Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοθυσιάζεται ο Πάπας για την εκπλήρωση της Προφητείας ;

Γράφει ο Γιώργος Παπαγεωργίου
Μετά από την ανάγνωση όλων τον πληροφοριών που συνέλεξα μου έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ερώτημα.

Τι είναι αυτό που πραγματικά οδήγησε τον Πάπα στην "αυτοθυσία" ? Μήπως η εκπλήρωση της προφητείας που τόσο ευλαβικά ακολουθούν από το 1139 οι Καθολικοί....?
Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος ως ουσιαστικά εκπρόσωπος της......
Νέας Τάξης πολυ πρόσφατα στις 3 Δεκεμβρίου του 2012 σε ομιλία του "μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ" ζήτησε την "κατασκευή μιας παγκόσμιας κοινότητας, με μια αντίστοιχη αρχή", για να υπηρετήσει το «κοινό καλό της ανθρώπινης οικογένειας».

Ως μέσο υπεράσπισης της «παγκόσμιας ειρήνης και δικαιοσύνης», το όραμα του Πάπα για την ίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, υποτίθεται ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα υπερδύναμη, αλλά ένα νέο κυβερνών σώμα που θα παρέχει σ 'αυτούς (τους πολιτικούς) οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων, τα κριτήρια για την κρίση και πρακτικές κατευθυντήριες γραμμές.

Ο Πάπας είπε χαρακτηριστικά: «Το προτεινόμενο σώμα (Παγκόσμια Κυβέρνηση) δεν θα είναι μια υπερδύναμη, που θα συγκεντρώνεται στα χέρια μερικών, οι οποίοι θα εξουσιάζουν όλους τους λαούς, και που θα εκμεταλλεύονται τον πιο αδύνατο.
Ο Πάπας περιέγραψε επίσης το όραμά του ως μια «ηθική δύναμη» ή ηθική αρχή που θα έχει την "δύναμη να επηρεάσει σύμφωνα με τη λογική, δηλαδή, μια συμμετέχουσα αρχή, που θα περιορίζεται από το νόμο στη δικαιοδοσία της."

Τον Οκτώβριο του 2011 εξάλλου είχε ζητήσει ανοιχτά μέσο του "Υπουργείου Δικαιοσύνης" της Αγίας Έδρας, ότι "χρειάζεται μια νέα διεθνής αρχή, η οποία, κατά την κρίση που διέρχεται η διεθνής κοινότητα, να μπορεί να ρυθμίζει την ροή των χρηματιστικών συναλλαγών". Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ζητά, επίσης, "να ξεπερασθεί το σύστημα του Bretton Woods με την συμμετοχή των αναδυόμενων και υπό ανάπτυξη χωρών, έχοντας ως προοπτική τη δημιουργία μιας γενικότερης, δημόσιας αρχής, με παγκόσμιες αρμοδιότητες".

Σήμερα δε μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αφτιά τους τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου όταν άκουσαν τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο να ανακοινώνει την απόφασή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η ανακοίνωση βόμβα έγινε στα λατινικά, κατά τη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου για την αγιοποίηση των μαρτύρων του Οτράντο. Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, επιβεβαίωσε την είδηση: "Ο Πάπας ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 08:00 (ωρα Ιταλίας, 09:00 Ελλάδας) στις 28 Φεβρουαρίου", είπε. Ο Ποντίφηκας αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου όπου θα εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, μη ξεχνά με πως είναι 86 ετών.

Ο Πάπας Βενέδικτος εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 (μόλις τρεις μέρες μετά τα 78α γενέθλιά του) διαδεχόμενος τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β’. Θα είναι ο πρώτος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που υποβάλει την παραίτησή του εδώ και αιώνες.
Ο Ιρλανδός "Καθολικός" Αγίος Μαλαχίας "Saint Malachy" που έζησε τον 12ο αιώνα πρόβλεψε όλους του Πάπες και τα κρυπτογραφημένα γραπτά του, έχουν απασχολήσει εδώ και αιώνες πολλούς που έχουν μελετήσει τις προφητείες του.

Σύμφωνα με αυτές τις προφητείες θα ακολουθήσει μόνο ένας Πάπας μετά τον σημερινό και κατά τη διάρκεια της δικής του Βασιλείας θα έρθει το Τέλος του κόσμου «Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους»

Στο 1139 ο Μαλαχίας ο οποίος υπήρξε ΑρχιΕπίσκοπος του Armagh ( κάτι που αντιστοιχεί στο «πάσης της Ιρλανδίας» ) ταξίδευσε από την Ιρλανδία στην Ρώμη για να δώσει έναν απολογισμό σχετικά με τις υποθέσεις του: Εκεί είχε ένα περίεργο όραμα για το μέλλον μέσα στο οποίο του αποκαλύφθηκε το όνομα του κάθε Πάπα συνολικά 112 τον αριθμό για όλα τα χρόνια ( εννοείται από εκείνη την χρονική στιγμή ) μέχρι το τέλος του κόσμου http://www.bibliotecapleyades.net/vatican/esp_vatican14g.htm
Σύμφωνα με το όραμα βρισκόμαστε τώρα στον προτελευταίο Πάπα Οι προβλέψεις του έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη όπως αναφέρει ένα δημοσίευμα "Το 1958 πριν το Kονκλάβιο "δηλαδή η αίθουσα που μαζεύονται οι Καρδινάλιοι για να Εκλέξουν το νέο Πάπα" εκλέξει τον Πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ ο Καρδινάλιος Spellman της Νέας Υόρκης νοίκιασε ένα σκάφος το γέμισε με πρόβατα και άρχισε να πλέει πάνω - κάτω στον ποταμό Τίβερη για να δείξει ότι ήταν αυτός ο ποιμένας «et Nautor» η συνθηματική ονομασία που δόθηκε για τον επόμενο Πάπα σύμφωνα με την προφητεία !!!
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Το IQ είναι μύθος - Υπερβολικά σύνθετη η ανθρώπινη ευφυία

Η ανθρώπινη ευφυΐα δεν μετριέται με έναν μόνο δείκτη, διαπιστώνει νέα μελέτη ανατρέποντας τα νοητικά δεδομένα

Μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα αποδεικνύοντας ότι ο δείκτης IQ δεν μπορεί να «μετρήσει» μόνος του
την ανθρώπινη νοημοσύνη

Ως έννοια τον έχουμε τοποθετήσει πολύ ψηλά και ως αριθμό όλοι θα θέλαμε να τον έχουμε όσο γίνεται ψηλότερο. Παρ’ όλα αυτά ο δείκτης νοημοσύνης – το περίφημο IQ – φαίνεται ότι τελικά δεν αντιπροσωπεύει αυτό που νομίζαμε. Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ ως σήμερα κατέληξε ότι η ανθρώπινη ευφυΐα είναι υπερβολικά σύνθετη ώστε να μπορεί να μετρηθεί μόνο με μια παράμετρο.

Αντ’ αυτής προτείνει την εκτίμηση του «δυναμικού» του μυαλού μας μέσα από τρεις διαφορετικές συνιστώσες – τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη συλλογιστική και τη λεκτική ικανότητα. Και φέρνει τα πάνω κάτω στην αντίληψη που είχαμε ως τώρα για τη νοημοσύνη μας.

Η ευφυΐα δεν είναι μόνο μια

Τα τεστ IQ χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για τη μέτρηση της ανθρώπινης νοημοσύνης – λαμβάνονται μάλιστα συχνά υπόψη στην αξιολόγηση υποψηφίων προς κάλυψη διαφόρων θέσεων ή μπορούν να χαρίσουν το λεγόμενο «πιστοποιητικό ευφυΐας» της Mensa. Παρ’ όλα αυτά η νέα μελέτη υποστηρίζει ότι είναι θεμελιωδώς λανθασμένο γιατί δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι ιδιαίτερα σύνθετο και αποτελείται από πολλά διαφορετικά «συστατικά».

«Τα αποτελέσματα καταρρίπτουν μια για πάντα την ιδέα ότι ένα μόνο μέτρο νοημοσύνης, όπως το IQ, αρκεί για να συλλάβει όλες τις διαφορές της γνωσιακής ικανότητας που βλέπουμε στους ανθρώπους» δήλωσε ο δρ Ρότζερ Χάιφιλντ, πρώην διευθυντής του «New Scientist», νυν διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του Μουσείου Επιστημών του Λονδίνου και αρθρογράφος της «Telegraph», και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Neuron».

«Όλοι μπορούμε να σκεφτούμε ανθρώπους που είναι κακοί στη συλλογιστική αλλά έχουν εξαιρετική μνήμη ή εκπληκτική ικανότητα στον λόγο. Τώρα, μια για πάντα, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει ένα μεμονωμένο μέτρο όπως το IQ που να συλλαμβάνει όλη τη νοημοσύνη που βλέπουμε στους ανθρώπους» πρόσθεσε ο δρ Χάιφιλντ.

Η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ

Η έρευνα, με επικεφαλής ειδικούς του Πανεπιστημίου του Δυτικού Τορόντο στον Καναδά, έγινε online από τις ιστοσελίδες του «New Scientist», της «Telegraph» και του «Discovery» το 2010 και προσέλκυσε την – απρόσμενη, όπως λένε οι ειδικοί – συμμετοχή 110.000 ατόμων. Από αυτές τις συμμετοχές 44.600 κρίθηκαν κατάλληλες για να περιληφθούν στο δείγμα προς μελέτη – το μεγαλύτερο που έχει εξεταστεί ποτέ.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε 12 τεστ συλλογιστικής, σχεδιασμού, μνήμης και προσοχής και σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσωπικές τους συνήθειες και προτιμήσεις. Αναλύοντας τις απαντήσεις οι ερευνητές είδαν ότι η νοημοσύνη εμφανίζεται στους ανθρώπους με διάφορες εκφάνσεις και ότι είναι αδύνατον να αξιολογηθεί με βάση ένα και μόνο μέτρο. Αντιθέτως, τουλάχιστον τρεις δείκτες φάνηκαν να απαιτούνται για κάτι τέτοιο: η βραχυπρόθεσμη μνήμη, η ικανότητα διατύπωσης λογικών συλλογισμών και η ικανότητα χειρισμού της γλώσσας.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες εξέτασαν στον εγκεφαλικό τομογράφο 16 συμμετέχοντες και είδαν ότι τα τρία αυτά χαρακτηριστικά συνδέονται με τρία ξεχωριστά κυκλώματα του εγκεφάλου – δηλαδή τρία διαφορετικά πρότυπα νευρωνικής δραστηριότητας. «Το βασικό συμπέρασμα είναι: γνωσιακά, αυτό που κάνει το ένα άτομο να διαφέρει από ένα άλλο – αυτό που συχνά αποκαλούμε νοημοσύνη – είναι υπερβολικά σύνθετο για να το συνοψίσουμε σε έναν μεμονωμένο παράγοντα – τον δείκτη IQ» τόνισε ο καθηγητής Έιντριαν Οουεν, από το Ινστιτούτο Εγκεφάλου και Νου του Πανεπιστημίου του Δυτικού Τορόντο, επικεφαλής της μελέτης.

Μετά τα τόσο ενδιαφέροντα αποτελέσματα, οι ειδικοί ξεκινούν νέο «γύρο» ερευνών. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο νέο τεστ που έχουν σχεδιάσει, μπορείτε να το κάνετε εδώ.
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Αριστέα Μπουγάτσου. “Το πλήρωσε με την ζωή της”.

Το καλύτερο άρθρο για την Άριστη της δημοσιογραφίας, από τη σημερινή Δημοκρατία. Στηλιτεύει την απύθμενη υποκρισία κάποιων υποκειμένων και κλείνει με μία φράση που την προσύπογράφουμε.

«Εφυγε» η ασυμβίβαστη ρεπόρτερ
Χθες το μεσημέρι και ενώ είχε γίνει γνωστό ότι η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου «αναχώρησε για τις Θεσσαλίες», όπως έγραψε στον Ιωνα Δραγούμη ο Περικλής Γιαννόπουλος, σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών της έπλεκαν εγκώμια και της έκαναν δακρύβρεχτο μνημόσυνο.
Ηταν ο ίδιος ραδιοφωνικός σταθμός που μία εξαετία πριν, το σωτήριο 2007, έδιωχνε την Αριστέα με σκαιό τρόπο γιατί το αφεντικό τα έβρισκε με τους γιάπηδες αριστερούς «κανονιστάκηδες» που παρίσταναν τους υπουργούς.
Οι υποκριτές άφησαν το «μυστρί με τη λάσπη» και έπιασαν στασίδι για να εξυμνήσουν την αποθανούσα δημοσιογράφο. Ομως η Αριστέα το ήξερε αυτό, όπως ήξερε ότι στην κηδεία της, που κάποια στιγμή θα ερχόταν (τόσα χρόνια πάλευε με τον καρκίνο), πολλοί θα ήταν αυτοί που θα της απέδιδαν τιμές δακρυσμένοι, για να προσποριστούν οι ίδιοι από τον θάνατό της.
Και βέβαια τους την έσκασε, καθώς απαίτησε να μη γνωστοποιηθεί τίποτα για τις λεπτομέρειες της ταφής.
Οταν όλοι πανηγύριζαν για την «ισχυρή Ελλάδα» του Κ. Σημίτη και των προκατόχων του, για την ανάπτυξη που φέρνει η χρηματιστηριακή φούσκα και για τις «επιτυχίες» ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, η Αριστέα αποκάλυπτε, με καταιγιστικό ρυθμό, τη διαφθορά, τον νεποτισμό και τη φαυλότητα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.
Οταν το αφεντικό του ραδιοφώνου που προείπαμε τα έβρισκε με «θανάσιμο» εχθρό του, η Αριστέα έμεινε μόνη της να υπερασπίζεται τον εαυτό της στα δικαστήρια ενάντια στον δεύτερο και σήμερα αξιοσέβαστο παράγοντα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Οι έρευνές της, που βασίζονταν σε στοιχεία και έγγραφα, υπήρξαν προφητικές για την τύχη ισχυρών επιχειρηματιών, αλλά και της ίδιας της χώρας, η οποία στο τέλος βούλιαξε μαζί με τον μύθο που δημιούργησε η πολιτική τάξη με τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες συνεταίρους της.
Η Αριστέα Μπουγάτσου είχε πολλούς φίλους, αλλά ακόμα περισσότερους εχθρούς. Δεν της συγχωρούσαν το γεγονός ότι δεν υποχωρούσε. Οταν πίστευε ότι κάτι πρέπει να δημοσιοποιηθεί, θα έβρισκε τον χρόνο, το κουράγιο (και τα απαραίτητα στοιχεία) ώστε να μάθουν οι αναγνώστες την αλήθεια. Η Αριστέα Μπουγάτσου ήταν η πρώτη που έγραψε για τις μίζες με τα γερμανικά Leopard, αλλά και κατόπιν για τη Siemens, όπου είχε κάνει φύλλο και φτερό τα ημερολόγια του Χριστοφοράκου.
Η θανούσα ασκούσε τη δημοσιογραφία με έναν τρόπο που κοντεύει να ξεχαστεί και το πλήρωσε με τη ζωή της.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΞΙΝΕΣ... ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΕΟΛΙΘΟ- Ζεόλιθος και χρήσεις του

Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό....
Γράφει Ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός
Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.
Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος. Πρόκειται λοιπόν για ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα. Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για την συνολική υγεία και ευεξία. Στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».
Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές αλλά το μεγάλο του ατού είναι η χρήση του, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα της ανθρώπινης διατροφής.
Ένα φυσικό προϊόν με πολλές υποσχέσεις χάρη της μοναδικής του κρυσταλλικής δομής, όπου αντιγράφει την δομή ενός «τυπικού κυττάρου με τεράστια θα λέγαμε χυμοτόπια» που παγιδεύουν μέταλλα και οργανικές ενώσεις τις οποίες αποσύρει με ασφάλεια από το σώμα. και αυτό επειδή ο Ζεόλιθος είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα προϊόντα στη φύση.
Ένας φυσικός αποτοξινωτής του οργανισμού μας.
Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους σχετικά με τον ζεόλιθο και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά τους που αναφέρονται σε περισσότερα από 200 άρθρα είναι εντυπωσιακά.
Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος:
Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).
Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)
Τείνει να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.
Ίσως να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία με την εξάλειψη των φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων από το σώμα.
Να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν.
Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
Να δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.
Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα.
Ασφάλεια-παρενέργειες
Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι.
Ζεόλιθο Θράκης θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία σε μορφή δισκίου.
Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα.
Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.
Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος
Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση, και αυτό γιατί σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες , όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού και απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως πριν κάποιος ξεκινήσει την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί από το φαρμακείο ένα κουτάκι με ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με ασφάλεια.
Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να παρέχει ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.
Άλλες χρήσεις
Με την ενσωμάτωσή του στο έδαφος, δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, το νερό -ακόμα και έπειτα από μεγάλες βροχοπτώσεις- δεν μπορεί να τα παρασύρει σε μεγαλύτερο βάθος. Παράλληλα, η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά πραγματοποιείται με φυσιολογικούς ρυθμούς. Βελτιώνει τη δομή και τη χημική σύσταση του εδάφους εξουδετερώνοντας τα οξέα. Επίσης βοηθάει στη συγκράτηση της υγρασίας ιδιαίτερα στα αμμώδη εδάφη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσότητες από 500 - 1.000 κιλά το στρέμμα στις υπαίθριες καλλιέργειες και σε ποσοστό 5% - 10% στα μείγματα της ανθοκομίας.
Ως συνεργηστικό υλικό των χημικών λιπασμάτων για την βραδεία αποδέσμευσή τους.
Η χορήγησή του στα ζώα μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες που έχει η παρουσία φυτοπροστατευτικών στοιχείων στα προϊόντα διατροφής τους.
Βοηθάει στον έλεγχο των οσμών -κυρίως αμμωνίας και υδροθείου- σε χώρους συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων, σε κτηνοτροφικές μονάδες και ιχθυοκαλλιέργειες. Στις κτηνοτροφικές μονάδες, εφαρμόζοντάς το στο δάπεδο σε ποσότητες 2 - 3 κιλά ανά τ.μ., αφενός απορροφά την αμμωνία μειώνοντας και τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις και αφετέρου μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.
Στην ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα του νερού και για την απορρόφηση της αμμωνίας.
Στη βιομηχανία χρησιμοποιείται στα φίλτρα για την δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων βλαβερών ενώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φιλτράρισμα των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, δεσμεύοντας διάφορα τοξικά και ραδιενεργά ιόντα και στην ανακύκλωση των νερών που προέρχονται από την βιομηχανική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση του και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να αποκατασταθούν οι ιδιότητές του ώστε να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.
Σαν ενισχυτικό στη διατροφή των χοίρων, των πουλερικών, των αιγοπροβάτων και των βοοειδών. Προφυλάσσει τα ζώα από τις εντερικές παθήσεις, μειώνει τη θνησιμότητα των νέων ζώων, βοηθάει στην ανάπτυξή τους και στα πουλερικά, βοηθάει την αύξηση της ωοτοκίας τους.
Αναμεμειγμένος με άμμο στα δοχεία των μικρών κατοικίδιων απορροφά τις οσμές.
Μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα φωσφορικά άλατα από τα απορρυπαντικά, μειώνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης και του ευτροφισμού των θαλασσών. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, τα έχει ήδη αντικαταστήσει σε όλων των ειδών τα απορρυπαντικά.
Με την προσθήκη του στο πλύσιμο -σε κατάλληλη μορφή- μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών.
Η προσθήκη ζεόλιθου σε λίμνες αλλά και σε άλλους υδάτινους όγκους μπορεί να εμπλουτίσει το νερό σε οξυγόνο και μειώνει το φαινόμενο του ευτροφισμού. Παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνικό ελικόπτερο-ρομπότ «σαρώνει» διατηρητέα +Βίντεο

Φωτογραφίζει και «σαρώνει» ηλεκτρονικά, διατηρητέα κτίρια για την καταγραφή και παρουσίασή τους σε 3d απεικονίσεις.

Πρόκειται για το μικρό τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο-ρομπότ που κατασκευάστηκε από το Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» στη Ξάνθη.


Λειτουργεί με 4 μικρούς και αυτόνομους κινητήρες, πλήρως τηλεκατευθυνόμενο το οποίο φέρει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με την οποία καταγράφεται  ηλεκτρονικά όλο το κτίριο από κάθε πλευρά.

Έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί σε ύψος εκατοντάδων μέτρων και να «σκανάρει» τις συγκεκριμένες περιοχές, για τις οποίες έχει προγραμματιστεί με συντεταγμένες από το google maps.


Πηγή: xanthipress.gr




Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο: Ο δήμος Πέλλας αναφέρει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”

Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσε και ο Δήμος Πέλλας, αφού όσοι θελήσουν να κάνουν μία επίσκεψη ή έστω να ενημερωθούν για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα της περιοχής, θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη...


Στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας www.giannitsa.gr, αριστερά στην αρχική σελίδα, πατώντας στο σημείο που γράφει Τουριστικός Οδηγός και κατόπιν Χάρτες, ανοίγει ο χάρτης και προς μεγάλη έκπληξη βλέπουμε τα Σκόπια να αναφέρονται ως Macedonia!

Στην περίπτωση που οι κύριοι υπεύθυνοι του Δήμου Πέλλας, ψελλίσουν την ανόητη δικαιολογία ότι οι χάρτες που χρησιμοποιούν στην ιστοσελίδα τους είναι google και συνεπώς δεν έχουν αυτοί ευθύνη, τους απαντάμε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλο χάρτη ή να μην έχουν καθόλου χάρτη.
Αν λάβουμε υπ’ όψιν καταγγελείες για την δράση φιλοσκοπιανών κύκλων που σε συνεργασία με κόμματα, προωθούν δικούς τους ανθρώπους σε αυτοδιοικητικά πόστα της περιοχής, ίσως ο θέμα να μην είναι τόσο απλό, όσο μία αβλεψία. Πρόκειται για τον Δήμο Πέλλας που έχει στην περιοχή του τον Ιερό αρχαιολογικό χώρο των Μακεδόνων, την Αρχαία Πέλλα καθώς και πλήθος άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων και ταφικών μνημείων.

Μήπως πρέπει κάποιος να παρέμβει για να αλλάξει η ντροπιαστική για τους Μακεδόνες σελίδα και να βρεί τους υπευθύνους αυτής της απαράδεκτης πράξης προκειμένου να εξακριβώσει τα κίνητρά τους;



ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκαρισμένος ο Π. Ψωμιάδης-Βρήκε τον φρουρό του μέσα σε λίμνη αίματος

Ο κ. Ψωμιάδης είχε ραντεβού μαζί του και ανησύχησε όταν ο 35χρονος πρώην φρουρός του δεν φάνηκε. Έτσι, πήγε στο
σπίτι της γιαγιάς του, όπου ζούσε τον τελευταίο καιρό και ζήτησε τα κλειδιά του διαμερίσματος που έμενε ο 35χρονος.

Το θέαμα που αντίκρισε κατά την είσοδό του ήταν σοκαριστικό: Το πρόσωπο του νεαρού άνδρα δεν διακρινόταν από τα τραύματα που προκάλεσε η σφαίρα, ενώ το όπλο ήταν ακόμα στα χέρια του. Ο ίδιος, συγκλονισμένος κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Ο επίδοξος αυτόχειρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Όπως υποστηρίζει ο πρώην περιφερειάρχης, ο 35χρονος ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος το τελευταίο διάστημα εξαιτίας προσωπικών αλλά και οικονομικών προβλημάτων.

 newsbomb.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέες μειώσεις μισθών μέχρι και 30% για χιλιάδες εργαζόμενους

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο άμεσης μισθολογικής μείωσης βρίσκονται 600.000 εργαζόμενοι,καθώς την ερχόμενη Πέμπτη παύουν να ισχύουν 42 κλαδικές συμβάσεις.
Η μετενέργειά τους έχει χρόνο ζωής τριών μηνών. Αν σε αυτό το διάστημα δεν υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση, οι επιχειρήσεις αποκτούν την ευχέρεια να περικόψουν μέχρι και 30% τις αποδοχές του προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, η διάρκεια της μετενέργειας έχει πλέον περιοριστεί στους τρεις μήνες και στην περίπτωση που στο ενδιάμεσο δεν υπάρξει νέα σύμβαση, οι μειώσεις των μισθών μπορεί να φτάσουν έως και το 30%.
Μάλιστα ακόμα και αν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εργασίας, αυτή δεν δεσμεύει υποχρεωτικά όλες τις επιχειρήσεις, καθώς εφαρμόζεται μόνο στα μέλη της εργοδοτικής οργάνωσης.
Επομένως οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα μπορούν με ατομικές συμβάσεις να ρίξουν τους μισθούς ακόμα στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (δηλαδή στα 586 ευρώ).
Σύμφωνα με τα «Νέα», εκτός όλων των άλλων οι εργαζόμενοι που είναι παντρεμένοι από τον Απρίλιο θα δουν μια ακόμη μείωση της τάξης του 10% λόγω κατάργησης του επιδόματος γάμου, ενώ δεν θα δουν και καμία αύξηση στο μισθό λόγω των τριετιών που θα παραμείνουν παγωμένες μέχρι να επανέλθει η ανεργία κάτω από το 10%
Οι συμβάσεις που παραμένουν σε ισχύ και πότε λήγουν:
- Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών (31/12/2014)
- Αισθητικών (30/6/2015)
- Ζαχαρωδών εργαστήρια (19/8/2013)
- Ιδιωτικών Κλινικών (31/12/2013)
- Ξενοδοχείων (31/12/2013)
- Υποθηκοφυλακείων Αμμισθοι (31/7/2013)
- Φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Αττικής (31/8/2013)
- Δημοτικών επιχειρήσεων (31/12/2013)
- Εμπορίου (31/7/2013)
- Μουσικών – τραγουδιστών Κέντρων Διασκέδασης (20/4/2015).
- Ναυτιλιακών Πρακτορείων (30/6/2014).
- Τεχνικών Μελετητικών Εταιρειών (31/12/2013).
- Βιβλιοδετείων (31/12/2013).
- Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΤΕΕ (31/8/2013)
- Βιομηχανίας ζυμαρικών (31/12/2013).
- Μεταλλείων – λιγνιτωρυχείων (31/12/2013).
- Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (31/12/2013).
- Υπάλληλοι ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης (31/5/3013).
- Σιδηροβιομηχανίας (30/6/2013).
- Σκυροδέματος Ο.Χ (22/3/2013)
- Χειριστές Ανυψωτικών Λατομείων – πέτρας (31/12/2013)
- Χειριστές Ανυψωτικών Μεταλλείων Λιγνιτωρυχείων (31/12/2013)
από newpost

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελεύθερη Ενέργεια: Howard Johnson μαγνητικός κινητήρας.

Περιοδικό Science & Mechanics  (Spring 1980)
“Amazing Magnet-Powered Motor”
“Εμείς δεν χορηγούμε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την αέναη κίνηση μηχανών”, δήλωσαν οι  εξεταστές στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ.
Δεν θα λειτουργήσει επειδή παραβιάζει το νόμο της διατήρησης της ενέργειας», είπε ο ένας φυσικός μετά τον άλλον.  
Αλλά επειδή, ο εφευρέτης Howard Johnson δεν είναι το είδος του ανθρώπου που εκφοβίζεται μπόρεσε και πήρε στις ΗΠΑ το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με  Αρ. 4151431 το οποίο περιγράφει πώς είναι δυνατόν να παράγει κινητήρια δύναμη, όπως και σε μια μηχανή, χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργεια που περιέχεται στα άτομα μόνιμων μαγνητών. Ο Johnson έχει ανακαλύψει πώς να κατασκευάσουμε κινητήρες που λειτουργούν χωρίς την εισροή ηλεκτρικής ενέργειας ή κάθε άλλου είδους εξωτερική ενέργεια!
Ο μνημειώδης χαρακτήρας της εφεύρεσης είναι προφανής, ειδικά σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει ένα ανησυχητικό, αυξανόμενο πρόβλημα  έλλειψης ενέργειας.  
Ωστόσο,ο εφευρέτης Johnson δεν έτρεξε να πλασάρει την δημιουργία του ως το τέλος για να  λύση το παγκόσμιο πρόβλημα της ενέργειας.  
Έχει πιο σημαντική δουλειά να κάνει,’οπως το να πείσει μια σειρά από σκεπτικιστές ότι οι ιδέες του είναι πράγματι πρακτικές.

Τελείως ελεύθερη ενέργεια απεριόριστη  δωρεάν για όλους.
Μήπως έχετε ακούσει ξανά τίποτα..
Μπόρεσαν και το απέκρυψαν μέχρι και σήμερα..
Δεν προχώρησε στην παραγωγή.Τι περιμένατε κάτι διαφορετικό μήπως.
Πως θα μας κρατάνε δέσμιους οι κυβερνήσεις..

Hellas XG 2011
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος

Στις 28 Φεβρουαρίου θα υποβάλλει την παραίτησή του ο Πάπας Βενέδικτος. Τι τον οδηγεί σε αυτή την απόφαση (Vid)
Σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, λόγοι υγείας τον οδηγούν σε αυτή την απόφαση. Θα υποβάλλει την παραίτησή του στις 28 Φεβρουαρίου.
"Δεν έχω τη δύναμη πια να συνεχίσω". "Γι' αυτό το λόγο, και έχοντας πλήρη επίγνωση της πράξεώς μου, και με δική μου ελεύθερη βούληση παραιτούμαι από τη θέση του Αρχιεπισκόπου της Ρώμης ως διάδοχος του Αγίου Πέτρου'', δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ολόκληρη η δήλωση του Πάπα Βενέδικτου
Ο αδερφός του Πάπα, Τζορτζ Ράτσινγκερ, δήλωσε ότι οι γιατροί συμβούλεψαν τον Ποντίφικα να μην πραγματοποιήσει άλλα υπερατλαντικά ταξίδια.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, ο Πάπας αποφάσισε να παραιτηθεί έχοντας πλήρη συνείδηση και σκεπτόμενος ελεύθερα.
Από την περασμένη χρονιά ο Πάπας εμφανίστηκε να περπατά με τη βοήθεια μπαστουνιού, ενώ έχει παρουσιάσει δυσκολίες στην ανάγνωση των κειμένων.
Νέος Πάπας αναμένεται να εκλεγεί στα τέλη Μαρτίου.
Το κοσμικό όνομα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' είναι Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ και μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου του Β', εξελέγη από το συμβούλιο των καρδιναλίων (κονκλάβιο) στις 19 Απριλίου 2005, και έγινε μετά τον Αδριανό ΣΤ' ο πρώτος ερμανός Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας μετά από 482 χρόνια.
Τρεις μέρες πριν εκλεγεί Πάπας έκλεισε τα 78. Έτσι από το 1730 και μετά είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκλεγμένος Πάπας. Το όνομα που επέλεξε για την ενθρόνισή του ήταν Βενέδικτος ΙΣΤ'.



  Ο τελευταίος Πάπας, που παραιτήθηκε, είναι ο Σελεστίνος ο Ε', το 1294. Στον παπικό θώκο παρέμεινε πέντε μήνες.
Ο Πάπας Γρηγόριος ο 12ος στη διάρκεια του 1415 εξαναγκάστηκε να παραδώσει την παπική εξουσία σε άλλον πνευματικό ιεράρχη, διεκδικητή της, στην σκιά μιας πολύ έντονης δημόσιας διαμάχης τους.
Στο τελευταίο του Tweet, ο Πάπας Βενέδικτος σημειώνει ότι "Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, στη δύναμη και στο έλεος του Θεού. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί, αλλά η Χάρη του μας μεταμορφώνει και μας κάνει καινούργιους"

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πορεία φοιτητών τώρα στο κέντρο της πόλης κατά του κλεισίματος του ΤΕΙ μαιευτικής στην Πτολεμαϊδα (Φωτογραφίες)

ptolemaidatmima maieutikis ptolemaidaΠορεία φοιτητών τώρα στο κέντρο της πόλης κατά του κλεισίματος του ΤΕΙ μαιευτικής στην Πτολεμαϊδα










ΠΗΓΗ :https://www.facebook.com/Ptolemaida.Greece

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Εξωραΐζεται ο χώρος του Ελέφαντα στον Περδίκκα

Αναβαθμίζεται ο χώρος όπου φυλάσσεται ο προϊστορικός Ελέφαντας του Περδίκκα με την τοποθέτηση μαρμάρων στην κεντρική είσοδο του κτιρίου ενώ στο επάνω μέρος των δύο εισόδων κατασκευάζεται κυκλικός άμβωνας ώστε οι επισκέπτες να παρατηρούν από υψηλά το απολίθωμα τριών εκατομμυρίων ετών. Οι εργασίες που εκτελεί ο Δήμος Εορδαίας συνολικής δαπάνης περίπου 49.000 ευρώ περιλαμβάνουν ακόμη επισκευή της στέγης, κτιριακές επεμβάσεις καθώς και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Το εύρημα με την φροντίδα παλαιοντολόγων έχει καλυφθεί και τοποθετήθηκε σε ειδική κατασκευή για να μην υποστεί ζημιές από τις εργασίες.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

"Το θαύμα των Ελλήνων". Ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει γιατί όλοι μας χρωστάνε

Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα ,καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζου απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.
Το ντοκιμαντέρ είναι από μια γαλλικη σειρα που θα σας θυμισει το ποσο περηφανοι πρεπει να ειστε που γεννηθηκατε ελληνες .
Ο Θρυλος των Επιστημων ειναι μια σειρα βραβευμενων γαλλικων ταινιων τεκμηριωσης (ντοκυμαντερ) του γαλλου φιλοσοφου και συγγραφεως Michel Serres και αναφερεται στο θαυμα των Ελληνων.
Στην εκρηξη των γνωσεων και των επιστημων απο τον 6 αιωνα εως και τον 4 αιωνα σε ενα ενα μικρο ηλιολουστο κομματι γης , την Ελλαδα, γεννηθηκαν οι επιστημες που εξακολουθουν να μας οδηγουν εως και σημερα 

Η ιδια η επιστημη , η οποια ειναι το καμαρι του συγχρονου δυτικου ανθρωπου, και που η γεννηση της οφειλεται στους ελληνες με την καθαροτητα του πνευματος τους.


Ο Ομηρος, Θαλης ο Μιλησιος,ο Ιπποκρατης , ο Πυθαγορας, ο Ηρακλειτος, ο Πυθεας ο Μασσαλιωτης , ο Ευδοξος, ο Διοσκουριδης και αλλοι πολλοι Ελληνες πατερες των επιστημων της ποιητικης της χαρτογραφιας της ιατρικης των μαθηματικων ,της γεωμετρια μας ταξιδευουν στον κοσμο των ελληνων.
Αυτη η ταινια συνδυαζει, αφηγηση, τοπια, ιστορικες και ποιητικες αναφορες, και επιχειρει να αναβιωσει τις θρυλικες μορφες της ιστοριας των Ελληνων.




Διαβάστε περισσότερα » »

Δημοσιογράφος από «Το Βήμα» για το όνομα των Σκοπίων

«Η διαφορά Ελλάδας Σκοπίων,  τώρα, είναι αν το επίθετο μπει πριν ή μετά από τη λέξη Μακεδονία»


Στο σκοπιανό κανάλ 5 ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ‘Το Βήμα’, Άγγελος Αθανασόπουλος, αναλύει τις πρόσφατες εξελίξεις μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας καθώς και τις αυξημένες δραστηριότητες του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.


«Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι η κύρια διαφορά είναι στο πως ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός, αν δηλαδή θα τεθεί πριν από τον όρο Μακεδονία ή μετά τον όρο Μακεδονία. Η Ελλάδα προσπαθεί να μην δείχνει αισιόδοξη, παραμένει ήρεμη και ήσυχη και περιμένει να δει αν θα υπάρξει κάποια κίνηση από την πλευρά των Σκοπίων» τονίζει ο δημοσιογράφος Άγγελος Αθανασόπουλος από την εφημερίδα «Το Βήμα»,  όπως σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα.

Σχετικά με το «erga omnes», ο Αθανασόπουλος είπε ότι υπάρχει μια διαφορά, γιατί όπως είναι γνωστό η ελληνική πλευρά, τουλάχιστον επίσημα, επιμένει στην τροποποίηση του Συντάγματος των Σκοπίων, αλλά αυτό δεν φαίνεται  ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αποδεκτό από το κυβερνών κόμμα.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαίου Επιτρόπου της Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, ο Αθανασόπουλος τονίζει ότι στις προτάσεις του η Αθήνα αντέδρασε  και υπάρχει μία ψυχρότητα με την Αθήνα, η οποία ξεκίνησε  από την υπερβολικά αισιόδοξη έκθεση του Επιτρόπου τον περασμένο Νοέμβριο για τα Σκόπια.

Το σλαβικό δημοσίευμα τονίζει ότι ο ρεπόρτερ του «Βήματος» είναι ένας από τους λίγους στην Ελλάδα που παρακολουθεί στενά τις σχέσεις Σκοπίων-Αθήνας και ο οποίος δεν διστάζει να πει ότι η πρόταση Αβραμόπουλου δεν προσέφερε καμία συγκεκριμένη βοήθεια προς την ελληνική πλευρά.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΙΚΑ: Πως μπορείτε να δείτε τα ένσημα σας μέσω Ίντερνετ

Η ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τους πολίτες, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.
Μέσω της ιστοσελίδας www.ermis.gov.gr, έχετε τη δυνατότητα να δείτε αλλά και να εκτυπώσετε την καρτέλα των ενσήμων σας στο ΙΚΑ.
Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες είναι σε θέση να εκδώσουν on-line και τυπώσουν απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ για τα έτη 2002 έως και σήμερα.
Για να χρησιμοποιήσετε την Ηλεκτρονική Υπηρεσία, θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να συνδεθείτε στο site, δίνοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.
Επισκέπτεστε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για να πιστοποιήσετε την εγγραφή σας προσκομίζοντας:
• Νέα Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
• Το όνομα χρήστη (username) που εισάγατε στο ermis.gov.gr
• Το βιβλιάριο υγείας σας ή ένα απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης
Η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο μία φορά και σας επιτρέπει πρόσβαση στην καρτέλα των ενσήμων σας ανά πάσα στιγμή και για κάθε χρήση.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζόφος

Στην Ελλάδα, τη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, επιμένομε να ασχολούμαστε με τα τριτεύοντα αντί για τα σημαντικά. Να αναρωτιόμαστε φερ’ ειπείν ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους δίνει κοινή συνέντευξη Τύπου μία διοικήτρια περιφερειακού νοσοκομείου και όχι γιατί ένα εθνικό σύστημα υγείας δεν μπορεί να εξασφαλίζει τα αυτονόητα για τους πολίτες του.
Ούτε αναρωτηθήκαμε ποτέ, πρωτίστως προ μνημονίου, τότε που ακόμα δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, γιατί ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να μη λειτουργεί, εκτός των ωρών προγραμματισμένου επισκεπτηρίου του, ως κέντρο διερχομένων. Λουκάνικα, να μην ξεχνάμε, αγορασμένα πανάκριβα και με δανεικά... Διοικητές νοσοκομείων, να μην ξεχνάμε, συνήθως ανεπάγγελτοι πολιτικοί φίλοι ή αποτυχημένοι πολιτευτές.
Ούτε αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών που νοσηλεύει. Δεν αναρωτηθήκαμε εγκαίρως, τότε που «λεφτά υπήρχαν», γιατί ένα εθνικό σύστημα υγείας όχι μόνο ανέχεται αλλά και υποθάλπει τη νοσηρότητα, θεσμοθετημένων σας παρακαλώ, φαινομένων όπως οι «αποκλειστικές νοσοκόμες», υποχρεώνοντας τις οικογένειες των ασθενών σε οικονομική αιμορραγία.  
Να δηλώσω με την ευκαιρία την αντιπάθειά μου προς άτομα όπως το ανεπάγγελτο τέκνο του κομματικού σωλήνα στο οποίο έχει παραδοθεί στις μέρες μας το χαρτοφυλάκιο της Υγείας.
Δεδηλωμένη είναι και η απέχθειά μου για το πολιτικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αλλά είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ το δικαίωμα, αν δεν είναι και υποχρέωση, της διοικήτριας ενός δημόσιου νοσοκομείου να δίνει κοινή συνέντευξη Τύπου με τους εκπρόσωπους ενός νόμιμου (sic) κι όπως βεβαιώνουν κι οι δημο(σ)κόποι, λαοφιλούς πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή των 300 Αχρησίμευτων.
Παρακολουθώντας λοιπόν τη συνέντευξη της εν λόγω κυρίας διοικήτριας, αυτό που άκουσα ήταν ότι «έχει κοινούς δρόμους» με τους εκπρόσωπους της Χρυσής Αυγής κι αυτό που αντιλήφθηκα ως κοινό δρόμο ήταν η πάταξη της αδήλωτης εργασίας μέσα στον εργασιακό χώρο τον οποίο η ίδια πληρωνόταν μέχρι χθες για να διοικεί (!). Ελπίζοντας ότι διατηρώ την ιδιότητα του μέσου και ψύχραιμου πολίτη, αυτή είναι μια σαφής κι εκούσια ομολογία αποτυχίας της διοικήτριας του νοσοκομείου, στο οποίο προσλήφθηκε για να το διοικήσει. Μετά την σαφή ομολογία της ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, ασφαλώς δηλώνω έτοιμος να συγχαρώ το πολιτικό σκύβαλο που παριστάνει τον υπουργό Υγείας για την απόφασή του να την απολύσει πάραυτα. Άλλο ζήτημα τα κίνητρά της απόλυσης που δεν μπορώ να τα εκτιμήσω, αφού δεν έχει ακόμα εκδοθεί δελτίο Τύπου αν και κρίνοντας από το ποιόν του πολιτικάντη που παριστάνει τον υπουργό Υγείας, μπορώ να τα φανταστώ αυτά τα κίνητρά.
Κάποιοι έσπευσαν ήδη να επιτεθούν στον «υπουργό» Υγείας για την απόφασή του, γιατί απολύοντας την ανάξια κατά δική της ομολογία διοικήτρια, τάχθηκε υπέρ της παράνομης (sic) εργασίας αλλοδαπών νοσοκόμων.
Στον αντίποδα, κάποιοι άλλοι έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η απόλυση της, κατά δική της ομολογία, κατώτερης των περιστάσεων διοικήτριας, είναι «μια καλή είδηση, μια μικρή αλλά σημαντική νίκη». Αλλά γιατί? Όχι γιατί είναι ανίκανη να διοικήσει, όπως εκουσίως ομολογεί, αλλά «γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, το ζήτημα δεν είναι μόνο τι κάνει η Χρυσή Αυγή, αλλά τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι απέναντί της: οι υπουργοί, ο αρχιεπίσκοπος, οι διευθυντές των καναλιών».
Μ’ αυτά και με τ’ αλλά, επιστρέφω περίλυπος στο δικό μου καταστάλαγμα και ξαναθυμούμαι τον Robert Merton στο έργο του «Κοινωνική Θεωρία και Κοινωνική Διάρθρωση» για την «αυτοεκπληρούμενη προφητεία»: Είναι, λέει, εκείνη η πρόβλεψη ή δήλωση που παρότι μπορεί να είναι λανθασμένη στην πορεία βγαίνει αληθινή.

Κι ύστερα ξαναθυμήθηκα τον Καζαντζάκη που γράφει στους ‘Αδερφοφάδες’:  «Η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα κουβάρι κάμπιες - φύσηξε, Χριστέ μου, να γίνουν πεταλούδες!»

Διαβάστε περισσότερα » »

Alexis Tsipras είσαι οσφυοκάμπτης ναι η όχι; Απλή είναι η ερώτηση βρε!

Έλα Αλέξις το ματς αρχίζει που λέει και ο φίλος σου!
Το ερώτημα στο θέτει ο μη αιρετικός με μηδενική ανοχή στην γελοιότητα των εθνικών δικαίων, Νάσος...

Το ερωτημα ειναι : Συριζα αιρετικος , σε θεμιτά ακροαριστερη κατευθυνση, με ΑΠΟΔΟΧΗ αντιδημοφιλων θεσεων στο εσωτερικό του (έστω κι αν χαθουν ψηφαλάκια) , ή οσφυοκαμπτης και συστημικός να προμοτάρει την αταξική γελοιότητα των εθνικων δικαίων ??...Μαχη μεχρι τελους....Αρχιζει το ματς.

taxalia
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκική φυλλάδα: "IMIA - Έτσι κάναμε την επιχείρηση... Τούρκος υπαξιωματικός αποκαλύπτει!!"

Κι έναν υπαξιωματικό που είχε συμμετοχή στην επιχείρηση των Τούρκων στα Ίμια, εντόπισαν τα τουρκικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Askerhaber παρουσιάζει την συνέντευξή του,στην οποία περιγράφει πως έγινε η επιχείρηση.
Η μετάφραση του κειμένου έγινε από τα tourkikanea.gr
“O υπαξιωματικός Τσαλισκάν που σε συνεργασία με τους φυλακισμένους αξιωματικούς έστησαν σημαία στα Ίμια, περιγράφει.
Ο Χακάν Τσαλισκάν μέλος της ομάδας ειδικών δυνάμεων SAT η οποία έστησε την τουρκική σημαία στα Ίμια, κατά την κρίση που έφερε Τουρκία και Ελλάδα στο χείλος του πολέμου, κατά την 17η επέτειο περιέγραψε στην εφημερίδα Μιλλιέτ την επιχείρηση. Ο Τσαλισκάν που εργάζεται διασφαλίζοντας ασφάλεια για πλοία στον κόλπο του Άντεν περιέγραψε τα εξής :
¨Μόλις λάβαμε εντολή κινητοποιηθήκαμε σε δύο ομάδες. Κάθε πλευρά μας ήταν γεμάτη από ελληνικά πλοία. Για κάποιο διάστημα πριν κινηθούμε, λάβαμε θέσεις. Αρχίσαμε να περπατάμε με τα χέρια μας στην σκανδάλη. Καταλάβαμε τον λόφο όπου βρισκόταν ανηρτημένη η ελληνική σημαία¨.
¨ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ¨
Ο Τσαλισκάν έγραψε επίσης μια επιστολή προς την κοινή γνώμη. Ο Τσαλισκάν αναφέρει πως τα Ίμια ήταν μια μικρή αποστολή για τα μέλη των SAT, και εστιάζει στην ¨περήφανη στάση¨ των πολιτικών ηγετών της περιόδου εκείνης.
¨Σήμερα είναι η 17η επέτειος από την επιχείρηση βραχονησίδων Ίμια που πραγματοποιήθηκε το 1996. Παρά το ότι εκείνη η μέρα παραμένει στην μνήμη μας σαν να ήταν χτες, στην πραγματικότητα αφορά μια εποχή που έκλεισε και ίσως δεν θα ξαναδούμε ποτέ πια. Η επιχείρηση μπορεί να σχολιαστεί από πολλές πλευρές.
Βλέποντας την με το μάτι της SAT, δεν είναι κάτι που χρειάζεται να μεγαλοποιείται, διότι μπροστά στις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά και σε αυτά που μπορεί να κάνει η Διοίκηση της Ομάδας SAT, επρόκειτο για μια πολύ απλή και εύκολη δουλειά.
Μπορούμε να πούμε πως έχουν εκπαιδευτεί για πολύ πιο δύσκολα καθήκοντα και ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα είναι έτοιμοι να αναλάβουν κάθε είδους αποστολή. Επίσης είναι σωστό να αναφέρουμε πως στην επιτυχία της επιχείρησης πέρα από τα ένδοξα μέλη της SAT, σημαντική ήταν η σημασία και η συμβολή του πολύ μεγαλύτερου προσωπικού, που περίμεναν έτοιμοι σε αέρα (με αερόστατα και ελικόπτερα), κάτω από το νερό και πάνω από το νερό.
Δεν είναι σωστό να χρεώσουμε την επιτυχία της επιχείρησης μόνο στα μέλη της ομάδας των SAT. Πέρα από τους SAT που μετείχαν στην επιχείρηση δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα πολλά στοιχεία κολυμβητών, ιπτάμενων και δυτών του Πολεμικού Ναυτικού. Η επιτυχία επήλθε μέσα από την από κοινού και συντονισμένη εργασία όλων αυτών των στοιχείων.
Εξετάζοντας τις επιπτώσεις της επιχείρησης βλέπουμε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δίχως να ρίξουν ούτε μια σφαίρα, ανέτρεψαν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου τους. ¨Υπήρξαν πίσω μας πολιτικοί που μας στήριξαν¨
Αλλά το πιο σημαντικό από αυτά ήταν το εξής : Η τότε ηγεσία της Τουρκικής Δημοκρατίας έδειξε με αποφασιστικότητα πως (είτε σας αρέσει είτε όχι) ακόμη και αν πρόκειται για μια γυμνή βραχονησίδα, ή ακόμη και για μια χούφτα γης, δεν πρόκειται να την παραχωρήσει δίχως να πολεμήσει (παρά τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.).
Ένα άλλο σημείο είναι πως η τότε ηγεσία επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα της για προστασία του εδάφους έδειξε και την εμπιστοσύνη της προς τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και το Γενικό Επιτελείο, και αυτό με τη σειρά του την εξέφρασε προς το Τουρκικό πoλεμικό Ναυτικό και το πολεμικό του στοιχείο την ομάδα SAT. ……….¨
Χακάν Τσαλισκάν
Askerhaber
onalert
Διαβάστε περισσότερα » »