Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

ΕΡΓΟ ΣΗΜΙΤΗ ΚΙ ΑΥΤΟ
Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα επί 38 συναπτά έτη, ήταν η γέφυρα του Ρίου Αντίρριου, το κόστος κατασκευής της και κυρίως, η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση παραχώρησης της εκμετάλλευσης των διοδίων μέχρι το έτος 2039 για ένα έργο που το πλήρωσε το ελληνικό κράτος, δηλαδή όλοι μας.
Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:
· Το 10% ( 74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
· Το 40% ( 296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
· Το υπόλοιπο 50% ( 370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ. Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου έκοψαν;)
Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%.Δεν είναι κι άσχημα!
Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής στο έργο.Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.(σ.σ. ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ: Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.)
Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με τέτοιους όρους δούλευε.
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης, χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μαλάκας; Ναι, υπάρχει. Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς.
Από πλευράς του Έλληνος φορολογουμένου, η κατάσταση έχει ως εξής:· 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και· 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35ετία) πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης.
Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις. Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτό που λένε «Τρεις Γέφυρες»).
Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται ΣΔΙΤ- «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και διαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες.
Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια, ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών. Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν.
Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια. Αλλά όχι. Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της.
Αυτό πανηγύριζε ο Λαλιώτης όταν έτρεχε λαμπαδηδρόμος πάνω στη γέφυρα με το σορτσάκι και την ολυμπιακή δάδα: ότι μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας, βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουνε το έργο χωρίς να φάνε τα λεφτά σε μίζες (πράγμα που δεν καταφέρανε π.χ. με το Κτηματολόγιο) και ο τρόπος αυτός είναι να μας κοστίζει τρεις φορές πάνω από την αξία του, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ιδιώτης έβαλε το 10%. Αληθινά υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο.
Αλλά το πιο άσχετο απ' όλα είναι αυτές οι επικλήσεις στον Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε τη ζεύξη Ρίου Αντιρρίου για να φέρει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν οραματίστηκε τη ζεύξη για να περνάνε ΙΧ, που άλλωστε τότε δεν υπήρχαν καν. Την οραματίστηκε για να περάσει το τρένο. Και από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου τρένο δεν περνάει, με συνειδητή πολιτική απόφαση, για να μη μειώνει τα περιθώρια κέρδους της κοινοπραξίας που την εκμεταλλεύεται. (Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν περνάνε λεωφορεία από την Αττική Οδό).
Υπ' αυτήν την έννοια, το όραμα του Τρικούπη όχι μόνο δεν υλοποιείται, αλλά καθίσταται ακόμα πιο ανεδαφικό, αφού πλέον για να περάσει τρένο πρέπει να γίνει υποθαλάσσια σήραγγα –
νέοι εργολάβοι, νέος δανεισμός, νέες επωφελείς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ή να το περνάνε απέναντι με το φεριμπότ.
Oλ' αυτά είναι αμφίβολα για τα επόμενα 35 χρόνια, που το πέρασμα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, σκληρούς και αποφασισμένους φραγκοφονιάδες, αλλά οι κάτοικοι της υποανάπτυκτης Ηπείρου που περιμένουν το τρένο από την εποχή του Τρικούπη, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Προσοχή! Λογισμικό "κλέβει" στοιχεία από το κινητό σας.




Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι χρησιμοποιούν smartphones, αφού εντοπίστηκε συσκευή που παραβιάζει το απόρρητο και κλέβει τα προσωπικά σας δεδομένα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη ένας 33χρονος στο Ηράκλειο, ο οποίος πουλούσε απροκάλυπτα μέσω ιστοσελίδας ειδικό λογισμικό για υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones!!!

Μάλιστα το λογισμικό ήταν τόσο εξελιγμένο που παρείχε τη δυνατότητα «εμφάνισης» του τηλεφωνικού αριθμού των «απορρήτων» κλήσεων, ενώ κατέγραφε και τα γραπτά μηνύματα, καθώς και την γεωγραφική θέση.

Ο 33χρονος κατηγορείται για κακουργηματικές παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών και στην πρόκληση για τέλεση κακουργήματος, από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των -38.200- ευρώ.


Star
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη ο "Δράκος" του Διαδικτύου

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Μία αρρωστημένη πλεκτάνη ξετύλιξαν με μεθοδικότητα οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έπειτα από καταγγελίες που έγιναν, η Δίωξη προχώρησε σε εκτεταμένες πολύμηνες έρευνες και τελικά κατάφερε να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του επονομαζόμενου… «Δράκου των Δικτύων».

Πρόκειται για έναν 26χρονο άνεργο από τη Δράμα. Το σπίτι του αποτελούσε το ορμητήριο για τους εκβιασμούς και τη σεξουαλική παρενόχληση των δεκάδων ανήλικων κοριτσιών που είχαν πέσει στα δίχτυα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ο 26χρονος, μέσω Facebook, «αλίευε» τα ανυποψίαστα θύματά του, προσποιούμενος φωτογράφο γνωστού περιοδικού!

Ο δράστης αρχικά έκλεινε ραντεβού με τις ανήλικες και ζητούσε απ’ αυτές να φωτογραφηθούν μόνες τους με μαγιό. Στη συνέχεια απαιτούσε να τραβήξουν γυμνές φωτογραφίες και να του τις αποστείλουν. Πολλές κοπέλες υπέκυπταν.

Ύστερα από αρκετές ημέρες και έχοντας επιτελέσει το «αρρωστημένο έργο» του, εκβίαζε τα ανήλικα ότι, σε περίπτωση που δεν δέχονταν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του, θα δημοσιοποιούσε τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είχε διαρρεύσει στο Internet χιλιάδες φωτογραφίες, ενώ αναζητούνται κι άλλα άτομα που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση.

H καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη


Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε γίνει καταγγελία μιας 45χρονης ότι άγνωστοι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφιση σε γνωστό περιοδικό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 26χρονος δράστης, αφού τηλεφώνησε στη 15χρονη και της συστήθηκε ως επαγγελματίας φωτογράφος, επιδίωξε συνάντηση μαζί της, με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου. Παράλληλα, της ζήτησε την αποστολή, μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφιών της με μαγιό.

Στη συνέχεια, απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, αν δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα, μέσω Διαδικτύου. Επιπλέον, η ανήλικη ενημερώθηκε για την ύπαρξη ψεύτικου προφίλ με το δικό της όνομα, στο οποίο είχαν αναρτηθεί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 26χρονος και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τελικά, συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα Δράμας.
 
zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΗ: Έμφραξη σήραγγας εκτροπής του Φράγματος του ΥΗΣ Ιλαρίωνα

Την έμφραξη της σήραγγας εκτροπής του Φράγματος του Υδροηλεκτρικού Έργου Ιλαρίωνα υλοποίησε σήμερα 13 Ιουλίου 2012 με επιτυχία η ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την υλοποίηση, αυτής της κρίσιμης για το Έργο φάσης, αρχίζει η δημιουργία της τεχνητής λίμνης Ιλαρίωνα, με στόχο την αποθήκευση νερού του ποταμού Αλιάκμονα, ανάντη της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου στο Ν. Κοζάνης, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να είναι δυνατή η έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του νέου Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΥΗΣ) Ιλαρίωνα.Ο ΥΗΣ Ιλαρίωνα αποτελείται από ένα λιθόρριπτο  φράγμα ύψους 130 μ., συνολικού όγκου 9 εκ. m3 περίπου και ταμιευτήρα χωρητικότητας 520 εκ m3, που καλύπτει επιφάνεια 22 km2, εντός των  νομών  Κοζάνης και Γρεβενών. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τον κύριο σταθμό που αποτελείται από δύο υδροστροβίλους συνολικής ισχύος 155,2 MW και ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο για την εξασφάλιση της οικολογικής παροχής ισχύος 4,2 MW.
Ο σταθμός διαθέτει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 165 MW και θα παράγει ετησίως  330 περίπου GWH  καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της  ΔΕΗ Α.Ε. και της  Εθνικής Οικονομίας, στη διατήρηση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού, αξιοποιώντας εγχώριες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το νέο έργο θα συνεισφέρει στην καλύτερη διαχείριση των νερών του  ποταμού Αλιάκμονα και στην εκπλήρωση  του πολλαπλού ρόλου, που έχουν οι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί για το κοινωνικό σύνολο και την οικονομική ανάπτυξη (Ύδρευση, Άρδευση, Τουριστική ανάπτυξη περιοχών, Πλημμυρική ανάσχεση  κ.λπ).
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ΔΕΗ, μετά από περίπου 15 έτη από τη θέση σε λειτουργία των ΥΗΣ Θησαυρού και Πλατανόβρυσης στον ποταμό Νέστο, ολοκληρώνει επιτυχώς ένα ακόμη μεγάλο Υδροηλεκτρικό Έργο, που πρόκειται σύντομα  να ενταχθεί πλήρως  στο  παραγωγικό δυναμικό της εταιρείας.

Πηγή:www.capital.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δ.Ε.ΤΗ.Π.:Άφιξη θερμικών υποσταθμών (πινάκων) για την σύνδεση κτιρίων στις περιοχές επεκτάσεων τηλεθέρμανσης

Πληροφορούμε τους ενδιαφερομένους ότι ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα η παράδοση των πρώτων θερμικών υποσταθμών (πινάκων) για την σύνδεση με την τηλεθέρμανση των κτιρίων των περιοχών επέκτασης δικτύου.
Οι πίνακες θα διανέμονται από τα συνεργεία της Δ.Ε.ΤΗ.Π. στα υπό σύνδεση κτίρια που έχουν συνάψει συμβόλαια με την τηλεθέρμανση, κατά σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας σύναψης του συνόλου των συμβολαίων κάθε κτιρίου.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη τριών γυναικών για κλοπή στον Περδίκκα Κοζάνης – Ανάμεσά τους και μία 11χρονη

Συνελήφθησαν χθες (12-7-2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας τρεις ημεδαπές 38, 32 και 11 χρονών για κλοπή στον Περδίκκα Κοζάνης καθώς και για απόπειρα κλοπής στη Γαλάτεια Κοζάνης.
Συγκεκριμένα, οι συλληφθείσες αφαίρεσαν από οικία ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού στον Περδίκκα, το χρηματικό ποσό των εξακοσίων ευρώ (600 €) και στη συνέχεια, αφού μετέβησαν στη Γαλάτεια, η μία εξ αυτών αποπειράθηκε να εισέλθει σε οικία ιδιοκτησίας 75χρονου ημεδαπού, ωστόσο έγινε αντιληπτή από κάτοικο της περιοχής. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αφού αναζητήθηκαν οι φερόμενες ως δράστιδες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Μέρος του χρηματικού ποσού βρέθηκε στην κατοχή τους, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.
Η 11χρονη αφέθηκε ελεύθερη, ενώ οι δύο από τις συλληφθείσες, η 38χρονη και η 32χρονη, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράρτημα του Κέντρου Προστασίας Καταλανωτών Δ. Μακεδονίας θα λειτουργήσει για τους επόμενους 5μηνες στην Πτολεμαΐδα

Μετά την Κοζάνη και οι πολίτες της Πτολεμαΐδας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν – έστω για ένα διάστημα – χρήση των δωρεάν υπηρεσιών πληροφόρησης του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Δ. Μακεδονίας και κυρίως την εξειδικευμένη γνώση που παρέχει η μη κερδοσκοπική εταιρεία σε θέματα που σχετίζονται με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, συζητήθηκε σχετικό αίτημα του ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας προς το Δήμο Εορδαίας για την παραχώρηση χώρου στο κτίριο της σχολής της δημοτικής αστυνομίας, με σκοπό τη δημιουργία παραρτήματος. Όπως αναφέρεται στο αίτημα, το κέντρο θα στελεχωθεί με έξι άτομα (από την περιοχή της Εορδαίας) τα οποία θα απασχοληθούν στο ΚΕΠΚΑ με το πρόγραμμα της 5μηνης κοινωφελούς εργασίας.
Το αίτημα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αν και δεν έλειψαν οι διαφωνίες από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, που έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο αρνητικών επιπτώσεων στους δικηγόρους της Εορδαίας από την εξέλιξη αυτή, αφού – όπως σημείωσαν – το ΚΕΠΚΑ (που απαρτίζεται από δικηγόρους) δεν αποκλείεται να λειτουργεί ως «οδός φυγής» πολιτών της Πτολεμαίδας προς αντίστοιχους συναδέλφους τους στην Κοζάνη.
Να σημειώσουμε ότι μετά τη λήξη του 5μηνου, η διοίκηση του ΚΕΠΚΑ, θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της λειτουργίας του παραρτήματος, με βάση την «κίνηση» του κέντρου.

Kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Οι Πασόκοι εφοριακοί (που πάντα έβγαιναν λάδι), ο Άκης, ο Καπελέρης και η Telestet! [ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ & ΒΙΝΤΕΟ]


ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Οι Πασόκοι εφοριακοί (που πάντα έβγαιναν λάδι), ο Άκης, ο Καπελέρης και η Telestet! [ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ & ΒΙΝΤΕΟ]Αλήθεια, σε ποιον μεγάλο επιχειρηματία ανήκε η Telestet το 2002, όταν η κρητικιά Ελέγκτρια στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθήνας (ΔΕΚ) του υπουργείου Οικονομικών, Αλίκη Κυριακάκη, του έκοψε... κοστούμι 12,5 δισ δραχμών (τότε); Λέτε να είναι τυχαίο που η "πράσινη" ΔΟΥ, που έκανε τα αδύνατα δυνατά να την εξαφανίσει (την έβγαλαν στην σύνταξη), είχε τους περισσότερους υπάλληλους με βίλες που θα ζήλευαν ακόμη και οι κροίσοι; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει τελευταία στη χώρα μας....

Ας ξετυλίξουμε, λοιπόν, το κουβάρι αυτής της ομολογουμένως πολυ περίεργης υπόθεσης.

Η είδηση...

Σε δέκα χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν οι 7 εφοριακοί, τρεις από τους οποίους διευθυντές ΔΟΥ, που κατηγορούνταν ότι προκάλεσαν ζημία κατά του Δημοσίου περίπου 28 εκατ. ευρώ, καθώς είχαν κάνει τα «στραβά μάτια» σε υπόθεση προστίμου κατά εταιρείας .

Το παρασκήνιο

Πάμε, κατ' αρχήν, να καταλάβουμε τι διαβάσαμε. Έκαναν τα στραβά μάτια για λογιαριασμό του επιχειρηματία που τότε (το 2002) είχε την Telestet (βρε ποιος την είχε, ποιος την είχε....) κι έτσι ο επιχειρηματίας γλίτωσε να πληρώσει 28 εκατ ευρώ (36 εκατ. ευρώ ήτοι 12,5 δισ δραχμές ήταν το αρχικό πρόστιμο).
Αυτοί οι 7 εφοριακοί, δέχθηκαν - με το αζημίωτο (εδώ γελάμε) σύμφωνα με τη δικαιοσύνη - απλά να κάνουν τα στραβά μάτια! Με αποτέλεσμα, το δημόσιο να μην εισπράξει ποτέ αυτά τα χρήματα ο μεγάλος επιχειρηματίας της Telestet (βρε ποιος την είχε, ποιος την είχε....) να βγει λάδι, κι αυτοί (οι "7") απλά να καταδικαστούν σε 10 χρόνια φυλάκιση μεν, με αναστολή δε! Πράμα που σημαίνει ότι είναι ελεύθεροι!!!

Και δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ κερατάς από το κράτος να κάνει έλεγχο στο Πόθεν Έσχες των "7" και των συγγενών τους μέχρι 2ου βαθμού!

Η αλήθεια...

Πάμε, λοιπόν, την ιστορία μας πάλι στην αρχή, στο 2002, απ' όπου ξεκινήσαμε την αφήγηση του ρεπορτάζ.

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ) ήταν εκείνη την εποχή ο πρώην "εγκέφαλος" επί Γιωργάκη Παπανδρέου στο ΣΔΟΕ και εσχάτως κατηγορούμενος, Ιωάννης Καπελέρης!

Η Αλίκη Κυριακάκη κατήγγειλε ότι συνάδελφοί της έχουν τεράστιες βίλες, έδωσε ονόματα στον τύπο, οι εφημερίδες και τα κανάλια σκάλισαν την υπόθεση, έδειξαν τις τεράστιες βίλες και ανακάλυψαν ότι οι Πασόκοι εφοριακοί με τις τεράστιες βιλάρες, απηλλάγησαν από τα δικαστήρια (οι πασόκοι αθωώνονται πάντα στα δικαστήρια).
Μάρτυρας υπεράσπισης των εφοριακών ήταν ο καταπράσινος Καπελέρης, που απασχόλησε εντόνως την επικαιρότητα με τα σκάνδαλα συγκάλυψης μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας, που έπρεπε να φάει τεράστιο πρόστιμο και τελικά... τζίφος... (βρε ποιος την είχε, ποιος την είχε.... κι αυτήν...)


Η υπόθεση, όμως, κίνησε και το δίδυμο των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη - Μουζακίτη! Άρχισαν να σκαλίζουν την ιστορία και μάλιστα σε πολύ βάθος. Ο εφοριακός που πήγε δυό φορές στα δικαστήρια και αθωώθηκε με αποφάσεις που εξετάζονται από την αρχή, είχε ονοματεπώνυμο! Λέγεται Σταύρος Παπαδαυιδ.

Η εμπλοκή Τσοχατζόπουλου 

Ο Σταύρος Παπαδαυιδ, έχει μια σύζυγο, την Ελισάβετ Παπαδαυίδ. Η σύζυγος του εφοριακού ήταν μέλος Δ.Σ. μιας εταιρείας με την επωνυμία «URBANICA Α.Ε.». Η εταιρεία προμηθεύει δήμους και ..δημόσιο, με εξοπλισμό (πάρκα, πάρκιγκ κλπ). Μέλος της εταιρείας υπήρξε και ο στενότατος συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, ο αντ΄αυτού του Άκη, που τώρα κατηγορείται για τις περίφημες μίζες της Ferrostaal με τα γερμανικά υποβρύχια..

Σκάνδαλο χωρίς τέλος.... Ήταν υπόδικοι κι ανέλαβαν διευθυντικές θέσεις!

Το πενταμελές Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή με αναστολή αλλά με περιοριστικούς όρους: την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης κάθε 15νθημερο στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η υπόθεση της εμπλοκής των επτά εφοριακών άνοιξε στο τέλος του 2000, μετά από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε η εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη. Οι καταγγελίες αρχικά προέκυψαν όταν, όπως υποστηρίζει η ίδια, διαπίστωσε ότι οι συνάδελφοί της είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση.

Ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε για πρώτη φορά στις δικαστικές αίθουσες το 2008, οπότε και οι επτά κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, με δεδομένη και την πειθαρχική τους αθώωση το 2006. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε την υπόθεση στο ακροατήριο και το 2010 αθωώθηκαν και πάλι, για να ακολουθήσει και δεύτερη αναίρεση της υπόθεσης από τον Αρειο Πάγο.
Παρότι μάλιστα κατηγορούνταν για κακούργημα, τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις από αυτούς τοποθετήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων εφοριών της Αττικής. Πρόκειται για τον Γεώργιο Δρογώση, που ανέλαβε διευθυντής στη ΔΟΥ Γλυφάδας, τον Ιωάννη Μέλλο, που τοποθετήθηκε ως διευθυντής στη ΔΟΥ Χαλανδρίου, και τον Θεοφάνη Κουρτζή, που ανέλαβε τη θέση του υποδιευθυντή ελέγχου της Α’ ΔΟΥ Αθηνών.


http://ola-e-tipota.blogspot.gr/2012/07/telestet.html
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΟΠΙΑ > ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ & ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ!


Πρωτοσέλιδη αναφορά της σκοπιανής εφημερίδας ''Ντνέβνικ'' χαρακτηρίζει τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης  Άνθιμο ''αντίχριστο'' και κάνει λόγο για ''κατοχή της Μακεδονίας από την Ελλάδα''. Και το παγκόσμιο συνέδριο των Σλάβων των Σκοπίων, πιστεύει ότι ο μητροπολίτης «Σολούνσκιοτ» (της Θεσσαλονίκης) Άνθιμος, με τις δηλώσεις του, αντί της ειρήνης και της αγάπης, ενθαρρύνει και τροφοδοτεί το ρατσισμό, το φασισμό, το μίσος και τον πόλεμο μεταξύ FYROM και της Ελλάδας.
Με τις δηλώσεις του, ως γνωστόν, ο Άνθιμος προτρέπει την Αθήνα να χρησιμοποιήσει την αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού της FYROM Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι Σλάβοι είναι οι μεγαλύτεροι πλαστογράφοι της Ιστορίας, για να αποδείξει ότι η Ελλάδα έχει δίκιο στη διαμάχη με τα Σκόπια. Σύμφωνα με τον Τοντόρ Πετρόφ, τον πρόεδρο των Σκοπιανών της Διασποράς, ο ''Γκεοργκιέφσκι δεν χρειάζεται να κάνει διδάγματα για την ιστορία και τη δημοκρατία, αλλά θα έπρεπε να βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή για προδοσία και αδικαιολόγητο πλουτισμό''.

''Το Παγκόσμιο Σλαβικό Συμβούλιο απορρίπτει με αγανάκτηση τις δηλώσεις του μητροπολίτη της ‘Σολούν’ (Θεσσαλονίκης) για την διάδοση των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι οι μεγαλύτεροι πλαστογράφοι της ιστορίας των Βαλκανίων. Ο αντίχριστος Άνθιμος ( στο πρωτότυπο ''Антихристот Антимос'') ενστερνίστηκε τις ιδέες του Γκεοργκιέφσκι, επειδή και οι δύο είναι υπηρέτες του Σατανά. Είναι ένας εχθρός των Σκοπίων. Είναι ένας εχθρός των Σκοπίων, ένας προδότης με τ’ όνομα'', είπε ο Πετρόφ και συνέχισε ως εξής:

''Τα Σκόπια δεν συμμερίζονται την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Σερβία. Η Μακεδονία χωρίστηκε στον πόλεμο των Βαλκανίων με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου, και καταλήφθηκε από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Σερβία. Οι Σλάβοι των Σκοπίων υπήρξαν τα θύματα της γενοκτονίας και του βίαιου διωγμού από τις πατρίδες τους από το κατοχικό καθεστώς της Μακεδονίας. Ο Γκεοργκιέφσκι είναι μια παρωδία της δημοκρατίας των Σκοπίων. Προερχόμενος από βουλγαρική οικογένεια, έγινε Βούλγαρος πολίτης και ‘αντιμακεδονιστής’, και εξυβρίζει ασύστολα κατά των ‘Μακεδόνων’ σπέρνοντας ψεύδη για το ‘μακεδονικό έθνος’ και τους Σλάβους γενικότερα. Τις θέσεις του υπερασπίζονται οι ακροδεξιοί Βούλγαροι και οι νεοναζί Έλληνες, μαζί με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
Ο Γκεοργκιέφσκι δεν διαχωρίζει τη θέση του από τα στερεότυπα των βαλκανικών πρωτευουσών και τις ιστορίες περί πολιτισμού και ιστορίας της Μακεδονίας. Από τα χέρια του Βελιγραδίου έπεσε στην αγκαλιά της Σόφιας, με την εμμονή του για αλλαγή του συνταγματικού ονόματος, σύμφωνα με τα ελληνικά συμφέροντα. Ενώθηκε (ο Γκεοργκιέφσκι) με το φιλοσέρβο Τσερβενκόφσκι, που είναι συντεταγμένος στις επιδιώξεις της Αθήνας, του Βελιγραδίου και της Σόφιας, για μόνιμη αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας και την αναδιάρθρωση της πολιτικής εξουσίας στα Σκόπια'', είπε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Σλάβων των Σκοπίων.

Το πιό ωραίο ο Πετρόφ το αφήνει για το τέλος: ''Ο μακεδονισμός είναι για εμάς αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμός. Για τους Έλληνες, ο μακεδονισμός είναι στοιχείο γεωγραφίας, και από τους βαλκανικούς πολέμους η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή της Αθήνας''.
Εξυπακούεται πως ουδέποτε το ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α. θα ασχολούνταν με τα παραπάνω φαιδρά, αν αυτά δεν ήσαν η επίσημη και κρατικά κατασκευασμένη κυρίαρχη ιδεολογία στη FYROM, που τροφοδοτεί την ανθελληνική προπαγάνδα παγκοσμίως.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΡΙΚΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ «ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ» ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Σύμφωνα με τους νέους "κανόνες" που ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΓΚΡΙΘΕΙ από το "Υπουργείο Παιδείας", ιδού πώς θα...μαθαίνουν να γράφουν τα ελληνόπουλα της πέμπτης και έκτης δημοτικού από τον Σεπτέμβριο:

Το μικρό αυτό παράδειγμα - ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ θα έπρεπε να έχει ήδη ξεσηκώσει όσους (λένε ότι) ενδιαφέρονται για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας αλλά και των παιδιών μας!
ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΠΟΥ (ΣΥ)ΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ!!!
Ακούει κανείς;;;
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνική φέτα;



Πλήρης γελοιοποίηση της «προστασίας» της από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς, αφού την αγνοούν επιδεικτικά οι παγκόσμιοι γίγαντες της γαλακτοβιομηχανίας ή πλήρης ανικανότητα των τόσο πονηρών Ελλήνων, να προστατευσουν τα προϊόντα τους, που θα μπορούσαν να ήταν χρυσός;

Ελληνική; Όχι, παράγεται στη Γερμανία

του Λεωνίδα Κουμάκη

Όπως είναι γνωστό, η ελληνική φέτα «κατωχυρώθηκε» σαν ένα προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, με Κοινοτικό Κανονισμό του 1996.

Η λυσσαλέα αντίδραση Δανών, Γερμανών και Γάλλων οι οποίοι, αφού πρώτα δημιούργησαν μια απομίμηση της ελληνικής φέτας και έκλεψαν την επιτυχία της στις αγορές του κόσμου χρησιμοποιώντας το όνομα της για «δικά τους» κάλπικα προϊόντα, βάλτηκαν να ακυρώσουν τον Κοινοτικό Κανονισμό του 1996, κάτι που πέτυχαν τρία χρόνια αργότερα (1999) όταν το Δικαστήριο Ευρωπαικών Κοινοτήτων, κάτω από την τεράστια οικονομική πίεση των κολοσσών της Ευρωπαικής και παγκόσμιας Γαλακτοβιομηχανίας, ακύρωσε τον Κοινοτικό Κανονισμό του 1996.
  
Η δικαιολογημένη ελληνική αντίδραση απέναντι σε τερατώδη οικονομικά συμφέροντα, είχε πενιχρά «όπλα»: Το δίκαιο και την αλήθεια που παραδόξως αποδείχτηκαν αποτελεσματικά, αφού το αίτημα για την κατοχύρωση της ελληνικής φέτας έγινε εκ νέου δεκτό και το 2002 αναγνωρίστηκε και πάλι στην Φέτα Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης με αποκλειστική χώρα παραγωγής την Ελλάδα (Απόφαση 314/14.6.2002 Συμβουλίου Επιτρόπων Ευρωπαικών Κοινοτήτων). Η νέα, κοινή προσφυγή Δανίας και Γερμανίας απορρίφτηκε το 2005 με την απόφαση Νο 92 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
  
Παρ΄όλα αυτά, στον διαγωνισμό World Championship Cheese Contest 2012 για τυριά από ολόκληρο τον κόσμο που διεξάγεται στις ΗΠΑ από το 1957, οι συμμετοχές διαχωρίζονται σε 82 συνολικά κατηγορίες μεταξύ των οποίων υπάρχουν πλέον και δύο κατηγορίες που αφορούν αποκλειστικά την (κατά τα άλλα ελληνικότατη) FETA!
  
Η πρώτη κατηγορία της φέτας (FETA) στον φετινό διαγωνισμό συγκέντρωσε συμμετοχές από.... πλήθος χωρών που «παράγουν» κάλπικη «Φέτα». Και όχι μόνο αυτό: Βραβεύτηκαν κάλπικες «φέτες» από Δανία, Νότια Αφρική, Καναδά, Αυστρία, Ρουμανία και ... Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής! Η Ελλάδα «έσωσε» την τιμή της αυθεντικής φέτας με την άξια βράβευση φέτας ενός πρωτοποριακού τυροκομείου της Β. Ελλάδος.
  
Στην δεύτερη κατηγορία του διαγωνισμού (FETA Flavored, δηλαδή φέτα που «αρωματίζεται» με πιπέρι, βασιλικό, σκόρδο, ντομάτα και ότι άλλο τραβάει η ψυχή του «παραγωγού») οι Ηνωμένες Πολιτείες (που ούτως ή άλλως κυριάρχησαν στον Παγκόσμιο διαγωνισμό αποσπώντας 55 από τα 82 χρυσά βραβεία) «απέσπασαν» 13 βραβεία και η Δανία 3. Αν λοιπόν κρίνουμε από τις συμμετοχές και τις βραβεύσεις, η «αυθεντική» ελληνική φέτα παράγεται πλέον ελεύθερα σε ολόκληρο τον κόσμο παρά την «προστασία» της από την Κοινοτική Νομοθεσία!

Ακόμα και η Kraft Foods (δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων του κόσμου, με παρουσία σε 170 χώρες και τζίρο 55 δις $), «καταδέχτηκε» να κλέψει την Ελληνική Φέτα με θρασύτατη διαφήμιση ... ότι παράγεται με τον «ελληνικό τρόπο»!!!
  
Τι και αν έχασαν την νομική μάχη οι κολοσσοί των παγκόσμιων γαλακτοβιομηχανιών; Η κάλπικη «φέτα» τους συνεχίζει να παράγεται ανενόχλητη και να «απλώνεται» σε ολόκληρο τον κόσμο. Τι κι΄αν η Κοινοτική Νομοθεσία καθίσταται υποχρεωτική και στις τρίτες χώρες με τις οποίες η ΕΕ υπογράφει εμπορικές συμφωνίες; Η κάλπικη «φέτα» συνεχίζει να παράγεται χωρίς κανένα εμπόδιο σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Νότια Αφρική κ.ο.κ.ε!
  
Η ιστορία της ελληνικής φέτας θυμίζει την ρήση «τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου»: Οι πανίσχυρες ευρωπαικές και παγκόσμιες βιομηχανίες πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων την «προστασία» της ελληνικής φέτας από την Κοινοτική νομοθεσία αλλά αν κανείς τολμήσει να «θίξει» κάποια από τις κατωχυρωμένες «ονομασίες» τους – ούτε ψύλλος στον κόρφου του!
  
Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε σιωπηλοί το γεγονός της «βράβευσης» (και μάλιστα σε παγκόσμιο διαγωνισμό) πλήθους κάλπικων προϊόντων που γράφουν την ένδειξη FETA και παράγονται σε .....ολόκληρο τον κόσμο! Τέτοια γελοιποίηση του Κοινοτικού Δικαίου από τους «ισχυρούς», τέτοια περιφρόνηση στα νόμιμα και πλήρως κατωχυρωμένα δικαιώματα της ελληνικής τυροκομίας δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ούτε και οι πλέον απαισιόδοξοι από αυτούς που επί δύο περίπου δεκαετίες έδωσαν νικηφόρες «μάχες» μέσα στην Ευρωπαική αρένα, χάνοντας όμως στην πράξη τον «πόλεμο της φέτας» που κέρδισαν πανηγυρικά στα χαρτιά με Ευρωπαική βούλα και υπογραφή!

«Φέτα Μύκονος» από το ..... Μπουένος Άιρες!
  
Και μια απορία: Δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό, με τις κατάλληλες ενέργειες, είτε οι κατά τόπους ελληνικές εμπορικές αντιπροσωπείες ή πρεσβείες, είτε οι ιδιωτικοί και συνεταιριστικοί φορείς των ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών, είτε ακόμα και οι μεγαλύτερες ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες που έχουν άριστη εξαγωγική οργάνωση, είτε, τέλος, όλοι μαζί;
  
Δεν είναι κρίμα, ενα ελληνικό όνομα-χρυσάφι (Φέτα – Feta) που καθιερώσαμε με κόπους πολλών δεκαετιών στις διεθνείς αγορές και κατοχυρώσαμε νομικά στο (θεωρητικά) ανώτατο επίπεδο που υπάρχει σήμερα, να λεηλατείται με το «έτσι θέλω» από τους μεγαλοκαρχαρίες της παγκόσμιας γαλακτοβιομηχανίας;
  
Λεωνίδας Κουμάκης
lk@kbanalysis.com
www.cass.gr
http://www.berlin-athen.eu
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύνδεση οδού Πτολεμαΐδας – Δυτικής Εορδαίας με τον Οικισμό Αναρράχης (Βίντεο)

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Εορδαίας – περιφ. Δυτ. Μακεδονίας και της ΑΝΚΟ  για τη σύνδεση της οδού Πτολεμαΐδας – Δυτικής Εορδαίας  με τον Οικισμό Αναρράχης και βελτίωση κόμβων, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου, πρόκειται ουσιαστικά για έναν κυκλικό κόμβο και κάποια συμπληρωματικά, που όμως  – όπως επισήμανε, «πετώντας» ταυτόχρονα το «καρφάκι» της, προς την Περιφέρεια και την ΑΝΚΟ δεν είναι απαραίτητα – κατά την κρίση της – ώστε να παραδοθεί το έργο. Όπως τόνισε, αυτά που απαιτούνται για να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος είναι η σήμανση και η φωταγώγησή του . Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr..


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ουσία καταργεί τα σφραγίσματα

Ουσία καταργεί τα σφραγίσματαΘα μπορούσε να προστεθεί σε οδοντόκρεμες και να χαρίζει άμεση προστασία
«Άτρωτα» στην τερηδόνα υπόσχεται να κάνει τα ανθρώπινα δόντια μια νέα χημική ουσία που ανέπτυξαν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Γέιλ, στις ΗΠΑ, και το Πανεπιστήμιο της Χιλής.
Το «θαυματουργό» μόριο Κeep 32 – που έλαβε την ονομασία του από τα 32 μας δόντια – σκοτώνει μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα τα επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες στα δόντια. Συγκεκριμένα, το Keep 32 στοχεύει το Streptococcus mutans, το βακτήριο που μετατρέπει τα σάκχαρα στο στόμα σε γαλακτικό οξύ και οδηγεί στη διάβρωση της αδαμαντίνης των δοντιών.
Ενισχυμένα προϊόντα για δόντια χωρίς σφραγίσματα
Η χημική ουσία για αστραφτερό χαμόγελο, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να προστεθεί σε οποιοδήποτε ήδη υπάρχον προϊόν στοματικής υγιεινής όπως π.χ. σε οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα και τσίχλες, ή ακόμη και σε τρόφιμα. Κάτι τέτοιο, θα προσέφερε στα δόντια προστασία διάρκειας αρκετών ωρών.
Μετά την ολοκλήρωση ενός επταετούς κύκλου πειραμάτων, οι ειδικοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν τώρα σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Όπως εκτιμούν μάλιστα, εάν και αυτές στεφθούν με επιτυχία, τότε το τελικό προϊόν θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του στην αγορά σε 14-18 μήνες από σήμερα.
«Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε συνομιλίες με πέντε μεγάλες εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη μελέτη μας ή να αγοράσουν την ευρεσιτεχνία μας» εξηγούν οι επιστήμονες/
Ειρήνη Βενιού

star-fm
Διαβάστε περισσότερα » »