Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Καλπάζει η ανεργία. Συν 4,62% μόνο τον Ιανουάριο.

Καλπάζει η ανεργία. Συν 4,62% μόνο τον Ιανουάριο. Αυξημένος κατά 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ήταν τον Ιανουάριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού.
 Ελαφρά μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των επιδοτουμένων ανέργων, ενώ η ανεργία φαίνεται να πλήττει περισσότερο τις γυναίκες και τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 761.769. Από αυτά 329.274 είναι άνδρες (ποσοστό 43,22%) και 432.495 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,78%). Ο αριθμός παρουσιάζει αύξηση κατά 4,26% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,73%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,90% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 36,41%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,52% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,17%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,30% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,95% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,75%.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 269.235 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά 4.632 άτομα, ποσοστό μειωμένο κατά 1,69% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 57,80% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 27,79% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 10,25% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά), το 3,36% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομο-τεχνικά επαγγέλματα, το 0,46% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι και το 0,33% είναι λοιποί επιδοτούμενοι.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 43.856, μειωμένες κατά 1,66% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (44.596) και μειωμένες κατά 11,63% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (49.626).

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 28.565 (αυξημένες κατά 1,80% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 6,29% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 21.503 (μειωμένες κατά 11,21% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 15,77% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 20.326 (αυξημένες κατά 12,15% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 10,10% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011).

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 50.068, το 42,95% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά 4,23% από τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο (52.279) και μειωμένο κατά 10,61% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (56.011).

Από τις παραπάνω ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά 26.538 θέσεις εργασίας, έναντι 25.807 τον Δεκέμβριο και –28.995 τον Ιανουάριο του 2011.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζουν οι διατάξεις για το περιβόητο άρθρο 99




Η συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για την αλλαγή διατάξεων που έχουν καταστήσει το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα μέγιστο καταφύγιο των μεγαλοοφειλετών, έχει ήδη ξεκινήσει όπως επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την δίκαιη δίκη.
 
Το ζήτημα έθεσε επισταμένος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης , κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου καθώς όπως έκανε γνωστό  βάση διάταξης νόμου του 2011,  αν το Εφετείο επικυρώσει το αίτημα κάποιου να υπαχθεί στο άρθρο 99,  αίρεται αυτοδικαίως η απαγόρευση ή το κώλυμμα έκδοσης επιταγών που είχε επιβληθεί στον οφειλέτη πριν την έναρξη διαδικασίας της εξυγίανσης.

Εξαλείφεται δηλαδή το αξιόποινο  των αδικημάτων έκδοσης ακάλυπτων επιταγών και η καθυστέρηση οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τελεστεί  πριν από την σύναψη συμφωνίας της εξυγίανσης.

“Δηλαδή”, όπως είπε ο βουλευτής, “ για όλους αυτούς που βλέπουμε να περιφέρονται στα κανάλια  τον τελευταίο καιρό  εξαλείφεται το αξιόποινο και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Είναι μείζον θέμα  και πρέπει να μας απασχολήσει όλους”.  Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε πάντως ότι υπάρχει διάλογος με τα κατεξοχήν συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

http://briefingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ! Δεν σας λέω τίποτε άλλο!!! Υπ' όψιν.. Παναρίτη = σύμβουλος Γιωργάκη!!!!(Βίντεο)




Η Ομιλία της Βουλευτού Επικρατείας στην Επιτροπή Οικονομικών κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας».


Διαβάστε περισσότερα » »

Bosch: Πετάξτε την Ελλάδα εκτός ΕΕ!


Όλο και πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη για την άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Τελευταίος.
 στη λίστα είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές γερμανικές εταιρείες παγκοσμίως και σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ, ο οποίος είπε «η Ελλάδα να πεταχτεί έξω από την ΕΕ γιατί είναι ένα ασήκωτο βάρος».

«Αυτό το κράτος με τους συνταξιούχους- φαντάσματα και τους πλούσιους που δεν πληρώνουν φόρους, ένα κράτος χωρίς μία λειτουργική διαχείριση, δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο επικεφαλής της Bosch, Franz Fehrenbach στο περιοδικό Manager Magazin, σύμφωνα με μία προδημοσίευση της συνέντευξης που μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Fehrenbach είναι ο τελευταίος σε μία σειρά Γερμανών μεγαλοεπιχειρηματιών που επιτίθεται στη χώρα μας για το ρόλο της στην Ευρώπη αλλά και το ενδεχόμενο να λάβει ένα 2ο πακέτο στήριξης.

Σε δημοσκόπηση μάλιστα που φιλοξενεί το περιοδικό Manager, το 57%,  300 και περισσότερων ερωτηθέντων επιχειρηματιών, τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή.

Γενικότερα στη Γερμανία υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης πως οι Έλληνες πολιτικοί είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχονται σε αντάλλαγμα με ένα νέο δάνειο, που σκοπεύει να εμποδίσει μία άτακτη χρεοκοπία της χώρας τον Μάρτιο.

Ο Fehrenbach περιγράφει την Ελλάδα ως μία «ρημαγμένη χώρα, που είναι ένα ανυπόφορο βάρος για την ευρωπαϊκή κοινότητα που βασίζεται στην αλληλεγγύη».

«Πρέπει να της παρέχουμε δομική βοήθεια ώστε να προετοιμάζεται για τη δραχμή. Μετά την αναμενόμενη υποτίμηση, η Ελλάδα ίσως αρχίσει να είναι ανταγωνιστική και πάλι» πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της Bosch, τα προϊοντα της οποίας πλημμύρισαν την ελληνική αγορά από την ένταξη μας στο ευρώ και έπειτα, υπογραμμίζει ακόμα ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ θα ενθαρρύνει άλλες χώρες με μεγάλα ελλείμματα να συμμορφωθούν.
eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

Πως ξεχωρίζουμε τα βιολογικά αυγά στο σούπερμάρκετ.




Οι περισσότεροι το αγνοούν αλλά αυτοί η
κόκκινη σφραγιδούλα στο τσόφλι των αυγών τα λέει όλα.

















bloggr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ --- ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ...!!!!‏

...Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ!
Στο χειρότερο σημείο πολιτικού αίσχους έφτασε η Δαμανάκη. Προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Σόιμπλε υποστηρίζοντας ότι "η επίσημη Γερμανική θέση θέλει την Ελλάδα στο Ευρώ"! Μα και ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα στο Ευρώ. Για να μπορεί να της... 
επιβληθεί και να εφαρμόσει τα σχέδιά του. Την χάιδεψαν σήμερα στο Mega παρά το ότι η Δαμανάκη επιβεβαίωσε όσους κατηγορούν τον Παπανδρέου για μια ακόμη φαιδρή επιλογή. Όπως αυτή του Γερουλάνου και των άλλων κηπουρών που του έδωσε υπουργεία... 
 
fimotro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ PAULSON -- ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ ΠΑΙΞΑΤΕ ..!!‏


 

Αφού λοιπόν πήραν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ τις εμπράγματες διασφαλίσεις ,τον πλούτο της Χώρας ,το αύριο του Έθνους με την συνέργεια της συγκυβέρνησης Πασοκ ,Νέα Δημοκρατία-Σαμαρά ,Βοριδομπουμπούκων ,τώρα έχοντας τον εκλεκτό τους Παπαδήμο-Goldman Sachs με αμετάκλητο πληρεξούσιο υπογραφής .


Ενώ τρομοκράτησαν τον Ελληνικό Λαό και....
κάποιους βουλευτές που εκπροσωπούν τους χρηματοδότες και όχι τους πολίτες.

ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΕΣΩ PAULSON

ΟΧΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ
ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ ΠΑΙΞΑΤΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στην συνέχεια παραθέτει άρθρο από το Πρώτο θέμα με δήλωση 

John Paulson που ισχυρίζεται οτι Η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει τέλος Μαρτίου! Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκαλώντας έτσι τη διάλυση της ζώνης του ευρώ».

Μέσα από αυτή τη δήλωση στο δίκτυο Bloomberg Businessweek ο δισεκατομμυριούχος hedge fund μάνατζερ John Paulson ανάβει «φωτιές» στην ευρωζώνη, τρίζοντας τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας. 

«Το ευρώ δεν είναι διασφαλισμένο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι το εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι πιο καταστροφικό για το σύστημα ακόμη και από τη χρεοκοπία της Lehman Brothers.

Ο κ.Paulson έγινε δισεκατομμυριούχος το 2007 μέσα από την αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου των ΗΠΑ.

«Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης είναι ο βασικότερος κίνδυνος των αγορών», τόνισε. «Πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο σε χειρότερη καταστροφή από αυτή που υπέστη το 2008».

Διαβάστε αναλυτικά το ξένο δημοσίευμα εδώ. 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Eπιβεβαίωση από ΥΠΕΘΑ: Πως μπορεί μέσω Μνημονίου να κατάσχεται ιδιωτική περιουσία!

Επιβεβαιώνει πλήρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για την δημιουργία επιτροπής επιτάξεων. Η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις την Τρίτη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου και δίνει την δυνατότητα στο κράτος να προχωρά σε αναγκαστικά απαλλοτριώσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών βάζοντας κατ’αυτό τον τρόπο το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση.
Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης.
Εν συνεχεία και αν κάτι «έχει πάει στραβά» και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του χρέους (να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα φροντίσουν «να μην πάει καλά» για να αναλάβει έργο η τρόϊκα), ενεργοποιείται το Μνημόνιο και οι δανειστές που έχουν δικαίωμα επί της δημόσιας περιουσίας, απαιτούν από το δημόσιο, το οποίο ούτως άλως θα ελέγχουν απόλυτα, να προχωρά σε αναγκαστική επίταξη "Για εθνικούς λόγους" συγκεκριμένης κινητής ή ακίνητης περιουσίας και να αποκτούν στην κυριότητα του ακινήτου ή της κινητής περιουσίας η οποία θα είναι πλέον δημόσια! Και όταν λέμε κινητής εννοούμε π.χ. πλοία!
Πιστεύει κανείς ότι «Όλα θα πάνε καλά» και θα έχουμε από το 2014 ρυθμούς ανάπτυξης της Οικονομίας της τάξεως του 4-7% ετησίως για να μην υπάρξει ο κίνδυνος των αναγκαστικών κατασχέσεων;
Η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων ότι «Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών των επιτασσόμενων κινητών και ακινήτων εντάσσεται στις αρμοδιότητες των Διοικητικών Επιτροπών Στρατιωτικών Επιτάξεων, μεταξύ των οποίων και στην Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ). Η θητεία των μελών της προαναφερόμενης Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ) είναι ετήσια και τα μέλη της ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ή του Υφυπουργού σε περίπτωση μεταβίβασης της αντίστοιχης αρμοδιότητας».
Δηλαδή απλά εναπόκειται στο κράτος – το οποίο βέβαια θα ελέγχεται πλήρως από την τρόϊκα βάσει του νέου Μνημονίου – να επιλέξει ποια κινητή η ακίνητη περιουσίας θα κατάσχει για να περιέλθει εν συνεχεία στις αποζημιώσεις της τρόϊκας! 
Καταληκτικά η ανακοίνωση προσπαθεί αδέξια να διαψεύσει ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος με τα εξής λόγια:
«Κατόπιν των ανωτέρω, είναι ανάγκη να διευκρινιστεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί μια τετριμμένη γραφειοκρατική διαδικασία, που επαναλαμβάνεται ετησίως τα τελευταία περίπου εκατό χρόνια, με την οικονομική συγκυρία, φανταστικούς κινδύνους και φαντάσματα του παρελθόντος, θεωρείται από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά, τουλάχιστον αμελής, αν όχι και ατυχής».
Φυσικά απόλυτα ηθελημένα παρακάμπτει την ουσία του δημοσιεύματος, η οποία δεν είναι η σύσταση της Επιτροπής Επιτάξεων, αλλά ο συνδυασμός της Επιτροπής Επιτάξεων και το νέο Μνημόνιο. Γιατί μέχρι τώρα, η Επιτροπή αφορούσε επίταξη-απαλλοτρίωση σε καιρό πολέμου. Μπορεί η επιτροπή να υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά τώρα μπορεί α μετατραπεί ανά πάσα στιγμή σε εργαλείο αρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Το Μμημόνιο πλέον είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα, από την στιγμή που έχει αλωθεί το δημόσιο!
Τώρα αφορά σε περίοδο Μνημονίου, που δίνει την δυνατότητα στους ξένους δανειστές να κατάσχουν επί τόπου με απόφαση του δικαστηρίου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, την οποία η ελληνική Πολιτεία είναι 100% υποχρεωμένη να αποδεχθεί, να κατάσχουν περιουσία του δημοσίου σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν εγκαίρως τα νέα δάνεια.
Και οι ξένοι θα έρθουν να πάρουν συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία έχουν στοχοποιήσει από τώρα: Ακίνητα-φιλέτα, δίκτυα που ανήκουν σε ιδιώτες, ακτοπλοϊα κλπ.
Και αυτή η επιτροπή μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας την οποία προηγουμένως θα έχει επιτάξει «για τις ανάγκες της πατρίδας»! Όλα αυτά τα ψήφισε την Κυριακή ο υφυπουργός κ. Κ.Σπηλιόπουλος. Ή μήπως δεν διάβασε, ούτε αυτός, τις 600+ σελίδες του Μνημονίου πριν τις ψηφίσει;
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΙΝ ΟΦΙΣ Η «Αλλαγή», ο Ανδρέας και οι φήμες για πραξικόπημα

Στα εγγραφα του Φόρεϊν Οφις υπάρχουν αποκαλυπτικές αναφορές για τις πολιτικές του Ανδρέα Παπανδρέου


Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΉ ΑΣΘΈΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ, Ο ΟΠΟΊΟΣ ΑΚΎΡΩΣΕ ΤΟ ΤΑΞΊΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΆΜΟ ΚΑΡΌΛΟΥ - ΝΤΑΪΆΝΑ

Στα εγγραφα του Φόρεϊν Οφις υπάρχουν αποκαλυπτικές αναφορές για τις πολιτικές του Ανδρέα Παπανδρέου
Το 1981 άλλαξε το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα με την άνοδο στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στα εμπιστευτικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις, τα οποία αποδεσμεύθηκαν τώρα με τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων, υπάρχουν αποκαλυπτικές αναφορές στην αλληλογραφία των Βρετανών διπλωματών στην Αθήνα με το Φόρεϊν Οφις, για τις πολιτικές του Ανδρέα Παπανδρέου, για φήμες περί επικείμενου στρατιωτικού πραξικοπήματος, για τη διπλωματική ασθένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν την τελευταία στιγμή ακύρωσε το ταξίδι του στο Λονδίνο για τον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα, και το έκανε αυτό, όπως εκτιμούν οι Αγγλοι διπλωμάτες, προκειμένου να αποφύγει συνάντηση με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν επίσης προσκεκλημένος στον γάμο.

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της οικονομίας είναι επίσης ένα άλλο θέμα για το οποίο κάνουν εκτιμήσεις οι Αγγλοι διπλωμάτες και αναφέρουν τη δήλωση που είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 1981, ότι «τα ταμεία είναι άδεια, λεφτά δεν υπάρχουν». Σε ένα εμπιστευτικό έγγραφο ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Ιαν Σάδερλαντ, περιγράφει το προφίλ του Ανδρέα Παπανδρέου: «Παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική, δεν συμπαθεί και δεν εμπιστεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει έμμονη ιδέα για την απειλή της Τουρκίας».
 
Αμυνα
Πριν, δε, τις εκλογές, ο Βρετανός πρέσβης είχε διαμηνύσει σε εμπιστευτική του αναφορά προς το Φόρεϊν Οφις: «Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στα συμφέροντα της Δύσης».

Στο θέμα της Κύπρου επίσης «ο Ανδρέας Παπανδρέου ακολουθεί σκληρή γραμμή, η οποία θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών. Θα ενισχυθούν οι σκληροπυρηνικοί, όπως ο Λυσσαρίδης, και θα αδυνατίσουν οι μετριοπαθείς, τους οποίους εκπροσωπεί ο Κληρίδης». Σε ένα έγγραφό του ο Αγγλος πρέσβης εκτιμά ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα ικανοποιήσει τη Μόσχα, ωστόσο σημειώνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει εκδηλώσει την αντίθεσή του με τη σοβιετική ηγεμονία στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η αγγλική πρεσβεία στην Αθήνα ερευνούσε πληροφορίες για επικείμενο πραξικόπημα στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας κέρδιζαν τις εκλογές, και μάλιστα οι Βρετανοί επεξεργάζονταν και μελέτες για τις επιπτώσεις που θα είχε στην «Ευρώπη των δέκα» μια τέτοια εξέλιξη.
ΛΟΝΔΙΝΟ: ΛΑΜΠΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ
http://www.ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπάρτακος:: Ένα ακόμα Εργατικό Ατύχημα - Ένας ακόμα εργαζόμενος νεκρός στο ΚΥΤ Καρδιάς

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ
Εργαζόμενοι που καλούνται να φέρουν εις πέρας εργασίες στη ΔΕΗ υπό συνθήκες πολικού ψύχους.
Εργαζόμενοι που συχνά αναγκάζονται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους.
Εργαζόμενοι που στο βωμό του επαγγέλματος ΔΥΣΤΥΧΩΣ καταθέτουν την ίδια τους τη ζωή.
Βαρύ το τίμημα και βαραίνει περισσότερο όσο μακραίνει η λίστα των νεκρών από εργατικά ατυχήματα.
Δυστυχώς για τον συνάδελφο από το ΚΥΤ Καρδιάς οι δυσμενείς καιρικές θερμοκρασίες έπαιξαν άτιμο παιχνίδι. Η καρδιά του δεν άντεξε στις συνθήκες πολικού ψύχους, στις οποίες αναγκάστηκε να βρεθεί για να κάνει τη δουλειά του και υπέκυψε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καστοριά: Έβαλε τέλος στη ζωή της πηδώντας από το μπαλκόνι

Τέλος στη ζωή της έβαλε μία νεαρή γυναίκα 38 ετών σήμερα το πρωί περίπου στις 7.00, πηδώντας από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας κοντά στην Μητρόπολη.

Η νεαρή γυναίκα ήταν παντρεμένη με δύο παιδιά 9 και 11 ετών αντίστοιχα.

Στο σημείο ...έφτασε ασθενοφόρο και κλιμάκιο της αστυνομίας που διενεργεί αυτή την ώρα προανάκριση για το τραγικό περιστατικό.

 
kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα:Σύλληψη16χρονης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


Συνελήφθη χθες (15-02-2012) το απόγευμα, στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας 16χρονη ημεδαπή για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ανήλικη, βρέθηκαν εντός της τσάντας της και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα ηρωίνης, βάρους ένα κόμμα επτά (1,7) γραμμαρίων,
• οχτώ (8) σπόροι κάνναβης και
• τέσσερις (4) χρησιμοποιημένες σύριγγες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Nigel Farage για Ελλάδα : «Σε ότι αφορά το χάος δεν έχετε δει τίποτα ακόμη»Βίντεο

Λάβρος για άλλη μια φορά ο Βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage κατά της τρόικα και της Ελληνικής κυβέρνησης Παπαδήμου μιλώντας σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο.
Ο Farage είπε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν έχει πια Δημοκρατία, αλλά ένα διορισμένο πρωθυπουργό από την τρόικα, ότι αν βρισκόταν στην Αθήνα θα είχε με τους διαδηλωτές, ενώ κάνοντας μια πρόβλεψη για το προσεχές μέλλον της Ελλάδας δήλωσε πως ο κόσμος δεν δει τίποτα ακόμη.
Τα μέτρα αυτά σύρουν την Ελλάδα σε μια επανάσταση. Εάν δεν τα πάρετε πίσω και ελευθερώσετε την Ελλάδα στέλνοντάς την στην δραχμή τότε θα δείτε κάτι πολύ μα πάρα πολύ άσχημο», κατέληξε ο Βρετανός ευρωβουλευτής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Nεοτάμη,η νέα ασπαρτάμη;

Μια άλλη επικίνδυνη,κατ'άλλα αθώα γλυκαντική ουσία είναι και η νεοτάμη.
Η νεοτάμη,οπως και η ασπαρτάμη,ανήκουν στην κατηγορία των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών,μη θρεπτικών που δεν περιέχουν καθόλου θερμίδες.
Ποιος θα θυσίαζε ομως την υγεία του ,για να διατηρήσει το βάρος του;
Η κυκλοφορία της νεοτάμης εγκρίθηκε ως ασφαλής απο την Ευρωπαική επιτροπή το 2009,είναι 7.000 εως 13.000 φορές πια γλυκιά απο την ζάχαρη και έχει θερμοάντοχη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αναψυκτικά, τσίχλες, σιρόπια και άλλα παρόμοια τρόφιμα.
Για να δούμε λίγο περισσότερα σχετικά με την νεοτάμη.

H νεοτάμη (Ε961),σύμφωνα και με οδηγία της ΕΕ του 2010 ,παρασκευάζεται ύστερα από αντίδραση υπό πίεση υδρο­γόνου της ασπαρτάμης!!!

Άρα είναι το ίδιο ή περισσότερο επικίνδυνη απο την ασπαρτάμη.

Εικόνα

Η ασπαρτάμη παρασκευάσθηκε από την εταιρία Monsanto , άρχισε να καταναλώνεται το 1981 και θεωρείται το πιο επικίνδυνο προσθετικό τροφίμων.

Γιατί θεωρείται επικινδυνο;

Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της Ασπαρτάμης μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη (το ίδιο κάνει και η Νεοτάμη) και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση ... Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Γιατί χρησιμοποιούν την νεοτάμη,αφού υπάρχει ηδη η ασπαρτάμη;

Στο χώρο των επιχειρήσεων το βασικό είναι το κέρδος,ανεξαρτήτως των επιπτώσεων που δημιουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό και για τις επιχειρήσεις ειναι μια πολυ πιο φθηνή ουσία.

Σύμφωνα με το HolisticMed.com ,η νεοτάμη εκτός του οτι έχει παρόμοια δομή με την Ασπαρτάμη, είναι πολυ πιο τοξική και υπάρχουν ανησυχίες οτι εχει νευροτοξικές επιδράσεις εξαιτίας της φορμαλδεύδης και οχι μόνο.

Το 2002 η Μοnsanto πήρε έγκριση απο την FDA ,διεύθυνση τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α για την νεοτάμη,ως ενα μόριο βασισμένο στην ασπαρτάμη ,με μια κρίσιμη όμως διαφορά.
Εκτός απο το ασπαρτικό οξύ και την φαινυλαλανίνη περιέχει και Dimethylbutyl που ανήκει στην λίστα με τα πιο επικίνδυνα χημικά  της EPA,αμερικάνικης εταιρίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικές έρευνες για την επικινδυνότητα του ,έγιναν μόνο απο την εταιρία παραγωγής και για 13 μόνο μέρες,χωρίς ποτέ να ερευνηθούν οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις της εν λόγω ουσίας.

Το καλύτερο είναι  οτι δεν απαιτείται να περιλαμβάνεται στην λίστα με τα συστατικά του κάθε προιόντος,έτσι κανείς δεν θα γνωρίζει και δεν θα μπορεί να κατηγορήσει την ουσία για τυχόν επιδράσεις της στην υγεία μας!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιός είναι στο κύκλωμα παιδοφιλίας στο Ελληνικό Πεντάγωνο.

Στη Διεύθυνση Πληροφορικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού και μέσα στην καρδιά του Πενταγώνου, εντοπίστηκε ο βασικός ύποπτος κυκλώματος παιδοφιλίας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε τεράστιος όγκος, έτοιμος για διακίνηση, σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβε τον Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Παπαδάτο, του Κωνσταντίνου και άλλα δύο άτομα σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην Αττική οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτό το κύκλωμα. Ο πλοίαρχος Παπαδάτος, είναι ο διευθυντής των Πληροφοριακών Συστημάτων του Π.N. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, όταν στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, αστυνομικοί του τμήματος διενήργησαν έλεγχο και εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη τριών ανδρών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε τεράστιος όγκος σκληρού πορνογραφικού υλικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας: «Συνελήφθησαν σήμερα (15-02-2012), σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 54 και 47 ετών, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή μεγάλου όγκου από υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η αποκάλυψη του σκληρού πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε, έγινε στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας και ύστερα από διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος ανίχνευσης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων».

O 47χρoνος συλληφθείς είναι ο Πλοίαρχος  Παπαδάτος. Στο κύκλωμα κατά πάσα πιθανότητα εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, καθώς κατά την έρευνα εντοπίσθηκαν 123 διαφορετικές IP διευθύνσεις, μέσω των οποίων χρήστες του Διαδικτύου κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διακίνηση χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνες των οικιών τους, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (54) σκληροί δίσκοι.


Βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.


Συνελήφθησαν σήμερα (15-02-2012), σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 54 και 47 ετών, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή μεγάλου όγκου από υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Η αποκάλυψη του σκληρού πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε, έγινε στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας και ύστερα από διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος ανίχνευσης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.


Εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπίστωσαν ότι άγνωστος αριθμός χρηστών του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας εκατόν είκοσι τρεις (123) διαφορετικές IP διευθύνσεις, εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο), με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής ψηφιακής έρευνας, πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση παραβατών, σύμφωνα με τον αριθμό και το είδος των αρχείων που παρατηρήθηκε να διακινούνται στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.

Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σήμερα (15-02-2012), ύστερα από τη γνωστοποίηση των στοιχείων ταυτότητας τους από τις συμβαλλόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, πραγματοποίησαν έρευνες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν δεκάδες μέσα αποθήκευσης υλικού παιδικής πορνογραφίας:


Στην οικία του 34χρονου στο Ελληνικό, τριακόσιοι δέκα πέντε (315) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι αποθήκευσης και τριάντα δύο (32) σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες


Στην οικία του 54χρονου στην Αθήνα, δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες εκατοντάδες φωτογραφίες


Στην οικία του 47χρονου στην Αγία Παρασκευή, δέκα οχτώ (18) σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένες δεκάδες φωτογραφίες.


Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».
Zougla
Διαβάστε περισσότερα » »

Με διπλές μασέλες έτρωγαν οι ..συνδικαληστές

Εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς δυο συνδικαλιστών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά μετά από εισαγγελική έρευνα, η οποία έγινε μετά από καταγγελίες εφοπλιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο γνωστούς συνδικαλιστές. Ο ένας είναι και στενός συνεργάτης του μέχρι πρότινος Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα. Μάλιστα, είχε υπηρετήσει μαζί του στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πειραιά: ήταν Αναπληρωτής Νομάρχης Πειραιά.!!

Αλλά και για τον κύριο Μίχα η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε πολλά: Ο πρώην Νομάρχης Πειραιά ήταν για χρόνια μισθωτός των ναυπηγείων Ελευσίνας τα οποία μόλις χθες φαίνεται ότι οδηγούνται στην πτώχευση...προφανώς όχι τυχαία...Στην όλη υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκεται και ο πρώην Νομάρχης Πειραιά .

Και οι δύο συνδικαλιστές εμπλέκονται με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.


 http://ixnos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «… η καταγωγή των αρχαίων Μακεδόνων από τους …Σέρβους»

«Έχετε ακούσει την ιστορία του Τάντιτς με τον Ίβανοφ;» Χάσατε!

Φεβρουάριος 15, 2012.

«Σε μια πρόσφατη συνάντηση των προέδρων της Σερβίας και της FYROM στα Σκόπια, ο Τάντιτς και ο Ίβανοφ, μίλησαν για τις αγαστές σχέσεις,  της καλής γειτονίας, της οικονομικής συνεργασίας, και του προβλήματος,  φυσικά, της  Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της (λεγόμενης)  «μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».


  Σύμφωνα, όμως,  με πηγές του «Πλας Ίνφο», ο επισκέπτης πρόεδρος από το Βελιγράδι άκουσε μια ιστορία από τον αρχηγό του κράτους,  από τον οποίο φιλοξενούνταν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι,  σε στιγμές χαλάρωσης ο Ίβανοφ υποστήριξε ότι  η Rossetta Stone είναι μια απόδειξη της καταγωγής των αρχαίων Μακεδόνων.

Η γλώσσα που είναι γραμμένη στη λίθινη αυτή επιγραφή της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον Ίβανοφ, είναι μακεδονική και αποτελεί κύριο αποδεικτικό στοιχείο της καταγωγής της από την αρχαία Μακεδονία και ότι, φυσικά, δεν αποτελεί (και αυτή) μέρος της προπαγάνδας του Τίτο.

Τότε ο πρόεδρος έλαβε την κατάλληλη απάντηση από τον συνομιλητή του,  τον Μπόρις Τάντιτς.

«Λοιπόν, αν μπορούσαμε να συναντηθούμε με τον Μέγα Αλέξανδρο,  δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να μας κατανοήσει, αφού η σερβική και σλαβοσκοπιανή είναι γλώσσες σχεδόν πανομοιότυπες», είπε  ο Τάντιτς.

Πάντως, πηγές του «Πλάς Ίνφο» υποστηρίζουν ότι ο διάλογος αυτός είναι ακριβώς όπως διαμείφθηκε μεταξύ των προέδρων της Σερβίας και των Σκοπίων.

Γνωρίζοντας τη θέση του προέδρου μας και την ακράδαντη πεποίθησή του, στην αρχαία μακεδονική καταγωγή των Σλάβων, το «Πλάς Ίνφο» δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για αυτή την πληροφορία, ωστόσο, αφήνει ορισμένα περιθώρια  αμφιβολίας, ή ότι αυτή είναι αληθινή  ή, ίσως, απλά, είναι ένα αστείο  (από όσα λέγονται)  για τον αρχηγό του κράτους μας», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.
--
Плусинфо
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκοπιανός συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο τάφος του Αλεξάνδρου είναι σε … πόλη των Σκοπίων

Στη βιβλιοθήκη ‘Ίσκρα’/’Σπίθα’ του Δημοτικού Δημόσιου Οργανισμού, παρουσιάστηκε το βιβλίο του συγγραφέα Βλάντο Παβλόφ «Η αλήθεια για τη Μακεδονία- ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κότσανι».


Ο Σκοπιανός συγγραφέας (νεότερο φρούτο είναι αυτός) ισχυρίζεται ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται  στην πόλη Κότσανι των Σκοπίων και όπως λέει κατέληξε στην θέση αυτή έπειτα από …έρευνα που έκανε αυτός και η ομάδα του…

Ο συγγραφέας παρουσιάζει  επιχειρήματα αντίθετα με εκείνα του  γνωστού  ( και εγκάθετου) αρχαιολόγου Πάσκο Κούζμαν, ο οποίος όταν επισκέφθηκε την τοποθεσία που  του υπέδειξε ο συγγραφέας την βρήκε ως «ένα ιδιαίτερο δώρο της φύσης» και τίποτε περισσότερο.

Ο Πάβλοφ, ωστόσο,   στο βιβλίο του, υποστηρίζει ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται κοντά στα ιαματικά  λουτρά της  εκκλησίας του «Αγίου Γεωργίου» στην Κότσανι, η οποία εκκλησία είναι  χτισμένη στα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας του «Αγίου Δημητρίου» που την κατέστρεψαν οι Οθωμανοί όταν κατέκτησαν την περιοχή…



--
( Ένα ακόμη φρούτο μέσα στα τόσα, δίνει νοστιμιά στη …φρουτοσαλάτα των σκοπιανών, Καλές Πωλήσεις, συνάδελφε…)



Διαβάστε περισσότερα » »