Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το Δ.Σ του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας, σας καλεί στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το  Δ.Σ του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας, σας καλεί  στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας  τη Δευτέρα 17  Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στην παρουσίαση των έργων που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι του   Α΄ Κύκλου Καλλιτεχνικών  Σεμιναρίων .
Θα πραγματοποιηθεί  ομιλία του Ψυχίατρου κ. Γιώργου Βασιλάκου με τίτλο «Ars Longa , η τέχνη και πως αποτυπώνει τον ενδόμυχο κόσμο των  καλλιτεχνών, οι οποίοι ως μαγικοί θεραπευτές, χρησιμοποιώντας σύμβολα και θέματα μας συνδέουν με τον βαθύτερο εαυτό μας».                                                                       
Επίσης θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα του Β΄ Κύκλου Σεμιναρίων που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2013.
 
Η πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη
Διαβάστε περισσότερα » »

Και τώρα η μεγάλη αποκάλυψη για την ΕΡΤ !



Ρε τον Βαγγέλη τον ξεχασιάρη ! Για δείτε λιγάκι ...



Ως Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος (!) ο κ.Βενιζέλος είχε υπογράψει (στην ειδυλλιακή Λευκάδα), μαζί με την Υπόλοιπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την κατάργηση της Ελληνικής Τηλεόρασης. 

Τι μας διαμαρτύρεται τώρα;



Ν. 4002/2011





Αρθρο 66

Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων

§1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:

«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων



1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:

α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,



β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και



γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:

αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και

ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο.



δ) Ειδικότερα, ....



2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει στην περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.»



§2. Μέσα σε προθεσμία εννέα μηνών από την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 προσδιορίζεται ανά διάδοχο φορέα το τυχόν πλεονάζον προσωπικό για το οποίο εφαρμόζεται το άρθρο 37 παρ. 7 του ν. 3986/2011 (Α' 152). Ο προσδιορισμός γίνεται με απόφαση της αρμόδιας για το προσωπικό Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ή υπηρεσίας του διάδοχου φορέα, μετά από σχετική μελέτη, στην οποία περιλαμβάνεται και η εκπόνηση νέου οργανογράμματος. 
Μέχρι τον προσδιορισμό του τυχόν πλεονάζοντος και τη μεταφορά του μη πλεονάζοντος προσωπικού κατά τα ανωτέρω, η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά από τον υπό εκκαθάριση ή υπό συγχώνευση ή διάσπαση τελούντα φορέα, η διάρκεια των οποίων διαδικασιών παρατείνεται μέχρι τότε
 
aegaio.blogspot.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Η επίσημη ανακοίνωση από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για την εύρεση της 15χρονης Ζυμάρας Αικατερίνης από την Κοζάνη

xamogelo Η περιπέτεια της Ζυμάρα Αικατερίνης, 15 ετών, έληξε σήμερα το μεσημέρι δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η Κατερίνα βρέθηκε στην περιοχή της Κοζάνης και είναι καλά στην υγεία της.
Αξίζει να αναφερθεί ότι καθοριστικό ρόλο στην εύρεση της Κατερίνας έπαιξαν οι συντονισμένες ενέργειες των ανθρώπων της αστυνομίας σε συνεργασία με “Το Χαμόγελο Του Παιδιού”. Θεωρούμε επίσης πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία για την αναζήτηση του παιδιού και κυρίως τους πολίτες που επικοινώνησαν με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000» δίνοντας σημαντικές πληροφορίες.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ :



Όλα τα γεγονότα στο πλανήτη, ξεκινούν από τις αποφάσεις των Μεγάλων Αφεντικών της Γης,  τους Εξουσιαστές της Οικουμένης.
Ουδείς αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.
Αυτό το Ολοκαύτωμα υπήρξε μια ιστορική πραγματικότητα.
Αυτή η θυσία ενός μετανάστη, αθώου, και φτωχού λαού, υπήρξε ένα ιστορικό γεγονός, και όποιος το αρνείται, αρνείται αυτήν ταύτην την ιστορία, αφού το τραγικό αυτό γεγονός τεκμηριώνεται από πλήθος εικόνων, φωτογραφιών, και κειμηλίων στα νεκροταφεία, και στους τόπους των κρεματορίων.
Το θέμα δεν είναι εάν έγινε το Ολοκαύτωμα, αφού αυτό είναι τεκμηριωμένο ιστορικό γεγονός, αλλά ποίοι είναι οι
ΗΘΙΚΟΙ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ  αυτού του εγκλήματος, αυτού του ανοσιουργήματος, αυτής της γενοκτονίας κατά του Εβραϊκού Λαού .   
Για να γίνει ένα έγκλημα χρειάζονται δύο παράγοντες.
Ο Εκτελεστής, και οι ΗΘΙΚΟΙ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ.
Στη παρούσα περίπτωση γνωρίζουμε τους εκτελεστές του εγκλήματος, αλλά δεν γνωρίζουμε τους ΗΘΙΚΟΥΣ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.
Αυτούς πρέπει να ψάξουν τα Έθνη του πλανήτη να ανακαλύψουν, ώστε να μη συμβούν πάλιν όμοια γεγονότα.
Το Ολοκαύτωμα (Holocaust) των Εβραίων το αναγνωρίζουμε.
Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το διέπραξαν σαν εκτελεστές, στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί Ναζί, κατακτητές της Ευρώπης, πρόγονοι των σημερινών Γερμανών, που σήμερα διαπράττουν ένα νέο- αυτή τη φορά- οικονομικό ολοκαύτωμα, εναντίον των φτωχών Ευρωπαϊκών λαών. Αν και είμαστε μέλη της Ε.Ε. μας εκμεταλλεύονται άγρια, μιμούμενοι τους προγόνους των.
Οι Γερμανοί Ναζί, δεν διέπραξαν  ΜΟΝΟΝ  Ολοκαύτωμα και γενοκτονία κατά των Εβραίων, διέπραξαν και Ολοκαύτωμα και γενοκτονία κατά των Ελλήνων, στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο.  
Το Ολοκαύτωμα των αθώων, μεταναστών, και φτωχών Εβραίων,
αναγνώρισαν ο ΟΗΕ, και όλοι οι λαοί του πλανήτη, όμως το Ολοκαύτωμα των φτωχών και αθώων Ελλήνων, ουδείς το αναγνώρισε.
Οι Εβραίοι σαν ισχυροί και δυνατοί που είναι σήμερα, κατάφεραν μέσω
των διεθνών Οργανισμών, όλοι οι λαοί της Γης να αναγνωρίσουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, και να τύχουν δόξης, αλλά και οικονομικών
αποζημιώσεων από τους γενοκτόνους θύτες Γερμανούς Ναζί.
Οι Έλληνες σαν ανίσχυροι και αδύνατοι, λόγω υποτελών πολιτικών, γεμάτων πολιτική επαγγελματική ανεπάρκεια, και οσφυοκαμψία εμπρός στους ισχυρούς, αδυνατούν να ζητήσουν από τα άλλα κράτη της Γης, και από τους παγκόσμιους Οργανισμούς, να αναγνωρίσουν το δικό μας Ολοκαύτωμα, με κορύφωση τα τραγικά γεγονότα στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο, όπου οι Γερμανοί Ναζί έσφαζαν τους φτωχούς αδύναμους ανθρώπους, σαν τα κοτόπουλα. Γιαυτό αυτή η γενοκτονία των Ελλήνων παραμένει άγνωστη διεθνώς, και οι Γερμανικές οικονομικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις έχουν παγώσει. Οι Γερμανοί-τότε και τώρα- εφαρμόζουν το δίκαιο του ισχυροτέρου.
Το Δίκαιο της Ζούγκλας.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, τα θύματα των Ναζί στην Ελλάδα ήταν 650.000
Νεκροί, οι οποίοι είτε σκοτώθηκαν πολεμώντας τους Ναζί, είτε εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές, είτε πέθαναν από πείνα,
όπως σήμερα συμβαίνει με τη Γερμανική οικονομική κατοχή, είτε αυτοκτόνησαν βλέποντας τη πατρίδα μας κατακτημένη από τους Γερμανούς, όπως σήμερα. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.
Δεν φτάνει μόνον αυτό, αλλά οι Έλληνες υφιστάμεθα μία νέα Γερμανική κατοχή, αφού Πρωθυπουργό από τα παρασκήνια έχουμε έναν Γερμανό, τον κύριο Ράϊχενμπαχ, και Γερμανούς επιτηρητάς σε όλα τα υπουργεία. Επομένως είμαστε σήμερα μια κατεχόμενη χώρα, και διοικούμεθα από υπαλληλάκια της μεγάλης Σιωνιστικής Τρόϊκα.
Η Ελλάς με τα μνημόνια κυβερνάται από Γερμανική ύπατη αρμοστεία.
Απορώ ύστερα από όλα αυτά, με τι ηθικόν σθένος στέκονται ακόμη οι Γερμανοί στη χώρα μας, αφού είναι ανεπιθύμητοι. Πίσω από τους σημερινούς Γερμανούς κατέχοντες τη χώρα μας, κρύβονται πάλιν οι ίδιοι ΗΘΙΚΟΙ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ, εκείνοι που διέπραξαν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Εμείς οι Έλληνες υποφέρουμε δύο Ολοκαυτώματα, τότε και τώρα, και συνεπώς ζητάμε από τους πανίσχυρους Ισραηλινούς συμπαράσταση, αφού και οι δύο λαοί είμαστε θύματα του ιδίου εχθρού.
Όσον αφορά το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, που είναι ένα ιστορικό γεγονός, το θέμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι ποίοι κρύβονται πίσω από τους εκτελεστές δολοφόνους Γερμανούς Ναζί.      
Ποίοι κρύβονται πίσω από τον παρανοϊκό Χίτλερ;;;
Βεβαίως εκτελεστές του αθώου, φτωχού, και απλού λαού των Εβραίων μεταναστών της διασποράς, είναι οι Γερμανοί Ναζί, αλλά το κύριο θέμα είναι οι ΗΘΙΚΟΙ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ του εγκλήματος, αυτού του ανοσιουργήματος της γενοκτονίας, και του Ολοκαυτώματος του αθώου απλού Εβραϊκού Λαού της διασποράς.
Το ερώτημα που γεννάται είναι, αυτοί οι ΗΘΙΚΟΙ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ  ποίοι είναι;;; Αυτό πρέπει να εξετάσει η διεθνής Δικαιοσύνη, και το πανίσχυρο κράτος του Ισραήλ σήμερα, και όχι να αναλίσκονται με ρατσιστικούς νόμους που εγγίζουν το θέμα επιφανειακά και μόνον.
Οι ρατσιστικοί νόμοι κρύβουν την αλήθεια και τη πραγματικότητα.
Ποίοι πανίσχυροι κρύβονται σήμερα πίσω από τους τότε Ναζί, και συνεχίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;;;;
Δεδομένου ότι σύμφωνα με φήμες, με δημοσιεύματα, αλλά και σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Χίτλερ είχε Εβραϊκές ρίζες, άρα λογικά σκεπτόμενοι, πρέπει να έτρεφε φιλικά αισθήματα προς τους ομοεθνείς του, και δεν μπορούσε να προκαλέσει ένα τόσο μεγάλο κακό προς ένα ομοεθνή λαό. Επομένως κάτι άλλο συμβαίνει!!!
Άρα λογικά σκεπτόμενοι, κάποιοι άλλοι κρύβονται πίσω από τον Χίτλερ, και τους συνεργάτες του. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Χίτλερ υπήρξε ένα απλό παρανοϊκό εκτελεστικό όργανο. Άρα κάποιοι άλλοι ισχυροί διέταξαν τον Χίτλερ και τα στελέχη του, να διαπράξουν αυτά τα εγκλήματα κατά ενός αθώου, φτωχού, απλού λαού μεταναστών της διασποράς.
Ποίοι είναι αυτοί οι ΗΘΙΚΟΙ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τότε και σήμερα;;; Ερωτάμε!!!
Σε αυτό το ερώτημα μόνον οι ιστορικοί του μέλλοντος θα δώσουν απάντηση. Το πανίσχυρο κράτος του Ισραήλ σήμερα, οφείλει στη μνήμη των αθώων θυμάτων του Λαού του Ισραήλ, να ανακαλύψει τους
ΗΘΙΚΟΥΣ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ, και όχι μόνο τους Εκτελεστάς, και να τους γνωστοποιήσει στην ανθρωπότητα, αν και είμαστε βέβαιοι ότι τους γνωρίζει. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων έγινε για τιμωρία προς τον φτωχό, αθώο, λαό αυτό, επειδή
οι Εβραίοι της διασποράς αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές των Μεγάλων, των Κοσμοκρατόρων της εποχής εκείνης, και να μεταναστεύσουν ομαδικά από όλες τις χώρες της Ευρώπης όπου ζούσαν τακτοποιημένοι, και βολεμένοι, προς τη Γη των Πατέρων τους,
στη Μέση Ανατολή, με σκοπό την επανίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. Γιαυτό τα Μεγάλα Αφεντικά της Οικουμένης τους τιμώρησαν με αυτό τον άγριο τρόπο, με Ολοκαύτωμα, ώστε να αναγκαστούν να φύγουν από τα κράτη της Ευρώπης, για να αναζητήσουν νέα τύχη στη Γη της επαγγελίας, ιδρύοντας έτσι το νέο Ισραήλ.
Αυτό είναι μια απλοϊκή εξήγηση του φαινομένου του Ολοκαυτώματος.
Μπορούσαν οι τότε Πλανητάρχες να προσφέρουν οικονομικά ανταλλάγματα, και οικονομική βοήθεια προς τον Εβραϊκό Λαό, ώστε να πεισθεί να μεταναστεύσει προς τη Γη της επαγγελίας, και όχι να τους τιμωρήσουν με αυτό τον άγριο και απάνθρωπο τρόπο!!!
 Πάντως ο παρανοϊκός Χίτλερ διετάχθη να εκτελέσει αυτό το έγκλημα κατά του αθώου λαού των Ισραηλιτών.
Πίσω από τον Χίτλερ και τους Ναζί, κρύβονται οι ΗΘΙΚΟΙ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ, και αυτούς πρέπει να αναζητήσουν οι διεθνείς οργανισμοί δικαιοσύνης, και το Ισραήλ σήμερα.
Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των θυσιασθέντων Εβραίων είναι άγνωστος. Όμως επίσημοι Εβραϊκοί κύκλοι τον ανεβάζουν στα 6.000.000 άτομα.
Από όσα γνωρίζουμε 6.000.000 ήταν όλοι οι Εβραίοι σε όλο το πλανήτη. Άρα κάτι δεν πάει καλά.
Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο να καταμετρηθούν τα θύματα, δεδομένης της επικρατούσης καταστάσεως την εποχή εκείνη των γεγονότων. Πάντως από την σήμερον κρατούσα κατάσταση στο πλανήτη, γεωπολιτικώς ομιλούντες, γίνεται μεγάλη εκμετάλλευση των δραματικών γεγονότων του Β! Παγκοσμίου Πολέμου.
Επαναλαμβάνω, πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψουμε τους  ΗΘΙΚΟΥΣ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ  αυτών των γενοκτονιών, και Ολοκαυτωμάτων, οι οποίοι υπάρχουν και σήμερα, διαφεντεύουν την ανθρωπότητα, και δημιουργούν νέα προβλήματα και Ολοκαυτώματα στους Λαούς του πλανήτη, μας εξουσιάζουν, ζούν ανάμεσά μας, και προετοιμάζουν νέα δεινά για το πλανήτη, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους οι τότε ισχυροί της Γης,
προκάλεσαν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, θα τους αποκαλύψουν επίσημα οι ιστορικοί του μέλλοντος, φτάνει να μην είναι Ρεπούσηδες.
Μην λησμονούμε και το Ολοκαύτωμα των Ποντίων, και όλων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αλλά και των Αρμενίων, που διέπραξαν οι Τούρκοι ντονμέδες. Εάν δεν τα αναγνωρίσουμε θα έχουμε διαπράξει έγκλημα κατά της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Σήμερα ο απλός λαός του πανίσχυρου Ισραήλ, δεν είναι ούτε λέσχη Bilterberg, ούτε Trilateral commission. Και οι δύο λαοί, Ισραηλινοί, και Έλληνες, είμαστε θύματα των ιδίων παγκοσμίων θυτών. Ιδίως εμάς τους Έλληνες ήδη μας εξαφάνισαν φέρνοντας εδώ στην Ελλάδα, εκατομμύρια Ισλαμιστές λαθρομετανάστες μισθοφόρους ράμπο, για σκοπούς που όλοι φανταζόμαστε………….
Οι πολιτικοί «ηγέτες» σε κάθε κράτος, πιόνια και μαριονέτες των ισχυρών του πλανήτη, με ρατσιστικούς νόμους που διατάσσονται
να ψηφίσουν, θέλουν να μας διοικούν δικτατορικά, με φόβο και τρόμο, και να μας κάνουν να μισούμε αλλήλους, για τα συμφέροντα των Παντοκρατόρων.
Μόνον έτσι οι Κοσμοκράτορες θα μπορέσουν να διοικήσουν την ανθρωπότητα, με το «διαίρει και Βασίλευε», πρίν μας εξαφανίσουν.
Είθε να πρυτανεύσει η λογική και δικαιοσύνη στο πλανήτη!!!

                                      ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                      Διεθνολόγος
                                      Αρθρογράφος τύπου & Διαδικτύου
                                      E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα » »

Μπαμπά, χάλια στις πανελλαδικές σημαίνει χάλια και στη ζωή;

paneladikes <<ΜΠΑΜΠΑ, θέλω να ξέρεις  ότι το ακολούθησα το σχέδιο κατά γράμμα. Δεν παρέκλινα καθόλου.
Θυμάσαι  που όταν τελείωσα την Α΄ Λυκείου τα βάλαμε κάτω και καταστρώσαμε μαζί το σχέδιο της  επιτυχίας μου; Είχα  βγάλει 19 τότε και ανεβάσαμε αρκετά τον πήχη. Στόχος  το Πολυτεχνείο, η Αρχιτεκτονική μιας και πιάνανε και τα χέρια μου και από μικρή μου άρεσε να σχεδιάζω.
Έβλεπα τη λάμψη στα μάτια σου μπαμπά μόνο με το όνειρο. Και δεν σου είπα ευχαριστώ  όταν έπιασες και δεύτερη δουλειά γιατί ήξερα ότι θα στο ξεπληρώσω με την υπερηφάνεια που θα σου έδινα όταν θα πετύχαινα. ΄΄ Η κόρη του οικοδόμου, Αρχιτέκτονας ΄΄. Θυμάμαι που με πείραζες ρωτώντας με αν θα σε προσλάμβανα στη δουλειά .Και έλιωνα όταν  αργότερα  σε φανταζόμουνα να περνάς έξω από νεόδμητα  κτίρια και να βλέπεις τη ταμπέλα με το δικό μου όνομα και το δικό σου επώνυμο: «Αρχιτέκτονας Άννα Αλεξάνδρου».  Και έκανα ότι δεν είδα την  αγωνία στα μάτια της  μαμάς  που τόσο  προσπάθησε να κρύψει. Ξέρω  ότι φοβήθηκε μη  πάνε στραβά τα πράγματα και πληγωθώ (πάντα διάλεγε την ανησυχία σαν πρώτη αντίδραση, πάντα πίστευε ότι κάτι θα χάλαγε στο τέλος), και να που τώρα είχε δίκιο.
Το σχέδιο προέβλεπε τα εξής :Εντατικά φροντιστήριο από τη Β΄ Λυκείου και συγκέντρωση στα μαθήματα. Επίσης θα έκανα γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο στη Γ΄ Λυκείου. Μόνη μου αποφάσισα να κόψω τις πολλές βόλτες (μόνο το Σάββατο και αυτή για κανένα δίωρο). Οι φίλοι μου θα έπρεπε να κάνουν υπομονή αν θέλανε το καλό μου. Εξάλλου υπήρχε και το facebook για να ξεσκάω και να κρατάω επαφή. Επίσης κατά τη διάρκεια της Β΄ Λυκείου, εκεί γύρω στο Φλεβάρη θα άρχιζα προετοιμασία για τη Γ΄ Λυκείου. Μετά θα συνέχιζα με θερινά και στη Γ΄ Λυκείου θα ξέχναγα  τελείως το σχολείο (τυπικά θα πήγαινα για να κρατήσω απουσίες για το τέλος). Όπως όλοι έτσι και εγώ θα συγκεντρωνόμουν αποκλειστικά στο φροντιστήριο. Έτσι και αλλιώς στη Γ΄ Λυκείου στο σχολείο μας βάζουνε καλούς βαθμούς γιατί οι καθηγητές  θέλουν να βοηθήσουν.
Ακολούθησα το σχέδιο κατά γράμμα. Για δύο χρόνια μέτραγα αντίστροφα για εκείνες τις δύο εβδομάδες που θα κρίνανε τα πάντα. Ειδικά στο τέλος, το μόνο που ήθελα ήταν να τελειώνω, δεν άντεχα άλλο.
Και τώρα; Τώρα είμαι διαλυμένη. Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά. Και ενώ είχα λύσει χιλιάδες ασκήσεις πριν δώσω εξετάσεις, να που  τώρα, επειδή δεν κατάφερα  μία άσκηση  στη φυσική και μία στα μαθηματικά  μένω απέξω και το  όνειρό μου γίνεται εφιάλτης .  Ντρέπομαι  να σας κοιτάξω στα μάτια, και σένα και τη μαμά. Πονάω, μπαμπά, όταν σε σκέφτομαι να στριμώχνεσαι από τις ερωτήσεις των συγγενών και φίλων: «Πως πήγε η κόρη σου; Περνάει Πολυτεχνείο;» Πιο πολύ ξέρω ότι θα σε  πείραζε όταν θα σου έλεγαν αμέσως μετά εκείνο το «δεν πειράζει, έχει ο Θεός για όλους».
Δεν θέλω να βγαίνω έξω για να αποφεύγω τις ενοχλητικές ερωτήσεις. Ματώνω  όταν   ακούω κάποιους συμμαθητές μου να πανηγυρίζουνε για την σίγουρη επιτυχία τους  και σιχαίνομαι τον εαυτό μου που δεν χαίρομαι με τη χαρά κάποιων φίλων μου. Τα διέλυσα όλα, δεν είμαι άξια για τίποτα και έχω μετατραπεί σε αυτό το μοχθηρό όν που χαίρεται με την αποτυχία των άλλων. Αλλά  μπαμπά δεν βλέπω φως πουθενά. Είμαι σε αδιέξοδο .Δεν ξέρω τι να κάνω; Ίσως μου πείτε να ξαναδώσω αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχουν χρήματα για φροντιστήριο και δεν έχω το κουράγιο να ξαναπεράσω όλη αυτή τη διαδικασία. Το μόνο που αισθάνομαι είναι απέχθεια για τον εαυτό μου και τύψεις απέναντι σε εσάς. Να μπορούσα να φύγω να πάω κάπου που να μην με ήξερε κανείς, να μην έπρεπε να απαντάω σε κανέναν για το πώς τα πήγα στις εξετάσεις, να μην άκουγα και εκείνα  τα «δεν πειράζει », και να μην έβλεπα την αποτυχία μου στα μάτια τα δικά σας.>>
<<ΠΑΙΔΙ  ΜΟΥ το ξέρεις ότι έχουμε πάνω από ένα χρόνο να μιλήσουμε σαν πατέρας με κόρη; Προσέχαμε να  μη σε αποσπάσουμε από τα διαβάσματα σου. Και ενώ εσύ βούλιαζες στο κόσμο της  προετοιμασίας εγώ και η μαμά συζητάγαμε, τελικά καταλάβαμε πολλά και αλλάξαμε απόψεις, και ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Καταλάβαμε ότι αυτές οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ρουλέτα: σε λίγους τυχερούς κάθεται το νούμερο (οι πρώτες προτιμήσεις τους), σε άλλους κάθεται το χρώμα όπου κάτσει η μπίλια (μια σχολή που δεν είναι στις πρώτες προτιμήσεις τους) και αρκετοί είναι οι τελείως χαμένοι. Εκείνο όμως, που είναι το μόνο σίγουρο, είναι ότι στο τέλος πάντα το καζίνο είναι αυτό που κερδίζει. Αλήθεια ποιος καθορίζει ότι οι Πανελλαδικές είναι  μονόδρομος; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από αυτή. Δρόμους και ευκαιρίες η ζωή δεν τσιγκουνεύεται αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοικτά.
Και όσο και να με διασκέδαζε  η εικόνα της μαμάς σου με τις πορτοκαλάδες, τις μπριζόλες, τα τάματα και το πώς μάλωνε με τις γειτόνισσες για ησυχία για να διαβάσει το παιδί, άλλο τόσο εγώ οργιζόμουνα γιατί πέρναγες αυτή τη δοκιμασία, επειδή σε στερήθηκα για, σχεδόν, δυο  χρόνια, και τελικά πικράθηκες και από πάνω. Και αν κάποιοι πρέπει να ζητήσουνε συγγνώμη είμαστε εμείς από σένα αν σε φορτώσαμε με τα δικά μας όνειρα.
Θα σου φανεί λίγο παράξενο, το ξέρω, αυτό που θα σου πω αλλά, ναι ,είμαι χαρούμενος. Η κόρη μας επέστρεψε στην οικογένειά μας .Καταλαβαίνω ότι είσαι στεναχωρημένη  αλλά είσαι εδώ και μιλάμε με τη καρδιά μας μετά από τόσο καιρό. Είχαμε καταντήσει ξένοι στο ίδιο σπίτι. Εσύ μια μηχανή και εμείς αυτοί που τη λαδώναμε για να αποδίδει. Και αυτές οι παλιό-εξετάσεις νιώθω ότι μας έκαναν και ένα καλό, να καταλάβουμε ποια είναι τα σημαντικά. Και για μας σημαντική είσαι εσύ, αυτή που είσαι ,αυτό που σημαίνεις για μας και όχι η εικόνα σου στη κοινωνία και η επαγγελματική σου πορεία. Αλλάξαμε εγώ και η μαμά παιδί μου. Τώρα, άλλα είναι τα όνειρα που κάνουμε για σένα και δεν έχουν πλέον καμία  σχέση με το να είμαστε υπερήφανοι για σένα. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα πει το σόι και η γειτονιά. Θέλω να ξέρεις ότι και να αποφασίσεις να κάνεις για τη πορεία σου από εδώ και πέρα είμαστε μαζί σου. Τα εμπόδια πιστεύω ότι η ζωή τα βάζει για κάποιο λόγο. Αν δεν περάσουμε ένα, ίσως χρειαστεί να πάρουμε μεγαλύτερη φόρα, ίσως όμως σημαίνει ότι πρέπει να πάμε κοντά του και να του δώσουμε μια  με το πόδι, να το πετάξουμε κάτω για να συνεχίσουμε τη πορεία μας, ίσως πάλι σημαίνει ότι  πήραμε λάθος πορεία και ήρθε η ώρα να στρίψουμε. Κάθε εμπόδιο για καλό που λέμε λοιπόν. Αλλά για αυτά έχεις όλο τον καιρό μπροστά σου να τα σκεφτείς.  Εγώ και μαμά  το μόνο που θέλουμε είναι να είσαι καλά, χαρούμενη  και να μας αγαπάς και εσύ λιγάκι. Όλα τα άλλα θα έρθουνε. Και αν με βλέπεις λίγο στεναχωρημένο ακόμα είναι γιατί σε βλέπω εσένα σκασμένη να αναρωτιέσαι που πήγε όλος αυτός ο κόπος. Για αδιέξοδα όμως δεν θέλω να ξαναμιλήσεις ποτέ, το ακούς; Επίσης δεν θέλω να σε ξανακούσω να κατηγορείς τον εαυτό σου. Τι απαίτηση είναι, αλήθεια, αυτή που έχεις από τον εαυτό σου να χαίρεσαι με τη χαρά των άλλων όταν εσύ είσαι πληγωμένη από τον ίδιο λόγο που αυτοί χαίρονται; Nα βλέπεις τώρα που σε μαλώνω; Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που μπορώ ,πάλι, να το κάνω  όπως παλιά, χωρίς να σκέφτομαι ότι θα σε βγάλω από την ηρεμία του διαβάσματός σου. Και μη νομίζεις, πονηρούλα, ότι δεν βλέπω που μου κρύβεις ένα χαμόγελο εδώ και λίγα λεπτά και ότι αισθάνεσαι ήδη πολύ καλύτερα. Είναι το χαμόγελο της ελευθερίας που σου στέρησε για τόσο καιρό αυτό το βάρβαρο σύστημα. Είναι η λύτρωση της επικοινωνίας που τόσο σου έλλειψε  αφού έπρεπε να βυθιστείς στον εαυτό σου για να είσαι  συγκεντρωμένη στο στόχο σου. Και καλά κάνεις και νιώθεις ότι ξόφλησες γιατί δεν χρωστάς τίποτα και σε κανένα.
Νιώθω ότι γύρισες, κόρη μου, από ένα μακρύ ταξίδι. Και μια και είπα ταξίδι θυμάσαι που σου είχα τάξει να πάμε όλοι μαζί όταν με το καλό πέρναγες στην Αρχιτεκτονική, ένα ταξίδι στη Φλωρεντία που τόσο λατρεύεις λόγω των κτιρίων της; Ε λοιπόν το ταξίδι αυτό θα το κάνουμε. Και αν θέλεις όσο ήμαστε εκεί ρίχνουμε και μια ματιά και στο Πολυτεχνείο της Φλωρεντίας που έχει  ένα από τα  καλύτερα  τμήματα Αρχιτεκτονικής .Ξέρω, ξέρω είμαι αδιόρθωτος !!
Η ζωή είναι όλη μπροστά σου και εμείς είμαστε δίπλα σου. Μην τη προδιαγράφεις από τώρα και ονειρέψου και πάλι. Η ζωή θα ήταν πολύ βαρετή εάν ήταν μια ευθεία και εάν ήταν όλα προδιαγεγραμμένα. Τα ωραία τραγούδια είναι αυτά που έχουν και ματζόρε αλλά και μινόρε, αυτά όπου εναλλάσσονται  οι αργές φούγκες με τα εύθυμα ρεφραίν. Άσε τη ζωή να σε εκπλήξει.  Και  το πιο σημαντικό είναι να  μην ξεχνάς ότι κάθε τέλος είναι και μια καινούργια αρχή. Καλή αρχή κόρη μου. >>

xenesglosses
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια καταδίκη δημοσιογράφου στην Καστοριά!

Σε μια περίοδο όπου λιμνάζουν στην δικαιοσύνη δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος, από επώνυμους δημόσιους λειτουργούς, το τριμελές πλημμελειοδικείο Καστοριάς επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή...

στον εκδότη της εφημερίδας «Καστοριανή Εστία» κ. Δημήτρη Ιατρίδη, για ένα ανώνυμο δημοσίευμα στην παραπολιτική στήλη «Γκρίζες Ζώνες», που στηλίτευε με καυστικό τρόπο, τους διορισμούς συγγενικών προσώπων υποψηφίων βουλευτών στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφερόταν σ΄ ένα υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να τον κατονομάζει , ο οποίος φέρεται να είχε διορίσει μετά τις εκλογές τα παιδιά του σε θέσεις του δημοσίου ακολουθώντας την παράδοση των συναδέλφων του στο Πασόκ, οι οποίοι «εξαργύρωναν» την υποψηφιότητά τους με διορισμούς!

Αν και το δημοσίευμα δεν είχε στόχο να προσβάλει συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά να καυτηριάσει πολιτικές συμπεριφορές πολλών ανθρώπων, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση, κατέθεσε μήνυση εναντίον του εκδότη της εφημερίδας ο υποψήφιος βουλευτής κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ισχυριζόμενος ότι το δημοσίευμα τον προσβάλλει προσωπικά (;) διότι τα στοιχεία που αφορούν τους διορισμούς των τέκνων του, είναι «ψευδή και συκοφαντικά»!

Η εφημερίδα από την πλευρά της θεωρεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι άδικη και αποτελεί ένα ακόμα βήμα για τον περιορισμό της ελευθεροτυπίας, σε μια περίοδο που η εξουσία θέλει να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες στην λειτουργία του Τύπου.

Είτε κατεβάζοντας τους διακόπτες της δημόσιας τηλεόρασης είτε οδηγώντας σε ομηρία τους δημοσιογράφους, που θα τολμήσουν στο μέλλον να ασκήσουν δημόσια κριτική σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία κρατούν στα χέρια τους μια καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους. Αυτή είναι η χειρότερη μορφή λογοκρισίας και λέγεται «προληπτική λογοκρισία»!

Μ΄ αυτό τον τρόπο ήρθε τα προηγούμενα χρόνια ο «τυποκτόνος» νόμος Βενιζέλου 2328/1995 να φιμώσει τον τύπο και να αποδυναμώσει τον ρόλο της ενημέρωσης στον έλεγχο της εξουσίας. Αφού εξέλιπαν βασικοί πυλώνες της δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία θ΄ αρχίσει να γράφεται από εδώ και πέρα ως εξής: «Κάποιος, κάπου, κάποτε, έκανε κάποια παράβαση καθήκοντος…»!

Να μην τολμάς δηλαδή να προσδιορίσεις τι έγινε, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι «φωτογραφίζεις» κάποιον και να βρεθείς κατηγορούμενος από τον «θιγόμενο» για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του…

Υπάρχουν περιπτώσεις στα δημοσιογραφικά χρονικά, που ο δημοσιογράφος δικαιώθηκε εκ των υστέρων από τις εξελίξεις αλλά ήταν πλέον αργά…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος οδηγήθηκε δέσμιος στο αυτόφωρο, επειδή δημοσιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ.

Οι εξελίξεις τον δικαίωσαν και κανείς δεν πιστεύει ότι διέπραξε αδίκημα.

Αλλά η δικαιοσύνη λειτούργησε κατασταλτικά για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα φέτος κατέκτησε την 71η θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε θέματα ελευθερίας του τύπου δηλ. πιο κάτω από Αφρικανικές χώρες και στρατοκρατικά καθεστώτα.
Η Ελλάδα απομακρύνεται συνεχώς από τα πρότυπα της Δυτικής Δημοκρατίας που θεσπίστηκε μετά την Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η ελευθερία του τύπου είναι το πρώτο θύμα.

Αν αυτό αποτελεί βασική επιδίωξη της εκτελεστικής εξουσίας, τότε οι «εθνικοί μύθοι» της κ. Ρεπούση μπορεί να γίνουν οδυνηρή πραγματικότητα, για όλη την κοινωνία…
 
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της ΕΡΤ !

Για να εχουν λόγο ύπαρξης τα δύο δεκανίκια ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Αν ΟΛΑ τα "δρώμενα" των τελευταίων ημερών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα "colpo grosso" της Τρικομματικής Σαβούρας και των εξ Εσπερίας άνωθεν,τότε ΣΥΝΤΟΜΑ θα προκύψει πλήρης...επαναλειτουργία της ΕΡΤ!
Ετσι θα φανεί πως έχουν ακόμη "λόγο πολιτικής ύπαρξης" και τα δύο δεκανίκια [ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ] με στόχο να αποφευχθεί τελικά η....
πλήρης κατάρρευσή τους!
Καθόσον,δεν γίνεται να κερδίζει μόνον ο Σαμαράς,που έτσι και αλλιώς δεν θα αρκεί πλέον μόνος του στο τιμόνι της εξουσίας!
Με μια κουβέντα,όλα δείχνουν πως πρέπει "πάση θυσία" να σωθούν ομού ΚΑΙ οι 3!
Επειδή,απλώς,αυτή η Σαβούρα δεν μπορεί παρά να είναι συνεχώς τριμελής!
Οψόμεθα,λοιπόν!

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΜΟΛΟΓΙΑ -ΣΟΚ: ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ EΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

altΑπό Βρυξέλλες Πορφύρης Δημήτρης,Σταφυλά Πηνελόπη
Για το ''Αγιορείτικο Βήμα''


Ομολογία - σοκ ενός πρώην συγκρατουμένου τους.
  Σήμερα στην αραβόφωνη εφημερίδα Σάρκ ελ Αούσσαντ (Η Μέση Ανατολή) αξιωματούχος του « Ελεύθερου Συριακού Στρατού » που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του , προέβη σε αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με την απαγωγή των επισκόπων Χαλεπίου.
  Βεβαίωσε ότι ένα παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νόσρα (Μέτωπο της Νίκης) με την επωνυμία Αμπού Μπανέτ (ο πατέρας των κοριτσιών ) βρίσκεται πίσω από των υπόθεση της απαγωγής.  Αυτή η ομάδα λειτουργεί κάτω από τις εντολές και την καθοδήγηση της Αλ Νόσρα και ο ηγέτης της Αμπού Μπανέτ είναι παράλληλα και ένας από τους επικεφαλείς της.
Η Αμπού Μπανέτ έχει υπό τις διαταγές της 150 « Μουτζαχεντίν » των οποίων η πλειοψηφία δεν είναι Σύριοι. Ανέφερε επίσης ότι στις γραμμές της Αλ Νόσρα έχουν στρατολογηθεί πάρα πολλοί τσετσένοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του « Ελεύθερου Συριακού Στρατού » ο ρόλος της ομάδας Αμπού Μπανέτ δεν είναι να συμμετέχει στις μάχες αλλά να λειτουργεί ως εκτελεστικό απόσπασμα (βαρύνονται με πολλές δολοφονίες) να ελέγχει τις διόδους των τουρκοσυριακών συνόρων (συνοριοφύλακες) και να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά από την διακίνηση ατόμων ή υλικών υπό τη μορφή δασμών.
Τα περισσότερα μέλη της είναι εγκατεστημένα στο χωριό Ελ Μεσέντ κοντά στην τουρκική πόλη Άτνα και πλησίον της Ντέεναρ.Εκεί εντοπίζει τους επισκόπους.

  Ο ίδιος υψηλόβαθμος του FSΑ εξηγεί ότι έγινε αποδέκτης μαρτυρίας κάποιου κρατουμένου της Αμπού Μπανέτ που κατόρθωσε να δραπετεύσει. Αυτός ο πρώην όμηρος τον διαβεβαίωσε ότι είχε δει στη φυλακή που διατηρούσε η οργάνωση, τους δύο επισκόπους.Τους αναγνώρισε από τους μεγάλους χαρακτηριστικούς σταυρούς που έφεραν. Ο ίδιος πρώην κρατούμενος δήλωσε ότι τον έναν από τους δύο επισκόπους τον σκότωσαν.

Ο αξιωματούχος  πιστεύει ότι αυτή η ομάδα είναι υπεύθυνη και για όλες τις απαγωγές δημοσιογράφων οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν στο συριακό έδαφος μέσω Τουρκίας. Συγκεκριμένα, τους επέρριψε την ευθύνη και για την εξαφάνιση των δύο γάλλων δημοσιογράφων πριν από δύο ημέρες.Όσο για τους επισκόπους, καταληκτικά προσέθεσε ότι η απαγωγή διαπράχθηκε ενώ οι επίσκοποι κατευθύνονταν από Τουρκία προς Συρία.


alt
agioritikovima
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Σκόπια διστάζουν να κάνουν απογραφή πληθυσμού

Έκκληση του Συμβουλίου της Ευρώπης για καταγραφή του πληθυσμού και των εθνοτήτων

Ιούνιος 13, 2013.

Σκόπια.

Έκκληση έκανε το Συμβούλιο της Ευρώπης προς το νοτιοσλαβικό κράτος να διοργανώσει μια νέα απογραφή πληθυσμού στη χώρα δυόμισι χρόνια μετά από την παταγώδη αποτυχία της.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα  της νοτιοσλαβικής εφημερίδας ‘Ούτρινσκι’ το Συμβούλιο της Ευρώπης προέβη στην ερώτηση αν υπάρχει επί του παρόντος προγραμματισμός για μια τέτοια απόφαση, που τα αποτελέσματά της έχουν σαφείς σχέσεις με τις στατιστικές εργασίες που γίνονται στο νοτιοσλαβικό κράτος και είναι συνδεδεμένες με τα πολιτικά γεγονότα και τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων.

Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης προς τα Σκόπια θα παρουσιασθεί την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει η απογραφή του πληθυσμού.
Κατά την επόμενη περίοδο θα καταστεί σαφές, σε ποιο βαθμό η πρόσκληση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα προκαλέσει συγκεκριμένες ενέργειες στην κυβέρνηση της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κουϊζ

Η ΔΕΗ τα βρήκε με ΡΑΕ και ανεξάρτητους και συμφώνησαν να αυξήσουν τα ΑΔΙ σε 80.000 για τα φ.α
Η ΔΕΗ με το διοικητικό συμβούλιο της αποφάσισε να στείλει εξώδικα με απειλή διακοπής σε όσους χρωστούν δηλαδή σε όλους τους μεγάλους.

Αρχίζει το κουίζ:

Γιατί τώρα αποφάσισε η ΔΕΗ να στραφεί εναντίον των συμμάχων της όπως έλεγε η Λιάγγου?

Γιατί η ΡΑΕ κοντράρει τον Δοντά και δεν τον δικαιώνει ?

Γιατί ο Νίκος έχει συμμαχήσει με μέλη της ολομέλειας που πρόσκεινται στην ΔΕΗ?

Μήπως έβαλαν την ΔΕΗ να χτυπήσει την ΡΑΕ στην DG comp για δικαιολογία και για να φοβίσουν τους υπόλοιπους ?

Ποιός κερδίζει εάν κλείσει το Αλουμίνιο ? Πάντως όχι η ΔΕΗ.

Ποιός θα κερδίσει εάν κλείσει η μεγάλη βιομηχανία που αποτελεί σταθερό φορτίο για τους λιγνίτες?? Πόσα θα κερδίσει ?

Γιατί πολεμούν την Αλουμίνιο ?

Γιατί η ΡΑΕ προσπαθεί να κλείσει την Αλουμίνιο?

Γιατί η Λαρκο δεν πληρώνει καθόλου και έτσι δεν μπορεί κανείς να την βοηθήσει ?

Εάν βρείτε την απάντηση πολεμήστε για να μην κλείσει η βιομηχανία και η ΔΕΗ. Δεν μας χωράει η Ελλάδα

Τα παραπάνω, τα έστειλε φίλος. Και ερωτώ και εγώ:

Τι ήξερε ο Ζερβός της ΔΕΗ όταν είπε στους βιομηχανικούς πελάτες "να πάνε αλλού";

archaeopteryx 
eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

Εργατικό ατύχημα – νωρίς το πρωί – στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

agioudimitrio Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr,  γύρω στις 07:30, σήμερα Παρασκευή, σημειώθηκε εργατικό ατύχημα στο Σύστημα Αποθείωσης Καυσαερίων των μονάδων 3 και 4 στον ΑΗΣ Αγ. Συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία τροφοδοσίας υδράσβεστου από βυτιοφόρο στο σύστημα, “ξεκούμπωσε” ο αγωγός – σύνδεσης με αποτέλεσμα , ο υδράσβεστος, να διασκορπιστεί στο περιβάλλοντα χώρο και στους δυο εργαζομένους.
 Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, ο οδηγός του βυτιοφόρου, ηλικίας 40 – 45 ενώ τραυματίστηκε σοβαρότερα, ενώ καλύτερα δείχνει ο άλλος νεαρός εργαζόμενος (ηλικίας 27 ετών περίπου) .
Και οι δυο τους,  μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο της ΔΕΗ στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου εξετάζονται για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας τους.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η εναλλακτική ιστοσελίδα της ΕΡΑ Κοζάνης στη διεύθυνση erakozanis.blogspot.gr – Στο κανάλι 25 ξεκίνησε η μετάδοση της ΝΕΤ στην πόλη της Κοζάνης

erakozanis Η εναλλακτική ιστοσελίδα της ΕΡΑ Κοζάνης στη διεύθυνση http://erakozanis.blogspot.gr και το εναλλακτικό E-mail: erakozanisb@gmail.com.
 Στο κανάλι 25 αναμένεται γύρω στις 10:00 το πρωί να ξεκινήσει τη μετάδοσή της στην πόλη της Κοζάνης η ΝΕΤ, ενώ από χθες οι τηλεθεατές πολίτες των Γρεβενών μπορούν να ξαναδούν στους δέκτες τους τη ΝΕΤ στο κανάλι 10, ενώ σε Καστοριά και Φλώρινα στα κανάλια 5, 12, 52 και 56.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΗΣ ΣΩΣΙΒΙΟ! ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ; Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ... ΚΟ ΝΕ (Τ) ΑΒΕΡΤΑ;

Προς τους διαχειριστές επικοινωνιών της ΕΡΤ τον τομέα ενημέρωσης ή άλλο υπό αυτές τις συνθήκες αρμόδιο τμήμα.

Στις 9:33 μ.μ.της Πέμπτης 13 Ιουνίου μετά από απόφαση δύο ακόμα επαγγελματιών blogger -ανεξάρτητων δημοσιογράφων μελών της ΕΣΔ και με την σύμφωνη γνώμη αρθρογράφων της ομάδας που εκπροσωπώ και εκφράζω, σας απέστειλα σχετικό e-mail με το οποίο σας ενημέρωσα για τις ενέργειες στήριξης κυρίως του Thraki Life News και δευτερευόντως του υπό ανάπτυξη Gr Life News.

Εκτός των στοιχείων επικοινωνίας σε αυτό αναφέραμε τα εξής παρακάτω:

* * * Σας γνωστοποιούμε πως με  εξωτερικό εμφανή player αλλά και εσωτερικό, είμαστε συνεχώς σε σύνδεση μαζί σας μέσω της       EBU τόσο στο Τhraki Life News  με ευρεία αποδοχή σε όλη την Θράκη, αλλά και στο νέο μας   Gr Life News με πανελλαδικό χαρακτήρα που πρόσφατα δημιουργήσαμε.
  
Ως ένδειξη μάλιστα συμπαράστασης φροντίσαμε να κυριαρχεί η ΕΡΤ αλλά και συμβολικά διαθέσαμε μέρος των backgrounds μας  με θέμα την ΕΡΤ.
 Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη , καλή συνέχεια και σύντομα να είστε κοντά μας από τις σταθερές σας συχνότητες! * * *

 Χωρίς να παραγνωρίζουμε την υποχρεωτική εξυγίανση της Δημόσιας Τηλεόρασης... η μικρή μας προσφορά σκοπό είχε μόνο την ενθάρρυνση πλήθους οικογενειών για ελπίδα.

Την καταθέσαμε σαν πράξη αλληλεγγύης μόνο για τους εργαζόμενους της διπλανής πόρτας που εκεί παλεύουν για τη ζωή τους και σήμερα δοκιμάζονται προς χάριν των βολεμένων ακριβοπληρωμένων!

Για την συμμετοχή μας στον αγώνα και την αγωνία τους ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε οποιοδήποτε ανταποδοτικό όφελος!

Στη συνέχεια και παρακολουθώντας σας με ενδιαφέρον ώστε να διαμορφώσω προσωπική άποψη και δημοσιογραφική δράση αναφορικά με τις εξελίξεις... παρατήρησα μάλλον την θλιβερή πραγματικότητα!

Πρόσεξα τα "σουπεράκια" με τις σελίδες - sites και blogs - συναδέλφων που σε απ' ευθείας σύνδεση, σας έβγαζαν και αυτοί στον διαδικτυακό αέρα...

Για τα επόμενα λίγα λεπτά πίστεψα πως θα έβλεπα να σκρολάρει πλειάδα διαδικτυακών τόπων, αφού σημαντικό μέρος του Ελληνικού internet μεταλλάχθηκε σε "πλατφόρμα" της ΝΕΤ (ΕΡΤ) και χάρηκα για το "αντίδωρο" όχι τόσο της αναγνώρισης όσο της ουσιαστικής αλληλεγγύης (αμφίδρομη σχέση)

Λίγο μετά και παρακολουθώντας σας συνεχώς ανησύχησα μήπως τελικά όσοι σας αναμεταδίδουν είναι αυτοί οι λίγοι που...φιγουράρουν στη γκρι "φάσα" φιλοξενίας ή μήπως με εντολή Σαμαρά άρχισαν τα λουκέτα και στο διαδίκτυο!

Τότε "σκέφτηκα" προβληματισμένος, πως ο χώρος φιλοξενίας - αναφοράς των συνεργαζόμενων σελίδων που διαθέσατε θα γινόταν όλο και φτωχότερος ώσπου... η κυβέρνηση Σαμαρά θα "σφράγιζε μέχρι και το τελευταίο site ή blog...

Αργότερα κατάλαβα κάτι που μάλλον "δεν ήθελα" τόσες ώρες να συνειδητοποιήσω!!!

Κανείς δεν "σφράγισε" ούτε το Thraki Life News ούτε το Gr Life News!
Στην αναζήτησή μου είδα πως και κανένας από όσους σας προσέφεραν έναν ακόμα χώρο έκφρασης... δεν σφραγίστηκε!

Τελικά άργησα λίγο αλλά... μετά από κάποιες ώρες υποψιάζομαι γιατί πολλοί από τους συναδέλφους μου δεν είχαν την φιλοξενία σας!

Επειδή όμως ...άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε... σας ερωτώ για να ξέρω τι πρέπει να πω στον βαθύτερο εαυτό μου!

Μήπως η συμπαράσταση των υπολοίπων της εναλλακτικής ενημέρωσης... σας είναι αδιάφορη;
Ή... Μήπως ή "λούπα" με τους ίδιους και ίδιους κόλλησε;

Μήπως είναι τυχαίο;
Ή μήπως... γιατί πολλοί από εμάς δεν έχουμε  ΚΟ...ΝΕ (Τ);;;

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάνω λάθος κι αν έτσι είναι παρακαλώ διορθώστε με...

Αν πάλι δεν πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια αλλά για δικό σας λάθος σας παρακαλώ διορθώστε το! 

Αφού εξαίρεστε εμάς (για αυτονόητους και όχι εγωιστικούς λόγους) όλο αυτό μοιραστείτε το με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο του διαδικτύου που πλαισιώνει την προσπάθειά σας ξυπνά και πορεύεται με τις ίδιες αγωνίες! Κανείς δεν περισσεύει!!!

Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών διαδικτύου
Διαχειριστής Τhraki Life News
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: Στους μαθητές της Ε1 και ΣΤ1 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας


Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ευχαριστεί θερμά και δια μέσω του τύπου, τους μαθητές της Ε1 και ΣΤ1 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, για την προσφορά του στο Κέντρο Φροντίδας παιδιών Αμεα.
 ΓΙΑ
ΤΟ Δ.Σ.

                             -Η-                                                                                               -Ο-
           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                              ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ                                                                    ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »
Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Απευθυνόμενος στους συνέδρους του 7ου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων  ( Δ.Α.Κ.Ε.) 14 & 15-6-13 κρίνω χρήσιμο, όσο πιο απλά μπορώ, να μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου, με την ελπίδα ότι μπορεί και να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού και ποιος ξέρει και αποφάσεων του οργάνου.   
 Το πανταχόθεν βαλλόμενο Συνδικαλιστικό Κίνημα  είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του εργατικού αλλά και του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας και αυτό πρέπει να ανατραπεί.
- Πρώτη διορθωτική πράξη είναι η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της παραταξιακής φιλοσοφίας & δομής, με βαθιές τομές, για να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από τους οπισθοδρομικούς και φοβικούς πολιτικούς μας. Προκαθορισμένες θητείες (το ανώτερο τρείς) σε κάθε όργανο, μικρότερα και ευέλικτα όργανα διοίκησης, οικονομική αυτοδυναμία με ελαχιστοποίηση των κονδυλίων λειτουργίας, περιφερειακά αντί για νομαρχιακά όργανα. Μηχανοργάνωση και online σύνδεση όλων των οργάνων, ενημερωμένα μητρώα φυσικών μελών σε κάθε πρωτοβάθμια ΔΑΚΕ με  προσωπική σύνδεση ηλεκτρονική -  τηλεφωνική για άμεση επικοινωνία με τον καθένα. 
Οι απόμαχοι της εργασίας αποτελούν ήδη ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας μας. Είναι απαραίτητο να επανεντάξουμε τους συνταξιούχους στην παραταξιακή μας δομή και να τους ξανακάνουμε ‘’ενεργούς & μάχιμους’’. Τα ανεξάρτητα τους εκλεγμένα όργανα, θα μπορούσαν να έχουν μια κανονιστική συμμετοχή στα αντίστοιχα κεντρικά της παράταξης (δευτεροβάθμια & τριτοβάθμια) με συγκεκριμένα (μη αναλογικά) ποσοστά και διακριτούς ρόλους. Η συμπόρευση είναι αναγκαία.                                                                                                                                                             Η αναζήτηση μια δομικής ή άλλης σχέσης με την κοινωνία των ΑΝΕΡΓΩΝ πρέπει να είναι στα πρώτα ζητούμενα.
- Βασικό μέλημα της παράταξης είναι να απεγκλωβισθούν από το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο τα συλλογικά εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων, να επανέλθουν οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, χωρίς τον κρατικό εναγκαλισμό, για τη σύναψη Ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας παντού και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Ο.ΜΕ.Δ.
- Τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, η απώλεια εσόδων από μειωμένους μισθούς, η εκτίναξη της ανεργίας και η ανατροπή της σχέσης ασφαλισμένων προς συνταξιούχους που αδιάλειπτα επιδεινώνεται, είναι ίσως ο σοβαρότερος κίνδυνος για τις επερχόμενες γενεές. Είναι αδήριτη ανάγκη να στηρίξει η ΔΑΚΕ τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των ασφαλιστικών μας ταμείων, σε βάθος χρόνου. Η χρηματοδότησή του να γίνει από τις εταιρείες αποκρατικοποιημένων επιχειρήσεων, από μέρος της αξίας πρώτης ύλης που το κράτος εκχωρεί για βιομηχανικές κλπ δραστηριότητες, καθώς και κυρίως από τις εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
- Ο πολιτικός μας φορέας πρέπει επιτέλους να μας υπολογίζει σύμφωνα με την πραγματική δύναμη των αριθμών. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες (όχι καρχαρίες), οι αγρότες και οι άνεργοι, οι μισθοσυντήρητοι συνταξιούχοι κλπ αποτελούν το 98% των ψηφοφόρων και πρέπει να λειτουργήσουν ομαδικά και ταξικά ( ο κουμμουνιστικός κίνδυνος εξέλειπε) για να προασπίσουν τα ελάχιστα που τους απέμειναν. Η πολυδιαφημισμένη πολυσυλλεκτικότητα των κομμάτων, χωρίς την αναλογικότητα, συσσώρευσε πάμπολλα δεινά παντού, δίνοντας την δυνατότητα στις ισχνές μειοψηφίες να πράττουν ανεξέλικτα και σχεδόν πάντα σύμφωνα με τα συμφέροντα των ολίγων που εκπροσωπούν.
- Η επανίδρυση της μεσαίας τάξης, μαζί με τις άλλες βασικές της αρχές, πρέπει να αποτελεί τον στρατηγικό στόχο της ΔΑΚΕ. Ο νεωτερισμός, η καινοτομία και γενικά ο αέρας της αλλαγής είναι <<μεταδοτική νόσος>>. Ο εκσυγχρονισμός της ΔΑΚΕ θα συμπαρασύρει και τις άλλες παρατάξεις, θα μικρύνει τις μεταξύ τους αποστάσεις,  θα δώσει νέα πνοή στα βαρέως ασθενούντα συνδικάτα, θα δυναμώσει το κίνημα.  Και ίσως να ωθήσει και το πολιτικό προσωπικό στην ανατροπή και επικαιροποίηση βασικών κανόνων σκέψης, δομής και λειτουργίας, για νέους σύγχρονους πολιτικούς σχηματισμούς που θα κυβερνούν τη χώρα χωρίς επιτροπεία.
 Εν όψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ευκαιρία την επιτυχημένη επανάληψη της στήριξης παραταξιακής πρότασης ‘’μανιφέστου’’  , για να γίνει απόφαση του συνέδριου , σε συνεργασία με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως με επιτυχία στο παρελθόν σε συνέδρια της ΝΔ πράξαμε.
Θέλω να πιστεύω ότι οι σκέψεις μου έχουν την ηθική νομιμοποίησή σας και είναι καλοδεχούμενες. Σας εύχομαι ολόψυχα μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, το 7ο Συνέδριο της ΔΑΚΕ να πάρει χρήσιμες αποφάσεις.
ΥΓ: Είναι τιμή και χρέος στο ψήφισμά σας να απαιτήσετε και την επαναφορά του προνοιακού επιδόματος που περικόπηκε κατά 100% μαζί με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη από τους παλιννοστούντες Έλληνες Ποντίους & Βορειοηπειρώτες άνω των 65 ετών. Η κατάστασή τους είναι τραγική !!! Από υπερβάλλοντα υπουργικό ζήλο ο κ Βρούτσης έκοψε τα διπλά από τους άπορους ηλικιωμένους με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν  περίπου 120 εκ € αντί για τα 60 εκ € στον ετήσιο (2013) προϋπολογισμό. Οι <<νεκροθάφτες>> των εργατικών δικαιωμάτων Υπ. Εργασίας & Κ.Α. Κουτρουμάνης και Βρούτσης που διδάχθηκαν την Ελληνική ιστορία  από την κ Ρεπούση, έχουν διαγραφεί από τα μητρώα συνείδησης εργαζόμενων και συνταξιούχων, <<κοσμούν>> όμως ακόμα ως πρώην συνδικαλιστές τα αντίστοιχα μητρώα μελών …..
Διαβάστε περισσότερα » »

Το κρεμμύδι ο κρυφός φρουρός των οστών μας και όχι μόνο

Το κρεμμύδι διακρίνεται για τη χαρακτηριστική γεύση και άρωμα που μπορεί να προσθέτει στο φαγητό και για αυτό άλλωστε αποτελεί το σύμμαχο επιτυχίας των ατόμων που ασχολούνται με τη μαγειρική.

Παράλληλα, από διατροφική άποψη ο μοναδικός συνδυασμός φλαβονοειδών και θειούχων θρεπτικών συστατικών το καθιστούν ιδιαίτερα ωφέλιμο για την ανθρώπινη υγεία.

Αξιοσημείωτα είναι ευρήματα πρόσφατων μελετών που επισημαίνουν ότι το κρεμμύδι υποστηρίζει την υγεία των οστών και του συνδετικού ιστού. Έτσι λοιπόν, μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι το κρεμμύδι μπορεί να αυξάνει την οστική πυκνότητα και πιθανά να παρέχει ένα ειδικό όφελος στις γυναίκες της εμμηνοπαυσιακής ηλικίας.

Μάλιστα, δεδομένα υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που έχουν εισέλθει στην εμμηνόπαυση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κατάγματος του ισχίου τους μέσω της καθημερινής κατανάλωσης κρεμμυδιών.

Όσον άφορα στα οφέλη που παρέχει στον συνδετικό ιστό, όπως είναι γνωστό πολλά επιμέρους συστατικά του συνδετικού ιστού απαιτούν θείο για το σχηματισμό τους, όπως οι γλυκοζαμινογλυκάνες, οι οποίες αποτελούν την κύρια οικογένεια μορίων που απαντώνται σε αυτό.

Έτσι, η υψηλή περιεκτικότητα των κρεμμυδιών σε θειούχα συστατικά μπορεί να παρέχει άμεσα οφέλη σε αυτόν. Ο συνδετικός ιστός απαντάται στα οστά, στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στα αγγεία και αλλού και είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της ακεραιότητας των ιστών αυτών.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ - Αναζητούν ενδιάμεση λύση για την ΕΡΤ

Θορυβημένη από το επικοινωνιακό κόστος και από την αποψίλωση στο εκλογικό σώμα των συμμάχων της ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι φαίνονται ταπεινωμένοι, η ΝΔ και ο Α.Σαμαράς προσωπικά απεργάζονται μια ενδιάμεση λύση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέχρι να βγει στον

«αέρα» η ΝΕΡΙΤ, φέρεται να επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Η μία εκδοχή λέει να επαναλειτουργήσει άμεσα με δίμηνες συμβάσεις στο προσωπικό, η δεύτερη εκδοχή είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να εκπέψει πριν τα τέλη Ιουλίου.

Υπάρχει και μια τρίτη που λέει να συνεχίσει να εκπέμπει με επαναλήψεις για να φύγει αυτό το "μαύρο" από την οθόνη.

Η κυβέρνηση με τον τρόπο που ανήργησε έχει προκαλέσει αρνητικό κλίμα και στο εξωτερικό της χώρας με τα ξένα ΜΜΕ στην μεγάλη τους πλειοψηφία να προχωρούν σε καυστικά δημοσιεύματα περί χούντας κλπ.

Αυτό είναι κάτι που δεν το είχαν προβλέψει οι επικοινωνιακοί κυβερνητικοί "φωστήρες"

Και βέβαια ισχύει και επιβεβαιώθηκε απόλυτα αυτό που πρώτο έγραψε το defencenet.gr: Ότι οι Τούρκοι "κατέλαβαν" όλες τις συχνότητες σε Αιγαίο και Δ.Θράκη και εκπέμπουν ανεμπόδιστα...

defencenet.gr
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

3,1 ΡΙΧΤΕΡ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ,ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Σεισμός σημειώθηκε στις 11:06 μ.μ  και ήταν μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο  κοντά στο Νέο χωρίο με εστιακό βάθος 2,6 χιλιόμετρα.











radioflorina


Διαβάστε περισσότερα » »