Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κυριάκου Βελόπουλου στο σκοπιανό KANAL5

 


http://www.velopoulos.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε πόσοι αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να συνοδεύσουν τον κ. Παπανδρέου στη Βουλή…

Δείτε πόσοι αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να συνοδεύσουν τον κ. Παπανδρέου στη Βουλή…

Σαν να φοβάται λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γιώργος Παπανδρέου, τους πολίτες της χώρας που θέλει να «σώσει»…
Δείτε πόσοι αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να συνοδεύσουν τον κ. Παπανδρέου στη Βουλή… Απίστευτο!!



Διαβάστε περισσότερα » »

Παγκόσμια πατέντα για φθηνή ενέργεια, σε ελληνικά χέρια.

 

Επένδυση μαμούθ στη Θράκη απο την Defcalion Green Technologies.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της επένδυσης-μαμούθ, της εταιρίας Defcalion Green Technologies στην Ξάνθη, για την παραγωγή ενέργειας από τη σύντηξη υδρογόνου-νικελίου (της εφεύρεσης των Foccardi–Rossi), πραγματοποιήθηκε το...
απόγευμα της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος της εταιρίας Αλέκος Ξανθούλης, συνοδευόμενος από τον εφευρέτη – Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Αντρέα Ρόσι και τον πρώην Πρέσβη, Καθηγητή επίσης στη Μπολόνια, Χρήστο Στρεμμένο, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υπουργός Αναπληρωτής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.

Α. Ξανθούλης: «Μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε»

Ο Πρόεδρος της εταιρίας Αλέκος Ξανθούλης ανέφερε αρχικά πως « Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια που ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε. Πράγματι την πρώτη φορά που είδαμε αυτή τη συσκευή που παράγει ενέργεια από το «τίποτα» πιστέψαμε απόλυτα τον καθηγητή Ρόσι. Υπήρξε αμφισβήτηση και πολλοί έλεγχοι από διεθνείς οργανισμούς, όμως υπάρχει πλέον ως βιομηχανικό πρότυπο και μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε» είπε. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η προσπάθεια έχει ένα εθνικό χαρακτήρα κάνοντας λόγο για «ένα φως που θα βγει και θέλουμε να είναι δικό μας και όχι του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Defcalion, η βιομηχανική παραγωγή ξεκινά από την Ξάνθη με το πρώτο εργοστάσιο μέχρι το Φθινόπωρο, όπου θα κατακευάζεται ο πυρήνας- αντιδραστήρας της συσκευής (το «μυστικό»). Ένα νέο εργοστάσιο θα λειτουργήσει μέσα στην επόμενη χρονιά πάλι στην Ξάνθη , όπου θα κατασκευάζονται πλήρεις συσκευές e-cat, ενώ το τρίτο εργοστάσιο μονάδα θα λειτουργήσει το 2013 και πάλι στην Ξάνθη και θα ασχοληθεί με την παραγωγή βιομηχανικών μονάδων. Το συνολικό κόστος επενδύσεων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί στην Ξάνθη;

Στο ερώτημα για το λόγο της επιλογής της Ξάνθης ως χώρου εγκατάστασης της βιομηχανίας, ανέφερε τρεις λόγους:

Καταρχάς, σημείωσε ότι στις 3-4 επισκέψεις του στην περιοχή διαπίστωσε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο του τεχνικού κόσμου της περιοχής καθώς επίσης ευγένεια και θερμή φιλοξενία των ανθρώπων. Κατά δεύτερο λόγο, ανέφερε ότι η γεωστρατηγική θέση της Ξάνθημε 2 λιμάνια, 2 αεροδρόμια δίπλα της και άμεση πρόσβαση σε όλα τα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα είναι πολύ σημαντική ενώ, κατά τρίτο λόγο, σημείωσε ότι η γενικότερη υποδοχή που υπήρξε ήταν πάρα πολύ θετική, σημειώνοντας «Θέλουμε η ανάπτυξη να πάψει να είναι κάθετη και να προχωρήσει πιο πάνω απο τη Λαμία και το Σχηματάρι. Η δική μου πατρίδα που είναι ο Βόλος και δεν με υποδέχτηκε όπως περίμενα, σε αντίθεση με την Ξάνθη που μας υποδέχτηκε όπως έπρεπε» ανέφερε με νόημα.

Δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο και το Πολυτεχνείο της Ξάνθης ενώ ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία με τρεις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες σχεδιάζεται και η ίδρυση ενός Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή.

Η συσκευή θα παρουσιάστεί σε επίσημο τεστ ενώπιον των ελληνικών αρχών στο πρώτο 10 ήμερο του Ιουλίου, ενώ αρκετά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει τη συσκευή. Παράλληλα, 17 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη καθημερινά. Είμαστε πολύ περήφανοι για την εποχή αυτή. «

Έλληνες της διασποράς χρηματοδοτούν την επένδυση

9 Έλληνες της διασποράς –που συνθέτουν την Defcalion Global- χρηματοδοτούν την επένδυση εκτός του Α. Ξανθούλη. Δεν υπάρχει δανεισμός ή άλλη χρηματοδότηση και επισημάνθηκε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα για επιχορήγηση καθώς η επένδυση καλύπτεται μόνο από ίδια κεφάλαια. «Έχουμε ενημερώσει την πολιτεία για το εγχείρημα αυτό και η παρουσία του κυρίου Ξυνίδη υποδηλώνει την υποστήριξη που μας παρέχεται» είπε ο Πρόεδρος της εταιρίας

Παράλληλα ο Καθηγητής Ρόσσι αποκάλυψε ότι ενδιαφέρον για την ανακάλυψη υπήρξε από διάφορες χώρες αλλά εκτίμησε ως πιο ειλικρινή την προσπάθεια που διαπίστωσε από την ελληνική εταιρία Defcalion στην αγορά της πατέντας, προσθέτοντας ότι είναι μεγάλος ελληνολάτρης και εκτιμά ιδιαίτερα τα επιτεύγματα της χώρας τους τελευταίους 25 αιώνες. «Υπάρχουν επιχειρηματίες με πατριωτικό αίσθημα και σε αυτή τη στιγμή δεν θα δούμε τι θα πάρουμε από την επένδυση αλλά τι θα δώσουμε στη χώρα» είπε ο Καθηγητής Χ. Στρεμμένος, επισημαίνοντας και την πολιτισμική διάσταση για την επίτευξη της συνεργασίας.

Τεχνικά στοιχεία της συσκευής

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρίας «Είναι ένα κουτί-αντιδραστήρας που χρησιμοποιεί νικέλιο και υδρογόνο που μας δίνουν θερμική ενέργεια. Είχαν γίνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν για την ψυχρή σύντηξη αλλά εμείς καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή η μορφή παραγωγής ενέργειας και ενώ η Ελλάδα διαθέτει το 83% της ποσότητας νικελίου στην Ε.Ε.

Μπορεί να παράγει μέχρι 30 κιλοβάτ/ώρα θερμικής ενέργειας. Έχουμε προχωρήσει πειραματικά και είμαστε τοιμοι ννα παρουσιάσουμε το Οκτώβριο διάταξη 1 μεγαβάτ και το Νοέμβριο 12 μεγαβάτ ενέργειας.

«Το κουτάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακή ή βιομηχανική χρήση παράγοντας θερμική ενέργεια ενώ μπορεί να παραχθεί και ηλεκτρική ενέργεια που η χώρα έχει ανάγκη». Το κόστος υπολογίζεται σε 4-5.000 ευρώ και η απόσβεση υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά σε διάρκεια τον ένα χρόνο. «Θα καλύψουμε όλο τον κόσμο και είναι ένα μεγάλο εγχείρημα γιατί, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, με αυτή την τεχνολογία έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλος θόρυβος και παρόλο που η Ελλάδα έχει την αποκλειστικότητα εκτός Αμερικής η χώρα δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. Υπήρξαν ερωτήσεις κοινοβουλευτικές σε Ομπάμα και Μπερσλουσκόνι για το λόγο που η Ελλάδα πήρε αυτή την πατέντα. Ελπίζουμε τώρα να υπάρξει ενδιαφέρον και στην Ελλάδα.» ανέφερε ο Αλέξος Ξανθούλης.

«Από ελληνική υπεραξία ενός προϊόντος θα μειώσουμε το κόστος θέρμανσης και θερμού νερού χρήσης, στο 10%. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει και ένα οποιδήποτε μηχανισμό για να μετατρέπει τη θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική και να επιστρέψει το πλεόνασμα στη ΔΕΗ. Επεσήμανε, παράλληλα ότι δεν παράγεται καμία επιβλαβής ενέργεια. Το κόστος είναι μικρότερο από 1 λεπτό ανά κιλοβατόρα, σε αντίθεση με τα 12 που πληρώνει σήμερα ο Έλληνας ενώ η σημασία για τη βιομηχανία, την αγροτική οικονομία, και την τροφοδοσία των νησιών είναι αρκετά μεγάλη. Χρησιμοποίησε για παράδειγμα τη χρήση ενός μηχανμήματος σε σπίτι 200 τετραγωνικών, όπου με μια συσκευή παρέχεται δωρεάν όλη η θερμική ενέργεια που απαιτεί το σπίτι ενώ θα εισπράτει 2.500 ευρώ από τη ΔΕΗ από πώληση της ηλεκτρικής.

Υψηλές παρουσίες στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός από τα στελέχη της εταιρίας, αρκετοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας αλλά και εκπρόσωποι ξένων κρατών και φορέων που μαρτυρούν τη σημασία που δίδεται στην επιτυχία της εφεύρεσης. Ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης της Γερμανίας που ελέγχεται από το κόμμα των Πρασίνων, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας της Κίνας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της «Λάρκο» η οποία θα προμηθεύει με νικέλιο, ως πρώτη ύλη, στην Defcalion. Παράλληλα, υπήρξε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από τους Δήμους της Αθήνας που ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση συστημάτων σε δημοτικά κτίρια.

Εκτός από τους δημοσιογράφους ελληνικών και διεθνών μέσων, ερωτήσεις υπέβαλλαν και επιστήμονες και άνθρωποι των επιχειρήσεων, παίροντας από τον Αντρέα Ρόσσι απαντήσεις που αφορούν μόνο στο εξωτερικό και όχι στον εσωτερικό πυρήνα της συσκευής, που αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιός Έλληνας παίρνει μισθό 423.750 ευρώ το χρόνο;

Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, 23 Ιουνίου 2011: «Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πτώχευση ή επώδυνη προσαρμογή και μεταξύ των δυο η επιλογή της δεύτερης λύσης είναι αναπόφευκτη». Δημόσια και με ευθύτητα έθεσε το δίλημμα των ημερών ο κ. Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Είτε θα εφαρμοσθούν τα επώδυνα μέτρα είτε θα πτωχεύσει η χώρα.
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο κ. Βασίλης Ράπανος, διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας με πρόταση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Η αμοιβή δε του κ. Βασίλη Ράπανου, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, είναι ετησίως περίπου 423.750 ευρώ. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος, με 423.750 ευρώ ετήσιο μισθό, καλεί τους άνεργους τους φτωχούς και τους χαμηλό-συνταξιούχους να δεχθούν εξαναγκαστικά και για το συμφέρον της πατρίδας την επώδυνη προσαρμογή. Δηλαδή τα μέτρα του περίφημου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


Διαβάστε περισσότερα » »

η Δευτέρα Παρουσία, ο αντίχριστος και τα μικροτσίπ ελέγχου 2011

Διαβάστε περισσότερα » »

Χωρίς γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας

Χωρίς γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας
Ούτε φάρμακα δεν μπορούν να γράψουν πλέον οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ στην Πτολεμαΐδα, καθώς χωρίς γιατρό έχει μείνει από την περασμένη εβδομάδα το περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας.
Το υγειονομικό ιατρείο είχε δύο γιατρούς, πριν ένα μήνα όμως παραιτήθηκε ο ένας, ενώ στο μεταξύ έληξε την Παρασκευή η σύμβαση του δεύτερου γιατρού, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, που απευθύνονται στο ιατρείο να φεύγουν άπρακτοι, αφού η απάντηση που παίρνουν είναι ότι δεν υπάρχει γιατρός.
Σε επικοινωνία που είχε ο «Π» με την προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας στην οποία υπάγεται το περιφερειακό ιατρείο Πτολεμαΐδας, Ερμιόνη Χριστοδούλου, δήλωσε ότι προκηρύσσεται η θέση, παραδέχθηκε ωστόσο ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, που ίσως πάρει μέχρι τον Σεπτέμβριο. «Όταν εκκενώνεται ένα αγροτικό ιατρείο δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε ακριβώς θα καλυφθεί η θέση, γιατί υπάρχει μια χρονοβόρα διαδικασία», ανέφερε.
Επισήμανε όμως ότι εξέτασε πως μπορεί να καλυφθούν οι ανάγκες του ιατρείου με την απόσπαση κάποιου αγροτικού γιατρό της περιοχής, όπως έχει υποχρέωση, και ως εκ τούτου το ιατρείο θα καλύπτεται μόνο Τετάρτη και Παρασκευή από την αγροτική γιατρό της Βλάστης και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα εξετάζεται και το ενδεχόμενο να παρίσταται γιατρός και μία τρίτη ημέρα της εβδομάδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: η Σλαβομακεδονία είναι η καλύτερη λύση για το όνομα


Ιούνιος 27, 2011.

 «Η ‘Σλαβομακεδονία’  είναι η καλύτερη επιλογή για την επίλυση του ονόματος, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης,  προς το Κανάλ 5.  Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι από τους λίγους Έλληνες από το βόρειο τμήμα της χώρας που δεν υποστηρίζει την ιδέα ότι  η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», αναφέρει, σήμερα, το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι σε ανταπόκριση της  Σάνιας Ριστόβσκα-Сања Ристовска.


«Νομίζω  ότι το πιο σωστό όνομα είναι  Σλαβομακεδονία. Αυτό θα δείξει την ιστορική αλήθεια και τη γεωγραφική θέση της χώρας. Η ταυτότητα είναι αυτή που είναι. Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι Σλαβομακεδόνες», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Σκοπιαν. Δημοσιογράφος:  Για τη γλώσσα; Μακεδονική;

Ναι, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή την γλώσσα μιλούν, μακεδόνικη ή  σλαβομακεδονική, δήλωσε ο Μπουτάρης.
»Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε τις θέσεις του για το όνομα προς Κανάλ 5 και εξ’ αιτίας των δηλώσεων αυτών, γίνεται συχνά στόχος των Ελλήνων εθνικιστών.
» Ο  ‘δεξιά προσανατολισμένος’  πολιτικός, Στέλιος Παπαθεμελής, κατηγόρησε τον δήμαρχο Μπουτάρη για τη στάση του σχετικά με τις θέσεις του για τον όρο Μακεδονία. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα να μην μεταφέρουν τη διαμάχη στις συνεδριάσεις  με διαμαρτυρίες του τύπου ‘η Μακεδονία είναι ελληνική’ γιατί μια τέτοια θέση έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Με κατηγορούν  ότι είμαι προδότης  ή δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά νομίζω ότι δεν είμαι καθόλου προδότης», διευκρίνισε ο Μπουτάρης.

                         Γιάννης Μπουτάρης :"Με κατηγορούν ότι είμαι προδότης ή δεν ξέρω τι άλλο"

Ο Γιάννης Μπουτάρης  στην Ελλάδα είναι ένας πραγματικός λάτρης και γνώστης του κρασιού. Το Οινοποιείο του είναι ένα από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα.

- Ποια είναι η άποψή σας για τα ‘μακεδονικά’  κρασιά;

Μπουτάρης: « Έχω δοκιμάσει  καλό κρασί από την περιοχή του Ντεμίρ Καπούγια.

-Είναι καλύτερο από το ελληνικό;

«Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο. Τα κρασιά όλα είναι καλά», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης».
Διαβάστε περισσότερα » »

Μακεδόνων γραφή σε νόμισμα του Αφγανιστάν

Εθνικό χαρτονόμισμα του Αφγανιστάν όπου απεικονίζει στα δέξια ένα αρχαίο νόμισμα(εποχής Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετά...) όπου είναι γραμμένο στα Ελληνικά η λέξη ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΚΡΑΤΙΔΟΥ.
Είναι το πρώτο νόμισμα(κέρμα) που έφτασε στο Αφγανιστάν κι έτσι τιμητικά έγινε το σύμβολο της εθνικής τράπεζας του Αφγανιστάν.



Αφιερωμένο στους Επαγκελματίες Μακεδόνες που προσπαθούν εντός της Ελλάδας να πλασάρουν την Σκοπιανή γραφή που δημιουργήθηκε το 1945 στα Σκόπια ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" .

Περαστικά σας...


Διαβάστε περισσότερα » »

Σκάνδαλο! 93.000 € εισόδημα ο γιός της Δεσποτοπούλου που διορίστηκε από την ίδια για τα "Special Olympics"!


68.000.000 € όλη η διοργάνωση

Η ανάληψη καθηκόντων προέδρου των Special Olympics από τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, σύζυγο του Βασίλη Δεσποτόπουλου, προέδρου της ΕΛΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα την....
απομάκρυνση του τέταρτου κατά σειρά εκτελεστικού διευθυντή και των εκτελεστικών μελών που αντιστέκονταν στην ατζέντα της. Μαζί με τον γιο της Ηλία Δεσποτόπουλο, ο οποίος ηγείται του τομέα τεχνολογίας -με τον υψηλότερο προϋπολογισμό της διοργάνωσης με 10,8 εκατ. ευρώ για προμήθειες-, ετοιμάζουν το… οικογενειακό τους beach party στην υγειά των… υπερχρεωμένων!

Ποια είναι όμως η “Σιδηρά Κυρία” των Special Olympics; Η φιλία της οικογένειας Δεσποτοπούλου με την οικογένεια Καραμανλή είναι γνωστή. Λέγεται, μάλιστα, ότι για την ανάληψη των αγώνων είχε “βάλει πλάτη” προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός. Το 2004 η κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου βρέθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις… αναδουλειές του συζύγου της τα τελευταία χρόνια -η ΕΛΠΑ ελέγχεται για χρέη προς τρίτους και φυσικά προς το ΙΚΑ-, έστρεψε το ενδιαφέρον τους στη διοργάνωση των Special Olympics. Τα γραφεία των Special Olympics στεγάζονται στην ΕΛΠΑ, στα γραφεία του συζύγου της, Β. Δεσποτόπουλου.

Μάλιστα, εδώ και 3 χρόνια ο 30χρονος γιος της Ηλίας είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογίας των αγώνων και αμείβεται με 93.000 ευρώ ετησίως. Οπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σε γνωστή ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης, οι εμπειρίες του σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζαν την ανάληψη τέτοιας ευθύνης, καθώς η προηγούμενη σταδιοδρομία του αφορούσε στην κατασκευή ιστοσελίδων και κάποιες υπηρεσίες στην… οικογενειακή τους επιχείρηση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Τουρκαλβανός Ιερώνυμος πήγε στον Γάμο της Τσιμτσιλή

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕ ΛΕΥΚΟ 50%+1 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...Διαλύουμε τα υπάρχοντα κόμματα που μας έχουν ξεπουλήσει!!

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ?
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ?
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ?

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ

....Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα εκφράζουν κάποια παραβίαση των παραπάνω αρχών και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί αρνητική ή ουδέτερη πολιτική τοποθέτηση απέναντι στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
Όταν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος επιλέξει την λευκή ψήφο τότε υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της βούλησης του λαού), της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση.
Παράδειγμα: 1) Έστω ότι έχουμε τις Α,Β,Γ,Δ και Ε πέντε προτάσεις προς ψήφιση (η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάσει ΠΔ 96/2007 το οποίο ισχύει και σήμερα) και υπάρχει το δικαίωμα της λευκής ψήφου από τους εκλογείς. Ο αριθμός των εκλογέων είναι εκατό (100) άτομα .
Από τα αποτελέσματα της ψηφοφορία προκύπτει ότι οι πενήντα ένας (51) ψήφισαν λευκό και 30 την Α πρόταση, 10 την Β, 5 την Γ , 2 την Δ, 1 την Ε και 1 άκυρο. Η πλειοψηφία των εκλογέων (51%) ψήφισε λευκό ( πλειοψηφικό σύστημα) και το λευκό αποτελεί συνειδητή επιλογή (και όχι αδιαφορία γιατί αυτή εκφράζεται από την αποχή ) που εκφράζει αρνητική ή ουδέτερη στάση τόσο απέναντι στις παραπάνω πέντε προτάσεις όσο και σε αυτούς που τις εκφράζουν. Τότε οι παραπάνω, αφού έχουν απολέσει την νομιμοποίηση τους να μιλούν εκ μέρους της πλειοψηφίας, πρέπει να αποσυρθούν (γιατί ανάλογη χρήσης έχουν και τα λευκά όταν έχουν μικρό ποσοστό, επίσης δεν υπάρχει εκπρόσωπος του λευκού) γιατί αυτό είναι το σαφές μήνυμα της λευκής ψήφου. Στη συνέχεια πρέπει να γίνουν ζυμώσεις, καταγραφή τάσεων και επιλογή (π.χ. δημοψηφίσματα) για το τι ζητάει η πλειοψηφία των εκλογέων και να διαμορφωθούν νέες προτάσεις που θα περικλείουν αυτές τις τάσεις της πλειοψηφίας Οι εκπρόσωποι αυτών των προτάσεων πρέπει να μπορούν να εκφράσουν την πλειοψηφία.
Παράδειγμα: 2) Σε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πρώτο Τμήμα) , που αφορά την υπόθεση Πασχαλίδη, Κουτμερίδη και Ζαχαράκη κατά Ελλάδος αρ. απόφασης: Ν Φ092.22-2512-1/1 10/4/2008 στο κεφάλαιο Εφαρμογή στην παρούσα υπόθεση και στην παράγραφο 32 αναφέρεται ΄΄ Περαιτέρω , το Δικαστήριο …..σώματος. Ειδικότερα, επιλέγοντας το λευκό ψηφοδέλτιο, ένα μέρος του εκλογικού σώματος της μείζονος εκλογικής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούσε να εκφράσει την αποκήρυξη όλων των πολιτικών σχηματισμών.΄΄ Όλη η απόφαση στο www.nsk.gr/edad/ee474.pdf. Δηλαδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λευκή ψήφος αποκηρύσσει όλα τα πολιτικά κόμματα. Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου υπερβαίνει το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος τότε μήπως διαλύονται τα πολιτικά κόμματα;
Αν στο Σύνταγμα α.41 παρ. 1΄΄ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να διαλύσει την Βουλή εάν αυτή ευρίσκεται εν προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα………΄΄ στην άνω περίπτωση που σε μεγάλο ποσοστό (50% συν 1) του εκλογικού σώματος αποκηρύσσει, με την ψήφο του, τα πολιτικά κόμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ρυθμιστής του πολιτεύματος – αρχηγός της πολιτείας (α30 παρ.1 του Συντάγματος ) θα πρέπει να διαλύσει όλα τα κόμματα (αρχή της λαϊκής κυριαρχίας).
Στο α. 52 του Συντάγματος αναφέρει περί της ΄΄Γνήσια και ανόθευτη εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας΄΄ και αφορά την πληροφόρηση του λαού από τα ΜΜΕ. Ο λαός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ για την δύναμη της λευκής ψήφου. Οι δημοσιογράφοι είναι επιλήσμονες των καθηκόντων τους έναντι στον ελληνικό λαό γιατί ο τελευταίος είναι εντελώς απληροφόρητος για την δύναμη της λευκής ψήφου.
Η λευκή ψήφος αποτελεί την μεγαλύτερη, δημοκρατικότερη και κυρίως ουσιαστικότερη μορφή διαμαρτυρίας στα δημοκρατικά καθεστώτα. Η λευκή ψήφος είναι πολιτική απόφαση που αποκηρύσσει το πολιτικό σκηνικό και στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος.
Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τι νόημα θα είχε η επιλογή της λε��κής ψήφου από το εκλογικό σώμα και ποια θα ήταν η ουσία της στην εκλογική διαδικασία με βάσει των αρχών της δεδηλωμένης και της λαϊκής κυριαρχίας ; Μήπως ο πολίτης – εκλογεύς ασκώντας το ανώτερο δημοκρατικό του δικαίωμα, συμμετέχοντας με την ψήφο του στις εκλογές, επιλέγοντας λευκό ουσιαστικά η ψήφος του είναι υποδεέστερη και άνευ σημασία για το εκλογικό σώμα καταπατώντας την αρχή της ισότητας; Θα έπρεπε τότε να υπάρχουν μόνο τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια που σημαίνει ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά να υιοθετήσουμε μία από τις επιλογές που δίδουν τα πολιτικά κόμματα χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής, όπως γίνεται ουσιαστικά σήμερα γιατί ποτέ δεν άνοιξε η συζήτηση για τις δυνατότητες που προσφέρει στο εκλογικό σώμα η λευκή ψήφος. Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει τον κυρίαρχο λαό και το Δημοκρατικό πολίτευμα και όχι το status quo (ηγεμονία) των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων τους.
Στα δημοκρατικά πολιτεύματα λοιπόν έχει προβλεφθεί το πώς ο κυρίαρχος λαός έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους υποψηφίους αυτών βοηθώντας στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος. Αν οι τυχόν ομάδες πίεσης (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.) έχουν βρεθεί πάνω από το πολιτικό σύστημα και αυτό εκτελεί εντολές τους πώς αλλιώς μπορεί ο κυρίαρχος λαός να απεγκλωβιστεί ειρηνικά από όλα αυτά; Όταν το πολιτικό σκηνικό συνολικά είναι κατώτερο σε πολιτικές, αξίες και ήθος από την κοινωνία δεν θα πρέπει να μπορεί να απαλλαγεί από αυτό ή θα πρέπει και η κοινωνία να γίνει σαν και αυτούς; Στη Δημοκρατία μόνο επιλέγεις δεν μπορείς να απορρίπτεις;
Οι πολιτικοί σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά ασκούν την νομοθετική, εκτελεστική και ελεγκτική εξουσία και όπως είναι φανερό, αν το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν υπάρχει πιθανότητα τιμωρίας πολιτικών προσώπων ή επιχειρηματιών. Η λευκή ψήφος έχει την δυνατότητα να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και να δώσει την δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να θέσει νέους κανόνες διακυβέρνησης.
Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει.

Εκπομπή για τη λευκή ψήφος δεν έχει γίνει ποτέ, γιατί;
Διαβάστε περισσότερα » »