Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η πυραμίδα του Άργους αρχαιότερη των Αιγυπτιακών - Βίντεο

ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;
Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.
Το αρχαίο κείμενο: «ἐρχομένοις δὲ ἐξ Ἄργους ἐς τὴν Ἐπιδαυρίαν ἐστὶν οἰκοδόμημα ἐν δεξιᾷ πυραμίδι μάλιστα εἰκασμένον, ἔχει δὲ ἀσπίδας σχῆμα Ἀργολικὰς ἐπειργασμένας. ἐνταῦθα Προίτῳ περὶ τῆς ἀρχῆς πρὸς Ἀκρίσιον μάχη γίνεται, καὶ τέλος μὲν ἴσον τῷ ἀγῶνι συμβῆναί φασι καὶ ἀπ' αὐτοῦ διαλλαγὰς ὕστερον, ὡς οὐδέτεροι βεβαίως κρατεῖν ἐδύναντο: συμβάλλειν δὲ σφᾶς λέγουσιν ἀσπίσι πρῶτον τότε καὶ αὐτοὺς καὶ τὸ στράτευμα ὡπλισμένους. τοῖς δὲ πεσοῦσιν ἀφ' ἑκατέρων-- πολῖται γὰρ καὶ συγγενεῖς ἦσαν--ἐποιήθη ταύτῃ μνῆμα ἐν κοινῷ.»
Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή: «Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Άργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων. Εκεί είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι' αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη. Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους. Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν, επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς, έγινε σ' αυτό το μέρος κοινός τάφος».
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.
Το 1991 η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Ι. Λυριτζή, διεξήγαγε έρευνα εφαρμόζοντας μία νέα μέθοδο χρονολόγησης. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση με προηγούμενα πορίσματα ιδίου αρχαιολόγου αμερικανικής αποστολής του 1938, αφού η νέα ηλικία των κτισμάτων τοποθετείται στα μέσα προς το τέλος της3ης χιλιετίας προ Χριστού αντί του μόλις 3ου-4ου αιώνα προ Χριστού.
Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών και χρονολόγηση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720 π.Χ!
Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον) έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.).
Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό και δεν έγινε καμιά εκμετάλλευση του από το ελληνικό κράτος,άλλα αντίθετα αποσιωπήθηκε.
Η χρήση τέτοιων κτισμάτων στην αρχαιότητα,τα οποία έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα,δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Ενδεχομένως να χρησίμευαν σαν φρυκτωρίες, σαν ναοί, ταφικά μνημεία ή αστρονομικά παρατηρητήρια. Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία είναι ότι μιλάμε για πυραμίδες, και μάλιστα αρχαιότερες των Αιγυπτιακών!
Σήμερα το μνημείο παραμένει εσκεμμένα εγκαταλελειμμένο στην φθορά,και σχεδόν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο αποσιώπησε το γεγονός για να μην δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Άιγυπτο,άλλα σχεδόν απαγόρευσε κάθε αναφορά στο μνημείο.



(eleysis-ellinwn.gr)
Διαβάστε περισσότερα » »

Πόσες αποδείξεις θα χρειαστούμε το 2013;

Πόσες αποδείξεις θα χρειαστούμε το 2013Το «κυνήγι» των αποδείξεων θα συνεχισθεί και το 2013.
Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή για να λάβουν οι φορολογούμενοι την έκπτωση των 2.100 ευρώ που χορηγείται ολόκληρη για εισόδημα έως 21.000 και μειώνεται σταδιακά μέχρι να εξαλειφθεί στις 42.000 ευρώ θα πρέπει να κρατήσουν δαπανών ίσες με το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος τους.
Για το σκοπό αυτό θα κατατεθεί σχετική τροπολογία. Επίσης με άλλη προσθήκη θα ξεκαθαρίζεται πως από το επόμενο έτος θα εκπίπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών.
Ειδικότερα ο υπουργός αναφέρθηκε στη νέα κλίμακα και όπως είπε για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου είναι 22%, για το επιπλέον εισόδημα έως 17.000 ευρώ είναι 32% και για το υπερβάλλον είναι 42%.
«Ωστόσο, ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα αυτή μειώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Για παράδειγμα, το εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ μειώνεται κατά 2.100 ευρώ, με την προσκόμιση αποδείξεων αξίας τουλάχιστον 25% του εισοδήματος του φορολογουμένου. Η έκπτωση αυτή φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που αυξάνεται το εισόδημα και σταματά στις 42.000 ευρώ. Μετά δεν υπάρχει έκπτωση φόρου», πρόσθεσε.
Με το μοντέλο αυτό πρακτικά επεκτείνεται το αφορολόγητο των μισθωτών και συνταξιούχων από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ.
Επίσης ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η αναμενόμενη αύξηση των εσόδων κατά περίπου 17%, μέσα στην ερχόμενη τριετία, συνεπάγεται αυξημένο φορολογικό βάρος που θα φέρουν οι εταιρείες που θα πληρώσουν 39% περισσότερους φόρους, καθώς και οι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων το φορολογικό βάρος θα αυξηθεί 28%, ενώ σε αντίθεση οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα επιβαρυνθούν μόνο κατά 8%.
«Η αύξηση των φόρων στις εταιρείες μπορεί να κατηγορηθεί ως αντιαναπτυξιακή πολιτική, αλλά είναι απόρροια της διακράτησης και μη διανομής των όποιων κερδών τους. Όταν η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει και τα κέρδη να διανέμονται, τότε θα ανακαλύψουν ότι η φορολογία έχει στην πραγματικότητα μειωθεί από 40% σε 32%», συμπλήρωσε.

imerisia.gr
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Πούτιν: Το τέλος του κόσμου θα έρθει σε 4,5 δισ. χρόνια

Κεφάτος ο Πούτιν, στην ετήσια συνέντευξη τύπου. Τι είπε για την προφητεία των Μάγια, τον Ντεπαρντιέ και τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη αρνήθηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, τόνισε ότι δεν υπάρχει "αυταρχικό σύστημα" στη Ρωσία και προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει ύστερα από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια γιατί "αυτός είναι ο κύκλος ζωής του ήλιου μας".
Όσον αφορά τη φημολογία σύμφωνα με την οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτικών αντιπάλων του.
"Αυτό ευνοεί μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα των αρχών", τόνισε.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει "αυταρχικό σύστημα" στη Ρωσία.
"Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό αυτόν. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η απόφασή μου να εγκαταλείψω τη θέση μου ύστερα από δυο θητείες. Εάν σκεφτόμουν ότι έπρεπε να επιλέξω το δρόμο του αυταρχισμού, θα είχα αλλάξει το Σύνταγμα, είναι εύκολο να το κάνω", είπε.
Ψύχραιμος ενόψει της "συντέλειας"
Ο Ρώσος πρόεδρος προέβλεψε εξάλλου ότι το τέλος του κόσμου δεν θα έλθει πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, γιατί "έτσι λειτουργεί ο ήλιος μας".
"Γνωρίζω ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει σε 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτός είναι ο κύκλος ζωής του ήλιου μας", τόνισε.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ωστόσο ότι δε φοβάται τη στιγμή που "ο αντιδραστήρας θα κλείσει και όλα θα τελειώσουν".
"Γιατί να φοβάμαι εάν αυτό είναι αναπόφευκτο", είπε.
Ευπρόσδεκτος ο Ντεπαρντιέ
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε εξάλλου έτοιμος να χορηγήσει ρωσικό διαβατήριο στο Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εάν αυτός το επιθυμεί.
"Αν ο Ζεράρ θέλει πραγματικά μια άδεια παραμονής ή ένα ρωσικό διαβατήριο, το θέμα θα ρυθμιστεί και μάλιστα θετικά", τόνισε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που αποδίδουν στον ηθοποιό, στη Γαλλία.
"Ο Πούτιν μου έχει ήδη στείλει διαβατήριο", δήλωσε ο ηθοποιός σύμφωνα με φίλους τους, τους οποίους επικαλέσθηκε προχθές στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι η αναφορά στο ρωσικό διαβατήριο ήταν "προφανώς ένα αστείο".
"Είμαι βέβαιος ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι (στη Γαλλία) δεν ήθελαν να προσβάλουν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ",πρόσθεσε ο Πούτιν.
"Εμείς οι πολιτικοί, υπερασπιζόμαστε πάντα την πολιτική μας και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Εάν αυτό έγινε με όχι πολύ κομψό τρόπο, είναι λυπηρό. Με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχουμε φιλικές σχέσεις, όμως γνωρίζω ότι αισθάνεται Γάλλος", τόνισε.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμοι Δυτικής Μακεδονίας: Θα κλείσουμε τα σχολεία αν δεν έρθει πετρέλαιο

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας ζητά χρηματοδότηση για τη θέρμανση. Απειλεί να κλείσει τα σχολεία
Να σκληρύνουν τη στάση τους εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία, στα οποία οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα κάτω από συνθήκες ψύχους, αποφάσισαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρόεδρός της, δήμαρχος Εορδαίας Βίκυ Βρυζίδου, αποφάσισε να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά μέχρι τη διασφάλιση από την Πολιτεία επιπλέον χρηματοδότησης για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων από το νέο έτος.
Οι δήμοι, όπως είπε η Βίκυ Βρυζίδου και μεταφέρει το aftodioikisi.gr, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορούν να αναμένουν την οικονομική τους κατάρρευση.
Στη συνέντευξη Τύπου αναλύθηκαν και από τα υπόλοιπα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων το θέμα της διαθεσιμότητας, η θέρμανση των σχολείων, οι προνοιακές δαπάνες, η μείωση της αντιμισθίας δημάρχων και αιρετών και των χρηματοδοτήσεων.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέες συναλλαγές για τους χρήστες του TAXISnet

Ποιες είναι οι νέες συναλλαγές που θα μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι με τις νέες υπηρεσίες που θέτει σε εφαρμογή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών
Μια σειρά από νέες συναλλαγές μέσω του TAXISnet θα μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι με τις νέες υπηρεσίες που θέτει σε εφαρμογή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Από την ερχόμενη Δευτέρα, ενεργοποιείται η υπηρεσία με τον τίτλο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», που επιτρέπει νέες συναλλαγές για τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της.
Οι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εμφανίσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους:
1. Τις βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. ατομικές οφειλές τους εκτός ρύθμισης. Στην ενότητα αυτή παρέχονται πληροφορίες για την γενική εικόνα των ατομικών οφειλών των φορολογούμενων καθώς και α στοιχεία που αφορούν τις δόσεις εξυπηρέτησής της
2. Το Προσωπικό Φορολογικό Ημερολόγιο με τη λήξη των προθεσμιών για το εισόδημα, το ΦΠΑ, τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τους παρακρατούμενους φόρους και τα τέλη και τους ειδικούς φόρους
3. Τα στοιχεία μητρώου Φυσικών και Νομικών Προσώπων καθώς και τα στοιχεία του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με τις νέες υπηρεσίες που ενεργοποιήθηκαν και θα ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω των Τραπεζών και των ΕΛ.ΤΑ., επιτρέποντας την κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ.

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ» ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΑΦΟΒΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία όταν γίνεται μια δήλωση "κυβερνητικών χρωμάτων" για τη γενετικά τροποποιημένη καλλιέργεια. Ο Γραμματέας περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον αναφέρθηκε στους επικριτές της τεχνολογίας της GM αποκαλώντας τους ως«απατεώνες», και επέμεινε ότι τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα πρέπει να καλλιεργούνται και να πωλούνται ευρέως στη Βρετανία.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης του για έγκριση, κατάφερε να προκαλέσει οργή και συναγερμό με τον ισχυρισμό ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι κρέας που να σερβίρεται [σε ένα τυπικό εστιατόριο του Λονδίνου] απο μοσχάρι που δεν έχει φάει γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές».

Η εμπόλεμη πρόθεση του ήταν αρκετά σαφής. Το μήνυμα που ήθελε να μεταδώσει ήταν ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες είναι ήδη εδώ και στην τροφική αλυσίδα, και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε - αλλά και τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτό »


atheatignosi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο: Μπορούν να μας παρακολουθούν μέσω της τηλεόρασης !!

Σε "Big Brother" μπορούν να μετατραπούν οι τηλεοράσεις νέας γενιάς !!

Οι νέας γενιάς τηλεοράσεις συνδυάζουν τις ιδιότητες της συμβατικής τηλεόρασης αλλά και των ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες.

Επιτρέπουν στον χρήστη να παρακολουθεί...
...τηλεοπτικά προγράμματα αλλά και να κάνει διάφορες εργασίες που θα έκανε με ένα υπολογιστή, δηλαδή να συνδέεται με το Internet κ.λπ. Όπως επισημάνει σε άρθρο του tovima.gr:

Οι νέας γενιάς τηλεοράσεις διαθέτουν σκληρούς δίσκους, κάμερες και μικρόφωνα. Μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλεια ηλεκτρονικών συστημάτων υποστηρίζει ότι αυτές οι τηλεοράσεις είναι «ευάλωτες» και μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή από μακριά και να παρακολουθεί τους κατόχους της μέσα από την κάμερα και τα μικρόφωνα της.

Τηλεόραση Big Brother

H εταιρεία ReVuln που εδρεύει στη Μάλτα ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί της, λειτουργώντας ως χάκερ, κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο μιας τηλεόρασης που κυκλοφορεί στην αγορά και διαθέτει σκληρό δίσκο, μικρόφωνα και κάμερα. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το μοντέλο θα μπορεί να παρακολουθεί - εν αγνοία τους φυσικά - τους κατόχους της. Θα βλέπει και θα ακούει τι συμβαίνει στον χώρο που είναι εγκατεστημένη η συσκευή ενώ επίσης θα μπορεί να αποκτήσει τα δεδομένα που είναι καταχωρημένα στον σκληρό δίσκο της.

Ετσι αν οι κάτοχοι της τηλεόρασης συνδέονται μέσω αυτής στο Internet, οτιδήποτε κάνουν εκεί θα είναι στη διάθεση του χάκερ. Θα γνωρίζει πού σερφάρουν οι κάτοχοι της συσκευής αλλά και τους κωδικούς τους σε διάφορες online υπηρεσίες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όπως συμβαίνει με τους υπολογιστές αλλά και κάθε άλλη συσκευή που συνδέεται με το Internet έτσι και οι τηλεοράσεις που έχουν αυτή τη δυνατότητα ενέχουν ταυτόχρονα και τους ίδιους κινδύνους. Μπορεί κάποιος να αποκτήσει τον έλεγχο τους από μακριά ή η συσκευή να μολυνθεί από κάποιο ιό.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι θα κερδίσουν το φθηνό ρεύμα!

Τη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε οι εκπτώσεις (μέχρι και 35%) να ισχύουν για το σύνολο της κατανάλωσης όσων νοικοκυριών εντάσσονται σ' αυτό, αντί για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες (kWh) που ισχύει σήμερα, εισηγείται στην κυβέρνηση η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η εισήγηση αποτελεί και μια προσπάθεια να «χρυσωθεί το χάπι» με τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, που αναμένεται να συζητηθούν σήμερα σε συνεδρίαση της ΡΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ζητήσει αυξήσεις μέχρι 49% (μεσοσταθμικά μέχρι 25%) για το 2013, αλλά εκτιμάται ότι η απόφαση της ΡΑΕ θα περιορίσει τις απαιτήσεις της εταιρίας.


Σήμερα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο έχουν ενταχθεί περί τα 300.000 νοικοκυριά, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός τους μπορεί να διπλασιαστεί.


Δικαιούχοι της πρώτης κατηγορίας (ΚΟΤ Ι) είναι oικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση 200-1.400 kWh, και τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 22.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση 200-1.600 kWh.


Δικαιούχοι της δεύτερης κατηγορίας (ΚΟΤ ΙΙ) είναι οι μακροχρόνια άνεργοι (για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών την 30ή Νοεμβρίου εκάστοτε έτους), με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση 200-1.400 kWh, καθώς και άνθρωποι με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 22.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση 200-1.600 kWh.


Η έκπτωση αφορά μόνο την κύρια κατοικία του δικαιούχου. Με την πρόταση της ΡΑΕ τα νοικοκυριά θα έχουν σημαντικά οφέλη, αφού θα πληρώνουν με έκπτωση το σύνολο της κατανάλωσης (εντός των ορίων που προαναφέρονται) αντί για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες. Στο θέμα των τιμολογίων επανήλθε χθες η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, η οποία υποστηρίζει ότι «εάν το Ελληνικό Δημόσιο και δύο εταιρίες ακόμα πληρώσουν τα 360.000.000 ευρώ που χρωστούν στο κορόιδο τη ΔΕΗ, όχι μόνο δεν θα χρειαστεί καμία αύξηση, απεναντίας, θα μπορούμε να δίνουμε ρεύμα δωρεάν σε όσους συνανθρώπους μας καταναλώνουν από 400 έως 1.000 kWh το τετράμηνο». Στη συγκεκριμένη κατηγορία κατανάλωσης εντάσσονται περί τα 2.000.000 νοικοκυριά, εξαιρουμένων των εξοχικών, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ.


Οσο για τις πληροφορίες περί κατάργησης του νυχτερινού τιμολογίου, στη ΔΕΗ διαψεύδουν αυτό το ενδεχόμενο, καθώς το μέτρο, εκτός από κοινωνικά οφέλη, έχει και περιβαλλοντικά, ενώ στηρίζει (κατά το δυνατόν) την ομαλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.


dimokratia. 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ - Ευρασιατικη Ένωση: 1η Μαΐου 2013

Η 1η Μαΐου 2013 ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ως η ημερομηνία της υπογραφής της τελικής συμφωνίας για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης.

Η δημιουργία του νέου αυτού συνασπισμού που παραπέμπει στην ανασύσταση της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς όμως να εμπεριέχει τα απολυταρχικά εκείνα δεδομένα στην εσωτερική διακυβέρνησή της τα οποία ουσιαστικά την οδήγησαν και στην κατάρρευσή της.

Την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση την οποία σε πρώτη φάση θα απαρτίζουν η Ρωσία, το Καζακστάν και η Λευκορωσία ενώ έχουν εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους να πλαισιώσουν τη νέα Ένωση η Κιρκιζία, το Τατζικιστάν αλλά και η Ουκρανία φέρνοντάς την ουσιαστικά στα όρια της ΕΣΣΔ.

Μετά από τη συνάντηση των αρχηγών των κρατών της Τελωνειακής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε εχθές στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε πως «η Ρωσία, το Καζακστάν και η Λευκορωσία θα αποτελέσουν την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση και οι κυβερνήσεις των κρατών αυτών μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2013 θα έχουν προετοιμάσει το σχέδιο κειμένου για τη συμφωνία, με την προοπτική» συμπλήρωσε «αυτό να υπογραφεί την 1η Μαΐου».

Βέβαια η επιλογή της 1ης Μαΐου μόνο τυχαία δεν έγινε από το Ρώσο πρόεδρο καθώς είναι η ημέρα κατά την οποία η Ρωσία εορτάζει την ημέρα της νίκης κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ πραγματοποιώντας και τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Στόχος η δημιουργία μιας τελωνειακής ένωσης με τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την ταχεία ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο Putin πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν μέλη της Τελωνειακής Ένωσης τόσο η Κιργιζία όσο και το Τατζικιστάν.

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχουν και οι δηλώσεις του Λευκορώσου προέδρου Alexander Lukashenko και ο οποίος ανέφερε ότι «και η Ουκρανία ενδιαφέρεται να μπει στην Ευρασιατική Ένωση».

Η δήλωση αυτή του Λευκορώσουν προέδρου χρίζει ιδιαίτερης σημασίας καθώς λίγα χρόνια πριν το Κίεβο «φλέρταρε» με την ιδέα εισόδου της στο ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα ο Lukashenko με το πέρας της σύσκεψης της Ευρασιατικής Ένωσης δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η πόρτα για αυτούς που θέλουν να μπουν στην κοινή οικονομική ζώνη είναι ανοικτή.

"Αυτά είναι τα δεδομένα, θα τους δεχτούμε και θα συνεργαστούμε. Δεν είναι μόνο το Κιργιστάν, και το Τατζικιστάν, και η Ουκρανία ενδιαφέρεται επίσης" για να συμπληρώσει επικαλούμενος και τα όσα ελέχθησαν μεταξύ του ίδιου και του Ουκρανού προέδρου Viktor Yanukovych σε πρόσφατή συνάντησή τους: «Το ενδιαφέρον είναι υψηλό. Όμως η επιλογή μιας χώρας θα γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, που θα είναι ίδιες για όλους».

Η δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης ουσιαστικά «γεννά» ένα γεωπολιτικό γίγαντα όπου με εξαίρεση την Ουκρανία – και αυτό τουλάχιστον προς το παρόν- αλλά και των τριών «μικροσκοπικών» δημοκρατιών της Βαλτικής τη φέρνει στα όρια της πρώην ΕΣΣΔ.

Θωρείται σίγουρο ότι μετά την ολοκλήρωση της Τελωνειακής Ένωσης το επόμενο βήμα θα είναι αυτό της αμυντικής συνεργασίας των κρατών που θα μετέχουν της Ένωσης αναδεικνύοντας την Ευρασιατική Ένωση και σε ένα γεωστρατηγικό παράγοντα με παγκόσμια επιρροή.

Το παραπάνω σε συνδυασμό και με την οικονομική Ένωση των BRICS δηλαδή Της Ρωσία, Κίνας, Ινδίας, Βραζιλίας και Νότιας Αφρικής ανατρέπει παγιωμένες καταστάσεις δεκαετιών καθώς ο συνασπισμός των χωρών αυτών αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς ένα κράτος από τους BRICS θα ηγείται ουσιαστικά ενός άλλου μεγάλου συνασπισμού, τόσο οικονομικού όσο στρατιωτικού στην περαιτέρω εξέλιξή του.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ομολογιούχοι την … «έπεσαν» στο Σαμαρά...(ΦΩΤΟ)

...Αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό για το «κούρεμα» στα ομόλογά τους...

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου βρέθηκε το μεσημέρι. Μικροομολογιούχοι τον περίμεναν για να εκφράσουν τη...
δυσαρέσκειά τους για το «κούρεμα» που υπέστησαν στα ομόλογα που κατείχαν. Άνδρες των ΜΑΤ έχουν σχηματίσει τείχος μπροστά από τους μικροομολογιούχους, που συγκεντρώθηκαν στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου και είχαν μαζί τους ένα πλακάτ που έγραφε: «Μην κοροϊδεύετε τους αποταμιευτές».

 Ο Πρωθυπουργός έδειξε κατάπληκτος όταν πλησιάζοντας το κτίριο είδε μπροστά του συγκεντρωμένους τους μικρομολογιούχους. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του προσπαθεί να τους μιλήσει, αλλά εκείνοι αρνούνται να συζητήσουν.

 Ας σημειωθεί ότι οι ίδιοι μικρομολογιούχοι είχαν εισβάλλει πρόσφατα στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού και τελικά έγιναν δεκτοί από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος τους παρέπεμψε στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού...
parapolitika.gr


nonews-news
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιπποκράτης: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο

Ὅλες οἱ ἀσθένειες προέρχονται ἀπὸ τὸ ἔντερο.
- Ἱπποκράτης 460-370 Π.Χ.

Ο Ιπποκράτης το έλεγε αυτό πρίν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, αλλά εμείς τώρα μόλις κατανοούμε το πόσο δίκιο είχε.
Και όχι μόνο ο Ιπποκράτης, αλλά και ένα παλιό ρητό αιώνες πιο πρίν τόσο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (TCM) αλλά και της Aγιουβερδικής ιατρικής της Ινδίας, έλεγε ότι:
Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο. 

Οι έρευνες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τη γενική υγεία, και ότι ένα νοσηρό έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο αυτισμός, διαταραχή φάσματος, η κατάθλιψη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Στην πραγματικότητα, πολλοί ερευνητές (συμπεριλαμβανομένου και εμού) πιστεύουν ότι η υποστήριξη της υγείας του εντέρου και η αποκατάσταση της ακεραιότητας του εντερικού φραγμού θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της ιατρικής του 21ου αιώνα.
Υπάρχουν δύο στενά συνδεδεμένες μεταβλητές που καθορίζουν την υγεία του εντέρου μας: η εντερική μικροχλωρίδα, ή «εντερική χλωρίδα», και το φράγμα του εντέρου.

Ας συζητήσουμε για το κάθε ένα από αυτά με τη σειρά τους.



Η χλωρίδα του εντέρου: ένας υγιής κήπος χρειάζεται υγιές έδαφος.


Το έντερο μας είναι το σπίτι σε περίπου 100,000,000,000,000 (100,000,000,000,000) μικροοργανισμούς.
Αυτός είναι ένα τόσο μεγάλος αριθμός για τον ανθρώπινο εγκέφαλο μας, που δεν μπορεί να τον κατανοήσει πραγματικά.
Ένα λογαριασμός τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αν θέλαμε να τον απλώσουμε από την μια άκρη έως την άλλη, θα εκτεινόταν από τη γη στον ήλιο – και πάλι –πίσω στην γή.
Κάντε το αυτό επι 100 φορές και θα αρχίσετε να έχετε μια τουλάχιστον ασαφή ιδέα για το πόσο είναι τα 100 τρισεκατομμύρια.


Το ανθρώπινο έντερο περιέχει 10 φορές περισσότερα βακτήρια από όλα τα ανθρώπινα κύτταρα, που βρίσκονται σε ολόκληρο το σώμα, με πάνω από 400 γνωστά ποικίλα είδη βακτηρίων.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε περισσότερο βακτήρια από ό, τι άνθρωποι.
Σκεφτείτε το ένα για ένα λεπτό.
 
Da Vinci Digestive System
Έχουμε μόλις πρόσφατα αρχίσει να κατανοούμε την έκταση του ρόλου της χλωρίδας του εντέρου στην ανθρώπινη υγεία και στην ασθένεια.
Μεταξύ άλλων, η χλωρίδα του εντέρου προωθεί την κανονική γαστρεντερική λειτουργία, παρέχει προστασία από τις μολύνσεις, ρυθμίζει το μεταβολισμό και συμβάλλει σε περισσότερο από 75% του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Η απορυθμισμένη χλωρίδα του εντέρου έχει συνδεθεί με ασθένειες που κυμαίνονται από αυτισμό και κατάθλιψη εως αυτοάνοσες παθήσεις όπως, η ασθένεια φλεγμονώδους εντέρου, η Hashimoto και ο διαβήτης τύπου 1.


Δυστυχώς, πολλά χαρακτηριστικά του σύγχρονου τρόπου ζωής συμβάλλουν άμεσα στην ανθυγιεινή χλωρίδα του εντέρου:
Τα αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, όπως τα αντισυλληπτικά και τα ΜΣΑΦ. (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα)
Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Δίαιτες χαμηλές σε τρόφιμα, τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση. Κεφίρ, γιαούρτι, τουρσιά.
Χρόνιο στρες
Χρόνιες λοιμώξεις
Τα αντιβιοτικά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την χλωρίδα του εντέρου.



Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αντιβιοτικών προκαλεί μια βαθιά και ταχεία απώλεια της ποικιλομορφίας και μια αλλαγή στη σύνθεση της χλωρίδας του εντέρου.
Εξού και οι μυκητιάσεις, μετά την λήψη αντιβιοτικών.
Η ποικιλομορφία αυτή δεν ανακτάται μετά από χρήση αντιβιοτικών χωρίς παρέμβαση.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε άλλες χώρες τα αντιβιοτικά λαμβάνονται πάντα με προβιοτικά.


Γνωρίζουμε επίσης ότι τα βρέφη που δεν θηλάζουν και έχουν γεννηθεί από μητέρες με κακή εντερική χλωρίδα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ανθυγιεινά βακτήρια του εντέρου, και ότι από αυτές τις διαφορές της εντερικής χλωρίδας, μπορούμε να προβλέψουμε αν κάποιος θα είναι υπέρβαρος, η πρόκειται να αποκτήσει διαβήτη, έκζεμα / ψωρίαση, ακόμα και κατάθλιψη,όπωε και άλλα προβλήματα υγείας στο μέλλον.
Το φράγμα του εντέρου: ο θυρωρός που αποφασίζει τι περνάει και τι μένει έξω.
Έχετε σκεφτεί ποτέ το γεγονός ότι το περιεχόμενο του εντέρου βρίσκεται τεχνικά έξω από το σώμα;


Το έντερο είναι ένας κοίλος σωλήνα που περνάει από το στόμα έως τον πρωκτό.
Οτιδήποτε που πηγαίνει στο στόμα και δεν χωνεύεται θα βγεί αμέσως έξω από το άλλο άκρο.
Αυτή είναι, στην πραγματικότητα, μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του εντέρου: να αποτρέψει τις ξένες ουσίες από την είσοδο τους στο σώμα.
Όταν ο εντερικός φραγμός γίνεται διαπερατός (δηλαδή, έχουμε ” το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου”), μεγάλα μόρια άπεπτης στην ουσία πρωτεΐνης διαφεύγουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Δεδομένου ότι αυτές οι πρωτεΐνες δεν ανήκουν και δεν χρησιμεύουν πουθενά εκτός του εντέρου, το σώμα αντιδρά με μια ανοσολογική απόκριση και επιτίθεται σε αυτά τα ξένα μόρια.

ΔΙΑΡΡΕΟΝ ΕΝΤΕΡΟ
Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι επιθέσεις παίζουν ένα ρόλο στην ανάπτυξη αυτοάνοσων νόσων, όπως του Hashimoto και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μεταξύ άλλων.
Στην πραγματικότητα, οι εμπειρογνώμονες στην βιολογία των βλεννογόνων, όπως Alessio Fasano τώρα πιστεύουν ότι, το διαρρέον έντερο αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη οτιδήποτε αυτοάνοσου:


Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η αυξημένη εντερική διαπερατότητα παίζει παθογόνο ρόλο σε διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων της κοιλιοκάκης και του διαβήτη τύπου 1.

Επομένως, υποθέτουμε ότι εκτός από τους γενετικούς και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η απώλεια της λειτουργίας του ενρερικού φραγμού είναι αναγκαία να αναπτυχθεί κάποιο αυτοάνοσο.

Η φράση “διαρρέον έντερο» χρησιμοποιείται και περιορίζεται στις εξωτερικές παρυφές της ιατρικής, που χρησιμοποιούνται από τους εναλλακτικούς επαγγελματίες με τίτλους όπως DC, ND L.Ac μετά τα ονόματά τους.

Οι συμβατικοί ερευνητές και οι γιατροί αρχικά χλεύαζαν την ιδέα ότι ένα διαρρέον εντέρου συμβάλλει στα αυτοάνοσα προβλήματα, αλλά τώρα μασάνε πλέον τα λόγια τους.
Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα σε αρκετές καλά σχεδιασμένες μελέτες ότι η ακεραιότητα του εντερικού φραγμού είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Αυτή η νέα θεωρία υποστηρίζει ότι ο εντερικός φραγμός καθορίζει σε μεγάλο βαθμό εάν ανεχόμαστε ή εάν το σώμα μας θα αντιδράσει σε τοξικές ουσίες που καταναλώνουμε από το περιβάλλον.
Η παραβίαση του εντερικού φραγμού (η οποία είναι δυνατή μόνο με ένα “διαρρέον έντερο”) από τις τοξίνες των τροφίμων, όπως την γλουτένη και τις χημικές ουσίες όπως το αρσενικό ή BPA προκαλεί ανοσολογική απόκριση η οποία επηρεάζει όχι μόνο το ίδιο το έντερο, αλλά και άλλα όργανα και ιστούς.


Αυτά περιλαμβάνουν το σκελετικό σύστημα, το πάγκρεας, τα νεφρά, το ήπαρ και τον εγκέφαλο.
Αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο για να καταλάβουμε: δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν συμπτώματα για να έχετε διαρρέον έντερο.
Το διαρρέον έντερο μπορεί να εκδηλωθεί ως δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, καρδιακή ανεπάρκεια, αυτοάνοσες καταστάσεις που επηρεάζουν το θυρεοειδή (Hashimoto) ή τις αρθρώσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα), ψυχική ασθένεια, διαταραχές όπως του αυτισμού, κατάθλιψη και πολλά άλλα.
Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται zoνουλίνη που αυξάνει την εντερική διαπερατότητα σε ανθρώπους και άλλα ζώα.


Αυτό οδήγησε σε μια έρευνα της ιατρικής βιβλιογραφίας για ασθένειες που χαρακτηρίζονται από αυξημένη εντερική διαπερατότητα (διαρρέον έντερο).
Φανταστείτε την έκπληξή τους, όταν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλές, αν όχι οι περισσότερες, αυτοάνοσες ασθένειες – όπως κοιλιοκάκη, διαβήτης τύπου 1, σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου – χαρακτηρίζονται από αφύσικα υψηλά επίπεδα της και zονουλίνης και του διαρρέοντος εντέρου.


Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν βρει ότι μπορούν να προκαλέσουν διαβήτη τύπου 1 σχεδόν αμέσως σε ζώα μετά την έκθεσή τους σε zoνουλίνη.
Προκαλούν διαρρέον έντερο, και αρχίζει η παραγωγή αντισωμάτων στα κύτταρα των νησιδίων – τα οποία είναι υπεύθυνα για την έκρριση της ινσουλίνης.
Βήμα # 1: Μην τρώτε τοξίνες, εξήγησα ότι ένας από τους κύριους λόγους που δεν πρέπει να τρώμε το σιτάρι και άλλα σιτηρά που περιέχουν γλουτένη είναι ότι περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται γλιαδίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή ζονουλίνης και, επομένως, συμβάλλουν άμεσα στο διαρρέον έντερο.


Περισσότερα για την ζονουλίνη και την γλιαδίνη εδω
Η αλήθεια για την τοξικότητα των τροφίμων χωρίς γλουτένη και την κοιλιοκάκη
Αλλά τι άλλο μπορεί να προκαλέσει διαρροή του εντέρου;


Εν ολίγοις, τα ίδια πράγματα που ανέφερα παραπάνω ότι καταστρέφουν την χλωρίδα του εντέρου μας:
κακή διατροφή, φάρμακα (αντιβιοτικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, στεροειδή, τα αντιόξινα, κλπ.), οι λοιμώξεις, το στρες, ορμονικές διαταραχές, καθώς και νευρολογικές παθήσεις (εγκεφαλικό τραύμα, εγκεφαλικό επεισόδιο και νευροεκφυλισμός).
Διαρρέον έντερο = κουρασμένοι, φλεγμονή και κατάθλιψη


Εδώ είναι το πακέτο.
Διαρρέον έντερο και κακή εντερική χλωρίδα είναι κοινά λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Εάν έχετε ένα διαρρέον έντερο, έχετε πιθανώς κακή εντερική χλωρίδα, και το αντίστροφο.
Και όταν είναι μειωμένη η εντερική χλωρίδα σας και το φράγμα του εντέρου, θα υπάρξει φλεγμονή. Περίοδος.


Αυτή η συστηματική φλεγμονώδης απόκριση οδηγεί στη συνέχεια στην ανάπτυξη της αυτοάνοσου.
Και ενώ το διαρρέον έντερο και η κακή χλωρίδα του εντέρου μπορεί να εκδηλωθεί ως πρόβλημα του πεπτικού συστήματος, σε πολλούς ανθρώπους δεν γίνεται αυτό.
Αντ ‘αυτού εμφανίζεται ως προβλήματα τόσο διαφορετικά όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η κατάθλιψη, η ομίχλη εγκεφάλου, έκζεμα / ψωρίαση και άλλες δερματικές καταστάσεις, επίσης μπορεί να εμφανιστεί σαν μεταβολικά προβλήματα, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, οι αλλεργίες, το άσθμα και άλλες αυτοάνοσες ασθένειες.

Τα πιο συνηθισμένα παθογόνα μικρόβια που υπεραναπτύσσονται στο πεπτικό σύστημα των παιδιών και των ενηλίκων με νευροψυχιατρικές παθήσεις είναι ζυμομύκητες, ιδίως τα είδη Candida.Οι ζυμομύκητες διασπούν τους υδατάνθρακες, παράγοντας αλκοόλη και σαν υποπροϊον ακεταλδεΰδη. Ας δούμε τι κάνει μια διαρκή έκθεση του σώματος στην αλκοόλη και την ακεταλδεΰδη.
 
ΣΥΝΔΡΟΜΟ GAP
Ηπατική βλάβη με μειωμένη ικανότητα να αποτοξινώσει τα φάρμακα, ρύπους και άλλες τοξίνες.
Εκφύλιση του παγκρέατος με μειωμένη ικανότητα παραγωγής των παγκρεατικών ενζύμων, που θα επηρεάσει την πέψη.
Μειωμένη ικανότητα του τοιχώματος του στομάχου να παράξει οξύ.
Βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Εγκεφαλική βλάβη με έλλειψη αυτοελέγχου, διαταραχή συντονισμού, διαταραχή της ανάπτυξης του λόγου, επιθετικότητα, διανοητική καθυστέρηση, απώλεια μνήμης και λήθαργος.


Περιφερική βλάβη των νεύρων με αλλοιωμένες αισθήσεις και μυϊκή αδυναμία.
Άμεση βλάβη των ιστών των μυών με διαταραγμένη ικανότητα συστολλοδιαστολής και μυϊκή αδυναμία.
Διατροφικές ελλείψεις από τις βλαβερές συνέπειες στην πέψη και την απορρόφηση των περισσοτέρων βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων. Ελλείψεις σε βιταμίνες Β και Α είναι ιδιαίτερα συχνές.
Για να αντιμετωπίσουμε επαρκώς αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να δημιουργήσουμε υγιή χλωρίδα του εντέρου και να αποκαταστήσουμε την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού μας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε οποιαδήποτε αυτοάνοση νόσο, είτε έχετε πεπτικά προβλήματα είτε όχι.

Πώς να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε ενα υγιές έντερο.
Το πιο προφανές πρώτο βήμα για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου είναι να αποφύγετε όλα τα πράγματα που ανέφερα παραπάνω και τα οποία καταστρέφουν την χλωρίδα του εντέρου και προκαλούν βλάβη του εντερικού φραγμού.
Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά στην περίπτωση του χρόνιου στρες και των μολύνσεων.
Ούτε έχουμε κανένα έλεγχο για το αν μας είχαν θηλάσει ή αν οι μητέρες μας είχαν υγιή έντερα όταν μας γέννησαν.
Εάν έχετε εκτεθεί σε κάποιον από αυτούς τους παράγοντες, εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου σας:



ΤΟΥΣΡΣΙΑ

  • Δύο ώρες μετά το τελευταίο γεύμα σας καθημερινά, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας βιολογικές σταφίδες αναμειγνύεται με μια κουταλιά της σούπας οργανικό σουσάμι. 
  •  Μασήστε το μίγμα καλά πριν από την κατάποση σε καθημερινή βάση.
  • Εξαλείψετε τυχόν εντερικά παθογόνα (όπως παράσιτα) που μπορεί να υπάρχουν
  • Προσέχουμε πάντα να έχουμε επαρκή Ω3 ΒΑΣΙΚΑ λιπαρά οξέα, ( ονομάζονται βασικά γιατι χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε) στην διατροφή μας, γιατί δεν τα παράγει ο οργανισμός μας, αλλά τα παίρνουμε μόνο μεσω της διατροφής μας.
  • Να πάρετε μέτρα για να διαχειριστείτε το στρές σας.

Ευαγγέλου Μαριάννα
Βιοχημικός Ms
http://fytro.wordpress.com/2012/07/08/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-gap-3/
http://episthmi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_18.html
http://www.gaps.me/
http://paleoparents.com/2012/what-should-you-eat-to-heal-a-leaky-gut/
http://chriskresser.com/9-steps-to-perfect-health-5-heal-your-gut
http://www.naturalnews.com/038310_superfoods_gut_health_friendly_bacteria.html
http://filonoi.gr/

http://alttherapy.blogspot.com/
http://anoixti-matia.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Άρειος Πάγος: Το χαράτσι θα εισπράττεται από τη ΔΕΗ

Το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου, έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Αναστέλλεται λοιπόν η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απαγόρευε στη να εισπράττει το “”. Η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων θα γίνεται κανονικά μέσω των λογαριασμών της μέχρι τις 22 Μαρτίου του 2013, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης του ελληνικού δημοσίου.



polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ΔΝΤ κάνει πάρτι με χαβιάρι

Το ΔΝΤ κάνει πάρτι με χαβιάριΜπουφέδες που θα ζήλευε ακόμη και ο… Λούκουλλος, στρωμένοι με χαβιάρια, καπνιστούς σολομούς, τρούφες, στρείδια και γαρίδες δελεάζουν τον ουρανίσκο, ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο σε μοναδικούς συνδυασμούς κοκτέιλ φτιαγμένους από εξειδικευμένους σομελιέ ειδικά για τη βραδιά. Πώς λέμε λιτότητα; Ε, καμία σχέση.

Ολα αυτά τα γκουρμέ και πανάκριβα που θα απουσιάζουν φέτος λόγω κρίσης από το γιορτινό τραπέζι εκατοντάδων εκατομμυρίων μισθωτών σε Ευρώπη και Αμερική, προσφέρονταν προ ημερών πληθωρικά και υπερπολυτελώς στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο προφανώς εντός των τειχών του, δεν εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας ανάλογες με εκείνες που ευαγγελίζεται στο εξωτερικό. Κάθε άλλο μάλιστα.
Το περασμένο Σαββατόβραδο (15 Δεκεμβρίου) στα κεντρικά γραφεία του στην Ουάσιγκτον στήθηκε ένα πεντάωρο χριστουγεννιάτικο γλέντι κυριολεκτικά τρικούβερτο (δεδομένου ότι αυτό όντως εκτεινόταν σε… τρία πατώματα) το συνολικό κόστος του οποίου υπολογίζεται πως προσέγγισε το μισό εκατ. δολ.
Το «παρών» έδωσαν περί τα 7.000 άτομα, κυρίως νυν και πρώην υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι, οι οποίοι το γλέντησαν… σαν βασιλιάδες. Το γεγονός βέβαια ότι το ΔΝΤ ειδικεύεται στο να επιβάλλει πολιτικές σκληρής και δυσβάσταχτης λιτότητας σε χώρες με σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς.
Χαρακτηριστικά, η «Washington Post», η οποία έφερε στο φως τις λεπτομέρειες για το της χλιδής, φρόντισε να συνοδεύσει το δημοσίευμα με μια φωτογραφία Ελλήνων διαδηλωτών, τονίζοντας σαρκαστικά πως «οι Ελληνες μάλλον δεν θα πάνε στο του ΔΝΤ».
«Σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, είναι ωραίο να βλέπεις πως οι τύποι του ΔΝΤ ακόμη ξέρουν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους», σημειώνει σε έκδηλα ειρωνικό τόνο η εφημερίδα.
Τι κι αν η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εσχάτως έκανε στροφή υπέρ της ανάπτυξης στο θέμα της Ελλάδας; Το μαχαίρι των περικοπών έχει ήδη μπει τόσο βαθιά στο κόκαλο εκατομμυρίων φορολογουμένων, ώστε τα πανάκριβα εδέσματα στο πάρτι του ΔΝΤ φαντάζουν αν μη τι άλλο… προκλητικά.
Μάλιστα, η «Washington Post» συγκρίνει το κόστος του χριστουγεννιάτικου πάρτι (κόστος που υπολογίζεται μεταξύ 350.000 και 500.000 δολ.) με τους τόκους που πρόκειται να εισπράξει το ΔΝΤ το 2013 από την Ελλάδα για την αποπληρωμή των δανείων, τους οποίους η αμερικανική εφημερίδα υπολογίζει σε 899 εκατ. δολ.
Το μενού
Πιάτα από επτά κουζίνες
Το ΔΝΤ κάνει πάρτι με χαβιάρι
Πλουσιότατος ο μπουφές στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του ΔΝΤ, κάλυπτε τρία πατώματα και φιλοξενούσε εκλεκτά πιάτα από συνολικά επτά διαφορετικές κουζίνες: την ινδική, τη μεξικανική, την ισπανική, τη μεσογειακή, τη μεσανατολική, την αμερικανική και την ταϊλανδέζικη/βιετναμέζικη.
Μάλιστα, οι εν λόγω γαστρονομικοί προορισμοί ήταν οργανωμένοι χωρικά σε διαφορετικούς «σταθμούς σερβιρίσματος».
Ως ορεκτικό, οι παρευρισκόμενοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε «σπέσιαλ» εδέσματα όπως είναι το , ο καπνιστός σολομός, η τρούφα και τα στρείδια. Εν συνεχεία, ακολουθούσε πλήθος κυρίως πιάτων πολλά από τα οποία (σχεδόν τα μισά) μάλιστα ήταν χορτοφαγικά.
Οσο για το μεσογειακό μενού, σε αυτό έβρισκε κανείς κεφτεδάκια καθώς και «τραγανό καλαμάρι με ψητές πιπεριές». Για επιδόρπιο δε, προσφέρονταν μεταξύ άλλων… μπακλαβαδάκια και γαλλικά αρτοσκευάσματα.
Οσο για το κλείσιμο της βραδιάς, από τις 10 και μισή το βράδυ και μετά, οι καλεσμένοι μπορούσαν να απολαύσουν ποικιλίες τυριών και φρούτων συνοδευόμενες από κρακεράκια και γαλλικές μπαγκέτες.

Από ethnos.gr
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

15 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά

*Walkie Talkie Το αγαπημένο gadget των παιδιών των ‘80s και των ‘90s διέθετε την επαναστατική λειτουργία τηλεπικοινωνίας από κάποια απόσταση χωρίς καλώδια. Η τεχνολογική εξέλιξη δηλαδή των πλαστικών ποτηριών που συνδέαμε με κλωστή και επιδιδόμασταν στην εμπειρία, την οποία αργότερα αντικατέστησαν τα κινητά τηλέφωνα, που κυκλοφορούν σήμερα ακόμη και στα δημοτικά σχολεία.

*MS DOS Τα Windows είναι πλέον δεδομένα, τα λειτουργικά συστήματα πολλαπλασιάστηκαν και οι οθόνες των laptop και των tablet PC δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εύχρηστες. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τις πρωτόγονες, όπως θα φάνταζαν σήμερα, οθόνες με τα MS DOS, τις τετράγωνες δισκέτες που έμπαιναν στην προσαρτημένη «κεντρική μονάδα» και τα πράσινα γράμματα που αναβόσβηναν σε μαύρο φόντο, όταν ακόμη ο Bill Gates και ο Steve Jobs πειραματίζονταν.

*Φωτογραφικές μηχανές με φιλμ Αν ρωτούσετε έναν «εραστή» της τέχνης της φωτογραφίας, θα σας έλεγε ότι η αναλογική μηχανή και η ποιότητα του φιλμ παραμένουν ακόμη και σήμερα άφταστα από την ψηφιακή τεχνολογία. Και θα είχε δίκιο. Ωστόσο, για όλους όσους η φωτογραφική μηχανή σημαίνει αναμνηστικές φωτογραφίες και τοπία από τα ταξίδια, το βαρβάτο ποσό που έπρεπε να πληρώνουν στο φωτογραφείο της γειτονιάς για την εμφάνιση, και το άγχος να μην τελειώσουν οι 36 στάσεις του φιλμ και να μην βγουν με κόκκινα μάτια, είναι πια μακρινό παρελθόν. Οι μικρές ψηφιακές compact μηχανές και οι «στάσεις» που πλέον μετρούνται σε gigabytes έχουν λύσει πολλά χέρια και έχουν γεμίσει πολλούς υπολογιστές, αλλάζοντας εδώ και χρόνια την φωτογραφική μας καθημερινότητα.

*Dial-up συνδέσεις Θυμάστε τον χαρακτηριστικό ήχο που ακουγόταν από το μόντεμ στο desktop σας, κάθε φορά που «καλούσατε» για να μπείτε στο internet; Οι ταχύτητες χελώνας και το τηλέφωνο που «μιλούσε» μέχρι να εμφανιστεί η επαναστατική επιλογή του ISDN σήμερα επιβιώνουν είτε ως retro ringtone, είτε ως λύση ανάγκης. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα, η απαγόρευση του διαδικτύου στην Αίγυπτο επανέφερε το dial up στην καθημερινότητα των εξεγερμένων.

*Τηλεκάρτες «Πριν τελειώσουμε τελειώνει η τηλεκάρτα…» τραγουδούσαν κάποτε πατέρας και γιος Βαρδή. «Μα καλά, δεν είχαν ένα 3G δίκτυο, ένα Skype, έστω ένα καρτοσυμβόλαιο με απεριόριστη επικοινωνία μεταξύ της οικογένειας να κάνουν την δουλειά τους;» θα σκεφτόταν ένας σημερινός έφηβος. Όχι, δεν είχαν τίποτα από αυτά, και τα καρτοτηλέφωνα που στέκονται σήμερα ερημωμένα στις πλατείες ήταν η λύση όταν χρειαζόμασταν να επικοινωνήσουμε από τον «έξω κόσμο». Οι τηλεκάρτες, μάλιστα, υπήρξαν αντικείμενα-φετίχ και συλλέγονταν μετά μανίας από πολλούς «χομπίστες», που είχαν βρει σε αυτές μια εναλλακτική από τα γραμματόσημα.

*Το τρένο-«καρβουνιάρης» Μπορεί οι εποχές που το τρένο χρειαζόταν κάρβουνα για να προχωρήσει να απέχουν πολλές δεκαετίες, αλλά ακόμη και για τις τελευταίες γενιές, η λέξη «καρβουνιάρης» επιβίωσε, περιγράφοντας το παλιό τρένο που προχωρά πιο αργά και από υπερήλικη χελώνα. Σήμερα, μπορεί το χρέος του ΟΣΕ να μετριέται σε δισεκατομμύρια και η εξυπηρέτηση να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά τα intercity, ο προαστιακός και οι συρμοί με τον κλιματισμό και τα βελούδινα καθίσματα δεν δικαιολογούν τον αναχρονιστικό όρο (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε).

*VHS Ή αλλιώς, Video Home System. Οι βιντεοκασέτες που μεσουράνησαν στα «μαρτυρικά» ‘80s φιλοξένησαν στις μαγνητικές τους ταινίες πολλές καλτ παραγωγές, αλλά και όλα τα blockbusters του Hollywood, πριν έρθει στην ζωή μας το DVD. Οι περισσότεροι από εμάς, άλλωστε, ακόμη αποκαλούμε τα καταστήματα ενοικίασης ταινιών «video club», παρ’ ότι όλα έχουν φροντίσει να μετατραπούν σε «DVD store» και να ξεφορτωθούν τις ορθογώνιες κασέτες που σκονίζονταν στις αποθήκες τους.

*Ξυστό Η διαφήμιση με την αρκούδα που ξυνόταν σε ένα δέντρο με ηχητική υπόκρουση «Ξύσε Ξύσε το Ξυστό» είναι περασμένη… αλλά όχι ξεχασμένη από όσους «τζογάραμε» αθώα από το 1991 ως το 1999, οπότε και το δημοφιλές Ξυστό καταργήθηκε. Πλέον, οι νέες γενιές δεν θα νιώσουν εκείνη την αγωνία που είχαμε κάθε φορά που ξύναμε με ένα κατοστάρικο την επιφάνειά του για να πετύχουμε τρία ίδια ποσά.



in2life

Διαβάστε περισσότερα » »

Το τρανζίστορ κλείνει τα 65 χρόνια ζωής!

Πριν από 65 χρόνια οι William Shockley, John Bardeen και Walter Brattain κατασκεύασαν το πρώτο τρανζίστορ που τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, γνωστό με την ονομασία iotatron.

Tο πρώτο επιτυχές πείραμα πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1947 στα εργαστήρια της Bell, ανοίγοντας ουσιαστικά το το δρόμο για τα επόμενης γενιάς τρανζίστορ που σήμερα τροφοδοτούν υπολογιστές, smartphones, tablets και λοιπές συσκευές.

Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει αρκετές δεκαετίες πριν, με το 1925 να κατοχυρώνεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το τρανζίστορ επίδρασης πεδίου (FET). Μετά το 1952 η Bell ήταν αυτή που συνέχισε τη μαζική παραγωγή και διανομή τρανζίστορς, αδειοδοτώντας τα σε άλλες εταιρείες ανάμεσα στις οποίες και η νεοσύστατη τότε Sony.
Το τρανζίστορ αποτελεί τη σημαντικότερη ίσως εφεύρεση του 20ου αιώνα που αναμφίβολα έφερε την επανάσταση στην επιστήμη των υπολογιστών…

techgear
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο χρυσοθήρας των Τρικάλων επιστρέφει για το θησαυρό του Αλή Πασά

Ο Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας γυρνά στον ''τόπο του εγκλήματος'' πιο αποφασισμένος από ποτέ για να ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά
Μπορεί στην τελευταία του προσπάθεια να ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά το γεωτρύπανο να έφερε τελικά στην επιφάνεια το θησαυρό του ...κάμπου, δηλαδή νερό, αγαθό υπερπολύτιμο για τις γεωργικές καλλιέργειες.
Ωστόσο ο Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας, που έχει σκάψει ήδη δύο φορές σε περιοχή έξω από τη Βασιλική Τρικάλων, δεν πτοείται. Επέστρεψε στην περιοχή κι αυτή τη φορά δηλώνει βέβαιος ότι θα βρει το θησαυρό.
Ο Ελληνοαυστραλός επιμένει πως στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός κι αυτές τις μέρες έχει επιδοθεί σε μία προσπάθεια να εισέλθει στο "δωμάτιο του θησαυρού", το μέρος δηλαδή που φημολογείται ότι ο Αλή Πασάς χρησιμοποιούσε ως θησαυροφυλάκιο, διεισδύοντας αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.
Προηγουμένως, φρόντισε να εξασφαλίσει όλες τις νόμιμες σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Αυτή τη φορά δηλώνει πιο σίγουρος από ποτέ ότι θα φέρει στην επιφάνεια το θησαυρό, διαψεύδοντας τις όποιες "Κασσάνδρες" που ισχυρίζονται το αντίθετο, ενώ η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη νέα ανασκαφική "περιπέτεια" του Ελληνοαυστραλού, με τους αγρότες να τρίβουν ακόμη τα χέρια τους από ικανοποίηση για το νερό που είχε ανακαλύψει την προηγούμενη φορά.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για θησαυρό αφορά και άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας, όπου το ενδιαφέρον είναι αμείωτο και συνεχές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα ασθένεια που σκοτώνει.Ειναι το νεο AIDS λένε οι επιστήμονες!!!

fouska.gr-1Τρόμο προκαλεί μια νέα ασθένεια που εντόπισαν οι Αρχές και έχει τις ίδιες θανατηφόρες συνέπειες με το AIDS!
Πρόκειται για το Chagas ή αλλιώς την «νόσο των φτωχών», η οποία δυστυχώς «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους κυρίως στις περιοχές της Λατινικής και Νότιας Αμερικής, καθώς μεταδίδεται από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς.
Η ασθένεια είναι «ύπουλη», καθώς δεν εκδηλώνεται με τα ίδια συμπτώματα σε όλους τους ανθρώπους, ενώ είναι και παρασιτική.

fouska23Ένα πρήξιμο στο μάτι, μια αδυναμία ή ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι σύμπτωμα. Συνήθως οι ασθενείς μετά τα πρώτα συμπτώματα νιώθουν υγιείς για κάποιους μήνες και στην συνέχεια «ξανακυλάνε» παρουσιάζοντας δυσκοιλιότητα, εμετούς, διόγκωση εντέρων ή καρδιάς.
Η ασθένεια «μαστίζει» το Μεξικό, τη Βολιβία, τη Κολομβία και το Εκουαδόρ, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα. Στις περιοχές αυτές ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν φτάνει τα 10.000.000!

fouska(8)Οι γιατροί είναι πλέον υποψιασμένοι και δίνουν σημασία ακόμα και στα πιο απλά συμπτώματα. Όπως τονίζουν μπορεί να θεραπευτεί μόνο εάν διαγνωστεί έγκαιρα, με εξαιρετικά βαριά φαρμακευτική αγωγή, η οποία έχει διάρκεια τρεις μήνες.
Το πρόβλημα είναι ότι τα φάρμακα αυτά κοστίζουν ακριβά με αποτέλεσμα να χάνουν καθημερινά την μάχη με τον θάνατο όλο και περισσότεροι.


star.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

44,5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ηλιακών πιάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία

Ποια ελληνικά έργα ΑΠΕ θα χρηματοδοτηθούν από την Κομισιόν; Δύο ελληνικά έργα ΑΠΕ περιλαμβάνονται στα εγκριθέντα σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 1,2 δις. ευρώ, στο  πλαίσιο του προγράμματος NER 300. Πρόκειται για τα έργα CSPc Minos και το CSPc Maximus, των οποίων η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 86,5 εκατ. ευρώ.
Για το πρώτο n  χρηματοδότηση ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ και αφορά την κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού στην Ανατολική  Κρήτη, όπου n ηλιακή ακτινοβολία χρησιμοποιείται για  την παραγωγή θερμότητας και στη συνέχεια ηλεκτρικής  ενέργειας.
To δεύτερο σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί με  44,5 εκατ. ευρώ και αφορά την ανάπτυξη ηλιακών  πιάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική  Μακεδονία.
Τα 23 συνολικά έργα που εγκρίθηκαν θα συγχρηματοδοτηθούν με τα έσοδα που προέρχονται από την πώληση των 200 εκατομμυρίων δικαιωμάτων εκπομπής από το απόθεμα για νεοεισερχόμενους (NER) του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της E.E. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: βιοενέργεια (συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων βιοκαυσίμων), συστήματα συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας, γεωθερμική ενέργεια, αιολική ενέργεια, ωκεάνια ενέργεια και διαχείριση κατανεμημένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (έξυπνα δίκτυα).

energypress.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Eπιστολή της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το κλείσιμο σχολικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών

Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, αποφάσισε ομόφωνα την διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία αμέσως μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου, λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών (Καλλικράτης, Ν. 3852/10, αρθ. 94, παρ. 27).

Οι δραματικές περικοπές των σχετικών χρηματοδοτήσεων σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, μας οδηγούν πλέον στην επώδυνη απόφαση να κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά, καθώς υπάρχει πλέον αδυναμία εφοδιασμού με πετρέλαιο θέρμανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι χώροι μάθησης των παιδιών μας θα πρέπει να μετατραπούν σε «ψυκτικούς θαλάμους».
Όπως καταλαβαίνετε, οι συνθήκες αυτές δεν τιμούν ούτε την ιστορία μας ούτε τον πολιτισμό μας ούτε προφανώς και την αξιοπρέπειά μας. Λόγω της δραματικής αυτής κατάστασης σας καλούμε να αναλάβετε στο μέτρο του θεσμικού σας ρόλου τις αναγκαίες εκείνες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να διασφαλιστεί εντός των επόμενων ημερών έκτακτη επιχορήγηση των δήμων σε περιοχές της Α΄ Ζώνης για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών θέρμανσης των σχολείων.
Προσβλέποντας στις ενέργειες και στις πρωτοβουλίες σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δήμαρχος Εορδαίας

 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »