Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή στην Γεν.Απεργια 11/5/2011


ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ....    ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ Ή ΤΟ ΚΑΝΕΤΕΕΠΕΙΔΗ 

 

Διαβάστε περισσότερα » »

Διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στην Εντατική ο 30χρονος διαδηλωτής - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα


 


Σε κρίσιμη κατάσταση με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, μεταφέρθηκε άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με γιατρό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας που μίλησε στο Newsit, ο άνδρας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. 'Οπως εξήγησε το χτύπημα είναι τέτοιο που απειλούνται ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου.

Το χειρουργείο λίγο πριν τις 19:00 τελείωσε και σύμφωνα με τον γιατρό σταμάτησε η αιμορραγία και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος. Προς το παρόν το ευχάριστο είναι ότι σταμάτησε η αιμορραγία αλλά τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και οι γιατροί είναι επιφυλαχτικοί στις δηλώσεις τους.

Για άγριο ξύλο από την πλευρά της αστυνομίας κάνουν λόγο οι διαδηλωτές.

Όπως δήλωσε στο Newsit o φοιτητής της ιατρικής Θανάσης Σαράντης που είδε τα επεισόδια "σήμερα χωρίς πραγματικά καμία αιτία υπήρξε επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα σε μπλοκ φοιτητών και εργαζομένων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέσα από τη ρίψη χημικών και την άσκηση φυσικής βίας από την πλευρά των ΜΑΤ να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη σύγχυση και να σπάσει η πορεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό διαδηλωτή ο οποίος αυτή τη στιγμή χειρουργείται, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και είναι 30 χρονών. Αυτό έγινε προς το τέλος της πορείας, εγώ βρισκόμουν ενδιάμεσα στα φοιτητικά μπλοκ και η επίθεση έγινε στο τελευταίο μπλοκ. Εγώ είδα ωμή βία, διαδηλωτές στο δρόμο να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ και πολλά δακρυγόνα. Προφανώς με κάτι το χτύπησαν το συγκεκριμένο παλληκάρι, τόσο σοβαρό χτύπημα δεν προκαλείται από πτώση. Τέτοιου τύπου κακώσεις γίνονται με ενεργητικό τρόπο'.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit ο διαδηλωτής, αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων:


Σύμφωνα με το Γενικο Κρατικό της Νίκαιας επίσημα έχουν μεταφερθεί 7 άτομα στο νοσοκομείο. 'Ομως όπως μας εξήγησαν πηγές του νοσοκομείου υπάρχουν κι άλλοι που έχουν πάει από μόνοι τους εκεί γιατί ένιωσαν δυσφορία από τα δακρυγόνα και γενικότερα τα χημικά. Αλλωστε το νοσοκομείο αυτό είναι το μόνο που εφημερεύει σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα » »

F1 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; - ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ Η ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΕ»

Περισσότερα...Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ» ...για τη δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η έγκριση του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των διαδικασιών αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων του προηγούμενου νόμου για τις ιδιωτικές επενδύσεις (3299/2004) και αφορά στην ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στη θέση Ρέντες του Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλανδρίτσας του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας.
Διαβάστε περισσότερα » »

International Marathon "Alexander the Great", Pella - Thessaloniki 10-4-...

Διαβάστε περισσότερα » »

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη; Τι αρίστων, τι αχρήστων;

Του ιατρού Βλάση Γωγούση

Μάλωσα προχθές μ` έναν αγαπητό μου φίλο τον Γ.Γ. ( μην πάει αλλού ο νους σας όταν ακούτε πως προφέρονται τα δύο αρχ….ικά του !).

«Έχουμε – μούλεγε – το πιο άρτιο σύστημα Δημοκρατίας:

Μας κυβερνάνε οι αξιότεροι, μας φροντίζουν 300 παιδιά του Λαού ( και του …ΛΑΟΣ ,προσθέτω εγώ !) ,που τους εκλέγουμε ΕΜΕΙΣ, τα εκατομμύρια δηλαδή των Ελλήνων ψηφοφόρων ( των…. μισών –συμπληρώνω εγώ ,γιατί οι άλλοι μισοί δεν ψήφισαν την τελευταία φορά !!) με σταυρό προτίμησης!!»

- -«Πως τους εκλέγουμε , δηλαδή, αγαπητέ μου φίλε Γιάννη; ρώτησα , πηγαίνοντας

(σαν πρόβατα) πίσω από ένα μπλε παραβάν, κάποια Κυριακή , και σταυρώνοντας 2 η 3 από τους 15 επαγγελματίες της πολιτικής - η από κάποια πρωτοεμφανιζόμενα βλαστάρια από τον αθλητικό ,τον καλλιτεχνικό, τον δημοσιογραφικό η τον ( αμαρτωλό ) συνδικαλιστικό χώρο, τους οποίους επιλέγουν ( με το «έτσι θέλω ») 5-6 αρχηγοί κομμάτων ;;»

Αυτοί οι τελευταίοι ( οι αρχηγοί ) , το ξέρετε και σεις αγαπητοί αναγνώστες των……. «Χαλίων» (!) )είναι - κατά κανόνα - συνεχιστές του έργου των προγόνων τους ( 3-4 μεταπολεμικών κομματικών δυναστειών , δηλαδή,- ονόματα δεν λέμε, - τύφλα νάχουν οι βασιλικές οικογένειες !!).

Κι` έτσι η σημερινή βουλή αποτελείται από γιατρούς ,δικηγόρους, μηχανικούς, συνδικαλιστές, φτερωτούς δρομείς ,άλτες η ακοντιστές, δημοσιογράφους,

ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, τραγουδιστές/ριες , ηθοποιούς, και…τηλεοπτικές περσόνες,

Κλείνοντας τον …ύμνο προς την Βουλή και απευθυνόμενος ξανά προς τον ….εμβρόντητο Γ.Γ. ,προσέθεσα :

- « Αγαπητέ Γιάννη, πρέπει να διευκρινίσω, πως μερικοί από τους εν ενεργεία βουλευτές ( καμιά….κατοσταριά, δηλαδή ) « τυχαίνει» να εκλέγονται 2 και τρεις και τέσσερις και….. βάλε φορές » , ( τύφλα νάχουν τα παιδιά του… Πειραιά !)

-« Δηλαδή ,φίλε Βλάση, είπε ο Γιάννης , έτσι όπως μας τα περιγράφεις , αυτή δεν είναι Βουλή των αρίστων αλλά Βουλή των….Αχρήστων !»

- «Συ είπας », του απήντησα !

Υστερόγραφο : Και για να μην είμαι άδικος και εμπαθής δεν μπορώ να μην δηλώσω , ότι μεταξύ των τριακοσίων, υπάρχουν άνθρωποι με ηθικές αρχές και οράματα , για μια ευνομούμενη και ευημερούσα Ελλάδα.

Δρ Βλάσης Γωγούσης,
Διαβάστε περισσότερα » »

Λυγερός για ΑΟΖ – Απάντηση στον Δρούτσα

Διαβάστε περισσότερα » »

Σφαλιάρες στους κρατικοδίαιτους εργατοπατέρες από τους εξεγερμένους του κέντρου πριν από λίγο!

Με το που είδαν τις μοσχαροκεφαλές (δήθεν εκπροσώπους) με τα εμπριμέ πανό, όπως ήταν λογικό τους άρχισαν στην γιούχα, κλείνοντας παράλληλα τον δρόμο.
Κάποια πασοκοειδή επαγγελματίες σφουγγοκωλάριοι wannabe βουλευτάρες, πήγαν να πουλήσουν παραγοντιλίκι και μαγκιά, σε δευτερόλεπτα όμως φώναζαν τα ΜΑΤ για να τους σώσουν.
Τα ΜΑΤ του κράτους έσωσαν για ακόμα μια φορά τους “διαμαρτυρόμενους” για τις “κρατικές αυθαιρεσίες”.
Εάν βέβαια δείτε τα ασπόνδυλα που ψήφισαν το μνημόνιο, τα μισά είναι απόβλητα τέτοιων εργατοπατερικών οργανώσεων που κουβάλαγαν και αυτά τα ίδια εμπριμέ σημαιάκια.
Σε λίγο τα ΜΑΤ θα γίνουν μόνιμο αξεσουάρ των αγωνιστών της πορτοφόλας τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραιτήθηκε του μισθού του ο ιάπωνας πρωθυπουργός

«Θα συνεχίσω να λαμβάνω την αμοιβή μου ως μέλους του κοινοβουλίου, όμως όχι αυτή που απορρέει από τον τίτλο του πρωθυπουργού, ούτε τα σχετικά πριμ» εξήγησε ο αρχηγός της ιαπωνικής κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου.
«Όπως και η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco), η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη σ’ αυτή την κρίση» τόνισε.
Το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι…
το οποίο προκλήθηκε από το σεισμό μεγέθους 9 βαθμών και το γιγάντιο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, είναι το χειρότερο μετά του Τσερνόμπιλ, το 1986 στην Ουκρανία, και προκάλεσε διαρροές ραδιενέργειας και την απομάκρυνση 85.000 κατοίκων από τις περιοχές γύρω από το σταθμό.
Οι οκτώ επικεφαλής της Tepco, η οποία ήταν υπεύθυνη για το σταθμό και ζήτησε σήμερα επισήμως τη βοήθεια του ιαπωνικού κράτους για να ανταποκριθεί στο οικονομικό κόστος του δυστυχήματος, ανακοίνωσαν επίσης ότι παραιτούνται από ολόκληρο το μισθό τους.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αποφάσισε να μειώσει τις αμοιβές των μεσαίων στελεχών της κατά 25% και αυτές των απλών μισθωτών κατά 20%.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πολλά χρόνια μπροστά ο Χάρυ Κλύνν....


Ο Μεγάλος Χάρυ 30 χρόνια πριν σε ρόλο ψευτοπροοδευτικού θολοκουλτουριάρη ,αριστερού φιλάνθρωπου με δεξιές τσέπες...Κάτι δηλαδή σαν πρόγονος του Αλαβάνου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάρρυ Κλυνν: Τι αξία έχει η ζωή του απλού Έλληνα πολίτη μπρος στο μεγαλείο της υμετέρας άγνοιας και ηλιθιότητος…



Του Χάρρυ Κλυνν
Bρε αρχιμά…στορα της συμφοράς και του χάους, μυαλοσακατεμένε μαμάκα και ανίκανε πρωθυπουργέ, εύχομαι να βγεις από το σπίτι σου βράδυ για να πάρεις από το αυτοκίνητό σου την κάμερα για να απαθανατίσεις το εγγονάκι σου και να σε σφάξουν σαν τραγί οι λαθροφονιάδες που λυμαίνονται την Ελλάδα με την ανοχή των ξευτιλαλληλέγγυων και της ανύπαρκτης ελληνικής αστυνομίας.

Να σε σφάξουν και να σε πετάξουν στο δρόμο, όπως έσφαξαν τον άμοιρο 43άχρονο τα ανθρωπόμορφα κτήνη που εξουσιάζουν την ελευθερία και τη ζωή μας.

Αλλά κάτι τέτοιο...
είναι αδύνατο να συμβεί, αφού και την τουαλέτα ακόμα όταν επισκέπτεσαι, έχεις «από δίπλα» και καμιά εικοσαριά γορίλες να σε προστατεύουν!

Τον ανεκδιήγητο εαυτό σου ξέρεις να τον προστατεύεις αξιοθρήνητε, για τον άμοιρο πολίτη, όμως κι εσύ και οι του φυράματός σου δε δίνετε δεκάρα τσακιστή…

Τι αξία έχει άλλωστε η ζωή του απλού Έλληνα πολίτη μπρος στο μεγαλείο της υμετέρας άγνοιας και ηλιθιότητος!

Βύθισες τη χώρα στην οικονομική και στην ηθική εξαθλίωση εθνοκτόνε και τους Έλληνες στη φτώχεια, στη μιζέρια, στην αβεβαιότητα και στο φόβο…

Δεν άφησες τίποτα όρθιο στο πέρασμά σου, ως τύχη κακή επέδραμες και σάρωσες τα πάντα.

Και μη μας πεις Θεόριχτε, ότι σου είναι απαραίτητος ο μηχανισμός στήριξης, η Τρόικα και το ΔΝΤ προκειμένου να επιβάλεις τη στοιχειώδη τάξη και την κοινωνική ειρήνη…

Μην πεις, όπως αφήνεις να εννοηθεί, ότι έρχεται σε δεύτερη μοίρα το αίσθημα ασφάλειας σε μια υπό κατάρρευση χώρα;

Το 91, 5% του Ελληνικού λαού δε σε εμπιστεύεται.

Ψεύτη σε σηκώνει και απατεώνα σε καθίζει.

Μυαλό δεν είχες που δεν είχες, αλλά ούτε και τη στοιχειώδης γνώση του θλιβερού σου εαυτού και της ανικανότητάς σου δε μπόρεσες να αντιληφθείς μυαλοφυγόδικε, ώστε να μας απαλλάξεις μια ώρα αρχύτερα από την θλιβερή σου παρουσία, που μόνο ρημαγμένες ελπίδες και ερείπια συσσώρευσε σ’ αυτόν τον άμοιρο τόπο…


Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ 1843 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Υποθέτω πως οι περισσότεροι φίλοι θα θυμάστε το μεγάλο αφιέρωμα που είχα δημοσιεύσει στις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες και το πως οι τεχνητές αυτές συχνότητες επηρεάζουν τη ζωή μας... με γενικό τίτλο "Η εποχή των συχνοτήτων" Το ζήτημα αυτό δεν έπαψε να αποτελεί μέρος της έρευνας του Τοξότη για αρκετό καιρό... και μέρος τους αναφερόταν στο σύνδρομο CFIDS όπως και το TAOS HUM, σήμερα τέσσερα χρόνια μετά (!),  διαβάζω πως μια ακόμη έρευνα ήρθε να μιλήσει για αυτά ακριβώς τα συμπτώματα που είναι γνωστά ως "Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης" (CFIDS) και που οφείλονται στα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά κύματα εντός των οποίων ζουν όλοι οι σύγχρονοι άνθρωποι... μολονότι οι επιστήμονες από παλιά γνώριζαν τις αρνητικές τους επιπτώσεις στην υγεία - κλασικό σύμπτωμα ενός κόσμου που βάζει σε δεύτερη μοίρα τον άνθρωπο, την υγεία του και τη φύση... Τι λέει η έρευνα αυτή?

Μερίδα επιστημόνων συνδέει την αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με πληθώρα ανεξήγητων συμπτωμάτων που σήμερα πλήττουν σήμερα ολοένα και περισσότερους:
  • Βουητό στα αυτιά
  • Πόνος στα κόκαλα και τους μύες
  • Μούδιασμα στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος
  • Ενοχλήσεις σε δόντια και σιαγόνες
  • Ξηροφθαλμία και προβλήματα όρασης
  • Αδυναμία συγκέντρωσης
  • Ανεξήγητη κούραση
  • Κατάθλιψη
  • Ταχυκαρδία
  • Κοκκινίλες και εξανθήματα
  • Ξηρότητα στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα
  • Διόγκωση ιγμόρειων και συμπτώματα ρινίτιδας
Το φαινόμενο της «αλλεργικής» αντίδρασης στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες αποκαλείται «ηλεκτροϋπερευαισθησία», έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θεωρείται πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες. 
Στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί οι όροι «ασθένεια των μικροκυμάτων» για τα συμπτώματα των εργαζομένων κοντά σε ραδιοτηλεοπτικές κεραίες και ραντάρ και «γρίπη των γιάπηδων» για την συμπτωματολογία των υπερεκτεθειμένων εταιρικών στελεχών στα κινητά τηλέφωνα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου.

Η χρόνια παραγωγή πρωτεϊνών του στρες, όπως συμβαίνει και εξαιτίας της συνεχούς έκθεσης σε πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας:
Το φαινόμενο της «μόλυνσης» του ηλεκτρικού δικτύου με αρμονικές, αποκαλείται «Βρώμικός Ηλεκτρισμός», έχει ήδη συνδεθεί με την ηλεκτροϋπερευαισθησία[5] και οφείλεται στην εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών μη γραμμικού φορτίου (λαμπτήρες φθορισμού, αντάπτορες εναλλασσόμενου ρεύματος, ηλεκτρονικοί διακόπτες dimmer, κλιματιστικά inverter, τηλεοράσεις plasma, φωτοβολταϊκά συστήματα κ.α.).

Η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση μπορεί να είναι το πραγματικό αίτια πρόκλησης πληθώρας ασθενειών με παρεμφερή συμπτώματα που χαρακτηρίζονται από τους γιατρούς ως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, χρόνια ανοσοποιητική δυσλειτουργία, νευρομυασθένεια, εγκεφαλοπάθεια, περιβαλλοντική υπερευαισθησία, ψυχοσωματικές αντιδράσεις κ.α. 
Τα παιδιά, οι εγκυμονούσες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αλλεργίες ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. 
Επίσης, οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ασθένεια, αφού ο εγκέφαλός τους λόγω ορμονικών ιδιαιτεροτήτων είναι πιο ευάλωτος στις ακτινοβολίες από ότι ο αντρικός. 
Αν παρουσιάζετε κάποιες από τις παραπάνω αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας σε κινητό ή ασύρματο τηλέφωνο, κατά την παραμονή σε επιβαρημένους ηλεκτρομαγνητικά χώρους (όπως γραφεία, καφετέριες με Wi-Fi κ.α.), δίπλα σε γραμμές της ΔΕΗ κλπ είναι πιθανό να έχετε ήδη αποκτήσει ευαισθησία στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες. 
Τι υποστηρίζει η Ένωση Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Γερμανίας
To 2002 η Ένωση Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Γερμανίας (IGUMED) εξέδωσε την Freiburger Appeal
Το ψήφισμα που έχει υπογραφεί από χιλιάδες γιατρούς και επιστήμονες από όλο τον κόσμο αναφέρεται στην σύνδεση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με την σύγχρονη επιδείνωση της υγείας του πληθυσμού:
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μια δραματική αύξηση των σοβαρών και χρόνιων νοσημάτων στους ασθενείς μας όπως  
  • προβλήματα μάθησης, συγκέντρωσης και συμπεριφοράς (σύνδρομο έλλειψης προσοχής κ.α.) 
  • ακραίες διακυμάνσεις στην πίεση που δυσκολότερα πια ρυθμίζονται με φάρμακα
  • καρδιακές αρρυθμίες
  • καρδιακές προσβολές σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες
  • εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου (π.χ. Αλτσχάϊμερ) και επιληψία
  • λευχαιμία και όγκους στον εγκέφαλο.
Επίσης συμπτωμάτων που λανθασμένα χαρακτηρίζονται ως ψυχοσωματικά όπως
  • πονοκέφαλοι, ημικρανίες, χρόνια εξάντληση, αϋπνία, βουητό των αυτιών και μυϊκοί πόνοι (...)
Οι προσπάθειες αποκατάστασης της υγείας γίνονται όλο και πιο αναποτελεσματικές.
Η ανεμπόδιστη και συνεχής διείσδυση των ασύρματων ακτινοβολιών στους χώρους εργασίας και τα σπίτια (και ειδικά στα υπνοδωμάτια - απαραίτητους χώρους ξεκούρασης και αναζωογόνησης) προκαλεί αδιάκοπο στρες και εμποδίζει την πλήρη ανάρρωση του ασθενούς (...)
Έχουμε πλέον ξεκάθαρα παρατηρήσει τη χρονική και χωροταξική σύνδεση των ασθενειών με περιπτώσεις γειτονικής εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, εκτεταμένης χρήσης κινητού τηλεφώνου, εγκατάστασης ασύρματου τηλεφώνου στο ίδιο ή σε διπλανά σπίτια κ.α.
Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο χρόνιες ασθένειες να βελτιώνονται ή να θεραπεύονται σε σύντομο χρόνο από την μείωση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στο περιβάλλον του ασθενούς» 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπρόκολο.. ο «καθαριστής» των πνευμόνων σας


Το μπρόκολο εκτός από την πρόληψη του καρκίνου βοηθά επίσης το ανοσοποιητικό σύστημανα καθαρίσει τους πνεύμονες από τα επιβλαβή βακτήρια, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Science Translational Medicine.


Ένα συστατικό που εμπεριέχει το μπρόκολο δοκιμάζεται ήδη ως θεραπεία σε πάσχοντες από πνευμονοπάθεια.
Όπως είναι γνωστό, για την σωστή πνευμονική λειτουργία τα λευκά αιμοσφαίρια ή αλλιώς μακροφάγα αφαιρούν τα υπολείμματα και τα βακτήρια που συσσωρεύονται στους πνεύμονες και μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις.
Αυτό το «σύστημα καθαρισμού» είναι ελαττωματικό στους καπνιστές και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), που προσβάλλονται συχνά από λοιμώξεις.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χοπκινς στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ εντόπισαν ένα χημικό «μονοπάτι» τους πνεύμονες, το NRF2 που εμπλέκεται στην ενεργοποίηση των μακροφάγων και εξαλείφεται από το κάπνισμα. Επίσης ανακάλυψαν ότι η σουλφοραφάνη που παράγεται από το μπρόκολο, το κουνουπίδι και αλλα λαχανικά της οικογένειας των σταυρανθών, όταν καταστραφεί κατά τη διαδικασία της μάσησης, μπορεί να αποκαταστήσει το NRF2.
Οι ερευνητές εξέθεσαν ελαττωματικά μακροφάγα από τους πνεύμονες 43 ατόμων με ΧΑΠ σε δύο βακτηριακές αλληλουχίες που συχνά προκαλούν λοιμώξεις που σχετίζονται με την αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Παρουσία της σουλφοραφάνης, το NRF2 ενισχύθηκε και η ικανότητα των μακροφάγων να αναγνωρίσει και να «καταποντίσει» τα βακτήρια, αποκαταστάθηκε.
Στην συνέχεια οι επιστήμονες εξέθεσαν ποντίκια σε καπνό για μια εβδομάδα ή έξι μήνες. Και οι δυο ομάδες πειραματόζωων διαπιστώθηκε ότι είχαν αυξημένα επίπεδα βακτηριακού αποικισμού στους πνεύμονες, όμοια με αυτά που παρατηρούνται στη ΧΑΠ.
Μετά από χορήγηση σουλφοραφάνης στα ποντίκια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είχε αυξηθεί η βακτηριακή εκκαθάριση. Αντί της ενεργοποίησης περισσοτέρων μακροφάγων, η σουλφοραφάνη φάνηκε να βελτιώνει την λειτουργικότητα των κυττάρων που ήταν ήδη παρόντα.
«Η σουλφοραφάνη εμπεριέχεται στο μπρόκολο σε μια πρόδρομη μορφή και μετατρέπεται σε ενεργό συστατικό από τα ένζυμα του σιέλου και του γαστρεντερικού συστήματος», εξηγεί ο Δρ Κρίστοφερ Χάρβεϊ, που συμμετείχε στην έρευνα.
Τα επίπεδα των ενζύμων ποικίλουν μεταξύ των ανθρώπων και θα περίμενε κανείς η προσλαμβανόμενη δόση της σουλφοραφάνης μέσω της διατροφής να ποικίλει επίσης.
Απαιτούνται λοιπόν περαιτέρω έρευνες ώστε να καθοριστούν οι ωφέλιμες επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε σουλφοραφάνη, ως προς την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι ερευνητές έχουν ήδη ξεκινήσει κλινική μελέτη δύο φάσεων, για να δοκιμάσουν την χημική ουσία σε άτομα που πάσχουν από ΧΑΠ, με στόχο την καταγραφή των πιθανών βελτιώσεων στην πνευμονική λειτουργία, αλλά τα αποτελέσματα δεν αναμένονται νωρίτερα από την τριετία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καίει λίγη βενζίνη και πολύ νεράκι !!! Πάρε νάχεις κυρ Φώτη...αλλά στην Ελλάδα αυτό το καύσιμο βάζουμε όλοι ...χωρίς να το ξέρουμε...

Διαβάστε περισσότερα » »

Σχετικά με την Ελληνική γλώσσα

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ

Αν σήμερα η Ελληνική γλώσσα, δεν έχει την θέση που της αρμόζει, γι αυτό ευθύνονται πολλοί, από την Ακαδημία Αθηνών, μέχρι όλους του διατελέσαντες υπουργούς παιδείας, μηδενός εξαιρουμένου.

Μία έρευνα στο web και συζητήσεις με αρκετά αξιόλογους ανθρώπους, πληροφορεί ότι στα νεοελληνικά έχουν μεταφραστεί ελάχιστα κλασικά αρχαία κείμενα, σε αντίθεση που στα αγγλικά και τα γερμανικά κυρίως, έχουν μεταφραστεί σχεδόν το σύνολο των κειμένων από τον Όμηρο έως τα τελευταία χρόνια της....
Ελληνιστικής εποχής.

Όσα έχουν γραφτεί είναι απολύτως διασταυρωμένα, εδώ δεν χωράνε εθνικιστικές κορώνες και αυτοθαυμασμός για την καταγωγή μας, παρά μόνο αγωνία, για την γλώσσα που μιλάμε σήμερα.

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ

Ντε Γρόοτ (Ολλανδός καθηγητής Ομηρικών κειμένων στο πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ)

«Η Ελληνική γλώσσα έχει συνέχεια και σε μαθαίνει να είσαι αδέσποτος και να έχεις μιά δόξα, δηλαδή μιά γνώμη. Στην γλώσσα αυτή δεν υπάρχει ορθοδοξία. Έτσι ακόμη και αν το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει ανθρώπους νομοταγείς – σε ένα καλούπι – το πνεύμα των αρχαίων κειμένων και η γλώσσα σε μαθαίνουν να είσαι αφεντικό.»

Τζέιμς Τζόυς (Διάσημος Ιρλανδός συγγραφέας, 1882-1941)

«Σχεδόν φοβάμαι να αγγίξω την Οδύσσεια, τόσο καταπιεστικά αφόρητη είναι η ομορφιά.»

Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:

«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα.»

Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολταίρος είχε πεί

«Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»


Ο Γάλλος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Κάρολος Φωριέλ είπε

«Η Ελληνική έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.»

Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και επικεφαλής του TLG δήλωσε

«Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.»

Η τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Έλεν Κέλλερ είχε πεί

«Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.»


Ιωάννης Γκαίτε (Ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας, 1749-1832)

«Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε άστρο λαμπερό μέσα στη νύχτα.»

Διάλογος του Γκαίτε με τους μαθητές του:

-Δάσκαλε τι να διαβάσουμε για να γίνουμε σοφοί όπως εσύ;

-Τους Έλληνες κλασικούς.

-Και όταν τελειώσουμε τους Έλληνες κλασικούς τι να διαβάσουμε;

-Πάλι τους Έλληνες κλασικούς.


Γεώργιος Μπερνάρ Σώ (Μεγάλος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, 1856-1950)

«Αν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φώς.»

Μάρκος Τίλλιος Κικέρων (Ο επιφανέστερος άνδρας της αρχαίας Ρώμης, 106-43 π.Χ.)

«Εάν οι θεοί μιλούν, τότε σίγουρα χρησιμοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»

Χάμφρεϋ Κίττο (Άγγλος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, 1968)

«Είναι στη φύση της Ελληνικής γλώσσας να είναι καθαρή, ακριβής και περίπλοκη. Η ασάφεια και η έλλειψη άμεσης ενοράσεως που χαρακτηρίζει μερικές φορές τα Αγγλικά και τα Γερμανικά, είναι εντελώς ξένες προς την Ελληνική γλώσσα.»

Ιρίνα Κοβάλεβα (Σύγχρονη Ρωσίδα καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, 1995)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι όμορφη σαν τον ουρανό με τα άστρα.»

R. H. Robins (Σύγχρονος Άγγλος γλωσσολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιου του Λονδίνου)

«Φυσικά δεν είναι μόνο στη γλωσσολογία όπου οι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι για την Ευρώπη. Στο σύνολό της η πνευματική ζωή της Ευρώπης ανάγεται στο έργο των Ελλήνων στοχαστών.

Ακόμα και σήμερα επιστρέφουμε αδιάκοπα στην Ελληνική κληρονομιά για να βρούμε ερεθίσματα και ενθάρρυνση.»

Φρειδερίκος Σαγκρέδο (Βάσκος καθηγητής γλωσσολογίας – Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας της Βασκωνίας)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη κληρονομιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες, και επιμένω όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς.»

«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη γλώσσα όλων των Ευρωπαίων, ειδικά των καλλιεργημένων ατόμων.»

«Η Ελληνική γλώσσα είναι από ουσία θεϊκή.»

Ερρίκος Σλήμαν (Διάσημος ερασιτέχνης αρχαιολόγος, 1822-1890)

«Επιθυμούσα πάντα με πάθος να μάθω Ελληνικά. Δεν το είχα κάνει γιατί φοβόμουν πως η βαθειά γοητεία αυτής της υπέροχης γλώσσας θα με απορροφούσε τόσο πολύ που θα με απομάκρυνε από τις άλλες μου δραστηριότητες.» (Ο Σλήμαν μίλαγε άψογα 18 γλώσσες. Για 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα άλλο από το το να μελετάει τα 2 έπη του Ομήρου).

Ίμπν Χαλντούν (Ο μεγαλύτερος Άραβας ιστορικός)

«Που είναι η γραμματεία των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων; Όλη η ανθρωπότητα έχει κληρονομήσει την γραμματεία των Ελλήνων μόνον.»

Will Durant (Αμερικανός ιστορικός και φιλόσοφος, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Columbia)

«Το αλφάβητόν μας προήλθε εξ Ελλάδος δια της Κύμης και της Ρώμης. Η Γλώσσα μας βρίθει Ελληνικών λέξεων. Η επιστήμη μας εσφυρηλάτησε μιάν διεθνή γλώσσα διά των Ελληνικών όρων. Η γραμματική μας και η ρητορική μας, ακόμα και η στίξης και η διαίρεσης είς παραγράφους... είναι Ελληνικές εφευρέσεις. Τα λογοτεχνικά μας είδη είναι Ελληνικα – το λυρικόν, η ωδή, το ειδύλλιον, το μυθιστόρημα, η πραγματεία, η προσφώνησις, η βιογραφία, η ιστορία και προ πάντων το όραμα. Και όλες σχεδόν αυτές οι λέξεις είναι Ελληνικές.»

Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (Σύγχρονη Γαλλίδα Ακαδημαϊκός και συγγραφεύς)

«Η αρχαία Ελλάδα μας προσφέρει μια γλώσσα, για την οποία θα πώ ότι είναι οικουμενική.»

«Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει Ελληνικά, επειδή η Ελληνική γλώσσα μας βοηθάει πρώτα από όλα να καταλάβουμε την δική μας γλώσσα.»

Μπρούνο Σνέλ (Διαπρεπής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι το παρελθόν των Ευρωπαίων.»

Φρανγκίσκος Λιγκόρα (Σύγχρονος Ιταλός καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας πρός διάδοσιν του πολιτισμού)

«Έλληνες να είστε περήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό.»

Ο. Βαντρούσκα (Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης)

«Για έναν Ιάπωνα ή Τούρκο, όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες δεν φαίνονται ως ξεχωριστές, αλλά ως διάλεκτοι μιάς και της αυτής γλώσσας, της Ελληνικής.»

Peter Jones (Διδάκτωρ – καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ο οποίος συνέταξε μαθήματα αρχαίων Ελληνικών πρός το αναγνωστικό κοινό, για δημοσίευση στην εφημερίδα «DailyTelegraph»)

Οι Έλληνες της Αθήνας του 5ου και του 4ου αιώνος είχαν φθάσει την γλώσσα σε τέτοιο σημείο, ώστε με αυτήν να εξερευνούν ιδέες όπως η δημοκρατία και οι απαρχές του σύμπαντος, έννοιες όπως το θείο και το δίκαιο. Είναι μιά θαυμάσια και εξαιρετική γλώσσα.»

Gilbert Murray (Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης)

«Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι μιά σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαρειά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειοτέρων ανθρώπων.»

Max Von Laye (Βραβείον Νόμπελ Φυσικής)

«Οφείλω χάριτας στην θεία πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά, που με βοήθησαν να διεισδύσω βαθύτερα στο νόημα των θετικών επιστημών.»

E, Norden (Μεγάλος Γερμανός φιλόλογος)

«Εκτός από την Κινεζική και την Ιαπωνική, όλες οι άλλες γλώσσες διαμορφώθηκαν κάτω από την επίδραση της Ελληνικής, από την οποία πήραν, εκτός από πλήθος λέξεων, τους κανόνες και την γραμματική.»

Martin Heidegger (Γερμανός φιλόσοφος, απο τους κυριότερους εκπροσώπους του υπαρξισμού του 20ου αιώνος)

«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ανήκει στα πρότυπα, μέσα από τα οποία προβάλλουν οι πνευματικές δυνάμεις της δημιουργικής μεγαλοφυΐας, διότι αναφορικά προς τις δυνατότητες που παρέχει στην σκέψη, είναι η πιό ισχυρή και συνάμα η πιό πνευματώδης από όλες τις γλώσσες του κόσμου.»

David Crystal (Γνωστός Άγγλος καθηγητής, συγγραφεύς της εγκυκλοπαίδειας του Cambridge για την Αγγλική)

«Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο στηριζόμαστε ακόμη στην Ελληνική, για να μιλήσουμε για οντότητες και γεγονότα που βρίσκονται στην καρδιά της σύγχρονης ζωής.»

Μάικλ Βέντρις (Ο άνθρωπος που αποκρυπτογράφησε την Γραμμική γραφή Β’)

«Η αρχαία Ελληνική Γλώσσα ήτο και είναι ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεοτέρων γλωσσών.»

R.H. Robins (Γλωσσολόγος και συγγραφεύς)

«Ο Ελληνικός θρίαμβος στον πνευματικό πολιτισμό είναι ότι έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς τομείς [...]. Τα επιτεύγματά τους στον τομέα της γλωσσολογίας όπου ήταν εξαιρετικά δυνατοί, δηλαδή στην θεωρία της γραμματικής και στην γραμματική περιγραφή της γλώσσας, είναι τόσο ισχυρά, ώστε να αξίζει να μελετηθούν και να αντέχουν στην κριτική. Επίσης είναι τέτοια που να εμπνέουν την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μας.»

Luis José Navarro (Αντιπρόεδρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευρωκλάσσικα» της Ε.Ε.)

«Η Ελληνική γλώσσα για μένα είναι σαν κοσμογονία. Δεν είναι απλώς μιά γλώσσα...»

Juan Jose Puhana Arza (Βάσκος Ελληνιστής και πολιτικός)

«Οφείλουμε να διακηρύξουμε ότι δεν έχει υπάρξει στον κόσμο μία γλώσσα η οποία να δύναται να συγκριθεί με την κλασσική Ελληνική.»

D’Eichtal (Γάλλος συγγραφεύς)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι μία γλώσσα η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, όλες τις προϋποθέσεις μιάς γλώσσης διεθνούς... εγγίζει αυτές τις ίδιες τις απαρχές του πολιτισμού... η οποία όχι μόνον δεν υπήρξε ξένη πρός ουδεμία από τις μεγάλες εκδηλώσεις του ανθρωπίνου πνεύματος, στην θρησκεία, στην πολιτική, στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, αλλά υπήρξε και το πρώτο εργαλείο, – πρός ανίχνευση όλων αυτών – τρόπον τινά η μήτρα... Γλώσσα λογική και συγχρόνως ευφωνική, ανάμεσα σε όλες τις άλλες...»

Theodore F. Brunner (Ιδρυτής του TLG και διευθυντής του μέχρι το 1997)

«Σε όποιον απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατομμύρια δολλάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής, απαντούμε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων μας και η επαφή με αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας.»

Ζακ Λάνγκ (Γάλλος Υπουργός Παιδείας)

«Θα ήθελα να δώ να διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά, με τον ίδιο ζήλο που επιδεικνύουμε εμείς, και στα Ελληνικά σχολεία.»

Στο έργο «Σύντομη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσημου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται με σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ

Νίκος Γκάτσος

«Πολύ δεν θέλει ο Έλληνας

Να χάσει την λαλιά του

Και να γίνει μισέλληνας

Από την αμυαλιά του.»


Γιώργος Σεφέρης

«Μα τι γυρεύουν οι ψυχές μας

Πάνω σε καταστρώματα καταλυμένων καραβιών

Μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες;»
Διαβάστε περισσότερα » »

Mike Adams -"ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ" ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ-Βίντεο

 

Ο Μάικ Άνταμς, ο γνωστός Health Ranger , που έχει το σάιτ http://www.naturalnews.com/Index.html
συζητάει με τον Αλεξ για τις αθλιότητες στο σύστημα υγείας αλλά και στις ύπουλες επιθέσεις που δεχόμαστε μέσω φαρμάκων και τροφίμων. Καλό είναι να ερευνούμε και αυτά που παρουσιάζει...... να επεκτείνουμε την επιμόρφωση και την πρόσληψη πληροφοριών, και να εμπεδώνουμε σιγά σιγά ότι το σύστημα δεν προστατεύει πάντα τον πολίτη, αλλά συχνά τον εκθέτει σε κινδύνους που μπορει να του κοστίσουν τη ζωή τους,
Σχετικό τόπικ στο φόρουμ μου ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?p=119415#p119415




Διαβάστε περισσότερα » »

DCA: Tο φάρμακο του καρκίνου εμποδίζεται να κυκλοφορήσει

Διαβάστε περισσότερα » »