Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Έξυπνο» χάπι που κάνει το σώμα μας password και «ηλεκτρονικό τατουάζ» από την Motorola



Δύο φουτουριστικά, και αμφιλεγόμενα, πρότζεκτ αποκάλυψε η Motorola πριν από λίγες ώρες, στο συνέδριο D11 στις ΗΠΑ. 

Η αποκάλυψη έγινε από τη Regina Dugan, πρώην διευθύντρια της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency –υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ) και νυν υπεύθυνη του τμήματος αναδυόμενων τεχνολογιών στη θυγατρική της Google.


Η πρώην επικεφαλής της DARPA, Regina Dugan οδηγεί πλέον ειδικά προγράμματα της Motorola που ανήκει στην Google και ισχυρίζεται ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη για τους “wearable υπολογιστές” (υπολογιστές που τους ‘φοράς’).

Το πρώτο πρότζεκτ αφορά ένα ηλεκτρονικό τατουάζ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο ταυτότητας ενός χρήστη, αντί για κάποιο σαθρό κωδικό πρόσβασης. Είναι κατασκευασμένο από μια εταιρεία που ονομάζεται MC10 με την οποία συνεργάζεται η Motorola και η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη εύκαμπτων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες εφαρμογές.



Για να δείξει ότι η ιδέα είναι εφικτή, η Dugan φορούσε το «ηλεκτρονικό τατουάζ» στο μπράτσο της, δείχνοντάς το στο κοινό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Στην αναπόφευκτη ερώτηση αν η συσκευή θα είχε απήχηση στους χρήστες, ή θα την έβρισκαν ανατριχιαστική, η ίδια απάντησε: «να είστε βέβαιοι πως οι έφηβοι θα φορούσαν ένα τέτοιο τατουάζ, απλώς και μόνο για να εκνευρίσουν τους γονείς τους».


Το άλλο πρότζεκτ είναι παρόμοιου πνεύματος: Η Βιταμίνη ταυτότητας ή το «έξυπνο» χάπι που επίσης έχει στα σκαριά η θυγατρική της Google, που υπόσχεται να δώσει . τέλος στους κωδικούς. Κατασκευασμένο από την εταιρεία Proteus Digital Health, το χάπι θα διαλύεται από τα οξέα του στομάχου, εκπέμποντας στη συνέχεια ένα μοναδικό σήμα 18 bit, που θα επιβεβαιώνει την ταυτότητα του χρήστη.- Ολόκληρο το σώμα αυτού που το κατάπιε θα γίνεται ένα password.



"Αυτό δεν είναι κάτι που θα κυκλοφορεί σε λίγο παντού. Αλλά είναι ένα σημάδι της νέας τόλμης που υπάρχει στην Motorola", εξήγησε το αφεντικό της Dugan, ο επικεφαλής της Motorola, Dennis Woodside. Και η Dugan και ο Woodside ισχυρίστηκαν ότι όλα αυτά είναι εντελώς «προαιρετικά». Η Google δεν πρόκειται να μας εξαναγκάσει να παίρνουμε τα χάπια.



Η Dugan υποστήριξε πως γκάτζετ σαν το τατουάζ και το χάπι θα αποτελέσουν το αμέσως επόμενο στάδιο ηλεκτρονικών αξεσουάρ, μετά τα «έξυπνα» ρολόγια και γυαλιά.


«Αν θέλετε να εξασφαλίσετε την αποτυχία στην καινοτομία σας, δοκιμάστε να αφαιρέσετε τους κινδύνους», δήλωσε η Dugan. "Η πλήξη είναι ο εχθρός της καινοτομίας."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ και εδώ

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΗ: H σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου

Σε σώμα ανασυγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, στη συνεδρίαση της 30/05/2013, μετά την εκλογή των δύο μελών εκπροσώπων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. έχει ως εξής:
• Ζερβός Αρθούρος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις  20.12.2015.
• Δόλογλου Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος), Λήξη θητείας του στις 29.06.2013
• Αικατερινάρη Ουρανία, Σύμβουλος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος (Εκτελεστικό μέλος). Λήξη θητείας της στις 29.06.2013.
• Αλεξάκης Παναγιώτης, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 17.12.2015.
• Αντωνίου Ηλίας, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Βασιλογεώργης Χαρίλαος, Σύμβουλος, (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Βερνίκος Νικόλαος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Ζωντανός Κωνσταντίνος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Θωμόγλου Παύλος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 17.12.2015.
• Καραλευθέρης Παντελής, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 27.05.2016.
• Φωτόπουλος Νικόλαος, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 27.05.201
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εστάλη:
"Την Παρασκευή 25/5 στην Θεσσαλονίκη,με πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι σχετικοί σύλλογοι Πιερίας-Ημαθίας και Σερρών, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
Παρόντες στη συνέλευση ήταν εκπρόσωποι συλλόγων, από όλη την Ελλάδα, που έχουν ήδη ιδρυθεί αλλά και συλλόγων που είναι υπό ίδρυση.
Ακόμη παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των συλλόγων αγροτικών ΦΒ οι οποίοι δήλωσαν την επιθυμία τους να ενταχθούν και αυτοί στην Ομοσπονδία.
Παρών επίσης ήταν και ο πρόεδρος του πρώτου συλλόγου στην Ελλάδα, του ΠΑΣΥΦ, κ. Νίκος Καλογεράκηςο οποίος χαιρέτησε την προσπάθεια και έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την κατάσταση των ΦΒ σήμερα.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι αυτό που ενώνει τους παραγωγούς είναι η ανάγκη για επιβίωση των έργων τους, αφού με την έκτακτη εισφορά που έχει επιβληθεί και επιπλέον με την φορολόγησή της, τα έσοδα δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ένας μεγάλος αριθμός μικροεπενδυτών, να χάσει όχι μόνο τα πάρκα, αλλά και τα σπίτια τους.
Το όλο κλίμα γίνεται ακόμη χειρότερο τόσο με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από την πλευρά του ΛΑΓΗΕ, όσο και με τις φημολογούμενες επικείμενες αλλαγές στις υπογεγραμμένες συμβάσεις.
Στην συνέλευση ήταν παρόντες και δύο νομικοί για να συντάξουν το καταστατικό της ομοσπονδίας, το οποίο και επικύρωσε η γενική συνέλευση.
Ορίστηκε ένα προσωρινό επταμελές διοικητικό συμβούλιο, με σκοπό να επικυρώσει το καταστατικό στο πρωτοδικείο και να προχωρήσει στη συνέχεια στην τακτική γενική συνέλευση, ώστε με εκλογές να προκύψει το κανονικό διοικητικό συμβούλιο. Το επταμελές συμβούλιο αποτελείται από τους :
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΟΛΗ
Τόκας Αστέριος Κατερίνη
Παναγής Γιάννης Σέρρες
Νίκας Άρης Κατερίνη
Ποιμενίδης Ζήσης Δράμα
Γλαράκης Δημήτρης Έδεσσα
Νούλας Νίκος Λάρισα
Μαυρίδης Μίλτος Κομοτηνή
Οι κοινές θέσεις των εκπροσώπων των συλλόγων είναι:
1. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ΦΒ δεν είναι ακριβή αν συνυπολογίσει κανείς το αποφευγόμενο κόστος που προκύπτει από την διείσδυση τους στο σύστημα.
2. Να γίνει προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης με σκοπό να καταρριφτεί ο μύθος ότι τα ΦΒ παράγουν ακριβή ηλεκτρική ενέργεια, και ότι αυτά είναι υπεύθυνα για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
3. Ο στρεβλός τρόπος χρήσης της οριακής τιμής συστήματος στον ειδικό λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ είναι αυτός που ευθύνεται για την δημιουργία πλασματικού ελλείμματος. Αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί υπέρ των εταιριών εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας αφού το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού αποτελεί επιπλέον έσοδο στις εταιρείες αυτές.
4. Οποιαδήποτε αναδρομική παρέμβαση στις υπογεγραμμένες συμβάσεις είτε άμεση είτε έμμεση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, για λόγους πρωτίστως ηθικούς από πλευράς πολιτείας, η οποία πρέπει να σέβεται τον πολίτη τηρώντας τις συμβάσεις που υπογράφει.
5. Συμφώνησαν όλοιότι αν χρειαστείθα γίνουν κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή των μελών απ' όλους τους συλλόγους της Ελλάδας, προκειμένου να καταλάβει το αρμόδιο υπουργείο την σοβαρότητα της κατάστασης.
Καλούνται και οι υπόλοιποι σύλλογοι της Ελλάδας που ιδρύθηκαν ή που πρόκειται να ιδρυθούν, να προσχωρήσουν στην νεοϊδρυθείσα ομοσπονδία με σκοπό την ενίσχυσή της ενόψει των δύσκολων διεκδικήσεων που επίκεινται.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6948751400 Παναγής Γιάννης
6932563136 Τόκας Αστέριος
6970966366 Νίκας Άρης"
Διαβάστε περισσότερα » »

«Στο εξής, όποιος θέλει να παράγει τη τροφή του, θα θεωρείται εγκληματίας.»


0840399001360914456Εποχή των σχεδιασμών μιας παγκόσμιας δικτατορίας της αγοράς: Ο ρόλος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλύπτεται καθημερινά.  
Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την “καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία” σπόρων κηπευτικών που δεν έχουν “αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί” από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο “Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών”. Το σχέδιο νόμου με την ονομασία  “Plant Reproductive Material Law”, επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους. Αν ένας “ερασιτέχνης” αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο αυτό, τότε θα μπορεί να καταδικαστεί ως εγκληματίας. Ο νόμος αυτός, διαμαρτύρεται ο  Ben Gabel του “Real Seed Catalogue”,στοχεύει στο να καταπνίξει τους παραγωγούς των τοπικών ποικιλιών,τους βιοκαλλιεργητές και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε μικρή κλίμακα. “Όπως μπορούμε να υποπτευθούμε – δήλωσε ο Mike Adams του  Natural News – η κίνηση αυτή είναι η ”τελική λύση” της Monsanto, της DuPont και των άλλων πολυεθνικών που πουλάνε σπόρους, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν βάλει στόχο, να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους σπόρους  και φυτά του πλανήτη. “
Ποινικοποιώντας τους μικρούς καλλιεργητές κηπευτικών, σαν εν δυνάμει εγκληματίες – προσθέτει ο Adams  ”η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία θα μπορεί επιτέλους να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο της τροφικής αλυσίδας στα χέρια τεράστιων εταιρειών όπως η Monsanto” .Το πρόβλημα,όμως, όπως το αποσαφηνίζει ο Gabe είναι ότι: “”Οι μικροί αγρότες έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από αυτές των πολυεθνικών – για παράδειγμα, καλλιεργούν χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανές και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά σπρέι”. Επομένως, “δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφούν οι  ποικιλίες που ταιριάζουν σε ένα μικρό χωράφι,επειδή δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του  ”Οργανισμού Φυτικών Ποικιλιών “,ο οποίος  ασχολείται μόνο με την έγκριση των τύπων σπόρων που χρησιμοποιούν οι βιομηχανικοί αγρότες “. Πρακτικά, από τώρα και στο εξής, όλα τα φυτά, οι σπόροι, τα λαχανικά και οι καλλιεργητές θα πρέπει να καταγραφούν. “Οι κυβερνήσεις δείχνουν ενθουσιασμένες με την ιδέα να καταγράψουν τους πάντες και τα πάντα”, λέει ο Adams.Πόσο μάλλον που “οι μικροκαλλιεργητές θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό φόρο στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να καταγράψουν τους σπόρους.” Την επεξεργασία των αιτημάτων,τις τυπικές εξετάσεις, τις τεχνικές αναλύσεις, τους ελέγχους, την ονομασιών των ποικιλιών, τα έξοδα για όλα αυτά, θα τα φορτώνονται οι μικροπαραγωγοί, έτσι που να αποτρέπονται ακόμα περισσότερο να καλλιεργούν τη γη.
http://pergadi.blogspot.gr/

Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ επέβαλλαν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικροκαλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια.
Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες…

Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα – CODEX ALIMENTARIUS


Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑ
Ύστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.
Αν και το νομοσχέδιο πρέπει να συνδιαμορφωθεί με το αντίστοιχο που ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων τον Ιούλιο του 2009 –καθώς στο τελευταίο περιλαμβάνονται αρκετές τελικές διαφοροποιήσεις- εντούτοις η βουλή των αντιπροσώπων πρόκειται μάλλον να δεχθεί το κείμενο του Κογκρέσου. Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους.
Κάτω από τις ίδιες προδιαγραφές πρόκειται να ελέγχονται και τα εισαγόμενα τρόφιμα και η FDA θα αποφασίζει εάν αυτά ανταποκρίνονται στις διαδικασίες ασφαλείας παραγωγής που υπόκεινται και τα τρόφιμα που παράγονται στις ΗΠΑ αναγκάζοντας τον οποιοδήποτε προμηθευτή εξωτερικού να υιοθετεί τις ίδιες αυτές προδιαγραφές ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του νέου νόμου πρόκειται να ανέλθει στα 1,4 δις. $.
Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπo του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εξαιρέθηκαν από τους νέους κανονισμούς οι παραγωγοί που παράγουν προϊόντα τα οποία τους αποφέρουν μέχρι 500.000 $ ετησίως και τα διαθέτουν σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 275 μιλίων από τον τόπο παραγωγής τους.
Παρόλα αυτά στο νόμο περιέχονται συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας ακόμη και για τους μικρούς παραγωγούς κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αναίρεση της εξαίρεσης… Αυτό γιατί όσοι θέλουν να εξαιρεθούν πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα της FDA, -αλλιώς θα υποστούν νομικές κυρώσεις- ενώ –και κυριότερα- οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να δέχονται τον έλεγχο της FDA εάν η υπηρεσία διαπιστώσει πως κατά τη διάρκεια παραγωγής των τροφίμων δεν τηρούνται οι διατάξεις του S-510 από τον οποίο υποτίθεται έχουν εξαιρεθεί!
Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και με ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.
(2) Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία: Σχέδιο Monsanto – Νόμος S510
Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που έχει βαθειά τις ρίζες της μέσα στην ιστορία δημιουργώντας -με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής- ένα αποκύημα οικονομικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto με έδρα στο Creve Coeur στο Missouri της Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου “glyphosate” γνωστό κι ως “Roundup” και ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων προς σπορά δηλαδή των μεταλλαγμένων μετέπειτα τροφών που καταλήγουν στο τραπέζι μας.
Μέχρι το 1999 η περί ου ο λόγος εταιρία χρησιμοποιούσε την ονομαζόμενη “Τεχνολογία Εξολοθρευτής” (δηλαδή φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους) όπου και… υποσχέθηκε δημόσια να μην την ξαναχρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς. Μετά από αυτό όμως η Mosanto προώθησε ένα νέο ισχυρισμό όπου τώρα πλέον υποστηρίζει πως μπορεί να αναπτύξει με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους ονομαζόμενους “αυτοκαταστροφικούς σπόρους”.
Τώρα όποιος συνεχίζει να λέει… “ε, και τι μας ενδιαφέρει εμάς αυτό;” ίσως με τα παρακάτω βίντεο καταλάβει έστω και λίγα πράγματα για τον ρόλο της Mosanto στον Παγκόσμιο Διατροφικό Χάρτη με τον οποίο θα ξανα-ασχοληθούμε σίγουρα στο μέλλον…
http://www.gewponoi.com
http://kykeon.ning.com


denplirono.wordpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ηφαίστειο που θεραπεύει τη στυτική δυσλειτουργία

Υπάρχει κάτι άλλο εκτός από το Viagra που θεραπεύει τη στυτική δυσλειτουργία; Ναι είναι φυσικό και βρίσκεται κοντά σε ηφαίστειο της Νάπολι.
Μόνο οι Ναπολιτάνοι θα μπορούσαν να εμπορευθούν κάτι τέτοιο. Ο λόγος για μια θέση πάρκινγκ στην ύπαιθρο όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορέσει να "αφυπνίσει" τη σεξουαλικότητα του με τη βοήθεια του "φυσικού Viagra"
Οι θέσεις πάρκινγκ βρίσκονται δίπλα στο ηφαίστειο Solfatara κοντά στη Νάπολη. Αυτό εκπέμπει υδροθείο, ένα αέριο που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους άνδρες με προβλήματα στύσης.
Το υδρόθειο είναι γνωστό και ως η "βρώμα του διαβόλου" επειδή μυρίζει σαν χαλασμένα αυγά. Το αέριο μπορεί επίσης να είναι τοξικό σε μεγάλες ποσότητες.
Ωστόσο, σε μικρότερες δόσεις, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η χημική ουσία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανδρική στύση, καθώς επηρεάζει τη ροή του αίματος και χαλαρώνει τους μύες που ελέγχουν τη στύση.
Οι ειδικοί λένε ότι το υδρόθειο θα μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματικό με το Viagra στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.
Αυτό το ασυνήθιστο κάμπινγκ προσφέρει στους επισκέπτες προφυλακτικά  και φυλλάδια για το πως μπορείς κανείς να απολαύσει ασφαλές σεξ.

Πηγή: Daily Mail
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεταβιβάσεις ακινήτων μόνο με "ηλεκτρονική ταυτότητα"

Νέο καθεστώς για όλα τα ακίνητα με προεδρικό διάταγμα. Ηλεκτρονική ''ταυτότητα'' για μεταβιβάσεις και αυθαίρετα. Τι θα ισχύσει για ακίνητα προ και μετά την 1η-03-2012. Ποια στοιχεία απαιτούνται για τη συμπλήρωση των εντύπων
Καμία μεταβίβαση και δικαιοπραξία γενικότερα επί ακινήτων δεν θα μπορεί να γίνεται στο εξής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου, σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που έδωσε χθες σε διαβούλευση ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.
Το νέο αυτό καθεστώς θα ισχύσει αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος για την ταυτότητα κτιρίου, που τοποθετείται στις αρχές του επόμενου έτους και φυσικά μετά την ισχύ του Προεδρικού Διατάγματος.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η νέα ρύθμιση δίνει προθεσμία από 5 μέχρι 10 χρόνια για τη συμπλήρωση της ταυτότητας, τόσο για τις κατοικίες όσο και για τα επαγγελματικά και δημόσια κτίρια, ενώ για ορισμένες κατηγορίες ακινήτων, όπως γκαράζ και αποθήκες, η προθεσμία ορίζεται σε 15 χρόνια.
Σε αντίθετη περίπτωση τα κτίρια θα θεωρούνται και θα χαρακτηρίζονται ως αυθαίρετα και θα επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις περί αυθαιρέτων.
Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγραφή ακινήτων θα έχει ολοκληρωθεί σε 10 χρόνια τόσο για τα δημόσια όσο και για τα ιδιωτικά κτίρια. Απαιτείται όμως η συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου είτε σε περίπτωση μεταβίβασης, είτε σε περίπτωση έκδοσης έγκρισης δόμησης ή εργασιών μικρής κλίμακας για οποιοδήποτε ακίνητο.
Στις πολυκατοικίες μπορούν όλοι οι ιδιοκτήτες μαζί να φτιάξουν την ταυτότητα του κτιρίου και όχι μόνο ανά ιδιοκτησία. Αν δεν συμφωνεί η πλειοψηφία της πολυκατοικίας τότε μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να προχωρήσει μόνος του τη διαδικασία Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του κτιρίου για την αυτοτελή ιδιοκτησία του.
Τι θα ισχύσει για ακίνητα προ και μετά την 1η-03-2012
Για τα κτίρια προ της 1/3/2012 θα συμπληρώνονται αρχικά τα βασικά στοιχεία καταγραφής προκειμένου να μην μπουν οι πολίτες στη διαδικασία αναζήτησης νέων δικαιολογητικών εφόσον απαιτηθεί άμεσα μια μεταβίβαση και στη συνέχεια θα συμπληρώνονται τα πλήρη στοιχεία ηλεκτρονικής καταγραφής εντός 5ετίας.
Για τα νέα κτίρια των οποίων η ολοκλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την εφαρμογή της ταυτότητας του κτιρίου γίνεται πλήρης και αναλυτική καταγραφή, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 4030/2011.
Όλες οι υπαγωγές στην ηλεκτρονική διαδικασία των αυθαιρέτων και τα στοιχεία που υποβλήθηκαν, αυτομάτως και χωρίς κόστος για τον πολίτη, μεταφέρονται στη βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου.
Ποια στοιχεία απαιτούνται για τη συμπλήρωση των εντύπων
Στο έντυπο Α (για νέα κτίρια μετά το Π.Δ.) συμπληρώνονται:
  1. Τα γενικά στοιχεία του ακινήτου: η θέση του ακινήτου, στοιχεία ιδιοκτήτη, στοιχεία των μηχανικών, μελετητών και επιβλεπόντων, ο κατασκευαστής.
  2. Εγκρίσεις υπηρεσιών και φορέων: οικοδομικές άδειες εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών.
  3. Στοιχεία της άδειας δόμησης: Μετρητικά στοιχεία, τοπογραφικό και διάγραμμα δόμησης, τυχόν σχέδια θεωρημένα από άλλη αρμόδια υπηρεσία, φορολογικά στοιχεία.
  4. Στοιχεία και σχέδια εφαρμογής: Αρχεία κινούμενης ψηφιακής εικόνας, ημερολόγιο μέτρων ασφαλείας που απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία, σχέδια εφαρμογής φέροντος οργανισμού, σχέδια εφαρμογής Η/Μ εγκαταστάσεων, εγκατάσταση ενεργητικής πυροπροστασίας, συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  5. Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου
Στο έντυπο Β συμπληρώνονται:
  1. Στοιχεία ιδιοκτήτη: ονοματεπώνυμο, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ΑΦΜ, ΔΟΥ, διεύθυνμση και ποσοστά συνιδιοκτησίας του ακινήτου
  2. Στοιχεία ιδιοκτησίας σύνδεσης με δίκτυα: Όνομα λογαριασμού, αριθμός μετρητή, αριθμός παροχής, φυσικού αερίου, ύδρευσης
  3. Μετρικά στοιχεία ιδιοκτησίας: Ποσοστά συνιδιοκτησίας, εμβαδόν δόμησης και κάλυψης
  4. Νομιμοποιητικά στοιχεία: οικοδομικές άδειες, νομιμοποιήσεις ή υπαγωγές σε νόμους τακτοποίησης, χρήσεις και εγκρίσεις
  5. ΠΕΑ ιδιοκτησίας: Σε περίπτωση που αφορά μόνο την ιδιοκτησία και όχι το συνολικό κτίριο
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

BBC: Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή των "μυαλών" της;

Αφιέρωμα στους νέους της Ελλάδας που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό πραγματοποίησε το βρετανικό δίκτυο BBC (Vid)
Ρεπορτάζ για τη γενιά της κρίσης στην Ελλάδα πραγματοποίησε το BBC, με τον ανταποκριτή του στην Αθήνα Mark Lowen να συναντά μαθητές και να συνομιλεί μαζί τους για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Youth brain από stefanelonikitelo
Με τίτλο "Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή των "μυαλών" της", το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στους νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό.
Σχολιάζοντας πως η χειρότερη φάση της κρίσης έχει τελειώσει και η ανάκαμψη διαφαίνεται στον ορίζοντα, ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως η Ελλάδα διατηρεί ακόμα το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη.
"Το πώς θα διατηρήσουν την αισιοδοξία τους, είναι η πιο δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν", τονίζει ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα.
Μαθήτρια που μιλά στην κάμερα του βρετανικού δικτύου αναφέρεται στο υψηλό ποσοστό ανεργίας, τους χαμηλούς μισθούς και την έλλειψη ευκαιριών, επισημαίνοντας πως η διέξοδος είναι η φυγή στο εξωτερικό.
Οι επιπτώσεις για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ιδιαίτερα σοβαρές.
"Πολλοί από αυτούς επιλέγουν να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, με έναν μικρότερο αριθμό να εντοπίζουν ευκαιρίες για να δημιουργήσουν την αλλαγή στο σπίτι", επισημαίνει.
Άλλος μαθητής επισημαίνει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά στην Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο ότι θα προσπαθήσει σκληρά. Αστειευόμενος αναφέρει ότι και με τη βοήθεια του Θεού θα βρει κάποια δουλειά.
Πριν από τρία και το πρώτο πακέτο διάσωσης, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το ποσοστό ανεργίας βρισκόταν στο 11,8% και τώρα έχει φτάσει στο 27%, επισημαίνοντας πως τα αντίστοιχα ποσοστά για τους νέους από 16 έως 25 ετών είναι 31,2% και πλέον 64,2%.
Μία ακόμα νέα κοπέλα, μιλώντας στην κάμερα του BBC, σημειώνει πως δεν θέλει να εγκαταλείψει την οικογένειά της και να φύγει στο εξωτερικό.
"Θα είναι δύσκολο τα πρώτα χρόνια να έχω φίλους στο εξωτερικό. Ωστόσο δεν έχω άλλη επιλογή", υπογραμμίζει η Χριστίνα Ζαχάγου, με τον δημοσιογράφο να ρωτά αν είναι διατεθειμένη να τα θυσιάσει όλα και τη Χριστίνα να απαντά ναι.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Εεε όχι να απειλεί ….και… η…. Αλ ψωλέχ

Σκληρή ανακοίνωση κατά της συμβούλου του Ευάγγελου Βενιζέλου Αφροδίτης Αλ Σαλέχ εξέδωσε πριν από λίγο η δημοσιογράφος της ΕΤ3 Θεοδώρα Αυγέρη. 

Η στενή συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν καλεσμένη στην εκπομπή "Γεγονός" την οποία παρουσιάζουν ο Δημήτρης Βενιέρης και η Θεοδώρα Αυγέρη. 


Η τελευταία καταγγέλλει εκφοβισμό πίσω από τις κάμερες από την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, που φέρεται να ζήτησε "να έρθει κάποιος" να βάλει την κ. Αυγέρη στη θέση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θ. Αυγέρη:

"Δεν θ' αναφερθώ στα όσα διαδραματίστηκαν στον «αέρα» της εκπομπής ΓΕΓΟΝΟΣ στις 31-5-2013, στην οποία ήταν φιλοξενούμενη η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι η τηλεόραση, οι τηλεθεατές, οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής για τις συνθήκες στις οποίες διεξήχθη η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...

Θα περιοριστώ στο να καταγγείλω την κ. Αλ Σάλεχ για τον εκφοβισμό που επιχείρησε σε βάρος μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η απαίτησή της να «έρθει κάποιος υπεύθυνος για να με βάλει στη θέση μου» κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τον ρόλο της κ. Αλ Σάλεχ ως υπέρμαχης της δημοκρατίας και του αγώνα κατά του φασισμού.

Θα υπενθυμίσω στην κ. Αλ Σάλεχ ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι «γκαρσόνι για να το απειλεί ο εκκεντρικός πελάτης με παράπονα στον υπεύθυνο του καταστήματος!»

Ο δημοσιογράφος, και δη της Δημόσιας Τηλεόρασης, δεν εκφοβίζεται, δεν υποκύπτει σε απειλές-πολλώ δε μάλλον ενός εκπροσώπου κόμματος- και σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής τους. Κανένα προσωπικό στυλ ενός πολιτικού προσώπου δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτικό άλλοθι για όλα τα παραπάνω.

Θεοδώρα Αυγέρη

Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3


http://ixnos.blogspot.gr/ 
eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Τσερνόμπιλ στοιχειώνει εκτάσεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας – Mεγαλύτερες συγκεντρώσεις καισίου στο νότιο τμήμα του Νομού Γρεβενών

15275810______________________________1370065603154_limghandlerΠοσότητες του ραδιενεργού καισίου 137 εντόπισαν επιστήμονες σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι, 26 χρόνια μετά, το Τσερνόμπιλ εξακολουθεί να στοιχειώνει μεγάλες εκτάσεις εδαφών της χώρας.
Η έρευνα των ελλήνων ειδικών από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και των Ιωαννίνων παρουσιάστηκε χθες στο Πανελλήνιο Συμπόσιο Πυρηνικής Φυσικής που πραγματοποιείται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αυτό που προκαλεί έκπληξη στους ειδικούς είναι ότι το καίσιο 137, το οποίο αποτελεί ένα ανθρωπογενές στοιχείο – κατάλοιπο πυρηνικής έκρηξης – έμεινε στις ίδιες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες έπεσε πριν από 26 χρόνια. Το καίσιο 137 είναι κατεξοχήν ραδιενεργό στοιχείο αλλά επί του παρόντος στη χώρα μας κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι επιπτώσεις είχε ή έχει στον άνθρωπο και στο οικοσύστημα. Εντοπίστηκε βεβαίως σε μικρότερες ποσότητες από ό,τι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όμως όλα αυτά τα χρόνια ούτε τα χιόνια ούτε οι βροχές στάθηκαν ικανές να ξεπλύνουν τα εδάφη από την παρουσία του. Ο μεγαλύτερος όγκος του καισίου 137 – που εκπέμπει ακτινοβολία Γ – βρίσκεται στα πρώτα 10 εκατοστά του εδάφους.
«Τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις καισίου 137 εντοπίσαμε στο βόρειο τμήμα του Νομού Τρικάλων και στο νότιο τμήμα του Νομού Γρεβενών», λέει στα «ΝΕΑ» ο Θανάσης Γκοντελίτσας, επίκουρος καθηγητής Ορυκτοχημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μετείχε στην έρευνα. «Επισκεφθήκαμε περιοχές στις οποίες, όπως είχε αποδειχθεί από μετρήσεις που είχε διενεργήσει τη δεκαετία του 1990 ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος, είχαν κατακαθήσει μεγάλες ποσότητες καισίου 137, προερχόμενες από την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ».
Τα δείγματα που έλαβαν οι ειδικοί έδειξαν ότι τα κατάλοιπα εκείνης της καταστροφής δεν έχουν εξαλειφθεί από εδάφη της χώρας.
Ο κ. Γκοντελίτσας μαζί με τον Θοδωρή Μερτζιμέκη, επίκουρο καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και τον τελειόφοιτο φοιτητή Γιάννη Ιωαννίδη, έλαβαν δείγματα εδάφους σε βάθος μέχρι 30 εκατοστά από μη καλλιεργούμενες εκτάσεις ημιορεινών περιοχών των δύο νομών. Τα αποξήραναν με αέρα και τα κοσκίνισαν ώστε κάθε σωματίδιο εδάφους να είναι μικρότερο από 2 χιλιοστά. Στη συνέχεια τα μετέφεραν στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου με τη μέθοδο της φασματοσκοπίας ακτίνων Γ υψηλής διακριτικής ικανότητας, και υπό την εποπτεία του καθηγητή Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, μέτρησαν πόσο επιβαρημένα ήταν τα δείγματα από τη ραδιενέργεια του εκλύθηκε από το Τσερνόμπιλ. Διαπίστωσαν ότι η περιεκτικότητα των εδαφών σε καίσιο 137 κυμαινόταν ως επί το πλείστον από 20 μπεκερέλ αν κιλό χώματος μέχρι 97 μπεκερέλ η μέγιστη τιμή, που συνιστά «ανησυχητικό επίπεδο».
Το καίσιο 137 δεν υπάρχει μόνο του στη φύση. Προέρχεται από εκρήξεις σε πυρηνικούς αντιδραστήρες ή πυρηνικές δοκιμές. Ακόμη και από εκρήξεις ατομικών βομβών. Αν μπορούσε κανείς να δει με μικροσκόπιο τα εδάφη της χώρας στα οποία υπάρχει ακόμη, θα έβλεπε άτομα καισίου προσκολλημένα σε σωματίδια εδάφους. «Το γεγονός ότι ακόμη και σε βάθος μόλις πέντε εκατοστών εντοπίστηκε καίσιο 137 σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε έτσι όπως έπεσε για πρώτη φορά».


http://www.seleo.gr
kozan.gr 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μήνυμα από την Τουρκία: "Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την είδηση!"

Αγαπητοί ξένοι φίλοι μας

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται τη βοήθειά σας, τώρα.

Κάτι γενναίο και....
σημαντικό συμβαίνει στην  Τουρκία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια καθυστερημένη έκφανση  του κινήματος Οccupy.

Οι πολίτες, κουρασμένοι από τον εκφοβισμό της κυβέρνησης, με τη διεφθαρμένη διαχείριση των δημόσιων χώρων και την απερίσκεπτη κατάχρηση της γης,  ενώνονται  για να προστατεύσουν ένα δημόσιο πάρκο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το οποίο βρίσκεται υπό την απειλή της ισοπέδωσης για να κατασκευαστεί στη θέση του το 94ο εμπορικό κέντρο. Ο κόσμος παραμένει, παρά τις βίαιες επιθέσεις από την αστυνομία (να επισημάνω ότι η σημερινή επίθεση έγινε στις 5 π.μ. το πρωί!  Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκαψε σκηνές και ένα άτομο τραυματίστηκε).  Είναι η 3η ημέρα σήμερα και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο!

Εν τω μεταξύ, οι δημόσιοι χώροι πωλούνται σε ξενοδοχεία και τα πολύτιμα οικοσυστήματα σπαταλούνται για περισσότερες βιομηχανίες, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και μια 3η γέφυρα στο Βόσπορο!

Το θέμα λοιπόν είναι πολύ πιο σοβαρό από το να σώσουμε τα δέντρα. Εδώ έχουμε τη νοοτροπία του «Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω», μια φασιστική νοοτροπία που όχι μόνο καταστέλλει, αλλά και διατάζει επιθέσεις στον κόσμο.

Και το χειρότερο είναι ότι τα ΜΜΕ λογοκρίνονται έτσι ώστε να μην διαδίδονται τα νέα..

 Το # direngeziparki τώρα είναι αυτή τη στιγμή το 2ο  trending topic στο Twitter, παγκοσμίως.

Παρακαλούμε βοηθήστε μας να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα και να σταματήσουμε τις αδίστακτες, απάνθρωπες πράξεις του Ερντογάν.

Τι μπορείτε να κάνετε:

- Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς σας
- Στείλτε μηνύματα υποστήριξης μέσω του Twitter με το hashtag
# direngeziparki
- Προσθέστε @BBC  @ Reuters @CNN και άλλα μεγάλα κανάλια μέσα σε αυτά τα μηνύματα.
- Δημοσίευστε αυτό το μήνυμα στο Facebook
- Ενημερώστε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.






OXI ALLO KAPBOYNO 
 ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα καλοκαιρινά καρναβάλια των Σκοπίων

 Οι αρχαίοι "Μακεδόνες" στην πρωτεύουσα του νοτιοσλαβικού κρατιδίου


«Εκτός από την πλατεία Μακεδονίας, ως τουριστικοί τόποι έχουν οριστεί η πλατεία στο Κάρπος και η πλατεία της εκκλησίας του «Αγίου Δημητρίου».


«Η ιδέα για τους ένστολους άνδρες με ενδυμασίες  των αρχαίων Μακεδόνων ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι. Οι ενδυμασίες είναι χαρακτηριστικές από όλες τις ιστορικές περιόδους της Μακεδονίας, της αρχαίας εποχής, της μεσαιωνικής και της στολής των κομιτατζήδων, όπως φυλάσσονται στο Μουσείο του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα», γράφει το νοτιοσλαβικό Dnevnik.


Συγχρόνως θα υπάρχει  ‘τουριστική φρουρά’ στην πόλη όπου θα ενημερώνει τους τουρίστες με αυθεντικές πληροφορίες για το κάθε μνημείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Οι φρουροί θα είναι ντυμένοι με αρχαίες ενδυμασίες της Μακεδονίας.

Το «Show» θα είναι καθημερινό από τις 11 έως τις 1 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως το Νοέμβριο, ή έως ότου επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

skopia-papasΕθνικιστικό παραλήρημα του σκοπιανού Μητροπολίτη Βαρντάρ, Αγκατανγκέλ(Αγαθάγγελου) , ο οποίος σε επιστολή του τονίζει ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις για την  ονομασία του κρατιδίου αφού...η "Μακεδονία" τους είναι αρχαία και μοναδική!
Η διακήρυξη για το όνομα του κράτους, εν είδη μανιφέστου,  που θα κοινοποιηθεί στην εγχώρια και διεθνή κοινότητα, μέσα σε κλίμα πίεσης για να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας έλαβε την υποστήριξη των κληρικών της Μητρόπολης Ποβαρντάρσκα. Με επικεφαλής  τον Μητροπολίτη Βαρντάρ,  Αγκατανγκέλ (Αγαθάγγελο), ο οποίος επισημαίνει ότι: "οι διαπραγματεύσεις που γίνονται  στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για μια de facto αλλαγή της αρχαίας και μοναδικής ονομασίας της «Μακεδονίας μας» πρέπει να σταματήσουν αμέσως".
"Η άποψή μας είναι ότι κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων για αλλαγή των θεμελιωδών στοιχείων μας, προφανώς ευνοεί μόνο την ελληνική εθνικιστική και ριζοσπαστική θέση. Οι διαπραγματεύσεις στην πραγματικότητα γίνονται  για να αλλάξει η «μακεδονική» ταυτότητα και η «μακεδονική» γλώσσα, που θα οδηγήσει και στην αλλαγή της ονομασίας  της «μακεδονικής» Ορθόδοξης Εκκλησίας" , γράφει η επιστολή που υπογράφεται από τον Μητροπολίτη Αγκατανγκέλ.
«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Ευρώπη είναι το λίκνο του πολιτισμού, της ελευθερίας, του πολιτισμού και των επιστημών και πρέπει να υιοθετήσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες. Συγχρόνως, όμως,  η Ευρώπη αποτελεί στέγη της διεφθαρμένης  γραφειοκρατίας, της πολιτικής υποκρισίας, της  ανηθικότητας,  αποτέλεσε στέγη στα εβραϊκά γκέτο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης», αναφέρει η γραπτή δήλωση, σημειώνει το δημοσίευμα της  σκοπιανής εφημερίδας "Βέτσερ".
 
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

O Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος για τη μεταφορά της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού από τη Φλώρινα στην Κοζάνη: “θὰ ἀγωνισθῶμεν διὰ τὴν διατήρησιν καὶ ἐνίσχυσιν τῆς Ταξιαρχίας εἰς τὴν Φλώριναν καὶ ὅτι δὲν πρόκειται νὰ ὑποστείλωμεν τὴν σημαίαν τοῦ ἀγῶνος μέχρι τῆς τελικῆς δικαιώσεώς του”

theoklitoskkksaἘντιμότατε Κύριε Ὑπουργέ,
Διαμηνύοντες τὴν ἔκδηλον ἀνησυχίαν ἀλλὰ καὶ τὴν δικαιολογημένην  ἀγανάκτησιν τοῦ πιστοῦ λαοῦ τῆς ἀκριτικῆς μας Μητροπόλεως, Σᾶς ἀποστέλλομεν τὴν παροῦσαν ἐπιστολὴν δι᾽ ἓν ζήτημα ἄκρως σημαντικόν, τὸ ὁποῖον σχετίζεται πρὸς τὸν πολυβασανισμένον καὶ παρημελημένον ἀκριτικόν μας τόπον καὶ τοὺς κατοίκους  του.
Ἀνάστατος ἡ τοπικὴ κοινωνία τῆς Φλωρίνης, ἐσχάτως καθίσταται δέκτης πληροφοριῶν καὶ φημῶν διὰ τὴν πιθανολογουμένην ἀπομάκρυνσιν τῆς 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικοῦ ἐκ Φλωρίνης εἰς Κοζάνην καὶ δὴ εἰς τὰς ἐγκαταστάσεις τῆς ΙΙ Ταξιαρχίας Ὑποστηρίξεως.
Κύριε Ὑπουργέ, εἰς μίαν ἐποχήν, κατὰ τὴν ὁποίαν ἡ φιλτάτη μας Ἑλλὰς στενάζει ὑπὸ τὸ βάρος τῆς διογκουμένης κρίσεως, ἐνῷ διάφοροι «φίλοι» καὶ ἐχθροὶ καραδοκοῦν διὰ νὰ ἁρπάξουν ὅ,τι μποροῦν ἐκ τοῦ ταλαιπώρου σώματος τῆς χώρας μας, φρονοῦμεν ὅτι ἡ θωράκισις καὶ οὐχὶ ἡ ἀποδυνάμωσις τῶν συνόρων ὀφείλει νὰ εἶναι ἡ πρώτη μέριμνα καὶ προτεραιότης τῆς Κυβερνήσεως καὶ παντὸς ἁρμοδίου. Τί θὰ ἀπαντήσωμεν εἰς τοὺς κατοίκους τοῦ Νομοῦ μας, οἱ ὁποῖοι ἔταξαν τοὺς ἑαυτούς των νὰ φυλάττουν Θερμοπύλας καὶ βλέπουν τὴν περιοχήν των νὰ ἐγκαταλείπηται εἰς τὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ καὶ ὅσων τὴν ἐπιβουλεύονται;
Εἶναι ἀληθῶς ἀπορίας ἄξιον διατὶ δὲν ἀκολουθεῖται εἰς τὴν Φλώριναν τὸ παράδειγμα τῆς περιοχῆς τοῦ Ἕβρου, εἰς τὴν ὁποίαν διατηροῦνται μεγάλαι μονάδες εἰς μικρὰς πόλεις καὶ κωμοπόλεις. Ἀντ᾽ αὐτοῦ ἐπιχειρεῖται ἡ ἀφαίρεσις καὶ τοῦ τελευταίου ἐναπομείναντος ὑποστυλώματος ἀσφαλείας καὶ προστασίας ἐκ τῆς ἀκριτικῆς Φλωρίνης, ἡ ὁποία εὑρίσκεται εἰς τὸ λεγόμενον Τριεθνὲς καὶ ἔχει ὡς βόρειον γείτονα ἕν κράτος, τὸ ὁποῖον καὶ ἐπισήμως ἀμφισβητεῖ τὴν ἑλληνικότητα τῆς Μακεδονίας καὶ τῶν κατοίκων της, ἐγείρει δὲ συνεχῶς ζητήματα κυριαρχικῶν δικαιωμάτων. Ἀναλογίζεται ἡ Ἑλληνικὴ Κυβέρνησις τί μήνυμα ἀποστέλλει εἰς τοὺς  βορείους γείτονάς μας, ὅταν συμπεριφέρηται κατ᾽ αὐτὸν τὸν τρόπον εἰς τὰς ἀκριτικὰς  περιοχὰς τῆς Ἑλλάδος; Συναισθάνεται ὅτι τὰς παραδίδει ἀμαχητὶ εἰς τὰς χεῖρας τοῦ  ἐχθροῦ;
Πάντως, εἰς ὅ,τι μᾶς ἀφορᾷ, δηλώνομεν ἀπεριφράστως ὅτι θὰ ἀγωνισθῶμεν διὰ  τὴν διατήρησιν καὶ ἐνίσχυσιν τῆς Ταξιαρχίας εἰς τὴν Φλώριναν καὶ ὅτι δὲν πρόκειται νὰ ὑποστείλωμεν τὴν σημαίαν τοῦ ἀγῶνος μέχρι τῆς τελικῆς δικαιώσεώς του. Ἐτάχθημεν νὰ διαφυλάττωμεν τὰ σύνορα τῆς Πατρίδος μας καὶ τὸ θεωροῦμεν μεγίστην τιμήν. Ἀπὸ τὴν Φλώριναν ἀρχίζει ἡ Ἑλλάς. Δὲν τελειώνει καὶ δὲν πεθαίνει ἐδῶ, δὲν θὰ τὸ ἐπιτρέψωμεν νὰ πεθάνῃ ἐδῶ. Ποτέ!

Προσδοκῶντες εἰς τὴν ἄμεσον καὶ θετικὴν ἀνταπόκρισιν καὶ ἀπάντησίν Σας εἰς  τὸ δικαιότατον αἴτημά μας, ἀναμένομεν ἐπὶ τῶν ἐπάλξεων, διατελοῦντες,
Μετὰ πατρικῶν εὐχῶν
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ὁ Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή αναγώστη στο kozan.gr: Ανθοκομική Έκθεση Πτολεμαΐδας: Aκόμη ένα πανηγυράκι!

epistoliΗ ανθοκομική έκθεση ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο της λαϊκής αγοράς. Ήταν μία πανέμορφη εκδήλωση, που πραγματικά ομόρφαινε την καθημερινότητα μιας γκρίζας κατά τα άλλα πόλης. Με μεγάλη μας λύπη όμως διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι αυτή η πανέμορφη εκδήλωση χρόνο με το χρόνο μεταλλάσσεται σε ένα απλό, κακόγουστο και άσχημο πανηγύρι.
Πλέον το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης αποτελείται από ψησταριές, τρενάκια, πάγκους με βιβλία, κοσμήματα και χίλια δύο άλλα καλούδια , που θεωρώ δεν αρμόζουν σε μια ανθοέκθεση. Φέτος δε, η δυσάρεστη έκπληξη για εμάς που κατοικούμε γύρω από το χώρο της λαϊκής αγοράς (θα πρέπει οι αρμόδιοι να θυμούνται ότι η περιοχή κατοικείταιαπό δημότες…) ήταν η προσθήκη δυνατής μουσικής. Η ώρα που γράφω αυτήν τη στιγμή είναι 23:40 και η μουσική καλά και δυνατά κρατεί.
Ας ελπίσουμε να μη συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια αυτό, ας σταματήσει κάπου εδώ και η ανθοκομική έκθεση να είναι απλά ανθοκομική με γούστο και αισθητική που αρμόζει σε όλους μας.

Αναγνώστης

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλευτής Ν.Δ. σε Αρβανιτόπουλο: ''Κάποιοι υπουργοί θα πρέπει να φοράνε παντελόνια''

Η Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, ξεσπά για το σχέδιο ''Αθηνά''. Φραστική επίθεση κατά του υπ. Παιδείας. Δείτε το βίντεο
Το τελικό προεδρικό διάταγμα του Υπουργείου Παιδείας που καταργεί το πανεπιστημιακό τμήμα Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά, με έτοιμες υποδομές που κόστισαν περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ήταν η αφορμή της επίθεση της βουλευτού Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Αντωνίου κατά του κου Αρβανοτόπουλου.
''Είμαι εξοργισμένη με την εγκληματική του απόφαση. Ο Υπουργός Παιδείας φτιάχνει πανεπιστήμιο Κοζάνης και όχι Δυτικής Μακεδονίας''.
''Αγωνίστηκα πήρα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον υπουργό, παρουσία και του Υπουργού Επικρατείας. Το λέω ευθέως κάποιοι υπουργοί θα πρέπει να φοράνε παντελόνια''
Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια του τοπικού κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο ΔΙΚΤΥΟ.



 
Πηγή: alphafm.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »