Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Φωτογραφίες Ντοκουμέντο Από Το Εσωτερικό Αεροσκαφών Που Κάνουν Χημικούς Αεροψεκασμούς !!!

Μεγάλο θέμα με θερμούς υποστηρικτές και φανατικούς πολέμιους έχει δημιουργηθεί με τους χημικούς αεροψεκασμούς.


Μας ψεκάζουν με ειδικά χημικά για να καταστείλουν την οργή μας βροντοφωνάζουν οι υποστηρικτές, σενάρια επιστημονικής φαντασίας με απλά καυσαέρια αεροσκαφών λένε οι πολέμιοι.


Το θέμα γιγαντώνεται ακόμα περισσότερα απο τη σιωπή της κυβέρνησης καθώς επίσημη απάντηση ή διάψευση όλων αυτών των σεναρίων δεν υπάρχει, αντιθέτως σοβαροί επιστήμονες όπως ο ερευνητής του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ Νίκος Κατσαρός αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι γίνεται και οι κυβερνητικοί το καλύπτουν.

Φίλος αναγνώστης μας απέστειλε πραγματικά αποκαλυπτικές φωτογραφίες με εσωτερικά αεροσκαφών που έχουν τροποποιηθεί και χρησιμοποιούνται γι αυτό τον σκοπό.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα συμπεράσματα...δικά σας!!!














kalyterotera.gr

http://astrikiprovoli.blogspot.gr
pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πρώτος ηλιακός ανελκυστήρας είναι ελληνικής κατασκευής!!!

Ένας Έλληνας Μηχανολόγος Μηχανικός, ο Γιάννης Σαχσαμάνογλου και η ομάδα του ανέπτυξαν τον πρώτο ανελκυστήρα (κατά το κοινότερο ασανσέρ) που …
λειτουργεί με τη δύναμη του ήλιου. Το τεχνολογικό προϊόν του κ. Σαχσαμάνογλου επελέγη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Καμπάνια για την Κλιματική Αλλαγή του 2012. Ο κ. Σαχσαμάνογλου που πήρε την ιδέα κατασκευής ενός ηλιακού ανελκυστήρα από τη νεαρή κόρη του, δηλώνει πως η κατασκευή καθ’ εαυτή ενός κατάλληλου φωτοβολταϊκού συστήματος δεν παρουσιάζει δυσκολίες. Η πρόκληση είναι η συγκράτηση του κόστους παραγωγής σε ανεκτά για την αγορά επίπεδα. Η ομάδα κατάφερε να αναπτύξει τον ηλιακό ανελκυστήρα μετά από τέσσερα χρόνια εκτεταμένης έρευνας και ελπίζει ότι το κόστος παραγωγής θα μειωθεί περαιτέρω εάν επιτευχθούν οικονομίες κλίμακες με μαζική παραγωγή του προϊόντος. Ο ηλιακός ανελκυστήρας καταναλώνει 80% λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα από τους συμβατικούς και λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αυτονομίας τριών ημερών. Σε περίπτωση συννεφιάς το σύστημα συνδέεται με μονοφασικό ρεύμα προκειμένου οι χρήστες να μην κινδυνεύουν με εγκλωβισμό. Το κόστος του ηλιακού ανελκυστήρα είναι παρόμοιο με αυτό του συμβατικού και κατά 1.000-1.500 Ευρώ υψηλότερο από του υδραυλικού. Το φωτοβολταϊκό σύστημα που τροφοδοτεί τον ηλιακό ανελκυστήρα με ενέργεια έχει κόστος γύρω στα 3.500 Ευρώ με προοπτικές σημαντικής μείωσης σε συνθήκες μαζικής παραγωγής. Το νέο μοντέλο που διαθέτει η εταιρεία Mezolift του Γιάννη Σαχσαμάνογλου προβλέπει τη σύνδεση του κοινόχρηστου φωτισμού της πολυκατοικίας και των θυροτηλεφώνων με το φωτοβολταϊκό σύστημα. Έτσι, ο ηλιακός ανελκυστήρας μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκκένωσης κτηρίων, τροφοδοτούμενο από καθαρή ενέργεια. Παραδείγματος χάρη, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού, τα φώτα της σκάλας θα λειτουργούν χάρη στο φωτοβολταϊκό, όπως και ο ηλιακός ανελκυστήρας, ενώ τα σωστικά συνεργεία θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους ενοίκους μέσω των θυροτηλεφώνων.  
 
xorisoria.org
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας 17χρονος κατασκεύασε μεταλλικό γάντι για άτομα με αναπηρία

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ
 
Σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο μαθητής Χάρης Ιωάννου κατάφερε να κατασκευάσει ένα τεχνητό γάντι, που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία στα άνω άκρα. Αξιοποίησε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, προσθέτοντας στο μέταλλο την αγάπη του για τους συνανθρώπους του, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Δύο χρόνια πριν, ο τότε 15χρονος Χάρης «συνέλαβε» την ιδέα του μεταλλικού γαντιού βλέποντας τη γιαγιά του που αντιμετώπιζε κινητικές δυσκολίες να μην μπορεί να πιάσει ούτε το τηλεκοντρόλ. Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του προς όφελος όσων έχουν ανάγκη....



Μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να κατασκευάσει το μεταλλικό γάντι, με πολύ υπομονή και ατέλειωτες ώρες προσωπικής δουλειάς. Η συσκευή, βάρους μόλις 350 γραμμαρίων, απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή, με αισθητήρες πίεσης, που αντιλαμβάνονται πότε το άτομο που φοράει το γάντι πάει να κάνει μία κίνηση με το χέρι. Μέσα από ένα επεξεργαστικό σύστημα, που βρίσκεται πάνω στο γάντι, και με τη βοήθεια αλγορίθμων δίνεται εντολή σε κινητήρες να κινητοποιήσουν το χέρι. Το γάντι μπορεί να προσδώσει δύναμη μέχρι 17 κιλά σε κάθε κλείδωση του χεριού.

«Δοκίμασε το πρωτότυπο και λειτούργησε αρκετά καλά. Φυσικά το γάντι είναι ακόμα ακατάλληλο για καθημερινή χρήση, γιατί βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και υπάρχουν κάποια σφάλματα, αλλά τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά», λέει στο «Έθνος».


Από τα 6 του χρόνια ο Χάρης ασχολείται με τις κατασκευές. Έχει κάνει κατάληψη σε ένα μικρό δωμάτιο του σπιτιού του, όπου έχει τοποθετήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα εργαλεία του. «Από μικρό παιδί ενδιαφερόμουν γι' αυτά τα πράγματα. Εχω κάνει μετατροπές αυτοκινήτων από βενζινοκίνητα σε ηλεκτροκίνητα και έχω αποπειραθεί να φτιάξω ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να ανοιγοκλείνουν οι διακόπτες του σπιτιού μέσω Internet. Το δοκίμασα στην πόρτα του γκαράζ, την κατέστρεψα και το πάθημα μου έγινε μάθημα», αναφέρει.


Η αξιέπαινη προσπάθειά του βραβεύτηκε χθες από τη Unicef στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.


Σε αυτήν βραβεύτηκαν σχολεία και μαθητές που αρίστευσαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους», που υλοποιείται με τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας. Τα βραβεία έλαβαν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, που δημιούργησαν πρωτότυπες αφίσες, παραμύθια, βιβλία και εφημερίδες με θέματα σχετικά με την αγάπη, τη χαρά, την οικογένεια, το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε φαγητό και νερό, και τα άλλα δικαιώματα των παιδιών.


http://www.trelokouneli.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγκύκλιος-Σοκ: Δεν θα πληρωθούν υπάλληλοι των δήμων που αρνούνται να δώσουν λίστες.

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην μην πληρωθούν για κάποιους μήνες είναι οι
υπάλληλοι των δήμων που δεν έστειλαν τις λίστες με τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο:

Η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Καθυστερεί δηλαδή τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου.

Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων. "

Πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και με την μισθοδοσία αφού οι οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων δεν λειτουργούν λόγω καταλήψεων από τους εργαζόμενους οι οποίοι αντιδρούν στις απολύσεις. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν σταλεί, εκτός των άλλων, και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της απογραφής του προσωπικού που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ώστε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να καταβάλει την μισθοδοσία.

Αυτό που θα δούμε να γίνεται αν δεν βρεθεί λύση στο αδιέξοδο και σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, είναι να τεθούν όλοι οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ διοικητικού που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε διαθεσιμότητακαι κατόπιν να ζητήσει το υπουργείο από τους ίδιους τους υπαλλήλους και τις οικονομικές υπηρεσίες να βεβαιώσουν τις εξαιρέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατηγορία αυτή των υπαλλήλων θα υπάρξει «κάθετη» μείωση των αποδοχών τους στο 75% του βασικού τους μισθού, η οποία θα αποκατασταθεί μόνον όταν οι ίδιοι ή οι υπηρεσίες τους βεβαιώσουν ότι εξαιρούνται.
Όπως προβλέπεται ο υπάλληλος που τίθεται σε διαθεσιμότητα παίρνει το 75% του μισθού του.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέχρι δυο πακέτα θα μπορείς να κάνεις από εκεί και πέρα, έρχεται η “κάρτα του καπνιστή”

Σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν τρόπους προκειμένου οι άνθρωποι να ελαττώσουν ή στην καλύτερη να κόψουν το κάπνισμα...

Σε κάποιες χώρες τα μέτρα πετυχαίνουν σε κάποιες άλλες πάλι, όχι. Ο καπνιστής εάν δεν θελήσει να το κόψει από μόνος του, ότι μέτρα και να ληφθούν απλά θα είναι επιφανειακά. Διαβάστε τι είναι η κάρτα του καπνιστή και σε ποια χώρα εφαρμόζεται.

Ένα από τα μέτρα κατά του καπνίσματος που σκέφτηκαν στην Αυστραλία είναι η “κάρτα του καπνιστή”. Πρόκειται για μια μαγνητική κάρτα όμοια με τις πιστωτικές την οποία όταν κάποιος θέλει να αγοράσει τσιγάρα, ο περιπτεράς θα την περνάει από ένα σκάνερ και θα καταγράφει πόσα τσιγάρα αγόρασε. Αν ο καπνιστής ξεπεράσει το όριο των 2 πακέτων τη μέρα (για την ακρίβεια των 50 τσιγάρων) τότε δεν θα μπορεί να αγοράσει άλλο πακέτο.

Αυτή είναι η πρόταση του καθηγητή του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Σάιμον Τσάπμαν η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό PLOS Medicine και σύμφωνα με αυτή, η κάρτα θα πρέπει κάθε χρόνο να ανανεώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας.

Ο καθηγητής προκειμένου να υπάρξουν επιπλέον κίνητρα προτείνει πως όταν κάποιος κόψει το κάπνισμα θα είναι υποχρεωμένος να παραδώσει την κάρτα του και σαν αμοιβή για την προσπάθεια του να λαμβάνει ένα χρηματικό ποσό.

iatropedia.gr

http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2012/11/blog-post_2772.html#ixzz2CrlPXAcH
Διαβάστε περισσότερα » »

Apollo 20...Η αποστολή που δεν έγινε ποτέ...ή μήπως έγινε?

 imageΣήμερα θα βουτήξουμε στη ζώνη του λυκόφωτος ...

Προ ολίγων ημερών η Katerina Tsampa (http://me.pathfinder.gr/memper_), έκανε ένα αφιέρωμα στο blog της με τίτλο  "Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΛΗΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ" (http://home-sweet-home.pblogs.gr/2010/10/h-apath-ths-proselhnwshs-twn-amerikanwn.html) με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και με τον τελικό προβληματισμό :"
Πήγαν τελικά οι Αμερικανοί στη Σελήνη το 1969?"

Άλλη μια απόδειξη των μιντιακων επικοινωνιακων παραμυθοδιών των αμερικανοεβραϊκων λόμπυ, για την "εκτροφή" "χάνων" παγκοσμίως...




Συνέχεια αυτού του μυστηρίου, έρχεται ένα άλλο μυστήριο, η αποστολή Apollo 20 το 1976.
Επίσημα η αποστολή αυτή ματαιώθηκε, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Διαβάστε την παρακάτω ιστορία όμως:
"Μια διαστημική αποστολή για την οποία κανείς δεν έμαθε ποτέ ...; Μια συνεργασία Αμερικανών και Σοβιετικών στην «καρδιά» του Ψυχρού Πολέμου. Μια σειρά από βίντεο που δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα και δείχνουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής! Αν τα πλάνα που «ταξιδεύουν» στο Internet είναι γνήσια και δεν έχει βάλει το χέρι του κάποιος εξαιρετικά ταλαντούχος σκηνοθέτης, ίσως ήρθε ο καιρός να αναρωτηθούμε πόσα μας κρύβουν.
image
Στις 3 Μαΐου 2007 ο χρήστης Retiredafb «ανεβάζει» στο Internet οπτικό υλικό που ξεκινάει με το σήμα μιας άγνωστης διαστημικής αποστολής. Εχει τον κωδικό «Apollo 20» που, όπως επισήμως έχει ανακοινώσει η NASA, ματαιώθηκε όπως και οι προηγούμενες 18 και 19! Το σήμα απεικονίζει δύο διαστημικά οχήματα να ανασύρουν ένα τεράστιο διαστημόπλοιο και από κάτω είναι κεντημένα τα ονόματα του πληρώματος της αποστολής, που υποτίθεται ότι ήταν κοινή με τους Σοβιετικούς: Ράτλετζ, Σνάιντερ και Λεόνοφ! Το οπτικό υλικό που ακολουθεί είναι τρεις φωτογραφίες από μακρινή απόσταση και διαφορετικές γωνίες, όλες με κωδικούς της NASA ...; Ολες δείχνουν ένα διαστημόπλοιο πεσμένο μέσα σ' έναν σεληνιακό κρατήρα!
Την επόμενη ημέρα, ο ίδιος χρήστης εμφανίζει ένα βίντεο που υποτίθεται ότι έχει τραβηχτεί μέσα από το «Apollo 20». Στα 5'53'' του βίντεο φαίνεται σε κοντινά πλάνα το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο με περίεργα σχήματα στο κύτος του, πεσμένο στον κρατήρα Ιτζάκ Υ! Στις εικόνες εμφανίζονται μετρικοί αριθμοί και όσα αναφέρουν οι αστροναύτες στο κέντρο έχουν υποτιτλιστεί. Με τη διαφορά ότι το κέντρο δεν αποκαλείται «Χιούστον», όπως σε όλες τις αποστολές, αλλά «Βάντενμπεργκ 20», που είναι διαστημικό κέντρο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ!
Στις 6 Μαΐου, ο μυστηριώδης άγνωστος εμφανίζει οπτικό υλικό διάρκειας 37'', από φωτογραφίες του κατεστραμμένου διαστημοπλοίου, που τράβηξαν από μακρινή απόσταση οι αποστολές «Apollo 15» και «Apollo 17». Οι κωδικοί της NASA είναι γραμμένοι πάνω. Ομως, τα πλάνα είναι θαμπά και ό,τι φαίνεται μοιάζει με σκάφος, αλλά μπορεί να είναι και οποιαδήποτε εδαφική ανωμαλία ...;
Πέντε ημέρες αργότερα, ο Retiredafb εμφανίζει φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η NASA. Το τμήμα στο σημείο όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται το άγνωστο σκάφος έχει ...; κοπεί και συγκολληθεί άτσαλα, σαν παιδικό κολλάζ!
Το πιο συγκλονιστικό βίντεο, πάλι από τον ίδιο μυστηριώδη αποστολέα, εμφανίζεται στις 11 Μαΐου. Ξεκινάει με κοντινά πλάνα από το εσωτερικό ενός σκάφους τεχνολογίας του '70 που, όπως ισχυρίζεται, είναι το «Apollo 20». Στο κόκπιτ είναι άτσαλα κολλημένα το σήμα της αποστολής και μια αμερικανοσοβιετική σημαία! Στο υλικό διάρκειας 2'39'' υπάρχουν πεντακάθαρα πολύ κοντινά πλάνα του κατεστραμμένου διαστημοπλοίου με το σχήμα πούρου και τα περίεργα γραμμικά σχήματα, πάνω στο κύτος του οποίου είναι εμφανείς χιλιάδες τρύπες από βροχή μετεωριτών, που προφανώς ήταν η αιτία της καταστροφής του!
Στις 28 Ιουλίου κάνει την εμφάνισή του ένα ακόμη βίντεο με μακρινά και πολύ κοντινά πλάνα του ίδιου διαστημοπλοίου, εξίσου καθαρά με το πρώτο. Ο χρήστης ValValiantThor ισχυρίζεται ότι το τράβηξε η αστροναύτης του «Apollo 20» Λεόνα Μαριέτα Σνάιντερ με έγχρωμη κάμερα Westinghouse 16mm! Είναι γνήσια ή όχι; Επίσημη απάντηση δεν υπάρχει ...;
Το «Βαθύ Λαρύγγι» της υπόθεσης είναι αναμφίβολα ο μυστηριώδης Retiredafb, που δείχνει να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και επιπλέον έχει στα χέρια του οπτικό υλικό που δεν βρίσκει όποιος κι όποιος! Υποστηρίζει πως είναι ο κυβερνήτης του -επισήμως ανύπαρκτου- «Apollo 20» Ουίλιαμ Ράτλετζ, 76 χρόνων σήμερα, που ζει μόνιμα στη Ρουάντα με άλλη ταυτότητα! Σε συνέντευξη που έδωσε τον Μάιο του 2007 στον Ιταλό δημοσιογράφο Luca Scantamburlo, ο Ράτλετζ υποστήριξε ότι έφερε από τη Σελήνη ένα ανθρωποειδές, που πιθανότατα είναι ακόμη ζωντανό! Και για να το αποδείξει, δημοσιοποιεί ένα ασύλληπτο βίντεο ...;
Η τελευταία γνωστή επανδρωμένη πτήση στη Σελήνη ήταν του «Apollo 17» τον Δεκέμβριο του 1972. Η επιχείρηση «Apollo 20» είχε ήδη ματαιωθεί από τον Ιανουάριο του '70! Ομως, σύμφωνα με τον Ράτλετζ, ο «Apollo 20» εκτοξεύτηκε μυστικά από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ και έφτασε στη Σελήνη στις 16 Αυγούστου 1976, με προορισμό το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο στον κρατήρα Iszak D, στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού!
Ηταν η δεύτερη αμερικανοσοβιετική αποστολή με κυβερνήτη τον ίδιο και πλήρωμα την Αμερικανίδα επιστήμονα Λεόνα Μαριέτα Σνάιντερ και τον Σοβιετικό κοσμοναύτη Αλεξέι Αρχίποβιτς Λεόνοφ, ο οποίος έναν χρόνο πριν είχε γίνει ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο Διάστημα. Οσα λέει ο πρώην αστροναύτης είναι κυριολεκτικά απίστευτα: «Μπήκαμε μέσα στο μητρικό σκάφος! Ηταν πολύ παλιό, 1,5 εκατομμυρίων ετών το υπολογίσαμε! Βρήκαμε πολλά βιολογικά δείγματα, όπως απομεινάρια βλάστησης, κάτι τριγωνικές πέτρες με ίχνη ενός κίτρινου υγρού, αλλά και υπολείμματα μικρών σωμάτων -περίπου 10 εκατοστών το καθένα- που ζούσαν μέσα σ' ένα δίκτυο σωλήνων, το οποίο απλωνόταν σε όλο το σκάφος! Η κυριότερη ανακάλυψή μας όμως ήταν ότι βρήκαμε δύο πτώματα, το ένα άθικτο!»
Ο Ράτλετζ αιφνιδιάζει ξανά περιγράφοντας το ανθρωποειδές που είδε στο σκάφος, το οποίο -όπως λέει- μετέφερε στις ΗΠΑ ζωντανό. Μάλιστα, το κινηματογράφησε και διοχέτευσε το υλικό στο Διαδίκτυο: «Ηταν ένα θηλυκό ανθρωποειδές, ύψους 1,65 μ., με μαλλιά και έξι δάχτυλα με τα οποία κρατούσε το πηδάλιο του σκάφους! Την ονομάσαμε "Μόνα Λίζα" ...; Δεν φορούσε ρούχα και χρειάστηκε να κόψουμε δύο καλώδια που ήταν συνδεδεμένα με τη μύτη, που δεν είχε ρουθούνια. Στα μάτια είχε προσαρμοσμένη μια συσκευή, που την αφαίρεσε ο Λεόνοφ! Αίμα ή άλλα σωματικά υγρά είχαν παγώσει γύρω από το στόμα. Το μπλε-γκρι δέρμα ήταν σε καλή κατάσταση, γιατί ήταν καλυμμένο με ένα διαφανές προστατευτικό υλικό. Τα μαλλιά ήταν καλοδιατηρημένα, το δέρμα γύρω από τα μάτια και μπροστά είχε κάποιες παράξενες λεπτομέρειες και σχημάτιζε μια λωρίδα γύρω από το κεφάλι. Δεν καταλαβαίναμε αν ζούσε ή όχι, αλλά οι ενδείξεις στα μηχανήματά μας ήταν θετικές! Τη μεταφέραμε ζωντανή στη Γη, αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμη ζωντανή! Το δεύτερο πτώμα ήταν διαμελισμένο και μεταφέραμε μόνο το κεφάλι».
Η συνέντευξη συνεχίζεται με ερωτήσεις για τα μυστηριώδη κτίσματα της Σελήνης. «Στη Γη, ονομάζαμε "Πόλη" αυτό που βλέπαμε και θεωρούσαμε ότι ήταν ένας διαστημικός σταθμός. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από διαστημικά σκουπίδια. Μόνο μια κατασκευή ήταν άθικτη. Την ονομάσαμε "Καθεδρικό", επειδή έμοιαζε με ναό»!"
Αν το θέμα σας είναι εντελώς άγνωστο, τα παρακάτω δύο video θα σας ξαφνιάσουν.






aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχέδια για 1.200 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από άνθρακα

Με βάση τους υπολογισμούς του WRI, η εγκατεστημένη ισχύς του συνόλου των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που σχεδιάζονται φθάνει τα 1,4 εκατομμύρια μεγαβάτ 

Σχέδια για την κατασκευή σχεδόν 1.200 νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα έχουν καταρτιστεί σε 59 χώρες παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων (World Resources Institute), παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια αυτά παράγουν υψηλές ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου.

Το 76% των εργοστασίων πρόκειται να κατασκευαστούν στην Κίνα και την Ινδία. Συγκεκριμένα, η Ινδία σχεδιάζει να κατασκευάσει 455 νέες μονάδες και η Κίνα 363.

Με βάση τους υπολογισμούς του WRI, η εγκατεστημένη ισχύς του συνόλου των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που σχεδιάζονται φθάνει τα 1,4 εκατομμύρια μεγαβάτ. «Εάν ανεγερθούν όλοι αυτοί οι σταθμοί, η επιπρόσθετη εγκατεστημένη ισχύς θα είναι τετραπλάσια σε σχέση με αυτήν όλων των μονάδων άνθρακα στις Ηνωμένες Πολιτείες», σημειώνει η συντάκτρια της έκθεσης Αϊλούν Γιανγκ.

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή πρώτη στη παραγωγή ενέργειας από άνθρακα και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία, η Γερμανία και η Ιαπωνία. «Σίγουρα αυτά τα στοιχεία δεν συνάδουν με ένα σενάριο για ασφαλή επίπεδα εκπομπών - [η υλοποίηση των σχεδίων] θα μας έβαζε σε μια πραγματικά επικίνδυνη τροχιά», προσθέτει η Γιανγκ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά από μία σύντομη κάμψη, το παγκόσμιο εμπόριο άνθρακα σημείωσε αύξηση 13% το 2010, ενώ ο κύριος όγκος του μετατοπίστηκε από την Ευρώπη και την Αμερική, στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού.

Κατά το WRI, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα είναι οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς. Στην Ιαπωνία ειδικότερα, οι εισαγωγές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, εν μέσω πιέσεων για κλείσιμο πυρηνικών εργοστασίων, στον απόηχο της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα.
     

Εν τω μεταξύ, νέα ανθρακωρυχεία αναπτύσσονται στην Αυστραλία και την Ινδονησία, τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως, προκειμένου να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες της Ασίας.

«Ο αριθμός των σχεδιαζόμενων εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από άνθρακα είναι τρομακτικός. Είναι ξεκάθαρο ότι τα συμφέροντα των εταιρειών είναι η κινητήριος δύναμη και ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αντισταθούν», δήλωσε στον Guardian ο Γκάι Σρούμπσοουλ από την περιβαλλοντική οργάνωση Friends of the Earth. 


 aegeantimes
Διαβάστε περισσότερα » »

Eurogroup-Ένα θρίλερ ευλογία> Έτσι θα αποτεφρωθεί το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας!

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" αισθάνεται δικαίωση μια και καιρό τώρα υποστηρίζουμε πως η Τρόικα δεν εμπιστεύεται τους διεφθαρμένους πολιτικούς οι οποίοι καταπίνουν τις λίστες Λαγκάρντ.


Ως τα ξημερώματα τα εγχώρια παπαγαλάκια παρουσίαζαν σίγουρη τη δόση και μάλιστα των 40 δις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αστείρευτη πολύωρη παπαρολογία της Μαρίας Σπυράκη στην έκτακτη εκπομπή του Παύλου Τσίμα, οι "πηγές" της οποίας έδιναν σίγουρη την απόφαση για την εκταμίευση.

Εμείς επιμένουμε να λέμε και να γράφουμε, κόντρα σε εκείνους που εμφανίζουν στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τους αστρική βροχή από ευρώ, ότι οι Ευρωπαίοι, ο Αμερικανοί και ο τελευταίος κάτοικος του πιο μικρού αφρικανικού χωριού γνωρίζει πόσο διεφθαρμένοι είναι οι Ελληνες πολιτικοί. Γνωρίζει πως είναι προτιμότερο να εμπιστευθούν τα λεφτά τους στον Αλ Καπόνε παρά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ούτε ένα ευρώ δεν μπορείς να εμπιστευθείς σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το βαθύ σκοτεινό κράτος της μεταπολίτευσης. Το κρατικοδίατο, το διαπλεκόμενο, αυτό που δολοφονεί τα όνειρα κάθε ανθρώπου που δεν ανήκει στο σύστημά του.

Το μαρτύριο της σταγόνας λοιπόν, ώσπου να φτάσουμε στο σημείο να τους εκλιπαρούμε γονατιστοί να βγούμε από το ευρώ.

Αυτό είναι το συμπέρασμα του χθεσινοβραδινού θρίλερ στο οποίο πρωταγωνίστησε η Κριστίν Λαγκάρντ. Θα βρισκόμαστε στα Μνημόνια τουλάχιστο ως το 2017. Θα ξεχάσουμε την Ελλάδα που ξέραμε, πολύ πιθανό να μας ξεχάσει και εκείνη.

Είναι μακρύς ο δρόμος για την κάθαρση.

Ποιο θα είναι το κέρδος της χώρας από αυτό το μαρτύριο;

Η αποτέφρωση του διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού της, που δεν το εμπιστεύεται η διεθνής κοινότητα και ένα γερό μάθημα σε όλους εμάς.

Από δω και στο εξής οφείλουμε να προσέχουμε ποιους ψηφίζουμε για να υπερασπισθούν την αρχαιότερη Δημοκρατία της ιστορίας η οποία βολοδέρνει- εν έτει 2012- ανάμεσα στους αποτριχωμένους κοιλιακούς του Κασιδιάρη και τις λιμουζίνες των Σιουφοπετσάλνικων.

Η Γερμανία και άλλες χώρες δεν δίνουν τελική λύση στο ελληνικό πρόβλημα γιατί δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα δήλωσε στους Νέους Φακέλους ο διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών (Centre for European Policy Studies - CEPS) και γνωστός οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος.

Φυσικά εννοεί ότι δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες πολιτικούς, όπως ο Παπακωνσταντίνου στον οποίο η πανίσχυρη Λαγκάρντ έστειλε την περίφημη λίστα κι εκείνος, ο ανεκδιήγητος, δήλωσε ότι την έχασε(!)

Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουν μια και το εγχώριο σαπισμένο πολιτικό σύστημα που διαπλέκεται με μηντιάρχες και επιχειρηματίες είναι έτοιμο να κατασπαράξει όσα χρήματα αναλάβει να διαχειρισθεί.

Είναι χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του ΒΗΜΑτος που κάνει λόγο για "ξεφτιλισμένους Ευρωπαίους". Κι αυτό γιατί εκεί στον ΔΟΛ περιμένουν νέα θαλασσοδάνεια από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε μια συγκυρία που οι υπερφίαλοι εκδότες πέφτουν σαν τα κοτόπουλα η επιχειρούν να διασωθούν με το απαράδεκτο Άρθρο 99.

Ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, ο Ομπάμα και όλοι σχεδόν οι απλοί πολίτες του πλανήτη γνωρίζουν τι εστί "Ελληνας πολιτικός" γι αυτό πολύ δύσκολα θα τους εμπιστευθούν τα 40 δις κάτι για το οποίο έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη.


Το ξαναλέμε: Eίναι προτιμότερο να εμπιστευθούν τα λεφτά τους στον Αλ Kαπόνε και τον Κώστα Πάσσαρη παρά στους Έλληνες πολιτικούς που συγκαλύπτουν φοροφυγάδες και εκτρέφουν την εγχώρια διαπλοκή. Με τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ οι δικοί μας έδειξαν την παγκόσμια κλάση τους στην συγκάλυψη της διαφθοράς.


Την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου δραπέτευε στο ΠΕΧΩΔΕ κάτω από την ομπρέλα προστασίας ενός χαμένου στο διάστημα πρωθυπουργού, ερχόταν ο Βενιζέλος με τον νομικό του σύμβουλο Αναστάσιο Μπάνο να νομοθετήσουν τον πιο χυδαίο, ύπουλο και ανήθικο κεφαλικό φόρο από την εποχή της τουρκοκρατίας. Το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ.


Την ίδια στιγμή που πετσόκοβαν με σαδισμό τους αδυνάμους συμπολίτες τους επιδίδονταν σε αγώνα δρόμου για να μετατρέψουν την δισκέτα της τότε υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας σε ένα ανώδυνο ηλεκτρονικό υπόθετο με κατά πάσα πιθανότητα αλλοιωμένο περιεχόμενο-όπως προδίδει η κίνηση Πεπόνη να ζητήσει εκ νέου τη λίστα.

Η συγκάλυψη των συγκεκριμένων φοροφυγάδων δεν είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι πρωθυπουργοί, υπουργοί Οικονομικών και αρμόδιοι παράγοντες στη διάρκεια της τελευταίας τρετίας.

Για κακή τους τύχη όμως έλαβε διεθνείς διαστάσεις μια και η σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν εκείνη που παρέδωσε τα περίπου 2.000 ονόματα στον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος περιέργως εξακολουθεί να διαφεύγει του ενδιαφέροντος της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η λίστα Λαγκάρντ ξεγύμνωσε, στην συνείδηση των κορυφαίων πολιτικών ηγετών του κόσμου, τους εγχώριους ηγετίσκους και την νοσηρή εμπλοκή τους με πάσης φύσεως συμφέροντα.

Ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ ξεγύμνωσε τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον οποίο άδειασαν σαν σκουπίδι ο Σαρκοζί και η Μέρκελ. Ξεγύμνωσε τον Παπακωνσταντίνου, τον Βενιζέλο και φυσικά τον Σαμαρά του οποίου η σιωπή τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο και για την υπόθεση του συμβιβασμού με την Siemens, έρχεται να προστεθεί στο σημαδεμένο από την υπόθεση Συμπιλίδη πολιτικό του παρελθόν.

Τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι έχουν απέναντί τους μια ελληνική πολιτική ηγεσία διαβρωμένη ως το μεδούλι η οποία είναι ανίκανη και η οποία δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει το κράτος. Μια ηγεσία παραδομένη στη διαπλοκή. Κι αυτό αφορά όλα τα κόμματα. Σαν κάλπικες δεκάρες γωρίζει ο πλανήτης ολόκληρος τους Έλληνες πολιτικούς και το πάρε –δώσε τους με την διαπλοκή η οποία ελέγχει στην ουσία το κράτος μέσα από δημόσιους οργανισμούς οι οποίοι αποτελούν κλειδιά για τον έλεγχο του συστήματος από συγκεκριμένες συμμορίες.

Η Μέρκελ και ο Ολάντ γνωρίζουν τον ρόλο και παραγόντων του χρηματοπιστωτικού συστήματος οι οποίοι εκ της θέσεώς τους παρακολουθούσαν απαθείς τα δις ευρώ των φοροφυγάδων συμπολιτών μας να εγκαταλείπουν τις ελληνικές τράπεζες για παραδείσους του εξωτερικού.

Η Μέρκελ, ο Ολάντ και οι Αμερικανοί, που είναι οι κατ΄εξοχήν δανειστές μας, γνωρίζουν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στο DNA της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, απλώς αυξήθηκαν- λόγω συγκυβέρνησης- τα στόματα που πρέπει να ταίζει η διαπλοκή για να κάνει τις δουλειές της.

Ο Πολ Τόμσεν γνωρίζει πόσες και ποιες δημόσιες υπηρεσίες στεγάζονται σε κτίρια ιδιωτών-η μεγάλη Κομπίνα των Ακινήτων για τους μυημένους-την ώρα που τα ακίνητα του Δημοσίου παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Ο Τόμσεν και η Τρόικα πολύ σύντομα θα πληροφορηθεί τον σκοτεινό ρόλο που παίζουν οι Επιτροπές «Ελέγχου» δημοσίων και ημι-δημοσίων οργανισμών και με πόση μαεστρία έχει χτισθεί ο νομικός εξολισμός του για να διευκολύνουν τις μίζες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και τις δουλειές με συγεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Τόμσεν γνωρίζει –και καθημερινά μαθαίνει περισσότερα-για το πως λειτουργεί το εγχώριο σύστημα της διαπλοκής γι αυτό και το βράδι που ο Κουβέλης υποδύονταν- χωρίς αιδώ γέρος άνθρωπος- τον αντιστασιακό εκείνος γελούσε και έλεγε σε δημοσιογράφο «δεν υπήρξε καμία σύγκρουση συμφωνήσαμε σε όλα» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει».

Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζει και το πάρτυ-πρόκληση που έδιναν εκείνη τη νύχτα τα στελέχη ελληνικής ιστορικής τράπεζας στο Νέο Ψυχικό και το οποίο απεκάλυψε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι».

Οι δανειστές μας έχουν συνειδητοποιήσει πως το παρόν πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν αποτελεί παρά αιχμή του δόρατος της συγκάλυψης της διαφθοράς.

Οι δανειστές μας έχουν αναγνώσει πέρα από την λίστα Λαγκάρντ και εκείνη τη λίστα που περιλαμβάνει τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών συνομιλητών τους οι οποίοι έχουν βγάλει μυθικά ποσά στο εξωτερικό. Είναι λογικό λοιπόν να τους αντιμετωπίζουν με απαξία και ως υποκριτές και γελωτοποιούς.

Επειδή τους γνωρίζουν καλά αποφάσισαν να μην δώσουν τα 31 δις. Κι αυτό είναι ότι πιο αποτελεσματικό θα μπορούσε να κάνει η Τρόικα για να αλλάξει πραγματικά η Ελλάδα.

Σε καμία περίπτωση αυτά τα λεφτά δεν πρέπει να τα εμπιστευθούν στα εγχώρια κοράκια. Τα 31 δις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εργαλείο κάθαρσης του εγχώριου σαπισμένου πολιτικού συστήματος, η στέρησή τους δηλαδή.

Εάν οι δανειστές μας δεν δώσουν τα λεφτά η οργή του κόσμου θα πνίξει επιτέλους τους σεσημασμένους βαρυποινίτες της πολιτικής μας ζωής. Στην καλύτερη περίπτωση οφείλουν οι δανειστές μας να επιλέξουν το μαρτύριο της σταγόνας για την εκταμίευση της δόσης. Μόνο έτσι η Μέρκελ θα συμβάλει στην μεταρρύθμιση ενός κρατικού μηχανισμού κι ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος που βρωμάει από το κεφάλι.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί η δόση στην Ελλάδα με το διεφθαρμένο, ζάπλουτο, βουλιμικό στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος πολιτικό προσωπικό-ακόμη και με τις εξαιρέσεις των τιμίων.

Εάν οι Ευρωπαίοι και ο Αμερικανοί θέλουν πραγματικά να αλλάξει η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαθέσουν τα 31 δις σε μία χώρα με το σημερινό πολιτικό προσωπικό. Θα ήταν πιο εξασφαλισμένοι εάν εμπιστευόντουσαν αυτό το ποσό στον Άλ Καπόνε η τον Ντίλιγκερ.

Tο πραγματικό success story για την Ελλάδα θα ήταν να ξεφορτωθούμε-με την βοήθεια των δανειστών μας-το σαπισμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας...

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Στείλτε αυτό το βίντεο σε έναν καπνιστή που αγαπάτε

Στείλτε το παρακάτω βίντεο σε έναν άνθρωπο που απαγάπατε!
Θα το σκεφτεί..... θα το ξανασκεφτεί... και  ίσως ..
. κάτι αλλάξει....



...ίσως


 
ΠΗΓΗ
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ειδοποιητήρια ΙΚΑ: "Φέρτε τη σύνταξη των νεκρών πίσω"

«Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία μας προκειμένου να μας δώσετε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεσή σας (αναζήτηση του ποσού των … ευρώ, από τη σύνταξη του θανόντος συνταξιούχου … το οποίο πρέπει να εξοφλήσετε εντός πενθημέρου από την παραλαβή της παρούσης…».

Αυτό ανακοιώνεται στους Πατρινούς που έχει διαπιστωθεί μετά από έρευνα οτι ελάμβαναν παράνομα σύνταξη για λογαριασμό ανθρώπων που είχαν φύγει από τη ζωή.

Οπως έγραφε χθες η «Π», έχουν ήδη βεβαιωθεί 31 τέτοιες υποθέσεις Πατρινών. Σε 5 περιπτώσεις έχει γίνει ήδη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα προχωράει και η εκδίκαση του ποινικού μέρους. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία των παρανομούντων φέρονται να είναι ευκατάστατοι και κατέχουν, ή κατείχαν στο παρελθόν, καίριες θέσεις σε διάφορους τομείς του Νομού Αχαΐας. Εκτός από τη διαδικασία που ακολουθεί το ΙΚΑ (διακανονισμός επιστροφής των οφειλόμενων ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων) όλες οι υποθέσεις παραπέμπονται στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να επιβληθούν και οι ποινές που προβλέπει ο νόμος.


pelop.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 12.00, η Biohellenika ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για αντικειμενική και επιστημονική ενημέρωση θα πραγματοποιήσει Επιστημονική Ημερίδα στην Κοζάνη στο Κοβεντάρειο (Αίθουσα Εκδηλώσεων) με θέμα:
“ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ”
Για τις νέες εξελίξεις στο θέμα των βλαστοκυττάρων θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αρχέγονων Κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ. Γεώργιος  Κολιάκος, Καθηγητής Βιοχημείας και η Επιστημονική Υπεύθυνος της Biohellenika, η Δρ. Κουζή – Κολιάκου, Καθηγήτρια Εμβρυολογίας – Ιστολογίας.
Σήμερα τα βλαστοκύτταρα  χρησιμοποιούνται σε αυτόλογες και αλλογενείς χρήσεις για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών και ο αιώνας που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την πρόοδο στις κυτταρικές θεραπείες.
Στην Ελλάδα οι θεραπευτικές χρήσεις των βλαστοκυττάρων αποτελούν ήδη μια πραγματικότητα, ενώ η χρήση τους πέρα από τις αιματολογικές ασθένειες έχει εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς της ιατρικής. "Θαυματουργές λύσεις στην ιατρική συνήθως δεν υπάρχουν. Ακόμη και ανακαλύψεις που υπόσχονται θαύματα, τις περισσότερες φορές διανύουν πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν στην επιτυχία. Με τα βλαστικά κύτταρα όμως, το θέμα διαφέρει", επισημαίνει ο κ. Κολιάκος "γιατί μέσα σε λίγα χρόνια, οι υποσχέσεις πέρασαν από το περιβάλλον του εργαστηρίου στην εφαρμογή, προσφέροντας θεραπεία σε περιπτώσεις ασθενειών που μέχρι χθες φαίνονταν ανίατες".
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και με το πέρας των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση.
Η Ημερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, είναι με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο και απευθύνεται σε ζευγάρια, μελλοντικούς γονείς, εγκύους, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα βλαστοκύτταρα!



Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Για περισσότερες πληροφορίες: Biohellenika, κ. Άννα Τσουκαλά: 2310 474 282
Biohellenika
Θεσσαλονίκη: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65, Κτήριο ZEDA, Τηλέφωνο: 2310 474 282, 6944 677 746
Αθήνα: Αρχελάου 28Α, Τηλέφωνο: 210 77 08 882, 6973 346 704
Λάρισα: Μ. Αλεξάνδρου 23, Τηλέφωνο: 2410 535 603, 6973 984 260
Πάτρα: Κως 18 & Πανεπιστημίου 3, Τηλέφωνο: 2610 437 436, 6978 483 170
Ηράκλειο: Αμαλθείας 17 & Κατεχάκη, Τηλέφωνο: 2810 229 351, 6970 803 497
Χανιά: Τζανακάνη 40-42, Τηλέφωνο:28210 58758, 6945 750 933
Αλεξανδρούπολη: 6984 604 009
Ιωάννινα: 6970 267 540
Σέρρες: 6974 197 090
Διαβάστε περισσότερα » »

Αναστολή πλειστηριασμών: Ποιοι δεν χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες

Ευνοϊκές ρυθμίσεις στα στεγαστικά και ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια μισθωτών και συνταξιούχων, επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2013 και τροποποιήσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση δανείων.
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κατά την οποία παρουσίασε τους άξονες του σχεδίου.
-Ο πρώτος άξονας του σχεδίου αφορά τη διευκόλυνση δανειοληπτών για ενυπόθηκες απαιτήσεις και αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 35% από 01.01.2010.
Αφορά επίσης ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.
Στο πρόγραμμα υπάγονται, κατά τις ίδιες πηγές, δάνεια που αφορούν στην κύρια κατοικία του δανειολήπτη με αντικειμενική αξία έως 180.000 ευρώ και 200.000 ευρώ για πολύτεκνους. Συγκεκριμένα, χορηγείται περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών με επανεξέταση στα δύπ έτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δανειολήπτης καταβάλλει μόνο τόκους (τοκοπληρωμή) οι οποίοι υπολογίζονται με σταθερό επιτόκιο 1,5%.
Εάν το ποσό της τοκοπληρωμής υπερβαίνει το 30% του φορολογητέου εισοδήματος, η μηνιαία καταβολή περιορίζεται στο ύψος αυτό, ενώ σε περίπτωση μηδενικών εισοδημάτων, προβλέπεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών. Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται ισόχρονα με την περίοδο χάριτος και η εξόφλησή του μετά το πέρας της συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης.
Η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει επίσης την τροποποίηση του νόμου 3869 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο, οι μακροχρόνιες δικαστικές εκκρεμότητες έχουν θέσει σε ομηρία πολλούς δανειολήπτες με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επάνοδός τους στην οικονομική δραστηριότητα.
Παράλληλα, όσον αφορά στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, προβλέπεται η βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα μίας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα ανάλογα με το συνολικό τους προφίλ και όχι με βάση μεμονωμένα περιστατικά. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «σκάνε επιταγές γιατί το Δημόσιο χρωστάει και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι τιμωρούνται» και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί.
Προβλέπονται τέλος η επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2013, καθώς και η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρέσβης ΗΠΑ στα Σκόπια: Καλός ο διάλογος αλλά …χωρίς αποτέλεσμα

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια,  Paul D. Wohlers δήλωσε ότι είναι προτιμότερο να συνεχίζονται οι συνομιλίες για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας παρά να βρίσκονται σε στασιμότητα.


«Είναι πολύ θετικό ότι ο διάλογος συνεχίζεται. Χθες το βράδυ ξεκίνησε αυτή η διαδικασία και συνεχίζεται σήμερα. Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση μετά από μερικούς μήνες και γνωρίζουμε, φυσικά, ότι αυτή η διαδικασία ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια και δεν αναμένουμε κάποια διαφοροποίηση.

”Ωστόσο, το θετικό είναι  ότι γίνεται αυτή διαδικασία και ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών τρέχει και έχει την υποστήριξή μας», δήλωσε σήμερα στην πόλη Στιπ, ο Αμερικανός πρέσεβης, κατά τη διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο ‘Γκότσε Ντέλτσεφ» - (Illyria).

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο φοιτητής που άφησε "άφωνους" τους πολιτικούς...

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως ένας πολίτης θέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός στη σωστή τους βάση. Ο άλλoτε λαλίστατος Βορίδης το μπούκωσε... Η πιο ωραία κουβέντα: “Μας λέτε οτι αν πάμε στη δραχμή, δεν θα έχουμε πετρέλαιο… ενώ τώρα που είμαστε στο ευρώ έχουμε πετρέλαιο όλοι, έ;” Δείτε το βίντεο...


http://www.trelokouneli.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέγα σκάνδαλο.....Μόνο το Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν τόσα ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ!!!

Μέγα σκάνδαλο με τα κρατικά ακίνητα!..

Ο,ΤΙ πιο παλαβό και ό,τι πιο σκανδαλώδες συμβαίνει εδώ, σ’ αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο που λέγεται Ελλάδα!..


ΓΡΑΦΑΜΕ και ξαναγράφαμε για το σκάνδαλο των εκατοντάδων κρατικών κτιρίων, που μένουν άδεια και ρημάζουν... Ενώ το κράτος νοικιάζει κτίρια από ιδιώτες για τις Υπηρεσίες του, πληρώνοντας δισεκατομμύρια ευρώ!..  


(Η εξήγηση βέβαια βρίσκεται στις... μίζες που τσεπώνουν οι μεσάζοντες!..).


***

Ε, λοιπόν, οι καταγγελίες που έφθασαν στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν και δεκάδες έως εκατοντάδες ιδιωτικά κτίρια για τα οποία το Δημόσιο πληρώνει τεράστια ενοίκια, άδεια κι αυτά!!!


...Κι αυτά οι όποιοι μεσάζοντες εξακολουθούν να τα λυμαίνονται με τις μίζες τους!..

***

ΕΚΤΟΣ από τα αμέτρητα Ολυμπιακά κτίρια, που κι αυτά εξακολουθούν να μένουν ανεκμετάλλευτα και να ρημάζουν, το Δημόσιο έχει στην ιδιοκτησία του χιλιάδες άλλα ακίνητα!.. 


Ολα ανεκμετάλλευτα κι αυτά!..


Μόνο το Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν τόσα ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ!!!

***

ΑΣ αναλογισθούν οι κύριοι των κυβερνήσεων πόσα δισ. μπορεί να εξοικονομήσει το Δημόσιο αν βάλουν σε μια τάξη και αξιοποιήσουν όλη αυτή την τεράστια κρατική περιουσία!..





http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=72913
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Νανοεπίθεση στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Μια πειραματική θεραπεία η οποία βασίζεται σε χρήση νανοσωματιδίων κατάφερε να σταματήσει τη λανθασμένη επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη μυελίνη - το προστατευτικό περίβλημα των νευρώνων - σε ποντίκια με υποτροπιάζουσα/διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Φάινμπεργκ του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν στο Σικάγο στους οποίους ανήκει η νέα μελέτη, η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική και ενάντια σε άλλες αυτοάνοσες ασθένειες όπως το άσθμα και ο διαβήτης τύπου 1.

Στις αυτοάνοσες ασθένειες το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται λανθασμένα στους υγιείς ιστούς του. Το είδος του ιστού που αποτελεί κάθε φορά «θύμα» του ανοσοποιητικού συστήματος είναι εκείνο που προσδιορίζει και από ποια ασθένεια θα «πληγεί» ο ασθενής.

Λανθασμένη επίθεση στη μυελίνη

Στην περίπτωση της πολλαπλής σκλήρυνσης (ή σκλήρυνσης κατά πλάκας) ο στόχος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η μυελίνη, μια πρωτεΐνη που δημιουργεί το προστατευτικό περίβλημα των νευρικών ινών στον εγκέφαλο, στον νωτιαίο μυελό και sτα μάτια διασφαλίζοντας τη σωστή μεταφορά των ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ τους.

Όταν η μυελίνη καταστραφεί τα ηλεκτρικά σήματα δεν μπορούν να «ταξιδέψουν» και έτσι εμφανίζονται τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου – από ήπιο μούδιασμα των άκρων ως παράλυση και τύφλωση. Ποσοστό της τάξεως του 80% των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας παρουσιάζει την υποτροπιάζουσα/διαλείπουσα μορφή της νόσου στην οποία υπάρχουν περίοδοι εξάρσεων και περίοδοι υφέσεων των συμπτωμάτων.

Τώρα οι ερευνητές από το Νορθγουέστερν χρησιμοποίησαν, όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Nature Biotechnology», βιοδιασπώμενα νανοσωματίδια καλυμμένα με μυελίνη ή αντιγόνα προκειμένου να «ξεγελούν» το ανοσοποιητικό σύστημα ποντικών με πολλαπλή σκλήρυνση ώστε να θεωρεί τη μυελίνη «φιλική».

Ιδιο υλικό με τα ράμματα

Τα νανοσωματίδια των ερευνητών ήταν φτιαγμένα από το ίδιο υλικό με τα απορροφήσιμα ράμματα, μόνο που ήταν πολύ-πολύ μικρότερα (περίπου 200 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα). Για την ακρίβεια το κύριο συστατικό τους ήταν ένα πολυμερές που ονομάζεται PLG και περιέχει λακτικό οξύ και γλυκολικό οξύ (πρόκειται για φυσικούς μεταβολίτες στο ανθρώπινο σώμα). Με δεδομένο ότι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα νανοσωματίδια έχει ήδη έγκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για άλλες χρήσεις, εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση θα μπορεί να μεταφερθεί ευκολότερα από τα πειραματόζωα στον άνθρωπο.

Οι επιστήμονες ενέχυσαν τα νανοσωματίδια σε ποντίκια τα οποία είχαν τροποποιηθεί γενετικώς ώστε να αναπτύσσουν μια ασθένεια παρόμοια με την υποτροπιάζουσα/διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας του ανθρώπου. Τα νανοσωματίδια «ταξίδεψαν» ως τον σπλήνα, ένα όργανο - «κλειδί» του ανοσοποιητικού συστήματος το οποίο απομακρύνει «σκουπίδια» όπως τα ετοιμοθάνατα κύτταρα από το αίμα ενώ παράλληλα παράγει νέα κύτταρα του αίματος και αποθηκεύει τα αιμοπετάλια.

Μόλις έφθασαν στον σπλήνα τα νανοσωματίδια «συνελήφθησαν» από τα μακροφάγα, λευκά αιμοσφαίρια τα οποία στην κυριολεξία «καταβροχθίζουν» τους… ανεπιθύμητους επισκέπτες και στη συνέχεια στέλνουν σήματα σε άλλα ανοσοκύτταρα ώστε να τους στοχεύσουν και αυτά.

Αποτροπή της εμφάνισης συμπτωμάτων

Το σημαντικό σε ό,τι αφορούσε τη χρήση των νανοσωματιδίων ήταν ότι κατάφεραν να κάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα να νομίσει ότι δεν «κουβαλούν» τίποτα εχθρικό. Το αποτέλεσμα ήταν, όπως ανέφερε ο Στίβεν Μίλερ που ήταν εκ των συγγραφέων της μελέτης η οποία χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, ότι στα ζώα που έλαβαν την έγχυση «απετράπη η εμφάνιση μελλοντικών εξάρσεων της νόσου ως και για 100 ημέρες – το αντίστοιχο διάστημα στους ανθρώπους με πολλαπλή σκλήρυνση είναι αρκετά χρόνια».

Το ελκυστικό στοιχείο της μελέτης είναι ότι προσφέρει μια πιθανή θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας που δεν καταστέλλει ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα όπως οι υπάρχουσες θεραπείες οι οποίες καθιστούν τους ασθενείς πιο ευάλωτους σε λοιμώξεις ενώ παράλληλα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Αντιθέτως τα νανοσωματίδια με τα αντιγόνα μυελίνης «επαναρυθμίζουν» το ανοσοποιητικό σύστημα, επαναφέροντάς το σε φυσιολογική λειτουργία.

Ενάντια σε πολλές αυτοάνοσες ασθένειες

Μάλιστα είναι άκρως ενδιαφέρον, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο δρ Μίλερ ότι «η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί ενάντια σε πολλές αυτοάνοσες ασθένειες αλλάζοντας απλώς το αντιγόνο που "κουβαλούν" τα νανοσωματίδια». Η ερευνητική ομάδα δοκιμάζει ήδη τα νανοσωματίδια ενάντια στον διαβήτη τύπου 1 καθώς και στο άσθμα. Εκτιμά μάλιστα ότι η συγκεκριμένη μέθοδος θα μπορεί να είναι πιο φθηνή, άρα και διαθέσιμη σε μεγαλύτερη κλίμακα.



http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=484647
Διαβάστε περισσότερα » »