Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τι πρέπει να προσέχετε στα voucher για να μην την «πατήσετε»

Τι πρέπει να προσέχετε στα voucher για να μην την «πατήσετε»Aνακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει παρελκυστικές πρακτικές παρόχων κατάρτισης σε ανέργους πάνω στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, που αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο 15ήμερο του Φεβρουαρίου, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται ότι ορισμένοι πάροχοι αναρτούν στις ιστοσελίδες τους, αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγγελίες έναρξης του προγράμματος του ΟΑΕΔ, οι οποίες συνοδεύονται από φόρμες υποβολής αιτήσεων και φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων με τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων, ενώ το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Γι’ αυτόν τον λόγο, το υπουργείο εφιστά την προσοχή στους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δεδομένου ότι οι αιτήσεις τους θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά και μόνο από τον άνεργο, στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr, όπου θα λαμβάνουν αποδεικτικό της αίτησής τους.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι άνεργοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι απευθυνόμενοι στους παρόχους κατάρτισης, ζητώντας να τους συμπληρώσουν τις αιτήσεις, παρέχουν, ουσιαστικά, τα προσωπικά δεδομένα τους, χωρίς κανείς να τους διασφαλίζει την ορθή χρήση αυτών. Τέλος, το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι προσελκυστικές προσφορές των παρόχων προς τους ανέργους με τη μορφή δώρων, χορηγιών κ.α., δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »