Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. οι Νο1 καταζητούμενοι παιδόφιλοι σε όλη την Ευρώπη

Διαβάστε το προφίλ των πιο διαβόητων παιδόφιλων που έπεσαν στην φάκα της ΕΛ.ΑΣ. Πώς και γιατί καταζητούνταν σε όλη την Ευρώπη. Ιστορίες φρίκης πίσω από τη δράση του 24χρονου από τη Θεσσαλονίκη και του 55χρονου από την Πάτρα
Στα χέρια των αντρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσαν δύο παιδόφιλοι που αποτελούν τις σημαντικότερες συλλήψεις που έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της τεράστιας επιχείρησης «HYDRA» που στήθηκε από πέρυσι και σαν αποτέλεσμα είχε τον εντοπισμό 78 παιδόφιλων σε 32 διαφορετικές χώρες. Τα στοιχεία για όλους αυτούς παραδόθηκαν από τις ελληνικές Αρχές μέσω Interpol στις αντίστοιχες διωκτικές Αρχές της κάθε χώρας. Οι τελευταίες συλλήψεις αποτελούν και την κατακλείδα της επιχείρησης  «HYDRA» για τον εντοπισμό παιδόφιλων που διακινούσαν δεκάδες χιλιάδες φρικτά βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από βρέφη έως και μικρά παιδιά...
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν για ανταλλαγή αρχείων πασίγνωστο σχετικό πρόγραμμα και τουλάχιστον στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε και συνδρομη σε ιστοσελίδα του εξωτερικού έναντι 170 ευρώ μηνιαίως... Μάλιστα, για να γίνει πιο σαφές του πόσο συνδεδεμένη είναι η σχέση παιδεραστή και διακινητή σχετικού υλικοί, ο προιστάμενος της Δίωξης κ. Μανώλης Σφακιανάκης ενημέρωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης την υπόθεσης, ότι το 93% των περιπτώσεων, όπως αναδεικνύουν οι σχετικές έρευνες, που εμπλέκονται στην χρήση και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, κάποια στιγμή στη ζωή τους οδηγήθηκαν στην πράξη και οι ίδιοι, δηλαδή ασέλγησαν σε βάρος ανηλίκου ή θέλησαν να ασελγήσουν και δεν πρόλαβαν.
Ο 24χρονος ασέλγησε σε βάρος δύο αγοριών 10 και 4 ετών αντίστοιχα του στενού του κύκλου
Ο πρώτος δράστης που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα μετά από έρευνες που κράτησαν 15 μήνες, είναι ένας 24χρονος, ο οποίος είναι άεργος και απόφοιτος των ΤΕΙ Πληροφορικής. Αφού εντοπίστηκαν τα ίχνη του, έγινε έφοδος στο διαμέρισμά του όπου κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο. Μέσα σε αυτό βρέθηκαν τουλάχιστον 11 φάκελοι με κλειδωμένο παιδοφιλικό υλικό που διακινούσε στο διαδίκτυο. Ανάμεσα στα αρχεία όμως για πρώτη φορά, βρέθηκαν βίντεο που είχαν γυριστεί στην Ελλάδα και μάλιστα διακινούνταν στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για ένα βίντεο με πεντακάθαρη λήψη από κάμερα, που είχε στήσει ο δράστης, στο οποίο απεικονιζόταν ο ίδιος να ασελγεί σε βάρος ενός 10χρονου αγοριού και ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο που είναι θολό και στο οποίο φαίνεται η ασέλγεια από τον ίδιο σε βάρος ενός αγοριού 4 ετών. Και τα δύο περιστατικά έγιναν πριν δύο χρόνια, το πρώτο παιδάκι έχει ταυτοποιηθεί και έχει εντοπιστεί και θεωρείται θέμα χρόνου να εντοπιστεί και το δεύτερο θύμα, αφού υπάρχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα στις Αρχές για την προέλευση των θυμάτων που ανήκουν στον εξαιρετικά στενό γειτονικό και οικογενειακό του κύκλο!
Η έρευνα για την περίπτωσή του συνεχίζεται για να εντοπιστούς και τυχόν άλλα θύματά του, ενώ έχει γίνει και σχετικό αίτημα στην αρμόδια Εισαγγελία για δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Ο δράστης για να διαφύγει του εντοπισμούς και της σύλληψης λάμβανε αυξημένα διαδικτυακά μέτρα προστασίας, προκειμένου να δυσχεράνει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, ενώ έκλεβε και το wi-fi από γείτονές τους μπερδεύοντας τη Δίωξη που τον παρακολουθούσε καιρό τώρα. Ο συλληφθείς, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε την περασμένη Τρίτη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ο 55χρονος ήταν ο Νο1 αναζητούμενος παιδόφιλος στην Ευρώπη από τις αμερικανικές Αρχές - Είχε παραδεχτεί σε chatroom πως έχει ασελγήσει και εκείνος σε βάρος παιδιών
Η δεύτερη περίπτωση είναι ένας 55χρονος από τα Τρίκαλα που συνελήφθη στην Πάτρα και προφυλακίστηκε αφού εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του. Ήταν υπέυθυνος δικτύων Ασφαλείας σχεδόν όλων των ελληνικών τραπεζών και εξαιρετικά ικανός γνώστης του αντικειμένου, κάτι που του πρόσφερε διαφυγή από τον εντοπισμό και την σύλληψη επί τουλάχιστον 4 χρόνια που τον κυνηγούσαν οι αντίστοιχες αμερικανικές Διωκτικές Αρχές (ICE) και περίπου 2,5 χρόνια η ελληνική Δίωξη, όπου εντοπίστηκε τελικά ύστερα από τυχαίο τροχονομικό έλεγχο στην Πάτρα. Άλλαζε διαρκώς τις I.P. του, δηλαδή τις ηλεκτρονικές τους «διευθύνσεις», ενώ η περίπτωσή του χρήζει επίσης έρευνα για τυχόν ασέλγεια σε βάρος παιδιών, αφού ο ίδιος παραδέχτηκε σε chat room παιδόφιλων, ότι έχει προβεί στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Επίσης, όπως προέκυψε, απέστειλε σε χώρα του εξωτερικού, μέσω κούριερ, 170 ευρώ, ως μηνιαία συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων. Επιπρόσθετα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε με έγγραφο από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των Η.Π.Α. ( ICE ), ότι ο 55χρονος, αφού άλλαξε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, απέστειλε σε τρίτους 39 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο χώρο εργασίας του 55χρονου στα Τρίκαλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία κάρτα μνήμης, τα οποία απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους, ενώ το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων.
Σε έρευνα που έγινε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στην κατοχή του, ανευρέθηκαν 12.031 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, συνολικού μεγέθους που ξεπερνά τα 3,5 Gigabyte αποθηκευτικού χώρου. Ο 55χρονος οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, κρίθηκε προφυλακιστέος.



news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »