Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ένα νομό κατέχουν σε ακίνητα οι βολευτές μας. Δείτε τα να ζαλιστείτε.

Τους τα βγάζουμε όλα στη φόρα. Δεν συμπεριλαμβάνονται όσα είναι σε offshore εταιρίες και σε …συγγενείς τους. Όλα τα άλλα είναι εδώ. Πατήστε κλικ στις εικόνες για να δείτε καλύτερα τα ονόματα των λαμογιών. Δειτε στο περισσοτερα



















http://ixnos.blogspot.com/2012/02/blog-post_8778.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Quinoa, Amaranth, “Απαγορευμένες” Υπερ-τροφές.

Όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφθασαν στην Αμερικανική ήπειρο, απαγόρευσαν την καλλιέργεια σε δύο από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης που υπάρχουν. Οι γηγενείς κάτοικοι της Αμερικανικής ηπείρου καλλιεργούσαν μία ποικιλία υπερτροφών που έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατροφή τους. Αυτές οι δύο τροφές αρχίζουν να διαδίδονται σήμερα σε όλο τον κόσμο σαν τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά στοιχεία: πρόκειται για την κινόα και τον αμάρανθο. Και τα δύο αυτά δημητριακά είχαν απαγορευτεί από τους Ισπανούς κατακτητές που έδειχναν μεγάλη αποστροφή απέναντί τους, γιατί οι ντόπιοι τα χρησιμοποιούσαν στις θρησκευτικές τους τελετές.



Τόσο η κινόα, όσο ο αμάρανθος είναι δημητριακά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, περιέχοντας οκτώ με εννέα γραμμάρια αυτής ανά μερίδα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρωτεΐνη που περιέχουν είναι πλήρης—πράγμα που σημαίνει ότι έχει όλα τα σημαντικά αμινοξέα στις αναλογίες που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα—ένα χαρακτηριστικό που είναι σπάνιο για τις φυτικές πηγές τροφής. Αν η κινόα και ο αμάρανθος μπορούν να καταναλωθούν όπως και όλα τα άλλα δημητριακά στη μαγειρική, δεν ανήκουν στα χόρτα και είναι ασφαλή να καταναλωθούν από άτομα που έχουν αλλεργία στη γλουτένη ή στο καλαμπόκι. Εκτός από αυτά, τα φύλλα του φυτού από όπου συλλέγεται ο καρπός τους είναι φαγώσιμα.

Μόνο σήμερα η Δύση έχει αρχίσει να γνωρίζει τη θρεπτική αξία αυτών των καλλιεργειών και ιδιαίτερα του αμάρανθου. Ενώ η κινόα είναι δύσκολο να καλλιεργηθεί μακριά από το φυσικό της περιβάλλον, ο αμάρανθος φυτρώνει πολύ εύκολα σε σημείο που σε ορισμένες περιοχές να θεωρούν ότι πρόκειται για αγριόχορτο. Εκτός από τον καρπό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες και αλλού υπάρχει και το αλεύρι αμαράνθου που είναι κατάλληλο για την παρασκευή ψωμιού και τηγανητών.


Κινόα, Η επιστημονική του ονομασία είναι: chenopodium quinoa. Η Χρυσή τροφή των Ίνκας. Συναγωνίζεται σε ηλικία την ηλικία της Γης. Η Κινόα, ο «σπόρος της Γης», όπως λέγεται στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο γνωστή τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη των βιολογικών προϊόντων. Μοιάζει με δημητριακό, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για τον μικροσκοπικό αποξηραμένο καρπό του φυτού της Κινόα που περικλείει μέσα του, όχι αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε “φαρμακείο της φύσης”, αλλά ολόκληρη τη φαρμακοβιομηχανία της…


  • Πρωτεΐνες, περισσότερες και από το σιτάρι,
  • αμινοξέα,
  • Ω3 λιπαρά,
  • κάλιο,
  • σίδηρο,
  • φυτικές ίνες.

Είναι τροφή ελαφρά, λειτουργεί σε άριστη συνεργασία με το πεπτικό σύστημα και ωφελεί στην αιμάτωση του εγκεφάλου, άρα βοηθά στη συγκέντρωση και την απόδοση στην πνευματική εργασία. Είναι εύπεπτη τροφή, λειτουργεί σε άριστη συνεργασία με το πεπτικό σύστημα, ωφελεί στην αιμάτωση του εγκεφάλου βοηθώντας στη συγκέντρωση και στην απόδοση της πνευματικής εργασίας, βοηθάει στην καρδιά, στις ημικρανίες και είναι επίσης αντιοξειδωτικό. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και ανήκει στην κατηγορία των μακροβιοτικών τροφών.

Χαίρει υψηλής εκτίμησης για την δια-θρεπτική του αξία και τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν κατατάξει το Κινόα σαν ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (13%). Σε αντίθεση με το ρύζι ή το σιτάρι, που είναι χαμηλά σε λυσίνη, το Κινόα περιέχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε ουσιώδη αμινοξέα για τους ανθρώπους, κάνοντας το ασυνήθιστα πλήρης είδος διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη πρωτεΐνη Κινόα από πρωτεΐνη σιταριού για τις ανάγκες μας. Μολονότι στην πράξη είναι ένας σπόρος, το Κινόα θεωρείται πλήρες δημητριακό και μια καλή πηγή φυτικών ινών. Το Κινόα επιπλέον περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία ωφελούν την καρδιά. Επίσης είναι καλή πηγή φωσφόρου και έχει πολύ μαγνήσιο και σίδηρο.

Είναι θάμνος που οι σπόροι του τρώγονται και υπάρχουν σε πολλά χρώματα άσπρο,κόκκινο,μαύρο αλλά και μπλε. Ήταν ένας από τους λόγους που συνέβαλλαν στο πολιτισμό των Ίνκας. Χρησιμοποιείται όπως το ρύζι και το κουσκούς. Αν κανείς θέλει να το μαγειρέψει, θα πρέπει πρώτα να το ξεπλύνει καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και μετά το βράζει σε διπλάσια ποσότητα νερού.Το ξέπλυμα είναι απαραίτητο γιατί η φλούδα του Κινόα περιέχει ένα πικρό συστατικό (saponiner) που μπορεί να πικρίζει αλλά δεν είναι επικίνδυνο. Ακόμη καλύτερα είναι να μουλιαστεί από βραδύς σε κρύο νερό, όπως γίνεται με το ρύζι και τα όσπρια.

Πρόταση γεύσης Εξαιρετικής Δύναμης, 1dl Κινόα+2dl νερού.Το βράζουμε σε χαμηλή θερμ. μέχρι να εξατμιστεί το νερό και προσθέτουμε πέστο ή καλαμπόκι ή λαχανικά.


Οι Ίνκας λάτρευαν την Κινόα ως ιερό φυτό και ήταν άρρηκτα δεμένη με πάμπολλες δοξασίες και θρύλους του πολιτισμού τους. Το είχε φέρει στη Γη ένα ιερό πουλί, το «Κούλκου», και το χάρισε στον λαό των Ίνκας με την υπόσχεση ότι θα φέρνει το σώμα τους σε κατάσταση απόλυτης ευεξίας και το πνεύμα τους σε ανάταση… Τέσσερις με πέντε, ίσως και περισσότερες, χιλιάδες μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Κινόα κατάφερε να συντηρήσει και τους πρώτους… ρεπόρτερ των Ίνκας. Επρόκειτο για μέλη τους που μετέφεραν τα νέα από τη μία κοινότητα στην άλλη τρέχοντας στα υψίπεδα ξυπόλητοι, καλύπτοντας συχνά ακόμα και 150 μίλια μέσα σε 24 ώρες. Το μυστικό τους; Φύλλα Κινόας, μαζί με στάχτη από καμένη Κινόα. Το κρατούσαν για ώρες στο στόμα τους πετυχαίνοντας υψηλά ποσοστά οξυγόνου στο αίμα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, δύο μαθητές ενός Βολιβιανού πνευματικού ηγέτη, του Oscar Ichazo, είχαν τη φαεινή ιδέα να ιδρύσουν τον «Συνεταιρισμό της Κινόα, σε υψίπεδο της Βολιβίας. Από τότε, η γεωγραφική περιοχή που ορίζεται από τη Νότια Κολομβία, τη Βορειοδυτική Αργεντινή και τη Βόρεια Χιλή, τροφοδοτεί τον κόσμο με αυτήν την «υπέρ-τροφή». Βάλε την στην καθημερινότητα σου για έξτρα δύναμη και ενέργεια. Διάβασε και φτιάξε “Λαχανικά Γεμιστά Με Κινόα”


Συστατικά Ποσότητα %Ημερήσιων Αναγκών*
Συνολικά Λιπαρά                6g                          8
 Κεκορεσμένα Λιπαρά            0,59g                       2
 Μονοακόρεστα Λιπαρά           1,535mg
 Πολυακόρεστα Λιπαρά           2,347mg
 Χοληστερόλη                   0g                          0
Υδατάνθρακες                   69g                         22
 Φυτικές ίνες                  6g
 Σάκχαρα                       0g
Πρωτεΐνες(Αμινοξέα)*           13g                         26
 Φαινυλαλανίνη                 537mg
 Λευκίνη                       786mg
 Μεθειονίνη                    262mg
 Λυσίνη                        734mg
 Ισολευκίνη                    472mg
 Βαλίνη                        589mg
 Θρεονίνη                      459mg
 Τρυπτοφάνη                    140mg
 Ιστιδίνη                      314mg
Βιταμίνες
Βιταμίνη Α                     0IU                         0
Βιταμίνη C                     0mg                         0
Βιταμίνη Ε                     0mg                         0
Βιταμίνη Κ                     0mg                         0
Βιταμίνη Β1                    0,198mg                     13
Βιταμίνη Β2                    0,396mg                     23
Νιασίνη                        2,93mg                      14
Βιταμίνη Β6                    0,223mg                     11
Βιταμίνη Β12                   0mg                         0
Φολλικό Οξύ                    49mcg                       12
Παντοθενικό οξύ                1,047mcg                    10
Μεταλλικά Στοιχεία
Ασβέστιο                       60mg                        6
Σίδηρος                        9,25mg                      51
Μαγνήσιο                       210mg                       52
Φώσφορος                       410mg                       41
Κάλιο                          740mg                       30
Νάτριο                         21mg                        0
Ψευδάργυρος                    3,3mg                       22
Χαλκός                         0,82mg                      41
Μαγγάνιο                       2,26mg                      112
Σελήνιο                        0mcg                        0

Aμάρανθος

Ο θρύλος του Αμαράνθου μπορεί να ανιχνευθεί στην εποχή των Ίνκας, οι οποίοι πίστευαν ότι ο σπόρος διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις. Επί τέσσερις αιώνες κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτόν έως ότου επιστήμονες τον ανακάλυψαν ξανά μέσα από μελέτες και επιβεβαίωσαν ότι οι μικροσκοπικοί σπόροι Αμαράνθου περιέχουν έναν σημαντικό αριθμό από οφέλη – κλειδιά.

Αυτό που είναι εξαιρετικό με τον Αμάρανθο είναι τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδά του σε λυσίνη. Αυτό κάνει την πρωτεΐνη Αμαράνθου εξαιρετικά πολύτιμη κι έχει βρεθεί ότι ωφελεί τον μεταβολισμό καθώς επίσης ότι συνδέεται με την επιβράδυνση του γήρατος. Ειδικά οι αθλητές γνωρίζουν την λυσίνη, διότι αυτή φτιάχνει πολλή καρνιτίνη. Κι αυτή με την σειρά της μπορεί να ωφελήσει στην ισορροπία της ενέργειας και της αντοχής.


Δεν είναι μόνο οι αθλητές που ωφελούνται από αυτούς τούς θαυματουργούς σπόρους. Ακόμη και οι αστροναύτες τους παίρνουν μαζί τους στο διάστημα! Μία καλή ιδέα είναι να συγκρίνετε τις πρωτεΐνες του Αμαράνθου με αυτές των συμβατικών δημητριακών, για να καταλάβετε πόσο πολύτιμες είναι. Ο Αμάρανθος είναι επίσης πλούσιος σε ασφαλή λιπαρά οξέα, από τα οποία
τα κύρια είναι τα υψηλής ποιότητας λινολενικά οξέα για τα οποία έχει βρεθεί ότι ωφελούν το σώμα σε ότι αφορά την βέλτιστη απόδοση και ευεξία. Επιπλέον ο Αμάρανθοςς είναι γνωστό ότι περιέχει τα μέταλλα μαγνήσιο και σίδηρο, μαζί με ασβέστιο, σε επίπεδα που μπορούν να συνεισφέρουν στις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σε αυτά τα μέταλλα. Οποιοσδήποτε που ενδιαφέρεται να μάθει για όλα τα πλεονεκτήματα χρησιμοποιώντας αυτόν τον θαυματουργό σπόρο των Ίνκας, με ένα τρόπο υγιή και ευχάριστο, θα μπορέσει να ανακαλύψει αυτά και άλλα πολλά γι αυτό το θαυμαστό τρόφιμο.

Στους πολιτισμούς των Ίνκας και των Αζτέκων -ο Αμάρανθος θεωρείτο ιερό φυτό- του απέδιδαν ότι διέθετε ιδιότητες μακροζωίας. Ο Αμάρανθος ήταν ιδανική πηγή ενέργειας για τους Ινδιάνους των υψιπέδων, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν διαδρομές περισσοτέρων των 40χλμ κάθε φορά. Κοντά στο λιμάνι Vera Cruz στα διάσημα σπήλαια Oxcatlan βρέθηκε Αμάρανθος μεταξύ των ταφικών αντικειμένων που χρονολογούνται ανάμεσα στο 6.700 και 5.000 π.χ.

Χαρακτηριστικά το χρώμα των ανθέων του Αμαράνθου είναι ζωηρό κόκκινο, οπότε είναι και ένα διακοσμητικό φυτό. Μερικοί τύποι ονομαζόμενοι «ουρές της αλεπούς» μπορεί να βρεθούν σε κήπους της Γερμανίας. Γενικώς σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 900 τύποι και 60 είδη. Εκτός από το καλαμπόκι και τα φασόλια ο Αμάρανθος ήταν μία από τις βασικές τροφές των Ίνκας του Περού και των Αζτέκων του Μεξικού. O στόχος τους ήταν να βελτιώνουν τη σοδειά κάθε φορά. Αντίθετα με άλλους σπόρους αυτό δεν επιτυγχάνεται αυξάνοντας το μέγεθος του σπόρου και του ενδοσπερμίου, αλλά αυξάνοντας τον αριθμό των σπόρων ανά φυτό. Κάνοντας αυτό είχαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα από το οποίο ακόμη ωφελούμεθα όσον αφορά την σοδειά και τα θρεπτικά οφέλη.

… ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΑΝΘΟΥ μπορούν να τρώγονται όπως το σπανάκι.

… ΜΕΧΡΙ 10.000 ΣΠΟΡΟΙ ΑΜΑΡΑΝΘΟΥ μπορούν να ωριμάσουν μέσα σε μία ανθοταξία με διάταξη ομπρέλας άνθους Αμαράνθου.

… η NASA θεωρεί τον Αμάρανθο τόσο πολύτιμο από άποψη διατροφής ώστε ταΐζει με αυτόν τους αστροναύτες.

… ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΩΝ ΥΨΙΠΕΔΩΝ μπορούσαν να διανύουν αποστάσεις περισσότερο από 40 χλμ την ημέρα μέσα στα βουνά χάρη στη δύναμη των σπόρων του Αμαράνθου.

… Η UNICEF (η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών που βοηθάει τα παιδιά) και η FAO (η οργάνωση διατροφής και καλλιέργειας των Ηνωμένων Εθνών) χρηματοδοτούν σχέδια ερευνών για την καλλιέργεια Αμαράνθου επειδή γνωρίζουν ότι ο Αμάρανθος είναι το δημητριακό της ελπίδας ή ακόμη η καλύτερη εναλλακτική λύση στον αγώνα κατά της πείνας.

… ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΣΦΟΡΟΥ (σημαντικά στοιχεία για τον ανθρώπινο σκελετό) που περιέχονται στον Αμάρανθο βρίσκονται σε σχεδόν ιδανική αναλογία του ενός προς το άλλο.

… 1 κιλό ΑΜΑΡΑΝΘΟΥ περιέχει σχεδόν τόση πρωτεΐνη όσο 22 αυγά ή 15 φλιτζάνια γάλα.


… ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ που περιέχει ο Αμάρανθος αποτελεί μία ιδανική διατροφική βάση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

… ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ πίστευαν ότι ο Αμάρανθος καθυστερεί την διαδικασία του γήρατος.

… Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ LUIS KALINOWSKI απέδειξε ότι ο Αμάρανθος δυναμώνει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

… Ο ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΡΩΣΗ διότι περιέχει μεγάλη ποσότητα λυσίνης.

… Ο ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΣΙΒΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ στα υψίπεδα επειδή είναι ένα φυτό χωρίς απαιτήσεις.



Σήμερα ο καρπός αυτός επανέρχεται στο τραπέζι μας χάρη στα εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά του. O αμάρανθος είναι ένα ψηλό φυτό με πλατιά φύλλα, που παράγει μικροσκοπικούς σπόρους. Οι χρυσαφένιοι καρποί του παρουσιάζουν ιδιαίτερο θρεπτικό ενδιαφέρον. Σε σχέση με τα άλλα δημητριακά, ο αμάρανθος είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε πρωτεΐνες, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Οι καρποί του περιέχουν τρία σημαντικά και απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα που δεν βρίσκονται στα άλλα δημητριακά (κυστεΐνη, λουσίνη, λυσίνη), ενώ δεν περιέχει γλουτένη, συστατικό δύσπεπτο για πολλούς ανθρώπους. Επίσης, λόγω της καλής ποιότητας πρωτεΐνης που περιέχει, πολλές εταιρείες τροφίμων χρησιμοποιούν τον αμάρανθο για να αυξήσουν τη θρεπτικότητα άλλων δημητριακών, καθώς και του ψωμιού.

Πώς θα τον καταναλώσετε. Μπορείτε να βράσετε τους σπόρους και να συνοδεύσετε λαχανικά κλπ. Για να χυλώσουν, απαιτούν περίπου 40 λεπτά μαγείρεμα. Μπορείτε να φτιάξετε και ποπ κορν, ακολουθώντας τη συνηθισμένη διαδικασία, αφού όταν οι σπόροι αυτοί ψήνονται ανοίγουν. Στην αγορά, θα βρείτε και αλεύρι από αμάρανθο, με το οποίο θα φτιάξετε ψωμί, τηγανίτες, ζυμαρικά και άλλα. Θα τον βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Προσέξτε να είναι βιολογικό και Περουβιανό ή από την Βολιβία.

Θρεπτική αξία ανά 100 γρ.
Θερμίδες – 374 Kcal / Λιπαρά – 7 γρ.
ΠρωτεΪνες – 14 γρ. / Yδατάνθρακες – 66 γρ.
Φυτ. Ινες – 15 γρ. / Aπλά σάκχαρα – 0
Φυλλικό οξύ – 49 mg / Aσβέστιο – 153 mg
Σίδηρο – 7,6 mg / Nάτριο – 26 mg
Mαγνήσιο – 266 mg

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο Κινόα και τον Αμάρανθο; Ο Αμάρανθος ανήκει στην οικογένεια των φυτών fosetail και το κινόα ανήκει στην οικογένεια των quinoa. Μαζί με το φαγόπυρο αποκαλούνται «ψευδοδημητριακά». Η λέξη «ψευδοδημητριακό» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για όλα τα φυτά που παράγουν σπόρους, τα οποία δεν θεωρούνται δημητριακά ή τύπος σιτηρού από βοτανική άποψη, αλλά οι πυρήνες του οποίου ετοιμάζονται, καταναλώνονται σαν δημητριακό. Η σίκαλη, το κριθάρι η ή βρώμη είναι παραδείγματα «αληθινών» δημητριακών. Ανήκουν στην οικογένεια των αγρωστωδών.

Η διαδικασία σκασίματος (popping) δεν καταστρέφει τις ουσίες που περιέχονται στον Αμάρανθο. Το σκάσιμο (popping) είναι η αρχαιότερη όλων των μεθόδων παρασκευής Αμαράνθου. Οι ουσίες παραμένουν κλεισμένες κατά την διάρκεια του σκασίματος. Μετά οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες ειδικά, χωνεύονται ευκολότερα και καλύτερα. Η διαδικασία σκασίματος είναι πολύ ήπια, κατά την οποία οι μικροσκοπικοί πυρήνες σκάνε μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Οι μελέτες μας επάνω στο περιεχόμενο ευαίσθητων ουσιωδών αμινοξέων πριν και μετά το σκάσιμο έχουν δείξει καθαρά ότι αυτές οι ουσίες δεν καταστρέφονται.

Ο Αμάρανθοςς είναι κατάλληλος για την διατροφή μικρών παιδιών. Ο Αμάρανθος είναι εξαιρετικά κατάλληλος για ετοιμασία χυλού, συγκρινόμενος με όλα τα άλλα δημητριακά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλλαγή στο μενού, π.χ. αντί/ή μαζί με νιφάδες βρώμης ή άλλα δημητριακά. Πολτοποιημένα φρούτα και λαχανικά είναι απλό και γρήγορο γεύμα χρησιμοποιώντας τον σκαστό
αραβόσιτο με Αμάρανθο της Allos. Απλώς ανακατέψτε τον με τα φρούτα πουρέ.

Ο Αμάρανθος είναι πράγματι χωρίς γλουτένη. Ο Αμάρανθος δεν περιέχει τα δύο είδη γλουτένης ή φυτικά είδη γλουτένης γλοιαδίνη και γλουταμίνη. Εάν ο Αμάρανθος μαγειρεύεται στην κουζίνα, στην αγνή του κατάσταση χωρίς να προστίθενται άλλα δημητριακά, τότε σίγουρα είναι κατάλληλος ως τροφή χωρίς γλουτένη. Εάν σερβίρεται ή συνδυάζεται με άλλα δημητριακά, τότε φυσικά δεν είναι πλέον χωρίς γλουτένη.

Δεν είναι δυνατό να καλλιεργηθούν επαρκείς ποσότητες Αμαράνθου στην Ευρώπη. Ο Αμάρανθος είναι ένα φυτό που απαιτεί για να αυξάνεται και να ωριμάζει ορισμένη και συνεχή ποσότητα ηλιακού φωτός, που επικρατεί σε περιοχές γύρω από τον Ισημερινό. Ωστόσο πειράματα που έχουν γίνει έδειξαν ότι μπορεί να καλλιεργηθεί στη Νότιο Γερμανία και στην Αυστρία, και φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τον αμάρανθο του Περού. Το αλεύρι αμαράνθου που χρησιμοποιείται είναι πάντα ολικής άλεσης. Ο πυρήνας του Αμαράνθου είναι «σφιχτά» ενωμένος με το περικάρπιο και τον βλαστό, τα οποία είναι και πλούσια σε φυτικές ίνες. Έτσι μεγαλώνει ο καρπός σαν κάτι το ενιαίο και τα χρήσιμα συστατικά που περιέχονται σε αυτόν διατηρούνται.

Θα συνεχίσουμε με τον Λιναρόσπορο και άλλες υπερτροφές.

Παστέλι με κινόα

Μπισκότα με σοκολάτα και Αμάρανθο


Πηγή : Terra Papers
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόκειται για μια πόλη στον Άρη; (VIDEO)


 Χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία της NASA, αποφάσισα να αλλάξω τον κόκκινο πλανήτη Άρη με το χρώμα της Γης. Αυτό είναι ό, τι πήρα!

Δείτε το video:




apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου

Η τοποθεσία Το Βίτσι (όρος Βέρνο), με υψόμετρο 2.128 μ. είναι γνωστό στους περισσότερους από τις μάχες του εμφύλιου πολέμου. Είναι κατάφυτο με δάση οξιάς (αλλά και βελανιδιάς, καστανιάς και ελάτου), ενώ σε μικρή έκταση πέριξ της κορυφής επικρατεί αλπικό τοπίο. Προσφέρει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον όλο το χρόνο και ειδικά το χειμώνα με τις «κρυσταλλωμένες» οξιές και το φθινόπωρο με τις κοκκινωπές αποχρώσεις του δάσους. Είναι βιότοπος, μεταξύ άλλων, για τις απειλούμενες με εξαφάνιση αρκούδες και λύκους. Σε μεγάλο βαθμό παραμένει ανέγγιχτο από την ανθρώπινη παρέμβαση και (ευτυχώς) «αναξιοποίητο».
Βρίσκεται στη νότια πλευρά του βουνού, κοντά στην κορυφή και τις εκεί εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Το χιονοδρομικό διαχειρίζεται ο Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καστοριάς (Σ.Χ.Ο.Κ.) και είναι ένα από τα ελάχιστα ΧΚ που έχουν απομείνει σε συλλόγους. Υπάρχει πάγιο πρόβλημα υποχρηματοδότησης, όπως παντού.
Μπορεί να είναι από τα μικρότερα, αλλά είναι ένα πανέμορφο χιονοδρομικό κέντρο, με τοπίο που αποζημιώνει τον επισκέπτη. Είναι ανοιχτό για σκι τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αλλά και καθημερινές κάποια μεσημέρια, όταν έχουν προπόνηση οι αθλητές του Σ.Χ.Ο.Κ. Διαθέτει σαλέ με καφετέρια και εστιατόριο, ένα συμπαθητικό μικρό bar στη βάση της κεντρικής και κατάστημα για ενοικιάσεις εξοπλισμού, όπου μπορείτε να κλείσετε και μαθήματα σκι. Το πάρκινγκ μπορεί να είναι πρόβλημα αργά τις Κυριακές.
Πίστες
Το υψόμετρο των πιστών είναι από τα 1.610 μ. μέχρι τα 1.850 μ. Η χιονοκάλυψη κρίνεται μέτρια (λόγω προσανατολισμού και υψομέτρου), αν και τα τελευταία χρόνια πάει αρκετά ως πολύ καλά.
Σύνολο πιστών: 3 + μια παιδική
Σύνολο αναβατήρων: 2
Οι πίστες είναι χαραγμένες ανάμεσα σε δέντρα οξιάς, έχουν κοινή αφετηρία και τερματισμό και εξυπηρετούνται από τον ίδιο αναβατήρα (ένα απλό -αλλά γρήγορο- συρόμενο "πιατάκι"). Η κορυφή του αναβατήρα σε βγάζει σε ένα σημείο με υπέροχη θέα στη λίμνη της Καστοριάς, από το οποίο διαλέγεις ποια πορεία θα ακολουθήσεις:
  1. 1. Πίστα Ντινογιαννη (κεντρική): Μπλε-κόκκινη πίστα, μήκους 1.000 μ., ευθεία και αρκετά πλατιά. Τα κόκκινα σημεία βρίσκονται στην αρχή και μέχρι μετά το μέσο. Υπάρχει πρόσβαση από το "διάδρομο" του lift σε ενδιάμεσα σημεία της πίστας, αν δεν θέλεις να βγεις στην κορυφή. Το περίεργο όνομά της το έχει πάρει από ένα δυσάρεστο γεγονός, αφού είναι "αφιερωμένη" σε δύο νέους αθλητές του συλλόγου της Καστοριάς, που σκοτώθηκαν σε ατύχημα, τον Ντίνο και τον Γιάννη.
  1. 2. Πίστα Φώφη (αριστερή περιφερειακή): Μπλε πίστα μήκους 1.300 μ. Βρίσκεται στα αριστερά του αναβατήρα, όπως ανεβαίνουμε. Ακολουθεί πολύ όμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος. Υπάρχει και ένα σημείο πρόσβασης πριν την κορυφή, για τους αρχάριους που θέλουν να αποφύγουν την κάπως πιο απότομη αρχή της.
3.Πίστα Αρκούδα (δεξιά περιφερειακή): Πίστα-δρόμος (1.900 μ.), που βρίσκεται στα δεξιά του αναβατήρα. Κατεβαίνοντας από το "πιατάκι" ακολουθείς δεξιά πορεία σε μια πράσινη-μπλε πίστα, που περνά μέσα από το δάσος και καταλήγει στο "πλατό" (στα τελευταία μέτρα πάρτε φόρα, γιατί αλλιώς δεν τη βγάζετε μέχρι το lift). Στην αρχή της διαδρομής είναι το μόνο σημείο που μπορείς να βγεις εκτός του πατημένου, με μηδενικές όμως κλίσεις (off piste για αρχάριους :D ). Προσοχή μόνο μην συναντήσετε την αρκούδα, από την οποία πήρε το όνομά της...
4.Πίστα παιδική-αρχαρίων: Στο "πλατό" στη βάση της κεντρικής βρίσκεται το baby lift. Η "πίστα" προσφέρεται για αρχική εκμάθηση σκι για κάθε ηλικία, γιατί είναι μακριά από τους υπόλοιπους σκιέρ, έχει μεγάλο πλάτος και λίγο κόσμο.
Ιωσήφ Χατζητιμοθέου
findkastoria
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ; ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΙ' ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;;;

* Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο
* Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ... «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!!


Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο…!!!
Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα…
Το Κ.Ι.Σ. πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να δέχεται περιουσίες εβραίων και να φορολογεί αυτούς, υποκαθιστώντας το ελλαδικό κράτος, γεγονός πρωτοφανές, είναι παράλληλα απαλλαγμένο και το ίδιο από την καταβολή φόρων, όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων του. Επιπλέον το Κ.Ι.Σ. δεν καταβάλλει κανέναν φόρο στο ελλαδικό κράτος για την απόκτηση, δωρεά, αγορά, οποιασδήποτε κινητής ή ακίνητης περιουσίας, ενώ παράλληλα δικαιούται να εισάγει αδασμολόγητα προϊόντα προς εβραϊκή χρήση.
Κατ’ επέκταση, το Κ.Ι.Σ. έχει συγκροτήσει όπως προκύπτει από τον εσωτερικό του κανονισμό, έναν αυτάρκη και αυτοδιοικούμενο οργανισμό που επεκτείνεται σε όλους τους νομοθετικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, διοικητικούς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς, οικονομικούς, κ.α. τομείς, υποδομή η οποία απαιτείται για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Τα προνόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος στο Κ.Ι.Σ. είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού με τον συγκεκριμένο κανονισμό του Κ.Ι.Σ., αυτοβούλως έχει δημιουργηθεί ένα "κράτος εν κράτη" από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα. Και μάλιστα, αυτό το "κράτος" δεν μετέχει σε καμία υποχρέωση έναντι του ελληνικού κράτους και απλά εισπράττει χωρίς ποτέ να αποδίδει τίποτε προς το ελληνικό δημόσιο...! (ολόκληρη η σχετική δημοσίευση βρίσκεται εδώ)
Μετά από αυτά, δικαίως αναρωτιέται ο γράφων, αλλά και ο κάθε έλληνας πολίτης: Και γιατί κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριοι βουλευτές, να πληρώνουν οι απλοί έλληνες πολίτες τη στιγμή που άλλοι έλληνες πολίτες (εβραίοι στο θρήσκευμα) δεν συμπαρατάσσονται στην στήριξη της οικονομίας αυτής της χώρας, αλλά και δεν συνδράμουν για την οικονομική της σωτηρία; Γιατί, άραγε, θα πρέπει εις έκαστος μισθωτός, συνταξιούχος ή δημόσιος υπάλληλος, να ανεχθεί την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν κάποιοι άλλοι (εβραίοι) πολίτες απολαμβάνουν ειδικής μέριμνας, προστασίας και ουσιαστικής απαλλαγής από τις εισφορές φόρων; Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως μεγάλες (έως τεράστιες) βιομηχανίες που λειτουργούν στη χώρα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ως φόρο και χάνονται πάρα πολλά δισεκατομμύρια ετησίως, λόγω ειδικού νόμου, με ποια σοβαρότητα έρχεται σήμερα το κράτος να κυνηγήσει τον μικροεπιχειρηματία που «φοροδιαφεύγει»;
Τα ερωτήματα, βέβαια, θα μείνουν ερωτήματα και κανείς δεν θα βρεθεί να απαντήσει, κυρίως λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων και δευτερευόντως λόγω ελλείψεως σοβαρότητας… «Το σύστημα είναι ένοχο», κύριε πρωθυπουργέ, και καλά θα κάνατε, τόσο εσείς όσο και το «τσίρκο» που έχετε ονομάσει κυβέρνηση, να επαναπροσανατολίσετε τις πολιτικές σας και την στάση σας απέναντι στον ελληνικό λαό…
Πολλοί βάζουν στοιχήματα, κύριε πρωθυπουργέ, εάν θα αντέξετε ως κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηματίζουν (κυριολεκτικά) την πολιτική σας ύπαρξη έως το τέλος του Μαΐου, οπόταν και θα ανακοινωθούν τα νέα (συμπληρωματικά) οικονομικά μέτρα, τα οποία θα είναι και η ουσιαστική ταφόπλακα της λαθροκυβέρνησης της οποίας σήμερα ηγείστε. Εάν σας αναφέρω πως ήδη συζητιέται που θα προσφύγετε για να ξεχάσετε την πολιτική σας πανωλεθρία (περί διωγμού θα πρόκειται ουσιαστικά) και γίνονται αναφορές για ΗΠΑ ή και για Σουηδία, φυσικά δεν θα γίνω πιστευτός (βλέπετε, ο Καραμανλής φρόντισε να «ξεχάσει» τον πόνο του στις Αυστριακές Άλπεις…), αλλά σας υπενθυμίζω πως εσείς είχατε δηλώσει ότι "ο πολιτικός έχει πάντα έτοιμη την βαλίτσα του πίσω από την πόρτα"… Και αναρωτιέμαι: Υπάρχει τόση αυτογνωσία στην πολιτική δειλία και στην ατολμία αντιμετώπισης των πολιτικών σας ευθυνών; Και το τελευταίο, δεν αφορά μόνο τους σημερινούς κυβερνώντες, αλλά και άλλους που έχουν ήδη φύγει από τη χώρα (Μαντέλης, Αδριανόπουλος και λίαν συντόμως έπεται δραματική συνέχεια)…
Η λαϊκή οργή, η αγανάκτηση και η αγωνία για την απόδοση του δικαίου, πρόκειται πολύ σύντομα να «τσακίσει» (κυριολεκτικά) όλη αυτή την πολιτική νομενκλατούρα των golden boys της οικονομίας και της πολιτικής, που άγονται και φέρονται εργαζόμενοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα και αδιαφορώντας πως ουσιαστικά συμβάλουν στον αφελληνισμό ή και στην σμίκρυνση της χώρας…
Δικαίωμά σας, κύριε πρωθυπουργέ να επιθυμείτε να κυβερνάτε… Δικαίωμά σας είναι να προσπαθείτε να εδραιώσετε το καθεστώς σας (περί καθεστώτος πρόκειται και όχι περί κυβερνήσεως) για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα… Τα πολιτικά σας ατοπήματα και οι ηθικές σας επιθέσεις εναντίον του ελληνισμού, τα κατ’ εξακολούθησιν ψεύδη σας και η δουλικότητα στις προσταγές των «μεγάλων», είναι αυτά που θα βρείτε μπροστά σας και που θα σας εξακοντίσουν στο πολιτικό «πυρ το εξώτερον»…
Εάν νομίζετε πως κυβερνάτε αυτόν τον τόπο, πως διαθέτετε πραγματική (και όχι εικονική) πυγμή, άμεσα οφείλετε να ανακοινώσετε δεκαετή αναδρομική καταβολή φόρων της εβραϊκής κοινότητας (καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας). Πιστέψτε με, ούτε θα φτωχύνουν (φυσικά και θα τους λείψουν τα χρήματα που θα δώσουν, αλλά σε έναν καλό εβραίο πάντα λείπουν τα χρήματα επειδή ζει γνωρίζοντας πως θα μπορούσε να έχει αποκτήσει περισσότερα), καθώς και όλων εκείνων των ελλήνων χριστιανών που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. Εκτός εάν στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες διαφόρων κατηγοριών, με βάση τη θρησκεία τους… και σε αυτή την περίπτωση, διαβλέπω πως –τελικά- οι χριστιανοί αποτελούν πολίτες γ’ κατηγορίας, αφού ως α’ κατηγορίας αντιμετωπίζετε τους εβραίους και ως β’ κατηγορίας τους μουσουλμάνους (οι οποίοι στην Ελλάδα χρήζουν ειδικής κρατικής μέριμνας σε πλείστες όσες των περιπτώσεων)…
Κύριε πρωθυπουργέ, η χώρα επτώχευσε επειδή εσείς οι πολιτικοί αγνοήσατε ηθελημένα (ή δεν γνωρίζατε) βασικούς κανόνες της οικονομίας, αλλά και της ηθικής… Εσείς λοιπόν οφείλετε να βρείτε την λύση και σταματείστε αυτή την φορολογική επιδρομή εναντίον των ελλήνων, οι οποίοι ούτε «έφαγαν», ούτε έκρυψαν, αλλά και ούτε κέρδισαν τίποτε περισσότερο από το μεροκάματο που βγάζουν με κόπο…Ζητείστε-απαιτείστε λοιπόν τα χρεωστούμενα (και όχι όλα, δεν χρειάζεται) από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα και το καθοδηγητικό της όργανο (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και να είστε βέβαιος πως όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα λυθούν ως διά μαγείας… (μην σας πω και πως οι τοκογλύφοι θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να μας δανείσουν και χωρίς τόκο…)!!!
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελεύθερη - Δωρεάν ή έστω Πάμφθηνη Ενέργεια σημαίνει εξασφαλισμένη ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ Ζωή για ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της Γης !

Υπάρχουν διάφορα επιτυχημένα συστήματα Ελεύθερης Ενέργειας, αλλά μόνο σε μυστικό πειραματικό - εργαστηριακό επίπεδο.
Αυτό οφείλεται στην αντίδραση των "διαπλεκόμενων" του πετρελαίου, στην έλλειψη ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ συνεργασίας μεταξύ των ερευνητών - εφευρετών και στην διαμάχη τους με τους συμβατικούς επιστήμονες για το αν υπάρχει ή όχι το"αεικίνητο".

Οι περισσότεροι από τους ερευνητές της Ελεύθερης Ενέργειας νομίζουν πως όταν ολοκληρώσουν τις πατέντες τους θα γίνουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Γής.
Oμως είναι ανώφελο να τις κατοχυρώσουν στα γραφεία ευρεσιτεχνών ( π.χ στον ΟΒΙ ), γιατί ο κάθε ανταγωνιστής τους μπορεί να τις αντιγράψει, ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ και μετά να τις κατασκευάσει νόμιμα.
Η μόνη λύση είναι αυτό που έκανε ο Adams :
Κράτησε μόνο την δόξα της ανακάλυψης, ενώ το οικονομικό copyright το προσέφερε ελεύθερα στην ανθρωπότητα.

Οι ερευνητές μπορούν να εκμεταλλευτούν την διαφήμιση του ονόματός τους για να στήσουν τις δικές τους βιοτεχνίες και γραμμές παραγωγής, μαζί με όλων των άλλων.

Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η διαφωνία με τους συμβατικούς φυσικούς για το αν οι νόμοι της θερμοδυναμικής έχουν εξαιρέσεις, για το αν ισχύουν σε όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και για το αν υπάρχει απόδοση μεγαλύτερη της μονάδας, δηλαδή το "αεικίνητο".

Αν μιλούσαν για απόδοση 99,99 % θα είχαν την αμέριστη βοήθεια της συμβατικής επιστήμης και τεχνολογίας !!!
Χώρια που η "Εξοικονόμηση Ενέργειας" χρηματοδοτείται από ένα σωρό προγράμματα της ΕΟΚ !!!

Το αργότερο μέχρι το 2013 θα μάθουμε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της αιθερικής ( τέσλα ) τεχνολογίας και της άμεσης διάσπασης του νερού με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της χρήσης ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων.

Μέχρι τότε υπάρχει μια τεχνολογία ελεύθερη από δικαιώματα χρήσης :
Αυτή την στιγμή και μερικά μέτρα μακριά μας , υπάρχει μια πατέντα που με μερικές μετατροπές, μερικά χρήματα και έναν έξυπνο μάστορα, μπορεί να καλύπτει σχεδόν δωρεάν όλες τις ενεργειακές ανάγκες μας !!!

Είναι ο κινητήρας του ψυγείου μας και του κλιματιστικού μας !!!
Δηλαδή ένας κινητήρας δυαδικού κύκλου όπως είναι οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ ( ώστε να αγοράζονται μόνον από τους πλούσιους ) κινητήρες Stirling και Carnot !

Απλώς αντιστρέφουμε την λειτουργία του :
Του δίνουμε ζέστη ή κρύο - δηλαδή διαφορά θερμοκρασίας - και μας δίνει ηλεκτρικό ρεύμα !!!

Ο εφευρέτης Μιχάλης Καλογεράκης ( http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=737299&srv=86 ) έχει μια σπουδαία ιδέα :
Yπάρχουν πολλοί φθηνοί, μεταχειρισμένοι κινητήρες ψυγείων και κλιματιστικών, στους οποίους μπορούμε να συνδέσουμε μια μπιέλα ή ακόμα καλύτερα μια τουρμπίνα !
Επιπλέον είναι σχετικά εύκολο στους μηχανουργούς να αντιγράψουν την αρχή λειτουργίας αυτού του μοντέλου :
www.atas.gr/product.php?products_id=4340

Η διαφορά θερμοκρασίας ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ ΒΑΘΜΟΙ !!!

Ολη η ιστορία είναι ένα αέριο που υγροποιείται στους "Χ" βαθμούς κελσίου και εξατμίζεται στους "Χ" + 5 βαθμούς κινώντας ένα έμβολο ( μπιέλα ) ή ακόμα καλύτερα μια φτερωτή ( τουρμπίνα ) !

Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει μια διαφορά θερμοκρασίας 5 βαθμών μπορούμε να έχουμε πάμφθηνο ηλεκτρικό ρεύμα, πάμφθηνο υδρογόνο κλπ

Για την πάμφθηνη έως δωρεάν δημιουργία αυτής της διαφοράς θερμοκρασίας είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν διάφορα συστήματα μόνα τους ή σε διάφορους συνδυασμούς π.χ :

Θυμάστε τις καλοκαιρινές βουτιές ?
Μερικά μέτρα πιό κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας η ψύχρα είναι αισθητή !
Το 1975 κάποιοι επιστήμονες που δεν είχαν καταλάβει γιατί έγινε η κρίση του πετρελαίου, πρότειναν την χρησιμοποίηση αυτής της διαφοράς θερμοκρασίας για την τροφοδοσία ηλεκτρογεννητριών Stirling !

Φυσικά υπάρχουν και τα ιαματικά θερμά νερά, αλλά η μη χρησιμοποίηση της Γεωθερμίας στην χώρα μας είναι ένα τρομερό και τεράστιο σκάνδαλο καθαρής προδοσίας.

Επαγωγική θέρμανση - εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τεχνολογία.
Καύση αερίου Μπράουν ( ΗΗΟ ) ή υδρογόνου.
Αβαθή γεωθερμία ( ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 17 ΒΑΘΜΩΝ ΚΕΛΣΙΟΥ που κινεί γεωθερμικές αντλίες θερμότητας )
Συστοιχίες κινητήρων Adams ( http://www.google.gr/search?q=adams+motor&hl=el&client=firefox-a&hs=luW&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=j6ZDT8eEA-uO4gS_rOiZCA&ved=0CDAQsAQ&biw=1024&bih=629

http://aeikinito.pblogs.gr/2011/04/o-kinhthras-toy-adam-anta-h-adams-motor.html ),

Φθηνές εφαρμογές ηλιοθερμίας ( Ιδιοκατασκευές - Φτιάξτο Μόνος Σου - DIY ) :

Θερμοσίφωνας ( πολλές πατέντες, οι πιό απλές χρησιμοποιούν μαύρες δεξαμενές, μαύρους σωλήνες ποτίσματος, μαύρα μπουκάλια, καθώς και ημικυλινδρικά κάτοπτρα)
Παραβολικό κάτοπτρο διαμέτρου ενός μέτρου ( π.χ http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=osN9XtybEGY )
Φούρνος ( http://www.iqsolarpower.com/solarcooker.htm και http://www.ftiaxno.gr/2012/01/blog-post_28.html#more )
Ηλιακή Ψύξη - εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τεχνολογία !

Μικρή ανεμογεννήτρια και λίγα φωτοβολταϊκά πάνελς μοντέρνας τεχνολογίας που εκμεταλλεύονται και την υψηλή θερμοκρασία που παράγουν.

Ενισχυτές ισχύος : Πολύσπαστα, βαρούλκα, "γρανάζια" προχωρημένης τεχνολογίας, ηλεκτρο-υδραυλικοί μηχανισμοί.

Υπάρχει μια ανεπιβεβαίωτη ακόμα πληροφορία ότι οι Κινέζοι ( οι οποίοι ΔΕΝ έχουν πετρέλαιο !! ), είναι έτοιμοι να στήσουν γιγαντιαίες γραμμές παραγωγής μικρών ( έως 10 κιλοβάτ ) και φθηνών ( κάτω από 1000 ευρώ το κιλοβάτ ), ηλεκτρογεννητριών Stirling !!!

Με αυτή την τιμή ίσως μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα !
Οποιοι έχουν τεχνικές γνώσεις ψύξης - θέρμανσης - ηλεκτρολογίας - μηχανολογίας και ενδιαφέρονται ας επικοινωνήσουν μαζί μου.
Υπάρχει μόνον ένας όρος :
Εαν υπάρξει κάποιο έργο, θα ενταχθεί στην Ανοικτή Πρόσβαση ( www.openaccess.gr ) και θα είναι τύπου "Φτιάξτο Μόνος Σου" ( DIY ), με ΟΛΕΣ τις πληροφορίες και λεπτομέρειες κατασκευής ελεύθερες, διαθέσιμες και δημοσιευμένες.

http://www.google.gr/search?q=stirling+motor+diy&hl=el&client=firefox-a&hs=qdY&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zfZET6uAF8jsObbL6JwC&sqi=2&ved=0CFEQsAQ&biw=1024&bih=629

http://www.windstuffnow.com/main/stirling_generator.htm

Από την Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών :
http://www.rc-boats.gr/index.php?topic=2990.0
Ο καταπληκτικός φαρμακοποιός του Βόλου :
http://www.rc-boats.gr/index.php?topic=2741.0

Ελεύθερη - Δωρεάν ή έστω Πάμφθηνη Ενέργεια σημαίνει πάνω από όλα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ για ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της Γης !
Ο νέος εξελικτικός κύκλος της ανθρωπότητας βασίζεται στην ενεργειακή αυτοδυναμία του κάθε Γήινου Πολίτη !
Για να την πραγματοποιήσουμε είναι απαραίτητη Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ !


eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με στελέχη της «Εγνατίας» για τον κάθετο Φλώρινα - Νίκη

Στελέχη της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριο Ηλιάδη, με αφορμή την έναρξη κατασκευής του κάθετου άξονα Φλώρινα – Νίκη.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για όλα όσα αφορούν το έργο, το χρονοδιάγραμμα, τον τρόπο κατασκευής και τις προοπτικές που θα δώσει στην περιοχή.

Από την πλευρά του κ. Ηλιάδη, εκτός των άλλων, τέθηκε και το πρόβλημα των γεωργοκτηνοτρόφων του Αρμενοχωρίου, θέμα το οποίο έχει μελετηθεί και έχει δοθεί λύση, όπως διαβεβαίωσαν τα στελέχη της εταιρείας.
Παράλληλα, τόνισαν πως κύριο μέλημά τους είναι η ανάπτυξη καλών σχέσεων με τους πολίτες και τους φορείς της Φλώρινας και πως θα βρίσκονται κοντά τους για όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.


radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Σαπίζουν στις αποθήκες οι απούλητες πατάτες στην Εορδαία


Σε απόγνωση βρίσκονται οι πατατοπαραγωγοί της Δυτικής Εορδαίας καθώς απούλητες μένουν οι πατάτες στις αποθήκες, την ώρα που η αγορά έχει κατακλυστεί από εισαγόμενη πατάτα.


Μεγάλο μέρος της παραγωγής στη Δυτική Εορδαία, πάνω από 1000 τόνοι πατάτας, σαπίζουν στις αποθήκες, καθώς παρέμειναν απούλητες και εκτός από τις ζημίες που προξένησε ο παγετός τον φετινό χειμώνα, οι ελάχιστες πατάτες που αγοράζουν οι -έμποροι από τον Φούφα για παράδειγμα, αγοράζονται το πολύ προς 0,18- 0,20 λεπτά το κιλό, την ώρα που στα ράφια των μανάβικων και των σούπερ μάρκετ ο καταναλωτής τις πληρώνει 0,60 ευρώ ή 0,80 λεπτά.

«Οι πατατοπαραγωγοί του Φούφα έχουν περιέλθει σε απόγνωση τη φετινή χρονιά», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φούφα Νικόλαος Βόρσιας, η οικογένεια του οποίου μάλιστα διατηρεί αγρόκτημα και μονάδα διαλογής, τυποποίησης, συσκευασίας νωπής αποφλοιωμένης πατάτας.

«Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τους πατατοπαραγωγούς του χωριού μας, καθώς από τη φετινή παραγωγή που ανήλθε σε 3000-4000 τόνους παραμένουν απούλητες τουλάχιστον 1000 τόνοι πατά τας», ανέφερε ο κ. Βόρσιας. Κι επισήμανε ότι οι ποσότητες που διατίθενται στη λιανική, στη λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας και στις υπόλοιπες λαϊκές της Δυτικής Μακεδονίας, δεν αποφέρουν σημαντικά έσοδα στους παραγωγούς. Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του για το πώς θα μπορέσουν οι παραγωγοί να καλύψουν το κόστος της περσινής παραγωγής, καθώς ενώ φθάνει η περίοδος της σποράς οι παραγωγοί δεν έχουν ξεχρεώσει τα έξοδα για τις καλλιέργειές τους και χρωστούν στους γεωπόνους, για λιπάσματα και φυτοφάρμακα και φυσικά δεν μπορούν να προμηθευτούν σπόρο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δυτικής Εορδαίας και υπεύθυνο για αγροτικά θέματα Στέφανο Μπίγγα, «αυτό που έχει γονατίσει πραγματικά τους παραγωγούς πατάτας είναι ότι γίνονται αθρόες εισαγωγές και χτυπιούνται οι τιμές της ντόπιας πατάτας σε τιμές κόστους, παρά το γεγονός ότι η ντόπια πατάτα Φούφα είναι ασύγκριτα ανώτερης ποιότητας».

Ο κ. Μπίγγας εξέφρασε μάλιστα γενικότερα τον προβληματισμό του για το αύριο, καθώς όπως είπε, αυξάνει μέρα με τη μέρα ο κόσμος που αρχίζει να επιστρέφει και να ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, οπότε θα υπάρχει προσεχώς μεγαλύτερη παραγωγή που δεν είναι βέβαιο αν θα μπορεί να απορροφηθεί από την αγορά.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ιπτάμενος δίσκος προσγειώνεται στο Νέο Μεξικό (βίντεο)

Στο βίντεο φαίνεται ένας ιπτάμενος δίσκος μεγάλων διαστάσεων να κινείται σε μικρή απόσταση από το έδαφος, με μεγάλη ταχύτητα.
Την πορεία του UFO ακολουθεί ένα αυτοκίνητο, που κινείται σε δρόμο παράλληλα με αυτό. Ένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου καταγράφει με κάμερα το UFO....

Κάποια στιγμή, ο ιπτάμενος δίσκος φτάνει στον προορισμό του, αιωρείται για λίγο και στη συνέχεια προσγειώνεται σε σημείο που φέρεται να βρίσκεται κοντά στο διάσημο Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.
Το βίντεο ανέβασε στο YouTube ο Στίβεν Χάναρντ, από τη βρετανική ομάδα «Εξωγήινη Αποκάλυψη» με το σχόλιο: «Πιθανή διαρροή ενός UFO που προσγειώνεται κάπου στο Νέο Μεξικό».
Πάντως, πολλοί χρήστες δεν πείστηκαν

UFO Scout Ship Lands In New Mexico? 2012
StephenHannardADGUK

Ε-ΡΟΔΙΟΣ: Παρατηρήστε το ΑΤΙΑ, λίγο πριν χαθεί πίσω από το κτήριο για να προσγειωθεί, στο τέλος του βίντεο, ότι φέρει σήμα επάνω του, ενα κύκλο με το πεντακτίνιο αστέρι, σήμα της USAIRFORCE!!! Τα συμπεράσματα δικά σας

Διαβάστε περισσότερα » »

"Με αυτούς λήστευα το Δημόσιο"

Ο ωμός τρόπος με τον οποίο ορισμένα «επίορκα» στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών καταλήστευαν και καταληστεύουν τα δημόσια ταμεία, προκύπτει από τον απολογισμό «καριέρας» της εφοριακού, κυρίας Γεωργίας Γεωργιάδου.
Είναι από τις λίγες φορές που πρώην κρατικός υπάλληλος ο οποίος έζησε από μέσα την κομπίνα του ΦΠΑ, σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει τα ένοχα, επτασφράγιστα, μυστικά της φορολογικής διοίκησης. Όλα όσα συμβαίνουν, αλλά δεν ανιχνεύονται από τις ΕΔΕ και τις πορισματικές εκθέσεις των Οικονομικών Επιθεωρητών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σήμερα όμως η κυρία Γεωργιάδου δεν έχει κάτι να χάσει.
Διαβιεί κρατούμενη στις φυλακές Διαβατών όπου...
εκτίει πολυετείς ποινές κάθειρξης. Πληρώνει για όλα όσα έκανε ή δεν έκανε κατά τη διάρκεια της 32χρονης θητείας της ως υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.
Όχι μόνη της, μαζί με άλλους, όπως παραδέχεται κυνικά μέσω υπομνήματος που κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr.
Το χρονικό
Η πρώην εφοριακός διορίσθηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών το 1972. Υπηρέτησε στις Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης ενώ κάποιο διάστημα «πέρασε» και από τη Δ.Ο.Υ. Κιλκίς. Σε όλες τις παραπάνω Δ.Ο.Υ. υπηρέτησε ως απλή υπάλληλος, σε τμήματα φορολογίας εισοδήματος, στο τμήμα Δικαστικού και στο τμήμα Ελέγχου μικρών επιχειρήσεων που τηρούσαν βιβλία Α’ και Β’ κατηγορίας.
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας της δεν υπήρξε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, ούτε μία έκθεση αξιολόγησης από τους, κατά καιρούς, Προϊσταμένους της που να αναφέρει τίποτα μεμπτό ή επιβαρυντικό εις βάρος της. Αντιθέτως, ήταν όλες άριστες όπως λέει.
Η «αμαρτωλή» Δ.Ο.Υ.
Στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης μετατέθηκε το 1995 και υπηρέτησε στην αρχή ως υπάλληλος γενικών καθηκόντων. Δηλαδή, εξυπηρετούσε διαφορετικά τμήματα, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας που υπήρχε.
Με το αντικείμενο του Φ.Π.Α. δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μέχρι τότε, έτσι ο τότε Προϊστάμενός της, Πρίαμος Τσάκουρης, μαζί με κάποιους υπαλλήλους που εργαζόντουσαν στο τμήμα Φ.Π.Α., της έδειξαν τη διαδικασία επιστροφής την οποία τηρούσαν, όπως αναφέρει στο υπόμνημα, από το 1987.
«Τα βιβλία του τμήματος τα τηρούσε ο Προϊστάμενος, ο οποίος παρελάμβανε και τις αιτήσεις επιστροφής Φ.Π.Α. τις οποίες χρέωνε εκ περιτροπής στους υπαλλήλους του τμήματος. Όταν απουσίαζε αυτός, παραλαμβάναμε και εμείς αιτήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το 1997 έγινε διαχωρισμός της Α’ Δ.Ο.Υ. με αποτέλεσμα πολλοί υπάλληλοι να μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας. Το Μάρτιο το1998, ο Προϊστάμενος του τμήματος Φ.Π.Α. μεταφέρθηκε στη Δ.Ο.Υ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης με την κυρία Γεωργίαδου να αναλαμβάνει πλέον ως επικεφαλής του τμήματος.
Τα δωράκια και το 70%
Το τμήμα, το 2000, ήταν στελεχωμένο από τρείς υπαλλήλους, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, δεν γνώριζαν το αντικείμενο. Η κυρία Γεωργιάδου, κατ’ εντολή του Εφόρου κ. Ευστράτιου Βουργαζάκη, ανέλαβε να διεκπεραιώνει τις επιστροφές Φ.Π.Α.
«Οι επιστροφές Φ.Π.Α. γίνονταν από εμένα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τις έκαναν κα οι προηγούμενοι από μένα υπάλληλοι και Προϊστάμενοι. Δηλαδή, συνέχισα να τηρώ όσα βιβλία τηρούσαν οι προηγούμενοι στο τμήμα και να παίρνω όλα τα δικαιολογητικά που έπαιρναν και αυτοί» σημειώνει.
Όλα κυλούσαν κανονικά έως ότου που κάποια στιγμή ο Έφορος κ. Βουργαζάκης την κάλεσε στο γραφείο του και της είπε ότι στο τμήμα Φ.Π.Α., θα φέρνουν κάποιοι επιχειρηματίες χρήματα εν είδη ευγνωμοσύνης. Επειδή δεν καθυστερούν οι επιστροφές…
«Αυτά τα χρήματα εγώ έπρεπε να τα παίρνω, να του δίνω το 70% και αυτός θα το μοιραζόταν με τον Επόπτη Ελέγχου, τον Διευθυντή του Ταμείου, με τον Επιθεωρητή, συνδικαλιστές και άλλους ανώτερους. Τα υπόλοιπα 30%, θα τα έδιναν στους υπαλλήλους του τμήματος Φ.Π.Α.» αναφέρει η κυρία Γεωργιάδου.
Απόντες οι Οικονομικοί Επιθεωρητές
Το δίλλημα, μεγάλο. Η εφοριακός θα έπρεπε να διαλέξει είτε να παραιτηθεί από την Υπηρεσία είτε να πράξει όπως της είπε ο Προϊστάμενός της. Παράλληλα, την εμφάνισή τους έκαναν και κάποιες απειλές, οι οποίες στρέφονταν τόσο κατά της ίδιας όσο και της οικογένειά της, με αφορμή την καθυστέρηση κάποιων αιτούμενων επιστροφών.
Αυτό όπως λέει ήταν το μεγαλύτερο λάθος της, καθώς δέχτηκε να «γίνει κρίκος της παράνομης αλυσίδας». Την ίδια ακριβώς στάση, με τον κ. Βουργαζάκη, κράτησαν, όπως λέει, και οι επόμενοι έφοροι.
Τόσο ο κ. Ιωάννης Πεχλιβανίδης, ο κ. Λάζαρος Σουμελίδης όσο και η κυρία Αντωνία Καρακουλάκη, ζητούσαν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Το περίφημο 70%...
Και σε αυτή την περίπτωση οι Οικονομικοί Επιθεωρητές έλαμψαν δια της απουσίας τους. Η εφοριακός επισημαίνει πως οι αρμόδιοι επιθεωρητές δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ελέγξουν τον τρόπο που γίνονταν οι επιστροφές.
«Δεν ήρθε ποτέ ο αρμόδιος Επιθεωρητής να κάνει έστω και μια παρατήρηση σχετικά με το πώς γίνονταν ή έπρεπε να γίνεται η επιστροφή Φ.Π.Α. Ποτέ δεν έγινε κανένας σχετικός έλεγχος», καταλήγει. 

Δείτε το υπόμνημα




Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
http://www.zougla.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Η νέα εποχή των παγετώνων θα αρχίσει το 2014


Ρώσοι επιστήμονες παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή του τέλους του κόσμου. …Σύμφωνα με την γνώμη τους σε δύο χρόνια στην Γη θα προκύψει απότομη ψύξη. Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον δύο αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο.
Ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ, διευθυντής του τμήματος διαστημικών ερευνών του αστεροσκοπείου Πούλκοβσκαγια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δηλώνει πως ο πλανήτης άρχισε να παγώνει. Μελετώντας την συχνότητα αλλαγών της ηλιακής δραστηριότητας, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για τις ερχόμενες παγκόσμιες ανόδους θερμοκρασίας και ψύξης.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταθερά να πέφτει από το 2014. Το μέγιστο ψύχος θα σημειωθεί το 2055, συν-πλην 11 έτη», – υποστηρίζει ο επιστήμονας.
Η ψύξη θα προκαλέσει μείωση των περιοχών καλλιέργειας. Εκτός των προβλημάτων με τα τρόφιμα θα είναι πιο δύσκολη η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις βόρειες περιοχές. Τα προβλήματα με την παροχή θέρμανσης θα κλιμακωθούν. Το ψύχος θα επηρεάσει πολλούς, σχεδόν όλους, αλλά κυρίως τις βόρειες χώρες», – προειδοποιεί ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ.
Η προβλεπόμενη παρατεταμένη ψύξη μπορεί να είναι η πέμπτη μικρή περίοδος παγετώνων τους τελευταίους εννέα αιώνες. Παρόμοιες κλιματικές αλλαγές είχαν εντοπιστεί τον XIII, XV, XVII και XIX αιώνα.
«Όπως συχνά συμβαίνει, στην αρχή όλοι λένε, πως όλα αυτά είναι ανοησίες, δεν είναι επιστήμη, δεν μπορούν να συμβούν, ύστερα λένε πως κάποια λογική υπάρχει σε αυτό, ότι και εμείς έτσι πάντα σκεφτόμασταν. Η αναγνώριση της θεωρίας ψύξης πραγματοποιείται σε όλον τον κόσμο», – είπε ο επιστήμονας.

Διαβάστε περισσότερα » »

Διαδραστικό ταξίδι στο σύμπαν μ΄ένα κλικ. Κάντε το!



Διαδραστικό γράφημα με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.
Αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις τροχιές και τις θέσεις των πλανητών και αστερισμών κάθε εποχή, με κλικ επάνω σε κάθε κουκίδα αστεριού βλέπετε ποιό είναι, παγώνετε την εικόνα για καλύτερη παρατήρηση, αλλάζετε θέση από την γή στον ήλιο και ξανά, το μεγενθύνετε η το απομακρύνετε κ.α.
Kαταπληκτικό!


Πατήστε εδώ για να αρχίσετε το ταξίδι solarsystemscope











ONALERT
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΟΛΦΑΝΓΚ

Προς   Αθήνα Α.Ε. Κύριο                                                       24-02-12
Βόλφανγκ  Σόιμπλε     Προσοχή!!!
Υπουργό Οικονομικών             ----------------      
Βερολίνο-Γερμανία     ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εξοχώτατε  Κύριε  Υπουργέ,

                  Θέμα: Μισθοί-Συντάξεις & Τιμές Αγαθών:
      -------------------------------------------------------------------------
Άκουσα από τα ΜΜΕ ότι σκοπόν έχετε να φέρετε στην Ελλάδα τα επίπεδα μισθών-συντάξεων, στα επίπεδα Βαλτικών χωρών (Εσθονίας), και Βαλκανικών χωρών (Βουλγαρίας-Αλβανίας, κλπ.)

Ξεχνάτε όμως ότι οι τιμές των αγαθών και προ’ι’όντων στην Ελλάδα ευρίσκονται στα επίπεδα Γερμανίας ή και υψηλότερα.

Οι τιμές του αγαθού που λέγεται ΦΩΣ , (στην Ελλάδα το λέμε
ΔΕΗ),  έρχονται κάθε δίμηνο Ευρώ 900,00 (με το τέλος ακινήτων),  σε κάθε οικογένεια, ενώ στην Εσθονία και Βουλγαρία, έρχονται στους καταναλωτές, μάξιμουμ  50,00 Ευρώ.



Οι τιμές στα SUPERMARKETS  στην Ελλάδα, είναι τόσο υψηλά, που για να γεμίσει το καροτσάκι της νοικοκυράς, θέλει  250 Ευρώ, ενώ στην Εσθονία και Βουλγαρία θέλει  50,00  Ευρώ.

Η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα είναι Ευρώ 1,75 το λίτρο, ενώ στην Εσθονία-Βουλγαρία είναι 0,75 Ευρώ το λίτρο.

Τα επίπεδα των φόρων στην Ελλάδα, είναι χιλιαπλάσια υψηλότερα από τις Βαλτικές ή Βαλκανικές χώρες.

Τούτου δοθέντος, σαν οικονομολόγος που είσθε, πρέπει να καταλάβετε και εξισώσετε τα επίπεδα μισθών- συντάξεων, με τα επίπεδα τιμών αγαθών, προ’ι’όντων, και φόρων.

Αφού επιτύχετε μείωση τιμών των αγαθών, και άλλων προ’ι’όντων, τότε το συζητάμε για μισθούς-συντάξεις, αφού θέλετε εσωτερική υποτίμηση.
Εδώ και τώρα εσωτερική υποτίμηση και στις τιμές!!!

Οι τιμές των φόρων –κατά μέσο όρο- είναι για τους Έλληνες
Ευρώ 5,000.00 ετησίως,  ενώ για Εσθονούς και Βούλγαρους-Ρουμάνους, είναι 100.00  Ευρώ.

Η ανισότητα αυτή συντάξεων- τιμών αγαθών- και φόρων, ανάγεται στην ειδικότητα του ψυχιάτρου, είναι για τρελοκομείο,  και φρενοκομείο, και  είναι απαράδεκτη για Οικονομολόγο του δικού σας διεθνούς κύρους και επιπέδου.

Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί  σε  ψυχίατρο-οικονομολόγο!!!
Οι δικοί μας πολιτικοί έχουν έλλειμμα φρενών.

Στη Ελλάδα για υπουργούς οικονομικών έχουμε συνταγματολόγους, κοινωνιολόγους, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, και φαναρτζήδες, που φέρνουν όλη αυτή τη τρελοκατάσταση, μαζί με τους «ειδικούς» της τρόικα εδώ.

Απευθύνομαι σε σας, διότι σαν μέλος της Ευρωζώνης, αυτή η τρελοκατάσταση και ανισότητα επιρρεάζει το κοινό μας νόμισμα.

Απευθύνομαι σε σας, διότι σαν μέλος της Ευρωζώνης, και με τη δραστηριότητα που επιδεικνύετε,  έχετε αναλάβει σαν αρμόδιος
Οικονομολόγος, τη θεραπεία της φρενοβλαβούς Ελληνικής Οικονομίας.
Η περίπτωση της Ελλάδος είναι για φρενοκομείο, και χρειάζεται ψυχίατρο-οικονομολόγο διεθνούς κύρους.

Επί  τούτοις  διατελώ,

                                          Με  εκτίμηση

                                         Αντώνης  Γρυπαίος
                                         Διεθνολόγος.-

Προς  Α.Ε.  Πρέσβη  της  Γερμανίας
Αθήνα
----------------------------------------------
Παρακαλώ πολύ, να προωθήσετε αυτή την επιστολή
στον Εξοχώτατο Κύριο  Βόλφανγκ  Σόιμπλε,
δεόντως  μεταφρασμένη  στη  γλώσσα σας.

Διαβάστε περισσότερα » »