Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Περιμένοντας την ανάπτυξη

Κενό γράμμα παραμένουν οι εξαγγελίες περί ανάπτυξης, αν δε θέλομε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ή να εθελοτυφλούμε. Από τον Ιούνιο του 2010, θυμόμαστε τον τότε «υπουργό» Οικονομικών της πρώτης Παπαδημοκρατίας, να προβλέπει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, αρχής γενόμενης από το Σεπτέμβριο του 2010.
Έκτοτε η συνολική μείωση του εθνικού προϊόντος έχει υπερβεί το 25% και η έκφραση "έρχεται η ανάπτυξη" αποτελεί πια το συντομότερο κρύο ανέκδοτο.
Το κλείσιμο μονάδων παραγωγής τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά, αποτελούν την πιο ισχυρή απόδειξη ότι η πολιτική λιτότητας και ύφεσης και η πολύ μεγάλη μείωση των μισθών των εργαζομένων δεν συνετέλεσε –όπως ήταν άλλωστε και το αναμενόμενο- στην αύξηση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και της απασχόλησης, αλλά έδωσε τη χαριστική βολή στην παραγωγική βάση της χώρας με την επιτάχυνση της αποεπένδυσης που, ούτως ή άλλως, παρατηρείται συστηματικά στην Ελλάδα τα τελευταία πολλά χρόνια.
Οι εργαζόμενοι θέλουν τις επιχειρήσεις ανοιχτές και τους εργοδότες να σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά συνεχίζουν (?) να ελπίζουν ότι αυτό μπορεί να γίνεται με την κρατική αρωγή.
Το κράτος μας όμως, το βλέπομε όλοι, έχει αλωθεί –με την ψήφο μας, μην ξεχνάμε- από τους κατώτερους των περιστάσεων, τους διεφθαρμένους, τους  αργυρώνητους και τους αγύρτες του νεοφιλελευθερισμού
Είναι πια σαφές ότι από αυτούς τους ολετήρες στο τιμόνι της Ελλάδας της Δεύτερης Παπαδημοκρατίας, από αυτούς τους τρισάθλιους και τους  ψοφοδεείς της Τρόικας Εσωτερικού δεν έχομε να περιμένομε τίποτα!
Οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι θέλουμε μία αναπτυξιακή πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, αλλά τίποτα δεν μπορούμε να περιμένομε από το πτωχευμένο και αλωμένο κράτος μας...
Η τόνωση της οικονομίας με  δημόσιους πόρους δεν αποτελεί επιλογή, όσο κανείς δεν θέλει πια να δανείζει το πτωχό κράτος μας, όταν η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή παραμένουν προκλητικά στο απυρόβλητο ή όσο οι τερατώδεις έμμεσοι φόροι μαζί με τους άμεσους φόρους των μονίμων υποζυγίων και των έντιμων κορόιδων, πέφτουν στο πηγάδι της εξυπηρέτησης του ύποπτου και ειδεχθούς δημόσιου χρέους.
Σήμερα που το κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό μοντέλο πνέει τα λοίσθια, μόνο οι εθνικοί εργολάβοι βρίσκονται στο προσκήνιο για να κάνουν επιλεκτική χρήση του πλούτου τους. Ενός πλούτου, μην ξεχνάμε, που είτε είναι αφορολόγητα αποθησαυρισμένος είτε έχει συσσωρευτεί από την ανέκαθεν ανεξέλεγκτη απομύζηση κρατικών προμηθειών και την υπερτιμολόγηση δημοσίων έργων. 
Οι υπόλοιποι, οι μικροαποταμιευτές, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης νέων επενδύσεων,  κάθονται πάνω στα αποθέματα του ρευστού πλούτου τους, κρυμμένου συχνά σε στρώματα και συρτάρια, διστάζοντας να επενδύσουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μπορεί να είναι η δικαιολογημένη έλλειψη εμπιστοσύνης και το κακό επιχειρηματικό κλίμα  που μαζί με την έλλειψη τραπεζικής ρευστότητας και την εξοργιστική γραφειοκρατία, συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα αποτροπής δυνητικών επενδύσεων, αλλά ακόμα σοβαρότερο είναι το έλλειμμα έντιμων ηγεσιών που θα ήταν πρόθυμες να μπουν μπροστά για να εμπνεύσουν, να σχεδιάσουν και να καθοδηγήσουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
 
my-pillow-book
Διαβάστε περισσότερα » »
LOGO  2013Αγαπητοί συνάδελφοι,
O Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διοργανώσει για 5ησυνεχόμενη χρονιά την Έκθεση <<ΕΟΡΔΑΙΑ 2013>> η οποία πλέον αποτελεί έναν θεσμό με ανοδική πορεία.
Οι επιτυχημένες κατά ομολογία εκθετών και επισκεπτών προηγούμενες εκθέσεις, ενδυναμώνουν την προσπάθειά μας και βάζουν την περιοχή μας σε πρώτο πλάνο σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο.
Πιστεύουμε ότι η καταξίωση και η αναβάθμιση μιας περιοχής, δημιουργείται από τον αριθμό και την ποιότητα των σημαντικών γεγονότων που συντελούνται, επαναλαμβάνονται και κυρίως θεσμοθετούνται σε αυτήν.
Είμαστε βέβαιοι λοιπόν, ότι ένα τέτοιο γεγονός αποτελεί και η Έκθεση <<ΕΟΡΔΑΙΑ 2013>> η οποία θα διεξαχθεί στην πόλη μας , από την Πέμπτη 06/6 έως Τετάρτη 12/6 και η οποία για ακόμη μια φορά έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και του ΕΒΕ Κοζάνης.
Αγαπητοί συνάδελφοι, ανεξάρτητα από ποια προϊόντα ή υπηρεσίες προσφέρει μία επιχείρηση, η επιτυχία της εξαρτάται από το είδος των καναλιών που επιλέγει για την προώθησή τους και την ποιότητα της επικοινωνίας της με την αγορά- στόχο.
Στο χώρο λοιπόν της επιχειρηματικής επικοινωνίας, η παλιά καλή <<συνταγή>> που ακούει στο όνομα Εμπορική Έκθεση, κατέχει αδιαφιλονίκητα την πρώτη θέση στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, καθώς εγγυάται την τροφοδότηση και ανατροφοδότηση των εμπλεκομένων εκθετών και επισκεπτών με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές .
Στο δρόμο προς την επιτυχία, η φετινή Έκθεση, εκτός από τα γενικά εκθέματα που θα προβληθούν, θα δώσουμε βαρύτητα στα «ελληνικά προϊόντα», ενώ πολλές παράλληλες εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα , καθʼ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης στον ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο.
Σε αυτό το μεγάλο Εμπορικό και όχι μόνο γεγονός ας δηλώσουμε όλοι παρόν.
Για πληροφορίες κ. Μποτονάκη Σοφοκλή κιν 6909909500

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος                                                           Χαρίλαος Τοσκίδης

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σφοδρή χαλαζόπτωση, έπληξε, πριν από λίγο τους Πύργους Εορδαίας και τη γύρω περιοχή (Φωτογραφίες)

xalazi1 Σφοδρή χαλαζόπτωση, έπληξε, πριν από λίγο τους Πύργους Εορδαίας και τη γύρω περιοχή. Για σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες. Δείτε τις φωτογραφίες…




xalazi4    xalazi2
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιες γυναίκες επιδοτούνται για να ανοίξουν επιχείρηση

Ευκαιρία σε γυναίκες να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση προσφέρει ο ΟΑΕΔ με το πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης για άνεργες γυναίκες ηλικίας 22-64 ετών...

Οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο της πράξης "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-64", η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού", Θεματικός Άξονας 3, Άξονες Προτεραιότητας 7, 8, 9 : "Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση".

Στόχος είναι η προώθηση ανέργων γυναικών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Προτεραιότητα θα δοθεί στις άνεργες γυναίκες:

-με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας

-που θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε καινοτόμους κλάδους και ιδιαίτερα στην πράσινη οικονομία και

-μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. για το ομόρρυθμο μέλος της ή Ε.Π.Ε.), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές του Ε.Π "Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού" ορίστηκαν και οι 13 Περιφέρειες της χώρας. Οι Άξονες Προτεραιότητας εξειδικεύουν τις στρατηγικές παρεμβάσεις του Ε.Π. στην ακόλουθη χωρική κλίμακα:

-Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,

-Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία,

-Άξονας Προτεραιότητας 9 στις δύο (2) Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου: Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα.

Η μέγιστη δημόσια δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 96.000.000 Ευρώ, ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθούν θα ανέλθει σε 4.000.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης παρέχονται στον δικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ (oaed.gr).

Οδηγίες για την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης δίνονται επίσης και τηλεφωνικά μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (helpdesk) τις εργάσιμες μέρες και ώρες 08:00-14:00. στα τηλέφωνα 210 9989 014, 210 9989 016 και 210 9989 017.

Για πληροφορίες σχετικά με θέματα υπαγωγής σε προγράμματα ΝΕΕ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΠΑ ή ΚΠΑ2 όπου κατατίθενται οι αιτήσεις.

Επιπλέον, οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα, η διαδικασία επιλογής και οι σχετικοί όροι περιλαμβάνονται στην παρακάτω συνημμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση του ΟΑΕΔ.
 
troktiko-blog
Διαβάστε περισσότερα » »

Η γιαγιά από τη Γαύδο που έβαλε τα γυαλιά στον Αλέξη Τσίπρα [video]

Μάθημα ζωής ήταν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο διάλογος που είχε χτες ανήμερα του Πάσχα με την κυρία Χριστίνα, μια απο τις γηραιότερες κατοίκους της Γαύδου.
Στην σύντομη συνάντησή τους η γιαγιά ήταν τσεκουράτη και τα σχόλια της πολλές φορές κόλλησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον ... τοίχο ! Ο ίδιος προτίμησε να την αντιμετωπίσει με ένα χαμόγελο ενώ η συμπαθέστατη γιαγια δεν παρέλειψε να καταδείξει όλα τα κακώς κείμενα της κεντρικής πολιτικής σκηνής με έναν απλό συλλογισμό:

Άκουσα ότι θα μας κόψετε και τη σύνταξη που παίρνουμε τα 400 ευρώ, ενώ εμείς πληρώνουμε κάθε μήνα το χαράτσι σημειώνει η γιαγιά. Εμείς; αναφέρει ο κ. Τσίπρας χαμογελόντας ενώ συνεχίζει Απο την άλλη όμως εσύ εδώ είσαι μια χαρά με τις κοτούλες σου, την αυλή σου ... Μα και οι κοτούλες θέλουν το φαϊ τους απαντά η οξυδερκής γιαγιά κάνοντας την συνοδεία να ξεσπάσει σε γέλια ...

Δείτε το βίντεο:


prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »