Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Εμπλοκή τους τέως υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καταγγέλλουν οι ζημιωθέντες της «ΑΣΠΙΣ», οι οποίοι από το 2009 που ξέσπασε το σκάνδαλο μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει το παραμικρό ποσό ως αποζημίωση

Καταγγέλλουν Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ Εμπλοκή τους τέως υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καταγγέλλουν οι ζημιωθέντες της «ΑΣΠΙΣ», οι οποίοι από το 2009 που ξέσπασε το σκάνδαλο μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει το παραμικρό ποσό ως αποζημίωση.

Οι ζημιωθέντες καταγγέλλουν πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  μαζί με τον  τότε αρμόδιο υφυπουργό Φ. Σαχινίδη  χειρίστηκαν με σκανδαλώδη τρόπο το ζήτημα της ανάκλησης των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.
Η ανακοίνωσή «φωτιά» αναφέρει:
«Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ένοχος για την απόκρυψη και την αλλοίωση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ, ζήτημα για το οποίο θα αποφανθεί εν καιρώ η δικαιοσύνη. Είμαστε σίγουροι όμως ότι ο τέως υπουργός σε συνεργασία με τον τότε αρμόδιο υφυπουργό κ. Φ. Σαχινίδη χειρίστηκαν με σκανδαλώδη και τουλάχιστον ύποπτο τρόπο το ζήτημα της ανάκλησης των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Τα ερωτήματα είναι δεκάδες και αμείλικτα τα οποία θέτουν κάθε μέρα ξεχωριστά κάθε ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες ζημιωθέντες του Ομίλου Ασπίς. 
Δεν μπορεί να ξεχαστεί από τους παρόντες η συνάντηση μελών του Συλλόγου μας την 5η Δεκεμβρίου 2009 στο γραφείο του κ. Σαχινίδη –η οποία έγινε με μπουκάρισμα αφού παρά τα εκατοντάδες τηλεφωνήματά μας αρνιόταν να μας δεχτεί– όπου η εκλιπαρούσα πάσχουσα από σκλήρυνση κατά πλάκας ασφαλισμένη, κοιτώντας στα μάτια τον υφυπουργό κραύγαζε ‘’ Πείτε μου κύριε Σαχινίδη πως θα συνεχίσω αύριο πρωί το πρωτόκολλο της θεραπείας μου το οποίο πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ζωή μου!’’ Ο Υφυπουργός φαινόταν ότι κοίταζε με ενδιαφέρον…
Μετά από 40 μήνες απόλυτης αναλγησίας και ασύνορης γαϊδουριάς –ζητάμε συγγνώμη από τα άκακα ζώα- μετράμε δεκάδες ανθρώπινα θύματα και απώλειες σωματικών ικανοτήτων επειδή κάποιοι αποφάσισαν χωρίς καθόλου σκέψη ουσίας, να ανακαλέσουν την άδεια της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελλάδας χωρίς να εξασφαλίσουν την διαδοχή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Μετράμε απώλειες ζωών και σωματικών ικανοτήτων επειδή χάθηκε η δυνατότητα νοσηλείας, χρήσης των υπηρεσιών υγείας και αξιοποίησης των χρημάτων που είχαν αποταμιεύσει για ώρα ανάγκης οι χιλιάδες ασφαλισμένοι. Ο Σύλλογός μας έχει καταρτίσει ‘’Ημερολόγιο Θανάτου’’ για όλα αυτά τα συγκλονιστικά και μη αναστρέψιμα περιστατικά τα οποία θα βαραίνουν εφ’ όρου ζωής την ελαφριά συνείδηση των υπαιτίων και των ηθικών αυτουργών, ενώ θα χρησιμοποιηθούν την ώρα που πρέπει προκειμένου να δικαιωθούν τουλάχιστον οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι. 
Σημειώνεται ότι ο ασφαλιστικός πυλώνας θεωρείται πρωτεύων θεμέλιο των οικονομικών συστημάτων όλων των χωρών του κόσμου και γι αυτό το λόγο υπέρ – προστατεύεται και υπέρ - εποπτεύεται. Στην απίθανη περίπτωση που χρειαστεί να ανακληθεί η άδεια ασφαλιστικής εταιρείας, η πολιτεία παρεμβαίνει και ρυθμίζει την διαδοχή των συμβολαίων άμεσα και δίκαια. Ακριβώς αυτό έγινε με την ανάκληση της θυγατρικής της Ασπίδας (ASPIS LIV) στην Σουηδία. Υποτίθεται ότι και στη χώρα μας θα γινόταν το ίδιο, η μόνη διαφορά είναι ότι οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδης ξεχάσανε την ευθύνη του κράτους στα συρτάρια τους όπως και την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. 
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ , είχε ψηφίσει τον νόμο 3790 συμπληρώνοντας ένα νομοθετικό κενό προκειμένου να προωθηθεί η εκκαθάριση εν λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών– η μόνη αυτονόητη και βιώσιμη λύση για το ζήτημα όπως υποστηρίζει και ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή. Τα δελτία τύπου αμέσως μετά την ανάκληση καθησύχασαν τους ασφαλισμένους και τους έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζουν σε άμεση τακτοποίηση του ζητήματος.  Μετά όμως ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου… 
Τα ερωτήματα είναι αναρίθμητα και βασανίζουν όλους μας: 
Γιατί κ. Παπακωνσταντίνου: 
-Ακυρώσατε με μιας έναν νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε και ο οποίος έδινε άμεση λύση στο πρόβλημα αφήνοντας τους πάντες ευχαριστημένους; 
-Γιατί δεν προχωρήσατε στην εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρείας με την εγγύηση του κράτους; Σημειώνεται ότι το κράτος θα έδινε μόνο εγγύηση και όχι χρήματα αναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο την αυταπόδεικτη ευθύνη του για την πλημμελή εποπτεία του ασφαλιστικού Ομίλου. 
-Γιατί δεν προκυρήξατε άμεσα διαγωνισμό με την αναδοχή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, την ώρα που όλη η ασφαλιστική ύλη βρισκόταν μέσα στην ασφαλιστική εταιρεία και όλοι οι ασφαλισμένοι περίμεναν ακριβώς αυτό για το οποίο είχαν ήδη πάρει διαβεβαίωση από τον προηγούμενο Υπουργό Οικονομικών;  Αντ’ αυτών εσείς κι ο υφυπουργός σας: 
-Δείξατε απόλυτη άρνηση για το θέμα αφήνοντάς το να παρασυρθεί από την λήθη του χρόνου 
-Καταστρέψατε τις ζωές και τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένωνχωρίς καν να ιδρώσει το αυτί σας. Θα μείνουν παροιμιώδεις οι απαντήσεις σας για το θέμα σε διάφορες συνεντεύξεις τύπου όπου όταν σας ρωτούσαν για την Ασπίδα κάνατε σα να πέρασε από μπροστά σας μια ενοχλητική μύγα και θέλατε να την διώξετε. 
-Ορίσατε μνημειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αναμόρφωση του χαρτοφυλακίου, τον προσδιορισμό του ανοίγματος και άλλες ευφάνταστες παρακμιακές αοριστολογίες αγνοώντας το αυτονόητο ότι κάθε μέρα που περνάει το άνοιγμα διευρύνεται και το χαρτοφυλάκιο γεωμετρικά αποδεκατίζεται. Με αυτό τον τρόπο το αρχικό άνοιγμα των 205 εκ.€ έγινε σήμερα πάνω από 600 εκ.€ και κάθε μέρα ακούμε διαφορετικά νούμερα. 
-Με τις προαναφερόμενες διαδικασίες που ορίσατε φτάσαμε να προκυρηχθεί ο διαγωνισμός για την αναδοχή σχεδόν 3 χρόνια μετά την ανάκληση (!!!) με αποτέλεσμα να γελάει όλη η οικουμένη μαζί μας.  Κι όλα αυτά για ποιο λόγο; 
-Μήπως για να ξεκινήσει άλλο ένα πάρτι όπου καλοπληρωμένοι επόπτες,εκκαθαριστές, ελεγκτικές εταιρείες και λοιποί παρατρεχάμενοι θα λυμαίνονται τον πλούτο της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας μας; Ασφαλώς μια πολύ καλή διέξοδος για περιόδους οικονομικής κρίσης. 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ξεκάθαρο ότι επέλεξε την λύση της ολέθριας για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων τακτικής εκκαθάρισης του Ομίλου αντί για την σωτήρια εκκαθάριση εν λειτουργία.
Η απόφαση αυτή καταστρέφει: 
-εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους στους κλάδους νοσηλείας, ζωής, συντάξεων και εφάπαξ  -Τα δημόσια ταμεία τα οποία στο τέλος των δικονομικών ενεργειών θα κληθούν να πληρώσουν ακέραιη και με τόκους υπερημερίας την αυταπόδεικτη ευθύνη του Ελληνικού δημοσίου για την πλημμελή εποπτεία  -Την ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων  -Τα δημόσια ταμεία τα οποία στερούνται εκατομμύρια εσόδων από την κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών  -Την όποια εναπομείνουσα υπόληψη διεθνώς υπάρχει για την τήρηση κοινών κανόνων οικονομικής συμπεριφοράς για την χώρα μας. 
Αντιθέτως δίνει οικονομική διέξοδο και σώζει: 
-Την παρέα που λυμαίνεται την διαχείριση της περιουσίας της Ασπίς και τηςCommercial Value  -Τις δεκάδες δικηγορικές εταιρείες που θα αναλάβουν εργολαβικά το στήσιμο του δημοσίου στο απόσπασμα
Δεν μας διακατέχει καμιά εμμονή με το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το άμεσο κλείσιμο της υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν να σώζονται οι χρεοκοπημένες τράπεζες εν μια νυκτί (Proton Bank, Aspis Bank, ATE, TT) και οι ασφαλισμένοι να υποφέρουν εξαιτίας της ανικανότητας ή της δολιότητας μιας ολιγομελούς παρέας. 
Ήδη όμως το κλίμα αρχίζει και βαραίνει και για την σημερινή κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι ενδιαφέρθηκε προεκλογικά για το ζήτημα αλλά και αμέσως μόλις συγκροτήθηκε σε σώμα. Έκτοτε το θέμα βρίσκεται στα γραφεία των αρμοδίων οι οποίοι αργούν χαρακτηριστικά. Ο Σύλλογός μας επιμένει σε πολιτική διευθέτηση του ζητήματος όπως θα γινόταν αυτομάτως σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Τα όρια των ασφαλισμένων έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Θα περιμένουμε πολύ λίγο ακόμα για μια οριστική διευθέτηση του ζητήματος με πολιτικό τρόπο.
Εφόσον κλείσει αυτή η διέξοδος, τότε θα αντιδράσουμε μόνο με έννομα μέσα, αλλά με τρόπο και δυναμική εντελώς διαφορετική από την απλή κατάθεση αγωγών εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι ζητούν δικαίωση και είναι αποφασισμένοι να την διεκδικήσουν με κάθε μέσο. Ταυτόχρονα καλούμε και όλους τους πολίτες να συμπαρασταθούν στους ασφαλισμένους διότι αν δεν λυθεί το ζήτημα με πολιτικό τρόπο και τελεσιδικήσει, πάλι τον λογαριασμό θα κληθεί να τον πληρώσει ο Ελληνικός λαός που τόσο υποφέρει. Αξίζει τον κόπο να υποφέρουμε τόσοι πολλοί για μια χούφτα ανίκανους;»


newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σαν σήμερα πέθανε ο Ιωάννης Μεταξάς

Ο Μεταξάς πέθανε ξαφνικά. Επίσημη αιτία θανάτου: βαριά φλεγμονή του φάρυγγος
Ο Κεφαλλονίτης Ιωάννης Μεταξάς από ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έφθασε να γίνει πρωθυπουργός και δικτάτορας της Ελλάδας (1936-1941). Στην ιστορία έμεινε για το θρυλικό ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου 1940. Η δικτατορία του και οι μέθοδοι που ακολούθησε το καθεστώς είναι η άλλη μαύρη πλευρά της ιστορίας.
Ο Μεταξάς πέθανε ξαφνικά. Επίσημη αιτία θανάτου: βαριά φλεγμονή του φάρυγγος . Τα σενάρια που ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν επί της ουσίας μιλούν ακόμη και για δολοφονία! Από πολλούς έχει υποστηριχθεί ότι ο θάνατός του ίσως και να οφείλεται σε επέμβαση των Άγγλων που δεν ήθελαν να επιτευχθεί συνθηκολόγηση της Ελλάδας με τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Μανιαδάκη, ο θάνατος του Μεταξά προήλθε από ιατρικά λάθη.



e-kefalonia




Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


samarerdoganΝομίζετε ότι ο Σαμαράς πήγε στο Κατάρ για επενδύσεις; Τρίχες! 

Ο Σαμαράς πήγε κυρίως για να ικανοποιήσει το αίτημα του Ερντογάν για δημιουργία τζαμί στο κέντρο της Αθήνας! 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του στην Ντόχα του Κατάρ (τι σύμπτωση!) και συζήτησαν το θέμα της κατασκευής τζαμού στην Αθήνα καθώς και ζητήματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη (των Τούρκων της Θράκης γράφουν τουρκικά ΜΜΕ). Ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο δεν αντέτεινε κουβέντα για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Θράκη και στο Αιγαίο αλλά έδωσε αναφορά -χαρτί και καλαμάρι- για το τι προτίθεται να δώσει στην Τουρκία! Ενημέρωσε τον Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνας, λέγοντάς του ότι πέρασε από την Βουλή! Ο Ταγίπ Ερντογάν πιάστηκε από αυτή την αποστροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού για να του πει ότι δεν είναι προϋπόθεση πως πρέπει να το φτιάξουν αυτοί (οι Έλληνες). «Εάν έχετε στην άδεια για την κατασκευή του, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς. Αρκεί αυτοί που έρχονται στην  Αθήνα για τουρισμό κτλ να μπορούν να βρουν ένα μέρος για να κάνουν την προσευχή τους", υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν. Με αυτό τον ελιγμό, μπήκε κατευθείαν στο ...ψητό της κατασκευής του τζαμίού. Ο  δε κ. Σαμαράς έδειξε θετική ανταπόκριση!!!
Το θέμα είναι λυμένο και η απόφαση ελήφθη: Το τζαμί θα γίνει 100% στην Αθήνα. Με τι αντάλλαγμα; Ο κ. Σαμαράς δεν πήρε απολύτως τίποτε από την συνάντηση με τον Ερντογάν. Αντιθέτως όταν τον ρώτησε: "Εμείς περάσαμε από  το ελληνικό κοινοβούλιο, τη δημιουργία τζαμί στην Αθήνα εσείς  θα κάνετε το ίδιο με την θεολογική σχολή της Χάλκης;", ο κ. Ερντογάν απάντησε: «γιατί να μην συμβεί;»! Γιατί άραγε γιατί και πότε; Ζήσε Μάη!!! Αυτό που θα εισπράξει η Ελλάδα, είναι η κοσσοβοποίηση της Θράκης και οι εκατομμύρια μουσουλμάνοι που θα κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. 
Πάλι είχαμε γράψει εδώ και καιρό για τα μιλιούνια μουσουλμάνους που θα κάνουν επίδειξη πυγμής στην Αθήνα. 

 
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

«Έφυγε» από τη ζωή ο νευροχειρουργός Χρ. Αντωνιάδης

 «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 63 ετών ο διακεκριμένος νευροχειρουργός, Χρήστος Αντωνιάδης. Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Ξηρολίμνη Κοζάνης, ενώ σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Χειρουργούσε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ξηρολίμνη   Κοζάνης.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ - ΜΑΚΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: "ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ, ΠΑΛΙΟΤΣΟΚΑΡΟ"!

voyltepsi-raxil
Τα αίματα άναψαν όταν η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή επιτέθηκε προσωπικά στην βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη , η οποία ζητούσε από τον προεδρεύοντα Αθανάσιο Νάκο να βάλει σε τάξη τον Τέρενς Κουίκ ο οποίος φώναζε και ωρυόταν για να πάρει τον λόγο.
Όταν ωρυόταν ο κ. Κουίκ, η Σοφία Βούλτεψη του είπε «είμαστε κι εμείς εδώ». Η Ραχήλ Μακρή της απάντησε «τι λες κι εσύ μωρή που είσαι κι εσύ εδώ;» με τη βουλευτή της ΝΔ να της απαντά: «ναι εδώ είμαστε πού θες να είμαι»;
«Ξέρουμε πως σε μεγάλωσε ο πατέρας σου που ήταν στη Χούντα» ειπε η κυρία Μακρή ....προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο της κυρίας Βούλτεψη αλλά και των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Άι σιχτίρ παλιοτσόκαρο» απάντησε η Σ. Βούλτεψη!
«Ο Βούλτεψης ήταν αριστερός, εσύ είσαι χούντα» της είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης. Οι διαπληκτισμοί συνεχίστηκαν και έξω στους διαδρόμους της Βουλής με την Ασημίνα Ξυροτήρη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους βουλευτές να επιτίθενται στη Ραχήλ Μακρή λέγοντας της ότι αυτή είναι χούντα, με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει στη Βουλή. 
 
(newpost.gr)

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς μια μπριζόλα μπορεί να σε σκοτώσει;

Μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε; Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική.


Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος.

Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό.

Ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δηλώνει κατηγορηματικά: Μην «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα! Ωστόσο, πολλές φορές τρώτε έξω χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον τρόπο ψησίματος των ζωικών τροφίμων. Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή έτσι ώστε να μειώσετε την πρόσληψη προοξειδωτικών και καρκινογόνων, μέσω της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων;

2+1 λύσεις

Η πρώτη αφορά στα ζωικά τρόφιμα που διαθέτουν δέρμα όπως είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα! Ψήστε το κοτόπουλο ή το ψάρι με το δέρμα τους (πέτσα) και στη συνέχεια αποκρύντε τη! Με τον τρόπο αυτό δεν θα προσλάβετε τα διάφορα καρκινογόνα (πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικές αμίνες κλπ) που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διαδικασία του ψησίματος και φυσικά θα έχετε καταναλώσει λιγότερο κορεσμένο (ζωικό) λίπος, το οποίο στα τρόφιμα αυτά εντοπίζεται κυρίως στο δέρμα τους.

Η δεύτερη αφορά στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος που ψήνεται χωρίς δέρμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει είτε να το μαρινάρετε, είτε απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το μαρινάρισμα με πηγές αντιοξειδωτικών και η προσθήκη τροφίμων που διαθέτουν αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ) αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξουδετέρωσης των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση, μαζί με το κρέας, μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτες με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι ή ξύδι θα σας προσφέρει επιπλέον προστασία, αφού θα αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος.

Η εποχιακή σαλάτα παρέχει ένα πλήθος και μία ποικιλία σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών (φαινολικών ενώσεων) με συνεργική δράση, οι οποίες εξουδετερώνουν τις «προ-οξειδωτικές» και «προ-φλεγμονώδεις» ιδιότητες των γευμάτων που είναι πλούσια σε λίπη, με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η αρνητική τους επίδραση.

Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης και Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας


neogr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κι όμως...η μηχανή που «γεννάει χρήμα» ΥΠΑΡΧΕΙ..

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Είναι εξοργιστικό....
Θα μου πεις ποιο απ’ όλα; Ποιο να πρωτοπάρεις και ποιο ν’ αφήσεις;
Να αποδεικνύεται πχ πως ΗΞΕΡΑΝ επί πάρα πολλά χρόνια για το πλούσιο υπέδαφος της χώρας κι όμως...αδιαφορούσαν...
Ποιοί;
Θέλει και ρώτημα;
Ποιοι «καλοπληρώθηκαν» για να «κρατήσουν το Τιμόνι» επί τόσα χρόνια και τα έκαναν όχι απλώς θάλασσα αλλά τσάκισαν το πλοίο στα βράχια;
Ηλιθιότητα ή «εσκεμμένη πράξη/απραξία», τουτέστιν «έγκλημα»;
Κι από πότε ο Καπετάνιος που τσακίζει στα βράχια ένα πλοίο με ανθρώπινες ζωές και φορτωμένο κόπους ζωής δεν διώκεται και δη απηνώς;
Εντέλει, η έννοια της ανάληψης ευθυνών για εγκληματικές ενέργειες που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και κοινωνικοοικονομικούς Αρμαγεδώνες που πήγε;
Ισχύει μόνον για τη φτωχολογιά;
Και γιατί μετά – αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη - ο φτωχός Πολίτης, η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της κοινωνίας να δείξει ξανά εμπιστοσύνη στην Πολιτεία ως προς την άτεγκτη απόδοση Δικαιοσύνης;
Και το παραπάνω είναι απλά και μόνον ένα μικρό παράδειγμα.
Είναι ακόμη πιο εξοργιστικό ν’ ακούς να σου λένε : μα από που αλλού να βρούμε τα χρήματα για το έλλειμμα (κι εννοούν «πέραν του να σας ξεσκίσουμε στη φορολογία»); Ξέρετε καμία μηχανή να κόβει χρήμα;
Ξεχνώντας ότι ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ. Και ονομάζεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Πολλές χιλιάδες τρωκτικά που διασπάθισαν τα ταμεία του Δημοσίου περιμένουν την Μηχανή της Δικαιοσύνης να τους καταδιώξει και να πάρει πίσω αυτά που πρέπει να πάρει....
Κι αυτά είναι ΠΟΛΛΑ...πάρα πολλά...υπεραρκετά για να καλύψουν χρέη και ελλείμματα...και να διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή για τον απλό Πολίτη...και κυρίως την φτωχολογιά...
Είναι εξοργιστικό ν’ ακούς να σου λένε : «μα πρώτα πρέπει να βγούμε από το άμεσο οικονομικό πρόβλημα – ξεσκίζοντας την φτωχολογιά – και μετά θ’ αποδοθούν ευθύνες»....
Ακόμη κι αν υπήρχε η «αντοχή» για κάτι τέτοιο, ποιός σε πιστεύει Πολιτικέ; τι έκανες τόσα χρόνια για να έχεις σήμερα αξιοπιστία; Ο «όποιος ΕΣΥ»...κι ΕΣΥ και ο «ομοτράπεζος υποστηρικτής» σου...είτε ΜΜΕ είναι είτε ότι άλλο θέλει...
Είναι εξοργιστικό να βλέπεις να πεθαίνει φτωχός κόσμος κάθε μέρα από την πείνα, το κρύο, τις αρρώστιες, την εξαθλίωση κι αυτοί που θα έπρεπε να πληρώσουν, αντ’ αυτού να συνεχίζουν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν τα κέρδη από τις λαμογιές τους...όταν δεν συνεχίζουν ακόμη και τώρα να τις κάνουν..
Είναι εξοργιστικό να βλέπεις ότι ο κόσμος είναι μια ανάσα απ’ το να πάρει το ντουφέκι και ν’ αρχίσει να σκοτώνει όποιον «ανευθυνοϋπεύθυνο εκπρόσωπο της Πολιτείας» βρίσκει «πρόχειρο και βολικό ως στόχο» κι όμως, όλοι αυτοί που θα έπρεπε να πάρουν τα «κατάλληλα μέτρα» προς «τα λαμόγια/ακρίδες» που κατέφαγαν τα πάντα (κι απ’ αυτό το «κυνήγι» να αποκομίσουν και τα «απαραίτητα έσοδα»), να προσπαθούν να πείσουν αυτόν τον λιμοκτονούντα απελπισμένο κόσμο ότι «δεν είναι έτσι» και πως το «να κάθεται ήσυχος να τον εξοντώνουν με φονικά αντιλαϊκά μέτρα» είναι η «μόνη διέξοδος απ’ το τούνελ»....
Είναι εξοργιστικό να ζεις στην εξαθλίωση, να βλέπεις την Ελίτ της Εξουσίας να επιμένει να κάνει τα παραπάνω αίσχη και να σου λένε «μην εξοργίζεσαι και μην αντιδράς έντονα γιατί είναι αντιδημοκρατικό»...
Είναι εξοργιστικό να πληρώνεις μια ζωή ασφαλιστικές εισφορές και μόλις μένεις εκτός δουλειάς και άρρωστος, να σου λένε τέλος η Περίθαλψη για σένα και τα παιδιά σου...και πλήρωσε κι από πάνω εκατό φορές μεγαλύτερους φόρους....αδιάφορο που θα τα βρεις...κι αν δεν τα βρεις σου παίρνουν το αυτοκίνητο, το σπίτι, σε πετάνε στο δρόμο εσένα και τα παιδιά σου, σε κλείνουν φυλακή...
Είναι εξοργιστικό να σου κόβουν το ρεύμα γιατί δεν μπορείς να πληρώσεις όλα αυτά τα «χαράτσια» που κουβαλάει μαζί του αυτό το κρίσιμο αγαθό...
 Απλές σκέψεις που όμως ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δει η Πολιτεία: το  "χαράτσι" κρίθηκε - δικαστικά - ως "νόμιμο τέλος". Κρίθηκε όμως επίσης - και πάλι δικαστικά - ότι είναι παράνομη η διακοπή του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του. "Νόμιμα" όμως είναι και τα διάφορα "Δημοτικά Τέλη" όπως και το "τέλος ΕΡΤ" στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μήπως είναι καιρός να απαγορευτεί - επίσης δικαστικά - η διακοπή του ρεύματος ΚΑΙ γι' αυτά τα "τέλη"; Το ρεύμα είναι βασικότατο κοινωνικό αγαθό. Εαν έχει πρόβλημα ο "δικαιούχος των τελών" ας τα στείλει στο δικαστήριο. Όχι όμως να εκβιάζουν με την διακοπή ρεύματος φτωχούς κατεστραμμένους ανθρώπους. Τολμήστε και λήξτε επιτέλους αυτό το κρίσιμο για την ζωή του φτωχού Πολίτη ζήτημα. Αρκετά πια με τους "επαίσχυντους εκβιασμούς της Πολιτείας". Πάψτε να κάνετε ότι δεν το βλέπετε. 
Είναι εξοργιστικό ν’ ακούς τους Δικαστές να κρίνουν ως παράλογα τα αντιλαϊκά θανάσιμα φοροεισπρακτικά μέτρα και να σου λένε όταν σε συλλάβουν επειδή δεν μπόρεσες να πληρώσεις αυτά τα χαράτσια: «σε καταδικάζω γιατί ο Νόμος είναι Νόμος»...
Κι όταν τους λες : «κι εσύ που ήσουν όταν ψηφιζόταν ο νόμος; Γιατί δεν τον έβγαλες αντισυνταγματικό;» σου απαντάει, «δεν είχα εγώ αυτή τη συγκεκριμένη δικαιοδοσία»....ενίοτε σου λένε «δεν υφίσταται στην Ελλάδα Συνταγματικό Δικαστήριο»....
Είναι εξοργιστικό να πεθαίνει κόσμος λόγω της έλλειψης περίθαλψης, όλοι να το βλέπουν ως έγκλημα ΚΑΠΟΙΩΝ που πήραν αυτές τις «αποφάσεις» κι όμως καμία «Πολιτειακή Αρχή» να μην κάνει κάτι να τους «σταματήσει» απ’ αυτό το «θανάσιμο αντιλαϊκό εγκληματικό έργο» τους....
Παρά μόνον όταν κάποιος Πολίτης πάρει το νόμο της λογικής στα χέρια του (ναι, έρχεται κι «αυτό») εκτελώντας τον Δικαστικό Επιμελητή ή τον Εργολάβο που θα του κόψει το ρεύμα (ή τον «προιστάμενο» που υπέγραψε την εντολή διακοπής) ή τον εφοριακό που θα τον στείλει στη Δικαιοσύνη (για να του πάρουν το σπίτι ή το αυτοκίνητο ή θα τον κλείσουν μέσα) Αστυνομία και Δικαιοσύνη θα του πουν ότι «ο Νόμος είναι Νόμος»....ασχέτως εαν αυτός ο Νόμος είναι κατάφωρα εγκληματικός!
...κι αφού κι εσείς βλέπετε ότι αυτός ο Νόμος είναι «εγκληματικός» τι κάνετε για να τον σταματήσετε; Το ότι σκοτώνει ανθρώπους καθημερινά δεν είναι αρκετό για να «σχηματίσετε δικογραφία»; Δεν σας λείπει το «πτώμα» (αντιθέτως έχετε χιλιάδες), ούτε το όπλο του εγκλήματος (έχετε χιλιάδες τέτοιες θανάσιμες αποφάσεις και νόμους)....
Κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο αυτές τις ημέρες: με έναν τύπο (εργολάβο της ΔΕΗ, εργολάβο κηδειών, το ίδιο είναι) που θρασύτατα έσπασε το λουκέτο του μετρητή και έκοψε το ρεύμα ενός καρκινοπαθή...η απάντησή του σ’ αυτούς που τον βιντεοσκόπησαν και διαμαρτυρήθηκαν ήταν: «εγώ τη δουλειά μου κάνω. Δεν ξέρω τίποτα»....
...σε τι διαφέρει τάχα από τον «μπράβο της νύχτας»  που – κατ’ εντολήν του τοκογλύφου – σπάει χέρια πόδια του φουκαρά που είχε την ατυχία να χρωστάει στ’ αφεντικό του και του λέει : «τίποτα προσωπικό φίλε. Την δουλειά μου κάνω. Πλήρωσε ή θα σου σπάσω όλα τα κόκαλα, ένα ένα»....
Τους είναι αδιάφορο το ότι όλο το Δημόσιο (και κάποιοι «μεγάλοι») χρωστάνε τα κέρατά τους στη ΔΕΗ... τους είναι αδιάφορο το ότι ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι φουσκωμένος ως τα «μπούνια» με χαράτσια και τέλη....εις βάρος της ΔΕΗ κι όλων των υπολοίπων...οι οποίοι καλούνται τώρα να πεθάνουν γι’ αυτές τις «ατασθαλίες» μερικών μερικών...
Οι «Ανεξάρτητες Αρχές» βοούν τόσα χρόνια τώρα για την Πολιτειακή Διαφθορά...κι όμως...κανείς δεν κάνει τίποτα από τους «υπεύθυνους»...όλοι κρύβονται πίσω από θεσμικά παραθυράκια...κι «αλληλοκαλύψεις»...
...Αυτό δεν είναι έγκλημα; Επειδή δηλαδή κάποιος έχει την δυνατότητα να θεσπίζει νόμους αυτό σημαίνει ότι έχει και το δικαίωμα μ’ αυτούς τους νόμους να σκοτώνει τον πληθυσμό μας;
Κι όταν κάποιος Πολίτης τολμήσει να υπερασπιστεί το Νόμο της Κοινής λογικής, το σπίτι του, την ίδια τη ζωή του, τότε ξαφνικά θα θυμηθεί η Πολιτεία ότι «Ο Νόμος είναι Νόμος»;
Τον τελευταίο μήνα έχασα δύο φίλους...και οι δύο από καρδιά...και οι δύο εξ’ αιτίας του τεράστιου άγχους που τους προκάλεσαν τα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα της κρίσης που ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ και οι ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ τους προκάλεσαν....άφησαν οικογένειες και παιδιά πίσω τους και οι δύο....τα χαράτσια και οι «νόμοι» τους σκότωσαν κι αυτούς και τους 4.000 αυτόχειρες και πολλές άλλες χιλιάδες συμπολιτών μας που πέθαναν «αθόρυβα»...από «φυσικά αίτια» το ονομάζουν...φυσικό αίτιο θεωρούν – βλέπεις – το εγκεφαλικό, το έμφραγμα, την απελπισία, την απόγνωση, την εξαθλίωση, το να μην μπορείς να πληρώσεις για το ρεύμα, το φαγητό της οικογένειας, ρούχα για τα παιδιά σου, τα φάρμακα και την περίθαλψή σου....ΦΥΣΙΚΟ ΑΙΤΙΟ....και όχι ΦΟΝΟ εκ προμελέτης και κατά συρροήν...
Κι όμως, ΑΥΤΟΙ που «τράβηξαν την σκανδάλη» είναι ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ.....
Γιατί περί «όπλου», περί «σκανδάλης» και περί «εγκλήματος» πρόκειται...
Και δυστυχώς, το να απευθυνθεί στις Αρχές ο απλός Πολίτης, οικονομικά είναι άκρως απαγορευτικό....αλλά απ’ την άλλη, «τι να καταγγείλει»; Τους νόμους; Νομοθέτες είναι, ότι θέλουν κάνουν....κι αυτό θεωρείται νόμιμο....και ηθικόν...
Άλλωστε και κάποιοι Πολίτες που «το τόλμησαν» συνάντησαν «τοίχους»...
Το να λειτουργήσει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός.
Το να αποφασίσουν οι Αρχές Ασφαλείας να το θεωρήσουν ως έγκλημα εν εξελίξει και να κινηθούν αναλόγως, εξίσου φαντασίωση.
Τι μένει;
Οι Ανεξάρτητες Αρχές Ελέγχου μήπως; Δοκίμασε να απευθυνθείς σ’ αυτούς. Να δούμε αν θ’ ασχοληθούν με την υπόθεσή σου ή αν θα σε παραπέμψουν στην καλύτερη πίσω στην υπηρεσία με την οποία έχεις πρόβλημα...ξανά στις μυλόπετρες δηλαδή...για να μην πούμε για τις Αιρετές Αρχές...μ’ αυτές είναι που δεν θ’ ασχοληθούν καθόλου....
Είπαμε...ο Νομοθέτης είναι υπεράνω όλων....
Αν πχ νομοθετήσει ακόμη και ότι φορολογείται η αφόδευση επειδή επιβαρύνει το γενικότερο σύστημα αποχέτευσης, ε, αυτό θα θεωρηθεί και Νόμος υπεράνω όλων...που θα τον σεβαστούν οι πάντες και θα τον εφαρμόσουν με όλο τους τον ζήλο....
Σας φαίνεται παράλογο; Αστείο; Γελοίο; Γραφικό; Απίθανο; Τραβηγμένο; Δείτε που έφτασαν τα «τέλη αποχέτευσης» της ΕΥΔΑΠ....φορολόγησαν λοιπόν ακόμη και την «αφόδευση»....
Αλλά τι λέμε; Εδώ φορολόγησαν ανάπηρους, πολύτεκνους, άνεργους, παιδιά, μικροσυνταξιούχους, άρρωστους....και δεν ίδρωσε το αυτί καμίας Αρχής...την «αφόδευση» θα άφηναν απ’ έξω; Για να μπορείς να αφοδεύεις σημαίνει ότι έχεις και τρως «πονηρέ φορολογούμενε»...σκάσε και πλήρωσε λοιπόν «λαμόγιο»....σωστά;
Το αν αυτό το «πρόβλημα» θα αποφασίσουν  επιτέλους να το λύσουν τα «διαπιστευμένα Όργανα της Πολιτείας» ή αν θ’ αναγκαστούν Πολίτες να το «πάρουν στα χέρια» τους θα φανεί στο κοντινό μας μέλλον...
Ένα από τα δύο θα γίνει στα σίγουρα πάντως....
Γι’ αυτό να είναι σίγουροι οι πάντες...όπου κι αν βρίσκονται....
Όσο για το γιατί εντέλει μας θεωρούν όλοι οι ιθύνοντες τόσο μα τόσο «εύκολους» στη «χειραγώγηση», ε, όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει.
Προφανώς, πολλοί είναι οι «βολεμένοι». Πάρα πολλοί....
Κι ο ένας «κρατάει τον άλλον» καθώς φαίνεται.
Αυτός λοιπόν που θα ανέβαινε εκεί πάνω και θα τολμούσε να «εξαπολύσει πλήγμα εκεί που πρέπει» θα έκανε πάρα μα πάρα πολλούς εχθρούς.
Από κάπου λοιπόν θα έπρεπε να στηριχτεί. Καίρια.
Εσωτερικά και διεθνώς.
Η ερώτηση «κλειδί» είναι αυτό ακριβώς.
Που θα έπρεπε να στηριχτεί; Από που θα αντλούσε την απαραίτητη ισχύ για να «συγκρουστεί» μ’ αυτούς που πρέπει; Και τι «παραχωρήσεις» θα έπρεπε να κάνει;
Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.
Συμπερασματικά:

1) Οι Πολιτικοί αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και χωρίς βούληση να λύσουν το πρόβλημα (ή μήπως πρέπει να πούμε «κάτι βαρύτερο»;)
Τρία λοιπόν απομένουν:

2)      Η Δικαιοσύνη να αναλάβει αυτό το αμείλικτο κυνήγι «αυτών που πρέπει» και μέσα απ’ αυτό το κυνήγι να βρει τους απαραίτητους πόρους για την νεκρανάσταση αυτής της χώρας και την ανακούφιση της φτωχολογιάς. Ταυτόχρονα το κυνήγι αυτό να αποκεφαλίσει την Διαφθορά. Όλων. Και κυρίως των «ελίτ».
3)      Εαν δεν το πράξει αυτή τότε σύντομα θα ζήσουμε εξεγερτικές καταστάσεις. Η εξαθλίωση έχει κι ένα όριο.
4)      Ελλείψει των 1 και 2 και μέσα από το «καμίνι» του 3 θα αναδειχθεί ΕΝΑΣ που θα τα «σαρώσει όλα». Για να βρει την απαραίτητη ισχύ για να εξαπολύσει αυτός το «εν λόγω κυνήγι» θα πρέπει να κάνει «κάποια συμφωνία» με «κάποιους».

Το ότι θα μοιάζει με «Συμφωνία με τον Διάβολο» πολλοί θα το πουν. Και πράγματι κανείς δεν σου δίνει μια «υπερισχύ» εαν και τα «ανταλλάγματα» δεν είναι εξίσου «βαριά». (Και ούτε κανείς μπορεί να εγγυηθεί ότι «κι αυτός δεν θα εξοκείλει»).
Ποιά θα είναι άραγε τα «ανταλλάγματα»;
Ίδομεν....
Έτσι κι αλλιώς, αφού το 1 συνεχίζει να είναι εν ισχύ (έλλειψη Πολιτικής ικανότητας και Βούλησης), το 2 (Εθνική/Δημόσια Ασφάλεια και Δικαιοσύνη) δεν «παίρνει την πρωτοβουλία» κι εφόσον το 3 (Λαϊκή εξέγερση) είναι επί θύραις, αναπόφευκτα θα πάμε στο 4.
Το πρόβλημα βεβαίως έγκειται στο ότι οι Πολιτικοί και οι πάτρονές τους (ελίτ εντός κι εκτός της χώρας) θα επιδιώξουν να συνεχίσουν να έχουν τα ηνία διασφαλίζοντας ότι αυτός ο ΕΝΑΣ θα είναι απλώς μια λογική (και κλωνοποιημένη) συνέχειά τους.
Ας ετοιμαζόμαστε λοιπόν να ζήσουμε το 3 μια και είναι το μόνο που οι πάντες οδηγούν αυτή τη χώρα....
Οι μέρες της ανεμελιάς έτσι κι αλλιώς τελείωσαν...Ακόμη και γι’ αυτούς (τους πολλούς) που επιμένουν να κάνουν πως δεν «το βλέπουν». Και οι Μέρες των Ατέλειωτων Πολέμων άρχισαν να σκορπούν την παγωμένη ανάσα τους....
Κι όπως είπε σχετικά πρόσφατα και ο Κίσσινγκερ, «...όποιος δεν ακούει τα τύμπανα του επερχόμενου Πολέμου ή κουφός είναι ή ηλίθιος...»


Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία : Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου

Με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2013 συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας.






ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Χωρίς φαγητό μαθητές σε ολοήμερα


Απροθυμία εγγραφών στα ολοήμερα σχολεία αλλά και πρόωρες αποχωρήσεις μαθητών διαπιστώνει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας γιατί κατά την ώρα του γεύματος δεν μπορούν να βλέπουν συμμαθητές τους να μην έχουν φαγητό.
Οι οικογένειες μαθητών στην Εορδαία που ζουν σε απόλυτες συνθήκες φτώχειας υπολογίζονται στις 57 ενώ Σύλλογοι γονέων συζητούν για την διάθεση ποσών από τα ταμεία τους ώστε να προσφέρουν έστω και ένα κουλούρι στους μαθητές αυτούς. Το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας διαφωνεί με τον τρόπο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά την αντιμετώπιση του υποσιτισμού θεωρώντας ότι θα πρέπει να επεκταθεί σε όλη την χώρα και όχι να εφαρμοστεί μόνον στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Westfield Stratford energyΗλεκτρική ενέργεια με τα πόδια τους παράγουν οι επισκέπτες του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Ευρώπης.
Είκοσι λαστιχένια πλακάκια είναι τοποθετημένα σε έναν από τους διαδρόμους περιπάτου του εμπορικού κέντρου Westfield Stratford στο ανατολικό Λονδίνο.
Σχεδιασμένα για να συλλέγουν την κινητική ενέργεια των 40 εκατομμυρίων πεζών, που υπολογίζεται ότι περπατούν πάνω σε αυτό τον διάδρομο κάθε χρόνο, παράγοντας εκατοντάδες κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας από τα βήματα.

energy tilesΚατασκευασμένα από καουτσούκ με το πέρασμα των επισκεπτών συμπιέζονται κατά 5 χιλιοστά έτσι ώστε η ενέργεια αυτής της κίνησης να μετατρέπετε σε ηλεκτρική ενέργεια.
Η παραγόμενη ενέργεια εκτιμάται ότι είναι αρκετή για τα καλύψει τον εξωτερικό φωτισμό του εμπορικού κέντρου σε ποσοστό 50%.
Πίσω από τα πρωτοποριακά πλακάκια βρίσκεται η νεοσύστατη εταιρεία Pavegen Systems. Ιδρυτής της είναι ο 26χρονος Laurence Kemball-Cook, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα όταν πήρε το πτυχίο του στο βιομηχανικό σχέδιο.
Τα πλακάκια μελλοντικά σχεδιάζεται να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία με μαζική συγκέντρωση περαστικών, όπως για παράδειγμα σε σταθμούς του μετρό, στάσεις λεωφορείων, αεροδρόμια, σχολεία, μεγάλους εμπορικούς δρόμους κ.α

votegreece
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΠΟΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ



livadi1Πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου της ακίνητης περιουσίας φαίνεται ότι προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει νέους φόρους ύψους 2 δις ευρώ στους 5.000.000 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων. Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των ανθρώπων που έφτυσαν αίμα να αποκτήσουν ένα σπίτι, ενώ οι περισσότεροι το χρωστούν στις τράπεζες που είναι έτοιμες να τους το κατασχέσουν.  
    Εμπνευστής και της νέας αφαίμαξης, που στόχο έχει να τους κάνει υποχείρια των δανειστών μέσω των τραπεζών, είναι ο υπάλληλος της τρόικας στην Αθήνα υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Δεν είδαμε όμως τον ο κ. Στουρνάρα να δείχνει την ίδια επιθετικότητα για τους επιχειρηματίες και εκατοντάδες άλλους έχοντες που έχουν τα σπίτια τους σε «off shore» εταιρείες, ούτε έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής και αν δεν κάνουμε λάθος χάιδεψε τους "σκαφάτους".
    Αφού λοιπόν ψήφισαν το νόμο που καθιστούν την Ελλάδα ενέχυρο των δανειστών, επιτρέποντας τους τη δέσμευση ακόμη και της περιουσίας της Τράπεζας της Ελλάδας, παραδίδοντας τους την κυριαρχία της χώρας, αφού συντέλεσαν μία σύγχρονη «γενοκτονία» σε βάρος των Ελλήνων φορολογώντας τα παιδιά (σ.σ. είναι η ευαισθησία του κ. Σαμαρά για την οικογένεια), τώρα έρχονται να αποτελειώσουν το έργο που εδώ και τρία χρόνια έχουν ξεκινήσει με τους απανωτούς φόρους στα ακίνητα.
Θέλουν τους Έλληνες να κοιμούνται να παγκάκια, γιατί απλά τους ενοχλήσει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης που έχουμε ως χώρα στην Ευρώπη. Θέλουν τους Έλληνες εξαρτώμενους από τις εταιρείες που θα εισβάλλουν στη χώρα για να αγοράσουν «τσάμπα» τα ακίνητα που θα έχουν κατάσχει οι τράπεζες από την αδυναμία των πολιτών να τα ξεχρεώσουν.
           Στο στόχαστρο βάζουν και τα εκτός σχεδίου ακίνητα, όπως και τα αγροτεμάχια, αλλά ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει στο φόρο που θα επιβάλλει ανάλογα με την περίπτωση.

    Για το αφορολόγητο των ακινήτων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες παρουσία μελών της διακομματικής επιτροπής στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι της ΔΕΗ. Για την επίτευξη του στόχου που επιβάλλει το μνημόνιο, δηλαδή να υπάρξουν έσοδα 2 δισ. ευρώ το 2013 και των 3 δισ. ευρώ από το 2014 θα πρέπει να μην υπάρξει κανένα αφορολόγητο. Αυτό σημαίνει ότι ακίνητη περιουσία θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ, από το πρώτο τετραγωνικό!
Υπάρχουν βέβαια ακόμη στο τραπέζι και οι εισηγήσεις για αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας 50.000 ευρώ ή αφορολόγητο 100.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι φορολογικοί συντελεστές να είναι υψηλότεροι προκειμένου να εξασφαλίσει το κράτος τα προβλεπόμενα έσοδα.
Για το λόγο αυτό έχουν υποβληθεί προτάσεις για την καθιέρωση 8-10 συντελεστών, οι οποίοι θα μπορεί να ξεκινούν από 0,05% αν το αφορολόγητο είναι 50.000 ευρώ ή 0,1% αν το αφορολόγητο είναι 100.000 ευρώ και να φθάνουν αναλόγως το 1% ή ακόμη και 2% για όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 3 - 4 εκατ. ευρώ. Είτε δηλαδή καταργήσουν το αφορολόγητο, είτε είναι 50.000 ή 100.000 η ληστεία σε βάρος των πολιτών θεωρείται δεδομένη.
ΩΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΆΚΟΥΣΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΑΟΤΕΜΑΧΙΑ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε9 ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΠΟΛΛΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ..ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΦΕΤΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!! . αναπόφευκτα με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουν ευκολότεραα την αποκοπή μας από την ελληνική γη, συνεπώς, και την με μεγαλύτερη ευκολία μετανάστευση πολλών Ελλήνων.

makeleio


Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΣΩΡΡΑΣ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ!

provopoulos-sorras Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
Ο άνθρωπος που ρήμαξε με το PSI τις αποταμιεύσεις των Ταμείων και των Ομολογιούχων του Δημοσίου, κατηγορείται ότι με δόλο απαξίωσε την προσφορά Σώρρα των 600 δις δολαρίων, για την εξαγορά του Δημόσιου χρέους της χώρας!  

Οι οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης-Μουζακίτης θα κληθούν να διερευνήσουν τον ρόλο Προβόπουλου, μήπως έχει ομοιότητες με αυτόν του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!
του Μάκη Βραχιολίδη
Σοβαρό θέμα εγείρει η μήνυση που κατέθεσε στις 7 Ιανουαρίου ο κ. Σώρρας εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος και του Διοικητή της κ. Προβόπουλου, κατηγορώντας τον ότι δολίως απαξίωσε την προσφορά των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του δημόσιου χρέους της Ελλάδος. Σημειώνεται ότι ο κ. Προβόπουλος είναι ο άνθρωπος που θεωρείται υπέυθυνος για την άλωση των ασφαλιστικών ταμείων και όχι μόνο. Χωρίς να ρωτήσει κανένα ασφαλιστικό φορέα, έκανε πλιάτσικο στα αποθεματικά τους και λίγο πριν από το PSI τα έπαιξε σε ομόλογα, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να αλωθούν οι αποταμιεύσεις ταμείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων κ.λ.π. υπέρ των δανειστών-τοκογλύφων! Επίσης, εγκληματικές θεωρούνται οι ευθύνες του κ. Προβόπουλου για την εξαπάτηση των Ελλήνων ομολογιούχων του Δημοσίου, των οποίων οι αποταμιεύσεις επίσης κουρσεύτηκαν ελέω PSI!

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η μήνυση του κ. Σώρρα σε βάρος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου  και του Διευθυντή χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων της εν λόγω Τράπεζας Εμμανουήλ Ζερβουδάκη, αποκτά τεράστια σημασία.  Προφανώς, ο κ. Προβόπουλος θα κληθεί να αποδείξει, εφόσον η υπόθεση διερευνηθεί τόσο διεξοδικά, εάν ο ρόλος του ήταν αντίστοιχος με αυτόν του κ. Γεωργίου (επικεφαλής ΕΛΣΤΑΤ) ο οποίος κατηγορείται ότι δολίως φούσκωσε το έλλειμμα της χώρας ώστε να μπούμε στο ΔΝΤ!
Σημειώνεται ότι πριν από την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Σώρρας είχε αποστείλει τον περασμένο Οκτώβριο εξώδικες διαμαρτυρίες, ζητώντας από τους εγκαλουμένους,  να ανακαλέσουν για όσα σε βάρος του δημοσίευσαν. Επειδή όμως δεν έλαβε απάντηση, στις 7 Ιανουαρίου κατέθεσε μήνηση σε βάρος των προαναφερθέντων.
Αφορμή για την προσφυγή του κ. Σώρρα στη Δικαιοσύνη, ήταν επιστολή του Διευθυντή χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, με την οποία ουσιαστικά χαρακτήριζε τον επιχειρηματία  και την οργάνωση END που εκπροσωπεί, ως «απατεώνες» και «χρυσοθήρες»!

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζερβουδάκης, στην επιστολή του προς τον κ. Προβόπουλο, έλεγε σαφώς πως η περίπτωση της «ΕND» «συνάγεται ότι πρόκειται περί απάτης»! Ο κ. Ζερβουδάκης ανέφερε στην επιστολή του:
1.     Οιαναφερόμενεςστο μήνυμαFederal & Stock Transfer & Custody Agents inc. Woodridge Ontario, Federal Funding and Investments Group Inc, Torondo καιDiamond+Diamond Merchant Banking Group, Toronto δεν είναικαταχωρημένες στον κατάλογο Swift (έντυπη έκδοση 2009) ούτε στηνηλεκτρονική έκδοση του Banker’s Almanac.
2.     Οι διεθνείς θεματοφύλακες ενημερώνουν τους πελάτες τους/ δικαιούχους λογαριασμών μέσω μηνύματος Swift. Δεν αποστέλλουν faxκαι μάλιστα με πολλούς παραλήπτες (τα δεδομένα είναι εμπιστευτικά). 
3.     Η οργάνωση END αναφέρεται σε μια «επί πληρωμή» καταχώριση στο δίκτυο CNW Canada Newswire  ως μη κυβερνητικός οργανισμός/φιλανθρωπική οργάνωση με τον Αρτέμιο Σώρρα ιδρυτικό μέλος, τον Εμμανουήλ Λαμπράκη Πρόεδρο και τον Antony Diamond GovernorCanada Bureae. Τα ίδια πρόσωπα ήρθαν στη δημοσιότητα το 2011 με την υπόθεση της «Τράπεζας της Ανατολής» και τις μετοχές με την υποτιθέμενη εγγύηση του Γαλλικού Δημοσίου, λόγω των οποίων ήγειραν αξιώσεις τρισεκ. Δολαρίων από την ΕΤΕ.
4.     Οι αναφορές στο Internet Diamond+Diamond Merchant Banking Group, παραπέμπουν σε απάτη (προσωρινή εντολή του Ontario SecuritiesCommission εις βάρος της σχετικά με έρευνα για σχήμα πυραμίδα τουProsporex-http://www.osc.gov.on.ca./en/Proceedings_rad_20090921_prosporex.htm).
5.     Στην αναφερόμενη διεύθυνση της  Federal & Stock Transfer & CustodyAgents inc. φαίνεται στο Google να υπάρχει ένα συγκρότημα κτιρίων αποτελούμενο από εστιατόρια, μπαρ και χώρους άθλησης.
6.     Εξάλλου υπάρχουν πολλές αναφορές για πλαστά και ψευδή US TreasuryInternational Bills of Exchange (IBOE) στο διαδίκτυο.

Ο κ. Σώρρας στην έγκλησή του προς τους κ.κ. Προβόπουλο και  Ζερβουδάκη της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι καταπέλτης, δίνοντας απάντηση σε όλους τους, συκοφαντικούς όπως τους χαρακτηρίζει, ισχυρισμούς των εγκαλουμένων.
Στην μήνυσή του αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Παρά τις αγαθές προθέσεις μου και την επιθυμία μου να συνδράμω την πατρίδα μου, μετ’ εκπλήξεως διεπίστωσα ότι η πρότασή μου όχι μόνο δεν έλαβε τη δέουσα αντιμετώπιση αλλά επιπλέον την απαξίωσαν και χλεύασαν ως απατεώνες και χρυσοθήρες».
Το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής του κ. Ζερβουδάκη προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (επιστολή που αναπαρήγαγε και η εφημερίδα του κ. Μπόμπολα), ο κ. Σώρρας το θεωρεί «άκρως δυσφημιστικό και συκοφαντικό καθώς διαλαμβάνεται σε αυτό ότι η κατάθεση του ποσού των 600 δις δολαρίων ΗΠΑ υπέρ της ελληνικής Δημοκρατίας για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους πρόκειται περί απάτης και το σχετικό έγγραφο που αποδεικνύει την κατάθεση είναι πλαστό, εγκαθιδρύοντας ευθέως στη συνείδηση του κόσμου που την αναγιγνώσκει όχι μόνον ότι είμαστε αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι αλλά και απατεώνες».
Στη συνέχεια, ο κ. Σώρρας, αφού χαρακτηρίζει τα επιχειρήματα της Τράπεζας της Ελλάδος ότι στερούνται σοβαρότητας, αξιοπιστίας και ανάρμοστα να διατυπώνονται από θεσμικό φορέα, αποκρούει ένα προς ένα τα όσα επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδος στο έγγραφό της προκειμένου να πείσει ότι η περίπτωση Σώρρα και END είναι μια απάτη.
Ο κ. Σώρρας λοιπόν αναφέρει στη μήνυσή του:
1.     Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για τα διοικητικά και διευθυντικά στελέχη ενός θεσμικού φορέα όπως είναι η τράπεζα της Ελλάδος, να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κατάθεση του ποσού των 600 δις δολαρίων ΗΠΑ, πρόκειται περί απάτης, επικαλούμενοι ως δήθεν σοβαρό επιχείρημα ότι οι ως άνω εταιρείες, οι οποίες απλώς παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στον χρηματοοικονομικό τομέα, θα έπρεπε να είναι καταχωρημένες στον κατάλογο Swift και στην ηλεκτρονική έκδοση του Bankers Almanac, όπως τα πιστωτικά ιδρύματα.
2.     Το εν λόγω επιχείρημα σε καμία περίπτωση δεν δύναται να θεμελιώσει ένδειξη έστω για την τέλεση οιασδήποτε παράνομης πράξης πολλώ δε μάλλον αυτής της απάτης, εφόσον η  Federal & Stock Transfer &Custody Agents inc. απέστειλε το σχετικό Fax κατόπιν δικής μου εντολής και στις διευθύνσεις που της υπέδειξα. Εξυπακούεται ότι η Τράπεζα που είναι θεματοφύλακας ουδέποτε απέστειλε τέτοιο μήνυμα. Η Τράπεζα-θεματοφύλακας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει σχετικό μήνυμα μέσω SWIFT εφόσον επέλθει συμφωνία μεταξύ εμού και του ενδιαφερόμενου και την πρόταση τρίτου και μόνο κατόπιν δικής μου εντολής.
3.     Αλήθεια, αυτό αποτελεί επιχείρημα της Τράπεζας της Ελλάδος που συνηγορεί υπέρ της κατηγορίας απάτης; Είναι ποινικά κολάσιμη η επί πληρωμή καταχώριση στο διαδίκτυο; Μήπως διώκεται από το νόμο η ίδρυση μη κυβερνητικών οργανισμών/φιλανθρωπικών οργανώσεων; Είναι προφανές ότι ενόχλησε τους ιθύνοντες της Τράπεζας της Ελλάδος η ανακίνηση του θέματος των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής για το οποίο μάλιστα έχω προβεί στην κατάθεση της από 19-3-2012 μηνυτήριας αναφοράς μου κατά των νομίμων εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά του Διοικητή του ως άνω νομικού προσώπου κ. Γεωργίου Προβόπουλου και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την άμεση συνέργεια στην κακουργηματική πράξη της απάτης και για παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως.
4.     Σύμφωνα με το επιχείρημα αυτό του δεύτερου εγκαλουμένου, έχουμε τελέσει την πράξη της απάτης διότι ο τραπεζικός μας σύμβουλος εμπλέκεται σε αντιδικία με την Prosporex! Όπως έχουμε ήδη εκθέσει ηDiamond+Diamond Merchant Banking Group εργάζεται για εμάς για το συγκεκριμένο σκοπό και είναι εντολοδόχος μας. Όσο λοιπόν οι υπηρεσίες που μας προσφέρει ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, μάς είναι παντελώς αδιάφορο το αν έχει δικαστικές διαμάχες με τρίτους ή έχουν εκδοθεί προσωρινές εντολές σε βάρος της, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση της πρότασης δανειοδότησης.
5.     Σύμφωνα με το επιχείρημα αυτό του δεύτερου εγκαλουμένου, αποκλείεται σε ένα συγκρότημα κτιρίων με εστιατόρια, μπαρ και χώρους άθλησης, να στεγάζονται γραφεία εταιρειών τα οποία δεν είναι ορατά από το Google.
6.     Ο δεύτερος εγκαλούμενος, με την αναφορά του σε πλαστά και ψευδήIBOE στο διαδίκτυο, μοναδικό σκοπό έχει να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις σχετικά με τους τίτλους που κατέχουμε και να μας πλήξει ως προσωπικότητες, εφόσον ελλείψει οποιουδήποτε αξιόπιστου στοιχείου, δεν μπορεί να αποδείξει και να θεμελιώσει τα αυθαίρετα συμπεράσματά του περί απάτης. 
Η υπόθεση, τώρα ζεσταίνεται και δείχνει ότι θα έχει πολλά επεισόδια.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Σώρρας, στην μήνυσή του στρέφεται και κατά του εκδότη της εφημερίδας «Έθνος» κ. Μπόμπολα ο οποία αναδημοσίευσε την επίμαχη επιστολή.

Υ.Γ. Μία απορία: στην αποκλειστική του συνέντευξη προς την «Ε.Ω.» ο κ. Σώρρας, σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν είναι φιλάνθρωπος και δεν πιστεύει σε φιλανθρωπίες. Όπως όμως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα και την παραδοχή του κ. Σώρρα η οργάνωση ENDστην οποία συμμετέχει είναι… φιλανθρωπική! Μήπως, λέμε μήπως, υπάρχει αντίφαση από μέρους του;
 "Ελεύθερη Ώρα"
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »