Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της ιδιοκτήτριας  του τηλεοπτικού σταθμού Westchannel κας Βίκυ Παπαφίλιππου. Νωρίς το πρωί αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της.
Η Βίκη Παπαφιλίππου καταγόταν από την Κοζάνη όπου μεγάλωσε, παντρεύτηκε με τον Νίκο Παπαφιλίππου (διπλ/χο ηλεκτρολόγο μηχανικό / τ. Βουλευτή Ν.Κοζάνης) και συνεχίζε να διαμένει εκεί.
Ήταν απόφοιτη Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (1965) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο που πραγματοποίησε με κρατική υποτροφία στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης Ολλανδίας.
Ασκούσε επί 40 και πλέον χρόνια ενεργό δικηγορία στο Εφετείο Λαρίσης και Κοζάνης και διέθετε σημαντική εμπειρία εκτός από τα ποινικά σε νομικά θέματα που διέπουν επιχειρηματικές δραστηριότητες (Εταιρείες Α.Ε., ΕΠΕ, και Ο.Ε.)
Επί 22 χρόνια (από το 1988 μέχρι σήμερα), παράλληλα με την άσκηση της δικηγορίας, ασχολούνταν με τη διοίκηση και τη λειτουργία του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ‘‘WEST’’ (West Channel και West Radio) που έχει έδρα την Κοζάνη.