Πολλές φορές έχω γράψει για πράγματα που ο δήμος έπρεπε να κάνει και δεν τα έκανε, για αμέλεια, για αδιαφορία, ακόμα και για ανικανότητα. Αλλά για την εικόνα  των άδειων κάδων, με τις γεμάτες με σκουπίδια σακούλες τριγύρω, σίγουρα δεν φταίει ο δήμος.





         
Φταίει η αμορφωσιά μας, η βαριεστημάρα μας, ο ωχαδελφισμός μας, η έλλειψη παιδείας μας, η τσάμπα μαγκιά μας, η αντικοινωνικότητα μας, η αδιαφορία μας, η ασυνειδησία μας, το δε βαριέσαι που ξεστομίζουμε σε κάθε ευκαιρία και πολλά άλλα που θα γέμιζαν σελίδες ολόκληρες και περιλαμβάνουν αυτό το στερητικό άλφα , που μας στερεί πολλές ιδιότητες αυτού που λέγεται πολιτισμός.
Η εικόνα είναι καθημερινή, άρα δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Οι υπεύθυνοι είναι όλων των ηλικιών, είτε από τα τριγύρω καταστήματα αλλά και σπίτια, όχι όλα βέβαια. Εγώ προτείνω δύο λύσεις: Η δημοτική αστυνομία να κάνει επιτέλους την δουλειά της. Να εντοπίσει τους υπεύθυνους. Και ή να επιβάλει πρόστιμα ή οι άνθρωποι που μαζεύουν τα σκουπίδια και έχουν επιφορτιστεί και με το καθήκον να βάζουν τις σακούλες στους κάδους να τις παίρνουν και να τις αφήνουν έξω από τις πόρτες τους, έτσι όπως αυτοί τις αφήνουν έξω από τους κάδους.

Σεφθελής Χρήστος
kozan.gr