Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αύριο η Τουρκία "βγάζει" το Piri Reis για έρευνες - Σε συναγερμό η Εθνικη Φρουρά - Φόβοι για θερμό επεισόδιο

Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει που θα κινηθεί το ερευνητικό πλοιάριο
- Δυο τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον κυπριακό εναέριο χώρο - Παρενόχλησαν και αμερικανικό ελικόπτερο


- Είχε προηγηθεί παράνομη ναυτική άσκηση ανοιχτά της Λεμεσσού κλείνοντας τον κύκλο γύρω από την Κύπρο
- Ήδη το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία για όλες αυτές τις προκλήσεις

Ο Τουρκος υπουργός ΄Ενέργειας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή βγαίνει το Πίρι Ρέίς για έρευνες.
Ακόμη δεν είναι γνωστό που θα πλεύσει το ερευνητικό σκάφος αν και το πιθανότερο είναι σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες, να κινηθεί μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων στη περιοχή που θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο η Τουρκία.


Και η Τουρκία μέσα σε έναν πανικό στον οποίο βρίσκεται δεν σταματά σε αυτό και πλέον όλοι φοβούνται ένα θερμό επεισόδιο. Νωρίτερα δύο τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον κυπριακό εναέριο χώρο, αλλά δεν παρενόχλησαν αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, πτήση CY346 προς Λονδίνο, που εκτελούσε δρομολόγιο στην ίδια περιοχή.

Ο Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των ΚΑ, κ. Κυριάκου είπε, ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους των ΚΑ, είχε οπτική επαφή με τα τουρκικά μαχητικά, μετά από ειδοποίηση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, η ασφάλεια της πτήσης, όμως, δεν τέθηκε ποτέ σε οποιονδήποτε κίνδυνο. "Σχετικά με πληροφορίες ότι παρενοχλήθηκε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών στον κυπριακό εναέριο χώρο καθιστούμε σαφές ότι δεν παρενοχλήθηκε", είπε ο κ. Κυριάκου.

Πρόσθεσε ότι "κατόπιν ειδοποίησης του πληρώματος του αεροσκάφους των ΚΑ από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι στον κυπριακό εναέριο χώρο πετούσαν και δυο άλλα αεροπλάνα, το πλήρωμα, είχε οπτική επαφή με δυο τουρκικά μαχητικά, ωστόσο δεν έγινε παρενόχληση ούτε η ασφάλεια της πτήσης τέθηκε σε κίνδυνο".

Είναι προφανές ότι, οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο νεύρων με στόχο να μετρήσουν την υπομονή και τις αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτή η νέα πρόσκληση έρχεται αμέσως μετά από την ναυτική άσκηση που πραγματοποίησε χθες το τουρκικό ναυτικό ανοικτά της Λεμεσού, κλείνοντας τον νοητό κύκλο γύρω από την Κύπρο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τουρκικές δυνάμεις έκαναν άσκηση στη συγκεκριμένη περιοχή θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν την ψυχολογία ενός "αποκλεισμού" της Μεγαλονήσου.

Μέσα από την ίδια λογική, τουρκικά ελικόπτερα με έδρα την Κερύνεια, παρενόχλησαν και το ελικόπτερο της εταιρείας που τροφοδοτεί την εξέδρα γεώτρησης στο οικόπεδο "Αφροδίτη", χωρίς να συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Φρουρά έχει λάβει αυξημένα μέτρα για όσο καιρό θα συνεχιστούν οι τουρκικές παραβιάσεις και ασκήσεις, με επάνδρωση των φυλακίων και μειώνοντας τις εξόδους των στρατιωτών. Παράλληλα υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα στις μονάδες άμεσης επέμβασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" τα τουρκικά μαχητικά πέραν των παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Κύπρου και των κανόνων του ΦΙΡ, χθες παραβίασαν επανειλημμένα και περιοχές δεσμευμένες από τις βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου.

Αποκορύφωμα της χθεσινής προκλητικής συμπεριφοράς της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, ήταν η προκλητική πλέον και για τις ΗΠΑ, παρουσία τους στην πρωινή πτήση ελικοπτέρου της Νoble Εnergy, από το λιμάνι Λεμεσού προς την πλατφόρμα γεώτρησης "Νoble Ηomer Ferrington", όπως και στην πτήση επιστροφή της. Στην πτήση από το λιμάνι προς την πλατφόρμα, δύο τουρκικά πολεμικά ελικόπτερα σε πολύ χαμηλό ύψος - 3.000 ποδών περίπου εμφανίστηκαν στις πλευρές του αμερικανικού ελικοπτέρου και ακολούθησαν για 20 χιλιόμετρα περίπου την πορεία του προς την πλατφόρμα, πετώντας πλάι και κάτω από αυτό.

Το συμβάν έγινε πάνω από διεθνή ύδατα, ενώ τα τουρκικά ελικόπτερα απομακρύνθηκαν σε απόσταση περίπου 60 χιλιόμετρων από την πλατφόρμα. Στο αμερικανικού νηολογίου ελικόπτερο, επέβαιναν διμελές πλήρωμα - Αμερικανός και Ισραηλίτης, όπως και πέντε επιβάτες αμερικανικής υπηκοότητας, αναφέρουν πληροφορίες οι πληροφορίες της εφημερίδας.

"Τα τουρκικά πλοία θα βρεθούν απέναντι από το οικόπεδο 12 όπου τα ισραηλινά και ελληνοκυπριακά σκάφη πραγματοποιούν έρευνες" αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ" και τονίζει ότι αυτό θα συμβεί "εάν η υφαλοκρηπίδα των δύο ακραίων σημείων της Κύπρου, του Ριζοκαρπασού και της Αμμόχωστου ληφθεί υπόψη ως 12 μίλια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η "συμφωνία περί υφαλοκρηπίδας αναγνωρίζει το δικαίωμα να γίνουν έρευνες σε απόσταση μέχρι 12 μιλίων από τα σύνορα (ακτές) της "ΤΔΒΚ". Έτσι η Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας θα λάβει άδεια ερευνών στα ανοιχτά της "ΤΔΒΚ", σε απόσταση 12 μιλίων.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ TO ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΟΙΑ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ  ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ  ΙΔΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ
ΤΣΕΠΗ!!!!!!!!!!!!!"

Επιτροπή  Ανταγωνισμού  στην Ελλάδα είναι  ΥΠΗΡΕΤΗΣ  των συμφερόντων της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ. 

Καταγγελίες  επώνυμες υπάρχουν.

Δημοσιεύσεις  στις εφημερίδες υπάρχουν.

Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το  κράτος  να λυθεί το  θέμα 
Περιμένουμε  μόνο  την  παρέμβαση  της  Ευρωπαϊκής   Ένωσης.
Έχουν  το 85% της Ελληνικής  αγοράς  μπύρας.

Την  τελευταία   10ετια  έχουν  ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  9  ΔΙΣ  ΕΥΡΩ. 

Οι  Ολλανδοί   με τα λεφτά του  μέσου   Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν  άλλα  εργοστάσια  μπύρας στην Ευρώπη.
Μόνο  ψίχουλα  από  αυτά τα  κέρδη  επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.

Η Ηeineken   πουλιέται  στα  Ελληνικά  Σούπερ  Μάρκετς  60%  υπερτιμημένη  
από τα  αντίστοιχα   Oλλανδικά !!!!!.
Και  όλα  αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ  και την ΑΝΟΧΗ του  Ελληνικού  Κράτους.

Το  ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ   μπύρας  είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ. 

Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει  κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.

Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ,  ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ
δεν  βρίσκει άλλες μπύρες  παρά  μόνο  της  Αθηναϊκής   Ζυθοποιίας.

Κάνουν  ΠΑΡΑΝΟΜΑ   ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.

Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος  ΜΟΝΟ  για τα  προϊόντα  τους.

Μας  εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες  Ολλανδοί, 

Και το  μεγάλο  ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken http://www.heineken/.com , 

Παρουσιάζουν το FYROM  σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

ΠΕΣ  OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΤΣΙΦΛΙΚΙ.

ΠΟΛΕΜΗΣΕ   ΤΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ .  

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.

...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ  ΣΑΣ  ΑΡΕΣΕΙ...  

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ "FIX", "ΜΥΘΟΣ" ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ  "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ "EDELSTEINER" ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ 

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.

ΟΙ  BLOGGERS  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Σύμβαση Cooper ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ!!27/02/1940

απαντήσει αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation, προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!!
Η Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Yπουργείο Bιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό! 
Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών! Θέλετε και το καλύτερο: 

Η Ελλάδα έχει υπογράψει και...
δεσμεύεται από την Σύμβαση «Cooper» της οποίας η χρονική ισχύς, εληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά της ήταν για 70 έτη! 

Αν, μάλιστα, η σημερινή κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν

Διαβάστε μερικά ορυκτά που έχει το ελληνικό υπέδαφος που στο ρεπορτάζ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε λεπτομέρειες..... Λιγνίτη – Αλουμίνιο – Βωξίτη – Μαγγάνιο - Νικέλιο – Σμηκτίτες - Μαγνήσιο – Χρωμίτη – Ουράνιο – Οσμιο και φυσικά Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο. Εύστοχος ήταν ο τίτλος της Αθηναϊκής το 1999 όταν χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα «Θησαυροφυλάκιο». Βέβαια αφήσαμε τελευταίο τον Χρυσό που εκμεταλλεύεται ως ένα σημείο ο Τζώρτζ Σόρος. 

Τώρα, όμως γεννάται, ένα ερώτημα: Τώρα που λήγει αυτή η επαχθής σύμβαση Cooper θα την ανανεώσουμε; Θα βρεθούν πολιτικοί που θα συναινέσουν σε επανάληψη του εγκλήματος ή θα πάρουμε τον πλούτο μας στα χέρια μας και θα ξεχρεώσουμε και διαολοστείλουμε ΔΝΤ και Τοκογλύφους στον αγύριστο; 

Το θέμα έφερε στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που ερωτά τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου: "Η 70ετής ισχύς της Συμβάσεως, αληθεύει ότι εκπνέει, την τελευταία ημέρα του επομένου μηνός Δεκεμβρίου; Ποιοι απαρτίζουν αυτό το Αμερικανικό «consortium» εταιρειών; Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση";
 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ 
Τη Σύμβαση «Cooper» αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τα νέα βιβλία» το 1947! 

Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Δ.Μπάτσης μαζί με τον Ν. Μπελογιάννη το 1952!!! Ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης αναλύει στο εν λόγω βιβλίο τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα. 
Γράφει ο Μπάτσης: «Η σύμβαση αυτή, που έγινε γνωστή με το όνομα Κούπερ, συνομολογήθηκε για διάρκεια 70 ετών ως το 2010 μ.Χ.! 

Δίνει αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης της δύναμης των νερών του ποταμού Αχελώου, στις θέσεις Κρεμαστά, Πρεβέντζα, Κριεκούκι και των παραπόταμων Μέγδοβα, Αγραφιώτικου, Ασπροπόταμου, δικαίωμα ίδρυσης υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων για παραγωγή ηλεκτρενέργειας και εγκαταστάσεων μεταφοράς ενέργειας στα κέντρα κατανάλωσης, δικαίωμα χρησιμοποίησης της ενέργειας που θα παραχθεί για τις ηλεκτροχημικές και ηλεκτρομεταλλουργικές βιομηχανίες που θα ιδρύσει η ανάδοχος εταιρία. 

Τέλος δικαίωμα μεταφοράς και χρησιμοποίησης της ηλεκτρενέργειας για φωτισμό και κίνηση σε άλλες περιοχές (άρθρο 1 της σύμβασης παράγ. 1 εδάφια α’ – ζ΄). Προβλέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εδαφών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της σύμβασης, η σύσταση δουλειών, η χρησιμοποίηση δωρεάν δημόσιων κτημάτων, η προμήθεια δωρεάν οικοδομικών υλικών και κοιτασμάτων από λατομεία κρατικά (άρθρο 4 σύμβασης), ατέλειες και αφορολόγητο για εισαγωγή των υλικών της, εκτός από εισαγωγικό δασμό όχι πάνω από 2 1/2 % αξίας (άρθρο 50, παράγρ. 1 και 2), προστασία τιμών των προϊόντων της κ.ά. 

Ακόμα προβλέπεται δικαίωμα ειδοποίησης της εταιρίας στην περίπτωση που το κράτος θα αποφάσιζε την εκμετάλλευση των ποταμών Αλιάκμονα, Μόρνου, Φίδαρη οπότε η εταιρία θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει και γι’ αυτούς τους ποταμούς μελέτες και προτάσεις (άρθρο 56, παράγρ.2, σύμβασης)». 

Και παρακάτω: «Σε περίπτωση λήξης της σύμβασης (Κούπερ) το Δημόσιο «υποκαθίσταται μεν» στα δικαιώματα του αναδόχου, υποχρεώνεται όμως να πληρώσει σε αυτόν τις μη αποσβεσθείσες δαπάνες! 

Δε φτάνει δηλαδή ότι η ξένη επιχείρηση θα έχει στο μεταξύ πραγματοποιήσει αμύθητα κέρδη, αλλά θα ζητάει και απόσβεση των εγκαταστάσεών της από την εθνική οικονομία». 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε με τα αρχικά του συγγραφέα στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαΐου 1946). 

Ο Δημήτρης Μπάτσης συνελήφθη στην τελευταία φάση της υπόθεσης Μπελογιάννη και εκτελέστηκε με τους Ν. Μπελογιάννη, Η. Αργυριάδη και Ν. Καλούμενο στις 30 Μαρτίου 1952… πηγή 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ναι ρε καλύτερα Αργεντινή παρά Μποτσουάνα....

Είπε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βενιζέλος ότι θα γίνουμε Αργεντινή αν δε κάνουμε τα απαραίτητα....Άρα το δίλλημα που τίθεται ευθέως και είναι μόνο αυτό και κανένα άλλο(χωρίς πατριδοκαπηλίες,εκφοβισμούς,εκβιασμούς και ενδοιασμούς)αν θα πεινάσουμε ανεξάρτητοι ή αν θα πεινάσουμε εξαρτημένοι....

Η πείνα είναι το μοναδικό συστατικό που υπάρχει αμφίπλευρα...Αν τώρα κάποιος θέλει να πεινάει εξαρτημένος είναι άλλο θέμα...

Η Αργεντινή βρήκε το δρόμο της 2 χρόνια περίπου μετά...Όταν απεξαρτήθηκε από το ΔΝΤ...Χρειάστηκε ένας πολιτικός που έδωσε αξιοπρέπεια στο λαό της...Ήταν απαραίτητη προυπόθεση...

Εδώ πάλι με αυτή τη τακτική των "εταίρων"(που θα ζητούν όλο και περισσότερα καθώς ο κ.Βενιζέλος μίλησε για σκληρές διαπραγματεύσεις όταν μόλις προ ημερών είπε επί λέξη ότι δεν μπορούμε παρά να συμφωνούμε σε όλα με τη Τρόικα-και ευλόγως αναρωτηθήκαμε πότε μας λέει ψέμματα-αλλά και πως τολμάει να μιλά για διαπραγματεύσεις όταν έχει πεί ΝΑΙ πριν καν του ζητήσουν κάτι)θα καταντήσουμε χειρότερα από τη Μποτσουάνα...

Αυτό προφανώς κρυβόταν πίσω από τις λέξεις...Ότι προτιμά να μας κάνει Μποτσουάνα και όχι Αργεντινή...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ την ώρα της ανακοίνωσης των μέτρων

Χθες, την ώρα που οι Έλληνες άκουγαν τα νέα μέτρα κι ένιωθαν σαν τους αιχμάλωτους των Ρωμαίων όταν τους πετούσαν στο Κολοσσαίο, για να τους φάνε τα λιοντάρια, ο «εξαφανισμένος» πρωθυπουργός διασκέδαζε με την οικογένειά του στην σικ χασαποταβέρνα της Κηφισιάς «Τηλέμαχος» (από τα καλύτερα στέκια κρεατοφαγίας).

Έδειχνε άνετος και ήταν μαζί με την Άντα και την κόρη του, ενώ γύρω, τον φρουρούσαν μια ντουζίνα σωματοφύλακες.

Ο ΓΑΠ προσέχει πολύ τη διατροφή του και τρώει συνέχεια πρωτεΐνες, ψητά κρέατα και ψάρια, (καθώς και ομελέτες μόνο με ασπράδια για την ενίσχυση των μυών), ενώ έχει μεγάλη αδυναμία και στο σούσι. Μπορεί ο ελληνικός λαός να αναρωτιέται που είναι ο πρωθυπουργός του, καθώς δεν τον βλέπει πια πολύ συχνά τελευταία, οι θαμώνες των καλών εστιατορίων στα βόρεια προάστια όμως , τον συναντούν τακτικά.


Αυτήκοος μάρτυρας ανέφερε ότι πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος σχολίαζε μάλιστα ότι παρά την κρίση, οι ταβέρνες είναι γεμάτες. Προφανώς οι ταβέρνες που επισκέπτεται ο Γιώργος στην Κηφισιά είναι γεμάτες, αλλά κάτι τέτοιες βαθυστόχαστες διαπιστώσεις κάνει και μετά ρίχνει τσεκούρια στο λαό που νομίζει ότι αντέχει ακόμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Χωρίς εκπλήξεις, όπως άλλωστε αναμένονταν η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου πριν από λίγο εξελέγη πρόεδρος του νεοσύστατου συνδικαλιστικού οργάνων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας υπερισχύοντας με άνεση των πολιτικό της αντίπαλο δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα με 12 υπέρ έναντι 9 υπέρ του συνυποψήφιου της. Στα υπόλοιπα αξιώματα της διοικούσας του οργάνου , αντιπρόεδρος εξελέγη η δημοτική σύμβουλος Κοζάνης Άννα Νανοπούλου που υπερίσχυσε του δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου ενώ γραμματέας αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Δεσκάτης Δημήτριος Καραστέριος επικράτησε του Δημάρχου Ορεστίδος Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου   
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρωτοφανή μέτρα αγριότητας

Αθήνα     22/9/2011




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
  • · Η μεγάλη επέλαση των “βαρβάρων”. Πρωτοφανή μέτρα αγριότητας.
  • · Υποταγμένη και ασπόνδυλη η κυβέρνηση εκτελεί κατά παραγγελία τον κόσμο της εργασίας
  • · «Τσεκούρι» σε συντάξεις, εφάπαξ, μισθούς, αφορολόγητο.
Τον αναποτελεσματικό, κατηφορικό και ολισθηρό δρόμο της δραματικής μείωσης του επιπέδου ζωής του κόσμου της εργασίας και των συνταξιούχων ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ η κυβέρνηση, ΑΝΙΚΑΝΗ να ορθώσει ΑΝΑΣΤΗΜΑ στις επιταγές των «βαρβάρων».

Ασελγούν στο πτώμα του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του μικρού επιχειρηματία, του μικροϊδιοκτήτη  θριαμβολογούντες ότι θα λάβουν τα 8 δις ΑΡΓΥΡΙΑ προδίδοντας ιδεολογίες, αγώνες ιστορία μετατρέποντας τους χαμογελαστούς Έλληνες σε Έλληνες σε κατάθλιψη.
Τα άγρια, απερίγραπτα, αντικοινωνικά, αντισυνταγματικά μέτρα κατά παραγγελία των βαρβάρων με :
  1. δραστική μείωση της ΜΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ σύνταξης κατά 20% για συντάξεις πάνω από 1200€.
  2. δραματική μείωση της μικτής κύριας σύνταξης κατά 40% για συντάξεις πάνω από 1000€ σε συνταξιούχους ΚΑΤΩ των 55 ετών.
Πρόκειται για «σφαγή» συνταξιούχων που δούλεψαν σε ορυχεία, σταθμούς, σε καθεστώς ΥΒΑΕ πληρώνοντας τις υψηλότερες εισφορές καθώς και πρόσθετες Ειδικές Εισφορές !!!
  1. «Τσεκούρι» στο ήδη μειωμένο εφάπαξ για επιπλέον 30% στο εφάπαξ για ποσά άνω των 70.000 € (από 1/10/2011 ή ακόμα χειρότερα από 1/1/2010).
  2. Δραματική μείωση της επικουρικής σύνταξης κατά 40% για συντάξεις πάνω από 300€!
  3. Μείωση του αφορολόγητου ορίου των 12.000€ παλαιότερα, σε 8000€ με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και ΣΗΜΕΡΑ στα 5.000€ γεγονός που σημαίνει μηνιαία και συνολική απομείωση του μισθού και της σύνταξης για περισσότερα από 500€ κατ’ έτος.
  4. Επιμήκυνση του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ επί των ακινήτων μέχρι το 2014!!!
  5. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την ΛΕΗΛΑΣΙΑ που οι Έλληνες αντιμετώπιζαν την εποχή της ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ως ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ!!!
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μπροστά στη μεγάλη ΛΕΗΛΑΣΙΑ του εισοδήματος, ΜΟΝΗ αλλά και με το σύνολο της εργατικής τάξης ΟΡΘΩΝΕΙ τη γροθιά της.
ΚΑΛΕΙ σε συνεχή αγώνα ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και συνταξιούχους σε Αγωνιστική πορεία ανάτασης του ηθικού και ακύρωσης των μέτρων.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξειδικεύει αγωνιστικό πρόγραμμα από το οποίο ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να λείψει ΚΑΝΕΙΣ.
«ΟΛΟΙ στον αγώνα
Να δείξουμε ότι η αξιοπρέπεια ΔΕΝ χάθηκε.
Ότι παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας».
Η ζωή μας ανήκει και δεν χαρίζεται σε κανένα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελληνίδα ρεπόρτερ που καθήλωσε 60 εκατομμύρια τηλεθεατές

Η ρεπόρτερ με τη μαντίλα έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα από την Όλγα Τρέμη και τη Μαρία Χούκλη!

Με προϋπηρεσία στο δελτίο της ΝΕΤ και την Εμπολέμη Ζώνη του Σωτήρη Δανέζη, η Ειρήνη Ζαρκαδούλα μπορεί να παινεύεται ότι έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα από την Όλγα Τρέμη και την Μαρία Χούκλη μαζί. Στο Ιράν την παρακολουθούν γύρω στα 60 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Η ανταποκρίτρια της κρατικής τηλεόρασης του Ίραν, IRRIN,  έκανε την εμφανισή της για πρώτη φορά, τον περασμένο Μάιο, στη μεγάλη “επανάσταση της πλατείας”. Μια λέπτη γυναίκα με την μουσουλμανική μαντίλα μετέφερε τον παλμό των αναγκτισμένων, τις εξελίξεις της χώρα μας, τηρώντας τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη της στο περιοδικό DOWN TOWN, και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Χαρισόπουλο, λέει πως το να καλύπτει το κεφάλι της είναι επαγγελματικά “προαπαιτούμενο”: “Από τη στιγμή που δέχτηκα να συνεργαστώ με το IRRIN ήξερα ότι μπροστά απο την κάμερα έπρεπε να φοράω μαντίλα. Εφόσον τα ρεπορτάζ μου μεταδίδονται στο Ιράν, οφείλω να σεβαστώ ότι είμαι εκεί, είμαι γυναίκα και πρέπει να φαίνεται μόνο το πρόσωπο μου”. 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Παράσταση" Κανέλλη στο βήμα της Βουλής - Πήγε με γάλα και καρβέλι

- Απίστευτο περιστατικό στην ολομέλεια της Βουλής
- Θυμήθηκαν τον Στ.Μάνο με τα Lego
- 'Ολος ο διάλογος!

Την ώρα που ολοκλήρωνε την ομιλία της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη και χωρίς να το καταλάβει κανείς, ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη κρατώντας ένα μπουκάλι γάλα και ένα καρβέλι ψωμί.

Διαβάστε τα όσα ακολούθησαν:
Δείχνοντας το καρβέλι και το γάλα η κα Κανέλη είπε:

"0,60 και το γάλα 2 ευρώ. Σύνολο 2,60 ευρώ ημερησίως μόνο γι’ αυτά. Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο μόνο γι’ αυτά. Θυμάμαι Στ. Μάνο με τουβλάκια προεκλογικά και μη πείτε πως σας χάλασα το ντεκόρ Βουλής."

Από κάτω άρχισαν να ακούγονται αντιδράσεις αλλά η κα Κανέλη συνέχισε λέγοντας: "Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα…"

Τότε παρενέβη ο Ευάγγελος Αργύρης ο οποίος ασκούσε χρέη προεδρεύοντος και είπε: "Δεν είναι εικόνα αυτή…"

Η κα Κανέλη απτόητη κατέθεσε το καρβέλι στα πρακτικά της Βουλής και είπε:

"Σας έφερα αυτά να τα δείτε γιατί με την εικόνα παίζετε. Άκουσα χθες και υπουργό σας (Μόσιαλο) που ήρθε από το εξωτερικό και λέει όχι στα προνόμια (βουλευτών), έτσι θα μας σώσει.  Δε σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες. Θα κρεμαστείτε σε πολιτικό - ιστορικό πάσαλο! Σαν την εποχή Βουλγαροκτόνου, αφήνετε έναν αόματο ανά 6.000…."


Kαι συνέχισε : "Σας ευχαριστώ και μπορώ να σας διανέμω και το ψωμί και το γάλα που κάνει καλό στην οστεοπόρωση, και βιταμίνες έχει. Η μόνη λύση οι εκλογές."


Tότε το κ. Αργύρης της είπε : "Να πάρετε το ψωμί… Δεν κατατίθενται αντικείμενα στα πρακτικά…" Και η κα Κανέλη μονολόγησε : "Σκουπίδια…"

Η βουλευτης του ΠΑΣΟΚ κα Σούλα Μερεντίτη η οποία μιλούσε λίγο πριν το επεισόδιο είπε: "Εγώ είπα κλέψαμε όνειρα παιδιών. Δεν σας επιτρέπω να μονοπωλείτε αριστερή ιδεολογία και συμπεριφορά. Η χώρα δεν σώζεται με ξεπερασμένες και πεθαμένες πολιτικές."

Και η κα Κανέλη απάντησε: "Εγώ δεν έκλεψα το όνειρο κανενός παιδιού. Αυτό το μονοπώλιο το αφήνω στην κ. Μερεντίτη."
Διαβάστε περισσότερα » »

Απροσπέλαστο το κέντρο από τις συγκεντρώσεις


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Αθήνα, με συνδικάτα και εργαζομένους να έχουν δώσει ραντεβού στο κέντρο αντιδρώντας στα νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις πορείες.
Ήδη σε τροχιά ακινητοποιήσεων έχουν μπει εργαζόμενοι του ΟΣΕ οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην οδό Καρόλου και από εκεί, μέσω της Ομόνοιας, έκαναν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τα Προπύλαια. Με τη κίνηση αυτή οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφεδρεία.
Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο και πορεύονται στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Παιδεία (κυρίως), για τα νέα μέτρα, τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, τις απολύσεις την εφεδρεία. Να σημειωθεί ότι οι δάσκαλοι έχουν σήμερα 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας.
Επί ποδός βρίσκονται και τα Σώματα Ασφαλείας. Αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12:00 έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Κατεχάκη διαμαρτυρόμενοι για την τροποποίηση στις μεταθέσεις και στη μείωση των αποδοχών του. Αυτή την ώρα οι ένστολοι πορεύονται προς τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Σε εξέλιξη είναι επίσης η πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι πέρασαν από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, έκαναν μια μικρή στάση και τώρα κατευθύνονται στα Προπύλαια όπου έχει ξεκινήσει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για να ενώσουν τις φωνές τους με τους μαθητές και τους φοιτητές που αντιδρούν στο νόμο -πλαίσιο για τα ΑΕΙ.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο για την Παιδεία. Λόγω της στάσης θα γίνουν τροποποιήσεις στις πτήσεις.
Κυκλοφοριακό έφραγμα στο κέντρο
Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί σήμερα, καθώς αρκετοί δρόμοι στο κέντρο παραμένουν κλειστοί, λόγω των κινητοποιήσεων. Ήδη αυτή την ώρα έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.
Την ίδια ώρα "πονοκέφαλος" για το επιβατικό κοινό έχει προκαλέσει το "χειρόφρενο" που έχουν βάλει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Χειρόφρενο έχουν τραβήξει από τις 05:00 τα ξημερώματα και για 24 ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί.
Νέα 48ωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί
Μετά το 24ωρο σημερινό "φρένο" των ταξί, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν μία νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξενοδοχείο με πισίνα πληρώνουμε στους λαθρομετανάστες!


Ρεπορτάζ:
Παναγιώτης Σουρέλης
Έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο ή τη φτώχεια και βρέθηκαν στα ελληνικά νησιά να απολαμβάνουν μοχίτο στην πισίνα κάποιου ξενοδοχείου! Την ώρα που πέφτει «τσεκούρι» σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις, το κράτος χρυσοπληρώνει τη διαμονή λαθρομεταναστών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια!
Μόνο το 2010 δόθηκαν 3,6 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία των λαθρομεταναστών σε αποθήκες και ετοιμόρροπα κτίρια, που «βαφτίστηκαν» κέντρα υποδοχής, ενώ οι πιο τυχεροί έζησαν το «μύθο» τους στα ελληνικά νησιά! Το newsbomb αποκαλύπτει έγγραφα – «φωτιά» και φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τις συνθήκες διαμονής των μεταναστών, που θα προκαλέσουν σάλο.
Λουξ διαμονή σε πισίνα ξενοδοχείου!
Τρίβουν τα μάτια τους οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία και συλλαμβάνονται από τους άνδρες του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, όταν μεταφέρονται στο «κέντρο υποδοχής» των Δωδεκανήσων. Και αυτό διότι πρόκειται για ξενοδοχείο και μάλιστα με πισίνα στη Λέρο! Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Ara», στο οποίο ο κάθε μετανάστης φιλοξενείται για περίπου πέντε ημέρες, μέχρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του (μερικές φορές «ταυτοποίηση» σημαίνει ό,τι δηλώσουν…). Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρονται στην Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε γκέτο.
Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου
Η λουξ διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των παράνομων μεταναστών στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το 2010 περισσότερες από 300.000 ευρώ! Το newsbomb αποκαλύπτει το έγγραφο με την απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ. Κυριάκου Βελόπουλου.
Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου
Στις 2 Αυγούστου του 2011 ο κ.Κουκουλόπουλος αφού πρώτα σημειώνει, ότι το υπουργείο εγκρίνει πιστώσεις προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες διαμονής, τροφής και υγειονομικής περίθαλψης υπηκόων τρίτων χωρών, προσθέτει ότι «στις περιοχές όπως αυτής των Δωδεκανήσων, όπου δεν υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας, αλλά περιστασιακά προκύπτουν έκτακτα επεισόδια παράνομης εισόδου μεταναστών, το Υπουργείο χρηματοδοτούσε δαπάνες σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ιματισμό των εν λόγω αλλοδαπών. Στο πλαίσιο αυτό, για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου μέχρι 31-12-2010 καλύφθηκαν, με μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων, δαπάνες ύψους 303.653,99 ευρώ, μετά από την αποστολή και τον έλεγχο των παραστατικών στοιχείων δαπάνης»!
Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου
3,6 εκατ. για τη διαμονή των λαθρομεταναστών
Εκτός από το ξενοδοχείο στη Λέρο, το κράτος νοικιάζει κτίρια για τη φιλοξενία των παράνομων μεταναστών και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού Εσωτερικών, το 2010 διατέθηκαν 1.180.308,65 ευρώ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, 1.799.111,28 ευρώ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Έβρου και 308.959,01 ευρώ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου για το κέντρο υποδοχής στη Λέσβο. Στο σύνολό του το ποσό ανέρχεται σε περίπου 3,6 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία των λαθρομεταναστών μόνο στα συγκεκριμένα τέσσερα κέντρα υποδοχής. Του Έβρου, της Σάμου, της Λέσβου (Ν.Α. Χίου) και φυσικά στο ξενοδοχείο στη Λέρο (Ν.Α. Δωδεκανήσων), όπου οι λαθρομετανάστες πίνουν στην πισίνα τα δροσερά κοκτέιλ στην… υγειά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού


Με τις ασπίδες παρά πόδας και σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού στο Καστρί διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς περίπου 150 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχουν φθάσει στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα οικονομικά μέτρα της Κυβερνήσης.
Φωνάζοντας συνθήματα οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην Ευαγγελίστρια στην Ερυθραία, κινήθηκαν προς την Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου πριν από λίγη ώρα έφθασαν έξω από το σπίτι του Γ. Παπανδρέου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Π. Καμμένος: Κάτω η Χούντα του ΠΑΣΟΚ


Ρεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης
Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η εκδίκαση της αγωγής του Θόδωρου Τσουκάτου κατά του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, ο οποίος σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο κ. Τσουκάτος μετέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, τον αποκάλεσε «ταμία».
Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, ωστόσο όταν ήρθε η σειρά εκδίκασης, το δικαστήριο είπε πως η δίκη αναβάλλεται λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Ο γραμματέας όμως δέχτηκε να συνεχίσει, μέχρι τη στιγμή που χτύπησε το κινητό του τηλέφωνο. Μετά από ολιγόλεπτη συνομιλία, ο γραμματέας αποφάσισε να συμμετάσχει στην στάση εργασίας και τελικά η δίκη ακυρώθηκε.
Ο Πάνος Καμμένος εξοργισμένος, σε πολύ έντονο ύφος κατήγγειλε το γεγονός λέγοντας η αναβολή της δίκης ήταν οργανωμένη. «Είναι κλέφτες, είναι απατεώνες και χρησιμοποιούν ακόμα και την ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο κ. Καμμένος φώναζε εντός της δικαστικής αίθουσας «κάτω η Χούντα του ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα κάποιοι από τις δύο πλευρές πιάστηκαν στα χέρια μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

NA ΤΣΑΚΙΣΤΗΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ-ΑΝΙΚΑΝΟΙ…

Μας έλεγαν  προεκλογικά :
“Λεφτά Υπάρχουν”..
Έλεγε ο πρωθυπουργός ότι δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, γιατί το ΔΝΤ έχει αποτύχει όπου πήγε, κόβει το μέλλον της χώρας και καταδικάζει σε υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση.
Ματά τις εκλογές πέρασαν 8 μήνες πλήρους απραξίας, χωρίς καμία προσπάθεια, καμία ενέργεια, χωρίς αναζήτηση λύσης.
Αμέλησαν, κατά περίεργο τρόπο, να δανειστούν από τις αγορές και από τρίτες εκτός Ε.Ε χώρες, όταν ήταν ακόμη δυνατός αυτός ο δανεισμός.
Τα spreads-θυμίζουμε ακόμη μια φορά για όσους επιμένουν να το ξεχνούν- όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία ήταν στις 130 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των οικονομικών με κάθε ευκαιρία αμαύρωναν την εικόνα της χώρας και της οικονομίας στο εξωτερικό, «βάζοντας βούτυρο στο ψωμί» των κερδοσκόπων.
Φούσκωσαν το έλλειμμα από το 12 στο 15,4% για να μας σπρώξουν στο στόμα του λύκου.
Έπαιξαν με τα CDS και στοιχημάτισαν στην χρεωκοπία της χώρας.
Μετά μας έλεγαν “λεφτά υπήρχαν..”
Μας έλεγαν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις…
Ο ΓΑΠ έλεγε:
Δεν θα ήθελα να χαθεί καμία θέση απασχόλησης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Επομένως, δεν θα απολύσετε κανένα από το Δημόσιο;
ΓΑΠ: Είπα ότι πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις απασχόλησης. Αλλά μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους, για να περιορίσουμε τις σπατάλες.”
Μας έσυραν στο ΔΝΤ τον Μάιο του 2010 για να μας σώσουν..για 1η φορά.
Υπέγραψαν την κατάπτυστη, απίστευτη, αποικιοκρατική και αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση παράδοσης και ξεπουλήματος της χώρας.
Γέμισαν την Ελλάδα με στρατιά συμβούλων που κατασκήνωσαν στα υπουργεία και υποκατέστησαν την κυβέρνηση.
Έλεγε ο Πάγκαλος ότι το μνημόνιο είναι “Ευτυχία για τον τόπο”
Πήγε ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη και δήλωσε ότι έχουμε πρόβλημα στο “caρacity” του δημοσίου.
Για αυτό μας έστειλαν δυνάμεις κατοχής, το περίφημο Task Force, και πλήρους ελέγχου του διαλυμένου και αποσυντονισμένου από την κυβέρνηση κράτους.
250 άτομα της Task Force, θα κατοικοεδρεύουν στην Ελλάδα από υπουργεία μέχρι περιφέρειες.
Τα έξοδα του δημοσίου παρά τις απίστευτες περικοπές δεν μειώθηκαν.
Παράλληλα όμως υπέγραφαν αβέρτα-κουβέρτα υπερωρίες στους δικούς τους, πράσινους υπαλλήλους, υπουργοί και βουλευτές όταν ο κόσμος στέναζε από τα αβάσταχτα χαράτσια την ανεργία και τις περικοπές.
Τα μισθολογικά ρετιρέ στις ΔΕΚΟ των πρασινοσυνδικαληστών ΔΕΝ τα πείραξαν ΠΟΤΕ.
Μας “ξαναέσωσαν” για δεύτερη φορά με το μεσοπρόθεσμο..
Το μεσοπρόθεσμο δεν πήγε-δεν δούλεψε, απέτυχε παταγωδώς …
Το καλοκαίρι όλοι ήταν άφαντοι για διακοπές, συναγωνιζόμενοι για το ποιος θα επιστρέψει περισσότερο μαυρισμένος.
Πριν την έγκριση-λήψη της εκάστοτε δόσης, μας ανακοινώνανε νέα μέτρα που όμως δεν ήταν νέα μέτρα.
Ανακάλυψαν και επανέφεραν τους κεφαλικούς φόρους και τα χαράτσια, σε ότι κινείται…
Μας ξαναέσωσαν στις 21 Ιουλίου αλλά άνοιξαν μέσω της Φιλανδίας την κεκρόπορτα των εγγυήσεων και του ξεπουλήματος.
Εδώ και 4 ημέρες είναι όλοι μα ΟΛΟΙ εξαφανισμένοι και ενημερωνόμαστε από τους πρασινοπαπαγάλους.
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου ο Βενιζέλος, ως άλλος Σημίτης που είχε ευχαριστήσει τους Αμερικάνους για τα Ίμια, μας παρουσίασε ως ανίκανους και ευχαρίστησε την Τρόικα γιατί μας έσωσε !!!
Μετά από όλα αυτά και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ανεπίσημα και πάλι απ τα κανάλια, μιας και όλοι τους είναι κρυμένοι, μια είναι η λύση:
NA ΤΣΑΚΙΣΤΗΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ-ΑΝΙΚΑΝΟΙ…
 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/09/na.html
Διαβάστε περισσότερα » »

RFID CHIP - Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΖΕΙ (ΑΝΑ)ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Παρακολουθήστε πραγματική εμφύτευση του RFID chip στο χέρι κάποιου νεαρού που το ζήτησε αυτοβούλως για ...να εισέρχεται χωρίς διαδικασίες σε κάποιο night club και να παραγγέλνει γρήγορα το ποτό του....!!!! 
Επίσης, παρακολουθήστε προσεκτικά την σκηνή μεταξύ 3':17" - 3':18". Είδατε κάτι;
Διαβάστε περισσότερα » »

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα.

Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.



Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος)! Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας. (Δείτε το πλήρες κείμενο των γνωμοδοτήσεων). Παρακάτω παρατίθεται το “κρίσιμο” άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. 11.

Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου,
αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες.
Μειοψήφισαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνταξιούχος στα 55...

Ήθελα παρακαλώ να εκφράσω το κάτι που με βασανίζει εδώ και καιρό. Είμαι 59 ετών και είμαι συνταξιούχος στα 55...
η εταιρία που εργαζόμουν μου έστειλε ενα σημείωμα που μου έλεγε ότι πρέπει να αποχωρίσω από  την εργασία μου γιατί έχω καλύψει όλες τις ασφαλιστικές προυποθέσεις
φεύγοντας είχα 11.178 ένσημα στα 55μου χρόνια παρακαλώ.
Και όλα βαριά και ανθυγιεινά,εργαζόμουν σε χημική βιομηχανία ο μέσος όρος ζωής
είναι 60 χρόνια σε αυτές της βιομηχανίες.τα πρώτα μου ένσημα είναι το 1966 και έφυγα το 2007
δηλαδή δούλεψα 41χρόνια .Τώρα ξαφνικά διαπιστώνω ότι είμαι από τούς προνομιούχους συνταξιούχους ανήκω στην ανώτερη ασφαλιστική κλάση του ΙΚΑ και αρχίζω να ντρέπομαι για αυτό. Η συνταξή μου είναι 1880 ευρω η κύρια και 450 η επικουρική. και εδώ αρχίζει το δράμα και η περικοπές.Αναφέρομαι δυστυχώς και για τούς Δημοσιογράφους,καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολύ χαμηλότερες συντάξεις και ο κόσμος είναι  στα όρια της απόγνωσης. αλλά εδώ θέλω να πω το εξής,.Ξέρετε κύριοι τι θα πει χημική βιομηχανία ξέρετε τι θα πει να περνάς κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις και μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα σου έχει φύγει η μισή ζωή ξέρετε τι είναι αγγείοσαρκωμα ,οστεώληση .στείρωση να σε ρωτούν εαν έχεις παιδιά αυτά τα γράφω για όλα αυτά τα παιδιά που δουλεύουν στα διυλιστήρια και ξέρω της συνθήκες εργασίας τους. και τώρα μου λένε Κύριε μου η σύνταξη σας είναι  πολύ μεγάλη γιατί Κύριοι μαζί τα δουλέψαμε .δούλεψα απο τα 14 μου χρόνια γιατί η γενιά μας τη ημέρα δούλευε και το βράδυ πήγαινε στο σχολείο αυτά τα λεφτά μου τα χαρίσατε να μου το πείτε να το ξέρω αναφέρομαι στον Διοικητή του ΙΚΑ επι 41 χρόνια πλήρωνα εισφορές μας καταντήσατε να ντρεπόμαστε που είμαστε μεγαλοσυνταξιούχοι έτσι μας αποκαλούν
οι μεγαλοδημοσιογράφοι να τα ισοπεδώσουμε όλα να πάμε όλοι στα 1000 ευρώ ντρέπομαι και λυπάμαι έχετε κάνει αυτό τον  ευλογημένο τόπο μια αρένα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κατά των δημοσίων οι χαμηλόμισθοι κατά των υψηλόμισθων ένα φρενοκομείο η μόνη μου ελπίδα πια είναι να λέω μετά απο 41 χρόνια δουλειάς δόξα των Θεό υπάρχουν και χειρότερα οτι κάνει όλος ο κόσμος
θα κάνω και εγώ νομίζω οτι εκφράζω κάποιους ανθρώπους αν κάπου υπερβάλω ας με διορθώσει κάποιος

Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξέρετε στα πόσο βγαίνει ο υπάλληλος του ΔΝΤ στην σύνταξη;

Αυτοί που μας επιβάλουν τα όρια ηλικίας και το κόψιμο των συντάξεων, ξέρετε στα πόσα βγαίνουν στην σύνταξη;
Μιλάμε για πλήρη, μειωμένη και ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας;
Διαβάστε και κρίνετε;





Έχουμε και λέμε
Ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας:............3 χρόνια
Κατώτατο όριο ηλικίας για πρόωρη:...50 έτη
Όριο ηλικίας για πλήρη:..................62 έτη

ας τα έχουμε υπόψη όταν τους ακούμε,
ειδικά τους Έλληνες που πέρασαν από εκεί.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παγκόσμια διάκριση για δυο ελληνικά σχολεία


Διεθνείς διακρίσεις απέσπασαν δύο ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατόπιν ειδικής αξιολόγησης που διενεργείται στο πλαίσιο του...

"Παγκόσμιου Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων" της Microsoft. Συγκεκριμένα, το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού) αναδείχθηκε ως "Microsoft Mentor School", ενώ τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επιλέχθηκαν ως "Microsoft Pathfinder School', για το σχολικό έτος 2011-2012, μετά την αξιολόγηση σχολείων από περισσότερες από 117 χώρες.

Η ανάδειξη του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος αποτελεί επιβράβευση της επιτυχούς ενσωμάτωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, καθώς και της δέσμευσής του για διαρκή επένδυση στην καινοτομία. Κατακτώντας τη διάκριση αυτή, το σχολείο αποκτά πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής στο "Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στην Μάθηση" της Microsoft, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, τον προσεχή Νοέμβριο, όπου θα υπάρχει δυνατότητα δικτύωσης, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος θα εκπαιδευτούν σε εργαλεία της Microsoft και θα παρακολουθήσουν σεμινάρια για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επιλέχθηκαν ως "Microsoft Pathfinder School" σε αναγνώριση των πρωτοποριακών εκπαιδευτικών πρακτικών που εφαρμόζουν, οι οποίες αναδείχθηκαν έπειτα από αξιολόγηση περισσότερων από 200 σχολείων παγκοσμίως. Έχοντας συμπεριληφθεί στα "Pathfinder Schools", τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα έχουν πρόσβαση σε ειδικά σεμινάρια και εκπαίδευση, είτε από ειδικούς, είτε από εκπαιδευτικούς με εμπειρία σε σχολεία που έχουν ανέλθει στη βαθμίδα "Microsoft Mentor School". Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο "Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στην Μάθηση" της Microsoft στην Ουάσινγκτον.

Βασικός στόχος του "Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων" είναι να βοηθήσει τα σχολεία που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενθαρρύνοντας και διευκολύνοντας την ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών μοντέλων και εργαλείων, καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των σχολείων.

Τα σχολεία μπορούν να ενταχθούν στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα "Συνεργάτες στην Μάθηση" και να επωφεληθούν από τις παροχές του, έχοντας δυνατότητα συμμετοχής στα τρία επίπεδα του προγράμματος:

1) Στην Παγκόσμια Κοινότητα Πρωτοπόρων Σχολείων, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε σχολείο, μέσα από μια απλή εγγραφή στο Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση.


2) Στο Πρόγραμμα Pathfinder Πρωτοπόρων Σχολείων, στο οποίο λαμβάνουν μέρος όσα σχολεία έχουν υποβάλει αίτηση στο Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση και έχουν επιλεχθεί ως πρωτοπόρα από ανεξάρτητη επιτροπή.

3) στο Πρόγραμμα Mentor Πρωτοπόρων Σχολείων, στο οποίο η συμμετοχή προϋποθέτει πρόσκληση από το κεντρικό Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση, εφόσον το σχολείο έχει επιδείξει σημαντικές επιδόσεις όσον αφορά στην εξέλιξή του, αλλά και τη διάθεσή του να ανταλλάσει τις γνώσεις και εμπειρίες του.

Στην Ελλάδα, το Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων θα προσφέρεται, από το σχολικό έτος 2011-12, με την υποστήριξη της Microsoft και τη συνεργασία του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας της Μορφωτικής Πρωτοβουλίας, μέσα από το πρόγραμμα "Αριστεία-Καινοτομία". Το πρόγραμμα αυτό θα προσφέρεται στα ελληνικά σχολεία με σεμινάρια και εξ' αποστάσεως υποστήριξη, καθώς και την παροχή εξειδικευμένου επιμορφωτικού υλικού σχετικά με την ανάπτυξη της σχολικής μονάδας. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων και την ευρύτερη πρωτοβουλία "Συνεργάτες στην Μάθηση" είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Νησί της ζέστης


Ελάχιστοι γνώριζαν, πριν λίγο καιρό, την ύπαρξη της νήσου Ουουναρτόκ Κέκερτακ, που στη γλώσσα των Ινουίτ σημαίνει "Νησί της Ζέστης".
Είναι ένα από τα πιο καινούργια νησιά στον πλανήτη και εμφανίστηκε το 2006, στα ανοικτά των ακτών της Γροιλανδίας, 547 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού κύκλου, καθώς υποχώρησε ο πάγος λόγω της υπερθέρμανσης.
Η ύπαρξή του θεωρείται από τους χαρτογράφους αρκούντως μόνιμη, ώστε να περιληφθεί στην καινούργια έκδοση του πιο περιεκτικού άτλαντα του πλανήτη, του Times Comprehensive Atlas of the World, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα.
Το νησί, μαζί με το Νότιο Σουδάν και σχεδόν άλλες 7.000 χώρες και τοποθεσίες στον πλανήτη προστέθηκαν ή άλλαξαν από την προηγούμενη έκδοση του Άτλαντα, αντικατοπτρίζοντας πολιτικές αλλαγές στην Αφρικανική ήπειρο, διοικητικές αλλαγές στην Κίνα, πόλεις που άνθισαν στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλαγή του κλίματος και μεγάλα προγράμματα υποδομών που άλλαξαν τον ρου ποταμών, λίμνες και ακτογραμμές.

Ακραίες κλιματικές αλλαγές στους Πόλους

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης για περιβαλλοντικά ζητήματα στη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, Τζον Βίνταλ, οι μεγαλύτερες φυσικές αλλαγές στον πλανήτη παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ως επί το πλείστον, κοντά στους Πόλους, όπου η αλλαγή του κλίματος ήταν και η πιο ακραία.
Στους χάρτες, η Γροιλανδία εμφανίζεται με σαφώς πιο καφέ χρώμα στην περίμετρό της, έχοντας χάσει σχεδόν το 15% ή 300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τη μόνιμη κάλυψη πάγου. Η Ανταρκτική είναι μικρότερη, καθώς έσπασαν οι κρηπίδες πάγου Larsen B και Wilkins.
Αντιθέτως, η Αράλη στην Κεντρική Ασία, η οποία είχε προηγουμένως συρρικνωθεί στο 25% του μεγέθους που είχε πριν από ογδόντα χρόνια, είναι σήμερα μεγαλύτερη από ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια, χάρη στην εκτροπή νερού προς αυτήν από το Καζακστάν.
Σε άλλα σημεία τη Ασίας, νησιά εμφανίζονται στα ανοικτά των εκβολών του Γάγγη και του Γιανγκτσέ, καθώς μεταβάλλονται οι ποσότητες της ιλύος που εναποτίθεται στους ποταμούς, προερχόμενη από τα Ιμαλάια ή την ηπειρωτική Κίνα. Τμήματα του Ρίο Γκράντε, του Τίγρη, του Κίτρινου Ποταμού και του Κολοράντο ξεραίνονται τελείως κάθε καλοκαίρι και ο τελευταίος τα περισσότερα καλοκαίρια δεν φθάνει στη θάλασσα.
"Ανησυχούμε όλο και πιο πολύ για το ότι, στο κοντινό μέλλον, σημαντικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά θα εξαφανιστούν για πάντα. Η Γροιλανδία ενδέχεται, σε περίπου τριάντα χρόνια, να αγγίξει σημείο καμπής, πέραν του οποίου δεν υπάρχει επιστροφή", υπογράμμισε ο εκδότης του Άτλαντα, Τζέθρο Λένοξ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενα τριήμερο γεμάτο...μύκητες σε Γρεβενά και Κοζάνη!



Υπάρχει ο παραθερισμός της ξαπλώστρας, υπάρχει ο φυσιολατρικός παραθερισμός, πλέον υπάρχει και ο γαστριμαργικός παραθερισμός. Ένα εκπαιδευτικό τριήμερο γεμάτο μανιτάρια, στο δάσος ή στο πιάτο, περιμένει όσους βρεθούν από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου στα Γρεβενά και την Κοζάνη.
Μαζί τους θα είναι και ο διεθνώς καταξιωμένος σεφ κ. Γιάννης Μπαξεβάνης. «Είναι μια ευκαιρία για επαγγελματίες σεφ ή απλούς ανθρώπους που τους αρέσει η μαγειρική να αποκτήσουν μια επιπλέον εκπαίδευση», λέει ο κ. Στέλιος Μαστοράκος, σεφ και εκ των ιδιοκτητών της εταιρίας Original Sin (http://www.facebook.com/group.php?gid=75658304346), η οποία διοργανώνει την εκδρομή, η συμμετοχή στην οποία κοστίζει 380 ευρώ.
«Η παγκόσμια τάση στη μαγειρική υψηλού επιπέδου είναι να μαγειρεύεις με τοπικά προϊόντα. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να καθιερώσεις υλικά όπως το φουά γκρα δεν έχουν θέση στην ελληνική κουζίνα. Αντιθέτως το άγριο μανιτάρι είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας το οποίο βρίσκεται εν αφθονία στη χώρα μας», σχολιάζει ο κ. Μαστοράκης.Η εκδρομή θα περιλαμβάνει πεζοπορία στο δάσος και γνωριμία με τα περισσότερα είδη μανιταριών που ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Σε εργαστήριο τυποποίησης θα παρουσιαστούν τεχνικές συντήρησης, καθώς και παραδοσιακές τοπικές συνταγές μανιταριών.
Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό κρόκου Κοζάνης που ιδρύθηκε το 1971, θα ακολουθήσει μια πρώτη γνωριμία με τη διαδικασία συγκέντρωσης, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης του κρόκου.
Η πόλη των μανιταριώνΗ επιλογή των Γρεβενών δεν είναι τυχαία, αφού η πόλη της δυτικής Μακεδονίας, όπως και ολόκληρη η περιοχή κατέχει τα πρωτεία τόσο όσων αφορά το ενδιαφέρον όσο και τα αποθέματα σε… μύκητες.«Τα μανιτάρια αποτελούσαν πάντα κομμάτι της ζωής της περιοχής. Έχουν βρεθεί γράμματα από τα μέσα του 19ου αιώνα, όπου ο σύζυγος, που δούλευε σε άλλο μέρος της χώρας, ζητούσε από τη γυναίκα του να του στείλει "ένα πανωφόρι για το χειμώνα και μια σακούλα αποξηραμένα μανιτάρια"», λέει ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, δάσκαλος, ερασιτέχνης μυκητολόγος και διαχειριστής της ιστοσελίδας
manitari.gr
Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι και ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη του συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999. «Ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια, το ενδιαφέρον για τα μανιτάρια είναι τεράστιο» λέει ο κ. Κωνσταντινίδης. «Έχουν ανοίξει βιοτεχνίες που ασχολούνται με την αποξήρανση, στις ταβέρνες υπάρχουν πολλά πιάτα με βάση το μανιτάρι, υπάρχουν ακόμα και άνθρωποι που βγάζουν μεροκάματο ως συλλέκτες άγριων μανιταριών».
Εξαιτίας των μανιταριών τα Γρεβενά συγκεντρώνουν τα τελευταία χρόνια και το διεθνές ενδιαφέρον. «Έχουν έρθει εδώ ξένα τηλεοπτικά συνεργεία, όπως το βρετανικό Channel 4, ενώ το επόμενο διάστημα, πέρα από το τριήμερο της Original sin, αναμένεται και η επίσκεψη σπουδαστών γαστριμαργίας από την Ιταλία».
Σημειωτέον ότι τα ελληνικά άγρια μανιτάρια θεωρούνται από τα καλύτερα και ακριβότερα διεθνώς. «Κάποια φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντινίδης.
Ο επίμονος δάσκαλος από τα Γρεβενά έχει καταγράψει περίπου 2.000 είδη μανιταριών. «Τα περισσότερα από τα μανιτάρια είναι βρώσιμα, όμως αυτά που είναι ιδανικά για να καταναλωθούν, δηλαδή είναι αρκετά μεγάλα, υπάρχουν σε αφθονία και είναι ιδιαιτέρως νόστιμα, δεν ξεπερνούν τα 50 -60 είδη».
Προσοχή στο μάζεμαΑυτό που έχει σημασία να ειπωθεί είναι πως ανεξαρτήτως αν ο σκοπός είναι γαστριμαργικός ή φυσιολατρικός, το κυνήγι του μανιταριού δεν είναι μια τόσο απλή υπόθεση.Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 200 περιστατικά δηλητηριάσεων από μανιτάρι, εκ των οποίων ένα έως δύο έχουν θανατηφόρα κατάληξη. Πάντως, ακόμα και ο αρχάριος που βγαίνει στο βουνό μπορεί να διασκεδάσει άφοβα, αρκεί να πάει διαβασμένος.
«Μπορεί να απευθυνθεί στους ντόπιους, σε οποιοδήποτε χωριό της περιοχής, υπάρχει κόσμος που μαζεύει μανιτάρια. Θα τον ενημερώσουν για τα δύο - τρία είδη που σίγουρα μπορεί να μαζέψει άφοβα», λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.
«Δεν γίνεσαι σεφ σε δύο χρόνια»Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της συνεχούς παρουσίας …κατσαρολικών στις τηλεοπτικές οθόνες, τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την μαγειρική κερδίζουν συνεχώς έδαφος, τουλάχιστον ως επιλογή.
«Στις σχολές μαγειρικής, οι οποίες στην Ελλάδα είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, ασχέτως αν είναι ιδιωτικές ή δημόσιες, έρχονται πάρα πολλοί μαθητές», λέει ο κ. Μαστοράκος.
«Πολλούς επίδοξους μάγειρες οδηγεί στις σχολές μόνον η αγάπη τους για τη μαγειρική. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν συνειδητοποιούν πως είναι άλλο κάτι που κάνεις ως χόμπι, έστω και φανατικά, και άλλο το επάγγελμα».
Επιπλέον, όπως λέει ο ίδιος, «υπάρχει η αντίληψη ότι μέσα σε δύο χρόνια μπορείς να γίνεις σεφ. Ούτε και αυτό ισχύει. Ο Σεφ είναι ο υπεύθυνος για μια κουζίνα εστιατορίου. Πέρα από το ταλέντο και τις γνώσεις στο μαγείρεμα, πρέπει να έχει γνώσεις μάνατζμεντ και logistics, ικανότητες που δεν αποκτιούνται από την μία μέρα στην άλλη».
Και μία συνταγήΖεστή σαλάτα μανιταριών με ρόκα- 250 γρ μανιτάρια "κουμπιά"
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 100 γρ. μαϊντανός
- 1/2 λεμόνι- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι / πιπέρι
- φρέσκο θυμάρι
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο αφού τα έχουμε κόψει στα δύο. Λίγο πριν είναι έτοιμα προσθέτουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σκόρδο και μαϊντανό και "σβήνουμε" με το χυμό από το μισό λεμόνι. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην καεί το σκόρδο και ο μαϊντανός. Τέλος πριν σερβίρουμε τα μανιτάρια και ενώ έχουμε σβήσει την φωτιά ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά.


vatolakkiotis
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξύπνα Μαλάκα!

του Γαλαξιάρχη Zaphod

E, μαλάκα! Σε σένα μιλάω!
Σε σένα που δεν μπορείς να κρυφτείς στο πλήθος και να φορτώσεις τις ευθύνες σου αλλού. Κι εσένα που κοιτάς να τη βολέψεις, αλλά και σένα που τρως το κουτόχορτο που σου σερβίρουν και λες κι ευχαριστώ. Ναι, εσύ που έχεις όνομα και επίθετο, πρόσωπο και υπόσταση. Ξύπνα μαλάκα!
Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που.....
όταν κυνηγούσαν το διπλανό σου δημόσιο υπάλληλο επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους τεμπέληδες και άχρηστους. Εσύ, που όταν αποφάσισαν να ρίξουν τις ευθύνες για την κλοπή στους γιατρούς επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους κλέφτες και σκιτζήδες. Εσύ, που όταν τα έριξαν στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ επευφημούσες, αποκαλώντας τους κηφήνες και λαμόγια. Εσύ, που όταν έδειξαν εσένα ως υπεύθυνο για την κατάντια της χώρας, δε βρήκες κανένα να σε υποστηρίξει, γιατί και οι άλλοι μαλάκες επευφημούσαν, αποκαλώντας σε απατεώνα και παράσσιτο. Εσύ μαλάκα, ξύπνα!
Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που κάθεσαι αποχαυνωμένος μπροστά στην τηλεόραση και μαζί με το ετοιματζίδικο δείπνο σου καταπίνεις αμάσητα όλα τα τοξικά απόβλητα των υπαλλήλων μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών. Εσύ, που νομίζεις ότι κάνεις επανάσταση μουτζώνοντας την οθόνη. Σβήστην όμως μαλάκα, για να καταλάβεις ότι είναι καθρέφτης. Ξύπνα!
Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που παριστάνεις τον κυρίαρχο λαό και πουλάς την ψήφο σου στον πρώτο τυχάρπαστο καραγκιόζη υποψήφιο βουλευτή που νόμιζεις ότι θα σου τακτοποιήσει το γιο, την κόρη, το παράνομο οικοπεδάκι, κάτι χρέη στην εφορία και την ενοχλητική πεθερά σου. Εσύ μαλάκα που πλακώνεσαι στο καφενείο με το διπλανό μαλάκα που πούλησε την ψήφο του, στο όνομα ενός άλλου καραγκιόζη. Εσύ μαλάκα που έχεις το θράσος να πιστεύεις ότι όλοι είναι το ίδιο μαλάκες με σένα και γλείφουν για να βολευτούν, χαρτζηλικώνουν για να εξυπηρετηθούν και χώνουν φακελάκια για να γίνουν καλά. Ξύπνα!
Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν οι εργοδότες σου αποφάσισαν ότι τα 800 ευρώ που παίρνεις τους πέφτουν πολλά και σε πέταξαν στο δρόμο, πίστεψες ότι για όλα φταίνε οι Πακιστανοί και οι Αλβανοί που σου τρώνε το ψωμί. Εσύ μαλάκα υπάνθρωπε. Ξύπνα!
Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν σου πηδάνε τη ζωή αρνείσαι να βγεις στο δρόμο, γιατί οι διαδηλώσεις είναι επικίνδυνες, γιατί οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι, γιατί οι συντεχνίες κοιτούν την πάρτη τους, γιατί, γιατί, γιατί… Γιατί τελικά… δε βαριέσαι; Πού να σηκώνεσαι από την πολυθρόνα; Εσύ που περιμένεις από τους άλλους να διεκδικήσουν τα δικά σου δικαιώματα κι αν δεν το κάνουν έχεις και το θράσος να τους βρίζεις. Ξύπνα μαλάκα!
Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που θυμήθηκες ότι είσαι απόγονος του «μεγαλέξανδρου» όταν οι σλαβομακεδόνες ανακάλυψαν το “Αστέρι του Κούτλες” (Βεργίνα), αλλά όταν σου ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο της χώρας σου (το δικό σου πλούτο) χειροκροτάς γιατί «γίνονται επενδύσεις». Εσύ, που θυμάσαι ότι είσαι τρισέγγονο του Κολοκοτρώνη, όταν στη γειτονιά σου βλέπεις ζητιάνους μετανάστες, αλλά ξεχνάς ότι δεν είσαι παρά ένας ραγιάς που αντί να σκύβεις στο σουλτάνο, σκύβεις στον εργοδότη σου, τον προϊστάμενό σου, το βουλευτή σου, τον αρχηγό του κόμματός σου. Εσύ, που χωρίς καπίστρι νιώθεις γυμνός. Ναι, εσύ μαλάκα, ξύπνα!
Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που η μνήμη σου έχει το βάθος ανοϊκού χρυσόψαρου. Εσύ που γλείφεις εκεί που έφτυνες πριν λίγες ημέρες, για να ξαναφτύσεις στο ίδιο σημείο μερικούς μήνες αργότερα. Εσύ που έκανες θεό τον Καραμανλή πριν ανακαλύψεις ότι είναι ένας χοντρολαπάς που σε κορόιδευε, για να κάνεις στη θέση του θεό τον Παπανδρέου, έως ότου ανακαλύψεις ότι είναι ένας απατεώνας που σε κοροϊδεύει. Εσύ που άγεσαι και φέρεσαι από το κάθε τυχάρπαστο παπαγαλάκι από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου ή και εφημερίδας. Ξύπνα μαλάκα!
Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ που έχαψες το παραμύθι του Παπανδρέου για τα «λεφτά που υπήρχαν» και έρχεται τώρα να τα πάρει από την τσέπη σου. Εσύ που συνεχίζεις να θεωρείς ότι ο Γιώργος θα γίνει σοσιαλιστής, μετά την παρέλευση τετραετίας. Εσύ μαλάκα που επιτρέπεις σε κάθε Πάγκαλο να σου λέει στα μούτρα σου ότι είσαι κλέφτης. Εσύ, που δίνεις στο δικαίωμα σε κάθε πασόκο νεκροθάφτη να σε θεωρεί δεδομένο και να διαλαλεί ότι στηρίζεις την ταφόπλακα που πάνε να σου φορέσουν. Εσύ που συμπεριφέρεσαι στην κάλπη σα χουλιγκάνος και πιστεύεις ότι γεννήθηκες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ σφραγισμένο στο κούτελο. Τα δαμάλια σφραγίζουν ρε μαλάκα. Ξύπνα!
Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. Που παριστάνεις τον αριστερό και καταναλώνεις όλους τους πολιτικούς νεολογισμούς της «σοσιαλδημοκρατίας», γιατί βρωμάς μικροαστίλα. Γιατί, για σένα το να είσαι αριστερός σημαίνει να ρίχνεις γκόμενες με τσιτάτα, αλλά στην πράξη δεν μπορείς να αποχωριστείς το τζιπ σου, τις διακοπές σε ακριβοπληρωμένο μπάνγκαλοου και τη 42άρα plasma-TV. Γιατί είσαι ένα τρομοκρατημένο ανθρωπάκι με ακριβό ρολόι. Εσύ μπουρζουά που κρατάς σφιχτά τον μικροαστισμό σου, χαμένος στον πολιτικό αυτισμό σου.
ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ!

http://parallhlografos.wordpress.com/2
Διαβάστε περισσότερα » »