Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κυριάκος Βελόπουλος - Βουλή ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ 12-10-11

Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα απεργία κήρυξαν οι τελωνειακοί

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, από τις 07:00 το πρωί, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των τελωνειακών (ΟΤΥΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των Τελωνειακών Υπαλλήλων στα περισσότερα Τελωνεία της χώρας, λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού».

Τονίζεται μάλιστα ότι κύριο αίτημα είναι η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008.

Οι τελωνειακοί ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ νωρίτερα είχαν αναστείλει την  10ημερη απεργία, η οποία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.
Διαβάστε περισσότερα » »

Είμαστε η ισχυρότερη χώρα του κόσμου

Του Γιώργου Π. Μαλούχου
Η Ελλάδα απειλεί το παγκόσμιο σύστημα: δεν θα διαφωνήσει κανείς, ότι, αν το έλεγε κανείς αυτό μέχρι πριν από δύο μόλις χρόνια, ίσως και λιγότερο, θα τον κλείνανε κατευθείαν μέσα, με συνοπτικές διαδικασίες. Αφού λοιπόν μέσα σε λίγους μήνες, η απόλυτη τρέλα του χθες έγινε η κυρίαρχη λογική του σήμερα, ας την πάμε ένα βήμα παρακάτω: όταν μια μικρή χώρα είναι ικανή να απειλήσει όλο τον πλανήτη, τι είναι; Είναι, προφανώς, η ισχυρότερη χώρα του κόσμου. Μπορεί να μη διαθέτει πυρηνικά ή βιολογικά όπλα, διαθέτει όμως...
το απόλυτο υπερόπλο που όλα αυτά τα κάνει να μοιάζουν με
σφεντόνες: διαθέτει 0,7% απόκλιση ελλείμματος του μικρού ΑΕΠ της!
 

Αυτό το φοβερό υπερόπλο είναι που τρέμει σήμερα σύσσωμος ο πλανήτης γη, ούτε καν το αδιανόητο χρέος της χώρας, που το γερμανικό πρόγραμμα «σωτηρίας» της Ελλάδας είναι εκείνο που κοντεύει τελικά να το διπλασιάσει μέσα σε δύο χρόνια και από το οποίο οι Γερμανοί έχουν βγάλει ήδη πολλά λεφτά ακόμα και ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση – οι ίδιοι οι γερμανικοί Financial Times είχαν υπολογίσει ότι μέχρι το Μάιο τα ομοσπονδιακά ταμεία κέρδισαν πάνω από 10 δις ευρώ από το ελληνικό πρόγραμμα…

Πώς αλλιώς να το περιγράψει λοιπόν κανείς για να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για παραμύθια για μικρά παιδιά, που, είναι αμφίβολο αν κι εκείνα ακόμα θα μπορούσαν να τα πιστέψουν;

Τι άλλο χρειάζεται για να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι όλο αυτό το πανηγύρι θανάτου που έχει στηθεί πάνω στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα γιγάντιο ψέμα;

Ένα ψέμα που πίσω του επιχειρεί να κρύψει έναν ακήρυχτο διεθνή πόλεμο στον οποίο, όπως άλλωστε συνέβη και στα Δεκεμβριανά στον ίδιο μικρό τόπο, το πραγματικό διακύβευμα είναι ασύλληπτα μεγαλύτερο και μόνον ξώφαλτσα έχει να κάνει με την Ελλάδα που απλώς είναι το φανερό του θέατρο;

Η αληθινή σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει να κάνει με αυτή τη χώρα. Τη χρησιμοποιεί ως άλλοθι. Η σύγκρουση έχει να κάνει με την πλήρη επικράτηση, ή όχι, της νέας ενωμένης Γερμανίας στην Ευρώπη.

Κι η Ελλάδα, σε αυτή τη σύγκρουση, αν και με πολύ μεγάλη δική της ευθύνη, είναι απλώς το άλλοθι, ο μοχλός, το εργαλείο της επιχειρούμενης κολοσσιαίας μεταβολής.

Οι Γερμανοί δεν κάνουν πίσω. Εχουν πάρει την απόφασή τους και, ως συνήθως, θα την πάνε μέχρι το τέλος.

Ευτυχώς, μέρα με την ημέρα, η ορμή τους γίνεται μεγαλύτερη. Κι αυτό σταδιακά επιτρέπει σε όλο και περισσότερους διεθνώς να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει. Μέρα με την ημέρα, πληθαίνουν οι διεθνείς φωνές που τους λένε ότι το παιγνίδι αυτό είναι θανατηφόρο.

Από τη σύνοδο του Eurogroup στην Πολωνία μέχρι σήμερα, υπήρξε μια καθοριστική μεταβολή: η Γερμανία αμφισβητεί πλέον ανοιχτά το δικαίωμα των Αμερικανών να έχουν λόγο στα… «εσωτερικά» τους.

Μέχρι τότε, οι Αμερικανικές παρεμβάσεις, που ήταν πολλές, συνεχείς και ποτέ δεν κρύφτηκαν, αλλά, αντιθέτως, έγιναν με τον πιο επίσημο τρόπο, εισακούγονταν – γι’ αυτό άλλωστε και έγινε ο μηχανισμός το 2010, γι’ αυτό και συνεχίστηκε η λειτουργία του αργότερα. Από την Πολωνία και μετά, οι Γερμανοί έχουν πάρει την απόφαση κι έχουν κάνει τους Αμερικανούς στην άκρη.

Η σύγκρουση είναι πλέον ανοιχτή και σε πλήρη εξέλιξη. Ταυτόχρονα, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, επωάζεται εκ νέου η σύγκρουση με τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι το Παρίσι παλινδρομεί κι αυτό δεν είναι παράλογο, καθώς οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι.

Μόλις προχθές, στη σύγκρουση πήρε, για πρώτη φορά θέση και η Ρωσία. Ταυτόχρονα, σειρά από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, αρχίζουν, δειλά δειλά έστω, να δείχνουν με το δάχτυλο το Βερολίνο ως υπαίτιο της τραγωδίας που ετοιμάζεται.

Όμως, όλες αυτές οι χώρες, είναι μικρές και αδύναμες. Και, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το κακό που καλπάζει. Δεν διαθέτουν τα όπλα. Η μόνη χώρα που, όπως διαρκώς δηλώνει, τρέμει η Γερμανία, είναι η Ελλάδα με το υπερόπλο του 0,7%.

Αυτή λοιπόν η χώρα, ήρθε η στιγμή να αντεπιτεθεί και να απειλήσει.

Να σταματήσει να κλαψουρίζει και να λυπάται τον εαυτό της, να σταματήσει να αποδέχεται τον αργό θάνατο, να σταματήσει να αποδέχεται την απίθανη συζήτηση για κατάργηση της κυριαρχίας της, να περιφρονήσει επιτέλους τη στραγγαλιστική πολιτική του Βερολίνου που οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο με μαθηματική ακρίβεια και σε ελάχιστο πλέον χρόνο και να περάσει στην επίθεση.

Η ισχυρότερη χώρα του κόσμου, όπως την παρουσιάζουν αφού μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, ήρθε πλέον η στιγμή να δείξει η ίδια τη δύναμή της.

Να δηλώσει αδυναμία εκτέλεσης ενός προγράμματος που την οδηγεί με τυφλή βεβαιότητα σε κάτι μεταξύ πτώχευσης και εσωτερικής διάλυσης, αν όχι και εμφυλίου πολέμου, και να απειλήσει άμεσα η ίδια με άμεση στάση πληρωμών. Τώρα.

Οι συνέπειες; Για την Ελλάδα θα είναι σίγουρα βαρύτατες. Γιατί, οι συνέπειες της πολιτικής του Βερολίνου, τι είναι; Ή μήπως υπάρχει κανείς που τρέφει ακόμα αυταπάτες ότι οι συνέπειες δεν θα έρθουν; Ότι το αδιανόητο αυτό πρόγραμμα θα βγει πέρα, ή ότι η παντελώς ερήμην της Ελλάδας λύση που ετοιμάζει το Βερολίνο θα έχει συνέπειες ελαφρύτερες;

Στη ζωή των εθνών, υπάρχουν στιγμές που πρέπει να λαμβάνονται πολύ μεγάλες αποφάσεις. Χωρίς αυτές τις στιγμές και αυτές τις αποφάσεις, δεν επιβιώνουν.

Η Ελλάδα πεθαίνει. Το τελευταίο της όπλο, πριν πεθάνει, είναι αυτό. Άλλο δεν έχει. Γι’ αυτό είναι και το μόνο που μπορεί ίσως να τη σώσει πλέον από το βέβαιο, προδιαγεγραμμένο θάνατο.

Ας προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί. Ας προστρέξει σε άλλες συμμαχίες αν μπορεί. Ας αξιοποιήσει άμεσα τον τεράστιο γεωπολιτικό της ρόλο σήμερα που τα πάντα τρίζουν στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική. Ας στραφεί τώρα στην έρευνα για ενεργειακά κοιτάσματα στις θάλασσές της, όπως η Κύπρος που θωρακίστηκε από αυτά. Ας φέρει αμέσως μέσα Αμερικανούς, Ισραηλινούς, Ρώσους, Γάλλους, να αρχίσουν να ψάχνουν μαζί της. Σήμερα. Όχι αύριο. Ας ζητήσει και την οικονομική βοήθειά τους.

Κι αν δεν καταφέρει τίποτα από όλα αυτά, πράγμα λίαν απίθανο αν αποφασίσει να απελευθερωθεί, ας αποφασίσει ακόμα και να πεινάσει.

Ετσι κι αλλιώς θα πεινάσει, δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Και ας ξαναρχίσει, εν εσχάτη, ανάγκη απ’ την αρχή.

Ας αποτινάξει τους φόβους και τα στερεότυπα, ας οπλιστεί με ενότητα και αλληλεγγύη για τους μαύρους καιρούς που έρχονται, ας θυμηθεί το Αρκάδι που μάθαινε στα σχολεία, ας επαναποκτήσει τη χαμένη της συνείδηση και τον τσαλακωμένο σήμερα εγωισμό της, ας θυμηθεί πόσες φορές πάλεψε ενάντια σε δυνάμεις τιτάνιες ακόμα και δυο γενιές πριν να γίνει μαλθακή όπως είναι σήμερα. Και, με αυτά τα όπλα, ας μην αφήσει κανέναν να την οδηγήσει ως πρόβατο επί σφαγή, όσο ακόμα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου.

Γιατί, αν συνεχίσει να αποδέχεται αυτό τον αργό θάνατο, πολύ σύντομα, έτσι κι αλλιώς, δεν θα υπάρχει πια…
Διαβάστε περισσότερα » »

Χορστ Ράιχενμπαχ: «Παραχωρήστε για 99 χρόνια γη και θάλασσα»

Χορστ Ράιχενμπαχ: «Παραχωρήστε για 99 χρόνια γη και θάλασσα»Την παραχώρηση για 99 χρόνια μεγάλων χερσαίων ή θαλάσσιων περιοχών σε ιδιωτικές εταιρείες , προβλέπει η έκθεση του επικεφαλής της Task Force.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο θέμα», θα πρέπει να εκχωρήσει για διάστημα 99 έτη μεγάλες περιοχές που θα έχουν το ενδιαφέρον εκμετάλλευσης.

Θα έχει τη δυνατότητα της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από την ενέργεια (φυσικό αέριο, πετρέλαιο κλπ).

Ακόμη στην έκθεση τονίζεται πως η έκθεση θα τονίζει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μπορούν υπό προϋποθέσεις να ανέλθουν στο ποσό των 135 δις ευρώ. Θα προτείνεται να εξαγοράσει μια εταιρεία η οποία θα συσταθεί από τις χώρες της ευρωζώνης ολόκληρη η περιουσία της Ελλάδας.

Στη συνέχεια το ποσό των 135 δις ευρώ θα δοθεί στην Ελλάδα για να αποπληρώσει μέρος του χρέους της. Η περιουσία τότε, θα μπορεί να πωληθεί όποτε το κρίνει η εταιρεία και σε όποιο το επιθυμεί, Τούρκους, αλβανούς κλπ με ότι αυτό σημαίνει για την κυριαρχία του κράτους.
 briefingnews.gr

Σχόλιο tsantiri.gr: Μας ζητούν να τους παραχωρήσουμε την πατρίδα μας! Γιατί; Ηττηθήκαμε σε πόλεμο και δεν το ξέρουμε; Ηττηθήκαμε ως έθνος και έχουμε συλλογική ευθύνη; Θα παραδώσουμε την ιερή Ελλάδα στους ξένους επειδή την έφεραν σε αυτήν την κατάσταση μια μειοψηφία πολιτικάντηδων; Εδώ είναι Μαραθώνας, εδώ είναι Θερμοπύλες, εδώ είναι Σαλαμίνα και Πλαταιές! Εδώ είναι Γοργοπόταμος και Αλαμάνα καθάρματα! 

Εδώ είναι γη ηρώων και ελεύθερων ανθρώπων! Εδώ θα τσακίσουμε τον ιμπεριαλισμό για μια ακόμη φορά, όπως έκαναν όλες οι γενιές των προγόνων μας! Και αυτό δεν είναι προειδοποίηση, αυτό είναι δήλωση!
Διαβάστε περισσότερα » »

Και νέες αποδοκιμασίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - ΒΙΝΤΕΟ


Αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα κατα βουλευτων του ΠΑΣΟΚ ειχαμε σήμερα το πρωι κατα την παρέλαση στην Πιερία από ομάδες πολιτών...

που καλούσαν τους κυβερνητικούς βουλευτές Θ.Παπαγεωργίου και Μ.Μίχου να καταψηφίσουν το νέο κυβερνητκό νομοσχέδιο. Μάλιστα κάποιοι τους φώναζαν πως "την επόμενη φορά θα χρειαστείτε θωρακισμένο όχημα για να παρακολουθήσετε την παρέλαση". Οι δύο βουλευτές και πριν λίγες μέρες είχαν αποδοκιμαστει, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Πιερίας στην Κατερίνη.Οι πολίτες τότε γιούχαραν τους βουλευτές όταν εκείνοι ανέβαιναν στο βήμα, προκειμένου να εκφωνήσουν τον λόγο τους.


Διαβάστε περισσότερα » »

Με τα ΜΑΤ ο Υφυπουργός στο κέντρο της Αθήνας


Η εμφανιση μαζί εμ τα ΜΑΤ του Πάρι Κουκουλόπουλου Υφ. Εσωτερικών στο κέντρο της Αθήνας...
προκάλεσε την αντίδραση των εργαζόμενων στην καθαριότητα που είχαν συγκεντρωθεί. Οι συγκεντρωμένοι έλεγαν στον υφυπουργό οτι θα έπρεπε να ντρέπετε και τι πήγε  να κάνει εκει με τα ΜΑΤ
Διαβάστε περισσότερα » »

Λάβρος ο πρόεδρος Εφετών για την εθνική μας κυριαρχία - ΒΙΝΤΕΟ


Για τη δικαιοσύνη είναι πιο βασανιστική η συγκυρία γιατί η τελευταία θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας»...


Η φράση αυτή αποτελεί μέρος της ομιλίας του προέδρου Εφετών Δυτικής Στερεάς ΕλλάδαςΓεράσιμου Τσούνη, με την οποία άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική και κοινωνική της πολιτική, καθώς και για τον ρόλο που επιφυλάσσει στη Δικαιοσύνη, καθώς οι λειτουργοί της καλούνται να εφαρμόσουν τους προωθούμενους, ελέω μνημονίου και τρόικας, αντεργατικούς νόμους.
Ο αιχμηρός λόγος του δικαστικού λειτουργού, που εκφωνήθηκε κατά την διάρκεια τελετής, το Σάββατο, για τα εγκαίνια του Εφετείου στο Αγρίνιο, ενόχλησε τους παριστάμενους εκπροσώπους της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τους υφυπουργούς Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτη και Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή .
Μάλιστα, ο τελευταίος έψεξε τον πρόεδρο Εφετών, επειδή η ομιλία του κινήθηκε πέρα από τα όρια της δικαιοδοσίας του και επεκτάθηκε σε ζητήματα των οποίων , όπως είπε, την ευθύνη έχει η Ελληνική Βουλή και τα εκλεγμένα από τους Έλληνες πολίτες μέλη της.

Διαβάστε περισσότερα » »

Γαλλική εκπομπή για το πειραματόζωο Έλλην...

Η γαλλική σατιρική εκπομπή "Les Guignols de l’info" έχει μεγάλη ακροαματικότητα και χιούμορ που τσακίζει κόκκαλα.
Εδώ ασχολείται με το πειραματόζωο Έλλην!!
Απολαύστε το με ελληνικούς υπότιτλους...




Υ.Γ. Οι πιο παρατηρητικοί θα αναγνωρίσετε στους επιστήμονες του εργαστηρίου τη μορφή και τη χαρακτηριστική φωνή του Σιλβέστερ Σταλόνε, πανταχού παρών ως Ράμπο και σήμα κατατεθέν της εκπομπής.
Η εκπομπή μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού οι Έλληνες και απεργίες κάνουμε και στους δρόμους είμαστε και παλεύουμε με κάθε νόμιμο και ειρηνικό τρόπο να απαλλαγούμε από αυτήν την κυβέρνηση -σε αντίθεση με τους Γάλλους που την «τρώνε» κρύα από τον Σαρκοζί!
Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραλείψουμε μια μεγάλη αλήθεια: Είμαστε τα πειραματόζωα του δυτικού κόσμου και όλη η Ευρώπη παρακολουθεί το πείραμα! Είναι στο χέρι μας να το σταματήσουμε, να ξεσηκωθούμε, να τους ανατρέψουμε και να σώσουμε όχι μόνο τις ζωές μας, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς!
Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα είναι οι Θερμοπύλες, ο Μαραθώνας, το πεδίο μάχης δηλαδή που ο ανθρωπισμός καλείται να αντιμετωπίσει και να συντρίψει τη βαρβαρότητα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ .....!!!!‏ "Όταν βγω θα κάνω μεγαλύτερα πράγματα"

Σοκάρουν όσα είπε ο αρχηγός των ληστών με τα καλάσνικοφ. Κάνει σχέδια για το μέλλον, σημειώνοντας πως όταν βγει θα συνεχίσει τη δράση του

Αμετανόητος εμφανίζεται ο 21χρονος αρχηγός της συμμορίας των ληστών με τα καλάσνικοφ, ενώ δεν διστάζει να πει ότι όταν βγει από τη φυλακή θα συνεχίσει τη δράση του.
"Δεν είχα σκοπό να την πειράξω, αλλά σάλταρα γιατί νόμιζα ότι με ειρωνεύτηκε", θα πει στους αστυνομικούς, ερωτηθείς γιατί ασέλγησε σε βάρος της 34χρονης στη Γλυφάδα.
Οι λεπτομέρειες της φρικιαστικής εκείνης ημέρας είναι συγκλονιστικές. Η άτυχη γυναίκα τον εκλιπαρούσε κλαίγοντας να μην την πειράξει, επικαλούμενη τον Θεό.
"Δεν έχω Θεό. Δεν πιστεύω σε Θεούς, μόνο στο τομάρι μου πιστεύω", ήταν τα λόγια που γύρισε και της είπε.
Η εξιστόρηση της εγκληματικής του δράσης στους αστυνομικούς, όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", ξεκίνησε γελώντας, ενώ αναφέρθηκε και στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, σημειώνοντας ότι ετοίμαζε κάτι πολύ μεγάλο.
"Για αυτήν τα έκανα όλα. Είμαι πολύ καψούρης μαζί της. Της έδινα λεφτά και κοσμήματα που έκλεβα, της αγόραζα δώρα, την πήγαινα βόλτα με τα αυτοκίνητα που έκλεβα. Ήθελα να συνεχίσει να μένει μαζί μου. Αυτή με κατέστρεψε", είπε για την 16χρονη που πρώτη ομολόγησε μετά τη σύλληψή της για τη δράση της συμμορίας.
Οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι όταν τον άκουσαν να προβλέπει με σιγουριά το μέλλον του.
"Ξέρω την πορεία μου. Θα μπω φυλακή, εκεί θα με πλησιάσουν κάποιοι, θα με στρατολογήσουν και, όταν βγω, θα συνεχίσω, θα κάνω μεγαλύτερα πράγματα", είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ιστορία κύκλους κάνει!Αν δεν το πιστεύετε ...διαβάστε!

Υπάρχει η άποψη ότι η ιστορία κάνει κύκλους. Για όσους έχετε αμφιβολίες γι΄ αυτό,διαβάστε το παρακάτω κείμενο. Στο τέλος του θα δείτε την ημερομηνία που έχει γραφτεί και προφανώς θα εκπλαγείται!

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης

Και τώρα, πάνε δεκαοχτώ μήνες που εβάλθηκαν όλοι τούτοι οι “αρχοντολαοί” να δημιουργήσουν τη “νέα τάξη πραγμάτων” και στην Ελλάδα. Και ο Ελληνικός λαός τη γνώρισε, ή καλλίτερα, την ξαναγνώρισε τη νέα τάξη των πραγμάτων, που είναι τόσο παλιά όσο και ο κόσμος και λέγεται με την αληθινή της λέξη “σκλαβιά”.
Μαύρη σκλαβιά και αρπαγή και βαρβαρότητα και μπασιμπουζουκισμός και λεηλασία και ερήμωση της χώρας. Είναι η τάξη που ήθελαν να φέρουν σε τούτη τη χώρα οι βάρβαροι της Ασίας, οι Πέρσες, οι Ούννοι, οι Μογγόλοι του Ταμερλάνου και του Τσιγγισχάν, οι Τούρκοι του Μουχαμέτη, με μόνη τη διαφορά πως ετούτη τη φορά συνδέεται η τάξη αυτή και με την επιστημονικά οργανωμένη ληστεία.
Κι αφού μας αφαιρέσανε όλα τα μέσα της δουλειάς και μας λιμοκτονούνε,  μας κατηγοράνε γιατί είμαστε, λέει, τεμπέληδες, καφενόβιοι κι αεριτζήδες και θα μας βάλουνε, λέει, αυτοί να δουλεύουμε όπως ξέρουν αυτοί να βάζουνε τους σκλάβους να δουλεύουνε.
Η πιο άναντρη, η πιο σιχαμερή τυραννία που παρουσιάστηκε ποτέ απάνω στη γη. Αληθινά “νέα τάξη” στον κόσμο. Ξαναγύρισμα στην πρωτόγονη βαρβαρότητα, κατάργηση κάθε νόμου, κάθε ηθικής, κάθε δίκιου.
Από τη μία στιγμή στην άλλη, όλα τα στρώματα του λαού μας είδανε να αναποδογυρίζεται και να γκρεμίζεται γύρω τους το οικοδόμημα της ζωής τους. Ο εργάτης έχασε τη δουλειά του, βρέθηκε στο δρόμο απένταρος. Μα και όποιος έχει δουλειά, το μεροκάματό του έγινε μηδενικό των μηδενικών.
Περισσότερο ακόμα και βαθύτερα και σκληρότερα χτυπάει το λαό η ηθική εξαθλίωση, που παρουσιάζουν ορισμένα κοινωνικά στρώματα και ορισμένα άτομα.
Όταν ο Χίτλερ προετοίμαζε στα κρυφά τα εγκληματικά του σχέδια για την υποδούλωση των Ευρωπαϊκών λαών, συζητώντας κάποια ημέρα μ’ ένα φίλο του που τον ερωτούσε με ποιόν τρόπο θα νικήσει την εσωτερική αντίσταση των λαών και θα την παραλύσει, είπε με τη συνηθισμένη του ξετσιπωσιά: “Σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους”.
Έτσι και στη δική μας χώρα έτρεξαν κοντά στους κατακτητές τα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα. Με την πρόφαση να περισώσουνε τάχα κάτι από την καταστροφή, μα στην πραγματικότητα για να εξασφαλίσουν αξιώματα, πρωτοκαθεδρίες, φαγοπότια, ρεμούλες για τον εαυτό του, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους.
Γύρω από τους αρχιπροδότες έχουνε συγκροτήσει τις συμμορίες τους τα “τσακάλια”, όλοι οι ασυνείδητοι μεγαλοκαρχαρίες των θολών νερών, οι σπεκουλάντηδες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εργολάβοι, οι μεσάζοντες, οι “οικονομικώς συνεργαζόμενοι”.
Οι ξένοι κατακτητές και οι ντόπιοι αιματορουφηχτάδες ένα σκοπό έχουνε: Να μας λυγίσουνε τις ψυχές, να τσακίσουνε την ψυχική μας αντίσταση, να μας κάνουνε να δεχτούμε τη μαύρη μοίρα που μας ετοιμάζουνε, να μας ρίξουνε στην απελπισία και στη μοιρολατρία.
Μα ο λαός αυτός με τη τρισχιλιόχρονη ιστορία, που πέρασε μέσα σε τόσες συμφορές χωρίς να χάσει ποτέ την ελπίδα και τη δύναμή της άρνησης απέναντι σε κάθε κατακτητή, δε θα λυγίσει και τώρα και δε θα απελπιστεί.
Στη μορφή του, ο σημερινός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι παλλαϊκός, ν’ αγκαλιάσει όλα τα στρώματα του λαού, και τον εργάτη και τον αστό και τον αγρότη και τον διανοούμενο. Και μ’ αυτή την έννοια της παλλαϊκότητας, ο αγώνας αυτός χαρακτηρίζεται σαν αγώνας εθνικός. Ο σημερινός, λοιπόν, αγώνας που βγαίνει από τα πράγματα και την ψυχική διάθεση όλου του λαού, είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός, και μόνο αν έτσι κατανοηθεί και οργανωθεί μπορεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα.
Δημήτρης Γληνός


Αποσπάσματα από: “ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΑΜ” (Σεπτέμβρης 1942)
Σημείωση:
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις που αναφέρονται στο κείμενο, το οποίο γράφτηκε το 1942 …είναι εντελώς συμπτωματική;

 
http://olympia.gr/2011/10/15/επιστροφή-στο-2004/#more-97596

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!


Ο Αγιορείτης μοναχός Ιωσήφ χαιρετάει καθημερινά τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που περνούν από τον Άθω πηγαίνοντας για αερομαχίες με τους εισβολείς Τούρκους!

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες γι'αυτόν τον Ελληνόψυχο ερημίτη, εδώ.


Δείτε το σχετικό βίντεο. 






hellas-orthodoxy
Διαβάστε περισσότερα » »

VIDEO ΣΟΚ : Πως κλέβουν οι Αλγερινοί στην Ελλάδα!!!

Σας δουλεύουν ακόμα και οι αλγερινο-μαροκινοι... μέχρι και βίντεο έβγαλαν για το πως κλέβουν στην Ελλάδα !!!
Πραγματικά τραγικό.
Το βίντεο

 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΧΣ & ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ;

Γράφει ο Δρ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ
Το παραμύθι του δήθεν ισχυρού Ελληνικού τραπεζικού συστήματος άρχισε να ξεφουσκώνει και παίζεται η τελευταία πράξη της απάτης των τραπεζιτών.
Πριν πτωχεύσει η Ελλάδα ήταν ήδη πτωχευμένο όλο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και το ΔΝΤ.

Οι τεχνητές πτωχεύσεις μεμονωμένων κρατών, στην Ευρώπη και αλλού, ήταν μόνο το μέσο προκειμένου, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να περάσουν δια της μεθόδου των μνημονίων και μέσω των σχεδίων διάσωσης, στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή με το αίμα των φορολογουμένων και να αποφευχθεί η κατάρρευση.
Δυστυχώς όμως για τους διοργανωτές της παγκόσμιας αυτής απάτης, το σχέδιο τους απέτυχε, για τον απλούστατο λόγο ότι οι πτωχευμένοι τραπεζίτες είχαν πει ψέμματα στις εθνικές τους κυβερνήσεις και τους διεθνείς φορείς και οργανισμούς, ως προς την πραγματική κατάσταση των τραπεζών τους, τις οποίες, οι ίδιοι, μαζί με τους μετόχους τους, κατ έκλεβαν επί 15 συνεχή χρόνια, εξαφανίζοντας στην κυριολεξία τα χρήματα των καταθετών, τα οποία σκορπίστηκαν σε αλόγιστα μερίσματα, σε εξωφρενικές αμοιβές και μπόνους και σε θαλασσοδάνεια σε μετόχους, διαπλεκόμενους και στο πολιτικό σύστημα.
Αυτή είναι πάνω κάτω και η ιστορία της ΠΡΟΤΟΝ όπως και όλων των Ελληνικών τραπεζών, ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ.
Οι καταθέσεις υπάρχουν μόνο σε λογιστική μορφή, δηλαδή σε εγγραφές ενεργητικού στις οικονομικές καταστάσεις των Ελληνικών τραπεζών.
Το μετρητό δεν υπάρχει. Το έχουν τσεπώσει εδώ και χρόνια τραπεζίτες, μέτοχοι, νταβατζήδες και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.
Η εγγύηση των καταθέσεων, από όπου και αν προέρχεται, είναι μόνο προσχηματική.
Δηλαδή, σήμερα που έκλεισε η ΠΡΟΤΟΝ, σαφώς και δεν υπάρχουν 100.000 ευρώ σε μετρητά ανά δικαιούχο καταθέτη, για να ενεργοποιηθεί η εγγύηση.
Εγγύηση καταθέσεων σημαίνει ότι το κράτος εγγυάται ότι δε θα χαθούν τα χρήματα των εγγυημένων καταθέσεων σε βάθος χρόνου.
Όπως ακριβώς έγινε και στη Σερβία, όταν με την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος δόθηκαν στους καταθέτες ειδικά ομόλογα του δημοσίου (frozen bonds) λήξεως 2016, δηλαδή 16 ετών.
Κάτι τέτοιο θα είναι και οι Ελληνικές εγγυήσεις.
Μόνο που δεν θα είναι απλά frozen αλλά βαθείας καταψύξεως, αφού το Ελληνικό Δημόσιο χρωστάει ήδη 450 Δις + 350 Δις τα ασφαλιστικά ταμεία = 800 Δις + 150 Δις οι ενισχύσεις στις τράπεζες που με την κρατικοποίηση προστίθενται στο δημόσιο χρέος = 950 Δις, ήτοι περίπου 1 ΤΡΙΣ.
Πιστεύει κανείς ότι όποιος χρωστάει 1 ΤΡΙΣ (ακόμη και αν αυτός είναι το Ελληνικό Δημόσιο) μπορεί να είναι
αξιόχρεος εγγυητής ?
Με απλά λόγια τα χρήματα των καταθέσεων χάθηκαν και η κρατικοποίηση των τραπεζών αποτελεί επινόηση και εφεύρημα των ίδιων των τραπεζιτών, που με το έξυπνο αυτό κόλπο ψευτοσοσιαλιστικής εμπνεύσεως, μεταφέρουν στο Δημόσιο (δηλαδή στους φορολογούμενους) τα χρέη των τραπεζών τους, τις οποίες θα ξαναπάρουν πίσω σε 1-2 χρόνια, καθαρές και απαλλαγμένες από τις υποχρεώσεις τους, δηλαδή από τα χρήματα που οι ίδιοι έφαγαν, έχασαν ή σπατάλησαν.
Στην υγειά των κορόιδων !!!
Οι ευθύνες των Κεντρικών Τραπεζών είναι τεράστιες.
Ειδικά στην Ελλάδα, πρέπει να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν όλες οι Διοικήσεις της ΤΤΕ από το 1997 μέχρι και σήμερα, αφού ανέχονταν και επέτρεπαν επί 15 ολόκληρα χρόνια στους πτωχευμένους Έλληνες τραπεζίτες να σκορπάν τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών σε αλόγιστα μερίσματα, προκειμένου να φουσκώνουν οι τιμές των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑΑ και να ευνοούνται οι μεγαλομέτοχοι, φορτώνοντας τα χαρτιά στους αφελείς οι οποίοι είχαν την ψευδαίσθηση να θεωρούν τους εαυτούς τους επενδυτές.
Επιπλέον, η ίδια η ΤΤΕ ανέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια την κατασπατάληση των καταθέσεων σε αλόγιστες αμοιβές και μπόνους των golden boys του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος, με πρώτο διδάξαντα τον ίδιο τον Διοικητή της ΤΤΕ, ο οποίος, αν δεν απατώμαι, εν μέσω κρίσης & πτώχευσης του Ελληνικού Δημοσίου, δηλώνει ετήσια έσοδα και αμοιβές 4 ΔΙΣ, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Ελληνική Οικονομία, ανεχόμενος ακόμη και την καταστρατήγηση του Τ+3 από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010.
Επίσης, ήταν πάλι η ΤΤΕ που ανέχθηκε τη χορήγηση θαλασσοδανείων, μετοχοδανείων και πολιτικοδανείων (240 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΣΟΚ + ΝΔ), τα οποία ανακάλυψε και ξετινάζει η Blackrock, κάνοντας τραπεζίτες και πολιτικό κόσμο να χάνουν τον ύπνο τους.
Και τέλος, ήταν πάλι η ΤΤΕ που επέτρεψε τα 110 ΔΙΣ της ρευστότητας που άντλησε το τραπεζικό σύστημα από την ΕΚΤ, με τις εγγυήσεις του Δημοσίου, δηλαδή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για τη φυγάδευση στο εξωτερικό των 65 ΔΙΣ που έβγαλαν έξω οι ίδιοι οι Έλληνες τραπεζίτες, οι μεγαλομέτοχοι, οι νταβατζήδες και οι κάθε λογής διαπλεκόμενοι, που γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ποια θα ήταν η κατάληξη του σχεδίου της δήθεν Ελληνικής διάσωσης, που οργανώθηκε με την απάτη της προσφυγής στο ΔΝΤ και της μεθόδου των Μνημονίων.
Ελπίζω ο Ελληνικός Λαός να μην έχει κοντή μνήμη και η Δικαιοσύνη να παραμείνει μόνο ΤΥΦΛΗ. Να μη γίνει ΚΟΥΦΗ και ΜΟΥΓΓΗ !
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Ενα οικονομικό προδοτικο έγκλημα...Πάρτε την επιχείρηση στα χέρια σας μάγκες!

Εγκλημα η συρρίκνωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. συγκαταλέγονταν στις μεγαλύτερες βιομηχανίες ζάχαρης στην Ευρώπη και αποτελούσε τη σημαντικότερη γεωργική βιομηχανία της χώρας. Με χιλιάδες...
. εργαζόμενους μόνιμους και εποχιακούς στα πέντε εργοστάσια και συνεργασία με μια σειρά μικροεπαγγελματιών και μεταφορέων, ενώ πάνω από 20.000 τευτλοπαραγωγοί εξασφάλιζαν... εισόδημα από τη λειτουργία της. Κάλυπτε τις εγχώριες ανάγκες και έκανε εξαγωγές, ενώ είχε μια σειρά από παραπροϊόντα, που διέθετε (Μελάσα, Ζαχαρόπιτα, Νωπό Πολτό, Τευτλόσπορο).
Η κατάσταση έχει ραγδαία αλλάξει, αφού η ΕΕ με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την αλλαγή του Κανονισμού Ζάχαρης, επέβαλλε δραστική μείωση της παραγωγής στο 50% και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν, ψήφισαν και υλοποίησαν με συνέπεια, την καταστροφική πολιτική κλεισίματος των δύο (2) από τα πέντε (5) εργοστάσια, σε Λάρισα και Ξάνθη. Μάλιστα προωθείται σήμερα ξήλωμα μηχανημάτων σε αυτά τα εργοστάσια, όταν συζητείται απελευθέρωση της ποσόστωσης ζάχαρης το 2019. Ουσιαστικά αντί να τις λειτουργήσετε αυτές τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τις καταστρέφετε. Είναι έγκλημα η καταστροφή παραγωγικών μονάδων. Στο μνημόνιο υιοθετήθηκε και προωθείται από την κυβέρνηση, η απαλλαγή της ΑΤΕ από την ΕΒΖ και τις άλλες κρατικοσυνεταιριστικές εταιρίες με βαριές συνέπειες στην οικονομία και τους μικρομεσαίους αγρότες. Η κατάσταση είναι τραγική. Απαξιώνεται συνειδητά για να δοθεί στους ιδιώτες, που προσέτρεξαν, αφού είναι φιλέτο που εξασφαλίζει σίγουρα κέρδη. Ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ γι εισαγωγή ακριβότερης ζάχαρης, αφού η φετινή παραγωγή καλύπτει μόλις το 10% των αναγκών μας. Αν και έχουμε τη δυνατότητα παραγωγής, εμπορίας και εξαγωγής. Ταυτόχρονα παρακαλάτε για ξένες επενδύσεις! Είναι εγκληματικό γιατί χιλιάδες αγροτών, εποχιακών εργατοϋπαλλήλων, μεταφορέων και άλλων μικροεπαγγελματιών είναι σε απόγνωση, καταδικασμένοι σε φτώχεια και ανεργία, ενώ και οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι μέσα στην αβεβαιότητα, αν θα δουλεύουν αύριο ή θα είναι στη μεγάλη ουρά της ανεργίας. ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για να: -Σταματήσει κάθε διαδικασία υπολειτουργίας και πώλησης σε ιδιώτες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπως και κάθε ενέργειας αποξήλωσης μηχανημάτων στο εργοστάσιο ζάχαρης της Λάρισας και Ξάνθης. -Υπάρξει ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας ώστε να καλύπτονται οι εγχώριες ανάγκες σε ζάχαρη, εξασφαλίζοντας δουλειά και όχι ανεργία σε αγρότες, εργάτες, υπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους.
Γιαννακοχωρίτης
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ... ΚΟΜΠΙΝΑ

.ΚΑΙ ΦΕΣΩΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!  
ΣΚΑΝΔΑΛΟ (Του φοροκυνηγού Βαγγέλα ;Toυ άμεπτου του έντιμου ; Ωχ τα χάλια μας )

 Ταραχή έχει πέσει στις τάξεις της κυβέρνησης καθώς δύο ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του οποίου ηγούνται οι Ε. Βενιζέλος και Π. Οικονόμου εμφανίζονται να οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, τα οποία έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για δήθεν συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα ως καθηγητές τότε του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών


και τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν στο Δημόσιο. Πρόκειται για δύο από τα βασικότερα οικονομικά στελέχη που κινούν τα νήματα της οικονομικής πολιτικής στη χώρα μας και μάλιστα ο ένας εξ αυτών από τη θέση του έχει αναλάβει να συμβάλει στην είσπραξη των εσόδων του κράτους.
Τα δύο μεγαλοστελέχη με θεσμικές θέσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιλαμβάνονται σε έναν κατάλογο 60 μελών Διδακτικού – Ερευνητικού προσωπικού και Επιστημονικών Συνεργατών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) οι οποίοι έχουν κληθεί από τις εφορίες όπου υπάγονται να επιστρέψουν χρηματικά ποσά από 10.000-70.000 ευρώ τα οποία έλαβαν την περίοδο από το 1999 έως το 2007 για συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα – η οποία όμως αμφισβητήθηκε από τους οικονομικούς επιθεωρητές με πόρισμά τους το 2007.

Η υπόθεση αφορά τον περιβόητο ειδικό λογαριασμό κονδυλίων έρευνας που διατηρεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον οποίο, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο που έκαναν οι οικονομικοί επιθεωρητές, είχαν δοθεί διάφορα χρηματικά ποσά σε 60 καθηγητές, λέκτορες και επιστημονικούς συνεργάτες της πρώην ΑΣΟΕΕ για συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα, η οποία, όπως αναφέρουν οι επιθεωρητές, ήταν εικονική. Πρόκειται για προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και στα οποία οι συγκεκριμένοι καθηγητές είχαν παραδώσει ημιτελές έργο ή έλαβαν παρανόμως χρήματα πέραν των προβλεπομένων.

Συνολικά τα ποσά που δόθηκαν από τον ειδικό αυτό λογαριασμό και τα οποία καλούνται να επιστρέψουν οι αξιότιμοι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πέραν των δύο μεγαλοστελεχών του οικονομικού επιτελείου, στον κατάλογο περιλαμβάνονται και σημαίνοντα ονόματα οικονομολόγων, γνωστά στο πανελλήνιο για τις οικονομικές απόψεις που εκφράζουν κατά καιρούς.

Να αναφέρουμε ότι το πόρισμα που συνέταξαν οι οικονομικοί επιθεωρητές το 2007 έπειτα από κωλυσιεργία ετών έφτασε στην ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το οποίο και ενέκρινε τον καταλογισμό των ποσών σε βάρος των καθηγητών καθώς, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, τα είχαν εισπράξει παρανόμως. Οι βεβαιώσεις για τον καταλογισμό σε βάρος των αξιότιμων καθηγητών έχουν σταλεί στις εφορίες, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και οι ίδιοι για να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν παρανόμως. Οι καθηγητές από την πλευρά τους προσέφυγαν στο ελεγκτικό συνέδριο ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της καταλογιστικής απόφασης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μέχρι τότε η διαδικασία παραμένει μετέωρη.

Όχι όμως για τα δύο οικονομικά στελέχη του επιτελείου της κυβέρνησης, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα στο ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθεί η υπόθεση και τα ονόματά τους… ως οφειλετών του Δημοσίου
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρλούμπες Αυτοκριτικής Ανίκανων Πολιτικών...

Μελέτησα με προσοχή το άρτι αναρτηθέν άρθρο της νεοτευχθείσας εγχώριας πολιτικής "τρόικας" - Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Ραγκούση (αλφαβητική η σειρά...)- καθώς ενόψει των επερχομένων εξελίξεων οι πολιτικές ζυμώσεις θα εντείνονται ραγδαία και θα παρουσιάζουν το ανάλογο ενδιαφέρον.  
Απογοήτευση.
    
Όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενη, δεδομένης της πρόσφατης αλλά και παλαιότερης εμφανούς αδυναμίας του πολιτικού προσωπικού να διαχειριστεί αποτελεσματικά κρίσεις, πολλώ δε μάλλον κρίσεις του τρέχοντος μεγέθους, έντασης και πολυπλοκότητας. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο καλόπιστος παρατηρητής θα μπορούσε να ελπίζει σε μια ουσιώδη μεταστροφή πριν την κορύφωση του ελληνικού δράματος.
 
  Ουδέν. Και το χειρότερο είναι πως όπως διαφαίνεται και από το περιεχόμενο του κειμένου, η αντίληψη των τριών Υπουργών και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τα πράγματα και τις εξελίξεις δεν έχει μετακινηθεί ούτε κατ' ελάχιστο από τις ίδιες καταστροφικές ιδέες. Απλώς, δείχνουν την πρόθεσή τους να συμπεριληφθούν με την "άλλη πλευρά", την υγιή.
  
Κεντρικό συμπέρασμα για τον βαριεστημένο αναγνώστη που δεν ενδιαφέρεται για τα παρακάτω: Δυστυχώς, για άλλη μια φορά τα πολιτικά στελέχη τοποθετούν το προσωπικό τους συμφέρον - το οποίο στην παρούσα φάση εντοπίζεται στην πολιτική "διάσωσή" τους για την "επόμενη μέρα" - υψηλότερα από το συμφέρον της χώρας.
  
Το άρθρο είναι κατάπτυστο, ως προϊόν τυχοδιωκτικής "αυτοκριτικής" με έντονες δόσεις αβάσιμης - ελλείψη απτών έργων - αποστασιοποίησης από τα κεντρικά προβλήματα, ενδεικτικό της προσπάθειας ένδυσης "προβιάς αρνιού" από τους "λύκους" της άσωτης και καταστροφικής ψηφοθηρικής συναλλαγής μεταξύ πολιτικών, συνδικαλιστών και κομματοκρατούμενου κράτους. Και ακριβώς είναι κατάπτυστο, γιατί δανείζεται ή προωθεί θέσεις όλων όσων εκλιπαρούσαν τόσα χρόνια για το αυτονόητο, και τις δανείζεται όχι για να τύχουν εφαρμογής αλλά για να χρησιμοποιηθούν ως έξοδος  πολιτικής διαφυγής των αρθρογράφων-Υπουργών.
    
Ως πολιτική θέση, ως πρόταση άρνησης δηλαδή, της μέχρι τώρα καθεστωτικής παρουσίας του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος και των "συνοδοιπόρων" του στην οικονομική και δημόσια ζωή της χώρας, το περιεχόμενο του άρθρου θα είχε κάποια αξία μόνο στην περίπτωση που υιοθετούνταν εγκαίρως και αποτελούσε αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των τριών σε θέσεις εξουσίας άρα και συνευθύνης. Τώρα πλέον, θυμίζει φτηνή δικαιολογία μετερχόμενη τις πιο τετριμμένες αρχές της επιχειρηματολογίας του ενόχου που προσπαθεί να περιορίσει την έκταση και το βάρος της ενοχής. "Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!", σημειώνουν στο άρθρο τους οι τρεις Υπουργοί. Όλοι, ποιοι; Όλοι οι πολιτικοί; Όλοι οι πολίτες; Όλοι οι ασκήσαντες εξουσία;  

Δυστυχώς για τους αρθρογράφους, δεν φταίμε όλοι. Και πολιτικοί υπήρχαν που διαφοροποιήθηκαν από τα κακώς κείμενα και πολίτες και κοινωνικές ομάδες υπήρξαν που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τις αποφάσεις που λαμβάνονταν ή επιβάλλονταν από συγκεκριμένες ομάδες και κόμματα υπήρξαν που άσκησαν κριτική στην "σοβιετικού τύπου" δόμηση της ελληνικής οικονομίας.
   
Στην παρούσα φάση, το καράβι βυθίζεται. Η αναγνώριση πως η "άλλη πλευρά" είχε δίκιο και προκειμένου να μην καταλογιστούν ευθύνες, επιχειρείται "εισπήδηση" από την "λάθος" στη "σωστή" όχθη. Ουδέν προσθέτει διότι δεν ομιλούμε περί ανανηψάντων σχολιαστών αλλά περί Υπουργών εν ενεργεία, περί πολιτικών με πολλάκις επκπεφρασμένη άποψη λόγοις και έργοις αντιδιαμετρικά κείμενη με όσα οψίμως παραδέχονται.
   
     Αγαπητή Κυρία και αγαπητοί Κύριοι Υπουργοί-αρθρογράφοι, ο "Τιτανικός" προσέκρουσε και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Οι πολίτες ή μάλλον η (μειοψηφική) μερίδα των πολιτών των οποίων επικαλείσθε τις απόψεις στο άρθρο σας, έχουν και γνώση και θέσεις και μάλιστα πολύ καιρό πριν εσείς τις ανακαλύψετε. Προφανώς και με τη δική σας ενεργή συμμετοχή, οι απόψεις αυτές κατέστησαν μειοψηφία και επεκράτησαν οι καταστάσεις που σήμερα περιγράφετε.

    Οι ενεργοί και ειλικρινείς πολίτες το μόνο που θα μπορούσαν να ανεχθούν από τους τρεις συνυπευθύνους για το ναυάγιο θα ήταν η αλήθεια αφενός και αφετέρου συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα βοηθούσαν πραγματικά και ουσιαστικά.

     Ποια είναι η αλήθεια;
  • Γιατί ακόμη δεν έχουν απολυθεί - όχι τιθέμενοι εν εφεδρεία, αλλά απολυθεί - οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν χρειάζονται; Γιατί δεν έχουν απολυθεί κατά άμεση προτεραιότητα όσοι διορίστηκαν με νόμους που επέτρεπαν τη μονιμοποίηση συνεργατών βουλευτών; Γιατί δεν έχουν απολυθεί όσοι διορίσθηκαν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ενοποίησης και κατάργησης οργανισμών του Δημοσίου; Αν πράγματι επιθυμείτε την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, ιδού κυρία και κύριοι Υπουργοί, θέστε το ως προϋπόθεση όχι προς εμάς. Προς τον κ. Πρωθυπουργό. Όχι με λόγια, με έργα.
  • Γιατί δεν προχωρείτε σε κατά περίπτωση πωλήσεις ή κλείσιμο των ΔΕΚΟ άμεσα;Γιατί δεν εξηγείτε πόσα περισσότερα θα εισπράξει το κράτος από φόρους των επιχειρήσεων που θα λειτουργήσουν όταν αυτό το κράτος πάψει να υποκρίνεται τον επιχειρηματία  (και τον προαγωγό συνδικαλιστών) και γιατί δεν εξηγείτε πόσα χάνει το κράτος όταν καλείται να χρηματοδοτήσει αυτές τις ΔΕΚΟ με τον ιδρώτα παλιότερα και το αίμα σήμερα των φορολογουμένων; Γιατί δεν απομονώνετε τα "σύμβολα" του συνδικαλισμού και εν τέλει γιατί δεν βλέπουμε να συλλαμβάνονται όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, όσοι κλείνουν δρόμους, όσοι αυθαίρετα εκβιάζουν την κοινωνία; Γιατί επιτέλους δεν εφαρμόζονται οι νόμοι για όλους, αλλά η μεταχείριση εξαρτάται από την κομματική θέση που κατέχει ο κάθε ηγέτης ή ηγετίσκος, τύραννος της καθημερινότητάς μας;
  • Γιατί δεν έχετε συνδράμει - και δυστυχώς αυτό περιλαμβάνει και τον κ. Ραγκούση παρά τις εικαζόμενες περί αντιθέτου τελικώς πομφόλυγες - σε ειλικρινές, άμεσο και πλήρες άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων; Γιατί ενώ γράφετε πολύ νόστιμα πράγματα στο διαδίκτυο και οι τρεις, στην πράξη κάνετε ό,τι μπορείτε για να παραμείνουν κλειστά και προστατευμένα λίγο έως πολύ τα επαγγέλματα συγκεκριμένων ομάδων;
    Κι επειδή οι καιροί έχουν σκληρύνει και μαζί τους και οι άνθρωποι ωριμάσει:
  • δεν είδαμε την Υπουργό Παιδείας που με τόση θέρμη υποστηρίζει "διαρθρωτικές αλλαγές" στο εν λόγω άρθρο να κλείνει εκείνον τον οργανισμό που απέτυχε να εφοδιάσει με βιβλία τα σχολειά. Κάθε δικαιολογία είναι περιττή. Δεν στείλαμε βιβλία, το κατάστημα κλείνει. Μπορεί να συνέβη για χίλιους δυο λόγους. Βάσιμους ή αβάσιμους. Αντικειμενικούς ή υποκειμενικούς. Το κατάστημα που απέτυχε να εξυπηρετήσει τον πελάτη-μαθητή κλείνει και οι εργαζόμενοι απολύονται. Δεν έκλεισε; Απλώς ανεχόμαστε άλλη μια περίπτωση αδυναμίας ανάληψης πολιτικού κόστους.
  • δεν είδαμε τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λοβέρδο να κλείνει και να απολύει υπευθύνους υποκαταστημάτων ασφαλιστικών οργανισμών που εξακολουθούν να μην εξυπηρετούν τον πολίτη και να τον διατηρούν σε καθεστώς ταλαιπωρίας. Και γιατί έπρεπε να περάσουν τόσες μέρες για να υπογράψει την υγειονομική εγκύκλιο σχετικά με τα απορρίμματα στους δρόμους; Γνωρίζω και αναγνωρίζω τις διαδικασίες. Με αφήνουν αδιάφορο. Αποτυχία στην εξυπηρέτηση, αποτυχία στην άμεση προστασία της δημόσια υγείας, κλείσιμο και απόλυση. Διαφορετικά; Άλλη μια περίπτωση αδυναμίας ανάληψης πολιτικού κόστους. Κατά τα λοιπά, γράφουμε άρθρα βαρύγδουπα.
  • δεν είδαμε τον Υπουργό Μεταφορών κ. Ραγκούση να ανοίγει άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις τα επαγγέλματα του τομέα του. Αντίθετα, ανεχόμαστε κάθε λογής μελλοντικό βουλευτή και νυν αρχι-συνδικαλιστή να απειλεί, να κλείνει δρόμους, να διαφεντεύει μέρος της ζωής μας. Για κάθε ημέρα που οι πόλεις δεν έχουν ταξί, δηλαδή για κάθε ημέρα που οι αδειοδοτούμενοι από το κράτος ελεύθεροι επαγγελματίες-ιδιοκτήτες αρνούνται να εκτελέσουν το έργο που έχουν αναλάβει, θα έπρεπε να εκδίδονται αντίστοιχες άδειες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και να ακυρώνονται άμεσα όλων όσων δεν επιθυμούν ή αρνούνται να εξασκήσουν πλέον το επάγγελμα, το οποίο βεβαίως δεν είναι υποχρεωτικό. 
  •  
  • Επίσης, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις για να μάθουμε ποια και πόσα μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν. Απολύστε όποιον συμμετάσχει σε παράνομη απεργία ή όποιον προτρέπει άλλους να απεργήσουν παράνομα. Ορίστε προσωπικό ασφαλείας και λειτουργήστε τα μέσα μεταφοράς. Άλλη μια περίπτωση "κλεισίματος του ματιού" και δεύτερης σκέψης μήπως το πολιτικό κόστος είναι βαρύ.
Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν...
      
Αγαπητοί Υπουργοί μου, αρθρογραφούντες και μη.
    
  Όλοι εμείς που πραγματικά ονειρευόμαστε και επιδιώκουμε ένα σύγχρονο κράτος, μια ελεύθερη οικονομία, μια πραγματικά ευρωπαϊκή Ελλάδα, είμαστε μειοψηφία. Εσείς, φροντίσατε να μας καταστήσετε έτσι και το γνωρίζουμε. Δεν έχουμε πολιτική έκφραση, δεν είμαστε "αγανακτισμένοι", "συνδικαλισμένοι" και γενικώς πληρώνουμε φόρους, ανεχόμαστε τον κάθε αγράμματο κομματικό εγκάθετο που μας τον φορτώσατε στην πλάτη για να τον τρέφει το Δημόσιο με χρήματα δικά μας, ανεχόμαστε τον κάθε συνδικαλιστή να μας κλείνει το δρόμο, να μας κόβει το ρεύμα, να μας κλείνει το λιμάνι - πολλές φορές μαζί με εσάς - για να πάρει αυτός και η συντεχνία του κι άλλα επιδόματα κι άλλες παροχές κι άλλα προνόμια εις βάρος μας. Ανεχόμαστε τον κάθε ένα από εσάς να τρέφει τριγύρω του ορδές γραμματέων, συμβούλων, οδηγών, ασφάλειας, αυτοκινήτων, κτιρίων με δικά μας έξοδα.

Ανεχόμαστε τα βουλευτικά προνόμια της ασυλίας, της εύκολης σύνταξης, των διοριζομένων συγγενών. Ανεχόμαστε τα ρουσφέτια σας, ορατά και μη, την εξουσία σας -ως κράτος - να μοιράζετε από άδειες ταξί μέχρι άδειες πρακτορείων προπό. Να ορίζετε πως και ποιος μπορεί και αν μπορεί να ανοίξει μια επιχείρηση. Γενικώς ανεχόμαστε.
    
Επειδή λοιπόν είμαστε μειοψηφία και ανεχόμαστε, από εμάς δεν έχετε να κερδίσετε κάτι σε πολιτικό όφελος.
   
  Από την άλλη, μας κοροϊδεύετε για μια ακόμη φορά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν πράγματι επιθυμούσατε μια άλλη Ελλάδα, θα είχατε προ πολλού είτε παράγει το ανάλογο έργο ή θα ήσασταν εκτός Κυβέρνησης. Τι ωφελεί η - για μια ακόμη φορά - αναγνώριση του λάθους και η δημόσια αυτομαστίγωση;

       Αν πάλι πραγματικά έχετε τις στοχεύσεις που περιγράφετε, ουδείς σας εμποδίζει. Είπαμε, πείτε την αλήθεια και δείξτε έργο. Αύριο κιόλας:
  • Απολύστε έστω και έναν υπεράριθμο υπάλληλο, κι ας τον ξαναπροσλάβει ο διάδοχός σας.
  • Απολύστε έστω και έναν υπάλληλο που απεργεί παρανόμως ή απεργεί απειλώντας τη δημόσια υγεία ή στερεί τους πολίτες από στοιχειώδη αγαθά ή ελευθερίες και ας σας αντικαταστήσουν.
  • Κλείστε έστω και έναν οργανισμό που μας είναι άχρηστος ή δεν μας εξυπηρετεί, δόξα τω Θεω και στα τρία Υπουργεία οι Οργανισμοί που εποπτεύετε είναι υπέραρκετοί και δε θα πάθουμε και τίποτα αν κλείσει ένας, και ας τον ξανανοίξει ο επόμενος
  • Αναλάβετε έστω και για μια φορά την ευθύνη να λειτουργήσετε σύντομα και αποτελεσματικά εις όφελος του πολίτη και ας σας κατηγορήσουν γι' αυτό. Ας πληρώσει ένας διευθυντής, προϊστάμενος ή υπεύθυνος του Δημοσίου τα "σπασμένα" μιας κατάληψης ή μιας καταστροφής.
  • Απελευθερώστε πλήρως ένα επάγγελμα της αρμοδιότητάς σας και αφήστε να το ξανανοίξει κάποιος άλλος. 
  • Προτείνετε τη διαγραφή έστω και ενός συναδέλφου σας στο κόμμα που να μεθοδεύει ή να υποσκάπτει την πορεία που περιγράφετε στο άρθρο σας και στη συνέχεια μην ανεχθείτε την πολιτική συνύπαρξη στον ίδιο χώρο με αυτόν.
  • Και τέλος, αν τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά - που είναι σοβαρότερα - προτείνετε την ποινικοποίηση της υπέρβασης του ψηφισθέντος Προϋπολογισμού. Κάντε το αδίκημα απαράγραπτο και βαρύτατα κολάσιμο από τον Υπουργό μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο.
     Κατά τα λοιπά, χάνετε τα λόγια σας. Και το άρθρο θα παραμείνει ιστορικά καταγεγραμμένο ως Αρλούμπες Αυτοκριτικής Ανίκανων Πολιτικών...Γνωρίζουμε και ποιοι συσπειρώθηκαν γύρω από το "λεφτά υπάρχουν" και ποιοι υποστήριζαν την επιστροφή της Ολυμπιακής, του ΟΤΕ και του Λιμανιού στην αγκαλιά του κομματικού κράτους και ποιοι κώφευαν όταν η Ευρώπη βοούσε να ληφθούν μέτρα και εσείς ψηφίζατε άστοχα επιδόματα και παροχές. Ήσασταν κι εσείς εκεί. Και οι τρεις.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ

Απάντηση Υπ. Υγείας  σε ερώτηση του Γ. Κασαπίδη, σχετικά με τη συνένωση των Διοικήσεων στα Νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης.

Σας κοινοποιούμε  το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην ερώτηση (Αρ. Πρωτ.:20902/28.07.2011) που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με τη συνένωση των Διοικήσεων στα Νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης. Στη συγκεκριμένη ερώτηση ο κ. Κασαπίδης πρότεινε την επαναφορά στο πρότερο καθεστώς των δύο διοικήσεων  για τα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Βουλευτής Ν. Κοζάνης
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011
Διαβάστε περισσότερα » »

Πήραν με τα αυγα Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Αρχικά τον υποδέχθηκαν στην αίθουσα με …ειρωνικά χειροκροτήματα και στην συνέχεια τα άκουσε κανονικά ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης...Αναμεσα στα άλλα ακουσε «ξεπουλήσατε την χώρα και άμα είσαι ΄΄επαναστάτης΄΄ μην ψηφίσεις την Τετάρτη αλλά είστε ΄΄κότες΄΄ και ΄΄προβατάκια΄΄ και έχετε στήσει κ…λο στον Γιωργάκη».
«Ντρέπομαι και θλίβομαι για σένα», απάντησε ο βουλευτής, πριν οι Αστυνομικοί απομακρύνουν από την αίθουσα τον Χάρη Μαντέλλο…Στην λιδια εκδήλωση παρέστει και ο Κώστας Παταβούκας επίσης βουλετυης του κυβερνωντος κόμματος και δεν γλυτωσε και αυτος
Έξω αργότερα, κατά την αποχώρησή του, ο βουλευτής δεχόταν δύο… αυγά, με το ένα να … «προσγειώνεται» στην πόρτα του αυτοκινήτου του και ταυτόχρονα 15 περίπου άτομα να τον έχουν «εγκλωβίσει» και να μην τον αφήνουν να περάσει από τον δρόμο με το αυτοκίνητο.
Παρά τα …κορναρίσματα, οι «Αγανακτισμένοι» δεν υποχωρούσαν και όταν το έπραξαν, το αυτοκίνητο του βουλευτή ξεκινώντας να βγει στην Τρικάλων-Πύλης, λίγο έλειψε από την βιασύνη του οδηγού να συγκρουστεί.
«Πιάσανε οι …κατάρες μας», του φώναζαν του βουλευτή οι «Αγανακτισμένοι»….

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ




Διαβάστε περισσότερα » »

Καύσιμα από φύλλα

Δύο μελέτες, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science, περιγράφουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για την παραγωγή καυσίμου: στη μία...
ένα τεχνητό φύλλο μπορεί να διασπάσει τα μόρια του νερού και να δημιουργήσει καύσιμο υδρογόνου, ενώ η άλλη ενέχει την ανακύκλωση διοξειδίου του άνθρακα.

Η πρώτη μελέτη, μία από κοινού προσπάθεια ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και την αμερικανική εταιρεία Dioxide Materials, περιγράφει με λεπτομέρεια μία πιο αποτελεσματική μέθοδο μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO), ένα από τα συστατικά των συνθετικών αέριων καυσίμων.

«Η προσέγγισή μας ονομάζεται τεχνητή φωτοσύνθεση. Συλλέγουμε ηλιακή ενέργεια, σαν αυτή που συλλέγουν τα φυτά για να ζήσουν, και κατόπιν τη χρησιμοποιούμε για να μετατρέψουμε το διοξείδιο του άνθρακα είτε σε βενζίνη είτε σε άλλα χρήσιμα προϊόντα,» αναφέρει ένας από τους συγγραφείς της πρώτης μελέτης, ο Richard Masel, ερευνητής της Dioxide Materials.

«Ελπίζαμε να εξασφαλίσουμε γύρω στο 50% σε ενεργειακή απόδοση, αλλά παρατηρήσαμε ποσοστό πάνω από 80%. Το γεγονός αυτό καθιστά την ανακύκλωση του διοξειδίου εφικτή,» πρόσθεσε ο ίδιος.
Επανάκτηση του άνθρακα εναντίον ανακύκλωσης

Η περισυλλογή και η αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα, που παράγεται από εκπομπές ορυκτών καυσίμων, αποτελεί ένα σημαντικό θέμα εξαιτίας της έντονης ανησυχίας γύρω από τις κλιματικές αλλαγές.

Κάποια παραδείγματα μεθόδων αποθήκευσης περιλαμβάνουν την απομόνωση του διοξειδίου του άνθρακα από τα μεταλλεύματα, ή την διοχέτευση του αερίου σε κενούς γεωλογικούς σχηματισμούς, όπως οι περιοχές πετρελαίου και αερίου. Άλλος ένας τρόπος, όμως, είναι και η ανακύκλωση αυτού του αερίου.

«Άποψή μου είναι πως το να θάψουμε και να αφήσουμε το διοξείδιο εκεί για τις επόμενες γενιές, δεν αποτελεί λύση του προβλήματος. Αντιθέτως, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανακυκλώσουμε το διοξείδιο σε κάτι χρήσιμο,» υποστηρίζει ο Masel.

Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, η ομάδα του επικεντρώθηκε σε μία τεχνική που επιτρέπει την ανακύκλωση του αερίου - τη διάσπασή του στα αρχικά συστατικά και τη μετατροπή του σε καύσιμο.
Βελτιωμένος καταλύτης αλλάζει το παιχνίδι

Η ιδέα της χρήσης του ηλεκτρισμού για να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι καινούργια, αλλά σε παλαιότερα πειράματα, έπρεπε να χρησιμοποιηθούν υψηλές τάσεις ώστε να ξεπεραστεί η ενέργεια των χημικών δεσμών στο διοξείδιο του άνθρακα πριν να διασπαστεί σε οξυγόνο και μονοξείδιο του άνθρακα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Αναβάλλεται επ’ αόριστον η απογραφή του πληθυσμού…

Σκόπια.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, η ηγεσία της σκοπιανής κυβέρνησης δεν σκέφτεται να προβεί σε άμεση απογραφή των νοικοκυριών, του πληθυσμού και των κατοικιών, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις  εθνικές ομάδες που βιώνουν  στη χώρα.


Η πρόταση για την αναβολή της απογραφής του πληθυσμού αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Για την πραγματοποίηση της απογραφικής διαδικασίας αναζητείται η εύρεση ενός νέου μοντέλου, ίσως, όπως το σλοβενικό.

Η απογραφή – σύμφωνα με αυτό- γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω μιας βάσης δεδομένων και τα στοιχεία καταχωρούνται σε διευθύνσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αλλά, ωστόσο, είναι ακόμη στο στάδιο της αναζήτησης.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε η επόμενη απογραφή να γίνει με ακρίβεια, ώστε να απεικονίσει τη πραγματική εικόνα του πληθυσμού της χώρας. Απαιτεί, μάλιστα, να γίνει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και να είναι αποδεκτή από όλο το πολιτικό φάσμα της FYROM.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δεν θέλησαν να σχολιάσουν οτιδήποτε  για την πιθανή ημερομηνία απογραφής του πληθυσμού. Πρώτα, τόνισαν, προέχει η κατάργηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την απογραφή και στη συνέχεια το άνοιγμα μια πολιτικής και συζήτησης για το θέμα αυτό.
Διαβάστε περισσότερα » »

‘New York Times’: Αυξάνουν οι ανησυχίες για τον αυταρχισμό στη FYROM

Σε ένα εκτενές άρθρο της, η αμερικανική εφημερίδα ‘New York Times’, αναφέρεται στην ολοένα αυξανόμενη αυταρχικότητα του Σκοπιανού Καθεστώτος που καταπατεί τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών, προωθώντας μια εθνική συνείδηση που ξεπηδά από τις αρχαίες μακεδονικές ρίζες.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων, λησμόνησαν το «μακεδονικό παρελθόν τους» μέσα στο μισό αιώνα του κομμουνισμού που πέρασε η χώρα και τώρα προσπαθούν να ‘εμπεδώσουν’ τη νέα ταυτότητα του ‘Μακεδόνα’ στο σλαβικό πληθυσμό της χώρας αυτής.

Και αυτή η κατάσταση του νέο-φασισμού στην Ευρώπη εμπνέει ανησυχίες στη διεθνή σκηνή.


Αναφέρει, σχετικά το  αμερικανικό άρθρο:

«Η φιλόδοξος  προσδιορισμός της ταυτότητας αυτού του μικρού κράτους – με ένα  βαλκανικό έμβλημα  υπερ-πατριωτισμού, που συνοδεύεται με τυμπανοκρουσίες των αρχαίων ριζών της Μακεδονίας- εγείρει ανησυχίες διεθνώς για τον αυξανόμενο αυταρχισμό, τη φίμωση της διαφωνίας και  κατηγορίες για κατάχρηση  της εξουσίας από το κυβερνητικό κόμμα.
Η ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της αυτήν την εβδομάδα σχετικά με την πρόοδο της χώρας αυτής για την ένταξή της στην ΕΕ και διαπίστωσε ότι η χώρα έχει κάνει υπαναχωρήσεις στην προστασία των ελευθεριών των μέσων ενημέρωσης και  συγχρόνως έκανε ανεπαρκή πρόοδο όσο αφορά την προστασία του κράτους δικαίου».

Και σχετική αναφορά για την ύπαρξη της αυταρχικότητας που διέπει το καθεστώς των Σκοπίων θα αναφέρει:

«Οι επισκέπτες που εισέρχονται στη χώρα λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο :
‘Καλώς ήρθατε στη Μακεδονία, το λίκνο του πολιτισμού’.
Στο κέντρο της πρωτεύουσας υπάρχει ένα συνονθύλευμα  ιστορικά και αισθητικά παράλογων αγαλμάτων. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια οι επισκέπτες μπορούν να δουν  τον 30 μέτρα ύψους χάλκινο Μέγα Αλέξανδρο μαζί με τα αγάλματα του Ιουστινιανού, της Μητέρας Τερέζας, των αγίων του ενάτου αιώνα χριστιανών ορθόδοξων Κυρίλλου και Μεθοδίου, την αψίδα 22 μέτρων κ.α.
Αλλά η αναγέννηση της μακεδονικής υπερηφάνειας ενέχει το ρόλο μάσκας στο σκοτεινό αντιδημοκρατικό ρεύμα, σύμφωνα με τους εγχώριους κριτικούς και διεθνείς παρατηρητές»

Και πιο κάτω:

« Η διεθνής ομάδα κρίσεων – μια μη κυβερνητική οργάνωση για λύσεις στις συγκρούσεις, δήλωσε σε έκθεσή της σχετικά με τα Σκόπια τον Αύγουστο:
‘Η αύξηση του σλαβικού εθνικισμού, η εξάρτηση του κράτους από τον πρωθυπουργό και το κόμμα του, η μείωση των μέσων ενημέρωσης και η έλλειψη δικαστικής ανεξαρτησίας, ο αυξανόμενος διαχωρισμός στα σχολεία αποτελεί έναν αργό κίνδυνο που υπονομεύει τη σύσταση  του κράτους που βασίζεται σε μια πολυεθνική κοινωνία.
Η πατριωτική πολιτική του κόμματος VMRO/ΕΜΕΟ έχει δημιουργήσει μια δημόσια συζήτηση για τους «πραγματικά Μακεδόνες» και τους «προδότες», δήλωσε η Βασιλική Νεοφώτιστος, ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου State of New York στο Μπούφαλο, μελετώντας την πολιτική ταυτότητα στα Σκόπια. ‘Ο κόσμος φοβάται και είναι πολύ διαιρεμένος (δεν υπάρχει ομοφωνία)’»

Στο άρθρο γίνεται ακόμη λόγος για το κλείσιμο του αντιπολιτευτικού τηλεοπτικού σταθμού Α1, το κλείσιμο τριών  αντιπολιτευόμενων εφημερίδων και την καταπίεση και το διωγμό που υφίστανται οι δημοσιογράφοι.

Αναφέρεται, ακόμη, η δυσαρέσκεια του αλβανικού πληθυσμού  στην αρχαιοποίηση της χώρας με την επιβολή μιας ταυτότητας από την αρχαία μακεδονική ιστορία.

Γράφει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα:
« Ωστόσο οι αξιωματούχοι του κόμματος VMRO/ΕΜΕΟ αρνούνται ότι το κόμμα αλλάζει την ταυτότητα των Σλάβων κατοίκων.
‘Είναι περισσότερο μια αποκατάσταση της ταυτότητάς μας’, θα πει ο υπουργός Οικονομικών Ζόραν Σταυρέσκι σε συνέντευξή του σε μια τελετή έναρξης για το νέο τμήμα της εθνικής οδού έξω από την πόλη των Σκοπίων, τον περασμένο μήνα. ‘Προσπαθούμε να αναδημιουργήσουμε την ταυτότητα γιατί χάθηκε στη διάρκεια του κομμουνισμού’, θα ισχυριστεί ο υπουργός.

Η αμερικανική εφημερίδα διαπιστώνει ότι το κυβερνών κόμμα έχει ταυτιστεί με το κράτος, ένα κράτος που αναζητά, παντοιοτρόπως μια ταυτότητα μέσα στην αυταρχικότητά του.
Διαβάστε περισσότερα » »