Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Τρόποι προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και «μπλοκάρισματος» των υποκλοπών

Καταρρέει το οικοδόμημα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων μετά την αποκάλυψη- βόμβα του Spiegel πως η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει στήσει...«αυτί» πραγματοποιώντας υποκλοπές σε ανυποψίαστους πολίτες.
Ωστόσο, παρά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί από τη σωρεία δημοσιευμάτων για υποκλοπές που πραγματοποιεί η NSA σε αρκετές χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα, υπάρχει μερικοί χρήσιμοι τρόποι προστασίας των προσωπικών δεδομένων, «μπλοκάρισματος» των υποκλοπών, αφαίρεση «κοριών» αλλά και τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης τέτοιων εισβολών.
Προστασία προσωπικών δεδομένων
Να έχετε συσκευές όπως smartphone ή ipad πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε άλλους να την χρησιμοποιούν, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είναι πιθανό να σας «φυτέψουν» πρόγραμμα παρακολούθησης (spyrware).
Ορίστε κωδικό πρόσβασης στο κινητό σας για να το εξασφαλίσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση
Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth.
Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο στο κινητό σας.
Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το κινητό σας
Πως να μπλοκάρετε τις υποκλοπές
Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού σας όταν δεν είναι σε χρήση
Χρησιμοποιείστε καρτοκινητό για πολύ ευαίσθητες συνομιλίες
Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά στην λειτουργία του κινητού σας, καλέστε αμέσως τον τηλεπικοινωνιακό σας πάροχο
Απενεργοποιήστε το WiFi στο κινητό σας εάν δεν είστε ασφαλή σημεία όπως το σπίτι σας
Μην αποκαλύπτετε στο τηλέφωνο απόρρητες πληροφορίες
Κάνετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής σας, για να αφαιρέσετε τυχόν λογισμικό παρακολούθησης
Εγκαταστήστε antivirus στο τηλέφωνο σας
Απενεργοποιήστε το GPS στο κινητό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε
Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε
Πως αφαιρείτε «κοριούς»
Συνίσταται η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής σας
Εναλλακτικά συνίσταται η ενημέρωση και αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος (software)
Πως αντιμετωπίζετε την «εισβολή»
Απενεργοποιήστε την συσκευή
Παρατηρείστε εάν υπάρχει ασυνήθιστη συμπεριφορά, (π.χ. Η οθόνη να απενεργοποιείται μόνη της, ή φωτίζονται τα πλήκτρα)
Ελέγξτε εάν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως το κινητό δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό, αλλά μπορεί να «τρέχει» κρυφά κάποιο πρόγραμμα.
Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο
Παρατηρείστε εάν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση
iefimerida
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Επτά τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ!

Επιστήμονες της βιομηχανίας των τροφίμων, ρίχνουν φως σε ορισμένα κατά τ’ άλλα καθημερινά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, τα οποία, ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι γεμάτα τοξίνες και χημικά, παράλληλα, μας δίνουν απλές εναλλακτικές, για μια πιο υγιεινή και καθαρή διατροφή. «Καθαρή διατροφή» σημαίνει να επιλέγουμε φρούτα, λαχανικά τα οποία καλλιεργούνται, μεγαλώνουν και πωλούνται με την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία. Συχνά αυτά είναι βιολογικά και μόνο σπανίως (αν ποτέ) δύνανται να περιέχουν πρόσθετα.
Στην καθημερινότητά μας όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις οι μέθοδοι που ακολουθούνται από τους παραγωγούς τροφίμων δεν είναι ούτε καθαρές, ούτε βιώσιμες για το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι να βλάπτεται η υγεία μας, το περιβάλλον ή και τα δύο.
Αποφασίσαμε έτσι, να ρίξουμε μια διαφορετική ματιά στη διατροφή μας, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που σκοπό της ζωής τους έχουν να μελετούν και να ανακαλύπτουν τι είναι ασφαλές — και τι όχι — για κατανάλωση. Τους θέσαμε ένα απλό και ξεκάθαρο ερώτημα: «Ποιες τροφές αποφεύγετε;» Δεν υποστηρίζουμε ότι, οι απαντήσεις τους, συνθέτουν μια λίστα «απαγορευμένων τροφών». Πιθανότατα όμως, το να επιλέξετε την εναλλακτική που προτείνουν, θα σας εξασφαλίσει καλύτερη υγεία — και ηρεμία.
* Ο ενδοκρινολόγος δεν θα φάει: Ντομάτα σε μεταλλική κονσέρβα !!! Ο Fredrick Vom Saal είναι ενδοκρινολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι και ασχολείται με τη μελέτη της Βισφαινόλης-Α (bisphenol-A, BPA). Το πρόβλημα: Η συνθετική ρητίνη με την οποία είναι επενδυμένο το εσωτερικό των μεταλλικών κονσερβών, περιέχει τη χημική ένωση BPA.
Η έρευνα έχει δείξει ότι η BPA, πέρα από τις ιδιότητες που την κάνουν χρήσιμη στη βιομηχανία πλαστικών, δρα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό και ως συνθετικό οιστρογόνο, το οποίο έχει συνδεθεί με ένα φάσμα ασθενειών που πιάνει από αναπαραγωγικές δυσλειτουργίες, μέχρι καρδιοπάθειες, διαβήτη και παχυσαρκία. Δυστυχώς, η οξύτητα του ζωμού της ντομάτας, προκαλεί έκπλυση της BPA, μεταφέροντάς την από τη ρητίνη μέσα στο ζωμό και, στη συνέχεια, μέσα στο φαγητό σας.
Οι μελέτες δείχνουν ότι η BPA στο σώμα των περισσότερων ανθρώπων υπερβαίνει το κρίσιμο εκείνο μέγεθος, πέρα από το αντίστοιχο όπου αρχίζει να επηρεάζεται η παραγωγή σπέρματος και να προκαλείται χρωμοσωμική βλάβη στα ωάρια των πειραματόζωων. «Είναι δυνατό να ληφθούν 50 mcg BPA ανά λίτρο, από μια κονσέρβα ντομάτας και αυτή είναι μια ποσότητα που θα έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νεότερους», λέει ο vom Saal· «εγώ ούτε που πλησιάζω κονσέρβα ντομάτας». Η λύση: Επιλέξτε ντομάτες σε γυάλινα μπουκάλια (τα οποία δεν περιέχουν εσωτερική επίστρωση ρητίνης). Μπορείτε επιπλέον, να επιλέξετε μεταξύ διαφόρων τύπων συσκευασιών Tetra Pak.
Συμβουλή εξοικονόμησης: Εάν η συνταγή σας το επιτρέπει, αντί για κονσέρβα ντομάτας, χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένη σάλτσα ζυμαρικών (σε γυάλινο μπουκάλι). Για να είναι η γεύση της σάλτσας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική γεύση της ντομάτας, ψάξτε για σάλτσες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) και όσο το δυνατό λιγότερα επιπρόσθετα μυρωδικά και άλλα υλικά, αλλιώς ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τη συνταγή σας.
* Ο κτηνοτρόφος δεν θα φάει: Βοδινό που έχει ανατραφεί με καλαμπόκι: Ο Joel Salatin είναι συνιδιοκτήτης των Polyface Farms, καθώς και συγγραφέας πολλών βιβλίων επί του θέματος της αειφόρου γεωργίας (σ.μτφ.: αρχές της αειφόρου γεωργίας). Το πρόβλημα: Μέσω της εξέλιξης των ειδών στη Φύση, τα βοοειδή αναπτύχθηκαν έτσι ώστε να τρέφονται με χορτάρια, όχι με σιτηρά. Στην εποχή μας όμως, οι κτηνοτρόφοι ταΐζουν τα ζώα τους με καλαμπόκι και σόγια, έτσι ώστε τα ζώα να κερδίζουν πιο γρήγορα βάρος, για να μπορούν να τα στείλουν πιο σύντομα προς σφαγή.
Ωστόσο, περισσότερα χρήματα για τους κτηνοτρόφους (και χαμηλότερες τιμές στα καταστήματα), σημαίνει δυστυχώς πολύ λιγότερη θρεπτική αξία για εμάς. (Γενικά το κρέας έχει ελάχιστη αξία διατροφική για τον άνθρωπο, καθόλου έως ελάχιστη, άρα μπορεί αν αποφεύγεται η να καταναλώνετε ελάχιστα και με επίγνωση
Σε μια πρόσφατη αναλυτική έρευνα που συντονίστηκε από τον Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) και με ερευνητές του Clemson University, βρέθηκε ότι, σε σύγκριση με βοδινό που έχει εκτραφεί με καλαμπόκι, το κρέας από βοοειδή που έχουν εκτραφεί με χορτάρι, είναι πλουσιότερο σε βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Ε, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA), ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, ενώ ταυτόχρονα έχει λιγότερο από τα φλεγμονώδη ω-6 λιπαρά οξέα και επίσης έχει χαμηλότερα επίπεδα σε κορεσμένα λίπη, τα οποία έχουν συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις. «Οφείλουμε να σεβαστούμε το γεγονός ότι οι αγελάδες είναι φυτοφάγα ζώα, και αυτό δεν σημαίνει να τα ταΐζουμε με καλαμπόκι και κοπριά από κοτόπουλο», λέει ο Salatin.
Η λύση: Αγοράστε βοδινό που έχει εκτραφεί με χορτάρι, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε εξειδικευμένα κρεοπωλεία, και συνεταιρισμούς αγροτών. Συνήθως έχει ειδική ένδειξη, καθώς είναι λίγο ακριβότερο. Εάν δεν το βλέπετε εκεί, ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας. Συμβουλή εξοικονόμησης: Τα κομμάτια με κόκκαλο είναι φτηνότερα, καθώς ο τελικός καταναλωτής χρεώνεται επιπλέον για να πάρει το κρέας ξεκοκαλισμένο. Επίσης, εάν έχετε πρόσβαση σε κάποιον κτηνοτρόφο, μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από εκείνον.
* Ο τοξικολόγος δεν θα φάει: Popcorn στον φούρνο μικροκυμάτων: Η Olga Naidenko είναι υψηλόβαθμη ερευνήτρια στο Environmental Working Group. Το πρόβλημα: Οι χημικές ουσίες από τις οποίες αποτελείται η εσωτερική επένδυση της σακούλας (μεταξύ των οποίων είναι και το υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ – PFOA), ανήκουν σε μια κατηγορία χημικών στοιχείων τα οποία δύνανται να προκαλέσουν στειρότητα στον άνθρωπο, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το UCLA. Επιπλέον, σε δοκιμές σε ζώα, αυτές οι χημικές ουσίες προκάλεσαν καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος.
Οι μελέτες δείχνουν ότι η ενέργεια των μικροκυμάτων κάνει τις ουσίες αυτές να εξατμίζονται από την εσωτερική συσκευασία – και να μεταναστεύουν μέσα στο ποπ κορν σας. «Μένουν στο σώμα σας για χρόνια και η συσσώρευση είναι αθροιστική», λέει η Naidenko και αυτός είναι ο λόγος που οι ερευνητές ανησυχούν, ότι τα επίπεδα στον άνθρωπο θα μπορούσαν να αυξάνονται σταδιακά και να προσεγγίσουν τα αντίστοιχα εκείνα, πέρα από τα οποία προκαλούνται καρκίνοι στα πειραματόζωα.
Η DuPont και άλλες κατασκευάστριες εταιρείες στις ΗΠΑ, έχουν υποσχεθεί να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση του PFOA έως το 2015, ανταποκρινόμενες σε ένα σχέδιο εθελοντικής συμμετοχής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (US Environmental Protection Agency), αλλά εκατομμύρια σακούλες των ποπ κορν θα έχουν πωληθεί μέχρι τότε.
ΟΆγνωστος Χημικός Πόλεμος Η λύση: Φτιάξτε το ποπ κορν σας με τον παραδοσιακό τρόπο: σε μια κατσαρόλα. Για γεύση, μπορείτε να προσθέσετε πραγματικό βούτυρο ή αποξηραμένα αρτύματα. Συμβουλή εξοικονόμησης: Το να φτιάχνετε το δικό σας ποπ κορν, έρχεται σχεδόν τσάμπα!
* Ο διευθυντής αγροκτήματος δεν θα φάει: Συμβατικές (μη βιολογικές) πατάτες, καρότα, κρεμμύδια: Ο Jeffrey Moyer είναι ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τυποποίησης Βιολογικών Προϊόντων των ΗΠΑ (National Organic Standards Board). Το πρόβλημα: Τα ριζωματώδη ή βολβοειδή λαχανικά (αυτά που ο καρπός τους γίνεται κάτω από το χώμα) απορροφούν ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα, τα οποία, μετά τον ψεκασμό του φυτού, πάντα καταλήγουν στο χώμα. Ειδικά οι πατάτες (το δημοφιλέστερο λαχανικό) ψεκάζονται με μυκητοκτόνα κατά την ανάπτυξή τους και, στη συνέχεια, με ζιζανιοκτόνα πριν τη συγκομιδή.
Αφού τις βγάλουν από το χώμα, οι πατάτες ψεκάζονται πάλι, με ειδικά χημικά, για να μη βλαστήσουν. «Δοκιμάστε αυτό το πείραμα: Αγοράστε μια συμβατική πατάτα από ένα οπωροπωλείο, φυτέψτε την και προσπαθήστε να την κάνετε να βγάλει βλαστούς. Δεν θα το καταφέρετε», λέει ο Moyer, ο οποίος είναι επίσης Διευθυντής Αγροκτήματος για το Rodale Institute (το οποίο ανήκει στην Rodale Inc. την εταιρεία που εκδίδει το Prevention).
«Έχω μιλήσει με παραγωγούς πατάτας και αυτό που μου λένε, κατάμουτρα, είναι ότι, οι ίδιοι, δεν θα έτρωγαν ποτέ τις πατάτες που πουλάνε. Πάντα έχουν ξεχωριστά παρτέρια, στα οποία καλλιεργούν πατάτες για δική τους κατανάλωση, χωρίς όλα αυτά τα χημικά». (σκεφτείτε ότι τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τις πατάτες που τρώμε στο σπίτι, αλλά και στα εστιατόρια, ταβέρνες, fast food, κτλ)
Η λύση: Να αγοράζετε πατάτες βιολογικής καλλιέργειας. Το εξωτερικό πλύσιμο δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, καθώς όλα αυτά τα χημικά απορροφώνται εσωτερικά, στην ψίχα της πατάτας. Συμβουλή εξοικονόμησης: Οι βιολογικές πατάτες είναι σχετικά φτηνές και λίγο μόνο ακριβότερες από τις συμβατικές.
* Ο εμπειρογνώμονας αλιείας δεν θα φάει: Σολομό ιχθυοτροφείου: Ο Δρ David Carpenter, διευθυντής του Ινστιτούτου για την Υγεία και το Περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο στο Albany, δημοσίευσε μια σημαντική μελέτη στο περιοδικό Science, σχετικά με τη μόλυνση στα ψάρια. Το πρόβλημα: Δεν είναι η φυσική κατάσταση του σολομού, να στριμώχνεται μέσα σε σιλό και να τρέφεται με σόγια, με απόβλητα πτηνοτροφείων και υδρολυμμένα φτερά κοτόπουλου.
Ως αποτέλεσμα, η σάρκα του σολομού είναι φτωχότερη σε βιταμίνη D και περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες από μολυσματικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων καρκινογόνων ουσιών PCBs, βρωμιούχων επιβραδυντικών φλόγας και φυτοφαρμάκων, όπως η διοξίνη και το DDT.
Σύμφωνα με τον Carpenter, τα πιο μολυσμένα ψάρια προέρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη. «Για να καταναλώνετε τέτοιο είδος σολομού και ταυτόχρονα να μην αυξήσετε τον κίνδυνο καρκίνου, θα έπρεπε να τρώτε ένα δείπνο τέτοιου σολομού κάθε 5 μήνες», λέει ο Carpenter, του οποίου η μελέτη του 2004 για τη μόλυνση των ψαριών είχε λάβει μεγάλης έκτασης δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης, «…τόσο άσχημη είναι η κατάσταση».
Προκαταρκτικές επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει επίσης το DDT με τον διαβήτη και την παχυσαρκία, αλλά μερικοί διατροφολόγοι πιστεύουν ότι τα οφέλη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αντισταθμίζουν τους κινδύνους. Υπάρχει επίσης ανησυχία για τις μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών και φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην εκτροφή αυτών των ψαριών. Όταν τρώτε σολομό ιχθυοτροφείου, παίρνετε μια καλή δόση από αυτά τα φυτοφάρμακα και τα αντιβιοτικά.
Η λύση: Προτιμήστε άγριο σολομό Αλάσκας. Αν στη συσκευασία γράφει «Ατλαντικού», τότε οπωσδήποτε είναι ιχθυοτροφείου. Δεν έχουν απομείνει εμπορικά αλιεύματα άγριου σολωμού στον Ατλαντικό. Συμβουλή εξοικονόμησης: Ο άγριος σολωμός Αλάσκας, σε κονσέρβα, είναι σχετικά οικονομικότερος.
* Ο ερευνητής του καρκίνου, δεν θα πιει: Γάλα που παράγεται με τεχνητές ορμόνες: Ο Rick North είναι ο συντονιστής της δράσης «Εκστρατεία για την Ασφάλεια των Τροφίμων», της οργάνωσης «Γιατροί του Όρεγκον για την Κοινωνική Ευθύνη» και πρώην Δ/νων Σύμβουλος του παραρτήματος της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (American Cancer Society), στο Όρεγκον.
Το πρόβλημα: Οι γαλακτοπαραγωγοί χορηγούν στις αγελάδες τους τεχνητή αυξητική ορμόνη των βοοειδών (rBGH ή rBST, όπως είναι επίσης γνωστή), προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος. Ωστόσο, έχει βρεθεί ότι η rBGH αυξάνει επίσης λοιμώξεις του μαστού στις αγελάδες, προκαλώντας ακόμα και την εμφάνιση πύον στο γάλα. Οδηγεί επίσης στην εμφάνιση, στο γάλα, υψηλών επιπέδων μιας ορμόνης που ονομάζεται «ινσουλίνη αυξητικού παράγοντα» (Insulin-like Growth Factor ή IGF-1). Στους ανθρώπους, αντίστοιχα, τα υψηλά επίπεδα του IGF-1 μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.
«Όταν η κυβέρνηση ( στις ΗΠΑ ενέκρινε την rBGH, θεωρήθηκε ότι η IGF-1 στο γάλα θα εξουδετερώνονταν μέσα στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα», λέει ο North. Όπως αποδείχτηκε όμως, η καζεΐνη στο γάλα προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος της IGF-1, σύμφωνα με πολλές ανεξάρτητες μελέτες. «Δεν είναι 100% αποδεδειγμένο ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων καρκίνου στους ανθρώπους, από αυτό», παραδέχεται North. «Ωστόσο, η ορμόνη αυτή έχει απαγορευτεί στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες». ( η rBGH είναι απαγορευμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση)
Η λύση: Μελετήστε τις ετικέτες και βεβαιωθείτε ότι γράφουν «rBGH-free», «rBST-free», «χωρίς τεχνητές ορμόνες» ή «βιολογικό γάλα». Οι ετικέτες αυτές δηλώνουν προϊόν χωρίς rBGH. Συμβουλή εξοικονόμησης: ( δεν χρειάζεται, ήδη στην Ελλάδα απαγορεύεται η χρήση αυτής της ορμόνης στην παραγωγή γάλακτος και πιείτε γάλα από καρπούς ή ρύζι).
* Ο εμπειρογνώμονας βιολογικών τροφίμων, δεν θα φάει ποτέ: Συμβατικά (μη βιολογικά) μήλα: Ο Mark Kastel, πρώην εκτελεστικό στέλεχος της αγροτικής βιομηχανίας, είναι συν-διευθυντής στο Cornucopia Institute, έναν οργανισμό που αντικείμενό του έχει την έρευνα και διαμόρφωση της αγροτικής πολιτικής και ο οποίος προωθεί την ιδέα των βιολογικών προϊόντων.
Το πρόβλημα: Εάν υπήρχε διαγωνισμός για τα «περισσότερο ποτισμένα με ζιζανιοκτόνα» φθινοπωρινά φρούτα, ο νικητής θα ήταν τα μήλα. Αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος; Τα μήλα μπολιάζονται μεμονωμένα (κατάγονται από ένα δέντρο), έτσι ώστε κάθε ποικιλία να διατηρεί την ξεχωριστή γεύση της. Ως εκ τούτου, τα μήλα δεν αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στα παράσιτα και γι’ αυτό χρειάζεται να ψεκάζονται συχνά. Η βιομηχανία υποστηρίζει ότι τα κατάλοιπα αυτά δεν είναι επιβλαβή.
Αλλά ο Kastel ανταπαντά ότι είναι κοινή λογική να προσπαθεί κανείς να περιορίζει την έκθεσή του στα χημικά αυτά, περιορίζοντας τα πιο ραντισμένα φρούτα, τα οποία είναι τα μήλα. «Οι εργάτες στα αγροκτήματα εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου», λέει. Και, επιπλέον, ολοένα και περισσότερες μελέτες έχουν αρχίσει να συνδέουν την υψηλή επιβάρυνση του σώματος με φυτοφάρμακα (ανεξαρτήτως πηγής προέλευσης) με τη Νόσο του Πάρκινσον.
Η λύση: Αγοράστε βιολογικά μήλα. Συμβουλή εξοικονόμησης: Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε βιολογικά, φροντίστε να πλένετε καλά και να ξεφλουδίζετε τα συμβατικά μήλα. Ωστόσο, ο Kastel προσωπικά αρνείται να συμβιβαστεί. «Θα προτιμούσα να συμβιβαστώ, περιορίζοντας άλλα πράγματα, όπως τις αγορές διάφορων ακριβών ηλεκτρονικών gadget», λέει. «Κάνοντας κάνα δύο τέτοιους μικρούς συμβιβασμούς, εξοικονομούν στην οικογένειά μου μια βιολογική και υγιεινή διατροφή».
Διασκευή και ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά, άρθρο περί διατροφής, που παρουσιάστηκε στο Fox News
Αν παρατηρήσετε λίγο προσεκτικά τους ανθρώπους μπορείτε να καταλάβετε σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια –από τη μορφή του σώματός, από το χρώμα του δέρματος, από την οσμή που έχουν, ακόμη και από τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε– με τι τρέφονται. Για παράδειγμα κάποιος που η δίαιτά του βασίζεται στο κρέας έχει ένα κοκκινωπό δέρμα, είναι ανυπόμονος και επιθετικός στην έκφραση, συνήθως έχει περιττά κιλά, ειδικά αν συνδυάζει το κρέας με τηγανιτές πατάτες, ξινές λαδερές σαλάτες και γλυκά στη συνέχεια. Αν καταναλώνει και αλκοόλ τότε θα είναι σίγουρα υπέρβαρός μετά τα τριάντα του.
Κάποιος που βασίζει τη διατροφή του σε junk food, δηλαδή «πνίγεται» ευτυχισμένος μέσα σε ένα διπλό χάμπουργκερ, λατρεύει πίτσες και γύρους, συνήθως έχει περιττά κιλά γιατί τρώει γρήγορα, μασάει ελάχιστα όταν τρώει και δεν χορταίνει ποτέ πραγματικά γιατί ο οργανισμός του δεν παίρνει τις θρεπτικές ουσίες που τις χρειάζεται. Κάποιος που προσέχει τι τρώει υπολογίζοντας τις ουσίες που βάζει μέσα του, συνήθως έχει καλές αναλογίες, αλλά και μία ήρεμη φωνή, είναι συναισθηματικά πιο ισορροπημένος και πιο χαλαρός.
Η ζωή είναι ενέργεια που διατηρείται από την ζωτική ενέργεια ή Οργόνη, στα σανσκριτικά ονομάζεται και Πράνα υπάρχει παντού γύρω μας –στο νερό, στον αέρα, στα τρόφιμα. Όμως περισσότερη Οργόνη θα βρούμε εκεί που ο αέρας είναι καθαρός: σε ένα βουνό ή σε ένα δάσος, κοντά σε μια πηγή νερού, μακριά από το νέφος της πόλης. Ένα φρέσκο μήλο, που μόλις το κόψαμε από τη μηλιά στην οποία μεγάλωσε χωρίς φυτοφάρμακα, θα είναι πολύ πιο πλούσιο σε ζωτική ενέργεια από ένα μήλο που έχει σχεδόν μισό σαπίσει σε ράφι του σούπερ μάρκετ. Αν πιούμε νερό από ένα πηγάδι στο βουνό θα καταλάβουμε τι σημαίνει «ζωντανό νερό», που δεν έχει καμία σχέση με το εμφιαλωμένο του περιπτέρου.
Αυτή τη ζωτική ενέργεια μπορούμε να τη νιώσουμε ως φυσική, συναισθηματική και πνευματική ανανέωση. Οι σύγχρονοι Φυσικοί πλέον έχουν για δεδομένο ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από Ενέργεια. (Κάτι που οι φιλόσοφοι όλων των εποχών και όλων των θεωρήσεων αυτό το λένε)
Το σώμα μας δεν είναι ουσιαστικά κάτι στερεό και σταθερό, απλά τα μόρια μας κινούνται πολύ γρήγορα και αυτή η κίνηση δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Και όμως μπορούμε να δούμε την αλλαγή αυτή στην έκφραση του προσώπου μας, η οποία δείχνει τη διάθεση μας, την κατάσταση της σωματικής αλλά και ψυχολογικής υγείας, το επίπεδο «ζωντάνιας», δηλαδή ζωτικής ενέργειας που έχουμε ή δεν έχουμε Αιθέρας vs Σχετικότητα και orgonites και Οργονίτες, Η Ενεργειακή Δύναμη
Ένα ώριμο κόκκινο μήλο, πάνω στη μηλιά όπως είπαμε, είναι γεμάτο με ζωτική ενέργεια. Για κάποιο χρονικό διάστημα αυτή η ενέργεια θα παραμείνει στη κορυφή της, το μήλο θα είναι γεμάτο Οργόνη και αν το φάμε αργά μασώντας την κάθε μπουκιά μας πολλές φορές –μέχρι και 30!–, τότε θα αφομοιώσουμε όλη τη Οργόνη από μέσα του.
Ο χρόνος όμως θα παίξει αναπόφευκτα το ρόλο του: Όσο περισσότερο είναι εκτός μηλιάς, τόσο λιγότερη Οργόνη περιέχει. Το φρέσκο φρούτο και λαχανικό, όπως και το φρέσκο μαγειρεμένο φαγητό, έχουν πολύ περισσότερη Οργόνη από τα κατεψυγμένα, συσκευασμένα, επεξεργασμένα, ζεσταμένα φαγητά. Ειδικά βλαβερά και χωρίς Οργόνη θεωρούνται τα φαγητά και ποτά ζεσταμένα στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι λοιπόν, επειδή η ζωτική ενέργεια ενός τροφίμου σβήνει με το πέρασμα του χρόνου, τότε το τρόφιμο μαραίνεται και χάνει το άρωμά του και τη γεύση του.
Ας πάρουμε ένα οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό για παράδειγμα: το σώμα του δεν διαφέρει και παρά πολύ από το δικό μας το σώμα, με την έννοια ότι, όταν το ζεστάνουμε ή καταψύχουμε, αυτό δεν επιβιώνει. Η τροφή χάνει την ζωτική της ενέργεια με πολύ βράσιμο και κατάψυξη. Αν κόψουμε ένα μήλο σε κομμάτια και δεν το φάμε, αμέσως μετά θα παρατηρήσουμε ότι θα κιτρινίσει και θα μαραθεί πολύ γρήγορά γιατί θα χάσει τη ζωτική του ενέργεια. Όταν κάνουμε φρέσκο χυμό από ένα φρούτο, η ζωτική ενέργεια παραμένει στο χυμό μόνο 20 λεπτά!
Τι να πούμε για τη συσκευασία; Οι επεξεργασμένες τροφές συνήθως είναι συσκευασμένες σε κονσέρβες, κουτιά ή είναι καταψυγμένες. Όλες αυτές οι τροφές έχουν χάσει την Οργόνη τους, τη ζωτική τους ενέργεια, και καλά είναι να τις αποφεύγουμε όσο γίνεται. Άλλωστε οι ειδικοί και αυτοί που τις ετοιμάζουν για να μας τις προσφέρουν, ακριβοπληρώνοντας τες, ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ οι ίδιοι, ούτε τις δίνουν στην οικογένεια τους. !!
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

«Έξυπνο» παράθυρο εξοικονομεί και παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Πρόκειται για τεχνολογική επανάσταση, αφού τα έως τώρα υπάρχοντα «ενεργειακά» παράθυρα ρυθμίζουν κατάλληλα το φως και τη θερμότητα του Ήλιου

Κινέζοι ερευνητές δημιούργησαν ένα «έξυπνο» παράθυρο, το οποίο όχι μόνο επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι όπου εγκαθίσταται, αλλά επιπλέον παράγει ηλεκτρισμό το ίδιο.

Τα έως τώρα υπάρχοντα «ενεργειακά» παράθυρα αποσκοπούν στην μείωση του κόστους θέρμανσης ενός κτιρίου το χειμώνα ρυθμίζοντας κατάλληλα το φως και τη θερμότητα του Ήλιου, ώστε να γίνεται η μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Όμως οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Γιανφένγκ Γκάο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Scientific Reports», σύμφωνα με τα Γαλλικό Πρακτορείο, πήγαν ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας παράλληλα στο υβριδικό παράθυρο και δυνατότητες παραγωγής ενέργειας.

Γι’ αυτό το σκοπό, χρησιμοποίησαν ένα υλικό (από σωματίδια οξειδίου του βαναδίου και ένα μίγμα πολυμερών), το οποίο λειτουργεί ως διαφανής επίστρωση πάνω στο παράθυρο, ρυθμίζοντας την εισροή υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας. Ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, το εν λόγω υλικό αλλάζει τις ιδιότητές του έτσι ώστε, όταν ο υδράργυρος πέφτει κάτω από ένα όριο, το υλικό μονώνει το παράθυρο και ταυτόχρονα γίνεται απορροφητικό, αφήνοντας το υπέρυθρο φως του Ήλιου να μπει στο εσωτερικό του χώρου. Όταν αντίθετα η θερμοκρασία ανέβει πάνω από ένα όριο, το υλικό επίστρωσης του παραθύρου γίνεται ανακλαστικό, «αποκρούοντας» την υπέρυθρη ακτινοβολία που έρχεται απ’ έξω.

Ταυτόχρονα, γύρω από το γυαλί του παραθύρου είναι τοποθετημένες μικρές ηλιακές κυψελίδες, που γεννούν ενέργεια, αρκετό π.χ. για το άναμμα μιας λάμπας γραφείου. Οι κυψελίδες δέχονται το υπέρυθρο ηλιακό φως που διασκορπίζουν στο χώρο τα σωματίδια του οξειδίου του βαναδίου. Η έως τώρα μεγάλη δυσκολία των μηχανικών ήταν να ενσωματώσουν τέτοιες φωτοβολταϊκές κυψέλες σε ένα παράθυρο, χωρίς αυτό να χάνει τη διαφάνειά του, κάτι που φαίνεται πως κατάφεραν οι κινέζοι ερευνητές.


hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Παγκόσμια Ελληνική πατέντα μειώνει κατά 80% την τιμή των αυτοκινήτων!



Μια πρωτοποριακή μέθοδο σχεδιασμού, που μπορεί να μειώσει το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων κατά 50%-80%, επινόησε ο μηχανολόγος-μηχανικός δρ Δημήτρης Χατζηκακίδης. Η καινοτομία «κρύβεται» σε μια νέα διάταξη αναρτήσεως και πλαισίου για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, που αποτελεί παγκόσμια ευρεσιτεχνία και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε κάποια συμβατικά αυτοκίνητα.


Το όφελος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τον καταναλωτή προκύπτει από τη δημιουργία ενός πολύ φτηνού σασί, που «χτίζεται» γύρω από τις μπαταρίες, έχει τέσσερα κοινά υποσυστήματα και μπορεί να αποτελέσει βάση για την κατασκευή πολλών τύπων οχημάτων. «Αντίστοιχοι τύποι σασί μπορούν να σχηματίσουν από μικρό 500αράκι έως μεγάλο 5θυρο, πολυμορφικό, φορτηγάκι, βανάκι, σπορ ανοιχτό ή κλειστό αυτοκίνητο», λέει ο κ. Χατζηκακίδης.

Κινητήρας

Αντί για τις τέσσερις διαφορετικές συμβατικές αναρτήσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα σε κάθε γωνία του πλαισίου τοποθετείται ο ίδιος τύπος ανάρτησης, εφοδιασμένος με έναν ηλεκτροκινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια ενιαία, ελαφριά και συμπαγής ενότητα, που επιτρέπει την αποθήκευση μπαταριών στο κέντρο του πλαισίου, του χαρίζει ακαμψία και προσδίδει στο αυτοκίνητο ευελιξία και άνεση.

Το νέο, ευέλικτο και φτηνό πλαίσιο, με τις ηλεκτρονικές επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, εξασφαλίζει στο όχημα τα πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά ενός πολύ ακριβότερου αυτοκινήτου, και «εξαφανίζει» το κύριο μειονέκτημά του, το υψηλό κόστος. «Με αυτήν την τεχνική, ένα συμβατικό αυτοκίνητο που πωλείται σήμερα στην αγορά προς 15.000 ευρώ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό με τιμή πώλησης 8.000 ευρώ. Στην περίπτωση πιο ακριβών οχημάτων, που σήμερα πωλούνται προς 80.000 ευρώ, αυτή η τεχνική θα επέτρεπε την κατασκευή αυτοκινήτων που θα πωλούνταν με 30.000 ευρώ (οχήματα με active springing, active damping, active handling)».

Η πρωτοποριακή διάταξη αναρτήσεως και πλαισίου για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα δεν είναι πάντως η μοναδική καινοτομία που «κοσμεί» το βιογραφικό του κ. Χατζηκακίδη. Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του στο Imperial College, στο Λονδίνο, και ύστερα επιλέχθηκε από τον φημισμένο σχεδιαστή αυτοκινήτων Μπρούνο Σάκο, για να εργαστεί στη Mercedes.

Σχεδιαστικές λύσεις

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του, που υιοθετήθηκε από πολλούς κατασκευαστές, ήταν ο σχεδιασμός εξωτερικού καθρέφτη με ενσωματωμένα φλας. Αργότερα άρχισε να συνεργάζεται με τη Fiat και πρότεινε εκατοντάδες σχεδιαστικές λύσεις. Ανάμεσά τους, η κατασκευή τετράθυρου οχήματος με εμφανή χερούλια μόνο στις μπροστινές πόρτες, που υλοποιήθηκε στην Alfa Romeo 156.

Δραστηριοποιήθηκε στους τομείς ενεργού και προσαρμοστικής δυναμικής και αεροδυναμικής οχημάτων, προσκλήθηκε από πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια για ομιλίες σε θέματα σχεδιασμού, ενώ το 1999 κέρδισε το πρώτο βραβείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη μεταπτυχιακή/διδακτορική διατριβή του. Συμμετείχε σε πολύ σημαντικά projects και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό καινοτόμων οχημάτων, με αποτέλεσμα την υποβολή σειράς διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως.

Γεράσιμος Κόντος
skandalistis
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη: 400 τόνους κόκκαλα Ελλήνων πούλησε ο Κεμάλ στη Μασσαλία – Ανατριχιαστικό δημοσίευμα

kemalΜα τι πούλησε σε εργοστάσια ο Κεμάλ; 400 τόνους λουλούδια; Πορτοκάλια; Χοιρινό κρέας; Μαρμελάδα φράουλα;
Όχι, κύριοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times (22 Δεκεμβρίου 1924) ένα πλοίο με 400 τόνους από ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ οστά έφτασε στη Μασσαλία. Σύμφωνα με πληροφορίες – αναφέρει το δημοσίευμα – το φορτίο ξεκίνησε από τα Μουδανιά!

Δείτε:
kemal1

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πρώτο μεγάλο "ΟΧΙ" το είπε ο Ι.Μεταξάς στους δανειστές για να σωθεί ο λαός...

ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ;
Τον Ιωάννη Μεταξά συνηθίζουμε να τον θυμόμαστε την 28η Οκτωβρίου με αφορμή το "ΟΧΙ" που είπε στο ιταλικό αίτημα για διέλευση των στρατευμάτων της και την παραχώρηση στρατηγικών σημείων στην χώρα, πρακτικά να τεθεί οικειοθελώς υπό εχθρική κατοχή.
Όμως ο μεγάλος Έλληνας πριν πει το "ΟΧΙ" στους επίδοξους κατακτητές, είχε πει το "ΟΧΙ" που αρνούνται να πουν οι νυν πολιτικοί: Στους δανειστές-τοκογλύφους που είχαν φέρει σε κατάσταση λιμοκτονίας τον ελληνικό λαό.
Ο Ι.Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός στις 29 Απριλίου του ίδιου έτους. Οχι μέσα από κίνημα, αλλά μέσα από την ίδια τη Βουλή, η οποία του έδωσε μάλιστα πρωτοφανή πλειοψηφία 241 ψήφων, επικυρώνοντας τον διορισμό του ως πρωθυπουργού από τον βασιλέα Γεώργιο Β’ μετά τον ξαφνικό θάνατο του πρωθυπουργού Δεμερτζή.
Τον Απρίλιο του 1932, όταν η Ελλάδα κήρυττε ανεξέλεγκτη πτώχευση με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαρή, για να περιδινηθεί έκτοτε στην εναλλαγή σειράς κυβερνήσεων, που, τελικά, δεν κατάφεραν να βρουν βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους.
Το 1932 το συνάλλαγμα από τις εξαγωγές της χώρας πήγαινε σε ποσοστό 81% για την εξυπηρέτηση του χρέους, τη στιγμή που στη Βουλγαρία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 16% και στην Ουγγαρία, όπου ήταν και το μεγαλύτερο όλων των άλλων χωρών πλην της Ελλάδας, στο 48%.
Δύο εβδομάδες μετά την επικράτηση του Κινήματος της 4ης Αυγούστου, στις 20 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός επιβάλλει να καταβάλει η χώρα το 40% για το έτος '35-'36 και το 40% για το έτος '36-'37.
Ο Ι.Μεταξάς ανακοίνωσε τη συμφωνία στον Γεώργιο, παρόντος του βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδο H'. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, την άνοιξη του 1937, το Συμβούλιο των Ομολογιούχων, μέσω της βρετανικής κυβέρνησης, ζητεί εκ νέου από την ελληνική το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 50% και ο Ι.Μεταξάς απλά "τους έστειλε στο διάολο".
Αυτό το "ΟΧΙ" το ξέρουν πολύ λίγοι, αλλά ήταν το ίδιο σημαντικό, ίσως και πιο σημαντικό από το "ΟΧΙ" που είπε τέσσερα χρόνια αργότερα στους επίδοξους κατακτητές.
Ο Ι. Μεταξάς δηλαδή ήταν ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε να πληρώσει το δάνειο με τους επαχθείς όρους που είχαν επιβληθεί στην Ελλάδα από την βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Ετσι κατήγγειλε την δανειακή σύμβαση και κήρυξε χρεοστάσιο μέχρις ότου πειστούν να συζητήσουν τους όρους του.
Το βασικό επιχείρημα ήταν ότι "Δεν μπορεί να συνεχίσει η χώρα να πληρώνει το δάνειό της γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί εν κινδύνω η ύπαρξη και η κατάσταση της υγείας του ελληνικού λαού που κινδυνεύει με λιμοκτονία"!
Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Ι.Μεταξά δικαιώθηκαν από το Διεθνές Δικαστήριο δημιουργώντας νομικό προηγούμενο στο οποίο βασίστηκαν εν συνεχεία και άλλα κράτη για να κηρύξουν αδυναμία καταβολής πληρωμών!
Αυτό είναι μία απόδειξη μόνο αυτοί που λένε "ΟΧΙ" στην ειρήνη μπορούν να πουν "ΟΧΙ" και σε έναν πόλεμο.
Αυτή η πολιτική τάξη που κυβερνά την χώρα είπε να κατέβει η ελληνική σημαία από τα Ίμια.
Είναι δυνατόν να πει "ΟΧΙ" στους δανειστές;
Και πέρα από αυτά ας θυμήσουμε τι και ποια ευεργετικά μέτρα πήρε η κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά σε μια Ελλάδα που είχε κηρύξει χρεοστάσιο, δηαδή είχε "πτωχεύσει" με τα σημερινά δεδομένα.
Αποδεικνύοντας ότι οι χώρες δεν πτωχεύουν. Πτωχεύουν οι πολιτικές και οι προδοτικές ηγεσίες:
Ιδού τι μέτρα ελήφθησαν υπέρ της Οικονομίας και των πολιτών:
1. Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.
2. Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
3. Η ανεργία μειώνεται από το 12% στο 2%. Πρακτικά, δηλαδή, εξαφανίζεται.
4. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.
5. Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.
6. Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας.
7. Ιδρύεται το ΙΚΑ.
8. Ιδρύεται η Εργατική Εστία.
9. Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.
10. Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.
11. Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.
12. Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.
13. Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων – το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
14. Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.
15. Καθιερώνεται η άδεια μετ’ αποδοχών.
16. Υλοποιείται το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα όλων των εποχών με τον επανεξοπλισμό, ουσιαστικά, των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα παραπάνω έγιναν από μία "δικτατορική-φασιστική", όπως λένε μέχρι σήμερα τα "παπαγαλάκια" του συστήματος, κυβέρνηση, εν μέσω μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και με μηδενική δυνατότητα δανειοληψίας λόγω του χρεοστασίου.
Και σήμερα ξηλώθηκαν από τους "δημοκράτες" ή μάλλον "δημοκρατιστές".
Οι συγκρίσεις με το σήμερα και τους Έλληνες πολιτικούς, απαγορεύνται γιατί μπορεί να χαρακτηριστείτε "ναζιστές"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Διπλό χαράτσι για τα ΙΧ θα πληρώσουν φέτος χιλιάδες οδηγοί

Διπλό χαράτσι για τα ΙΧ θα πληρώσουν φέτος χιλιάδες οδηγοί Νέα βάρη για χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ. έρχονται μέσα στο επόμενο δίμηνο, καθώς ο οδηγοί εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώσουν και τον -εξοντωτικό- φόρο πολυτελείας, με τον λογαριασμό να ανεβαίνει μέχρι και τα 5.140 ευρώ!
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 φθάνουν μέχρι και τα 1.320 ευρώ για όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010, ενώ ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται στο 5% της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για αυτοκίνητο έως 2.500 κυβικά και αυξάνεται σε 10% για τα μεγαλύτερου κυβισμού ΙΧ.
Ο φόρος επιβάλλεται σε οχήματα παλαιότητας έως 10 ετών, ενώ μειώνεται για όσα έχουν κλείσει 5ετία.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα συζητούνται στην αγορά, ενδέχεται να γίνουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, ενώ «ανάσα» σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς θα δώσει η πιθανή εφαρμογή της πρότασης να καταβάλλονται τα τέλη με το μήνα.
Οι οδηγοί μπορούν ή με τον κωδικό τους για το Taxisnet ή με τον ΑΦΜ τους να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking. Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet, πρέπει να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους.
Τα τέλη εξοφλούνται έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Τέλη κυκλοφορίας
Τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους (0,9 ευρώ έως 3,4 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου), ενώ απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν λιγότερα από 100 γραμμάρια. Τα παλαιότερα οχήματα πληρώνουν με βάση τον κυβισμό.
Τον λογαριασμό ανέβασε κατακόρυφα η επιβολή του φόρου πολυτελείας σε όλα τα ΙΧ με κινητήρα άνω των 1.929. Για παράδειγμα, ο φόρος για τα ΙΧ πενταετίας, ξεκινά από τα 410 και μπορεί να υπερβεί τα 2.000 ευρώ για τα αυτοκίνητα άνω των 3.000 κ.εκ..
Αναλυτικά, τα τέλη κυκλοφορίας είναι τα εξής:
Έως 300 κυβικά: 22 ευρώ
301-785 κυβικά: 55 ευρώ
786-1071: κυβικά: 120 ευρώ
1072-1357 κυβικά: 135 ευρώ
1358-1548 κυβικά: 240 ευρώ
1549-1738 κυβικά: 265 ευρώ
1739-1928 κυβικά: 300 ευρώ
1929-2357 κυβικά: 660 ευρώ
2358-3000 κυβικά: 880 ευρώ
3001-4000 κυβικά: 1.100 ευρώ
4001 και άνω κυβικά: 1.320 ευρώ
Γα τα ΙΧ που αποκτήθηκαν ως καινούργια και όχι ως μεταχειρισμένα μετά το Νοέμβριο του 2010, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές των ρύπων και όχι με βάση τον κυβισμό. Ισχύει ο ακόλουθος πίνακας, όπου πολλαπλασιάζουμε το ποσό που αναφέρεται επί των ρύπων που εκπέμπει το ΙΧ μας):
0-100 γραμμάρια: 0 ευρώ
101 -120 γραμμάρια: 0,9 ευρώ
121 -140 γραμμάρια: 1,1 ευρώ
141 -160 γραμμάρια: 1,7 ευρώ
161 -180 γραμμάρια: 2,25 ευρώ
181 -200 γραμμάρια: 2,55 ευρώ
201 - 250 γραμμάρια: 2,8 ευρώ
Άνω των 251 γραμμαρίων: 3,4 ευρώ
Φόρος πολυτελείας
Ο φόρος πολυτελείας υπολογίζεται σε ποσοστό 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για οχήματα έως 2.500 κ.εκ. και με 10% για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού..
Τα οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το 2008 έως και το 2012, δεν έχουν έκπτωση στο τεκμήριο, ενώ τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από το 2003 έως και το 2007 έχουν έκπτωση 30% και κατά συνέπεια έκπτωση 30% στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από το 2003, δεν επιβαρύνονται με φόρο πολυτελείας, αλλά μόνο με τα τέλη κυκλοφορίας.
Για παράδειγμα, για ΙΧ 1.929 κ.εκ. 5 ετών θα πληρώσουμε φόρο πολυτελείας 418,70 ευρώ, ενώ για αυτοκίνητο ίδιας ηλικίας, αλλά 2.000 κ.εκ., θα πληρώσουμε 440 ευρώ.
Για ΙΧ εξαετίας 2.000 κυβικών εκατοστών, θα πρέπει να πληρώσουμε 660 ευρώ για τα τέλη (με τα σημερινά δεδομένα) και φόρο πολυτελούς διαβίωσης 287 ευρώ, συνολικά δηλαδή 947 ευρώ.
Τεκμήρια αυτοκινήτων
Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη (τεκμήριο) των αυτοκινήτων για το οικονομικό έτος 2013, με βάση τα κυβικά εκατοστά και τα έτη κυκλοφορίας, παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα. Στην πρώτη σειρά είναι ο κυβισμός του αυτοκινήτου, και στις επόμενς το τεκμήριο που προκύπτει με βάση το πρώτο έτος κυκλοφορίας, δηλαδη αν ήταν από το 2008 και μετά, από το 2003 έως το 2007 και πριν το 2002.
Συγκεκριμένα:
Αυτοκινήτου
(κ.ε)
Τεκμήριο ΙΧ αυτοκινήτου
(Έτος Πρώτης Κυκλοφορίας στην Ελλάδα)
2008+ 2003-2007 Ως 2002
Ως 1.249 4.000 € 2.800 € 2.000 €
1.250 – 1.349 4.600 € 3.220 € 2.300 €
1.350 – 1.449 5.200 € 3.640 € 2.600 €
1.450 – 1.549 5.800 € 4.060 € 2.900 €
1.550 – 1.649 6.400 € 4.480 € 3.200 €
1.650 – 1.749 7.000 € 4.900 € 3.500 €
1.750 – 1.849 7.600 € 5.320 € 3.800 €
1.850 – 1.949 8.200 € 5.740 € 4.100 €
1.950 – 2.049 8.800 € 6.160 € 4.400 €
2.050 – 2.149 9.700 € 6.790 € 4.850 €
2.150 – 2.249 10.600 € 7.420 € 5.300 €
2.250 – 2.349 11.500 € 8.050 € 5.750 €
2.350 – 2.449 12.400 € 8.680 € 6.200 €
2.450 – 2.549 13.300 € 9.310 € 6.650 €
2.550 – 2.649 14.200 € 9.940 € 7.100 €
2.650 – 2.749 15.100 € 10.570 € 7.550 €
2.750 – 2.849 16.000 € 11.200 € 8.000 €
2.850 – 2.949 16.900 € 11.830 € 8.450 €
2.950 – 3.049 17.800 € 12.460 € 8.900 €
3.050 – 3.149 19.000 € 13.300 € 9.500 €
3.150 – 3.249 20.200 € 14.140 € 10.100 €
3.250 – 3.349 21.400 € 14.980 € 10.700 €
3.350 – 3.449 22.600 € 15.820 € 11.300 €
3.450 – 3.549 23.800 € 16.660 € 11.900 €
3.550 – 3.649 25.000 € 17.500 € 12.500 €
3.650 – 3.749 26.200 € 18.340 € 13.100 €
3.750 – 3.849 27.400 € 19.180 € 13.700 €
3.850 – 3.949 28.600 € 20.020 € 14.300 €
3.950 – 4.049 29.800 € 20.860 € 14.900 €
4.050 – 4.149 31.000 € 21.700 € 15.500 €
4.150 – 4.249 32.200 € 22.540 € 16.100 €
4.250 – 4.349 33.400 € 23.380 € 16.700 €
4.350 – 4.449 34.600 € 24.220 € 17.300 €
4.450 – 4.549 35.800 € 25.060 € 17.900 €
4.550 – 4.649 37.000 € 25.900 € 18.500 €
4.650 – 4.749 38.200 € 26.740 € 19.100 €

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »