Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ελεύθερη Ενέργεια: O Νέος «Απαγορευμένος Καρπός»

«Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε ακόμη αυτοκίνητα, που κινούνται με εναλλακτικό τρόπο,
είναι πολιτικός, δ
εν είναι επιστημονικός».
John O’ Malley Bockris, φυσικός
Φανταστείτε μια συσκευή μικρού μεγέθους που θα παράγει όλη την ποσότητα του ηλεκτρισμού που χρειάζεται το σπίτι σας, χωρίς καλώδια, λογαριασμούς και μόλυνση… Φανταστείτε την πόλη σας χωρίς καυσαέρια, γιατί τα αυτοκίνητα θα καίνε υδρογόνο και θα αφήνουν ως κατάλοιπο σταγονίδια νερού, που θα νοτίζουν ελαφρώς τους δρόμους… Φανταστείτε τρένα, αεροπλάνα και πλοία να κινούνται με απίστευτες ταχύτητες χωρίς να καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα… Φανταστείτε μικρούς σταθμούς Ψυχρής Σύντηξης να προμηθεύουν την ενέργεια που χρειάζεται η βιομηχανία χωρίς τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος… Φανταστείτε έναν κόσμο με μηδέν μόλυνση του περιβάλλοντος, όπου ο καθένας θα μπορεί να αντλεί ελεύθερα την ενέργεια που χρειάζεται με ελάχιστο κόστος…
Επιστημονική φαντασία; Όχι, πρόκειται για τον κόσμο της Ελεύθερης Ενέργειας, τον οποίο οραματίζονται εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη μας. Από τον 19ο αιώνα πρωτοπόροι εφευρέτες, όπως ο μεγαλοφυής Νίκολα Τέσλα, είχαν πειστεί πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό και αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ενεργειακή απελευθέρωση της ανθρωπότητας. Σήμερα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, επιστήμονες, ερευνητές και εφευρέτες ακολουθούν το παράδειγμα του Τέσλα και αγωνίζονται σκληρά για να φέρουν την Ελεύθερη Ενέργεια στον κόσμο μας.
Οι ερευνητές και οι θεωρητικοί της Ελεύθερης Ενέργειας πιστεύουν πως ίσως θα μπορούσαν να ανοίξουν μια πύλη σε μια πηγή ανεξάντλητης ενέργειας, προσιτή στον καθένα μας και μάλιστα χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οραματίζονται μια μέρα που οι άνθρωποι δεν θα ανησυχούν πλέον για την εξασφάλιση της ενέργειας που χρειάζονται ούτε κι αν ο αέρας είναι καλός για να τον αναπνεύσουν. Έναν νέο κόσμο ενεργειακά αυτάρκη, όπου δεν θα υπάρχει λόγος να πολεμάμε για το πετρέλαιο…
Πειράματα του Νίκολα Τέσλα στο Κολοράντο Σπρινγκς για την Ασύρματη Μεταφορά ΕνέργειαςΠειράματα του Νίκολα Τέσλα στο Κολοράντο Σπρινγκς (1899) για την Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας.
.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» Στις αρχές του 21ου αιώνα ο άνθρωπος έχει καταντήσει «κυνηγός απολιθωμάτων». Σκάβει διαρκώς τα σπλάχνα της Γης αναζητώντας ορυκτά καύσιμα, απομεινάρια δηλαδή οργανισμών που έζησαν και πέθαναν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Προσπαθεί να ικανοποιήσει μ’ αυτά τα «απολιθώματα» την άσβεστη ενεργειακή του πείνα. Το μόνο που καταφέρνει όμως είναι να εκλύει στην ατμόσφαιρα της Γης επιβλαβή αέρια, προκαλώντας αποσταθεροποίηση στο παγκόσμιο κλίμα.
Το ενεργειακό μοντέλο, πάνω στο οποίο βασίζεται η ανθρωπότητα, έχει φθάσει στα όρια του. Τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) έχουν αποδειχθεί βρώμικα, ακριβά και αναποτελεσματικά. Η πολλά υποσχόμενη πυρηνική ενέργεια έχει απογοητεύσει τους πάντες εξ αιτίας του υψηλού κόστους και της επικινδυνότητας της. Και οι λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή, αιολική και γεωθερμική ενέργεια) δεν έχουν ακόμη σταθεί στο ύψος των προσδοκιών που είχαμε γι αυτές. Το ενεργειακό πρόβλημα της ανθρωπότητας παραμένει άλυτο, όπως άλυτο παραμένει και το πρόβλημα της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη μας.
Για πρώτη φορά εδώ και τρία εκατομμύρια χρόνια υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα επικίνδυνα συγκεντρωμένη στην ατμόσφαιρα μας. Το γεγονός αυτό οδηγεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη μας.
Το όρος Κιλιμάντζαρο είναι ένα από τα λίγα σημεία του Ισημερινού με πάγο και χιόνι. Όμως τα τελευταία δώδεκα χρόνια τουλάχιστον το 1/3 των χιονιών του Κιλιμάντζαρο, που βρίσκεται στην Τανζανία της Αφρικής, έχουν λιώσει. Τον Σεπτέμβριο του 2001 η Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματικές Αλλαγές (IPCC) εκτίμησε ότι έως το έτος 2100 η μέση θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί μέχρι και 5,8 °C σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Ο πλανήτης όπως τον ξέρουμε δεν θα υπάρχει. Οι πάγοι των πόλων θα λιώσουν και η Σιβηρία θα μετατραπεί σ’ έναν απέραντο βαλτότοπο.
Στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα απειλήσει να καταπιεί νησιά αλλά και κράτη ολόκληρα, όπως για παράδειγμα το παράκτιο Μπαγκλαντές. Οι έρημοι θα επεκταθούν και θα καταπιούν τις εναπομείνασες γόνιμες εκτάσεις της υποτροπικής ζώνης. Η Ελλάδα θα αποκτήσει κλίμα βόρειας Αφρικής. Εκτεταμένες πλημμύρες, ξηρασίες και ξαφνικοί τυφώνες θα πλήξουν τεράστιες περιοχές του πλανήτη μας. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα μεταβληθούν σε περιβαλλοντικούς πρόσφυγες. Ακραία περιβαλλοντικά φαινόμενα θα γίνουν ο κανόνας. Η άνοιξη και το φθινόπωρο θα είναι απλώς μια ρομαντική ανάμνηση…
Όλες αυτές οι κλιματικές αλλαγές προκαλούνται από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων.  Για να σταματήσει η επικείμενη κατάρρευση του παγκόσμιου κλίματος, το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου πρέπει να κατακρατηθούν στο υπέδαφος, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να στραφούμε επειγόντως σε καθαρές και ανεξάντλητες πηγές ενέργειας, δηλαδή στην Ελεύθερη Ενέργεια.
H λεγόμενη Ελεύθερη Ενέργεια ή Νέα Ενέργεια δεν αφορά μονάχα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως είναι η ηλιακή θερμότητα, η ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά τόξα, η αιολική ενέργεια, η καύση των απορριμμάτων, η χρήση βιομάζας, η γεωθερμική ενέργεια… Η Ελεύθερη Ενέργεια είναι η άφθονη, φθηνή και καθαρή ενέργεια, που μπορεί να αντληθεί από διάφορες πηγές και με διάφορους τρόπους. Μπορεί να αντληθεί με τις Συσκευές Ελεύθερης Ενέργειας (Free Energy Devices), που συλλέγουν ενέργεια από πηγές που δεν αναγνωρίζονται από την παραδοσιακή Φυσική.
Η Ελεύθερη Ενέργεια μπορεί να παραχθεί από την Ενέργεια του Μηδενικού Σημείου (Zero Point Energy), την Ψυχρή Σύντηξη (Cold Fusion), την καύση του υδρογόνου, την υδροκαταλυτική δύναμη του υδρογόνου (Hydrocatalytic Hydrogen Power), τις δυναμικές δίνες (Vortex), τις συσκευές περιστρεφόμενων μαγνητών (Rotating-Magnet Devices), τους μαγνήτες στερεής κατάστασης (Solid-State Magnets) καθώς και από άλλες εξωτικές ενεργειακές τεχνολογίες.
Υπάρχει μια ασυνήθιστη συλλογή τεχνολογιών Ελεύθερης Ενέργειας (Free Energy Technologies), και αρκετοί πρωτοπόροι αφιέρωσαν τη ζωή τους στην έρευνα και στην ανάπτυξη τους. Ωστόσο το ενεργειακό κατεστημένο έχει εξαπολύσει έναν ακήρυχτο πόλεμο ενάντια σε όλους όσους οραματίζονται μια ενεργειακά απελευθερωμένη ανθρωπότητα.
Η συσκευή Ελεύθερης Ενέργειας Testa Distatica, που ανέπτυξε ένας Ελβετός εφευρέτης τη δεκαετία του 1980, μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια δεσμεύοντας τα ελεύθερα ηλεκτρόνια της ατμόσφαιρας!
.
Ο ΝΕΟΣ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ» 
Η Ελεύθερη Ενέργεια είναι κάτι το απαγορευμένο από το επιστημονικό και οικονομικό σύμπλεγμα συμφερόντων, που διαχειρίζεται σήμερα την ενεργειακή μοίρα του πλανήτη μας. Αυτό το ενεργειακό κατεστημένο δεν φαίνεται διατεθειμένο να θυσιάσει τα εύκολα κέρδη του για να αποφευχθεί το περιβαλλοντικό κόστος. Δεν ενδιαφέρεται για πολιτικές «κατάσχεσης» του διοξειδίου του άνθρακα ούτε καν μείωσης των επιβλαβών εκπομπών του. Επιθυμεί αντίθετα τη διατήρηση του σημερινού συγκεντρωτικού ενεργειακού μοντέλου όσο αυτό απαιτείται για να αποσβεσθούν οι επενδύσεις και να αντληθούν τα προσδοκώμενα κέρδη.
Η οικολογική σωτηρία του πλανήτη μας αποτελεί «ψηλά γράμματα», δυσανάγνωστα για τα υψηλόβαθμα στελέχη των πετρελαιο-βιομηχανικών επιχειρήσεων, που χορεύουν στο ρυθμό των δισεκατομμυρίων δολαρίων. Γι’ αυτούς αξία έχουν μόνον τα κέρδη και τα μερίδια διείσδυσης τους στις αγορές. Μας δίνουν σημασία, όχι επειδή διαθέτουν κάποια ψήγματα ανθρωπισμού, αλλά επειδή μας υπολογίζουν σαν καταναλωτές. Από αυτή την άποψη η κατανάλωση είναι η δύναμη μας!
Η δύναμη είναι στα χέρια μας! Η πραγματική δύναμη, γιατί η οικονομική δύναμη συγκεντρώνεται συνεχώς στα χέρια όλο και πιο λίγων, που αδιαφορούν για τους πολλούς. Η ελίτ, ακόμη κι αν πρόκειται για επιστήμονες ή διανοούμενους, αδιαφορούν για τις μάζες. Σε γενικές γραμμές υποστηρίζουν τη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος, επειδή και οι ίδιοι είναι προϊόντα αυτού του συστήματος.
Πολλοί μάλιστα συντηρούνται οικονομικά κι απ’ αυτό. Σχεδόν το 50% των επιστημόνων του κόσμου είναι άμεσα ή έμμεσα αναμεμειγμένοι στην έρευνα και ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων. Αν μονάχα το 10% των επιστημόνων ασχολούνταν με έρευνες πάνω σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, πολύ γρήγορα θα είχαμε θεαματικά αποτελέσματα και μια σειρά από προτεινόμενες λύσεις. Αν η ελίτ εστίαζε την προσοχή, τα επιστημονικά, τεχνολογικά και οικονομικά μέσα που διαθέτει, στο να φέρει την Ελεύθερη Ενέργεια στον πλανήτη μας, θα μπορούσαμε ήδη να μιλάμε για έναν νέο πλανητικό πολιτισμό.
Όμως η επιστημονική ελίτ έχει συμπράξει με τα μονοπωλιακά ενεργειακά συμπλέγματα συμφερόντων και καρπώνεται σημαντικά οφέλη από τη διατήρηση του σημερινού συγκεντρωτικού ενεργειακού συστήματος. Για το σκοπό αυτό καλλιεργεί και πολλούς μύθους που αποπροσανατολίζουν τις μάζες. Η σπανιότητα των ενεργειακών πόρων είναι ένας από τους μύθους που καλλιεργεί έντεχνα το παγκόσμιο ενεργειακό κατεστημένο, και η επιστημονική ελίτ που το στηρίζει. Η ενέργεια πρέπει να είναι σπάνια για να στοιχίζει! Η πραγματικότητα όμως είναι πως ο πλανήτης μας και το σύμπαν γενικότερα είναι πλούσιο σε ενεργειακούς πόρους. Η ενέργεια βρίσκεται παντού και σε αφθονία, είναι όμως «απαγορευμένη».
ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  Η πορεία της ανθρωπότητας προς την Ελεύθερη Ενέργεια δεν είναι μια ασφαλής και προδιαγεγραμμένη διαδρομή πάνω σε συγκεκριμένες ράγες. Είναι μια πορεία δύσκολη και προβληματική. Παρά τις τεχνολογικές δυνατότητες και τις προωθημένες έρευνες μιας χούφτας πρωτοπόρων, τίποτε δεν εγγυάται πως θα φθάσουμε σύντομα σε ένα φωτεινό ενεργειακό μέλλον, απαλλαγμένο από βρώμικα και αναποτελεσματικά καύσιμα. Υπάρχουν πολλοί εχθροί που καραδοκούν. Υπάρχουν δυνάμεις που εμποδίζουν την ενεργειακή μας απελευθέρωση. Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να μας κρατήσουν δέσμιους του παραδοσιακού ενεργειακού μοντέλου.
Η ύπαρξη μιας οργανωμένης παγκόσμιας συνωμοσίας κατά της Ελεύθερης Ενέργειας δεν είναι κάτι το αποδεδειγμένο. Εκείνο όμως που θεωρείται βέβαιο είναι πως υπάρχουν δυνάμεις και «ομάδες ειδικών συμφερόντων», τα κοινώς αποκαλούμενα λόμπι, που δεν βλέπουν με καλό μάτι την αλλαγή του σημερινού ενεργειακού μοντέλου, άσχετα αν καταστρέφει το περιβάλλον του πλανήτη μας και είναι ολοφάνερα σπάταλο και αντιπαραγωγικό. Αυτές οι κλειστές ομάδες ασκούν μεγάλη επιρροή στις κυβερνήσεις, αναγκάζοντας τες να υιοθετήσουν εχθρική στάση απέναντι στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες και στους πρωτοπόρους της Ελεύθερης Ενέργειας.
Από την πλευρά τους οι κυβερνήσεις έχουν και τους δικούς τους λόγους για να βλέπουν την Ελεύθερη Ενέργεια ως απειλή για τη σταθερότητα του συστήματος. Κυβερνήσεις και λόμπι συμπτύσσουν συχνά κοινό μέτωπο κατά της Ελεύθερης Ενέργειας. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό ιστορικό παράδειγμα, που δείχνει πως μια συντεχνία κατάφερε να πείσει τη γαλλική κυβέρνηση να φορολογήσει το ηλιακό φως!
Πριν ανακαλυφθούν τα φθηνά και ανθεκτικά τζάμια, μόνον τα πλουσιότερα μέλη της γαλλικής αριστοκρατίας είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν για γυάλινα παράθυρα στις κατοικίες τους. Ωστόσο, αμέσως μετά τη Γαλλική Επανάσταση τα γυάλινα παράθυρα έγιναν διαθέσιμα στο εμπόριο κι έτσι η ανερχόμενη μεσαία τάξη έκτιζε πλέον τα σπίτια της με μεγάλα παράθυρα από γυαλί. Το γεγονός αυτό είχε πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις στις δουλειές και στις τσέπες των παραδοσιακών παρασκευαστών κεριών. Προηγουμένως, τα σκοτεινά δίχως παράθυρα σπίτια σήμαιναν μια σταθερή πελατεία γι’ αυτούς.
Όμως πλέον, τα μεγάλα γυάλινα παράθυρα επέτρεπαν το φως του ήλιου να εισχωρεί στο εσωτερικό του σπιτιού για περισσότερες ώρες την ημέρα. Οι Γάλλοι παρασκευαστές κεριών αντέδρασαν. Ζήτησαν από τη νέα γαλλική κυβέρνηση να περάσει έναν ειδικό νόμο για τη φορολογία των ιδιοκτητών κατοικιών. Ο νόμος αυτός προέβλεπε έναν φόρο, που θα ήταν ανάλογος με το αριθμό και το μέγεθος του κάθε παραθύρου. Ο φόρος κατάφερε να περάσει και μ’ αυτόν τον τρόπο το λόμπι των παρασκευαστών κεριών μπόρεσε να φορολογήσει το ηλιακό φως!
Πως όμως κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο για κάτι τόσο παράλογο; Ένας φυσικός εξηγεί: «Η συντεχνία υποστήριξε πως τα μεγάλα παράθυρα ήταν ένα αριστοκρατικό τέχνασμα. Έκαναν τα σπίτια πιο κρύα το χειμώνα και πιο ζεστά το καλοκαίρι. Ήταν εύθραυστα και ανασφαλή. Το ηλιακό φως ήταν κακό για την υγεία… Τα μεγάλα παράθυρα προκαλούσαν ατυχήματα, αρρώστιες και κλοπές… Η συντεχνία των Γάλλων παρασκευαστών κεριών ουσιαστικά δεν έκανε τίποτε το διαφορετικότερο απ’ ότι κάνουν σήμερα διάφορες ‘’ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος’’: παρεμποδίζουν την αντικατάσταση των πανάκριβων παραδοσιακών, βρώμικών και απαρχαιωμένων πηγών ενέργειας, από νέες καθαρές, φθηνές και φυσικές πηγές ενέργειας».
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα ίσως να μην βρίσκεται στους εχθρούς της Ελεύθερης Ενέργειας και σε μια κάποια «παγκόσμια συνωμοσία» αλλά στην ανωριμότητα της ίδιας της σημερινής ανθρώπινης κοινωνίας. Ο Toby Grotz από το Κολοράντο, ένας μηχανικός και οργανωτής πολλών συνεδρίων για τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες, δεν πιστεύει πως η καταστολή της Ελεύθερης Ενέργειας είναι μια «οργανωμένη συνωμοσία».
Πιστεύει αντίθετα πως το πρόβλημα προέρχεται από μας τους ίδιους, από την αντίσταση μας στην αλλαγή: «Το συλλογικό μας ασυνείδητο δεν έχει ακόμη αποφασίσει να κάνει ένα κβαντικό άλμα προς την Ελεύθερη Ενέργεια… Το συλλογικό μας ασυνείδητο έχει κρίνει πως είναι σωστό να ελέγχει τη φωτιά, τον τροχό, την ατμομηχανή, τους ηλεκτρικούς κινητήρες, την πυρηνική ενέργεια –όλα αυτά τα μικρά τεχνολογικά άλματα, που καθόρισαν την εξέλιξη μας, προέρχονται από την απόφαση του συλλογικού μας ασυνείδητου, που κάποια στιγμή είπε: ‘’Εντάξει, είναι η στιγμή να το κάνουμε αυτό. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε».
Ίσως τελικά οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελεύθερης Ενέργειας να είμαστε εμείς οι ίδιοι! Όσο πιο  έμπειροι γινόμαστε, άλλο τόσο γινόμαστε και φοβητσιάρηδες. Οι σημερινοί άνθρωποι φοβούνται όλο και περισσότερο να εκτεθούν, να ανοιχτούν προς το άγνωστο. Με το φόβο όμως και τη συντηρητικότητα είναι αδύνατον να απελευθερωθεί ενεργειακά η ανθρωπότητα.
Η Ελεύθερη Ενέργεια θα μπορούσε να γίνει η κινητήριος δύναμη μιας φωτισμένης κοινωνίας και όλοι γνωρίζουμε πως σημερινές ανθρώπινες κοινωνίες κάθε άλλο παρά «φωτισμένες» είναι. Το ζήτημα όμως είναι πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να «ωριμάσει» πνευματικά ο άνθρωπος για να εξαπολυθεί η Ελεύθερη Ενέργεια. Μέρα με την ημέρα ο ζωντανός πλανήτης μας καταρρέει οικολογικά και η Ελεύθερη Ενέργεια είναι ένας τρόπος να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφική διαδικασία. Το ιδανικότερο θα ήταν η ανθρωπότητα να ωριμάσει ταυτόχρονα με την εξαπόλυση της επόμενης πλανητικής επανάστασης. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει προηγουμένως να συνειδητοποιήσουμε πως η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο Peter Lindemann:  «Η πηγή της Ελεύθερης Ενέργειας βρίσκεται μέσα μας. Θα βγει στην επιφάνεια αν εκφράσουμε ελεύθερα τον εαυτό μας».
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ! Αναμφίβολα η Ελεύθερη Ενέργεια δεν είναι ούτε οικονομικό, ούτε τεχνολογικό ζήτημα. Δεν είναι ζήτημα ανεύρεσης οικονομικών πόρων και νέων τεχνολογιών. Αυτά ήδη υπάρχουν. Η αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου της ανθρωπότητας είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα  πολιτικό, και γι’ αυτό η επερχόμενη ενεργειακή επανάσταση είναι στη βάση της πολιτική και οικολογική.
Η ανθρωπότητα σε γενικές γραμμές θα ωφεληθεί από την επερχόμενη ενεργειακή επανάσταση, αλλά ορισμένα άτομα και ομάδες «ειδικών συμφερόντων» (λόμπι), όχι. Οι δυνάμεις που αντιστρατεύονται στην ενεργειακή επανάσταση περιλαμβάνουν αυτούς που ελέγχουν την παραγωγή, διακίνηση, επεξεργασία και εμπορική εκμετάλλευση των ορυκτών καυσίμων. Επίσης και το στρατιωτικο-βιομηχανικό κατεστημένο, που βλέπει τη θάλασσα της Νέας Ενέργειας ως πηγή ανταγωνιστικών προϊόντων και όπλων. Όμως οι όποιες αντιδράσεις τους μπορούν να καμφθούν αν θέλουμε πραγματικά να διεκδικήσουμε ένα ελεύθερο μέλλον.
Πρέπει να πιστέψουμε πως το μέλλον μας αφορά, δεν είναι απλώς «άλλη χώρα». Αν το πιστέψουμε, τότε μια «πράσινη χιλιετία» θα ανατείλει στον πλανήτη μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του πολιτισμού μας γνωρίζουμε με λεπτομέρειες, χάρη στα περίπλοκα μαθηματικά μοντέλα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουμε στη διάθεση μας, το ακριβές μέγεθος της βλάβης που προκαλούμε στο περιβάλλον και γενικά στον πλανήτη μας. Και για πρώτη φορά στην ιστορία μας έχουμε τη δύναμη να την αντιστρέψουμε. Το έγκλημα μας είναι έτσι διπλό!
..κι όμως η λύση υπάρχει! Υπάρχουν πολλοί ερευνητές, που έχουν αναπτύξει και κατασκευάσει εναλλακτικά συστήματα παραγωγής ενέργειας. Ωστόσο όλοι τους ανεξαιρέτως έχουν κρατηθεί στην αφάνεια και οι συσκευές τους εξαφανιστεί από τα συμφέροντα δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν επιβάλει τα σημερινά μονοπώλια. Το πανίσχυρο πετρελαιο-αυτοκινητιστικό σύμπλεγμα συμφερόντων, που ελέγχει ένα τεράστιο τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας, εξουδετερώνει συστηματικά κάθε ανεξάρτητη προσπάθεια για την ανακάλυψη και κατασκευή εναλλακτικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας, εξωθώντας τους οραματιστές εφευρέτες στην απόγνωση. Στόχος αυτού του πολιτικοοικονομικά πανίσχυρου συμπλέγματος συμφερόντων είναι να κρατηθεί η ανθρωπότητα «ενεργειακά σκλαβωμένη», αιχμάλωτη των παραδοσιακών ενεργειακών μονοπωλίων, άσχετα αν το τίμημα είναι μια βαριά άρρωστη βιόσφαιρα και μια ανθρωπότητα χωρίς μέλλον.
Το παρήγορο πάντως είναι πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ευαισθητοποιημένοι κυρίως από την «οικολογική Χιροσίμα» που λαμβάνει χώρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας, επιθυμούν την αλλαγή του σημερινού συγκεντρωτικού ενεργειακού μοντέλου, που βασίζεται στα βρώμικα ορυκτά καύσιμα. Αρχίζουν να βλέπουν λοιπόν τα ορυκτά καύσιμα περισσότερο ως αναγκαία «γέφυρα» για το πέρασμα στην Ελεύθερη Ενέργεια και όχι ως λύση στο ενεργειακό πρόβλημα. Αντιλαμβάνονται ωστόσο πως αυτή η ενεργειακή μετάβαση θα είναι μια αργή διαδικασία.
Το πρόβλημα βρίσκεται στην κεκτημένη ταχύτητα της οικονομίας των ορυκτών καυσίμων. Σήμερα όλο ο πλανήτης τρέχει στον ιλιγγιώδη ρυθμό της κατανάλωσης αυτών των καυσίμων και οι επενδύσεις που έχουν γίνει σ’ αυτόν το χώρο είναι της τάξεως των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ. Όσοι έχουν πραγματοποιήσει αυτές τις επενδύσεις θέλουν απόσβεση, θέλουν τα κέρδη τους.
Είναι ευνόητο λοιπόν πως η ενεργειακή μετάβαση δεν μπορεί να γίνει από μια στιγμή στην άλλη. Είναι σαν να σταματάς ένα τρένο, που τρέχει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ακόμη κι αν «τραβήξεις φρένο» θα χρειαστεί αρκετά μεγάλη απόσταση ώστε το τρένο να ακινητοποιηθεί. Άσε που το ταρακούνημα, μπορεί να είναι και τραυματικό.
Η λύση δεν βρίσκεται στο απότομο «φρενάρισμα» της οικονομίας των ορυκτών καυσίμων. Αυτό ίσως δημιουργήσει ένα ανεπανόρθωτο σοκ. Η λύση βρίσκεται στη δρομολόγηση ενός νέου τρένου, αυτού των νέων ενεργειών, που θα κυλά σε παράλληλες ράγες με το παραδοσιακό τρένο των ορυκτών καυσίμων. Σταδιακά, εν’ όσο αυτά τα δύο τρένα θα κινούνται παράλληλα, η ανθρωπότητα θ’ αρχίσει να επιβιβάζεται καθ’ οδόν στο τρένο της Ελεύθερης Ενέργειας αδειάζοντας το τρένο των ορυκτών καυσίμων κι εγκαταλείποντας το στην άβυσσο της ιστορίας.
Οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι πλέουμε μέσα σε έναν ωκεανό ενέργειας και το αποδεικνύουν στην πράξη με τις συσκευές Ελεύθερης Ενέργειας που έχουν κατά καιρούς κατασκευάσει.  Η πλήρης ενεργειακή αυτονομία δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο, αλλά μια απλή αρχή που μπορεί να επιτευχθεί από τον οποιονδήποτε. Η ενεργειακή απελευθέρωση από κάθε είδους μονοπωλιακά συμφέροντα θα αποτελέσει τη βάση της πραγματικής δημοκρατίας. Όσο ο άνθρωπος καθυστερεί και δεν εκμεταλλεύεται τον ενεργειακό ωκεανό που τον περιβάλλει, θα παραμείνει σκλάβος, παγιδευμένος σε βρώμικες και αναποτελεσματικές ενεργειακές τεχνολογίες.
Μόνον η συνειδητοποίηση των εκπληκτικών δυνατοτήτων που ανοίγονται μπροστά μας και η θέληση για ρήξη με το ενεργειακό κατεστημένο, που δε φαίνεται διατεθειμένο να παραδώσει τα σκήπτρα, μπορεί να προσφέρει, τουλάχιστον στα παιδιά μας, το όνειρο της Ελεύθερης Ενέργειας. Αν κάποτε επιτευχθεί, η Ελεύθερη Ενέργεια θα είναι κατάκτηση και όχι δώρο.
*Περιοδικό ΖΕΝΙΘ
Από το βιβλίο του Γιώργου Στάμκου «Ελεύθερη Ενέργεια: Η Επόμενη Πλανητική Επανάσταση» πρώτη έκδοση 2001.
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαλλαγεί από το σύνολο σχεδόν του χρέους της Ελλάδας. του Παναγιώτη Τραϊανου


Ανοικτή επιστολή

προς τον Τσίπρα και τον Καμμένο, οι οποίοι επιχειρούν να ανατρέψουν την Κυβέρνηση των δωσίλογων.
Υπάρχει νόμιμη λύση, για να απαλλαγεί άπαξ η Ελλάδα από το σύνολο σχεδόν του χρέους της.
Η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι την χρησιμοποίησαν οι τοκογλύφοι, για να λεηλατήσουν τους Ευρωπαίους και όχι την ίδια.
Το ελληνικό χρέος είναι η "λεία", που ήδη άρπαξαν οι τοκογλύφοι από τους Ευρωπαίους.
Πάνω από ένα τρις ευρώ έχουν αρπάξει ήδη οι τοκογλύφοι από την Ευρώπη.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως το "χαλαρό" σύστημα, για να γίνει το μεγαλύτερο "ριφιφί" στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.

"Αlea jacta est" ...Ο κύβος ερρίφθη και πλέον - εκτός μεγάλων ανατροπών και εκπλήξεων - βαδίζουμε προς εκλογές. Όμως, από τη στιγμή που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να κάνουν χρήση του Συνταγματικού Νόμου και να εκμεταλλευτούν την αδυναμία εκλογής προέδρου για να "ρίξουν" την Κυβέρνηση, πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχουν λύσεις στα χέρια τους. Οι ανατροπές των Κυβερνήσεων δεν γίνονται, για να κάνουν την πρωθυπουργική τους "θητεία" και οι επόμενοι ...Οι ανατροπές γίνονται για το καλό του λαού. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ λύσεις για το ελληνικό χρέος; Έχει λύσεις, που δεν θα βάλουν σε περιπέτειες την πατρίδα; Έχει λύσεις, που δεν θα φέρουν τον ελληνικό λαό "απέναντι" σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να δανείσουν στην Ελλάδα;
Τι είναι αυτά τα "κουρέματα" των χρεών, που υπόσχονται στον κόσμο οι διάφοροι διεφθαρμένοι Σταθάκηδες, οι οποίοι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι εξαιτίας της "γενναιοδωρίας" της Βουλής και της ανοχής τής Τρόικας; Ποιους απειλούν με "κουρέματα"; Τους δανειστές, που είναι οι λαοί της Ευρώπης; Απειλούν με "κουρέματα" αυτούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν από τις ηγεσίες τους να μας δανείσουν, για να ξεπληρώσουμε τους τοκογλύφους; Τα χρέη δηλαδή των τοκογλύφων ο ΣΥΡΙΖΑ τα θεωρεί νόμιμα και ως εκ τούτου πάει ένα "βήμα" παραπέρα και "κουρεύει" τα δάνεια που πήρε, για να τους ξεπληρώσει; Όλα αυτά δεν πρέπει να αναλυθούν, ώστε να μπουν ως παράμετροι σε κάποια κοινή εθνική στρατηγική; Τη συμμαχία των ευρωπαϊκών λαών στον δίκαιο ελληνικό αγώνα πώς θα την εξασφαλίσει; ...Με το "κούρεμα" των περιουσιών τους;
Ποια θεωρούμε εμείς ότι είναι η πιο αποτελεσματική και ασφαλής πολιτική αυτήν τη στιγμή για την Ελλάδα; ...Η ενδεδειγμένη πολιτική, για κάποιον που έχει δίκιο, είναι πρώτα απ’ όλα να το αποδείξει. Όταν έχεις δίκιο, δεν σε συμφέρουν ούτε οι φωνές ούτε η φασαρία ούτε οι τζάμπα τσαμπουκάδες. Δεν τα "φάγαμε μαζί" --και ως εκ τούτου δεν τα έφαγε ο ελληνικός λαός--, αλλά αυτό από μόνο του δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, όταν δεν μπορείς να αποδείξεις το πώς τα "χρεώθηκες" όλα αυτά. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί αυτός ο λαός να "τσαμπουκαλευτεί" και να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη του, γιατί δεν του φταινε οι λαοί αυτοί, οι οποίοι πλήρωσαν όλα αυτά χρέη. Αυτό, το οποίο πρέπει να γίνει, είναι ξεμπλεχτεί το "κουβάρι" της ελληνικής υπόθεσης, ώστε να βρούμε ποιος φταίει για το χρέος και άρα ποιος πρέπει να πληρώσει.
Είναι προφανές πλέον ότι η Ελλάδα έπεσε θύμα διεθνούς συνωμοσίας και εκεί πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας, γιατί εκεί βρίσκεται το όποιο δίκιο της. Έπεσε θύμα διεφθαρμένων προδοτικών ηγεσιών και δόλιων ιμπεριαλιστών και τοκογλύφων. Όμως, όσο και να "φωνάζει" για το δίκιο της, δεν θα ακουστεί ποτέ, γιατί οι τοκογλύφοι, ελέγχοντας τα διεθνή ΜΜΕ, "φωνάζουν" ακόμα πιο δυνατά. Το μόνο, που απομένει σε μια τέτοια περίπτωση, είναι να αποδείξει η Ελλάδα το δίκιο της. Δεν αρκεί όμως μόνον να το δηλώσει ή να το καταγγείλει, γιατί οι τοκογλύφοι έχουν προ πολλού αποδομήσει την αξιοπιστία της. Σε έναν κόσμο, ο οποίος αμφισβητεί πλέον την ηθική "ακεραιότητά" της, δεν αρκούν απλά τα λόγια ...Πρέπει να το αποδείξει και αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο ...Τον τρόπο που αναγνωρίζει ο νόμος, είτε στο εθνικό επίπεδο είτε στο διεθνές.
Από τη στιγμή που θα αποφασίσει να συγκεντρώσει στοιχεία για να αποδείξει το δίκιο της, θα πρέπει να επιλέξει μια στρατηγική, την οποία θα ακολουθήσει, προκειμένου να αξιοποιήσει τα στοιχεία αυτά ...Μια στρατηγική, η οποία δεν είναι απαραίτητα στρατηγική σύγκρουσης. Όταν θέλεις να επιτεθείς στον θύτη σου, δεν είναι απαραίτητο να τον κυνηγάς με ένα μαχαίρι ...Μπορείς να του "επιτεθείς", δείχνοντας στον κόσμο τις "πληγές" που σου προκάλεσε. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να δείχνεις με το "δάχτυλο" τους ενόχους. Πολλές φορές είναι καλό να αφήνεις τα ενοχοποιητικά στοιχεία στη δημόσια κρίση ...Να αφήνεις τα στοιχεία να τους αποκαλύπτουν και εσύ --μαζί με όλους τους άλλους-- να κάνεις τον "έκπληκτο". Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί, όταν ο ένοχος είναι ισχυρός και αδίστακτος, είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνος. Η Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα δεν πρέπει να στραφεί απευθείας εναντίον των δανειστών, γιατί θα κινδυνεύσει από αυτούς.
Είναι αδίστακτοι, είναι ήδη "πληγωμένοι" από την προβληματικότητα του σχεδιασμού και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνοι. Την Ελλάδα έτσι κι αλλιώς την μισούνε και θα θελήσουν να την τιμωρήσουν παραδειγματικά με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί ...Την μισούνε, είτε ως Προτεστάντες "καταπατητές" και "πλιατσικολόγοι" του ελληνικού πολιτισμού είτε ως Σιωνιστές προαιώνιοι εχθροί τού πολιτισμού αυτού. Δεν πρέπει επίσης η Ελλάδα να ζητάει "κουρέματα", γιατί απλούστατα με τον τρόπο αυτόν "επιβεβαιώνει" τους δυσφημιστές της, οι οποίοι την κατηγορούν για υστεροβουλία και προσπάθεια δόλιας μετακύλισης των υποχρεώσεών της στις "πλάτες" άλλων. Εμφανίζεται να θέλει να μετακινήσει το δικό της "βάρος" στους "ώμους" αυτών, τους οποίους θέλει να έχει συμμάχους της και όχι εχθρούς της.
Αυτά όλα είναι λανθασμένες τακτικές. Είναι λανθασμένες, γιατί επιτρέπουν στους συνωμότες και στους τοκογλύφους να "κρύβονται" πίσω από το δίκιο των άσχετων της υπόθεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση οι τοκογλύφοι, για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους, θα βάλουν την Ελλάδα στο "στόχαστρο" των λαών και θα την απομονώσουν, εφόσον θα την παρουσιάσουν σαν "παράσιτο", που θέλει να επωφεληθεί εις βάρος άλλων λαών. Αυτήν την πραγματικά δύσκολη περίοδο της ύφεσης, αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει μέρος του χρέους της, θα φροντίσουν οι τοκογλύφοι να την εμφανίσουν σαν το "μαύρο πρόβατο" της παγκόσμιας κοινωνίας ...Θα την παρουσιάσουν σαν εχθρό των λαών, ο οποίος θέλει να ζήσει "εύκολα" σε μια περίοδο που όλοι ζουν "δύσκολα" ...Θα την παρουσιάσουν σαν παράσιτο που θέλει να "φαει" τις συντάξεις τους, εφόσον φρόντισαν οι ίδιοι να βάλουν τα ασφαλιστικά ταμεία των ευρωπαϊκών κρατών να σηκώσουν το μεγαλύτερο "βάρος" των ελληνικών δανείων.
Όλα αυτά τα "δυναμικά" είχαν νόημα να τα απαιτεί η Ελλάδα, όταν είχε τη δυνατότητα να εκφράζει απαιτήσεις ...Μπορούσε να τα κάνει, όταν οι "επενδυτές" της - και όχι δανειστές της - είχαν τα ομόλογά της στα χέρια τους και μπορούσε η Ελλάδα να τους απειλήσει με στάση πληρωμών, χωρίς να την αφορά η ζημιά τους ...Όταν μπορούσε να απειλήσει μόνον τους τοκογλύφους και τους κερδοσκόπους με ζημιά και κανέναν άλλο. Όμως, από τη στιγμή που δεν το έκανε αυτό όταν έπρεπε και τους "απάλλαξε" από τα ομόλογά της, πληρώνοντάς τα στο ακέραιο, πρέπει να αλλάξει τακτική. Σήμερα έχει "φορτωθεί" η ίδια ενυπόθηκα δάνεια και δεν μπορεί να τα χειριστεί με τον ίδιο τρόπο. Αυτό, το οποίο μπορεί να κάνει, είναι να αλλάξει τα δεδομένα σ' ό,τι αφορά την αμυντική της τακτική.
Όλα είναι θέμα σχεδιασμού. Το θέμα είναι να γνωρίζεις τι θέλεις και πώς να το πάρεις. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ο "εχθρός" σου σού αποκαλύπτει μόνος του την ιδανική τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις ...Συνήθως από τη δική του στάση μπορείς να κρίνεις από ποιες ενέργειες θέλει να σε αποτρέψει ...Μπορείς να καταλάβεις τι δεν θέλει και άρα τι δεν τον συμφέρει να κάνεις. Στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά. Από την πρώτη στιγμή της ελληνικής κρίσης οι σιωνιστές τοκογλύφοι και οι Εβραίοι προσπάθησαν να εμφανίσουν την Ελλάδα σαν σπάταλη, αναξιόπιστη και παρασιτική. Επιστρατεύοντας όλα τα μέσα που διέθεταν, προσπάθησαν να "καπαρώσουν" το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Προσπάθησαν να την ταπεινώσουν και να της αφαιρέσουν συμμάχους και συμπάθειες.
Γιατί το έκαναν αυτό; ...Γιατί ήθελαν να την παγιδεύσουν ...Γιατί γνώριζαν αυτά, τα οποία δεν γνώριζε η ίδια ...Γνώριζαν ότι υπήρχε μια απάτη, η οποία δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί ...Μια τεράστια οικονομική απάτη, η οποία δεν είχε στόχο τον προφανή, αλλά κάποιον άλλον, πολύ πιο ισχυρό ...Μια κολοσσιαία απάτη, η οποία δεν είχε ως στόχο την αδύναμη Ελλάδα, αλλά την ίδια την Ευρώπη και τους λαούς της ...Τα γνωστά κόλπα των τοκογλύφων, όταν θέλουν να παγιδεύσουν - μέσω ενός αφελούς δανειολήπτη - έναν ισχυρό "εγγυητή". Περί αυτού πρόκειται, και αυτό πρέπει να αποδείξει η Ελλάδα ...Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι την χρησιμοποίησαν οι τοκογλύφοι, για να κάνουν απάτη εις βάρος των λαών της Ενωμένης Ευρώπης.
Με την Ελλάδα "μάλωναν" δημοσίως Γερμανοί και τοκογλύφοι, γιατί αυτό επέβαλε η "παράσταση" της απάτης. Με την Ελλάδα "μάλωναν", για να δώσουν μια "παράσταση", η οποία θα έπειθε τον "εγγυητή" να πληρώσει για λογαριασμό της ...Τα γνωστά κόλπα, τα οποία κάνουν στα καταγώγια οι τοκογλύφοι και οι μπράβοι τους ...Εκεί που προσπαθούν να πείσουν τον πλούσιο "θείο" εγγυητή ότι πρέπει να πληρώσει για τα χρέη του άχρηστου και τεμπέλη "ανιψιού". Κάνουν δημόσια "φασαρία", που κάποιους τους ντροπιάζει και κάποιους άλλους τους φέρνει σε απόγνωση με αποτέλεσμα να μην σκέφτεται κανένας σωστά. Υπό καθεστώς πανικού τα ανύποπτα θύματα δεν κάνουν τίποτε σωστό και προσπαθούν άρον-άρον να κλείσουν το θέμα πληρώνοντας, χωρίς να ελέγχουν τίποτε. Αυτό κάνουν πάντα οι τοκογλύφοι και αυτό έκαναν και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Για να την ντροπιάσουν και να την κάνουν να ενεργήσει χωρίς να σκεφτεί σωστά, την διέβαλαν στο παγκόσμιο κοινό. Έβαλαν διεφθαρμένους πολιτικούς, ελεγχόμενους από την Goldman Sachs - όπως ο ΓΑΠ - να "παραδεχθούν" ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη και την έριξαν στο "χάος". Όλα αυτά τα έκαναν, για να εμποδίσουν την "σοκαρισμένη" Ελλάδα να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Μέσα στον πανικό, τις κραυγές και τις συκοφαντίες, την ανάγκασαν με συνοπτικές διαδικασίες - για να "σωθεί" η ίδια, η παγκόσμια οικονομία και το ευρώ - να μπει στα Μνημόνια και στα δάνεια χωρίς έλεγχο του χρέους. Αυτό ήταν το ζητούμενο γι' αυτούς ...Γι' αυτό είχαν ανάγκη τα διεθνή ΜΜΕ και βέβαια τους προδότες που κυβερνούσαν την Ελλάδα...
...Ήθελαν να βάλουν την Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες στα δάνεια, εμποδίζοντάς την να κάνει αυτό, το οποίο θα έκανε και ο πιο αφελής άνθρωπος μπροστά σε ένα τεράστιο χρέος: Υπάρχει άνθρωπος, που, όταν του έρχεται ένας τεράστιος λογαριασμός, δεν τον μελετάει αναλυτικά, για να δει τι είναι αυτό το οποίο "περιγράφει"; Ποιος άνθρωπος είναι αυτός, ο οποίος βλέπει έναν λογαριασμό και τον βάζει κατ’ ευθείαν στην τσέπη, χωρίς να τον ελέγξει; ...Ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος ντρέπεται ...Ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος πανικοβλήθηκε και θέλει να πληρώσει, για να ξεφύγει από την ντροπή.
Αυτό έκαναν στην Ελλάδα οι τοκογλύφοι: Της έβαλαν στο χέρι έναν "λογαριασμό" και άρχισαν να κάνουν μια απίστευτη φασαρία γύρω από το όνομά της και την ηθική της, που την έκαναν να ντρέπεται. Γιατί το έκαναν αυτό; ...Γιατί ήθελαν να τα "πάρουν" γρήγορα και χωρίς κανέναν έλεγχο και ταυτόχρονα να παρασύρουν τους "εγγυητές" να πληρώσουν την "ανήθικη" Ελλάδα. Με τις φωνές τους, δηλαδή, είχαν διπλό ακροατήριο. Από τη μία ταπείνωναν την Ελλάδα και από την άλλη τρόμαζαν τους Ευρωπαίους με ενδεχόμενη καταστροφή. Γνώριζαν την περηφάνια του ελληνικού λαού και γι' αυτόν τον λόγο τον πίεσαν στο ηθικό ζήτημα, ώστε η Κυβέρνησή του από "ντροπή" δήθεν να βάλει τον λογαριασμό στην "τσέπη" και να μην τον ελέγξει. Δεν ήθελαν - και δεν την άφησαν - να κάνει λογιστικό έλεγχο του χρέους. Δεν την άφησαν να ψάξει να δει, για παράδειγμα, πώς δημιουργήθηκε το χρέος αυτό. Να βρει με ποιες πράξεις - δικές της ή κάποιων άλλων - ξέφυγε ο έλεγχος του χρέους.
Γι' αυτόν τον λόγο, κάθε φορά που υπάρχει πολιτική κρίση στην Ελλάδα, όλοι αυτοί φοβούνται. Γι' αυτόν τον λόγο θα αρχίσουν και πάλι τα "ντροπιαστικά" δημοσιεύματα. Κάθε φορά που υπάρχει κίνδυνος μια νέα ηγεσία τής Ελλάδας να βάλει το χέρι στην "τσέπη", για να δει τι έχει να πληρώσει, όλοι αυτοί κάνουν φασαρία ...Φασαρία, για να την "πείσουν" ότι η ανάλυση του λογαριασμού απλά θα αποδείξει την "ντροπή" της και τίποτε άλλο. Δεν φοβούνται τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα, ο οποίος τους απειλεί για τους όρους αποπληρωμής τού χρέους. Αυτό είναι που θέλουν να "φαίνεται" προς τα έξω ότι φοβούνται, ενώ αυτό δεν ισχύει. Αυτό είναι που "δείχνουν" ότι φοβούνται, ώστε να αποσπούν την προσοχή του λαού στο θέμα αυτό.
Το πρόβλημα γι' αυτούς δεν είναι η αποπληρωμή τού χρέους και οι όροι αυτής της αποπληρωμής. Αυτό - έτσι κι αλλιώς - αφορά τους "εγγυητές" και αυτοί δεν είναι οι τοκογλύφοι. Το πρόβλημα για τους τοκογλύφους και τους συνενόχους τους είναι το ίδιο το χρέος ...Αυτό φοβούνται ...Φοβούνται μήπως η Ελλάδα κάνει έλεγχο της δημιουργίας αυτού του χρέους ...Φοβούνται μήπως η Ελλάδα αλλάξει "στρατόπεδο" και από τεμπέλης και παράσιτο εμφανιστεί ως "θύμα" και άρα ταυτιστεί με τον "εγγυητή" της ...Φοβούνται μήπως η Ελλάδα ανακτήσει την τιμή της, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο "μουντζούρης" θα επιστρέψει σ' αυτούς.
Τι σημαίνει αυτό; ...Το εξής απλό. Όλοι πλέον ξέρουμε τι έγινε και άρα γνωρίζουμε πάνω-κάτω προς ποια κατεύθυνση πρέπει να αναζητήσουμε τους ενόχους. Η Ελλάδα έπεσε θύμα των Γερμανών διαφθορέων, οι οποίοι λειτουργούσαν υπέρ της γερμανικής βιομηχανίας και των σιωνιστών τοκογλύφων, οι οποίοι την φόρτωναν δάνεια, για να εξυπηρετεί τους πρώτους. Το "κόλπο" ήταν απλό ...Το κόλπο των προμηθευτών και των τοκογλύφων, οι οποίοι με τη διαφθορά βάζουν κάποιον να "υπερακαταναλώνει" με τη δική τους χρηματοδότηση ...Το κόλπο των διαφθορέων, οι οποίοι βάζουν τους διαχειριστές να λειτουργούν εις βάρος του οργανισμού που διοικούν, προκειμένου να επωφεληθούν από τις προμήθειες. Αυτό είναι κάτι, το οποίο απαγορεύεται ρητά ακόμα και στο επίπεδο των απλών επιχειρήσεων, πόσο μάλλον στο επίπεδο των κρατών.
Θύμα μιας τέτοιας απλής απάτης του "πεζοδρομίου" ήταν και η Ελλάδα. Οι τοκογλύφοι είχαν διαφθείρει όλα τα στελέχη τού δικομματισμού στην Ελλάδα και είχαν δημιουργήσει μια κατάσταση εγκληματική. Ελέγχοντας αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, δεν την έβαζαν - εκ του πονηρού - να δανείζεται με συμβατικούς όρους, παρά την έβαζαν να εκδίδει διαρκώς "ομόλογα", τα οποία τα αγόραζαν οι ίδιοι, προκειμένου να μην αντιδρά ο λαός στον υπερδανεισμό ...Ομόλογα θεωρητικά μεγάλου ρίσκου, αλλά που γι' αυτούς ήταν "σίγουρα", εφόσον γνώριζαν ότι στο τέλος με μια προδοτική ηγεσία θα τα μετέτρεπαν σε ενυπόθηκα δάνεια. Της έδιναν δηλαδή χρήματα οι τοκογλύφοι, αγοράζοντας ομόλογα και στην κρίσιμη στιγμή θα την ανάγκαζαν να πάρει επώδυνα δάνεια από τους λαούς της , για να τους ξεπληρώσει.
Αυτό ήταν το κόλπο ...Να κατορθώσουν να πάρουν γρήγορα και αιφνιδιαστικά τα κέρδη τους και όταν ενδεχομένως η Ελλάδα αντιδρούσε στην προσπάθειά της να επιβιώσει, η αντίδρασή της να μην αφορούσε τους ίδιους, αλλά να απειλούσε τους λαούς αυτούς, οι οποίοι της δάνεισαν για να τους ξεπληρώσει. Οι ίδιοι θα "κρύβονταν" πίσω από τους λαούς και απλά θα έπαιζαν τα γνωστά παιχνίδια των τοκογλύφων ...Θα συκοφαντούσαν τα θύματά τους και θα παρίσταναν τα καλόπιστα θύματα που εξαπατήθηκαν. Θα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες ταύτισης με αυτούς που δικαίως θα διαμαρτύρονταν για τα χρήματά τους και θα "επιτίθονταν" με όλα τα μέσα στην Ελλάδα, κάνοντάς την απολύτως εχθρική για τους λαούς. Η Ελλάδα θα έπεφτε σε μια θανάσιμη παγίδα, της οποίας οι συνέπειες θα ήταν άγνωστες, ακόμα και για την ίδια την ασφάλειά της ως κράτος.
Γι' αυτόν τον λόγο ισχυριζόμαστε ότι οι ίδιοι οι απατεώνες "δείχνουν" με τις πράξεις τους τι δεν τους συμφέρει και άρα τι συμφέρει τα θύματά τους. Τι συμφέρει σε αυτήν την περίπτωση την Ελλάδα; ...Να αποδείξει σε όλους το πόσο "εξευτελισμένη", πόσο "αναξιόπιστη" και πόσο "τεμπέλα" είναι ...Να πάψει να ντρέπεται για τον "λογαριασμό" και να τον κοιτάξει επιτέλους ...Να ψάξει στα κιτάπια της, για να αποδείξει αυτήν την "ξεφτίλα" της ...Να "επιβεβαιώσει" μόνη της αυτά, τα οποία ισχυρίζονται οι κατήγοροί της ...Να μην στραφεί εναντίον των λαών, οι οποίοι της δάνεισαν χρήματα μέσω των Μνημονίων, αλλά να αλλάξει τη διάταξη των ρόλων στην υπόθεσή της με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι πραγματικοί τους στόχοι.
Αυτό είναι το όλο κόλπο ...Πρέπει να επιχειρήσει να φέρει ανάμεσα στην ίδια και τους ευρωπαϊκούς λαούς που της δάνεισαν εκείνους, οι οποίοι σήμερα "κρύβονται" πίσω τους και είναι οι σιωνιστές τοκογλύφοι και οι Γερμανοί βιομήχανοι. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; ...Με τη διαβεβαίωση προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα προσπαθήσει να πληρώσει τα δάνειά της απέναντι στους λαούς ...Με μία διαφορά όμως ...Θα κάνει μια προσπάθεια να βρει τα αίτια της δημιουργίας αυτού του χρέους και να αποδείξει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται το "κλειδί" της υπόθεσης ...Η βιωσιμότητα του χρέους θα αποκαλύψει τους ενόχους. Αν από την αρχή το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο, σημαίνει ότι υπήρχε δόλος από τρίτους, εφόσον οι Έλληνες μόνοι τους δεν θα μπορούσαν - ακόμα και να το ήθελαν - να εξασφαλίσουν από μόνοι τους τέτοιο χρέος. Όσο δηλαδή και να το ήθελαν, δεν θα μπορούσαν από μόνοι τους να "ξεγελάσουν" τους τοκογλύφους. Άρα; ...Άρα, θα αποδειχθεί ότι οι ίδιοι οι τοκογλύφοι συμμετείχαν στην "απάτη" εις βάρος των "εαυτών" τους. Έχει λογική αυτό το πράγμα; ...Όχι βέβαια. Άρα, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να αποδείξει ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο, όχι γιατί "ξέφυγε" από κάποια όρια - εξαιτίας της κακής ελληνικής διαχείρισης—, αλλά επειδή εξ’ αρχής κάποιοι ήθελαν να το κάνουν μη βιώσιμο ...Να αποδείξει ότι εξαιτίας της υστεροβουλίας και της απληστίας των σιωνιστών τοκογλύφων έγινε μη βιώσιμο. Γιατί; ...Γιατί τους συνέφερε να μην είναι βιώσιμο ...Γιατί συμφέρει πάντα έναν τοκογλύφο να δίνει μη βιώσιμα δάνεια σε έναν αδύναμο δανειστή, όταν υπάρχει πλούσιος "εγγυητής" ...
Αυτό ακριβώς είναι το "κλειδί" στην υπόθεση ...Να αποδείξουμε ότι οι τοκογλύφοι εκ του πονηρού - και έχοντας ως "στόχο" τους Ευρωπαίους εγγυητές - "φόρτωναν" την Ελλάδα με χρέη, όχι με βάση τις δικές της δυνατότητες, αλλά με βάση τις δυνατότητες των εγγυητών της. Πώς μπορείς αυτό να το αποδείξεις; ...Χρησιμοποιώντας ένα "μέτρο" ...Ένα "μέτρο", το οποίο θα αποκαλύπτει τον δόλο των δανειστών ...Ένα μέτρο, το οποίο θα αποδεικνύει ότι αλλιώς "παίζουν" όταν έχουν ως στόχο τον δανειστή και αλλιώς όταν έχουν ως στόχο τον εγγυητή του. Υπάρχει τέτοιο "μέτρο"; ...Βεβαίως και υπάρχει. Οι ίδιοι τοκογλύφοι - και για ανάλογο σκοπό - δάνεισαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν την Αργεντινή ...Την πολύ πιο πλούσια και μεγαλύτερη από την Ελλάδα Αργεντινή. Η Αργεντινή, όμως, δεν είχε εγγυητές ...Στα πόσα "δανεικά" σταμάτησαν να της δανείζουν; ...Στα πόσα δανεικά της τράβηξαν το "χαλί";
Δεν μπορεί την Αργεντινή να την "σταματάς" στα σαράντα ή πενήντα δις δανείων και την Ελλάδα να την φτάνεις στα εκατόν πενήντα, χωρίς κανέναν φόβο και ενδοιασμό. Κάπου προσβλέπεις και αισθάνεσαι ότι δεν πετάς τα χρήματά σου στον δρόμο. Δεν είναι δυνατόν, όταν "παίζεις" Blackjack με τα δικά σου χρήματα, να σταματάς να τραβάς χαρτιά στα δεκατέσσερα και όταν "παίζεις" με τα χρήματα των "εγγυητών", οι οποίοι θα πληρώσουν τη "χασούρα", να τραβάς χαρτί από τα δεκαοκτώ. Η αλλαγή τακτικής του ίδιου παίκτη στο ίδιο παιχνίδι και με τον ίδιο στόχο δεν αποτελεί απόδειξη δολιότητας; Όταν ο ίδιος παίκτης παίζει φυσιολογικά, όταν τον συμφέρει να κερδίσει στο παιχνίδι, δεν είναι απατεώνας όταν παίζει διαφορετικά, σε περίπτωση που γνωρίζει ότι η ήττα του θα του φέρει μια χρυσή αποζημίωση; Αν μπορούν, ας εξηγήσουν οι τοκογλύφοι τον λόγο που έφτασαν το "κοντέρ" της Ελλάδας τόσο ψηλά; ...Μήπως γιατί κοιτούσαν την "τσέπη" της Ευρώπης; Είναι φανερό, δηλαδή, ότι με την Ελλάδα έπαιζαν για να "χάσουν", προσβλέποντας στην ευρωπαϊκή αποζημίωση.
...Οι ευρωπαίοι "εγγυητές" ήταν ο στόχος των τοκογλύφων και όχι η Ελλάδα. Το "φουσκωμένο" ελληνικό χρέος στόχευε τη "φουσκωμένη" ευρωπαϊκή "τσέπη" και όχι την ελληνική. Γι' αυτό την έβαλαν οι ίδιοι με ψεύτικα στοιχεία στο μεγάλο παιχνίδι του παγκόσμιου Blackjack. Γι’ αυτό την έβαλαν στην ευρωζώνη ...Δεν την έβαλαν, για να τη βοηθήσουν την ίδια ...Δεν μπήκε η Ελλάδα, επειδή τους "ξεγέλασε". Η Ελλάδα μπήκε με εξαναγκασμό και με βάση τα στοιχεία αυτών, οι οποίοι στη συνέχεια εμφανίστηκαν "ξεγελασμένοι" ...Την Ελλάδα την έβαλαν στο "τραπέζι" οι Γερμανοί και οι τοκογλύφοι, γιατί ήθελαν τον σίγουρο "παίκτη" που θα νικούσαν και θα τους αποζημίωνε η "banka". Την Ελλάδα την έβαλαν στην ευρωζωνη οι τοκογλύφοι, γιατί με τον τρόπο αυτόν θα εξασφάλιζαν αδύναμο "τοίχο", για να κάνουν "ριφιφί" στο ταμείο τού "εγγυητή" της Ευρώπης ...Την έβαλαν οι απατεώνες Γερμανοί και οι σιωνιστές, για να την χρησιμοποιήσουν ως μαλακό "τοίχο" και να φάνε τα χρήματα της Ευρώπης. Από την "τρύπα" της Ελλάδας μπήκε το ΔΝΤ στην Ευρώπη ...Από εκεί που "φυλούσε" ο ΓΑΠ της Goldman Sachs. Οι άπληστοι και δόλιοι σιωνιστές τοκογλύφοι δεν είχαν τα ελληνικά χρήματα στο στόχαστρό τους ...Στο στόχαστρό τους είχαν τα ευρωπαϊκά χρήματα.
Αυτοί οι κακοποιοί και απατεώνες γνώριζαν εξ’ αρχής ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να τους επιστρέψει τα χρήματα αυτά. Γνώριζαν όμως ότι θα μπορούσαν - στο όνομα της ευρωπαϊκής "αλληλεγγύης" - οι ευρωπαϊκοί λαοί να εξαναγκαστούν από το "διευθυντήριο" των Βρυξελών να ξεπληρώσουν με δικά τους χρήματα τα δήθεν ελληνικά χρέη. Γι' αυτόν τον λόγο "ωρύονται" δήθεν κατά της ανήθικης Ελλάδας. Αυτό κάνουν πάντα οι τοκογλύφοι, για να κρύψουν την τοκογλυφία τους και να "θολώσουν" το τοπίο ...Προσπαθούν να κάνουν τον αφελή "δανειστή" τους να έρθει σε σύγκρουση με τον "εγγυητή" του. Γι' αυτόν τον λόγο προσπαθούν προκαταβολικά να του προσάψουν ανηθικότητα και δολιότητα ...Ο "άχρηστος", ο "τεμπέλης", ο "χαρτοπαίκτης", ο "γυναικάς" κλπ. ...Αυτός, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη και δεν "σεβάστηκε" τον τίμιο "εγγυητή" του. Αυτός, δηλαδή, ο οποίος με την αναξιοπιστία του φταίει που ο καλός "εγγυητής" αναγκάζεται να του πληρώνει τις "βρομιές".
Σε αυτήν την προσπάθειά τους, να πείσουν τον "εγγυητή" για την αθλιότητα του "ανιψιού", προσθέτουν ό,τι μπορεί να τους διευκολύνει. Προσπαθούν, για παράδειγμα, να τον "πονηρέψουν" κι αυτόν ...Να τον κάνουν εκ των υστέρων και εν αγνοία του συνένοχό τους ..."Δεν πειράζει μωρέ που θα δώσεις μερικά χρήματα. Έτσι κι αλλιώς χαμένος δεν θα βγεις. Παρ' του τα χωράφια ή εκείνο το διαμερισματάκι που κληρονόμησε. Έτσι κι αλλιώς άχρηστος είναι. Αν δεν τα πάρεις εσύ, θα τα παίξει στα "ζάρια" ή θα του τα "φάνε" οι γυναίκες."
Κάνουν λάθος δηλαδή οι Έλληνες, οι οποίοι νομίζουν ότι η πατρίδα τους ήταν ο στόχος των τοκογλύφων. Στόχος πράγματι είναι η πολύτιμη πατρίδα τους, αλλά δεν είναι ο στόχος των τοκογλύφων. Οι τοκογλύφοι πάντα χρήματα θέλουν και όχι χωράφια. Ο στόχος των τοκογλύφων ήταν τα χρήματα των Ευρωπαίων. Οι τοκογλύφοι απλά έκαναν την Ελλάδα "λεία" των Ευρωπαίων, προσπαθώντας να την εμφανίσουν σαν "εγγύηση", ώστε να μπορέσουν να τους αποσπάσουν τα χρήματα με ευκολότερο και χωρίς αντιδράσεις τρόπο. Τους έβαλαν να σκέφτονται "λείες" και όχι λύσεις ή ενόχους. Γι' αυτόν τον λόγο οι τοκογλύφοι, ενώ μπορούν να αρπάξουν μέσω των τραπεζών το δημόσιο κεφάλαιο, παραδίδουν το ΤΑΙΠΕΔ στους Ευρωπαίους να το λεηλατήσουν. Τους Έλληνες τους παρουσιάζουν σαν ανήθικους και παρασιτικούς, απλά για να απαλλάξουν τους Ευρωπαίους από τις όποιες ενοχές στην καταστροφή της Ελλάδας. Δεν έχεις πρόβλημα να τιμωρήσεις έναν ανήθικο, όταν έχεις πειστεί ότι υπήρξες στόχος εξαπάτησης από την πλευρά του. Ταιριάζει η λογική τής τιμωρίας και στη νοοτροπία των βορειοευρωπαίων ...και αυτό το γνώριζαν οι τοκογλύφοι.
Αυτό ήταν το κόλπο των τοκογλύφων εις βάρος της Ευρώπης και του ευρώ. Προσπαθούν μόνιμα να στοχοποιήσουν την Ελλάδα, για να αποσπάσουν την προσοχή των πραγματικών θυμάτων τους, που είναι οι ευρωπαϊκοί λαοί στο σύνολό τους. Ρίχνουν τον "μουντζούρη" στην Ελλάδα, για να μην "βλέπουν" οι λαοί της Ευρώπης ότι αυτοί είναι τα μεγάλα θύματα της υπόθεσης ...Να μην βλέπουν την αλήθεια αυτοί, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν από τα διεφθαρμένα δουλικά των τοκογλύφων να δανείσουν στην Ελλάδα χρήματα για χρέη, τα οποία κανένας δεν γνωρίζει πώς δημιουργήθηκαν. Όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά ούτε και οι λαοί που της δάνεισαν δεν γνωρίζουν πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη αυτά. Οι "κραυγές" και οι "συκοφαντίες" των Ναζί και των τοκογλύφων αυτό το "κενό" γνώσης προσπαθούν να καλύψουν, εμφανίζοντας την Ελλάδα σαν δημιουργό τού χρέους εξαιτίας της αθλιότητάς της.
Ο έλεγχος του χρέους είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης.
Η Ελλάδα πρέπει, στο όνομα των Ευρωπαϊκών Λαών και της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και του Πολιτισμού - και χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν ξένο και σε καμία Τρόικα - να ξεκινήσει λογιστικό έλεγχο για το χρέος. Για λόγους αξιοπιστίας να καλέσει ως συμβούλους και μάρτυρες διεθνείς οίκους - εξειδικευμένους σε θέματα ελέγχων - προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός αλλά και οι λαοί δανειστές τής χώρας για το πώς έφτασε η Ελλάδα σε κατάσταση να ζητήσει την αλληλεγγύη τους. Να βρει ποιος και γιατί ευθύνεται που το χρέος αυτό έφτασε να μην είναι διαχειρίσιμο και να απειλεί ακόμα και τις επόμενες γενιές Ελλήνων με καταστροφή.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ελέγξει όλες τις μεγάλες κρατικές ολυμπιακές "φιέστες" και "αγορές" και βέβαια και τα "ομόλογα", τα οποία επέτρεψαν την πραγμάτωσή τους. Αναγκαστικά θα πρέπει να "ψάξει" να βρει τον ρόλο των Γερμανών προμηθευτών στη διαφθορά, εφόσον αυτοί ήταν που επωφελούνταν μόνιμα από τις ελληνικές αγορές. Αναγκαστικά θα πρέπει να παρακάμψει νόμους "περί ευθύνης υπουργών" και να εντοπίσει όλους τους "Χριστοφοράκους" που "πουλούσαν" και όλους τους "Τσοχατζόπουλους" που "αγόραζαν". Να βρει πόσα χρήματα εισέπραξε η Γερμανία από τα αναίτια και σπάταλα ελληνικά "ψώνια", τα οποία της υποδείκνυαν οι "Χριστοφοράκοι". Ταυτόχρονα, θα πρέπει επίσης να ψάξει και τον ρόλο των σιωνιστών τοκογλύφων, εφόσον αυτοί έκαναν τα μαγικά "swaps", τα οποία επέτρεπαν στη μικρή Ελλάδα να καταναλώνει πιο πολύ ακόμα και από την ίδια τη Γερμανία. Κάποιοι με δόλιους στόχους άλλαζαν τα οικονομικά χαρακτηριστικά τής Ελλάδας και "αυξάνοντας" ψευδώς τα πιστοληπτικά της όρια, την οδήγησαν στην υπερχρέωση. Την οδήγησαν δηλαδή εκεί που βόλευε τους "σφαγείς" της ίδιας και "ληστές" της Ευρώπης.
Αν αποδείξει η Ελλάδα ότι οι τοκογλύφοι και η Γερμανία ευθύνονται για το τεράστιο και μη διαχειρίσιμο χρέος της, τότε τους βάζει "μπροστά" στους Ευρωπαίους και φεύγει η ίδια από το στόχαστρό τους. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί αυτό, το οποίο περιγράφουμε πιο πάνω ...Μπορεί να αποδειχθεί ότι οι Τοκογλύφοι, σε συνεργασία με τους Νεοναζί της Γερμανίας, μέσω της απατεωνιάς τους στην Ελλάδα, δεν είχαν σαν στόχο την ίδια την Ελλάδα, αλλά τους λαούς της Ευρώπης. Γνώριζαν δηλαδή ότι η Ελλάδα με αυτούς τους ρυθμούς δανεισμού, που οι ίδιοι της επέβαλαν, δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεπληρώσει τα παράλογα χρέη που της φόρτωναν και άρα αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα γνώριζαν πως, μέσω αυτής, θα "φέσωναν" τους Ευρωπαίους.
Με αυτόν τον απλό τρόπο αποδεικνύεται ότι οι Ευρωπαίοι ήταν ο πραγματικός στόχος των Γερμανών Ναζί και Σιωνιστών τοκογλύφων ...Τα ταμεία των Ευρωπαίων πολιτών ήταν ο πραγματικός τους στόχος ...Τα ταμεία των Γάλλων, των Ιταλών ή των Ισπανών εργαζόμενων ...Τους Ευρωπαίους στόχευαν εξ ‘αρχής ...Τους Ευρωπαίους, τους οποίους οι ίδιοι θα ανάγκαζαν να της δανείσουν, για να πληρωθούν βέβαια οι ίδιοι και όχι για να επωφεληθεί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αποδειχθεί ότι οι τοκογλύφοι και οι Γερμανοί συνεργάτες τους, μέσω της Ελλάδας, "έφαγαν" τα χρήματα των Ευρωπαίων. Οι τοκογλύφοι χρησιμοποίησαν την Ελλάδα, για να επιτεθούν στην Ευρώπη ...Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα στην απόδειξή του από αυτό.
 Δεν είναι δυνατόν να έχεις βάλει την Ελλάδα στο αναγκαστικό Μνημόνιο, επειδή υποθέτεις ότι δεν μπορεί να ξεπληρώσει το δημόσιος χρέος της, το οποίο έχει φτάσει στο 110% του ΑΕΠ της και μέσα σε λίγα χρόνια να έχεις βάλει τους Ευρωπαίους πολίτες να έχουν ήδη πληρώσει με δάνεια το 170 % του ΑΕΠ αυτής της χώρας. Είναι δυνατόν να μην μπορεί κάποιος να ξεπληρώσει δέκα ευρώ χρέους στους τοκογλύφους και να μπορεί να ξεπληρώσει είκοσι στους "εγγυητές" του; Αυτό ήταν το κόλπο. Επειδή υποτίθεται έκριναν ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν τα μισά από την Ελλάδα, φρόντισαν να πάρουν προκαταβολικά τα διπλάσια από τους εγγυητές της, "φορτώνοντάς" την με χρέη, τα οποία είναι μαθηματικά βέβαιον ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει. Με πρόφαση δηλαδή την Ελλάδα, εξαπάτησαν τους Ευρωπαίους. Τον "μουντζούρη", ενός χρέους που δημιούργησαν οι ίδιοι παρανόμως και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν θα το εισπράξουν ποτέ, τον μετακύλυσαν στους λαούς της Ευρώπης. Είναι αυτό ΑΠΑΤΗ ή δεν είναι;
Ποιος είναι ο απατεώνας σε αυτήν την περίπτωση; Οι τοκογλύφοι ή η Ελλάδα, η οποία ήταν επίσης θύμα τους; Απλά είναι τα πράγματα. Οι τοκογλύφοι διέλυσαν την Ελλάδα, για να προσεγγίσουν τα χρήματα των ευρωπαϊκών λαών ...Οι τοκογλύφοι χρησιμοποίησαν την ασθενή Ελλάδα, για να κάνουν "ριφιφί" στη ζώνη του Ευρώ. Υπερχρέωσαν την Ελλάδα - παρ' όλο που γνώριζαν ότι δεν είχε τις δυνατότητες να τους ξεχρεώσει - μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν την αλληλεγγύη των λαών. Οι τοκογλύφοι βρίσκονταν σε συνεννόηση με τους Γερμανούς, οι οποίοι με την ισχύ τους και με το "φόβητρο" της κατάρρευσης του ευρώ θα ανάγκαζαν τους Ευρωπαίους να πληρώσουν τη "ζημιά" και δεν θα άφηναν την Ελλάδα με την αδυναμία της να καταστρέψει τους απατεώνες τοκογλύφους.
Οι Γερμανοί, έχοντας συμφέροντα - και άρα με δόλο - ανάγκασαν τους Ευρωπαίους να πληρώσουν τη ζημιά, ενώ θα έπρεπε όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι να σταθούν απλά στο πλευρό της Ελλάδας και να τιμωρήσουν τους τοκογλύφους. Στο όνομα της αλληλεγγύης έπρεπε να σταθούν δίπλα της και όχι να της δανείσουν, για να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι και οι Ναζί συνεταίροι τους. Έπρεπε να βγάλουν τις γροθιές τους και όχι τα πορτοφόλια τους. Τζάμπα θα τους έβγαινε και θα έκαναν το σωστό. Όταν θέλεις να βοηθήσεις ένα θύμα τοκογλυφίας, αρπάζεις στις κλωτσιές τον τοκογλύφο και δεν πας απλά να πληρώσεις χωρίς έλεγχο τα αυθαίρετα χρέη που του "φόρτωσε".
Στην περίπτωση όμως αυτήν δεν έγινε τίποτε φυσιολογικό, γιατί είχαμε απάτη. Οι σιωνιστές τοκογλύφοι έπαιζαν χωρίς φόβο με τον αναξιόπιστο "δανειολήπτη", γιατί είχαν "στήσει" φάμπρικα με τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί, ως οι δήθεν πιο δυνατοί και "ηθικοί" της Ευρώπης, είχαν τη δύναμη να επιβάλουν στους υπόλοιπους "εγγυητές" την άποψή τους ότι ...έπρεπε να πληρώσουν από κοινού τα παράνομα ελληνικά χρέη και άρα να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι. Υπό την πίεση των Γερμανών οι Ευρωπαίοι αντάμειψαν τον τοκογλύφο και μετά όλοι μαζί έβριζαν το θύμα. Εξαιτίας των Γερμανών, μαζί με το πρώτο θύμα, που ήταν οι Έλληνες, έγιναν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Συνένοχοι ήταν Ναζί και τοκογλύφοι και προφανώς μοιράστηκαν μεταξύ τους αυτά τα κέρδη.
"Θέατρο" έπαιζε η Γερμανία, όταν παρίστανε ότι με "πόνο" ψυχής έπαιρνε τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων και δάνειζε στην Ελλάδα από "αλληλεγγύη". Κοινοί απατεώνες ήταν, που έβαζαν μερικά δικά τους ευρώ, για να αρπάξουν τα άπειρα ευρώ των υπολοίπων λαών. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα επιβίωσης γι’ αυτούς να κατηγορούν την Ελλάδα. Κατηγορούσαν υποκριτικά την Ελλάδα, για να μην φαίνεται η μεταξύ τους συμπαιγνία εις βάρος ολόκληρης της Ευρώπης. Την κατηγορούν ακόμα και σήμερα, γιατί δεν πρέπει κανένας να ψάχνει την αλήθεια. Εύκολο είναι σε μια τέτοια περίπτωση να αποδειχθεί με επιχειρήματα και στοιχεία ότι Γερμανοί και Σιωνιστές έδρασαν οργανωμένα ως συμμορία. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό, για να το κάνεις. Το κοινό ποινικό δίκαιο έχει τις απαντήσεις σε τέτοια θέματα. Η καθημερινότητα των δικαστηρίων είναι "πλημμυρισμένη" από τέτοιες υποθέσεις απάτης.
Αν δηλαδή αποδειχθεί ότι οι Γερμανοί και οι τοκογλύφοι χρησιμοποιούσαν την ελληνική οικονομία, για να "φορτώσουν" τους Ευρωπαίους με υποχρεώσεις, τότε όλα αρχίζουν και αποκτούν διαφορετικό νόημα. Αν αποδειχθεί ότι οι Γερμανοί πληρώνονταν, για τα προϊόντα που πουλούσαν στην Ελλάδα, από τα ομόλογα που "τραβούσαν" οι Σιωνιστές τοκογλύφοι και στη συνέχεια οι Σιωνιστές πληρώθηκαν από τα ευρωπαϊκά δάνεια, τα οποία "έσπρωχναν" οι Γερμανοί στην Ελλάδα, τότε έχουμε αδιάσειστη απόδειξη μιας μεταξύ τους ύποπτης συνεργασίας και άρα μιλάμε για συμμορία. Με δεδομένη την αδυναμία και το μέγεθος της Ελλάδας, εύκολα αποδεικνύεται ότι αυτή η συμμορία είχε στην πραγματικότητα ως στόχο της τα ευρωπαϊκά χρήματα.
 Μεγάλα θύματα των τοκογλύφων, εξαιτίας της Ελλάδας, είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες και βέβαια και η Ελλάδα μαζί μ' αυτούς. Μιλάμε για κολοσσιαία ποσά, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα τους έδινε "ψίχουλα" σε ρυθμούς "σταγόνας". Μέσα σε ελάχιστα χρόνια με τις "ρυθμίσεις" των Μνημονίων οι τοκογλύφοι "ρούφηξαν" τόνους ευρωπαϊκών χρημάτων. Η συμμορία της FED, του Μπάφετ και του Σόρος κατόρθωσαν και "έφαγαν" ήδη πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ από τους ευρωπαϊκούς λαούς, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ...Την "αδύναμη" Ελλάδα, την οποία - όπως είπαμε - την χρησιμοποίησαν, για να κάνουν "ριφιφί" στα ευρωπαϊκά ταμεία. Αν σε αυτά βάλει κάποιος τα χρήματα που κέρδισαν από την Ισπανία ή την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πώς έγινε το κόλπο.
Αυτό ήταν το colpo grosso των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος τού ευρώ και της Ευρώπης ...Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών. Έβαλαν τους φτωχούς της Ευρώπης στα Μνημόνια, για να "ρουφήξουν" με τον "σωλήνα" της αλληλεγγύης τα χρήματα όλων των υπολοίπων. Τα λαμόγια του ΔΝΤ μπήκαν στα ευρωπαϊκά ταμεία από την "τρύπα" της Ελλάδας και κατέκλεψαν τα πάντα. Οι Εβραίοι Μπενράνκε, Στρος Καν, Τρισέ, Παπανδρέου, Σαρκοζί και οι Ναζί Γιούγκερ, Σόιμπλε και Μέρκελ ήταν αυτοί, οι οποίοι μέσω της Ελλάδας έβαλαν τον "καρκίνο" στην Ευρώπη. Άρπαξαν σχεδόν ολόκληρο τον διαθέσιμο μεταπολεμικό πλούτο που παρήγαγαν οι ευρωπαϊκοί λαοί. Μιλάμε για μια "μπάζα" άνω του μισού τρις ευρώ  - μόνο μέσω της Ελλάδας. Αν σε αυτήν προσθέσει κάποιος τις "μπάζες" μέσω της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, εύκολα αυτό το ποσό ξεπερνά το ένα τρις ευρώ. Με κάθε νέα "τρύπα" που άνοιγαν, έπεφτε η "στάθμη" του συνολικού ευρωπαϊκού πλούτου, εφόσον οι λαοί αναγκάζονταν να "μπαζώσουν" με ευρώ τη "διαρροή".
Αυτά πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος και κυρίως οι Ευρωπαίοι. Πρέπει να μάθουν οι πάντες τα εγκλήματα των Ναζί και των τοκογλύφων στην Ελλάδα. Μόνοι τους οι Γερμανοί στην Ελλάδα έκαναν πανάκριβες παραγγελίες στους εαυτούς τους και μόνοι τους πληρώνονταν με χρήματα των τοκογλύφων, τα οποία τα χρέωναν επίσης μόνοι τους στην Ελλάδα ερήμην του λαού της ...Γιόχαν κερνούσε και Γιόχαν έπινε, την ώρα που ο αφελής Γιάννης έτρεχε πίσω από τους προδότες κομματάρχες. Κάθε φορά που ενεργούσαν, άφηναν στον ελληνικό λαό νέα άχρηστα γερμανικά "σκουπίδια" και ακόμα πιο νέα "αυγατισμένα" χρέη στους Σιωνιστές.
Αυτόν τον ναζιστικό σχεδιασμό υπηρετούσε ο γιος του ναζιστή αρχιδωσίλογου της Κατοχής Χριστοφοράκος. Έτσι εξηγείται η μέριμνα των Ναζί να τον φυγαδεύσουν από την Ελλάδα και να τον προστατεύουν στο Μόναχο.
Με μερικά διεφθαρμένα τομάρια - γόνους παλιών δωσίλογων της Κατοχής στην πλειοψηφία τους - έλεγχαν τα πάντα στο ελληνικό δημόσιο και τα χρέωναν διπλά και τρίδιπλα στον φουκαρά τον ελληνικό λαό ...Τον λαό, τον οποίο στη συνέχεια οι ίδιοι οι απατεώνες βγήκαν στα παγκόσμια "φόρα" και τον συκοφαντούσαν σαν διεφθαρμένο και τεμπέλη. Οι διαφθορείς του πολιτικού προσωπικού τής χώρας εμφάνιζαν σαν διεφθαρμένο τον λαό αυτόν, ο οποίος δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα ...Στο δικό τους έγκλημα.
Γι' αυτόν τον λόγο οι τοκογλύφοι και οι Γερμανοί βιομήχανοι φοβούνται την οποιαδήποτε πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Κάθε φορά που δρομολογείται τέτοια αλλαγή, κάνουν προκαταβολικά "φασαρία", για να στείλουν "μήνυμα" στους επίδοξους ηγέτες ότι θα επιτεθούν με όλα τα μέσα στην Ελλάδα. Απειλούν ότι θα την εμφανίσουν σαν εχθρό όλων των λαών και της παγκόσμιας ευημερίας. Γιατί; ...Για να τους περιορίσουν στις όποιες φιλοδοξίες τους ...Για να τους τρομοκρατήσουν σε περίπτωση που θα θελήσουν να αλλάξουν το οτιδήποτε στη διαχείριση της κατάστασης. Αυτό φοβούνται ...Τη διαφορετική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος από μια Κυβέρνηση την οποία δεν γνωρίζουν.
Κάνουν λάθος αυτοί, οι οποίοι νομίζουν ότι ο Τσίπρας και οι Σταθάκηδες τους τρομάζουν, γιατί απειλούν ότι δεν θα πληρώσουν τα χρέη ...Αυτό δεν τους απασχολεί καν ...Δεν τους αφορά αυτή η ζημιά. Οι Ναζί και οι τοκογλύφοι τα έχουν πάρει τα χρήματά τους. Τώρα τους ενδιαφέρει απλά να μην αποκαλυφθεί η απάτη τους. Η οποιαδήποτε ζημιά από "κουρέματα" τώρα αφορά τους λαούς της Ευρώπης. Οι φωνές "αγωνίας" των διαφόρων Ναζί Γιούγκερ και Σόιμπλε είναι "θέατρο". Κάνουν πως ενοχλούνται, για να "δουλεύουν" τον λαό ...όπως κάνει ένας ενήλικος, που τον χτυπάει ένα παιδάκι εκεί όπου δεν πονάει και αυτός κάνει πως "σφαδάζει" από τον πόνο. Δεν τους ενδιαφέρει αν η Ελλάδα έρθει από μόνη της σε σύγκρουση με τους ευρωπαϊκούς λαούς και άρα βγάλει μόνη της τα "μάτια" της. Δεν τους ενδιαφέρει αν το πρόβλημα πάει προς εκείνη την κατεύθυνση.
 Πιθανότατα και οι ίδιοι να "υποβοηθάνε" την κατάσταση να "πάει" προς εκείνη την κατεύθυνση. Μπορεί και οι ίδιοι να δίνουν "ιδέες" στους Σταθάκηδες, που, όπως είπαμε, κυκλοφορούνε ελεύθεροι εξαιτίας του ελέους της Τρόικας και των Ναζί. Θα απειλούσε ο Σταθάκης τη Γερμανία και θα εξασφάλιζε την ασυλία της Βουλής των δωσίλογων; ...Πρέφα με τον Τσοχατζόπουλο θα έπαιζε τώρα, αν ενοχλούσε τους Γερμανούς. Πιθανότατα, δηλαδή, ο Σταθάκης και όλοι όσοι μιλάνε για "επαναδιαπραγμάτευση" του χρέους, να είναι "λαγοί" των ναζιστών και των τοκογλύφων ..."Λαγοί", που θέλουν να στήσουν "καυγά" μεταξύ των λαών μακριά από το πραγματικό πρόβλημα και τον "πάγκο" των τοκογλύφων.
Έτσι είναι τα πράγματα. Ζούμε σε ύποπτους καιρούς και δεν ξέρουμε ποιος είναι προβοκάτορας ή απλά βλάκας. Όταν μιλάς για επαναδιαπραγμάτευση του σημερινού χρέους, σημαίνει ότι αναγνωρίζεις τον "πυρήνα" αυτού του χρέους, που είναι η τοκογλυφία. Άρα οι Σταθάκηδες, οι οποίοι απειλούν με δήθεν συγκρούσεις τους Ναζί και τους τοκογλύφους, μπορεί να είναι δικοί τους άνθρωποι, εφόσον τα αποτελέσματα αυτών των συγκρούσεων δεν αφορούν τους πραγματικούς εγκληματίες. Πιθανότατα οι "τσαμπουκάδες" του Σταθάκη να είναι τόσο ειλικρινείς όσο ήταν ο "τσαμπουκάς" του Εβραίου Παπανδρέου, όταν απειλούσε για το δημοψήφισμα του ευρώ - που απαγορεύεται ρητώς και θίγει τα αφεντικά του - και τον απειλούσε ο Εβραίος Σαρκοζί ...Τότε, που ο Παπανδρέου εμφανιζόταν από τα αφεντικά του σαν ο Έλληνας "καταστροφέας" της ευρωπαϊκής οικονομίας, για να παγιδευτούν οι λαοί της Ευρώπης και να δανείσουν τα χρήματα στην Ελλάδα ...για να κονομήσουν οι τοκογλύφοι.
Όλα αυτά είναι "παραστάσεις", για να "παραμυθιάζεται" το πόπολο. Οι Γερμανοί και οι Σιωνιστές φοβούνται αυτά, τα οποία μπορεί να κάνει η Ελλάδα, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν ...Φοβούνται τον λογιστικό έλεγχο τους ελληνικού χρέους ...Φοβούνται μήπως οι Έλληνες αποκαλύψουν - έστω και κατά λάθος - την "τρύπα" του "ριφιφί" ...Φοβούνται μήπως από τον έλεγχο αυτόν οι ευρωπαϊκοί λαοί καταλάβουν το "ριφιφί" που έγινε εις βάρος τους και στραφούν εναντίον τους ...Φοβούνται μήπως αυτός ο έλεγχος ξεσκεπάσει όλη τη συνωμοσία και αποκαλύψει τους εγκληματίες.
Στην πραγματικότητα, δηλαδή, αντιδρούν τόσο βίαια και άμεσα σε κάθε πιθανή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, όχι επειδή φοβούνται τους Έλληνες, αλλά επειδή φοβούνται τους Ευρωπαίους. Την Ελλάδα ελάχιστα την υπολογίζουν. Την ελέγχουν απόλυτα και έχουν άπειρους τρόπους να την εκβιάζουν. Αυτό, το οποίο τους τρομάζει, είναι ένα "ατύχημα" ...Μια κατά λάθος πολιτική του κράτους ...Φοβούνται μήπως, εξαιτίας της αλλαγής συμπεριφοράς της Ελλάδας, οι Ευρωπαίοι αρχίσουν να ψάχνουν και τα δικά τους "κιτάπια", για να δουν τους λογαριασμούς τους με τους Γερμανούς.
Αυτό, το οποίο τους τρομοκρατεί στην κυριολεξία, είναι να μην ξυπνήσουν αντιγερμανικές και αντισιωνιστικές "μνήμες" στην Ευρώπη ...Να μην συνειδητοποιήσουν οι Ευρωπαίοι ότι ξανάγιναν για ακόμα μία φορά στόχος τής γνωστής συμμορίας των Ναζί και των ψευτοθυμάτων του "στημένου" Ολοκαυτώματος. Φοβούνται μήπως οι Ευρωπαίοι αρχίσουν και καταλαβαίνουν πώς τα δικά τους "ελλείμματα" έγιναν, ως δια "μαγείας", γερμανικά "πλεονάσματα". Γι' αυτό απειλούν θεούς και δαίμονες. Γι' αυτό ο μισάνθρωπος Σόιμπλε "λατρεύει" τον Χαβουζέλο, ο οποίος του υπόσχεται ότι θα "θάψει" τον λογιστικό έλεγχο του χρέους. Φοβούνται οι εγκληματίες μήπως έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν τη δύναμη σε μια τέτοια περίπτωση να απαιτήσουν τα χρήματα που τους έκλεψαν οι Γερμανοί και οι Σιωνιστές τοκογλύφοι μέσω Ελλάδας.
Οι Ευρωπαίοι μπορούν να καταστρέψουν την παγκόσμια εβραϊκή τοκογλυφία και να περιορίσουν το γερμανικό "κτήνος" στο κλουβί του. Σ' αυτό μπορεί να τους βοηθήσει στον μέγιστο βαθμό η Ελλάδα. Αυτό πρέπει να γίνει στόχος της κάθε μελλοντικής πατριωτικής Κυβέρνησης, που θα θελήσει να αναλάβει την εξουσία, ανατρέποντας τους δωσίλογους. Γι' αυτόν τον λόγο "ρωτήσαμε" το ΣΥΡΙΖΑ αν έχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική στο θέμα του χρέους, που δεν σχετίζεται όμως με "κουρέματα". Πρέπει η ελληνική πλευρά να εξασφαλίσει τη συμμαχία των ευρωπαϊκών λαών και όχι να τους προσθέσει στους εχθρούς της. Πρέπει η ελληνική πλευρά να δημιουργήσει μια κοινή "πλατφόρμα" συμφερόντων με τους υπόλοιπους λαούς τής Ευρώπης. Το ελληνικό "χρέος" πρέπει να ενώσει τους λαούς με την Ελλάδα και μεταξύ τους και όχι το αντίθετο.
Με τον έλεγχο του χρέους και την κατάθεση όλων των στοιχείων που το αφορούν, είναι πολύ εύκολο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει το όνομα και την τιμή της στην παγκόσμια κοινωνία. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει πλέον λίγο-πολύ να υποπτεύονται τι έχει συμβεί. Απλά η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δεν τους "βοηθάει" με στοιχεία, γιατί δεν της επιτρέπεται να το κάνει. Θα ήταν αφελείς οι Ευρωπαίοι αν δεν υποπτεύονταν τι συμβαίνει ...και οι Ευρωπαίοι για πολλά πράγματα μπορούν να κατηγορηθούν, αλλά όχι για αφέλεια. Είναι δυνατόν να είναι "άτιμοι" και "απατεώνες" τόσοι λαοί και να είναι τίμιοι όλοι οι απατεώνες του κόσμου; Είναι δυνατόν να είναι θύτες αυτοί, οι οποίοι καταστράφηκαν από τα δάνεια και θύματα αυτοί, οι οποίοι επωφελήθηκαν; Είναι δυνατόν να είναι θύτης ένας σημερινός άνεργος Έλληνας, ο οποίος ψάχνει στα σκουπίδια να φάει και να είναι θύματα τα σκουπίδια των πορνείων, όπως ο Ρουμπινί ή ο Στρος Καν;
Αν γίνει ένας λογιστικός έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από την εποχή του Μητσοτάκη και μετά, όλα αυτά θα εμφανιστούν. Δεν χρειάζεται να ελεγχθεί όλη η οικονομία ...Οι μεγάλες αγορές, οι οποίες έγιναν από γερμανικές επιχειρήσεις και τα ομόλογα τα οποία εκδόθηκαν για να πραγματοποιηθούν αυτές, αρκούν. Έτσι κι αλλιώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι τόκοι και πανωτόκια. Τότε θα φανεί τι είχαν ως στόχο να κάνουν αυτοί, οι οποίοι δήθεν γκρέμιζαν "τείχη" ελευθερίας στο Βερολίνο, ενώ στην πραγματικότητα άνοιγαν τους "βόθρους" του φασισμού.
Μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μόνον με αυτόν τον τρόπο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον ελληνισμό να σταθεί ξανά στο "πόδια" του και να ανακτήσει τη χαμένη του "τιμή". Πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος τι έκαναν οι Γερμανοί εις βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού από την εποχή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μέχρι την ημέρα που μπήκαμε στο Μνημόνιο και μας "έσωσαν" με τα δάνειά τους. Ας ανακοινώσει λοιπόν η Ελλάδα ότι θα κάνει λογιστικό έλεγχο του χρέους και είναι σίγουρο ότι θα δούμε τεράστιες αντιδράσεις ...Πραγματικές αντιδράσεις και όχι "θέατρο" ...Θα δούμε αμέσως κάποιους να πετάγονται από τις θέσεις τους σαν ελατήρια. Τότε θα δούμε ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Θα δούμε γιατί στην Ελλάδα, όπου "βασιλεύει" ο Ράιχενμπαχ και η Τρόικα, τα ψάχνουν όλα τα υπάρχοντα των Ελλήνων, αλλά έρευνα για τα λογιστικά τού χρέους τους δεν κάνουν.
Γιατί άραγε αυτοί, που τους καταστρέφουν, δεν αποκαλύπτουν σε ολόκληρο τον κόσμο το πόσο "απατεώνες" είναι; Τώρα θα δούμε πόσο ενδιαφέρει αυτούς τους πολυδιαφημισμένους λογιστές, οι οποίοι αρέσκονται στο να μετράνε φραγκοδίφραγκα, να μετρήσουν πραγματικά δισεκατομμύρια. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της "ηθικής" και της "διαφάνειας" να ψάχνεις τα ΕΚΑΣ των φουκαράδων και να μην ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τα swap της Goldman Sachs. Σε μια τέτοια περίπτωση το ελληνικό χρέος γίνεται ευρωπαϊκή υπόθεση και αφαιρείται ως σύνολο από τους "ώμους" των Ελλήνων. Οι Ευρωπαίοι, μετά, μπορούν να αναλάβουν να διεκδικήσουν και να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους πήραν με δόλιο τρόπο οι τοκογλύφοι. Η "ζημιά" από την Ελλάδα να επιστρέψει μέσω Ευρώπης στους τοκογλύφους και να τους καταστρέψει.
Αν αποκαλυφθούν οι Γερμανοί και ο ρόλος τους στη σημερινή καταστροφή, η Ελλάδα όχι απλά νομιμοποιείται, αλλά επιβάλλεται να απαιτήσει πάραυτα τόσο το αναγκαστικό δάνειο της Κατοχής όσο και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Η Γερμανία τής άπειρης υποκρισίας και της "τζάμπα" συγνώμης θα πρέπει να πληρώσει για τα συνεχή εγκλήματά της. Αυτοί, οι οποίοι θέλουν να τιμωρήσουν τους πάντες, πρέπει να τιμωρηθούν για την μόνιμα "μολυσματική" παρουσία τους στην ευρωπαϊκή ιστορία. Σε αυτήν την προσπάθεια τώρα η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει συμμάχους.
Οι καιροί έχουν αλλάξει και η κρίση έχει "βαθύνει" πάρα πολύ. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στη "λάσπη" τής φτώχειας και της ύφεσης. Οι ευρωπαϊκοί λαοί βλέπουν τη σημερινή δυστυχία του ελληνικού λαού και καταλαβαίνουν ότι τους ξεγέλασαν πολύ εύκολα αυτοί, οι οποίοι τους έλεγαν ότι οι Έλληνες μαζικά επωφελούνταν από τις ευρωπαϊκές αποταμιεύσεις. Οι μεγάλες οικονομίες τής Ευρώπης βλέπουν τώρα τη φτώχεια να απειλεί τους λαούς τους και θέλουν να αντιδράσουν. Ολοένα και πιο πολλοί στρέφονται εναντίον της νεοναζιστικής Γερμανίας και των Σιωνιστών τοκογλύφων. Καθημερινά γίνονται διαδηλώσεις στην Ευρώπη και όλο και πιο συχνά καταλήγουν στις πρεσβείες των Γερμανών Ναζί.
Η Ελλάδα πρέπει με την περίπτωσή της να δώσει τα στοιχεία αυτά, τα οποία χρειάζονται εκείνοι, που προσπαθούν στην Ευρώπη να δημιουργήσουν κοινό μπλοκ εναντίον της νεοναζιστικής Γερμανίας και των τοκογλύφων. Στην Ιταλία ο Γκρίλο ζητάει δημοψήφισμα για το ευρώ και ο "Ιταλός" Ντράγκι της Goldman Sachs δηλώνει ότι απαγορεύεται στους πάντες η έξοδος από την Ευρωζώνη την ώρα που την Ελλάδα την απειλούν με Grexit. Στη Γαλλία - του "μερακλή" Ολάντ - η Λεπέν θέλει να κατέβει υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, θέτοντας ως διακύβευμα αυτών των εκλογών το ζήτημα της εξόδου τής Γαλλίας από την γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όλοι οι λαοί στην Ευρώπη πλέον φοβούνται μην βρεθούν στη θέση της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι η μόνη που έχει αποδείξεις για το ποιοι οδηγούν τα κράτη σε αυτήν τη θέση ... Είναι οι ίδιοι που "μάτωσαν" την Ευρώπη πολλές φορές τον προηγούμενο αιώνα και επαναλαμβάνουν τους εαυτούς τους και στον σημερινό αιώνα ...Είναι οι ίδιοι, που στην αυγή της τρίτης χιλιετίας έφεραν και πάλι τη βαρβαρότητα στην Ευρώπη ...Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τη διάλυση και το αιματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας και είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα κρύβονται πίσω από τη διάλυση και το αιματοκύλισμα της Ουκρανίας.
Αυτοί σήμερα λεηλάτησαν την Ευρώπη και την βύθισαν στα χρέη και τη φτώχεια. Την λεηλάτησαν στην κυριολεξία, εφόσον κανένας Ευρωπαίος δεν γνωρίζει πλέον αν θα πάρει τη σύνταξή του ή θα πεθάνει πεινασμένος. Οι Ευρωπαίοι εργάζονταν σκληρά για πάνω από μισό αιώνα μετά τον πόλεμο, για να έρθουν οι Γερμανοί και οι Εβραίοι τοκογλύφοι και να τους τα αρπάξουν όλα. Δεν υπάρχει "δεξαμενή" χρήματος - κυρίως ασφαλιστικά ταμεία—, που να την έχουν αφήσει χωρίς να την παραβιάσουν ...Χωρίς να έχουν αναγκάσει τα κράτη να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματά της, για να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν μόνοι τους οι τοκογλύφοι. Το μεγαλύτερο έγκλημα από την εποχή του Χίτλερ το πραγματοποίησαν οι φυσικοί του συγγενείς.
Επειδή τα μεγέθη της σιωνοναζιστικής απάτης είναι πραγματικά τεράστια και μπορεί κάποιος να μην είναι σε θέση να τα αντιληφθεί πλήρως, θα χρησιμοποιήσουμε μια πληροφορία, την οποία μάθαμε σήμερα. Υπεγράφη αυτές τις ημέρες συμφωνία "μαμούθ" μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας ...Συμφωνία μεταξύ δύο γιγαντιαίων οικονομιών και η οποία περιλαμβάνει τα πάντα ...Πυρηνικά εργοστάσια, πετρέλαια, στρατιωτικούς εξοπλισμούς, γεωργικά προϊόντα κλπ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του κόσμου και φτάνει στο ύψος των 300 δις ευρώ. Φυσικά δεν μιλάμε για κέρδη, αλλά για συνολικές αξίες προϊόντων.
Οι Γερμανοί και οι τοκογλύφοι συνεταίροι τους απέσπασαν από τους λαούς της Ευρώπης σε καθαρό χρήμα και άρα καθαρό κέρδος πάνω από ένα τρις ευρώ με το κόλπο των "Μνημονίων" ...Αυτά, για να καταλάβει κάποιος τον λόγο που υπάρχει τόσο μίσος για την Ελλάδα κάθε φορά που αυτή προσπαθεί να βρει το δίκιο της. Είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα, για να μην αφήσουν να φανεί η "τρύπα" του "ριφιφί". Όπως καταλαβαίνουμε πλέον όλοι στην Ευρώπη, υπάρχει πρόβλημα "εσωτερικής" προδοσίας. Κάποιοι μας "πούλησαν" φούμαρα "ενοποίησης", "αδερφοσύνης" και "αλληλεγγύης", για να μας εξοντώσουν. Μας παρέσυραν σε ένα δήθεν "τραπέζι" αδερφοσύνης και αυτοί είχαν σκοπό να μας "δολοφονήσουν". Η Ευρώπη δεν έχει επιλύσει ακόμα το πρόβλημα των Ναζί και η Ελλάδα πρέπει - και μπορεί - να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον αγώνα ...Όπως έκανε άλλωστε πάντα όταν χρειάστηκε στους αγώνες κατά του φασισμού.




Τραϊανού Παναγιώτης


ΕΑΜ. Β’


Υ.Γ. 1
Για δες κάτι περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Κάθε φορά, που υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει ένα "παράθυρο" και να αποκαλυφθούν οι εγκληματίες ΓερμανοΝαζί ή ΕβραιοΣιωνιστές στην Ελλάδα, συμβαίνει πάντα κάτι "μαγικό" και οι θύτες καταφέρνουν και θυματοποιούνται. Τώρα, που τα γερμανοσιωνιστικά διεθνή ΜΜΕ κατηγορούν τη χρεοκοπημένη Ελλάδα και αποκρύπτουν τις ευθύνες των Γερμανών Ναζί και των Εβραίων Σιωνιστών σε αυτήν την χρεοκοπία, οι Έλληνες τους επιβεβαιώνουν με τον πιο απόλυτο τρόπο. Με τρόπο τέτοιο, που σε "πείθουν" να μην τους λυπάσαι καθόλου ...ό,τι κι αν τους κάνεις.
Οι "κακοί" Έλληνες δεν είναι μόνον απατεώνες, αλλά και "δολοφόνοι". Δεν φτάνει που οι "άτιμοι" δεν θέλουν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους απέναντι στους "τίμιους" δανειστές τους ...θέλουν να τους σκοτώσουν κιόλας. Τόσο αχάριστοι είναι. Την προηγούμενη φορά οι "κακοί" Έλληνες πυροβόλησαν τη Γερμανική Πρεσβεία και τώρα πυροβολούν την Ισραηλινή Πρεσβεία. Οι "κακοί" Έλληνες πυροβολούν - και με το ίδιο όπλο μάλιστα - αυτούς τους "καλούς" ανθρώπους που από την "αφέλειά" τους και την "καλή" τους την ψυχή τούς δάνεισαν δισεκατομμύρια και δεν ακούνε ένα "ευχαριστώ". Όχι τίποτε άλλο, αλλά στεναχώρησαν και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ...Στεναχώρησαν και τον Γιωργάκη.




Υ.Γ. 2
Τελικά, για ένα πράγμα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους τοκογλύφους Σιωνιστές ...Δεν είναι σε καμία περίπτωση αχάριστοι. Μπορεί να είναι σκουπίδια, αλλά αχάριστοι δεν είναι. Πήραν την πάλαι ποτέ σταλινικιά αξύριστη συντρόφισσα Δαμανάκη και την έκαναν Γενική Διευθύντρια Παγκόσμιου Οργανισμού ...Έβαλαν ένα αυθεντικό "τσόκαρο" ανάμεσα στους αυθεντικούς "λόρδους". Δεν τα αδικούν τα δουλικά τους, ειδικά αν είναι ομοεθνείς τους. Από το ΚΚΕ του Μπεναρόγια στο "Εδώ Μεζεδοπωλείο" και από εκεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό. Αυτή ήταν η ανταμοιβή γι' αυτήν που τόλμησε για πρώτη φορά και μας εκβίασε με το Grexit. Αυτή το δοκίμασε πρώτη και μόλις είδαν οι τοκογλύφοι ότι έχει απόδοση, το έκαναν "σημαία" τους. Θα περάσει στην ελληνική ιστορία σαν διεφθαρμένη "Δραχμανάκη" ...Άξια του μισθού της.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
eamb-ydrohoos
Διαβάστε περισσότερα » »