Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Νέο κούρεμα και στη ΔΕΗ - Κόβονται υπερωρίες, παροχές και προνόμια από τη διοίκηση


Μαχαίρι σε υπερωρίες, παροχές, προνόμια ετοιμάζει η διοίκηση της ΔΕΗ για τη μείωση του μισθολογικού κόστους της επιχείρησης. Το κούρεμα που επεξεργάζεται η διοίκηση προβλέπει σημαντική μείωση του μισθολογικού κόστους και....
κατάργηση μιας σειράς «υπερβολών», όπως λένε κύκλοι της διοίκησης με τις βάρδιες και τις ασθένειες.

Αναφέρουν για παράδειγμα ότι σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς ένας εργαζόμενος που θα δηλώσει ασθένεια την ημέρα της βάρδιάς του - ακριβώς επειδή η τελευταία συνοδεύεται από επίδομα - θα εισπράξει και μεροκάματο και το επίδομα. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν μάλιστα ότι το καθεστώς αυτό τυγχάνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και συμπληρώνουν ότι σε μια περίοδο που η ΔΕΗ καλείται να εξορθολογίσει τα μισθολογικά της κόστη, οι σημερινές συλλογικές συμβάσεις την αναγκάζουν να πληρώνει σημαντικά ποσά κάθε χρόνο σαν επιδόματα για βάρδιες που δεν έγιναν ποτέ.

Νέα σύμβαση. Το θέμα αυτό μαζί με άλλα, όπως η περαιτέρω μείωση των υπερωριών, περιλαμβάνονται στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης που προτίθεται να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ, στο πλαίσιο υπογραφής της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κύκλοι της διοίκησης της επιχείρησης σημειώνουν ότι χώρος για μισθολογικές αυξήσεις δεν υπάρχει και αναφέρουν ότι στόχος είναι η μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους, μέσω της κατάργησης «υπερβολών» του κανονισμού λειτουργίας προσωπικού και προνομίων, σαν αυτούς που ανέδειξε τον Απρίλιο το πόρισμα του επικεφαλής των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Εντός της επιχείρησης εδώ και καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες με αντικείμενο τις εσωτερικές μετατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες όσοι κριθούν ότι είναι πλεονάζον προσωπικό σε συγκεκριμένες διευθύνσεις θα χρειασθεί να περάσουν από εκπαίδευση πριν αποσταλούν στις νέες τους θέσεις.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη της περασμένης εβδομάδας «σήκωσε» το θέμα του πλεονάζοντος προσωπικού, λέγοντας πως έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ συγκεκριμένο σχέδιο με τους τομείς απ' όπου λείπουν άτομα και απ' όπου περισσεύουν.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των περικοπών που επέφεραν οι νόμοι του υπουργείου Οικονομικών στους μισθούς της ΔΕΗ και στη μείωση των υπερωριών, το μισθολογικό κόστος μειώθηκε κατά 300 εκατ. ευρώ το 2010. Από αυτά τα 210 εκατ. ευρώ προήλθαν από τις περικοπές και μόνο τα 90 εκατ. ευρώ από υπερωρίες. Οσο για φέτος έχει ήδη επιτευχθεί μείωση 40 εκατ. ευρώ στον τομέα των υπερωριών.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ (Δρακοντίδες) ΜΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Μια ακόμη θεαματική "βροχή" από πεφταστέρια αναμένεται στους ουρανούς της Ελλάδας και του υπολοίπου βορείου ημισφαιρίου στις αρχές Οκτωβρίου.
Πρόκειται για τις Δρακοντίδες ή Ιακωβινίδες, που αναμένεται να αποκορυφωθούν το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου. Οι αστρονόμοι προβλέπουν για φέτος σημαντική έξαρση δραστηριότητας, ορατή και από την χώρα μας, η οποία μάλιστα θεωρείται ότι έχει προνομιακή διεθνώς γεωγραφική θέση για την παρατήρηση του φαινομένου.
Οι προβλέψεις των αστρονόμων δείχνουν ότι η έξαρση αυτή θα φτάσει στο ανώτατο σημείο της σε δύο ξεχωριστά "μέγιστα": κατά τις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος με ένταση 60-100 διαττόντων την ώρα και, λίγο αργότερα, στις 11μμ ώρα Ελλάδας, οπότε αναμένονται από 500 μέχρι 800 (ακόμα και 1.000) διάττοντες ανά ώρα, στο βαθμό που οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρηση. Κάθε "μέγιστο" θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και η έξαρση αναμένεται να έχει λήξει το αργότερο έως την 1 π.μ. το πρωί της Κυριακής.
Το σημείο προέλευσης των συγκεκριμένων διαττόντων φαίνεται να είναι η κεφαλή του αστερισμού του Δράκοντα, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους. Αντίθετα με άλλες βροχές διαττόντων, οι Δρακοντίδες είναι πιο πιθανό να γίνουν ορατές νωρίς το βράδυ και όχι τα χαράματα.
Τα συγκεκριμένα πεφταστέρια είναι γνωστά από το παρελθόν ότι κινούνται με πολύ αργή ταχύτητα (μόλις 18 χλμ/ώρα, δηλαδή το ένα τρίτο περίπου της ταχύτητας των Περσειδών), ενώ είναι πιθανό να είναι αχνά, λόγω και του παρεμβαλλομένου σεληνόφωτος που θα είναι αυξημένο
Λόγω της σπανιότητας του γεγονότος και της επιστημονικής σημασίας του, σχεδιάζεται η ανάπτυξη σταθμών παρατήρησης σε διάφορα σημεία της Κρήτης για την καταγραφή του φαινομένου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, παράλληλα με την διεξαγωγή του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας που θα λάβει χώρα στα Χανιά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο παπάς είχε και... ερωμένη!

Ο παπάς είχε και... ερωμένη!
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη στην Αιτωλακαρνανία η αποκάλυψη των... απιστιών ενός ιερέα ενορίας του νομού, ο οποίος φέρεται να είχε ερωμένη αν και... παντρεμένος. Την αποκάλυψη την έκανε η ίδια η γυναίκα – πέτρα του σκανδάλου, η οποία διαμένει στο Αγρίνιο και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, δεν γνώριζε αρχικά ότι ο εραστής της είναι παντρεμένος και όταν το πληροφορήθηκε, είχε καθησυχαστεί από τον ίδιο ότι βρίσκονταν σε διάσταση με την γυναίκα του και σύντομα θα έπαιρνε διαζύγιο.

Ο καιρός πέρναγε, η γυναίκα απολάμβανε τον παράνομο έρωτά της με τον ιερέα και περίμενε κάποτε αυτός να νομιμοποιηθεί. Για να συμβεί όμως αυτό, έπρεπε πρώτα να βγει το διαζύγιο. Αυτό όχι μόνο δεν βγήκε όμως ποτέ, αλλά τελικά έμαθε κάποια στιγμή ότι ούτε καν είχαν κινηθεί διαδικασίες για την έκδοσή του, αφού η παπαδιά δεν είχε πάρει χαμπάρι για την άστατη ζωή του ιερέα συζύγου της και ο γάμος της μαζί τυο κάθε άλλο παρά κλονισμένος ήταν. Αποτέλεσμα; Η γυναίκα από το Αγρίνιο να τσατιστεί και να αποφασίσει να τον κλονίσει η ίδια, αποκαλύπτοντας  τον παράνομο δεσμό, προκειμένου να κάνει ρεζίλι τον ιερέα – εραστή της αλλά και να τον θέσει ενώπιον των ευθυνών του.

Σχετική καταγγελία έχει γίνει και στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με αποτέλεσμα μάλιστα ο μητροπολίτης Κοσμά να έχει παραπέμψει την υπόθεση στην αρμοδιότητα του Συνοδικού Δικαστηρίου...
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάπι που θα κρατάει αναλλοίωτο το αρχικό χρώμα της τρίχας

Χάπι που θα κρατάει αναλλοίωτο το αρχικό χρώμα της τρίχαςΜπορεί τα γκρίζα μαλλιά να προσδίδουν γοητεία, όμως αν εσάς σας στέλνουν κάθε τόσο στο κομμωτήριο για βαφή, τότε σίγουρα θα αισθανθείτε ανακούφιση μαθαίνοντας ότι σύντομα θα υπάρχει διαθέσιμο ένα χάπι που θα κρατάει αναλλοίωτο το αρχικό χρώμα της τρίχας.

Υστερα από εκτενείς έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο γνωστής εταιρείας καλλυντικών, οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια φόρμουλα κατά του γκριζαρίσματος. Είναι βασισμένη στο απόσταγμα ενός φρούτου και προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες που υφίστανται τα κύτταρα των μαλλιών.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η λήψη του θα πρέπει να είναι καθημερινή και να ξεκινάει πριν εμφανιστούν οι πρώτες γκρίζες τρίχες, αφού η θεραπεία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναστρέψει τη διαδικασία.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, τα κύτταρα που δίνουν χρώμα στα μαλλιά πεθαίνουν με το πέρασμα του χρόνου, εξαιτίας της μείωσης ενός προστατευτικού ενζύμου, της τυροσινάσης, που σχετίζεται με την πρωτεΐνη 2 (TRP-2).

Οι επιστήμονες, αντί να δημιουργήσουν ένα συνθετικό φάρμακο που να μιμείται τη δράση του TRP-2, μελέτησαν χιλιάδες φυσικές ουσίες για να βρουν τελικά σε ένα φρούτο αυτήν που μπορεί να λειτουργήσει κατά τον ίδιο τρόπο. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως για τη δράση της εν λόγω θεραπείας ανακοίνωσαν ότι θα αποκαλύψουν στο επόμενο Διεθνές Συνέδριο Ερευνητικής Δερματολογίας, σε 18 μήνες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έξυπνο χάπι με RFID μικροτσίπ.

Το πρώτο «έξυπνο» χάπι με ενσωματωμένο μικροτσίπ σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά η φαρμακοβιομηχανία Novartis AG, η οποία αναμένει την άδεια κυκλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές.
Το φάρμακο για το οποίο έχει ζητηθεί έγκριση από την εταιρεία χορηγείται στους ασθενείς που έχουν δεχθεί μόσχευμα προκειμένου να μην το απορρίψουν.

Σύμφωνα με τον Τρεβόρ Μουντέλ, επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης, η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά άλλα φάρμακα.
Το μικροτσίπ ενεργοποιείται από τα υγρά του στομάχου και αποστέλλει πληροφορίες σε ένα μικρό επίθεμα που βρίσκεται κολλημένο στο δέρμα του ασθενούς, από το οποίο τα δεδομένα μεταδίδονται σε κάποιο smartphone ή φτάνουν στο γιατρό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Όπως εξηγεί ο Μουντέλ, η αρχική ιδέα ήταν το έξυπνο χάπι να διασφαλίζει ότι ο ασθενής έλαβε το φάρμακο στη σωστή δόση και στο σωστό χρόνο. Σε μακροπρόθεσμη βάση, όμως, ελπίζει οι δυνατότητες του έξυπνου χαπιού να διευρυνθούν ούτως ώστε το χάπι να μετρά από τους παλμούς της καρδιάς έως τη θερμοκρασία του σώματος, καθώς και τη σωστή δράση των φαρμάκων.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ: ΘΑ ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΝΤΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ!


Με «χημικό ευνουχισμό» θα τιμωρούνται στη Ρωσία όσοι έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία, μετά την σχεδόν ομόφωνη έγκριση που πήρε σήμερα η ρωσική βουλή κατά την πρώτη ανάγνωση του σχεδίου νόμου.

Το σχέδιο νόμου, που ενισχύει τις κυρώσεις κατά των παιδεραστών, προβλέπει εκτός από την πιθανή χρήση χημικού ευνουχισμού, ποινή κάθειρξης μέχρι και ισόβια για τους καθ' υποτροπήν εγκληματίες, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στο μέλλον, «ένα δικαστήριο βασιζόμενο στις συμβουλές μιας επιτροπής ιατρών μπορεί να επιβάλει στον δράστη σεξουαλικού εγκλήματος κατά ανηλίκου κάτω των 14 ετών χημικό ευνουχισμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου στην Δούμα, Γκάρι Μινχ.

«Αυτό θα γίνει με βάση τις ιατρικές γνωματεύσεις με εντολή του δικαστηρίου» επισήμανε.

Η υιοθέτηση αυτού του μέτρου είναι «η απάντηση της κοινωνίας στην αύξηση του αριθμού των σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία Όλεγκ Μοροζόφ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της τηλεόρασης.

Το κείμενο που υιοθετήθηκε σε πρώτη ανάγνωση, θα πρέπει ακόμη να εξεταστεί σε δεύτερη και τελευταία ανάγνωση, πριν διαβιβαστεί στην Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου (Συμβούλιο της Ομοσπονδίας).

Ο νόμος στη συνέχεια θα επικυρωθεί από τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε προτείνει το Μάιο την επιβολή του χημικού ευνουχισμού «σε εθελοντική βάση».

Περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα διαπράχθηκαν σε βάρος ανηλίκων το 2010 στη Ρωσία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Aνέκδοτο

Ένας άντρας είχε την υποψία ότι η σύζυγός του είχε αρχίσει να χάνει την ακοή της. Επισκέφτηκε, λοιπόν, κρυφά, έναν ειδικό και ζήτησε τη γνώμη του.
-Έχω να σας προτείνω κάποιες θεραπείες, είπε εκείνος, αλλά πρέπει πρώτα να διαπιστώσουμε το μέγεθος της ζημιάς. Θα κάνετε, λοιπόν, ένα απλό τέχνασμα. Θα πάτε στο σπίτι, θα μπείτε μέσα και θα φωνάξετε στη σύζυγό σας μια απλή ερώτηση.
Αν δεν απαντήσει, σημαίνει ότι δεν άκουσε. Θα πάτε, λοιπόν, πιο κοντά και θα κάνετε την ίδια ερώτηση. Αν και πάλι δεν απαντήσει, θα πλησιάσετε πιο κοντά και θα το επαναλαμβάνετε αυτό, μέχρι να σας ακούσει. Αναλόγως με την απόσταση, θα υπολογίσουμε και το μέγεθος της κώφωσης.
Ακολουθεί, λοιπόν, τη συμβουλή του γιατρού και πηγαίνει στο σπίτι. Στην είσοδο φωνάζει: "Αγάπη μου, τι φαγητό έχουμε;" Καμιά απάντηση. Μπαίνει στο χωλ. "Αγάπη μου, τι φαγητό έχουμε;" Πάλι καμιά απόκριση. Πλησιάζει και φτάνει στο σαλόνι. "Αγάπη μου, τι φαγητό έχουμε;" Ξανά, δεν ακούει τίποτα! Ταραγμένος, φτάνει στην πόρτα της κουζίνας, πίσω από τη σύζυγό του. "Αγάπη μου, τι φαγητό έχουμε;"
Κι εκείνη, νευριασμένη: "ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΙΠΑ: ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ!!!"
Διαβάστε περισσότερα » »

Πιείτε όσο θέλετε: Χάπι «νηφαλιότητας» στα σκαριά

Αν έχετε πέσει θύματα του αλκοόλ, αν έχετε αποκαλύψει μυστικά σε κατάσταση μέθης ή έχετε γίνει ρεζίλι αφήνοντας τα σφηνάκια να σας παρασύρουν, χωρίς να θυμάστε τίποτα την επόμενη ημέρα, και έκτοτε φοβάστε να πλησιάσετε την μπάρα, ίσως τα παρακάτω νέα να σας ανακουφίσουν: Η επιστήμη δουλεύει πάνω σε ένα ενδιαφέρον project που ονομάζεται… «χάπι νηφαλιότητας», το οποίο θα εμποδίζει το αλκοόλ από το να επηρεάζει τα εγκεφαλικά σας κύτταρα και θα σας επιτρέπει να πίνετε χωρίς τον φόβο της μέθης.
Σε πειράματα που έγιναν για το φάρμακο, οι ερευνητές έδωσαν την ουσία σε ποντίκια, τα οποία δεν παρουσίασαν κανένα σημάδι ζάλης, παρότι είχαν «ταϊστεί» με αρκετό αλκοόλ που φυσιολογικά θα τα έθετε «εκτός μάχης».

Το παραπάνω πείραμα ήταν η αφετηρία των ερευνών για την δημιουργία μιας ταμπλέτας που θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και στους ανθρώπους. Επιπλέον, η μελέτη επιδιώκει να ρίξει φως στο γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι «εύκολα θύματα» του αλκοόλ και τους «χτυπάει» ακόμη και το πρώτο ποτήρι, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να απολαύσουν πολλά ποτά χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα μέθης.

Οι Αμερικανοί και Αυστραλοί επιστήμονες που εκτέλεσαν το πείραμα εστίασαν την προσοχή τους στον τρόπο με τον οποίο το αλκοόλ επηρεάζει τα λεγόμενα νευρογλοιακά κύτταρα, που συνιστούν το 90% του εγκεφάλου.

Τα συγκεκριμένα κύτταρα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην αντιμετώπιση μολύνσεων όπως αυτή της μηνιγγίτιδας. Στην έρευνα, οι επιστήμονες «απενεργοποίησαν» αυτή την ανοσολογική αντίδραση στα ποντίκια, με αποτέλεσμα αυτά να μείνουν νηφάλια, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες στο περιοδικό «British Journal of Pharmacology», όπου δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όχι μόνο τα αντανακλαστικά των ποντικιών ήταν πολύ καλύτερα, αλλά η ικανότητά τους να ισορροπούν και να περπατούν ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή των πειραματόζωων στα οποία η ανοσοποιητική αντίδραση έμεινε ενεργοποιημένη.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής Mark Hutchinson από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, «η μέθη ενός ποντικιού μοιάζει πολύ με αυτή των ανθρώπων. Δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο συντονισμός των μηχανισμών του. Σταματώντας την λειτουργία των ανοσοποιητικών κυττάρων, τα ζώα έμειναν νηφάλια».  
Διαβάστε περισσότερα » »

Space News Report

report, space, report, spaceΟι Κινέζοι εκτόξευσαν το πρώτο τμήμα του διαστημικού τους σταθμού –το οποίο μπορείτε να δείτε να πετά πάνω από την Ελλάδα. Στο μεταξύ οι αστρονόμοι ανακάλυψαν το Νεφέλωμα του… Τηγανητού Αυγού και βρήκαν πως η Αφροδίτη δεν έχει τόσο βαρετό καιρό όσο νόμιζαν. Εσείς όμως μπορείτε να κατεβάσετε κάποια πολύ διαφορετικά ringtones από τη NASA για το κινητό σας.

Διαβάστε τα προηγούμενα Space News Report.
--------------------------------------------

Animation της εκτόξευσης του Tiangong-1 και της προγραμματιζόμενης σύνδεσης με το Shenzhu-8 (αγνοήστε τα Κινεζικά, προφορικά και γραπτά!). Πηγή: CCTV News.

Παρατηρείστε το πρώτο τμήμα του κινεζικού διαστημικού σταθμού
Η Κίνα έκανε το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία του δικού της διαστημικού σταθμού την περασμένη Πέμπτη, όταν απέστειλε με επιτυχία σε τροχιά το πειραματικό όχημα Tiangong-1 (Ουράνιο Ανάκτορο) με πύραυλο Long March 2F ο οποίος εκτοξεύτηκε από το διαστημοδρόμιο Jiuquan στην έρημο Γκόμπι. Η εκτόξευση έγινε λίγο πριν την 1η Οκτωβρίου, ημέρας της κινεζικής εθνικής εορτής –κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό βάρος στο εγχείρημα. Μάλιστα ο ίδιος ο Κινέζος πρωθυπουργός Wen Jiabao βρισκόταν στο κέντρο εκτόξευσης ενώ ο πρόεδρος της χώρας Hu Jintao παρακολούθησε το θέαμα από το Κέντρο Ελέγχου στο Πεκίνο. Η Κίνα θεωρεί το φιλόδοξο διαστημικό της πρόγραμμα ως σημαντικό σύμβολο εθνικού κύρους και οι κρατικές εφημερίδες αφιέρωσαν αρκετές σελίδες στην εκτόξευση, χαιρετίζοντάς την ως ορόσημο για την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας. Με το Tiangong-1, το οποίο θα έχει δυο χρόνια ζωής στο διάστημα, θα συνδεθεί το μη επανδρωμένο όχημα Shenzhou 8 μέχρι το τέλος της χρονιάς, στο πλαίσιο της πρώτης κινεζική διαστημικής σύζευξης. Αν το εγχείρημα πετύχει, θα ακολουθήσουν δυο ακόμα συνδέσεις –με το Shenzhou 9 και 10 εντός του 2012 -στα οποία θα επιβαίνει ένας τουλάχιστον αστροναύτης. Όταν η Κίνα αναπτύξει την τεχνολογία σύνδεσης, θα είναι σε θέση να αποστείλει οχήματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Στο μεταξύ, από την Ελλάδα, μπορούμε να δούμε καθαρά το Tiangong-1 στο νυχτερινό ουρανό αφού τα περάσματά του το φέρνουν πάνω από τη χώρα μας μερικές φορές τις επόμενες μέρες. Αν μένετε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη συμβουλευτείτε τους πίνακες που παραθέτουμε (για οδηγίες ανάγνωσής τους ανατρέξτε σε προηγούμενο Space News Report και για άλλα μέρη της Ελλάδας στο www.heavens-above.com

--------------------------------------------

Συγκλονιστικό video από την πρόσκρουση ενός μεγάλου αστεροειδούς στη Γη (προσέξτε το 3.42!) με την υποβλητική μουσική υπόκρουση των Pink Floyd.

Ολοκληρώνεται η απογραφή των κοντινών αστεροειδών
Κι ενώ η Κίνα ξεκίνησε την δημιουργία του διαστημικού της σταθμού, νέες παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) της NASA δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικά λιγότεροι κοντινοί στη Γη αστεροειδείς (NEOs) μεσαίου μεγέθους απ όσο αρχικά πιστευόταν. Τα ευρήματα φανερώνουν επίσης ότι η NASA έχει ανακαλύψει πάνω από το 90% των μεγαλύτερων NEOs, πετυχαίνοντας το στόχο που της ανέθεσε το αμερικανικό Κογκρέσο το 1998. Έτσι οι αστρονόμοι υπολογίζουν πλέον ότι υπάρχουν σχεδόν 19.500 τέτοιοι αστεροειδείς και όχι 35.000 που πιστευόταν μέχρι τώρα. Αυτά σημαίνουν ότι οι δυνητικοί κίνδυνοι από πρόσκρουση ενός τέτοιου σώματος με τη Γη είναι ελαφρώς λιγότεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ωστόσο απομένει να ανακαλυφθεί η πλειονότητα αυτών των μεσαίου μεγέθους αστεροειδών. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί κατά πόσο μειώνεται ο πιθανός κίνδυνος από πτώση ΝΕΟ μεσαίου μεγέθους (δηλαδή με διάμετρο από 100 ως 1000 μ). Για να απογράψει τους αστεροειδείς το WISE πραγματοποίησε υπέρυθρες παρατηρήσεις στο πλαίσιο της έρευνας NEOWISE. Το διαστημικό τηλεσκόπιο σκάναρε ολόκληρο τον έναστρο ουρανό δυο φορές στην περίοδο Ιανουαρίου 2010 και Φεβρουαρίου 2011 τραβώντας συνεχώς φωτογραφίες οποιουδήποτε ουράνιου σώματος –από μακρινούς γαλαξίες μέχρι κοντινούς αστεροειδείς και κομήτες. Έτσι το WISE παρατήρησε πάνω από 100.000 αστεροειδείς στην κύρια Ζώνη, μεταξύ Άρη και Δία. Χάρη στις υπέρυθρες παρατηρήσεις έγινε εφικτό να παρατηρηθούν και αστεροειδείς που ήταν αόρατοι προηγουμένως στα κανονικά τηλεσκόπια, επειδή ήταν σκοτεινοί. Πάντως κανείς από τους μεγάλους σε μέγεθος ΝΕΟs δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη τους προσεχείς αιώνες. Το πρόβλημα είναι οι μεσαίου μεγέθους NEOs που είναι ωστόσο αρκετά μεγάλοι για να καταστρέψουν μια μεγάλη πόλη.

--------------------------------------------

Ζουμ στο Νεφέλωμα του Τηγανητού Αυγού.

Παρατηρώντας το Νεφέλωμα του Τηγανητού Αυγού!
Χρησιμοποιώντας το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (European Southern Observatory) επιστημονικές ομάδες κατάφεραν να τραβήξουν μια πολύ ενδιαφέρουσα αστρονομική φωτογραφία η οποία απεικονίζει το κολοσσιαίο κέλυφος σκόνης που περιβάλλει ένα άστρο-υπεργίγαντα. Το συγκρότημα μοιάζει πολύ με ασπράδι αυγού γύρω από ένα κιτρινωπό κρόκο. Έτσι οι αστρονόμοι έδωσαν στο αντικείμενο το παρατσούκλι Νεφέλωμα του Τηγανητού Αυγού! Πρόκειται όμως για πραγματικά τιτάνιο αυγό! Το τερατώδες σε διαστάσεις άστρο, γνωστό στους αστρονόμους με την ονομασία IRAS 17163-3907 έχει διάμετρο χίλιες φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Ήλιου. Σε απόσταση 13.000 ετών φωτός είναι ο κοντινότερος κίτρινος υπεργίγας που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα ενώ οι νέες παρατηρήσεις αποκάλυψαν ότι λάμπει κάπου 500.000 φορές ισχυρότερα από το δικό μας Ήλιο! Οι παρατηρήσεις του άστρου και η ανακάλυψη του νεφελώματος που το περιβάλλει έγιναν χάρη στην υπέρυθρη κάμερα VISIR του VLT. Οι δε φωτογραφίες είναι οι πρώτες ενός τέτοιου αντικειμένου που απεικονίζουν το υλικό γύρω του και οι οποίες αποκαλύπτουν δυο σχεδόν τέλεια σφαιρικά κελύφη. Αν τοποθετούσαμε το… Τηγανητό Αυγό στο κέντρο του Ηλιακού μας Συστήματος, η Γη θα βρισκόταν στο εσωτερικό του άστρου ενώ ο Δίας θα περιφερόταν λίγο πιο πάνω από την επιφάνειά του. Όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες, ακόμα και μερικοί κομήτες πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα θα βρίσκονταν εντός του νεφελώματος. Οι κίτρινοι υπεργίγαντες βρίσκονται σε μια εξαιρετικά βίαιη φάση της εξέλιξής τους και υποβάλλονται σε μια σειρά εκρηκτικών συμβάντων. Το συγκεκριμένο άστρο έχει εκλύσει τέσσερις φορές τη μάζα του Ήλιου μέσα σε μερικές εκατοντάδες χρόνια.

--------------------------------------------

Περιήγηση στην ατμόσφαιρα και την επιφάνεια της Αφροδίτης
Credit: National Geographic Channel.

Ο –όχι και τόσο- βαρετός καιρός της Αφροδίτης
Και από τα πέρατα του Γαλαξία, επιστροφή στο ηλιακό μας σύστημα. Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος πλανήτης από τον Ήλιο και, παρότι παρόμοια σε μέγεθος με τη Γη, αποτελεί ένα εξαιρετικά αφιλόξενο περιβάλλον. Η επιφάνειά της ψήνεται σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 500ο C ενώ η ατμόσφαιρα είναι πλούσια σε.. βιτριόλι (θειικό οξύ) και η ατμοσφαιρική πίεση είναι παρόμοια με εκείνη που επικρατεί σε θαλάσσιο βάθος 1 χλμ! Με την πρώτη ματιά οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την επιφάνεια της Αφροδίτης είναι πανεύκολες και πολύ βαρετές: απλούστατα, δεν συμβαίνει τίποτα! Επιπλέον δεν υπάρχουν εποχές, αφού η κλίση του άξονα είναι μόνο 3ο εν αντιθέσει με τη Γη, ο άξονας της οποίας έχει κλίση 23ο. Παρόλα αυτά, νέες μελέτες έδειξαν ότι η μετεωρολογία της Αφροδίτης γίνεται συναρπαστικότερη όσο αυξάνει το υψόμετρο. Μια αστρονομική ομάδα, μελετώντας παλιά στοιχεία, εξακρίβωσε ότι συμβαίνουν παράξενα πράγματα σε ύψος 110 χλμ. Εκεί, πάνω από τα σύννεφα του θειικού οξέος, μεταξύ μεσόφαιρας και θερμόσφαιρας, η ατμόσφαιρα είναι ψυχρή και καθαρή. Στη Γη υπάρχει ένα μοτίβο κυκλοφορίας που ονομάζεται κυψέλη του Hadley (Hadleys cell) όταν ο θερμός αέρας υψώνεται πάνω από τον ισημερινό και ρέει προς τους πόλους όπου ψυχραίνει και κατεβαίνει. Το αντίθετο όμως παρατηρήθηκε στην Αφροδίτη. Παρότι στην επιφάνεια η θερμοκρασία είναι περίπου η ίδια, μέρα νύχτα όλο το έτος, ποικίλει κατά 30ο C μέσα σε μερικές γήινες μέρες. Η μεσόσφαιρα και η θερμόσφαιρας τη Αφροδίτης φαίνεται να είναι δυναμικά ενεργές ενώ έχουν παρατηρηθεί άνεμοι ταχύτητας μέχρι και 350 χλμ την ώρα. Όλα αυτά σημαίνουν πως οι αστρονόμοι έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους μέχρι να ενημερώσουν το τρέχον ατμοσφαιρικό μοντέλο της Αφροδίτης.

--------------------------------------------

Η στιγμή της έκρηξης στο Apollo 13 (απόσπασμα από την ομώνυμη ταινία).

Κατεβάστε ringtones από τη NASA
Είστε μανιώδεις φαν του διαστήματος και της αστροναυτικής; Έχετε βαρεθεί τα κλασικά ringtones του συρμού; Τώρα έχετε την ευκαιρία να εξοπλίσετε το κινητό σας τηλέφωνο αλλά και τον υπολογιστή σας με ιστορικά ηχητικά clip και sound bites ιστορικών αποστολών της NASA. Μπορείτε να κατεβάσετε το βρυχηθμό των κινητήρων του διαστημικού λεωφορείου ή την ιστορική φράση που πρόφερε ο Neil Armstrong όταν πατούσε το πόδι του στο έδαφος της Σελήνης και να τα ακούτε όταν κάποιος σας τηλεφωνά, ή σας στέλνει μήνυμα. Μια νέα ιστοσελίδα της NASA διαθέτει μια συλλογή από 35 διαφορετικούς ήχους, ο καθένας από τους οποίους έχει διάρκεια σχεδόν 20 δευτερόλεπτα. Να μερικά παραδείγματα:
• Ο αστροναύτης Jack Swigert της αποστολής Apollo 13 (1970) να ξεστομίζει το ιστορικό πλέον Houston, weve had a problem που έγινε πασίγνωστο από την ομώνυμη ταινία του 1995 με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks.
• Το μουγκρητό των κινητήρων του διαστημικού λεωφορείου από την τελευταία εκτόξευσή του.
• Αποσπάσματα από την ιστορική ομιλία του προέδρου John Kennedy το 1961 με την οποία καλούσε τη χώρα του να στείλει άνθρωπο στη Σελήνη ως το τέλος της δεκαετίας.
• Τις ευχές που έστειλε το πλήρωμα του Apollo 8 τα Χριστούγεννα του 1968, όταν άνθρωποι πέταξαν για πρώτη φορά σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πεπόνια παράγουν ηλεκτρική ενέργεια

ενεργεια, ηλεκτρικη ενεργεια, energeia, ilektriki energeiaΗλεκτρική ενέργεια από πεπόνια παράγεται από τις 16 Σεπτεμβρίου στην κοινότητα του Moissac των γαλλικών Πυρηναίων. Στα καινούργια κτήρια της μονάδας που διευθύνει η οικογένεια Boyerπαράγεται ηλεκτρισμός μέσω μεθανοποίησης μη βρώσιμων πεπονιών βάσει μιας τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η βελγική εταιρεία GreenWatt. Ειδικότερα, ταλαιπωρημένα και σκουληκοφαγωμένα πεπόνια πολτοποιούνται σε μια πρέσσα και στη συνέχεια ζυμώνονται σε μια δεξαμενή με αποτέλεσμα έναν όξινο χυμό. Στη δεξαμενή συμβαίνει ακριβώς ότι στα λαχανικά και τα φρούτα που αποσυντίθενται, λέει στο Terra Eco ο Sylvain Panas γενικός διευθυντής της GreenWatt. Στη συνέχεια, ο όξινος χυμός τοποθετείται σε μια δεύτερη δεξαμενή όπου αναμειγνύεται με μεθανογενή βακτήρια. Στο βυθό της δεξαμενής συλλέγεται το βιοαέριο που προέρχεται από τη μεθανοποίηση, το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται σε μια γεννήτρια που παράγει θερμότητα και ενέργεια. Τα υπολείμματα της διαδικασίας χρησιμοποιούνται ως λίπασμα (κομπόστ). Οι Boyer δεν ανησυχούν πλέον για τα απορρίμματα, καθώς τα μη εμπορεύσιμα πεπόνια οδηγούνται στη νέα πράσινη μονάδα της οικογένειας. Η ενέργεια που παράγεται είναι ισοδύναμη με εκείνη που καταναλώνουν 150 νοικοκυριά και χρησιμοποιείται για τη λειτουργία και τη θέρμανση της μονάδας, οι πλαστικές θήκες μεταφοράς των φρούτων πλένονται με ζεστό νερό και επαναχρησιμοποιούνται, το υπόλειμμα-κομπόστ επιστρέφει στις καλλιέργειες των Boyer. Η GreenWatt σχεδιάζει να εφαρμόσει την τεχνολογία της μεθανοποίησης σε μήλα και αχλάδια κατά τους χειμερινούς μήνες ώστε να επεκτείνει τις δυνατότητες οικονομικής εκμετάλλευσής της και να ανοίξει νέους δρόμους στην καθαρή ενέργεια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα ενδιαφέρον ερώτημα, για την κυρία Παπακωνσταντίνου - ΒΙΝΚΕ

Ανώνυμος αναγνώστης, μας έστειλε ένα ερώτημα προς την σύζυγο του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου κυρία Τζακολιν Παπακωνσταντίνου -  ΒΙΝΚΕ, που το βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον.για ανάρτηση.

"Κυρία μου επειδή έχω ζήσει στην Ολλανδία, μπορείτε να μας επισυνάψετε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ (!!!) απόδειξη που νοικιάσατε το σπίτι με το... νεροσυλλέκτη και ΠΗΡΑΤΕ για ένα μήνα  6.000 ΕΥΡΩ. σε αιγιοπελαγήτικο νησί;  Θα ήταν πολύ ...ενδιαφέρον ΑΝ(;) ο ενοικιαστής ήταν ΟΛΛΑΝΔΟΣ και το 'ονομά του ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ !!!! Καθαρογραμμένο…

Θα είχε ΜΕΓΑΛΗ ...ΠΛΑΚΑ !!! από αυτό που θα...
συνέβαινε. Καταλαβαίνετε Ε;....!!!!"

Πιστεύετε ότι η κυρία υπουργού, θα απαντήσει; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η απάντησή της! 

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος και γενικά ο ελληνικός λαός που χτυπιέται κάτω σαν χταπόδι, τι σπίτι είναι αυτό, που μισθώνεται με μηνιαίο μίσθωμα 6.000 ευρώ;!!!!!!!!
 
http://attikanea.blogspot.com/2011/10/blog-post_2839.html#more
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται εκλογές; Δήλωση Καστανίδη: Δεν έχουμε ανάγκη την τρόικα. Εξαθλιώνουμε τους Έλληνες και μόνοι μας…

Καστανίδης: "Οι απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε σημείο μη αποδεκτό. Αν είναι να εξαθλιώσουμε τους Έλληνες, αυτό μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας, χωρίς την ανάγκη των δανειστών μας".
 
Σε μια κυνική ομολογία προέβη ο... Υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα. Εκεί ουσιαστικά είπε ότι δεν χρειάζεται η τρόικα για να εξαθλιώσεις τους Έλληνες, αλλά μπορούν και μόνοι τους. 
 
Είπε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ότι η χώρα θα πρέπει να ξοδεύει όσα παράγει αυτή τη στιγμή. Καμμία κουβέντα φυσικά για αύξηση της παραγωγής και πραγματική οικονομία.
 
Άλλωστε αυτό αποτελεί βασική "ιδεολογική" γραμμή που κρατάει από τον Ανδρέα Παπανδρέου ακόμα, όταν άδειασαν τα ταμεία του κράτους και ξηλώθηκε, απαξιώθηκε ή οδηγήθηκε σε παρακμή, με σύστημα, οτιδήποτε παραγωγικό από το την οικονομία μας, όπως οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες, η αλιεία, η κτηνοτροφία και η γεωργία.
 
Ζήτησε δε, από πλευράς, κράτους και πειθαρχία από τους Έλληνες πολίτες, ώστε να εφαρμοστούν αυτά που συμφώνησαν με την υπογραφή τους ο Καρατζαφέρης, ο Παπανδρέου και οι λοιποί συνεργάτες της τρόικας. 
 
Όχι κύριοι… Καμία πειθαρχία δεν μπορεί να υπάρξει με όρους τους οποίους συμφώνησαν άνθρωποι αναξιόπιστοι και φαιδροί. 
Καμία πειθαρχία δεν μπορεί να υπάρξει προς ένα κράτος που αδιαφορεί για τους πολίτες του, που τους ληστεύει, που δια της σκόπιμης ανοχής γκετοποιεί τις γειτονιές του.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


O Γνωστός  Δικηγόρος-Διεθνολόγος  Αθηνών  Ανδριόπουλος   Ιωάννης του Γεωργίου ανέλαβε την υπόθεση των αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας  γιατί την περικοπή των συντάξεων κατά 40% στους απόστρατους αξιωματικούς κάτω των 55 χρονών!


Είναι ο γνωστός Δικηγόρος - Διεθνολόγος που κέρδισε την υπόθεση στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της ψήφου των λαθρομεταναστών του νόμου Ραγκούση για την Ιθαγένεια  και αναμένεται η εκδίκαση της στην ολομέλεια !


Όσοι  Συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσφυγή κατά της περικοπής κατά  40% των συντάξεων και επικουρικά στην μη καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας  καλούνται να αποστείλουν το ονοματεπώνυμο τους ,το τηλέφωνό τους και την διεύθυνση στην ηλεκτρονική διεύθυνση.


Διαβάστε περισσότερα » »

Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα (κορόιδα)

Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του 2004 η κυβέρνηση Σημίτη αποφασίζει να πουλήσει τα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική. 
 
Χωρίς ξεκάθαρο και ανοικτό διαγωνισμό τα μεταλλεία περνούν στα χέρια της Ελληνικός Χρυσός η οποία ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Γ. Μπόμπολα, έναντι ποσού 11 εκατ. ευρώ. 
 
Ακόμη και τότε όλοι έλεγαν ότι το τίμημα είναι ελάχιστο, ωστόσο, τότε δεν υπήρχαν άδειες για εξόρυξη.


(Υποσημείωση, στο οικονομικό επιτελείο ήταν τότε ο Χρήστος Πάχτας ο οποίος σήμερα είναι δήμαρχος Αριστοτέλη, της περιοχής που βρίσκονται τα ορυχεία χρυσού)

Λίγο καιρό μετά ανεξάρτητη εταιρεία αξιολογεί την αξία των μεταλλείων σε 578 εκατ. ευρώ ενώ το 2007 ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πωλεί το 30% της «Ελληνικός Χρυσός» έναντι 178.000.000 δολαρίων και αγοράζει το 19,3% της European Goldfields. Καλή μπίζνα δηλαδή, τέσσερα χρόνια μετά να παίρνεις ένα τέτοιο ποσό όταν έχεις δώσει μόλις 11 εκατ.

Το 2008 πέφτει βόμβα από την κομισιόν η οποία ζητά από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, επιστροφή επιδοτήσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ που είχε πάρει η Ελληνικός Χρυσός. Η κομισιόν λέει ότι το τίμημα της εξαγοράς ήταν χαμηλό και οι επιδοτήσεις δεν έπρεπε να δοθούν.

Η European Goldfields ελέγχει το 95% του μετοχικού κεφαλαίου τής Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., το 5% κατέχει η Ελλάκτωρ, ενώ με τη σειρά της η European Goldfields ελέγχεται από την Ελλάκτωρ σε ποσοστό 19,3%, τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός και μέλος της Ελλάκτωρ, Δ. Κούτρα, σε ποσοστό 5,8% και σειρά θεσμικών επενδυτών και funds, στα οποία ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων η γνωστή σε όλους BlackRock (13,2%), η Fidelity (13,1%).

Εν τω μεταξύ, κάποιοι στην αγορά λένε ότι ο χρυσός και τα άλλα μέταλλα που κρύβει η γη της Χαλκιδικής αξίζουν πολλά δις ευρώ ενώ οι προσδοκίες για μεγάλα κέρδη εκτοξεύουν την τιμή της μετοχής της European Goldfields στα ύψη. Η χρηματιστηριακή αξία της αγγίζει τα 2 δις δολάρια.

Όταν η Τ. Μπιρμίλη το ξανασκέφτεται να δώσει τις άδειες και να ξεκινήσει η εξόρυξη, στην καναδική εταιρεία και τους Έλληνες εταίρους επικρατεί έντονος προβληματισμός. Μαύρες πλερέζες σε Ελλάδα και Καναδά, ωστόσο, με καλό… lobbing στρώνεται το χαλί για την επένδυση. Και δεν είναι και τυχαίες οι επιθέσεις κατά της πράσινης Τίνας από συγκεκριμένες εφημερίδες.

Δεν περνούν λίγες εβδομάδες από τον τελευταίο ανασχηματισμό και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Περιβάλλοντος εγκρίνει την άδεια για τα μεταλλεία χρυσού και στρώνει χρυσό το δρόμο προς την Χαλκιδική.

Σαββατιάτικα, και χωρίς να ξέρει ούτε ο πρωθυπουργός τι θα γίνει (λέγεται ότι το έμαθε μόλις την προηγούμενη ημέρα), στήνεται η φιέστα για τον μεγάλο επενδυτή από το Κατάρ.

Ο σεϊχης αγοράζει σχετικά φθηνά και υπόσχεται να βρει δάνειο, όμως, για τους μετόχους είναι μια χρυσή συμφωνία. Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πουλά το 7% και αποκομίζει καμιά 90αριά εκατομμύρια ενώ ο Δ. Κούτρας αυξάνει την περιουσία του με ποσό πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Διατηρούν και ένα 13% το οποίο μελλοντικά θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη από μερίσματα και υπεραξίες.

Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα, κορόιδα...
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτά τα μέτρα θα σας σκοτώσουν λέει η πρώην υπ. Οικονομικών της Αργεντινής

Δεν γίνεται οι Ελληνες να υποφέρουν από ανεργία, χαμηλούς μισθούς, κακές συντάξεις, φτώχεια και την ίδια στιγμή να καλούνται να πληρώνουν περισσότερους φόρους, λέει η Αργεντινή γερουσιαστής Λάουρα Μοντέρο«Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει και να επανεξετάσει το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δεν μπορείτε να λάβετε περισσότερα δάνεια μόνο για να πληρώσετε το χρέος σας. Πρέπει να υπάρξουν καλύτερες προϋποθέσεις για την πληρωμή του εξωτερικού χρέους σας και οι γαλλογερμανικές τράπεζες να σας βοηθήσουν.


Δεν γίνεται οι Ελληνες να υποφέρουν από ανεργία, χαμηλούς μισθούς, κακές συντάξεις, φτώχεια και την ίδια στιγμή να καλούνται να πληρώνουν περισσότερους φόρους, λέει η Αργεντινή γερουσιαστής Λάουρα Μοντέρο Εχουν μερίδιο ευθύνης γιατί σας έδωσαν χρήματα για ν' αγοράσετε προϊόντα από τις δικές τους χώρες», λέει σε συνέντευξη στην «Ε» η πρώην υπουργός Οικονομικών, η γερουσιαστής της Αργεντινής Λάουρα Μοντέρο, που ακόμη και σήμερα ο κόσμος στη χώρα της την αποκαλεί με το μικρό της όνομα.
Τη συναντήσαμε στο περιθώριο του 31ου συνεδρίου για τη γεωργική ασφάλιση, που γίνεται στη Βουλιαγμένη και συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Ενωση Ασφαλιστών για τα Γεωργικά Προϊόντα και τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Αποζημιώσεων (ΕΛΓΑ).
Ελλάδα και Αργεντινή βαδίζουν σε παράλληλους δρόμους...
«Ελλάδα και Αργεντινή είμαστε σε δρόμους παράλληλους... Εχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά ως λαοί, τον ίδιο ψυχισμό. Οταν συνέβη η κρίση το 2001, είχαμε κατάτι μικρότερο έλλειμμα από το δικό σας. Ηταν στο 150% του ΑΕΠ αλλά σήμερα έχει κατεβεί στο 40%. Ο κόσμος στην Αργεντινή πέρασε πολύ δύσκολα, βγήκε στους δρόμους. Από το 2001 που ξέσπασε η κρίση ώς το 2010, υπήρξε μεγάλη αναταραχή. Αλλάξαμε 5 φορές πρόεδρο στη χώρα μας. Σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με τότε. Το ποσοστό των ανθρώπων που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε στο 54%».
Πώς είναι τα πράγματα σήμερα;
«Οι δείκτες της οικονομίας μας έχουν βελτιωθεί. Το 2001 είχαμε ανεργία στο 25%, σήμερα έχει κατεβεί στο 8-9%. Από 54% που ήταν το ποσοστό ανθρώπων κάτω από το όριο της φτώχειας, κατέβηκε στο 20%. Βέβαια, αναγκαστήκαμε να κάνουμε και να ξανακάνουμε υποτίμηση στο νόμισμά μας. Το 2001-2 αντιστοιχούσε 1 δολάριο σε 1 πέσος, η αναλογία άλλαξε σε 1 δολάριο προς 3 πέσος και σήμερα έχει βελτιωθεί η αναλογία υπέρ του πέσος. Στην Αργεντινή επιτέλους έχουμε διαπραγματευτεί νέους οικονομικούς όρους. Ομως εσείς δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα λόγω του ευρώ».
Τι συνέβη στην Αργεντινή με το θέμα της διαφθοράς; Πολλοί Ελληνες είναι εξοργισμένοι με την πολιτική ηγεσία του τόπου, διότι η διαφθορά δεν τιμωρείται...
«Αυτό το θέμα δεν το έχουμε λύσει ούτε εμείς ακόμη και σήμερα. Υπάρχει μεγάλη διαφθορά και στην Αργεντινή».
Οι Ελληνες είναι εξοργισμένοι και με την Ευρώπη...
«Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει το πρόβλημα. Αυτού του είδους τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα και θα σας "σκοτώσουν". Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε σ' αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις· ότι ο κόσμος υποφέρει, δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Για την Ελλάδα το ευρώ είναι υψηλό σε σχέση με την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Υπάρχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο κατανάλωσης, γιατί η ευρωπαϊκή αγορά ευνοεί την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να αντέξει 167% του ΑΕΠ χρέος. Οι Ελληνες να υποφέρουν από την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, τις κακές συντάξεις, τη φτώχεια και την ίδια στιγμή ν' αυξάνεται η φορολογία».
Πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση;
«Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στον εαυτό της και να κοιτάξει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της. Πρέπει ν' αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία. Είσαστε μια χώρα που έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Εχει γεωργία, έχει μεταλλεύματα, μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πόρους της για την παραγωγή ενέργειας. Ζείτε σε μια περιοχή με στρατηγική θέση· εκμεταλλευτείτε τις υλικοτεχνικές σας υποδομές. Εμείς, όταν συνέβη αυτό στην Αργεντινή, θελήσαμε να εκμεταλλευθούμε τα πλεονεκτήματά μας. Είχαμε γεωργία αλλά σήμερα είμαστε ο υπ' αριθμόν 1 παραγωγός σόγιας στον κόσμο. Βελτιώσαμε τις παραγωγές μας στο κρέας, προωθήσαμε την αγροτοβιομηχανία μας. Αυξήσαμε τις εξαγωγές μας στη γεωργία στο 50%, κοιτάξαμε τη βιομηχανία μας. Δεν τα λύσαμε όλα, αλλά σήμερα είμαστε σαφώς καλύτερα».

Από την Αννα Στεργίου
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Έλληνες αντιστέκονται με παρτούζες στα λεωφορεία!

Δεν αναφερόμαστε σε κάποιο παλιό εγκαταλελειμμένο λεωφορείο αλλά το λεωφορείο της Γραμμής «Θεσσαλονίκη-Αθήνα». Μάλιστα όλα συνέβησαν μπροστά στα... μάτια ανυποψίαστων επιβατών αλλά του οδηγού ο οποίος υποχρεώθηκε να βγει από το δρομολόγιο και να καθυστερήσει να φτάσει στον προορισμό του σχεδόν τρείς ολόκληρες ώρες.

Με το που ξεκίνησε το «παιχνίδι», οι λοιποί επιβαίνοντες και ο οδηγός σάστισαν. Κάποια στιγμή μάλιστα υποχρεώθηκε να σταματήσει το λεωφορείο σε έναν παράδρομο της Εθνικής. Όχι για να παρακολουθήσει το θέαμα, μια που ήθελε να κοιτάζει μόνο τον δρόμο, αλλά για να ρωτήσει, και να τους ζητήσει τον λόγο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαγκριώτης:"Η αντιπολίτευση που κάναμε είχε στοιχεία υπερβολής και ισοπέδωσης..."


Αναγνώρισε ότι κορόιδεψαν τον κόσμο για να κλέψουν τις ψήφους .
Ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι μπροστά στις αποφάσεις της κυβέρνησης για λουκέτα σε δημοσίους οργανισμούς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν αρνητικά, υπάρχει κοινωνική αντίσταση αλλά και Μέσα Ενημέρωσης που, όπως είπε, μιλάνε για ανάλγητη κυβέρνηση που βγάζει κόσμο σε ανεργία.
Ο κ. Μαγκριώτης αναγνώρισε πάντως πως   πολλές από αυτές τις αποφάσεις θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει «έναν χρόνο ή έξι μήνες» πριν, αν και, όπως είπε, το δημοσιονομικό όφελος από αυτές τις δράσεις δεν είναι μεγάλο.

Σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση απέναντι στο αίτημα του Κώστα Καραμανλή για συνεννόηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα υπερασπιστώ την αντιπολίτευση που κάναμε σε πολλά θέματα. Είχε στοιχεία υπερβολής και ισοπέδωσης...».

Ο υφυπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων τόσο με τους ιδιοκτήτες φορτηγών όσο και με τα ταξί. Επεσήμανε ότι μέσα από τον εξαντλητικό διάλογο θα βρεθεί η χρυσή τομή, προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα των επαγγελμάτων με κανόνες προς όφελος της κοινωνίας, των κλάδων και της οικονομίας.

Για το ζήτημα των διοδίων, επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνουν οι πολίτες σε έργα που έχουν εγκαταλειφθεί ενώ πέταξε και πάλι το μπαλάκι στους ιδιώτες τους οποίους κατηγόρησε, εμμέσως, ότι πήραν πίσω τη συμφωνία που είχαν κάνει στις αρχές του 2010 για μείωση τους.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα, μέσω και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου οι τράπεζες να δώσουν τα χρήματα για τα έργα ενώ η κυβέρνηση έχει βρει, όπως είπε, και εναλλακτικές μεθόδους χρηματοδότησης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για όσα βρέθηκαν στη γιάφκα


Αυτά που γράφουμε εδώ και ώρες επιβεβαιώθηκαν πλήρως από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Βρέθηκε μέχρι και μπαζούκας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:


Σε συνέχεια σημερινού Δελτίου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με έκρηξη σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του θανάσιμα τραυματισθέντα και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 32χρονο άνδρα, κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας.
Επίσης κατά την έρευνα, βρέθηκαν μέσα σε κρύπτη στην κουζίνα του διαμερίσματος:
  • Ένα αντιαρματικό τύπου λόου οπλισμένο με βλήμα (Μ80 των 64 mm ) ανατολικού τύπου
  • Ένα υποπολυβόλο καλάζνικοφ με τέσσερις (4) γεμιστήρες
  • Ένα πολυβόλο ΑΚ
  • Δύο νάρκες κατά προσωπικού
  • Ένα υποπολυβόλο τύπου SCORPION
  • Ένα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου
  • Δύο (2) κασελάκια με περίπου 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων
  • Πέντε (5) κιλά άγνωστης ύλης
  • Τέσσερις (4) επιθετικές και εννέα (9) αμυντικές χειροβομβίδες, χωρίς πυροκροτητές
Επιπλέον στο χώρο του διαμερίσματος βρέθηκαν υπολείμματα από τη χειροβομβίδα που εξερράγη, μία ακόμα χειροβομβίδα χωρίς πυροκροτητή, καθώς και άλλα αντικείμενα.
Η προανάκριση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επεισόδια με χημικά και δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Η πορεία των εργαζομένων πνίγηκε στα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ. Κάποιοι ανεγκέφαλοι, αντί να προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποκλεισμό της Βουλής, αποφάσισαν να επιτεθούν κατά των αστυνομικών, θεωρώντας τους (προφανώς) υπεύθυνους για τα μέτρα που έχει περάσει η κυβέρνηση.
Πάνω από 15.000 διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό παρών έξω από το κοινοβούλιο, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, ωστόσο, η διαδήλωση αμαυρώθηκε από επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

 Τα πνεύματα οξύνθηκαν γύρω στη 1.20 όταν εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) επιχείρησαν να μετακινήσουν τον μεταλλικό φράχτη που είχε τοποθετήσει η ΕΛ.ΑΣ. μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν ομάδες εργαζομένων και άλλοι διαδηλωτές άρχισαν να εφορμούν ομαδικώς πάνω στον φράχτη, οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακριβότερη κατά 4 νέα διόδια η Εγνατία

Θέμα χρόνου είναι να λειτουργήσουν άλλοι τέσσερις σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό Υποδομών και προωθήθηκε στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 Μετά τον Πολύμυλο Κοζάνης, νέοι σταθμοί προβλέπεται να προστεθούν στον Ιασμο Ροδόπης, κοντά στη σήραγγα Μαλακασίου Τρικάλων, στα Τύρια Δωδώνης και στην Ανάληψη, κοντά στον Λαγκαδά. Οι τιμές για Ι.Χ. σε πρώτη φάση θα είναι 2 ευρώ και σε ένα εξάμηνο θα φτάσουν τα 2,50 ευρώ.
Αλλοθι για τους 35 συνολικά σταθμούς, που προβλέπεται να λειτουργήσουν στον αυτοκινητόδρομο των 670 χλμ., ο οποίος ενώνει την Ηγουμενίτσα με την Αλεξανδρούπολη, είναι η αποπληρωμή των κατασκευαστικών δανείων και το κόστος συντήρησης, που υπολογίζεται σε 70-100 εκ. ευρώ το χρόνο.
Το υπουργείο Υποδομών είχε ανακοινώσει τη λειτουργία των διοδίων μέσα στο καλοκαίρι του 2010, με το «παραδοσιακό» σύστημα και με προοπτική στα τέλη του 2012 να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό δίκτυο, που θα χρεώνει τα τέλη με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει το κάθε όχημα. Τα αναμενόμενα έσοδα για τον πρώτο χρόνο θα είναι της τάξης των 120 εκ. ευρώ, με προοπτική μετά το 2015 να ξεπεράσουν τα 150 εκ. ευρώ.
Προς το παρόν ακολουθείται η... πεπατημένη. Εγινε ένας μικρός διαγωνισμός ύψους 950.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για το προσωρινό σύστημα είσπραξης, που αφορά τη λειτουργία και των πέντε σταθμών της Εγνατίας.
Παράλληλα, προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια, που θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση οπτικών ινών σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, χωρίς τα παραδοσιακά κουβούκλια και τις άλλες εγκαταστάσεις, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα των τηλεδιοδίων, όπως επιβάλλει η Κομισιόν.
Η λειτουργία σταθμών διοδίων είναι μια υπόθεση που εξαγγέλλεται από το 2006, αλλά συνήθως «ξεχνιέται» παραμονές εκλογών. Στη διετία 2006-8 είχαν συναφθεί δάνεια συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ με εμπορικές τράπεζες, για τη χρηματοδότηση των έργων, με εγγύηση τα έσοδα από τα διόδια.
Ορισμένες τράπεζες, μάλιστα, έχουν στείλει έγγραφα στο υπουργείο, ζητώντας την αποπληρωμή των δανείων, φτάνοντας ώς την απειλή για κατάσχεση τμημάτων του αυτοκινητόδρομου! Πρόσφατα και η Ευρωπαϊκή Ενωση, που έχει καλύψει το 50% του κατασκευαστικού κόστους, έστειλε έγγραφο και απειλεί ότι θα ζητήσει πίσω 3 δισ. ευρώ αν δεν λειτουργήσουν τα διόδια, υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνονται στους όρους της χρηματοδότησης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε και χτύπησε δημοσιογράφους



Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για συγκεκριμένη διμοιρία, που έχει ξανακατηγορηθεί για επίθεση εναντίον δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων, όμως κάνουμε υπομονή και δεν προδικάζουμε. Γεγονός είναι, όμως, ότι η διμοιρία των ΜΑΤ εγκλώβισε μία γαλλίδα δημοσιογράφο καθώς και μία ελληνίδα φωτορεπόρτερ, επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Με μία λιτή ανακοίνωση, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρει ότι θα διεξάγει ΕΔΕ για να διαπιστώσει αν όντως ευσταθούν και σε ποιο βαθμό οι καταγγελίες!!! Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων, σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα".

Και γιατί δεν κοιτάτε τις κασσέτες από όσα έχουν γράψει οι κάμερες στην πλατεία Συντάγματος; Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσετε τα "καταγγελόμενα" καθώς και ποια διμοιρία χτύπησε τους δημοσιογράφους!
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαδικασίες όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού (9/9/2011)

Γεώτρισις ύδατοςΑπό την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα τις Κυβέρνησης η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθ. 150559 (ΦΕΚ 1440Β’/16-06-2011) «Διαδικασίες όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού», σύμφωνα με την οποία όσοι θεμελιώνουν υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού, εντός δώδεκα μηνών και ειδικά για τις αρδευτικές γεωτρήσεις εντός έξι μηνών, από την έναρξη ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ.
«Υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» νοούνται όλες οι υφιστάμενες χρήσεις από επιφανειακά ή υπόγεια νερά, όπως ορίζονται στο παράρτημα Ι της ανωτέρω ΚΥΑ, εφόσον προϋφίστανται της 20−12−2005, ημερομηνία έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης 43504/2005 (Β΄ 1784) και είτε δεν έχουν άδεια εν γένει, είτε η υπάρχουσα άδεια δεν ισχύει, είτε δεν αναφέρεται στην άδεια η χρονική διάρκεια ισχύος της.

Κατόπιν των ανωτέρω, μέχρι τις 16/12/2011 θα πρέπει να έχουν καταθέσει αιτήσεις για άδειες αρδευτικών γεωτρήσεων όλοι οι αγρότες που χρησιμοποιούν νερό για τις εκμεταλλεύσεις τους και οι οποίοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.
Για τις λοιπές χρήσεις (πλην των αρδευτικών) η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 16/06/2012.
Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση χορήγησης άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού μέσα στις ανωτέρω προθεσμίες, αλλά υποβληθεί εντός δύο ετών μετά τη λήξη τους, η άδεια μπορεί να εκδοθεί μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, μόνο αφού επιβληθούν και εισπραχθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 13 του Ν. 3199/03 (Α΄ 280). Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1.000 Ευρώ.
Σε περίπτωση που οι ανωτέρω προθεσμίες παρέλθουν άπρακτες, χωρίς την υποβολή των απαραίτητων αιτήσεων, τότε δεν αποδεικνύεται η ύπαρξη δικαιώματος και η υδροληψία θεωρείται παράνομη.
Για περισσότερες πληροφορίες και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στο Τμήμα Υδροοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Διοικητήριο Δημοκρατίας 27, 50100 Κοζάνη (3ος όροφος, τηλ. 2461351486, 2461351118, 2461351475, 2461351474).

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  Διοικητήριο, Καστοριά. (τηλ. 2467350380).

Για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Διοικητήριο, Γρεβενά, (τηλ. 2462353212, 2462353213, 2462653195).

Για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Διοικητήριο, Φλώρινα, (τηλ. 2385350462).

Κοζάνη, 9-9-2011
Από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Διαβάστε περισσότερα » »

Με νόμο, μπορούν πλέον να καταβάλλουν τις συντάξεις κάθε μήνα, ἤ δίμηνο, ἤ τρίμηνο. Όποτε αυτοί θέλουν !!!


Επί συμπληρώσει διετίας από της λαμπράς Παλινορθώσεως του Σοσιαλισμού, η βουβουζελική Ανθυπατεία προσφέρει στους υπηκόους της ανεπανάληπτο δώρο γενεθλίων (της).
Στα βάθη μιας ακόμη κλασικής πασοκικής νομοθετικής τούρτας (στην υποπαράγραφο 7β του
άρθρου 20 του νόμου 4019, δημοσιευθέντος στο υπ’ αριθμ. 216 φύλλο του Α΄ τεύχους του ΦΕΚ, της 30ης Σεπτεμβρίου 2011, κυκλοφορηθέντος δε την 3η Οκτωβρίου, κυριώνυμον ημέρα της ιστορικής επετείου), ακτινοβολεί η προαιώνιος παπανδρεϊκή εύνοια προς τους απομάχους της εργασίας, και δη τους «μη προνομιούχους»: «Η καταβολή της απονεμηθείσης συντάξεως από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ενεργείται κάθε μήνα, ἤ δίμηνο, ἤ τρίμηνο μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα». Το δεύτερο εδάφιο της ίδιας υποπαραγράφου χρυσώνει μακαβρίως το χάπι: «Μηνιαία σύνταξη που προκαταβλήθηκε σε αποβιώσαντα εντός μηνός ἤ διμήνου ἤ τριμήνου συνταξιούχο δεν αναζητείται».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 10 ΠΡΩΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ''ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ'' ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ!

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΟΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
TAX JUSTICE NETWORK: ΟΙ G20 «ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!
Την εποχή που η τρόικα σε αγαστή συνεργασία με τηνκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί μια άνευ προηγουμένουφορολογική λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας, μελέτη τουΔικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (ΤJN) αποκαλύπτει πως οι θιασώτες της ελληνικής φοροκόλασης διατηρούν για τους εαυτούς τους το προνόμιο να λειτουργούν ωςφορολογικοί παράδεισοι για το μεγάλαιο κεφάλαιο.


Από τη μία πλευρά η Γερμανία, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη χάραξη της πολιτικής τηςευρωζώνης και της Κομισιόν, «φιγουράρει στην 9η θέση της λίστας με τους φορολογικούς«παραδείσους», ενώ οι ΗΠΑ, που εξακολουθούν να ελέγχουν τη λειτουργία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παίρνουν την 5η θέση στη σχετική λίστα.
Και όλα αυτά, ενώ οι ίδιες μέσα από τη συμφωνία των G20 το 2009 υποτίθεται ότι είχαν στρατευτεί σε μια παγκόσμια προσπάθεια «κλεισίματος» των φορολογικών παραδείσων.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η έρευνα του Tax Justice Network (TJN), ο ρόλος που έπαιξε η φοροδιαφυγήμέσω κέντρων οφσόρ στην ελληνική οικονομική κρίση έχει «κουκουλωθεί» διότι οι μεγάλες δυνάμεις του G20 (βλέπε ΗΠΑΓερμανία κ.α.) ωφελούνται από τους φορολογικούς παραδείσους.
Ειδικότερα σύμφωνα με τη λίστα του TJN, η Ελβετία, τα Νησιά Κέιμαν, το Λουξεμβούργο, το Χονγκ Κονγκ και οι ΗΠΑ πρωτοστατούν στις χώρες που περιβάλλουν με μυστικότητα τις οικονομικές συναλλαγές.

Στην πρώτη δεκάδα του δείκτη οικονομικής μυστικότητας ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η νήσος Τζέρσεϊ, η Ιαπωνία, η Γερμανία και το Μπαχρέιν. Η Βρετανία κατατάσσεται 13η, το Βέλγιο 15ο, η Αυστρία 17η και η Κύπρος 20ή.
Όλες αυτές οι χώρες εμφανίζουν αυξημένες παράνομες συναλλαγές και φοροαπαλλαγές.

Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, αν και δεν έχουν ευρέως τη φήμη φορολογικού παραδείσου, στην πραγματικότητα παρέχουν αρκετές «κακοήθεις» διευκολύνσεις μυστικότητας στο επίπεδο των μεμονωμένων πολιτειών, όπως σημειώνει Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης. Αναφέρει, δε, για παράδειγμα το πρόγραμμαΝτέλαγουεαρ, το οποίο προτιμούν όλο και περισσότερο οι μεγάλες εταιρείες λόγω των πολύ περιορισμένων απαιτήσεων για διαφάνεια και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων.
Στην περίπτωση πάλι της Βρετανίας, η οποία όπως είπαμε έρχεται 13η, αν συνδυάζαμε το Σίτι του Λονδίνου με τις βρετανικές κτήσεις στο εξωτερικό (Νησιά Κέιμαν, Βερμούδες και Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, νησιά της Μάγχης) η χώρα θα φιγουράριζε στην κορυφή της λίστας.
Σχολιάζοντας στον βρετανικό «Guardian» τα σχετικά ευρήματα, ο διευθυντής της TJN Τζον Κρίστενσεν, δήλωσε:
«Η μυστικότητα όχι μόνο διευκολύνει την φοροδιαφυγή αλλά και έχει γίνει κεντρικό στοιχείο των παγκόσμιων οικονομικών αγορών δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για απάτες, αποφυγή οικονομικών ρυθμίσεων, χειραγώγηση των αγορών και ξέπλυμα χρημάτων».
Ο δείκτης οικονομικής μυστικότητας βασίζεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ καθώς και σε στοιχεία των ίδιων των υπουργείων Οικονομικών της κάθε χώρας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Και στη Βρετανία κόβουν μισθούς, αυξάνουν φόρους και απολύουν σωρηδόν από το δημόσιο και το έλλειμμα (11%) δεν πέφτει. Γιατί;

Πέρυσι η βασίλισσα της Βρετανίας ανάμεσα στα άλλα μέτρα λιτότητας ανήγγειλε την απόλυση 600.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Παρασκηνιακά μιλούσαν για 1000.000 απολύσεις, βλ. 600000 public sector jobs to be axed in austerity cuts

Μόνον το καλοκαίρι απολύθηκαν 110.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι δημοτικές βιβλιοθήκες κλείνουν κατά εκατοντάδες, βλ. Εδώ, τα δίδακτρα στα κολέγια τριπλασιάστηκαν, κρατική περιουσία η λίγη που δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί πουλιέται,  ακόμη και κρατικά δάση, χώροι αναψυχής των κατοίκων, βγήκαν στο σφυρί,  βλ. For sale - Cameron's green credentials
ο ΦΠΑ αυξάνεται σε όλα από 17,5 σε 20%, βλ. Εδώ

(Σημειωτέον ότι η φορολογία στη Βρετανία είναι υψηλότερη από την Ελλάδα, για τις επιχειρήσεις στο 27% έναντι του 20% στην Ελλάδα και για τα φυσικά πρόσωπα ανώτατη στο 50% έναντι 45% στην Ελλάδαη, βλ. Φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα και την Ευρώπη,
το δε αφορολόγητο όριο είναι μηδενικό, βλ.
Εδώ και Εδώ)

Παρ΄όλα τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που σε κάποιους τομείς είναι πολύ πιο σκληρά κι απ αυτά στην Ελλάδα,
το δημοσιονομικό έλλειμμα της Βρετανίας συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κατά πολύ υψηλότερο απ αυτό της Ελλάδας σήμερα, πάνω από 11% (το επίσημο έλλειμμα, το πραγματικό πολύ παραπάνω).

Από τον Αύγουστο του 2010, πριν δηλαδή από την εφαρμογή των δρακόντειων περικοπών το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 2 δισεκατομμύρια λίρες,  βλ  Αυξάνονται τα ελλείμματα παρά το πρόγραμμα λιτότητας στη Βρετανία

Οι κρατικές δαπάνες παρ΄ όλα τα μέτρα λιτότητας αυξήθηκαν λένε σε πολλά δημοσιεύματα στη Βρετανία τα οποία αναπαράχθηκαν και στις εφημερίδες στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά ιστολόγια.
Και μετά ουδέν.

Αλλά γιατί κανείς δεν διερωτήθηκε γιατί συμβαίνει αυτό;
Δεν είναι μια προφανής ερώτηση που θα έπρεπε να τεθεί;

Μας μεταφέρουν ότι μολονότι υπήρξε μείωση των δαπανών αυτές αυξήθηκαν.
Αυτό είναι το ρεζουμέ απ΄όλα αυτά τα δημοσιεύματα.

Άλλαξαν, δηλαδή, τα μαθηματικά έτσι ξαφνικά;
Αυτό συμπεραίνει κανείς από την ενημέρωση των ΜΜΕ.

Για τους νέους που αποφοιτούν από το σχολεία στη Βρετανία είπαν ότι το 20% δεν μπορούν να διαβάσουν και να κάνουν στοιχειώδεις αριθμητικές πράξεις, βλ. Εδώ .
Αυτό να δεχτούμε και για τους δημοσιογράφους στα ΜΜΕ;

Με βάση την απλή λογική η οποία απ ό,τι φαίνεται εκλείπει με ταχύτατους ρυθμούς από τον σημερινό κόσμο θα συνεπέρανε κανείς ότι υπήρξαν δαπάνες που έγιναν και δεν έγιναν γνωστές.

Γιατί αυτές αποσιωπούνται από τα μέσα ενημέρωσης;
Ή αν δεν τους είναι γνωστές, γιατί δεν ψάχνουν να βρουν ποιες είναι;

Δεν αξίζει άραγε τον κόπο να το δουν αυτό;
Απολύουν υπαλλήλους αβέρτα, φέρνουν φοιτητές σε απόγνωση με τα φοιτητικά δάνεια να αυξάνονται στα ύψη λόγω του τριπλασιασμού των διδάκτρων,
καθηγητής βγήκε και τους πρότεινε να πουλήσουν το νεφρό τους να ξεχρεώσουν, βλ. Εδώ

και τα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται να μάθουν ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι που την ίδια ώρα τα τσεπώνουν διακριτικά;

Τι θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς για τα ΜΜΕ κι αυτούς τους άλλους;
Μήπως ότι αυτοί οι άλλοι τους έχουν παραμάσχαλα αυτούς στα ΜΜΕ;

Χρειάζεται άραγε να μοχθήσει κανείς πολύ για να καταλάβει ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι που τα τσεπώνουν διακριτικά στη Βρετανία αυτή την εποχή;
Η Βρετανία πρωτοστατεί σε έναν πόλεμο, στον πόλεμο κατά της Λιβύης.

Στη Λιβύη:

- έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου από το ΝΑΤΟ:
έχουν σκοτώσει παιδιά,
έχουν στοχεύσει και σκοτώσει άμαχους,
έχουν βομβαρδίσει σπίτια, νοσοκομεία και πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές,
έχουν βομβαρδίσει το δίκτυο νερού, το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και το δίκτυο της τηλεόρασης,
έχουν χρησιμοποιήσει βόμβες διασποράς σε κατοικημένη περιοχές

- η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει παραβιαστεί πολλαπλώς:
έχουν στρατεύματα στο έδαφος,
έχουν εξοπλίσει τους εξεγερμένους,
έχουν προσλάβει εκατοντάδες χιλιάδες μισθοφόρους

- οι ηγέτες της δύσης αυτοδιαψεύδονται συνεχώς
- οι λεγόμενες αποκαλύψεις για τα εγκλήματα του παλιού καθεστώτος που προπαγανδίζουν στα κανάλια αποδεικνύονται συνεχώς απάτες.

Αυτά δεν φαίνονται να μας απασχολούν εμάς στη Δύση.
Ιστολόγια καταφέρονται λάβρα κατά του τυραννικού, όπως λένε, καθεστώτος στην "παλιά" Λιβύη και επαναστάτες ιστολόγοι εκφράζουν την επιθυμία τους να γδάρουν τον τύραννο.
Βασίζονται και επικαλούνται αυτά που λέγανε τα κανάλια. ΄

Δεν ψάξανε να δουν αν είναι σωστά.
Δεν μάθανε ότι όταν το Youtube και το Τwitter πλημύριζαν με βίντεο και μηνύματα από τη Λιβύη για διωγμούς ειρηνικών διαδηλωτών οι κάτοικοι στη Λιβύη δεν είχαν πρόσβαση ούτε στο Youtube ούτε στο Twitter,
δεν μάθανε ότι αυτά που καταμαρτυρούσαν αυτά τα βίντεο και τα μηνύματα οργανώσεις που τα διερεύνησαν τα διέψευσαν,
ακούσανε για μαζικούς τάφους με 1200 νεκρούς από το παλιό καθεστώς, αλλά δεν μάθανε ότι σε αυτούς τους τάφους βρέθηκαν μόνον κάποια κόκκαλα από καμήλες,
ακούσανε για κουτιά βιάγκρα που χορηγούσε το παλιό καθεστώς στους στρατιώτες, αλλά δεν μάθανε ότι τα κουτιά βρέθηκαν ανέπαφα σε ολοσχερώς καμένα τανκ.

Δεν θα αναφερθώ λοιπόν και γω ξανά σ΄αυτά.
Συνεχίζω να τα παρακολουθώ για προσωπική ενημέρωση, να καταλάβω σε πόσο φαύλο και απατηλό κόσμο ζω.

Θα αναφερθώ, όμως, στο χρήμα που είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Δύση.

Τα 2 δισεκατομμύρια που αυξήθηκαν φέτος οι δαπάνες στη Βρετανία είναι το κόστος του πολέμου στη Λιβύη για τη Βρετανία για την ώρα, βλ. Εδώ
Τόσο το αποτιμούν ειδικοί αναλυτές.
Η αποτίμηση αυτή θεωρείται συντηρητική και μερικοί λένε ότι είναι πολύ παραπάνω.

Επειδή η Βρετανία έχει τεράστιο έλλειμμα, μεγαλύτερο απ αυτό της Ελλάδας, τα χρήματα αυτά στην πράξη είναι πολύ περισσότερα καθώς προκύπτουν από δανεισμό.

Αυτά θα τα πληρώσουν οι Βρετανοί πολίτες στο σύνολό τους.
Κάποιοι όμως όχι μόνον δεν θα πληρώσουν, αλλά θα ωφεληθούν τα μέγιστα.

Οι βιομηχανίες όπλων για άλλη μια φορά θα κερδίσουν τα μέγιστα.
Οι πετρελαϊκές εταιρίες ακόμη περισσότερα από τα νέα συμβόλαια που έχουν εξασφαλίσει με την «επαναστατική κυβέρνηση» με τους δικούς τους όρους.
Στους όρους αυτούς αντιτίθετο η "παλιά" Λιβύη.

Κατά κάποιον τρόπο μέσω του πολέμου αυτού καλούνται οι πολίτες να χρηματοδοτήσουν τα κέρδη των εταιρικών κολοσσών, όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε πόλεμο, όπως το έχει με στοιχεία τεκμηριώσει από παλιά βραβευμένος  Αμερικανός αρχιστράτηγος, βλ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑ

Μετά τον πόλεμο, στη λίστα των εταιρικών εταιριών που θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη είναι οι κατασκευαστικοί κολοσσοί που θα σπεύσουν να ανοικοδομήσουν αυτά που κατέστρεψαν οι βομβαρδισμοί.
Για τον καθοριστικό ρόλο των κατασκευαστικών κολοσσών στους προηγούμενους πολέμους για τη,,,,δημοκρατία δείτε ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

Η Ελλάδα διαβάζω σε ιστολόγια κράτησε σωστή στάση.
Η Ελλάδα όμως αναγκάστηκε να συμμετέχει στον πόλεμο αυτό.
Αυτό δεν το είπαν τα κανάλια, οπότε δεν μετράει;

Η Ελλάδα εκτός από τη βάση της Σούδας από την οποία επιχειρούν τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ συμμετέχει και με δύο αεροσκάφη και ένα πλοίο.
Μπορεί το κόστος να είναι μικρότερο από αυτό της Βρετανίας, αλλά δε μοιάζει να είναι και μικρό, ιδιαίτερα σε μια περίοδο τόσο αυστηρής λιτότητας για τους πολίτες.

Δηλαδή στη χρηματοδότηση της κερδοφορίας των εταιρικών κολοσσών συμμετέχουμε και μεις οι έλληνες πολίτες.
Χρηματοδοτούμε το κέρδος των πολυεθνικών εταιρικών κολοσσών και κάποιων ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών που θα συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση.

Για την ανοικοδόμηση αυτή έχει ήδη προστρέξει η παγκόσμια τράπεζα για να δανείσει τη Λιβύη.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει έτοιμη να συμμετάσχει στην ανθρωπιστική βοήθεια παραχωρώντας (δωρεάν) τη βάση της Σούδας κι άλλες διευκολύνσεις.
Το καλοκαίρι έστειλε και ανθρωπιστική βοήθεια

Και στην Ελλάδα οι δαπάνες έχουν αυξηθεί και θα αυξηθούν περαιτέρω λόγω της συμμετοχής στον πόλεμο αυτό.
Και στην Ελλάδα τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται καθόλου σ΄αυτό.

Οι έλληνες πολίτες όπως και οι περισσότεροι Βρετανοί το γνωρίζουν αυτό;

Όταν ακούνε για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη συνειδητοποιούν την κοροϊδία τουλάχιστον στο οικονομικό επίπεδο;
Συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για τη χρηματοδότηση όχι ενός λαού που υποφέρει αλλά για τη χρηματοδότηση των εταιρικών κολλοσσών σε βάρος του λαού αυτού;

Παρακάτω μια μικρή υπόμνηση για το πόσο οικονομικά προνομιούχα ήταν η "παλιά" Λιβύη και οι κάτοικοί της σε σχέση με τους "διασώστες" της, η πλειονότητα των οποίων είναι καταχρεωμένοι και αρκετοί στην ουσία χρεωκοπημένοι.

  • Τα Τεράστια Περισσεύματα της Παλιάς Λιβύης
Η Λιβύη όχι μόνον δεν είχε χρέος και έλλειμμα αλλά είχε και πολύ, πάρα πολύ περίσσευμα.
Πέραν από τους 110 τόνους χρυσού, είχε σε μετρητά 200 δισεκατομμύρια.
Σημειωτέον ότι ο πληθυσμός της είναι ο μισός απ΄αυτόν της Ελλάδας.

Πριν μια βδομάδα μάθαμε ότι τα 23 δισεκατομμύρια απ αυτά τα βρήκαν στην Κεντρική της Τράπεζα στην Τρίπολη, βλ. Εδώ

Τα υπόλοιπα, πάνω από 160 δισεκατομμύρια είναι σε τράπεζες του εξωτερικού και είναι παγωμένα. Για τους λόγους αυτού του παγώματος και τη μοίρα αυτών των χρημάτων είχαμε αναφερθεί παλιά στο ο Νέος Χιτλερισμός

  • Το Συγκριτικά Υψηλό Βιοτικό Επίπεδο των Λίβυων
Πριν τον πόλεμο, η Λιβύη ήταν γνωστή ως η Ελβετία της Αφρικής, παρά το εμπάργκο που της είχε επιβληθεί για πολλά χρόνια.
Είχε το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αφρική καθώς και από πολλά άλλα κράτη.

Το κατά κεφαλήν εισόδημα το 2008 ανήρχετο σε 14.400 δολάρια, βλ. πίνακα Εδώ, δηλαδή κατά μέσον όρο περίπου 1200 δολάρια το μήνα
(Την ίδια χρονιά στο "απελευθερωμένο" άλλοτε πλούσιο Ιράκ, όπως φαίνεται στον ίδιο πίνακα, το εισόδημα ανέρχεται στα 4000 δολάρια).

Στις στατιστικές αυτές, όμως, δεν αναφέρεται και δεν λαμβάνεται υπόψη ότι υπηρεσίες και βασικά αγαθά που στις άλλες χώρες κοστίζουν ακριβά στη Λιβύη ήταν δωρεάν.

Αν λάβει υπόψη του κανείς τις παρακάτω συντηρητικές τιμές για τις υπηρεσίες και τα βασικά αγαθά που πληρώνουν οι πολίτες σε μια χώρα της Δύσης:

- 100 δολάρια για ρεύμα και νερό,
- 500 για ενοίκιο ή δάνειο σπιτιού,
- 100 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
- 100 για καύσιμα,
- 200 για τα τρόφιμα που είναι δωρεάν

μπορεί να συμπεράνει ότι τα 1200 το μήνα για έναν Λίβυο ισοδυναμούν με 2200 για κάποιον σε μια άλλη χώρα.

Για δε ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως φοιτητές, αγρότες, νιόπατρους, επιχειρηματίες που απολαμβάνουν πρόσθετων παροχών, όπως άτοκα δάνεια, δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν αγρόκτημα, σπόρους, λιπάσματα και ζώα, εφ άπαξ 55.000 οι νιόπαντροι,
οι μηνιαίες απολαυές αυξάνονται ακόμη περισσότερο.

(Στις ΗΠΑ ο μέσος μισθός είναι $26,261 (περίπου 15.000 ευρώ), βλ. Εδώ,  η δε μέση Αμερικανική οικογένεια χρειάζεται πάνω από  $15000 δολάρια το χρόνο για ιατρική περίθαλψη, βλ. Εδώ και είναι χρεωμένη με περίπου $75,600 (χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 13 πιστωτικές κάρτες), βλ. Εδώ.)

Πολλοί, ισχυρίζονται ότι η καλή οικονομική κατάσταση της Λιβύης οφείλεται στα πετρέλαια που έχει.

Επί παλιού καθεστώτος, όμως, επί του ξενόδουλου βασιλιά Ιντρις που είχαν επιβάλλει οι Δυτικοί που τώρα την απελευθερώνουν,
η Λιβύη κατατασσόταν ως η πιο φτωχή χώρα του κόσμου, κι ας είχε τα ίδια πετρελαϊκά αποθέματα.
Όπως μπορεί να δει κανείς στον παραπάνω πίνακα, άλλες χώρες της περιοχής με ίδιους φυσικούς πόρους υπολείπονται παρασάγγες από την "παλιά" Λιβύη.

Άρα, δεν ήταν μόνον οι πετρελαϊκοί πόροι αλλά και η διαχείρησή τους που επέτρεψε στη Λιβύη την οικονομική της υπεροχή.

  • Ερώτημα
Αυτή η χώρα με απόλυτη εθνική και οικονομική ανεξαρτησία
(χάρις στην απόλυτη απεξάρτησή της από τους διεθνείς τραπεζίτες που κουμαντάρουν τους "ελεύθερους" πολίτες στη δύση, καθώς η κεντρική τράπεζα της Λιβύης ήταν κρατική μη υπαγόμενη στο διεθνές τραπεζικό διευθυντήριο)
υπάγεται τώρα κάτω από την μπότα των διεθνών τραπεζιτών και των εταιρικών κολοσσών τους.

Γι αυτή την "απελευθέρωση" οι λαοί καλούμαστε να τους χρηματοδοτήσουμε σε μιαν τόσο δύσκολη περίοδο για μας.

Πολλούς η καταστροφή ενός λαού μας αφήνει αδιάφορους.

Τουλάχιστον, η χρηματοδότησή τους από το δικό μας υστέρημα γι αυτή την καταστροφή δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί;
Διαβάστε περισσότερα » »