Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιά με τσουχτερές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Έρχονται αυξήσεις από την 1η Μαΐου στα τιμολόγια της ΔΕΗ και απελευθέρωση τιμών από 1ης Ιουλίου. Διαβάστε τι προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου
Χαμηλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου και απελευθέρωση των τιμών από 1ης Ιουλίου ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου , μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με τη σχετική Κοινοτική Οδηγία τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται την 1η Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.
"Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με την προσαρμογή των τιμολογίων από 1ης Ιανουαρίου και ακολουθεί το επόμενο βήμα την 1η Μαΐου. Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, θα έλεγα μάλλον χαμηλό γιατί έχουμε πετύχει να γίνει ομαλά η μετάβαση προς την απελευθέρωση. Η ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη τη γνώμη της ΡΑΕ. Με τη γνώμη της ΡΑΕ πιστεύω ότι θα υπάρξει ισορροπία, ώστε οι καταναλωτές να είναι ικανοποιημένοι και οι τιμές να αντανακλούν το κόστος παραγωγής", πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες υδρογονανθράκων, τονίζοντας ότι "αξιολογούμε τα ευρήματα των σεισμικών ερευνών για να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για τα εγχώρια κοιτάσματα και να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα για την αξιοποίησή τους σε μεγάλη κλίμακα, αν επιβεβαιωθούν τα πρώτα στοιχεία".
Τέλος, αναφερόμενος στις ενεργειακές διασυνδέσεις έκανε λόγο για μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα, που είναι ζωτικό κομμάτι των εμπορικών και ναυτικών δρόμων που ενώνουν την Ανατολή με τη Δύση να επεκτείνει τον ρόλο της στην ενέργεια.
"Βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση. Υλοποιούμε όσα χρειάζονται για να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα αυτά με τον καλύτερο τρόπο και δρομολογούνται ενεργειακά σχέδια που πριν από μερικά χρόνια έμοιαζαν πολύ μακρινά", κατέληξε ο υφυπουργός αναφερόμενος ειδικότερα στην υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ, την κύρωση του μνημονίου κατανόησης για τον αγωγό IGI (Ελλάδα- Ιταλία) που εξακολουθεί να αποτελεί έργο ενδιαφέροντος για ΕΕ, κ.α.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Ιράν

Σεισμός - τέρας ταρακούνησε στις 13:44 (ώρα Ελλάδος) το Ιράν στα σύνορα με το Πακιστάν.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 73 χιλιομέτρων.
Ωστόσο, η σεισμολογική υπηρεσία της χώρας υποστηρίζει πως ο Εγκέλαδος ήταν μεγέθους 7,5 της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος μόνο 18 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός ταρακούνησε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έγινε αισθητός στην περιοχή του Κόλπου και στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Σύμφωνα με το Reuterts μαρτυρίες αναφέρουν πως τα ψηλά κτίρια στο Νέο Δελχί ταλαντεύτηκαν και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν έντρομοι στους δρόμους.
Να σημειώσουμε πως μόλις λίγες ημέρες πριν, στις 9 Απριλίου, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ. Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 800 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το νότιο Ιράν πριν από μία εβδομάδα.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα LIDL διαφημίζουν την… Βόρεια Κύπρο. Τρέξτε να ψωνίζεται από τα κολομάγαζα τους.

Η Γερμανική αλυσίδα υπεραγορών LIDL, διαφημίζει τα κατεχόμενα ως τουριστικό προορισμό. 

Σε διαφημιστικά φυλλάδια της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ LIDL που διανέμονται στις υπεραγορές της στην Γερμανία διαφημίζεται ως προορισμός διακοπών η κατεχόμενη Κύπρος.


Μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο αρκεί για να δεις  στην ιστοσελίδα της LIDL στην Γερμανία, ότι μπορείς να βρεις προσφορές του ταξιδιωτικού γραφείου της LIDL, το οποίο λειτουργεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας με το ίδιο λογότυπο, για διακοπές στην «βόρεια Κύπρο», με πτήσεις προς την Αττάλεια και ακολούθως προς το παράνομο αεροδρόμιο του Ερκάν.

http://ixnos.blogspot.gr/ 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

LET’S DO IT ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχοντας ενεργά για δεύτερη φορά στην περιβαλλοντική δράση «Lets do it Greece» διοργάνωσε μαζί με ομάδες εθελοντών, μαθητές και πολιτιστικούς φορείς, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκστρατεία καθαριότητας και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρους του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαϊδας.
Με το μήνυμα «όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τη γη καθαρή» οι συμμετέχοντες απλώθηκαν σε όλο το χώρο, μαζεύοντας τα σκουπίδια, ενώ τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα για τη συμμετοχή τους, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή, όπως τόνισαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Απόστολος Καλαϊτζόπουλος και  η πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.
Πρωταγωνιστές της δράσης ήταν οι «Καϊλαρίστας», με την ενεργό συμμετοχή των συλλόγων Μικρασιατών, Θρακικής Εστίας Εορδαίας, Κρητών και Φίλων Κρήτης Εορδαίας, Κινηματογραφικής Ομάδας Πτολεμαϊδας, Θεατρικής Αναζήτησης και του 8ου και 10υ Δημοτικών Σχολείων Πτολεμαϊδας.
Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές τοπικές κοινότητες με τον συντονισμό των αντιδημάρχων Γιώργου Βασιλειάδη και Ισαάκ Τσολακίδη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής συνεχίζουν τις προβολές σε ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα Philharmonie του Βερολίνου με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου: την καλύτερη ορχήστρα του κόσμου.
Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 20.45 η Φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου θα ερμηνεύσει την 6η Συμφωνία «Ποιμενική» του L.v.Beethoven, το Διπλό κοντσέρτο για όμποε, άρπα και ορχήστρα εγχόρδων του W.Lutoslawki καθώς και το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του H.Dutilleux με σολίστα τον διεθνούς φήμης Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο.
Ο Beethoven περιέγραψε την 6η Συμφωνία του περισσότερο ως « μια έκφραση συναισθήματος παρά ζωγραφική», ακόμη και αν η Ποιμενική Συμφωνία χρονολογείται νωρίτερα από την καθιέρωση απόλυτης και προγραμματικής μουσικής. Ο ίδιος ο Beethoven ονοματίζει τα μέρη της Συμφωνίας θέλοντας να περιγράψει μουσικά μια μέρα στην εξοχή, από την ανατολή μέχρι τη δύση: μια σκηνή στο ρυάκι, η χαρούμενη συνάντηση των βοσκών, τα συναισθήματα μετά την καταιγίδα, η θύελλα.
Ο Λεωνίδας Καβάκος δεν χρειάζεται συστάσεις. Γεννημένος στην Αθήνα από μουσική οικογένεια, ξεκίνησε να σπουδάζει βιολί στα 5 του χρόνια. Στα 18 του, όντας ο μικρότερος διαγωνιζόμενος, κέρδισε το 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Sibelius, ερμηνεύοντας με υποδειγματικό τρόπο το Κοντσέρτο για βιολί του Sibelius, και κερδίζοντας τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση. Με την αναλυτική του ανίχνευση και προσέγγιση, σε συνδυασμό με την σπάνιά του δεξιοτεχνία, ο Λεωνίδας Καβάκος εμβαθύνει σε σπουδαία κοντσέρτα του 19ου και 20ου αιώνα, τα οποία είναι και οι στυλοβάτες της καριέρας του. Ένα από αυτά είναι και το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα L'Arbre des songes (Το δέντρο των ονείρων) του Henri Dutilleux, το οποίο θα ερμηνεύσει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου

Πριν τη μετάδοση της συναυλίας θα υπάρξει ολιγόλεπτη εισαγωγή στα έργα που θα ακουστούν από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη
Πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα των επόμενων μεταδόσεων στην ιστοσελίδα του Ωδείου vdo.weebly.com

Η Είσοδος στις μεταδόσεις είναι ελεύθερη.
 
Χορηγός ήχου: Μουσικός οίκος Μαγικός Αυλός
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΑΝΟΥ

Με μια σημαντική επιτυχία για το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας και την πόλη μας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου ο 36ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου του Σωματείου ΦΙΛΩΝΑΣ, που διοργανώθηκε στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών. Συγκεκριμένα, ο σπουδαστής πιάνου του ΒΔΩΠ Παναγιώτης Πεϊτσίνης (τάξη πιάνου κας Σοφίας Μουρατίδου) κέρδισε το Β’ Βραβείο στην Γ’ Κατηγορία (που περιλαμβάνει τους μαθητές της Ανωτέρας Τάξης, παραδοσιακά η πιο δύσκολη και με το υψηλότερο επίπεδο συναγωνισμού). Ενδεικτικό της επιτυχίας είναι το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Πεϊτσίνης ήταν ο μικρότερος διαγωνιζόμενος στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η επιτυχία αυτή έρχεται να καταδείξει το υψηλό επίπεδο των σπουδών που παρέχει στους σπουδαστές του το ΒΔΩΠ και είναι μια απάντηση σε όσους επιθυμούν ή προσδοκούν τη συρρίκνωση ή την υποβάθμισή του. Με τη σωστή οργάνωση των εκπαιδευτικών ζητημάτων, με την υψηλή κατάρτιση των καθηγητών και με συστηματική δουλειά σε όλα τα επίπεδα, το ΒΔΩΠ παραμένει ο μοναδικός φορέας σοβαρών μουσικών σπουδών στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Η πρόεδρος, το ΔΣ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και οι καθηγητές του Ωδείου, συγχαίρουν τον Παναγιώτη Πεϊτσίνη για την προσωπική του διάκριση αυτή που συγχρόνως τιμά το Ωδείο και την πόλη μας.

Η Προεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου
Λάζαρος Τσαβδαρίδης


Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαίδα: Αναπτυξιακό συνέδριο Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

Με τον χαιρετισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης άνοιξαν σήμερα στις 9.30 το πρωί οι εργασίες του Αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την προγραμματική περίοδο 2014- 2020- σύμφωνο εταιρικής σχέσης - στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαίδα. Οι εισηγητές θα αναφερθούν μεταξύ άλλων στις κατευθύνσεις της Εθνικής Αναπτυξιακής στρατηγικής κατά τη νέα προγραμματική περίοδο  2012- 2020 και στους τομείς που συνδέονται με την έρευνα, την καινοτομία την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα τον πρωτογενή τομέα, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού το χρηματοδοτικό πλαίσιο.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης εργασίας με θέμα « Στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης» τονίστηκε η ανάγκη ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η σύνδεση τους με τις νέες τεχνολογίες ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που διαμορφώνονται στον Ευρωπαϊκό χώρο. Δράσεις σχετικά με την ενέργεια, το περιβάλλον, την γούνα, τον κρόκο, τον τουρισμό μπορούν να λειτουργήσουν ως πυλώνες για την ανάπτυξη και εξέλιξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Στις 17 του μήνα δικάζονται δύο Ελληνίδες που δεν καταθέτουν τα όπλα !

Στις 17 του μηνα λαμβανει χωρα στην Ευελπιδων η δικη των κ.Tanya Geritsidou και Olga G. Yeritsidou (αρ.πινακιου 10)για αντισταση κατα της αρχης στην προσπαθεια τους να παρακολουθησουν την παρελαση της 28 ης Οκτωβριου.

για οσους θυμαστε μια χουφτα γυναικες ημασταν εκει για συμπαρασταση και στην Γαδα σε καθηστικη διαμαρτυρια..

οποιος-α νωθει και μπορει,προσωπικα Η' κινηματικα θα ηταν ευχης εργο να συμπαρασταθει με την παρουσια του κατα την διαρκεια της δικης.
ΟΛΟΙ μαζι ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Διορθώνουν την "γκάφα" με τους 18άρηδες

 Λύση στην «γκάφα» που έχει προκύψει με τη φορολογία των 18άρηδων ακομη και στην περίπτωση που έχουν ετήσιο εισόδημα 1 ευρώ από τόκους καταθέσεων ενώ είναι συνδικαιούχοι με τους γονείς τους έχει βρει το υπουργείο Οικονομικών και ετοιμάζεται να την καταθέσει στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, όσοι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών είναι προστατεύομενα τέκνα (φοιτητές, φαντάροι κτλ.) δεν θα υποχρεωθούν εφέτος να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Ακόμη και αν έχουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους θα το δηλώσουν οι γονείς τους και αυτοί θα εξαιρεθούν της φορολογίας.
 
Τι ισχύει σήμερα
- Όσοι έγιναν 18 ετών έως 31/12/2012 ακόμη και αν είναι μαθητές Λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση είτε έχουν εισόδημα είτε όχι. Μάλιστα, αν το παιδί έχει ετήσιο εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) πάνω από 2.900 € παύει να είναι προστατευόμενο μέλος της οικογένειας.
Σύμφωνα με το φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε αρχές Ιανουαρίου 2013 οι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία για να λάβουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Θα υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα taxisnet.gr για κωδικούς πρόσβασης υποβολής δήλωσης. Ομως, θα πρέπει να πάνε ξανά στην εφορία αυτή τη φορά για να παραλάβουν κλειδάριθμο και να υποβάλλουν έως 30 Ιουνίου ηλεκτρονικά τη δήλωση
 
Η αλλαγή που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών
- Δεν θα υποβάλλουν φορολογική δήλωση όσοι είναι πάνω από 18 ετών και είναι προστατευόμενα τέκνα
- Δεν θα υποβάλλουν δήλωση τα προστατευόμενα τέκνα έστω και αν έχουν στο όνομά τους περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, ακίνητα κτλ.)
- Το τεκμήριο των παιδιών θα το επιβαρύνεται ο γονιός. Βασική προϋπόθεση όμως για να μην πληρώσει πρόσθετη φορολογία ο γονιός είναι να καλύπτει με τα πραγματικά του εισόδηματα τα τεκμαρτά.
 
 
Μεγάλο αγκάθι στην όλη διαδικασία αποτελούν τα εισοδήματα που φορολογούνται αυτοτελώς ή φορολογούνται στην πηγή με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης και από εφέτος είναι υ υποχρεωτικό να δηλωθούν σε κάθε περίπτωση στον κωδικό 659-660 της φορολογικής δήλωσης. Σε αυτή την περίπτωση εντάσσονται και οι τόκοι καταθέσεων που στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς έχουν δηλώσει στην τράπεζα ως συνδικαιούχα μέλη τα παιδιά τους.
 
Τι ισχύει σήμερα
- Εάν υπάρχει εισόδημα έστω και 1 € από τόκους καταθέσεων θεωρείται εισόδημα και επιβαρύνεται ο νέος φορολογούμενος με τεκμήριο διαβίωσης
- Για ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 € θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει ο 18άρης αποδείξεις 750 € (3.000 Χ 25%)
- Εάν δεν έχει συγκεντρώσει αποδείξεις θα πληρώσει φόρο 10% επί των αποδείξεων που λείπουν
 
Η αλλαγή που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών
 
Στην περίπτωση που το ετήσιο εισόδημα από τόκους καταθέσεων δεν ξεπερνά τις 3.000 € δεν θα επιβαρύνεται ο 18αρης με το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 €. Ουσιαστικά δηλαδή θα παραμείνει αφορολόγητος και θα συνεχίσει να είναι προστατευόμενο τέκνο.
Ωστόσο, φοιτητές που έχουν ετήσιο εισόδημα από εργασία έστω και 10 € ετησίως θα επιβαρύνονται με ελάχιστο τεκμήριο 3.000 € με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Τι σημαίνει για τον γονιό να σταματήσει το παιδί να θεωρείται προστατευόμενο μέλος; Κινδυνεύει να «χάσει» το οικογενειακό επίδομα, ενώ θα χάσει για εφέτος το αφορολόγητο των 2.000 € για κάθε παιδί που δεν θα είναι πλέον προστατευόμενο μέλος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκρήξεις στη Βοστόνη: Τρεις νεκροί – 144 τραυματίες

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί-ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο παιδί- από τις φονικές εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου στη . Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τουλάχιστον 144 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οκτώ παιδιά. Συναγερμός έχει σημάνει σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον για το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων. Ποια σενάρια εξετάζουν οι Αρχές.
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, από τους 144 τραυματίες, τουλάχιστον 17 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι 25 σε σοβαρή, ενώ οκτώ από τους τραυματίες είναι παιδιά. Παράλληλα, τουλάχιστον 10 τραυματίες υπέστησαν ακρωτηριασμούς σύμφωνα με ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας.
Στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης η λίστα των τραυματιών περιλαμβάνει ένα αγόρι 2 ετών με τραύμα στο κεφάλι, ένα κορίτσι 9 ετών με τραύμα στο πόδι και έξι άλλα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών. Αντιστοίχως στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, οι 29 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί φέρουν από κοψίματα και μώλωπες μέχρι σοβαρά τραύματα από θραύσματα. Χειρουργοί δήλωσαν πως μέχρι χθες το βράδυ είχαν πραγματοποιήσει αριθμό ακρωτηριασμών.
Το FBI κάνει λόγο για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια και οι ερευνητές μελετούν βίντεο και φωτογραφίες από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης αναζητώντας στοιχεία για να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται για τις δύο βόμβες. «Είναι μια εγκληματολογική έρευνα και είναι εν δυνάμει μια τρομοκρατική έρευνα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντελοριέ του FBI σε συνέντευξη Τύπου, ενώ αρνήθηκε να επεκταθεί όσον αφορά τα πρώτα ευρήματα ή την κατεύθυνση των ερευνών.
Μαζί με τις υπό επεξεργασία εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το FBI εξετάζει αρχεία κλήσεων από πύργους κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, ώστε να απομονώσει ίχνη κλήσεων γύρω από την πλατεία Κόπλεϊ τη στιγμή των εκρήξεων, σύμφωνα με ομοσπονδιακό αστυνομικό.
Οι ερευνητές προειδοποίησαν την αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή για έναν «σκουρόχρωμο ή μαύρο άνδρα» με πιθανότατα ξενική προφορά, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την επίθεση, όπως μετέδωσε το CNN. Ο άνδρας εθεάθη με μαύρο σακίδιο πλάτης και αθλητικό μπλουζάκι να προσπαθεί να εισέλθει στην αποκλεισμένη περιοχή περίπου πέντε λεπτά πριν από την πρώτη έκρηξη, αναφέρουν οι ερευνητές.
Ακόμη, τόνισαν ότι ένας Σαουδάραβας με τραύμα στο πόδι διακομίστηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο, καθώς φέρεται ως ύποπτος για σύνδεση με τις βομβιστικές επιθέσεις. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσουν αυτή τη στιγμή και δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με αξιωματούχο.
Οπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, οι βόμβες ήταν γεμάτες με καρφιά και λεπίδες οι οποίες τοποθετήθηκαν -πιθανότατα σε κάδους απορριμμάτων- είχαν καρφιά και λεπίδες ώστε να προκαλέσουν τον θάνατο όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων.
Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις 14.50 το απόγευμα, περισσότερες από δύο ώρες αφότου πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο πρώτος από τους 27.000 δρομείς που συμμετείχαν στο μαραθώνιο.
Σκηνές χάους και τρόμου ακολούθησαν τις δύο εκρήξεις στο δρόμο του μαραθωνίου Boylston, κοντά στη γραμμή τερματισμού, ενώ η πλατεία Copley γέμισε καπνό.
Μια τρίτη έκρηξη σημειώθηκε αργότερα στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η Ρέιτσελ Ντέι, εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.
Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα από το σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου, νωρίτερα, έδειξαν τη σύγχυση και τον πανικό που προκλήθηκε στο σημείο, αλλά και τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Ματωμένοι πολίτες είχαν πέσει στο έδαφος από το ωστικό κύμα της έκρηξης και δέχονταν τις πρώτες βοήθειες των διασωστών.
Μετά τις φονικές εκρήξεις, οι Αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας να δημιουργεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την περιοχή, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στην Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον υπό το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.
Δύο σενάρια για τους δράστες εξετάζουν οι ερευνητές
Τουλάχιστον δύο, ουσιαστικά, αντιφατικές θεωρίες, για το ποιοι ενδέχεται να κρύωονται πίσω από το μακελειό στη Βοστόνη, εξετάζουν οι ερευνητές, όπως δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Κατά τη μία θεωρία, που βασίζεται εν μέρει στην χρονική συγκυρία των επιθέσεων, πιθανώς πίσω από την επίθεση να βρίσκονται εγχώριοι δεξιοί εξτρεμιστές, όπως αντικυβερνητικοί ή ακτιβιστές κατά της φορολογιας, καθώς την ημέρα των επιθέσεων κατατίθενται οι φορολογικές δηλώσεις και είναι η Ημέρα των Πατριωτών, οπότε και διεξάγεται παραδοσιακά ο .
Μία από τις κύριες εναλλακτικές θεωρίες, η οποία επιδοκιμάστηκε από ανώτατο αξιωματούχο στο Reuters, είναι ότι οι δράστες πιθανότατα να έχουν ένα είδος σύνδεσης, είτε απευθείας, είτε χαλαρότερα, με ισλαμιστές μαχητές.
Το βασικό στοιχείο υπέρ αυτής της θεωρίας, όπως λένε οι αξιωματούχοι, συνίσταται στις ομοιότητες ανάμεσα στα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για τις επιθέσεις- πχ δύο ταυτόχρονες εκρήξεις σε κοντινή από΄σταση η μία με την άλλη κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης υψηλού προφίλ- με τα πρότυπα επιθέσεων που προτείνει το περιοδικό Inspire.
Το Inspire είναι μια έκδοση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από την οργάνωση Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, με έδρα την Υεμένη.
Το περιοδικό δημοσιεύει στην αγγλική γλώσσα παραινέσεις προς επίδοξους δυτικούς τζιχαντιστές να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με ό,τι μέσο διαθέτουν, ακόμη και το πιο ταπεινό. Το Inspire δημοσίευσε επίσης πρόσφατα ένα μακροσκελές ένθετο με λεπτομερείς οδηγίες για την πραγματοποίηση επιθέσεων και την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν Ελληνες τραυματίες – Καλά στην υγεία τους οι αθλητές

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες πληροφορίες για Έλληνα τραυματία από τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης διαβεβαιώνει ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος.

Δεν υπάρχουν Ελληνες τραυματίες - Καλά στην υγεία τους οι αθλητές
Η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και το Γενικό Προξενείο στη Βοστόνη βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις τοπικές αρχές στη Μασαχουσέτη για να διερευνήσουν κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν Έλληνες τραυματίες.
«Από την πρώτη στιγμή, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, τόσο με τις τοπικές αρχές, όσο και με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πρώτα απ’ όλα, θελήσαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και στη συνέχεια να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο αν υπάρχει Έλληνας πολίτης ή άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στους τραυματίες».
Ο Έλληνας πρόξενος στη Βοστόνη, Ηλίας Φωτόπουλος, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της πόλης και με το Μητροπολίτη Μεθόδιο και δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ή πληροφορία για Έλληνα τραυματία.
Ο κ. Φωτόπουλος, όπως και ο κ. Παναγόπουλος, τόνισαν επίσης ότι όλοι οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο είναι καλά και βρίσκονταν μακριά από το σημείο των εκρήξεων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι και στέλνουμε τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά μας σε όλους όσοι ήταν εκεί. Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς πως ένα ιστορικό γεγονός όπως ο Μαραθώνιος της Βοστόνης βρέθηκε στο στόχαστρο της τρομοκρατίας».
Ο αποτροπιασμός ενισχύεται εάν αναλογιστεί κανείς πως ο Μαραθώνιος της Βοστώνης είναι από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους στον κόσμο. Ενδεικτικά, φέτος συμμετείχαν σε αυτόν περίπου 28.000 δρομείς, ενώ ο αριθμός των θεατών παραδοσιακά κάθε χρόνο προσεγγίζει τους 500.000.

Πηγές: CNN, Reuters, BBC, megatv
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Φλώρινα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:30 το πρωί, στη Δυτική Μακεδονία.
Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Φλώρινα
Το ακριβές επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16χλμ. βορειοανατολικά της Φλώρινας, και 2χλμ. δυτικά του χωριού Μελίτη.
Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 2χλμ.
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Ως πότε θα έχουμε πανεπιστήμια υπόδουλα στην αναρχία;

patraΓράφει ο Μάριος Μπρούσκος-Στυλιανόπουλος
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ΤΕΙ της Πάτρας, είναι σκόπιμο να διερευνήσουμε εμβριθώς τον τομέα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης, είναι καθοριστικής σημασίας να εξετάσουμε που έχουμε σφάλλει ως κοινωνία και μολονότι διαρκώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ανάλογα φαινόμενα, γιατί δεν ενεργοποιούμαστε για να τα εξαλείψουμε.
Αρχικά, εκτιμώ πως κυρίαρχο ρόλο στην πανεπιστημιακή παρακμή διαδραματίζουν οι φοιτητικές παρατάξεις. Υπήρξα ενεργό και επιτυχημένο στέλεχος αυτών και μπορώ με βεβαιότητα να ισχυριστώ πως αντί να βελτιώσουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων τελικά τη δυσχεραίνουν. Αυτό συμβαίνει διότι οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν κομματικό φορέα. Δεν είναι αυτόβουλα όργανα που δρουν υπέρ του φοιτητικού συμφέροντος, αλλά αντιθέτως είναι κομματικά μορφώματα τα οποία υφίστανται αποκλειστικά για να αλιεύουν στρατιές μελλοντικών ψηφοφόρων, οι οποίες θα ενισχύσουν το πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Και εδώ έγκειται το μείζον σφάλμα. Με τη συμμετοχή των κομμάτων στα πανεπιστήμια αλλοιώνεται δραματικά ο ρόλος του πανεπιστημίου στην κοινωνία και ο γνωστικός του προσανατολισμός μετασχηματίζεται σε εκτροφείο κομματικών καί συνδικαλιστικών συντεχνιών.
Ενώ ο ρόλος του πανεπιστημίου είναι να παράγει γνώση, να συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια των μελών της κοινωνίας, όπως και να συνεισφέρει στην αξιοποίηση της γνώσεως στον τομέα της παραγωγής, τελικά καταλήγει να είναι ο στυλοβάτης της πολιτικής ακαμψίας καί σηψαιμίας. Ως εκ τούτου, οι φοιτητές κυριολεκτικά εξανδραποδίζονται. Σταδιακά χάνουν την ιδιότητά τους, συμπαρασύρονται στην κομματική αρένα της χυδαιότητας καί της αντιπαραθέσεως καί είναι θέμα χρόνου να μετατραπούν σε ανέγνωμα πειθήνια του εκάστοτε ʽʼφοιτητοπατέραʼʼ. Θυσιάζουν τις ατομικές τους φιλοδοξίες για ένα ρουσφέτι, αποκτούν θολή κρίση, γίνονται αμβλυδερκείς ως προς κάθε θέαση της πραγματικότητας καί τελικά όσοι αποφοιτήσουν αποκτούν ένα πτυχίο άνευ αντικρίσματος.
Μία άλλη καθοριστική παράμετρος της πανεπιστημιακής υστερήσεως είναι η μη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις σχολές. Εκτιμώ ότι ελλείψει του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή της αγοράς, οι φοιτητές δεν αποκτούν επαρκή γνώση της πραγματικότητας. Αντιθέτως, αναλώνονται σε ένα πλήθος θεωρητικών προσεγγίσεων, πολλές από τις οποίες συχνά είναι αποστεωμένες και ουδεμία χρησιμότητα έχουν. Με τον τρόπο αυτό, οι περισσότεροι φοιτητές δεν εγκλιματίζονται στη σύγχρονη κοινωνία. Η διαδικασία της κοινωνικοποιήσεως, η οποία υποτίθεται πως έχει πυροδοτηθεί από το σχολείο, όχι μόνο δεν προωθείται προς ολοκλήρωση, αλλά αναστέλλεται και επομένως οι φοιτητές θεωρούν πως ακόμη βρίσκονται στο σχολείο. Αυτό είναι αρνητικό, διότι στο σχολείο ήταν ανήλικοι καί για τα ατοπήματά τους μπορούσαν αναζητήσουν θαλπωρή στους γονείς τους, ενώ τώρα είναι ενήλικες που καλούνται να εκπαιδευτούν για να υπηρετήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας. Πως μπορεί να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο όταν δεν υπάρχουν εκείνα τα κρίσιμα εφαλτήρια που θα τους ενεργοποιήσουν; Πως θα συμβεί κάτι τέτοιο όταν οι πνευματικοί ταγοί της κοινωνίας πρόσκεινται σε κομματικά συμφέροντα και βρίσκονται σε ιδεολογική νέκρωση; Η απάντηση είναι απλή. Δε μπορεί να συμβεί. Και το χειρότερο είναι ότι πολλοί φοιτητές γίνονται ευάλωτοι σε κάθε ενέργεια που περικλείει ψευτοεπαναστατικά στοιχεία, οπότε η κατάλυση θεσμών καί η διάπραξη αξιόποινων πράξεων βρίσκεται προ των πυλών.
Η κατάσταση, όμως, είναι ακόμη πιο σύνθετη. Για το κατάντημα των ελληνικών πανεπιστημίων και την έλλειψη διαγωγής των φοιτητών δεν ευθύνονται αποκλειστικά η απουσία του ιδιωτικού τομέα καί οι παρατάξεις. Μία μεταβλητή που κυριολεκτικά συνέδραμε στην σταδιακή αποσάρθρωση του θεσμού της εκπαιδεύσεως είναι το πανεπιστημιακό άσυλο. Αυτή η γελοία ʽʼκαινοτομίαʼʼ συνετέλεσε στο να μεταμορφώσει τις σχολές σε πυρήνα υποθάλψεως κοινωνικών ταραξιών. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν υποβάθμισε μόνο τις σχολές από πλευράς αισθητικής (είναι φρικτό να βλέπει κανείς πανό που να υμνούν το Στάλιν ή την απαξίωση της κοινωνίας),αλλά και από πλευράς λειτουργικότητας καί ουσιαστικής επιρροής. Έτσι, τα ελληνικά πανεπιστήμια απώλεσαν την αίγλη τους. Από εκκολαπτήρες επιστημόνων έγιναν εκκολαπτήρες ψηφοφόρων. Αυθάδεια καί η παρανομία άρχισαν να θεωρούνται ως προοδευτισμός καΙ οι χωματερές έκαναν την εμφάνισή τους εντός των αιθουσών. Βέβαια, όλα αυτά υποκρύπτουν έλλειμμα κρατικής βουλήσεως καί συλλογική αδιαφορία.
Το ερώτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι κατά πόσο επιθυμούμε να υπάρξει αλλαγή. Έως πότε θα διακατεχόμαστε από ιδεοληψίες περί του ʽʼκακούʼʼ κεφαλαίου; Έως πότε οι Έλληνες φοιτητές θα θεωρούν, όχι όλοι, την αγορά ως κάτι το κακό καί το κράτος ως κάτι το ανυπόφορο; Πότε θα επιβληθούν νόμοι καί οργάνωση; Έως πότε θα είμαστε υπόδουλοι στην αναρχία; Είναι καιρός να εφαρμοστούν ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις καί αυτό για να συμβεί απαιτείται γρανιτώδης πολιτική βούληση. Αν σήμερα οι φοιτητές μας κρατούν ομήρους καθηγητές και βανδαλίζουν τη δημόσια περιουσία, αύριο τι θα κάνουν; Η τύχη ενός έθνους που αναθρέφει τέτοιους πολίτες, μόνο καταδικασμένη μπορεί να είναι.

rizopoulospost
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι αρνήθηκε να σχολιάσει τις θέσεις του Αλί Αχμέτι

«Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του»

Απρίλιος 15, 2013.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, αρνήθηκε σήμερα, να σχολιάσει τις θέσεις του Αλί Αχμέτι,  προέδρου του αλβανικού κόμματος –DUI, ο οποίος έγραψε ότι είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του DUI είχε δημοσιεύσει σε άρθρο τις απόψεις του για την πορεία των Σκοπίων.

Ο Γκρούεφσκι δήλωσε απλά ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει τις απόψεις του.
«Όλοι μπορούν να πουν τη γνώμη τους μέσα σε ένα άρθρο, ο Αλί Αχμέτι, ο Γκεοργκιέφσκι, ο Τσερβένκοφσκι και οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας. Αλλά έχω και εγώ το δικαίωμα στην άποψή μου, έχω υποχρέωση προς τους πολίτες της χώρας, όχι να τους επιβάλλω τη θέση, αλλά να ζητήσω την άποψή τους με ένα δημοψήφισμα», είπε ο Γκρούεφσκι προσθέτοντας ότι δεν έχει σκοπό να εμποδίσει στον καθένα να εκφράζει τις απόψεις του.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ίδρυσε τη "Συμφωνία για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Νέο πολιτικό κόμμα ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Θέτει ως στόχο την ίδρυση της 4ης Ελληνικής Δημοκρατίας (Vid)
"Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ", τόνισε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνοντας την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.).

Ίδρυση κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο από allthewebnews

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο με 1.200 άτομα, Σπόρτιγκ, παρουσία των εκπροσώπων των κινημάτων "Δράση" και "Δυναμική Ελλάδα", καθώς επίσης και του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αήδονη, το νέο κόμμα θα είναι ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία, θα βρίσκεται ανάμεσα στις παρυφές ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προτάσεις άμεσης δράσης και θα κάνει "τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα μας έφεραν έως εδώ.
Ένα κόμμα χωρίς πρωτοκλασάτους πολιτικούς, όπου οι νέοι θα έχουν την μερίδα του λέοντος. Ένα κόμμα ευθύνης με λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο που θα συμβάλει στη νέα ελληνική ανόρθωση. Τέλος ένα κόμμα ευρωπαϊκό, υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ".
"Σπάμε, σήμερα, εδώ, την αμηχανία και την αδράνεια του πολιτικού συστήματος", είπε ο Α. Λοβέρδος ασκώντας κριτική αφενός στην τρικομματική κυβέρνηση η οποία, όπως ανέφερε, "ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, και αφετέρου στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία συναγωνίζονται σε δημαγωγία και επικίνδυνους παληκαρισμούς".
"Τώρα είναι η ώρα για μια νέα συμφωνία" είπε, προσθέτοντας "ούτε εκλογές, αλλά ούτε και αυτή κυβέρνηση, η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις".
"Θέλουμε, όλοι μαζί εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ, να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη και να βοηθήσουμε για να ξαναπάρουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την πατρίδα στα χέρια μας" επισήμανε προσθέτοντας ότι στόχος είναι "να παλέψουμε για να συνενώσουμε τον πολιτικό μας χώρο, που βρίσκεται σε μαρασμό", "να ξανασυναντηθούμε και με όσους πολίτες παραμένουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, ή μετακινήθηκαν από αυτό στη ΔΗΜΑΡ".
Θα ιδρύσουμε την Δ´ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Γι' αυτό, ταυτόχρονα με την ίδρυσή μας" πρόσθεσε, "παίρνουμε εκ νέου σήμερα, εδώ, την πολιτική πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους και όλες τις δυνάμεις του Κέντρου και της Κέντρο-αριστεράς: Να πάμε μαζί", "να συμφωνήσουμε για την ίδρυση του πολιτικού κόμματος, που θα παλέψει για τη νέα Ελλάδα", επισημαίνοντας ότι τα θέματα της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και του Προέδρου του κόμματος είναι ανοικτά.
Ενός κόμματος που θα αλλάξει όπως κατέληξε "την πορεία της χώρας και θα ιδρύσει μαζί με άλλους, την Δ´ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

(Πηγή: ΑΠΕ)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣτΕ: Οι κατ' εξαίρεση και "υπό τη συνδρομή επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος" επεμβάσεις


Κύριοι (και κυρίες) του Συμβουλίου της Επικρατείας:

Δεν υπάρχει τίποτα «επιτακτικό», ή «συμφέρον» για το δημόσιο στα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, είτε αυτά είναι σε δάση, ή νησιά, είτε σε σκουπιδότοπους.

Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά παράγουν μεταβλητή ηλεκτρική ενέργεια, και, ειδικά τα αιολικά, τυχαία και μεταβλητή ενέργεια, που είναι βασικά ασύμβατη με την ηλεκτροδότηση δικτύου, δεν αποθηκεύεται, εξαναγκάζει το δίκτυο να έχει πληθώρα (αναποτελεσματικών) εφεδρειών, και όταν υπάρχει σε ποσότητα πάνω από αμελητέα, αποσταθεροποιεί το δίκτυο (ή, εάν απορριφθεί σε γείτονες, στα δίκτυα των γειτόνων).

Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται, και μόνο για τις επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις προς τρίτους, και βασικά αλλοδαπούς, δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε επιτακτικό δημόσιο συμφέρον.  Και άλλα πράγματα επιδοτούνται, αλλά συνήθως, έστω και με στρεβλώσεις, κάτι παράγουν. Τα αιολικά, δεν παράγουν σχεδόν τίποτα. Το τυχαίο και μεταβλητό τους ρεύμα μόνο με πολλές πρόσθετες παρεμβάσεις μπορεί να συμβάλει, σε μικρό ποσοστό, σε ηλεκτροδότηση. Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να συμβάλουν στην λεγόμενη ισχύ αιχμής, κατά την διάρκεια του μεσημεριού (αλλά και αυτό, με προβλήματα).

Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά καταστρέφουν την εθνική οικονομία, την βιομηχανία, τον καταναλωτή, τα δημοσιονομικά, και την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Πριν 10 χρόνια, αυτή η δήλωση θα ήταν εικασία βασισμένη σε αριθμητική και λογική. Τώρα είναι αποδεδειγμένη σε όσες χώρες έβαλαν ΑΠΕ σε μεγάλη κλίμακα, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας, και της Γερμανίας.

Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από την δεκαετία του 1970. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο τρόπος με τον οποίο επιδοτούνται, δηλαδή η προτιμησιακή τους μεταχείριση, και η επιδότηση μέσα από υποχρεωτική προσαύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος, περί το 1990.  Τόσα χρόνια δεν έχουν καταφέρει, οπουδήποτε, να υποκαταστήσουν ούτε μία συμβατική μονάδα. 40+ χρόνια κοροϊδίας, δημοσίων σχέσεων και διαφθοράς, μηδενικά ενεργειακά αποτελέσματα. Πού είναι η επιτακτική ανάγκη δημοσίου συμφέροντος για το ΣτΕ;

Και αν μερικοί από εσάς θυμάστε το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, αυτό (α) έχει ....ξεχαστεί από τους εμπνευστές του, (β) μάλλον δεν υφίσταται όπως το περιγράφουν οι καταστροφολόγοι, και (γ) οι ΑΠΕ ούτως ή άλλως δεν κάνουν τίποτα για την θεραπεία του -- εάν υπάρχει -- αφού όπου μετρήθηκαν, οι ΑΠΕ είτε δεν μειώνουν σημαντικά, είτε αυξάνουν τις εκπομπές συμβατικών μονάδων.

Σε απλά Ελληνικά, πού στην ευχή είδατε «επιτακτικό δημόσιο συμφέρον»; Εκτός εάν το συμφέρον των Enercon, Enel, Siemens, EDF, Iberdrola, Vestas, και των εδώ πλασιέ τους, επίδοξων ενεργειακών επιχειρηματιών (ενδεικτικά, Περιστέρης, Κοπελούζος, και λοιποί φυσιολάτρες) είναι «επιτακτικό εθνικό συμφέρον». Δεν νομίζω... Ή σοβαρεύεστε, ή να θεωρούμε ότι και το ΣτΕ έγινε ανέκδοτο, σαν τόσα άλλα.  Να ζητήσουμε από το ΣτΕ να γνωματεύσει κατά πόσον το βουντού είναι συνταγματικό σαν θεραπεία του δαιμονισμού;
 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/
 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα έκρηξη στη βιβλιοθήκη JFK - Βίντεο της πρώτης έκρηξης - Φωτό με την απόλυτη φρίκη


Μια ακόμα έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγο στην βιβλιοθήκη JFK στην Βοστόνη με άγνωστο αριθμό θυμάτων. Πλέον είναι βέβαιο ότι η πολη δέχεται τρομοκρατικές επιθέσεις τις σοβαρότερες στις ΗΠΑ μετά το 2001 και τους Δίδυμους Πύργους.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας όπως μετέδωσε το CNN τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και 28 τραυματίες από δύο εκρήξεις στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Μία τρίτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Βοστώνης ενώ δύο ακόμη βόμβες απενεργοποιήθηκαν.
Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα, δυνάμεις της αστυνομίας και οι δρόμοι αποκλείστηκαν. Δεν είναι ακόμη σαφής ο αριθμός των τραυματιών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Δύο ή τρεις νεκροί και 60 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των δύο εκρήξεων οι οποίες σημειώθηκα, στη γραμμή τερματισμού στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Οι εκδοχές για την αιτία των εκρήξεων εστιάζονται στην τρομοκρατική επίθεση και σε βλάβη σε αγωγό φυσικού αερίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(ΑΝΑΝΕΩΣΗ; 23:35): Σύμφωνα με το ABC οι νεκροί είναι τρεις, ενώ όπως αναφέρει η New York Post ο αριθμός των θυμάτων φτάνει τους δώδεκα! Παράλληλα, οι τραυματίες υπολογίζονται γύρω στους πενήντα, αν και αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί.
Την ίδια στιγμή, το δίκτυο Fox News κάνει λόγο και για τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο ξενοδοχείο Mandarin, ενώ οι αρχές έχουν αποκλείσει την γύρω περιοχή και έχουν ήδη απαγορευθεί οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της Βοστόνης.
Να σημειωθεί ότι στον Μαραθωνιο έτρεχαν και 12 'Έλληνες που σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ είναι καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενω σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CBS η αστυνομία εντόπισε μετά από τις δύο εκρήξεις άλλους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους και εξουδετέρωσε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκπρόσωπος του Boston Marathon, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανένα η είσοδος ή η έξοδος από το κτίριο του ξενοδοχείου που βρίσκεται η έδρα του μαραθωνίου.
Όλες οι μαρτυρίες μιλούν για δύο μεγάλες εκρήξεις στη γραμμή τερματισμού στο Fairmount Copley Plaza Hotel. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν αρκετές απώλειες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η έκρηξη ήταν τρομακτική ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες ανάμεσά τους πολλά παιδιά, αθλητές και θεατές.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 άτομα που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για το αν οι εκρήξεις αποτελούν τρομοκρατικό χτύπημα ενώ τα media των ΗΠΑ να αναφέρουν ότι οι εκρήξεις μπορεί να προκλήθηκαν από κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο φυσικού αερίου της πόλης

Το βίντεο απο τη στιγμή της έκρηξης



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »