Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Επιβεβαίωσε η Ρωσία το αίτημα της Κύπρου για δάνειο 5 δισ. ευρώ! - Άφωνη η τρόϊκα

Άφωνη έχει μείνει η ΕΕ και του ΔΝΤ από το κυπριακό αίτημα που κατατέθηκε στην Ρωσία για παροχή δανείου 5 δισ. ευρώ, ταυτόχρονα με την αίτηση για οικονομική βοήθεια από τον Μηχανισμό Στήριξης. Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής παρότι ζητήθηκε σχολιασμός στις Βρυξέλλες και είναι σαφές ότι έχουν αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις. Υπολόγιζαν ότι "είχαν στριμώξει στη γωνία" τη Λευκωσία και είχαν αποκτήσει τον έλεγχο των κοιτασμάτων, αλλά φευ...

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε επίσημα για πρώτη φορά από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το αίτημα της Κύπρου για δάνειο ύψους  5 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας αποδέχθηκε για πρώτη φορά την ύπαρξη ετοίματος, προσθέτοντας «πως το παρόν το εξετάζουμε».

Είναι σαφές ότι η Κύπρος παίζει "υψηλό παιχνίδι". Μιλάει με την τρόϊκα, καταθέτει αίτημα για τον Μηχανισμό Στήριξης και ξαφνικά βγάζει το "χαρτί Ρωσία" αυτό που πολλοί νόμιζαν ότι το είχε "κάψει". Χωρίς να έχει υπογράψει ακόμα για το δάνειο με την τρόϊκα και φυσικά πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ, επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Κύπρος, ζήτησε από τη Μόσχα δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ.

«Λάβαμε ένα αίτημα από την κυπριακή πλευρά. Προς το παρόν, το εξετάζουμε», είπε ο κ. Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων τα οποία προσθέτουν ότι ο υπουργός διευκρίνισε πως το ύψος του δανείου ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ.

Αλλά και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, επιβεβαίωσε ότι έχει ζητηθεί δάνειο από τη Μόσχα ύψους 5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ανέφερε ότι ακόμη δεν υπάρχει απάντηση στο αίτημα της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφιας επανέλαβε χθες (Πέμπτη), και ενώ η τρόικα συνεχίζει τις επαφές της με πολιτικούς και κοινωνικους φορείς για την καταγραφή της κατάστασης της κυπριακής οικονομίας, την πρόθεσή του να επιχειρήσει να πάρει δάνεια τόσο από την ΕΕ όσο και από την Ρωσία, προσθέτοντας πως είναι απολύτως φυσικό μια χώρα να στρέφεται σε όλους τους συμμάχους της για βοήθεια.

«Χρειαζόμαστε χρήματα να τονώσουμε την οικονομία μας και να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζές μας», είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το Reuters.

«Οι Ρώσοι, ως καλοί φίλοι της Κύπρου, θέλουν να μας φροντίσουν», είπε ο Χριστόφιας.

Πρόσθεσε πως είναι προετοιμασμένος να δεχτεί οικονομική βοήθεια τόσο από την Μόσχα όσο και από τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, και πως οι στενές σχέσεις του με την Μόσχα δεν θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις του με την Ευρώπη.
  defencenet.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΥΤΙΚΗ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''-ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!!!

Διαβάστε ολόκληρη την ''ενοχλητική'' ομιλία του Καντάφι,η οποία διαγράφηκε απο την ιστοσελίδα του Ο.Η.Ε. και λογοκρίθηκε από σχεδόν όλα τα δυτικά media.

 
Καλή δύναμη στους ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ. ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ

metaexistence.org/gaddafispeech.htm
katohika.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μικροτσίπ rfid εμπεριέχει δολοφονικό δηλητήριο-Βίντεο

Το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όσους έλεγαν ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα όταν τα λέγαμε.

Ένας εφευρέτης από την Σαουδική Αραβία έκανε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία για το γνωστό μας rfid μικροτσίπ του, που μπορεί να παρακολουθείται από...
το GPS και 

επίσης 

έχει την δυνατότητα να απελευθερώσει ΟΠΟΤΕ το Θελήσει ένα δηλητήριο 

και να σκοτώσει αυτόν που το φέρει.


Δείτε το video. Αν δεν γνωρίζεται καλά αγγλικά θα σας βοηθήσουν οι υπότιτλοι αν πατήσετε το cc και επιλέξετε ελληνικά.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών

Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για διάστημα 27μηνών έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις μπορούν ήδη να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ το οποίο προβλέπει την επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Οι άνεργοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες αν και η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες.

Η επιχορήγηση είναι 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις - εργοδότες, δεν πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις - μείωση προσωπικού, ακόμη και με εθελούσια έξοδο, στο προηγούμενο τρίμηνο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.oaed.gr


 http://www.radioevros.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι 46 πιο διάσημες ιαματικές πηγές του κόσμου!

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι 46 πιο διάσημες ιαματικές πηγές του κόσμου. Τις επισκέπτονται άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα λουτρά αυτά έχουν...
τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον, βρίσκονται σε περιοχές με σπάνια ομορφιά και οι εγκαταστάσεις τους είναι επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού είναι γνωστές εδώ και πέντε χιλιετίες. Βασικό συστατικό για τη διατήρηση της ζωής το νερό χρησιμοποιήθηκε ως θεραπευτικό μέσο για πολλές
από τις ασθένειες, που ήταν γνωστές στους γιατρούς της αρχαιότητας. Ένα από τα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας, είναι και αυτά στα Καβάσιλα Κόνιτσας. Αξίζει να κάνετε ιαματικά λουτρά στα Καβάσιλα. Το φυσικό περιβάλλον είναι εντυπωσιακό. Μάλιστα τα λουτρά είναι σε υψόμετρο 1.300 μέτρων.
katoci.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΜΑΣΤΕ!» ΒΙΝΤΕΟ




Απίστευτη πρόκληση από το νεοφιλελεύθερο απολειφάδι που περιμάζεψε ο Σαμαράς στην (πιάτσα της) Συγγρού:








Ο μπουκωμένος από παχυλούς βουλευτικούς μισθούς, σκανδαλώδη προνόμια και ασυλία Γεωργιάδης, ωρύεται επειδή κάποιοι...τόλμησαν να κάνουν κριτική στα νέα αυτοκίνητα ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!

Λέει χαρακτηριστικά: "Είναι εφικό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν θα ξεφτιλίζεται ο βουλευτής! Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την δημοκρατία..."

Πληροφορούμε τον προκλητικότατο βολευτή, πως καταρχήν δημοκρατία δεν σημαίνει ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ, όπως κάνει αυτός και οι συνάδελφοί του εδώ και χρόνια, ούτε βέβαια θα καταργηθεί αν δεν γλεντάει εκείνος με ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.

Μιας και το παίζει "αρχαιολάτρης", μπορεί να μας πει τι θα συνέβαινε αν στην αρχαία Αθήνα τολμούσε να πει τα ίδια που λέει και σήμερα, όντας βουλευτής;

Επίσης, τον ενημερώνουμε πως για να ξεφτιλιστεί κάποιος επειδή πάει με τρένα και λεωφορεία(τι...τρομερό αυτό για τους βουτυρομπεμπέδες της Εκάλης!), πρέπει να ΜΗΝ είναι ήδη ξεφτίλας από μόνος του!

Εσύ ρε κακομοίρη που έχεις το θράσος και ζητάς ΞΑΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!!

Τα πράγματα είναι απλούστατα: ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΟΛΑ τα βουλευτικά προνόμια, μειώστε τον μισθό σε λίσο με εκείνον του κατώτατο δημοσίου υπαλλήλου, καταργήστε την ασυλία και ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ αν τα κατακάθια όπως ο εν λόγω πατριδέμπορας θα παραμείνει στη Βουλή!


Υ.Γ. Σ' ένα πράγμα όμως έχει δίκιο, ειδικά ο συγκεκριμένος: Πράγματι, δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε τρένα και λεωφορεία, ακόμα και συνοδεία σωματοφυλάκων: Κι αυτό γιατί Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΕΙ ΑΙΣΧΡΑ θα τον πλάκωνε στο ξύλο!


Διαβάστε περισσότερα » »

Προκαλεί ο κυβερνήτης Κουβέλης: Βάζει την Ρεπούση τομεάρχη παιδείας και πολιτισμού. Εξευτελίζουν και χλευάζουν την κοινωνία!

Ο πολιτισμός των τσετών που ανέπτυξαν την τέχνη της γενοκτονίας δικαιώνεται. Δόξα τα λεφτά…

ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ρεπούση Μαρία
Κυρίτσης Γιώργος
olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ALIMENTARIUS ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑ 2 ΕΥΡΩ (UPDATE)

altΧτες έπεσε στα χέρια μας ένα νόμισμα των 2 ευρώ κοπής 2004 μη Ελληνικό, που στην πίσω του όψη έγραφε WORLD FOOD PROGRAMME (Παγκόσμιο διατροφικό πρόγραμμα). Το νόμισμα αυτό το φωτογράφισε ο ΕΟΕ και σας το παρουσιάζει λέγοντας πως κάποιοι που κορόιδευαν περί του παγκόσμιου διατροφικού κώδικα θα πρέπει να αναρωτηθούν τώρα πως αυτό το σχέδιο υπάρχει απο το 2004....
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

 
alt
 
alt
 
alt
UPDATE ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 2 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ)
 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ!!!ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ;;; ΑΝ ΝΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορεί στην αρχή να πάθετε μια μικρή κατάθλιψη όπως εγώ αλλά μετά θα σας βγει σε οργή....
Δείτε τι "ποτίζουν" εμάς και τα παιδιά μας, με ποιον τρόπο και ποίος ο σκοπός τους....


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο βουλευτής που αρνήθηκε αυτοκίνητο, φρουρό, κινητό και γραφείο...




Εκτός από τους βουλευτές που αρνήθηκαν να πάρουν το βουλευτικό αυτοκίνητο, υπήρχε -τουλάχιστον- ένας που αρνήθηκε σχεδόν κάθε προνόμιο, αφού δεν πήρε ούτε κινητό, ούτε γραφείο στη Βουλή, αλλά ούτε αστυνομικό.

Πρόκεται για τον Γιάννη Πανούση, βουλευτή Α' Αθηνών της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί κανένα προνόμιο από όσα του δίνει ο νόμος. Και σίγουρα ο καθηγητής εγκληματολογίας σχολιάστηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για αυτή του την κίνηση...

parapolitika
Διαβάστε περισσότερα » »

Την Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση νόμου για την κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου

Την Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση νόμου για την κατάργηση του λαθρονομοσχεδίουΗ κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής ανταποκρινόμενη στην απαίτηση του ελληνικού λαού για μια Ελλάδα, που ανήκει στους Έλληνες και συνεπής στην ιδεολογία της, θα καταθέσει τη Δευτέρα σχέδιο νόμου για την κατάργηση του νόμου 3838/2010 γνωστού ως νόμου Ραγκούση, από το επώνυμο του τότε Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί Πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε περιελάμβανε & τους μετέπειτα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και με την ανοχή της ΝΔ και του ΚΚΕ, που δεν ψήφισαν μεν, αλλά & δεν πρόβαλαν ουδεμία ένσταση συνταγματικότητας του εν λόγω νόμου, ψήφισε και υιοθέτησε την κατάργηση του δικαίου του αίματος, που έθετε ως προϋπόθεση την κατοχή της Ελληνικής ιθαγένειας από έναν τουλάχιστον γονέα ως προϋπόθεση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από το τέκνο με τη γέννηση του.

Παράλληλα, χαλάρωσε τις προϋποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας από ενήλικους αλλοδαπούς με πολιτογράφηση, ενώ έδωσε δικαίωμα σε αλλοδαπούς να ψηφίζουν και να εκλέγονται στις Δημοτικές Εκλογές.

Η Χρυσή Αυγή στην πρόταση νόμου, που θα καταθέσει η κοινοβουλευτική της ομάδα & λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση 350/2011 του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου για την απόκτηση ιθαγένειας από αλλοδαπούς λόγω γέννησης ή φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο, καθώς και τη συμμετοχή αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, θα προτείνει τις κατωτέρω καινοτόμες διατάξεις:

- Κατάργηση απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είτε λόγω γέννησης είτε λόγω φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο με μεταβατική διάταξη για αφαίρεση σε όσους την έχουν ήδη αποκτήσει με το νόμο Ραγκούση

- Κατάργηση της κτήσης ιθαγένειας από ενήλικους αλλοδαπούς με πολιτογράφηση, με εξαίρεση τους ομογενείς

- Κατάργηση συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές εκλογές με μεταβατική διάταξη για παύση όσων αλλοδαπών έχουν εκλεγεί σύμβουλοι σε δημοτικά ή τοπικά συμβούλια ή άλλα αξιώματα ως αιρετοί, καθώς και με επανάληψη των Δημοτικών εκλογών σε εκείνα τα εκλογικά τμήματα των Δήμων, που ψήφισαν αλλοδαποί βάσει ειδικών εκλογικών καταλόγων αλλοιώνοντας τη  βούληση των Ελλήνων Δημοτών

- Νομοθετική δέσμευση των εκάστοτε Υπουργών σε προκηρύξεις εισαγωγής σπουδαστών σε Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να περιλαμβάνουν την ύπαρξη ελληνικού γένους από έναν τουλάχιστον εκ των γονέων των υποψηφίων ως απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή τους στις εξετάσεις των εν λόγω σχολών,

Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ από το 2010 και όσοι σπουδαστές ή απόφοιτοι των Σχολών αυτών υπηρετούν και δεν διαθέτουν ελληνικό γένος, θα απολυθούν με σχετική μεταβατική διάταξη


 http://www.xryshaygh.com
Διαβάστε περισσότερα » »