Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Επίδειξη μικρής κλίμακας κινητής μονάδας αεριοποίησης στην Ελλάδα (Βίντεο)

Ο Δήμος Εορδαίας και η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 28/03 παρουσίασαν τη λειτουργία τη μικρής κλίμακας κινητής μονάδας Αεριοποίησης αγροτικών υπολειμμάτων για την αποκεντρωμένη Συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού. Στόχος του έργου είναι η επιδεικτική λειτουργία μίας φορητής μονάδας παραγωγής ενέργειας μικρής κλίμακας, για την ενεργειακή αξιοποίηση αγροτικών παραπροϊόντων τα οποία παράγονται σε αγροτικές περιοχές, όπου και είναι διαθέσιμες μεγάλες ποσότητες υπολειμμάτων βιομάζας. Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του kozan.gr...



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Άμα βρουν τίποτα να μας.... χαιρετίσουν

Ο κοσμάκης ξέρει ότι οι κλεφταράδες είναι ο Τσοχατζόπουλος με τον Παπαντωνίου ,αλλά είναι….. πολιτικοί.

Εισαγγελική έρευνα για τη μίζα-μαμούθ. Το κόλπο με τις offshore εταιρίες για να μη μάθει ποτέ κανείς τίποτα.
■ Μίζα Μαμούθ: Δικογραφία 500.000 σελίδων.
Επί Άκη (1998) οι αρχικές συζητήσεις, επί Γιάννου (2003) οι τελικές υπογραφές στη σύμβαση.

Τους αποδέκτες της μίζας (μα¬μούθ!) ύψους 60.000.000 ευρώ ψάχνουν να βρουν οι ει¬σαγγελείς Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, οι οποίοι ερευνούν και πάλι την υπόθεση της προμήθειας αρμάτων μάχης τύπου LEOPARD-2HEL για τον Ελληνικό Στρατό, η διαδικασία για την απόκτηση των οποί¬ων ξεκίνησε το 1998, επί υπουργού...
Εθνι¬κής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, και ολοκληρώθηκε το 2003 με την υπογραφή της σύμβασης από τον τότε υπουργό Εθνι¬κής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου!
Οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών έχουν αποστείλει ήδη αιτήματα δικαστικής συν¬δρομής στο Μονακό και στις βρετανικές Παρθένους Νήσους, ενώ έχουν αρχίσει να καλούν και τους πρώτους μάρτυρες για την υπόθεση. Επισημαίνεται ότι το ιλιγγι¬ώδες ποσό της μίζας που δόθηκε για την προμήθεια των αρμάτων μάχης αποκαλύ¬φθηκε μέσω μιας μυστικής σύμβασης και μιας δικαστικής διένεξης των εξωχώριων εταιριών που ενεπλάκησαν στη «διαδρο¬μή» του «μαύρου χρήματος».
Ειδικότερα, κατά τη συμφωνία αυτή η εταιρία International Bartet and Offset Service Corporation (IBOS), που είχε ως δι-αχειρίστρια την εταιρία Transat Maritime στο Μονακό, «είναι υπεύθυνη για την υπο¬στήριξη της γερμανικής KMW και αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στην Evanston Group Ltd, με έδρα στις βρετανικές Παρθένους Νήσους, προμήθεια της τάξεως του 3% της καθαρής αξίας των προϊόντων, που θα παραδώσει η KMW». (Η Evanston Ltd προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο το 2003 διεκδικώντας αυτά τα χρήματα και «αποκάλυψε» με τον τρόπο αυτό τη σύμβα¬ση για την περίφημη προμήθεια 3%, που υπολογίζεται στα 60.000.000 ευρώ.)
Η υπόθεση είχε ερευνηθεί και στο πα¬ρελθόν από τον τότε εισαγγελέα Πρωτοδι¬κών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος στο πόρισμά του (από μια δικογραφία 500.000 σελίδων!) επισήμαινε ότι υπάρχουν σο¬βαρές ενδείξεις δωροδοκίας, ωστόσο, εί¬χε κρίνει ότι δεν στοιχειοθετείται το αδί¬κημα της απιστίας για πολιτικά πρόσωπα. Μετά, ωστόσο, την παραγγελία για τη δι-ενέργεια μεγάλης προκαταρκτικής εξέτα¬σης για τα εξοπλιστικά προγράμματα, που ξεκίνησε από τις καταγγελίες για «πλουτι-σμό κάποιων», πριν από ενάμιση χρόνο, του πρώην γενικού διευθυντή αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων του υπουρ-γείου Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βασιλάκου, η προμήθεια των LEOPARD-2HEL μπαίνει εκ νέου στο μικροσκόπιο των δι-καστικών αρχών.
Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη προμήθεια, συνολικού ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ, είχε καταγγείλει τότε η Ν.Δ. διά του αρμόδιου τομεάρχη της και με¬τέπειτα υπουργού Εθνικής Άμυνας Σπή¬λιου Σπηλιωτόπουλου, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι, όταν θα γινόταν κυβέρ¬νηση, θα προχωρούσε σε επαναδιαπραγ-μάτευση της σύμβασης• αυτό και έκανε, καθώς οι Γερμανοί, αντιλαμβανόμενοι τα κενά που υπήρχαν, κάτι που αποδεικνύ¬εται από τις σημερινές δικαστικές έρευ¬νες, παραχώρησαν στη χώρα μας δωρε¬άν 150 LEOPARD 1Α2 μαζί με εργοστα¬σιακό εξοπλισμό και ανταλλακτικά και 84 LEOPARD 2Α4 προς 250.000 ευρώ έκα¬στο μαζί με τα πυρομαχικά, όταν κάθε άρ¬μα που αποκτήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κόστισε στον Έλληνα φορολο¬γούμενο πολίτη πάνω από 8.000.000 ευ¬ρώ, χωρίς τα πυρομαχικά.
Τα άρματα εί¬χαν προταθεί από τη γερμανική κυβέρ¬νηση ως ενδιάμεση λύση, ωστόσο η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε την προ¬μήθεια νέων! Μάλιστα, όταν τα συγκεκρι-μένα άρματα (LEOPARD-2HEL) άρχισαν να φτάνουν από το 2008 στην Ελλάδα, δι¬απιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα.

ΒΑΣΩ ΠΑΛΑΙΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/3/2012)
i
xnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ρήγμα της Μαυροπηγής άνοιξε τη γη στα δυο – Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον οικισμό και τα σπίτια…

Κι αυτούς “νεόδμητα διαμερίσματα” τους υποσχέθηκαν… Περισσότερα για το ρήγμα της Μαυροπηγής εδώ.
Μια φωτογραφία, “ισοδυναμεί με 1.000 λέξεις”. Ο φωτογραφικός φακός, πολλές φορές, αποτυπώνει αλήθειες που κανένα στόμα δεν μπορεί να φωνάξει τόσο δυνατά και περίτρανα…Οι ακόλουθες φωτογραφίες, που εξασφάλισε το kozanimedia, παρουσιάζουν την αλήθεια των κατοίκων ως έχει: Η γη έχει ανοίξει και «τρώει» τα σπίτια και τις περιουσίες τους, κάθε μέρα και περισσότερο…

Η λέξη «μετεγκατάσταση» φαντάζει ως τη μόνη λύση, για έναν οικισμό οι κάτοικοι του οποίου ζουν καθημερινά με τον φόβο…Το ρήγμα έχει δημιουργήσει ήδη σοβαρότατα προβλήματα σε σπίτια του οικισμού, τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα και δεν κατοικούνται πλέον… Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν φύγει, μα τόσο εκείνοι, όσο και αυτοί που μένουν πίσω, νοιώθουν καθημερινά τη γη να «τρέμει» κάτω από τα πόδια τους…Ο φόβος υπάρχει, και λειτουργεί συνώνυμος με την ελπίδα, ότι κάποια στιγμή θα φύγουν από κει…
Ρωγμές σε σπίτια και αποθήκες μέσα στον οικισμό, παιδικές χαρές που μόνο παιδικά γέλια και χαρές δεν ειναι σε θέση να σκορπίσουν με το ρήγμα να τις διαπερνά, φθορές και υλικές ζημιές και κτίσματα που έχουν ανοίξει σπίτια «στα «δυο»…
Το χωριό που ζει δίπλα στο Ορυχείο, μετράει τις πληγές του….Και οι κάτοικοι, που βλέπουν τη γη να έχει ανοίξει «κάτω από τα πόδια τους», ζητούν επιτακτικά από την πολιτεία να σκύψει πάνω από τα προβλήματά τους και να προχωρήσουν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης….Το kozanimedia σας παρουσιάζει μερικές, μόνο, αλλά χαρακτηριστικές εικόνες απο την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Μαυροπηγή…Εικόνες που σοκάρουν…

Διαβάστε περισσότερα » »

Όλη η λίστα των στρατοπέδων για λαθρομετανάστες.Ποιοι θα αναλάβουν τη φρούρηση;

Κερατέα και Μενίδι θα είναι τα τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα είναι είναι κοντά στη πρωτεύουσα.

Τα υπόλοιπα 32 είναι διασκορπισμένα σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα.

Η λίστα των στρατοπέδων περιλαμβάνει όσα οι ΕΔ εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν παραχωρήσει, χωρίς κανείς από τις κυβερνήσεις Παπανρέου-Παπαδήμου να ασχοληθεί.
Τώρα θυμήθηκαν το πρόβλημα των λαθρομεταναστών προφανώς λόγω προεκλογικής περιόδου και …τρέχουν να δείξουν ότι υπάρχει σχέδιο κα λύση.

Προς το παρόν προπαθούν να διαχειριστούν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν.Κανείς δεν θέλει να έχει στη περιοχή του στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών και οι περισσότεροι επικαλούνται θέματα ασφαλείας.

Και μια και αναφερθήκαμε στην ασφάλεια. Στο ΥΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία θεωρούν δεδομένο ότι η φύλαξη αυτών των στρατοπέδων θα ανατεθεί στα σώματα ασφαλείας. Η επισήμανση και μόνο δείχνει ότι υπάρχει υποψία ότι και αυτή τη δουλειά κάποιοι θα επιχειρήσουν να την “σπρώξουν” στις ΕΔ.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ




onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο εισαγγελέας Ι. Σακκάς καταθέτει μεθαύριο μήνυση εναντίον της βουλής για απιστία και εσχάτη προδοσία


Μπορεί ένας κούκος να μην φέρνει  την άνοιξη, όμως - αν δεν είναι μεταμφιεσμένος κόρακας - μπορεί μαζί με όλα τα άλλα  ζώα του δάσους τουλάχιστον  να σηματοδοτήσει το τέλος  του χειμώνα.

Ο λόγος για τον προσφάτως παραιτηθέντα  εισαγγελέα  κ. Ιωάννη Σακκά, ο οποίος όπως πληροφορηθήκαμε  θα καταθέσει  μεθαύριο  30 Μαρτίου εγκληση - μήνυση  εναντίον  και των  300  της βουλής για απιστία και εσχάτη προδοσία.




klassikoperiptosi.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγκλονίζουν τα κρούσματα παιδικού καρκίνου στη Ρόδο!


ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ
Μόνο στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται 30 παιδιά, τα περισσότερα με λευχαιμία. Πέντε νέα περιστατικά το τελευταίο εξάμηνο!...


Συγκλονιστικά περιστατικά μικρών παιδιών από τη Ρόδο που προσβλήθηκαν από καρκίνο, έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του Δημήτρη Γκαρτζώνη που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα «Δράσις». 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόνο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» φιλοξενούνται τον τελευταίο καιρό 30 Ροδιτόπουλα με λευχαιμία (κάποια από αυτά σε προχωρημένο στάδιο), όπως αναφέρει μητέρα, το παιδί της οποίας περιθάλπεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Όμως και σε άλλα νοσοκομεία των Αθηνών νοσηλεύονται παιδιά και έφηβοι από τη Ρόδο με την ίδια ασθένεια. Ο ακριβής αριθμός τους όμως δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα περισσότερα από τα παιδιά πάσχουν από λευχαιμίες, νευροβλαστλωματα και νεφροβλαστώματα, ενώ σε μικρότερο ποσοστό τους εμφανίζονται όγκοι στον εγκέφαλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγους μήνες κατέληξε παιδί 2 ετών που είχε προσβληθεί από καρκίνο στον εγκέφαλο. Ένα άλλο παιδί ηλικίας 3,5 ετών που αντιμετωπίζει επίσης την ίδια ασθένεια, δίνει σκληρή μάχη να διατηρηθεί στη ζωή και δυστυχώς, διαπιστώνονται τακτικά νέα κρούσματα. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο έχουν διαγνωσθεί πέντε νέα κρούσματα καρκίνων σε Ροδιτόπουλα.


Για τους παιδικούς καρκίνους, η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Ντίνα Μαχαιρίδου δήλωσε: «Έχει διαπιστωθεί ότι ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου σε παιδιά, μετά τα τροχαία ατυχήματα. Δεν μπορούμε όμως να πούμε, ότι στη Ρόδο το πρόβλημα έχει μεγαλύτερη ένταση από ό,τι σε άλλες ελληνικές πόλεις. 
Το τελευταίο εξάμηνο είχαμε πέντε νέα περιστατικά και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αριθμό υψηλότερο από ότι συνήθως. Θεωρώ όμως, ότι αυτό είναι ένα τυχαίο γεγονός, αφού όλα τα παιδιά διαμένουν σε διαφορετικές περιοχές και μάλιστα απομακρυσμένες η μία από την άλλη».

Μεταναστεύουν στην Αθήνα


Οι οικογένειες που έχουν παιδί με καρκίνο περνούν το Γολγοθά τους. Στη Ρόδο δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα και οι γιατροί (στο νοσοκομείο γίνεται απλά η διάγνωση του προβλήματος). Πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από τη Ρόδο στην Αθήνα για να είναι το άρρωστο παιδί τους δίπλα στις κλινικές και στα νοσοκομεία. Εννοείται βέβαια, ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία τους «γονατίζει» οικονομικά και ψυχικά.


 
rodosalarm.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απάντηση σε δημοσιεύματα για επικοινωνία Παναγιώτας Ορφανίδου- Αντώνη Σαμαρά


Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο, έχοντας μάλιστα και το χαρακτηρισμό του «αποκλειστικού» και αναφέρονται σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά με τη Δήμαρχο Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:


Η μόνη επικοινωνία μεταξύ της Δημάρχου Βοΐου και του Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου λίγη ώρα πριν το ραντεβού αντιπροσωπείας του Δήμου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ν.Δ. ο οποίος εξήγησε στην κα Ορφανίδου, τις θέσεις του κόμματός του για τα κέντρα συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών. Ουδέποτε ζητήθηκε από τη Δήμαρχο Βοΐου, «να βάλει νερό στο κρασί της» και καμία συζήτηση δεν έγινε περί αντισταθμιστικών οφελών. Επίσης ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τη Δήμαρχο Ορφανίδου πληροφορίες για την περιοχή της Νεάπολης και το Στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη», το όποιο ανακοινώθηκε ως το πρώτο κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών.


Παράλληλα στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα γίνεται λόγος και για στήριξη της Δημάρχου Βοΐου από τη Ν.Δ. στις δημοτικές εκλογές του 2010. Οι πολίτες της περιοχής ξέρουν πως ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ευθύνης- Βόιο Ενωμένο στο Αύριο» του οποίου ηγήθηκε η Παναγιώτα Ορφανίδου, δεν είχε χρίσμα από κανέναν πολιτικό κόμμα και τέτοιες αναφορές αν δεν αποτελούν άγνοια των πραγματικών γεγονότων είναι εκ του πονηρού.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ύβρις φέρνει τουρισμό

Λάσπη μεγατόνων ρίχνουν καθημερινά στην μικρή Ελλάδα του βαλκανικού Νότου τα δημοσιεύματα της Βαρονίας της Ευρώπης. Ξεφτιλίζουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται,  το λαό, τους θεσμούς αλλά και την ιστορία μας. Τι προσπαθούν να πετύχουν όμως; Την πλήρη απαξίωση μας. Όμως φαίνεται να έχουν απώτερο σκοπό να μας παρουσιάσουν ως μια φτωχή αποικία που τίποτα δεν έχει να δώσει.
Η αλήθεια όμως είναι το σχέδιο τους γυρίζει μπούμερανγκ αφού έρχεται και επιβεβαιώνεται ο βασικός κανόνας του marketing που δεν είναι άλλος από το ότι η δυσφήμιση είναι (τελικά) η καλύτερη διαφήμιση.
Από την στιγμή που η Ελλάδα μπήκε σε κρίση, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνής επικαιρότητας.
Σε καθημερινή βάση δημοσιεύματα επικριτικά για την Ελλάδα, την οικονομία της και τους πολίτες κάνουν το γύρο του κόσμου.
Όμως αυτό φαίνεται να λειτουργεί διαφορετικά στους δέκτες των ειδήσεων καθώς αυτοί ψηφίζουν Ελλάδα δαγκωτό για τις διακοπές τους.
Έτσι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως την τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων καταλαμβάνει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός για το τρέχον έτος, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας για το 2012 βρίσκεται με ποσοστό 4% στην τέταρτη θέση, μετά την Ισπανία με ποσοστό 10%, την Ιταλία με 7% και τη Γαλλία 6%. Ακολουθούν η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία με 3%. Το 2011 η Ισπανία ήταν η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους επισκέπτες.

Θα έρθουν το καλοκαίρι

Το 41% των ερωτώμενων που θα ταξιδέψουν το 2012, σχεδιάζει μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές (από τέσσερις έως 13 διανυκτερεύσεις), αντί για μικρής διάρκειας ταξίδια (27%).
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 2011, το 70% των Ελλήνων δεν πήγε διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ σε ποσοστό 80% όσοι πήγαν διακοπές, έμειναν στην Ελλάδα.
Στην ερώτηση «η τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για διακοπές το 2012;» το 48% των Ελλήνων απαντά ότι θα πάει διακοπές, αλλά έχει αλλάξει σχέδια (έναντι 33% στην ΕΕ) και το 35% απαντά ότι δεν σκοπεύει να πάει διακοπές. Στην Ευρώπη, το 73% των πολιτών δηλώνει ότι θα πάει διακοπές το 2012.
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

SOS από 200 επενδυτές φωτοβολταϊκών

Νομοθετική παρέμβαση για να προληφθεί η οικονομική τους καταστροφή, όπως επισημαίνουν, ζητούν 200 ιδιώτες και επιχειρήσεις που επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά αλλά η εταιρεία στην οποία εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους πτώχευσε.

Όπως υποστηρίζουν, αν δεν υπάρξει λύση κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, καθώς καλούνται από τις τράπεζες να καλύψουν εγγυήσεις, ύψους 27 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις που δεν υλοποιήθηκαν.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν μέσω του εκπροσώπου τους, το 2009 ανέθεσαν σε εταιρεία του χώρου την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών έναντι εγγυήσεων σε μεταχρονολογημένες επιταγές, που έφταναν συνολικά τα 27 εκατ. ευρώ.


Όμως η κατασκευάστρια εταιρία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 χωρίς προηγουμένως να έχει υλοποιήσει τα έργα.

Ωστόσο, η ίδια είχε προεισπράξει τις επιταγές από τις τράπεζες, οι οποίες στρέφονται τώρα κατά των επενδυτών με διαταγές πληρωμής και προσημειώσεις ακινήτων.

Οι επενδυτές είναι οικογένειες αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτών με μικρές προσωπικές εταιρείες και οι επενδύσεις που προγραμμάτιζαν κυμαίνονται από 60.000 έως 300.000 ευρώ, ανάλογα με την ισχύ του κάθε φωτοβολταϊκού.

Το αίτημα που προβάλουν είναι να γίνει νομοθετική παρέμβαση ώστε να παραταθεί χρονικά η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν υπογράψει με τον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). Σημειώνεται ότι για τους περισσότερους η σύμβαση πλησιάζει στη λήξη της ή ήδη έχει λήξει για ορισμένους.

Οι 200 ιδιώτες και επιχειρήσεις τονίζουν ότι η παράταση της σύμβασης θα δώσει τη δυνατότητα υλοποίησης των έργων, ενώ ταυτόχρονα ζητούν ευνοϊκότερη μεταχείριση από τις τράπεζες σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλών.
eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

χωρίς μισθό ο υπουργός Οικονομικών

Όχι φυσικά
Η είδηση ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί, δεν κάνουν ΠΟΤΕ τέτοια χοντρά λάθη.
Ακούς χωρίς μισθό...

Η είδηση αφορά την...

Κύπρο και την "αλίευσα" από το ΣΚΑΙ

Διαβάστε την...

Αμισθί θα παρέχει στην κυπριακή δημοκρατία τις υπηρεσίες του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλής κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Όπως δήλωσε τα κυπριακά ΜΜΕ, αντί να λαμβάνει το μισθό του, θα κατατίθεται στα ταμεία του κράτους.

«Είμαι ο πρώτος που θα κάνει θυσίες ως υπουργός Οικονομικών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βάσος Σιαρλής, ο οποίος αναλαμβάνει το κυπριακό ΥΠΟΙΚ από τον Κίκη Καζαμία που παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι ο διορισμός του Βάσου Σιαρλή αποτελεί διορισμό ανθρώπου με επαγγελματική επάρκεια, εντιμότητα, γνώσεις και πολύπλευρες εμπειρίες στα θέματα της οικονομίας. 

 http://minimastompoukali.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο... ΑΠΟΡΟΣ N. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ!

Ο ΝΕΟΣ "ΤΣΑΡΟΣ" (ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ) ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011 ΣΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 9.000 ΕΥΡΩ!

Το Fimotro δημοσιεύει σήμερα το Εκκαθαριστικό σημείωμα (κλικ)  του πολιτευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη για το οικονομικό έτος 2011. Ρωτάμε λοιπόν : η παράταξη...
της Νέας Δημοκρατίας που έχει πληγεί από το νόμιμο αλλά όχι ηθικό, μπορεί να ανεχθεί έναν πολιτευτή, όπως ο Ν. Μηταράκης, ο οποίος δηλώνει εισοδήματα, περίπου 9.000 ευρώ(!), εισπράττει επιστροφή φόρου 4.500 ευρώ(!), ενώ τα έξοδα που δηλώνει ο ίδιος είναι περισσότερα από τις αποδοχές του κατά το 2010;


Είναι δυνατόν ο Α. Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι δεν θα δεχθεί μύγα στο σπαθί του για θέματα διαφάνειας και μέχρι τώρα έχει αποδείξει με την στάση του ότι το τηρεί, να καταπιεί μια τόσο κραυγαλέα περίπτωση ενδεχόμενης φοροδιαφυγής; Διότι είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε Έλληνας δεν μπορεί να ζήσει με 9.000 ευρώ τον χρόνο, πόσο μάλλον να χρηματοδοτήσει και μια προεκλογική εκστρατεία στην Αθήνα. Εάν ο Α.Σαμαράς καταπιεί και αυτό το πολιτικό ολίσθημα ας κάνει έρανο στη Ν.Δ. γιατί δεν μπορέσε να πληρώσει ούτε τον "Καραβίτη" στον οποίο τραπέζωσε χθες τους πολιτικούς συντάκτες ο πολιευτής!

Υ.Γ. H απορία μας : Είναι δυνατόν ένας Έλληνας που δηλώνει 9.000 εισόδημα τον χρόνο και 800 ευρώ από ενοίκια τον χρόνο (αλήθεια... κοτέτσι νοίκιαζε;) να έχει κατά δήλωσή του ιδιόκτητο σπίτι 180 τετραγωνικών μέτρων στην Αθήνα και πολυτελή κατοικία στο Λονδίνο;








 http://fimotro.blogspot.com/2012/03/n.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Αλμούνια αδειάζει τον Παπακωνσταντίνου - Επιστολή - βόμβα: "Δεν ήταν δεσμευτικό να βάλετε τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα"!


Την μεθοδολογία που ακολούθησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο εκλεκτός του στην ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου «αδειάζει» ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια ξεκαθαρίζοντας ότι «ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής για τις ευρωπαϊκές στατιστικές δεν αποτελεί νομικά δεσμευτική πράξη».


Ειδικότερα, ο κ. Αλμούνια απαντώντας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για το εάν και πόσο δεσμευτικές είναι οι κατευθυντήριες ευρωπαϊκές οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες εντάσσονται στον υπολογισμό του ελλείμματος οι δαπάνες των ΔΕΚΟ σημείωσε ότι αυτές αποτελούν «πηγή έμπνευσης» και «δεν επηρεάζουν τους υπάρχοντες εθνικούς κανονισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες – μη δεσμευτικές – οδηγίες ως «ευαγγέλιο» με αποτέλεσμα να αυξήσει το έλλειμμα από 13,6% σε 15,8%.

Όπως μάλιστα κατέθεσε το διευθυντικό στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαος Στρόμπλος στην εξεταστική επιτροπή η πρακτική που ακολούθησε ο κ. Γεωργίου ήταν «αντιδεοντολογική». Συγκεκριμένα, ο κ. Στρόμπλος – όπως αναφέρει – εξέφραζε ισχυρές ενστάσεις για την ένταξη των ΔΕΚΟ που θα ανέβαζαν το έλλειμμα κατά 2 μονάδες με αποτέλεσμα να του κάνουν δυσμενή μετάθεση σε υπηρεσία που συλλέγει ερωτηματολόγια από το Αιγαίο!

Αναλυτικά ο μάρτυρας ανέφερε ότι «Είναι ότι είκοσι μέρες πριν στείλεις ένα EDP notification, όπου θα κάνεις μια τεράστια αναθεώρηση του ελλείμματος –όταν λέμε τεράστια, ήταν πάνω από 2%, πήγε από το 13,6% στο 15,4%- μετακινείς έναν Διευθυντή που έχει πέντε χρόνια στη συγκεκριμένη διεύθυνση που δεν έχει γίνει Διευθυντής ξανά; Θέλω να πω ότι θα μπορούσες να πας με τον Διευθυντή αυτόν μέχρι το EDP notification και θα μπορούσες αργότερα να τον αντικαταστήσεις αργότερα. Επειδή συνέχισα να έχω ενστάσεις και στην καινούρια μου διεύθυνση στο χειρισμό κάποιων στοιχειών του ΑΕΠ για το οποίο θα σας μιλήσω αργότερα, μετακινήθηκα και από τη δεύτερη διεύθυνση και πήγα σε μία τρίτη διεύθυνση η οποία ασχολείται με τη συλλογή ερωτηματολογίων από το Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα. Κοινώς είναι μία διεύθυνση που εμείς τη λέμε «ψυγείο» γιατί εκεί πάνε κάποιοι οι οποίοι δεν πρέπει να ασχολούνται με τέτοια θέματα». Εξίσου εντυπωσιακές όμως έιναι και οι επιπτώσεις που είχαν για τους έλληνες φορολογουμένους η αύξηση του ελλείμματος κατά 2%. Σύμφωνα με τον κ. Στρόμπλο «Με το που αναθεωρήθηκε το έλλειμμα, πέρα απʼ αυτό που είχε προβλεφθεί, πάρθηκαν κάποια πρόσθετα μέτρα ύψους 4-5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προφανώς απʼ αυτά τα 5 δισεκατομμύρια κάποια πράγματα διασφαλίστηκαν ότι θα πάνε σε τοκοχρεολύσια, κάποια τοκοχρεολύσια πληρώθηκαν, εκεί που προφανώς κάποιοι κινδύνευαν να μην τα πάρουν. Είναι απλή λογική. Δεν είναι επιστημονική…».

Εξίσου αποκαλυπτικός όμως είναι και για το «ιδιαίτερο» ενδιαφέρον που έδειξε η Eurostat προκειμένου να αυξηθεί το έλλειμμα λέγοτας ότι «…αν ήταν να πάρει το μέρος κάποιου η Eurostat προφανώς δε θα ήταν το μέρος της Ελλάδας, θα ήταν το μέρος των δανειστών. Εγώ αυτό πιστεύω ακράδαντα. Εγώ δεν είπα ότι ντε και καλά το πήρε ή ότι αυτά που λέω είναι σωστά και να αποδεικνύεται τώρα ότι το πήρε. Αλλά λέω ότι αν είχε να επιλέξει είναι προφανές ότι θα έπαιρνε το μέρος των δανειστών».

"Φιλόδοξες οι εκτιμήσεις για την φοροδιαφυγή"
Πέραν τούτων πάντως, ο κ. Αλμούνια στις απαντήσεις του ασκεί αυστηρή κριτική και για τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών επι ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή Οικονομικών εξέδιδε και δημοσίευε πολύ πριν τον Οκτώβριο του 2009 προειδοποιήσεις σχετικά με τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας και την προβληματική κατάσταση των στατιστικών της και τις διαρθρωτικές ανάγκες. Τονίζει ότι η επιτροπή με σημείωμα της προς το Γιουρογκρουπ στις 2 Ιουλίου του 2009 επεσήμανε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2009 απέκλινε σημαντικά από τους ετήσιους δημοσιονομικούς στόχους και ότι αν συνεχισθούν οι τάσεις αυτές ολο το έτος το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης θα υπερβεί το 10% του ΑΕΠ, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τον επίσημο ετήσιο στόχο για έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης 5% του ΑΕΠ.

Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι « η Ελλάδα διέκοψε τη δημοσίευση των μηνιαίων δεδομένων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το καλοκαίρι του 2009» ενώ προσθέτει για τον κ. Παπακωνσταντινου ότι αν και «αντελήφθη γρήγορα το μεγάλο ενδεχόμενο να μην επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι εως τα τέλη του έτους» προχώρησε σε «φιλόδοξες» εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της φοροδιαφυγής.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Και αν είμαι Ρομά…μη με φοβάσαι!!! Η περίπτωση του οικισμού Ρομά της Πτολεμαΐδας - Aνοιχτή γιορτή με μουσική, φαγητό και ποτό την Κυριακή 01/04

 Η ΑΡΣΙΣ στην προσπάθεια ανάπτυξης της επικοινωνίας ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και στον οικισμό Ρομά της Πτολεμαΐδας, σε πείσμα των καιρών, που συγκεκριμένα κέντρα επιδιώκουν τον εκφοβισμό και τον εκφασισμό των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη διατήρηση της κυριαρχίας τους και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, διοργανώνει την Κυριακή 01 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στον οικισμό της Πτολεμαΐδας, ανοιχτή γιορτή με μουσική, φαγητό και ποτό, τόσο για τους Ρομά του οικισμού, όσο και για όποιον άλλον θέλει να γνωρίσει από κοντά τις δράσεις μας, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι άνθρωποι αυτοί.

Παράλληλα, θα διατεθούν στον οικισμό ρούχα και παιχνίδια που έχουν συγκεντρώσει αλληλέγγυοι της προσπάθειας.
Ο συγκεκριμένος οικισμός, υπάρχει, εδώ και αρκετά χρόνια. Πρόκειται για έναν πρόχειρα κατασκευασμένο οικισμός, ο οποίος σε μια απογραφή που είχε πραγματοποιήσει η ΑΡΣΙΣ, τον Αύγουστο του 2011, αριθμεί 47 οικογένειες, στις οποίες φιλοξενούνται 78 παιδιά.
Ο αριθμός αυτός διαφοροποιείται το χειμώνα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι συνθήκες διαβίωσης στον οικισμό είναι απάνθρωπες, καθώς οι άνθρωποι διαβιούν σε παραπήγματα που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι, χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς αποχετευτικό σύστημα και με μια παροχή νερού για ολόκληρο τον οικισμό. Ο χωματόδρομος που ενώνει την πόλη με τον οικισμό είναι επικίνδυνος, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, δυσκολεύοντας ακόμη και την πρόσβαση των εθελοντών μας.
Η παρέμβαση της ΑΡΣΙΣ στον οικισμό ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και τη σχολική ένταξη των παιδιών. Συγκεκριμένα, οι δράσεις που υλοποιούμε αφορούν στην υποστήριξη των ανθρώπων σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, στη σχολική ένταξη των παιδιών, στη στήριξη όσων φοιτούν, αλλά και στην προετοιμασία όσων δεν φοιτούν για την ένταξη τους την επόμενη σχολική χρονιά, στην υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας, εμβολιασμών και ιατρικών ενημερώσεων και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες.
Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμμάχους μας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, οι οποίοι είναι:Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο από το Σεπτέμβριο του 2011 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ένταξη και Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά», στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.
Το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ», το οποίο τον Σεπτέμβριο του 2011 εξέτασε και εμβολίασε τα παιδιά του οικισμού, ώστε να εγγραφούν στο σχολείο.
Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης για την αμέριστη υποστήριξη της και τη συμφωνία στην παραχώρηση σχολικού λεωφορείου για τη μεταφορά των μαθητών από τον οικισμό, καθώς και το Διευθυντή και το Σύλλογο Δασκάλων του 8ου Δημοτικού.
Τέλος, το Δήμο Εορδαίας, ο οποίος υποσχέθηκε να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του οικισμού και του χωματόδρομου, ώστε να μπορεί το σχολικό λεωφορείο να προσεγγίζει τον οικισμό, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό.
Ο μεγαλύτερος σύμμαχος, ωστόσο, της προσπάθειας αποτελεί η τοπική κοινωνία της Πτολεμαΐδας, η οποία έχει αγκαλιάσει και στηρίζει εθελοντικά την προσπάθεια, καθώς χωρίς την εθελοντική συμμετοχή αυτού του κόσμου δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καμία δράση.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στον οικισμό Ρομά, για τις ανάγκες στελέχωσης με εθελοντικό προσωπικό (εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς επιστήμονες κ.α.), αλλά και πιθανούς τρόπους υποστήριξης της προσπάθειας, μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο 24610 49799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Με την ελπίδα ότι η χώρα μας θα σταματήσει να είναι στην πρώτη θέση με τις περισσότερες καταδίκες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος Ρομά και οι κρατικοί φορείς θα στρέψουν το βλέμμα τους σε αυτούς τους ανθρώπους, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, ευελπιστώντας στην δημιουργία ενός νέου οικισμού ο οποίος θα πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις στέγασης και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φτάνει πιά ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ...κ. Χρυσοχοίδη ! (του Δημήτρη Κωνσταντάρα)


Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Έχει γεννηθεί στο χωριό Νησί Ημαθίας και έχει Ποντιακή καταγωγή. Ο πατέρας του είναι αγρότης και ο ίδιος , στην εφηβεία του, δούλευε φορτώνοντας τσουβάλια στα φορτηγά για το χαρτζιλίκι του.


Στη δίωρη κουβέντα που κάναμε προ καιρού για μια συνέντευξη , ήταν πολύ ειλικρινής και δεν έκρυψε ούτε τις διαπιστωμένες παθογένειες του ΠΑΣΟΚ, ούτε την πρόθεσή του – τότε- να διεκδικήσει την Προεδρία του υπό διάλυση κόμματός του.

Λίγες ημέρες μετά, μας εξέπληξε όλους όταν είπε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο. Και πριν από λίγα 24ωρα, ο Υπουργός της Δημόσιας Αταξίας και Απασφάλειας, μας ανακοίνωσε με το γνωστό φλεγματικό του ύφος τη σύσταση επιτροπών για την δημιουργία 30 κέντρων προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών λέγοντας …δημοκρατικά προς όσους ενδεχομένως διαφωνήσουν ότι «οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους πολίτες» και ότι ξεκινά και η δημιουργία του πρώτου κέντρου στην Νεάπολη Κοζάνης, το οποίο θα είναι έτοιμο στα μέσα Απριλίου, δεδομένου ότι «λεφτά υπάρχουν».

Είναι επικίνδυνος. Όχι μόνο γιατί παίρνει μια τέτοια σοβαρή απόφαση ΧΩΡΙΣ συνεργασία, διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων με κάποιους άμεσα ενδιαφερομένους. Αλλά γιατί παίρνοντας την έωλη αυτή απόφασή του εμπλέκει : 1. Το νομοθετικό έργο της Βουλής, προκαταλαμβάνοντας τους βουλευτές, 2. Την Ευρωπαική Ένωση ανακοινώνοντας ότι υπάρχουν γι αυτό το σκοπό 250 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα μέσα σε μια τριετία και 3. Τους ταλαίπωρους κατοίκους της κατεστραμμένης Αθήνας στους οποίους ουσιαστικά λέει «το κάνω για χάρη σας», μετατρέποντάς τους αυτόματα σε «εχθρούς» των κατοίκων των 30 υποψήφιων για αφανισμό περιοχών.

Η «εχθρότητα» αυτή εκδηλώθηκε βέβαια αμέσως από τους κατοίκους της Κοζάνης που αντέδρασαν σχεδόν αυτόματα στη δημιουργία του πρώτου «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στην περιοχή τους , κάτι που βρήκε πρόσφορο έδαφος για την εκδήλωση «απαντήσεων» από Αθηναίους, βουλευτές και μη, όπως λ.χ. η κυρία Φωτεινή Πιπιλή που με περισσή βιασύνη, έσπευσε να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την διαφαινόμενη κόντρα, με επίθεση εναντίον των Κοζανιτών.

Πριν «αλέκτορα φωνήσαι», όλο το …μεγαλούργημα της Χρυσοχοιίδιας επιπολαιότητας ( μήπως εγκληματικής πρόθεσης; ) άρχισε να καταρρέει. Ήταν φυσικό. Φυσικά και η Αθήνα δεν αντέχει να συνεχίσει να «φιλοξενεί» τόσους λαθρομετανάστες, και να υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες. Αλλά το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να λυθεί με την ανεξέλεγκτη διασπορά τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άσε το προκλητικά υψηλό κόστος σε περίοδο …λιμοκτονίας, των αστικών κέντρων τουλάχιστον.

Δηλαδή θα «αρπάξουμε» όσους λαθρομετανάστες προλάβουμε, όπως μπορεί να το κάνει αυτό το διαλυμένο κράτος μας και θα τους στείλουμε σε στρατόπεδα ανά την Ελλάδα που θα αρχίσουμε ΤΩΡΑ να διαμορφώνουμε με «εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης που υπάρχουν και ανέρχονται στο τρομακτικό ποσό των 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 – 2013» που η Ευρωπαική Ένωση θα μας δώσει για να …διώξουμε τους λαθρομετανάστες που η ίδια μας «φόρτωσε»;

Μ αυτό τον τρόπο , απ΄ τη μια πλευρά θα …σωθεί η Αθήνα και από την άλλη, οι 30 επιλεγμένες περιοχές θα βγούν ωφελημένες γιατί και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και «κίνηση» της τοπικής αγοράς;
Κοιτάξτε κάτι κύριε Χρυσοχοίδη : Σας επαινώ και σάς συγχαίρω που από χωριατόπαιδο της Ημαθίας και παιδί αγρότη , που κουβάλαγε τσουβάλια για το χαρτζιλίκι του, σπουδάσατε και γίνατε υπουργός . Τραγούδαγε ο Γιάννης Μηλιώκας «Να δεις πως κάποτε θα μας πούνε και μαΚάκες» μόνο που δεν θεωρούσαμε και πολύ πιθανόν να μας θεωρήσετε ΤΟΣΟ μαΚάκες.
Επιδιώκετε τώρα χωρίς αιδώ , αφού καταστρέψατε τα πάντα, κατακλέψατε τον τόπο, υποθηκεύσατε τη χώρα και στραγγίξατε το λαό, αντί να λύσετε σωστά με πολιτικά –κυρίως- μέτρα την σύγχρονη κατάρα της λαθρομετανάστευσης ΔΙΩΧΝΩΝΤΑΣ όλους τους παράνομους και παραβατικούς , να τους…μοιράσετε σ΄ όλη τη χώρα, υποβαθμίζοντας μετά την Αθήνα ΚΑΙ την υπόλοιπη Ελλάδα, βάζοντας τους Έλληνες να σκοτώνονται μεταξύ τους , υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και προσδοκώντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Το ξέρετε ότι πολλοί τρόποι υπάρχουν. Αλλά σ αυτούς, δεν είναι αυτός που επιλέξατε και ανακοινώσατε. Και προσέξτε κάτι: Τώρα που αρχίσατε και παίρνετε πίσω αμέσως όλα τα στραβά που εξαγγέλλετε, πάρτε το πίσω κι αυτό το φρικτό εξάμβλωμα. Διότι ΚΑΙ δεν θα εφαρμοστεί ΚΑΙ θα έχει ολέθριες συνέπειες μέχρι να το πάρετε πίσω.

Πολιτικός αρχηγός δεν ήταν που είπε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης …δουλεύει τον ελληνικό λαό»; Ε, όχι άλλο δούλεμα.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τηλεφώνημα Σαμαρά στη δήμαρχο Βοΐου για το στρατόπεδο - Tης ζήτησε να ρίξει νερό στο κρασί της

Μπορεί η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου να σκέφτεται να προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη για το θέμα της προωθούμενης δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών σε πρώην στρατόπεδο κοντά στον οικισμό της Νεάπολης όμως στην ένταση παρενέβη ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του diktionews.gr ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Ορφανίδου και ουσιαστικά της ζήτησε να ρίξει νερό στο κρασί της ενώ συζήτησαν και ένα είδος «αντισταθμιστικών» οφελών για τον δήμο. Η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΝΔ με τη δήμαρχο Βοίου έγινε κατόπιν παράκλησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά για το συγκεκριμένο θέμα.

 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επαναστατική ανακάλυψη γράφει νέα ιστορία στην αναπαραγωγή

Ήρθε μάλλον η ώρα να ξαναγραφτούν τα 
βιβλία της βιολογίας 
και της αναπαραγωγής, 
μετά από μια πρόσφατη επαναστατική ανακάλυψη
-ορόσημο από Αμερικανούς επιστήμονες...
η οποία ανοίγει τον δρόμο στις γυναίκες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί, ώστε να αξιοποιήσουν νέες πλέον μεθόδους γονιμότητας και να έχουν μια μακρύτερη αναπαραγωγική ζωή.


Οι ερευνητές ανακάλυψαν και ήδη πήραν
από τις ωοθήκες έξι γυναικών, ηλικίας 22 έως 33 ετών, βλαστικά κύτταρα που μπόρεσαν στη συνέχεια να παράγουν στο εργαστήριο νέα ωάρια. Το γεγονός αυτό καταρρίπτει το μέχρι τώρα καθιερωμένο δόγμα, που υποστηρίζει εδώ και περίπου 60 χρόνια, ότι οι γυναίκες -και γενικότερα τα θηλυκά θηλαστικά- γεννιούνται έχοντας στις ωοθήκες τους όλα τα ωάρια που θα παράγουν στη διάρκεια της ζωής τους και ότι, κατά κανένα τρόπο, δεν είναι δυνατό να ανανεώσουν αυτό το απόθεμα. Τώρα αποδεικνύεται ότι, χάρη στην ανακάλυψη και αξιοποίηση των κατάλληλων βλαστικών κυττάρων, θα είναι δυνατό οι γυναίκες στο μέλλον να «προικιστούν» με πρόσθετα ωάρια, ίσως και απεριόριστα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπαραγωγικό βιολόγο Τζόναθαν Τίλι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης εφάρμοσαν πρώτα την τεχνική τους με επιτυχία σε ποντίκια και, στη συνέχεια, την επανέλαβαν σε ανθρώπους.

Για πρώτη φορά το 2009 είχαν απομονωθεί από ερευνητές στη Σαγκάη παρόμοια βλαστικά κύτταρα σε ποντίκια, όμως τότε ακόμα υπήρχαν αμφιβολίες κατά πόσο ανάλογα αναπαραγωγικά βλαστοκύτταρα υπήρχαν στους ανθρώπους.

Όπως δήλωσε ο Τίλι, «υπάρχει πλέον η αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο μόνο για τη βιολογία των ποντικιών, αλλά και ότι υπάρχει ένας πληθυσμός ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον ιστό (των ωοθηκών) των νεαρών ενηλίκων γυναικών».


Οι επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να απομονώσουν ωογενετικά βλαστικά κύτταρα, τα οποία, όταν στη συνέχεια καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο, αυθόρμητα γέννησαν φυσιολογικά ωοκύτταρα (προδρόμους των ωαρίων). 

 http://www.kalyterotera.gr/2012/03/blog-post_6435.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Agharta ή υπόγεια πολιτεία

Για την υπόγεια αυτή πολιτεία έχει μιλήσει και ο γνωστός επιστήμονας και αστρονόμος Halley, του οποίου το όνομα πήρε ο ομωνύμως κομήτης το 1692 , ότι δηλαδή , η γή είναι κούφια στο εσωτερικό της και κάτω από τον φλοιό της , σε βάθος 800 χιλιόμετρα υπάρχει τεράστιο κενό, όπου δημιουργούνται οι συνθήκες κατοίκισής της , και ότι μάλιστα έχει και τρείς πλανήτες . 
Ο δε μαθηματικός L. Euler, από την Ελβετία, συμπλήρωσε ότι στο εσωτερικό της Γής υπάρχει εκτός από τους τρείς πλανήτες και ένας κεντρικός ήλιος. 
Πρόκειται για τον Ήλιο του Μεσονυκτίου όπως τον έχουν ονομάσει πολλοί οπαδοί αυτής της θεωρίας.
Η πρωτεύουσα της, η Agharta, θυμίζει την Λάσα ή την Ποτάλα, όπου βρίσκεται το παλάτι του Δαλάι Λάμα. 
Η Agharta είναι στην κορυφή ενός βουνού που σκεπάζεται από μοναστήρια και ο θρόνος του βασιλιά του κόσμου είναι περιτριγυρισμένος από ενσαρκωμένες θεότητες.
Ο Φιλόστρατος που είχε γράψει την βιογραφία του Απολλώνιου Τυανέως , είπε ότι τον φιλοξένησε ένας βασιλιάς στα Ιμαλάια που είχε πάει , και πώς για υπηρέτες είχε ομοιώματα ανθρώπων , δηλαδή ρομπότ.
Αφορά άραγε το ίδιο πρόσωπο αυτός ο βασιλιάς με τον αναμενόμενο ηγέτη που πρεσβεύει η νέα εποχή , και που η θρησκεία μας λέει ότι είναι ο αντίχριστος που θα έρθει να κυβερνήσει τον κόσμο;.
Αφορά το ίδιο πρόσωπο με αυτό που λέγεται ότι θα εμφανισθεί σαν παγκόσμιος κυβερνήτης- δικτάτορας αφού όλοι οι πολιτικοί και τα πολιτικά συστήματα εξευτελιστούν και πέσουν από τις θέσεις τους;
Λέγεται πως όταν ο βασιλιάς του κόσμου αφήνει το υπόγειο βασίλειό του και παρουσιάζεται στους ανθρώπους του πάνω κόσμου , αυτό σημαίνει ότι προαναγγέλλεται το πλησίασμα μιας νέα αυγής για την ανθρωπότητα.
Γεγονότα καινούργια και φαινόμενα της φύσης συμβαίνουν, κατάρρευση συστημάτων και παλαιών κοινωνιών, και γίνεται η έναρξη μιας καινούργιας ιστορίας για τον πλανήτη. 
Η Νέα Εποχή πού πρεσβεύεται από την εποχή της Blavatsky, η οποία είχε πεί πώς μια νέα φυλή ανθρώπων θα κάνει την εμφάνισή της γιατί αυτό είναι το σχέδιο της εξέλιξης πού της ανήγγειλαν οι ανώτερες οντότητες πού ελέγχουν τον πλανήτη.
Στα ερωτήματα όμως του πώς θα συμβούν όλα αυτά; Με ποιόν τρόπο μας χρησιμοποιεί η αδελφότητα ; 
Η απάντηση είναι πώς αυτοί γνωρίζουν πώς διαθέτουμε την δύναμη που αυτοί δέν έχουν . 
Μια δύναμη βέβαια την οποία έχουμε πάψει να χρησιμοποιούμε αφού έχουμε χάσει την θέλησή μας και την πίστη μας, και έχουμε εξ ολοκλήρου εξαρτηθεί από την ύλη μέσα από την καθοδήγηση των ιερατείων και των κοινωνικών συστημάτων που έστησαν. Και αυτοί που θα πρέπει τουλάχιστον να το σκεφτούν πιο καλά και να αφυπνισθούν, είναι οι Έλληνες ή οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Aνακούφιση: Άνοιξε πάλι η αγορά πετρελαίου της Ρωσίας για την Ελλάδα


Άνοιξε πάλι η αγορά πετρελαίου της Ρωσίας καθώς απ'ότι φαίνεται διακανονίστηκε ένα μέρος του τεράστιου χρέους των ΕΛΠΕ προς την Ρωσία και έτσι η εταιρεία αγόρασε.... Ρωσικό αργό Ουραλίων μέσω της εταιρείας Vitol, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Κατ'αυτό τον τρόπο γίνεται η πρώτη προσπάθεια να απεξαρτηθεί η χώρα από το Ιρανικό πετρέλαιο που λόγω του γεγονότος ότι το Ιράν είναι η μοναδική χώρα που εξακολουθούσε να προμηθεύει πετρέλαιο με ανοικτή πίστωστη στην χρεοκοπημένη Ελληνική οικονομία η εξάρτηση είχε φτάσει στο 100% για τα νέα συμβόλαια και συνολικά πάνω από το 50% του πετρελαίου.
Σύμφωνα με αναφορές στο Reuters ,τον Φεβρουάριο, σε διαπραγματεύσεις με τα ΕΛ.ΠΕ. για προμήθεια Λιβυκού πετρελαίου βρίσκονται η Ελβετική Totsa, θυγατρική της Τοtal, και η Mercuria.
Σύμφωνα με τις πηγές, τις προμήθειές της προς την Ελλάδα ενδέχεται να αυξήσει και η Ελβετική Glencore , μία από τις λίγες εταιρίες που συνέχισε να συναλλάσσεται με την Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης.
Τα ΕΛ.ΠΕ. προβλέπεται να εξοφλούν τους traders με προϊόντα διύλισης, τα οποία θα μπορούν να πωλούνται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παγκόσμια πρωτοτυπία η επιβολή τόσων άσχετων φόρων στην ηλεκτρική ενέργεια

Για «εξαντλητική φορολόγηση του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας» και «ενσωμάτωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος -για καθαρά εισπρακτικούς λόγους- χρεώσεων που είναι τελείως άσχετες με την ηλεκτρική ενέργεια (δημοτικοί φόροι και τέλη, τέλος ΕΡΤ, ΕΕΤΗΔΕ, ΔΕΤΕ, κ.ά.)» κάνει λόγο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε σημερινή ανακοίνωση - παρέμβαση για το θέμα των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού:


Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα αποτελεί μοναδική παγκοσμίως περίπτωση καταναλωτικού προϊόντος, στο οποίο επιβλήθηκαν (ή αυξήθηκαν δραστικά) μέσα στα τελευταία δύο χρόνια τρεις διαφορετικοί ειδικοί φόροι κατανάλωσης, δύο στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ηλεκτροπαραγωγή (ΕΦΚ στο φυσικό αέριο, ΕΦΚ στο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στα νησιά), και ένας στο τελικό προϊόν (ΕΦΚ στο ηλεκτρικό ρεύμα). «Πέραν των προφανών επιπτώσεων στο εισόδημα των καταναλωτών, η επιβολή όλων αυτών των φόρων και τελών υπέρ τρίτων έχει δημιουργήσει πολλαπλά εμπόδια στον εξορθολογισμό των χρεώσεων για την ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στην ενεργειακή αγορά» τονίζει η Αρχή.



Η ΡΑΕ υποδεικνύει, επίσης, τη ΔΕΗ ως τον φορέα που προσδιορίζει το ύψος των ΥΚΩ, κάθε χρόνο, με βάση τη μεθοδολογία που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο. Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση για τις ΥΚΩ επιβάλλεται στους καταναλωτές προκειμένου να χρηματοδοτείται το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών με το ίδιο τιμολόγιο που ισχύει στην ηπειρωτική χώρα (ενώ το κόστος παραγωγής από τις μονάδες των νησιών που καίνε πετρέλαιο είναι πολλαπλάσιο), το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και το ειδικό τιμολόγιο που ισχύει για τους πολύτεκνους. Η χρέωση αυτή, σύμφωνα με τη ΡΑΕ, επιβάλλεται υπέρ της ΔΕΗ και σε πολύ μικρότερο ποσοστό, των λοιπών προμηθευτών και σε ό,τι αφορά τα οικιακά τιμολόγια είναι χαμηλότερη για όσους έχουν τετραμηνιαία κατανάλωση ρεύματος έως 1600 kWh (6,99 Euro/1000 kWh), ενώ κλιμακώνεται στα 5,70 Euro/1000 kWh για καταναλώσεις μεταξύ 1601 και 2000 kWh/τετραμηνία, 39,87 για καταναλώσεις μεταξύ 2001 και 3000 kWh/τετραμηνία, κ.λπ.



«Το αιτηθέν από τη ΔΕΗ Ετήσιο Αντάλλαγμα ΥΚΩ για το 2011, καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή, βάσει του οποίου προσδιορίστηκαν από τη ΡΑΕ οι μοναδιαίες χρεώσεις ΥΚΩ για το 2012, ήταν 681,7 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 185 εκατ. ευρώ σε σχέση με το Ετήσιο Αντάλλαγμα του 2011 (496,7 εκατ. ευρώ). Η μεγάλη αυτή αύξηση (37,2%), προέκυψε κυρίως από την αντίστοιχη αύξηση στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών το 2010, στους συντελεστές του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών. Η αύξηση αυτή που επέβαλε το Υπουργείο Οικονομικών προκάλεσε, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος παροχής των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στα νησιά, κατά 107,2 εκατ. ευρώ για το έτος 2011. Η επιβάρυνση αυτή οδήγησε αναγκαστικά σε αντίστοιχες μεγάλες αυξήσεις των μοναδιαίων χρεώσεων ΥΚΩ για το 2012».

agelioforos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αδερφός βουλευτή & έφορος συνελήφθησαν για χρέη στο Δημόσιο

Αδελφός βουλευτή, καθώς και πρώην εφοριακός, συνελήφθησαν στο Κιλκίς από το ΣΔΟΕ για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

Ο πρώτος είναι ο Γεώργιος Παραστατίδης, αδελφός του ανεξάρτητου βουλευτή Θεόδωρου Παραστατίδη, που διεγράφη στις 13 Φεβρουαρίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ γιατί...
 καταψήφισε τη δανειακή σύμβαση. Ο συλληφθείς, που ασχολείται με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και όφειλε 141.000 ευρώ, θα καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η δεύτερη σύλληψη αφορά τον πρώην εφοριακό Ιάκωβο Λαζαρίδη, ο οποίος είχε καταχραστεί χρηματικό ποσό 422.000 ευρώ πριν από οκτώ χρόνια και δεν το έχει επιστρέψει μέχρι σήμερα. Η δίκη του ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο.

Στο Βόλο, διευθύνων σύμβουλος εταιρίας προσήλθε στην Ασφάλεια και συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ που ξεπερνά τις 400.000 ευρώ, ενώ άλλες δύο συλλήψεις εμπόρων για μη απόδοση ΦΠΑ έγιναν χθες σε Χαλκιδική και Σέρρες.

Ο 34χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρίας μεταλλικών κατασκευών ενημερώθηκε χθες ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του και προσήλθε μόνος του στην ασφάλεια Βόλου, όπου παραδόθηκε.

Όπως προέκυψε δεν είχε καταβάλει προς το δημόσιο χρέη, συνολικού ύψους 413.347, 33 ευρώ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής συνελήφθη χθες το μεσημέρι 42χρονος έμπορος ξυλείας και κάρβουνου για μη απόδοση Φ.Π.Α. προς το δημόσιο, ύψους 52.669,64 ευρώ.

Επιπλέον στις Σέρρες συνελήφθη 40χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης χονδρικού εμπορίου κατεψυγμένων τροφίμων για μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 17.044,44 ευρώ.

krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Απόφαση ΣΟΚ...Όσοι κάνουν κατάληψη στα διόδια θα μπαίνουν φυλακή.

Την ώρα που αφήνουν τους πρεζέμπορους και τους ληστές έξω (ανακύκλωση εγκλήματος)... μετά τις αποφάσεις για αποσυμφόρηση των φυλακών,βάζουν
Νέα μέτρα για όσους κάνουν κατάληψη στα διόδια του Εθνικού μας δικτύου. Σύμφωνα με απόφαση όσοι κάνουν κατάληψη στα διόδια απειλούνται με φυλάκιση.

Τελικά τι είναι χειρότερο?... 
να διαμαρτύρεσαι ή να είσαι κακοποιός..Ας μας το εξηγήσει κάποιος γιατί έχει χαθεί μπάλα με αυτούς που νομίζουν ότι μας κυβερνούν..  
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν αφήνεται τις εθνοπροδοτικές μαλακίες ρε καραγκιόζηδες;

Τους βλαμμένους τους έτσουξε τόσο πολύ η αποκάλυψη που έσπευσαν να βγάλουν Φώτο με την Ελληνική σημαία αλλά έκαναν την μεγάλη μαλακία να την βάλουν εκ… δεξιών της …ελληνικής. Ρε πανάθλιοι εθνοπροδότες η ελληνική σημαία έπρεπε να ήταν πρώτη δίπλα στον… δήθεν πρωθυπουργό όχι η της ευρωπαϊκής ένωσης .Αυτό και μόνο δείχνει πόσο πανάθλιοι είσαστε στις …διαψεύσεις σας.
Το γύρο λένε του Διαδικτύου έκανε η παρακάτω φωτογραφία η οποία και χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό στοιχείου…ανθελληνισμού. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατηγορείται για…αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από το πρωθυπουργικό γραφείο και αντικατάσταση της από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι όμως πράγματι έτσι; Φυσικά και όχι. Η φωτογραφία έχει «πειραχθεί» σκόπιμα. Δείτε τη φωτογραφία όπως δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», συνοδεύοντας το σχετικό κυβερνητικό ρεπορτάζ. Όπως διαπιστώνετε, έχει «κοπεί» το κομμάτι της φωτογραφίας στο οποίο βρίσκεται η ελληνική σημαία καθώς όλα τα υπόλοιπα (όπως το μπουκαλάκι με το νερό) παραμένουν κανονικά στη θέση τους…



ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Παραμύθι Των Γερμανών Ο,τι Μας Στηρίζουν

300-gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΤΣΟΠΑΝΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Τον συνάντησε το iliapress.gr, κάπου στην ορεινή Ηλεία, με μια αξίνα στο χέρι να σκάβει. Δίπλα του έβοσκαν καμιά δεκαριά πρόβατα και άλλα τόσα γίδια. 
Ζήτησαν να τους μιλήσει για την σημερινή οικονομοπολιτική κατάσταση στη χώρα μας και τους πολιτικούς. 
Και μίλησε, με λέξεις σταράτες, με λέξεις που κόβουν σαν ξυράφι!
 
katohika.gr
Διαβάστε περισσότερα » »