεση εναντίον του από τους νενέκους των Μμε και του Πασοκ και την άμεση αποπομπή του από τον Καραμανλή.

Οι εγκάθετοι της Άγκυρας, δρουν ανενόχλητοι όχι μόνο στην Θράκη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα: Κι αντί οι προδότες πολιτικάντηδες να τους αντιμετωπίσουν αναλόγως και να ενημερώσουν τον λαό, περί άλλων τυρβάζουν και σε συνεργασία με τα τουρκολαγνικά πορνοκάναλα, μιλάνε για "συμπτώσεις" και...βοριάδες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Και οι τοίχοι έχουν… αφτιά! Πώς λειτουργούν οι συσκευές αόρατης παρακολούθησης και ποιοι ακούν τα πάντα στην Ελλάδα.

Οταν συζητάτε κρίσιμα θέματα:

Να βγάζετε τις μπαταρίες από τα κινητά σας.
Να μη μιλάτε κοντά σε εξωτερικά τζάμια κτιρίων.

Να κατασκευάσετε κλωβούς ασφαλείας σε αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Να μην εμπιστεύεστε κινητά τηλέφωνα που φαίνονται αδρανή δίπλα σας γιατί πιθανώς έχουν ανοιχτή ακρόαση χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό.

Αυτές είναι ορισμένες από τις οδηγίες που δίδονται τις τελευταίες εβδομάδες σε υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες ελληνικών δημόσιων οργανισμών αλλά και επιχειρήσεων, οι οποίοι χειρίζονται κρίσιμα θέματα.

Οι εντολές αυτές δίδονται σε ειδικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα ιδιωτικά γραφεία ή εσωτερικές υπηρεσίες ασφαλείας μετά τη διαπίστωση της μαζικής χρήσης νέων συσκευών παρακολούθησης όλων σχεδόν των κινήσεων και των συνομιλιών σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Πιθανοί «ακροατές» ανταγωνιστικές εταιρείες αλλά και ελληνικές διωκτικές ή μυστικές υπηρεσίες που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο οργανωμένο έγκλημα ή στη δραστηριότητα της «17 Νοέμβρη».


Συσκευές ακρόασης συνομιλιών μέσω… κλειστών κινητών τηλεφώνων, υποκλοπείς συνδιαλέξεων κινητών τηλεφώνων μέσω χαρτογράφησης του δικτύου, μηχανισμοί παρακολούθησης και αναπαραγωγής των καταγραφών σε οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, αδρανοποιητές κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιούνται πλέον ­ με κάθε διακριτικότητα ­ στην Ελλάδα σε έναν σκληρό «πόλεμο πληροφοριών».

Τουλάχιστον δέκα «αφανείς» αντιπροσωπείες εταιρειών από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες προωθούν τέτοιου τύπου προϊόντα στη χώρα μας. Συσκευές… οικιακού τύπου που φέρεται να συμπληρώνουν την εποπτεία των συστημάτων Echelon και Carnivore.

* Τηλέφωνα

Μια από τις πλέον σημαντικές «εισαγωγές» συσκευών απολύτου παρακολουθήσεως είναι αυτή που αφορά τις υποκλοπές συνδιαλέξεων κινητών τηλεφώνων. Οι συσκευές αυτές έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης από δύο ως 50 κινητών τηλεφώνων ταυτοχρόνως! Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: πρώτον, τις «κινητές» συσκευές που έχουν τη δυνατότητα υποκλοπής συνομιλιών ενός ή δύο κινητών τηλεφώνων από μικρή απόσταση με τη διαδικασία «υφαρπαγής της συνδιάλεξης» από τον αέρα ­ δηλαδή της αποκωδικοποίησης του ηλεκτρομαγνητικού κύματος από τη συσκευή, που πρέπει να μεταφέρεται κοντά στο κινητό.  

Το κόστος αυτής της συσκευής, που έχει μέγεθος μικρής βαλίτσας, ανέρχεται σε 40 εκατ. δρχ. και υπάρχουν τέσσερα τουλάχιστον γραφεία ξένων εταιρειών στην Ελλάδα που επιχειρούν εν κρυπτώ να την προωθήσουν στην ελληνική αγορά.  

Αλλά το πλέον ενδιαφέρον είναι η προσπάθεια εγκατάστασης ­ πιθανώς και σε μια ελληνική υπηρεσία ­ ενός πλήρους, ογκώδους συστήματος παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 18 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 7 δισ. δρχ. Η συσκευή αυτή ενισχύεται από σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η εγκατάστασή της προϋποθέτει μια αρχική μελέτη, ένα πιλοτικό πρόγραμμα, την εγκατάσταση και μια επιχειρησιακή μελέτη. Προαπαιτούμενο των δύο πρώτων φάσεων είναι η «ψηφιακή χαρτογράφηση» (GIS – Digital Mapping) του υπάρχοντος ηλεκτρομαγνητικού δικτύου των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ώστε να επιτευχθεί η πλήρης προσαρμογή της ιδιωτικής συσκευής.

* Ως τμήμα της συγκεκριμένης ογκώδους συσκευής ή ως ανεξάρτητο μηχάνημα κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά αποκωδικοποιητής κλήσεων κινητών τηλεφώνων. Οπως υπογράμμισε μιλώντας στο «Βήμα» εξειδικευμένο στέλεχος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, «πρόκειται για συσκευή που έχει τη δυνατότητα καταγραφής όλων των κλήσεων ­ όχι όμως του περιεχομένου ­ που πραγματοποιούν τα κινητά τηλέφωνα στα οποία εστιάζεται το ενδιαφέρον του κατόχου του αποκωδικοποιητή.  

Ετσι μπορεί να γνωρίζει ποιος τηλεφώνησε σε ποιον και πότε. Η αξία της υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια δραχμές». Η συσκευή αυτή θεωρείται σημαντικής χρήσεως για τις διωκτικές αρχές προκειμένου να διαπιστώνεται το «πλέγμα» των τηλεφωνικών επαφών εμπλεκομένων σε οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και να εντοπίζεται η σύνθεση των συμμοριών.
* Υπολογιστές

Η συσκευή Van Eck έχει τη δυνατότητα να «διαβάσει» την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπλοκάροντας και αναπαράγοντας τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει. Η συσκευή αυτή που φέρει το όνομα του αρχικού εμπνευστή της (Wim Van Εcκ) μπορεί να υποκλέπτει όλα τα απόρρητα στοιχεία που εμφανίζονται σε οθόνες διωκτικών και μυστικών υπηρεσιών αλλά και δημόσιων ή ιδιωτικών οργανισμών που χειρίζονται κρίσιμα θέματα.

Η διανομή αυτής της συσκευής ανάγκασε την αμερικανική κυβέρνηση και ειδικότερα την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA – National Security Agency) να δημιουργήσει το πρόγραμμα «Tempest» («Αναταραχή») για να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες. Είναι ενδεικτικό ότι στη χώρα μας, κατόπιν συστάσεων τεχνικών υπηρεσιών, έχουν δημιουργηθεί σε υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών που έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι αποθηκεύουν και αναλύουν απόρρητα στοιχεία και κρίσιμες εθνικές πληροφορίες οι επονομαζόμενοι «κλωβοί Faraday» που φέρουν ειδικά μεταλλικά πλέγματα.

* Οπως εξηγούν μιλώντας στο «Βήμα» έλληνες ειδικοί, «παρέχεται η δυνατότητα, με τη χρήση αντίστοιχης τεχνολογίας, να χρησιμοποιηθεί το κλειστό κινητό τηλέφωνο ως μέσο ακρόασης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που πραγματοποιούνται στον χώρο όπου υπάρχει αυτό. Και αυτό γιατί το κινητό λειτουργεί ως δέκτης και μέσο αναπαραγωγής των ηχητικών κυμάτων που δημιουργούνται στον περιβάλλοντα χώρο. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα της τοποθέτησης στο κινητό ενός “κοριού-πομπού” που τροφοδοτείται από την μπαταρία του κινητού». 

Ετσι λοιπόν εκπρόσωποι γραφείων ασφαλείας δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών ζητούν από τους χειριστές απόρρητων θεμάτων να βγάζουν τις μπαταρίες των κινητών ώστε να μην υπάρχει αναπαραγωγή των παλμών αλλά ούτε και να τροφοδοτούνται οι ηλεκτρονικοί «κοριοί».
* Internet

Υπάρχουν και άλλες εκ του πονηρού χρήσεις των κινητών που προωθούνται και στην ελληνική αγορά. Μέσω Internet διατίθεται ειδικό λογισμικό το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε κινητά τηλέφωνα. Με αυτό το πρόγραμμα το κινητό μπορεί να δείχνει ότι είναι κλειστό (με τον λογότυπο της εταιρείας που φαίνεται στην οθόνη όταν δεν πραγματοποιούνται συνδιαλέξεις) ενώ εκείνη την ώρα το τηλέφωνο μπορεί να πραγματοποιεί τηλεφωνική κλήση και ο δέκτης της κλήσης να ακούει ό,τι διαμείβεται στην αίθουσα ή στον ανοιχτό χώρο όπου βρίσκεται το φαινομενικά… κλειστό κινητό.  

Επιπλέον οι υπεύθυνοι ασφαλείας συνιστούν στους υπαλλήλους να μην αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα χωρίς επίβλεψη αφού κάποιος μπορεί να αναγνώσει, με το απλό πάτημα τεσσάρων συγκεκριμένων πλήκτρων, τον κωδικό αριθμό ΙΜΕΙ που φέρει κάθε συσκευή. Μέσω αυτού του κωδικού καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός της θέσης κάθε συσκευής χωρίς να χρειασθεί εκείνοι που παρακολουθούν να γνωρίζουν τον αριθμό του κινητού ή ακόμη και την ταυτότητα του κατόχου του.

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ Οι αδιάκριτες ακτίνες λέιζερ
Στην ελληνική αγορά πωλούνται οι επονομαζόμενοι ανιχνευτές συνομιλιών με χρήση ακτίνων λέιζερ (Sound Laser Designators). Οι συσκευές αυτές, που εισάγονται κυρίως από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και η αξία τους φθάνει τις 10.000 δολάρια ­ δηλαδή περίπου 4 εκατ. δρχ. ­, «εκτοξεύουν» ακτίνες λέιζερ σε εξωτερικά τζάμια κτιρίων. Μέσω λοιπόν των παλμών που μεταφέρουν από τα τζάμια οι ακτίνες λέιζερ μπορούν να καταγραφούν τα ηχητικά κύματα και να αναπαραχθούν οι συνομιλίες που γίνονται πίσω τους.  

Την τεχνολογία αυτή, που αντικαθιστά τους απλούς ενισχυτές ηχητικών σημάτων, φέρεται να χρησιμοποιούν πλέον και οι ελληνικές διωκτικές υπηρεσίες αλλά και οι ιδιωτικοί αστυνομικοί. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συνεργασθεί με ιδιωτικούς αστυνομικούς προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τη χρήση αυτών των τεχνικών μέσων.

* Μέσω της ισραηλινής εταιρείας SESP αλλά και αμερικανικών επιχειρήσεων προωθούνται και στη χώρα μας διαφόρου τύπου αδρανοποιητές κινητών τηλεφώνων, που κυκλοφορούν σε μέγεθος από ένα μικρό τρανζίστορ ως μια μεγάλη βαλίτσα και έχουν εμβέλεια από μερικά μέτρα ως ένα χιλιόμετρο.

Οταν λειτουργούν οι συσκευές αυτές (τα επονομαζόμενα Jammers) δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας σε κανένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκεται στην ακτίνα δράσης της συσκευής. Το μηχάνημα αυτό προσφέρεται σε απλούς καταναλωτές «για να μην τους ενοχλούν τα κινητά στο θέατρο ή σε μια κινηματογραφική αίθουσα», αλλά και στις αρχές ασφαλείας για την προστασία υψηλών προσώπων. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1999 από τη συνοδεία του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον.

* Τέλος, στη χώρα μας έχουν ήδη προωθηθεί τα επονομαζόμενα «τηλέφωνα της αλήθειας». Μπορούν να έχουν δίωρη συνεχή λειτουργία και λειτουργούν στη συχνότητα 8-14 Hz. Πρόκειται για συσκευές οι οποίες έχουν τη δυνατότητα ανάλυσης ήχου και μέσω της μεταβολής των ηχητικών κυμάτων «προσδιορίζουν» αν ο συνομιλητής λέει αλήθεια ή ψέματα.

Διαβάστε περισσότερα » »