Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας: Ζητάει συναντήσεις με Βενιζέλο και Γιαννίτση - Πετρέλαιο θέρμανσης και υπηρεσίες που κλείνουν τα θέματα συζήτησης


Το μπαράζ των λουκέτων δημοσίων υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και πρόγραμμα, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη ερήμωση την ακριτική περιοχή», καταγγέλλει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η οποία συνεδρίασε χτες.


Στην ίδια συνεδρίαση η ΠΕΔ απαίτησε φτηνό πετρέλαιο για τους δημότες των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ο χειμώνας είναι δριμύς και οι θερμοκρασίες πολικές, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού για να ζεσταθεί ένα νοικοκυριό.

Η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου, τάχθηκε υπέρ πιο ουσιαστικών παρεμβάσεων, καθώς «οι αποφάσεις μας, οι επιστολές στα υπουργεία και οι όποιες συναντήσεις δεν απέδωσαν», πολύ περισσότερο που αυτές οι συναντήσεις με υπουργούς «γινόταν στο πόδι» ή συναντιόμασταν με υφυπουργούς». Γιʼ αυτό πρότεινε να γίνει από κοινού με βουλευτές και φορείς μία συνάντηση για το πετρέλαιο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο και μία συνάντηση για τις υπηρεσίες που κλείνουν με το υπουργείο Εσωτερικών, γιατί αυτό είναι που αποφασίζει για τα λουκέτα στις υπηρεσίες.

Με την απόφασή της στο οξύτατο θέμα του πετρελαίου, η ΠΕΔ ενώνει τις δυνάμεις της, με τους άλλους φορείς και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν χτες ευρεία σύσκεψη. Άλλωστε στη σύσκεψη συμμετείχε και η ΠΕΔ μαζί με πολλούς δημάρχους. «Η τιμή του πετρελαίου μαζί με τους φόρους που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι δυσβάσταχτη για τη Δυτική Μακεδονία, όπου ο χειμώνας διαρκεί πολλούς μήνες και είναι βαρύς. Είναι λύση ανάγκης να ληφθούν κάποια μέτρα για την περιοχή μας», σημείωσε η Παρασκευή Βρυζίδου.

«Νομίζουμε ότι πέρα από τις μεμονωμένες προσπάθειες, την έκφραση της αντίδρασης των πολιτών και τις δικές μας επιστολές, νομίζουμε ότι θα πρέπει να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια στη Δυτική Μακεδονία, με τον περιφερειάρχη, με την ΠΕΔ και με τους βουλευτές, όπου σήμερα θα κατατεθούν τα επιχειρήματα και θα συντονίσουμε τις ενέργειες, που θα είναι πέρα από τις συνηθισμένες, μέχρι να γίνει κατανοητό και να έχουμε αυτή την αφομοίωση στους φόρους που απαιτείται, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σαν περιοχή.

Θα είμαστε κατʼ αρχήν οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης, εκπρόσωποι δήμων, εγώ ως πρόεδρος της ΠΕΔ. Θα βρεθούμε με τον κ. Βενιζέλο, διότι οι συναντήσεις ήταν ολιγόλεπτες με τον υπουργό και συνήθως οι συζητήσεις γινόταν με υφυπουργούς. Πρέπει επισήμως να κανονιστεί η συνάντηση και να μας εξηγήσει αν υπάρχει πρόθεση να γίνει. Αν όχι κιʼ εμείς στο βαθμό που μπορούμε και την αντίδρασή μας και τη δυσαρέσκειά μας να εκφράσουμε, αλλά και όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε θέματα για να προβληματιστούν γύρω από εμάς θα το πράξουμε».

Ακόμη, η πρόεδρος της ΠΕΔ σημείωσε ότι «θέλουμε να καταθέσουμε πια επίσημα στο υπουργείο Εσωτερικών, γιατί από κει ξεκινάει το πρόβλημα, καθώς έχει ληφθεί απόφαση ότι υπηρεσίες κλείνουν και μένει μία στην έδρα του κάθε πρώην νομού. Αυτό το πράγμα όμως οδηγεί σε ερήμωση τις περιοχές μας, οι οποίες ήδη έχουν πρόβλημα κάποιες περιόδους του έτους, με λίγο πληθυσμό με μεγάλες αποστάσεις. Είναι πολύ δύσκολη η λειτουργία σε περιοχές όπως το Βίο, τα Σέρβια, η Εορδαία. Πρέπει να δοθούν κάποιες λύσεις και όχι οριζόντιες αποφάσεις. Έχουμε κάνει συναντήσεις με υπουργούς όλο αυτό το διάστημα, έχουμε στείλει επιστολές, έχουμε πάρει αποφάσεις.

Τελικά πρέπει και εδώ να βρεθούμε με το υπουργείο Εσωτερικών και να βγει ένας κανόνας ο οποίος θα είναι κατά περίπτωση, αναλόγως με τις περιοχές, με μία δίκαιη κατανομή. Σε κάποιες περιοχές να μείνει μία υπηρεσία σε κάποιες άλλες να μείνει κάποια άλλη. Δεν μπορεί σε ορισμένους δήμους να κλείνουν τα πάντα και στο τέλος να οδηγούμαστε σε δυσλειτουργία και σε ερήμωση».

Σε πρόσφατη επιστολή της προέδρου της ΠΕΔ στα αρμόδια υπουργεία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αντιμετωπίζουμε, ένα μπαράζ «λουκέτων» σε δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, στην Π.Ε. Κοζάνης, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στα Σέρβια, καθώς και κλείσιμο ΔΟΥ Σιάτιστας και λειτουργία της ως παραρτήματος. Στην Π.Ε. Καστοριάς, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στο Άργος Ορεστικό. Στην Π.Ε. Φλώρινας, κλείσιμο Δ Ο Υ στο Αμύνταιο. Στην ΠΕ Γρεβενών, κλείσιμο Δ Ο Υ στη Δεσκάτη.

Εν τω μεταξύ, προηγήθηκε το κλείσιμο σχολείων στους δήμους Εορδαίας, Βοίου, Κοζάνης, Σερβίων, Αμυνταίου, Καστοριάς και Δεσκάτης, η μείωση των κλινών στα νοσοκομεία Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, αλλά και η μείωση κλινών από 250 σε 200 στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, αυτό της Πτολεμαΐδας.

Μέσα σʼ όλα αυτά, και σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες από τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών μαθαίνουμε ότι έχουμε δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα για την κατάργηση μέχρι τα τέλη του 2012 όλων των ΔΟΥ που δε λειτουργούν σε επίπεδο πρωτεύουσας νομού. Με μια απλή ανάγνωση αυτών των «σοφών» σχεδιασμών, συμπεραίνουμε ότι η ΔΟΥ Πτολεμαϊδας, της δεύτερης δηλαδή μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειας και της έδρας της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, πρόκειται να καταργηθεί!».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Σιάτιστα ξεσηκώνεται για τον Κωστή...


Πέρασε ένας χρόνος απ΄τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου και η Σιάτιστα ξεσηκώνεται και ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα των Δικαστικών Αρχών. Η πόλη απορεί με τη στασιμότητα των ερευνών και το πάγωμα της σοβαρής αυτής υπόθεσης, με τον άγρια δολοφονημένο νέο.


Μέχρι και οι συγγενείς δείχνουν ξαφνικά να μη νοιάζονται, για το αν θα συλληφθούν η όχι οι δολοφόνοι.

Η ογκοδέστατη δικογραφία με τις σοβαρές αντιφάσεις βασικών μαρτύρων, τις ενδείξεις και τα όποια στοιχεία, εχει σταλεί στην Εισαγγελία της Πόλης και καλείται η κύρια ανάκριση να ξεκινήσει το νέο κύκλο ερευνών. Κάτι που δεν γίνεται...

Στο μεταξύ οι φήμες οργιάζουν και δείχνουν τον άτυχο Κωστή παγιδευμένο σε μια υπόθεση οικονομικού εγκλήματος. Ποιοί και γιατί τον εκμεταλλεύτηκαν; Σχετίζεται η υπόθεση αυτή με τη δολοφονία του; Γιατί η Αστυνομία δεν βρήκε το συνεργείο καθαρισμού,που λέγεται έντονα ότι κλήθηκε σε συγκεκριμένο χώρο, μια μέρα μετά την εξαφάνιση του; Εκτός κι αν κάποιοι διαδίδουν τέτοιες φήμες για να ρίξουν περισσότερη λάσπη σε υπόπτους.

Το ΄΄Ράδιο Σιάτιστα΄΄έκανε ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Κωστή και ο δημοσιογράφος Θοδωρής Πεσνικάς, ήρθε σε επαφή μαζί μου. [Δείτε το video με τη συνέντευξη].




kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτός είναι ο Μεγάλος Αδελφός !! Θα πάθετε πλάκα !!! Δείτε το !



Απίστευτη αναγνώριση προσώπων μέσα στο πλήθος....


Εδώ είναι ένα πλήθος πριν από την εξέγερση στο Βανκούβερ.

Τοποθετήστε τον δρομέα οπουδήποτε μέσα στο πλήθος και κάντε διπλό κλικ μερικές φορές και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη φέτα του ποντικιού για μεγέθυνση.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από Port Moody και δημοσιεύεται στην Tri-City News 24, Ιουνίου.


Μπορείτε να δείτε όποιο πρόσωπο θέλετε με εκπληκτική σαφήνεια κι ευκρίνεια.

Είναι τρομακτικό, γιατί καταλαβαίνουμε ότι καταρρίπτει την όποια έννοια προστασίας προσωπικών δεδομένων και μας κάνει να μη θέλουμε να φανταστούμε καν την τεχνολογία που η αστυνομία και ο στρατός έχουν στη διάθεσή τους! 
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ!

e-magazino
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΤΖΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.



ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.


Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ζήτησαν άμεσα την αυτονομία τους!


«Για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια, οι πολιτικοί και κομματικοί ηγέτες της ελληνικής μειονότητας «MEGA»,  που ζουν στην Αλβανία, ζήτησαν ανοιχτά την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του πρακτορείου ‘ΙΝΑ’.Η απαίτηση αυτή, αναφέρθηκε την Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της Αυτονομίας της 17ης Φεβρουαρίου του 1914.

Η εκδήλωση – συνεχίζει το δημοσίευμα- έλαβε χώρα στο χωριό του Κρανιά της νομαρχίας του Δελβινίου την Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Μετά την ανακοίνωση της αυτονομίας από τους εκπροσώπους του μειονοτικού κόμματος του «MEGA», έκαναν μνημόσυνο για τον Θύμιο Λώλη, έναν επαναστάτη που αγωνίστηκε το 1914 για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Στην τελετή για την επέτειο αυτή μίλησε ο δημοσιογράφος  Θεόδωρος Ασβεστόπουλος, που αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός που οδήγησε στην κήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στις 17 Φεβρουαρίου του 1914, στο Αργυρόκαστρο.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του κόμματος «MEGA», Χρηστάκης Κίτσος,  ο οποίος τόνισε:

«Κάθε έθνος στον κόσμο έχει τους ήρωες του και γι’ αυτό έχουμε έρθει σήμερα στον εορτασμό των εθνικών μας ηρώων, που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους, την προγονική μας γη, εδώ στην Βόρεια Ήπειρο (νότια Αλβανία). Είναι καθήκον μας, να τιμήσουμε τους ήρωες του χθες για να παραδειγματιστούμε για τον αγώνα μας, σήμερα. Για να διατηρήσουμε την παιδεία μας, την περιουσία μας, την εθνική μας ταυτότητα. Για να διατηρήσουμε όλο όσα οι παππούδες μας, μας άφησαν, αυτοί που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Όλοι μαζί πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για την εθνική ύπαρξή μας»Ο πρόεδρος Χρηστάκης Κίτσος κατέθεσε κατόπιν  λουλούδια στο μνημείο του επαναστάτη Θύμιου Λώλη, ο οποίος κατάγονταν από το χωριό Κρανιά.

Η δήλωση του  Χρηστάκη Κίτσου αποτελεί την πρώτη δήλωση ενός πολιτικού της (ελληνικής) μειονότητας που ανοιχτά δηλώνει ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους στα βήματα των ηρώων της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

"Πρόσφατα, μάλιστα, προστέθηκαν δραστηριότητες για να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στην ελληνική μειονότητα της νότιας Αλβανίας», γράφει χαρακτηριστικά το αλβανικό δημοσίευμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν πιστεύετε στα chemtrails; Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο...


 

Διαβάστε περισσότερα » »

Τούρκος πράκτορας με εκρηκτικά στην Θεσσαλονίκη. Γιάφκα της ΜΙΤ στην Ελλάδα!!!


Τούρκος πράκτορας με εκρηκτικά στην Θεσσαλονίκη. Γιάφκα της ΜΙΤ στην Ελλάδα!!!


Συντάχθηκε απο τον/την Κωνσταντίνος Κρανίτης   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012 23:39

Ενας 53χρονος Τούρκος κουρδικής καταγωγής συνελήφθη χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την έκρηξη στο υπόγειο διαμέρισμα της Τριανδρίας τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε είχε εκραγεί χειροβομβίδα στα χέρια 32χρονου Κούρδου που διαμελίστηκε, ενώ σε κρύπτη στην κουζίνα του σπιτιού οι αστυνομικοί εντόπισαν ολόκληρο οπλοστάσιο. Εις βάρος του 53χρονου που συνελήφθη χθες και ακόμη τριών Κούρδων, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης γιατί αποτυπώματά τους είχαν βρεθεί στο υπόγειο - γιάφκα της Τριανδρίας.
 Κατηγορούνται για κατασκευή, προμήθεια κα κατοχή εκρηκτικών.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΘΑΜΕ ΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΠΑΘΑΜΕ ΣΟΚ" Ένα επίκαιρο τραγούδι με τους Ηλία Παντρευτη στο τραγούδι και τον Βασίλη Μαρκόπουλο στο κλαρίνο! Μουσική : Βασίλης Μαρκόπουλος

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η πυραμίδα της Λεβανίας!

Σιγά σιγά μας τα εμφανίζουν ...
Η φωτογραφία είναι επίσημη από το τηλεσκόπιο hubble.

Πυραμίδα και πολιτισμός πάνε μαζί... Τι μας κρύβουν;
Δες το βιντεο...


anekshghtakaiapokryfa
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Αχρηστη της μπίλντεμπερκ θέλει να τιμωρήσει τους μαθητές

Απαράδεκτα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στα Γιάννενα για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, με τους μαθητές που έκαναν απρεπείς χειρονομίες στους επισήμους.

Η υπουργός ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι έχει δοθεί εντολή στους διευθυντές και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το πώς έγιναν τα επεισόδια αυτά, ώστε να καταλογιστούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, σε όλα τα επίπεδα.


«Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.


«Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά οργίζονται και θυμώνουν περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, όμως, είναι αυτοί που εκφράζουν και το ήθος της Ελλάδας».


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Το κλάμα του Γιώργου Τράγκα στον αέρα!

Σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή "Πρωινό Αντ1" φιλοξένησε τον έμπειρο δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, ο οποίος σε φορτισμένο κλίμα δεν έκρυψε τη συγκίνηση του για τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα.

"Στα 63 μου, έχω απωλέσει στοιχεία της εθνικής μου ταυτότητας. Στα 63 μου, μου λένε πως είμαι ένα είδος στο βαλκανικό νότο, που είναι τεμπέλικο, ρουφιάνικο. Και ρωτάω. Εγώ δουλεύω από τα 16 μου! Έχω δουλέψει μέρα νύχτα, μισό αιώνα. Γιατί ακούμε όλοι μας πως είμαστε τεμπέληδες και απατεώνες;"
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ














zappit. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκλητικός Πάγκαλος: Κατανοώ τους συμπολίτες μου αλλά είμαι υπέρ της απώλειας κυριαρχίας!

- Δεν ενοχλεί τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης η μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα
- Τι είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1
- Δήλωσε Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού

Η απαίτηση της τρόικας για μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα «μεταφράστηκε» από πολλούς ως απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Μόνο που ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, δε συμφωνεί!

Το αντίθετο μάλιστα! Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει υπέρ της απώλειας κυριαρχίας! Το είπε ξεκάθαρα σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ τους άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν» είπε.

Και συνέχισε λέγοντας πως «πάντα έλεγα ότι είμαι Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού. Ναι, μπορούμε να το δούμε με εθνικά κριτήρια. Αν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ήταν Έλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε βέβαια καλά τη δουλειά του...».

Όλα αυτά από τον άνθρωπο που κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από έναν άνθρωπο που κάποτε κρατούσε τις τύχες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στα χέρια του, όντας υπουργός Εξωτερικών και από εκείνον που μας είπε: "μαζί τα φάγαμε"!



http://the-true-here.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκτακτη επιχορήγηση 81.500  από το δήμο Εορδαίας για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων

Την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για την προμήθεια πετρελαίου και τη συντήρηση των καυστήρων των σχολείων, αποφάσισε ο δήμος Εορδαίας, καθώς λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών το διάστημα που πέρασε.


Ο δήμος Εορδαίας προχώρησε στην έκτακτη αυτή δαπάνη για όλα τα σχολεία της α/βαθμιας και β/βαθμιας, έχοντας ως προτεραιότητα την καλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία των μαθητών.

Το ποσό για την προμήθεια πετρελαίου για τα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής ανήλθε σε 24.500 ευρώ και για τη συντήρηση των καυστήρων τους σε 1.211,49, ενώ για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε 53.500 και για τη συντήρηση καυστήρων σε 2.288, 54.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Επίθεση" σε Βρυζίδου και Μπούρτσου από την Ιωάννα Ανδρονικίδου σχετικά με τις εξελίξεις στο Μποδοοσάκειο


Είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου 2011. Η πόλη είναι ξεσηκωμένη για το Μποδοσάκειο. Συγκεντρώνονται πάρα πολλοί για να διεκδικήσουν το αυτονόητο γιʼ αυτήν την πόλη. Θέλουν να περιφρουρήσουν το Μποδοσάκειο και να ανατρέψουν τη σχεδιαζόμενη υποβάθμισή του…


Κι ενώ ο αγώνας γιγαντώνεται, ξαφνικά αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις, διαγράφεται η τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Ανδρονικίδου, επειδή πίεζε για συνέχιση του αγώνα. Τον οποίο αγώνα αναλαμβάνει η ίδια η Δήμαρχος κ. Παρασκευή Βρυζίδου, επειδή προφανώς ʽʽαυτή γνωρίζει καλύτερα…ʼʼ

Η πόλη παγώνει… Ο ρυθμός της έπεσε στο ρυθμό της καθημερινότητας. Έχουν πετύχει να τη δαμάσουν. Για το Μποδοσάκειο ό,τι γίνεται, γίνεται μόνο στα πηγαδάκια, στους δρόμους, στα καφενεία. Και ο χρόνος κυλάει…

Βρισκόμαστε περίπου έξι μήνες μετά, στα μέσα του Φεβρουαρίου 2012. Ο προσωπικός αγώνας της Δημάρχου για το Μποδοσάκειο, όπως αυτή (μόνη της;) τον σχεδίασε, αφού παρέκαμψε τη δύναμη που μπορεί να της δώσει ο λαός της Εορδαίας με τη φωνή του, που μπορούσε να ακουστεί μέχρι το κέντρο λήψης των αποφάσεων, ώστε οι αποφάσεις να είναι υπέρ του και όχι εναντίον του, αυτός, λοιπόν, ο προσωπικός αγώνας της Δημάρχου μας οδήγησε στα σημερινά νέα. Ποια είναι αυτά;

1) Το νέο Δ.Σ. της (δήθεν) ενιαίας Διοίκησης Μποδοσάκειου- Μαμάτσειου που δεν είναι καθόλου ενιαίο. Μόνο από πολίτες του Δήμου Κοζάνης είναι τα διορισμένα μέλη του.

2) Η παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου κλείνει, επειδή ο τρίτος γιατρός και διευθυντής ζήτησε το αυτονόητο δικαίωμά του, τη γονική άδεια που προβλέπεται από το Νόμο. Το ρητό ʽʽουδείς αναντικατάστατοςʼʼ η Διοίκηση δεν το γνωρίζει;


Συνάγεται, λοιπόν, με απλά λόγια ότι από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τώρα μέσα Φεβρουαρίου 2012 όχι απλά δεν κατάφερε η Δήμαρχός μας με την τακτική της κάτι για το Νοσοκομείο μας, αλλά στην πράξη συνέβαλε στην ολοκληρωτική του παράδοση. Πώς; Με το να νεκρώσει τη φωνή των Εορδαίων που το Σεπτέμβριο 2011 ήταν στεντόρεια. Με το να μην ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο θέμα του Μποδοσάκειου (ποιες εξελίξεις; Θα μπορούσε να πει κανείς: Ήδη τις βλέπουμε μόνοι μας). Με το να απαντάει σε σχετικά ερωτήματα δημοτικών συμβούλων ότι φέρνει το θέμα και το συζητάει, ως πρόεδρος της ΠΕΔ, σε επίπεδο Περιφέρειας. Όμως από συζητήσεις χορτάσαμε. Θετικά έργα δεν βλέπουμε. Φαίνεται πως ξεχνάει, κάθε φορά που αναχωρεί για το σπίτι της στην Κοζάνη, ότι πρώτα απʼ όλα είναι Δήμαρχος Εορδαίας και ο λαός αυτός της έδωσε το εκπληκτικό 61% και τη φωνή του τον Σεπτέμβρη του 2011 για να προασπίζει πρώτα απʼ όλα τα συμφέροντα αυτού του τόπου και την πρόοδό του και οπωσδήποτε να προστατεύει το Μποδοσάκειο.

Αγαπητοί συμπολίτες, η ευθύνη μας είναι μεγάλη, ίσως ακόμα μεγαλύτερη αυτούς τους δύσκολους καιρούς, απέναντι στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας, στις περιουσίες που με κόπο δημιουργήσαμε, απέναντι στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ, εάν φυσικά τον νιώθουμε ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Απευθύνομαι σε κάθε πρόεδρο συλλόγου, σε κάθε ιερέα, σε κάθε επιχειρηματία, σε κάθε μεμονωμένο συμπολίτη μου και του λέω: δεν φτάνει να εκλέγουμε κάποιους, πρέπει και να τους ελέγχουμε στενά και από κοντά για το πώς μας διοικούν, πριν να είναι εντελώς αργά. Ο χρόνος μετράει εις βάρος μας. Δυστυχώς, όλα αποφασίζονται για εμάς, χωρίς εμάς από ανθρώπους ή ομάδες που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα πρώτα απʼ όλα.

Πρέπει να δώσουμε το παρόν μας στον τόπο που ζούμε, διαφορετικά θα μας αποβάλλει από μόνος του αυτός ο τόπος.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Δημοτική Αρχή, που εμείς της χορηγήσαμε τα ηνία, να μας πάει εκεί που αυτή θέλει ή τη συμφέρει ή εκεί που κάποιοι την εκβιάζουν να μας πάει.

Με αφορμή ένα πανό, που σηκώθηκε σε γνωστή καφετέρια στο κέντρο της πόλης για τον Νοσοκομείο, έχω να πω ότι κάποιοι ίσως προσπαθούν να πολώσουν τις τοπικές κοινωνίες των δύο γειτονικών πόλεών μας για να φύγει η προσοχή μας από την ουσία του θέματος.

Κύριοι, δεν μας φταίει, για ότι μας συμβαίνει, το σύνολο του Κοζανίτικου πληθυσμού μέσα στους οποίους έχουμε φίλους, συναδέλφους, κουμπάρους, συγγενείς. Δεν πρέπει να μας πολώσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Πολύ πονηρό και δόλιο και δεν πρέπει να πιάσει, επειδή κάποιοι επιδιώκουν το ʽʽδιαίρει και βασίλευεʼʼ. Μας φταίνε οι πολιτικοί που εμείς οι ίδιοι εκλέγουμε και σʼ αυτό το σημείο πρέπει να απευθυνθώ στους τοπικούς ψηφοφόρους του γνωστού μας κ. Κουκουλόπουλου, οι οποίοι οφείλουν να του πουν: σε ψηφίσαμε όχι ως Δήμαρχο Κοζάνης, αλλά για βουλευτή του (τότε) Νομού Κοζάνης. Και έχω να πω: Κύριε Κουκουλόπουλε, σταματήστε να λειτουργείτε σαν Δήμαρχος Κοζάνης. Τώρα είστε κάτι πολύ πιο πάνω από Δήμαρχος και ως εκ τούτου είναι ανάγκη να ξεχάσετε τις παλιές σας τοπικιστικές συνήθειες. Καλοί πολιτικοί δεν είναι αυτοί που φροντίζουν μόνο για τον τόπο τους με την στενή του όρου έννοια, αλλά αυτοί που κοιτούν ευρύτερα, επειδή οι κοινωνίες μόνο με δικαιοσύνη και συλλογικότητα προοδεύουν.

Όσο για την κ. Μπούρτσου, της δίνω συγχαρητήρια για τη θέση της Διοικήτριας του Μποδοσάκειου, επειδή φέρει σε πέρας με επιτυχία όσα της ορίζουν αυτοί που τη διόρισαν. Έπειτα δεν πρέπει να έχει παράπονα, επειδή πολύς κόσμος την αγκάλιασε κι εξακολουθεί να την αγκαλιάζει μέσα και έξω από το Μποδοσάκειο, παρόλη την ετεροβαρή συμπεριφορά της προς τα δύο νοσοκομεία που διοικεί. Ίσως θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς μήπως δεν ήταν τυχαία η βράβευσή σας ένα χρόνο πριν, με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας στο πνευματικό μας κέντρο, από την κ. Δήμαρχο γιʼ αυτά που προσφέρετε στον τόπο μας. Πολύ πρόωρα αναγνωρίστηκαν από τη Δήμαρχό μας, που μόλις είχε αναλάβει το επίπονο έργο της.

Αναγνωρίστηκε, επίσης, το έργο σας από την κεντρική εξουσία και σας διόρισαν εκεί όπου σας άξιζε, δηλαδή Διοικήτρια της ενιαίας πλέον Διοίκησης των δύο Νοσοκομείων. Πήγατε πράγματι εκεί που ανήκετε, δηλαδή στην Κοζάνη, αφού δεν είδαμε κάποια δική σας ενέργεια προκειμένου να υπάρξει βοήθεια του Μποδοσάκειου από το Μαμάτσειο, αφού το Μαμάτσειο έχει σχεδόν τους διπλάσιους γιατρούς από το Μποδοσάκειο. Σαν κοινή διοικήτρια των δύο νοσοκομείων που είστε δεν θα 'πρεπε να αλληθωρίζετε υπέρ του Μαμάτσειου.

Σε μια πόλη με ευρεία περιφέρεια, όπως είναι η Πτολεμαϊδα και οι γύρω οικισμοί, που τώρα πλέον αποτελούν το Δήμο Εορδαίας, είναι να αναρωτιέται κανείς. Πού είναι τα γνήσια σπουδαγμένα τέκνα της, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές; Πού είναι οι έξυπνοι και πετυχημένοι επιχειρηματίες; Γιατί δεν γράφουν στον τύπο; Γιατί έστω κάποιοι από αυτούς δεν παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε οι διοικούντες να μη νιώθουν ανεξέλεγκτοι; Δεν είναι τραγικό να υπάρχει μόνο ένας κύριος Σωτήρης Μίσσας και 2-3 ακόμα συμπολίτες μας, που δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους γιʼ αυτόν τον τόπο; Πού είναι οι υπόλοιποι, που θα στριμώξουν τους (θέλω να πιστεύω) λίγους ʽʼεφιάλτεςʼʼ της περιοχής;

Μετά από όλα αυτά έχω να πω ότι σε έναν τόπο όπου μιλούμε μόνο στα καφενεία, αλλά αφήνουμε κενή την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με διοικούντες, που φαίνεται να είναι παραδομένοι για τους δικούς τους λόγους, δεν μας μένει παρά να αντιδράσουμε από μόνοι μας συλλογικά κι ενωμένοι εάν πονούμε αυτόν τον τόπο.

Θα κλείσω με αυτό που είπε ο ιατρός κ. Βουνοτρυπίδης το καλοκαίρι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Εγώ έζησα την περιοχή πριν από την ύπαρξη του Νοσοκομείου στην πόλη. Οι άνθρωποι τότε πέθαιναν στην Ποντοκώμη, επειδή δεν προλάβαιναν να φτάσουν στο Μαμάτσειο»…


Πτολεμαϊδα 20-2-2012

Ιωάννα Ανδρονικίδου

Δικηγόρος- Δημοτική Σύμβουλος

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου,φωτογραφήθηκε μπροστά σε σημαία "ανεξάρτητης Θράκης"

Previous Next

Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα της Θράκης Αντιφωνητής τη φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου Τσετίν Μάντατζη.

Το θέμα βέβαια δεν είναι ούτε ο κ.Μάταντζη,όπως σωστά επισημαίνει η εφημερίδα αλλά ότι ένας Έλληνας Βουλευτής “ποζάρει”  όχι μόνο μπροστά στην σημαία της “φίλης και συμμάχου” Τουρκίας,αλλά και μπροστά από την σημαία της “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” ,την οποία διακινούν κάποιοι κύκλοι στη Θράκη.

Ο κ.Μάταντζη προσφάτως διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ,όχι για το θέμα της σημαίας της…ανεξάρτητης Θράκης ,αλλά ως …αντιμνημονιακός!

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι:

•Ο κ.Μάντατζη γνωρίζει τι “αντιπροσωπεύει” το μαυρο-πράσινο πανί,μπροστά στο οποίο έβγαλε φωτογραφία;

•Αν ξέρει συμφωνεί με τα περί…ανεξάρτητης Θράκης;

Απαντήσεις δεν είναι βέβαια υποχρεωμένος να δώσει σ΄ εμάς τους δημσοσιογράφους.Είναι όμως υποχρεωμένος ο Πρόεδρος της Βουλής -και παρολίγο προωθυπουργός- Φίλιππος Πετσάλνικος να καλέσει τον βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να του ζητήσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία.

Το γεγονός ότι η χώρα περνάει δραματικές ώρες δεν σημαίνει ότι οι θεσμοί πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν. Ο κ.Πετσάλνικος λοιπόν ,έχει κάθε λόγο να διερευνήσει τις απόψεις και τις προθέσεις ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου,για να μην δικαιώσει τη πολύ καλή εφημερίδα της Θράκης Αντιφωνητής,η οποία σημειώνει ότι “κανείς δεν συγκινείται”.

Η ...σημαία της "ανεξάρτητης Θράκης" που κάποιοι ...ορματίζονται













ONALERT
Διαβάστε περισσότερα » »

Kailaristas θα συμμετέχουν φέτος στην διεθνη εθελοντική καμπανια "Let's Do It"


Oι Oι Kailaristas θα συμμετέχουν φέτος στην διεθνη εθελοντική καμπανια "Let's Do It" η οποια έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως,και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.Ημερα κοινης δρασης ειναι η Κυριακη 29η Απριλιου 2012. Καλούμε επίσης να συμμετεχουν και οι υπολιπες εθελοντικες οργανώσεις της περιοχης μας, συλλόγους, τον δήμο, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς και ολοι μαζι να καταφέρουμε να πετύχουμε ενα καλό αποτελεσμα!!!


δηλωστε κι εσείς συμμετοχή στο ''Let's Do It''. http://sites.google.com/site/letsdoitgreece/participation



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Προς ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ, MEGA, ΑΝΤ1, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, REAL κλπ


 Επειδή σας διέφυγε, λόγω πληθώρας ύλης φυσικά, σας θυμίζουμε ότι χθες 20-2-2012, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε;
"Όπως κόβονται οι μισθοί, να κουρέψουν και οι τράπεζες τα χρέη των Ελλήνων".
Είμαστε βέβαιοι ότι τώρα, μετά από αυτή την υπενθύμιση, με την οποία ασφαλώς συμφωνείτε, θα αναφερθείτε στη σχετική είδηση, που ανθρωπίνως, διέφυγε του δημοσιογραφικού σας επιτελείου, που ..
ενημερώνει τον ελληνικό λαό. 
 
taxalia
Διαβάστε περισσότερα » »

UFO από τα αρχεία της Nasa



http://www.apocalypsejohn.com

Διαβάστε περισσότερα » »