Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αυτή είναι η Ελλάδα αγράμματοι…

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Οι δικοί μας πρόγονοι, Αριστοτέλης, Πλάτωνας, Αρχιμήδης και Σωκράτης είναι μέσα στις 20 παγκόσμιες προσωπικότητες από δημιουργίας κόσμου, που επηρεάζουν ακόμα και σήμερα βαθύτατα
την φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη.
Τα ονόματα των μέγιστων τεσσάρων Ελλήνων είναι μεταξύ των κορυφαίων λημμάτων στη δημοφιλέστερη εγκυκλοπαίδεια του Wikipedia.
Μελετώντας και υπολογίζοντας τα δεδομένα όλων των εκδόσεων της Wikipedia, οι ερευνητές του καλύτερου Πανεπιστημίου του κόσμου, του αμερικανικού ΜΙΤ, έβαλαν του 4 παππούδες μας στη λίστα των 20 παγκόσμιων ουσιαστικών πατέρων της ζωής μας.
Δεν έχω κολλήματα με το ένδοξο ελληνικό παρελθόν, ούτε φυσικά θα πω ότι πρέπει να μα συγχωρούν ότι και να κάνουμε σαν λαός επειδή είμαστε παιδιά του Πλάτωνα και του Σωκράτη.
Αλλά στην Ελλάδα που συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι οι διάφοροι ιστορικά αγράμματοι Μέρκελ, Σόιμπλε και Ρέσλερ, να ξέρουν ότι οφείλουν την ύπαρξή τους και τον πολιτισμό τους.
Όταν οι δικοί μας έχτιζαν την Ακρόπολη και έβαζαν τα θεμέλια των σημερινών Μαθηματικών και της Ιατρικής, τα γερμανικά φύλλα που δεν ήταν καν λαός, ήταν κάτι ημιάγριοι που έβγαζαν άναρθρες κραυγές μέσα στιες σπηλιές που ζούσαν.
Επαναλαμβάνω. Δεν επικαλούμαι το ένδοξο παρελθόν για να ξεπλύνουμε τις σημερινές μας αναπηρίες, τα λάθη μας, τη νοοτροπία του «δεν βαριέσαι» και την εθνική αντίληψη ότι όποιος κλέβει το κράτος είναι και ο πιο μάγκας της παρέας.
Απλά θέλω να τρίψω στα μούτρα όλων αυτών των ανιστόρητων, αγράμματων, αναίσθητων τυράννων μας, αυτή την απόλυτα σωστή παραδοχή του MIT, ότι στους 20 ανθρώπους που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας, οι τέσσερεις, δηλαδή το 1/5 ήταν Έλληνες.
Ας γίνει και το γεγονός αυτό για μας φωτοδότης και η σπίθα για να πάρει φωτιά το εθνικό μας φιλότιμο και να αλλάξουμε αυτήν πληγωμένη Ελλάδα, να την κρατήσουμε όρθια γιατί πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει μια τόσο ευλογημένη χώρα.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

"Όχι άλλον Παπούλια"

Φωτογραφία για Όχι άλλον ΠαπούλιαΓράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος, Διεθνολόγος


Αφορμή του παρόντος άρθρου έδωσαν έντονες φήμες που κυκλοφορούν, ότι ο σάπιος, προδοτικός, και διεφθαρμένος πολιτικός κόσμος, ετοιμάζει τον- Μπάρμπα Φώτη...-(όπως τον αποκαλεί ο λαός), για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, άμα τη λήξει της θητείας του παρόντος προέδρου. Εμείς αναφωνούμεν, ΟΧΙ ΑΛΛΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ,

Έλεος πιά!!! Λυπηθείτε μας!!!

Σεβόμεθα το θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, όμως αυτός ο θεσμός δεν έχει καμία σχέση με τις πολιτικές του κ. Παπούλια.

Όταν ο κ. Παπούλιας ανέλαβε τα καθήκοντά του, ορκίστηκε, και ο όρκος που έδωσε λέει, « Ορκίζομαι να φυλάσσω πίστη στη πατρίδα, στο σύνταγμα, και στους νόμους, να μεριμνώ για τη πιστή τους τήρηση, και να υπερασπίζομαι την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων, και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και τη πρόοδο του Ελληνικού λαού.»

Εδώ ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός διερωτάται, τι από όλα αυτά τήρησε ο κ.Παπούλιας;;; Παρέδωσε την εθνική ανεξαρτησία στους Γερμανούς, (αφού την Ελλάδα κυβερνούν οι κ.κ. Ράϊχενμπαχ, και Φούχτελ,) με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, (Μνημόνια), και προδοτικές παραλείψεις των δοσίλογων πολιτικών. Γίναμε προτεκτοράτο της Γερμανίας!!!

Παρέδωσε την ακεραιότητα της χώρας στη διάθεση της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, αφού αποφάσεις για τη τύχη μας λαμβάνουν οι Παντοκράτορες, Ρότσιλντ & Ροκφέλερ.

Η Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια, ζητούν κομμάτια της Ελληνικής επικράτειας, και ο κ.Παπούλιας «τσιμουδιά».

Ο λαός οικονομικά εξαθλιώθηκε! Τι από όλα αυτά τήρησε ο κ. Παπούλιας;; και σε τι συνίσταται η προσφορά του στο πολίτευμα, στη πατρίδα, και στο λαό της;;; Είναι προφανές ότι τίποτα απολύτως δεν κάνει ο κ. Παπούλιας, από όσα επιτάσσει ο όρκος του!!!

Όλα τα ελεγχόμενα από τους Παντοκράτορες ΜΜΕ έχουν αφήσει στο απυρόβλητο το κ. Παπούλια, αφού τον προστατεύει η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία.

Από την όλη πολιτεία του αποδεικνύεται σαν σκληρός οπαδός της

Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. και της Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης, ενώ οι πρόεδροι των γειτονικών Βαλκανικών χωρών, είναι Εθνικιστές.

Είναι πιστός στα κελεύσματα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Λουσμένος στα Σιωνιστικά νάματα της εφιαλτικής πολιτικής παρατάξεως από την οποίαν προέρχεται, αδιαφορεί για τη τύχη της Ελλάδος και των Ελλήνων, ενώ γύρω μας οι Βαλκανικές χώρες, και Μέση Ανατολή, βράζουν από εθνικισμό, ο κ. Παπούλιας πιστεύει σε μια παγκόσμια κοινωνία, σε μια παγκόσμια θρησκεία, σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Πιστεύει στην αγαθή θεωρία, «Κράτη χωρίς σύνορα». Γιατί έτσι το θέλει ο Διεθνής Σιωνισμός, και πρέπει η μικρή και φτωχή Ελλάδα, να γίνει ολοκαύτωμα σε όλες αυτές τις ηλίθιες πολιτικές και κοσμοθεωρίες των Επικυρίαρχων, των οποίων πιστός υπηρέτης τυγχάνει ο κ. Παπούλιας. Αν και είχε ενημερωθεί από τη πρόεδρο της Βουλής κυρία Μπενάκη, την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του σαν πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ελλάς θα συρρικνωθεί, και θα εισέλθουμε σε περίοδο νέας μορφής διακυβερνήσεως, ουδέν έπραξε για να ενημερώσει το λαό μας, για να προστατεύσει τη πατρίδα μας, για να προστατεύσει την Ελληνική Δημοκρατία, της οποίας τυγχάνει πρόεδρος. Άφησε τη κατάσταση να κυλάει με ρουτίνα, με το λαό ανημέρωτο, όπως ήθελαν τα μεγάλα Αφεντικά . Η Τουρκία σαν λύκος ωρυόμενος, γιγαντούται στρατιωτικά και οικονομικά, και η Ελλάς του κυρίου Παπούλια, σαν πρόβατο στο στόμα του λύκου, καταρρέει, πιστή στη Σιωνιστική κοσμοθεωρία της Παγκοσμιοποίησης χωρίς σύνορα.

Η Αλβανία ενισχύεται Γεωπολιτικά, Γεωστρατηγικά, Γεωοικονομικά, και απαιτεί από την Ελλάδα τη Νότιο Ήπειρο, την οποίαν ονομάζει «Τσαμουριά», και ο κ. Παπούλιας –αν και Ηπειρώτης-

«Αγρόν ηγόρασε». Δηλαδή ενώ μας χρώσταγαν τη Βόρειο Ήπειρο, τώρα ζητάνε την Νότιο Ήπειρο. «Εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι» λέει ο λαός! Αυτός είναι ο κ. Παπούλιας, δοξάστε τον!!! Τα Σκόπια ζητούν τη Μακεδονία μας, και ο κ. Παπούλιας «Πέρα βρέχει…», και συναινεί να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια υπό μορφή σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως εισηγείται ο ΑμερικανοΕβραίος μεσολαβητής κ. Νίμιτς, σύμφωνα με τις εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Η Τουρκία θέλει τη Θράκη, το Αιγαίο με τα νησιά, και τα Δωδεκάνησα, και ο κ. Παπούλιας, «Από τη πόλη έρχομαι….»

Οδηγούμεθα σαν κράτος σε πλήρη διαμελισμό, υπό την ηγεσία του κ. Παπούλια. Συγκεκριμένα η τότε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κυρία Μπενάκη, προειδοποιώντας τον Ελληνικό λαό, για τα μελλούμενα συμβαίνειν, προσφωνώντας το κ. Παπούλια είπεν,

«Τα εθνικά μας σύνορα, και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας, θα περιοριστούν, χάριν της ειρήνης και της ευημερίας, και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη. Σημ.συντ. (Δηλαδή την ασφάλεια της αχάριστης Ευρώπης θα την πληρώσει με διαμελισμό η μικρή Ελλάς;;;).

Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων.

Η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις , και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.»

Αυτά μας είπε η κυρία Μπενάκη, μας ενημέρωσε, αλλά εμείς το πόπολο, «κοιμόμαστε με τα τσαρούχια», εκλέγουμε «Παπούλιες», και «πέσαμε να την φάμε», ενώ η κυρία Μπενάκη, πατριωτικώς πράττουσα, μας ενημέρωσε, και μας έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου!!

Αυτά δεν σας ανακοίνωσε το 2005 η κυρία Μπενάκη, κ. Παπούλια;;

Τη συρρίκνωση της εθνικής μας κυριαρχίας, την οικονομική κατάρρευση, το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που προωθούνται από τις δοσιλογικές κυβερνήσεις, που εσείς ορκίζετε σωρηδόν, κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας!!!

Εν όψει όλων αυτών, Υμείς τι πράττετε;;; τίποτε, παρά μόνον υποταγή στις εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, αδιαφορώντας για τη τύχη της Ελλάδος και των Ελλήνων.

Eπί προεδρίας Παπούλια, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων κατεστράφη ολοσχερώς, οι Έλληνες γίναμε φτωχότεροι, εξαθλιωθήκαμε, και γίναμε διεθνώς ρεζίλι. Όλη η ανθρωπότητα μιλάει ειρωνικά για μας.

Βεβαίως αναγνωρίζουμε ότι εκ του συντάγματος ο ρόλος σας είναι περιορισμένος, και διακοσμητικός, είναι που είναι το σύνταγμα χάλια, μας έτυχε και πρόεδρος ανύπαρκτος, και το κακό έλαβε διαστάσεις.

«Ήταν το κλίμα στραβό, το έφαγε κι ο γάϊδαρος» λέει ο λαός.

Θα μπορούσατε σύμφωνα με το άρθρο 42 του Συντάγματος να αντλήσετε εξουσίες για να προστατεύσετε την Ελλάδα, αλλά ουδέν πράξατε!!! Το άρθρο 42 του συντάγματος λέει,

1.- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα σε ένα μήνα από τη ψήφισή τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Βουλή νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής.

2.- Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφεί από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Βουλή, εισάγεται στην Ολομέλεια και, αν ψηφιστεί και πάλι με την «απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών», κατά τη διαδικασία του άρθρου 76 παράγραφος 2,

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε το εγκρίνει, το υπογράφει, το εκδίδει, και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του.

Αυτά λέει το Σύνταγμα, και ο κ. Παπούλιας δεν έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος. Περίμενε να εξαθλιωθεί ο Ελληνικός λαός, και να υποθηκευθεί η χώρα στους Σιωνιστές δανειστές-τραπεζίτες.

Ο κ. Παπούλιας έχασε την ευκαιρία του μεγάλου ΟΧΙ , να πεί ΟΧΙ δεν υπογράφω τα Μνημόνια που ψήφισε η Βουλή των ανάξιων και ανίδεων βουλευτών, με τα οποία ο Λαός εξαθλιώνεται.

Έπρεπε κ. Παπούλια να πείτε το μεγάλο ΟΧΙ!!! Δεν υπογράφω, τι θα σου έκαναν;;; τίποτα!!! Απλώς οι προδότες πολιτικοί θα τα μάζευαν ντροπιασμένοι. Δύσκολο όμως το ΟΧΙ. Το ΟΧΙ έγινε για μεγάλους άνδρες. Πρέπει να έχεις το κουράγιο και μεγάλους αρσενικούς αδένες για να πείς το ΟΧΙ, όπως κάποτε το είπε ο Λεωνίδας, και άλλοι…….

Έχασε και άλλη ευκαιρία ο κ. Παπούλιας, Απογοήτευση για τον Ελληνικό Λαό, οι ένοχοι της «μεγάλης προδοσίας» πήραν από τη Βουλή, άφεση αμαρτιών. Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση για Εξεταστική για τα Μνημόνια. Οι πρωταίτιοι της οικονομικής καταστροφής , και της εξαθλίωσης της χώρας, πήραν άφεση και συγχώρεση, λόγω συγκυβέρνησης με το προδοτικό ΠΑΣΟΚ.

Ο Παπούλιας συναίνεσε, πάντως δεν αντέδρασε,να προστατέψει το Λαό

Έτσι θα είχε δίπλα του ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό. Θα έμενες στην Ιστορία, γιατί θα έγραφες Ιστορία. Σαν το Πρόεδρο της Ισλανδίας.

Όμως η Ιστορία κύριε Παπούλια δεν είναι για νάνους, μαριονέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του Ρότσιλντ και της μαφίας αυτού!!! Η Ιστορία είναι για τους γενναίους!!!

Ο Αρχηγός του Κράτους έγινε για να μας προστατεύει, και όχι να μας παραδίδει σαν θηράματα στα δόντια του κάθε αρπακτικού.

Στις πλέον δύσκολες ώρες της σύγχρονης ιστορίας μας, είχαμε τη κακή τύχη να έχουμε ένα φοβισμένο, γέρο πρόεδρο, σκεύος εκλογής δύο ανίκανων, κουρασμένων, και εφιαλτών Πρωθυπουργών , και δύο προδοτικών κομμάτων. «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει», έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας, γιαυτό φθάσαμε σε αυτά τα χάλια.!!!

Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, και δεν στάθηκε στο πλευρό του λαού της Ελλάδος, από τον οποίον αντλεί την οικογενειακή και προσωπική του ευημερία. Διακοσμητικός ο ρόλος του, αλλά θα μπορούσε, σύμφωνα με το άρθρο 42 του συντάγματος, να αναπέμψει τα νομοσχέδια με τα Μνημόνια στη Βουλή, που έχουν ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας τους λόγους αποπομπής, ειδικά τα 3 μνημόνια, ώστε να προβληματίσει τους βουλευτές, οι οποίοι ψηφίζουν σαν πρόβατα, με υποταγή στον τσοπάνη, δηλαδή με κομματική πειθαρχία.

Αντί αυτού προτίμησε να ταυτιστεί με το βρώμικο πολιτικό-κομματικό σύστημα, μέρος του οποίου υπήρξε, συμμετέχοντας στην εξαθλίωση –προδοσία του λαού, για να μη ζημιωθούν οι τράπεζες του Ρότσιλντ, του Μεγάλου αφεντικού. «Εζήλωσε την δόξαν των Κοσμοκρατόρων μάλλον, υπέρ την δόξαν του Λαού.» ψάλλει η αγία ημών εκκλησία.

Ευτυχώς ο Ελληνικός Λαός τον πήρε «χαμπάρι» διότι,

Το 1995 σαν ΥΠ.ΕΞ. υπέγραψε τη λήξη του εμπάργκο για τα Σκόπια.

Δήλωσε ότι οι ένδοξοι Αρβανίτες, είναι Τουρκαλβανοί. Δηλαδή οι Κουντουριώτηδες, οι Μιαούληδες, οι Καραϊσκάκηδες, και όλοι οι ήρωες το ΄21 ήταν κατά το κ. Παπούλια Τουρκαλβανοί…… Δήλωσε ότι είναι Αλβανικής καταγωγής. Δηλαδή έχουμε έναν Αλβανό για Πρόεδρο. Σήμερα ο Μπερίσα ζητά επικράτεια μέχρι τη Πρέβεζα!!!

Υπέγραψε το 1987, ως ΥΠ.ΕΞ. τη μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, με αποτέλεσμα να γεμίσει Αλβανούς –κατάδικους και άλλους- η Ελλάδα.

Το 1998 σαν ΥΠ.ΕΞ. υπέγραψε με το Τούρκο Γιλμάζ να ΜΗΝ επεκταθεί η θάλασσά μας από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ. ώστε να μπαίνουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι μέσα στο Αιγαίο για πολεμικές ασκήσεις, και για ψάρεμα, και να κάνουν το Αιγαίο σουρωτήρι. Μπάτε σκύλοι αλέστε Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα του κ. Παπούλια. Καμία εθνική αξιοπρέπεια.

Ακύρωσε την Ελληνική κυριότητα και κυριαρχία όλου του Αιγαίου, ώστε να μην καθορισθεί ΠΟΤΕ η Α.Ο.Ζ.

Ακύρωσε έτσι στη πράξη τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923

Οι προδοτικές υποτέλειες των δοσίλογων πολιτικών εκθέτει το κ.Παπούλια σαν συναινούντα με τα κέντρα αποφάσεων!

Οι «Έλληνες» πολιτικοί είναι τόσο ανίκανοι και προδότες, που γέμισαν την Ελλάδα με Τουρκοκάναλα που παίζουν Τούρκικα έργα, για Τουρκική πολιτιστική μετάλλαξη των Ελλήνων.

Διαπράττουν εθνικό έγκλημα αφού εξοντώνουν την Ελληνική φυλή με φόρους στα παιδιά, ενώ αντιμετωπίζουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας. Αυτά διότι έτσι τους διέταξαν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες.

Για το πολεμικό δάνειο-χρέος της Γερμανίας ύψους 510 δις. ευρώ προς την Ελλάδα, δεν τολμάει να μιλήσει, για να μη θίξει τη συγγενική του πατρίδα, και ας πεθαίνουν οι Έλληνες.

Ο Άγγλος ευρωβουλευτής NIGEL FARANGE είναι πολύ καλλίτερος

από τους δοσίλογους Έλληνες πολιτικούς. Είναι ο μόνος που εθελοντικά εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, δίνει μάχες για την Ελλάδα, και τον ευχαριστούμε, ενώ οι «Έλληνες» ευρωβουλευτές είναι ανύπαρκτοι και άφωνοι ιχθείς. Λαβαίνουν εντολές από τα προδοτικά πολιτικά κόμματα, να παραμένουν άφωνοι.

Μας υπερασπίζεται ένας Άγγλος Ευρωβουλευτής, ενώ ο κ. Παπούλιας παραμένει άφωνος ιχθύς, σαν τον Αρχιεπίσκοπο, αμφότεροι με κοινό τόπο καταγωγής. (Λιάπηδες, Γκέκηδες, Τόσκηδες, Τσάμηδες)……

Σαν «Μακάκες» εκλέξαμε στην ηγεσία της χώρας δύο Αλβανούς, και τώρα «πληρώνουμε τη νύφη» λέει ο Λαός, με διαμελισμό της χώρας.!!!

Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας, για ότι πούνε οι ξένοι, στέκονται προσοχή!! Οι προδότες πολιτικοί είναι εξαρτημένοι και προσκολλημένοι στην ουρά των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και της όλης παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των σύγχρονων Αρχιραββίνων Άννα και Καϊάφα, Ρότσιλντ και Ροκφέλερ!!!

Χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά ποιος θα την κάνει;

H Τουρκία παίζει με τη Δύση και Ανατολή, εμείς έχουμε κολλήσει στο δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύσην», και όποιον πάρει ο χάρος……..

Οι περισσότεροι «Έλληνες» πολιτικοί είναι της γνώμης ότι αν ικανοποιείς τις επιθυμίες του Αμερικανού ή του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, ή ικανοποιείς τις επιθυμίες της κυρίας Κλίντον, ή της κυρίας Μέρκελ, και του Σόρος, θα αναδειχθείς στην Ελληνική πολιτική σκηνή, δεν κατανοούν ότι οι ξένοι τους χρησιμοποιούν και τους θεωρούν δοσίλογους και προδότες της πατρίδας των.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που κυβερνούνται από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, λόγω Παπούλια, Jeffrey, Σαμαροβενιζέλων, κλπ. δηλαδή ότι πιο άχρηστο και επικίνδυνο για την ασφάλεια της Ελλάδος έχει να επιδείξει αυτός ο τόπος. Εκ του αποτελέσματος ομιλούμε.!! Σύμφωνα με τα ΜΜΕ έχουν συμφωνήσει να δώσουν στα Σκόπια το όνομα «Άνω Μακεδονία» πράγμα πολύ επικίνδυνο για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος, και ο «εθνάρχης» της Μακεδονίας κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΣ τους παρασημοφόρησε, τέτοια αφέλεια και επιπολαιότητα υπάρχει στα ανώτατα κλιμάκια της κοινωνίας και εκκλησίας!!!

Ο λαός μας λέει, «Η αφέλεια και επιπολαιότητα δεν πάει στα βουνά….»

Από τη μια αγωνιζόμαστε για τη Μακεδονία, και από την άλλη επιβραβεύουμε και παρασημοφορούμε τους εθνικούς εφιάλτες.

Τέτοια ανακολουθία είναι πρωτοφανής!!!

Για τη δόση που πήραμε τώρα πανηγυρίζουμε, ενώ θα πάει όλη σε τοκοχρεολύσια των τραπεζών του Ρότσιλντ, και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών ιδιοκτησίας πάλιν του Ρότσιλντ. Για το πόπολο δεν θα πάει τίποτε, και πανηγυρίζουμε……

Το ΑμερικανοΕβραϊκό λόμπυ ζητεί από το κ.Παπούλια να διαγράψει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή. Με πιο θάρρος του ζητάνε κάτι τέτοιο;;;

Επί προεδρίας του κ. Παπούλια, η Ελλάς κατάντησε προτεκτοράτο και αποικία της Γερμανίας, μήπως φταίνε συναισθηματικά οι συγγενικοί του δεσμοί με τη χώρα αυτή;;;

Κατά τη πρόσφατη επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ εδώ, ο κ. Παπούλιας είχε μυστικές συνομιλίες μαζί της, άραγε τι ειπώθηκε για την Ελλάδα;;; Τι είπε ο κ. Παπούλιας;;; Μόνον ο Θεός ξέρει!!!

Στην ιστορία αναφέρεται κάποιο όνομα Ταχίρ Παπούλιας, Αλβανός, που ήταν Τουρκαλβανός δυνάστης των Ηπειρωτών.

Επίσης στην Ιστορία αναφέρεται και κάποιος Σουλεϊμάν Παπούλιας, επίσης Αλβανός Μουσουλμάνος.

Μήπως είναι σύμπτωση αυτά τα δύο ονόματα;;;

Υπάρχει ένα Αλβανικό δημοσίευμα που γράφει, «Η Αλβανική καταγωγή του κ. Παπούλια».

Η Τουρκία υποβλέπει κομμάτια της Ελληνικής επικράτειας, και ο κ.Παπούλιας «πέρα βρέχει», τηρεί σιγήν ιχθύος.

Στο διαδίκτυο μερικά sites ομιλούν και γράφουν για συγγένειες του κυρίου Παπούλια από Αλβανία, Γερμανία, και Τουρκία μεριά, δηλαδή με τους τρείς μεγάλους εχθρούς του Ελληνισμού και της Ελλάδος.

Είναι να τρελαίνεται κανείς!!!

Ο λαός τον αποκαλεί ο ανύπαρκτος Πρόεδρος, που δεν γνωρίζει τη λέξη ΟΧΙ. Ο πρόεδρος Παπούλιας είναι σκεύος εκλογής και συμφωνίας δύο αποτυχημένων πρωθυπουργών, και άσχετων βουλευτών, που όλοι αυτοί μαζί, οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση, με άμεσο κίνδυνο να διαμελιστεί, προς μεγάλη χαρά των γειτόνων μας οι οποίοι θα προσαρτήσουν Ελληνικά εδάφη, αέρα, και θάλασσα!!!

Ο κ. Παπούλιας υπογράφει όλα τα νομοσχέδια και διατάγματα που του στέλνουν οι εκάστοτε εφιαλτικές κυβερνήσεις, και ο λαός λέει,

«Ο πρόεδρος όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει», και από πάνω τον παρασημοφορεί ο κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΣ σαν εντολοδόχο της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. Ο κ. Παπούλιας σε όλα λέει ΝΑΙ, το ΟΧΙ δεν το γνωρίζει. Τέτοιο προτεκτοράτο που είμαστε , τέτοιος πρόεδρος μας άξιζε. Ανάλογα με τους πολιτικούς και ο Πρόεδρος.

Η Εκκλησία μας ψάλλει, «Τοιούτος ημίν έπρεπε Αρχιερεύς……»

Η απελπισμένη Ελλάδα , φωνάζει στους «σωτήρες» πολιτικούς,

«Έλεος», μη με σώνετε άλλο.

Ο ΓΑΠ φώναζε, «Σώσαμε τη χώρα από τη καταστροφή». Ο Παπαδήμος

έλεγε το ίδιο, ο Σαμαράς λέει, «Σώζουμε τη χώρα από τη καταστροφή»

και οι δανειστές λένε, «Ευχαριστούμε που μας σώσατε», ο δε λαός λέει,

«Μας ρημάξατε, εσείς είστε η καταστροφή μας».

Το επονείδιστο, και επαχθές χρέος της Ελλάδος, ΔΕΝ είναι βιώσιμο, παρά τα «γιατροσόφια» του Eurogoup, παρά τα Μνημόνια, κουρέματα, επιμηκύνσεις, αναδιαρθρώσεις κ.λ.π. Το απεχθές χρέος πριν τα «γιατροσόφια» ήταν στο 120% του ΑΕΠ, και μετά από αυτά σε τρία χρόνια, πήγε στο 190% του ΑΕΠ. Για ποία λοιπόν «σωτηρία» και ανάπτυξη μιλάνε οι ψεύτες, εφιάλτες, και δοσίλογοι πολιτικοί;;;

Μπροστά σε όλα αυτά ο κ. Παπούλιας, «Από τη πόλη έρχομαι……»

Φάγανε τα λεφτά του πόπολου με τα χρηματιστήρια, τις φούσκες μετοχές των τραπεζών, και άλλων εταιρειών, και με τα «κουρέματα» στα ομόλογα. Ο λαός στις πλατείες των πόλεων τους φωνάζει κλέφτες και προδότες, που έφεραν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτήν την εξαθλίωση, και διεθνή απαξίωση, και εμείς οι «Μακάκες» από τις καφετέριες και τους καναπέδες, τους ξαναψηφίζουμε.

Οι άσχετοι βουλευτές, ψηφίζουν τα Μνημόνια στη Βουλή με κομματικές πειθαρχίες, και ο ανύπαρκτος και επικίνδυνος πρόεδρος τα υπογράφει. Αυτά ισχύουν ΜΟΝΟ σε διεφθαρμένα και αντιδημοκρατικά καθεστώτα τεταρτοκοσμικών χωρών της Ζούγκλας της Αφρικής-Ασίας.

Η Ελλάδα του κ. Παπούλια θυμίζει Χούντα με δημοκρατικό μανδύα.

Η Ελλάδα του κ. Παπούλια θυμίζει Χούντα χωρίς τανκς.

Τα τανκς είναι οι κομματικοδίαιτοι συμφεροντολόγοι «βολευτές», που μετέτρεψαν τη Βουλή των Ελλήνων, σε απέραντο καφενείο, καφετέριες, ΒΑR, Γυμναστήριο, και λουτρά με μασσάζ και κομμωτήρια. Τους στέλνουμε εκεί για ψυχαγωγία, να ψηφίζουν κατά διαταγήν. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, φωτεινό παράδειγμα ο εκ Τρικάλων βουλευτής «κ. Τραμπάκουλας».

Τους ψηφίζουμε για να βγαίνουν στα κανάλια για κομματική προπαγάνδα, διακατεχόμενοι από κομματικό έξαλλο φανατισμό.

Η Ελλάδα του κυρίου Παπούλια χρεοκόπησε, αλλά οι δοσίλογοι πολιτικοί δεν αλλάζουν με τίποτα.

Έλληνες της Αμερικής, στέλνουν επιστολές σε γερουσιαστές των ΗΠΑ, με τις οποίες τους ζητούν να πράξουν ότι είναι δυνατόν, ώστε ο εξαθλιωμένος Ελληνικός λαός, να απαλλαγεί από τους ψεύτες, κλέφτες, προδότες, και διεφθαρμένους δοσίλογους πολιτικούς, που καλύπτουν τη διαπλοκή και διαφθορά, με ατιμωρησία. Στις επιστολές αναφέρεται ότι οι πολιτικοί «λαδώνονται» για να καλύπτουν τη διαφθορά και τους κλέφτες, με τη βοήθεια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, και την ασυλία, που καθιστούν τη δικαιοσύνη ανενεργό.

Η Βουλή – αναφέρουν οι ομογενείς- κάνει ξέπλυμα διαφθοράς πολιτικών που έχουν ασυλία, η Δικαιοσύνη ελέγχεται από τους ανάξιους πολιτικούς με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και περί ασυλίας αυτών, λες και είμαστε χώρα «Μπανανία», ενώ η Κυβέρνηση, και ο πρόεδρος με τις υπογραφές τους παραβιάζουν το σύνταγμα.

Έγραψαν και ψήφισαν Σύνταγμα, για τα δικά τους μέτρα……..

Ο Πρόεδρος Παπούλιας, εκ του αποτελέσματος φαίνεται να εκπληροί όλες τις εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, και των θυγατρικών αυτής Σιωνιστικών Ν.Τ.Π. και Παγκοσμιοποίησης.

Κατά την επίσκεψη αυτού σε ένα χωριό της Άρτας την 15ην Αυγούστου,οι κάτοικοι φώναζαν, «Καταδίκασες τον κόσμο σε θάνατο», και άλλα προσβλητικά, ανάμεσα στα οποία κυριαρχούσε η λέξη «Προδότη».

Στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, οι διαδηλωτές του φώναζαν, «προδότη, προδότη», και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Εφέτος στη παρέλαση της 28ης Οκτ. 2012 στη Θεσ/νίκη ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας, απέκλεισαν τον Ελληνικό Λαό, από τις εορταστικές εκδηλώσεις, για να απολαύσει μόνος ο κ. πρόεδρος με τη κουστωδία αυτού, τη στρατιωτική παρέλαση.

«Εφοβούντο γαρ το Λαό»………

Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσ/νίκη, στη δοξολογία οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, για να παραβρεθεί ο κ. Παπούλιας, μετά της κουστωδίας αυτού, και να τον υποδεχθεί και ευλογήσει με Σταυρό και Ευαγγέλιο, ο κ. ΑΝΘΙΜΟΣ. Μόνοι τους ψάλλανε, μόνοι τους τα άκουσαν……

Η Εκκλησία είναι για το Λαό, και όχι για το κάθε κ. Παπούλια.

Για ρωτείστε τον ιδρυτή της θρησκείας κύριε ΑΝΘΙΜΕ!!!!

Δυστυχώς, το Λαό τον καλείτε όποτε τον χρειάζεστε.

Τα ίδια κάνατε κύριε Παπούλια, με τα αίσχιστα κιγκλιδώματα στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Με τα Μνημόνια που υπέγραψε ο κ. Παπούλιας χωρίς συνείδηση, αποδυνάμωσε τις ένοπλες δυνάμεις, για να καταπατήσουν εύκολα οι Τούρκοι με τους Αλβανούς, την Ελληνική Α.Ο.Ζ., και την Ελληνική επικράτεια, και να μας πάρουν τον ορυκτό πλούτο, και όχι μόνο.

(Βλέπε πρόσφατες δηλώσεις Α! ΓΕΝ).

Τώρα το μόνο που μας μένει, για να δέσει η σούπα, είναι να δούμε τη Ρεπούση με τη Δραγώνα, Πρόεδρο και Πρωθυπουργό, με Κυβέρνηση τη κυρία BILTERBERG!!!

Αυτά συμβαίνουν μόνο σε χώρες της Αφρικανικής Ζούγκλας!!!

Σήμερα η Βουλή, με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, απέρριψε την εξεταστική επιτροπή για την είσοδο της Ελλάδος στο ΔΝΤ, και το επακολουθήσαν οικονομικό δράμα του Ελληνικού Λαού. Έθαψαν την αλήθεια για τα Μνημόνια, λέγοντας όχι στην εξεταστική επιτροπή, για να μη γίνουν γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατεστράφη οικονομικά η Ελλάδα.

Αυτά δεν συνέβαιναν με τους προκατόχους του κ. Παπούλια, οι οποίοι ήσαν λαοπρόβλητοι, αξιαγάπητοι, και τα πλήθη τους χειροκροτούσαν.

Γιατί κύριε Παπούλια σας καταδιώκει έτσι ο Έλληνας;;; μήπως διαισθάνεται ότι λειτουργείτε εναντίον του, και έχετε ενδώσει, μαζί με τους εφιάλτες πολιτικούς, στα σχέδια και στους σκοπούς της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, εναντίον της Ελλάδος;;;

Τρέμετε μπροστά στους προέδρους της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και εσείς και οι φοβισμένοι εφιάλτες πολιτικοί, ενώ εμείς οι πληβείοι πολεμάμε τους ισχυρούς του πλανήτη, διότι έχουν σχέδια κατά της πατρίδας μας. Μπορεί για τη πολιτεία και το πρωτόκολλο να εμφανίζεστε ως ο πρώτος Έλληνας πολίτης της χώρας, αλλά στη συνείδηση των Ελλήνων φαίνεται ότι είστε από τους έσχατους.!!!

Ξέρετε γιατί;;; διότι υψώνετε τείχη φόβου ανάμεσα σε εσάς και τον Ελληνικό Λαό. Εγείρεται κιγκλιδώματα για να προστατέψετε τον εαυτό σας, και τον κάθε Jeffrey της Ν.Τ.Π. από τους Έλληνες.

Δεν είστε πια ένας από εμάς τους Έλληνες, κύριε Παπούλια.

Είστε με το Ρότσιλντ, και το Ροκφέλερ, και τη Σιωνιστική Δικτατορία αυτών. Καλά δεν φοβάστε την Ιστορία;;; Δεν φοβάστε τις εκδηλώσεις των Ελλήνων στη κηδεία σας;;; εκτός και εάν η εξόδιος τελετή γίνει στην αλλοδαπή! Εν όψει αυτής της καταστάσεως αναφωνούμεν,

ΟΧΙ ΑΛΛΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, Θέλουμε Πρόεδρο Έλληνα Ηγέτη!!!

Το παρόν άρθρο στηρίχθηκε επάνω στο άρθρο 120 του Συντάγματος.

Τελειώνοντας υπενθυμίζω ένα ρητό του Θουκυδίδη,

«Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων επάνω

στους οποίους άρχει……..»

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ, Διεθνολόγος
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται αυξήσεις - σοκ έως και 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Σε τρεις δόσεις οι αυξήσεις της ΔΕΗ για το 2013. Ποιοι εξαιρούνται και τι θα ισχύσει μέχρι την απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων.
Ηλεκτροπληξία στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το "Εθνος", οι αυξήσεις θα κυμαίνονται στο 37% και πρόκειται για εισήγηση που θα κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου, το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας.
Όπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση - σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις.
Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν την σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων. Η δεύτερη δόση θα έρθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την μνημονιακή μας υποχρέωση, θα εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις, τι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση του ειδικού τιμολογίου ρεύματος.
Βέβαια, δεν αποσαφηνίζεται αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.
Στοιχεία - φωτιά
Μέσα σε 2 χρόνια, οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μετρήσει μαζί με τις τρεις αναμενόμενες δόσεις, συνολικά 15 αυξήσεις στα τιμολόγια. Είτε αυτές είναι ευθέως, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας, είτε εμμέσως, όπως φόροι ενέργειας, ΦΠΑ και τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Σε ό, τι αφορά την νέα μεγάλη ανατίμηση του 37%, αυτή είναι αποτέλεσμα μιας τελείως στρεβλής κατάστασης που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Το δημόσιο, αντί μέσω του προϋπολογισμού του να επιδοτεί χαμηλά τιμολόγια για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, υποχρέωνε την ΔΕΗ να κάνει κοινωνική πολιτική.
Έτσι έχουν διαμορφωθεί χαμηλές τιμές για τα νοικοκυριά, τις οποίες χρηματοδοτούν άλλες κατηγορίες τιμολογίων.
Ταυτόχρονα, αυτές οι τιμές δεν αντανακλούν το κόστος παραγωγής ρεύματος.
Με το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού στην χώρα μας, το 1999 ως κοινοτική υποχρέωση, η είσοδος ιδιωτών ήταν και είναι ακόμη απαγορευτική, καθώς η ΔΕΗ διατηρούσε, όπως και τώρα, το μονοπώλιο στην παραγωγή και διάθεση ρεύματος.
Ετσι είναι αδύνατος ουσιαστικά ο ανταγωνισμός.
Αν και με απλά λόγια είχε ξεκινήσει με σταδιακό τρόπο, από τα προηγούμενα έτη, το πραγματικό άνοιγμα της αγοράς ενέργειας με το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΗ και τη διαμόρφωση τιμολογίων που να μην αντανακλούν το κόστος παραγωγής, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα πλήρωναν μονομιάς και με βίαιο τρόπο την απελευθέρωση.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΕΣ στρατιώτες είπαν «ΟΧΙ» σε παρέλαση για την 100η επέτειο ανεξαρτησίας της Αλβανίας

"Τούρκοι" έγιναν οι αλβανοί από την άρνηση των ελλήνων στρατιωτών να παρελάσουν στους εορτασμούς για την 100η επέτειο ανεξαρτησίας της Αλβανίας!

Βαρύ φαίνεται πως έκατσε το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στρατιωτών στο αίτημα της Αλβανίας να συμμετάσχουν σε παρέλαση για την 100η επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας με τα ΜΜΕ των Τιράνων εμφανώς εκνευρισμένα από το «ξεμπρόστιασμα» που δέχτηκαν να το παρουσιάζουν ως σκάνδαλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις 30 λεπτά πριν από την έναρξη της παρέλασης, με τους τρεις Έλληνες στρατιώτες να αποχωρούν από το σημείο όπου βρίσκονταν οι στρατιωτικές αντιπροσωπείες των χωρών του ΝΑΤΟ, χωρείς να δώσουν καμία εξήγηση στις αλβανικές αρχές.

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα οι Έλληνες στρατιώτες επικοινώνησαν για λίγα λεπτά με «δύο αγνώστους», οι οποίοι προφανώς θα ήταν Έλληνες διπλωμάτες, που βρίσκονταν στο σημείο κι έπειτα από την σύντομη επικοινωνία που είχαν μαζί τους, ζήτησαν επείγουσα συνάντηση με τους εκπροσώπους του αλβανικού υπουργείου Άμυνας, στους οποίους και ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά δημοσιεύματα στην επιμονή την αλβανικής πλευράς να εντοπίσει την αιτία για την απόφαση αυτή, δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση από τους Έλληνες στρατιώτες αντιθέτως παρουσίασαν ως «δικαιολογία» κάποιο πρόβλημα υγείας ενός εκ των τριών στρατιωτών κι έτσι ζήτησαν την κατανόησή τους για αυτή τους την απόφαση.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας επέμεναν ζητώντας από τους άλλους δυο Έλληνες στρατιώτες να παρελάσουν μαζί με τις υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ διότι δεν θα ήταν πρέπον να λείπει η Ελληνική Σημαία από την παρέλαση προς τιμή της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

Οι Έλληνες στρατιώτες απάντησαν και πάλι με ένα κοφτό και ξεκάθαρο «ΟΧΙ»!

Η αντίδραση αυτή των Ελλήνων στρατιωτών φαίνεται πως ήρθε μετά την ενημέρωσή τους για το περιεχόμενο των δηλώσεων Μπερίσα μέσω των οποίων υποστήριξε πως η Πρέβεζα είναι αλβανικό έδαφος!

Aftonomi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποφαση ΣΟΚ!!! Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αρνήθηκε να ανοίξει ο φάκελος των βρώμικων swaps Σημίτη - Goldman Sachs!!

Ε βέβαια!! Υπάρχει ποτέ περίπτωση οι "περιούσιοι" που ελέγχουν το Ευρωκοινοβούλιο να αφήσουν να βγούν στο φως οι απάτες των συμπατριωτών τους της Goldman Sachs και Σημίτη;

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σκανδαλώδη απόφαση, αρνείται να ρίξει φως και να καταστεί όργανο διαφάνειας. Κατά αυτό τον τρόπο αρνείται τοδικαίωμα να μάθουμε πως μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με τα περιβόητα swaps της κυβέρνησης Σημίτη, αφού απέρριψε την μήνυση του δικτύου Bloomberg που ζητούσε να μαθευτεί η αλήθεια.

Εδώ βέβαια δεν θέλουν να την μάθουν οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν κινήθηκαν νομικά, αντίθετα ανέλαβε το Bloomberg, το οποίο δεν θιγόταν άμεσα. Επτασφράγιστο μυστικό θα παραμείνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ για την κομπίνα με τα ελληνικά swaps με τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη προεξάρχοντος του σημερινού υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και εκτελώντας τις εντολές του τραπεζικού λόμπι έβαλε τη Ελλάδα εντελώς απροετοίμαστη, και χωρίς να πληρεί τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας που είχε θέσει η Ευρωζώνη με αποτέλεσμα να μπούμε στην νομισματική φυλακή που βιωνουμε αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στη μήνυση που είχε καταθέσει το Δεκέμβριο του 2010 το διεθνές δίκτυο Bloomberg.

Το δίκτυο ζητούσε από την ΕΚΤ πρόσβαση σε δυο έγγραφα για τα ελληνικά swaps, που συντάχθηκαν για χρήση από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ και με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έκρυψε κάτω από το χαλί δάνεια της χώρας, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την ένταξή της στην ΟΝΕ. Το Bloomberg στράφηκε νομικά κατά της ΕΚΤ με στόχο να υποχρεώσει την κεντρική τράπεζα να δώσει τα αρχεία αυτά στο πλαίσιο των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελευθερία των πληροφοριών.

Η ΕΚΤ αρνείται να τα δημοσιοποιήσει με το σκεπτικό ότι θα αναζωπυρώσουν την κρίση χρέους, ενώ φέρεται να δείχνουν πώς η Ελλάδα μέσω των συμφωνιών ανταλλαγής που συνήψε με την Goldman Sachs κατόρθωσε να κρύψει το χρέος της, και έρχεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να διακιώσει την ΕΚΤ, δηλαδή τους τραπεζίτες. Πως μπορεί να πεισθεί κάποιος ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη από τους Ευρωπαίους για να μην μαθευτεί η αλήθεια, και να μην αντιληφθεί ο κόσμος ότι τα πάντα ήταν προσχεδιασμένα από την αρχή, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε αυτό το σημείο, για να ξεκινήσει ο διαμοιρασμός των ιμάτιών της. Βλέπετε όλοι ήξεραν ότι η Ελλάδα ήταν "μαγαζί γωνία", εκτός από τον ίδιο το λαό της.

nea-arxh-news
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιδεινώθηκε η υγεία του Πούτιν


Η του αποτελεί αντικείμενο εικασιών εδώ και εβδομάδες, καθώς ο πρόεδρος ματαίωσε πολυάριθμες επισκέψεις στη και το εξωτερικό, κατά τα φαινόμενα εξαιτίας της επιδείνωσης ενός παλιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη.
Η επιδείνωση της κατάστασης του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγκάζει τον πρωθυπουργό της ΙαπωνίαςΓιοσιχίκο Νόντα, να ματαιώση την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη Ρωσία. Η υγεία του Πούτιν αποτελεί αντικείμενο εικασιών εδώ και εβδομάδες, καθώς ο πρόεδρος ματαίωσε πολυάριθμες επισκέψεις στη Ρωσία και το εξωτερικό, κατά τα φαινόμενα εξαιτίας της επιδείνωσης ενός παλιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη.
Ο Νόντα επρόκειτο να μεταβεί στη Ρωσία το Δεκέμβριο, χωρίς να έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία, για να συναντηθεί με τον Πούτιν, όμως αναγκάσθηκε να ματαιώσει την επίσκεψη, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, ο πρωθυπουργός εξήγησε σήμερα τους λόγους αυτής της ματαίωσης στο δήμαρχο της πόλης Νεμούρο (βόρεια Ιαπωνία) που ήρθε να τον συναντήσει στο Τόκιο για να μιλήσουν για το θέμα των νότιων Κουρίλων νήσων που η Ιαπωνία διεκδικεί από τη Ρωσία.  Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Νόντα εξήγησε πως το ταξίδι του στη Ρωσία ματαιώθηκε «εξαιτίας της υγείας» του Πούτιν, δήλωσε ο δήμαρχος Σουνσούκε Χασεγκάουα, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.
Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ματαίωση της επίσκεψης του Νόντα αποφασίσθηκε έπειτα από αίτημα της Μόσχας. «Η ρωσική πλευρά ενημέρωσε την Ιαπωνία για τη βούλησή της να αναβάλει τη συνάντηση, αναφέροντας ένα τραύμα του κ. Πούτιν», εξήγησε η πηγή αυτή.
Εκπρόσωπος του Νόντα δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη από το Κρεμλίνο, ο Πούτιν θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες για σημαντικά ζητήματα της διεθνούς σκηνής όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Πόσα παίρνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ

Στη δημοσιότητα οι καθαρές αποδοχές των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Για μεγάλες μειώσεις μισθών κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας
"Ο Όμιλος ΔΕΗ είναι από τις εταιρείες, οι οποίες εφάρμοσαν, άμεσα και αμελλητί, το σύνολο της νομοθεσίας που αφορούσε τις μειώσεις του μισθολογικού κόστους, για το σύνολο του προσωπικού και των στελεχών", αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αρθούρος Ζερβός, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τις μηνιαίες αποδοχές του προσωπικού και των στελεχών της επιχείρησης.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, σήμερα το ανώτατο όριο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών για το πάσης φύσεως τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ανώτατο όριο καθαρών τακτικών αποδοχών ύψους 2.800 ευρώ.
Ο κ. Ζερβός διευκρινίζει ότι, με απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου, στο ποσό αυτό εμπίπτουν οι πάσης φύσεως μεικτές αποδοχές, αποζημιώσεις και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές εν γένει, συμπεριλαμβανομένης και της οικογενειακής παροχής.
Ποιος είναι ο μηνιαίος μισθός των εργαζομένων στη ΔΕΗ, από τον διευθυντή μέχρι και τον χαμηλότερο αμειβόμενο υπάλληλο, είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Καλαντζής, με αναφορά μάλιστα στη θέση κάθε εργαζόμενου και σε απάντηση της ερώτησης αυτής, διαβιβάστηκαν και τα στοιχεία στη Βουλή.
Στην έγγραφη απάντησή του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επικαλείται, πάντως, απολογιστικά στοιχεία δαπανών μισθοδοσίας του Γ΄ Τριμήνου του 2012, τα οποία διαβιβάστηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δείχνουν ότι η μείωση του μέσου κατά κεφαλή μηνιαίου μισθού ανέρχεται στο 37% έναντι του 2009, "υπερβαίνοντας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες τον στόχο που θέτει ο Ν. 4024/2011", ο οποίος είναι ο νόμος για το Ενιαίο Μισθολόγιο.
"Μετά το 2009, το μισθολογικό κόστος στον Όμιλο ΔΕΗ μειώνεται σημαντικά και σταθερά. Κατά την περίοδο 2009- 2012, η μισθοδοσία θα έχει μειωθεί συνολικά κατά 600 εκατομμύρια ευρώ και πλέον. Κατά την ίδια περίοδο, η μέση ανά εργαζόμενο, μισθολογική δαπάνη μειώθηκε κατά 37%", αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΗ.
Για το ποσοστό μείωσης των αμοιβών σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ενημερώνει ότι έχουν επιβληθεί περικοπές μισθών που κυμαίνονται από 25% για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους έως και 50% στα διευθυντικά στελέχη. Για δε τα ανώτατα διοικητικά στελέχη, όπως σημειώνει, το ποσοστό της μείωσης κυμαίνεται μεταξύ 72% και 75%.
Αναλυτικότερα η μισθοδοσία του προσωπικού της εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής:
Για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές Βασικών Οργανικών Κλιμακίων και τους διευθυντές Κλάδου, το ανώτατο όριο αποδοχών ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 2.600- 2.800 ευρώ καθαρές μηνιαίες αποδοχές και που αποτελεί και τον ανώτατο μισθό σε όλη την επιχείρηση και τις θυγατρικές της (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες).
Για τους διπλωματούχους μηχανικούς, το σύνολο των τακτικών αποδοχών, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ανέρχεται από 1.192 ευρώ (για νεοπροσλαμβανόμενο) έως 3.737 ευρώ (κατά το τέλος του εργασιακού βίου) και καθαρές αποδοχές από 800 έως 2.400 ευρώ, αντίστοιχα.
Για τους πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, το σύνολο των τακτικών αποδοχών κυμαίνεται από 987 έως 3.636 ευρώ, που αντιστοιχεί σε καθαρές αποδοχές από 600 έως 2.300 ευρώ, αντίστοιχα.
Για τους πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, το σύνολο των αποδοχών κυμαίνεται από 960 έως 3.263 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 600 έως 2.100 ευρώ καθαρά.
Για τους μισθωτούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το σύνολο των τακτικών μηνιαίων αποδοχών κυμαίνεται από 689 έως 2.754 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 450 έως 1.700 ευρώ καθαρά.
Για τους μισθωτούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης, το σύνολο των τακτικών μηνιαίων αποδοχών κυμαίνεται από 572 ευρώ για νεοπροσλαμβανόμενο έως 1.793 ευρώ, που αντιστοιχούν σε καθαρές αποδοχές 400 έως 1.100 ευρώ.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Η νήσος Σάσων...

H μυστική επιχείρηση της ΚΥΠ για την ανακατάληψη της νήσου Σάσωνος εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.Η νήσος Σάσων, που ιστορικά και γεωγραφικά ανήκει στο σύμπλεγμα των Iονίων νήσων, βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου της Αυλώνας και αποτελεί μέγιστης σημασίας στρατηγικό σημείο καθώς ελέγχει τα στενά του Οτράντο.

Το βραχώδες νησί έκτασης 4,5 τ.χλμ παραχωρείται με την Συνθήκη του Λονδίνου (1864) μαζί με τα νησιά του Ιονίου στην Ελλάδα όμως η ελληνική κυβέρνηση αδρανεί και η Σάσων ...εμφανίζεται να αποτελεί τουρκικό έδαφος, καθώς οι Τούρκοι κατείχαν τη πόλη της Αυλώνας. Το 1912 ο Αντιπλοίαρχος Kων/νος Γεωργαντάς, κυβερνήτης του ΠΗΝΕΙΟΣ, υψώνει στη Σασώνα την Eλληνική Σημαία και αποβιβάζει άγημα 25 στρατιωτών.

Το 1914 με νόμο της κυβέρνησης Βενιζέλου η Σάσων μεταβιβάζεται στην Αλβανία και απομακρύνεται η Ελληνική Σημαία. Λίγες μέρες μετά, οι λιγοστές οικογένειες Eλληνόβλαχων βοσκών που κατοικούσαν το νησί σφαγιάζονται από τους Αλβανούς. Στη συνέχεια η νήσος καταλαμβάνεται από την Ιταλία και τη Γερμανία, αποτελώντας βάση υποβρυχίων κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με την υπογραφή της Συνθήκης των Παρισίων το 1947 η Ελλάδα προχωρά στη προσάρτηση των Δωδεκανήσων, όχι όμως και της Βορείου Ηπείρου, την οποία είχε απελευθερώσει ο Ελληνικός Στρατός με βαρύ φόρο αίματος.

Το 1951 κατασκευάζεται ναυτική βάση με υπόγειες εγκαταστάσεις για τα πυρηνικά υποβρύχια του σοβιετικού στόλου.

Στις 3 Δεκεμβρίου 1961 επέρχεται ρήξη των σχέσεων ΕΣΣΔ και Αλβανίας και διακόπτονται οι μεταξύ τους διπλωματικές σχέσεις. Τα Τίρανα απελαύνουν αστραπιαία όλους τους σοβιετικούς συμβούλους, προχώρουν σε επιστράτευση εφέδρων και κλείνουν τη ναυτική βάση, κατάσχοντας μάλιστα όλο το στρατιωτικό υλικό σοβιετικής προέλευσης που υπήρχε εκεί. Η Αλβανία παύει να είναι μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Η εξέλιξη αυτή κινητοποιεί την ελληνική πλευρά που αναγνωρίζει τη γεωστρατηγική σημασία της νήσου. Το 1962 οργανώνεται επιχείρηση ανακατάληψης της νήσου Σάσων με το κωδικό όνομα «ΑΝΤΙΠΑΤΡΕΙΑ» από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών σε συνεργασία με τις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Αντικειμενικός σκοπός της επιχείρησης είναι η ανακατάληψη της νήσου Σάσωνος, αν και αναφορές ήθελαν να αποτελεί προπομπό για την αναίμακτη ανακατάληψη της Βορείου Ηπείρου. Ο Κ. Γίγας, στέλεχος των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών, πραγματοποιεί δεκάδες αποστολές στην ευρύτερη ζώνη μεταξύ Σάσωνος και περιοχών της Β. Ηπείρου.

Στην προετοιμασία της επιχείρησης, που κρατήθηκε μυστική από την τότε πολιτική ηγεσία, καθοριστικό ρόλο παίζουν ο διοικητής των ΛΟΚ Αντιστράτηγος Κ. Κόλλιας, ο αρχηγός της ΚΥΠ Αλ. Νάτσινας, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Δόβας αλλά και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ - τότε μητροπολίτης Ιωαννίνων που ανέλαβε το συντονισμό των Βορειοηπειρωτών και των Ελλαδιτών εθελοντών. Σε κρίσιμο σημείο, το όλο θέμα "διαρρέει" με αποτέλεσμα τη ματαίωση της επιχείρησης.
Ένας από τους αλεξιπτωτιστές των Eιδικών Δυνάμεων, πικραμένος που δεν πραγματοποιήθηκε η αποστολή και που προδόθηκε πριν ολοκληρωθεί, αυτοκτονεί.
Η επιχείρηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας μόλις το 1998, όταν η Ιταλία αγοράζει τη Σάσωνα από την Αλβανία έναντι 57 δις δραχμών...

Σάσων. Bραχώδες και αγονο νησί (εκτ. 4,5 τ.χλμ) στην εισοδο των στενών του Oτράντο . Aκρως στρατηγικό το σημείο της και με τον καταλληλο τεχνολογικο εξοπλισμό τα ραντάρ που θα εγκατασταθούν θα μπορούν να <<βλέπουν>> ολη την Aδριατική , το Iόνιο Πέλαγος ενω θα ελέγχεται στρατηγικά ολόκληρη η θαλάσσια ζώνη...
Tο αγόρασε η Iταλία απο την Aλβανια εναντι ...... 57 δις δρχ. πρωτοτυπωντας παγκοσμιως με αυτην την πώληση Eθνικού αδαφους!!!

Σάσων η Σασώ ,το ονομα του μικρού νησιού στούς αρχαίους χρόνους. Σαζένο στα Iταλικά. Σαζάνι στην Aλβανική γλώσσα. Στο περίφημο αρχιπέλαγος των Διαποντίων νήσων ,απο τα οποια τα κυριώτερα είναι οι Oθωνοί, το Mαθράκιον και η Eρείκουσα νησακια της Eλληνικης επικρατειας βορείως της Kέρκυρας..

ΣΑΣΩΝ: Το ελληνικότατο αυτό νησί, που από έλλειψη διορατικότητας και αδιαφορίας ημετέρων κυβερνήσεων περιήλθε άτυπα στο νεοσύστατο, τότε κράτος της Αλβανίας, η οποία την επώλησε τελευταία αντί 50 περίπου δισεκατομμυρίων στη φίλη και σύμμαχό μας, αλλά και εταίρο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία.

Κατ' αυτόν τον τρόπο το τεράστιας στρατηγικής σημασίας νησί μας για την Αδριατική θάλασσα και το Ιόνιο Πέλαγος, περιήλθε στα χέρια της Ιταλίας, η οποία ικανοποίησε έτσι ένα κατάλοιπο επεκτατικών βλέψεων, που ανάγεται στην αρχαία Ρώμη, για τον έλεγχο της Αδριατικής και των στενών του Οτράντο, αλλά και δι' αυτών την εποπτεία των παραλίων της Ηπείρου από του Αυλώνα μέχρι την Πρέβεζα.

Η νήσος ήταν γνωστή από την αρχαιότητα με την ονομασία Σασώ και αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Στράβωνα, ο οποίος περιγράφει τους περίπλους της Αδριατικής και τους διάπλους του στενού του Αδρία από τον Πολύβιο και από άλλους. Ο Πλίνιος αναφέρει ότι στα χρόνια εκείνα ήταν και ορμητήριο πειρατών. Το μικρό αυτό νησί απετέλεσε το μήλον της έριδος μεταξύ των δυνάμεων της Ευρώπης και άλλαξε πολλούς κατακτητές. Το 1279 κατελήφθηκε από τους Ανδεγαυούς και το 1400 από τους Βενετούς.

Το 1417 το νησί κατέλαβαν οι Τούρκοι και έκτοτε ακολούθησε την μοίρα του σκλαβωμένου Έθνους, μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα, όταν οι Ενετοί κατόπιν συμφωνίας οικονομικής, την απεσκίρτησαν από την Οθωμανική αυτοκρατορία και ενέταξαν στα Ενετοκρατούμενα Ιόνια νησιά. Το 1863 παραχωρείται μαζί με τα Επτάνησα, επειδή αποτελούσε μέρος αυτών, στην Ελλάδα με τις συνθήκες, που δεν επιδέχοντο ουδεμία αμφισβήτηση της ελληνικότητας του νησιού.

Την επόμενη χρονιά με την συνθήκη του Λονδίνου (29-3-1864) η Σάσων αποτελούσε πλέον τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας.

Έτσι για μισό αιώνα η μεγάλης στρατηγικής σημασίας νήσος παραμένει στην αγκαλιά της μητέρας πατρίδας, έως ότου το 1914 με διακοίνωση των Μεγάλων Δυνάμεων απαιτήθηκε η εκκένωσή της από την Ελλάδα και η παράδοσή της στο κατασκευασθέν κράτος της Αλβανίας. Την ιδία εποχή η Βόρειος Ήπειρος περιήρχετο στο Αλβανικό κράτος. Και υπήρξαν, δυστυχώς ελληνικά χέρια που έθεσαν την υπογραφή τους και απεδέχθησαν τετελεσμένα, όπως και τόσες άλλες φορές μέχρι τις μέρες μας (!) και παρά τις αντιδράσεις σύσσωμου του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των Βορειοηπειρωτών, για τους οποίους άρχιζε ένας ανηφορικός Γολγοθάς εθνικής ταπείνωσης, που συνεχίζεται μέχρι τελευταία.

Και παραδόθηκε για πρώτη ίσως φορά ελληνικό έδαφος, χωρίς πολεμική ήττα, χωρίς διαπραγματεύσεις, χωρίς προστασία του ελληνικού γηγενούς πληθυσμού.
Και οι «σύμμαχοι» της εποχής εκείνης με το ανθελληνικό τους μένος συντάσσουν νέα συνθήκη μετά από ένα χρόνο στο Λονδίνο (1915) και μεταβιβάζουν την νήσο Σάσων και μέρος της περιοχής Αυλώνος στην Ιταλία στην οποία κατακυρώνεται και η Δωδεκάνησος, ενώ στην Ελλάδα μοιράζουν αόριστες και άνευ αντικρύσματος υποσχέσεις για παραχώρηση της Βορείου Ηπείρου, ίσως εξ αιτίας των σκληρών αγώνων για την Αυτονομία τους, των Βορειοηπειρωτών.

Έτσι το ελληνικότατο αυτό νησί, το ορμητήριο της Ενιαίας Ηπείρου παραμένει υπό Αλβανικό ζυγό και πωλείται εξευτελιστικά στην Ιταλία. Και εμείς, διά των κυβερνήσεών μας, παραμένουμε απαθείς και αδιάφοροι παρατηρητές των γεγονότων αυτών, ανεχόμενοι το σαράκι να κατατρώγει σιγά-σιγά εθνικά κομμάτια!

Ως αναγνώριση των υφιστάμενων χερσαίων συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας, που ήταν ανοιχτά ως θέμα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ερμηνεύεται από κορυφαίους διπλωματικούς και στρατιωτικούς παράγοντες η υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις ημέρες και προκάλεσε απορίες, σχόλια και ερωτήματα, καθώς καλύφθηκε από πέπλο μυστικότητας και απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων και παραμέτρων που οδήγησαν στην υπογραφή.

Η υπογραφή, λοιπόν, της Συμφωνίας Οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης και τις υφαλοκρηπίδας Ελλάδας - Αλβανίας έχει δύο όψεις:

Τη θετική, γιατί αναγνωρίζονται κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα στην αιγιαλίτιδα ζώνη και την υφαλοκρηπίδα –αντιστοίχως– στα νησιά Κέρκυρα, Οθωνοί, Ερεικούσα, όπως επίσης και στις μικρές βραχονησίδες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η αναγνώριση αυτή, ειδικά για τους Οθωνούς, δεν ήταν αυτονόητη, καθώς σε παρόμοια διαδικασία οριοθέτησης των ζωνών αυτών με την Ιταλία, η Ελλάδα είχε δεχτεί την απαίτηση της
Ιταλίας για περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα του συγκεκριμένου νησιού. Υπό την πίεση όμως υψηλόβαθμων στρατιωτικών παραγόντων, που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών μετέβαλε στάση και λογική, εγκαταλείποντας την υποχωρητικότητα που είχε επιδείξει έναντι των ιταλών διαπραγματευτών.

Για την ελληνοαλβανική συμφωνία,
όπως πληροφορείται το «ΠΑΡΟΝ», από στρατιωτικούς παράγοντες, καθώς όπως προαναφέραμε το ΥΠΕΞ έχει επιβάλει εμπάργκο στη σχετική πληροφόρηση, η αλβανική νήσος Σάσωνα, καθώς και οι παρακείμενες μικρές βραχονησίδες, συμφωνήθηκε να έχουν υφαλοκρηπίδα. Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε δηλαδή να έχει το αλβανικό κράτος από εδώ και στο εξής πλήρη δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας των νήσων αυτών!

Η αρνητική όψη της υποθέσεως αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αλβανικό κράτος, με την υπογραφή της προαναφερθείσας συμφωνίας, κατοχυρώνει πλήρως τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα βάσει του Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας του 1925. Ήταν αυτό ο διακαής πόθος
όλων των αλβανικών κυβερνήσεων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ιδιαίτερα του Εμβέρ Χότζα.

Η αναγνώριση των χερσαίων συνόρων, που είναι απότοκος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, κλείνει την πόρτα στη διεκδίκηση εκ μέρους της Ελλάδας της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών βάσει κανόνων και συνθηκών του ΟΗΕ. Στην ουσία μάλιστα ακυρώνει την προσπάθεια για καταστατική αυτονομία περιοχών της Βορείου Ηπείρου. Προσπάθεια που ενθάρρυναν και τροφοδοτούσαν συνεχώς και αδιαλείπτως μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες που κυβέρνησαν τον τόπο, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Κωνταντίνος Τσαλδάρης, ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Παπανδρέου και υπό διαφορετικούς όρους και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Έχει μείνει ιστορικός ο λόγος του Γεωργίου Παπανδρέου στην ελληνική Βουλή, στον οποίο είχε επισημάνει μεταξύ άλλων:

«Η Βόρειος Ήπειρος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής πατρίδος, καθηγιασμένο από τους τάφους των ηρώων μας. Εκείνο, πάντως, το οποίο οφείλουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις να γνωρίζουν είναι ότι το Βορειοηπειρωτικό υφίσταται! Και εκείνο το οποίο απαγορεύεται εις τον αιώνα είναι η απάρνηση του ιερού αυτού αιτήματος! Η διεκδίκησή μας για τη Βόρειο Ήπειρο είναι ιερά και απαραβίαστη».

Δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή μας πως, με τη συμφωνία που αποκαλύπτουμε, η Ελλάδα χάνει και το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί που είχε στη φαρέτρα της προκειμένου να αναγκαστεί η αλβανική πλευρά να κατοχυρώσει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.

Άλλη μία επικίνδυνη πτυχή αφορά στην υλοποίηση του συμφώνου φιλίας-συνεργασίας και καλής γειτονίας που είχε υπογράψει το 1996 ο τότε ΥΠΕΞΘόδωρος Πάγκαλος με τον αλβανό ομόλογό του Άλφρεντ Σερέκι.

Το σύμφωνο αυτό παρέμεινε μέχρι σήμερα ανενεργό, καθώς μεταξύ άλλων προέβλεπε την «τακτοποίηση» των εκκρεμοτήτων των περιουσιών «που έχουν οι υπήκοοι του ενός μέρους στην επικράτεια του άλλου». Είναι αυτή η παράγραφος που εκμεταλλεύονται οι Τσάμηδες για να επιμένουν στις ανιστόρητες απαιτήσεις τους στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί εδώ ότι έχει προκαλέσει αλγεινή εκτύπωση στις βορειοηπειρωτικές οργανώσεις η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι που δεν έχει κάνει αντιστοίχως έναντι άλλων καυτών εκκρεμοτήτων της εξωτερικής μας πολιτικής. Θεωρείται δε αυτό απότοκος της έντονης δράσης του αμερικανικού παράγοντα και της αντίληψης που έχει για τον τρόπο και τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν ώστε να «τακτοποιηθούν» άμεσα όλες οι «βαλκανικές εκκρεμότητες» που στέκονται εμπόδιο στην αμερικανική πολιτική.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι οι βορειοηπειρωτικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να αντιδράσουν έντονα –και όχι μόνον αυτές– στην κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή


http://elladasimera.blogspot.gr/2010/12/blog-post_4817.html 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »