Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο Πούτιν θωρακίζει τη χώρα του και απαγορεύει τη λειτουργία υποκαταστημάτων ξένων τραπεζών στη Ρωσία

Νόμο για την απαγόρευση λειτουργίας υποκαταστημάτων ξένων τραπεζών στη Ρωσία υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

O πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα, νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Στο εξής, οι ξένες τράπεζες μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών εταιρειών τους, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία.
Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.

Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ρωσικών τραπεζών.

Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί τον υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).
Η Ρωσία Τώρα

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


καθαρισμος φωτων αυτοκινητουΜια πολύ έξυπνη και οικονομική ιδέα είχε ο δημιουργός του παρακάτω βίντεο που θα δείτε για να καθαρίσει να φώτα του αυτοκινήτου.
Μόνο με ένα πανάκι και λίγη οδοντόκρεμα κατόρθωσε να καθαρίσει και να γυαλίσει τα φώτα του αυτοκινήτου του από τη φθορά του χρόνου.

Δείτε το βίντεο… 


votegreece


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΕΚΕΡΗΣ (μπατζανάκης του Σαμαρά) ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
SEKERIS2Η διαπλοκή SIEMENS-ελληνικού κράτους εξαιτίας της οποίας η χώρα πήρε καταστροφική πορεία, εξακολουθεί να καταδυναστεύει τον τόπο. Το «θα κάτσουμε στα τέσσερα» του Α. Σαμαρά (όπως αποκάλυψε ο πρώην βουλευτής του Ν. Νικολόπουλος), που δόθηκε ως μετεκλογική ντιρεκτίβα για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, έχει τις ρίζες του στην εξάρτηση που εξακολουθεί να έχει το πολιτικό σύστημα από τη Siemens. Ο σημερινός Πρωθυπουργός, όπως φαίνεται είναι δεμένος πισθάγκωνα από την Μέρκελ, λόγω της μακρόχρονης σχέσης του με τη Siemens. Ο Ευάγγελος Σέκερης, σημαίνον στέλεχος της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας, είναι ο μπατζανάκης του Α. Σαμαρά (έχει παντρευτεί την μικρότερη αδερφή της συζύγου του Γεωργίας) που κρατάει στα χέρια του σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποτελή εξάρτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την Siemens. Εάν ο Σέκερης ανοίξει το στόμα του, τότε θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους ο Σαμαράς συνεχίζει να εξαθλιώνει τον λαό. Θα αποκαλυφθεί γιατί ο Μεσσήνιος πολιτικός εξαπάτησε τον λαό με το «όχι άλλα μέτρα», για να αποδειχθεί τελικά προθυμότερος όλων να «καρφώσει το μαχαίρι στην πλάτη του λαού» και  να ξεπουλήσει τον τόπο. Η σχέση Siemens-Σαμαρά θα αποκαλύψει πολλά για το αμαρτωλό παρελθόν του Έλληνα Πρωθυπουργού και θα καταδείξει γιατί η γερμανική μπότα συντρίβει τον ελληνικό λαό. Ο Ε. Σέκερης εάν μιλήσει, θα ρίξει τη κυβέρνηση. Η ελληνική Δικαιοσύνη όμως, καθεύδει!

Η ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS,  ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ! ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΕΚΕΡΗ!!!

Τουλάχιστον ως περίεργη χαρακτηρίζεται η στάση της ειδικής ανακρίτριας- εφέτου κ. Μαρίας Νικολακέα, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της Siemens. Πήρε στα χέρια της το σχετικό φάκελο από τον συνάδελφό της Ν. Ζαγοριανό (ο ανακριτής που άφησε τους Καραβέλα-Χριστοφοράκο να αποδράσουν), συνεχίζοντας τη διερεύνηση της υπόθεσης με βραδύτατους ρυθμούς . Ουσιαστικά την έχει βάλει στο… ψυγείο και δείχνει να την έχει ξεχάσει εκεί. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η κ. Νικολακέα  κάλεσε στις 17 Μαΐου 2010 τον Ευάγγελο Σέκερη να τον εξετάσει ως μάρτυρα, μετά από λίγο ειδοποίησε τηλεφωνικά την γραμματέα του Χριστοφοράκου (ο οποίος το είχε ήδη σκάσει στη Γερμανία), να μην πάει για κατάθεση!!!  «Θα τον ειδοποιήσω εγώ πότε θα έρθει», είπε η ανακριτής. Μέχρι σήμερα κι ενώ συμπληρώνονται 3 χρόνια από την κλήση της κ. Νικολακέα προς τον Σέκερη, ο τελευταίος δεν έχει κληθεί να καταθέσει!  Ποια… αναλαμπή ήταν αυτή που υπαγόρευσε στην τακτική ανακρίτρια να μετανιώσει για την κλήση που απέστειλε προς τον κ. Σέκερη; Ήταν μόνον η …αναλαμπή που απέτρεψε την κατάθεση Σέκερη ή προέκυψε κάτι άλλο; Και γιατί τέλος πάντων επί 3 χρόνια δεν ξανακλήθηκε από την ανακρίτρια ο Σέκερης; Δεν είναι ουσιώδης μάρτυρας; Ε λοιπόν, εμείς αποδεικνύουμε στην κ. Νικολακέα ότι ο Σέκερης έχει να πει πολλά και πρέπει να τον καλέσει.
Ιδού για ποιους λόγους:

1.   ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΣΕΚΕΡΗ: «Ο Κιουλάφας ( Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής ΟΤΕ) μας ζήτησε γύρω στο 1’-2’ (εκατομμύρια) δρχ» !
Ο Ηλίας Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens (επί Χριστοφοράκου), ο οποίος ήδη για την υπόθεση είναι υπόδικος και κατέβαλε 700.000 ευρώ ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος,  όταν βρισκόταν στη γερμανική εταιρεία  απέστειλε τον Οκτώβριο του 1997 ιδιόχειρο σημείωμα στον Ευάγγελο Σέκερη, ο οποίος τότε ήταν επιφορτισμένος με το θέμα των συμβάσεων ΟΤΕ-SIEMENS-INTRACOM (Kόκκαλης). Το σημείωμα αυτό, ο Γεωργίου το γνωστοποιούσε και στους Καραβέλα –Σταυριανό. Ο μεν Καραβέλας, εκείνο το διάστημα ήταν Οικονομικός Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών της Siemens, ο δε Σταυριανός, Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας. Σήμερα, ο Καραβέλας είναι φυγόδικος στο εξωτερικό, ενώ ο Σταυριανός υπόδικος.
Το ενημερωτικό σημείωμα προς τον Σέκερη, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και το διαβάζουμε με προσοχή:

«Υποβοηθητικές ενέργειες του κ. Κιουλάφα (βλέπε συνημμένα).
          Μου έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στενός κορσές. Πάντως είναι αλήθεια ότι με τις ενέργειές του βοηθά στην γενικότερη διαμόρφωση του κλίματος. Γι’ αυτό το Συνέδριο (Ημερίδα) στη Σάμο την ουσιαστική βοήθεια θα την έχει στο χωριό. Από μας ζήτησε γύρω στο 1’-2’ Δρχ.
Φρονώ ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε.
          Υπογραφή Γεωργίου 06.10.97».
          Η ανακριτής κ. Νικολακέα γνωρίζει το συγκεκριμένο memo; Ενδιαφέρθηκε να μάθει τι σόι χρήματα ήταν αυτά που απαιτούσε ο Κιουλάφας από τη Siemens; Γιατί απαιτούσε ο Κιουλάφας το ποσό αυτό και τι ήθελε να το κάνει; Μίζες ήταν; Τι ήταν αυτά τα διαπλεκόμενα εκατομμύρια; Γιατί ο Γεωργίου συμβουλευόταν τον  Σέκερη να τα δώσει ή όχι; Ο ίδιος μάλιστα ο Γεωργίου «φρονούσε» ότι έπρεπε να δώσουν τα χρήματα στον Κιουλάφα, διότι «με τις ενέργειές του βοηθά στην γενικότερη διαμόρφωση του κλίματος»!!! Ενώ, όπως συμπληρώνει  ο Γεωργίου, ο Κιουλάφας θα «έχει ουσιαστικότερη βοήθεια από το χωριό»! Ποια… «ουσιαστικότερη βοήθεια» εννοούσε; Υλική; Και ποιο είναι το… χωριό; Μήπως έχει σχέση με την INTRACOM, το χωριό; Εύλογες απορίες διατυπώνουμε, για τις οποίες η κ. Νικολακέα δεν γνωρίζουμε τι απαντά. Ή αν την ενδιαφέρει να πάρει απάντηση. Γιατί αυτό που γνωρίζουμε έως τώρα, είναι ότι έχει κλειδώσει την υπόθεση Siemens στο ψυγείο χωρίς να καλεί τον Ευάγγελο  Σέκερη ούτε τον κ. Κόκκαλη! Ή κάνουμε λάθος κυρία Νικολακέα;
2.   Ο ΣΕΚΕΡΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens επιτροπή της βουλής, κάλεσε και εξέτασε δύο φορές τον Ε. Σέκερη και όπως προκύπτει από τα πρακτικά τον θεώρησε αξιόπιστο μάρτυρα.
Στο παρακάτω έγγραφο, τόσο ο Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής κ. Βαλυράκης, όσο και το μέλος Θανάσης Παφίλης, απονέμουν τα εύσημα για την αξιοπιστία του μάρτυρα:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ναι, μου δώσατε και έναυσμα. Γιατί το ρωτούσαμε συνεχώς και μάλλον τώρα έχουμε οριστική απάντηση, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε φάει τα σαμάρια-όπως λέμε στο χωριό μου-να ρωτάμε συνέχεια ποιος πλήρωνε τη PRICE WATERHOUSE ενάμισι με δυο μήνες και τελικά έρχεται σήμερα να μας μιλήσει έγκυρα και υπεύθυνα ο κ. Σέκερης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μας έδωσε και μια άλλη πληροφορία, ότι στο διαγωνισμό του 1.000.000 προσέφεραν και άλλοι.
Και ενώ ο κ. Σέκερης κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής δύο φορές, η ανακρίτρια κ. Νικολακέα αν και κάλεσε τον μάρτυρα, ξαφνικά μετάνιωσε. Και ακόμη, τρία χρόνια μετά, παραμένει… μετανιωμένη!!!
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΠΡΟΗΧΘΗ ΣΕ… ΥΠΟΥΡΓΟ!
Διαολεμένη σύμπτωση; Ο μέχρι πρότινος φυσικός προϊστάμενος της ανακρίτριας στην υπόθεση Siemens κ. Χρήστος Αθανασίου (Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ), όχι μόνον δεν έλεγξε για τη βραδύτητά της την κ. Νικολακέα, αλλά όλως συμπτωματικώς, πριν από λίγο καιρό τον πήρε ο Α. Σαμαράς στην ΝΔ τον έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας και σήμερα είναι Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών! Σημειώνεται ότι ο κ. Αθανασίου, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, είναι συγγενής του κ. Σικέλη, υπεύθυνου διαφάνειας της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή. Ο κ. Σικέλης, είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό-χάρισμα υπέρ τηςSiemens, που κανόνισε ο Σαμαράς! Περιέργως και ο κ. Σικέλης δεν εκλήθη να καταθέσει, ούτε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ούτε στην κ. Νικολακέα! Κοίτα κάτι συμπτώσεις; 

ΜIZA SIEMENS ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ!
Το ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης (κυκλοφορεί και σε youtube στο διαδίκτυο) ότι η Siemens μιζάρησε με 870.000 μάρκα μικρό κεντροδεξιό κόμμα την περίοδο 1999-2000 το οποίο δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή. Ποιο κόμμα ήταν αυτό άραγε; Για την ιστορία αναφέρουμε ότι την περίοδο εκείνη δεν μπήκαν στην Βουλή η «ΠΟΛ.ΑΝ» και το κόμμα του Στέφανου Μάνου.
 Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΤΗΣ SIEMENS ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!
Ο Πρωθυπουργός δείχνει δέσμιος της Siemens, φοβούμενος χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία πάντως, εμφανίζουν στοιχεία σχέσης διαπλοκής του κ. Σαμαρά με την γερμανική εταιρεία.  
Ιδού πού φαίνεται να εμπλέκεται το όνομα του Σαμαρά με τη Siemens:
1.     Κουκούλωσε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens. Ενώ, η ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής καταλόγισε το ποσό των 2 δις ευρώ στην SIEMENS ως χρηματική αποζημίωση για την ζημιά που προκάλεσε στο δημόσιο, ο κ. Σαμαράς στις 23/8/2012 «κούρεψε» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δια του Στουρνάρα, στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ!!! Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Σαμαράς προκάλεσε το κοινό αίσθημα και ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο. Ενήργησε υπέρ των συμφερόντων της Siemens, την ώρα μάλιστα που είχε έτοιμη την ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής, η οποία είχε ήδη καταλογίσει το ποσό των 2 δις ευρώ στην γερμανική εταιρεία! Να επισημανθεί ότι την επομένη του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με την Μέρκελ! Προφανώς, με την ενέργειά του αυτή θέλησε να δώσει τα διαπιστευτήρια της αξιοπιστίας του στη γερμανίδα καγκελάριο!!!  Μέχρι σήμερα όμως, αν και έχουν περάσει 7 μήνες από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να διεκδικεί ούτε καν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Μήπως η Siemens θα μας αποζημιώσει όπως μας …αποπλήρωσαν οι Γερμανοί το κατοχικό δάνειο;
2.     Καρατζαφέρης: «Ο Σαμαράς είναι στις λίστες της Siemens». Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει επί λέξει, σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται μέσα στις λίστες της SIEMENS. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από ‘κει και πέρα η οποιαδήποτε δικαιολογία δική του, δεν πείθει. Είπε ο κ. Σαμαράς ότι “ενδιαφερόμουνα για κάποιον συγγενή μου που ήταν στέλεχος της SIEMENS για να προωθηθεί”». Για να κληθεί ο Σαμαράς από συγγενή του να τον προωθήσει στη Siemens, αν μη τι άλλο σημαίνει ότι επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενα στελέχη της γερμανικής εταιρείας ώστε να επιτύχει τον σκοπό του. Άρα, γνώριζε πρόσωπα και πράγματα μέσα στηνSiemens.
3.     Ο σύμβουλος του Σαμαρά, σε στενές σχέσεις με τη Siemens! Αλλά και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου, που φέρεται να είναι συνδιαχειριστής του επενδυτικού fund 550 εκατομμυρίων δολαρίων, φαίνεται πως έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Siemens, σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ   ότι έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η διερεύνηση του προέλευσης των 550 εκατομμυρίων δολαρίων!
4.     Καραβέλας: Χρηματοδότης της ΠΟΛ.ΑΝ;
Ο Καραβέλας, από τα σημαντικότερα στελέχη της SIEMENS λέγεται ότι υπήρξε χρηματοδότης της Πολιτικής Άνοιξης του κόμματος που ίδρυσε ο Σαμαράς μετά την αποχώρησή του από την ΝΔ.
5.     Δώρα από τη Siemens κατευθείαν στο σπίτι του Σαμαρά
Ήδη το έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ για τα δώρα που έφταναν  στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στη Κηφισιά, από την Siemens, όταν ήταν επικεφαλής της Πολιτικής Άνοιξης! Τα δώρα έστελνε τακτικά από τα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι, ο γιος του Μιχάλη Χριστοφοράκου!  Τα δελτία αποστολής έφευγαν από την Siemens Ελλάς με την υπογραφή της Γραμματέως του Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου!
 
"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής",  
 
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 44ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ


PORNOGRAFIAΔίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη.
Συνελήφθη προχθές (14-3-2013) το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, 44χρονος ημεδαπός για προμήθεια και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και σε αποθήκη που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή.
- Διακόσιοι δώδεκα ψηφιακοί δίσκοι με φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
- Ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και εννέα μεταλλικά σφαιρίδια.
- Μία απομίμηση (REPLICA) πυροβόλου όπλου με άδειο γεμιστήρα και
δύο φυσίγγια.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας του 44χρονου συλληφθέντα, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15 ο έτος της ηλικίας τους.
Πρόκειται για τον ΣΥΡΙΓΟ Ευθύμιο του Γεωργίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1969, στο Μοσχάτο Αττικής.
Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

«Έσβησαν» την Κύπρο από χρηματοοικονομικό κέντρο. Η νέα προδοσία της Κύπρου

Στόχος οι ρωσικές καταθέσεις!!!
 
Του Αλέξανδρου Κασιμάτη


Το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο και η αναγκαστική πώληση των υποκαταστημάτων τους στην Αθήνα είναι  ένα δραματικό πλήγμα για την Κύπρο και κατ΄ επέκταση για τον Ελληνισμό.
Το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου βασίστηκε στην ανάπτυξη της οικονομίας ως χρηματοοικονομικού κέντρου. Οι τράπεζες και ο τουρισμός είναι οι βασικές πηγές πλούτου για το νησί.


Η βίαιη συρρίκνωση των τραπεζών σβήνει την Κύπρο από το χάρτη των χρηματοοικονομικών κέντρων. Η Ευρώπη αποσκοπεί όχι μόνον να μην πληρώσει περισσότερα χρήματα για την κυπριακή διάσωση, αλλά στοχεύει και τις ρωσικές καταθέσεις που είναι στο νησί και είναι περίπου στο 40% του συνόλου των καταθέσεων.

Στην Κύπρο μετά την απόφαση του Εurogroup σε σύντομο διάστημα δεν θα μείνει ούτε μια ξένη κατάθεση, ενώ ενδεχομένως θα φύγουν από το νησί και τα λεφτά των πλούσιων κυπρίων. Είναι προφανές ότι οι καταθέσεις των ξένων θα κατευθυνθούν στο Λουξεμβούργο, τις «ασφαλείς» γερμανικές τράπεζες, όπως και την Ελβετία που αποκτά και πάλι ισχυρό ρόλο στο διεθνές τραπεζικό σύστημα ακόμη κι αν δεν πληρώνει επιτόκια.

Η Κύπρος θα πρέπει να αναπτύξει νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας για να ανακάμψει η οικονομία της. Εστω κι αν με τις αποφάσεις του Eurogroup (κούρεμα καταθέσεων) μειώθηκε το πακέτο της βοήθειας στα 10 δις. ο δρόμος του μνημονίου θα είναι πολύ δύσκολος για τον κυπριακό λαό και η μείωση του ΑΕΠ το επόμενο διάστημα δραματική.

newmoney
dependent
Διαβάστε περισσότερα » »

Το 4ο Ράιχ εισέβαλε στην Κύπρο

Η χειρότερη ημέρα που ξημέρωσε, μετά την ημέρα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων, ήταν η σημερινή για την Κύπρο. Μόνο που αυτή τη φορά στο πολύπαθο νησί της Αφροδίτης εισέβαλε ο οικονομικός στρατός του 4ου Ράιχ, με την ανοχή της κυβέρνησης Αναστασιάδη, ο οποίος ως 
νεότευκτος πρόεδρος κατόρθωσε να συνδέσει το όνομά του με την εκκίνηση διαδικασιών που θα ισοπεδώσουν την κυπριακή οικονομία.

Είναι προφανές πως η Γερμανία παίζει ωμά τα εκβιαστικά της «χαρτιά», με την πρόφαση παραμονής σε ένα ευρώ που καταρρέει και που γερμανικά έντυπα φέρουν την κυβέρνηση Μέρκελ να σκέφτεται πολύ σοβαρά για την συνέχιση της παραμονής της Γερμανίας σε ένα «ανθυγιεινό ευρώ» το οποίο δεν έχει να προσφέρει περισσότερα εύκολα κέρδη, αλλά εξυπηρετεί –ακόμη- την εγκαθίδρυση μίας γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη, μέσα από καθεστώς εκβιασμών, απειλών και τρόμου.

Είναι επίσης προφανές πως ο «νεόδμητος» πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει τις κατάλληλες αντοχές, δεν διαθέτει την κοινή λογική ή δεν σκοπεύει να παλέψει για τα συμφέροντα της Κύπρου και των Κυπρίων, αφού στην πρώτη του «μάχη» παρέδωσε την οικονομία της Κύπρου σε ένα «ριφιφί» από την πλευρά της Γερμανίας.
Το πιο προφανές από όλα, όμως, είναι πως ο κ. Αναστασιάδης δεν γνωρίζει (ή δεν θέλει να γνωρίζει) πως η Κύπρος ήταν η μοναδική χώρα που εισήλθε στο ευρώ με την αξία της και με την ισχυρή Κυπριακή λίρα και έχει φτάσει στο σημείο να καταρρέει σήμερα οικονομικά αν και έχουν διαπιστωθεί τεράστιες ποσότητες ορυκτού πλούτου (φυσικό αέριο και όχι μόνο) στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Κι ενώ είναι απολύτως σαφές πως η Γερμανία επιδιώκει να υφαρπάξει αυτόν τον ενεργειακό πλούτο –η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του μελλοντικού ενεργειακού χάρτη του πλανήτη-, η πολιτική ηγεσία της Κύπρου φέρεται ως μη γνωρίζουσα την πραγματικότητα και αποδέχεται την οικονομική καταστροφή και εξάρτηση από εκείνους που επιθυμούν να οικειοποιηθούν τον ορυκτό της πλούτο.
Μήπως κάποιος θα έπρεπε να πει στον κ. Αναστασιάδη πως υπάρχουν λύσεις όπως είναι η άμεση έξοδος από την ευρωζώνη ή και η τιτλοποίηση μέρους του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου;
Μήπως κάποιος θα έπρεπε να πει στον κ. Αναστασιάδη πως οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν στον απόλυτο βαθμό όλους εκείνους που αναφερόμενοι στο πρόσωπό του «ζωγράφιζαν» έναν σύγχρονο εφιάλτη που θα διέλυε –κυριολεκτικά- την οικονομία και θα παρέδιδε στην διεθνή απαξίωση τους Κύπριους;
Μήπως κάποιος θα έπρεπε να πει στον κ. Αναστασιάδη πως οι επιλογές του μπορούν με χαρακτηριστική ευκολία να χαρακτηριστούν ως «εθνική προδοσία», με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό για τον ίδιο στο μέλλον;

Η ερχόμενη Τρίτη θα αποτελέσει την εκκίνηση φυγής μεγάλων εταιρειών από το νησί της Κύπρου, καθώς και την εκκίνηση απολύσεων εργαζομένων, με ό,τι σημαίνει αυτό για μία οικονομία, η οποία με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας βυθίζεται πλέον σε ένα οικονομικό σπιράλ θανάτου…

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Στην Κύπρο οι ιδιωτικές τράπεζες ανοίγουν το Σάββατο. Έτσι, σήμερα, έχει συγκεντρωθεί πλήθος Κυπρίων έξω από τα τραπεζικά καταστήματα, αναγκάζοντας την έκδοση απόφασης κλεισίματος των τραπεζών. Οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου περιμένουν μεγάλες αντιδράσεις και επεισόδια...

Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου

Η Κύπρος επέλεξε τη λιγότερο οδυνηρή λύση, δήλωσε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκε, μετά από συνεδρίαση 10 ωρών, η συμφωνία στο Eurogroup για τη στήριξη της Κύπρου.Όπως δήλωσε στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο κ. Σαρρής, η κυπριακή αντιπροσωπεία ήρθε στη συνεδρίαση κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες, γιατί η χώρα βρίσκονταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η διαφαινόμενη άτακτη χρεοκοπία ένα από τα σοβαρά ενδεχόμενα.«Εγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις με ιδιαίτερα σκληρή στάση του ΔΝΤ και κάποιων εταίρων μας που δημιούργησε βαρύ κλίμα, ενώ σε τεχνοκρατικό επίπεδο οι συζητήσεις έφτασαν συχνά σε αδιέξοδο», είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε μάχη σε πολιτικό επίπεδο με σωρεία επαφών με αξιωματούχους της Ευρωζώνης και Ευρωπαίους ηγέτες και κατάφερε με τις υπεράνθρωπες αυτές προσπάθειες να δώσει ένα κλίμα καλύτερης αξιοπιστίας.Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η συμφωνία που επιτεύχθηκε αποκαθιστά την εμπιστοσύνη της οικονομίας, αποφεύγοντας την άτακτη χρεοκοπία της χώρας και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.Οπως είπε, αποφεύχθηκαν καινούργιες περικοπές μισθών και συντάξεων που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, αποφεύχθηκε η εμπλοκή των ταμείων προνοίας των ημικρατικών και τραπεζικών οργανισμών που διατήρησαν την αυτονομία τους.Το τελικό ποσό που θα δοθεί καθιστά διαχειρίσιμο το χρέος και κατανέμει κατά τρόπο δίκαιο το δυσβάστακτο βάρος μεταξύ της παρούσας και των επόμενων γενιών. Αποφύγαμε την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συνναλαγές που πολλοί πιστεύουν ότι θα ήταν καταστροφικός για την οικονομία μας.Λόγω της σοβαρής απειλής εναντίον των τραπεζών και του χάους που θα ακολουθούσε από μια αρνητική πρωτοβουλία της ΕΚΤ έγινε αύξηση φορολογίας επί των τόκων και επιβάλλεται ένα εφάπαξ τέλος αλληλεγγύης και σταθερότητας πάνω στις καταθέσεις που θα συνοδεύεται από ισόποση ανταπόδοση του ποσού με μέτοχος συγκεκριμένων τραπεζικών οργανισμών.Το ποσοστό του εφάπαξ τέλους θα ανέρχεται σε 6,75% για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και 9,9% για τις καταθέσεις άνω των 100.000Πιστεύουμε ότι ήταν μια ιστορικά δύσκολη απόφαση ευθύνης παρά τις οδυνηρές πτυχές της, πουαποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας μας, ενώ αποκαθιστά την αβεβαιότητα και την εμπιστοσύνη και δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να προχωρήσει αποφασιστικά σε μια καινούργια αρχή ανέφερε ο κ. Σαρρής.Οπως διευκρίνισε, ο φόρος που θα επιβληθεί στους τόκους των καταθέσεων θα είναι μεταξύ 20% και 25%. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές συζητήσεις και θα προσδιοριστεί το ακριβές ποσοστό.Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σαρρής απάντησε ότι πάντοτε συμφωνείς υπό την αίρεση ότι τα αρμόδια όργανα, δηλαδή το Υπουργικό Συμβούλιο και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα υιοθετήσουν τα κατάλληλα νομοσχέδια πριν ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη το πρωί. Δεν προκαταλαμβάνει κανείς τις αποφάσεις της Βουλής, η οποία έχει δείξει ωριμότητα και κατανόηση, ξέρει ποιες ήταν οι επιλογές μας και ξέρει τους λόγους που της έγινε η εισήγηση, είπε.Σε άλλη ερώτηση για την τύχη των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, είπε ότι λαμβανομένου υπόψη ότι το μέγεθος του τραπεζικού συστήματος θα μειωθεί σημαντικά, μια καλή αρχή είναι με το να απορροφηθούν οι εργασίες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ένα από τους οργανισμούς που διαμορφώνονται στην ελληνική επικράτεια.Καταλήγοντας, ανέφερε ότι είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ οδυνηρών αποφάσεων και πιστεύω ότι προς το συμφέρον της Κύπρου και όλων των καταθετών αυτής και της επόμενης γενιάς επιλέξαμε τη λιγότερο οδυνηρή λύση. Πιστεύουμε ότι οι τράπεζες με το καινούργιο μέγεθος σε μια οικονομία με προοπτικές του φυσικού αερίου και άλλων, θα καταστήσουν τις μετοχές που θα δώσουν στους καταθέτες ως την καλύτερη λύση υπό τις παρούσες οδυνηρές περιστάσεις.

thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

Οργή λαού στην Κύπρο για τον φόρο στις καταθέσεις των πολιτών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου κατά της επιβολής φόρου στις καταθέσεις. Όριο 600€ στις αναλήψεις από ΑΤΜ. "Εξαπατημένοι" δηλώνουν οι πολίτες
Πολίτες συγκεντρώνονται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που πήρε το Eurogroup, για την επιβολή φόρων στις καταθέσεις στις τράπεζες της Μεγαλονήσου.
Οι Τράπεζες επιτρέπουν την ανάληψη ποσού μέχρι 600 ευρώ από τα ATM, ενώ ήδη πολίτες που πήγαν να τραβήξουν χρήματα, είδαν ότι οι καταθέσεις τους είχαν υποστεί μείωση.
Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους για το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα άλλων.
Η προσέλευση αυξάνεται σταδιακά ενώ την ίδια ώρα υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Οι πολίτες νοιώθουν εξαπατημένοι και δυσφορούν, γιατί άλλες διαβεβαιώσεις είχε δώσει προεκλογικά, αλλά και στην ομιλία του στην Βουλή, στις 28 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
Πώς αιτιολόγησε το αποτέλεσμα του Eurogroup o πρόεδρος της Κύπρου
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης απέκλειαν κατηγορηματικά το "κούρεμα". Την ίδια στάση τήρησε και ο σύμβουλος του προέδρου Αναστασιάδη, νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.
Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες. "Ο κόσμος έχει πλέον κάθε δικαίωμα να απαιτεί να πάνε φυλακή οι τραπεζίτες, που μας έφεραν ως εδώ", είπαν πολίτες μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Οι τράπεζες, αφού πτώχευσαν τους πρώτα τους Κυπρίους με τα δάνεια, που τους έδωσαν για να αγοράσουν ακίνητα, τώρα τιμωρούν και τους υπόλοιπους, που δεν έχουν αγοράσει ακίνητα και είχαν τα χρήματα τους κατατεθειμένα σε αυτές", σημείωσε ένας κύριος στην αγορά της Λευκωσίας.
"Όλοι φταίνε. Είναι ένα ολόκληρο κατεστημένο που κυβερνά διαχρονικά την Κύπρο, πολιτικοί, τραπεζίτες, ποικοιλώνυμες ελίτ, τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Τώρα τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο απλός άνθρωπος, είπε μια νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε:
"Οι διαπλεκόμενοι έχουν μεταφέρει από καιρό τα χρήματα τους σε ασφαλή καταφύγια".
Όσα πρέπει να ξέρετε για το κυπριακό μνημόνιο

Πηγή: 24h.com, Sigmalive, ΑΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζυμώσεις για τις θυγατρικές τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής στην Ελλάδα

Ζυμώσεις για το μέλλον των θυγατρικών της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα. Θέμα εικοσιτετράωρων η απόφαση
Δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις σχετικά με την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή (CPB BANK) στην Ελλάδα, αναφέρουν ασφαλείς πηγές.
Σύμφωνα με ίδιες πηγές, στόχος του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι να δοθεί λύση τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με το ενδεχόμενο μεταφοράς του ενεργητικού των δυο τραπεζών σε άλλο εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα να βρίσκεται και αυτό στο "τραπέζι".
"Oι τρείς κυπριακές τράπεζες (Κύπρου Λαϊκή και Ελληνική) που λειτουργούν στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό πιστωτικό ίδρυμα, διαβεβαίωσε στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ποια θα είναι η τράπεζα ή οι τράπεζες που θα απορροφήσουν τις κυπριακές.
Το ενεργητικό των τραπεζών αλλά και οι καταθέσεις τους θα μεταφερθούν σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες προκειμένου να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.
Σημειώνεται ότι η απόφαση για εισφορά τέλους επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες δεν αφορά στα υποκαταστήματα αυτών στην Ελλάδα, γεγονός που επισήμανε με σημερινή του ανακοίνωση τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο Γεργκ 'Ασμουσεν, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη οι καταθέτες στις δυο αυτές κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τα κεφάλαια που έχουν τοποθετήσει στις τράπεζες αυτές.
Εξάλλου, στα 2,5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται οι συνολικές επιστροφές καταθέσεων από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα προς το ελληνικό στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζών.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις από τις εκροές καταθέσεων από τον ελληνικό τραπεζικό σύστημα προς το κυπριακό που είχαν παρατηρηθεί πριν τις διπλές ελληνικές εκλογές, παραμένουν μέχρι σήμερα περίπου 1.5 με 2 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των καταθέσεων που "έφυγαν" από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προς το κυπριακό συμπεριλαμβάνονται και ποσά καταθέσεων μικρόκαταθετων που κυμαίνονται από 5.000 μέχρι 15.000 ευρώ.

(Πηγή: ΑΠΕ)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Νίκος Αναστασιάδης: Απείλησαν την Κύπρο με άτακτη χρεοκοπία την ερχόμενη Τρίτη

Δραματικό μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη στον κυπριακό λαό. "Βρεθήκαμε προ τετελεσμένων στο Eurogroup" λέει χαρακτηριστικά. Θα απευθύνει διάγγελμα την Κυριακή
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα απευθύνει την Κυριακή διάγγελμα σχετικά με το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Eurogroup, αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της προεδρίας.
Η απόφαση για επιβολή φόρου στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών προκάλεσε πανικό στους πολίτες της Κύπρου και ήδη επικρίνεται έντονα από οικονομικούς αναλυτές.
Το απόγευμα του Σαββάτου δημοσιοποιήθηκε γραπτή δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος προσπαθεί να εξηγήσει πώς δέχθηκε η Κύπρος αυτή την πρωτοφανή απόφαση.
Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι με την έκτακτη σύγκληση του Eurogrοup η κυβέρνηση του "βρέθηκε αντιμέτωπη με προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα".
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά έθεσαν την Κύπρο ενώπιον του διλήμματος: "Είτε της επιλογής του καταστροφικού σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας, την προσεχή Τρίτη, είτε του σεναρίου μιας επώδυνης, αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης, που θα θέτει οριστικό τέρμα στην αβεβαιότητα και θα αποτελέσει την αφετηρία επανεκκίνησης της οικονομίας".
Στην πρώτη επίσημη αντίδραση του ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος επιστρέφει το βράδυ του Σαββάτου στην Κύπρο και θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, σημειώνει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν προέκυψε τις τελευταίες 15 μέρες και προσθέτει ότι η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει στη λογική επίρριψης ευθυνών.
Επεξηγεί ταυτόχρονα ότι τυχόν επιλογή του καταστροφικού σεναρίου θα είχε ως συνέπεια, αμέσως μετά την αργία του τριημέρου, τον τερματισμό των εργασιών μιας εκ των δύο κυπριακών τραπεζών που διέρχονται κρίση, λόγω τερματισμού της παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η δεύτερη τράπεζα, αναφέρει, θα διέκοπτε τις εργασίες της, ενώ ούτε αυτή θα μπορούσε να αποφύγει την κατάρρευση. Ένα τέτοιο φαινόμενο θα οδηγούσε, από τη μια στιγμή στην άλλη, 8.000 οικογένειες στην ανεργία.
Επίσης, στην δήλωση του ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει:
- Το κράτος θα ήταν υποχρεωμένο να αποζημιώσει τους καταθέτες, ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση του έναντι των εγγυημένων καταθέσεων. Το κεφάλαιο που θα απαιτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση θα ανέλθει στα 30 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα αδυνατούσε να καταβάλει.
- Ανάλογο ποσό, που αντιστοιχεί στις καταθέσεις χιλιάδων καταθετών για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, θα οδηγείτο σε έναν φαύλο κύκλο εκκαθάρισης περιουσιακών στοιχείων, με τους εν λόγω καταθέτες να υφίστανται ζημιές πέραν του 60%.
- Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και άλλες επιχειρήσεις θα οδηγούνταν στη χρεοκοπία λόγω της αδυναμίας να ανταποκριθούν στις εμπορικές τους συναλλαγές.
-Ως συνέπεια των πιο πάνω, ο τομέας των υπηρεσιών θα οδηγείτο σε πλήρη κατάρρευση με ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ. Αυτό, πέραν της εθνικής αποδυνάμωσης της Κύπρου, θα οδηγούσε σε υποτίμηση του νομίσματος τουλάχιστον κατά 40%.
Στην δήλωση του ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι δεν ωραιοποιεί την κατάσταση, υποστηρίζει όμως ότι η λύση που επιλέχθηκε, αν και επώδυνη, "οδηγεί στην ιστορική και οριστική διάσωση της οικονομίας μας".

(Πηγή: ΑΠΕ)
news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων", η πρόταση Πάγκαλου

Κυκλοφόρησε η Utrinski Vesnik με την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Πάγκαλου, για την οποία διαβάσατε σε προηγούμενο άρθρο μας. Κέρδισε με το σπαθί του το πρωτοσέλιδο ο Θόδωρας, αφού δήλωσε στην εφημερίδα το ευχάριστο για τους Σκοπιανούς "έχετε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεστε όπως θέλετε στα θέματα εθνικότητας και γλώσσας". 
Επίσης, ο κ.Πάγκαλος δηλώνει σε κάποιο άλλο σημείο υπερτονίζοντας την ανάγκη να έχουμε καλύτερες σχέσεις με τους Σλάβους γείτονές μας ότι.....
"έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα εκατοντάδες ή και χιλιάδες μεικτούς γάμους (Ελλήνων-Σκοπιανών)..." - πού τους είδες κυρ-Θόδωρα;

Ο Θ.Πάγκαλος, αναφέρει και την προσωπική του σχέση με το θέμα, αφού όπως εξομολογείται, η δεύτερη του γυναίκα, είναι από τη Μακεδονία και ο γιός του αποκαλεί τον εαυτό του "Μακεδόνα" και οργίζεται όταν ακούει Σκοπιανούς να κάνουν το ίδιο.

Καυτηριάζει επίσης με το γνώριμό του τρόπο τους ανόητους της άλλης πλευράς, που "έχουν όνειρο να καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη", ως "μη σοβαρούς".
Το κακό είναι ότι τη φαντασίωση αυτή, την έχει το σύνολο της κοινωνίας στη FYROM που γαλουχείται με την κατασκευασμένη πραγματικότητα, ότι η Θεσσαλονίκη είναι Σλαβική και πρέπει να "απελευθερωθεί" από τους Έλληνες. Το λέει άλλωστε και ο "εθνικός αθλητικός ύμνος" τους, το γνωστό "izlezi momce" , το οποίο έχει τραγουδήσει κάθε Σκοπιανός, αμέτρητες φορές στη ζωή του (ο στίχος "nase ke bide i solunsko pole" (θα κατακτήσουμε την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης) ξεσηκώνει θύελλα ενθουσιασμού.
Θυμηθείτε το:


Και λίγο παρακάτω μπαίνει στο ζουμί:
αποκαλεί την ελληνική Μακεδονία "παλιά Μακεδονία" (старата Македонија - Old Macedonia)
και προτείνει το όνομα "Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων" (Македонска Република-Скопје / Macedonian Republic-Skopje)
ως την ιδανική λύση

ενώ στην κρίσιμη ερώτηση για το πώς θα γράφεται στα διεθνή έγγραφα η γλώσσα και η εθνικότητα, απαντά εν συντομία "αν υπάρξει ένα όνομα erga omnes (έναντι όλων) το θέμα αυτό θα λυθεί αυτόματα". Αυτό ισχύει ως γενική αρχή, αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Βεβαίως, αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης, καθώς οι Σκοπιανοί δεν έχουν πρόβλημα με το όνομα. Θα αποδεχόταν ευχαρίστως το "Macedonian Republic-Skopje", αρκεί στο "nationality" στα διαβατήρια να γραφόταν το "Macedonian", (αφού προφανώς δεν αποτελεί εθνικότητα το  "Skopian", ούτε το "Macedonian Skopian", ούτε το "Skopian Macedonian", που αποτελούν μη εφαρμόσιμες πρακτικά ιδέες).

Ο Θόδωρος Πάγκαλος πάντως, είναι από αυτούς που ασχολήθηκαν αρκετά με το ζήτημα και οι απόψεις του έχουν βαρύνουσα σημασία, είτε αυτό αρέσει, είτε δεν αρέσει.

taxalia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ουγγαρία καταστρέφει όλα τα χωράφια καλαμποκιού της Monsanto

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ :Αυτό είναι προφητεία ,κοίτα τη θα πάθει η Ουγγαρία στους επόμενους τρεις μήνες!...

Η Ουγγαρία έλαβε μια τολμηρή στάση έναντι του βιοτεχνολογικού γίγαντα Monsanto και της γενετικής τροποποίηση με την καταστροφή 1000 στρεμμάτων καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν καλλιεργηθεί με γενετικά τροποποιημένους σπόρους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρία Lajos Μπόγκναρ. Σε αντίθεση με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ουγγαρία είναι μια χώρα όπου απαγορεύονται οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι. Σε μια παρόμοια στάση απέναντι στα γενετικώς τροποποιημένα συστατικά, το Περού έχει περάσει επίσης μία 10ετη απαγόρευση για τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα.

Σχεδόν 1000 στρέμματα καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν έδαφος με γενετικά τροποποιημένους σπόρους έχουν καταστραφεί σε όλη την Ουγγαρία, δήλωσε ο αναπληρωτής υφυπουργός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Lajos Μπόγκναρ . Το καλαμπόκι έχει φυτευθεί, πρόσθεσε ο Lajos Μπόγκναρ, αλλά η γύρη δεν έχει εξαπλωθεί , .
Σε αντίθεση με πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, οι γενετικώς τροποποιημένοι σπόροι απαγορεύονται στην Ουγγαρία. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, παρά το γεγονός ότι οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να βεβαιώνουν ότι τα προϊόντα τους είναι χωρίς ΓΤΣ, είπε ο Μπόγκναρ.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ελεγκτές έχουν βρει τα προϊόντα της Pioneer Monsanto μεταξύ των σπόρων που έχουν φυτευτεί.
Η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων εντός της ΕΕ, σημαίνει ότι οι αρχές δεν θα ερευνήσουν το πώς οι σπόροι έφτασαν στην Ουγγαρία, αλλά θα ελέγξουν που τα εμπορεύματα μπορούν να βρεθούν, είπε ο Μπόγκναρ .Το Περιφερειακό δημόσιο ραδιόφωνο ανέφερε ότι οι δύο μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής σπόρων έχουν εμπλοκή στην υπόθεση και οι ΓΤ σπόροι θα μπορούσαν να έχουν σπαρθεί σε χιλιάδες εκτάρια σε όλη τη χώρα. Οι περισσότεροι από τους ντόπιους αγρότες διαμαρτύρονται γιατί μόλις ανακάλυψαν ότι έκαναν χρήση ΓΤ σπόρων.
Με την εποχή να ήδη σε εξέλιξη, είναι πάρα πολύ αργά για να σπείρουν νέους σπόρους, έτσι η συγκομιδή του τρέχοντος έτους έχει χαθεί.
Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τους αγρότες, καθώς η εταιρεία που διανέμει τους σπόρους στο νομό του Baranya είναι υπό εκκαθάριση. Ως εκ τούτου, εάν υπάρξει καταβολή αποζημίωσης από τους διεθνείς παραγωγούς σπόρων, τα χρήματα θα δοθούν κατά κύριο λόγο στους πιστωτές της εταιρίας, και όχι στους αγρότες.
ellasnews

Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.

Σε λίγες ώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψηφίσει για το αν θα απαγορεύσει τα τοξικά παρασιτοκτόνα που σκοτώνουν τις μέλισσες σε όλο τον κόσμο και απειλούν την τροφή μας.
Οι μεγάλες εταιρείες επωφελούνται από αυτά τα άθλια παρασιτοκτόνα εξασκούν εξαντλιτικές
πιέσεις για να αποτρέψουν την απαγόρευση και έχουμε πληροφορηθεί ότι οι κυβερνήσεις πρόκειται να υποκύψουν, εκτός αν αισθανθούν την πίεση της κοινής γνώμης!
Οι μέλισσες εξαφανίζονται σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς.
Επειδή οι ​​μέλισσες γονιμοποιούν τις καλλιέργειες μας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτοί οι μαζικοί θάνατοι αποτελούν μια καταστροφική απειλή για τον τροφικό εφοδιασμό μας . Ευτυχώς, πολλές μελέτες έχουν προσδιορίσει τώρα την πιθανότερη αιτία. Είναι μια ορισμένη κατηγορία των επιβλαβών φυτοφαρμάκων.
Μια επίσημη έκθεση της ΕΕ διαπίστωσε ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα, αλλά ο γίγαντας των φυτοφαρμάκων, η Bayer προσπαθεί να πείσει τους ηγέτες μας να αγνοήσουν την επιστήμη, για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.



ΠΗΓΗ
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ και δέος στην Κύπρο με τις καταθέσεις και τα gay όργια του υπ. Οικονομικών. Τρέμουν στην Ελλάδα την Καθαρά Δευτέρα!

Σοκ και δέος στην Αθήνα από το μπλοκάρισμα και την φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο. Στο μεταξύ τρόμος επικρατεί και στην Ελλάδα λόγω Καθαράς Δευτέρας. Οι Έλληνες τρέμουν ότι μπορεί να πάθουν τα ίδια.

Εργαλείο για την επίθεση στις κυπριακές καταθέσεις ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ο οποίος είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε gay πάρτυ στα Κατεχόμενα!
Οργιάζουν οι θεωρίες συνομωσίας.

MIXΑΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ>ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΕ GAY ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!




Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε στα κατεχόμενα ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Τάσσου Παπαδόπουλου και σύμβουλος του προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες για το Κυπριακό, Μιχάλης Σαρρής.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η εγγύηση ορίστηκε στις 120.000 τουρκικές λίρες, περίπου 46.000 ευρώ.
Ο κ. Σαρρής θα πρέπει να παρουσιαστεί και πάλι ενώπιον του λεγόμενου επαρχιακού δικαστηρίου στις 16 Νοεμβρίου.
Η "αστυνομία" είχε ζητήσει την 8ήμερη "κράτηση" του κ. Σαρρή και των συγκατηγορουμένων του, ώστε να λάβει επιπρόσθετες καταθέσεις, το "δικαστήριο" όμως αποφάσισε την Τρίτη τη διήμερη παράταση της παράνομης κράτησης, η οποία έληξε σήμερα.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής διατύπωσε καταγγελία για αλλότρια κίνητρα πίσω από τη σύλληψη του από τις κατοχικές αρχές και τις προσπάθειες ενοχοποίησης του.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σαρρής, που αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 46.000 ευρώ, αναφέρεται επίσης σε προβολή "κακόβουλων κατηγοριών".
Προσθέτει ότι η σύλληψη και κράτησή του ύστερα από μια ατεκμηρίωτη καταγγελία, ήταν μια σκληρή δοκιμασία για τον ίδιο, την οικογένεια του, τους φίλους και τους συνεργάτες του.
"Η πλήρης έλλειψη στοιχείων, οι ιατρικές εξετάσεις, αλλά και όλο το μαρτυρικό υλικό καταδεικνύουν ότι δεν υπήρξε απολύτως κανένα έγκλημα ή παρανομία" ανέφερε ο κ. Σαρρής.
Επίσης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους του συμπαραστάθηκαν και διατήρησαν την εμπιστοσύνη τους στο άτομο του, αλλά και θλίψη "για τις περίεργες συνθήκες σύλληψης του, για τις επίμονες προσπάθειες ενοχοποίησης του και την προβολή κακόβουλων κατηγοριών αβασάνιστα και με υπερβάλλοντα ζήλο".
Τέλος εκφράζει κατανόηση για ό,τι αυθόρμητα λέχθηκε ή γράφτηκε κάτω από το βάρος των πράγματι σοβαρών αλλά αβάσιμων κατηγοριών εναντίον του.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ιαπωνία παράγει αέριο από υποθαλάσσια κοιτάσματα!

ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ 
 
Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που απομονώνει φυσικό αέριο από υδρίτη μεθανίου, ενός υλικού στο θαλάσσιο πυθμένα που μοιάζει με πάγο αλλά είναι στην πραγματικότητα εύφλεκτο,....

και αναμένεται να αποτελέσει σημαντική πηγή υδρογονανθράκων στο μέλλον.

Οι υδρίτες μεθανίου είναι στερεά υλικά που σχηματίζονται από μόρια μεθανίου τα οποία «πακετάρονται» ανάμεσα σε μόρια νερού. Η υπόλευκη, συμπυκνωμένη ουσία καίγεται με μια κοκκινωπή φλόγα αφήνοντας πίσω της μόνο νερό.

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε ότι οι υδρίτες υπάρχουν μόνο στις παγωμένες συνθήκες του εξώτερου Ηλιακού Συστήματος. Σήμερα όμως γνωρίζουν ότι μεγάλες αποθέσεις υπάρχουν σε πολλά σημεία του θαλάσσιου πυθμένα, ακόμα και στην περιοχή του Αιγαίου.

Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ για τους υδρίτες της ΡΟΔΟΥ - ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ. (παλαιότερες αναρτήσεις του Ε-ΡΟΔΙΟΥ)

Το Τόκιο εκτιμά ότι τα αποθέματα που εντοπίστηκαν ανατολικά του νησιού Σικόκου αντιστοιχούν σε 1,1 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα αέριου μεθανίου, ποσότητα αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε αέριο για 11 χρόνια.
(Ε-ΡΟΔΙΟΣ: στην περιοχή της Ρόδου έχουμε ποσότητα υδρίτη να καλύψουμε τις ανάγκες της Ιαπωνίας για 100 χρόνια. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Η Τουρκία έχει τρελαθεί με έρευνες στην περιοχή μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ. Το όλο θέμα των υδρίτων έχει "πνιγεί";;; Θα το κάνουμε δωράκι στους "γείτονες";;;)

Σε βάθος 1 χλμ

Περίπου 50 χιλιόμετρα από ακτές του Σικόκου, κοινοπραξία πετρελαϊκών εταιρειών ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ανακτήσει μεθάνιο από αποθέσεις υδρίτη σε βάθος ενός χιλιομέτρου.

«Είναι το πρώτο πείραμα του κόσμου που παράγει αέριο από υδρίτη του μεθανίου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

«Σκοπεύουμε να έχουμε αναπτύξει τεχνολογίες για την πρακτική αξιοποίηση των ιδρυτών μεθανίου μέχρι το οικονομικό έτος 2018» πρόσθεσε.

Επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η κρατική Japan Oil, Gas and Metals National Corporation. Η Ιαπωνία θεωρείται φτωχή σε φυσικούς πόρους. Έπειτα από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα το 2011, το οποίο οδήγησε στο κλείσιμο των 48 από τους συνολικά 50 αντιδραστήρες, η χώρα έχει αναγκαστεί να αυξήσει τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων.

Το Βήμα-Science

[Πηγή] 

e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευρωκοινοβούλιο: Η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ

Ευρωκοινοβούλιο: Η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ


Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα αποτελεί η υπερψήφιση της εισήγησης της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ, Νίκης Τζαβέλλα, που αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή.
Υιοθετώντας την έκθεση της κας Τζαβέλλα για τον «Ευρωπαϊκό οδικό ενεργειακό χάρτη μέχρι το 2050», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει στην πράξη για πρώτη φορά τη σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της ελληνικής επικράτειας.
Η απόφαση αναγνωρίζει πως τα δικαιώματα παραμένουν εθνικά, δηλαδή η εκμετάλλευση τους είναι αποκλειστική υπόθεση της Ελλάδας.
Πριν τη ψηφοφορία υπήρξε ωστόσο έντονο παρασκήνιο, κυρίως αναφορικά με 2 άρθρα που αφορούσαν τις ελληνικές θέσεις.
Η συνολική ψηφοφορία επί της έκθεσης ήταν 377 υπέρ και 195 κατά, ενώ για τη σπουδαιότητα των κοιτασμάτων στη Μεσόγειο οι ψήφοι ήταν 505 υπέρ και 91 κατά, ενώ
Η εισηγήτρια της έκθεσης, η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή, ως ευρωπαϊκού προμηθευτή και παραγωγού.

 imerisia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η έρευνα συνεχίζεται στην Αγιά Σοφιά...

Οι έρευνες για το μυστικό δωμάτιο συνεχίζονται... Δείτε το βίντεο του Έκτακτου Παραρτήματος με πλάνα από τα πλημμυρισμένα υπόγεια της Μεγάλης Εκκλησίας του Γένους μας....






KONSTANTIN0UPOLIS

Επιμέλεια: Ε-ΡΟΔΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΩΡΡΑΣ: "ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ"!


 ΑΠΟ ΤΟΝ artFMradio - 15 ΜΑΡΤ. 2013 ME TON ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ. ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ....




e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν η «Μεγαλο-Διαπλοκή».... «ανησυχεί και μαγειρεύει»...

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

«Αδικεί πολλάκις ο μη ποιών τι, ού μόνον ο ποιών τι...»
(«Συχνά αδικεί εκείνος ο οποίος δεν κάνει κάτι κι όχι μόνον όποιος κάνει...»)

Μάρκος Αυρήλιος, Τα εις εαυτόν




- Τι διάολο νομίζουν ότι κάνουν οι Δικαστές; - Απλό. Τα πήραν στο κρανίο επειδή κάποιοι ηλίθιοι πολιτικοί πήγαν να τους την πέσουν στα μισθολογικά. - Μην είσαι ανόητος. Αν ήταν τόσο απλό το θέμα δεν θ’ ανοιγόντουσαν τόσο βαθιά. Θα έμεναν στα ρηχά για να μπορούν να κάνουν πίσω σε μια διαπραγμάτευση κατόπιν αφού θα είχαν δείξει τα δόντια τους. - Συμφωνώ. Το πήγαν πολύ μακριά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν σκοπό να το τραβήξουν. - Γιατί όμως; Και πόσο μακριά έχουν σκοπό να το πάνε; - Ως προς το γιατί, μάλλον συνειδητοποίησαν τη δύναμή τους και αποφάσισαν να την εδραιώσουν. Αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτό σημαίνει πως έχουν σκοπό να το πάνε πολύ μακριά. - Ποιά δύναμή τους μωρέ; Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μπορούν να αντιπαρατεθούν στην ελίτ αυτού του τόπου; - Πιθανόν αυτές οι μικρές νίκες κατά κάποιων ηλιθίων απρόσεκτων πολιτικών και ψευτονεόπλουτων τυχάρπαστων μικροεπιχειρηματιών που δεν ξέρουν από που κρατάει η σκούφια τους,  να τους γαργάλησαν την αλαζονεία και τη ματαιοδοξία. Η αίσθηση της ισχύος, μην ξεχνάμε, είναι ισχυρό διεγερτικό. Εμείς το ξέρουμε καλά αυτό. - Δεν είναι αρκετές αυτές οι εξηγήσεις. Κάτι άλλο συμβαίνει. Ή και κάτι άλλο. - Τι εννοείς; - Πως πίστεψαν έτσι ξαφνικά στη δύναμή τους; Είναι πολύ απότομη η κλιμάκωση της επίθεσής τους. - Όντως, πρέπει να αναμείχθηκε κι άλλος παράγοντας που τους ενίσχυσε αυτή την αίσθηση ισχύος. - Την είδαν Σόλωνες μήπως κάποιοι απ’ αυτούς; Οι «Ηθικοί»; - Μπαα...σπάνιο είδος και ποτέ δεν έχουν τόση δύναμη κάτι τέτοιοι για να συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους...κάτι άλλο παίχτηκε... - Εννοείς δημοσιεύματα και καταστάσεις τύπου Stern; Που τάχαμου οι ξένοι οργίστηκαν με την ανικανότητα του Ελληνικού Κράτους να τα βάλει με την διαφθορά της ελίτ του; Μήπως τους φούσκωσαν τα μυαλά τίποτα τέτοια; - Πιθανόν. Μπορεί τα εγχώρια ΜΜΕ να τα ελέγχουμε απόλυτα πλην κάτι απειροελάχιστων μικροεξαιρέσεων στο διαδίκτυο που δεν είναι επαρκούς ισχύος για να τα λάβουμε υπ’ όψιν – και που σύντομα θα πάνε από εκεί που’ ρθαν κι αυτοί – αλλά δυστυχώς τα ξένα ΜΜΕ είναι ανεξέλεγκτα και δεν υπηρετούν τη δική μας αντζέντα. - Και είναι αρκετές μερικές ξένες δημοσιεύσεις να έκαναν τέτοια ανατροπή στην ψυχοσύνθεση των Δικαστών; - Πως αλλιώς θα αποφάσιζαν να τολμήσουν οι Δικαστές να εξαπολύσουν τέτοια επίθεση στις Τεχνικές Εταιρείες; Και μάλιστα τις μεγαλύτερες! Τα Δημόσια Έργα είναι η καρδιά της οικονομίας στην Ελλάδα. Από που άντλησαν τη σιγουριά ότι θα τα βγάλουν πέρα με τον γίγαντα απέναντί τους; Και ταυτόχρονα, έμμεσα και άμεσα με τα ΜΜΕ! Άλλος γίγαντας! Και τους εξοπλισμούς! Άλλος γίγαντας! Και τις φαρμακευτικές! Άλλος τιτάνας! Και ήδη ξεκίνησαν να τα βάζουν με τις πολυεθνικές και τις διαφορετικές τιμές σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ε, δε νομίζετε ότι εδώ είναι πολλά μέτωπα μαζεμένα; - Άρα, κάτι παίζει... - Υπερβολές...Σιγά μην τα έβαλαν μαζί τους...εδώ τόσοι και τόσοι απ’ τον λαουτζίκο πέθαναν και πεθαίνουν κάθε μέρα από έλλειψη περίθαλψης και φαρμάκων...αν ήθελαν οι Δικαστές θα το θεωρούσαν «φόνο» και «ποινικό αδίκημα»...και θα ξεκινούσαν «σωρεία διώξεων»...είδατε μήπως εσείς τίποτα τέτοιο; Απόλυτη Σιγή...δηλαδή; συγκάλυψη...Σας λέω, για το θεαθήναι είναι όλα. Και με τους εξοπλισμούς τα ίδια. Στα μαλακά θα πέσουν όλοι. Ούτε στοιχεία υπάρχουν, βασικοί μάρτυρες, μεσάζοντες όπλων «πεθαίνουν ξαφνικά», τίποτα δεν πρόκειται λοιπόν να συμβεί.  Άδικα ανησυχείτε. - Κι όμως...υπάρχει θέμα...από κάπου άντλησαν δύναμη για να τολμήσουν να ορθώσουν ανάστημα...ακόμη κι εναντίον μας, αν είναι δυνατόν... - Εξωτερικός παράγοντας εννοείς; - Γιατί όχι; Πρώτη φορά θα’ ναι; - Πάντα έτσι δε γίνεται; - Δε στέκει σ’ αυτή την περίπτωση. - Γιατί; - Από πότε μωρέ έπιασε ο πόνος τους ξένους για την διαφθορά και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα; - Μπορεί να θέλουν να εξοντώσουν την εγχώρια ελιτ για να την υποκαταστήσουν με δικούς τους. Ίσως εποφθαλμιούν κομμάτια που διαθέτουμε, ίσως παραέγινε με τον κίνδυνο που αποτελεί η Ελλάδα για ΕΕ και ΝΑΤΟ σε σχέση με την διαφθορά και θέλουν να επιβάλλουν κάποια εξισορρόπηση. - Νομίζω πως υπερβάλλετε κάπως. Μπορεί να έκαναν ντου τις προηγούμενες ημέρες με έναν λόχο ελεγκτών σε Τεχνικές Εταιρείες μας αλλά από τότε μήπως είδατε καμία συνέχεια; Είδατε έστω και μια ανακοίνωση ή δημοσίευση ή έκταση περί τούτου στα ΜΜΕ; Πάει, χάθηκε το θέμα. Τους δόθηκε ξεκάθαρα το μήνυμα του «ποιός κάνει κουμάντο» και να μην τρέφουν ψευδαισθήσεις. - Πάντως, η αλήθεια είναι πως η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά. Ο κόσμος είναι έτοιμος να εξεγερθεί. Μπορεί να θέλουν να το προλάβουν δείχνοντας πως η Δικαιοσύνη δουλεύει, μπας και κοιμίσουν τις αντιδράσεις του κόσμου. - Ρίχνοντας κάποιους από εμάς στη φυλακή; - Ε, πως αλλιώς θα το δείξουν; - Δε μ’ αρέσει να νοιώθω εξιλαστήριο θύμα. - Ε, όχι και θύμα. Τόσα εκατομμύρια έβγαλες από τα δημόσια έργα. Θες να σου θυμίσω πως τα πήρες; - Όλοι μας τα πήραμε με τον ίδιο τρόπο. Αν πέσει ένας και δεν τον στηρίξουν οι άλλοι, πέφτουν όλοι. Αυτό να μην το ξεχνάμε λεπτό έτσι; - Γι’ αυτό το συζητάμε. Αλλά τι θες να γίνει δηλαδή αν ξεκίνησαν οι Δικαστές μια επιχείρηση «Καθαρά Χέρια»; - Τώρα εμένα γιατί μου θύμισε αυτό ένα όνομα; - Τι όνομα; - Τον ανήξερο κάνεις; Όλοι σας; - Μην το τραβάς...και οι τοίχοι έχουν αυτιά.... - Στο διάβολο. Αφού όλοι το ίδιο σκέπτεστε. Το ίδιο θυμωμένοι είστε όλοι σας. Θα το πω εγώ λοιπόν το όνομα: ΦΑΛΚΟΝΕ... - Σου είπα...μην το τραβάς.... - Δεν τραβάω τίποτα... - Έχεις πιεί...ΣΚΑΣΕ.... - Αν θυμάμαι καλά, αυτός τα τίναξε, έτσι; - Δεν τα τίναξε...τον «τίναξαν»...για την ακρίβεια τον... «ανατίναξαν»...χαχαχα....όταν πήγε να κάνει τα ίδια στην Ιταλία πριν είκοσι χρόνια...αλλά τον «περιποιήθηκε» καλά η Μαφία... - Είδες τι έκανες; Εγώ προσπάθησα να σε μαζέψω πάντως....άντε μάζεψτα μόνος σου τώρα... - Δεν εννοείς αυτό που κατάλαβα, έτσι; - Δεν εννοεί τίποτα...μεθυσμένος είναι...κι έχει και μεγάλο στόμα και μικρό μυαλό όπως πάντα...κι εσύ σκάσε επιτέλους... - Πάντως σαν υπόθεση εργασίας αξίζει να το δούμε...έτσι, απλά, από «κοινωνιολογικής πλευράς»...χαχαχα - Ρε πάτε καλά; Τρελαθήκατε όλοι σας; - Όχι, όχι, δεν εννοώ αυτό. Εννοώ, ας υποθέσουμε ότι.... «συνέβαινε το κακό». Ποιές θα ήταν οι πιθανές εξελίξεις; - Χμμμ...εαν η δύναμή τους προέρχεται «απ’ έξω» δεν θα σταματούσαν, θα συνέχιζαν. Εάν όχι, θα τρόμαζαν και θα σταματούσαν. - Ρε θα σταματήσετε να συζητάτε αηδίες; Κι αν απλά έχουν εξοργιστεί με την όλη κατάσταση; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα σταματούσαν από μια τέτοια απονενοημένη μαφιόζικη ενέργεια; Απεναντίας. Θα θύμωναν ακόμη πιο πολύ. Συνειδητοποιείτε τι σημαίνει να χτυπήσεις Δικαστή; Θα εξαγριώνονταν κι αυτοί και όλη η κοινωνία. Κι αυτό θα τους έδινε ακόμη πιο μεγάλη, ανυπολόγιστη ισχύ. Θα τους Θεοποιούσε. Και η ορμή τους μετά θα έφτανε στην Άβυσσο. Μαζί κι εμείς. Να εύχεστε να μην βρεθεί κανένας ηλίθιος και κάνει καμία τέτοια ανοησία. - Τα παραλές. Η ζωή είναι γλυκιά. Όλοι θα τρόμαζαν με μια τέτοια «συμβολική καίρια απώλεια». Μεγάλα ρίσκα, μεγάλα κέρδη. Έτσι δε λέμε πάντα; - Επιμένω. Ο Κόσμος αυτή τη στιγμή είναι θυμωμένος. Κάτι τέτοιο θα τους συσπείρωνε πίσω από τους Δικαστές. Ούτε θέλω να φαντάζομαι τη συνέχεια για μας. Το πράγμα πρέπει να ξεπεραστεί με επιχειρήματα και διαπραγματεύσεις. - Τι εννοείς; Να τους εξαγοράσουμε; - Κι αυτό. Αλλά όχι μόνο. - Δηλαδή; - Κάποια συμφωνία. Μια «περαίωση» ας πούμε. Τόσες έχουν γίνει ξανά και ξανά. Μικρές κυρίως. Ε, ας κάνουμε και μια «μεγάλη». - Τρελός είσαι; Αυτοί θα απαιτήσουν τεράστια καταβολή. - Ρε φίλε, αν έβγαλες 1000% σ’ ένα έργο, τι σε βλάπτει να δώσεις κι ένα 300% ως «επιστροφή» ή «έκτακτη εισφορά» ας πούμε για να τελειώσει κάθε δικαστική έρευνα και να ησυχάσουμε όλοι για να συνεχίσουμε τις δουλειές μας; - Ρε δεν πας καλά. Τίποτα δεν δίνω. Πρέπει να τελειώσει εδώ το «έργο» χωρίς να δώσουμε μια. Προσωπικά, δεν πρόκειται να δώσω μια, το καταλαβαίνεις; Έτσι δούλευαν πάντα τα πράγματα κι έτσι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν. Έτσι είναι η ζωή, πως να το κάνουμε. Και ήδη έχω βγάλει κέρδη και κεφάλαια και όλη μου την περιουσία στο εξωτερικό. Να πάνε να γαμηθούνε όλοι και όλα. Καθόμαστε και συζητάμε μαλακίες. Τίποτα δεν μπορούν να μας κάνουν. - Ε, εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Μ’ αυτές τις λογικές. Είναι η ώρα που κάτι πρέπει να δώσουμε. - Διαφωνώ. Οι Δικαστές πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κάνουν πίσω χωρίς να δώσουμε μια. - Συμφωνώ. - Τι εννοείς συμφωνείς; Δηλαδή, θα πεις ναι σ’ ένα χτύπημα εναντίον των Δικαστών; Θα φας έναν απ’ αυτούς; - Δεν είναι ανάγκη να γίνει έτσι εξ’ αρχής. - Δηλαδή; - Δηλαδή, έχουν κι αυτοί πολλούς «βρώμικους». Ε, ας τους βγάλουμε στη φόρα. Θα τους βρωμίσουμε τόσο πολύ που θα τους κοπεί για τα καλά ο βήχας. - Δεν θα προλάβεις. - Για εξήγησέ το αυτό. - Δηλαδή, οι Δικαστές είναι αποφασισμένοι. Πάει στοίχημα ότι στις επόμενες ημέρες θα βγάλουν αυτοί πρώτοι στη φόρα κάποιους δικούς τους βρώμικους; - Αποκλείεται. - Κι όμως. Εδώ είμαστε και θα το δείτε. - Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα βρωμίσουν τ’ όνομά τους. Θ’ αποδυναμώσουν την «εικόνα» τους. Πως θα κυνηγήσουν τους υπόλοιπους ύστερα; Με τι κύρος; - Αντιθέτως. Θα το καθαρίσουν ακόμη περισσότερο το όνομά τους και τις προθέσεις τους με μια τέτοια συμβολική ενέργεια. - Αποκλείεται σου λέω. Δεν παίζει τέτοιο σενάριο. - Κι όμως. Από τη στιγμή που μπήκαν στην ατραπό του θηρίου της Νέμεσης και της Ισχύος είναι αποφασισμένοι ν’ ακολουθήσουν τον κανόνα που λέει ότι ο Δαίμονας της Ισχύος χρειάζεται κάθε τόσο μια μεγάλη θυσία για να θρέφεται. - Και θα θυσιάσουν ακόμη και κομμάτια τους; - Ακριβώς. Είναι ικανοί. Ακόμη και γι’ αυτό. - Δεν νομίζω. - Νόμιζε ότι θέλεις. Θα το δεις. Ο Δαίμονας της Ισχύος τους έχει καταλάβει και θα κάνουν ότι απαιτηθεί για να τον θρέψουν. - Καλά, άσε τα μεταφυσικά σου για άλλους χώρους και όχι για τη Λέσχη. Εδώ μίλα λίγο πιο ρεαλιστικά και λογικά. Τουτέστιν, προσγειώσου. - Ξέρεις καλά ότι έχω δίκαιο. - Ηρεμήστε και οι δύο. Δεν χάθηκαν όλα. Ακόμη είμαστε στην αρχή. Μόλις έκαναν την πρώτη κίνησή τους. Δεν έπεται ότι θα έχει και συνέχεια. - Κι όμως. Θα το δείτε ότι έτσι θα συνεχιστεί. Θα κλιμακωθεί. - Ίδομεν. Ας δούμε ψύχραιμα που αποβλέπουν οι Δικαστές. - Να σου πω εγώ που αποβλέπουν; Στην ένωση των 3 πυλώνων εξουσίας σε μια. Και δη, στα χέρια τους. - Τι εννοείς; - Να σου πω τι εννοώ. Θα τους δεις στις επόμενες εκλογές να βάζουν σ’ εφαρμογή το «Σχέδιο Νέμεσις». - Που έχεις ακούσει εσύ γι’ αυτό; - Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μείνε στο ότι θα το βάλουν σ’ εφαρμογή. - Για λέγε λεπτομέρειες να δούμε πόσα ξέρεις. - Άσε τις εξυπνάδες και ξέρεις πως γνωρίζω καλά τι λέω. Στις επόμενες ή σε κάποιες από τις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσουν το 50% της Βουλής. - Οι Δικαστές; Μόνοι τους; Τρελός είσαι. - Μόνοι τους ίσως όχι, αλλά θα το κάνουν. - Μην δίνετε βάση. Έχει πιεί κι αυτός και δεν ξέρει τι λέει. - Ναι, ναι, την ξέρω κι αυτή τη μεθοδολογία. Όταν δεν μας συμφέρει, κατηγορούμε κάποιον ότι έχει πιει. - Δεν ξέρεις τι λες....σταμάτα....θα εκτεθείς... - Α, όχι, δε συμφωνώ...άστον να δούμε τι θα πει... - Θα εκτεθείς.. - Δεν νομίζω...βλέπω ενδιαφέρον...τι λες να ανοίξω το στόμα μου λίγο πιο πολύ; - Άντε ρε, για πες μας πως θα βρεθούν οι Δικαστές με τη μισή Βουλή δική τους....άντε γίνε λίγο ρεζίλι παρά πάνω.... - Δε νομίζω...τι θα λέγατε, ας πούμε, αν βλέπατε στη Βουλή 50 Δικαστές, 50 Στρατιωτικούς και 50 των Αρχών Ασφαλείας; - Ε; κάτσε ρε...εδώ χοντραίνει το πράγμα... - Σας είπα, δεν ξέρει τι λέει... - Ναι, ε; για προσπάθησε να το ανατρέψεις...ξέρω κι άλλα... - Παιδιά, δεν θα ήταν και περίεργος συνδυασμός...έχει λογική... - Είδες τι έκανες; Έλα τουμπάρησέ το τώρα...Καλά τους είχα πει να μην σ’ εμπιστευθούν... - Πολύ αργά καλέ μου...υπάρχουν κι άλλοι που τα ξέρουν...αργά ή γρήγορα θα έβγαιναν...τι θα κάνεις; Θα με καταγγείλεις στον Αδερφό Μπορσαλίνο;...χαχαχα...άντε πηδηχτείτε όλοι σας...εδώ καιγόμαστε κι εσείς μαλακίζεστε.... - Κανείς δεν καίγεται...σκάσε επιτέλους...όλα είναι διαχειρίσιμα.... - Δεν νομίζω αγαπητέ μου... - Είναι μεθυσμένος, δεν τον βλέπετε; Μην του δίνετε σημασία... - Ακόμη κι έτσι να είναι δεν θα προλάβουν να κάνουν την κίνησή τους...έχουν γνώσιν οι Φύλακες... - Δηλαδή; - Θα κινηθούμε πρώτοι. - Ναι, καλά...με τι; Με τα ΜΜΕ που...ελέγχουμε; - Ακριβώς...και σε όρους «Πολιτικών Εξελίξεων»... - Ώρα είναι να πεις τώρα ότι θα προλάβεις και τις Πολιτικές εξελίξεις.. - Ακριβώς...έτσι δεν γίνονταν πάντα...όταν «καίγεται» μια Κυβερνητική Πολιτική Τάξη απλά δημιουργούμε την επόμενη...που είναι το παράξενο; Έτσι θα γίνει και τώρα...ήδη δρομολογείται. - Πως μωρέ; Με τα μισά ΜΜΕ να μαγειρεύουν τις δικές τους αντζέντες από τη μια πλευρά και τα άλλα μισά από την άλλη; Δεν βλέπεις ότι πλέον ο καθένας κάνει τους δικούς του μυστικούς σχεδιασμούς προσπαθώντας να είναι στα πράγματα και την επόμενη μέρα; - Δεν είναι απολύτως έτσι. Εξακολουθούν να γίνονται συμφωνίες κυρίων και σχεδιασμοί που απλά δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα. Μέσα στις επόμενες ημέρες όμως θα εκδηλωθούν πολλά και απότομα...Θα λήξουν όλα ομαλά, όπως πάντα, θα το δείτε... - Αρκεί να μην ανοίξει η όρεξη μερικών μερικών εδώ μέσα να εκμεταλλευθούν την κατάσταση για να «δώσουν» τους υπόλοιπους και να τους αρπάξουν τα χωράφια. - Δεν παίζει κάτι τέτοιο. - Καλά, καλά, λες και δεν ξέρουμε ότι πολλά από τα ΜΜΕ σας ήδη σχεδιάζουν «αλλαγή πολιτικής γραμμής». - Και που είναι το κακό σ’ αυτό; - Όταν μας αφήνετε στην «απ’ έξω», ε, είναι λίγο «ανησυχητικό». Κοιτάνε να «διασφαλίσουν την πάρτη τους, ζητάνε εγγυήσεις ασυλίας για να προσφέρουν υποστήριξη όπου δη»....ή νομίζετε ότι μασάμε κουτόχορτο οι υπόλοιποι; - Τίποτα επικίνδυνο δεν θα γίνει...να μην ανησυχείτε...θα είμαστε εδώ και την «επόμενη μέρα»... - Δε μου λέτε, σοβαρολογούσατε τώρα για ενδεχόμενη δικτατορία των παραπάνω; - Ποιός μίλησε για δικτατορία; - Μα εσείς. Όταν λέγατε για το 50% της Βουλής κλπ - Και ποιός ανέφερε Δικτατορία; - Ε, πως αλλιώς θα το πετύχουν; - Καθαρά, με εκλογές. - Μα τι λέτε τώρα; - Κατ’ αρχήν, κανένας σχεδιασμός δεν σημαίνει ότι θα ευοδωθεί κατά 100%. Ο βασικός σκοπός πάντα είναι να «ξεκινήσει η υλοποίηση ενός σχεδιασμού». Και για να ξεκινήσει, αυτά που χρειάζονται είναι πολύ λίγα και συγκεκριμένα. Το γνωρίζετε, έτσι; Την υποστήριξη Μεγάλων κεφαλαίων, Μεγάλων ΜΜΕ και αρκετών Πολιτικών της κεντροδεξιάς που και όνομα και κύρος να διαθέτουν και να μην ενεπλάκησαν στο Μνημόνιο. Ή τουλάχιστον, να είχαν την πολιτική φρόνηση ν’ αποχωρήσουν έγκαιρα απ’ το κυβερνητικό καμίνι. Εάν αυτά συνδυαστούν με το «Εθνικοπατριωτικό Κύμα» - που σήμερα έχει «ρεύμα» - τότε η «συνταγή» είναι προορισμένη να επιτύχει. Εάν μάλιστα βρουν τον τρόπο να εντάξουν στο «κοκταίηλ» και κάποιες δυνάμεις της Αριστεράς (και υπάρχουν αξιόλογες δυνάμεις στο χώρο της λεγόμενης «Πατριωτικής Αριστεράς») τότε να ανησυχούμε σοβαρά κύριοι..... - Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο; Να συνυπάρξουν όλα αυτά τα στοιχεία μαζί; - Ναι. Δυστυχώς, το καζάνι βράζει προς αυτή την κατεύθυνση. Γίνονται πολλές και σοβαρές, ανησυχητικές ζυμώσεις. - Ναι, αλλά τα ΜΜΕ τα ελέγχουμε, έτσι; Δεν νομίζω να υπάρξει κάποιος που θα τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο...να στηρίξει ένα τέτοιο έκτρωμα.... - Να μην είσαι και τόσο σίγουρος γι’ αυτό κι άσε τον άλλον να λέει ότι θέλει. Ήδη κάποιοι των ΜΜΕ «το μαγειρεύουν» εν αγνοία των υπολοίπων. Και θα το δούμε ξαφνικά να σκάει στα μούτρα μας. - Ευφάνταστες εικασίες. - Καλά, καλά....εδώ είμαστε και θα το δείτε...ήδη βγαίνουν «προειδοποιητικές μπηχτές» και «καρφιά» από άλλα ΜΜΕ...και το ξέρετε καλά... - Θα υπάρξουν κεφάλια της ελίτ να πάνε κόντρα στην τάξη τους; - Ο σώζων εαυτόν σωθήτω είναι σήμερα στη χώρα. Κοιτάζουν να σώσουν την πάρτη τους. Τόσο απλά. Άλλωστε, ποτέ δεν υπήρξε ενιαία Αστική Τάξη σ’ αυτόν τον τόπο. Κοιτάζουν να προστατεύσουν τα βιλαέτια τους και διαλέγουν πλευρά για την «επόμενη μέρα». Τόσο απλό.....
(Μυθοπλασία...οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική)

Γιώργος Ανεστόπουλος

Διαβάστε περισσότερα » »