Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αλήθειες που δε γνωρίζατε για το καρπούζι

Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο δικαίως έχει λάβει το χαρακτηρισμό «βασιλιάς».

Το καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου και καλλιεργείται από τον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, ενώ μόλις τον 13ο αιώνα εμφανίζεται στην Ευρώπη. Η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων», αφού η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική «karpuz». Κι από τα γενικότερα, λοιπόν, εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για το καρπούζι ήρθε η ώρα να δούμε 10 βασικά πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζετε γι’ αυτό…

10. Πολύχρωμες ποικιλίες


Κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, το καρπούζι καλλιεργείται ανά τον κόσμο σε περισσότερες από 1.200 ποικιλίες που διαφοροποιούνται μεταξύ τους όχι μόνο βάσει του χρώματος αλλά και του σχήματος, και της υφής και των σπόρων. Επιπλέον μεγάλη διαφορά υπάρχει και στη γλυκύτητα της σάρκας, που διαβαθμίζεται ανάλογα με την ποικιλία. Έτσι το κίτρινο καρπούζι είναι λιγότερο γλυκό και διατηρείται περισσότερο χρόνο σε σχέση με το κόκκινο, ενώ το πορτοκαλί έχει στυφή γεύση και οι σπόροι απουσιάζουν εντελώς από το εσωτερικό του.

9. Χαμηλή θερμιδική πυκνότητα


Πλούσιο με σημαντικές βιταμίνες όπως Α και C, πολλών ανόργανων συστατικών και απουσία χοληστερόλης και λιπών, το καρπούζι είναι ένας απολύτως υγιεινός καρπός που δροσίζει χωρίς να παχαίνει. Με λίγα λόγια το καρπούζι όχι μόνο έχει λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα φρούτα, αλλά περιέχει και λιγότερα σάκχαρα. Επιπλέον, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από άλλα φρούτα, γεγονός που αποτελεί σπουδαίο πλεονέκτημα, γιατί τροφές με πολύ νερό χορταίνουν περισσότερο χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες. Το καρπούζι έχει, λοιπόν, αυτό που λέμε χαμηλή θερμιδική πυκνότητα, αποτελώντας σημαντικό «όπλο» σε μια ισορροπημένη διατροφή.

8. Φρούτο ή λαχανικό


Το καρπούζι αναγνωρίζεται ευρέως ως φρούτο και είναι στενά συνδεδεμένο με την κίτρινη κολοκύθα (φρούτο κι αυτή!), με την έννοια ότι ο καρπός του είναι γλυκός και καταναλώνεται ως επιδόρπιο. Το άλλο βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί το καρπούζι από τα λαχανικά είναι η επικονίαση, με την οποία γίνεται ο πολλαπλασιαμός του φυτού, με τη βοήθεια των μελισσών, σε αντίθεση με τα λαχανικά που δεν έχουν καμία σχέση με επικονίαση, καθώς τα περισσότερα είναι αυτογονιμοποιούμενα.

7. Παγκόσμια παραγωγή


Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το καρπούζι έχει περίπου 1.200 ποικιλίες που καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των χωρών που παράγουν και εξάγουν αυτό το φρούτο είναι πάνω από 100, επειδή η καρπουζιά μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Το Νο1 στη λίστα της παγκόσμιας παραγωγής καρπουζιού διατηρεί η Κίνα, και μάλιστα με διαφορά από τις άλλες χώρες.

6. Σε συσκευασία δώρου


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η παράδοση να προσφέρουν στην Κίνα και την Ιαπωνία το καρπούζι ως δώρο έχει τις ρίζες της στα αρχαία χρόνια, και μάλιστα αποτελούσε ένδειξη αγάπης και φιλίας μεταξύ των ανθρώπων.

5. Παράξενοι γευστικοί συνδυασμοί


Μπορεί όλοι να γωνρίζουμε το καρπούζι ως φρούτο, που καταναλώνεται σκέτο και μας δροσίζει το καλοκαίρι, όμως σε διάφορες κουζίνες του κόσμου συνδυάζεται άριστα με… παράδοξα υλικά, δημιουργώντας νέες λαχταριστές γεύσεις. Για παράδειγμα, το καρπούζι ταιριάζει απόλυτα με φέτα και μπλε τυρί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν να βάλουν στο πιάτο τους ένα «μπιφτέκι καρπουζιού με τυρί», το οποίο συνηθίζουν πολύ στον αραβικό κόσμο (Watermelon Burgers with Cheese). Επιπλέον, μια φέτα καρπούζι με προσούτο, λίγο μαλακό τυρί Brie και μπόλικο λεμόνι αποτελεί μια μοναδική γκουρμέ απόλαυση για κάθε ουρανίσκο!

4. Κρατήστε τους σπόρους


Οι σπόροι του καρπουζιού είναι απόλυτα ασφαλείς και δεν χρειάζετε να ανησυχείτε καθόλου εάν καταπιείται μερικούς! Έχουν απαλή υφή και είναι σχεδον άγευστοι, ενώ σε αρκετές χώρες του κόσμου τους καβουρντίζουν και τους καταναλώνουν ως άριστο συνοδευτικό του καφέ και του τσαγιού ή απλώς σαν ένα σνακ για να… περνά η ώρα, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Επιπλέον, μπορείτε να τους φυτέψετε και με λίγη φροντίδα και προσοχή στο πότισμα να έχετε εύκολα και γρήγορα τις δικές σας καρπουζιές.

3. Γιατροσόφια


Το καρπούζι ενδείκνυται να τρώγεται με άδειο στομάχι πριν από το δείπνο, καθώς καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και κρατά το πεπτικό σύστημα σε άριστη κατάσταση. εγκοπή. Θεραπευτική επίδραση ασκεί το καρπούζι στις παθήσεις του ήπατος, ενώ είναι αποτελεσματικό ως φρούτο σε κυστίτιδες και γενικά σε όλες τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, αυτοί που πάσχουν από διάρροια πρέπει να καταναλώνουν αρκετό καρπούζι, ενώ τρεις μερίδες καρπουζιού την ημέρα δίνει λάμψη και διατηρεί το δέρμα σε άψογη κατάσταση.

2. 90% νερό


Το καρπούζι περιέχει περίπου 92% νερό και μόνο 5% ζάχαρη, γι’ αυτό και η κατανάλωσή του προκαλεί έντονη διούρηση. Κι αν αυτό θεωρείται από κάποιους ενοχλητικό, σκεφτείτε ότι έτσι καθαρίζονται το αίμα από τα δηλητήρια και τα νεφρά από τα άλατα και τους μικρούς λίθους! Επίσης, η υπερβολική ποσότητα νερού που υπάρχει στο καρπούζι είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να το καταναλώνουμε αμέσως μετά το γεύμα ή το δείπνο, επειδή επηρεάζει αρνητικά την πέψη. Καλύτερα σκέτο κάποια άλλη ώρα.

1. Το μεγαλύτερο στον κόσμο


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μεγαλύτερο καρπούζι στον κόσμο «ζυγίστηκε» στα 108 κιλά περίπου! Καλλιεργήθηκε στο Τενεσί από τον Bill Carson στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και κατέχει επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες εδώ και 22 χρόνια.

Πηγή
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεξικό λόγω γρίπης των πτηνών H7N3

Η είδηση της κήρυξης έκτακτης ανάγκης στο Μεξικό στις 3 Ιουλίου, λόγω της επιδημίας γρίπης των πτηνών Η7Ν3 που εξαπλώθηκε στη χώρα προσβάλοντας όπως αναφέρουν οι επίσημες αρχές σχεδόν 1,7 εκ. πτηνά, μας επαναφέρει στις τραγικές στιγμές του 2009.

Σε όσους ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχουν "βλαβεροί ιοί" με την έννοια που μας δίδαξαν τούτη τη θεωρία στα σχολεία και τις έδρες των πανεπιστημίων...
και όσους ποτέ μέχρι σήμερα δεν μελέτησαν τις εργασίες του Δρ. Στέφαν Λάνκα, που είναι ο μόνος βιολόγος σε όλο τον κόσμο που αποκάλυψε, τι ακριβώς είναι αυτοί οι αυθαίρετα χαρακτηρισμένοι "ως παθογόνοι ιοί"... 
είναι εύκολο να υπάρξει και πάλι μεγάλο κύμα χειραγώγησης, φόβου, εμβολιασμών κτλ...

Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να πείσει κανείς τους συνανθρώπους του να μελετήσουν οι ίδιοι και να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους...
ειδικά όταν η κατεστημένη ιατρική φροντίζει με πηχυαίους τίτλους να χτυπά στα ένστικτα και τις φοβίες του ανθρώπου...

Είναι νωρίς να γνωρίζουμε που θα οδηγήσει τούτη η ιστορία....
ωστόσο αναμφίβολα όσο εμείς δε βρίσκουμε το θάρρος να σταθούμε στα πόδια μας... κάποιοι άλλοι θα εφευρίσκουν θεωρίες, ιστορίες και καταστάσεις για να μας ελέγχουν σαν πρόβατα... και να κερδοσκοπούν με παιχνίδια πάνω στην υγεία μας...


 
    Η είδηση αναλυτικά:
Mexico declares national animal emergency due to  H7N3 outbreak of bird flu by The Extinction Protocol July 3, 2012 – MEXICO - The Mexican government  declared a national animal health emergency on  Monday in the face of an aggressive bird flu epidemic that has infected nearly 1.7 million poultry
More than half the infected birds have died or been culled, the agriculture ministry said of an epidemic that was confirmed on Friday by the UN's Food and Agriculture Organization (FAO). “We have activated a national animal health emergency... with the goal of diagnosing, preventing, controlling and eradicating the Type A, sub-type H7N3 bird flu virus,” the ministry said. 
Health officials keep a close watch on such outbreaks in Mexico since so-called swine flu began there in 2009. The H1N1 virus spread into a global pandemic that claimed the lives of 17,000 people. The virus responsible for Mexico's current bird flu outbreak, H7N3, has occasionally caused human disease in various parts of the world, according to the UN, but has not shown itself to be easily transmittable between humans. The outbreak was first detected on June 20. The FAO reported on Friday that 1.7 million birds had been contaminated and 870,000 had died at 10 breeding farms in the western state of Jalisco.  –Terra Daily

πηγη

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!




οι αεροψεκασμοί ισοδυναμούν με την κατοχή ενός όπλου μαζικής καταστροφής, απείρως πιο ισχυρού και αποτελεσματικού από τα πυρηνικά όπλα!!!
·       Αν για παράδειγμα, ξηρασία πλήξει μια περιοχή (τεχνητώς προκληθείσα από αεροψεκασμούς), αυτή θα αποδοθεί σε φυσικά αίτια και όχι σε ένα κράτος που θέλει να οικειοποιηθεί τον πλούτο της περιοχής αυτής
·       Οι κυβερνήσεις σκοπίμως είτε δίνουν αόριστες απαντήσεις είτε αδιαφορούν στα ερωτήματα των πολιτών
·       Προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία  
από τον Μάκη Βραχιολίδη
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σημαντικές πληροφορίες, με φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τους αεροψεκασμούς που γίνονται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. 
Η «Ελεύθερη Ώρα» σας προσφέρει το μοναδικό αυτό υλικό, το οποίο παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πώς γίνονται οι αεροψεκασμοί, πώς δημιουργούνται τα τεχνητά νέφη, ποιες βλάβες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προκαλούν στην υγεία. 
Ίσως το πιο σημαντικό απ’ όσα αναφέρονται, είναι  ότι  οι αεροψεκασμοί, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται ο έλεγχος του κλίματος,  ισοδυναμούν με την κατοχή ενός όπλου μαζικής καταστροφής, απείρως ισχυρότερου και αποτελεσματικότερου από τα πυρηνικά όπλα!!!

Τι είναι οι χημικές γραμμές;
Είναι γραμμές εναιωρήματος από:
Βάριο
Αλουμίνιο
και πολυμερή (ινίδια) πυριτίου,
που απελευθερώνονται κατά χιλιάδες τόνους σε όλους τους ουρανούς του κόσμου και από αεροπλάνα που διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό.
Οι εικόνες που δημοσιεύουμε δείχνουν τόσο τον εξοπλισμό των ειδικών αεροσκαφών, όσο και το πώς ψεκάζουν τις χημικές ουσίες. 
Δεν είναι αεροσκάφη αερογραμμών. Τα αεροσκάφη αερογραμμών, δεν πετάνε σε σχηματισμούς ούτε ακολουθούν τέτοιες πορείες.
Δεν κάνουν σχέδια…
Δεν σβήνουν και επανεκκινούν τους κινητήρες.
Οι κυβερνήσεις όταν ρωτήθηκαν από πολίτες ή οργανώσεις:
·        γενικά αγνόησαν το ερώτημα (Ιταλία, Γαλλία…)
·        όταν απάντησαν έδωσαν αόριστες απαντήσεις, όπως
·        ότι είναι μέρος των ερευνών για το φαινόμενο του θερμοκηπίου (USA)
·        ότι είναι μέρος των ερευνών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας (Γερμανία)

Στην πραγματικότητα ερευνούν τον τρόπο ελέγχου του κλίματος κατά βούληση.
Η ικανότητα ελέγχου του κλίματος ισοδυναμεί με την κατοχή ενός όπλου μαζικής καταστροφής, απείρως πιο ισχυρού και αποτελεσματικού από τα πυρηνικά όπλα:

* τα πυρηνικά όπλα καταστρέφουν και μολύνουν με ακτινοβολία τα πάντα στην περιοχή δράσης τους: τα έμβια όντα, το έδαφος και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές (πετρέλαιο, μεταλλεύματα κ.λ.π.).
* η ξηρασία, οι πλημμύρες, οι κυκλώνες, καταστρέφουν «μόνο» τα έμβια όντα, αλλά αφήνουν ανέγγιχτες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στην διάθεση των «κυρίαρχων του κλίματος».
* επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς την συγκατάθεση της κοινής γνώμης (η δράση του όπλου δεν μπορεί να διακριθεί από μια φυσική καταστροφή). Αν π.χ. ξηρασία πλήξει μια περιοχή, αυτή θα αποδοθεί σε φυσικά αίτια και όχι σε ένα κράτος που θέλει να οικειοποιηθεί τον πλούτο της περιοχής αυτής.


Λίγο μετά τον ψεκασμό των χημικών ουσιών, ο άνεμος τις διασκορπίζει και σε λίγες ώρες (3-4), σχηματίζονται τεχνητά νέφη από σκόνη που κρύβουν τον ήλιο. Τα τεχνητά νέφη ιριδίζουν εξαιτίας της σκόνης που τα δημιούργησε. 
Έχουν σχήμα και σύσταση διαφορετική από τα φυσικά σύννεφα, ανάλογα με τις ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους και της επεξεργασίας στην οποία υποβάλλονται. 
Όπως για παράδειγμα, σύννεφα βομβαρδισμένα με μικροκύμματα- Project H.A.A.R.P. , σύννεφα με τρύπες, από τις οποίες πέφτει τι πέφτει; Σύννεφα που σχηματίζουν σφαίρα ή γωνίες.
Τα χημικά προϊόντα για την παραγωγή τεχνητών νεφών, αγοράζονται ελεύθερα από το διαδίκτυο, όπου μπορείτε να βρείτε και εξειδικευμένες συμβουλές!
ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Οι σκόνες που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα με τους αεροψεκασμούς, είναι πάρα πολύ επικίνδυνες για την υγεία. Αυτό συμβαίνει διότι: 

·        Όλες προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα
·        Τα πολυμερή είναι ινίδια πυριτίου και η εισπνοή πυριτίου προκαλεί σιλίκωση
Η σκόνη του αλουμινίου:
·        Βραχυπρόθεσμα επιδρά αρνητικά στην μνήμη και στην ικανότητα συγκέντρωσης
·        Μακροπρόθεσμα προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με την νόσο Alzheimer
Η σκόνη βαρίου προκαλεί
·        Χρόνια κόπωση (μέσω χρόνιας αύξησης του μυϊκού τόνου)
·        Καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας την πιθανότητα νόσησης

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τις λέξεις Scie Chimiche και Chemtrail.
Στο youtube υπάρχουν πολλά σχετικά film και ειδικότερα ένα που διδάσκει τον τρόπο διάκρισης των απλών και αθώων σύννεφων συμπύκνωσης (Contrail), που παράγονται από αεροσκάφη σε συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες, από τα χημικά ίχνη (Chemtrail), που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του κλίματος.
Καλές ιστοσελίδες στο αντικείμενο, είναι:
Στα Ιταλικά: www.sciechimiche.org  (συμπληρωματική ιστοσελίδα αφιερωμένη στα χημικά ίχνη)
www.rense.com/politics6/chemdatapage.html (περιέχει μεγάλη συλλογή links πάνω στο αντικείμενο).



Διαβάστε περισσότερα » »

Στο μηχανισμό διάσωσης το φθινόπωρο η Γαλλία - Οι ντρίπλες της Μέρκελ και η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ .




Όλα εξαρτώνται από την Γερμανία! Στο τέλος θα φύγει από το ευρώ! Τη διαπίστωση αυτή επαναλαμβάνει ο Graham Summers, της Phoenix Capital Research, που πολλάκις έχει επαναλάβει ότι η Γερμανία θα κοιτάξει να καλύψει τα νώτα της, παρά να σώσει το ευρώ...

Και έρχεται να επιβεβαιωθεί από τη νέα "ντρίπλα" της Γερμανίδας Καγκελαρίου η οποία επιλέγει κοινή έκδοση ομολόγων εντός της χώρας της για να ενισχύσει το γερμανικό ομοσπονδιακό της κράτος, απορρίπτοντας σθεναρά τα ευρωομόλογα.

"Η Γερμανία -όπως από καιρό εκτιμούσα- θα επικεντρωθεί στα εγχώρια ομόλογα της, επιλέγοντας να αφήσει το ευρώ στην τύχη του", τονίζει ο Summers, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή δύναμη αρέσκεται να "εγγυάται" και όχι να "σώζει".

O Summers εκτιμά την ίδια στιγμή ότι η Γερμανία θα εγκαταλείψει το ευρώ τη στιγμή που η κρίση θα εξαπλωθεί και στη Γαλλία... δηλαδή το φθινόπωρο... "Στο σημείο αυτό οι κουβέντες περί διασώσεων δεν θα έχουν νόημα. Αν η Γαλλία χρειαστεί χρηματοδότηση -που θα χρειαστεί- το παιχνίδι τελείωσε". σχολιάζει ο ίδιος, δεδομένου ότι ο ESM δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος μιας too-big-to-fail χώρας.

Στο μεταξύ, οι πλούσιοι Γάλλοι μεταφέρουν ρευστό και περιουσιακά στο Λονδίνο, γεγονός που υποδεικνύει την αναπόφευκτη πορεία της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

"Ο αντίκτυπος των κεφαλαιακών εκροών από τη Γαλλία θα πιέσει ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα της απομόχλευσης των τραπεζών της, την στιγμή που η έκθεσή τους στις αδύναμες χώρες ξεπερνά το 30%", εκτιμά η Phoenix Capital.

"Η Γερμανία θα φύγει μακριά στο τέλος", καταλήγει ο Summers, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν ό,τι έχει απομείνει από το ράλι στης Συνόδου.


www.bankingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόσληψη τεσσάρων επικουρικών Νοσηλευτριών ΤΕ με ετήσια σύμβαση στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο.

Πρόσληψη τεσσάρων επικουρικών Νοσηλευτριών ΤΕ με ετήσια σύμβαση πραγματοποιήθηκε χθες 4 Ιουλίου 2012  στο  «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο.
Οι νέες Νοσηλεύτριες,  Πατέγου Βασιλική, Κωνσταντινίδου Βαρβάρα, Πανάγου Καλλιθέα και Χασμανιάν Γεωργία  θα καλύψουν τις ανάγκες της ΜΤΝ, Παθολογικής, Ορθοπεδικής και Χειρουργικής Κλινικής  του Νοσοκομείου αντίστοιχα.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Χρυσή Αυγή δίνει τα βουλευτικά της αυτοκίνητα σε πολύτεκνους!!!

Οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» μετά από σχετική οδηγία του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου θα παραλάβουν μεν τα βουλευτικά ΙΧ, δεν θα τα κρατήσουν όμως για τους ίδιους...

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρατικά αυτοκίνητα θα δοθούν σε πολύτεκνες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης ήδη έχει βρει οικογένεια με...έξι παιδιά στην οποία θα μεταβιβάσει το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Ο ίδιος έγραψε στο twitter: "ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ: Μόλις παραλάβω, παραδίδω το βουλευτικό μου όχημα σε εξαμελή μονογονεϊκή οικογένεια. Προνόμια στο λαό, όχι στη βουλή!"

parapolitika.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥ ΤΖΕΦΡΕΥ ----- ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΝΤΡΟΠΗΣ‏

Ντοκουμέντο ντροπῆς!


Τά κατορθώματα τοῦ ἀμερικανοεβραίου πού μέσα σέ δύο χρόνια κατέστρεψε τήν Ἑλλάδα. Εἶχε ἀρχίσει τό «θεάρεστον» ἔργο του ἀπό τήν ἐποχή πού χρημάτισε ὑπουργός ἐξωτερικῶν τῆς κυβερνήσεως Σημίτη. Ὅτι δέν πρόλαβε ὁ πατέρας τό συνέχισε ὁ «ἰός».Ἔτσι μᾶς προέκυψε τό βιβλίο τῆς Ῥεπούση πού μιλᾶ γιά τόν συνωστισμό καί ὄχι μόνο. Μήπως μᾶς προορίζουν γιά ἐπαρχία τῶν Μογγόλων; Λέω τώρα ἐγώ ….
Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Ελευθερία» του Λονδίνου έγραφε στις 6 Σεπτεμβρίου 2007: 
Στις 27 Ιουνίου 2001 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης η επαίσχυντη συμφωνία Γιώργου Παπανδρέου (Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη) και του Τούρκου ομολόγου του Ισμαήλ Τζεμ, με την οποία παραχωρείται το δικαίωμα στην Τουρκία να εγκρίνει αυτή πως θα γράφονται τα σχολικά μας βιβλία καιτο πώς θα παρουσιάζεται η ιστορία μας. Συγκεκριμένα το εδάφιο 1 εντέλλεται τα εξής:
«Θα συνεργάζονται (!) οι δύο χώρες στην παρουσίαση της Ιστορίας, της Γεωγραφίας, του Πολιτισμού και της Οικονομίας, ιδιαίτερα στα σχολικά βιβλία. Με αυτόν τον στόχο, θα συστήσουν μια μικτή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα ανταλλάξει και θα μελετήσει τα σχολικά βιβλία για να προτείνει διόρθωση των ανακριβειών…»
Ἡ συγκεκριμένη φωτογραφία ἀναρτήθηκε στήν σελίδα τῶν Ἀνεξαρτήτων Ἑλλήνων Νέας Σμύρνης
Ἐξ οὗ καί τό παρακάτω γεγονός:
ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ…;;;
Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη χώρα μας, προχώρησε η Τουρκία, επειδή ο πρώην υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης αποφάσισε την αντικατάσταση του διαβόητου αποσπάσματος του βιβλίου Ιστορίας της Μ. Ρεπούση για τον «συνωστισμό στη Σμύρνη»!
Η τουρκική πλευρά επικαλείται τις συμφωνίες που είχε υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων. Πως να μην… συγχύζονται οι Τούρκοι αφού με τέτοιες συμφωνίες παίρνουν συγχωροχάρτι για το αμαρτωλό «γενοκτόνο» παρελθόν τους…(πηγή)
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ... "ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ... ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ... ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ..."ΒΙΝΤΕΟ

Η ξεχασμένη στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.


''Συγχαρητήρια'' στην Στρατιωτική ηγεσία για την μέριμνα του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στο Αφγανιστάν για τους παρακάτω λόγους.

α) Το επίδομα επικινδυνότητας που χωρίς να ενημερωθεί το ΤΕΣΑΦ με την τοποθέτηση του για το καθεστώς του παραπάνω επιδόματος δεν έχει δοθεί ακόμα.

β) Που δόθηκαν υποσχέσεις, πριν τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ότι θα καταβληθεί δείχνοντας ξεκάθαρα ότι και η στρατιωτική ηγεσία είναι ένα πραγματικό γρανάζι τις πολιτικής σάπιας ζωής του τόπου μας.

γ) Που παρ όλες τις δυσκολίες και τις εκκλήσεις των οικογενειών μας πίσω στην πατρίδα, κανένας Δκτής Μονάδος, Δκτής Σχηματισμού δεν επέδειξε ούτε καν το στοιχειώδες ενδιαφέρον για το πώς πορεύονται οι οικογένειες μας από την υποτιθέμενη Μεγάλη Στρατιωτική Οικογένεια.

''Συγχαρητήρια'' στην στρατιωτική ηγεσία για το επιχειρησιακό της ενδιαφέρον για τους παρακάτω λόγους.

α) Την 15 Απριλίου 2012 και ενώ όλοι στην πατρίδα μας ζούσαν ήρεμες οικογενειακές στιγμές, οι στρατιωτικοί μας στο Αφγανιστάν, δέχονταν σφοδρή επίθεση με πυρά από Ταλιμπάν, όπου με ανδρεία και αυταπάρνηση όχι μόνο καθήλωσαν τους τρομοκράτες αλλά έσωσαν και μεγάλη Γαλλική φάλαγγα που βρισκόταν πλησίον του στρατοπέδου όπου διαμένουν οι Ελληνικές δυνάμεις.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να δοθούν συγχαρητήρια από το Στργο Δκτή της ISAF, Ενώ η Ελληνική στρατιωτική ηγεσία, όχι μόνο δεν παρευρεθεί στον χώρο τις επόμενες ημέρες, για να εμψυχώσει τις δυνάμεις μας αλλά υποβάθμισε το γεγονός , μη δίνοντας οποιαδήποτε σημασία.

Ως εκ τούτου διαφαίνεται από τα παραπάνω όχι μόνο η έλλειψη ικανής Διοικήσεως στον επιχειρησιακό χώρο αλλά και η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για την ύπαρξη και ενθάρρυνση ικανών συγκροτημένων μονάδων.

''Συγχαρητήρια'' στην στρατιωτική ηγεσία και στους νομικούς τους συμβούλους για την τήρηση του προκαθορισμένου χρόνου επαναπατρισμού. Σύμφωνα με την πάγια διαταγή η οποία προβλέπει 6μηνη παραμονή και ένα μήνα εκπαίδευσης για τις δυνάμεις μας στις ειρηνευτικές αποστολές, όχι μόνο έχουμε μπει στην διαδικασία καθυστερήσεως αλλά μας εμπαίζουν θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχολογική υγεία των ιδίων και των οικογενειών τους αφού 15 ημέρες πριν τον επαναπατρισμό τους βρίσκονται στην άγνοια για το πότε θα γυρίσουν. Αυτό είναι αποτέλεσμα ανοργανωσιάς και έλλειψη επιχειρησιακού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος όλων αυτών ων ικανότατων ανθρώπων που διαχειρίζονται και διοικούν τον Ελληνικό Στρατό.

''Συγχαρητήρια'', σ' όλους σας, ''Συγχαρητήρια''....

 
Αποκλειστικό του ELNEWS-HELLENIC PRIDE
Διαβάστε περισσότερα » »

Πως να πληρώσετε το τσουχτερό εκκαθαριστικό σε άτοκες δόσεις.




Πολλοί φορολογούμενοι θα βρουν έναν ανέλπιστο σύντροφο στην πληρωμή του φετινού τσουχτερού εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας. Είναι η πιστωτική τους κάρτα. Εκτός από τις διευκολύνσειςπου παρέχει η φορολογική νομοθεσία για την τμηματική εξόφληση, οι φορολογούμενοι έχουν μέσω ορισμένων τραπεζών τη δυνατότητα όχι μόνο να εξοφλήσουν τους φόρους τους σε περισσότερες δόσεις, αλλά και να επιβραβευθούν γι΄ αυτό με έκπτωση φόρου!

Τα παραπάνω "δώρα" δίνουν αρκετές τράπεζες στους πελάτες τους κατόχους πιστωτικών καρτών. Ειδικότερα, μέσω πιστωτικών καρτών ορισμένων τραπεζών είναι εφικτή:

- η εφάπαξ εξόφληση του φόρου που έχει βεβαιωθεί με το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σημειώνεται ότι στην εφάπαξ εξόφληση το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει μπόνους στο φορολογούμενο με τη μορφή έκπτωσης 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου.

- ενώ η εφορία εξοφλείται σε μια δόση, οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο στην τράπεζά τους μέσω της πιστωτικής τους κάρτας σε έως και έξι μηνιαίες άτοκες δόσεις. Χρειάζεται, ωστόσο, προσοχή διότι οι δόσεις είναι άτοκες μόνο εφόσον εξοφλούνται κάθε μήνα με την εμφάνισή τους στο λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας. Αν δεν εξοφληθούν τοκίζονται κανονικά με τα πολύ υψηλά επιτόκια των πιστωτικών καρτών (17%-19%)

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν εξοφλήσουν εφάπαξ έχουν τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης σε έως και τρείς διμηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το μήνα εκκαθάρισης και βεβαίωσης του φόρου εισοδήματος. Αν η βεβαίωση γίνει έως και το τέλος Ιουλίου, ο φόρος εξοφλείται σε τρεις δόσεις με την πρώτη έως το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση. (Για παράδειγμα, αν η βεβαίωση γίνει τον Ιούνιο, ο φόρος εξοφλείται σε τρεις δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου).

Τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα είναι πολύ φουσκωμένα λόγω της ενσωμάτωσης σε αυτά μιας σειράς φόρων και χαρατσιών (π.χ. μείωση αφορολόγητου ορίου, βεβαίωση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, περικοπή των φοροαπαλλαγών, αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αλλαγή της φορολογικής κλίμακας η οποία επιβαρύνει όλους τους φορολογούμενους, κ.ά.).


planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο πρόγραμμα κατάρτισης του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Πτολ/δας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο πρόγραμμα κατάρτισης του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Πτολ/δας που άρχισε την Δεύτερα 28 Μαΐου 2012 με θέμα: «Κατάρτιση στελεχών του τομέα υγείας στην πρώιμη ανίχνευση των ψυχικών διαταραχών».
Το επιδοτούμενο πρόγραμμα είναι διάρκειας 180 ωρών, απευθύνεται σε Νοσηλευτές-τριες του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (ΚΕΚ/ ΚΨΥ)  με την συγχρηματοδότηση  του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) με στόχο την βελτίωση των δεξιοτήτων-γνώσεων του προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ, τη λειτουργική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας γενικότερα και ψυχικής υγείας ειδικότερα, την ανάπτυξη «κοινής γλώσσας»  και αντίληψης ως προς κλινικές έννοιες, αλλά και έννοιες για την ψυχική υγεία και αποκατάσταση, την διάχυση των αποτελεσμάτων στις επί μέρους Μονάδες Υγείας που υπηρετούν οι καταρτιζόμενοι αποσκοπώντας να εμφυτεύσει παράλληλα το πνεύμα της ομαδικής εργασίας με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση του προγράμματος  θα επιφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου δεδομένου ότι η διαχρονική επένδυση στη γνώση και στη δια βίου εκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
 Μετά την μεγάλη ανταπόκριση των Νοσηλευτών στον πρώτο κύκλο η Διοίκηση προχώρησε στην υλοποίηση δεύτερου κύκλου εκπαίδευσης δεδομένου του ενδιαφέροντος που επέδειξαν οι Νοσηλευτές , προσδοκώντας στην περαιτέρω  βελτίωση  και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Περισσότερες από 3000 αιτήσεις για 504 θέσεις εποχικών με συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας σε δήμους και νομικά πρόσωπα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Κάτι περισσότερο από 3000 αιτήσεις για 504 εποχικούς με συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας σε δήμους και νομικά πρόσωπα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, υποβλήθηκαν μέχρι χθες, τελευταία ημέρα του σχετικού διαγωνισμού του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (Παράρτημα Κοζάνης). Η κατανομή των θέσεων του διαγωνισμού περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΓΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Φορέας
Θέσεις
Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ
«Κοινωνία Πολιτών Βελβεντού»
20
Δήμος Κοζάνης
300
Δήμος Σερβίων – Βελβεντού
65
Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Κοζάνης
12
Κέντρο Στήριξης Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας Γυναικών «Εργάνη»
15
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
80
Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμΕΑ Δυτ. Μακεδονίας
4
Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης
8

Tα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ΑΣΕΠ στις αρχές Αυγούστου…


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ ! Αντί να απολύσουν αχρήστους δημοσίους υπαλλήλους πάνε τον κατώτατο μισθό στα 450 ευρώ! Έλεος αδίστακτοι, έλεος...

Aντί να απολύσουν άχρηστους κηφήνες από το Δημόσιο κάνουν συσκέψεις στο σπίτι του Σαμαρά για να μην απολυθούν άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι.Την ίδια ώρα πάνε τους κατώτατος μισθούς στα 450 ευρώ για να διατηρήσουν αλώβητο το κομματικό κράτος. Γράφει σχετικά Ρούλα Σαλούρου στο Capital.gr
Μια δύσκολη διαπραγμάτευση αναμένεται στο υπουργείο Εργασίας, με τους εκπροσώπους της Τρόικας να φέρονται αποφασισμένοι να απασφαλίσουν ακόμη και τη βόμβα της περαιτέρω μείωσης των κατώτατων μισθών στα επίπεδα των 450 ευρώ μικτά...


Η πληροφορία που κυκλοφορεί από τις αρχές της εβδομάδας στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη. Υπάρχουν μόνο «γενικόλογες» πληροφορίες που θέλουν, σε τεχνικό επίπεδο να έχει ήδη γίνει κρούση, ώστε να προετοιμαστεί η ελληνική πλευρά έναντι πιέσεων, ακόμη και για περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών, που σήμερα, μετά τις περικοπές του προηγούμενου Μνημονίου, έχουν οδηγηθεί στα 580 ευρώ μεικτά.

Το γεγονός δε, ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προετοιμάζει το οπλοστάσιό της προκειμένου να αντικρούσει τέτοιες πιέσεις, επιτείνει τις φήμες, ενώ προκαλεί εύλογη αγωνία σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστική, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, εχθές, σε τηλεοπτικές του παρεμβάσεις, ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στην Τρόικα στοιχεία που δεν θα επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, για την γνησιότητά τους και την ακρίβειά τους, τα οποία θα αποδεικνύουν το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ύφεση και την ανεργία. «Με όπλο αυτά τα στοιχεία και παρουσιάζοντας τις εναλλακτικές μας προτάσεις, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να εγκριθεί ένας άλλος δρόμος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτόν τον άλλο δρόμο, αναζητούν στο υπουργείο Εργασίας, που έχουν καταλήξει πως μέσα στο 2012 το μοναδιαίο κόστος εργασίας θα μειωθεί συνολικά 8,8%. Άλλο ένα 8% θα μειωθεί μέσα στο 2013, ενώ θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της τάξης του 0,3% με 0,5% το 2014. Έτσι, θα επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% μέχρι τα 2014, όπως προβλέπει το Μνημόνιο 2. 

Εδώ είναι που έρχονται οι πληροφορίες για περαιτέρω μειώσεις κατώτατων μισθών, κοντά στα 450 ευρώ μεικτά, που αντιστοιχούν σε 390 ευρώ «καθαρά», καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρόικα δεν δέχεται εκτιμήσεις για επίτευξη μελλοντικών στόχων και ζητά άμεσα και απτά μέτρα. 

Ένα σημαντικό πρόβλημα που θα κληθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αντιμετωπίσει, με επικεφαλής τον Γ. Βρούτση, είναι η δέσμευση του Μνημονίου 2 για νομοθετική ρύθμιση του θέματος καθορισμού των κατώτατων μισθών, μετά από διαπραγμάτευση και με τους κοινωνικούς εταίρους. 

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα έρχεται το κράτος να αποφασίζει για το ύψος των κατώτατων μισθών, όπως έκανε η κυβέρνηση Παπαδήμου με την πράξη  υπουργικού συμβουλίου, παρακάμπτοντας τη διαδικασία συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας. 

Ίσως, εκτιμούν κάποιοι που γνωρίζουν τον τρόπο διαπραγμάτευσης των Τροϊκανών, η λύση βρεθεί μέσα από την εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών, για παράδειγμα σε περιοχές που πλήττονται από ανεργία ή που συνορεύουν με βαλκανικές χώρες στις οποίες ισχύουν πιο ανταγωνιστικοί όροι (σε φορολογικό, εργασιακό και μισθολογικό επίπεδο). Την ιδέα ήδη, πρότεινε στο χθεσινό συνέδριο του Economist, o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. 

Η ιδέα δεν είναι καινούργια, έχει τεθεί αρκετές φορές από την Τρόικα κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου και μένει να ξεκαθαριστεί, τι εννοεί η Τρόικα όταν κάνει λόγο για ανταγωνιστικούς όρους με τις βαλκανικές χώρες και τι εννοεί η κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, όταν ρίχνει στο τραπέζι μια αντίστοιχη πρόταση, με την επισήμανση ότι θα υπάρχει σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων...



kourdistoportocali
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ , ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ‏

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΣ
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ




triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Δηλώσεις Σοκ του Χριστόφια: "Να φύγουν οι Έλληνες από την Κύπρο! Είμαι διεθνιστής και πρέπει οι Τουρκοκύπριοι να μείνουν!" ΒΙΝΤΕΟ


Ο Χριστόφιας ξαναχτυπά! Να φύγουν οι αδερφοί μας οι Έλληνες από την Κύπρο ζήτησε μεταξύ άλλων, σε διάγγελμα του προς το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θέλει μια πολυπολυτισμική Κύπρο ως κομμουνιστής και διεθνιστής που είναι, στην οποία θα είμαστε όλοι αφέντες... άσχετα αν κάποιοι στερούνται/θα στερηθούν τα σπίτια τους από τους συναγωνιστές του τούρκους απλούς άνθρωπους που αγωνίζονται!

 

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν να μην αποκρατικοποιηθεί η ΕΒΖ.




Την παρέμβαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού τους έργου, ώστε να αποτραπεί η πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε πολωνική εταιρεία με χαμηλό τίμημα, ζήτησαν οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι της ΕΒΖ.

 Το προεδρείο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων της ΕΒΖ συναντήθηκε σήμερα με τον Τέρενς Κουίκ, τον Κώστα Μαρκόπουλο και τη Μαρία Κόλλια από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα υπερασπιστούν απολύτως τα συμφέροντα της ΕΒΖ.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν ότι πρέπει "να αποτραπεί η ισοπεδωτική πώληση της ΕΒΖ, καθώς η προηγούμενη οικονομική χρονιά είχε κλείσει με κέρδη και η τρέχουσα προαλείφεται να κλείσει με πολύ πιο θεαματικά κέρδη παρά το βαρύ τόκο του 12% που έχει επιβάλλει η Αγροτική Τράπεζα στα δάνεια που εκχωρεί στην ΕΒΖ".
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - Μπόνους - πρόκληση 1000 ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής!




Ο Βύρων Πολύδωρας, πριν εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο της Βουλής, υπέγραψε εκλογικό επίδομα για τους υπαλλήλους της Βουλής το οποίο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ! Μάλιστα, κύκλοι της Βουλής «υπερασπίζονταν» την απόφαση λέγοντας ότι έγινε και … οικονομία καθώς το επίδομα ήταν στα 2.000 ευρώ και κόπηκε στο μισό!

Βέβαια, δύο οι εκλογικές αναμετρήσεις (6η Μαΐου, 17η Ιουνίου), δύο τα εκλογικά επιδόματα άρα πάλι στις 2.000 ευρώ ήρθαμε!

Από τη Βουλή ισχυρίζονται ότι το θέμα έχει «παγώσει» και δεν έχουν «προλάβει» να πάρουν τίποτα οι υπάλληλοι της Βουλής, ωστόσο μένει να φανεί κατά πόσο θα εφαρμοστεί και στην πράξη αυτό…

Μετά την …κατακραυγή που προκάλεσε η παροχή επιδόματος 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής ..σε μία κλειστή Βουλή, ο νέος Πρόεδρος κ. Β. Μειμαράκης προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην δoθεί το μετεκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής.


Star.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το αίσχος του Ασφαλιστικού Συστήματος!!!



Παραθέτω παρακάτω τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, προσπαθώντας να προσεγγίσω ένα θέμα, το οποίο αφορά την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αλλά συγχρόνως αναδεικνύει την προχειρότητα, την κοροιδία, τον εμπαιγμό, την εξαπάτηση και τέλος την ένταξη ενός “κοινωνικού αγαθού” στην εμπορία ελπίδος, στο στήσιμο του πελατειακού κράτους σε όλη του την “μεγαλοπρέπεια”, και όχι μόνον.

Η παροχή αυτού του “κοινωνικού αγαθού” απο μία κοινωνία στά μέλη της, προσδιορίζει ώς ένα βαθμό και τον “πολιτισμό” της, εξ ού και η ονομασία της ασφάλισης ώς κοινωνική ασφάλιση.

Ο όρος “ασφάλιση” ή “κοινωνική ασφάλιση” περιλαμβάνει έννοιες κρίσιμες για την ύπαρξη του ανθρώπου, την ίδρυση ανθρώπινων κοινωνιών και γενικά την προστασία της ίδιας της ζωής.
Αγγίζει όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε τομείς της καθημερινότητος, αλλά και σημαντικούς τομείς διαμόρφωσης του επιπέδου διαβίωσης του Έλληνα πολίτη.

Η ιδέα της κοινωνικής ασφάλισης είναι εξέλιξη των διαφόρων μορφών αλληλοβοήθειας των μελών μιάς κοινωνίας, και αυτό ώς μέτρο την χαρακτηρίζει.

Μελετώντας, και αντλώντας πληροφορίες, στο μέτρο του δυνατού, απο ειδικούς, δημόσιους φορείς, ασφαλισμένους, κτλ, διαπιστώνει κανείς ότι το ασφαλιστικο σύστημα της χώρας απο ιδρύσεώς του, “κατασκευάστηκε” και διαρθρώθηκε κατά τέτοιο τρόπο, όχι για να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες των υπο ασφάλιση εργαζομένων, αλλά για να εξευρεθεί τρόπος της κεφαλαιοποίησης ενός οικονομικού αντικειμένου, την δήθεν “ασφάλισης” και κατόπιν να “ληστεύουν” το προιόν της ασφάλισης, ώς κράτος, ώς κυβέρνηση, και να το διαθέτουν κατά το δοκούν, εν απουσία του ασφαλισμένου.

Αυτό το οικονομικό αντικείμενο εδημιουργείτο απο τίς οικονομικές καταβολές εργοδοτών-εργαζομένων και μόνον, και δια πληθώρας νόμων, το διαχειριζόταν η εκάστοτε κυβέρνηση, ερήμην των ασφαλισμένων ουσιαστικά, διότι τίς διοικήσεις των Ταμείων τίς διόριζαν οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Όταν δημιουργηθήκαν τα πρώτα ελλείματα στα Ταμεία, από κακές πολιτικές και διαχειριστικές επιλογές απο τίς διοικήσεις των, και των εκάστοτε κυβερνώντων, νομοθετήσαν την χρηματοδότηση των Ταμείων, και γενικά του Ασφαλιστικού συστήματος από πόρους του Δημόσιου προυπολογισμού κατ’αρχάς και κατά δεύτερον αποκρύψαν την αλήθεια απο τούς Ελληνες πολίτες με λογιστικά τεχνάσματα.
Μήπως απο την τσέπη τους τα έδιναν, σκορπούσαν τα χρήματα του δημοσίου ελέω πολιτικού συστήματος, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Όταν το πρόβλημα του “ασφαλιστικού” έγινε τεράστιο και ακανθώδες πολιτικά, ουδείς εκ των πολιτικών της μεταπολίτευσης ετόλμησε να το ακουμπήσει σοβαρά, διότι είχε “πολιτικό κόστος” η ανακοίνωση της αλήθειας, δηλ. ότι το Ελληνικό κράτος έφτασε σε σημείο να αδυνατεί να καλύψει το “ασφαλιστικό σύστημα” της χώρας.
Διότι τα χρήματα των Ταμείων τα έπαιρνε το κράτος άτοκα και κατόπιν χρηματοδοτούσε τον “ασθενή” με τα ίδια του τα χρήματα, και αυτό το ονόμαζαν χρηματοδότηση του κράτους πολιτική και κοινωνική προσφορά των “λαικών”, “φιλελεύθερων” και “σοσιαλιστικών κυβερνήσεων” της χώρας.

Τα ταμεία και η ίδρυσής των αποτελούσαν “παραχώρηση” του εκάστοτε κυβερνητικού σχηματισμού, δηλ. της εκάστοτε κυβέρνησης πρός τούς Ελληνες πολίτες, κατά καιρούς, και πολλά απο αυτά υπήρξαν και προνομιακοί “εκλογικοί” χώροι, παλαιοτέρων και νεοτέρων πολιτικών της Ελλάδος.

Χρησιμοποιηθήκαν ώς μέσα πίεσης και εκβιασμού των εργαζομένων, απο την “δήθεν” απώλεια των συντάξεών των, έως την απώλεια της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Όμως ας ξεκινήσουμε απο την αρχή, λέγοντας το ιστορικό της ίδρυσης των Ταμείων, επομένως και της ίδρυσης του σπαργανώδους ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Από τα υπομνήματα του Εργατικού Συνδέσμου Πάτρας στούς πολιτευτές του Νομού (08/09/1906), και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στην Βουλή, εμφανίζεται ότι οι εργαζόμενοι δούλευαν με μεροκάματα πείνας, συνήθως 14 ώρες την ημέρα, χωρίς κανένα “ασφαλιστικό” μέτρο, όπως η προστασία της υγείας των, και η προστασία απο ατυχήματα, επίσης η ανυπαρξία απαγόρευσης εργασίας σε παιδιά ανήλικα.

Η πρώτη χώρα στην οποία καθιερώθηκε η κοινωνική ασφάλιση ήταν η Γερμανία επί Βίσμαρκ. Τό 1833 υπεβλήθη στο Γερμανικό κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο υποχρεωτικής ασφάλισης ασθένειας και μητρότητος, το οποίο και έγινε αποδεκτό απο το Γερμανικό κοινοβούλιο.
Το 1834 το Γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο περί της υποχρεωτικής ασφάλισης κατά ατυχημάτων, κατά της αναπηρίας, και του γήρατος.

Η απήχηση των Γερμανικών νόμων ήταν τεράστια σε παγκόσμιο επίπεδο με αποτέλεσμα το 1911 καθιερώθηκε στην Αγγλία ένα σύστημα ασφάλισης.

Το Αγγλικό σύστημα γενικής κοινωνικής ασφάλισης, το γνωστό ώς Έκθεση Μπέβεριτζ (1942) συνάντησε ευρύτατη αποδοχή.

Στην Ελλάδα το πρώτο είδος κοινωνικής πρόνοιας εφαρμόστηκε από τον συνεταιρισμό Αμπελακίων (1788-1811), και περιελάμβανε δωρεάν προσφορά σιταριού, μισθοδοσία των ανικάνων για εργασία, και υποστήριξη νοσοκομείου και γηροκομείου στα υπερήφανα γηρατειά.
Ακολούθως το πρώτο Ταμείο δημιουργήθηκε στίς Σπέτσες για τούς ναυτικούς και ονομάστηκε “Κάσσα”. Η “Κάσσα” μισθοδοτούσε άνεργους και ανάπηρους ναυτικούς, όπως και τίς οικογένειες όσων έχαναν την ζωή των επάνω στο πλοίο.

Κατά τα άλλα τα πρώτα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία δημιουργηθήκαν στην Ελλάδα, δεν κάλυπταν εργαζομένους οι οποίοι είχαν ανάγκη, αλλά ομάδες τίς οποίες πολιτική τάξη της εποχής ήθελε να προσεταιρισθεί.

Έτσι αυτήν την περίοδο ιδρύονται ασφαλιστικοί φορείς για τα ορφανά του Στρατού (1853), και του Πολεμικού Ναυτικού (1856).

Το 1861 δημιουργήθηκε το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οι αγρότες παρέμεναν ανασφάλιστοι μέχρι το 1961, με τον Ν. 4169 ιδρύεται ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Από το 1950 με τον αναγκαστικό νόμο Ν. 1611/50 με πρωθυπουργούς τούς Ιωάννη Θεοτόκη (υπηρεσιακός πρωθυπουργός), Σοφοκλή Βενιζέλο, και Νικόλαο Πλαστήρα, τα Ασφαλιστικά ταμεία έχασαν το δικαίωμά τους να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στίς εμπορικές Τράπεζες και να κερδίζουν τούς τόκους των κεφαλαίων των αποθεματικών τους.

Αντί λοιπόν τα αποθεματικά των Ταμείων να αποτελούν πηγή εσόδων για τα Ταμεία έγιναν εύκολη λεία απο τίς κυβερνησεις με αποτέλεσμα να είναι έρμαια σε μεσάζοντες, επιχειρηματίες, Τραπεζίτες, χρηματιστές, και κάθε είδους “λαμόγιο” το οποίο κυκλοφορούσε ώς κομματάρχης του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

Οι απώλειες εσόδων των Ταμείων στο χρονικό διάστημα (1950-1982), απο αυτήν την “αναγκαστική” αλλαγή καθεστώτος, είναι έως σήμερα της τάξεως των 75 δισ, Ευρώ.

Ορισμένες διατάξεις του Ν. 1611/50 ισχύουν έως και σήμερα, όπως η υποχρέωση κατάθεσης των αποθεματικών και των διαθεσίμων των Ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσοι λήστεψαν τον πλούτο των Ταμείων με αυτόν τον τρόπο οφείλουν να επιστρέψουν τα κλεμμένα για λόγους ηθικής τάξης αλλά και για να ορθοποδήσουν τα Ταμεία μας.

Με τον Ν. 1266/82 επί κυβερνήσεως Α. Παπανδρέου και με υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον κ. Λ. Βερυβάκη καταργήται η απαίτηση αποκλειστικής διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων από την Νομισματική Επιτροπή και θεσμοθετείται η δυνατότητα των Ταμείων να επενδύουν σε σταθερούς τίτλους του Δημοσίου (ομόλογα και έντοκα γραμμάτια).

Αυτήν την εποχή θεσμοθετήθηκε η συμμετοχή του κράτους στην χρηματοδότηση των Ταμείων.

Τα σημερινά Ταμεία και οι διευθύνσεις τους είναι :

1. Ο.Γ.Α Γ` ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 56 ΑΘΗΝΑ 210-8239011, 210-3322417, 210-6000994
 
2. ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 8 ΑΘΗΝΑ

3. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ 30 6492000, 6492129

4. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΜΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)(ΑΝΩΤΑΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ) ΚΑΡΑΟΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 80 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18534 210-4142000,ΙΑΤΡΕΙΟ 4142166

5. ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ) ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 75 210 5294802
5294901

6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΜΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ )(ΑΣΟΕΕ) ΠΑΤΗΣΙΩΝ 76 - ΑΘΗΝΑ
210-8235118
7. ΤΕΑΠΑΠ ΔΕΗ Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. ΜΥΛΛΕΡΟΥ 13 - ΑΘΗΝΑ 104 36 210-5273849-53

8. ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Τ.Α.Α. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 34 - ΑΘΗΝΑ 106 80
210-3660937 -3660900

9. ΤΑΜΕΙΟ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ (ΤΑΠΕΠΑ) ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 82 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 185 32 210
4170750, 210 4173050, 210 417171610. ΕΥΔΑΠ ΩΡΩΠΟΥ 156 - ΓΑΛΑΤΣΙ 210-7495753-4-5

11. ΤΑΠ Ε.Τ.Ε ( Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.) Γ` ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 8, ΑΘΗΝΑ 104 32
210-5234184  , 210-5229310

12.(ΤΑΤΤΑ) ΕΤΑΠ ΜΜΕ Διαμαντοπούλου 10 – Ν. ΚΟΣΜΟΣ 117 43 210-524586613. ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ ΕΤΑΠ ΜΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 10 - Ν.ΚΟΣΜΟΣ 117 43
210-3243089  

14. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΕΔΟΕΑΠ) ΣΙΣΙΝΗ 18 & ΗΡΙΔΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 115 28 210-7264878
15. ΗΛΠΑΠ ( Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω ) ΑΘΗΝΑΣ 67– ΑΘΗΝΑ 105 52 210-8216505
16. ΤΥΠΕΤ (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 15 - ΑΘΗΝΑ 210-3349300,3349338

17. ΤΥ.ΔΚΥ ΟΠΑΔ ΗΠΕΙΡΟΥ 38 – ΑΘΗΝΑ 104 33 210-8809500   210-88095400
210-8809527

18. ΤΣΜΕΔΕ ( Ε.Τ.Α.Α.) ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 4 – ΑΘΗΝΑ 105 61 210-3740000, 3740266

19. ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 2 - ΠΑΤΗΣΙΩΝ 210-3806351,3806739

20. ΟΤΕ ( Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.) ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ 12-Ν.ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 151 23
210-8110528, 8110530,8110533

21. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 15 – ΑΘΗΝΑ 106 79 210-3688202 -
3688215

22. ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΦΟΙΤΗΤΕΣ) ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 136 210-9201141,
9201647

23. ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΤΠΔΠ) Ε.Τ.Α.Α. ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 47 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
185 35 210-4175470

24. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ( Ε.Τ.Α.Α.) ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 106 82 ΑΘΗΝΑ 210-3833036,
3822452

25. ΥΕΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΚΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
210-4115727
26. (ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ) Ε.Τ.Α.Α. ΗΠΕΙΡΟΥ 64, ΑΘΗΝΑ 104 39
210-8811337
27. ΤΑΥΣΙΤ Μ.Μ.Ε. ΕΤΑΠ ΜΜΕ ΧΡ. ΛΑΔΑ 2 – ΑΘΗΝΑ 105 61 210-3240153,
3225730, 3233035

28. Ο.Α.Ε.Ε. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 22, ΑΘΗΝΑ 210-5248336, 5247182, 5247401
29. ΠΙΣΤΕΩΣ (Τ.Α.Α.Π.Τ.Π.Γ.Α.Ε) ΤΑΥΤΕΚΩ ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 6-8-10 - ΑΘΗΝΑ
210-3380400
30. ΤΣΑΥ ( Ε.Τ.Α.Α.) ΑΧΑΡΝΩΝ 27 - ΑΘΗΝΑ 104 39
210-8831777-8229274-8835604

31. ΗΣΑΠ (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.) ΑΘΗΝΑΣ 67 - ΑΘΗΝΑ 105 52 210 4179796,210
4174012

32. Ι.Κ.Α. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 181 210-3450560-490 ΑΘΗΝΑ.








http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=51281&type=1&kata=0
Διαβάστε περισσότερα » »