Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η απόκρυφη Ιστορία της ανθρώπινης φυλής ...!!!ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό, βασιζόμενο σε πανάρχαια ευρήματα, ντοκιμαντέρ που μπορεί να ...
προκαλέσει αναθεώρηση των ιστορικών περιόδων -και όχι μόνο- που έχουν καθιερωθεί στην επιστήμη της Ιστορίας.


Το εύρημα στην φωτογραφία, όπως και όλα όσα θα δείτε στο ντοκιμαντέρ χρονολογούνται αρκετές χιλιάδες χρόνια πίσω από την Λίθινη Εποχή. Πως ήταν δυνατό να υπάρχουν τόσο λεπτομερειακά τεχνουργήματα, αρχαιότερα από την Λίθινη Εποχή όταν είναι ευρέως γνωστό ότι την εποχή εκείνη ο άνθρωπος είχε σαν βασικό εργαλείο την πέτρα; Θα μπορούσαν ποτέ πρωτόγονοι άνθρωποι να κατασκευάσουν με τόση λεπτομέρεια και σε τόσο συμπαγή και σκληρά υλικά τα τεχνουργήματα που θα δείτε; Το ανατρεπτικό αυτό ντοκιμαντέρ βασίζεται στην πολυετή έρευνα του Αυστριακού ερευνητή πανάρχαιων τεχνουργημάτων Κλάους Ντόνα. Δείτε την συνέντευξη και παρουσίαση όλων όσων έχει μελετήσει και έχει καταφέρει να αναλύσει. Πραγματικά θα εκπλαγείτε. Καλή προβολή.








http://astrikiprovoli.blogspot.gr/

http://agnostesistories.blogspot.gr/
http://periergaa.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξιχνιάστηκε μετά από δέκα μήνες η ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας


Στην εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή αντικειμένων από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών, καθώς συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» και άλλοι δύο συνεργοί του.

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, τρία άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία, τα οποία φέρονται να είχαν στην κατοχή τους αντικείμενο που είχε αφαιρεθεί από το μουσείο και διαπραγματεύονταν την πώλησή του.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος και ετοιμαζόταν να πουλήσει το αντικείμενο, φέρεται να υπέδειξε στους αστυνομικούς αγροτική περιοχή στην Ηλεία, όπου και εντοπίστηκαν όλα τα αντικείμενα που εκλάπησαν από το μουσείο.

Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας από 30 έως 50 ετών είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και από την Αθήνα, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός κατάφερε να πλησιάσει έναν εκ των δραστών και προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για αντικείμενα που είχαν κλαπεί, κατάφερε να τον συλλάβει.

Στη συνέχεια κατά την διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τα δύο άλλα άτομα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Πατρών. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το μεσημέρι από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ.Δένδια.

Η ληστεία είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου. Δύο άνδρες εισέβαλαν στο μουσείο με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τη φύλακα, την οποία μάλιστα έδεσαν σε καρέκλα και φίμωσαν.

Aρχικά, οι δράστες ζήτησαν από τη φύλακα να τους πει πού φυλάσσονταν τα χρυσά στεφάνια. Η φύλακας τους είπε ότι στο μουσείο δεν φυλάσσονται τέτοια αντικείμενα.

Στη συνέχεια, έσπασαν προθήκες του μουσείου και -σύμφωνα με την αστυνομία- αφαίρεσαν χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι, και εν συνεχεία διέφυγαν.

Συνολικά οι ληστές αφαίρεσαν περίπου 65 με 70 αντικείμενα.

Το περιστατικό στην Ολυμπία είχε φέρει και πάλι στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πόσο «ανοχύρωτα» είναι, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας, πολλά μουσεία της χώρας.

in.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

“Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000″!

Σε ένα κρατικό νοσοκομείο της Μανίλα, πρωτεύουσας των Φιλιππίνων ήρθε στο φως το βρέφος που ανεβάζει τον ανθρώπινο πληθυσμό του πλανήτη στα επτά δισεκατομμύρια. («», ΕΘΝΟΣ, 31 Οκτωβρίου 2011).Βρέφος υπ’ αριθμόν 7 δισεκατομμύρια


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών όρισε επίσημα την 31η Οκτωβρίου ως Ημέρα των 7 δισεκατομμυρίων (‘7 Billion Day’). Την ημέρα αυτή, τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ο πληθυσμός της γης έφτασε τα 7 δισεκατομμύρια για την πρώτη φορά. Όμως, αντί να γιορτάζουμε το ορόσημο που οι 7.000.000.000 άνθρωποι αντιπροσωπεύουν, η UNPF αντίθετα εστιάζει στην χρήση της 31ης του Οκτώβρη για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη «βιωσιμότητα» και την «αειφόρο ανάπτυξη». Με άλλα λόγια, τα Ηνωμένα Έθνη για άλλη μια φορά δηλώνουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη και ότι πρέπει να ληφθούν πιο άμεσα μέτρα για τη μείωση της γονιμότητας.

Τα τελευταία χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν γίνει πιο τολμηροί στην προσπάθεια να προωθήσουν την αρρωστημένη ατζέντα ελέγχου του πληθυσμού της παγκόσμιας ελίτ. Οι περισσότερες από τις σημερινές οργανώσεις, όπως ο ΟΗΕ απλά θα μιλήσουν για «σταθεροποίηση» του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά όπως θα δείτε σε αυτό το άρθρο, υπάρχουν πολλοί μεταξύ της παγκόσμιας ελίτ που δεν φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά για το στόχο της μείωσης του πληθυσμού του κόσμου σε 500 εκατομμύρια (ή λιγότερο). Για εσάς μπορεί να φαίνεται σαν παραφροσύνη να θέλουμε να απαλλαγούμε από περισσότερο από το 90 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ των παγκόσμιων ελίτ ότι αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για το «καλό του πλανήτη».

Στην πραγματικότητα, δεν είναι σίγουρα τυχαίο το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη έθεσαν την ‘7 Billion Day’ ακριβώς την ίδια ημέρα που γιορτάζεται το Halloween. Ίσως θέλουν να δείξουν πόσο «τρομακτικό», είναι ότι έχουμε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, ή ίσως προσπαθούν να μας στείλουν ένα μήνυμα με το να έχουμε την Ημέρα των 7 δισεκατομμυρίων την ίδια ημέρα με «το φεστιβάλ του θανάτου».

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να παρά-είναι σύμπτωση το γεγονός ότι η ‘7 Billion Day’ πέφτει την ίδια ημέρα με το Halloween.

Σήμερα, η “βιώσιμη ανάπτυξη” έχει γίνει ένα από τα βασικά τσιτάτα που αγαπούν να χρησιμοποιούν εκείνοι που βρίσκονται στο ριζοσπαστικό οικολογικό κίνημα, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα ότι ένα από τα βασικά στοιχεία της «βιώσιμης ανάπτυξης» είναι ο έλεγχος του πληθυσμού.

Έτσι τι ακριβώς θεωρείται ότι είναι το ιδανικό για τον πληθυσμό της γης από εκείνους που σπρώχνουν την “αειφόρο ανάπτυξη”;

Καλά, φυσικά υπάρχει μεγάλη διαφωνία για το θέμα αυτό, αλλά πολλοί είναι πολύ ανοικτοί στο γεγονός ότι πιστεύουν ότι η γη θα πρέπει να έχει μόνο 500 εκατομμύρια ανθρώπους (ή λιγότερους).
Για παράδειγμα, η πρώτη από τις «νέα 10 εντολές» στους διαβόητους “Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας” (GeorgiaGuidestones) λέει τα εξής ….

«Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση».

Ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ θα πάει ακόμα πιο μακριά ….
“Ένας συνολικός πληθυσμός 250 με 300.000.000 ανθρώπους, δηλ. με μία κατά 95% πτώση από τα σημερινά επίπεδα, θα ήταν ιδανικός.”

Ο Dave Foreman, συν-ιδρυτής του ‘Earth First’, λέει ότι η μείωση του πληθυσμού μας μέχρι τα 100 εκατομμύρια είναι ένας από τους τρεις βασικούς στόχους του …

“Οι τρεις κύριοι στόχοι μου θα ήταν να μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός σε περίπου 100 εκατομμύρια παγκοσμίως, να καταστραφεί η βιομηχανική υποδομή και να δούμε την άγρια ​​φύση, με όλα τα είδη, να επιστρέφουν σε όλο τον πλανήτη.”

Δυστυχώς, αυτού του είδους τα σκουπίδια διδάσκονται ακόμα και στα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Αυτό είναι το φινάλε της σκληροπυρηνικής πράσινης ατζέντας. Προκειμένου να σώσουν τη γη, αισθάνονται ότι πρέπει να μειώσουν δραματικά τους αριθμούς μας και να ελέγχουν πολύ στενά τις δραστηριότητές μας.

Ήδη οι νόμοι περί “ευθανασίας” χαλαρώνουν επικίνδυνα στην Ε.Ε, όλοι γινόμαστε δωρητές οργάνων (πράγμα που ευνοεί και το λαθρεμπόριο οργάνων, είναι μια μορφή ανακύκλωσης), και οι αυτοκτονίες έχουν γίνει είδος “μόδας”. Τα παιδιά έχουν ποινικοποιηθεί οικονομικά, τα επιβαλλόμενα κοινωνικά πρότυπα, ζητούν άνδρες εργένηδες, και γυναίκες καριέρας οι οποίοι θα διασκεδάζουν μεταξύ τους, αλλά χωρίς συναισθήματα, και χωρίς να κάνουν παιδιά, γιατί θα τους “χαλάει” τη “ζαχαρένια” τους.

Ας μην ξεχνάμε τα ακτινοβολούμενα τρόφιμα (που σημαίνει λιγότερα θρεπτικά συστατικά, άρα περισσότεροι θάνατοι από αρρώστιες), τον απαίσιο και ανθυγιεινό τρόπο ζωής που μας επιβάλλουν μέσω εργασιακού “μεσαίωνα” και θα καταλάβετε που το πάνε.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην Agenda 21 την οποία απροκάλυπτα προωθεί πλέον η Νέα Τάξη Πραγμάτων, ίσως και από φόβο γιατί όλο και περισσότεροι το συνειδητοποιούν, και θα αντιδράσουν. Οπότε ας προλάβουμε να φτιάξουμε Παγκόσμια Χούντα, και μετα αν “σας βαστάει αντιδράστε”.

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Morgellons - Μας σκοτώνουν μέσω αεροψεκασμών! Αφυπνισθείτε!


Μια πτυχή της ιστορίας των chemtrails είναι ότι μέσα από το νέφος δημιουργούν την εξάπλωση της ασθένειας Morgellons. Το παράξενο είναι ότι οι ίνες που έχουν βρεθεί στα σώματα των προσβεβλημένων ανθρώπων που έχουν την ασθένεια Morgellons εχουν συνδυαστεί με τις ίνες που
βρίσκονται στο νέφος των chemtrails...και σε σταγόνες της βροχής. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αναπνέει τον αέρα ενδέχεται να έχει εκτεθεί σε αυτή την ασθένεια.

Ο Ερευνητής Clifford Carnicom έχει πρόσφατα αναφερθεί σε καποιες ανωμαλίες του αίματος και λοιμώξεις που έχουν σχέση με αυτές τις ίνες.. Η νεότερη έρευνα της Clifford Carnicom δείχνει ότι οι αιωρούμενες ινες των chemtrails και οι ίνες(blood cell) που βρίσκονται στους ιστούς των ασθενών με προχωρημένη ασθένεια Morgellons είναι ίδιες.

Οι συνέπειες αυτών των ευρημάτων είναι τεράστια. Έχουμε όλοι εκτεθεί στην ασθένεια Morgellons μέσω των chemtrails;
Αυτές οι φρικτές πληροφορίες οδηγούν σε σκέψεις. Δολοφονία του ανθρώπινου πληθυσμού εκ προθέσεως, με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας που δημιούργησε τεχνητά ένα παθογόνο οργανισμό που διασκορπιζεται μέσα από τον συνεχιζόμενο chemtrails ψεκασμό. Ο Jan Smith έχει υποστεί ζημία από την ασθένεια Morgellons προιόν της Νανοτεχνολογίας για πάνω από 10 χρόνια τώρα.

Τεκμηριώνει την εντυπωσιακή έρευνα του και την έχει θέσει στην πρώτη γραμμή σε εκείνους που εργάζονται για να ξετυλίξουν το μυστήριο αυτής τής τρομακτικής νέας ασθένειας.

Η έρευνα και η τεκμηρίωση του προσκομίζεται στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.morgellonsexposed.com
και μεταφρασμένο εδώ..

Παρακαλείσθε να διαβιβάσετε τις πληροφορίες αυτές σε γιατρούς σας, τους εκπροσώπους του Κογκρέσου και των μέσων ενημέρωσης.Παντού… «Μπείτε να δείτε υπάρχουν πολλά στοιχεία. Είναι ένα πολύ σύνθετο πολύπλοκο δίκτυο των παθογόνων παραγόντων. Οργανικά, ανόργανα και όλων των ειδών τα πράγματα.

Έχουμε ίνες, βαρέα μέταλλα, βακτήρια, μύκητες, ιούς που φαίνεται να λειτουργεί κάπως σε συνεργιστική δράση. Κανένας τους δεν καλό για το ανθρώπινο οργανισμό . «Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το σύνολο του πληθυσμού ασκεί τώρα αυτές οι ανωμαλίες στο αίμα τους…

*Εάν αντιμετωπίζετε κόπωση, πληγές στο δέρμα, κάψιμο, πόνους και την αίσθηση ότι σέρνονται έντομα κάτω από το δέρμα σας, είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από την ασθένεια Morgellons. Να έχετε ωστόσο υπόψη, πως πιθανόν να μην υπάρχει αυτή η ασθένεια. Το εάν η Morgellons είναι ή δεν είναι μια πραγματική αρρώστια, είναι κάτι που κανείς δεν το γνωρίζει.

Κάτι παρόμοιο με τα συμπτώματα που περιγράφηκαν πιο πάνω, συμπληρωμένα με την εμφάνιση περίεργων ινών ή νημάτων που αναπτυσσόντουσαν επάνω στο δέρμα ή λίγο πιο κάτω από αυτό, αναφέρθηκαν από τον γιατρό του 17ου αιώνα, Thomas Browne.

Οι φωτογραφίες είναι αληθινές δημοσιευμένες απο τους ίδιους τους επιστήμονες που κάνανε την έρευνα.. Μπείτε στο internet και ψάξτε Morgellons ,γίνεται χαμός..πατήστε το διαβάστε περισσότερα για να δείτε όλη την έρευνα..











Διαβάστε περισσότερα » »

"ΚΙΝΗΜΑ ... ΕΦΑΠΑΞ" ΑΠΟ Α/ΓΕΝ Πρωτοφανές έγγραφο-προειδοποίηση στην κυβέρνηση: "Έχετε πλήξει το ηθικό μας..."

Με την ένδειξη "Εξαιρετικά επείγον" σε έγγραφό του ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Κοσμάς Χρηστίδης, έγiνε ίσως ο πρώτος ανώτατος αξιωματικός μετά το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 που έθεσε μετ'επιτάσεως και ζητά απαντήσεις σε ζήτημα πολιτικής υφής, τυπικά απευθυνόμενος στην πολιτική
ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (υπουργό και δύο υφυπουργούς), ουσιαστικά, όμως, στην ίδια την κυβέρνηση.

Στο εσωτερικό έγγραφό του ο Α/ΓΕΝ χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης γα την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη (Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει το ηθικό των στελεχών...), ("...μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και το κυριότερο διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων...") και ζητά απαντήσεις "εδώ και τώρα"!

Όσο σοβαρό και αν είναι το έγγραφο που υπογράφει ο Α/ΓΕΝ, ακόμα πιο σοβαρή είναι η ενέργειά του που σπάει ένα "ταμπού" της Μεταπολίτευσης: Οι αξιωματικοί επισήμως δεν θέτουν πολιτικά ζητήματα στην πολιτική ηγεσία. Και τα θέματα που θέτει είναι 100% πολιτικά, έστω και αν ακούγονται ως "οικονομικά".

Ερώτημα είναι το "Γιατί προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια από την στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, αφού στο υπουργείο, όπως και σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό δεν αποφασίζει η κυβέρνηση για τα οικονομικά ζητήματα, αλλά η τρόϊκα". Ίσως γιατί πιστεύει το αντίθετο. Ότι θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει την θεση της...

Ο αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης είναι ένας καλός αξιωματικός, "μάχιμος", αν και μηχανικός. Αποδείχθηκε μάλλον καλύτερος απ'ότι πίστευαν οι περισσότεροι όταν επιλέχθηκε από μια θέση πρακτικά "βοηθού αποθηκάριου" για να αναλάβει την ηγεσία του Ναυτικού στο πολιτικό πραξικόπημα των Παπανδρέου-Μπεγλίτη της 1ης Νοεμβρίου 2011, προφανώς γιατί κρίθηκε έμπιστος της τότε κυβέρνησης μειωμένης εθνικής αντίληψης.

Και ίσως να αδικήθηκε από τον τρόπο που ανέλαβε Αρχηγός, με τον αποκεφαλισμό έξι ανωτέρων του που σίγουρα στοιχειώνουν την παρουσία του στην θέση του Α/ΓΕΝ.

Τι τον έκανε, όμως, να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση; Η πίεση από την πλευρά των στελεχών, σίγουρα είναι ο ένας λόγος.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά μεταξύ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και γενικά μονίμων στελεχών των ΕΔ. Υπάρχει οργή και είναι δικαιολογημένη.

Όσο και αν η τοποθέτηση ενός γνήσιου εκπροσώπου της πατριωτικής πτέρυγας της ΝΔ, του Πάνου Παναγιωτοπουλου ως επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο έξυπνος "χαμηλών τόνων" τρόπος που έχει χειριστεί μέχρι στιγμής το ζήτημα των μειώσεων στις αποδοχές των στελεχών, λειτουργεί ως "αλεξικέραυνο", η κατάσταση έχει φτάσει στο "μη περαιτέρω".

Και ο Αρχηγός "δικαιούται διά να ομιλεί" αυτοδίκαια, πλέον.

"Έστω και κατ'αυτό τον τρόπο που αμφισβητεί την σχέση πολιτικής και στρατιωτικής ιεραρχίας;" θα διερωτηθούν κάποιοι.

Εκτίμησή μας είναι ότι έκανε λάθος θέτοντας κατ'αυτό τον τρόπο το ζήτημα. Υπάρχει θέμα πειθαρχίας. Η στρατιωτική ηγεσία δεν μπορεί να δημιουργεί ζητήματα πειθαρχίας κατ'αυτό τον τρόπο σε μια τέτοια εποχή. Τουλάχιστον έπρεπε να θέσει και το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στόλου. Πόσο καιρό έχουν να κάνουν σοβαρή άσκηση στην Διοίκηση Φρεγατών και Υποβρυχίων;

Αλλά υπάρχει και ο αντίλογος: Αν δεν τεθούν τώρα ζητήματα, πότε; Οι ξένοι έχουν αναλάβει τον έλεγχο της χώρας. Υπάρχουν καταλληλότεροι για να θέσουν έστω εμμέσως, αλλά με σαφήνεια, ζητήματα ακολουθούμενης πολιτικής στο στράτευμα, από τους φυσικούς ηγέτες των ΕΔ;

Ένας δεύτερος λόγος θα μπορούσε να είναι η ανάγκη που νιώθει εν όψει κρίσεων να δώσει το στίγμα του και να ενισχύσει την υστεροφημία του, αφού είναι σφόδρα πιθανή η αποστρατεία του.

Το βέβαιο είναι ότι ο Αρχηγός διέβη τον Ρουβικώνα.

Ας μην θεωρήσει η πολιτική ηγεσία της χώρας ότι "Όλα καλά στις Ένοπλες Δυνάμεις, το "έφαγαν" κι αυτό" γιατί έτσι τους βολεύει. Ας ακούσουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε αυτά που τους λέει και τους εφιστά την προσοχή.

Διαβάστε ολόκληρο το περιεχόμενο του πρωτοφανούς εγγράφου του Α/ΓΕΝ και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

“Το ΓΕΝ έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού τηλεφωνημάτων από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για ανακοινώσεις που γίνονται από τα Μ.Μ.Ε περί επικείμενης φορολόγησης των εφάπαξ παροχών, με αναδρομική μάλιστα από το 2010 εφαρμογή, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση που θα φτάνει ακόμη και σε ποσοστά του 45%.

Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει τόσο το ηθικό των στελεχών όσο και την ικανότητα διαχείρισης της οικογενειακής τους καθημερινότητας, είναι δε αυτονόητο ότι η μείωση των εφάπαξ παροχών δημιουργεί μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και το κυριότερο διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων καθώς είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει ένα μεγάλο κύμα φυγής μέσω υποβολής παραιτήσεων, γεγονός που θα ενεργοποιήσει σειρά άλλων παρενεργειών.

Κατόπιν των ανωτέρω έχουμε την άποψη ότι θα πρέπει να εκδηλώσετε ενέργειές σας είτε προς την κατεύθυνση της διάψευσης των συγκεκριμένων ειδήσεων είτε με ουσιαστική παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την αποφυγή τέτοιων δυσμενών εξελίξεων, όπως αυτό της φορολόγησης του εφάπαξ”.

Το ζήτημα, φυσικά δεν είναι το εφάπαξ (το οποίο δεν παύει να είναι κρίσιμο). Το εφάπαξ χρησιμοποιείται ως αφορμή για να τεθεί "κόκκινη γραμμή" από πλευράς ηγεσίας του ΠΝ και να τονιστεί ότι "Δεν γίνονται αποδεκτές οι νέες μειώσεις στις αποδοχές μας".

Και βέβαια, δεν θα λυθεί το πρόβλημα ακόμα και αν αποστρατευθεί ο Α/ΓΕΝ στις κρίσεις που έρχονται.

Όταν το τρένο έρχεται, δεν κοιτάμε την αντίθετη κατεύθυνση κλείνοντας και τα αυτιά μας και υποδυόμαστε ότι "Δεν υπάρχει τρένο". Γιατί τότε θα περάσει από πάνω μας...
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκαψαν σημαίες της ΠΓΔΜ και "υποδέχτηκαν" με αυγά τον Γκρουέφσκι στα Τίρανα

Με μπουκάλια και αυγά "υποδέχτηκαν" τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι στην Αλβανία. Άγνωστοι κατέβασαν και έκαψαν σημαίες της ΠΓΔΜ (Vid)
Με αυγά και μπουκάλια "υποδέχτηκε" τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι ομάδα Αλβανών στα Τίρανα.
Η επίθεση σημειώθηκε καθώς ο Νίκολα Γκρουέφσκι έβγαινε από κεντρικό ξενοδοχείο στα Τίρανα, με τις κάμερες να "συλλαμβάνουν" τους δράστες.
Οι νέοι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό A1 Report, ανέφεραν πως προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ασκεί ο Νίκολα Γκρουέφσκι απέναντι στους Αλβανούς των Σκοπίων.
Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν σημαίες της ΠΓΔΜ που είχαν τοποθετηθεί στην πόλη των Τιράνων για την επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού και τις έκαψαν.

Πέταξαν αυγά στον Γκρουέφσκι από newsview

Το υπoυργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ καταδίκασε το κάψιμο σημαιών της χώρας στο κέντρο των Τιράνων το βράδυ της Παρασκευής.
"Εκτιμούμε ότι αυτή η απολίτιστη πράξη δεν είναι προς όφελος των φιλικών σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Αλβανίας, ιδιαίτερα τη στιγμή που το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι στην Αλβανία, κατά την οποία οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν τις σχέσεις καλής γειτονίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας.
Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην επιτραπεί να προκληθεί ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών τις οποίες θέλουμε να οικοδομήσουμε σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Η πρεσβεία της ΠΓΔΜ στα Τίρανα ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εξηγήσεις για το κάψιμο των σημαιών της χώρας, και το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας στα Σκόπια, Αρμπεν Τσέκου για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "αναμένει από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας να λάβουν επειγόντως τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την απόδοση ευθυνών στους δράστες και από την κυβέρνηση της φιλικής χώρας, Αλβανίας να καταδικάζει αυστηρά την αποτρόπαια αυτή πράξη η οποία υποδαυλίζει τη μισαλλοδοξία και προσβάλλει τα αισθήματα των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Χθες (23-11-2012) το πρωί, αστυνομικοί της Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα δύο ημεδαπούς, 20 και 59 χρονών για κλοπή.
Συγκεκριμένα, υπάλληλοι φύλαξης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.) διαπίστωσαν ότι από το ορυχείο Καρδιάς της Δ.Ε.Η. Α.Ε., οι δύο συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει διάφορα μεταλλικά αντικείμενα  συνολικού βάρους εννιακοσίων κιλών (900) περίπου, που βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν.
Τα κλοπιμαία αξίας διακοσίων εβδομήντα ευρώ (270€), κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

΄Ωστε να βάλουμε όλοι πλάτη...Όχι! γιατί δεν τα φάγαμε όλοι μαζί Πολιτικέ...

   
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Κύριε Πολιτικέ γιατί κόψατε το μισθό του συνταξιούχου;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
- Γιατί κόψατε το επίδομα του ανέργου;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
 - Γιατί κόψατε φάρμακα και περίθαλψη;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
- Γιατί επιβάλετε τόσο βαρύτατη φορολογία στη φτωχολογιά και όχι στους «έχουντες»;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».

.................

- Ρε συ θα τον βαρέσω…κασέτα έχει βάλει και παίζει... και μας τα φορτώνει κιόλας όλα από πάνω...για τόσο ηλίθιους μας έχει!
 
- Σκάσε ρε μαλάκα, θα μας την πέσει η φρουρά του…γεμάτο αστυνομία είναι, δε βλέπεις; Πάμε να φύγουμε.
- Άσε με ρε γαμώτο…ένα νεράτζι θα του πετάξω μόνο…ένα μόνο…
- Ρε πάμε σου λέω…
 Κάτσε τώρα να πιούμε μια μπύρα και να μου πεις ρε αγριεμένο νιάτο τι θα έκανες εσύ καλύτερο…
- Ρε πας καλά; Συμφωνείς μαζί του δηλαδή;
- Δηλαδή, εσύ ρε φίλε τι θα έκανες; Δεν θα έπαιρνες μέτρα για να βγούμε από την κρίση;
- Και βέβαια. Αλλά θα ξεκινούσα από την αρχή. Όχι από το τέλος.
- Δηλαδή;
- Πρώτα πας στην «πηγή του κακού».
- Και ποια είναι αυτή;
- Αυτοί που «ευθύνονται». Αυτοί που «έφαγαν». Αυτοί που «ξέσκισαν» τα πάντα. Αυτοί γενικά που «επωφελήθηκαν». Και μάλιστα χοντρά.
- Αυτοί λένε όμως ότι ήσουν κι εσύ στο τραπέζι.
- Ναι, ε; Κι εγώ γιατί είμαι άνεργος, πάμφτωχος, άρρωστος χωρίς περίθαλψη κι εγώ και η οικογένειά μου, ενώ αυτοί δεν ξέρουν τι έχουν;
- Εντάξει, εννοούν στο μέτρο της «αναλογίας» των ευθυνών.
- Ωραία λοιπόν, στα πλαίσια αυτού του μέτρου της «αναλογίας των ευθυνών» ας ξεκινήσουν πρώτα τις έκτακτες εισφορές (και μάλιστα βαριές) απ’ αυτούς που έφαγαν τη μερίδα του λέοντος. Κι αν στο τέλος υπάρξει ένα μικρό υπόλοιπο κρατικού χρέους, τότε ναι, να απευθυνθούν και στον υπόλοιπο λαό. Δεν πας κατ’ ευθείαν στο λαουτζίκο. Όχι χοντροέφαγαν «κάποιοι» και πας το λογαριασμό στη «φτωχολογιά».

- Πιάνονται μωρέ τώρα αυτοί; Ποιός κατάφερε να τους αγγίξει ποτέ για να τους αγγίξουν τώρα;

.......................
Πόσες φορές την ημέρα άραγε επαναλαμβάνεται το παραπάνω σκηνικό απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε εργασία, σε κάθε εκπομπή;
Και πάντα μα πάντα σταματάει στο ίδιο κομβικό ενοχλητικό ερώτημα:

Πιάνονται μωρέ τώρα αυτοί;

(ερώτημα που διεκδικεί να μετατραπεί σε «μοιραία διαπίστωση» που με την σειρά της θα καθορίσει κάθε μα κάθε Πολιτικοκοινωνική Εξέλιξη. Αναλόγως την «απάντηση» που θα δοθεί κυρίαρχα στο «ερώτημα»):
Η απάντηση στο παραπάνω καθορίζει και θα συνεχίσει να καθορίζει την όποια Πολιτικοκοινωνική ρότα θα πάρει η Ελληνική κοινωνία.
Πρώτη πιθανή απάντηση: Δεν πιάνονται, οπότε «πάμε παρακάτω»....
(η απάντηση που θεωρούν δεδομένη οι Πολιτικοί μας και «αναλόγως πράττουν» - τουτέστιν «βιάζουν ασυστόλως» ότι βρεθεί μπροστά τους από τη φτωχολογιά – ποιός έχασε την Ηθική για να την βρουν αυτοί άλλωστε;)
Δεύτερη πιθανή απάντηση: Ναι, πιάνονται....
Και ποιός να τους πιάσει; Θα αντιτείνει κάποιος...Ορθόν κι αυτό! άλλωστε, οι θιασώτες της Πρώτης Πιθανής απάντησης (και κυρίαρχης όπως αποδεικνύεται καθημερινά κι ολημερίς από τους «θανάτους των Πολιτών», ωπ, γράψτε λάθος, τις διαρκείς «θυσίες των Πολιτών» ήθελα να πω) διαθέτουν απίστευτο οπλοστάσιο στήριξής της...
Και η ζωή στο Ελλαδοκαφριστάν συνεχίζεται αδιαταράκτως ρέουσα....
Τα σχολεία κινδυνεύουν άμεσα να μην έχουν θέρμανση τις επόμενες μέρες της χειμωνιάτικης παγωνιάς....
Ασθενείς πεθαίνουν επειδή το κράτος τους έκοψε τα φάρμακα και την νοσηλεία.
Πολίτες εξαθλιώνονται και αφαιρούν τη ζωή τους...
Ε, και; Ποιανού ιδρώνει το αυτί;

Κυνικό ακούγεται, ε;

Κι όμως! Η "ανερυθρίαστα θρασυτάτη" (μεταξύ πολλών άλλων παρομοίων "μαργαριταριών") απάντηση των πολιτικών στα κανάλια, από το πρωί ως το βράδυ επιμένει να είναι η συνήθης:

Δεν υπάρχουν χρήματα γιατί όλοι μαζί τα φάγαμε.

Ίσως δεν το λένε ακριβώς έτσι, αλλά το νόημα των λόγων τους αυτό είναι.
Κάνουν μια επίμονη προσπάθεια να πείσουν την κοινωνία ότι όλοι μαζί έχουν την (συν)ευθύνη γι’ αυτά τα χάλια.
Άραγες όμως, ο ηγέτης και τα στελέχη του κι αυτά της Πολιτείας δεν πληρώνονται γι’ αυτό ακριβώς; Για μια νοικοκυρεμένη διαχείριση ώστε να μην προκύπτουν τέτοια προβλήματα.
Κι όμως. Όχι μόνο δεν έπραξαν αυτό για το οποίο πληρώθηκαν αλλά φορτώνουν τώρα τις ευθύνες στον απλό πολίτη.
Τα ΜΜΕ φροντίζουν βεβαίως, επιμόνως κι αδιαλείπτως να στηρίζουν το «παραπάνω σκεπτικό»:

«Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας σας βεβαιώ δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».

Στο «και ποιός να τους πιάσει» τι θα μπορούσε άραγε ν’ αντιπαραθέσει κανείς;
Τι άλλο από την απλή πραγματικότητα:

Η Δικαιοσύνη δεν έχει εξαπολύσει το αναμενόμενο – από το Λαϊκό αίσθημα δικαιοσύνης – κύμα διώξεων κατά της διαφθοράς και «όλων αυτών που έφαγαν»....και φυσικά, το ότι είναι προφυλακιστέοι, έτσι, δυό – τρεις για την «τιμή των όπλων», όχι «δεν πιάνεται»....

Και ούτε τα ΜΜΕ βεβαίως, βεβαίως έχουν ξεκινήσει καμία λυσσώδη σταυροφορία υπερ αυτού του «Δικαίου Αγώνος» απονομής Δικαιοσύνης (και βεβαίως «δικαίας φορολογίας»)....που και που μόνον ρίχνουν κι από καμιά «στημένη ατάκα» ...έτσι για την «Τιμή των Όπλων» κι αυτοί...
Και μετά αναρωτιούνται οι ΜΜΕδες γιατί τους «παίρνει κι αυτούς η μπάλα της Λαϊκής (σιγοβράζουσας) Οργής».....
...μπααα, μην τσιμπάτε...ούτε καν αναρωτιούνται...το ξέρουν καλά αυτό. Απλά το αποδέχονται ως «λελογισμένο ρίσκο της δουλειάς και των υψηλών καρπών της». Ιδίως από την στιγμή που αυτή η Οργή παραμένει επί μακρόν και σταθερά ως «απλά σιγοβράζουσα»....
Άλλωστε, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ «εκμεταλλεύονται ασυστόλως» και οι μεν (Πολιτικοί) και οι δε (ΜΜΕ) και οι «όπισθεν αυτών (και λοιπών) επιβαίνοντες» (γενικώς ας πούμε «Ισχυροί του Χρήματος»)....
Την «περίεργη τάση» αυτής της Λαϊκής Οργής να παραμένει «πεισματικά» σε επίπεδα «σιγανού βρασμού» και να μην «διογκώνεται» ότι μα ότι και αν κάνουν στον ανεκτικό «παθητικό» φορέα της (Πολίτη).
Κι όσο το βλέπουν αυτό οι «Σκοτεινοί μας Γητευτές», τόσο αφιονίζονται και πειραματίζονται με ακόμη πιο «χονδροειδείς» μεθόδους.
Πχ Κάθε τόσο ακούς κι έναν κυβερνητικό πολιτικό να λέει ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να βάλουν πλάτη για να βγούμε από την δύσκολη περίπτωση.
Άνεργοι
Συνταξιούχοι
Ανάπηροι
Πολύτεκνοι
Κάθε μα κάθε «αδύναμος»....
Κι όλο και συμπληρώνουν τη λίστα με «παράδοξα»....Έχεις τρία παιδιά; Πως τολμάς; Πλήρωσε τώρα τεκμήριο για το κάθε παιδί, έτσι για να μάθεις να μην γεννοβολάς αβέρτα τη στιγμή που δεν είσαι μουσουλμάνος λαθρομετανάστης....
Κι ο Πολίτης αναρωτιέται: όλα αυτά τα λαμόγια που έφαγαν χοντρά τόσες δεκαετίες γιατί δεν προηγούνται στην «έκτακτη εισφορά»;
Όλοι αυτοί που επωφελήθηκαν από κρατικές προμήθειες γιατί δεν προηγούνται;
Αλλά εεεπ....μην χαίρεσαι αγωνισταρά μου....ως εκεί....τίποτα παραπάνω: απλά αναρωτιέται ο «απλός αδύναμος Πολιτάκος». Έτσι, για να έχει και λίγο ενδιαφέρον η μέρα του.
Έτσι απλά, σαν την μουτρωμένη ερωμένη που γκρινιάζει, ας πούμε, επειδή ο άλλος τελείωσε χωρίς να την περιμένει...τόσο απλά....και τίποτε παραπάνω....καμία απολύτως άλλη αντίδραση...
 
Περιμένει τώρα κανείς ότι Πολιτικοί και γενικώς Κρατούντες θα «μασήσουν με ολίγη κρεβατομουρμούρα»; Βρε άστον να ξεσπάσει σου λέει. Να φεύγει και ο ατμός απ’ την χύτρα. Άστον να μουρμουράει...Αφού σε λίγο πάλι στα τέσσερα θα τον ρίξεις. Και χωρίς να τον ρωτήσεις μάλιστα. Εξουσία χωρίς Ηδονή, πάει; Δεν πάει. Τα τυχερά του επαγγέλματος. Τι κι αν γκρινιάζει λίγο μετά; Η δουλειά να γίνεται.
Κοίτα να δεις που επικρατεί τελικά μια «ιδιότυπη Πολιτική Σαρία»!
Κι επιμένει μετά να αμολάει πολιτικές κορώνες στα βιασμένα δουλικά του:

«Το Μνημόνιο είναι ο μόνος δρόμος. Η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών είναι ο μόνος δρόμος για να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά».

Οποίο θράσος. Και ξεχνάει το «βιασμένο δουλικό» του «έμπροσθέν του», ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν χρηματοδότησαν «επιχειρηματικά σχέδια» κάποιου μικρού επίδοξου αυτοαπασχολούμενου. Τους ένοιαζαν πάντα οι «εγγυήσεις». Τα ακίνητα δηλαδή. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Μόνο που τώρα θέλουν πολύ περισσότερα ακίνητα απ’ ότι κάποτε. Το ίδιο θα ισχύει και αφού πάρουν την «περιβόητη κεφαλαιακή» τους ενίσχυση. Το «δωράκι του Μνημονίου». Δεν θ’ αλλάξει κάτι στην αγορά. Έτσι κι αλλιώς, οι «μικροί» είναι εξαφανισμένοι από τα πλάνα των τραπεζών, οι μεσαίοι διαλυμένοι και με όλα τα ακίνητά τους ήδη υποθηκευμένα και οι «Μεγάλοι» δεν περιμένουν από τις εγχώριες τράπεζες να χρηματοδοτηθούν. Έχουν ήδη λυμένα τέτοια προβλήματα «λαμβάνοντας» από μεγάλα χρηματοδοτικά κανάλια του εξωτερικού. 
Οι τράπεζες πολύ απλά μόλις πάρουν στα χέρια τους αυτό το "δωράκι" των πολιτικών θα το "δανείσουν" στο κράτος με ένα γερό επιτόκιο. Εις υγείαν των κορόϊδων, ναι των ήδη και πολλαπλώς "βιασμένων δουλικών". Άντε κι ένα μέρος του θα το επενδύσουν σε διεθνή χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Ούτε ευρώ πάντως δεν θα πέσει στην αγορά.
Κι όμως, οι Πολιτικοί μας και τα ΜΜΕ επιμένουν σ’ αυτό το «παραμύθι». Και γιατί να μην επιμένουν; Υπάρχει περίπτωση να μην το χάψει το «βιασμένο δουλικό»;

Όσο για τους «αμετανόητους αντιδρώντες» καραδοκεί στη γωνία το «κακό σκυλί»:

Πως τολμάς ραγιά να διαμαρτύρεσαι;
Πως τολμάς να μην δέχεσαι την πεφωτισμένη Ηγεσία σου;
Πως τολμάς να αντιδράς στον ακρωτηριασμό της τσέπης σου;
Πως τολμάς να μη νοιώθεις την ανάγκη του γκοβέρνου για σκληρά μέτρα;
Πως τολμάς να σκέφτεσαι και μόνον να σηκώσεις κεφάλι;
Πως τολμάς να μην αφήνεσαι στο βιασμό;
Βεβαίως, δεν τα έχει ξεστομίσει ακόμη αυτά τα λόγια.
Περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Μετράει ακόμη το «πόσοι» θα «αντισταθούν σθεναρά» καθώς και το «τι δυνατότητες» θα έχουν.....
Και «προετοιμάζεται» για το «καίριο χτύπημα»....
Εκτός αν η «αδύναμη θηλυπρεπής χρυσαλίδα»  προλάβει να μεταμορφωθεί σε ακόμη πιο «Σκοτεινή Θανάσιμη Πεταλούδα» και χτυπήσει πρώτη....

Ή μήπως το «κακό σκυλί» αυτό ακριβώς περιμένει και χρειάζεται για να μπορεί να ισχυριστεί μετά ότι βρίσκονταν σε «νόμιμη άμυνα»;

Η Ιστορία πάντα είχε «μπερδεμένα γούστα».....

Και συνήθως τέτοιες ιστορικές στιγμές τις καθόριζε όχι η «Λογική», αλλά το «συναίσθημα», η «τυχαιότητα» και ο «αστάθμητος παράγοντας»....

Πχ ένας εξαθλιωμένος, οργισμένος, οπλισμένος «απλός» Πολίτης, αποφασισμένος για όλα....

Γιώργος Ανεστόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »

Είναι καλά στην υγεία του ο Μητροπολίτης αναφέρει στο kozan.gr ο θεράπων ιατρός κ. Γεροντίδης – Αναζητούνται ακόμη τα αίτια του λιποθυμικού επεισοδίου (Nέα ενημέρωση)

To kozan.gr, που μετέδωσε την είδηση για την περιπέτεια της υγείας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητος, επικοινώνησε – πριν από λίγο – με την κλινική Αγ. Λουκά στη Θεσσαλονίκη και συνομίλησε με τον θεράπων ιατρό κ. Γεροντίδης, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι καλά στην υγεία του ο μητροπολίτης και διενεργούνται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθούν επακριβώς τα αίτια του λιποθυμικού επεισοδίου που είχε χθες αργά το βράδυ.
Επιπροσθέτως, μας ενημέρωσε πως δεν έχει επιβεβαιωθεί 100% ότι πρόκειται για εγκεφαλικό επεισόδιο.


kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα υπέροχα οφέλη του λεμονόνερου στην υγεία μας


Σε πολλά άτομα αρέσει η ξινή γεύση του χυμού λεμονιού στα πιάτα τους. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να απολαύσετε το χυμό λεμονιού και σε άλλες περιπτώσεις; Τα οφέλη από το χυμό λεμονιού και το νερό στην καθημερινή μας ζωή, είναι πολλαπλά. Πρέπει απλά να ενημερωθούμε και
να το συμπεριλάβουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα.

Το λεμόνι είναι ένα οικονομικό και κοινό εσπεριδοειδές, δημοφιλές για τη μαγειρική και τη φαρμακευτική χρήση του. Νοστιμίζει πολλές συνταγές φαγητών και γλυκών, όπως το κέικ

λεμονιού, το λεμονάτο κοτόπουλο, αλλά και πολλά ποτά και χρησιμοποιείται επίσης για γαρνίρισμα.
Ο χυμός λεμονιού αποτελείται από περίπου 5% κιτρικό οξύ που δίνει τη όξινη γεύση στο λεμόνι. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, περιέχει πολλές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Β και η ριβοφλαβίνη και μέταλλα όπως το ασβέστιο, το φώσφορο, το μαγνήσιο, καθώς και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Συνήθως καταναλώνεται ο χυμός του σκέτος ή με την προσθήκη νερού.
Το λεμονόνερο, είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο ποτό, ειδικά όταν λαμβάνεται το πρωί. Η καθημερινή κατανάλωση λεμονόνερου, προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως:


Ωφέλιμο για το στομάχι

Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα πέψης, όταν αναμειγνύεται με ζεστό νερό. Σε αυτές περιλαμβάνεται η ναυτία, το φούσκωμα και άλλα. Λόγω των χωνευτικών ιδιοτήτων του λεμονιού, τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως η καούρα, το φούσκωμα και το ρέψιμο, ανακουφίζονται.
Πίνοντας χυμό λεμονιού τακτικά, βοηθάτε επίσης τη λειτουργία του εντέρου. Το λεμόνι καθαρίζει επίσης το αίμα, θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα και συμβάλει στην ανακούφιση του λόξυγγα όταν καταναλώνεται ως χυμός. Τέλος, θεωρείται ότι βοηθά στη διάλυση των χολολίθων.


Εξαιρετικό για την περιποίηση του δέρματος

Το λεμόνι είναι ένα φυσικό αντισηπτικό φάρμακο και μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα. Η βιταμίνη C αναδεικνύει την ομορφιά σας, ανανεώνοντας το δέρμα και φέρνοντας λάμψη στο πρόσωπό σας. Η ημερήσια κατανάλωση λεμονόνερου, βελτιώνει πολύ την εμφάνιση του δέρματος. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να εξαλείψει τις ρυτίδες και τα στίγματα. Το λεμονόνερο, αν εφαρμοστεί σε σημεία με εγκαύματα, μπορεί να εξαλείψει τα σημάδια και μειώνει το αίσθημα «καψίματος» στο δέρμα.

Ραγάδες και η αντιμετώπισή τους

Βοηθά στη στοματική υγεία

Το λεμονόνερο χρησιμοποιείται και στην οδοντιατρική. Αν εφαρμόσετε χυμό φρέσκου λεμονιού σε περιοχή πονόδοντου, θα ανακουφιστείτε. Το μασάζ των ούλων με χυμό λεμονιού, μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία. Επίσης το λεμόνι μας απαλλάσσει από της δυσάρεστη αναπνοή και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα.

Στόμα: παθήσεις και θεραπείες με βότανα

Θεραπεύει τις λοιμώξεις του λαιμού

Το λεμόνι καταπολεμά αποτελεσματικά τα προβλήματα που σχετίζονται με λοιμώξεις του λαιμού, όπως ο πονόλαιμος και η αμυγδαλίτιδα, καθώς έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Για τον πονόλαιμο, αραιώστε το χυμό μισού λεμονιού με νερό και κάντε συχνά γαργάρες.


Αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους

Ένα από τα σημαντικά οφέλη στην υγεία, του λεμονόνερου, είναι ότι ανοίγει το δρόμο για την απώλεια βάρους γρηγορότερα. Εάν πίνετε χυμό λεμονιού αναμεμειγμένο με χλιαρό νερό και μέλι, μπορεί να επιτύχετε ευκολότερη απώλεια βάρους.

19 τροφές που λειτουργούν ως φυσικοί λιποδιαλύτες

Ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση

Το λεμονόνερο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιάς, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο. Ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση, τη ζάλη, τη ναυτία και χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα. Επίσης, μειώνει το ψυχολογικό στρες και την κατάθλιψη.

Προστάτεψε τον εαυτό σου με τρόφιμα ολικής άλεσης

Βοηθά στις αναπνευστικές παθήσεις

Το λεμονόνερο βοηθά στη θεραπεία των αναπνευστικών προβλημάτων και βοηθά τα άτομα που πάσχουν από άσθμα.

Καταπολέμηση της βρογχίτιδς και της συμφόρησης του αναπνευστικού με βότανα


Καλό για τη θεραπεία των ρευματισμών

Το λεμόνι είναι διουρητικό και ως εκ τούτου το λεμονόνερο μπορεί να θεραπεύσει τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα. Βοηθά στο να απομακρύνονται τα βακτηρίδια και οι τοξίνες από το σώμα.



Κατεβάζει τον πυρετό

Το λεμονόνερο μπορεί να θεραπεύσει ένα άτομο που υποφέρει από κρυολόγημα, γρίπη ή πυρετό, καθώς βοηθά στην αύξηση της εφίδρωσης.


Καθαρίζει το αίμα

Ασθένειες όπως η χολέρα ή η ελονοσία, μπορεί να θεραπευτούν με λεμονόνερο, καθώς αυτό καθαρίζει το αίμα.


Πόσο πρέπει να πίνουμε

Αν είστε σε καλή υγεία και έχετε υγιές βάρος, είναι καλό να πίνετε το χυμό από μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό, δύο φορές την ημέρα. Ωστόσο, εάν το βάρος σας είναι πάνω από το κανονικό, προτείνεται να πίνετε ο χυμός από ολόκληρο το λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό. Για μέγιστο όφελος, το μείγμα αυτό θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα, αν και μπορείτε να αραιώνετε περισσότερο χυμό λεμονιού σε νερό, αν το επιθυμείτε.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την κρεβατοκάμαρά σας.

Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία.

Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την κρεβατοκάμαρά σας.

1. Καλή ψυχική υγεία Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.

2. Θεραπεία ομορφιάς Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός σώμα διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.

3. Μακροζωία Δεκαετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 εθελοντών μέσης ηλικίας από το Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ.

4. Θεραπεία δέρματος Ο ιδρώτας που εκκρίνουμε κατά το σεξ, καθαρίζει τους δερματικούς πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.

5. Απώλεια βάρους Το σεξ μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κιλά – ή τουλάχιστον να κάψουμε τις θερμίδες από το ρομαντικό δείπνο που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής… συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο!

6. Ενδυνάμωση μυών Είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, αφού οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.

7. Αύξηση ελκυστικότητας Όσο περισσότερο ενεργή είναι η σεξουαλική ζωή μας, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο. Το συχνό σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.

8. Όξυνση της όσφρησης Μετά τον οργασμό, η άνοδος των επιπέδων της προλακτίνης ευνοεί τον σχηματισμό νέων νευρώνων στον οσφρητικό βολβό, οξύνοντας την αίσθηση της όσφρησης.

9. Παυσίπονη δράση Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το…

10. Kαλή στοματική υγιεινή Οι ανταλλαγές φιλιών με τον σύντροφό μας σημαίνουν λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τα φιλιά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα τροφών και μειώνει την οξύτητα μέσα στο στόμα, τον κυριότερο παράγοντα της οδοντικής φθοράς.

11. Καλό αναπνευστικό σύστημα Το σεξ είναι σαν ένα φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά από το συνάχι έως την καταπολέμηση του άσθματος και του υψηλού πυρετού.

12. Αντιμετώπιση χοληστερόλης Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, εξισορροπώντας την κακή με την καλή χοληστερόλη.

13. Ορμονική προστασία Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ευεργετικές και για τα δύο φύλα. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα ενισχύουν την καρδιά, ενώ στις μακροχρόνιες επιδράσεις ανήκει η προστασία από το Αλτσχάιμερ και την οστεοπόρωση. Στους άντρες, η τεστοστερόνη ενδυναμώνει κόκαλα και μυς.

14. Καλό κυκλοφορικό σύστημα Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο.

15. Κατά της ακράτειας Το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενδυναμώνοντας τους πυελικούς μυς.

16. Καλή ποιότητα ύπνου Μετά τον οργασμό, το σώμα χαλαρώνει τελείως, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε βαθύτερα και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο.

17. Αντικαρκινική δράση Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που εκσπερματίζουν 13-20 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 14% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με όσους δεν ξεπερνούσαν τις 7 φορές μηνιαίως.


http://newsvolos.blogspot.gr/2012/11/13-20.html?spref=fb 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Έχετε τράτος (καιρό) μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Έχει γίνει ακριβώς η μέτρηση του τι θα κοστίσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα το πληρώσουν μία φορά.
80 χρόνια ιστορίας σε 50 λεπτά εκπομπής. Μια «ατέλειωτη συζήτηση» με την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ παρουσίασαν οι «Πρωταγωνιστές», στο MEGA. Η σπουδαία Ελληνίδα μίλησε για όλα αυτά που έχει ζήσει... από τον Βύρωνα -τη γειτονιά που μεγάλωσε- μέχρι το διαμέρισμά της, στους Κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, εκεί που ζει πια η 86χρονη «μετανάστρια».

Μεταξύ άλλων, η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ είπε:

Πριν ας πούμε 10 χρόνια, δε θα βρίσκατε ούτε έναν Γάλλο να πει κάτι εναντίον της Ελλάδας. Τώρα θα βρεις πολλούς.

Οι διανοούμενοι της Ευρώπης δε θα μας συγχωρέσουν ποτέ, που εξαιτίας μας έγιναν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αντιευρωπαϊστές.

Λέμε ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έρχονται στην Σορβόννη για να μάθουν κάτι, πλην των Ελλήνων που έρχονται για να μάθουν όλα σε όλους.

Ο Μάης του '68 έγινε από τα πλουσιόπαιδα. Γιατί είχανε τα πάντα και δεν είχανε την ευτυχία. Διδάσκεται η ευτυχία; Λέω ναι. 'Οπως διδάσκεται και η αρετή.

Αν υπάρχει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αυτό είναι η Χρυσή Αυγή. Το οικονομικό θα λυθεί, το ότι όμως υπάρχει ένα κόμμα μίσους... είναι η μεγάλη κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας.

Έχει γίνει ακριβώς η μέτρηση του τι θα κοστίσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα το πληρώσουν μία φορά.

Έχετε τράτος (καιρό) μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, τότε είναι η εκλογή της Μέρκελ.

Η Ευρώπη είναι μια κοινή βιβλιοθήκη. Σε όποιον Ευρωπαίο κι αν πας, θα βρεις πάνω κάτω τα ίδια βιβλία. Θέλω να πω, θα βρεις τους Αισχύλους, τους Σοφοκλήδες, θα βρεις Σαίξπηρ, θα βρεις Γκαίτε, αυτά θα βρεις.

Δείτε το βίντεο:






zappit.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Reuters: Γιατί το γάλα κοστίζει 1,5 ευρώ στην Ελλάδα .

Οδοιπορικό στο… Ορχομενό κάνουν οι δημοσιογράφοι του Reuters, για να ρίξουν φως στο μυστήριο των τιμών του γάλατος στην Ελλάδα. Πώς γίνεται το γάλα να κοστίζει στην Ελλάδα 1,5 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 31,5% ακριβότερα από τον κοινοτικό μέσο όρο;

Η έρευνα του Reuters ξεκινά από τη φάρμα του Στάθη Αραβανή, στον Ορχομενό, όπου ο κτηνοτρόφος πουλά το γάλα του στη Δέλτα αντί 45 σεντς το λίτρο. Η μέση τιμή φάρμας στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με τη Eurostat, στα 44,79 σεντς, η υψηλότερη στην Ευρώπη, μετά τη Φινλανδία, τη Μάλτα και την Κύπρο.

Εύλογα, λοιπόν, οι Έλληνες καταναλωτές, στο άλλο άκρο της αλυσίδας, αναρωτιούνται γιατί πρέπει να πληρώνουν 1,5 ευρώ το λίτρο. Το ρεπορτάζ μεταφέρει, μάλιστα, τη μαρτυρία μιας 46χρονης μητέρας δύο μικρών παιδιών, που λέει ότι αφότου έχασε τη δουλειά της ως λογίστριας, τον Ιανουάριο, σταμάτησε να παίρνει γάλα για τα παιδιά της, γιατί δεν μπορούσε πια να το πληρώσει. «Είναι πολύ ακριβό. Είναι αδύνατο να τα βγάλεις πέρα όταν χρειάζεσαι δύο λίτρα την ημέρα, συν το ψωμί, συν το φαγητό, πέραν όλων των λογαριασμών και των φόρων που πρέπει να πληρώσουμε. Το φρέσκο γάλα είναι μία πολυτέλεια», λέει.

Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι οι τιμές του γάλατος χειραγωγούνται, μία υποψία που ενισχύεται από το πρόστιμο των 75 εκατ. ευρώ που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε αρκετές επιχειρήσεις το 2007, σημειώνει το Reuters.

Όμως, ο Αθανάσιος Σκόδρας, υφυπουργός Ανάπτυξης, εξηγεί ότι με τις τιμές να κυμαίνονται από τα 0,85 έως τα 2,10 ευρώ, δεν υπάρχει ένδειξη χειραγώγησης. «Ο ανταγωνισμός δουλεύει. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ενεργών εταιρειών και το εύρος των τιμών είναι ευρύ. Δεν λέω ότι το γάλα είναι φθηνό, όμως πιστεύω ότι η τιμή είναι δίκαιη», λέει. Και αποδίδει τις ακριβές τιμές στο υψηλό κόστος παραγωγής, συσκευασίας και μεταφοράς.

Το Reuters εντοπίζει το πραγματικό κρυμμένο μυστικό που φουσκώνει τις τιμές στο γεγονός ότι το φρέσκο γάλα πωλείται στην Ελλάδα με διάρκεια ζωής μόλις πέντε ημερών, την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη, εφαρμόζεται διάρκεια παραμονής στο ράλι 10 ημερών. Αυτό μπορεί να αλλάξει με μια μικρή αλλαγή στη διαδικασία παστερίωσης, όμως, σύμφωνα με τον Αθ. Σκόδρα, οι κτηνοτρόφοι μπλοκάρουν μια τέτοια λύση, υπό το φόβο του ανταγωνισμού από το εισαγόμενο γάλα.




lykavitos.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Γεωπάρκο των Μπουχαριών καταρρέει πριν ακόμη παραληφθεί! (Βίντεο)

Το πολυσυζητημένο Γεωπάρκο των Μπουχαριών στο Μικρόβαλτο καταρρέει πριν ακόμη παραληφθεί!  Ένα γεωλογικό φαινόμενο που είχε δημιουργήσει προσδοκίες ανάπτυξης για την περιοχή, «βουλιάζει» στην εγκατάλειψη. Το επιβεβαιώνουν, η κατάσταση των διαδρόμων με τις ξεκολλημένες πέτρες (ΒΙΝΤΕΟ), ο οικίσκος υποδοχής που έχει λεηλατηθεί…
Οι βασικές δομές του Γεωπάρκου έχουν περατωθεί από το 2008. Τον Αύγουστο του 2010 -προεκλογική περίοδος γαρ-, ενημερωθήκαμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέσω του ΑΠΕ (Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων), ότι «την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση και η παράδοσή του στην τοπική κοινωνία», που φυσικά δεν έγιναν ποτέ, όπως και η τεχνική παραλαβή του έργου…
Πριν λίγο διάστημα σε σχετικό θέμα για μικρή χρηματοδότηση του έργου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είχαμε την έγκριση με την προϋπόθεση, να διατεθεί το ποσό εφόσον συσταθεί πρώτα φορέας διαχείρισης και λειτουργίας. Δηλαδή ποτε; (βάζετε τον τόνο όπου νομίζετε).
Ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού έχει συμπεριλάβει τα Μπουχάρια στο νέο λογότυπο του, δείγμα ενδιαφέροντος, αλλά τίποτε παραπάνω…
Ούτε λόγος βέβαια για τα συμπληρωματικά έργα που απαιτούνται…
Υ.Γ. Αφορμή για την ως άνω αναφορά – ΒΙΝΤΕΟ, ήταν η επισήμανση-διαμαρτυρία του κ. Συρίγου, υπευθύνου του τουριστικού γραφείου της Αθήνας Syrigos Travel, που επισκέφτηκε με γκρουπ το γεωπάρκο Μικροβάλτου στις 31.10.2012 (και επιμένει να περιλαμβάνει την επίσκεψη στο γεωπάρκο, στο βασικό πρόγραμμα των τουριστικών διαδρομών στην Κεντροδυτική Μακεδονία εδώ και αρκετά χρόνια).

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »