Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑLERT: Δεν πίνουμε ΠΟΤΕ νερό από πλαστικό μπουκάλι εκτεθειμένο σε ήλιο – Πάρτε μέτρα πριν παίξετε με τον Άγιο Πέτρο τάβλι

plastikaΚίνδυνος θάνατος

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη θα μπορούσε να απελευθερώσει βλαβερές χημικές ουσίες στις πλαστικές φιάλες των εμφιαλωμένων νερών.Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρείτε ένα μπουκαλάκι νερό στο αυτοκίνητό σας , θα πρέπει να το σκεφτείτε καλύτερα πριν πιείτε μια γουλιά.
Μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα που εξέτασε 16 μάρκες εμφιαλωμένου νερού, άλλαξε τις τρέχουσες συστάσεις γύρω από τα επιθυμητά επίπεδα της δισφαινόλης Α (ή αλλιώς BPA) στα πλαστικά μπουκάλια νερού. Ενώ τα σημερινά χαμηλά επίπεδα στον τομέα των πλαστικών έχουν κριθεί ασφαλή, οι ερευνητές σε αυτήν την τελευταία μελέτη παρακολούθησαν αυτά τα δήθεν αβλαβή επίπεδα να μεγαλώνουν σε μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, όταν άφησαν τα μπουκάλια σε 70°C ζέστη.
Είναι γνωστές άλλωστε οι προειδοποιήσεις για τις πλαστικές συσκευασίες και πως αντιδρούν στη θερμότητα και τη ζέστη. Παρά το γεγονός βέβαια ότι η ακραία αυτή ζέστη είναι ένα τραβηγμένο σενάριο, οι οδηγοί δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η εσωτερική θερμοκρασία σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο σε μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, μπορεί να φτάσει τους 55°C και να αγγίξει τους 77°C.
Τα πλαστικά μπουκάλια νερού γίνονται από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για πολλές συσκευασίες τροφίμων και ποτών, καθώς είναι ελαφρύ και ανθεκτικό. Ωστόσο, όταν θερμαίνεται είναι γνωστό ότι απελευθερώνει το χημικό ΒΡΑ, που οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών που μιμούνται τα οιστρογόνα και μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία εάν ο οργανισμός μας εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα. Το ανησυχητικό για τους επιστήμονες είναι το ότι οι χημικές αυτές ουσίες αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι συνιστούν να μην καταναλώνουμε νερό που μπορεί να βρούμε ξεχασμένο στο αυτοκίνητό μας.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

FOROLOGIKH_DHLOSH1_533_355Είκοσι μέρες προθεσμία ακόμα

Την απόφαση να παραταθεί για ακόμη 20 μέρες ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2014 έλαβε η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων που έληγε στις 30 Ιουνίου παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουλίου.
Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται ένα αίτημα των φοροτεχνικών αλλά και των πολιτών οι οποίοι είχαν πρόβλημα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος και του μεγάλου αριθμού δηλώσεων που έπρεπε να κατατεθούν μέσα σε στενό χρονικό πλαίσιο.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε για ποιο λόγο πρέπει να τρώμε μέλι με κανέλα κάθε πρωί – Θα πάθετε την πλάκα σας όταν δείτε τι καλό κάνει στην υγεία μας

meliΒάλτο στην καθημερινότητά σου και θα δεις θαύματα

Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι το μέλι είναι αρκετά αποτελεσματικό στη θεραπεία πολλών ασθενειών….
Όταν συνδυάζεται με κανέλα είναι ακόμη πιο ισχυρό. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τους ιούς, την υψηλή χοληστερόλη και το σάκχαρο του αίματος.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο συνδυασμός μελιού και ζάχαρης μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε σχεδόν κάθε ασθένεια. Αυτό που είναι ακόμη καλύτερο, είναι ότι αυτά τα φυσικά προϊόντα είναι διαθέσιμα σχεδόν σε κάθε κατάστημα, και είναι εξαιρετικά φθηνά. Σας αναφέρουμε μερικά από τα κύρια οφέλη υγείας που παρέχονται από μέλι και κανέλα:Καρδιακές παθήσεις.
Απλώστε λίγο μέλι και κανέλα σε μια φέτα ψωμί, αντί της συνηθισμένης μαρμελάδα σας. Αυτό το υγιεινό πρωινό θα μειώσει το επίπεδο της χοληστερόλης στις αρτηρίες σας και προλαμβάνει την καρδιακή προσβολή.
Αρθρίτιδα: Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε δύο φορές την ημέρα, το πρωί και πριν πάτε για ύπνο. Η τακτική κατανάλωση του ροφήματος αυτού, σας βοηθάει στην ανακούφιση της χρόνιας αρθρίτιδας.
Λοίμωξη της χοληδόχου κύστης: Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε κάθε μέρα για να σκοτώσετε τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς στη χοληδόχο κύστη σας.
Χοληστερόλη: Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα στο αγαπημένο σας τσάι. Αυτό το ρόφημα θα μειώσει το επίπεδο της χοληστερόλης σας κατά 10 τοις εκατό στις πρώτες δύο ώρες.
Κρυολογήματα: Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα τέταρτο κουταλιά της σούπας κανέλα για να νικήσετε τα κρυολογήματα. Πάρτε αυτό το φάρμακο για τρεις ημέρες. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία του κρυολογήματος, του χρόνιου βήχα και της συμφόρηση των κόλπων.
Απώλεια βάρους: Προσθέστε μέλι και κανέλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε το, το πρωί, πριν φάτε η πιείτε οτιδήποτε, ή μισή ώρα πριν από το πρωινό σας. Η τακτική κατανάλωση αυτού του ροφήματος θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με φυσικό τρόπο .

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »