Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Έπεσε αεροσκάφος των Red Arrows.


Αεροσκάφος των Red Arrows συνετρίβη στο Ντόρσετ ,κατά τη διάρκεια επίδειξης του φημισμένου ακροβατικού σμήνους.

Το αεροσκάφος έπεσε σε ποτάμι της περιοχής και πληροφορίες λένε ότι πολίτες που παρακολουθούσαν την επίδειξη βούτηξαν στο ποτάμι για να βοηθήσουν στη διάσωση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ισπανία: Ήθελε να δηλητηριάσει το δίκτυο ύδρευσης !

Ισπανός δικαστής έδωσε εντολή για τη φυλάκιση ενός Μαροκινού ισλαμιστή, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στο νότιο τμήμα της Ισπανίας και ο οποίος είναι ύποπτος ότι ήθελε να δηλητηριάσει το δίκτυο ύδρευσης, σύμφωνα με την απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Κείμενα που είχε δημοσιεύσει ο Αμπντελατίφ Άουλαντ Σίμπα σε ιστοτόπους που προάγουν τον τζιχάντ (ιερός πόλεμος) "εκφράζουν με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο τη βούλησή του να διαπράξει μια επίθεση με στόχο 'τους απίστους', δηλητηριάζοντας τα αποθέματα νερού που προορίζονται για κατανάλωση από τους ανθρώπους", διευκρινίζεται στο κείμενο της δικαστικής απόφασης.

Οι επιθέσεις αυτές θα γίνονταν "ιδιαιτέρως στα αποθέματα από τα οποία τροφοδοτούνται με νερό κατασκηνώσεις ή τουριστικά συγκροτήματα", προστίθεται στο κείμενο.

"Η ανάλυση των κειμένων αυτών στο φόρουμ (που προωθεί τον τζιχάντ) Αλ Σουμούκ αποδεικνύει ότι ο φανατισμός του και η αποφασιστικότητά του για να διαπράξει μια επίθεση αυξήθηκε κατά το πέρας των ημερών", διευκρινίζεται.

Ο 37χρονος Αμπντελατίφ Άουλαντ Σίμπα συνελήφθη την Τετάρτη στη Λίνεα ντε λα Κονσεπσιόν, στη νότια Ισπανία, "για κατήχηση και εκπαίδευση τρομοκρατών" μέσω του Ίντερνετ για το δίκτυο της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Σίμπα είναι επίσης ύποπτος ότι "ανήκει σε ένοπλη οργάνωση λόγω δεσμών με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi)".
Διαβάστε περισσότερα » »

Der Spiegel: Τα ευρωομόλογα θα κόστιζαν δισ. ευρώ στην Γερμανία

Η υιοθέτηση της έκδοσης ευρωομολόγου θα κόστιζε στην Γερμανία δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, σύμφωνα με ειδικούς του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel.
«Το πρώτο χρόνο θα σήμαινε 2,5 δις. ευρώ επιπλέον κόστος δανεισμού για τον προϋπολογισμό του Β. Σόιμπλε, τον δεύτερο χρόνο το κόστος θα ήταν διπλάσιο για την Γερμανία» αναφέρει το περιοδικό.
Τον δέκατο χρόνο το επιπλέον κόστος θα ήταν ανάμεσα σε 20 -25 δις. ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Οι υπολογισμοί αυτοί σύμφωνα με το Spiegel, έγιναν βασιζόμενοι σε επιτόκια 0,8% υψηλότερα από τα επιτόκια δανεισμού για τα γερμανικά ομόλογα, σε ευθυγράμμιση με τα ομόλογα που η ΕΚΤ πρόσφατα πούλησε για να χρηματοδοτήσει το μερίδιο της στο ευρωπαϊκό πακέτο.
Νέες τοποθετήσεις κατά του ευρωομολόγου από Μέρκελ και Σόιμπλε
Η Γερμανία εξακολουθεί να αντιστέκεται σθεναρά στις φωνές που ζητούν την υιοθέτηση ευρωομολόγου στην Ευρωζώνη έτσι ώστε να ηρεμήσουν και οι επενδυτές που ξεπουλούν κυβερνητικά ομόλογα και μετοχές τραπεζών των χωρών που είναι σε κρίση.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ επανέλαβε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα ότι είναι κατά της λύσης του ευρωομολόγου, λέγοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε κατήφορο που θα χειροτέρευε την κατάσταση όλων, ενώ θα εμπόδιζε την συμμόρφωση δημοσιονομικά απείθαρχων χωρών.
Ο Σόιμπλε επίσης ανέφερε πώς δεν μπορεί η Ευρωζώνη να υιοθετήσει ευρωομόλογο, χωρίς να έχει κοινή δημοσιονομική πολιτική.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της Κύπρου για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της Κύπρου για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της
Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σχετικά με το κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ).
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η Ρωσική Ομοσπονδία εξέφρασε μια ξεκάθαρη θέση αρχών, η οποία στηρίζεται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο, το οποίο θα πρέπει όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να σέβονται και να εφαρμόζουν αυστηρά.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ιδιαίτερα στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία επικύρωσε στις 12/3/1997 και η Κυπριακή Δημοκρατία από τις 12/12/1988, προστίθεται.
Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι η απάντηση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κάνει ειδική μνεία στα σχετικά άρθρα της Σύμβασης που παρέχουν το κυρίαρχο δικαίωμα στα παράκτια κράτη στην ΑΟΖ τους για έρευνα, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των, ζώντων ή μη, πόρων του βυθού, του υπεδάφους και των υπερκείμενων υδάτων.
Επίσης, υπενθυμίζονται τα σχετικά άρθρα της Σύμβασης που αφορούν την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ γειτονικών κρατών, συμφωνίες τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει και επικυρώσει με τρεις γειτονικές της χώρες, τον Λίβανο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
Προστίθεται ότι το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δίνει μιαν ξεκάθαρη απάντηση στην Τουρκία, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ της, όπως απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και οι όποιες ενέργειές της για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαντά επίσης με κατηγορηματικό τρόπο και στις άλλες αιτιάσεις της Τουρκίας, καλώντας την εμμέσως πλην σαφώς να μην διασυνδέει τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που στηρίζονται στα κυριαρχικά της δικαιώματα, με την ειρηνευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού.
Η θέση της Ρωσίας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, είναι σταθερή και ξεκάθαρη, και επαναβεβαιώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ότι, δηλαδή, η λύση του Κυπριακού πρέπει να συνάδει, και τα μέρη πρέπει να συμμορφώνονται, με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.
''Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για αυτή τη σθεναρή στάση της Ρωσίας που πάντοτε αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ασπίδα και στήριγμα για τις όποιες απειλές της Τουρκίας, ασπίδα που στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών'', αναφέρεται.
"Η ανταπόκριση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα διαβήματά μας ήταν άμεση και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία, αλλά και στη διεθνή κοινότητα γενικότερα", καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Tηλεφώνημα- σοκ 19χρονης καθώς κατασπαραζόταν από αρκούδες

Mαμά, οι αρκούδες με τρώνε ζωντανή… είπε στο τηλέφωνο προς την μητέρα της η 19χρονη Olga Moskalyova από τη Ρωσία, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον πατριό της από τέσσερις αρκούδες που την κατασπάραξαν.
Φρικτό τέλος είχε μια 19χρονη φοιτήτρια Ψυχολογίας από τη Ρωσία με τον πατριό της την Τετάρτη (17.08), καθώς, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής τους στην περιοχή Petropavlovsk-Kamchatsky, ανατολικά της Σιβηρίας, έγινε βορά από μια αρκούδα και τα τρία μικρά της.Η μητέρα της άτυχης Olga Moskalyova,  Tatiana, είχε συνεχή επικοινωνία μαζί της κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Την ώρα του μοιραίου περιστατικού η Olga τηλεφώνησε έντρομη στη μητέρα της λέγοντας της χαρακτηριστικά: Μαμά βοήθεια, μια αρκούδα με τρώει ζωντανή.Η αρχική αντίδραση της μητέρας ήταν το να πει στην κόρη της να σταματήσει τις φάρσες, καθώς νόμιζε ότι πρόκειται περί κάποιου κακόγουστου αστείου.

Όμως, μετά τη δεύτερη κλήση της κόρης της, η οποία συνοδευόταν από ουρλιαχτά τρόμου, η Tatiana συνειδητοποίησε τον κίνδυνο της κατάστασης και έσπευσε να ειδοποιήσει την αστυνομία.
Μετά από μια σειρά αναπάντητων τηλεφωνημάτων της  Tatiana προς τον σύζυγό της, ο οποίος πάλευε κυριολεκτικά με την μεγάλη αρκούδα, η ίδια κατάφερε να μιλήσει με την κόρη της, για τελευταία φορά.
Τα τελευταία λόγια της 19χρονης συγκλονίζουν και ταυτόχρονα συγκινούν: Μαμά, δεν πονάω πια. Δεν αισθάνομαι τον πόνο. Συγχώρεσε με για όλα. Σε αγαπώ τόσο πολύ.Μισή ώρα αργότερα από το τηλεφώνημα, έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές αρχές με τον αδερφό του θύματος, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που το λιγότερο που θα μπορούσε να προκαλέσει είναι φρίκη: τις αρκούδες να κατασπαράσσουν τη νεαρή κοπέλα αλλά και τον πατριό της, την ώρα που άφηναν την τελευταία τους πνοή. 
Έξι κυνηγοί έφτασαν στο σημείο λίγο αργότερα οι οποίοι σκότωσαν τις τέσσερις αρκούδες. 
Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή, μιας και τα πεινασμένα ζώα αναζητούν τροφή στο μέρος που, πριν την εισβολή του ανθρώπινου στοιχείου, αποτελούσε το φυσικό βιότοπό τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μυστηριώδες αγγείο που τρελαίνει τους αρχαιολόγους

Το μυστηριώδες αγγείο είναι γεμάτο τρύπες ακόμα και
στην βάση του, κάνοντας τους αρχαιολόγους να ψάχνουν
ποια χρήση μπορούσε να είχε στην καθημερινότητα
των αρχαίων Ρωμαίων
Ένα αρχαίο πήλινο αγγείο που ανακατασκευάστηκε από τα κομμάτια που βρέθηκαν σε αποθήκη καναδικού μουσείου είναι γεμάτο από μικρές τρύπες, αφήνοντας τους αρχαιολόγους έκπληκτους ως προς την χρήση που μπορεί να είχε.


Το 1800 ετών αγγείο έχει ύψος 40 εκ. και βρισκόταν θρυμματισμένο σε 180 μη αναγνωρίσιμα κομμάτια σε μια αποθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου του Οντάριο. Αλλά ακόμα κι όταν αποκαταστάθηκε, οι επιστήμονες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μυστήριο. Μέχρι στιγμής κανένας δεν είναι σε θέση να το συσχετίσει με άλλο τέχνεργο όπως αυτό του Ρωμαϊκού κόσμου.

«Όλοι έχουν μείνει άναυδοι» αναφέρει η Katie Urban, μια από τους ερευνητές του Μουσείου. «Το έχουμε στείλει σε όλους τους ειδικούς της ρωμαϊκής κεραμικής και όχι μόνο, αλλά κανένας δεν μπορεί να μας δώσει ένα παράδειγμα χρήσης του.»

Οι θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί από τους ερευνητές όσον αφορά την χρήση του, έχοντας αποκλείσει αυτή για την χρήση νερού, περιορίζονται στην χρήση του αγγείου ως νυχτερινής λάμπας ή ως παγίδας τρωκτικών για τους αρχαίους Ρωμαίους.

Προέλευση του αγγείου

Η έρευνα στα αρχεία του μουσείου έδειξε ότι το αγγείο προήλθε μαζί με άλλα αρχαιολογικά ευρήματα της Ρωμαϊκής Βρετανίας (το κομμάτι της Βρετανίας υπό Ρωμαϊκό έλεγχο την περίοδο 43 -410 μ.Χ) ως δωρεά στο μουσείο το 1950 από τον William Francis Grimes, αρχαιολόγο που πέθανε το 1988. Η αρχαιολογική ομάδα του Grimes τα ανακάλυψε σε έναν κρατήρα που δημιουργήθηκε από βόμβα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στο Λονδίνο, όχι πολύ μακριά από έναν αρχαίο ναό αφιερωμένο στο Μίθρα, έναν περσικό θεό που λατρευόταν σε όλη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Η Urban αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρο ότι το αγγείο προέρχεται από την συγκεκριμένη ανασκαφή. Το αγγείο δεν υπάρχει στην λίστα των έργων που παραλείφθηκαν από τον Grimes. Ωστόσο, το αγγείο ήταν θρυμματισμένο σε 180 κομμάτια και η συγκεκριμένη λίστα παραλαβής δεν ήταν αρκετά λεπτομερής.

«Με ποιο τρόπο το αγγείο ήρθε στην συλλογή μας δεν είναι ακόμα 100% ξεκάθαρο. Ακόμα προσπαθούμε να το αποσαφηνίσουμε» επισημαίνει η Urban.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το μυστηριώδες αγγείο να προέρχεται από την Περσία, γιατί μια άλλη συλλογή έργων που βρέθηκε στην αποθήκη του μουσείου προερχόταν από την αρχαία πόλη Ουρ, χρονολογούμενα τουλάχιστον 5000 χρόνια πριν. Ο Leonard Woolley, ένας αρχαιολόγος γνωστός για τις ανακαλύψεις των βασιλικών τάφων του Ουρ, τα ανακάλυψε το 1931 και τα έδωσε στο Βρετανικό μουσείο, το οποίο με την σειρά του τα δώρισε στο πανεπιστήμιο του Οντάριο το 1933.

Χρήση του αγγείου

Η βασική ερώτηση της ερευνητικής ομάδας είναι η εξής:

Για ποιο λόγο οι Ρωμαίοι να κατασκευάσουν ένα αγγείο γεμάτο τρύπες;

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εξηγήσεις, οι περισσότερες περιλαμβάνουν την χρήση του ως λάμπα ή κάποιου είδους αποθήκευσης ζώου» αναφέρει η Urban, προσθέτοντας ότι παρόλο που οι τρύπες στο σώμα του αγγείου αφήνουν το φως να περάσει μέσα από αυτό, η τρύπα που βρίσκεται στη βάση του υποδεικνύει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούταν ως λάμπα.

Μια άλλη πιθανότητα είναι η χρήση του αγγείου ως αποθήκη τρωκτικών, καθώς αρχαία κείμενα υποδεικνύουν ότι τα ποντίκια ήταν το αγαπημένο snack των Ρωμαίων.

Η Urban αναφέρει ότι το πρόβλημα με αυτή την θεωρία είναι ότι αγγεία που έχουν βρεθεί και χρησιμοποιούταν ως αποθηκευτικά μέσα τρωκτικών στον Ρωμαϊκό κόσμο δεν μοιάζουν καθόλου με το μυστηριώδες αγγείο. Τα αγγεία αυτά είχαν συνήθως μια μικρή ράμπα όπου τα ποντίκια μπορούσαν να τρέχουν και ενώ χρησιμοποιούσαν τις τρύπες για να αποθηκεύουν τροφή μέσα σε αυτές.

Άλλη μια ιδέα είναι ότι το αγγείο χρησιμοποιούταν για να φυλάει φίδια, μεγάλα σε μέγεθος ώστε να μην μπορούν να γλιστρήσουν έξω από τις τρύπες του αγγείου. Τα φίδια ήταν διαδεδομένα θρησκευτικά σύμβολα σε όλο τον αρχαίο κόσμο.

«Χρειαζόμαστε κάποιον που να έχει δει κάτι παρόμοιο αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί» αναφέρει η Urban.

Το αγγείο εκτίθεται προς το παρόν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Οντάριο ως μέρος έκθεσης για την Ρωμαϊκή Βρετανία και την αρχαία πόλη του Ουρ.



 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η γένεση του Μακεδονικού από την Κομμουνιστική Διεθνή.

Τον Ιανουάριο του 1920 συνήλθε στη Σόφια η 1η Συνδιάσκεψη των βαλκανικών κομμουνιστικών κομμάτων στην οποία το Σ.Ε.Κ.Ε.(Κ) αντιπροσωπεύτηκε από τον Δ. Λιγδόπουλο.(49) Η συνδιάσκεψη αποφάσισε κατ' αρχάς τη μετονομασία της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας σε Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία (Β.Κ.Ο.) κι έθεσε επίσης ως σκοπό της μία «προλεταριακή επανάσταση» σε όλα τα βαλκανικά κράτη. Σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονήθηκε εκεί, τα κράτη αυτά θα έπρεπε στη συνέχεια να συγχωνευθούν και να σχηματίσουν μία «Βαλκανική Σοβιετική Κομμουνιστική Ομοσπονδία». Η όλη κίνηση τελούσε υπό την καθοδήγηση της Κ.Δ., η οποία διόρισε δύο στελέχη της, τον Κ. Ρακόβσκυ και Ντ. Μανουίλσκι ως «ινστρούχτορές» της. Πυρήνας της Β.Κ.Ο. ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας που δεν ήταν μόνο το καλύτερα οργανωμένο Κ.Κ. στα Βαλκάνια, αλλά διέθετε και αναγνωρισμένους από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα ηγέτες, τους Β. Κολάροφ, Κ. Καμπατίεφ και Γκ. Δημητρώφ.(50)

Σε μία από τις πρώτες προκηρύξεις της Β.Κ.Ο, μόλις τον Αύγουστο του 1920, αναφέρεται το «Μακεδόνικο» ως θέμα...
 καταπίεσης των εθνικών μειονοτήτων στις εκτός Βουλγαρίας περιοχές της Μακεδονίας. Τον Ιούνιο όμως του 1921, ο Β. Κολάροφ αντιπρόσωπος του Κ.Κ. Βουλγαρίας στο 3° Συνέδριο της Κ.Δ. στη Μόσχα, έθεσε στον αντιπρόσωπο του Σ.Ε.Κ.Ε.(Κ), Γ. Γεωργιάδη, το ζήτημα της αυτονόμησης της Μακεδονίας, σύμφωνα με τον κύριο σκοπό της Β.Κ.Ο. για «προλεταριακή επανάσταση» στα Βαλκάνια. Ο Γ. Γεωργιάδης, που ήταν σοσιαλιστής και όχι μπολσεβίκος, απέρριψε την πρόταση του Β. Κολάροφ και ανέφερε στον Λένιν τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε η ανακίνηση του «Μακεδόνικου» για το Σ.Ε.Κ.Ε.(Κ). Επειδή όμως κατάλαβε από τις επαφές του ότι το ζήτημα της αυτονόμησης της Μακεδονίας είχε ήδη αποφασισθεί από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κινήματος, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα αποχώρησε από το Κόμμα.(51)

Ως ιδιαίτερο θέμα, το «Μακεδονικό» παρουσιάστηκε στην ημερήσια διάταξη της 4ης Συνδιάσκεψης της Β.Κ.Ο. τον Ιούνιο του 1922 στη Σόφια, όπου ο αντιπρόσωπος του Κ.Κ. Βουλγαρίας Καμπατίεφ υποστήριξε ότι τα Κ.Κ. όφειλαν να στηρίξουν δραστήρια τον αγώνα των εθνικών μειονοτήτων για απελευθέρωση. Με την εισήγηση του Καμπατίεφ, όπως ήταν φυσικό, συμφώνησε ο εκπρόσωπος της Κ.Δ., διαφώνησε όμως ο εκπρόσωπος του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας Πιγιάντε με τις απόψεις του οποίου συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος του Σ.Ε.Κ.Ε.(Κ) Γιάννης Πετσόπουλος.(52)

Για την εξυπηρέτηση της προσπάθειας δημιουργίας ανεξάρτητης Μακεδονίας, το 4° Συνέδριο της Κ.Δ. που συνήλθε στη Μόσχα τον Νοέμβριο του 1922, δηλαδή μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, έλαβε απόφαση εναντίον της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στα εδάφη της Ελληνικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης, προκειμένου ν' αποφευχθεί η αύξηση του Ελληνικού στοιχείου σ' εκείνες τις περιοχές. Στην απόφαση μάλιστα της 5ης Συνδιάσκεψης της Β.Κ.Ο., που συνήλθε στη Μόσχα αμέσως μετά τη λήξη του 4ου Συνεδρίου της Κ.Δ., αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι στο πλαίσιο της μελλοντικής Βαλκανικής Σοβιετικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας θα ενταχθούν, ως αυτόνομες δημοκρατίες, η Μακεδονία και η Θράκη.(53)

Στα τέλη του 1922, η Κ.Δ. έθεσε σε προτεραιότητα την κομμουνιστική επανάσταση στα Βαλκάνια μετά τη διάψευση της πρόβλεψης του Λένιν για επικράτηση του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος στην κεντρική κυρίως Ευρώπη (Γερμανία, Ουγγαρία κ.λπ.) ως συνέπεια της επαναστατικής κρίσης που θα δημιουργούνταν μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η περιοχή των Βαλκανίων κρίθηκε ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις λόγω, κυρίως, της τεταμένης κατάστασης που επικρατούσε στην περιοχή ύστερα από τις πολυετείς ενδοβαλκανικές συγκρούσεις• ταυτόχρονα, οι έντονες ενδοφυλετικές διαφορές αποτελούσαν πρόσφορο κλίμα υποκίνησης εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων.

Η επαναστατική προσπάθεια της Κ.Δ. στα Βαλκάνια συνέπεσε με την έντονη εθνικιστική και αναθεωρητική πολιτική της Βουλγαρίας που είχε ως στόχο της την ανατροπή του πάγιου, μετά τις συνθήκες ειρήνης των βαλκανικών και του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, συνοριακού καθεστώτος. Στις αρχές του 1923 η κυβέρνηση του αγροτιστή Σταμπολίσκι, υπό το καθεστώς του οποίου το Κ.Κ. Βουλγαρίας απολάμβανε ελευθερία κινήσεων, ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με τις εθνικιστικές «μακεδονικές» οργανώσεις της χώρας του. Ως αποτέλεσμα της ρήξης αυτής, οι δυναμικές «μακεδονικές» οργανώσεις υποστήριξαν ανοιχτά το εθνικιστικό πραξικόπημα του Τσαγκόφ, τον Ιούνιο του 1923, το οποίο οδήγησε στην ανατροπή της κυβέρνησης και στο φόνο του ίδιου του Σταμπολίσκι.(54) Με την διαρκή υποστήριξη τους, ο Τσαγκόφ συνέτριψε και την εξέγερση του Βουλγαρικού κομμουνιστικού κόμματος τον Οκτώβριο του 1923, με αποτέλεσμα οι ηγέτες του τελευταίου να διαφύγουν στη Σοβιετική Ρωσία και η έδρα της Β.Κ.Ο. να μεταφερθεί στη Βιέννη.(55)

Για «λόγους ενημερώσεως» και «εύλογης χρήσης μόνο»(fair use only)
Πηγή:  Θ.Λυμπερίου,  Το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα, τόμος Α, σελ 51-53, Εκδόσεις Παπαζήση
Διαβάστε περισσότερα » »

Απόπειρα εμπρησμού της ελληνικής πρεσβείας στην Κοπεγχάγη

Πέντε νεαροί θεωρήθηκαν ύποπτοι  για τρομοκρατικό  χτύπημα στην Κοπεγχάγη. Προσπάθησαν να βάλουν φωτιά  στην ελληνική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Δανίας.


Η ίδια ομάδα είχε προετοιμάσει δολοφονίες και εμπρηστικές επιθέσεις και σε άλλα δημόσια ιδρύματα στη Δανία.

Μέλη της ομάδας αυτής τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση με το ερώτημα  της τρομοκρατικής επίθεσης.

Η δανική αστυνομία θεωρεί ότι η ομάδα αυτή βρίσκεται ιδεολογικά με τις θέσεις του αριστερού ριζοσπαστισμού.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχολιάστηκαν οι δηλώσεις του Μπορίσοφ στα Σκόπια

Αρκετά σκοπιανά τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν τα κύρια σημεία  της μαγνητοφωνημένης  δήλωσης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ της περασμένης Τετάρτης που αναφέρεται στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Ελπίζω η  πΓΔΜ να ατενίσει το μέλλον  της χώρας διαφορετικά από ότι τώρα και να μην επιδιώκει με την πρώτη ευκαιρία να γυρίζει στην ιστορία και να βασίζεται σε αυτήν. 


Η ιστορία είναι πολύ σημαντική  αλλά οι λαοί πρέπει να δημιουργούν υποδομές και να αναζητούν οικονομική ανάπτυξη και να μην ψάχνουν οποιαδήποτε δικαιολογία για γυρίζουν στην ιστορία και να την θεωρούν ως την καλύτερη λύση.

»Βέβαια αυτή τη λογική ακολουθεί η πολιτική της κυβέρνησής τους. Αισθανόμαστε, όμως,  την FYROM, ως την πιο κοντινή και φιλική χώρα και θέλουμε την ευημερία των πολιτών της και όχι αυτά τα οποία διατείνονται οι πολιτικοί τους ότι είναι μόνο λόγια του Μπορίσοφ» είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας προς τους δημοσιογράφους.

Τα σχόλια του Μπορίσοφ είχαν ερμηνευτεί ως ένα ‘νέο μήνυμα από τη Σόφια’ που συνδέεται με την αρχαιοποίηση των Σκοπίων και την ανέγερση των πολλών μνημείων, όπως και του βασιλιά Σαμουήλ, αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην δήλωση του βούλγαρου πρωθυπουργού.

Στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα, βλέπουν ότι τα Σκόπια σφετερίζονται την πολιτιστική τους κληρονομιά.
Η τηλεόραση των Σκοπίων, Αλφα ΤΒ, προβλέπει ότι τα ζητήματα αυτά ίσως τεθούν σε έναν γύρο συνομιλιών, που πιθανόν να ξεκινήσει με την επίσκεψη του υπουργού  Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόφσκι, την 1η Σεπτεμβρίου στη Σόφια.
Αυτή θα η πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια : Κρύψανε Βαρυσήμαντη Επιστολή της Χίλαρι Κλίντον


«Δικαιοσύνη προς όλους και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είναι το κύριο μήνυμα που απέστειλε , επίσημα, η αμερικανίδα Γενική Γραμματέας του State Department, Χίλαρι Κλίντον, προς τον νέο Υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ποπόσκι, που σηματοδοτεί  τη σχέση των δύο πλευρών.
‘Εύχομαι καλή συνεργασία  για την οικοδόμηση μια εταιρικής σχέσης μεταξύ  των Σκοπίων και των Ηνωμένων Πολιτειών και στην οποία η Ουάσιγκτον εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα».

Και θα συνεχίσει:


«Η εδραίωση του κράτους δικαίου στην FYROM, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των πολιτών έναντι της δικαιοσύνης και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα σημαντικό στοιχείο για την περαιτέρω συνεργασία μας.

Τα Σκόπια έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στα τελευταία 20 χρόνια, ωστόσο, παραμένουν κρίσιμες εργασίες για τη δημιουργία σταθερότητας, ευημερίας σε μια πολυεθνική δημοκρατία.

Κατά την συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό τον Φεβρουάριο συζητήσαμε  την αυξανόμενη ανησυχία για την έλλειψη διαφάνειας στη χώρα και τις επιλεκτικές διώξεις και τις επιβολές  ποινών με την κατάχρηση της κράτησης και της έλλειψης των ανεξάρτητων δικαστικών θεσμών στα Σκόπια.

Επίσης, ανησυχία προκαλούν οι δικαστικές διαδικασίες που παραμένουν ευάλωτες στην πολιτικοποίηση και την πίεση προσώπων από τους πολιτικούς και την κυβέρνηση.

Ως στενός φίλος και σύμμαχος της χώρας σας, υποστηρίζουμε την ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και φιλοδοξούμε  να βοηθήσουμε τα Σκόπια ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα και η οικονομία να ευημερήσει.

Η επίλυση των ζητημάτων ισότητας στην δικαιοσύνη και των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων θα ήταν σημαντική  για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Περιμένω περαιτέρω διάλογο για τα θέματα αυτά, τα οποία για εμάς είναι ζωτικής σημασίας για την δημοκρατία και την ευημερία της πΓΔΜ», αναφέρει στην επιστολή της  η Χίλαρι Κλίντον προς τον Νίκολα Ποπόσκι.

Όπως πληροφορηθήκαμε, η επιστολή της Χίλαρι Κλίντον απεστάλη την περασμένη εβδομάδα αλλά παρέμεινε στα συρτάρια  του ΥΠΕΞ – γράφει η σκοπιανή εφημερίδα- και έγινε γνωστή από τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Gido Vestervelle, στον  οποίο κοινοποιήθηκε όπως και σε ορισμένα μέσα  μαζικής ενημέρωσης.

Η εξήγηση είναι ότι το περιεχόμενο της επιστολής θεωρεί απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον.

Από ότι διαφαίνεται- σχολιάζει η εφημερίδα- ο διορισμός του νέου ΥΠΕΞ Σκοπίων ήταν απλά μια ευκαιρία για να στείλει η Ουάσιγκτον ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση που προέκυψε  στα μέσα του καλοκαιριού, ώστε, να προϊδεάσει τον νέο Υπουργό για αυτά τα οποία θα συναντήσει στην πορεία  του αλλά και να μεταφέρει τα μηνύματα που έλαβε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπηλιά µε εγχάρακτα σχέδια 8.000 ετών στο χωριό Ασφένδου στα Σφακιά

Το παλαιότερο ίχνος κατοίκησης στην Κρήτη.
Το σπήλαιο Ασφέντου ή Σφακίων βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό των Σφακίων. Βρίσκεται σε μια απόκρημνη πλαγιά, στη θέση Σκορδαλάκια, στο δρόμο από Ασφέντου προς Καλλικράτη. Το μικρό σπήλαιο έχει τεράστια αρχαιολογική σημασία, καθώς το 1960 βρέθηκαν βραχογραφίες που χρονολογούνται στο τέλος της Παλαιολιθικής Εποχής.

Το σπήλαιο Ασφέντου ή Σφακίων βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό των Σφακίων. Βρίσκεται σε μια απόκρημνη πλαγιά, στη θέση Σκορδαλάκια, στο δρόμο από Ασφέντου προς Καλλικράτη και έχει μπροστά του ένα πλάτωμα με έκταση 2000 περίπου τετραγωνικά μέτρα.


Το σπήλαιο αποτελείται βασικά από μία αίθουσα η οποία στο παρελθόν ήταν μεγαλύτερων διαστάσεων. Οι έντονες κατακρημνίσεις και η πτώση της οροφής του προσδίδουν μορφολογία βραχοσκεπή.

Οι βραχογραφίες

Το μικρό αυτό σπήλαιο είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς το 1960 ανακαλύφτηκαν εγχάρακτες παλαιολιθικές βραχογραφίες στο δάπεδο, κοντά στην είσοδο, πάνω σε σταλαγμιτική πλάκα.

Υπάρχουν βραχογραφίες με ποικιλία εικονοθεμάτων, τα οποία είναι δύσκολο να χρονολογηθούν. Κάποιοι ερευνητές, από την θεματολογία και τον τρόπο εγχάραξης τα εντάσσουν στις προϊστορικές περιόδους και πιο συγκεκριμένα στο 8000 π.Χ. ή και παλαιότερα, γεγονός που τις κάνει το παλαιότερο ίχνος 
κατοίκησης στο νησί.

Τα χαράγματα
Γενικά, τα χαράγματα, έγιναν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, γι΄αυτό και συχνά επικαλύπτονται. Υπάρχουν εικονιστικά χαράγματα, με παραστάσεις ελαφιού ή αντιλόπης, τόξου με βέλη, ακοντίου, ίσως πλοίου και μικρού κλαδιού. Επίσης, υπάρχουν και αφηρημένα χαράγματα, γραμμικά και τεκτονικά, όπως και άλλα που σχηματίζονται από μικρές σκαλιστές κουκκίδες.Αυτές οι βραχογραφίες αποδεικνύουν την ύπαρξη κυνηγών στα σφακιανά βουνά που είτε ήταν παλαιότεροι των νεολιθικών είτε επιβίωσαν σε νεολιθικούς χρόνους, απομονωμένοι, συνεχίζοντας μια παράδοση χιλιετιών.
http://www.cretanbeaches.com

Αν και οι βραχογραφίες σύµφωνα µε την A. Πετροχείλου (1992) έχουν µελετηθεί από τον Χ. Παπουτσάκη, η ερµηνεία τους παραµένει µέχρι σήµερα άγνωστη. Φαίνεται βέβαιο ότι οι βραχογραφίες ανήκουν στη νεολιθική και χρονολογούνται πριν από περίπου 7.500 έως 8.500 έτη.

Το σπήλαιο είναι «κλειδωµένο» και δεν µπορεί να βρεθεί χωρίς τη βοήθεια ντόπιων. Το κλειδί και τις οδηγίες για να πάτε έως την είσοδο του σπηλαίου µπορείτε όµως να τα βρείτε εκεί: στην έξοδο του Ασφένδου προσέξτε να εντοπίσετε στη δεξιά πλευρά την τελευταία κολώνα της ΔΕΗ και ένα σπίτι (στέγη) που βρίσκεται εκεί (περίπου 100 µέτρα από το δρόµο) [βλ. εικόνα]. 


Δίπλα ακριβώς στην κολώνα της ΔΕΗ υπάρχει ένα δροµάκι που οδηγεί σε αυτό το σπίτι (µέσα από ένα συρµατόπλεγµα). Εκεί κατοικεί ένα ζευγάρι ηλικιωµένων που είναι πολύ φιλόξενοι. Η οικοδέσποινα του σπιτιού είναι η «κλειδοκράτορας», η οποία µε χαρά πάει τους ενδιαφερόµενους µέχρι την είσοδο της σπηλιάς (είναι αυτονόητο ότι θα λάβει και κάποιο «οβολό» για αυτήν της την υπηρεσία). Όταν την επισκεφτήκαµε µας είπε και ότι τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει επισκεφτεί κανένας επιστήµονας τη σπηλιά αυτή. Οι τελευταίοι επισκέπτες ήταν Έλληνες αρχαιολόγοι από την Αθήνα, τα Χανιά και το Ηράκλειο.







Η διαδροµή µέχρι την σπηλιά (περίπου 500 µ.) ξεκινάει ανατολικά του σπιτιού και περνάει µέσα από µια µικρή πεδιάδα (µε γαϊδουράγκαθα, γι’ αυτό να έχετε κλειστά παπούτσια, µακριά παντελόνια κ.λπ.). Στα µέσα περίπου της διαδροµής φτάνετε σε µια στέρνα, η οποία έχει βάθος πάνω από 15 µέτρα φέρει «ίχνη σχοινιού πάνω στην πέτρα» [βλ. εικόνα] που αποτελούν ένδειξη ότι χρησιµοποιείται εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Η πρόσβαση στη σπηλιά γίνεται από τη νότια πλευρά στους πρόποδες του βουνού (υψόµετρο περίπου 700 µέτρα) που βρίσκεται αριστερά (από το σπίτι). Η σπηλιά ήταν αρχικά επίπεδη και βρισκόταν κάτω από βράχο (στο παρελθόν χρησιµοποιούταν πιθανόν ως καταφύγιο) πλάτους περίπου 5 µέτρων µε περίπου 16 µέτρα οριζόντιο σχεδόν βάθος και ύψος περίπου 2 µέτρα στην είσοδο έως το ανώτατο 1 µέτρο στο τέλος του σπηλαίου. 



Η είσοδος µετά την πρώτη ανακάλυψη του σπηλαίου κλείστηκε µε βράχους και αφέθηκε µόνο µια είσοδος στα δεξιά διαστάσεων περίπου 60 x 80 εκατ., η οποία κλείστηκε µε µια σιδερένια πόρτα [βλ. εικόνα]. Μέσω αυτής της «εισόδου» βρίσκεται κανείς (έρποντας) στο εσωτερικό της σπηλιάς (βλ. εικόνα κάτω). 


Το ύψος της σπηλιάς εδώ είναι το ανώτατο 60 εκατοστά, κάτι που περιορίζει κατά πολύ την «ελευθερία κίνησης». Οι βραχογραφίες βρίσκονται κοντά στην είσοδο στο έδαφος του σπηλαίου.





Οι µορφές των σχεδίων έχουν χαραχθεί πάνω σε φυσικά προϋπάρχουσες επιφάνειες, οι οποίες σε ορισµένα σηµεία φαίνονται να έχουν λειανθεί, κοντά σε δύο κοιλώµατα νερού που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο και τα οποία σήµερα έχουν γεµίσει µε χώµα [βλ. εικόνα]. Η µεγαλύτερη από αυτές [βλ. εικόνα] έχει διάµετρο περίπου 23 εκατοστών, ενώ η µικρότερη περίπου 16 εκατοστά. Τα µεµονωµένα εγχάρακτα σχέδια έχουν µέγεθος µερικών µόλις εκατοστών και είναι φτιαγµένα µε διάφορες τεχνικές χάραξης. Η συνολική επιφάνεια των εγχάρακτων σχεδίων καλύπτει περίπου 2 τετραγωνικά µέτρα του εδάφους του σπηλαίου. Με βάση τις διαφορετικές τεχνικές χάραξης και τα θέµατα των σχεδίων µπορούµε να διακρίνουµε µε βεβαιότητα διάφορες εποχές κατά τις οποίες αυτά δημιουργήθηκαν καθώς και οµάδες θεµάτων. Οι βραχογραφίες διατηρούνται σε καλή κατάσταση και αυτό ισχύει τόσο για τις βαθύτερες χαράξεις µε στίγµατα αλλά και για τις λεπτότερες χαράξεις, βλ. σχετικά και τις 3 εικόνες που ακολουθούν .





Στο βιβλίο της Τα Σπήλαια της Ελλάδας (1992) η Άννα Πετροχείλου αναφέρεται στο σπήλαιο Ασφέντου µε πέντε µόνο προτάσεις τονίζοντας την προϊστορική του σηµασία, χωρίς να εµβαθύνει περαιτέρω. Γράφει για «εγχάρακτα σχέδια από ανθρώπους της νεολιθικής περιόδου όπως απεικονίσεις άγριων ζώων, τόξα και βέλη, κλαδιά και άλλα». Ούτε σε αυτή την πηγή όµως δεν δίνεται κάποια ερµηνεία για τα παλαιότερα, το πιο πιθανό, σχέδια και τα κοιλώµατα που είναι διατεταγµένα σε κύκλους.



Οι βραχογραφίες ήταν πρακτική γνωστή σε αναρίθµητους λαούς από όλες τις ηπείρους, πλην της Ανταρκτικής.

Συχνά οι απεικονίσεις σηµαίνουν πολλά από πολιτισµικής και θρησκευτικής πλευράς αναφορικά µε τις κοινότητες όπου ανήκουν. Στις περιπτώσεις αυτές όµως δεν επιτρέπονται οι γενικές υποθέσεις. Η ερµηνεία της σηµασίας των βραχογραφιών, είναι δυνατή, υπό προϋποθέσεις πάντα, µόνον εφόσον προϋπάρχει πολύ καλή γνώση του πολιτισµού, από όπου προέρχονται. Όλα τα άλλα είναι υποθέσεις. Εν κατακλείδι, ας πάρουµε τις βραχογραφίες του Ασφένδου προς το παρόν ως αυτό που είναι – ένα µοναδικό αποτύπωµα ενός πολιτισµού της νεολιθικής περιόδου στην Κρήτη, που µέχρι στιγµής δεν έχει ερευνηθεί αρκετά.

Σηµείωση: Όπως αξίζει στη μοναδικότητα των βραχογραφιών που έχουν βρεθεί και στην σηµασία τους αναφορικά µε την προϊστορία της Κρήτης, θα συνεχίσουµε να κάνουµε έρευνα και να αναζητούµε πληροφορίες.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΆ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΈΝΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!

Κινέζοι αρχαιολόγοι προβληματίστηκαν αλλά και εξακολουθούν να προβληματίζονται μετά από μια τυχαία αρχαιολογική ανακάλυψη που έγινε τυχαία σε ένα τάφο 400 ετών που δεν είχε συλιστεί μέχρι την ανακάλυψη του. Για τις ανάγκες μια Κινέζικης ταινίας έπρεπε να ανοιχτούν κάποιες τρύπες στο έδαφος οπού κατά λάθος πέσανε σε ένα τάφο!! Η έκπληξη τους ήταν μεγάλη γιατί δεν περίμεναν να υπήρχε ένας αρχαίος τάφος κάτω από τα πόδια τους. Αυτό όμως που δεν περίμεναν με τίποτα να βρουν στον τάφο αυτό ήταν ένα Ελβετικό ρολόι!!! Ένα ρολόι 100 χρονών το οποίο φοριόταν στο δάχτυλο όπως τα δαχτυλίδια!!

Όταν έφτασαν οι αρχαιολόγοι άρχισαν αμέσως οι εργασίες καθαρισμού του τάφου, βρήκαν πολλά αντικείμενα που έδωσε και την χρονολογία του τάφου η οποία ήταν 400 ετών!! Μα αυτό που τους έκανε να παραξενευτούν και να μην μπορούν να το πιστέψουν με τίποτα είναι με ένα Ελβετικό ρολόι που φοριόταν στο δάχτυλο 100 ετών παλιό!!
Όπως ακριβώς σκέφτεστε και εσείς αυτήν την στιγμή έτσι ακριβώς σκέφτονται και οι αρχαιολόγοι. Πως είναι δυνατόν αυτό το εύρημα 100 ετών να βρίσκετε σε ένα τάφο ανέγγιχτο 400 ετών; Μήπως πρόκειται για κάποια φάρσα;  Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν δώσει ακόμα επίσημη εξήγηση το πώς μπορεί να βρέθηκε μέσα σε ένα σφραγισμένο τάφο 400 ετών……. 
 
Και δεν νομίζω να δώσουν ποτέ.
Από την άλλη βεβαία υπάρχουν πολλές θεωρίες με την δημοφιλέστερη ότι ο νεκρός ήταν από το μέλλον και είχε βρεθεί εκείνη τη  χρονική περίοδο εκεί. Ίσως αρρώστησε με συνέπια να πεθάνει οπού και τον έθαψαν εκεί μαζί με το δαχτυλίδι ρολόι που φορούσε. Ίσως!! Ίσως όμως ο νεκρός να ήταν κάτι άλλο κάτι το οποίο γεννιέται για να ταξιδεύει από μόνος του χωρίς μηχανές στον χρόνο!! Είναι κάτι για το οποίο θα το αναφέρω μεμονωμένα, ίσως να πρόκειται για έναν Χρονίρ!! ( Hronir!! ) με υλική υπόσταση………
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Ένας πολύ παράξενος βράχος αλλά και πραγματικό αίνιγμα για τους γεωλόγους όλης της γης βρίσκετε στην Αμερική, στην δυτική Βιρτζίνια. Ένα μέρος του βράχου αυτού μεταφέρθηκε από τον Jennings Randolph  όταν κατασκεύαζαν ένα φράγμα για την εξοικονόμηση νερού της περιοχής. Ανατινάζοντας κάποια τμήματα τεραστίων βράχων του βουνού βρεθήκαν τα κομμάτια αυτά.
 
Τον βραχο αυτό μοναδικό στον κοσμο με τετια σχεδια επανο του, του δωσανε το ονομα ο Βραχος Βαφλα!! ( Waffle ). Oλο σχεδον εκεινο το κοματι του βουνου είχε αυτό το σχεδιο ( ish ) αλλά σημερα βρεισκετε κατω από το νερο του φραγματος. Εκεινη την εποχη το εργο του φραγματος δεν επρεπε να σταματησει και ετσι δεν δοθυκε σημασια καθολου από τις αρχειολογυκες υπερεσιες παρά ολο ότι οι γαιολογοι τονησαν με ιδιετερα εντονο τονο ότι η φυση δεν μπορει να φτια ξει τετια σχεδια!!!
Αν και εγεινε μεγαλη διαμαχη μεταξει γαιολογων και αρχαιολογων τα εργα συνεχηστηκαν στην δυτικη Βιρτζινια σκεπαζωντας και καταστρεφωντας για πάντα κάτι που ισος ανηκε σε καπιον παναρχαιο πολιτισμο!!!!
Πολλά έχουν ειπωθεί για τον βράχο αυτό, μέχρι ότι πρόκειται για τεχνητό βράχο που κάποιοι θελαν να κάνουν κάποια κρύα φάρσα!!  Ποιος όμως θα καθόταν να έφτιαχνε ένα περίπλοκο σχέδιο σε τέτοια κλίμακα σμιλεύοντας τον βράχο για μήνες!! Από την άλλη υπάρχει ολόκληρο συνεργείο οικοδόμησης που λέει ότι όλο το βουνό όταν κόπηκε από τους δυναμίτες ότι ήταν έτσι!! Υπάρχουν φωτογραφίες του βουνού που τις έχει στην διάθεση του το μουσείο φυσικής ιστορίας της Βιρτζίνια!!!
Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι έργο εξωγήινων, αν είναι γιατί πράγμα πρόκειται; Από τον ίδιο τον βράχο οπού και σώζετε σήμερα έχει ξεσπάσει μια τεράστια διαμάχη ανάμεσα στους γεωλόγους. Ο λόγος είναι γιατί κάποιους από αυτούς πιστεύουν ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι τεχνητό!!
 
Πολλοί γεωλόγοι έχουν διατυπώσει την εξής εξήγηση για το φαινόμενο αυτό.
Πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει από φορτισμένα ηλεκτρικά φαινόμενα τα οποία εγκλωβίζονται με τα χρονιά και επειδή ο ηλεκτρισμός θέλει να διαφύγει από την πίεση που δέχεται τόσα εκατομμύρια χρονιά, προσπαθώντας να βρει διέξοδο δημιουργεί αυτά τα σχέδια. Ε ( !!!!!;;;;!!!!! ) ότι καταλάβατε, κατάλαβα!!  Εκεί είναι που οι γεωλόγοι σκοτώνονται αναμεταξύ τους, και γω να ήμουν στην θέση τους το ίδιο θα έκανα! Πως είναι δυνατόν ένα μικρό φορτίο ηλεκτρισμού να κάνει τέτοια σχέδια με ακρίβεια σκαλισμένα επάνω στους βράχους;
 
Το να έκανε όπως πολλοί γεωλόγοι λένε κάποια αποτυπώματα ότι πέρασε ήλεκτρων από την περιοχή αυτή θα γινόταν δεκτό, και αυτό πάλι από 1 έως 2.5 πόντους μήκος. Δεν θα έκανε τέτοιο σχέδιο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες σας.
Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι έργο των Ατλάντων χωρίς να εξηγούν τι έργο είναι, κάποιοι άλλοι μιλάνε για πανάρχαια έργα των εσωγήινων και με τις μετακινήσεις του εδάφους μετακινήθηκε προς την επιφάνεια, ναι να συμφωνήσω αλλά τι είναι; Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία εξήγηση το τι είναι αυτό το σχέδιο, κάποιοι γεωλόγοι λένε ότι είναι φυσικό φαινόμενο και ότι η φύση κάποιες στιγμές μπορεί να γίνει καλλιτέχνης και παρά πολλοί γεωλόγοι δεν συμφωνούν με αυτό και λένε ότι είναι τεχνητό. Οι αρχαιολόγοι από την άλλη πιστεύουν ότι είναι τεχνητό περιμένοντας να ξεκαθαρίσει τον γρίφο οι γεωλόγοι για να προχωρήσουν σε περεταίρω εξηγήσεις!!
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Τον Ιούνιο του 1934 η οικογένεια Hahn  ανακάλυψε ένα κομμάτι βράχου έξω από το Λονδίνο σε έναν καταρράκτη. Ο βράχος αυτό είχε πάνω του ένα σφυρί μεταλλικό όπως φαίνεται και στην φωτογραφία με ένα κομμάτι ξύλου το οποίο δεν είχε σαπίσει αλλά ούτε και το μέταλλο του σφυριού είχε πάθει κάποια διάβρωσης από τα χρόνια τα οποία είχαν περάσει. Όσο απίστευτο και να σας φαίνεται η χρονολογική εξέταση έδειξε από 75 εκατομμύρια χρόνια έως 100 εκατομμύρια  χρόνια πίσω!!!!
Η ανάλυση των ειδικών έδειξαν ότι αποτελείτε από μια ασυνήθιστη μεταλλουργία 96% σιδηρο,2,6% χλώριο, και 0,74% θειο ( χωρίς άνθρακα!! ). Ενώ η πυκνότητα του μετάλλου δείχνει εξαιρετική ποιότητα χύτευσης, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τα σημερινά μέσα που διαθέτουμε σαν τεχνολογία!!!
Η πυκνότητα του σιδήρου δείχνει να είναι πιο καθαρή από εκείνη ενός αεροπλάνου που είναι από αλουμίνιο. Δηλαδή, το εσωτερικό του μετάλλου είναι πεντακάθαρο χωρίς φυσαλίδες αέρος( !!!!! )
Αν και προσπάθησαν πολλές φορές να πετύχουν κάτι τέτοιο με την πιο σύγχρονη βιομηχανία μετάλλων δεν το κατάφεραν, να φτιάξουν ένα μέταλλο χωρίς φυσαλίδες αέρος το εσωτερικό του!!
Αν  και τα στοιχειά δειγματοληψίας από τους ειδικούς δείχνουν ότι έχει γήινα στοιχεία πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το σφυρί αυτό είναι εξωγήινο. Αυτό δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ τόσα χρόνια ερευνών που κάνω, εφόσον βλέπουν ότι υπάρχουν τέτοια στοιχεία γιατί συνεχίζουν να πιστεύουν κάτι που φτιάχτηκε στην γη ότι φτιάχτηκε έξω από την γη!!
Εγώ θα προτιμήσω να πω ότι ίσως είναι έργο εσωγήινων ή ότι κάποιος πανάρχαιος πολιτισμός είχε καταφέρει να έχει τα μέσα και την τεχνολογία να φτιάξει τέτοια αντικείμενα, λέω αντικείμενα γιατί δεν είναι το μοναδικό όπως θα δούμε και πιο κάτω!! Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι το ξύλο πως και δεν έχει σαπίσει τόσα εκατομμύρια χρόνια που έχουν περάσει!! Οι αναλύσεις έδειξαν ότι όπως είναι επεξεργασμένο το μέταλλο του σιδήρου δημιουργεί ένα είδος ηλεκτρόλυσης που δεν αφήνει κανέναν μύκητα ή μικρόβιο να αναπτυχθεί επάνω στο ξύλο ( !!! ). Φανταστείτε τι είδους τεχνολογίας ήταν αυτή που το έφτιαξε, αν και κάποιοι ειδικοί λένε ότι μόνο κάποιοι μάγιστροι ή αλχημιστές θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Πόσο μου αρέσει όταν επιστήμονες σοβαροί ξεστομίζουν τέτοιες αναφορές. Μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί μια λογική εξήγηση το ποιος και το ποτέ φτιάχτηκε αυτό το σφυρί…….
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Ο κύβος του Σάλτσμπουργκ είναι μια μάζα σιδήρου, ζυγίζει 785 γραμμάρια, και οι διαστάσεις του είναι 67 χ 67 χ 47 χιλιοστά. Βρέθηκε στο Wolfsegg στην Αυστρία το 1885. Βρέθηκε θαμμένο μέσα σε τριτογενή λιγνίτη ( ο λιγνίτης σχηματίστηκε 60 εκατομμύρια χρόνια πριν, κατά την διάρκεια του παλαιό κυανού περιόδου!!! ). Τέσσερεις από τις πλευρές του είναι επίπεδες και δυο είναι κυρτές, στην μέση του αντικειμένου υπάρχει χαραγμένο ένα αυλάκι από κάτω έως πάνω.
Αρχικά πίστευαν ότι ήταν ένα κομμάτι από μετεωρίτη που έπεσε στην γη από το βαθύ διάστημα, μα μεταγενέστερα όταν άρχισαν να κάνουν αναλύσεις των στοιχείων του έδειξε κάτι άλλο. Το 1966 έγινε η πρώτη ανάλυση, η οποία δεν βρήκε ίχνη του νικελίου, του χρωμίου και του κοβαλτίου, αλλά και του σιδήρου!! Αυτό το γεγονός δηλώνει ότι δεν είναι μετεωρίτης, ενώ η έλλειψη θειου δηλώνει ότι δεν είναι σιδηροπυρίτης όπως πολλοί νόμιζαν!!
 
Αναλύσεις ξανά έγιναν το 1973  ο Dr Hubert Mattlianer δήλωσε ότι είναι ένα κομμάτι σίδερο δεδομένης της χαμηλής περιεκτικότητας του σε μαγνήσιο. Έτσι πιστεύει ότι είναι ένα κομμάτι εξαρτήματος από ένα είδος μηχανής που έκανε εξορύξεις εκατομμύρια χρόνια πριν!!! Ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες εξηγήσεις τι είναι και το τι κάνει ή τι έκανε Αυτό που μπορούν να πουν με σιγουριά είναι ότι πρόκειται για ένα αντικείμενο το οποίο δεν έφτιαξε η φύση μα όντα με εφυή νοημοσύνη!!
 
Οι αναφορές για τα αρχαία προϊστορικά απολιθώματα δεν τελειώνουν εδώ  θα συνεχιστούν με το part 4. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά και να θυμάστε, αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξακολουθεί να έχει τη σημαία της Αυτονομίας της Κρήτης η Sky Express

Κι όμως η Sky Express δεν άλλαξε τη σημαία της...άλλο πράμα εμφανίζεται στο site κι άλλο στα γκισέ του check in...η φωτογραφία τραβήχτηκε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου στις 19/08/2011 και αφορά την πτήση SEH173 για Ηράκλειο μέσω Σαντορίνης . Το θέμα δεν είναι το ότι μας δουλεύουν ...το θέμα είναι γιατί μας δουλεύουν ; Τι σκοπό έχουν ;
Διαβάστε περισσότερα » »

Συμπλοκή αστυνομικών με κατοίκους στα Ζωνιανά

Επεισόδιο σημειώθηκε στις 7 περίπου το πρωί,μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων των Ζωνιανών... στην διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τόν εντοπισμό και την εκκρίζωση χασισοφυτείας. Από την συμπλοκή ένας ένστολος φέρεται να τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ.αυτοκίνητο.

Ισχυρή ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,του Τ.Α.Μυλοποτάμου,των ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης,επιχείρησαν το πρωί στα Ζωνιανά Όρη σε περιοχή όπου είχαν πληροφορίες ότι υπάρχει μεγάλη χασισοφυτεία.

Όπως αναφέρουν τα "Ρεθεμνιώτικα Νέα", στην εξέλιξη των ερευνών,οι αστυνομικοί βρήκαν τον χώρο που αναζητούσαν μόνο που η καλλιέργεια είχε καταστραφεί από φωτιά τα ίχνη της οποίας ήταν πολύ πρόσφατα αφού στην φυτεία ,υπήρχαν καπνοί.Οι καλλιεργητές δηλαδή προφανώς ενημερωμένοι κατά κάποιο τρόπο για την αστυνομική επίσκεψη ,είχαν φροντίσει να ξεριζώσουν την φυτεία και να παραδώσουν τον χώρο στην πυρά λίγη ώρα πριν την άφιξη της δύναμης των ένστολων.

Ενώ οι αστυνομικοί εξερευνούσαν τον "πυρπολημένο"χώρο,στο σημείο ,σύμφωνα με πληροφορίες,έφτασαν με Ι.Χ. κάτοικοι του χωριού οι οποίοι με έντονο εριστικό τρόπο καλούσαν την αστυνομία να εγκαταλείψει την περιοχή.Σημειώθηκε συμπλοκή των δυο πλευρών,ενώ ένα αγροτικό όχημα φέρεται αρχικά να έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα στης Αστυνομίας και στην συνέχεια να παρέσυρε αστυνομικό που βρισκόταν στον δρόμο,τραυματίζοντας τον.

Οι πληροφορίες θέλουν ένα άτομο επίσης,το οποίο αυτοσυστήθηκε ως πρόεδρος της κοινότητας Ζωνιανών,να έξυβρίζει και να απειλεί τους αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες καλώντας τους να φύγουν από το χωριό.

Η αστυνομική δύναμη μετά το επεισόδιο αποχώρησε από τα Ζωνιανά Όρη.Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις ατόμων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχεται το "τσιγαρόσημο"

Ως γνωστόν η απαγόρευση του καπνίσματος υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Αφού λοιπόν δεν μπορούν να την επιβάλλουν προσπαθούν να εισπράξουν.
Έτσι, με κοινή απόφαση 4 υπουργειων και θα επιβληθεί σε κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική. Το τσιγαρόσημο θα έχει ισχύ για ένα χρόνο ενω οι χώροι καπνιζόντων δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το μισό εμβαδόν των καταστημάτων.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, η απόφαση προβλέπει τα εξης:
- Να έχει μέσιστο εμβαδόν το μισό του συνολικού εμβαδού του καταστήματος και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι κύριοι και βοηθητικοί χώροι του καταστήματος.

- Να διακρίνεται σαφώς από τους χώρους των μη καπνιζόντων με ειδική σήμανση.

Η υποβολή της αίτησης θα μπορεί να γίνεται είτε ηλεκτρονικά με την καταβολή του τέλους στις τράπεζες είτε αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Θα ισχύει για έναν χρόνο και θα ανανεώνεται αμέσως μετά την λήξη της.

Από το μέτρο αυτό περιμένουν έσοδα 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφού για ένα κατάστημα 301 τ.μ. θα φτάνει τις 30.100 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

1.000.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια

Ένα στα έξι αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ανασφάλιστα.
1.000.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια
Πολλοί είναι οι οδηγοί, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αφήνουν τα ΙΧ χωρίς ασφάλεια. Το κίνημα «Δεν πληρώνω», φαίνεται πως εξαπλώνεται και στους οδηγούς των οχημάτων.  Για παράδειγμα ένας κάτοχος 1600 cc, πρέπει να καταβάλλει μόνο για ασφάλεια αστικής ευθύνης το ποσό των 350 ευρώ ετησίως.  Για το λόγο αυτό προτιμά να μην το ασφαλίζει.

Τα οχήματα που παραμένουν ανασφάλιστα πλησιάζουν 1 εκ. κάνοντας το επικουρικό ταμείο, να επιβαρύνεται με χιλιάδες ευρώ.

Και η νομοθεσία πάντως είναι αυστηρή, καθώς ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ασφάλιση, επιβάλλονται κυρώσεις  αφαίρεσης του διπλώματος και πινακίδων για 12 μήνες, ενώ το πρόστιμο αγγίζει τα 1000 ευρώ. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυξημένες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρει ο καταναλωτής

Αυξημένους τιμοκαταλόγους έστειλαν ήδη κάποιες εταιρίες στα σούπερ μάρκετ.

Και μπορεί ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα να έπεσε στο 2,4% λόγω των θερινών εκπτώσεων, ωστόσο οι νέοι φόροι αναμένεται να μειώσουν ακόμη περισσότερο την....
ζήτηση.

Οι αυξήσεις στα προϊόντα που θα βρουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ως εξής:

Απορρυπαντικά από 3%-6%
Είδη σπιτιού 5%-7%
Καφές και σοκολάτες εισαγωγής 6%-8%
Γαλακτοκομικά προϊόντα 3%-5%

Καίριο πλήγμα θα δεχθεί και ο τομέας εστίασης, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας 120.000 εργαζομένων από τους 600.000 που απασχολούνται στις 121.000 περίπου επιχειρήσεις του κλάδου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιο είναι το πιο βρόμικο μέρος;

Μέχρι τώρα ξέρατε ότι ο υπολογιστής σας κινδυνεύει να κολλήσει ιό που μπορεί να σας καταστρέψει τα αρχεία και … ό,τι έχετε αποθηκεύσει στο σκληρό δίσκο. Πέρα από τέτοιου είδους ιούς, όμως, φιλοξενεί στο πληκτρολόγιο του και μικρόβια που μεταφέρονται και στα δικά σας χέρια, σύμφωνα με μελέτη που εξουσιοδοτήθηκε από την ομάδα Συνηγόρου του Καταναλωτή Which, της Βρετανίας.
Συγκεκριμένα, τα 4 από τα 33 πληκτρολόγια που ελέγχθηκαν, βγήκαν θετικά σε βακτήρια όπως E. Coli και μάλιστα ένα απ’ αυτά, είχε 5 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας!
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημιουργούν ανθρώπινες καρδιές


Αφαίρεσαν όλα τα κύτταρα από την καρδιά και κράτησαν μόνο το περίβλημά της. Στη συνέχεια εμφύτεψαν βλαστοκύτταρα, τα οποία άρχισαν να πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα η καρδιά να λειτουργεί κανονικά.
Οι μελέτες γι’ αυτήν τη μέθοδο συνεχίζονται κανονικά ενώ το μόνο που μένει τώρα είναι αν θα εφαρμοστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτα Αστρονομικά Ρολόγια

ROLOG
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχαίο Ελληνικό σπίτι τύπου ΙΚΕΑ !



0
Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι ανάσκαψαν τα ερείπια ενός Αρχαίο Ελληνικού κτιρίου σαν ναό η παλάτι του 6ου αιώνα π.κ.ε., το οποίο είχε οδηγίες συναρμολόγησης όπως ενα έπιπλο του ΙΚΕΑ !!! Η περίτεχνη κατασκευή ανακαλύφθηκε στο Torre Satriano, κοντά στην Νότια πόλη της Potenza, στην Basilicata. Μια περιοχή όπου οι ντόπιοι ανακατεύονταν με τους Έλληνες που είχαν αποικίσει την Νότια ακτή και από την Σικελία από το 8ο αιώνα και εντεύθεν.
Μοιάζοντας καταπληκτικά με τις οδηγίες συναρμολογήσεως της Σουηδικής εταιρείας ΙΚΕΑ, τα διάφορα κομμάτια του πολυτελούς κτιρίου έχουν ανάγλυφα κωδικοποιημένα σύμβολα που δείχνουν το πως τα κομμάτια δένουν μαζί τους.
“Μέχρι τώρα έχουμε ανακαλύψει εκατό κομμάτια με χαραγμένες οδηγίες, που όλα έχουν σχέση με το σύστημα της οροφής. Οι επιγραφές επίσης αποκαλύπτουν ότι το παλάτι κτίστηκε από Έλληνες τεχνίτες που προέρχονταν από την Σπαρτιατική αποικία του Taranto στην Puglia. Είπε ο Massimo Osanna, διευθυντής της αρχαιολογικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Basilicata, στο Discovery News.
Η είσοδος είχε εντυπωσιακές κολώνες και ήταν πλούσια διακοσμημένο με διαζώματα και ζωφόρους τερακότας, και δύο αγάλματα στην κορυφή που παριστάνουν μυθολογικά πλάσματα.
Η ζήτηση για Ελληνικού στυλ σπίτια ανάμεσα στον προ -Ρωμαϊκό πληθυσμό, μπορεί να ενέπνευσε κάποιον κατασκευαστή να φτιάξει κατασκευές τύπου “ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ” πάνω στο μοντέλο των Κλασσικών Ελληνικών κτιρίων είπε ο Ossana !
1
2
pic1
Διαβάστε περισσότερα » »

Εν ψυχρό δολοφονία στο San Francisco από Αστυνομικούς πολίτη που δεν πλήρωσε εισιτήριο Video ΣΟΚ

 Αστυνομική βία πέρα από κάθε όριο λογικής στο San Francisco κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά. Έγχρωμος επιβάτης λεωφορείου χωρίς εισιτήριο βρέθηκε στο στόχο αστυνομικών, στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο πυροβολήθηκε θανάσιμα από τους αστυνομικούς. Το βίντεο που ακολουθεί είναι πραγματικά Σοκαριστικό και δείχνει της τελευταίες στιγμές στον δρόμο αιμόφυρτος, του άτυχου νεαρού πριν καταφθάσει ασθενοφόρο...........




Διαβάστε περισσότερα » »