Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Βόμβα Στουρνάρα: Το χαράτσι της ΔΕΗ θα ισχύσει και το 2013

Πρόταση για συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων και φέτος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Στουρνάρας παίρνει πάνω του το θέμα είσπραξης του τέλος, σε....
μια προσπάθεια να καθησυχάσει την τρόικα, η οποία έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για την εισπραξιμότητα του χαρατσιού, εφόσον αυτό αποκοπεί από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
"Προσπαθούμε να βρούμε μια μέση λύση" είπε ο υπουργός Οικονομικών και  εξήγησε ότι το υπάρχον εργαλείο είσπραξης "δίνει σιγουριά και είναι αποτελεσματικό".
Σημειώνεται ότι η απόφαση για τη δόση του Μαρτίου των 2,8 δισ. ευρώ θα ληφθεί στο Eurogroup στις 10 Απριλίου. Η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
"Ο Μανιτάκης κάνει καλά τη δουλειά του"
Ο υπουργός Οικονομικών επιχειρώντας για άλλη μία φορά να διαλύσει τις πληροφορίες για σύννεφα στις σχέσεις του με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης για το φλέγον θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων είπε χαρακτηριστικά: "Δεν είναι όλα εύκολα. Ο κ. Μανιτάκης κάνει το καλύτερο που μπορεί. Είναι επανάσταση αυτό που γίνεται στο δημόσιο".


http://news247.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Διέλυσαν και βεβήλωσαν τάφους Ελλήνων στρατιωτών στα Σκόπια

Διέλυσαν και βεβήλωσαν τάφους Ελλήνων στρατιωτών στα Σκόπια Σε εκτεταμένους βανδαλισμούς προχώρησαν άγνωστοι σε ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στα Σκόπια.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε ανακοίνωση αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό που συνέβη στην πόλη Βαλάντοβο των Σκοπίων. Συγκεκριμένα το Υπ.Εξ. αναφέρει:
«Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια διαπίστωσε ότι άγνωστοι προέβησαν σε εκτεταμένο βανδαλισμό του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του, και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου και ο Ακόλουθος Άμυνας μεταβαίνουν επί τόπου. Σημειώνεται ότι οι προκληθείσες ζημιές είναι σημαντικές. Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, δια του οποίου θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.
Δυστυχώς, τα γεγονότα αυτά, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τους κινδύνους και τις συνέπειες του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που καλλιεργείται στην ΠΓΔΜ και που φτάνει στο σημείο να προσβάλει βάναυσα τους νεκρούς και να ασεβεί απέναντι στην ιστορία».
Διαβάστε περισσότερα » »

Κακουργηματικές διώξεις για τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας

Κακουργηματικές διώξεις για τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας Σε κακουργηματικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατέληξε η έρευνα της δικαιοσύνης για την υπόθεση της χορήγησης πλαστών  πιστοποιητικών δυσλεξίας που πρώτο το newsbomb είχε αναδείξει.
Ύστερα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη  κατά υπαλλήλων δύο δημοσίων Νοσοκομείων για : (α) εγκληματική οργάνωση και (β) πλαστογραφία μετά χρήσεως, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαιτίους που διαπράττουν πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ.
Το newsbomb.gr είχε από νωρίς αναφερθεί στο μεγάλο σκάνδαλο με πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές, το οποίο είχε τραβήξει την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.
Από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι  τουλάχιστον τρεις υπάλληλοι (λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.λπ.) των εν λόγω Νοσοκομείων κατήρτιζαν από το έτος 2007 και εξής πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας, έναντι αμοιβής από 300-900 ευρώ ανά πιστοποιητικό, και τα παρέδιδαν σε γονείς παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, προκειμένου εκείνοι να τα υποβάλουν εν συνεχεία στα σχολεία όπου φοιτούσαν τα παιδιά τους, ώστε να υπαχθούν αυτά στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ΠΔ 60/2006 περί αξιολόγησης των μαθητών Λυκείου (ειδικός τρόπος προφορικής μόνον εξέτασης μαθητών που αδυνατούν να εξεταστούν γραπτώς)
Η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται, όσον αφορά στην διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των αποδεκτών των φερόμενων ως πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων οι αιρετοί τοπικοί άρχοντες

Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της τελευταίας δεκαετίας αλλά και επιθεωρητές υπουργείων
Μεγάλη έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα για φορολογικό έλεγχο δημάρχων και περιφερειαρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και επιθεωρητών συγκεκριμένων υπουργείων, με στόχο να ελεγχθούν πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Με εντολή των δύο εισαγγελέων το ΣΔΟΕ θα διενεργήσει εκτενείς ελέγχους οικονομικών στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος
Η παραγγελία των εισαγγελέων αφορά τον πλήρη φορολογικό έλεγχο των υπό διερεύνηση προσώπων και την άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.).
Σε επόμενο στάδιο, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, βάσει της εισαγγελικής εντολής, τίθενται:
- Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
- Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.
- Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.
Ήδη, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει στους αρμόδιους του ΣΔΟΕ και CD με τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενημέρωση σχετικά με την 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Άξονα 3 “Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας” του προγράμματος Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε. Μουρικίου (Εμπόριο- πρώην Δημαρχείο) ενημέρωση σχετικά με την 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Άξονα 3 “Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας” του προγράμματος Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
Η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας και κλιμάκιο της ΑΝΚΟ, ως υποστηρικτικός Μηχανισμός, για την υλοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων παρουσίασαν αναλυτικά τα μέτρα:
311: Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες
312: Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων
313: Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων
Οι κάτοικοι της Δ.Ε. Μουρικίου και Βλάστης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαν για την ενημέρωση τους, καθώς και κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον και πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις με ιδιαίτερη επιτυχία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν λέγαμε ότι θα «κινδυνεύσουν ΑΜΕΣΑ οι 35 της ΝΔ», τα ΜΜΕ έκαναν πως δεν το έβλεπαν...γιατί άραγε;


 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος




Όταν προ λίγων ημερών γράφαμε ότι οι «35 - εμμέσως πλην σαφώς - χαρακτηρισμένοι ως οιονεί αντιδρώντες» της ΝΔ θ’ αντιμετωπίσουν – ΑΜΕΣΑ – «Μαύρες Ημέρες» ουδείς έδωσε σημασία. Πλην μερικών δεκάδων φιλικών blogs που θαρραλέα αναδημοσίευσαν αυτές τις προσωπικές εκτιμήσεις.

Από τους «πολλούς» και κυρίως από τα «Μεγαλο(επαγγελματικά)ΜΜΕ» αντιμετωπίστηκε προφανώς ως «ένα ακόμη σενάριο συνωμοσιολογίας».

Ιδού το σχετικό δικό μας δημοσίευμα της Πέμπτης 07/03/13:
Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και την προηγούμενη Τρίτη 12/03/13 τρία γραφεία  - αντίστοιχα τριών βουλευτών της ΝΔ – κάηκαν θέτοντας σε κίνδυνο και τις υπαλλήλους των γραφείων και τους ενοίκους των υπολοίπων ορόφων.

Για την ακρίβεια:

Tαυτόχρονες εκρήξεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τρία πολιτικά γραφεία βουλευτών Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. στις οδούς:
-Κατούνη στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη,
-Γρ. Παλαμά στο γραφείο του  Γιώργου Ορφανού και
-Πρασακάκη στο γραφείο του Κώστα Γκιουλέκα

Ιδού λοιπόν τι σημαίνει να «μην ασχολούνται» τα ΜΜΕ με «κάτι ιδιαιτέρως σοβαρό» ώστε να «επισημανθούν καίρια ζητήματα που πρέπει να αναδειχθούν».
 Ιδού τι επιπτώσεις έχει η «απόκρυψη» και η «παρασιώπηση» των «Επαγγελματιών της Ενημέρωσης».
 Ιδού τι σημαίνει ο «εσκεμμένος υποβιβασμός της ενημέρωσης».
 Και βεβαίως, ιδού τι σημαίνει να μην ιδρώνει το αυτί ουδενός υπευθύνου. Αν είχε δοθεί έκταση από τα ΜΜΕ, ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική.
Το κυριότερο όλων είναι πως θα είχαν «συνειδητοποιήσει έγκαιρα οι 35» το «που έχουν εμπλακεί» και θα τους είχε δοθεί «η ευκαιρία να πάρουν τις αποφάσεις τους». Όποιες κι αν ήταν αυτές. Άλλωστε τώρα, ποτέ δεν θα το μάθουμε. Το timing χάθηκε. Εξ’ αιτίας των ΜΜΕ.
Πείστηκαν τώρα ΟΛΟΙ για το ιδιαιτέρως σοβαρό του πράγματος;
Θα συνεχίσουν να το «αποκρύπτουν»;
Πολύ πιθανό.
«Πολλά τα λεφτά Άρη»....έτσι κύριοι; Καλώς το έθεσα;

Θα το ξαναπούμε:

Η έκτακτη (που δηλώνει «πανικό») «μάζωξη» των βουλευτών της ΝΔ την προηγούμενη Τρίτη 05/03/13 και η «επίσημη ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ» για το ότι εντέλει συμμετείχαν εκεί ΜΟΝΟΝ 35 Βουλευτές της επαρχίας (και όχι οι «Μεγάλοι» και οι «συνάδελφοί τους των Αθηνών») λειτούργησε ως «ξεκάθαρη στοχοποίηση» αυτών των 35 βουλευτών ως «αδύνατων κρίκων».
 Το αν έγινε τυχαία ή εσκεμμένα, άγνωστο.
 Ουδείς από τους «επαγγελματίες ερευνητές των ΜΜΕ» έκανε τον κόπο να το διερευνήσει με όλους τους γνωστούς και προσφιλείς τους τρόπους.
Εντέλει πάντως, ήταν θέμα μόλις ελαχίστων ημερών για ν’ αποδειχτεί βάσιμη αυτή η «επισήμανση».
 Το ότι δηλαδή, ΟΝΤΩΣ, ΤΟΥΣ 35 ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ «Μαύρες Ημέρες».
 Μόλις μια εβδομάδα χρειάστηκε για να «εισπράξουν κάποιοι το μήνυμα» για το «ποιό είναι το αδύνατο σημείο της ΝΔ» αυτή την περίοδο και να εστιάσουν τα πυρά τους σε τρεις απ’ αυτούς.
Υπάρχει μήπως κανείς ακόμη που επιμένει ότι αυτό δεν θα έχει συνέχεια;
Υπάρχει κανείς ακόμη που να εξακολουθεί να πιστεύει ότι και οι υπόλοιποι 32 δεν αποτελούν «Άμεσο Στόχο» αυτή τη στιγμή;
Υπάρχει μήπως ακόμη κανείς που να πιστεύει ότι με το να κάνουν πως «δεν βλέπουν το ζήτημα» ΟΛΟΙ, τότε «δεν υπάρχει και το ζήτημα»;

Οι 35, με την «περίεργη μεθόδευση» της προηγούμενης εβδομάδας μετατράπηκαν στη «γύρη που τραβάει τις μέλισσες».
Ή αν θέλετε μια ακόμη πιο ακραία παρομοίωση, τα αδύνατα μέλη της αγέλης που όλοι οι (όποιοι) «νυχτερινοί κυνηγοί» θα στραφούν πάνω τους προκειμένου να συντρίψουν την «συνοχή της αγέλης».
Ο σκοπός εμφανής. Εμφανέστατος.
Κρίθηκε – από τους (όποιους) «κυνηγούς» - ότι αυτοί (οι 35) αποτελούν το «αδύνατο σημείο» του τείχους της ΝΔ-Κυβέρνησης.
Αν αυτοί «πέσουν», τότε πέφτει όλο το τείχος.
Υπάρχει μήπως κανείς ακόμη που να μην θεωρεί δεδομένο ότι οι επιθέσεις θα «κλιμακωθούν», πως θα «αυξηθούν οι υποψήφιοι κυνηγοί» που θα επιδιώξουν «ως τρόπαιο» το «κεφάλι» ενός απ’ αυτούς τους «35»;
Υπάρχει μήπως ακόμη κανείς «εθελοτυφλών» που δεν βλέπει ότι θα επιδιωχθεί να «πέσει νεκρός» έστω κι ένας απ’ αυτούς;
Τα μεγαλοΜΜΕ πως νοιώθουν τώρα που δεν αξιολόγησαν ως «σοβαρή πιθανότητα» το παραπάνω θέμα;
Το κόμμα τους και η Πολιτεία άραγε αξιολόγησαν ως υπαρκτή και σε ύψιστο βαθμό την «απειλή εναντίον τους»;
 Αισθάνονται ότι τους φύλαξαν όσο έπρεπε; Πιθανόν να τους φύλαξαν.
Τα τρία ταυτόχρονα χτυπήματα όμως απέδειξαν και κάτι άλλο.
Ότι πρώτον οι «υποψήφιοι Κυνηγοί» (απ’ όπου κι αν προέρχονται) δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» ακόμη κι όταν έχει γίνει «ντόρος» γύρω από ένα στόχο – συνεπώς αυτός ο Στόχος φυλάσσεται περισσότερο απ’ ότι άλλοι ή άλλες εποχές. Και δεύτερον, ότι είναι αδύνατον εντέλει να φυλαχτούν «εξ’ ολοκλήρου» οι «Στόχοι».
Φυλάσσεται πιθανόν ο ίδιος ο Στόχος. Όχι όμως το «γενικότερο περιβάλλον» του.
Τα χτυπήματα των τελευταίων ετών άλλωστε πλέον έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν τέτοιους «ενδοιασμούς». Αδιαφορούν για το εάν θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.
Αυτό είναι κι ένα «έμμεσο αδίστακτο μήνυμα» προς τους «υποστηρικτικούς κύκλους των Στόχων»: τουτέστιν:

 «απομακρυνθείτε από τον Στόχο γιατί θα την πάθετε κι εσείς».

Ανήθικο μεν, Ευρηματικό από πλευράς Επιχειρησιακής Τακτικής δε όσο αδίστακτο κι αν είναι όντως. Το αν θα αποβεί και αποτελεσματικό θα φανεί στην πορεία.
Έτσι αποδυναμώνεται ο Στόχος, απογυμνώνεται πολιτικοκοινωνικά.
Πχ ποιοί θα δεχτούν να συνεργαστούν μαζί του όταν ξέρουν ότι θα κινδυνέψουν κι αυτοί μαζί του και δη, η «σωματική τους ακεραιότητα»;
Σαφέστατα, μέσα στους 35 περιλαμβάνονται – έξυπνα και πιθανόν εσκεμμένα – και κάποιοι που είναι αδύνατον να είναι «ενάντια στην Κυβέρνηση».
 Γιατί άραγε «αφέθηκαν» να εμπλακεί το όνομά τους σ’ αυτή την «οιονεί ομάδα ανταρτών»;
 Μήπως επιδίωξαν έτσι «αγωνιστικές περγαμηνές» ως διασφάλιση του «πολιτικού τους μέλλοντος»;
Πιθανόν. Πιθανότατα όμως, εάν ισχύει κάτι τέτοιο, όταν «συγκατατίθονταν» σ’ αυτό, δεν περίμεναν ότι θα κινδυνεύσει η ίδια τους η ζωή.
Ως συνήθως, Πολιτικοί και Ελιτ αισθάνονται «άτρωτοι» ότι κι αν έχουν κάνει στην κοινωνία και δη στη φτωχολογιά. Συνήθης ιστορικά στάση τους.
Το θέμα είναι πάντως ότι αυτή η κατάσταση – ιδίως μετά τα τυφλά και άκρως κλιμακωμένα κι επικίνδυνα – χτυπήματα κατά των τριών βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ και τα απλανή έντρομα βλέμματά τους μπροστά στις κάμερες θα έφεραν ήδη τ’ αποτελέσματά τους. Οι 35 θα πρέπει να νοιώθουν ήδη ανείπωτο τρόμο. Θα πρέπει να σκέφτονται ήδη τρόπους να διαχωρίσουν την ατομική τους πορεία απ’ αυτήν της ΝΔ και της Κυβέρνησης προτού το πληρώσουν με την ίδια τους τη ζωή. Αυτοί και ο περίγυρός τους. Άλλωστε, γνωρίζουν ότι όσο σέρνεται αυτός ο φόβος τόσο τους καταστρέφει την πολιτική τους καριέρα.
Τι να αναμένεται λοιπόν;
Παραίτηση των 35 από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και ανεξαρτητοποίηση;
Πλήρης παραίτηση από την Βουλευτική Έδρα και προσωρινή ιδιώτευση;
Άγνωστο.
Σίγουρα πάντως αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις....

Και φυσικά, εξακολουθεί να εκπλήσσει η στάση της αντιπολίτευσης. Καλά τα ΜΜΕ, δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση της Τρόϊκα, γι’ αυτό και δεν ασχολούνται με το ζήτημα, αλλά η αντιπολίτευση;
Δεν θέλει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν εκλογές;
Δεν βιάζεται να γίνει κυβέρνηση;
Γιατί δεν ανέδειξε ακόμη το θέμα; Ούτε καν αυτός; Ο Νούμερο Ένα Υποψήφιος Μνηστήρας του «Θρόνου»;
Τόσο πολύ φοβάται εντέλει μήπως και γίνει κυβέρνηση;

Περίεργα πράγματα...Πολύ περίεργα....

Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Φόβος στη Νότιο Κορέα για πόλεμο, οι κάτοικοι προμηθεύονται κονσέρβες

Μάρτιος 14, 2013.
Οι Νοτιοκορεάτες αποθηκεύουν τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση πολέμου με τη Βόρεια Κορέα.
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές αγοράζουν κονσέρβες και τυποποιημένα προϊόντα.


Σύμφωνα με κοινωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ‘Ασαν’, το 59 τοις εκατό των Νοτιοκορεατών πιστεύει στη δυνατότητα πολέμου με τους βόρειους γείτονες του.
Οι στρατιωτικοί στη Σεούλ, επίσης, ανησυχούν για την αυξημένη δραστηριότητα των συναδέλφων τους στη ΛΔΚ.
Μόνο στη διάρκεια μίας ημέρας βορειοκορεατικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποίησαν 700 εξορμήσεις. Επιπλέον το υπουργείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ανακοίνωσε μονομερή  ρήξη της συμφωνίας μη επίθεσης, η οποία υπεγράφη με τη Νότια Κορέα, μετά τον πόλεμο της Κορέας.
«Θα τους συμβούλευα να θυμηθούν ότι η συμφωνία δεν ισχύει πλέον και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεν δεσμεύεται από τη δήλωση της μη επίθεσης», δήλωσε στρατιωτική πηγή της ΛΔΚ.
Ωστόσο ο ΟΗΕ, επεσήμανε ότι η συμφωνία μη επίθεσης, δεν μπορεί να καταγγελθεί μονομερώς, γράφει το ρωσικό κείμενο.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ερώτηση για Μάχη Μαραθώνα: Καμία απάντηση από Έλληνες φοιτητές. Γνώριζε μόνο μία Αλβανίδα

Μία ερώτηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τη Μάχη του Μαραθώνα προκάλεσε αμηχανία σε 300 Ελληνόπουλα. Μία μόνο Αλβανίδα φοιτήτρια έδωσε τη σωστή απάντηση
Αίσθηση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, και όχι μόνο, το περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δονάτος Παπαγιάννης. Ρώτησε 300 φοιτητές να του πουν για τη Μάχη του Μαραθώνα και έλαβε απάντηση μόνο από μία φοιτήτρια και μάλιστα αλβανικής καταγωγής.
Σύμφωνα με την Espresso ο καθηγητής περιέγραψε το τραγελαφικό περιστατικό ως εξής: ''Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου 300 φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες.''
Ενώ συνέχισε λέγοντας: ''Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο. Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Άκρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση''.
Ο καθηγητής δε θέλησε να συνεχίσει το μάθημα και επέμεινε ρωτώντας του φοιτητές σε ποιο ιστορικό γεγονός αναφέρονται. Συνέχισε να λαμβάνει τη σιωπή του ακροατηρίου, όταν ένα και μόνο χέρι υψώθηκε για να δώσει την απάντηση.
Ο καθηγητής μαρτυρά πως νιώθει μία ελαφριά εκτόνωση. ''Ευτυχώς γνωρίζει ένας. Σώθηκε η τιμή του πανεπιστημίου'' σκέφτηκε.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος: ''Ήταν φοιτήτρια με άψογη εκφραστική λεπτότητα, η οποία με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της Μάχης του Μαραθώνα. Ένιωσα μία κρυφή αγαλλίαση''.
Θέλησε να την επιβραβεύσει και τη ρώτησε το όνομά της και τον τόπο καταγωγής με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από το Μαραθωνα. ''Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε. Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία'' προσθέτει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Εντός του 2013 αξιοποιείται το κτίριο της πρώην Ν. Α Κοζάνης

Στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο κτίριο της πρώην Ν. Α Κοζάνης και βρίσκεται εντός του πάρκου εκτάκτων αναγκών στην Πτολεμαϊδα προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ώστε μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους να μεταφερθούν εκεί οι εναπομείνασες αποκεντρωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Το κτίριο ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση νομιμοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι χωρίς μέχρι σήμερα να αξιοποιηθεί ενώ την φύλαξη του ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία για να αποφευχθούν μεγαλύτερες καταστροφές.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Έργα περιβαλλοντικής προστασίας σε τοπικές κοινότητες

Στις 750 χιλιάδες Ευρώ ανέρχεται το ύψος κατασκευής   του έργου που αφορά στην αντικατάσταση αποχετευτικών αγωγών σε τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Μουρικίου στο δήμο Εορδαίας τη σύμβαση του οποίου υπέγραψε σήμερα η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου με τον ανάδοχο του έργου Γεώργιο Κοίλα. Το έργο θα πρέπει να υλοποιηθεί σε έξι μήνες. Επίσης υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του δήμου Εορδαίας και του αναδόχου Παύλου Ιορδανίδη για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στις τοπικές κοινότητες Δροσερού και Ολυμπιάδας προϋπολογισμού 35 χιλιάδων Ευρώ και συνολικού χρόνου εκτέλεσης των εργασιών τους τρεις μήνες.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ : Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Σε δύο εβδομάδες η απόφαση για την εκταφή οστών

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται η έκδοση της απόφασης αναφορικά με την συζήτηση που έγινε χθες στο Πρωτοδικείο Κοζάνης με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τέσσερις οικογένειες από την Πτολεμαϊδα κατά του δήμου Εορδαίας για την εκταφή οστών στα κοιμητήρια της πόλης.  



ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Σ.τ.Ε.λνουν τη διαθεσιμότητα

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η διαδικασία κινητικότητας και διαθεσιμότητας που επιχειρεί να προωθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η οποία αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Αντώνη Μανιτάκη και κομβικό σημείο στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.
Αίτηση ακύρωσης κατέθεσε η Ενωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Στην πρώτη αίτηση ακύρωσης από υπάλληλο, που είχε προσληφθεί μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και υπεβλήθη πριν από λίγες μέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έρχεται να προστεθεί και δεύτερη που κατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Μόνο που αυτή δεν προέρχεται από μεμονωμένο υπάλληλο αλλά από την Ενωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Τιμωρούν τα προσόντα
Οπως είχε πρώτη επισημάνει η «Ελευθεροτυπία», με την Υπουργική Απόφαση 559/8-1-13, που φέρει την υπογραφή του Αντώνη Μανιτάκη, οι πρώτοι που εισέρχονται σε καθεστώς κινητικότητας αρχικά, και ακόμη και σε διαθεσιμότητα έπειτα, είναι οι υπάλληλοι με υψηλά τυπικά προσόντα και όσοι διορίστηκαν μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ τα τελευταία χρόνια, όπως και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Και αυτό γιατί η απόφαση του υπουργού προβλέπει ένα συγκεκριμένο σύστημα μοριοδότησης που «τιμωρεί» τα υψηλά προσόντα και εξασφαλίζει προστασία σε όσους έχουν περισσότερα χρόνια υπηρεσίας, ακόμη και αν υστερούν σημαντικά σε γνώσεις και δεξιότητες. Οπως καταδεικνύουν συγκεκριμένα παραδείγματα, στο απυρόβλητο τοποθετούνται οι παλαιότεροι υπάλληλοι, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν με μετακίνηση από τα υπουργεία, ούτε και απειλούνται από τη διαθεσιμότητα. Αντίθετα, οι νέοι υπάλληλοι, όσοι διορίστηκαν αξιοκρατικά και όσοι φέρουν υψηλά προσόντα, ρίχνονται κυριολεκτικά στη βαθιά θάλασσα της κατά Μανιτάκη κινητικότητας, χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι σπουδές τους και οι δυνατότητές τους.
Οδηγεί στην απαξίωση
Η αίτηση ακυρώσεως της Ενωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει μια σειρά από σοβαρούς λόγους για τους οποίους ζητείται η ακύρωση της απόφασης. Ο κυριότερος από αυτούς είναι: υπέρβαση των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης όσον αφορά τη δυνατότητα αποκλεισμού «κριτηρίων για την κινητικότητα» που άπτονται των προσόντων, της καταλληλότητας και της οικογενειακής κατάστασης των υπαλλήλων.
Σε δήλωσή του στην «Ε», ο πρόεδρος της Ενωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Τάσος Σαλτερής, αναφέρει: «Πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν διαφωνούμε με την κινητικότητα γενικώς. Το συγκεκριμένο σύστημα όμως όχι μόνο δεν αποβλέπει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Διοίκησης, όχι μόνο αντίκειται σε κάθε αρχή διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά οδηγεί στην απαξίωση των υπαλλήλων που έχουν υψηλά προσόντα και διορίστηκαν αξιοκρατικά μέσω του ΑΣΕΠ και της Σχολής. Από την πρώτη στιγμή είχαμε προειδοποιήσει ότι η Ενωσή μας θα τεθεί επικεφαλής της δύναμης των στελεχών αυτών, που επίσης βλάπτει η συγκεκριμένη πολιτική.
»Κατανοούμε ότι το υπουργείο έρχεται σε δύσκολη θέση από την ιδεοληπτική εμμονή των δανειστών για τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων, εμμονή σαν αυτές που οδήγησαν σε πρωτοφανή ύφεση την ελληνική οικονομία και σε διάλυση την ελληνική κοινωνία, αφού δεν υπακούει σε κανένα πραγματικό επιστημονικό δεδομένο, αλλά οδηγεί σε ένα ελάχιστο κράτος, αδύναμο να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες. Ομως αυτό δεν δίνει άλλοθι για υποβάθμιση και απομάκρυνση των στελεχών που έλαβαν μέρος στον πιο απαιτητικό διαγωνισμό και αποφοίτησαν από την παραγωγική σχολή του κράτους ακριβώς για να αλλάξουν τη Διοίκηση».

enet.gr
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Διαβάστε περισσότερα » »

O Super…Μάρκος Σεφερλής... «σπάει» το Γυάλινο!



    

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ, από την Κυριακή 17 Μαρτίου και κάθε Κυριακή και Δευτέρα, θα «ΣΠΑΕΙ» το ΓΥΑΛΙΝΟ Μουσικό Θέατρο παρουσιάζοντας το μουσικοθεατρικό υπερθέαμα…SUPER ΕΙΡΩΝΕΣ! Μην χάσετε τον Super Μάρκο… που με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο θα σατιρίζει, θα σχολιάζει αλλά και θα «ειρωνεύεται» τα δρώμενα της νυχτερινής διασκέδασης και του Life Style της Αθήνας! Μαζί με τον Super Μάρκο θα απολαύσετε το Νότη Σφακιανάκη, τον Παντελή Παντελίδη, τον Αγάθωνα και πολλούς άλλους ακόμα...πάντα μέσα από τις πιστές μεταμφιέσεις του! Οι Super Είρωνες πλαισιώνονται από τους Αλχημιστές, την Antonella, τους Kings, τον Dj Teo Tzimas αλλά και τους νέους τραγουδιστές Μαρία Ιωαννίδου και Στέργιο Λιάπη.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μάρκος Σεφερλής
Κείμενα: Μ. Σεφερλής - Στ. Παπαδόπουλος
Χορογραφίες: Νίκος Μαριάνος
Επιμέλεια Παραγωγής: Λουκάς Καραγιάννης
 
Συμμετέχοντες:
Μάρκος Σεφερλής Στέλιος Κρητικός, Ζώζα Μεταξά Αλχημιστές, Antonella, Kings, Dj Teo Tzimas, Μαρία Ιωαννίδου, Στέργιος Λιάπης
Παραστάσεις: Κυριακή & Δευτέρα: 23:00
Τιμές: Είσοδος με ποτό: 15€
Απλή φιάλη: 120 € / η 2η φιάλη 80€
Special Φιάλη: 140 € / η 2η φιάλη 100 €
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεόδωρος Πάγκαλος: Η γλώσσα και η ταυτότητα είναι ζήτημα αυτοδιάθεσης

Σκόπια.

«Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, το οποίο σε γενικές γραμμές δεν  έπρεπε καν να είχε αρχίσει.


 Για να καταστεί ευκολότερη η όλη διαδικασία,  να βρείτε έναν καθοριστικό παράγοντα. Ας δείξει θάρρος ο πρωθυπουργός σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν καθοριστικό παράγοντα (στο όνομα) για να ολοκληρωθεί το ζήτημα. Άλλωστε, όποιος θέλει μπορεί να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος.

Έχουμε και εμείς εδώ, περιστασιακά,  μερικούς  γραφικούς ανθρώπους στον τομέα της εκπαίδευσης ή σε πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους Έλληνες και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες.

Έχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Όταν κάποιος από τη Σαγκάη ονομάζεται Λεωνίδας, και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος.

Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει.
Πιστεύω ότι η γλώσσα και η εθνική ταυτότητα είναι ζήτημα της αυτοδιάθεσης και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι . Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι.

Να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργεί το όνομα να τελειώσει η ιστορία», είπε σε αποκλειστική συνέντευξή του, στην εφημερίδα των Σκοπίων,  «Ούτρινσκι Βέσνικ»,  ο πρώην επικεφαλής του ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »