Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Καλαβρία: Το πιο μεγάλο αρθρωτό μωσαϊκό της Αρχαίας Ελλάδας και του Ελληνισμού

H Καλαβρία (Calabria) είναι περιφέρεια της Ιταλίας στα νότια της χώρας. Στο Βορρά συνορεύει με την περιφέρεια της Μπαζιλικάτα και στο νότο με τη Σικελία.
Αποικήθηκε στην αρχαιότητα από Έλληνες και αποτελούσε μέρος της Μεγάλης Ελλάδας. Με την Ιταλία ενώθηκε το 1860 - 1861.
Το πιο «μεγάλο και αρθρωτό μωσαϊκό της Αρχαίας Ελλάδας και του Ελληνισμού» βρίσκεται στην Monasterace Marina, στην αρχαία Καλαβρία.
Απεικονίζει ένα δράκο και ένα δελφίνι.
«Η αίθουσα των δράκων και τα δελφίνια»  Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει την παρουσία ενός από τα πιο «σπουδαία Ελληνιστικά ψηφιδωτά» , με έκταση περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων.
Η ιστορία τους κυμαίνεται από τα τέλη του τέταρτου και τις αρχές της δεκαετίες του τρίτου αιώνα π.Χ.
Επικεφαλής των ανασκαφών ο αρχαιολόγος Francesco Cuteri, ενώ συμμετέχουν φοιτητές και από ιταλικά πανεπιστήμια, ακόμα και από το Πανεπιστήμιο της Bahi'a Blanca της Αργεντινής.
Η επιστημονική διαχείριση βρίσκεται, υπό την επιστασία της Αρχαιολογικής Κληρονομιάς της Καλαβρίας.

Αποκάλυψη
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 65χρονος να οδηγεί Ι.Χ.Ε.αυτοκίνητογια το οποίο είχε δηλωθεί υπεξαίρεση

policeΧθες (23-07-2013) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 65χρονου ημεδαπού, για υπεξαίρεση. Συγκεκριμένα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο ο 65χρονος κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 54χρονης ημεδαπής, για το οποίο είχε δηλωθεί υπεξαίρεση τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον νόμιμο κάτοχό του.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας:Παρέμβαση θηροφυλακής για παράνομη συλλογή τσαγιού

tsaiΤο τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι αρκετά είναι τα άτομα εκείνα που συλλέγουν αρωματικά φυτά και κυρίως τσάι, με σκοπό προφανώς την εμπορία τους δεδομένου ότι δεν δικαιολογείτε η ιδία χρήση με τις ποσότητες που συλλέγουν.
Τα άτομα αυτά είναι κυρίως από την γείτονα χώρα (Αλβανία) και κατά την συλλογή των φυτών πολλές φορές προβαίνουν και στην εκρίζωση τους.
Ένα τέτοιο περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης Τριανταφυλλίδη Γεώργιου με έδρα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας, όταν κατά την περιπολία που εκτελούσε στο Καταφύγιο άγριας Ζωής ΚΟΡΩΝΑ περιοχή της Τ.Κ. Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας, παρατήρησε πως ομάδα Αλβανών είχαν μαζέψει μεγάλες ποσότητες τσαγιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι αρκετά ήταν ξεριζωμένα, προκαλώντας κατ’ αυτό τον τρόπο μεγάλη καταστροφή στο ριζικό σύστημα των φυτών.
Το περιστατικό κατήγγειλε εγγράφως ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας στο Δασαρχείο Κοζάνης το οποίο απέστειλε κλιμάκιο δασοφυλάκων, όπου μετά την αξιοποίηση των πληροφοριών και των στοιχείων που έδωσε ο Θηροφύλακας, εντόπισαν την ομάδα των Αλβανών και κατάσχεσαν ποσότητα 8,3 κιλών στεγνού τσαγιού το οποίο είχαν αποθηκευμένο σε κούτες χωρισμένα σε δεματάκια.
Προφανώς το προόριζαν για εμπορία.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο Video: Δείτε το εσωτερικό μιας φωλιάς μυρμηγκιών


Για να δουν πώς μοιάζει το εσωτερικό μιας φωλιάς μυρμηγκιών, οι επιστήμονες έριχναν τσιμέντο για 3 συνεχόμενες μέρες σε μια εγκαταλειμμένη φωλιά.

Μετά από έναν μήνα άρχισαν οι ανασκαφές και χρειάσθηκαν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν εντυπωσιακό: μια ολόκληρη «πόλη», με δρόμους, κατοικίες και εξαερισμό. Όλα δείχνουν σαν να ήταν σχεδιασμένα από αρχιτέκτονα. Αυτή η κολοσσιαία πόλη δημιουργήθηκε με την σκληρή εργασία ολόκληρης της κοινότητας των μυρμηγκιών, που αποδείχτηκε εξαιρετικά εκπαιδευμένη, πειθαρχημένη και προσηλωμένη στον σκοπό της.

Το κτίσμα καλύπτει 50 τετραγωνικά μέτρα και έχει 8 μέτρα βάθος. Για ναχτιστεί, τα μυρμηγκιά αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν 40 τόνους γης.

 http://kyklwpas.blogspot.gr/2013/06/video.html
skandalistis
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπύρος Γιαννιώτης: Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο ανατρίχιασα

«Να εκπροσωπείς τη χώρα στου στο εξωτερικό είναι μοναδικό. Αλλά το να φτάσεις στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να ακούς τον Εθνικό σου ύμνο στη Βαρκελώνη, είναι απερίγραπτο συναίσθημα, προκαλεί ανατριχίλα», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον  Real Fm,  σήμερα το πρωί  μεταξύ άλλων ο Σ. Γιάννιωτης για την μεγάλη του επιτυχία και πρόσθεσε:
«Όταν κολυμπάω, προσπαθώ να βελτιώσω τον εαυτό μου. Προσπαθώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο. Προσπαθώ να κολυμπήσω και να κάνω τη δουλειά μου».
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης ανατρίχιασε όταν άκουσε τον εθνικό ύμνο
Ακούστε τι είπε στο ηχητικό που ακολουθεί...


pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

«Δούμπεια» διεθνή μουσικά σεμινάρια 2013 στην Βλάστη Κοζάνης 23/7-1/8

doumpeia«Δούμπεια» διεθνή μουσικά σεμινάρια 2013 στην Βλάστη Κοζάνης 23/7-1/8.


Κάντε κλίκ στην εικόνα για το πρόγραμμα.




kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »
Ποιοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων;

Ποιοι έχουν συμφέροντα στην περιοχή;

Ποιοι αυθαιρετούν και παρανομούν εξασφαλίζοντας «βίλες», προσποιούμενοι τους προστάτες της παραμεθόριας ελληνικής γης;

Ποιοι καρπώνονται ποικίλα οφέλη, επικαλούμενοι την προστασία της περιοχής και λόγους εθνικών συμφερόντων;

Σήμερα το απόγευμα στο Thraki Life News


Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου
Διαχειριστής Thraki Life News

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΗΝ "ΕΝΤΑΤΙΚΗ" ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΓΕΙΑ. ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


NOSOKOMIAKOI 626 355Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων...
Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Οι Ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα κινητικότητας στην Υγεία, μέσω διαθεσιμότητας 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί, όπως υποστηρίζουν, στην απόλυση, «τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ».
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση για αναστολή της απεργίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στον χώρο της Υγείας και ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει.
Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δ.σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνιο Μπέζα.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα συζητηθούν χρονοδιαγράμματα εξόφλησης όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών (μέχρι 31.12.2011), καθώς και των τρεχουσών οφειλών προς παρόχους υγείας μέχρι σήμερα.
Επίσης θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, των ιατρών και της περίθαλψης γενικά.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Oικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ-ΟΑΕΔ: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Oικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ-ΟΑΕΔ: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις Από τους πρώτους 39.381 δικαιούχους θα ξεκινήσει σήμερα η σταδιακή καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.
Αρχικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τη φορολογική τους δήλωση και να έχουν συμπληρώσει το έντυπο Α21 ώστε να τους καταβληθούν τα χρήματα. Το ύψος του επιδόματος είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των τέκνων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 23,7 εκατομμύρια ευρώ.
Όσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ δικαιούχοι είναι μισθωτοί που δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη είτε δικαιούνται μικρότερο ποσό από αυτό που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ (ειδικός λογαριασμός).
Σήμερα θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων για δικαιούχους με τουλάχιστον τρία παιδιά, στις 2 Σεπτεμβρίου για δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Οκτωβρίου για όσους έχουν ένα παιδί. Οπως τονίζεται από τον ΟΑΕΔ, η κατάθεση των αιτήσεων πρέπει να γίνει πριν από την 31η Ιανουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Πεντάμηνη απασχόληση για 50.000 ανέργους

Στα 170 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση για τη στήριξη περίπου 50.000 ανέργων. Εντός Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ το νέο πρόγραμμα. Ποιοι οι δικαιούχοι και πώς θα γίνεται η μοριοδότηση
Εντός Αυγούστου αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για 50.000 δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με την αρχική πρόταση του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα αυτά μπορεί θα περιλαμβάνουν:
-έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών – αθλητικών υποδομών,
-έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας (π.χ. καθαρισμός παραλιών), καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα
-ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς και δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
-αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος (π.χ. φυτεύσεις σε γειτονίες),
-αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων,
-διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών,
-προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ κλπ.
-κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού
-εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές
-οδική ασφάλεια μαθητών,
-σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,
-αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί όχι μόνο από τους δήμους, αλλά και από άλλους δημόσιους φορείς, παρότι αρχικώς το αντικείμενο της δράσης θα ήταν η δημιουργία απασχόλησης σε θέσεις εργασίας γενικών καθηκόντων στους δικαιούχους (δήμους), μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα 5 μηνών και περίπου 500 ευρώ το μήνα.
Ωφελούμενοι θα είναι:
1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, για το μέλος της οικογένειας - στόχου που υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, όπως αποτυπώνεται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με ανώτατο όριο αυτό των 36 μηνών, θα μοριοδοτείται ως εξής:
- Για τους πρώτους δώδεκα μήνες: 1 μονάδα ανά πλήρη μήνα.
- Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: 1,5 μονάδα ανά πλήρη μήνα.
- Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: 2 μονάδες ανά πλήρη μήνα. Επιπλέον μόρια θα προσθέτουν ο αριθμός των παιδιών και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρία: «Δεν υπάρχει εθνικότητα ‘Μακεδόνα’»

Το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο πήρε ακόμη μία απόφαση που συνιστά τη Βουλγαρία να γράψει στις  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις το σύνδεσμο «OMO Ilinten», αναφέρει το βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο αναφορά  των Σκοπίων.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αυτή είναι η πέμπτη απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, η οποία έχει απορριφθεί- όπως και οι  προηγούμενες - από τη Βουλγαρία, εξηγώντας ότι δεν υφίσταται καμία «μακεδονική εθνική  μειονότητα».

Ο Κίριλ Ίβανοφ από το «OMO Ilinten», δήλωσε ότι οι νοτιοσλάβοι στη «Μακεδονία του Πιρίν» ίσως προβούν σε κάποιες αναφορές, αλλά, σημείωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει  κρατική πίεση στην περιοχή του Πιρίν.

«Γιατί ένας Νοτιοσλάβος ο οποίος δηλώνεται ως «Μακεδόνας» δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πόλη, να προσληφθεί στην αστυνομία ή να εργασθεί στο δικαστήριο. Η πίεση που υπήρχε από την πρώην Κρατική Ασφάλεια, τώρα γίνεται από τη ДАНС», δήλωσε ο Ίβανοφ.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ιεροσυλία το αστέρι της Βεργίνας σε χριστιανικούς ναούς»

«Τα ειδωλολατρικά σύμβολα της αρχαιότητας είναι ιεροσυλία να τα τιμούμε στην εκκλησία», δηλώνει το καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Βουλγαρίας

Ιούλιος 23, 2013.

Σόφια.

Η είσοδος του ναού που χτίστηκε στο χωριό Μουσομίστε – Мусомище έχει στολιστεί με τον ήλιο της Βεργίνας, δήλωσε ο καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Σόφιας, Μποτζιντάρ Ντιμίτροφ.

«Είχα αποφασίσει, εδώ και καιρό να μην σχολιάζω με δηλώσεις μου σε ηλιθιότητες, αλλά


 οι πράξεις  και οι κραυγές από το ‘OMO Ilinten’ νομίζω ότι αξίζουν τον κόπο για σχολιασμό».

 «Έτσι- συνεχίζει το δημοσίευμα του βουλγαρικού Φόκους- έμαθα με έκπληξη ότι η είσοδος του ναού που χτίστηκε στο χωριό Μουσομίστε είναι γεμάτη με ‘ήλιους της Βεργίνας’.

Ο ήλιος της Βεργίνας είναι ένα ειδωλολατρικό ηλιακό σύμβολο και δεν το είχαν μόνον οι αρχαίοι Μακεδόνες, αλλά και οι αρχαίοι Θράκες. Έχει βρεθεί στην ανατολική Βουλγαρία σε τάφο στο θρακικό πέλαγος.

Το να δημιουργούμε ειδωλολατρικά σύμβολα στην Χριστιανική Εκκλησία είναι ιεροσυλία και μπορεί πραγματικά να γίνει μόνο με την καπήλευση του χριστιανισμού σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πολιτικές φιλοδοξίες», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.

«Να συνεχίσω με το ίδιο πνεύμα. Είναι γνωστό ότι στην περιοχή των Σκοπίων ένας πλούσιος χορηγός έχτισε εκκλησία στην οποία έβαλε εικόνες των Μακεδόνων βασιλέων Φιλίππου και Αλεξάνδρου, τους οποίους δήλωσε ως αγίους.

Εκεί μπορεί να δει κανείς μεγάλες εικόνες του Αγίου Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αγίου Φιλίππου της Μακεδονίας.

Είναι σαφές το γεγονός ότι η Εκκλησία των Σκοπίων δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία, και η ίδια, δεν είναι αντίθετη σε αυτές τις βλασφημίες προς τη χριστιανική πίστη και στους αγίους της Εκκλησίας», είπε ο Ντιμίτροφ.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπερτροφές που τρώγονται ωμές ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από ασθένειες

Υπάρχουν κάποιες τροφές που οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει ΥΠΕΡ-τροφές. Οι υπερτροφές της φύσης κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας
Συγκεντρώνουν μέσα τους πολλά από τα θρεπτικά συστατικά της φύσης και σας τα προσφέρουν όλα συμπυκνωμένα, σε μια μπουκιά. Είναι τροφές που έθρεψαν τους λαούς ανά τους αιώνες, χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακα σε κάποιες περιπτώσεις λατρεύτηκαν ως ιερές.
Tα superfoods ή στα Ελληνικά υπερτροφές βελτιώνουν την υγεία μας και ταυτόχρονα προσφέρουν ευεξία. Είναι τροφές με υψηλή διατροφική αξία, αλλά μικρή θερμιδική.
Έχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν διάφορες ασθένειες, έχουν αντιοξειδωτική δράση, βοηθούν στην απαραίτητα αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ αποτελούν μία πρώτης τάξεως διατροφική επιλογή για όλους όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους σε σταθερό επίπεδο.Μάλιστα, πολλές από τις υπερτροφές θεωρούνται ως κορυφαία αφροδιασιακά, ενώ βελτιώνουν την ευεξία, τη διάθεση και την αντοχή
Παρακάτω παρουσιάζονται 10 υπερτροφές που τρώγονται και ωμές:
1. Φρούτα όπως το ρόδι, το αβοκάντο, τα μούρα, το μύρτιλο, το ιπποφαές, το κράνμπερι, το ακάι, τα βατόμουρα, τα σμέουρα, η καρύδα, η μαστίχα και το γκότζι μπέρι.
2. Ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους.
3. Όσπρια όπως τα κόκκινα φασόλια.
4. Παράγωγα καρπών όπως το κακάο και μαύρη σοκολάτα.
5. Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.
6. Προϊόντα μέλισσας, όπως ο βασιλικός πολτός, το κερί, το μέλι και η πρόπολη.
7. Ορισμένα βότανα όπως το ginkgo biloba και το τζίντζερ.
8. Μπαχαρικά όπως το σαφράν.
9. Δημητριακά και σπόροι, όπως ο λιναρόσπορος, η ζέα, η κινόα, το chia.
10. Κάποια φύκια όπως η σπιρουλίνα και η χλωρέλλα.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

"Oι μητροπολίτες που είχαν απαχθεί είναι νεκροί και οι Τσετσένοι διέφυγαν"

"ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ" (upd)
Οι δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί πριν από τρεις μήνες κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι νεκροί και δύο από τους δολοφόνους τους είχαν συλληφθεί ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι τουρκικές αρχές στην οδική αρτηρία που συνδέει την Άγκυρα με το Ικόνιο. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν συνεχεία!
Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της  η τουρκική εφημερίδα Radikal  οι οποία δημοσιεύει και τα ονόματά τους: Πρόκειται για δύο Τσετσένους με ρωσικά διαβατήρια και μία Σύρια, η οποία μάλιστα ήταν ... έγκυος!
Τα ονόματά τους είναι  Mogammed A., Ahmad R. και η έγκυος Fatim M .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας μετά την ανάκριση και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες  -παρά το γεγονός ότι είχαν εισέλθει στην Τουρκία παράνομα- τα τρία άτομα επαναπατρίστηκαν "στις χώρες καταγωγής τους" αλλά από ρωσικής πλευράς δεν έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός!
Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στις χώρες τους τα τρία αυτά άτομα, πάντως σε αυτό αυτοί αναφέρονται ως οι δολοφόνοι των Μητροπολιτών.
Στο τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου ΟΤV o γνωστός Λιβανέζος δημοσιογράφος και πολιτικός Σαλέμ Ζαχράν, ανέφερε επίσης ότι οι δύο χριστιανοί επίσκοποι είναι νεκροί.
Ο Ζαχράν υποστηρίζει, ότι οι Ρώσοι δέχθηκαν πρόταση, αλλά απέρριψαν χωρίς δεύτερη κουβέντα το ενδεχόμενο απελευθέρωσης φυλακισμένων Τσετσένων τρομοκρατών που ζητούσαν οι Τσετσένοι ισλαμιστές αντάρτες και γι’ αυτό προέβησαν στην εκτέλεσή τους και μάλιστα με βασανιστικό κια φριτκό τρόπο.
Η απαγωγή των δύο Μητροπολιτών είχε γίνει στις 22 Απριλίου και όλες οι πληροφορίες μιλούσαν όλο το ενδιάμεσο διάστημα για εκτέλεσή τους από Τσετσένους αντάρτες οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των ισλαμιστών τρομοκρατών..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συσκευή συνεχών μεθόδων υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας και θεραπείας αφαίρεσης CO2 συνολικής αξίας 10.000,00€, απέκτησε το Μποδοσάκειο, κατόπιν, δωρεάς του Ιδρύματος “Μποδοσάκη”

mpodosakeio__   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»-«ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» που με την υπ΄αριθμ. 480/19-7-2013 απόφαση του έκανε την αποδοχή δωρεάς μιας συσκευής συνεχών μεθόδων υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας και θεραπείας αφαίρεσης CO2 συνολικής αξίας 10.000,00€, συγχαίρει και ευχαριστεί το «ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ» και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο κ.Ιωάννη Δέτση καθώς και την κ.Ελένη Δέτση για την διαχρονική στήριξη που παρέχει στο Γ.Ν. Πτολεμαϊδας.
   Ειδικά στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία οι δωρεές αυτού του είδους συμβάλουν τα μέγιστα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχουν οι υγειονομικές μονάδες.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρασκευή Βρυζίδου: «Ούτε ένας εργαζόμενος στο δρόμο»

peddmakedonias Με βασικό θέμα τις προτάσεις του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας προς την ΚΕΔΕ που αφορούν στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου, όπως ψηφίστηκε στις 17 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, στα γραφεία της ΠΕΔ στην Κοζάνη.
Για βαρύτατο χτύπημα στην Αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έκανε λόγω η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κα. Παρασκευή Βρυζίδου, επισημαίνοντας στη συνέχεια: «έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς έχει πλήξει την αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς, συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες μας. Το πολυνομοσχέδιο οδηγεί σε διαθεσιμότητα και πιθανόν απολύσεις στους εργαζομένους. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, ώστε να μη βρεθεί ούτε ένας εργαζόμενος στο δρόμο».
Παράλληλα να τονίσουμε πως το πρωί ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία έλαβαν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών κ. Στουρνάρας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης και Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, ενώ κεντρικό θέμα ήταν το επόμενο κύμα της κινητικότητας και η εξεύρεση των επόμενων υπαλλήλων που θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο. Οι προθεσμίες που έχει θέσει η τρόικα είναι ασφυκτικές. Μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα πρέπει όπως συμφωνήθηκε, να μπουν σε κινητικότητα 4.200 υπάλληλοι. Στο δεύτερο κύμα, του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να τεθούν υπό το ίδιο καθεστώς επιπλέον 8.300 υπάλληλοι, και τον Δεκέμβριο άλλοι 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Η κινητικότητα ξεκίνησε από τη Δευτέρα με την υπαγωγή 2.000 εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης σε διαθεσιμότητα μέσω
κατάργησης δεκάδων ειδικοτήτων.
*Αναλυτικά το ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας *
 ”Σε συνέχεια της ψήφισης του πρόσφατου Νόμου «Φορολογία Εισοδήματος επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012, του Ν.4093/2012 και του Ν.4127/2013 και άλλες διατάξεις», το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.
Διαπιστώνουμε ότι η ψήφιση τελικά του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου παρά την γενική κατακραυγή στη χώρα μας, αποτελεί απόφαση που απαξιώνει το θεσμό και προσβάλλει τους λειτουργούς της, που είναι οι εκλεγμένοι από τις τοπικές κοινωνίες αιρετοί.
Εκτιμούμε ότι με το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» κατακρεουργείται στην πράξη ο συνταγματικά θεμέλιος λίθος λειτουργίας της αυτοδιοίκησης που είναι η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού. Ουσιαστικά καλούμαστε πλέον να λειτουργούμε υπό επιτροπεία και αυτό είναι κάτι που ξεπερνά τα εσκαμμένα και δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτό. Αρνούμαστε οι αιρετοί να είμαστε ουσιαστικά «υπάλληλοι» ενός υπαλλήλου του Υπουργείου. Επί πλέον αυξάνεται δραματικά η γραφειοκρατία σε σημείο να καθίσταται αδύνατη η περαιτέρω λειτουργία μας τη στιγμή μάλιστα που το χρέος της ΤΑ αντιπροσώπευε μόλις το 0,9% του συνολικού χρέους της χώρας. Για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση κατάργηση των άρθρων 76 έως 81.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις καλούμε το ίδιο το κράτος να ασκήσει τις αρμοδιότητες της ΤΑ και ας αποδείξει ότι μπορεί να τις ασκήσει με επάρκεια. Επιτέλους αν δεν μας έχουν εμπιστοσύνη ας αποφασίσει το κεντρικό κράτος ότι θέλει να καταργήσει την αυτοδιοίκηση.
Οι αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, βασικά θεμέλια του ευρωπαϊκού κεκτημένου, περιφρονούνται βάναυσα με αυτές τις αποφάσεις. Για το λόγο αυτό αποφασίζουμε να συμπαραταχθούμε ενεργά στις συλλογικές προσπάθειες που γίνονται για προσφυγή περί της αντισυνταγματικότητας του σχετικού νόμου.
Δηλώνουμε σύμφωνοι με το μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων και επιθυμούμε διαδικασίες ουσιαστικής και αδιάβλητης αξιολόγησης. Δεν μπορεί όμως να γίνεται ανεκτή η αιφνιδιαστική και ισοπεδωτική λογική κατάργησης συλλήβδην της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων και στην καθημερινότητα του πολίτη.
Εκτιμούμε ότι εάν όλο αυτό το αδιέξοδο πλέγμα των αποφάσεων ενάντια στους εργαζόμενους και την αυτοδιοίκηση δεν αναθεωρηθεί θεωρούμε επιβεβλημένη σε πρώτη φάση την ομαδική παραίτηση όλων των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης της χώρας.
 Αποφασίζουμε να αποστείλουμε τις θέσεις της ΠΕΔ στην ΚΕΔΕ ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του ΔΣ και στη συνέχεια να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και στους αρμόδιους υπουργούς, ελπίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα επικρατήσει η λογική και η σύνεση”.
Ρεπορτάζ: Θανάσης Τέγος

kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »