Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕO ! Θεραπεύουν τη λευχαιμία

Ένα βήμα πριν από την οριστική ίαση της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας βρίσκονται οι επιστήμονες, καθώς ξεκινούν μια παγκόσμια μελέτη που φιλοδοξεί να ξαναγράψει το βιβλίο της Ιατρικής, με στόχο να απαγκιστρώσει τους ασθενείς από την ανάγκη να παίρνουν καθημερινά το φάρμακό τους διά βίου.

Είναι άραγε έτοιμη η Ιατρική να γράψει τους τίτλους τέλους της πιο συχνής μορφής λευχαιμίας στους ενήλικες; Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό είναι εφικτό και η χώρα μας συμμετέχει δυναμικά στην παγκόσμια μελέτη με 33 Έλληνες ασθενείς, οι οποίοι πέτυχαν βαθιά μοριακή ύφεση της νόσου χάρη στις στοχευμένες θεραπείες τους και είναι πλέον έτοιμοι να διακόψουν την αγωγή τους.

 
 
gkourou
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

«Κόλπο» Γκρούεφσκι η κατασκοπεία για πρόωρες εκλογές...

...υποστηρίζει η αντιπολίτευση

Το σκοπιανό εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Focus’, γράφει σήμερα ότι η επιχείρηση με την κωδική  ονομασία «Spiuni» είναι ένα κατασκεύασμα της εξουσίας για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.


Σύμφωνα με το αντιπολιτευτικό έντυπο,- όπως σημειώνει το πρακτορείο INA- η σημερινή κυβέρνηση του VMRO-DPMNE με αυτήν την υπόθεση, κατά την οποία συνελήφθησαν πάνω από είκοσι άτομα, θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να προπαγανδίσει για πρόωρες εκλογές.

Όπως έγινε γνωστό, οι εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, πιστεύουν ότι έχει μειωθεί τελευταία η προτίμηση των ψηφοφόρων για το κυβερνών κόμμα και τώρα δίδεται μια καλή ευκαιρία.

Ιδιαίτερα, η πτώση του  κόμματος του Γκρούεφσκι, καταγράφηκε όταν ο ίδιος έθεσε δικούς του όρους στην έκθεση ως προς τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και είχε τονίσει ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές δεν εγκρίνονταν η έκθεση για να απεμπλακεί ο πολιτικός διάλογος στη χώρα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αναδρομικές μειώσεις για πολυσυνταξιούχους

Τρία χρόνια μετά την επιβολή των μνημονιακών νόμων, το ηλεκτρονικό σύστημα ΗΔΙΚΑ κατάφερε να εντοπίσει 110.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από μια σύνταξη και να εφαρμόσει τις περικοπές που ήδη ισχύουν για δεκάδες άλλες κατηγορίες.
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στην βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εν όψει και των συναντήσεων με την Τρόικα οι μειώσεις επιβάλλονται αναδρομικά από 1/1/2013.
Οι μειώσεις αφορούν τις συντάξεις που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ (εισφορά αλληλεγγύης από 3% έως 14%), στις συντάξεις από 1.300 και πάνω (δεύτερο μνημόνιο μείωση 12%) και στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ για συνταξιούχους έως 55 ετών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »