Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Μερίδα επιστημόνων συνδέει την αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με πληθώρα ανεξήγητων συμπτωμάτων που σήμερα πλήττουν σήμερα ολοένα και περισσότερους:


Βουητό στα αυτιά
Πόνος στα κόκαλα και τους μύες
Μούδιασμα στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος
Ενοχλήσεις σε δόντια και σιαγόνες
Ξηροφθαλμία και προβλήματα όρασης
Αδυναμία συγκέντρωσης
Ανεξήγητη κούραση
Κατάθλιψη
Ταχυκαρδία
Κοκκινίλες και εξανθήματα
Ξηρότητα στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα
Διόγκωση ιγμόρειων και συμπτώματα ρινίτιδας
 

Το φαινόμενο της «αλλεργικής» αντίδρασης στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες αποκαλείται «ηλεκτροϋπερευαισθησία», έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θεωρείται πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες.
 
Στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί οι όροι «ασθένεια των μικροκυμάτων» για τα συμπτώματα των εργαζομένων κοντά σε ραδιοτηλεοπτικές κεραίες και ραντάρ και «γρίπη των γιάπηδων» για την συμπτωματολογία των υπερεκτεθειμένων εταιρικών στελεχών στα κινητά τηλέφωνα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου.


Η χρόνια παραγωγή πρωτεϊνών του στρες, όπως συμβαίνει και εξαιτίας της συνεχούς έκθεσης σε πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας:

Το φαινόμενο της «μόλυνσης» του ηλεκτρικού δικτύου με αρμονικές, αποκαλείται «Βρώμικός Ηλεκτρισμός», έχει ήδη συνδεθεί με την ηλεκτροϋπερευαισθησία[5] και οφείλεται στην εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών μη γραμμικού φορτίου (λαμπτήρες φθορισμού, αντάπτορες εναλλασσόμενου ρεύματος, ηλεκτρονικοί διακόπτες dimmer, κλιματιστικά inverter, τηλεοράσεις plasma, φωτοβολταϊκά συστήματα κ.α.). 


Η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση μπορεί να είναι το πραγματικό αίτια πρόκλησης πληθώρας ασθενειών με παρεμφερή συμπτώματα που χαρακτηρίζονται από τους γιατρούς ως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, χρόνια ανοσοποιητική δυσλειτουργία, νευρομυασθένεια, εγκεφαλοπάθεια, περιβαλλοντική υπερευαισθησία, ψυχοσωματικές αντιδράσεις κ.α.
 
Τα παιδιά, οι εγκυμονούσες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αλλεργίες ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Επίσης, οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ασθένεια, αφού ο εγκέφαλός τους λόγω ορμονικών ιδιαιτεροτήτων είναι πιο ευάλωτος στις ακτινοβολίες από ότι ο αντρικός.
 
Αν παρουσιάζετε κάποιες από τις παραπάνω αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας σε κινητό ή ασύρματο τηλέφωνο, κατά την παραμονή σε επιβαρημένους ηλεκτρομαγνητικά χώρους (όπως γραφεία, καφετέριες με Wi-Fi κ.α.), δίπλα σε γραμμές της ΔΕΗ κλπ είναι πιθανό να έχετε ήδη αποκτήσει ευαισθησία στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.
 
Τι υποστηρίζει η Ένωση Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Γερμανίας
To 2002 η Ένωση Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Γερμανίας (IGUMED) εξέδωσε την Freiburger Appeal
 
Το ψήφισμα που έχει υπογραφεί από χιλιάδες γιατρούς και επιστήμονες από όλο τον κόσμο αναφέρεται στην σύνδεση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με την σύγχρονη επιδείνωση της υγείας του πληθυσμού:
 
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μια δραματική αύξηση των σοβαρών και χρόνιων νοσημάτων στους ασθενείς μας όπως
προβλήματα μάθησης, συγκέντρωσης και συμπεριφοράς (σύνδρομο έλλειψης προσοχής κ.α.)
ακραίες διακυμάνσεις στην πίεση που δυσκολότερα πια ρυθμίζονται με φάρμακα
καρδιακές αρρυθμίες
καρδιακές προσβολές σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες
εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου (π.χ. Αλτσχάϊμερ) και επιληψία
λευχαιμία και όγκους στον εγκέφαλο.
 
Επίσης συμπτωμάτων που λανθασμένα χαρακτηρίζονται ως ψυχοσωματικά όπως πονοκέφαλοι, ημικρανίες, χρόνια εξάντληση, αϋπνία, βουητό των αυτιών και μυϊκοί πόνοι (...)
Οι προσπάθειες αποκατάστασης της υγείας γίνονται όλο και πιο αναποτελεσματικές.
Η ανεμπόδιστη και συνεχής διείσδυση των ασύρματων ακτινοβολιών στους χώρους εργασίας και τα σπίτια (και ειδικά στα υπνοδωμάτια - απαραίτητους χώρους ξεκούρασης και αναζωογόνησης) προκαλεί αδιάκοπο στρες και εμποδίζει την πλήρη ανάρρωση του ασθενούς (...)
 
Έχουμε πλέον ξεκάθαρα παρατηρήσει τη χρονική και χωροταξική σύνδεση των ασθενειών με περιπτώσεις γειτονικής εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, εκτεταμένης χρήσης κινητού τηλεφώνου, εγκατάστασης ασύρματου τηλεφώνου στο ίδιο ή σε διπλανά σπίτια κ.α.
Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο χρόνιες ασθένειες να βελτιώνονται ή να θεραπεύονται σε σύντομο χρόνο από την μείωση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στο περιβάλλον του ασθενούς»



www.home-biology.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εεε Κυβερνώντες κοιτάξτε κατάματα την αλήθεια!

Στην οικογένεια μου με έμαθαν να σέβομαι τους γέροντες, να τους τιμώ και να τους φροντίζω όπως και όποτε μπορώ. Φαντάζομαι ο σεβασμός στην Τρίτη ηλικία αποτελεί άγραφο νόμο στις παραδόσεις του λαού μας.
Μια ερώτηση μόνο στους ιθύνοντες του τόπου.  Σε ποιο λαό ανήκουν που κατάντησαν μια γερόντισσα να σέρνεται στα σκαλιά της εκκλησίας αναζητώντας λίγο φαγητό και μια κουβέρτα. Δυστυχώς ο φακός αποτυπώνει πλήρως την εποχή που διανύουμε. Ως πότε θα κοιμόμαστε…και θα ανεχόμαστε σιωπηρά το βιασμό μας

pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς ψεύδονται οι αιολικοί (και ποιοί εισπράττουν)


Η είδηση είναι "αληθινή" αλλά για να καταλάβετε την απάτη πρέπει να είστε λίγο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, και λίγο οικονομικός με γνώση σε μικρο-οικονομικά, αλλά παρακαλώ, προσπαθήστε, εκμεταλλεύονται το δυσνόητο, και το έχω κάνει όσο πιο απλό μπορώ.

Πρώτα από όλα, θυμηθείτε:
Άλλο MW, και άλλο MWhr.  Η ΜWhr είναι πόσο καίει η τοστιέρα, τα MW είναι πόσο θα έκαιγε η τοστιέρα, εάν δούλευε. Οι MWhr είναι "MW" επί "ώρες".

Αυτό που λέει είναι ότι μπήκαν 311 MW τώρα έχουμε 1.626 MW. Αυτά είναι ονομαστική ισχύς. Αριθμός Α/Γ στο έδαφος. Αγορασμένα πράγματα. Χοντρικά, €311 x 1,5 εκατ. = €466 εκατ. "επένδυση".  Αυτή η "επένδυση" θα αποδίδει τουλάχιστον

20% ετησίως (σε αυτούς που την κάνουν), ή €93 εκατ. Τα €93 εκατ. είναι από μελλοντικές αυξήσεις στο ρεύμα. Οι μέχρι τώρα είναι για παλιές τρύπες του ΔΕΣΜΗΕ και για αέριο.

Ενοχλεί; Από μόνο του, όχι
. Εάν τα €93 εκατ. τον χρόνο μας έδιναν κάτι που χρειαζόμαστε, σε τιμή που να ήταν ανταγωνιστική ή εύλογη, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.  Αλλά ας δούμε τι μας δίνουν τα €93 εκατ. τον χρόνο:

Τα 311 MW θα παράγουν ρεύμα όταν φυσάει, και συχνά θα φυσάει και δεν θα θέλουμε το ρεύμα, αλλά θα το πληρώνουμε ούτως ή άλλως σε φουσκωμένη τιμή. Αυτό είναι
δύο πράγματα μαζί:  (1) η διαθεσιμότητα του 20-25% και (2) η ταρίφα των €90-100/MWhr (και παραπάνω γιατί κρύβουν το κόστος υποδομών).

Η διαθεσιμότητα προκύπτει, στατιστικά, απολογιστικά ή προϋπολογιστικά, από το τι ποσοστό των ονομαστικών "MW"  τραβιούνται σε ένα χρόνο.  Το 20-25% είναι αληθινό, και σημαίνει ότι τι 75-80% του χρόνου τα αιολικά είναι άχρηστα.


311 MW x 22,5% x 365 x 24 = 612.981 MWhrs σε έναν χρόνο. 
Εάν ήταν συμβατική μονάδα, για τα ίδια λεφτά θα είχαμε 3 φορές αυτό τον ρεύμα, με 1/2 ή 1/3 του κόστους!

Και, μην βιάζεστε,
γίνεται χειρότερο. Οι 612.981 MWhrs που ακούγονται μεγάλο νούμερο, είναι βασικά άχρηστες. Παράγονται και πληρώνονται την ώρα που σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν και όλες οι συμβατικές θερμικές μονάδες. Διπλοπληρώνονται, με κερατιάτικα. Λένε ότι γλυτώνουν CO2, αλλά και αυτό παραμύθι είναι αφού δεν υποκαθιστούν το καύσιμο στο οποίο λένε ότι ισοδυναμούν.  Το μόνο που κάνουν είναι εάν τύχει να φυσάει σε ώρα αιχμής μειώνουν λίγο την ζήτηση αιχμής. Καλό αλλά πανάκριβο και πετυχαίνεις το ίδιο με άλλους 2-3 τρόπους και πολύ φτηνότερα.

Και εάν μπεις στην παγίδα να βάλεις περισσότερα, όταν φυσάει, θα πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής το φουσκωμένο τιμολόγιο, και θα παρακαλάμε τον Τούρκο ή Βούλγαρο να παίρνει το πλεόνασμα στην δική ΤΟΥ οριακή τιμή, για να μην κάψουμε το δίκτυό. Εμείς θα  πληρώνουμε €90 ή €100 και θα μας πληρώνει €40 ή €50, και εμείς θα τρώμε την ζημιά. 

Τα €466 εκατ. που σας ανέφερα είναι στην ουσία δανεισμός μας, που ξεπληρώνεται υψηλότοκα από τον φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ, για να παίρνουμε κάτι, υποχρεωτικά,  στην τριπλή τιμή από όσο πραγματικά κάνει και να μην γλυτώνουμε καν αντίστοιχο συμβατικό καύσιμο.

Τα 311 MW από μόνα τους δεν φτάνουν
ούτε για ένα χειρουργείο. Ούτε για ένα περίπτερο.  Ζητείστε από την ΕΛΕΤΑΕΝ, ή τις εταιρίες που αναφέρονται, να εγγυηθούν υποκατάσταση του καυσίμου που αντιστοιχεί σε 311 MW. Ή του μισού καυσίμου. Ή του 1/3 του καυσίμου. ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ. Δεν υποκαθιστούν καύσιμα. Κοροϊδεύουν και κλέβουν (αλλά είναι νόμιμοι χάρη στον Νόμο Μπιρμπίλη).
 
 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Πυρπόλησαν ορθόδοξη εκκλησία στην Δημοκρατία Βαρντάρσκα. Τεταμένο κλίμα με τους αλβανούς μουσουλμάνους

Αγνωστοι πυρπόλησαν το βράδυ ορθόδοξη εκκλησία στο χωριό Λαμπούνιστα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χλμ.από την Στρούγκα.

Όπως ανέφεραν από την πυροσβεστική δύναμη της Στρούγκας, η οποία έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς, καταστράφηκαν οι βοηθητικοί χώροι της εκκλησαίας, ενώ ζημιές υπέστη και ο τρούλος.

Στην περιοχή της Λαμπούνιστα, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αλβανοί και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Το επεισόδιο αυτό θεωρείται το σοβαρότερο από αυτά που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή της Στρούγκας τις τελευταίες ημέρες και τα οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχουν διαθρησκευτικό και διεθνοτικό χαρακτήρα.

Αιτία των επεισοδίων αποτέλεσε μία σκηνή στο καρναβάλι στην κωμόπολη Βέβτσανι, πριν από δύο εβδομάδες, η οποία θεωρήθηκε από τους μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής ως ιδιαίτερα προσβλητική για το Ισλάμ και το Κοράνι και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας (ΙΘΚ) της ΠΓΔΜ και των αλβανικών κομμάτων στη χώρα.

Μάλιστα, η ΙΘΚ κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι υποκινεί συστηματικά την ισλαμοφοβία στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μουσουλμάνων στη Στρούγκα, ενώ κάηκαν σημαίες της ΠΓΔΜ που ήταν αναρτημένες σε δημόσια κτήρια της πόλης και προκλήθηκαν αρκετά ακόμη μικροεπεισόδια, τόσο στην πόλη της Στρούγκας, όσο και σε γειτονικά χωριά.

Πέραν αυτού, το όλο κλίμα έχει "δυναμιτιστεί" από τα αντιαλβανικά συνθήματα που τραγουδούσαν, εν χορώ, πολυάριθμοι Σλαβοκακεδόνες φίλαθλοι, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη Σερβία τις περασμένες ημέρες, για τους αγώνες της εθνικής ανδρών χάντμπολ της ΠΓΔΜ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα συνθήματα αυτά προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών Αλβανών στην ΠΓΔΜ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΙΛΑΝΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ---- ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ....!!!‏

 
ΕΛΑ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ.. 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ 
ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ..!!!!
 
Παρομοιάζει με "καρκίνο" την κατάσταση στην Ελλάδα η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Jutta Urpilainen.

Το δήλωσε ευθαρσώς σε ομιλία της σε σεμινάριο για επιχειρηματίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "η κατάσταση της Ελλάδας δημιουργεί αβεβαιότητα, είναι σαν ......
τον καρκίνο. Όσο η κατάσταση της χώρας είναι αβέβαιη, θα μεταδίδει την αβεβαιότητα".

Σύμφωνα με την ίδια, "η Ελλάδα πάντα υπολείπεται των στόχων του προγράμματος που έχουμε συμφωνήσει από κοινού. Προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν μπορεί να επιτύχει τον στόχο (για μείωση του χρέους στο) 120% του ΑΕΠ".

Η Φινλανδή ΥΠΟΙΚ, η οποία μας είχε απασχολήσει και πριν από ένα εξάμηνο περίπου όταν η ίδια και η κυβέρνηση της είχαν απαιτήσει εγγυήσεις για να συναινέσουν στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Αστραπές" του Καμμένου: "Δίνετε τον ορυκτό μας πλούτο για να τον κατασχέσουν τα αφεντικά σας της Τρόικας."

Αυτό που πραγματικά σας είπε η Τρόικα να κάνετε, γιατί όλα τα άλλα τα κάνατε για δικούς σας λόγους, και ήταν το κερασάκι... ήταν να περάσετε τον ορυκτό πλούτο της χώρας στις διατάξεις εκείνες που θα τον χαρίσουνε σε αυτούς που θα ορίσουν οι δανειστές.

Αυτό είναι εθνικό έγκλημα. Αυτό το έγκλημα θα ανατραπεί όταν θα αποκατασταθεί η νομιμότητα στη χώρα.
Την ώρα που έρχεται η Ισραηλινή εταιρία telex μαζί με την

Ρωσική εταιρία και σας προτείνουν εξόρυξη πετρελαίου νότια της Κρήτης, που το λέει ο ίδιος ο Μανιάτης, χωρίς έρευνα και με δικά τους έξοδα και που θα λύσουμε το πρόβλημά μας... αντί να πείτε ναι κατευθείαν και να έχουμε και την ασφάλεια του Ρωσικού στόλου νότια της Κρήτης, του Αμερικανικού στόλου και της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, εσείς περνάτε την περιουσία του ορυκτού μας πλούτου σε ένα μόρφωμα που έχετε δημιουργήσει για να το κατασχέσουν αύριο τα αφεντικά σας της Τρόικας.
Της κυρίας Μέρκελ.
Του 4ου Γερμανικού Ράιχ..
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ---- ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 1/1/1896‏

Το εκήρυξεν ο θείος Όμηρος προ ετών τρισχιλίων: Είς οιωνός άριστος!… Αλλά τις έβαλεν εις πράξιν την συμβουλήν του θειοτάτου αρχαίου ποιητού; Εκ της παρούσης ημών γενεάς τις ημύνθη περί πάτρης;

Ημύνθησαν περί πάτρης οι άστοργοι πολιτικοί, οι εκ περιτροπής μητρυιοί του ταλαιπώρου ωρφανισμένου Γένους;

Άμυνα περί πάτρης δεν είναι αι σπασμωδικαί, κακομελέτητοι και κακοσύντακτοι επιστρατείαι, ουδέ τα σκωριασμένης επιδεικτικότητος θωρηκτά.


Άμυνα πετρί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και του πιθηκισμού, του διαφθείραντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεωκοπίας.

Τις ημύνθη περί πάτρης; Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.

Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους.
Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ' εξεθέωναν οι προεστοί κ' οι «γυφτοχαρατζήδες», τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κ' οι δήμαρχοι.

Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει την φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν.
Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθοράν, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ' επιδεξιώτερον τον κόθορνον.

Και σήμερον, νέον έτος έρχεται. Και πάλιν τι χρειάζονται οι οιωνοί; Οιωνοί είναι τα πράγματα.

Μόνον ο λαός λέγει. Κάθε πέρσυ και καλλίτερα.

Ας ευχηθώμεν το ερχόμενον έτος να μη είναι χειρότερον από το έτος το φεύγον.


Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Εφημερίς “Ακρόπολις”, 1 Ιαν. 1896
hypervoria
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΥ ΡΕΖΙΛΙ ----- Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟ ...!!!!!!!‏


Μαϊμού το ραντεβού Πούτιν-Σαμαρά!
Ο Ρώσος ηγέτης τον είδε, στα όρθια, όταν βγήκε να παίξει με τον αγαπημένο του σκύλο...



-Πρόεδρε, θα τηλεφωνήσω στο μπαμπά μου να μας δώσει οδηγίες. Διαφορετικά θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα στα διεθνή ΜΜΕ...

Μόσχα, Πέμπτη μεσημέρι. Η ώρα περνάει και την αποστολή της ΝΔ τη ζώνουν μαύρα φίδια. 

Σ’ ένα δωμάτιο του Κρεμλίνου βρίσκονται ξεχασμένοι από τους Ρώσους ο Αντώνης Σαμαράς-Κομανέτσης, ο  υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας, ο τομεάρχης Εξωτερικών Π. Παναγιωτόπουλος, ο σύμβουλός του Χρ. Λαζαρίδης, ο διπλωματικός του σύμβουλος Ανδρ. Ψυχάρης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Γ. Μουρούτης και ο βουλευτής Σ. Κεδίκογλου.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης ετοιμαζόταν να τηλεφωνήσει στον πατέρα του, ενώ ο Σίμος Κεδίκογλου απόφοιτος του Πετροχημικού Ινστιτούτου Γκούπκινα της Μόσχας, αισθανόταν σαν το σπίτι του και συνιστούσε ψυχραιμία στην ομήγυρη.

Τι είχε συμβεί;
Απλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έβρισκε χρόνο  να συναντήσει τον Σαμαρά και όλο το πολυδιαφημισμένο ταξίδι κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα.

-Πρόεδρε, ακόμη κι αν δεν περάσεις στο γραφείο του μπορούμε να ζητήσουμε ακρόαση από τη γραμματέα του και όταν  κάποια στιγμή ανοίξει η πόρτα  του λες ένα γεια από απέναντι…

Ήταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αυτός που μίλησε προσπαθώντας να δώσει κουράγιο στον αρχηγό που βημάτιζε νευρικά πάνω κάτω στο δωμάτιο. Ο Χρύσανθος κατά βάθος ήτο ευτυχής για το μη ραντεβού μια και θα προτιμούσε να βρίσκεται στο Λευκό Οίκο κι όχι στο Κρεμλίνο. Για την ακρίβεια ο καθένας από τα μέλη της γαλάζιας αποστολής θα προτιμούσε να βρίσκεται στο προθάλαμο της ηγεσίας  μιας διαφορετικής συμμάχου χώρας!

Όπως και ναχει ο αρχηγός της ΝΔ είχε επενδύσει πολλά σ’ αυτή τη συνάντηση, για την ακρίβεια στη φωτογραφία της χειραψίας. Μόνο που αυτή δεν ήρθε ποτέ. Ο Κομανέτσης δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Πούτιν κατά μόνας που λέμε.

Απλά καθώς περίμενε σε κάποιο από τα γραφεία του Κρεμλίνου πέρασε από το διάδρομο ο Βλαντιμίρ ο οποίος περπατούσε προς την αυλή για να παίξει με τον αγαπημένο του σκύλο.
Όταν είδε τους χρεοκοπημένους Έλληνες που ξεροστάλιαζαν τους έκανε ένα νεύμα να τον ακολουθήσουν. Ένα τσούρμο από άνδρες της Ασφάλειας του Πούτιν και η κομπανία του Κομανέτση βγήκαν στο προάυλιο. 

Εδώ καθώς ο Πούτιν πετούσε τη μπάλα στο αγαπημένο του τετράποδο είχε μια ψιλοκουβέντα με τον αρχηγό της ΝΔ που δεν κράτησε πάνω από 3’.


Κάτω  από αυτές τις συνθήκες έγινε η περίφημη συνάντηση-δεν κάνουμε πλάκα.

Δυστυχώς έτσι αντιμετωπίζουν πλέον τους Έλληνες πολιτικούς οι ξένοι ηγέτες. Γι αυτό και τόσο εύκολα κάνουν λόγο για επιτρόπους στην οικονομία κλπ.

Η Ελλάδα ξανάγινε Ψωροκώσταινα και το χειρότερο εκείνοι που την λεηλάτησαν ζουν και βασιλεύουν. Όσο για τον Σαμαρά, ήταν τυχερός που έπεσε σε ζωόφιλο συνομιλητή και βρέθηκε «ελεύθερος» χρόνος για τους απαξιωμένους πολιτικούς από την Αθήνα…
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψηφίστηκε Ο Νέος Νόμος Για Τα Φυτοφάρμακα

Νόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχέδιο με θέμα «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις», που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Ιανουαρίου.

Με τον εν λόγω νόμο προωθείται η μεταφορά του νέου Ευρωπαϊκού Κανονιστικού Πλαισίου στο εθνικό δίκαιο, καθώς και η θέσπιση συμπληρωματικών εθνικών μέτρων πολιτικής που εξορθολογίζουν τη χρήση των φυτοφαρμάκων και απαντούν στις σύγχρονες παραγωγικές απαιτήσεις αλλά και τις ανησυχίες της κοινωνίας για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, καθώς και για προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο :

Καταργεί και αντικαθιστά συνολικά το νομοθετικό πλαίσιο έγκρισης και κυκλοφορίας γεωργικών φαρμάκων στη χώρα, που ισχύει για διάστημα άνω των 30 ετών.

Θεσπίζει μέτρα που αφορούν την εφαρμογή:
•    Του Κανονισμού (ΕΚ) 1107/2009, σχετικά με τη διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά.
•    Του Κανονισμού (ΕΚ) 396/2005, για τα ανώτατα όρια υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων μέσα ή πάνω στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές φυτικής και ζωικής προέλευσης.
•    Της Οδηγίας 2009/128 που αφορά τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

Εναρμονίζει τις διαδικασίες αδειοδότησης διάθεσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά.

Αξιοποιεί για πρώτη φορά τη σύγχρονη τεχνολογία για την καταγραφή των πωλήσεων φυτοφαρμάκων, τη διαμόρφωση εθνικής βάσης δεδομένων για την τεκμηρίωση των ακολουθούμενων πολιτικών, την παρακολούθηση της χορήγησής τους, τη διαφάνεια.

Διασφαλίζει τη συμμετοχή των οικονομικών και κοινωνικών εταίρων σε διαδικασίες λήψης κρίσιμων αποφάσεων.

Θεσπίζει ένα αξιόπιστο ελεγκτικό σύστημα όλης της αλυσίδας παραγωγής-διάθεσης-διακίνησης-ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων.

Εισάγει ένα αποτρεπτικό, αναλογικό και αποτελεσματικό σύστημα κυρώσεων

Λαμβάνει μέτρα για την παρακολούθηση των τιμών που καταβάλουν οι γεωργοί, συμβάλλοντας στην εξυγίανση της αγοράς αγροτικών εισροών.

Προσδιορίζει το ρόλο των επιμέρους δημοσίων αρχών, κεντρικών και περιφερειακών, στην υλοποίηση του Νόμου.

Λαμβάνει μέτρα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, κατάρτισης.

Για περισσότερα δείτε το ΦΕΚ 8/Α/27-1-2012, σε pdf μορφή, εδώ:
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ...!!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ..!!!‏



Αρπαχτή Στη Τσέπη Των Καταναλωτών!

Επίθεση του “Υπουργείου Μεγάλων Εταιριών” στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών!
Θεωρούν εμπόριο την διάθεση των αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές!
Εισέβαλαν ακόμη και σε κοινωνικούς χώρους απαιτώντας κρατική άδεια για την παρουσία των παραγωγών!
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ έδωσε το “Υπουργείο Μεγάλων Εταιριών” (παλιότερα το λέγανε υπουργείο εμπορίου) στους «κροίσους» των παραγωγών γιατί ξέφυγαν από το «σύστημα» του εμπορίου και ανταγωνίζονται τα μεγάλα καταστήματα!
Δεν είναι δυνατόν οι τιμές στις αγορές βιοκαλλιεργητών να είναι μικρότερες από αυτές των μεγαλοκαταστημάτων (στα ελληνικά αλυσίδες super markets).
Δεν είναι δυνατόν ο παραγωγός να έρχεται σε απ’ ευθείας επαφή με τους καταναλωτές κερδίζοντας ταυτόχρονα και αυτός και ο καταναλωτής!
Δεν είναι δυνατόν ο καταναλωτής να παίρνει φρέσκα...
βιολογικά προϊόντα και να διαλέγει τοπικές ποικιλίες έξω από τον παγκοσμιοποιημένο διατροφικό κώδικα (Codex Alimentarius)!
Δεν είναι δυνατόν οι παραγωγοί να οργανώνουν οι ίδιοι τις αγορές τους, να προστατεύουν τους καταναλωτές από τους απατεώνες και να μπορούν να υπάρχουν μέσα στο σύστημα της απάτης και της αισχροκέρδειας!
Εκστρατεία διάσωσης του κερδοσκοπικού συστήματος των παγκόσμιων εταιριών και των μεγαλοκαταστημάτων, ξεκίνησε το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ)
bioagores_AthinasΕδώ και μερικές εβδομάδες η διεύθυνση εμπορίου ξεκίνησε πραγματική εκστρατεία για το ανέβασμα των τιμών των βιολογικών προϊόντων στις υπαίθριες αγορές βιοκαλλιεργητών. Επιβάλλοντας με πρόστιμα στους βιοκαλλιεργητές την είσπραξη χαρατσιού από τους βιοκαταναλωτές! Το αποκορύφωμα ήταν το περασμένο Σάββατο, όπου συνεργεία του εμπορίου εισέβαλαν στην υπο-κατάληψη αγορά της Κυψέλης απαιτώντας άδειες για την παρουσία των παραγωγών και ταμειακές μηχανές για το ΦΠΑ, που οι παραγωγοί πρέπει να εισπράττουν από τους καταναλωτές!
Οι αγρότες ήταν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, γιατί σαν παραγωγοί πλήρωναν ΦΠΑ για την αγορά των εισροών τους αλλά δεν εισέπρατταν. Το κράτος τους επέστρεφε το 50% του ΦΠΑ των εισροών τους. Η κυβέρνηση της τρόικας αποφάσισε να μετατρέψει τους παραγωγούς σε εμπόρους, υποχρεώνοντάς τους με αυτό τον τρόπο να εισπράττουν ΦΠΑ από τους καταναλωτές και το περίσσευμα να το αποδίδουν στο κράτος. Ταυτόχρονα αυξήσανε πολύ περισσότερο το χαράτσωμα των καταναλωτών γιατί για να γίνει αυτό ο παραγωγός χρειάζεται ταμειακή μηχανή, λογιστή σε μηνιαία βάση κ.λπ. Έτσι η επιβάρυνση στα προϊόντα υπερβαίνει το 20%! (Με τον σημερινό ΦΠΑ του 13%). Αν υπολογίσουμε ότι η διεύθυνση εμπορίου θέλει και έξοδα για άδειες, τότε το χαράτσι στους καταναλωτές θα υπερβεί το 25%!
Δεν θα ανεχτούμε άλλη αρπαχτή στα πενιχρά μας εισοδήματα
Δεν έχουμε πια άλλη επιλογή:
* Η ανατροπή όλων αυτών που μας καταστρέφουν και μας στερούν την ελπίδα μας για μια καλύτερη ζωή είναι μονόδρομος.
* Ας στραφούμε στην ΟΙΚΟ-αυτάρκεια και την ανταλλαγή αγαθών. Το θηρίο χωρίς το δικό μας καρπό θα συρρικνωθεί!
Οι αγορές ΒΙΟκαλλιεργητών ΔΕΝ θα κλείσουν!
Θα τις στηρίξουμε εμείς οι ΒΙΟκαταναλωτές!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΥΠΑΑΝ και την κυβέρνηση να ακυρώσουν τα πρόστιμα και τα χαράτσια που επέβαλαν στους παραγωγούς.

Το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ



Ανακοίνωση του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ;
... ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ!

Αγαπητοί καταναλωτές και συνάδελφοι βιοκαλλιεργητές
ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!
ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!
Οι Υπουργοί Ανάπτυξης, Γεωργίας και Οικονομικών, παρακάμπτοντας το νόμο για τον αγρότη, μας αναγκάζουν να κάνουμε έναρξη επαγγέλματος ως έμποροι/επιτηδευματίες. Δηλαδή να αποκτήσουμε ταμειακή μηχανή και να επιβάλουμε 13% ΦΠΑ στον καταναλωτή, ήτοι να έχουμε διπλή φορολόγηση και ως παραγωγοί και ως έμποροι με το εξής παρανοϊκό σύστημα: πουλώντας ο εαυτός μας παραγωγός τα προϊόντα μας στον εαυτό μας έμπορο.
Αυτές οι υπουργικές αποφάσεις είναι παράνομες, παράλογες και ανήθικες, διότι ο νόμος για το επάγγελμά μας είναι σαφής και το δικαίωμα των αγροτών στη λιανική πώληση ξεκάθαρο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ;
Νόμος 3874/2010, Άρθρο 2 - Ορισμοί - Δικαίωμα εγγραφής…
α. Επαγγελματίας Αγρότης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο…εφόσον…:
αα) Είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης….όπου
δ)….Στις δραστηριότητες της αγροτικής εκμετάλλευσης περιλαμβάνεται εκτός από την παραγωγή των προϊόντων και η αποθήκευση, τυποποίηση, συσκευασία και η εν γένει τοποθέτηση μέχρι και του σταδίου της χονδρικής και λιανικής πώλησης αποκλειστικά των προϊόντων που παράγει η ίδια η αγροτική εκμετάλλευση, καθώς και η πρώτη χωρική ή οικοτεχνική μεταποίησή τους…
Οι αποφάσεις που ορίζουν ότι αγρότες είμαστε μόνο μέχρι τον χονδρέμπορο δεν θα περάσουν!
Η πολιτική που θέλει να πάμε στα σπίτια μας και να αφανίσει τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική γεωργία δεν θα περάσει!
Η πολιτική που θέλει τους καταναλωτές στο έλεος των πολυεθνικών και των super market δεν θα περάσει!
Η πολιτική που αυξάνει τις τιμές στην χειρότερη στιγμή της κρίσης δεν θα περάσει!
Έμποροι ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε!
Στήριξε τους έλληνες παραγωγούς!
ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΡΑ!
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Αθήνα, 16-1-2012
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
http://www.biozo.gr/node
Διαβάστε περισσότερα » »

Aποδοχή δωρεάς 14.760,00 για την αγορά μιας συσκευής μέτρησης της αρτηριοσκλήρυνσης με την μέθοδο CAVI

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μποδοσάκη,
η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν Πτολεμαϊδας «Μποδοσάκειο», εκ μέρους των πολιτών της ευρύτερης περιοχής σας ευχαριστεί θερμά για την οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου με την αγορά από μέρους σας του πρωτοποριακού συστήματος VASERA συνολικής αξίας 14.760,00, μιας συσκευής μέτρησης της αρτηριοσκλήρυνσης με την μέθοδο CAVI (αξιολογώντας τον σφυροβραχιόνιο δείκτη).


Το συγκεκριμένο σύστημα είναι μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο και θα προστεθεί στον εξοπλισμό της Καρδιολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Η διαχρονική στήριξη του Ιδρύματος «ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ» στο Νοσοκομείο μας καθώς και η κοινή αγωνία όλων μας για την συνεχόμενη βελτίωση του εξοπλισμού του, μας κάνει αισιόδοξους για την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σας κοινοποιούμε την υπ΄αριθμ. 19/10-01-2012 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» Νοσοκομείου σχετικά με την ως άνω αποδοχή δωρεάς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Άγνωστοι κατέστρεψαν μεγάλα δένδρα σε πάρκο Εργατικών Κατοικιών της Πτολεμαϊδας


Οι καταστροφές δέντρων στην Πτολεμαϊδα δυστυχώς συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης, από κάποιους ασυνείδητους οι οποίοι προβαίνουν σε καταστροφικές ενέργειες αφαιρώντας ʽʽπνεύμονεςʼʼ οξυγόνου από την περιοχή.


Αυτή τη φορά στόχος ήταν τα υπέροχα μεγάλα δένδρα των πρώτων εργατικών κατοικιών της Πτολεμαϊδας που από το 1987 φροντίζουν τα συνεργεία του Δήμου και οι κάτοικοι, ώστε να διατηρήσουν το πράσινο του πάρκου, το οποίο κοσμεί τον οικισμό. Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι, που καταγγέλλουν το γεγονός στον ʽʽΠʼʼ, τονίζοντας ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την προστασία του πρασίνου, συμβάλλοντας στον εντοπισμό των ʽʽδραστώνʼʼ με τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας και της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαϊδας.

Για ʽʽαρρωστημέναʼʼ μυαλά, που επιδίδονται σε περιβαλλοντικά «εγκλήματα» έκανε λόγο ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Απόστολος Χατζόπουλος, αντικρίζοντας τα πριονισμένα δένδρα του πάρκου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μία «οργανωμένη» δουλειά.

Ο κ. Χατζόπουλος επεσήμανε ότι έχουν κινητοποιηθεί όλοι για τον εντοπισμό των ʽʽαγνώστωνʼʼ που προκάλεσαν αυτές τις καταστροφές, ώστε να υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά, όπου και αν συμβαίνουν, είτε στην Αστυνομία είτε στο Δήμο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ» ΕΟΡΔΑΙΑΣ – ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Την πρώτη τους συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του υπό ίδρυση συλλόγου Πτολεμαΐδας-Εορδαίας «Σκλήρυνση κατά πλάκας», στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας.
Η εκδήλωση που είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (02-02-2012). Σκοπός της εκδήλωση είναι να εκφραστεί και να αποτυπωθεί η συμμετοχή και το ενδιαφέρον προκειμένου να προχωρήσει ο σύλλογος σε καταστατική λειτουργία και εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα » »

H ανατριχιαστική Προφητεία...

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 
Ήμουν δεν ήμουν 14 χρονών τότε. Εκκολαπτόμενος έφηβος, με όλες τις ανησυχίες και τις αμφισβητήσεις της άγουρης ενηλικίωσης, προσπαθούσα να δώ τότε τον κόσμο με την "άλλη" ματιά, τη ματιά του "άς τον μικρός είναι, άμα μεγαλώσει θα καταλάβει". Πρώιμη περίοδος της Μεταπολίτευσης, ασπρόμαυρη (ακόμη) τηλεόραση με μερικές μόνο έγχρωμες εκπομπές σε πειραματικό στάδιο που..



το επίσημο περιοδικό της ΕΡΤ "Ραδιοτηλεόραση" ενημέρωνε τον θεατή ότι θα μεταδίδονταν με χρώμα, βάζοντας δίπλα από τον τίτλο το χαρακτηριστικό (Χ), οι Boney-M και οι Bee Gees μεσουρανούσαν μαζί με τον Τραβόλτα του "Πυρετός το Σαββατόβραδο" και του "Grease", oι disco ασφυκτιούσαν απο το στριμωξίδι των πολυπληθών αρσενικών που έψαχναν με το "φανάρι" να βρούν κοπέλα ασυνόδευτη για να της τη "πέσουν", μιας και η συντηρητική Δεξιά που τηρούσε τα ήθη είχε απαγορεύσει την είσοδο  για τους κάτω των 18 ετών, διαδηλώσεις κάθε τρείς και λίγο απο "οργισμένους νεολαίους" του νεότευκτου ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ προετοιμάζοντας το έδαφος για το μεγάλο φαγοπότι που θα ακολουθούσε και μέσα σ΄ αυτόν τον κόσμο εγώ. Που έπαιρνα τα πρώτα μηνύματα ενός κόσμου που ήταν πολύ διαφορετικός από αυτόν που ήξερα ή που νόμιζα πως ήξερα.
Ανήσυχο πνέυμα από τα μικράτα μου, κάθε φορά προσπαθούσα να βγάλω το "λάδι" στους δασκάλους και τους καθηγητές μου, με τις ...παρανοικές και επίμονες ερωτήσεις μου κάνοντάς τους να θέλουν ώρες-ώρες να με "καρυδώσουν". Έψαχνα τα πάντα, ό,τι κυκλοφορούσε σε χαρτί και είχε γράμματα επάνω, έπρεπε να το ξεσκονίσω. Ακόμα θυμάμαι τις αγριοφωνάρες του πατέρα μου, που ο φουκαράς έψαχνε την εφημερίδα του και ασφαλώς του την είχε πάρει ο...συνήθης ύποπτος "κανακάρης" του. Ξεσκόνιζα ό,τι μπορούσε να φανταστεί ο νούς του ανθρώπου. Απο τα κόμικς της Marvel μέχρι ...Καζαντζάκη (Θεέ και Κύριε!). Αλλά εκτός του..."μελετείν" (και καλά), είχα λατρεία και στο σινεμά. Αλλη μούρλα αυτή, μεγάλη και ...αθεράπευτη. Δεν υπήρχε καλοκαίρι που να μη βρισκόμουν, είτε μόνος είτε με τους γονείς μου, σε κάποιο θερινό σινεμά με τα ...2 έργα προβολής. Τότε λοιπόν, εκείνη τη μαγική εποχή, είδα και την ταινία που με συγκλόνισε, όχι ασφαλώς για την ποιότητά της, αλλά για τη θεματολογία της.
Ο τίτλος της; "Ο Μικρός Αντίχριστος". Ο χαρακτηρισμός της: Ακατάλληλον. Μου έκανε εντύπωση, μέσα στη παιδική μου αφέλεια, πώς ήταν δυνατόν μια ταινία να είχε σαν θέμα της ένα παιδί και να ήταν...Ακατάλληλη! Ελα ντε!
Τίποτε δεν προμήνυε για το σόκ που θα πάθαινα βλέποντάς την! (Επρόκειτο, όπως αντιληφθήκατε φυσικά, για την συνέχεια της αριστουργηματικής ταινίας του Ρίτσαρντ Ντόννερ "Η Προφητεία", ένα απο τα πιο ανατριχιαστικά θρίλερ όλων των εποχών!)
Λύσσαξα να τη δώ. Σκαρφίστηκα κάθε νόμιμο, θεμιτό και...αθέμιτο μέσο. Τζίφος, διότι αφ΄ ενός οι γονείς μου στο νησί ήταν πασίγνωστοι (άρα τους ήξεραν και οι ιδιοκτήτες των μικρών κιν/κών αιθουσών) και αφ΄ετέρου, η συντηρητική Δεξιά (πάλι αυτή!) δια των αστυνομικών τους οργάνων, δεν αστειευόταν. Ετσι και τσάκωναν ανήλικο σε κάποιο σινεμά που πρόβαλλε "ακατάλληλη" ταινία, το πρόστιμο ήταν πολύ τσουχτερό και έφτανε μέχρι το...κλείσιμο της αίθουσας! Ο επιμένων όμως (και δή ένα "κακομαθημένο" κ@λόπαιδο σαν εμένα) νικά! Και η λύση βρέθηκε, από μια διπλανή πολυκατοικία και την ταράτσα της! Εφοδιάστηκα λοιπόν με τσίπς, ένα μπουκάλι λεμονάδα, ένα σακκάκι καλού-κακού για τη δροσούλα της νύχτας κι ένα ζευγάρι κιάλια που μου τα είχε πάρει ο πατέρας μου απ΄τη Γερμανία, σε ένα ταξίδι που κάναμε οικογενειακώς και στήθηκα λίγο παραέξω απο τη κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας περιμένοντας τη κατάλληλη στιγμή για να βρώ τη πόρτα ανοιχτή όπως θα την άφηνε κάποιος αφηρημένος ένοικος είτε έμπαινε είτε έβγαινε!
Και τη βρήκα! 
Ανέβηκα τσίφ στη ταράτσα, είχα άπλετη θέα στην οθόνη, είχα επίσης και το χαμόγελο της επιτυχίας στο μούτρο μου και περίμενα τη προβολή. Και η προβολή αρχίζει. Και μαζί της, το σοκ! Εμ βέβαια, πώς να αντέξει τέτοια θεματολογία η υπόστασή μου, αφού μέχρι χτές οι ταινίες που έβλεπα είχαν να κάνουν με περιπετειούλες για παιδιά, κωμωδίες και κοινωνικά δράματα πάντα κατάλληλα για παιδιά. Ανατριχιαστική μουσική (α, ρε αθάνατε Τζέρρυ Γκόλντσμίθ) με χορωδία που υμνούσε τον...Οξαποδώ με ύμνους στα λατινικά, ανάποδοι σταυροί, φονικά κοράκια που σκότωναν όσους ήθελε ο ...βελζεβούλης και τέλος ο...Αντίχριστος που στην εφηβική ηλικία εκπαιδεύεται (εξ΄ού και ο τίτλος) για να κυβερνήσει τον πλανήτη!
Ηταν η πρώτη, αξέχαστη και...σοκαριστική γνωριμία μου με την Αποκάλυψη και τα οράματα του Ιωάννη...
Απο εκείνο το βράδυ, χώρια του γεγονότος οτι οι ...εφιάλτες με κυνηγούσαν για πολύ καιρό (έμπαινα σε εκκλησία και μου κοβόταν τα...ήπατα, κοιμώμουν με ανοιχτά φώτα, απέφευγα το σκοτάδι όπως ο ...διάολος το λιβάνι και άλλα τέτοια τρομαχτικά), με κατέλαβε (μέσα απο την παιδική μου αφέλεια) για τα καλά και το ...δαιμόνιο της έρευνας! Επρεπε να μάθω λοιπόν. Οσο μπορούσα πιο πολλά και με όποιο τρόπο, για την ανατριχιαστική αυτή Προφητεία. Αρχίζω να διαβάζω την ...Αποκάλυψη! Πού να βρώ άκρη μέσα σε τέτοιο κείμενο! Διαλέγω τον ...τρίτο δρόμο, αυτόν του σχολείου και περιλαβαίνω τον -συχωρεμένο πλέον - καθηγητή μου των Θρησκευτικών.
- Αμάν κύριε καθηγητά, καίγομαι για...απαντήσεις! Το και τό! Είδα αυτή τη ταινία (εντάξει, άτακτος και τιμωρείστε με) και θέλω να μάθω περισσότερα! είναι αλήθεια όλα αυτά; Δώστε μου πηγές να το ψάξω! Βοηθείστε με να καταλάβω!
Ο καθηγητής μου γέλασε με τη καρδιά του. Αφού φυσικά με επέπληξε για το...άτακτον της υπόθεσης, του να δώ δηλαδή ακατάλληλη ταινία χωρίς την άδεια των γονιών μου, με καθησύχασε λέγοντάς μου οτι η ταινία δεν ήταν παρά ένα σενάριο που είχε στόχο την εμπορικότητα και τίποτε άλλο και πως όλα αυτά που αναφέρει ο Ιωάννης είναι μεταφορικά και τα περισσότερα αναφέρονται στη μάχη του καλού με το κακό που γίνονται κυρίως μέσα μας και στον αγώνα του ανθρώπου για τη σωτηρία του. Και αφού μου είπε και άλλα τέτοια καθησυχαστικά, με ...ξεφορτώθηκε στέλνοντάς με στο καλό.
Αχ καημένε μου κυρ-Γιάννη Καλδέλη, δε ξέρω αν τα πίστευες όλα αυτά που μού λεγες τότε, ήσουν όμως ένας υπέροχος άνθρωπος κι ας σου είχα πρήξει το συκώτι...

Πέρασαν τρία-τέσσερα χρόνια απο τότε και, αφού είχα δεί και το τρίτο μέρος της τριλογίας, την "Τελική Αναμέτρηση" με το παντελώς αφελές - και τηρουμένων των αναλογιών της εποχής - τέλος του μύθου, το ...αρχικό "σοκ" ξεπεράστηκε και όλα αυτά είχαν γίνει μια ...παιδική ανάμνηση και τίποτε άλλο. Υστερα ήρθε το πανεπιστήμιο, οι σπουδές, η ενασχόλησή μου με τα πολιτικά δρώμενα, η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη μιας απίστευτης κοινωνικοπολιτικής αλλαγής, μιας αλλαγής που έμελλε να είναι και μοιραία, το τελευταίο που θα μπορούσε να με απασχολήσει ήταν θρησκευτικά και μεταφυσικά θέματα. Ηταν επίσης η εποχή, που άρχισε δειλα-δειλά η τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών να κατακλύζει την αγορά και τις...επιχειρήσεις. Στο μεταξύ, είχα αρχίσει να παρατηρώ κι ένα περίεργο γραμμωτό σημάδι που ήταν τυπωμένο πάνω στα τρόφιμα κυρίως, αλλά και σε κάποια άλλα προϊόντα που έβλεπα στα σούπερ μάρκετ. Δεν έδινα και πολλή σημασία, απλώς μου φαινόταν κάτι σαν κωδικός προϊόντος ή κάτι τέτοιο. Όποιον γνωστό η φίλο είχα ρωτήσει σχετικά όποτε μου δόθηκε η αφορμή για αυτό το ...φαινόμενο, η απάντηση ήταν "δε ξέρω". Εγώ με τη σειρά μου, απλώς απείχα ακόμη από αυτόν τον τομέα, περισσότερο από σνομπισμό παρά απο άλλο λόγο και η ενημέρωσή μου περί αυτών ξεκίναγε και τελείωνε μέσα από τη βόλτα στα τεχνικά βιβλιοπωλεία και μαγαζιά της Στουρνάρα, χαζεύοντας απλά τους ακαταλαβίστικους τίτλους και διαφημίσεις με τους ακατανόητους όρους για λογισμικά και εξαρτήματα.
Μέχρι που, εν έτει 1987, πέφτει στα χέρια μου ένα θρησκευτικό βιβλιαράκι, που είχε ως συγγραφέα έναν μοναχό του Αγιού Όρους, πρώην Ηλεκτρονικό Μηχανικό (σπουδάσαντα στις ΗΠΑ παρακαλώ!) και που είχε μονάσει για πολλούς λόγους. Είχε τον τίτλο "Σημεία Των Καιρών - Το Ονομα του Θηρίου" και απο κάτω ένα αντίγραφο αυτού του περίεργου σημαδιού που έβλεπα στις συσκευασίες των τροφίμων. Το βιβλιαράκι αυτό ήταν φωτοτυπία του πρωτοτύπου, συραμμένου πρόχειρα και ασφαλώς ταλαιπωρημένου. Το ξεφύλλισα απο περιέργεια και το βρήκα άκρως ενδιαφέρον, μιας και εκτός των άλλων. μιλούσε για ...Παγκόσμια Κυβέρνηση! Ξαφνικά το μυαλό μου ξεθάβει αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων, που ασφαλώς ο χρόνος δεν είχε σβήσει εντελώς. Κάθισα σε μια καφετέρια στο Σύνταγμα και το ...διαβάζω μονορούφι! Ο μοναχός αυτός, μου παρουσίαζε μέσα σε αυτή την απλοική - κατα τα άλλα - μελέτη, μια εικόνα εξ΄ ίσου εφιαλτική για τα μελλούμενα, όπως περίπου πρίν απο μια δεκαετία και ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Ντόννερ στην κινηματογραφική τριλογία του!
Επιτέλους, μαθαίνω το τί ακριβώς εσήμαινε αυτό το αλλόκοτο σημάδι στα τρόφιμα και σε άλλα προιόντα και το κυριότερο, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΜΠΑΙΝΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ!
Αλλά το πράγμα στράβωνε κάπως, όταν η εξήγηση που έδινε ο ιερομόναχος σε όλα αυτά, μου φαινόταν όχι απλώς ουτοπική, αλλά παντελώς ανέφικτη. Η εξήγηση και το σκηνικό της εμφάνισης και ενθρόνησης, απαιτούσε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση. Μια παγκόσμια εν πάσει περιπτώσει, δικτατορία. Πώς όμως θα μπορούσε να γίνει αυτό πρακτικά, πέραν των θεολογικών και απλοικών επεξηγήσεων; Εδώ ήταν το...κουμπί που λένε.
Εντάξει, να συμφωνήσω με την απάντηση του Αινστάιν στο ερώτημα για το άν εκείνος φοβάται μια παγκόσμια δικτατορία:


"Ασφαλώς και τη φοβάμαι! Οι τρελλοί ηγέτες ασφαλώς και δεν έχουν εκλείψει ούτε και θα πάψουν ποτέ να ονειροπολούν μια παγκόσμια κυριαρχία και αυτό η Ιστορία το έχει δείξει αρκετές φορές!"


Αλλα απο αυτούς τους φόβους του μεγάλου επιστήμονα, μιας και άλλωστε την εποχή που του είχε διατυπωθεί το ερώτημα αυτό η οποία δεν απείχε και πολύ απο το ματοκύλισμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (με τον Χίτλερ επίδοξο κοσμοκράτορα) και μέχρι τα σημερινά παγκόσμια πολιτικά δεδομένα, ο δρόμος ήταν μακρύς! Και ασφαλώς δεν συναινούσε σε τίποτε η θεωρία μιας Παγκόσμιας Δικτατορίας με βασιλέα τον ...αντίχριστο της Αποκάλυψης! Παρ΄όλα αυτά όμως, άρχισαν να το ψάχνω το πράγμα αλλά όχι με την εμβάθυνση που θα έπρεπε, 'ηταν περισσότερο σαν να διάβαζα ιστορίες εσχατολογικές για ...να περνάει η ώρα...
Ελα μου ντε όμως που η πραγματικότητα είχε αρχίσει να με...διαψεύδει λίγα μόλις χρόνια αργότερα!
Ο Ψυχρός Πόλεμος, το κατ΄εξοχήν εμπόδιο σε μια τέτοια θεωρία, άρχιζε σιγα-σιγά και έμπαινε σε ύφεση, μιας και ο Γκορμπατσώφ με την εφαρμογή της Περεστρόικα και της Γκλασνοστ, είχε ήδη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη κατάρρευση της σοβιετικής Ενωσης και του ανατολικού μπλόκ. Η επαναστάσεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία, η αναταραχές στη Τσεχοσλοβακία και η κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Πολωνία, είχαν σημάνει την αρχή του τέλους των ισχυρών Σοβιετικών. Μπροστά μου είχε αρχίσει να διαμορφώνεται ένα παγκόσμιο σκηνικό, που ασφαλώς και ευνοούσε μια τέτοια θεωρία, έτσι όπως την είχε διατυπώσει απλοικά ο απίστευτα μορφωμένος εκείνος παππούλης. Τώρα ναί, μια τέτοια δικτατορία, θα μπορούσε να ήταν εφικτή. Ναί, αλλά με ποιόν όμως τρόπο; Δηλαδή, εννοώ υπο ποιές προυποθέσεις θα μπορούσε μια παγκόσμια κοινότητα να υποκύψει στις ορέξεις ενός ...χαρισματικού ηγέτη! Υπήρχαν ακόμη κράτη ανεξάρτητα, έστω και με την επικράτηση των ΗΠΑ ως μόνης υπερδύναμης, που δεν υπήρχε περίπτωση να απαρνηθούν έτσι απλά την κυριαρχία τους. Επίσης, υπήρχε και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός κυρίως των μουσουλμανικών λαών, που αποκλείεται να δεχόταν κάτι τέτοιο, όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες. Σωστά μπορεί ο παππούλης αυτός να ερμήνευσε το γραμμωτό σύστημα ως ...μη ευοίωνο σημάδι, αλλά αυτή η Παγκόσμια Δικτατορία εξακολουθούσε να ήταν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ή της ...μεταφυσικής φαντασίας ορισμένων ιερομόναχων, έτσω και πολύ μορφωμένων και κατηρτησμένων.
Η μήπως όχι;
Αρκετά χρόνια αργότερα, σε ένα ταξίδι που έκανα στο Αγιο Όρος για να ξεπεράσω κάποιους εφιάλτες του παρελθόντος αλλα και να νοιώσω αυτή τη γαλήνη και την ηρεμία που ένοιωθαν τόσοι και τόσοι που πήγαιναν για λίγο εκεί, γνώρισα κι έναν γέροντα, τον πατέρα Ιωσήφ, που όχι μόνο μου άλλαξε τη ζωή, αλλά μου έδωσε και απαντήσεις σε τεράστια ερωτήματα που μου είχαν δημιουργήθεί μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό των γεγονότων που σε κατακλυσμιαίο ρυθμό είχαν αλλάξει τον μέχρι τότε γνωστό κόσμο. Αλλαγές σε σύνορα, δημιουργία νέων κρατών, ένας μίνι Παγκόσμιος Πόλεμος (ο Πόλεμος του Κόλπου), ένας εμφύλιος που διαδραματιζόταν στη...πόρτα μας κυριολεκτικά, οικονομικοί μετανάστες που κατέκλυζαν την Ελλάδα και άλλα τέτοια, συνέθεταν ένα σκηνικό πλήρους αναταραχής και φόβου.
Κλείστηκα για βδομάδες ολόκληρες μέσα στην απεραντοσύνη της βιβλιοθήκης της Μονής Βατοπεδίου μελετώντας βυζαντινή λογοτεχνία και άλλα σπάνια αριστουργήματα. Κι εκεί, πρωτοάκουσα απο έναν άλλον παππούλη για έναν γέροντα με χαρακτηριστικά σύγχρονου Αγίου. Του γέροντα Παισίου. Οι περισσότεροι μοναχοί, όταν αναφέρονταν σε εκείνον, η μορφή τους άλλαζε απο την ευλάβεια και τον θαυμασμό που ένοιωθαν για κείνον.
Με τον πατέρα Ιωσήφ, η συναναστροφή είχε αρχίσει να γίνεται πραγματικά συναρπαστική. η θεματολογία των ατέρμονων συζητήσεών μας ήταν ασφαλώς η γαλήνια μορφή του Παισίου αφ ενός και τα ...γραφόμενά του για τα μελλούμενα. Εκεί πρωτάκουσα για τις ρήσεις του περί Αντιχρίστου, για τις προφητείες του για τα ελληνοτουρκικά και - κυρίως - για τις συμφορές που περίμεναν την Ελλάδα!
Τα λόγια του ήταν σαν ήχος κεραυνού στο μυαλό μου, που κόντευε να εκραγεί κυριολεκτικά!



"Μα πως είναι δυνατόν παππούλη να γίνει μια παγκόσμια δικτατορία με τα σημερινά δεδομένα, όπως λές και όπως έλεγε κι ο γέροντας Παίσιος;" ρωτούσα με περισσή απορία, μιας και η στενομυαλιά μου δε με άφηνε να σκεφτώ πιο καθαρά, πιο ξάστερα.
Ο παππούλης χαμογελούσε, με ένα χαμόγελο όλο γαλήνη αλλά και συμπόνια απέναντι σε έναν νεαρό, που επειδή ήξερε πέντε γράμματα παραπάνω, νόμιζε πως μπορούσε και να διυλίσει και τον...κώνωπα.
"Μα δεν καταλαβαίνεις τις προθέσεις του; Δεν θα αναγκάσει ΚΑΝΕΝΑΝ να δεχτεί κανένα σφράγισμα παιδί μου! Τίποτε τρομαχτικό από αυτά που φαντάζεσαι. Θα το κάνει μέσω του ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Το χρήμα θα εκλείψει απο τον κόσμο. Τα κράτη όλης της γής θα χρεοκοπήσουν και δεν θα έχουν χρήματα για να ταίσουν τους λαούς τους. Και τότε, οι τράπεζες που είναι όργανά του, θα δώσουν χρήματα στα κράτη και αυτά θα τον προσκυνήσουν ως μεγάλο ευεργέτη. Μέσω της τεχνολογίας θα σκλαβώσει τον κόσμο. Και δεν θα το κάνει με εξαναγκασμό. Εσύ μόνος σου θα πας να σκλαβωθείς. Θα πάρεις τις διάφορες τραπεζικές κάρτες για να κάνεις - υποτίθεται - τη δουλειά σου, ενώ θα κάνεις αυτό που θέλει αυτός. Θα σκλαβωθείς μόνος σου, για να εξακολουθείς να απολαμβάνεις τη ζωή που έχεις τώρα. Κατάλαβες;"


Ολα αυτά μου φαινόταν τρομερά υπερβολικά. δηλαδή δεν μπορούσα να κατανοήσω ακόμη το πώς θα μπορούσε κάποιος να σκλαβωθεί με τη ...θέλησή του! 

"Να πως θα γίνει... Σήμερα μαρκάρει όλα τα τρόφιμα που βλέπεις με το γραμμωτό κώδικα. Αυτός ο γραμμωτός κώδικας, που έχει και τους αριθμούς το ονόματός του, χωράει πολλές πληροφορίες για τα προιόντα. Πού κατασκευάστηκαν, απο ποιόν, απο ποιό κράτος, ποια παρτίδα, όλα όσα αφορούν το προιόν. Το ίδιο θα κάνει και για τον άνθρωπο. Θα τον καταντήσει έναν αριθμό. Εναν μοναδικό αριθμό, που να τον αναγνωρίζουν όλα τα κομπιούτερ της γής. Η Αγία Γραφή μας λέει πως θα "αναγκάσει". Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εσένα σε ανάγκασε κανείς να βγάλεις αυτή τη τραπεζική κάρτα που έχεις; Οχι βέβαια! Μόνος σου πήγες και την έβγαλες, επειδή σε διευκολύνει για να βγάζεις τα λεφτά σου απο τη τράπεζα! Απλό δεν είναι; Ε, αυριο-μεθάυριο, αυτό που σου φαίνεται εσένα ως απλοικό, θα είναι αναπόφευκτο. Δεν θα σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις, αλλά αν δεν το κάνεις, δεν θα μπορείς να πάρεις εύκολα τα λεφτά σου, θα χρειάζεσαι μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και βδομάδες! Γιατί όλα θα είναι αυτοματοποιημένα! Μέσω κομπιούτερ! Δεν θα υπάρχουν χαρτιά παρα μόνον αυτές οι κάρτες. εκεί μέσα θα σε έχουν μαρκάρει. Και μετά σιγά-σιγά, θα τις εξαφανίσουν τις κάρτες με τη δικαιολογία οτι μπορεί κάποιος να σου τις κλέψει και να σηκώσει τα λεφτά σου. Τότε, θα σου βάλουν το μαρκάρισμα στο χέρι σου ή στο μέτωπο. Το κεφάλι σου και το χέρι σου αποκλείεται να στο κλέψουν. Και αυτό θα είναι η ταυτότητά σου, ο αριθμός σου και ο λογαριασμός στην τράπεζά σου. Αυτό θα είναι όμως και το τέλος σου".

Ναί, ήταν ένα σενάριο που μπορούσα να το καταλάβω. Ενα σενάριο που "έστεκε". Αλλά και πάλι μου φάνταζε πολύ μακρινό, πέρα δηλαδή κι απ τον ίδιο ίσως τον 21ο Αιώνα, μιας και προϋπόθετε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τέτοιες, που θα απαιτούσαν πολλά χρόνια για να αφομοιωθούν από τις κοινωνίες των κρατών. Ενα σενάριο, που δεν έμοιαζε και τόσο σαν επιστημονική ή μεταφυσική φαντασία.
Και για την Ελλάδα;


Την Ελλάδα παιδί μου την περιμένουν πολλά. Καλά και άσχημα. Οπως έλεγε κι ο μακαριστός γέροντας Παίσιος, η πατρίδα θα πεινάσει... Θα πέσει πείνα στην Ελλάδα, θα την εκβιάζουν για να προσκυνήσει... Εκείνες τις μέρες, θα της βάλουν φόρους τόσο δυσβάχταχτους, που δεν θα μπορεί να τους πληρώσει ο κόσμος... Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μας λέει οτι θα βάλουν φόρους και στα παράθυρα! Αλλά δε θα προλάβουν να τους πάρουν... Και μετά, το κεφάλαιο θα αποσυρθεί και θα πέσει πείνα στον κόσμο, χειρότερη απο αυτή που ζήσαμε στη Κατοχή... Ο γέροντας Παίσιος μας λέει πως για όλα θα φταίνε οι πολιτικοί και η ασέβεια που έχουν σε όλα (ανατριχιαστικό)... Ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες... Θα τους κυνηγάει κι αυτοί θα κρύβονται, γιατί αυτοί θα παραδώσουν τη πατρίδα μας στον Αντίχριστο... Ο κόσμος θα υποφέρει πολλά, αλλά δε θα κρατήσει για πολύ αυτό... Κάποιους μήνες... Μετά θα ξεκινήσει ο πόλεμος με τη Τουρκία που θα γίνει Παγκόσμιος... Και η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει! Ολα αυτά θα γίνουν γρήγορα...Θα τα δεί η δική σου γενιά...Γι αυτό να προσεύχεσαι και να ζείς όπως πρέπει, ενάρετα...

Τον άκουγα αμίλητος, συγκλονισμένος. Μα το μυαλό μου δεν μπορούσε να δεχτεί οτι όλα αυτά που μου έλεγε, θα μπορούσαν να γίνουν γρήγορα, τόσο γρήγορα που η δική μου γενιά θα τα ζούσε κιόλας! Η Ελλάδα ήταν μέλος της Ε.Ε., με ισχυρή οικονομία, παρ όλο που οι - όντως διεφθαρμένοι - πολιτικοί την απομυζούσαν! Πώς ήταν δυνατόν να ζήσει τέτοιες εφιαλτικές στιγμές στα καλά καθούμενα; Θα έπρεπε να μεσολαβήσουν κατακλυσμιαία γεγονότα, ανατροπές που θα θύμιζαν τη ρήση "Θα κατέβει ο ουρανός κάτω και η γή θα ανέβει επάνω"! Μπορούσαν να γίνουν τέτοια πράγματα;
Εφυγα απο το Αγιο Ορος, γεμάτος ερωτηματικά. Μάζεψα ό,τι βιβλίο βρήκα για τον γέροντα Παίσιο και τα ξεσκόνισα στη κυριολεξία! (και το απίστευτο του πράγματος, είναι και το οτι δεν ήμουν ο μόνος που το...έκανε! Ακολουθησε μετα απο πολλά χρόνια και η ίδια η CIA την ίδια μέθοδο!)
Αυτά που έλεγε στα βιβλία του, μου φαινόντουσαν τόσο απόκοσμα, τόσο μακρινά, που ήταν αδύνατον να δεχτώ οτι η γενιά μου θα μπορούσε να τα ζήσει. Με προβλημάτιζε όμως το γεγονός οτι αυτά που είχε προβλέψει για την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης 10 χρόνια προτού αυτή συμβεί και με έβαζε σε σκέψεις...
Η είσοδος όμως της Ελλάδας στο κλάμπ των ισχυρών της Ευρώπης, μέσω του κλειδώματος της ισοτιμίας της δραχμής με το νεοσύστατο Ευρώ και την εισδοχή μας στην νομισματική ένωση, με καθισύχασε τότε 13 χρόνια πρίν, πως ο γέροντας μπορεί να έκανε και λάθος ή τελος πάντων, αυτά τα γεγονότα να ήταν πολύ πιο μακρυνα απ΄ό,τι έλεγε....
Στο μεταξύ ομως, ήδη συνέβησαν κοσμογονικά γεγονότα και στην ίδια μου τη ζωή... Έφυγα για την Αυστραλία, ξενιτεύτηκα, εκεί που έλεγα οτι κάτι τέτοιο θα ήταν απλά ΑΔΥΝΑΤΟ. Κι όμως, συνέβη. Και σε καιρούς, που κάτι τέτοιο φάνταζε στα μάτια των άλλων (φίλων και συγγενών μου) απλά ως ...αποκοτιά!...

Εφυγα, ξενιτεύτηκα και πέρασαν χρόνια. Στο μεταξύ, έβλεπα την Ελλάδα που βυθιζόταν σε μια απόκοσμη για τα μάτια τα δικά μου χλιδή, σε έναν χωρίς τέλος πνευματικό και ηθικό κατήφορο, που φοβόμουν ενδόμυχα οτι αυτό δε θα μας έβγαινε σε καλό.
Οταν ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση, το 2008, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Η ανατριχιαστική "Προφητεία" άρχισε και πάλι να ζωντανεύει στο μυαλό και στη ψυχή μου, κάνοντάς με να αναρωτιέμαι μήπως είχε έρθει ο καιρός...
Oταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε πρίν 1,5 χρόνο την είσοδο της πατρίδας μας στο Μνημόνιο κατάλαβα. Οι μέρες που θα ζούσαμε, θα ήταν αυτές που μου είχε περιγράψει τότε ο γέροντας Ιωσήφ, γνωρίζοντας σε μένα τον μακαριστό γέροντα Παίσιο και τους λόγους του.
Απο τότε, απο εκείνη την ημέρα που ανακοινώθηκε το Μνημόνιο, έβλεπα να εκπληρώνονται βήμα-βήμα, λέξη με λέξη όλα τα μελλούμενα της Προφητείας... Η Παγκόσμια δικτατορία που στήνεται με τη συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου και μάλιστα δημοσίως ομολογούμενη ως αναγκαία κατάσταση απο το στόμα του ίδιου του τέως πλέον πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος και αποτελεί μέρος του σχεδίου για την επιβολή της, η πάση θυσία πτώση της Ελλάδας για να εξαναγκαστεί να "προσκυνήσει" το Θηρίο, η μετατροπή της άλλοτε δημοκρατικής Ευρωπαικής Ενωσης σε φασιστικό προτεκτοράτο της Γερμανίας και δούλο της Παγκόσμιας Δικτατορίας (θυμηθείτε τη φάση απο την Αποκάλυψη που το Θηρίο τραυματίζεται θανάσιμα στο κεφάλι αλλά ανασταίνεται), το κυνήγι των πολιτικών απο το λαό κυριολεκτικά με τις πέτρες και τα γιαούρτια, τους πρώτους άστεγους και πεινασμένους να συγκεντρώνονται στα συσσύτια των ενοριών της Εκκλησίας και άλλων φιλανθρωπικών οργανώσεων, την απόγνωση του κόσμου που είδε μέσα σε λίγους μήνες να έρχονται η γή πάνω και ο ουρανός κάτω και να αλλάζει η ζωή του χάνοντας τα πάντα...
Η ανατριχιαστική "Προφητεία" που είχε στοιχειώσει το μυαλό και τη ψυχή μου στα παιδικά μου χρόνια...
Τώρα δε μένει πλέον, να δούμε και το τελικό της βήμα, την "απόσυρση του κεφαλαίου και την μεγάλη πείνα (το ναυάγιο δηλαδή της δανειακής, την άτακτη χρεωκοπία, τη διάλυση των πάντων και τη μεγάλη πείνα που θα σκοτώσει πολλούς Ελληνες) και τέλος τον μεγάλο Πόλεμο και τον τελικό θρίαμβο της Ελλάδας που θα μεγαλουργήσει.
Αν οι γέροντες (συμπεριλαμβανομένου και του Ιωάννη), έπεσαν διάνα σε ό,τι περιέγραψαν και προφήτευσαν και σήμερα το ζούμε ως φρικτή πραγματικότητα, θα πέσουν διάνα και στο τελικό αυτό στάδιο, που θα οδηγήσει στο θρίαμβο και στη νίκη της πατρίδας...
Εσσεται Ημαρ!




Διαβάστε περισσότερα » »