Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ “ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ….ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΛΑΣ!!!

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!!!
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ……
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η αφανής κρίση αξιοπιστίας του επιστημονικού κατεστημένου – Πως η προστασία των εμβολίων γρίπης από 1,5% έγινε 60%

«Οι παλιότεροι δικτάτορες έπεφταν επειδή δεν μπορούσαν  να δώσουν στους υπηκόους τους αρκετό ψωμί, και θεάματα.
Κάτω από την επιστημονική δικτατορία, μέσω της εκπαίδευσης οι περισσότεροι άνθρωποι θα αγαπήσουν τη δουλεία τους και δεν θα ονειρευτούν ποτέ την επανάσταση.
Δεν θα φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος για να μπορεί
να εκθρονιστεί μια προσεγμένη δικτατορία της επιστήμης»
Huxley, «Ένας Γενναίος Νέος Κόσμος»

«Η επιστήμη είναι μέσο για ένα σκοπό.
Το μέσο είναι η γνώση. Ο σκοπός είναι ο έλεγχος»
Keith, « Μυστικά και Απόκρυψη»


Αυτήν την εποχή παντού μιλάνε για κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού κατεστημένου.
Τα κυβερνώντα κόμματα σε όλη την Ευρώπη καταποντίζονται στις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις.

Μια άλλη κρίση όμως ενός άλλου κατεστημένου περνάει απαρατήρητη.
Είναι η κρίση αξιοπιστίας του επιστημονικού κατεστημένου.

Οι πολίτες καταλογίζουν στους πολιτικούς ανικανότητα, διαφθορά, συμβιβασμούς και εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.
Τα ίδια ισχύουν όμως και για πολλούς επιστήμονες, ιδιαίτερα για τις λεγόμενες επιστημονικές ελίτ.
Οι διαδικασίες με τις οποίες αναδεικνύονται είναι εξίσου προβληματικές με αυτές των πολιτικών, οι διασυνδέσεις τους με ισχυρά συμφέροντα και η εξάρτησή τους απ΄αυτά είναι επίσης ισχυρή.

Οι συνέπειες από την αναξιοπιστία τους δεν είναι μικρότερες απ΄αυτές των πολιτικών.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς για παράδειγμα τις συνέπειες της αναξιοπιστίας των επιστημόνων σε θέματα υγείας, όπου διακινδυνεύεται ακόμη και η ίδια η σωματική υπόσταση του ανθρώπου αλλά και η ποιότητα της ζωής του.

Και οι επιστήμονες, όπως και οι πολιτικοί, όταν αποφοιτούν και όταν διορίζονται σε κάποιον δημόσιο οργανισμό ορκίζονται ότι θα υπηρετούν τους πολίτες.
Και αυτοί είναι επίορκοι όταν καταπατούν τον όρκο τους και υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Εν τούτοις, ενώ οι πολιτικοί είναι συνεχώς στο στόχαστρο και η αναξιοπιστία τους κάποια στιγμή έρχεται στο φως της δημοσιότητας και είναι δυνατή η αντικατάστασή τους στις επόμενες εκλογές,
δεν συμβαίνει το ίδιο με τις επιστημονικές ελίτ.

Κατά κάποιον τρόπο, οι επιστημονικές ελίτ απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια και το απυρόβλητο με τους τραπεζίτες. Ούτε αυτές υπόκεινται σε έλεγχο και κυρώσεις.

Παραδείγματα αφανούς αναξιοπιστίας - Τα επιτεύγματα ΝΑΣΑ και CERN που απεδείχθηκαν φούσκες αλλά δεν έγιναν ευρέως γνωστές

Πριν ένα χρόνο προαναγγέλθηκε και παίχθηκε σε παγκόσμια τηλεθέαση από τη ΝΑΣΑ η υποτιθέμενη ανακάλυψη του αιώνα, η ένδειξη εξωγήινης ζωής στη γη
Η ανακάλυψη απεδείχθη αέρας κοπανιστός.
Όχι μόνον δεν ήταν αξιόπιστο το βασικό εύρημα περί ενσωμάτωσης αρσενικού στο DNA βακτηρίου, βλ. Εδώ,
αλλά, όπως προέκυψε από το άρθρο που έστειλαν μετά για δημοσίευση,
δεν είχαν καν εκτελέσει τις τυπικές δοκιμές που απαιτούνταν για να αποφανθεί κανείς περί της σύστασης του DNA.
Παρ΄όλα αυτά το άρθρο εγκρίθηκε από τους κριτές).
Το φιάσκο αυτό δεν έκανε το γύρο του κόσμου. Λίγοι πληροφορήθηκαν γι αυτό.
Η διάψευση των ισχυρισμών της ΝΑΣΑ πέρασε μόνο στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων.

Λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση αυτή, είχαμε πληροφορηθεί για ένα άλλο μεγάλο επίτευγμα, την "Μίνι Μεγάλη Έκρηξη" που επετεύχθη για πρώτη φορά στον LHC του CERN, βλ. Εδώ,
η οποία, όμως, είχε ξαναεπιτευχθεί το 2005 στον RHIC των ΗΠΑ, βλ. Εδώ.

Πριν κάμποσες ημέρες, διαβάσαμε στις εφημερίδες για ένα ακόμη εντυπωσιακό επιστημονικό νέο από τα πειράματα με τον LHC στο CERN,
για τις βάσιμες ενδείξεις για την ύπαρξη του λεγόμενου σωματιδίου του Θεού, ή κατ΄αλλλους για την ανακάλυψη του σωματιδίου αυτού.
Λίγες μέρες πριν είχαμε διαβάσει στις ίδιες εφημερίδες για τις βάσιμες ενδείξεις για τη μη ύπαρξη του σωματιδίου αυτού.
Πολύς λόγος έγινε και στο διαδίκτυο για την «ανακάλυψη» αυτή.
Εν τούτοις στην ιστοσελίδα του CERN δεν υπάρχει καμία αναφορά για κάποια σχετική επιστημονική εργασία, ή έστω ότι υποβλήθηκε προς έγκριση μια τέτοια εργασία, ή έστω ότι πρόκειται να υποβληθεί.
Αντ΄αυτού, αναφέρεται, βλ. Eδώ:
«Τα αποτελέσματα βασισμένα στην ανάλυση πολύ περισσότερων δεδομένων απ αυτά που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι, συνιστούν σημαντική πρόοδο στην αναζήτηση για το μποζόνιο Higgs, αλλά δεν αρκούν για οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με την ύπαρξη ή μη ύπαρξη του φευγαλέου Higgs».
Προφανώς και η επιστημονική αυτή είδηση είναι μια άλλη σκόπιμη διαρροή από το τμήμα διαφήμισης του CERN στην υπηρεσία εξασφάλισης της συνεχούς ροής των υπέρογκων κονδυλίων χρηματοδότησης των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πείραμα προϊδεάζουν ήδη δηλώνοντας ότι μερικοί κρίνουν ότι πιο σημαντική θα είναι η διαπίστωση ότι δεν υπάρχει το σωματίδιο Ηiggs.
Τόσο βάσιμη ήταν κι αυτή η επιστημονική είδηση.

Παραδείγματα αφανούς αναξιοπιστίας στον τομέα της υγείας – Τα εμβόλια γρίπης

  • Το περυσινό φιάσκο των εμβολίων για τη λεγόμενη πανδημία γρίπης
Πέρυσι με τη λεγόμενη πανδημία γρίπης η αναξιοπιστία των ιατρικών ελίτ που είχαν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση της προπαγάνδας για μαζικό εμβολιασμό ήταν προφανής σε οποιονδήποτε μη ειδικό.

Από τη μία ομολογούσαν ότι η επιδημία ήταν ελαφριά και πολλοί ενδέχετο να την είχαν υποστεί χωρίς να το έχουν αντιληφθεί
και από την άλλη προέβαιναν σε πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις μαζικού εμβολιασμού (τον οποίο επεχείρησαν στην αρχή να είναι υποχρεωτικός) με εμβόλια τα οποία παραδέχονταν ότι ήταν ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Κι όμως, ο παραλογισμός αυτός υπερκαλύφθηκε από το βάρος της «αυθεντίας» των ελίτ αυτών και ο κρατικός μηχανισμός υπάκουσε στις ντιρεκτίβες τους
επιβαρύνοντας ασκόπως τους πολίτες στην Ελλάδα με πλέον των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ
κατά δήλωση κρατικού παράγοντα σε τηλεοπτική του συνέντευξη την εποχή εκείνη.

Ούτε όταν μετέπειτα η επιτροπή υγείας του Ευρωπαϊκού συμβουλίου επιβεβαίωσε με στοιχεία το φιάσκο αυτό και κατέδειξε τις διασυνδέσεις των επιστημόνων με τις φαρμακοβιομηχανίες- παρασκευαστές του εμβολίου, βλ. Εδώ,
υπήρξε κάποια κύρωση για τους επιστήμονες αυτούς, ποινική, οικονομική ή επαγγελματική.

Οι επιστημονικές αυτές αυθεντίες παρέμειναν στις θέσεις τους και συνεχίζουν το επιστημονικό τους έργο της ενίσχυσης των κερδών των φαρμακοβιομηχανιών με το αζημίωτο προφανώς
συνιστώντας κάθε χρόνο εμβολιασμό για προστασία από γρίπη.

  • Μια πρόσφατη έρευνα και πως παραποιήθηκε
Στους κινδύνους και την αναποτελεσματικότητα των εμβολίων γρίπης είχαμε αναφερθεί σε επανειλημμένες αναρτήσεις την εποχή της λεγόμενης πανδημίας.
Δεν θα επανερχόμασταν αν δεν διαβάζαμε σε ξένες ιστοσελίδες, ότι φέτος στις ΗΠΑ και σε αρκετά άλλα κράτη ο εμβολιασμός είναι σχεδόν υποχρεωτικός κι ας μην έχει κηρυχθεί κάποια πανδημία.
Μαθητές οφείλουν να εμβολιαστούν αλλιώς δεν γίνονται δεκτοί στα σχολεία και υπάλληλοι ακόμη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις απειλούνται με απόλυση αν δεν εμβολιαστούν.

Στην Ελλάδα δεν έγινε αντιληπτή κάποια δημόσια καμπάνια για εμβολιασμό.
Καθώς όμως εδώ και καιρό τα φαρμακεία έχουν θυροκολλήσει ανακοινώσεις για παραλαβή των νέων εμβολίων γρίπης συμπεραίνουμε ότι
και στην Ελλάδα οι γιατροί θα συνεχίζουν να συνιστούν (στους ηλικιωμένους πελάτες τους μόνον;) να εμβολιαστούν για να προφυλαχθούν.

Πριν ένα μήνα δημοσιοποιήθηκε στο διεθνούς κύρους εξειδικευμένο περιοδικό Lancet μια νέα έρευνα με θέμα την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Για να φανεί πόσο προφανής είναι η αναξιοπιστία των δημόσιων ανακοινώσεων για τα συμπεράσματα τέτοιων ερευνών οι οποίες καθορίζουν τη στάση ολόκληρων κρατών και επαγγελματιών γιατρών
θα μακρυγορήσουμε κάπως στην παρουσίαση αυτή.

- Αποτελέσματα έρευνας

Από στατιστική επεξεργασία ερευνών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων γρίπης προέκυψαν τα παρακάτω, βλ. Εδώ:

- Στις ομάδες που τα μέλη τους είχαν εμβολιαστεί το ποσοστό αυτών που αρρώστησαν με γρίπη ήταν 1,2%. Το υπόλοιπο 98,8% δεν αρρώστησε.

- Στις ομάδες αναφοράς στα μέλη των οποίων είχαν χορηγηθεί μόνον τα έκδοχα των εμβολίων, συντηρητικά και ενισχυτικά, αλλά όχι οι εξασθενημένοι ιοί (στην παροσυία των οποίων αποδίδεται η δημιουργία αντισωμάτων και η ανάπτυξη ανοσίας)  το ποσοστό αυτών που αρρώστησαν ήταν 2,7%.
Το υπόλοιπο 97,3% δεν αρρώστησε.

- Πιθανά συμπεράσματα

Συμπέρασμα 1: Αφού δεν αρρώστησε το 98,8% αυτών που είχαν εμβολιαστεί, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 98,8%.

Συμπέρασμα 2: Αφού από τους εμβολιασμένους αρρώστησε το 1,2%, ενώ από τους μη εμβολιασμένους το 2,7%
και το 1,2% είναι το 57% του 2,7% , η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 57%.

Συμπέρασμα 3: Το εμβόλιο δεν ήταν ο μόνος λόγος που δεν αρρώστησε το 98,8% στην ομάδα των εμβολιασμένων.
Προστασία έναντι της γρίπης προσφέρει και το ανοσοποιητιοκό σύστημα του ανθρώπου.
Από το 98.8% που δεν αρρώστησε από τους εμβολιασμένους κάποιο ποσοστό δεν θα αρρώσταινε και χωρίς το εμβόλιο χάρις στην προστασία του ανοσοποιητικού τους συστήματος.
Από τη δεύτερη ομάδα των μη εμβολιασμένων προκύπτει ότι το ποσοστό αυτό είναι 97.3%, αφού το ποσοστό αυτό δεν αρρώστησε χάρις στην προστασία που του παρείχε το ανοσοποιητικό του σύστημα.
Άρα, από την ανοσία 98,8% που μετρήθηκε στην πρώτη ομάδα των εμβολιασμένων το 97,3% οφειλόταν στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος και άρα μόνον το 1,.5% στο εμβόλιο.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι, λοιπόν, 1,5%

- Ποιο είναι το "έγκυρο" συμπέρασμα που δημοσιοποιήθηκε στο κοινό

Πλήρης αποτελεσματικότητα των εμβολίων γρίπης θα θυμάστε ότι ήταν οι τηλεοπτικές διαβεβαιώσεις των επιστημονικών ελίτ – παραγόντων στο περυσινό φιάσκο της πανδημίας.
Υποθέτουμε λοιπόν ότι οι ελίτ αυτές κατέληξαν στο πρώτο από τα παραπάνω πιθανά συμπεράσματα.

Το συμπέρασμα το οποίο δημοσιοποιήθηκε στα αμερικάνικα ΜΜΕ ως απότοκο της παραπάνω έρευνας είναι το δεύτερο. Ειπώθηκε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων γρίπης είναι 60%
Αυτό είναι το νούμερο που αναφέρουν οι διάφοροι οργανισμοί υγείας καθώς και οι φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλιά τους.
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το σκεφτικό με βάση το οποίο οι οργανισμοί υγείας, οι μεγαλόσχημοι σύμβουλοί τους και οι φαρμακοβιομηχανίες καταλήγουν στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι αυτό του δεύτερου συμπεράσματος πιο πάνω.
Τόσο επιστημονικό !

Φαντάζομαι ότι θα σας είναι προφανές ότι το ορθό συμπέρασμα είναι το τρίτο και όχι αυτό των επιστημονικών ελίτ και των "υπεύθυνων" οργανισμών και των συμβούλων τους.
Η αποτελεσματικότητα των εμβολίών γρίπης σύμφωνα με την έρευνα αυτή είναι 1,5%.
Σ΄αυτό καταλήγει κανείς με απλή λογική.

Θα διερωτάστε ίσως μερικοί πως γίνεται σε επιστήμονες και μάλιστα τόσο προβεβλημένουςι να τους διαφεύγουν αυτά τα τόσο απλά.
Όσοι έχετε κάποια εμπειρία από τα «προχωρημένα» επιστημονικά σε διάφορους τομείς της τεχνοεπιστήμης μάλλον δεν θα έχετε τέτοια απορία.

Οι επιστήμονες, ιδιαίτερα οι προβεβλημένοι περιφρονούν την απλή λογική κι αυτή συχνά τους εκδικείται.

Αλλά στην περίπτωση αυτή νομίζω ότι δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβουμε ότι μάλλον πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, λιγότερο επιστημονικός, γι αυτήν την καταστρατήγηση της απλής λογικής.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ένα συμπέρασμα για αποτελεσματικότητα 1,5% θα απαξίωνε τα εμβόλια και θα αποστερούσε στις φαρμακοβιομηχανίες κάποια από τα τεράστια κέρδη τους.

  • Η Αναποτελεσματικότητα και οι Κίνδυνοι των Εμβολίων
Εντύπωση προκαλεί ότι στην παραπάνω έρευνα δεν γίνεται αναφορά για τις παρενέργειες του εμβολίου που παρατηρήθηκαν στην ομάδα των εμβολιασμένων.

Σύμφωνα με το συνοδευτικό φυλλάδιο του εμβολίου Pandemrix  (βλ.Εδώ, σελ. 29) εμφανίζονται οι παρακάτω ανεπιθύμητες παρενέργειες:

- μέτριες όπως λεμφαδενοπάθεια στο 10% των εμβολιαζόμενων

- πιο σοβαρές , όπως αλλεργικές αντιδράσεις οι οποίες οδηγούν σε επικίνδυνη αύξηση της αρτηριακής πίεσης και μπορούν να οδηγήσουν σε κατάρρευση, κώμα και θάνατο,
καθώς και χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία εμφανίζονται στο 1%ο  των εμβολιαζόμενων

- ακόμη πιο σοβαρές, όπως φλεγμονή του εγκεφάλου και των νεύρων που μπορεί να προκαλέσει παράλυση η οποία μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα. και
στένωση ή παρεμπόδιση των αιμοφόρων αγγείων με νεφρική δυσλειτουργία στο 0,1%ο.

Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι στους 10.000 εμβολιασμένους:
- 150 θα προστατευτούν από τη γρίπη,

= 1500 θα πάθουν λεμφανοπάθεια κι άλλες μέτριες παρενέργειες

- 10 θα πάθουν αλλεργίες και θα πέσουν τα αιμοπετάλιά τους και θα κινδυνεύσουν με θάνατο

- 1 θα πάθει φλεγμονή στον εγκέφαλο και θα παραλύσει και θα έχει νεφρική ανεπάρκεια.

Άραγε αξίζει όλη αυτή η επικινδυνότητα για χάριν αυτών των 150 που θα προστατευτούν χάρις στο εμβόλιο και οι οποίοι αν δεν εμβολιάζονταν και αρρώσταιναν, μετά  κάμποσες ημέρες που θα έκανε τον κύκλο του ο ιός θα ήταν μια χαρά;

Στην περυσινή "πανδημία" τις πιθανότητες να νοσήσει βαριά από γρίπη κάποιος ο οποίος δεν πάσχει από υποκείμενο νόσημα παράγοντας του ΚΕΕΛΠΝΟ τις εκτίμησε σε μόλις σε 0,1%ο (1 στις 10.000),
λιγότερες δηλαδή απ΄ αυτές να κινδυνεύσει η ζωή του λόγω των παρενεργειών του εμβολίου, βλ. Εδώ (στο μέσον περίπου του άρθρου).

  • Ερωτήματα για την Αξιοπιστία των Δημόσιων Ανακοινώσεων και σε Άλλα Θέματα Υγείας
Πολλά θα μπορούσε να συζητήσει κανείς για την έρευνα αυτή, για το πως τελικά η προστασία του εμβολίου μπορεί να μην είναι ούτε 1,5%. (1)

Το θέμα όμως που θέλουμε να αναδείξουμε είναι η αναξιοπιστία πολλών επιστημονικών ανακοινώσεων και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από το απυρόβλητο που απολαμβάνουν οι λεγόμενες επιστημονικές ελίτ.

Πόσες, άραγε, από τις ανακοινώσεις που πληροφορούμαστε μέσω των ΜΜΕ ή μας ενημερώνουν επιστημονικοί οργανισμοί υπόκεινται στην ίδια αναξιοπιστία όπως αυτή που είδαμε παραπάνω για τα εμβόλια;
Όταν μας πληροφορούν για αποτελεσματικότητα 50% για ένα φάρμακο ή μια θεραπεία εννοούν άραγε ότι στους 100 ασθενείς θεραπεύονται οι 50 ή ότι θεραπεύονται οι 2, σύμφωνα με το μοντέλο συναγωγής συμπερασμάτων που ακολουθήθηκε στο θέμα των εμβολίων γρίπης;

Μια Ιστορική Προειδοποίηση και μια ενδεικτική αποκαλυπτική μαρτυρία

Για τη σημερινή κατάσταση και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το απυρόβλητο των επιστημονικών ελίτ υπήρξε προειδοποίηση από τα παλιά.

Στο τέλος της προεδρίας του το 1961 ο Αμερικανός πρόεδρος Eisenhower στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στην οποία προειδοποιούσε για έναν νέο φασισμό που απειλούσε Αμερική και Ευρώπη εκτός από τους κινδύνους τους προερχόμενους από το «σύμπλεγμα της πολεμικής βιομηχανίας» μίλησε και για τους κινδύνους από μια άλλη ομάδα, το «εκπαιδευτικό-ερευνητικό σύμπλεγμα».

Στη δεύτερη παράγραφο της αποχαιρετιστήριας ομιλίας του αναφέρεται, βλ. Εδώ:
«Το ελεύθερο πανεπιστήμιο, ιστορικά η δεξαμενή των ελεύθερων ιδεών και της επιστημονικής ανακάλυψης, έχει βιώσει μιαν επανάσταση στην διεξαγωγή της έρευνας. Εν μέρει, λόγω των τεράστιων δαπανών, το κρατικό συμβόλαιο και επιχορήγηση γίνεται στην πράξη υποκατάστατο της διανοητικής περιέργειας..
Παράλληλα με τον οφειλόμενο σεβασμό στην επιστημονική έρευνα και ανακάλυψη πρέπει να επαγρυπνούμε για τον κίνδυνο να αιχμαλωτιστεί η δημόσια πολιτική από μια επιστημονική-τεχνοκρατική ελίτ».
Η έκκληση του Αμερικανού προέδρου δεν εισακούστηκε. Η επαγρύπνηση για την οποία μίλησε δεν υπήρξε.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του καθηγητή ερευνητή Ντέιβιντ Χέιλι σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ελευθεροτυπία (12-3-2006):
«Κάποιοι από τους σημαντικότερους ψυχιατρικούς και φαρμακευτικούς θεσμούς, όπως η Ένωση Αμερικανών Ψυχιάτρων ή το Αμερικανικό Κολέγιο Νευροψυχοφαρμακολογίας, αποφεύγουν να πάρουν θέση στη μεγάλη κρίση που έχει ξεσπάσει…

Όταν η λεγόμενη επιστημονική κοινότητα φοβάται ν΄αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, αναρωτιέσαι ακόμα και αν αξίζει να αποκαλείται επιστημονική».

agisgios2.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Μυστηριώδεις θάνατοι Επιστημόνων ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΙ...

..ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ένα από τα πολύ περίεργα γεγονότα της εποχής μας, στο οποίο δεν δόθηκε ποτέ καμία δημοσιότητα από τα διεθνή ΜΜΕ, είναι....
το ότι πάνω από 100 κορυφαίοι επιδημιολόγοι δολοφονήθηκαν ή πέθαναν με θάνατο ανεξήγητο ή σκοτώθηκαν σε "ύποπτα" ατυχήματα.

Οι περισσότεροι από αυτούς εργαζότανε πάνω στην έρευνα αντιμετώπισης των πολλών ιώσεων που εμφανίζονται στην εποχή μας από το πουθενά και όλοι θεωρούν ότι αυτό είναι κλασικό και φυσιολογικό και όλοι μας έχουμε κατά καιρούς χρησιμοποιήσει τη φράση "θα είναι από τις ιώσεις που κυκλοφορούν".




Ποιοι ρίχνουν όμως τις ιώσεις αυτές ανάμεσά μας;
Πόσο πιο απροστάτευτοι είμαστε χωρίς τους εκατό και πλέον εκλιπόντες επιδημιολόγους;
Γιατί μέσα στις εκατοντάδες χιλιάδες "ειδήσεις" που ακούμε, δεν ακούσαμε ποτέ για αυτούς τους θανάτους;




e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ!

ΑΜΕΣΑ – ΤΩΡΑ. ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:(στο read more)
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ.

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΑ ΦΩΝΑΞΕ...

Διαβάστε περισσότερα » »

Το "γλυκό δηλητήριο" που όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά είναι ενίοτε και χορηγός συνεδρίων ή και Ολυμπιακών αγώνων

Το κείμενο  που  ακολουθεί  δεν είναι απο αυτά  που   πρέπει να προσπεράσετε  νομίζοντας ότι γνωρίζετε  το περιεχόμενο.
Ευχαριστούμε τον φίλο  Alexei  που μας ενημέρωσε  σχετικά με τα δηλητήρια  που τρώμε  και πίνουμε.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας  η ο ερυθηματώδης λύκος  δεν είναι  απλές ...γρίππες , αλλά σοβαρές  νόσοι  που  κτυπούν κάθε ηλικία.

Τον Οκτώβριο του 2001, η αδελφή μου άρχισε να αρρωσταίνει πολύ . Είχε σπασμούς στο στομάχι και κινούταν με δυσκολία. Το περπάτημα γινόταν με μεγάλη δυσκολία... Και έπρεπε να βάζει όλα τα δυνατά της για να σηκωθεί από το κρεβάτι! Πονούσε αφόρητα. Μέχρι τον Μάρτιο του 2002, είχε υποστεί αρκετές βιοψίες ιστού και μυών και της είχαν δώσει 24 διαφορετικά φάρμακα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιο ήταν το πρόβλημα . Πονούσε τόσο πολύ και ήταν τόσο άρρωστη που απλά ήξερε ότι πέθαινε.

Έβαλε το σπίτι της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλεια ζωής, κ.λπ. .. στο όνομά της μεγαλύτερης κόρης της, και φρόντισε ώστε τα μικρότερα παιδιά της να είναι εξασφαλισμένα.

Ήθελε επίσης μια τελευταία χαρά, έτσι προγραμμάτισε ένα ταξίδι στην Φλόριντα (βασικά σε μια αναπηρική καρέκλα) για την 22η Μαρτίου.

Στις 19 Μαρτίου, την κάλεσα να ρωτήσω πώς πήγαν οι τελευταίες εξετάσεις της, και είπε ότι δεν βρέθηκε
 τίποτα, αλλά πίστευαν ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.           
Θυμήθηκα ένα άρθρο ενός φίλου που μου έστειλε με
e-mail και ρώτησα την αδελφή μου αν έπινε σόδα διαίτης. Μου είπε ότι το έκανε. Και πως μάλιστα  ετοιμαζόταν να ανοίξει μια εκείνη τη στιγμή.

Της είπα να μην την ανοίξει και να σταματήσει να πίνει το σόδα διαίτης! Της έστειλα στο
e-mail της, το άρθρο που ο φίλος μου, ένας δικηγόρος, μου είχε στείλει. Η αδερφή μου μου τηλεφώνησε 32 ώρες μετά από την προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία μας και μου είπε ότι είχε σταματήσει να πίνει σόδα διαίτης και μπορούσε τώρα να περπατήσει!     Οι μυϊκοί σπασμοί εξαφανίστηκαν. Είπε ότι δεν αισθανόταν 100%, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα. Μου είπε θα μιλήσει με τον γιατρό της για το σχετικό άρθρο και θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα πάει στο σπίτι.

Ο γιατρός της έμεινε άφωνος! Θα μιλούσε με όλους τους ασθενείς του με ΣΚΠ για να ανακαλύψει εάν κατανάλωναν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οποιουδήποτε είδους. Με λίγα λόγια, η αδελφή μου είχε δηλητηριαστεί από την ασπαρτάμη στην σόδα διαίτης .... και κυριολεκτικά πέθαινε με έναν αργό και άθλιο θάνατο.

Όταν έφτασε στη Φλόριντα 22 Μαρτίου, το μόνο που έπρεπε να πάρει ήταν ένα χάπι για τη δηλητηρίαση από την ασπαρτάμη! Τώρα είναι καλά και οδεύει προς μια πλήρη ανάκαμψη. Και περπατάει! Δεν είναι σε αναπηρική καρέκλα! Το άρθρο έσωσε τη ζωή της.

Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα, ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! Έχω περάσει αρκετές ημέρες δίνοντας διάλεξη στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα "ασπαρτάμη"
    στην αγορά ως "Nutra Sweet", "Equal" και "Spoonful".

Στην εναρκτήρια ομιλία από την
EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση.
   
Σηκώθηκα και είπα ότι ήμουν εκεί για να μιλήσω σχετικά με αυτό ακριβώς το θέμα. Θα σας εξηγήσω γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη:


Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς
F, το ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση ... Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική μεθανόλη είναι!

Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος
 έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτoς, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Cola .

Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της - ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο
 να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας.

Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής βελτιώθηκε αισθητά.

Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία.
   
Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, είπα, «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (
Nutra Sweet, Equal, Spoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας , σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! '    
Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, "έχω κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!"

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; 
Ναι! Ναι! Ναι!  
STOP σόδες διαίτης και να επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων!    
Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Δρ
Espart (ένας από τους ομιλητές μου) παρατήρησε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν συμπτώματα για ΣΚΠ και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε ένα νοσοκομείο, μια νοσοκόμα δήλωσε ότι έξι από τους φίλους της, που ήταν συστηματικοί καταναλωτές Diet Cola, είχαν όλοι διαγνωστεί με ΣΚΠ. Αυτό είναι πέρα από κάθε σύμπτωση!

Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά   τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες.

Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε αύξηση σωματικού βάρους!

Τα προϊόντα αυτά περιέχουν επίσης τη φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς.
   
Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση «δειγμάτων ιστών"

Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες αλλά ΔΕΝ πρέπει να τα αποθηκεύσει το σώμα μας!

Ο Δρ.
HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής.

Η ασπαρτάμη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς.
 
Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.  
Η ασπαρτάμη αποσυντονίζει εντελώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι ένας διαβητικός μπορεί να υποστεί οξεία απώλεια μνήμης λόγω του γεγονότος ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά όταν λαμβάνονται χωρίς τα άλλα αμινοξέα που απαιτούνται για μια καλή ισορροπία.

Η αντιμετώπιση του διαβήτη είναι σε όλα σχετική με την ισορροπία. Ειδικά με τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος / εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.

Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη διαβητικούς επίσης. 
 Σχετικά έγγραφα και μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι χιλιάδες παιδιά στα οποία είχε διαγνωστεί ADD και ADHD είχαν πλήρη ανάκαμψη στη συμπεριφορά τους όταν αυτές οι χημικές ουσίες αφαιρέθηκαν από τη διατροφή τους.

Τα λεγόμενα «συνταγογραφούμενα φάρμακα τροποποίησης συμπεριφοράς» (
Ritalin και άλλα) δεν χρειάζονται πλέον. Και για να πούμε την αλήθεια , δεν ήταν απαραίτητα εξ αρχής!

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά «δηλητηριάζονταν» σε καθημερινή βάση με τα ίδια τα τρόφιμα που ήταν «καλύτερα γι 'αυτούς από τη ζάχαρη».

Υπάρχουν επίσης υπόνοιες ότι η ασπαρτάμη που καταναλώθηκε σε χιλιάδες παλέτες
diet Cola  από τους άνδρες και τις γυναίκες που πολεμούσαν στον πόλεμο του Κόλπου, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το γνωστό σύνδρομο  του Πολέμου του Κόλπου.

Ο Δρ
Roberts προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες, δηλαδή, διανοητική καθυστέρηση, εάν λαμβάνονται κατά την περίοδο της σύλληψης και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης. Τα παιδιά ιδιαίτερα κινδυνεύουν από νευρολογικές παθήσεις και δεν πρέπει ποτέ να τους δίδονται τεχνητά γλυκαντικά.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες περιπτώσεων που αφορούν παιδιά που πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες μιλάνε για τη μάστιγα των νευρολογικών παθήσεων που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του εν λόγω θανάσιμου δηλητηρίου».

Εδώ έγκειται το πρόβλημα:
 
Υπήρχαν ακροάσεις του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, όταν η ασπαρτάμη έχει συμπεριληφθεί σε 100 διαφορετικά προϊόντα και είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρήση της. Μετά από αυτή την πρώτη ακρόαση, έχουν υπάρξει δύο επόμενες ακροάσεις, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Το λόμπι των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες.

Δυστυχώς, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για την ασπαρτάμη έχει λήξει! Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτή το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα. Καθένας θέλει ένα «κομμάτι από την πίτα της ασπαρτάμης».

Σας διαβεβαιώνω ότι η
Monsanto, ο δημιουργός της ασπαρτάμης, ξέρει πόσο θανατηφόρα είναι. Δεν είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η Monsanto χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τη Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία και το Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών;   
Αυτό έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στους New York Times. Οι οργανώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσουν κριτική για τις πρόσθετες ύλες ή να σταματήσουν να σχετίζονται με την εταιρεία Monsanto, επειδή παίρνουν χρήματα από τη βιομηχανία τροφίμων και οφείλουν να εγκρίνουν τα προϊόντα τους. O Αμερικανός Γερουσιαστής Howard Metzenbaum έγραψε και παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαιτούνται προειδοποιητικά σήματα στα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, ιδίως όσον αφορά έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

ΣΤο νομοσχέδιο θα κατατίθονταν
 επίσης ανεξάρτητες μελέτες σχετικά με τους γνωστους κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό σχετικά με καρδιακές προσβολές, αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, νευρολογικές αλλαγές και συμπτώματα συμπεριφοράς.

Το νομοσχέδιο θάφτηκε.

Είναι γνωστό ότι το ισχυρό λόμπι των φαρμάκων και χημικών είναι υπεύθυνοι γι 'αυτό, αφήνοντας χαλαρά τα κυνηγόσκυλα της νόσου και του θανάτου σε ένα ανυποψίαστο και ανενημέρωτο κοινό. 
Λοιπόν, ενημερωθήκατε τώρα!

Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε!

Παρακαλώ στείλτε το
e-mail σε συγγενείς και φίλους σας. Έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να γνωρίζουν!

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ την ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΕΛΕΓΧΕΙΣ τον ΚΟΣΜΟ

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε αναφερθεί στην Serco, μία εταιρία η οποία βρίσκεται πίσω από σχεδόν κάθε κρατικό μηχανισμό. Κι αν, λοιπόν, η Serco ελέγχει σχεδόν τα πάντα σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη, έχει αφήσει απ’ έξω ό,τι έχει να κάνει με θέματα διατροφής. Αυτό καλύπτεται από μία άλλη πολυεθνική, αμερικανικών συμφερόντων, τούτη τη φορά. Αναφερόμαστε στην πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto Corporation. Βρίσκεται σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο: ΗΠΑ, Κεντρική & Νότια Αμερική,  Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία και Ειρηνικό. Γραφεία τους θα συναντήσουμε και στην Ελλάδα.

Επίσημος σκοπός της Monsanto είναι να σταθεί στο πλευρό των αγροτών καθώς δισεκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από το τι κάνουν οι αγρότες. Το κάνει μέσω καλλιέργειας-πώλησης-διακίνησης σπόρων οι οποίοι αναπτύσσονται μέσω βιοτεχνολογικών και χημικών προϊόντων προστασίας των καλλιεργειών τα οποία, επίσης παρασκευάζει και διακινεί. Μελετώντας την επίσημη ιστοσελίδα της διαβάζουμε, επίσης, για υπευθυνότητα, αξίες, ακεραιότητα, τιμιότητα, συνέπεια, ευπρέπεια, διαφάνεια, κατανόηση, σεβασμό και αποτελεσματική επιστασία τα οποία όλα αυτά μαζί αποφέρουν υψηλή ποιότητα προϊόντων και πολλά οφέλη σε πελάτες, καταναλωτές και, φυσικά, στο περιβάλλον.

Αλλά και μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται σε τόσες χώρες οπότε και τείνει να γίνει ένα παγκόσμιο μονοπώλιο που θα ελέγχει τι τρώμε, καθιστά την εταιρία ύποπτη αν όχι ως ένα ακόμη πλοκάμι της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά στοιχεία εναντίον της που την καθιστούν κάτι παραπάνω: ένοχη και υπόλογη για μία παγκόσμια διατροφική συνωμοσία με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής αλλά με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού. Κατηγορείται, επίσης, για εγκλήματα ενάντια στη φύση, ενάντια στο δικαίωμα των αγροτών να καλλιεργούν μη μεταλλαγμένα φυτά και το δικαίωμα των καταναλωτών να τρώνε μη μεταλλαγμένες τροφές.

Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου glyphosate γνωστό κι ως Roundup το οποίο δεν είναι βιοδιασπώμενο (αν και αρχικά πωλούνταν ως τέτοιο) αλλά εντελώς τοξικό και ενοχοποιείται για συμμετοχή στην ανάπτυξη καρκίνων 

Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της Marie Monique Robin για το Roundup που θα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, τουλάχιστον, μέχρι και το 2015:


Το παρασκήνιο των S-510, rBGH και Codex Alimentarius

Το 1989 η Monsanto έπρεπε να υποβάλει μία επιστημονική έκθεση σχετικά με την  rBGH, στην Διοίκηση Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA), μιας και αρκετές χώρες είχαν απαγορεύσει την εισαγωγή της λόγω βλαβερών επιπτώσεών της στην υγεία ανθρώπων και ζώων. Η Margarete Miller, υπεύθυνη για την έκθεση, την ετοιμάζει και αμέσως μετά παραιτείται από την Monsanto, για να προσληφθεί στην FDA. Η πρώτη της ενέργεια ήταν να εγκρίνει την έκθεση που έγραψε η ίδια, για λογαριασμό της Monsanto!  

Με ανάλογη πονηριά, πέρασε ο Νόμος S-510 (Food Safety Bill S-510), μέσω του Michael R. Taylor, ο οποίος φαίνεται να μεσολαβεί ως δικηγόρος της Monsanto σε μία πολύ νευραλγική, για την Monsanto, θέση στην FDA. Επί της θητείας του, ως επίτροπος, υπογράφτηκε ο Νόμος S-510 από το κονγκρέσο, για τον Εκσυγχρονισμό Ασφαλείας Τροφίμων. Σύμφωνα με αυτόν η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να εξουσιάζει πάνω στο δικαίωμα των πολιτών για το εμπόριο και τις μεταφορές των τροφίμων, αλλά και να ελέγχει οτιδήποτε φυτεύεται στον κήπο τους, ώστε να μπορεί να το κηρύξει παράνομο αν δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και τους ελέγχους που θέλουν να επιβάλουν. Μάλιστα παραχωρείται η εξουσία να συλλαμβάνει και να φυλακίζει. Έτσι, η σπορά θα δίνεται μόνο σε εξουσιοδοτημένες εταιρίες τύπου Monsanto

Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με τον Codex Alimentarius αφού στην ουσία είναι ο S-510 για την Ευρώπη με αφανείς εισηγητές τις Monsanto, Cargill, Aventis, BASF, Bayer, δηλαδή την πρώην I.G. Farben (κατασκευάστρια στην ναζιστική Γερμανία όπλων, πυρομαχικών, αερίου μαζικής εξόντωσης κρατουμένων που διασπάστηκε στις BASF, Bayer και Hoechst).

Οι κατηγορίες

Περισσότερα από τα μισά χημικά και υποκατάστατα που ενέκρινε η FDA για λογαριασμό της Monsanto από το 1976-1985 έπρεπε να ανακληθούν λόγω απροσδόκητων παρενεργειών. Ωστόσο η FDA έκανε τα στραβά μάτια, τουλάχιστον, σε κάποιες από αυτές, κατά την θητεία του Υπουργού Άμυνας Donald Rumsfeld ο οποίος συμπτωματικά υπήρξε πρόεδρος της Searle Pharmaceuticals, την οποία απέκτησε η Monsanto

Σύμφωνα με την Greenpeace το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, ειδικά στις χώρες που έχει πρόσβαση, κατασκευάζονται από την Monsanto. Αυτό σημαίνει κινδύνους για την υγεία, απώλεια της βιοποικιλότητας, αυξημένη χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων και πολλά άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Σε πολλά μέρη του κόσμου μεγάλες εταιρείες τροφίμων και λιανοπωλητές αρνούνται να πουλήσουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Πολλές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών ή αρνούνται να τα εισάγουν. Αλλά η Monsanto δεν το βάζει εύκολα κάτω. Κάνει τα πάντα προκειμένου να πλημμυρίσει την παγκόσμια αγορά με τα αμφίβολης ποιότητας προϊόντα της. Έτσι, ξεκινάει δωροδοκίες προς αξιωματούχους της Ινδονησίας μεταξύ των ετών 1997-2002 προκειμένου να πλασαριστούν εντομοκτόνα με λανθασμένα στοιχεία. Οι αγωγές πέφτουν βροχή και η Monsanto αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο δολάρια στην αμερικανική κυβέρνηση για τις δωροδοκίες αυτές, αλλά και για την αποφυγή ελέγχων στις νέες γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες βαμβακιού που προωθούσε.

Με πρόσχημα την πείνα και την φτώχεια σε αφρικανικές περιοχές, η Monsanto καλλιεργεί εκεί μεταλλαγμένα φυτά και σπόρους αλλά, όχι προς όφελος των κατοίκων, των αγροτών ή του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με έκθεση του Αφρικανικού Κέντρου για τη Βιοασφάλεια και της διεθνούς οργάνωσης Φίλοι της Γης: «Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες στην Αφρική δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας. Οι περισσότερες μεταλλαγμένες καλλιέργειες που μέχρι σήμερα γίνονται για εμπορικούς σκοπούς προορίζονται για ζωοτροφές, και όχι για τη διατροφή, και καμία δεν έχει παρουσιαστεί ως μέσο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πείνας και της φτώχειας». Ενώ πολλές γενετικές τροποποιημένες ποικιλίες όπως η γλυκοπατάτα δεν απέδωσαν όσο η μη μεταλλαγμένη.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Ινδία με το μεταλλαγμένο βαμβάκι που προώθησε, διαψεύδοντας όλες τις προσδοκίες των Ινδών αγροτών ότι θα ελαχιστοποιούσε τις ζημιές των εντόμων και άρα το κόστος. Φυσικά, η Monsanto δεν παραδέχτηκε την αποτυχία των καλλιεργειών, ούτε αποζημίωσε στους αγρότες. Αντιθέτως, αύξησε τις προωθητικές ενέργειες για τη χρήση του συγκεκριμένου βαμβακιού.

Περισσότερες από 300 οργανώσεις διακήρυξαν ότι υποστηρίζουν μία παγκόσμια απαγόρευση της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής» της Monsanto ισχυριζόμενοι ότι οι απειλείται η βιοποικιλότητα και οι καλλιέργειες 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Διότι οι σπόροι φυτεύονται, η σοδειά μαζεύεται αλλά οι νέοι σπόροι που μαζεύονται δεν μπορούν να φυτευτούν την επόμενη χρονιά, επειδή οι αρχικοί έχουν τροποποιηθεί γενετικά, με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες να είναι στείρες οπότε οι αγρότες αναγκάζονται να αγοράζουν κάθε χρόνο νέους σπόρους από τη Monsanto, προκειμένου να καλλιεργήσουν τα προϊόντα τους. Η Monsanto τότε (1999) υποχώρησε, αλλά πολύ γρήγορα επανήλθε με νέο σχέδιο προώθησης.

Η ίδια η εταιρία έχει κάνει πάρα πολλές αγωγές σε Αμερικανούς αγρότες, οδηγόντας κάποιους από αυτούς σε χρεοκοπίες μετά από καταδικαστικές αποφάσεις, κερδίζοντας από αυτές εκατομμύρια δολάρια. Για ποιο λόγο τους μήνυσε; Για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε: ακόμα και για το γεγονός ότι ο αγρός τους επιμολύνθηκε από τη γύρη ή τον σπόρο μεταλλαγμένης καλλιέργειας άλλου αγρότη, από γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους της προηγούμενης χρονιάς που ξεπετάχτηκαν, ή «είχαν επιζήσει και φύτρωσαν», σε αγρούς με μη μεταλλαγμένες ποικιλίες την επόμενη χρονιά. 

Κλείνοντας, ίσως είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως πολλά ακούγονται και λέγονται για συγχώνευση ή εξαγορά της Monsanto από την Κινέζικη πολυεθνική Sinochem (πετροχημικά, πλαστικά, αγροχημικά), ή ακόμα και μεταξύ τους μυστικές συμφωνίες. 

Όποιος ελέγχει την διατροφή, ελέγχει τον κόσμο
Η Monsanto, που ιδρύθηκε από οικογένεια εβραϊκής καταγωγής με δουλοκτητικές και δουλεμπορικές δραστηριότητες,  είναι η πολυεθνική με τον τίτλο της πιο ρυπογόνου και επικίνδυνης εταιρείας στην ιστορία της βιομηχανίας, με τις περισσότερες δικαστικές αγωγές και μηνύσεις που έχουν ασκηθεί ποτέ κατά εταιρείας, για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς. Αλλά και για την επιμονή της να θέλει να ελέγχει απόλυτα την παραγωγή τροφής της ανθρωπότητας και μάλιστα με επικίνδυνο και επιβλαβή τρόπο.


 
Διαβάστε περισσότερα » »