Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΖΑΜΙΑ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ekklisiaΜετά την προκλητική μετατροπή της ιστορικής αγίας Σοφίας της Νίκαιας, καθώς και της αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε τζαμιά, οι Τούρκοι προχώρησαν στην μετατροπή σε τζαμί άλλης μια ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας, την ίδια ώρα που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι υπουργοί και κάποιοι τουρκολάγνοι δήμαρχοι δηλώνουν υπερήφανοι για τις προθέσεις τους να… γεμίσει με μιναρέδες η ελληνική επικράτεια.
Πρόκειται για την ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία της περιοχής του Μεγάλου Ρεύματος της Κωνσταντινούπολης, που είναι γνωστή σαν Αρναούτκιοι, μια περιοχή που επί αιώνες κατοικούνταν από πυκνό ελληνορθόδοξο πληθυσμό. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτουν οι ίδιοι οι Τούρκοι, η εκκλησία αυτή κτίστηκε το 1595 για τις ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου ελληνικού πληθυσμού του ιστορικού προαστίου της Κωνσταντινούπολης στον Βόσπορο. Η εκκλησία αυτή, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής του Αρναούτκϊοι, Ahmet Haşim Baltacı, η οποία εδώ και χρόνια ήταν σε κατάσταση ερειπίου, ανακαινίστηκε και τώρα παραδόθηκε σαν μουσουλμανικό τέμενος. Χαρακτηριστικό είναι πως ο μουφτής του Αρναούτκϊοι, Lütfi Oksüz, ανέφερε πως είναι υπερήφανος που η εκκλησία ξαναλειτουργεί σαν μουσουλμανικό τζαμί, προσθέτοντας  πως το κτίσμα αυτό είναι μια.. γέφυρα με το παρελθόν, χωρίς φυσικά να κάνει κάποια αναφορά για το ελληνοχριστιανικό παρελθόν της εκκλησίας. Για την ανακαίνιση της εκκλησίας, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Aksam, το τουρκικό κράτος στα πλαίσια της εκστρατείας ισλαμοποίησης που έχει αρχίσει εδώ και χρόνια η ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν, δαπάνησε 3,5 εκατομμύρια τουρκικές λίρες και έτσι η εκκλησία που τώρα ονομάζεται Osmanlı Camii,  λειτουργεί πλέον σαν τζαμί.τζαμί-τουρκία

Να σημειωθεί ότι το προάστιο του Μεγάλου Ρεύματος, ή στα τουρκικά Arnavutköy, έχει μεγάλη ελληνική ιστορία όπως αναφέρει η Μικρασιατική Εγκυκλοπαίδεια. Κατά τη Βυζαντινή περίοδο η περιοχή ήταν γνωστή ως «Χώρα των Ασωμάτων», ή «Μιχαήλιον», αφού υπήρχε εκεί εκκλησία αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Στον οικισμό αποδίδεται επίσης και η ονομασία «Ανάπλους». Μετά την άλωση, στα μέσα του 15ου αιώνα, η περιοχή άρχισε να ονομάζεται Αρναούτκιοϊ, (Arnavutköy), δηλαδή Αλβανιτοχώρι, από τον εποικισμό της περιοχής από Αλβανούς στη διάρκεια της βασιλείας του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή μετά τη νίκη του κατά του στρατού του Σκεντέρμπεη. Από τα μέσα του 19ου αιώνα, άρχισε να επικρατεί το όνομα «Μέγα Ρεύμα», το οποίο προέρχεται από το ρεύμα, γνωστό και ως Διαβολόρεμα, που κατεβαίνει από τη Μαύρη θάλασσα και αλλάζει κατεύθυνση στο σημείο αυτό του Βοσπόρου.

Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα οι μουσουλμάνοι δεν αποτελούσαν σημαντικό μέρος του πληθυσμού του χωριού. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο τζαμί του χωριού χτίστηκε μόλις το 1832. Σύμφωνα με το Σαλναμέ του 1912, στο Μέγα Ρεύμα κατοικούσαν 5.973 Ρωμιοί, μόνο 493 μουσουλμάνοι, 342 Αρμένιοι, 32 Εβραίοι και 642 κάτοικοι με ξένη υπηκοότητα. Δηλαδή οι Ρωμιοί ήταν η συντριπτική πλειοψηφία του προαστίου Ο Γεννάδιος αναφέρει ότι, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1920 οι Ρωμιοί κάτοικοι του χωριού υπερέβαιναν τους 6 χιλιάδες, στο τέλος της δεκαετίας του 1940 είχαν μείνει οι μισοί.  Σύμφωνα με πατριαρχική απογραφή του 1949, η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Μεγάλου Ρεύματος αποτελούνταν από 567 οικογένειες. Φυσικά μετά το ανθελληνικό πογκρόμ του 1955 άρχισε και εκεί η σταδιακή εξόντωση του ελληνορθόδοξου πληθυσμού. Σήμερα πολλοί λίγοι Ρωμιοί έχουν απομείνει απομεινάρι ενός ένδοξου παρελθόντος προς δόξα της μιζέριας του νεοελληνικού κράτους που δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει την ομογένεια της Βασιλεύουσας όπως δικαιούνταν από την συνθήκη της Λοζάνης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόταση – Σοκ! Δουλειά χωρίς μισθό στους νέους! Σε λίγο θα πληρώνουμε για να δουλεύουμε!

anergia6Την απασχόληση νέων ανέργων, ηλικίας έως 24 ετών, ακόμα και χωρίς μισθό για διάστημα έως ένα έτος φέρεται να προτείνει το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών, ήτοι το συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης για θέματα που άπτονται της οικονομικής ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι προτάσεις του ΚΕΠΕ για τον ευαίσθητο τομέα της εργασίας, προκαλούν σοκ, καθώς επί της ουσίας προβλέπουν κατάργηση του βασικού μισθού στους νέους, αλλά κι αυτού ακόμα του επιδόματος ανεργίας! Για το τελευταίο προτείνεται να αντικατασταθεί από τις λεγόμενες “επιταγές πρόσληψης” που παίρνουν οι άνεργοι όταν προσλαμβάνονται σε κάποια εταιρεία.
ergazomenoi-katwtatos-misthos-660_6
Παράλληλα προτείνεται ακόμη και… εξαγωγή ανέργων σε άλλες χώρες αφού οι ελληνικές επιχειρήσεις τώρα και στο μέλλον δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα προσλήψεων.
Συγκεκριμένα, στο παρθενικό τεύχος των μηνιαίων οικονομικών εξελίξεων, σε ειδικό κεφάλαιο για την ανεργία, ο ερευνητής Ιωάννης Χολέζας προτείνει μεταξύ άλλων:
1. Για νέους ανέργους 15-24 ετών (15-29 ετών ο διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να τον/την προσλάβει και να κρίνει την καταλληλότητά του/της (βασικές και μη γνώσεις και δεξιότητες). Παράλληλη ενίσχυση της δράσης του ΣΕΠΕ με τη θέσπιση κινήτρων αποδοτικότητας, προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (ωράριο, συνθήκες απασχόλησης, κτλ).
2. Δεδομένης της αδυναμίας των ελληνικών επιχειρήσεων να απορροφήσουν άνεργους, τα προγράμματα επιδότησης του μισθολογικού κόστους απασχόλησης ίσως να ήταν σκόπιμο να απευθυνθούν σε επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό, σε χώρες εντός και εκτός ΕΕ.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Σλαβική Διασπορά: Αβάσιμες οι παρατηρήσεις του Βενιζέλου

«Η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να αποδεχθεί τις ευρωπαϊκές αξίες», γράφει το δημοσίευμα

«να τελειώνει η Ελλάδα με το ζήλο που δείχνει για τη Συνθήκη της Λωζάννης»

Ιανουάριος 24, 2014.

Η ενωμένη σλαβική διασπορά αντέδρασε –γράφει το σλαβικό δημοσίευμα- μετά τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και  προς τον Σέρβο πρωθυπουργό  Ίβιτσα Ντάτσιτς για τη διαφωνία του ονόματος και την ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Βενιζέλος στην κοινή εμφάνισή του με τον Ντάτσιτς δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι η διαφορά δεν αποτελεί εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, αλλά η «έλλειψη των ευρωπαϊκών αξιών και αποτυχία των κριτηρίων της Κοπεγχάγης» για την σκοπιανή πλευρά.

«Οι παρατηρήσεις του Βενιζέλου, στο νέο του ρόλο, ως επικεφαλής της εκ περιτροπής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αβάσιμες, διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επί πέντε συνεχή χρόνια παρέχει μια πρόταση προς το Συμβούλιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. Την ίδια μέρα σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ της ΕΕ και της Σερβίας, καθώς και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε ψήφισμα που καλεί την Ελληνική Προεδρία να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην επίλυση της διμερούς διαφοράς με την FYROM και το Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της  χώρας μας.

Η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών αξιών που υποτίθεται ότι μοιράζεται και έχει επικυρώσει με τη Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων και να παρέχει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των Σλάβων, των Τούρκων και άλλων μειονοτήτων και να τελειώσει με το ζήλο (που δείχνει) στη Συνθήκη της Λωζάννης», είπε ο Φιλίπ Αλτιπαρμακόφσκι, διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος της Διασποράς των Σλάβων Σκοπιανών.

--
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αν θεωρείτε ότι βρίσκεστε σε δύσκολη θέση... ξανασκεφτείτε το... (video)


Κοίτα γύρω σου και να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις στην πρόσκαιρη ζωή...






http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/01/blog-post_24.html#more
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

H διαχρονική απάτη των ΜΜΕ…- Τελικά πάντα ήμασταν ηλίθιοι...

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ...ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ... ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ΣΟΚ στην διαχρονική απάτη των ΜΜΕ…




Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α
ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ 

Για γέλια και για κλάματα !! Τελικά πάντα ήμασταν ηλίθιοι, απλώς τώρα το ανακαλύψαμε !! 
Ακρόπολις 9.6.1957 
Έτσι άρχισαν όλα. Η εκστρατεία της καλής εφημερίδας ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα. Μετά από πενήντα πέντε συναπτά έτη η μηχανοργάνωση και τα “κομπιούτερ” έλυσαν το πρόβλημα κι έτσι οι πολίτες δεν παθαίνουν πλέον “έλκος στομάχου” (γιατί έχουν ανακαλυφθεί στο μεταξύ ένα σωρό άλλες παθήσεις πιο πιασάρικες και ιατρικώς πιο προσοδοφόρες).

 
Εμπρός 25.1.1953 
Κι επειδή δεν υπήρχε άλλη λύσις, όπερ και εγένετο. Το ΕΣΥ ήρθε αργότερα μεν, αλλά μέχρι κι ο Ομπάμα το ζήλεψε και μας αντιγράφει πλέον ασύστολα. 
 
Αθηναϊκή 10.7.1965 
Μέχρι δηλαδή το 1968 το μετρό θα ήταν έτοιμο, αν μετράμε καλά. Ας δούμε τι έγινε το 1968. 
 
Ελεύθερος Κόσμος 22.12.1968 
 
Απογευματινή 6.1.1970 
 
Ακρόπολις 2.9.1972 
 
Απογευματινή 8.5.1973 
 
Ακρόπολις 29.3.1975 
 
Βραδυνή 14.8.1976 
 
.
Βραδυνή 4.12.1979 
Εντάξει ντε, πέρασαν μερικά χρονάκια παραπάνω, αλλά σημασία έχει ότι έγινε το Μετρό. Έτσι δεν είναι; Κάτι σταθμούληδες έχουνε μείνει ακόμα, δηλαδή έτοιμοι είναι, αλλά δεν τους ανοίγουν γιατί το όνομα Siemens είναι κακιά λέξη… 

image 11 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
image 11 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
image 12 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
image 12 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
Απογευματινή 26.8.1968 & 11.4.1973 αντίστοιχα.

Απογευματινή 24.4.1969

Ακρόπολις 15.5.1973. Ναι καλέ, η Αττική Οδός είναι. Θα αρχίσει λέει να κατασκευάζεται το 1974…

Βραδυνή 18.2.1965. Δεν θα το χαλάσουμε τώρα για το αν είναι γέφυρα ή σήραγγα. Σημασία έχει το “συντόμως” 

image 17 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
image 17 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
image 16 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
image 16 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
Απογευματινή 3.12.1974 & Βραδυνή 26.6.1979

Ακρόπολις 12.7.1978. Αφού το εδήλωσεν ο πρωθυπουργός…

Απογευματινή 28.6.1969. Ουδέν σχόλιον.

image 20 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
image 20 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
image 21 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com
image 21 2068700917web171803 mail ir2 yahoo com


Έθνος 6.5.1955 & Ακρόπολις 17.6.1976. Μέσα σε μια εικοασετία, ένα μεγαλόπνοο έργο επερατώθη.

Ακρόπολις 18.7.1947. Ναι, έχουν περάσει εξήντα πέντε χρόνια. Αλλά αυτοί οι κερατάδες οι Φράγκοι (ουστ!) δεν μας δίνουν συμπληρωματική βοήθεια και πρέπει να διαπραγματευόμαστε αυτές τις ρημάδες τις “δόσεις”…
Ύστερα από όλα αυτά τα μεγαλειώδη γιατί αγανακτείτε; Γιατί διαμαρτύρεστε; Γιατί νιώθετε ανασφάλεια για το μέλλον; Μήπως είστε λιγουλάκι αχάριστοι; Για σκεφτείτε το λίγο.
Ίσως παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι ακόμα και πριν από μισό αιώνα plus υπήρχαν αντίστοιχοι ανικανοποίητοι και “αγανακτισμένοι” σαν και σας, που ξεσηκώνονταν από τους οργίλους κήνσορες των (τότε) ΜΜΕ

Έθνος 8.7.1952
Το “αργά” βέβαια είναι κάτι σχετικό. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών που διάβασαν το ανωτέρω δημοσίευμα στο Έθνος του 1952 είναι σήμερα στα θυμαράκια. Είτε έχοντας αντιδράσει, είτε όχι.

 
olympia.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεσσαλονίκη: Το Δημόσιο διεκδικεί οικόπεδα 450 οικογενειών της Ηλιούπολης!

Άνω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι το υπουργείο Οικονομικών διεκδικεί την κυριότητα των εκτάσεων που βρίσκονται τα σπίτια τους!

Οι διεκδικήσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας του υπουργείου κοινοποιούνται με επιστολές προς τους κατοίκους της Ηλιούπολης(δείτε εδώ), προκαλώντας ήδη αντιδράσεις και ερωτηματικά στις 450 οικογένειες που έχουν τις κατοικίες τους στην επίδικη περιοχή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 43 στρέμματα του δήμου Σταυρούπολης, από την οδό Ωραιοκάστρου(κτήμα Ρέτσου) μέχρι τον περιφερειακό, τα οποία η Κτηματική Υπηρεσία θεωρεί ότι είναι ανταλλάξιμα και εγείρει απαιτήσεις επί της κυριότητάς τους.
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κατοίκους της

Όπως εξηγεί  στη Voria.gr ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, «αυτές οι εκτάσεις είχαν δοθεί προ πολλών-πολλών ετών ως αποζημίωση από το δημόσιο σε μέλη οικογενειών που είχαν συμμετάσχει στον Μακεδονικό Αγώνα και στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν σε εργολάβους και άλλους ιδιοκτήτες. Το δημόσιο θεωρεί ότι αυτά τα κτήματα είχαν παραχωρηθεί μόνο για αξιοποίηση, όχι για πώληση, αλλά, φυσικά, μετά από τόσα χρόνια δεν είναι λογικό να προβάλλονται τέτοιες διεκδικήσεις».

Μάλιστα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο συνημμένο έγγραφο, η Κτηματική Υπηρεσία έχει υποβάλει ένσταση επί της απόφασης του Εθνικού Κτηματολογίου το οποίο επικύρωσε στους νυν ιδιοκτήτες την κυριότητα των διαμερισμάτων τα οποία βρίσκονται στις επίδικες εκτάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχες διεκδικήσεις προβάλλει το δημόσιο και στην περιοχή του Κιλκίς.

Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης έχουν προγραμματίσει για την Κυριακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συντονίσουν την αντίδρασή τους, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Όπως λένε, είναι αδιανόητο να προβάλλει απαιτήσεις το δημόσιο «από το πουθενά», όταν για περισσότερα από 50 χρόνια ανεγέρθηκαν εκεί οικοδομές, έγιναν πολλές μεταβιβάσεις με αντιπαροχές, κατασκευάστηκαν σπίτια, σχολείο, εκκλησία, αλλά το κράτος δεν είχε κάνει την παραμικρή ενέργεια για να εμποδίσει την ανοικοδόμηση ή να δείξει ότι έχει συγκεκριμένες αξιώσεις.

Και επειδή είναι απίθανο να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους οι οικογένειες μίας ολόκληρης συνοικίας, αυτό που φοβούνται οι κάτοικοι είναι το ενδεχόμενο να κληθούν να πληρώσουν ένα ιδιότυπο χαράτσι, σε περίπτωση που επιδικαστεί αποζημίωση υπέρ του δημοσίου για τα ανταλλάξιμα οικόπεδα.  

Ο κ.Παπαδόπουλος πάντως διαβεβαιώνει ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων, παρέχοντας κάθε δυνατή νομική και ηθική υποστήριξη, προκειμένου οι εμπλεκόμενες οικογένειες να μην επιβαρυνθούν το παραμικρό.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, όπως και ο τρόπος αντίδρασης των κατοίκων, που θα καθοριστεί στη συνέλευση της Κυριακής.


voria 
eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε το Ελληνικό «Υπεραυτοκίνητο» το οποίο είναι έτοιμο να βγει στο δρόμο!

Ο Δημήτρης Κορρές μιλάει στην Πόπη Τσαπανίδου για το Ελληνικό αυτοκίνητο
Το πρότζεκτ Yassou όπως ήταν μέχρι τώρα γνωστό, έχει εξελιχθεί στο πρωτότυπο με την ονομασία Ρ4 και μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο να βγει στο δρόμο!...
Το Ελληνικό υπερ-αυτοκίνητο έχει δυνατότητες καθαρόαιμου 4Χ4 εκτός δρόμου και αυτοκινήτου καρτ στις ασφάλτινες διαδρομές.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Δημήτρης Κορρές στην Πόπη Τσαπανίδου:




Πηγή
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Συστάσεις της “Εγνατίας Οδού” προς οδηγούς λόγω επιδείνωσης καιρού

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπει από σήμερα το απόγευμα έως και την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και στο πλαίσιο αυτό η “Εγνατία Οδός ΑΕ” συνιστά στους οδηγούς που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και, όπου απαιτείται, να μειώνουν την ταχύτητα των οχημάτων τους.
 
Με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται- μεταξύ άλλων- ότι από σήμερα το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
 
Τα φαινόμενα προβλέπεται να επεκταθούν σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού στη Μακεδονία και τη Θράκη και θα ενταθούν την Κυριακή. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Άδωνις πούλαγε «κλεμμένα» βιβλία!

Ο Άδωνις πούλαγε «κλεμμένα» βιβλία! «Ένοχος» ο υπουργός Υγείας για αντιγραφή και παραποίηση πνευματικού έργου.
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατάλογος των εκδόσεων Γεωργιάδη, που με τόση ζέση διαφήμιζε τόσα χρόνια ο υπουργός Υγείας και τώρα συνεχίζει στο πόδι του ο αδελφός του Λεωνίδας (ομολογουμένως όχι με την ίδια επιτυχία), περιέχει και συγγράμματα που είναι... κλεμμένα;
Ο εκδοτικός οίκος των αδελφών Γεωργιάδη, που φέρει την επωνυμία «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ», βρέθηκε στη δίνη δικαστικής διαμάχης, η οποία κατέληξε στην καταδίκη των δύο αδελφών, καθώς και της διευθύντριας σπουδών της εταιρείας, κ. Άννας Ευσταθίου Τζιροπούλου.
Η αγωγή έγινε για προσβολή πνευματικής περιουσίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ενάγων Θεόφιλος Σημαιοφορίδης κατέθεσε αγωγή σε βάρος των τριών αυτών προσώπων, για προσβολή του σήματος «Ελλήνων Λόγος». Όπως κατήγγειλε –και τελικά δικαιώθηκε- η κ. Τζιροπούλου χρησιμοποίησε τις ιδέες του σε δύο συγγράμματά της, χωρίς φυσικά την άδειά του. Τα επίμαχα συγγράμματα είχαν τους τίτλους «Πώς η Ελληνική Γονιμοποίησε τον Παγκόσμιο Λόγο» και «Ο Εν τη Λέξει Λόγος».
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ως συνυπεύθυνους για την «κλοπή» και παραποίηση του πνευματικού έργου του κ. Σημαιοφορίδη, εκτός από τη διευθύντρια σπουδών της «Ελληνικής Αγωγής», έκρινε και τα αδέλφια Γεωργιάδη, καθώς επέβαλε σε καθέναν από τους τρεις καταδικασθέντες την καταβολή 20.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης στον ενάγοντα. Επίσης, το δικαστήριο διέταξε την καταστροφή όλων των εντύπων του εκδοτικού οίκου στα οποία αναφέρεται ο όρος «Έλλην Λόγος».
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησής του, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει έργα-προϊόντα λογοκλοπής. Τότε, φαίνεται, η τήρηση του νόμου βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα για τον υπουργό που αρέσκεται να την επικαλείται συχνά-πυκνά, ιδιαίτερα για να την πετάξει «κατάμουτρα» σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Το τελικό σχέδιο για τις αποδείξεις!

Το τελικό σχέδιο για τις αποδείξεις! Με άτυπη ενημέρωση το Υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει τα πράγματα

Μετά από το αλαλούμ των τελευταίων ημερών και τα «γράψε – σβήσε», το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε με άτυπη ενημέρωση να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τις αποδείξεις!
Έτσι, για να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης των φόρων μισθωτών και συνταξιούχων θα απαιτείται οι φορολογούμενοι να προσκομίζουν το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους, αντί για 25%.
Σε περίπτωση που οι δαπάνες σούπερ μάρκετ και πρατηρίων καυσίμων συνυπολογισθούν μόνο σε ποσοστό 50% επειδή μειώθηκε το ποσοστό των ζητούμενων αποδείξεων δραστικά από το 25% του εισοδήματος στο 10% δεν θα υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.
8989
Κατά συνέπεια σε περίπτωση συνυπολογισμού του 50% των αποδείξεων σούπερ μάρκετ και πρατηρίων καυσίμων:
Σε περίπτωση μηνιαίας κατανάλωσης 400 ευρώ σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων: Το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων υπερκαλύπτεται και στα τρία ανωτέρω παραδείγματα (φορολογητέο εισόδημα 10.000, 15.000 και 20.000), χωρίς να απαιτείται η συγκέντρωση άλλων αποδείξεων.
Σε περίπτωση μηνιαίας κατανάλωσης 200 ευρώ σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων πρέπει να γίνει διάκριση αναλόγως του φορολογητέου εισοδήματος:
- Σε περίπτωση φορολογητέου εισοδήματος 10.000 ευρώ δεν απαιτείται η συγκέντρωση άλλων αποδείξεων (έναντι υποχρέωσης επιπλέον συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας 100 ευρώ κατά την προϊσχύσασα ρύθμιση).
- Σε περίπτωση φορολογητέου εισοδήματος 15.000 ευρώ απαιτείται η συγκέντρωση επιπλέον αποδείξεων ποσού 300 Ευρώ (έναντι 1350 ευρώ κατά την προϊσχύσασα ρύθμιση).
- Σε περίπτωση φορολογητέου εισοδήματος 20.000 ευρώ απαιτείται η συγκέντρωση επιπλέον αποδείξεων ποσού 800 Ευρώ (έναντι 2600 ευρώ κατά την προϊσχύσασα ρύθμιση).

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «12 αγάλματα τοποθετήθηκαν παράνομα στο Κέντρο»

«Παράνομα: του Κάρανου, του Αρχέλαου, του Περδίκα, του Αλέξανδρου Α’, του στρατηγού Παρμενίωνα»

Ιανουάριος 24, 2014.

Δώδεκα μνημεία που τοποθετήθηκαν στη γέφυρα «Око» στα Σκόπια, ανάμεσα τους και το άγαλμα του Σέρβου βασιλιά Στέφανου Ντούσαν κρίθηκαν ως παράνομα και πρέπει να αφαιρεθούν, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων’.


Η επιτροπή που καθοδηγείται από το δήμαρχο του Κέντρου των Σκοπίων, Αντρέι Ζερνόφσκι καθόρισε  τα παράνομα αγάλματα που στήθηκαν κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τη συζήτηση προκλήθηκαν ενστάσεις από δημοτικούς συμβούλους πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα και υπήρξαν επεισόδια.

Σύμφωνα, πάντως, με την Επιτροπή του Δήμου, παράνομες ήταν οι τοποθετήσεις στο Κέντρο των αγαλμάτων των βασιλέων της αρχαίας Μακεδονίας: Κάρανου, Περδίκα του Α’, Αρχελάου, Αλέξανδρου του Α΄ του Φιλέλληνα,   Αμύντα του Γ΄,  του στρατηγού Παρμενίωνα, του βασιλιά Γαβριήλ Ράντομιρ, του βασιλιά Ιβάν Βλαντισλάβ, του βασιλιά Στέφανου Ντούσαν, του κυβερνήτη Ντόμπρομιρ Χόρς και του Βλατέλ Γιοβάν Ούγκλεσα.

--
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Είμαστε κράτος χαβαλέ με... απόδειξη

Διαβάστε ένα άρθρο γιατί το αλαλούμ με τις αποδείξεις αποδεικνύει περίτρανα την προχειρότητα του όλου φορολογικού συστήματος
Τώρα θα πείτε ότι γκρινιάζω, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
Επιτέλους είναι τόσο -μα τόσο- δύσκολο να δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, ώστε να μπορεί να γνωρίζει ο πολίτης τι θα πληρώσει για τα επόμενα 5 χρόνια, βάση των μισθών του και των εξόδων του;
Τελικά στην Ελλάδα αυτό το επίτευγμα φαίνεται ότι είναι ακατόρθωτο. Οπότε δεν θα εστιάσω σε αυτό, αλλά δεν μπορώ να μην ασχοληθώ με το θέμα των αποδείξεων.
Δευτέρα - Πέμπτη, οι διαρροές από το υπουργείο οικονομικών λένε, ότι δεν θα μετρούν οι αποδείξεις των σούπερ μάρκετ και των πρατηρίων καυσίμων. Τρίτη - Παρασκευή, ότι θα προσμετρηθούν για φορολογική έκπτωση, αλλά κατά 50% και Τετάρτη – Σάββατο, ότι τελικά θα υπολογίζεται το σύνολο των δαπανών...
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά... Δεν φτάνει που ο κάθε πολίτης ανέλαβε να καλύψει την ανυπαρξία του κράτους, στο θέμα του έλεγχου για το αν οι ιδιώτες εκδίδουν ή όχι αποδείξεις και διαθέτοντας προσωπικό χρόνο και χώρο, συγκεντρώνει αποδείξεις σε μπαούλα και ντουλάπες και οι πιο ηλικιωμένοι ζητούν από τα παιδιά τους να τους κάνουν τις προσθαφαιρέσεις ή πληρώνουν λογιστή, τώρα έρχεται και η τιμωρία του, για τις υπηρεσίες προς το κράτος.
Διότι, μόνο ως τιμωρία μπορεί να εκληφθεί έστω και η σκέψη κάποιου ή κάποιων από το υπουργείο οικονομικών, να μην προσμετρούνται στα φορολογικά έξοδα, οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων.
Άλλωστε, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μετά τις περικοπές στους μισθούς , ή οι άνεργοι με τα επιδόματα και τα χαρτζιλίκια των συνταξιούχων γονιών τους, μόνο στα σούπερ μάρκετ πάνε για τα ψώνια και στα βενζινάδικα για τις απαραίτητες μετακινήσεις.
Οι κύριοι ιθύνοντες της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να σταματήσουν, να ψάχνουν πώς θα αυξήσουν τη φορολογία, χωρίς να παραδεχτούν ότι πρόκειται για νέα μέτρα.
Άλλωστε πλέον, πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει καταλάβει ότι την οποία ζημιά θα την πληρώσουν οι ίδιοι και σίγουρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καλό θα ήταν τουλάχιστον να τους λένε και την αλήθεια και να αφήσουν τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα φορολογικής αφαίμαξης.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΘΕΑΤΟΣ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε.



Η  Ε.Ε. δεν είναι πια αυτή που γνωρίσαμε παλιά. Έχασε την αίγλη της.
Η  Ε.Ε. δεν είναι πια αυτή που θα θέλαμε να είναι. Έγινε φωλεά εχιδνών. Κατελήφθη από τις δυνάμεις τις Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Λαούς της Ευρώπης.
                                Ιστορία εν-τάχει
                            ----------------------
Εν αρχή ήν ο Λόγος, και Θεός ήν ο λόγος, λέγει το  Ευαγγέλιον.
Στην αρχή η Ε.Ε. ιδρύθηκε με αγαθές προθέσεις για τη πρόοδο και ευημερία των Ευρωπαϊκών Λαών.
Την επαύριον της λήξης του Β! Παγκοσμίου Πολέμου, η Ευρώπη ήταν μια κατεστραμμένη, φτωχή, και καθημαγμένη ήπειρος.
Έτσι την κατάντησαν οι Γερμανοί του Γ! Ράϊχ, με προσπάθειες σήμερον επανόδου του Δ! Ράϊχ μέσα στην Ε.Ε.   Ήδη τα σημεία είναι ορατά.
Ορισμένοι Ευρωπαίοι φιλόσοφοι πατριώτες πολιτικοί, σκέφθηκαν την Ένωση των χωρών της Ευρώπης, για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και δυστυχία των Λαών. Μετά το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο το πολιτικό κλίμα ήταν πιο ώριμο από ποτέ, εν όψει της καταστροφής που άφησε ο πόλεμος, για μια ενδεχόμενη ενοποίηση της Ευρώπης.
Την αρχή έκανε το 1946 ο Ουίνστον Τσώρτσιλ με λόγο που εκφώνησε
σε ένα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Τότε πρότεινε να εξελιχθεί η Ευρωπαϊκή οικογένεια ειρηνικά, με ασφάλεια, και ελευθερία.
Μας έβλεπε όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς, σαν μια οικογένεια.
Ο Γάλλος πολιτικός Ζαν Μονέ θεωρείται ο αρχιτέκτονας της ενοποίησης, ο οποίος με πύρινους λόγους κήρυττε από πόλη σε πόλη, την ανάγκη ενοποίησης της Ευρώπης.
Ακολούθησε ο Γάλλος ΥΠ.ΕΞ. Ρομπέρ Σουμάν (1950), ο οποίος υπέβαλλε μια πρόταση για ένωση των βιομηχανιών άνθρακα & χάλυβα
Γαλλίας, & της τότε Δυτικής Γερμανίας.
Δημιουργοί και πατέρες της Ε.Ε. θεωρούνται οι Γάλλοι πολιτικοί  Ζαν Μονέ, Ρομπέρ Σουμάν, ο Βέλγος πολιτικός Πάουλ  Σπάακ, και ο Ιταλός Ντε-Γκάσπαρι. Την ενοποίηση της Ευρώπης προώθησαν πολύ και οι μεγάλοι πατριώτες πολιτικοί, της Γαλλίας Ντε-Γκώλ, & Πομπιντού, οι Γερμανοί Αντενάουερ & Έρχαντ, ο Βρετανός Μακ-Μίλαν, και άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι μεταπολεμικοί πολιτικοί ηγέτες, οίτινες ιδόντες τη καταστροφή του Β! Παγκοσμίου Πολέμου, απεφάσισαν την ενοποίηση.
Στη χορεία των Ευρωπαίων πατριωτών πολιτικών αξίζει να αναφέρουμε
τον Ζάκ Ντελόρ, πρώτο πρόεδρο της Commission, ο οποίος με τα πακέτα του, βοήθησε πολύ τις αδύνατες χώρες του Νότου της τότε ΕΟΚ. Τον Ντελόρ διεδέχθη ο Σιωνιστής Ιωσήφ Μπαρόζο ο οποίος τα «έκανε θάλασσα», κατά το κοινώς λεγόμενο, διότι συνήργησε στο να γίνει η Ε.Ε. όργανο στα χέρια των περιούσιων Επικυρίαρχων της Γης.
Στη πρόταση των ηγετών αυτών δίνουν θετική απάντηση έξη (6) χώρες,
Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, και Ιταλία.
Τελικά η κοινότητα των Ευρωπαίων ιδρύθηκε με τη συνθήκη των Παρισίων το 1951, και ονομάστηκε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα,
(Ε.Ο.Κ.) . Της Ε.Ο.Κ. πρόδρομοι ήταν τρείς κοινότητες, οι οποίες έδωσαν το πράσινο φως, για την ενοποίηση της Ευρώπης.
Οι τρείς αυτές κοινότητες είναι,
1.- Κοινότητα Γαλλίας-Γερμανίας, για «Άνθρακα & Χάλυβα».
2.- Κοινότητα Ευρωπαίων «Ατομικής Ενεργείας». Και
3.- Τελωνειακή (Οικονομική) ένωση «των έξη (6)».
Οι τρείς αυτές κοινότητες τελικά συγχωνεύτηκαν το 1965 στην τότε λεγόμενη Ε.Ο.Κ. η οποία από το 1993 ονομάζεται  Ε.Ε.
                                    Συνθήκες
                               ---------------
Για να καταλήξουμε στην Ε.Ε. χρειάστηκαν οι εξής συνθήκες.
1.-Συνθήκη των Παρισίων (1951) για ίδρυση Ευρωπαϊκής Κοινότητος.
2.-Συνθήκη της Ρώμης (1957) για ίδρυση της Ε.Ο.Κ.
3.-Συνθήκη Σένγκεν (1985) για τη κατάργηση των συνόρων. (Αρχίζει η Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίηση), και η λαθρομετανάστευση………..
4.-Συνθήκη Μάαστριχτ (1993) για ίδρυση της Ε.Ε.
5.-Συνθήκη Νίκαιας (2001) για την εύρυθμη λειτουργία οργάνων Ε.Ε.
6.-Συνθήκη Λισαβώνας (2007) για το σύνταγμα της Ε.Ε.
Αυτές οι έξη  βασικές συνθήκες ρυθμίζουν όλη τη λειτουργία της Ε.Ε.
                                            Διοίκηση:                                                                             
                                        -------------
Σήμερα την Ε.Ε. αποτελούν 28 χώρες της Δυτικής & Ανατολικής Ευρώπης-(χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.).
Από τις 28 αυτές χώρες, οι 15 συμμετέχουν στην Ο.Ν.Ε. –Οικονομική Νομισματική Ένωση, και έχουν κοινό νόμισμα το ευρώ.
Δυστυχώς μέσα στη λεγόμενη ευρωζώνη εισήλθον και φτωχές χώρες της Νοτίου & Ανατολικής Ευρώπης –σαν την Ελλάδα- οι οποίες κατεστράφησαν οικονομικώς, αφού το ευρώ είναι ένα πανίσχυρο νόμισμα, κατάλληλο μόνο για ισχυρές οικονομίες σαν της Γερμανίας.
Η Ε.Ε. είναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές και οικονομικές οντότητες στο κόσμο, με 500 εκ. κατοίκους, και ΑΕΠ 12 τρις. ευρώ το 2006. Η Ε.Ε. είναι μια ενιαία αγορά με κοινή εμπορική, αγροτική, αλιευτική, και περιφερειακή πολιτική. Εισήγαγε ενιαίο νόμισμα το ευρώ, που το αποδέχθηκαν 15 κράτη-μέλη.
Η Ε.Ε. έχει μια περιορισμένη κοινή εξωτερική πολιτική με ΥΠ.ΕΞ. την Αγγλίδα Lady ASTON. Όμως δεν έχει πολιτική Εθνικής Άμυνας, ούτε ένοπλες δυνάμεις, στηρίζεται στη στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ, μέσα στο οποίο κουμάντο κάνει η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία.
Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. περιλαμβάνουν,
1.- το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρόεδρο σήμερα τον  Σούλτς,
2.- το Συμβούλιο της Ευρώπης με πρόεδρο το Βέλγο «περιούσιο» Herman Van Rompui, και συμπρόεδρο τον εκάστοτε πρωθυπουργό κρατών-μελών, για έξη (6) μήνες.
3.- την Ευρωπαϊκή επιτροπή (Commission), με πρόεδρο
το Πορτογάλο «περιούσιο» Ιωσήφ Μπαρόζο.
Από τράπεζες έχει την Ε.Κ.Τ. με πρόεδρο τον «περιούσιο» Γέρουμ Ντάϊσελμπλούμ, και τοπικές τράπεζες.
Η έδρα της κυβερνήσεως της Ε.Ε. είναι στις Βρυξέλες, σε ιδιόκτητο πολυτελέστατο μεγάλο κτίριο-μέγαρο.  
Αυτά τα όργανα έχουν θεωρητική και ΜΟΝΟΝ ισχύ, στην ουσία κουμάντο κάνει η παγκόσμια πανίσχυρη Σιωνιστική Δικτατορία, και όλοι υπακούουν, αφού όλα αυτά τα στελέχη είναι της απολύτου επιλογής και ευνοίας των Κοσμοκρατόρων & Παντοκρατόρων της Γης.
Δυστυχώς η Ε.Ε. των Μονέ & Σουμάν, των Ντε-Γκώλ & Αντενάουερ,
ξέπεσε στα ανδρείκελα των Σιωνιστών Επικυρίαρχων, γιαυτό σήμερα η Ε.Ε. έχει αυτά τα χάλια. Στην ουσία σήμερα η Ε.Ε. κυβερνάται από τη μαριονέτα Μέρκελ, της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων των Κοσμοκρατόρων. Δυστυχώς η Ε.Ε. σήμερα διοικείται από μια μεγάλη γραφειοκρατία, όπου άνθρωποι της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης των Παντοκρατόρων, έχουν καταλάβει όλα τα πόστα.
                                     Διακυβέρνηση
                                 --------------------
            
1)   Πρόεδρος της Ε.Ε. είναι ο νεοταξίτης Βέλγος Herman Van Rompui, τον οποίον στην ουσία και πραγματικότητα διορίζει από τα παρασκήνια η Ν.Τ.Π. και είναι ο εκλεκτός της.
2)   Η Ευρωπαϊκή επιτροπή (Commission), αποτελείται από 28 επιτρόπους, ένας από κάθε κράτος-μέλος.
 Πρόεδρος της επιτροπής-(commission), (σήμερα είναι ο Μπαρόζο), ορίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και επικυρώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνήθως όμως η Ν.Τ.Π. υποδεικνύει τον άνθρωπό της από τα παρασκήνια, τον οποίον οι νεοταξίτες Ευρωβουλευτές ψηφίζουν.
3.- Το συμβούλιο της Ε.Ε. (γνωστό και ως συμβούλιο υπουργών),
αποτελείται από υπουργούς των κρατών-μελών, αρμόδιους για το θέμα που εξετάζεται, και ασκεί νομοπαρασκευαστικό έργο, και άλλες συναφείς διοικητικές υποθέσεις, προβλήματα, και θέματα ης Ε.Ε.
Η προεδρία του σώματος εναλλάσσεται μεταξύ των Πρωθυπουργών των κρατών-μελών κάθε 6 μήνες. Τώρα τη προεδρία έχει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, μέχρι τη 1η Ιουλίου 2014.
4.-Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ασκεί νομοθετική εξουσία, και είναι ο μόνος φορέας που αποτελείται από ευρωβουλευτές που εκλέγονται άμεσα από τους πολίτες των κρατών-μελών της Ε.Ε.
Οι πολίτες της Ε.Ε. σε όλα τα κράτη-μέλη, καλούνται κάθε 5 χρόνια να εκλέξουν 785 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. φροντίζει υποψήφιοι των πολιτικών κομμάτων σε κάθε κράτος-μέλος, να είναι άνθρωποί της, και να εκλεγούν!!!
5.- Για τη Δικαιοσύνη υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό συνέδριο.
6.- Για την οικονομία  υπάρχει η Ε.Κ.Τ. αλλά κουμάντο κάνει η Νεοταξική Γερμανία της Μέρκελ, η οποία δίνει λόγο στη Ν.Τ.Π..
7.- Και άλλες συναφείς γραφειοκρατικές υπηρεσίες.

                              Στυγνή  Πραγματικότητα:
                        ----------------------------------
Αυτά ισχύουν θεωρητικώς και ΜΟΝΟΝ, όμως κουμάντο μέσα στην Ε.Ε. κάνει η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, η πρώην Ναζιστική και νυν Σιωνιστική Γερμανία. Δηλαδή οι Ναζί ξανάρθανε στην Ευρώπη,
με τη βοήθεια των ψυχοπαθών ηγετών της Ν.Τ.Π. και 
κάτω από νέα μορφή του 4ου Σιωνιστικού Γερμανικού Ράϊχ της Μέρκελ. Σήμερα η Ε.Ε. είναι μια ένωση με Σιωνιστική Δικτατορία
υπό Γερμανική κατοχή, και οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι. Δυστυχώς αυτή είναι σήμερα η σκληρή πραγματικότητα.
Εντολή των Κοσμοκρατόρων της Ν.Τ.Π. να βάλλουνε μέσα στην Ε.Ε. χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, για να κυκλώσουν τη Ρωσία.
Δείτε τι γίνετε στην Ουκρανία όπου δρούν πράκτορες της Ν.Τ.Π.
Με βία να βάλλουνε την Ουκρανία μέσα στη φωλιά του λύκου,
ώστε μετά, και αφού εδραιώσουν στρατηγικά τις θέσεις τους, να χτυπήσουν τη Ρωσία. Τη Ρωσία που αντιστέκεται στα
παγκόσμια κατακτητικά σχέδιά τους. Τη Ρωσία που είναι το αντίπαλο
δέος. Αυτό που τους έκανε η Ρωσία στη Συρία, προσπαθούν να το ανταποδώσουν κάνοντας μπάχαλο την Ουκρανία.
Οφθαλμόν αντί οφθαλμού διδάσκει ο Μωσαϊκός νόμος, και αυτοί πιστά τέκνα του Μωϋσέως ανταποδίδουν. Επιθυμούν βλέπετε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, για να κυριαρχήσουν οι εκλεκτοί και περιούσιοι Παντοκράτορες Επικυρίαρχοι στο πλανήτη.
Σήμερα στην Ε.Ε. κουμάντο κάνει η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση των περιούσιων ψυχασθενών Κοσμοκρατόρων, μέσω των Μανδαρίνων γραφειοκρατών του Σιωνιστικού «Polit Bearaeu», των Βρυξελλών. Η λέσχη Bilterberg του Rothschild, είναι η πραγματική κυβέρνηση της Ε.Ε., και στις ΗΠΑ η τριμερής επιτροπή του Rockefellers. Όλα τα άλλα στελέχη & υπάλληλοι, σαν πιόνια, και μαριονέτες εκτελούν εντολές. Τα Κυβερνητικά εκτελεστικά στελέχη της Ε.Ε. νεοταξίτες, που φαντάζουν μεγάλοι και τρανοί, οι κ.κ. Herman Van Rompui, Josef Baroso, Soultz, Oli Ren, Merkel, κ.λ.π. είναι απλά πιόνια και μαριονέτες υπάλληλοι των Κοσμοκρατόρων.
Σήμερα η Ελλάδα του Σαμαρά, ανέλαβε τη προεδρία για 6 μήνες της Ε.Ε. και κάνει ότι διαταχθεί από τη Μέρκελ, και αυτή αποδίδει λόγο στα μεγάλα αφεντικά της παγκόσμιας δικτατορίας. Δηλαδή η Ελλάδα
έχει τη προεδρία της πιο πλούσιας ένωσης, ενώ βασανίζεται από φτώχεια, και Μνημόνια, από τα άλλα ισχυρά κράτη-μέλη της ιδίας κοινότητας-ένωσης. Ιδιότητα ασυμβίβαστη. Να χαρούμε κοινότητα!!
Η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος έγινε κατόπιν εντολών και σχεδίων των ψυχασθενών Ολιγαρχών και Μεγιστάνων αρχόντων της παγκόσμιας δικτατορίας, των οποίων τα σχέδια εξετέλεσαν οι εδώ πολιτικοί ορντινάντσες, πιόνια, και μαριονέτες, με προεξάρχοντες της πανηγύρεως τους κυρίους περιούσιους Ααρών Αβούρι, και Jeffrey.
Στοιχεία και ντοκουμέντα για τη καταστροφή της Ελλάδος, παρουσίασαν εκλεκτοί επιστήμονες προσκεκλημένοι στην εκπομπή του διακεκριμένου δημοσιογράφου κυρίου Γεωργίου Τράγκα,  στη τηλεόραση του «Ε» ώρα 23.00-02.00 της 21-12-14.
Ντοκουμέντα ικανά για την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επέμβει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στα εν λόγω πρόσωπα, οφείλεται ότι οι κύριοι αυτοί προστατεύονται από τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση, των τρελών Μεγιστάνων!!!
Το κοινό νόμισμα ευρώ, κατάστρεψε προς το παρόν δύο μέλη-κράτη της Ε.Ε. την Ελλάδα και Κύπρο. Σειρά έχουν τα άλλα φτωχά κράτη-μέλη, όπως Σλοβενία, Μάλτα, Σλοβακία, Εσθονία, Κροατία, και Λιθουανία. Οι χώρες αυτές ας πάρουν παράδειγμα την Ελλάδα & Κύπρο, ώστε εγκαίρως να αντιδράσουν, για να σωθούν από του χάρου το στόμα. Η μόνη λύση για να σωθεί η Ελλάδα από το λάκκο των λεόντων, που λέγεται Σιωνιστική Ε.Ε., είναι η άμεση επανάκτηση του εκδοτικού προνομίου του νομίσματος, διαγραφή των επονείδιστων χρεών, και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα ΧΩΡΙΣ  ΧΡΕΗ!!! Σήμερα το εκδοτικό προνόμιο του Ευρώ, όπως και του δολαρίου, το έχει ο ROTHSCHILD, με τις τράπεζές του, ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού!!! Κρίμα δεν είναι για τους Λαούς;;;
Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ε.Ε., όπου ηγεμονεύει η Ν.Τ.Π. των ψυχασθενών ηγετών, και η Σιωνιστική Γερμανία. Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο διότι οι λαοί της Ελλάδος και Ε.Ε. αγνοούνται. Αγνοούνται από τους μη εκλεγμένους, από τη μειοψηφία, τους υπαλλήλους των περιούσιων Μπαρόζο, Βαν Ρομπάϊ, Όλι Ρεν, Σούλτζ, Σαμαράδες, Βενιζέλους, Στουρνάρες, και λοιπούς Ευρωπαίους πολιτικούς-πιόνια.
Σήμερα η Ε.Ε. είναι ένωση ληστών, όπου αρπάζουν τις καταθέσεις των φτωχών πολιτών (Κύπρος), και στην Ελλάδα «κουρεύουν» ομόλογα, και αρπάζουν σπίτια, μιλάμε για κοινά αρπακτικά.
Στην Ελλάδα της Ε.Ε. υποφέρουμε από κληρονομική δημοκρατία, των Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Μπενάκηδων, Βαρβιτσιώτη, (Μπάρμπη) κ.λ.π. όλοι αυτοί γόνοι των περιούσιων.
Παλιά είχαμε τη κληρονομική Βασιλεία, τώρα στην Ε.Ε. πάσχουμε από τη κληρονομική δημοκρατία των φυλών του Νώε.!!!
Στην αρχή, σαν τους Μονέ & Σουμάν, ήμουν ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της Ε.Ε. Η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς, ήταν ο λόγος της ύπαρξης της Ε.Ε.
Δυστυχώς η προσδοκία αυτή διεψεύσθη, αφού το όνειρο για ειρήνη,
Ασφάλεια, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, και ευημερία, μετατράπηκε σε κρίση, φτώχεια, ανεργία, και εφιάλτη, για τους φτωχούς λαούς του νότου της Ε.Ε. Το βέβαιο είναι ότι η Ε.Ε. –όπως τη ξέραμε- δεν υπάρχει πια.
Η καταστροφή ήλθε διότι στις Βρυξέλες εγκαταστάθηκαν οι γόνοι
των περιούσιων, σαν διοικούσα εξουσία.
Γιατί αυτή η Ε.Ε. που στηρίξαμε τα όνειρά μας, έχει καταρρεύσει;;;
Διότι όλες οι κολώνες που στήριξαν την όλη οικοδομή έχουν καταρρεύσει!!! Η ειρήνη, η πρόνοια, η ευημερία, η ασφάλεια, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, έχουν καταρρεύσει στην Ε.Ε.
Τα υπουργεία υγείας-πρόνοιας των χωρών κρατών-μελών της Ε.Ε.
έχουν μετονομασθεί από τους πολίτες σε υπουργεία θανάτου, και οι Γερμανοί τοπάρχες συγχαίρουν τους υπουργούς των προτεκτοράτων, και αποικιών.
Η Ε.Ε. μετατράπηκε για τους Λαούς, από όνειρο σε εφιάλτη.
Αφού στην Ε.Ε. εγκαταστάθηκε η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία,
η Ε.Ε. όπως τη γνωρίσαμε, δεν έχει πια κανένα μέλλον.
Σήμερα η Τρόϊκα των Κοσμοκρατόρων, λέει σε εμάς τους Έλληνες,
Πουλήστε τα υπάρχοντά σας, για να σωθείτε.
Μας ζητούν να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι Ελληνικές αρχαιότητες.
Δεν φτάνουν όσες αρχαιότητες μας κλέψανε Άγγλοι, Γάλλοι,  Γερμανοί, Τούρκοι, & Αμερικανοί, τώρα θέλουν όσα απέμειναν να τους τα πουλήσουμε!!! Η παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων, και η κατάσχεση αυτών, έχει υπογραφεί με το  Μνημόνιο, και την Δανειακή σύμβαση.
Ήρθε η ώρα της Ελληνικής ελίτ να πληρώσει για τα ανομήματα κατά της πατρίδος. Η πολιτική ελίτ που παρέδωσε τη χώρα στους ξένους για να τη διαλύσουν ήλθε η ώρα για να υποστεί ανελέητο δικαστικό κυνήγι, παρά το νόμο «περί ευθύνης υπουργών». Η χώρα -μέριμνα των πολιτικών-, παραδόθηκε από τους Αμερικανούς, στους Γερμανούς, δηλαδή από τη Σκύλλα, στη Χάρυβδη.
Καμαρώστε πολιτικούς προδότες!!!
Η Ελλάδα κατάντησε δουλοπαροικία των Σιωνιστών Γερμανών, οι οποίοι αρνούνται να «κουρευτεί» το χρέος, για να έχουν εσαεί την Ελλάδα προτεκτοράτο τους, για να εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια.
Τα 300 τόσα δις. ευρώ δεν μας τα χαρίσανε, είμαστε χρεωμένοι, κι πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, γιαυτό δεν μπορεί να έλθει η ανάπτυξη,
παρά τη προπαγάνδα των ΣαμαροΒενιζέλων.
Οι χαζοχαρούμενοι Έλληνες, τρώνε προπαγάνδα των Σιωνιστικών ΜΜΕ.
Σήμερα στην Ελλάδα της Σιωνιστικής Ε.Ε. φόρους-τέλη- χαράτσια πληρώνουν ΜΟΝΟΝ οι φτωχοί και ασήμαντοι, ενώ η ελίτ του χρήματος διαφεύγει. Βλέπε λίστα Λαγκάρντ, και άλλα περιστατικά.
Όχι μόνο διαφεύγουν, αλλά χρηματοδοτούνται από το κράτος (κεφαλαιοποιούνται), ενώ δεν κάνουν επενδύσεις.
Με θέληση οι Έλληνες δικαστές δουλεύουν ανεξάρτητα από τους πολιτικούς, και αντιμετωπίζουν παθητική αντίσταση από τους ισχυρούς της πολιτικής, και της αριστοκρατίας, εν τούτοις κυνηγούν τη διαφθορά των λαμογιών, οι οποίοι ανεδείχθησαν σε Μεγιστάνες και Ολιγάρχες, κλέβοντας το δημόσιο χρήμα. Αυτοί είναι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και μέλη της επιχειρηματικής ελίτ.
Ο συνδυασμός της ισχυρής δημόσιας επιθυμίας του Λαού για κάθαρση, έδωσε στους εισαγγελείς, -(παρά τις δυσκολίες που φέρνει η αδύναμη κυβέρνηση)-, τη δύναμη να προχωρήσουν στο καθάρισμα των στάβλων του Αυγείου, που δημιούργησαν τα φερέφωνα και ορντινάντσες των ψυχασθενών και τρελών Κοσμοκρατόρων.
Η Δικαιοσύνη αφέθη μόνη στη προσπάθεια για κάθαρση, ενώ η κυβέρνηση κωφεύει για παροχή βοήθειας ανθρώπινου δυναμικού.
«Έστιν δίκης οφθαλμός» λέει ο Θεϊκός νόμος.
Περαίνων αναφωνώ, η  Σιωνιστική Ε.Ε. των ψυχοπαθών περιούσιων Επικυρίαρχων, δεν έσωσε την Ελλάδα, παρά ΜΟΝΟ τη βούλιαξε στα επαχθή , απεχθή, & επονείδιστα χρέη, για να την εκμεταλλευτεί.
Να την εκμεταλλευτεί για ιδιοκατοίκηση των περιούσιων δικών της λαών, λόγω ευκράτου κλίματος,  θερμών καθαρών και αμόλυντων θαλασσών, και λόγω ορυκτού πλούτου.
Τις θερμές & αμόλυντες θάλασσες προσπαθούν τώρα να τις καταστρέψουν οι ηλίθιοι της παγκόσμιας αρμοδιότητας, ποντίζοντας τα τοξικά χημικά πολεμικά απόβλητα άλλων χωρών, χωρίς να σκεφθούν τα μπάνια των Λαών της Μεσογείου, και την ενάλιο ζωή.
Βρήκαν τη κλειστή θάλασσα να ποντίσουν τα χημικά!!!
Τέτοιοι ηλίθιοι παγκόσμιοι ηγέτες κυβερνούν την ανθρωπότητα, εκτός εάν το κάνουν κατόπιν σχεδίων εξόντωσης των ζώντων οργανισμών!!! Αλήθεια, γιατί δεν ενεργοποιούνται τα παγκόσμια κινήματα Προστασίας του περιβάλλοντος;;; Έχασαν τη φωνή τους;;;
«Ο Σιωπών δοκεί συναινείν», έλεγαν οι Αρχαίοι πρόγονοι!!!

                                               ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                               Διεθνολόγος
                                               E-mail: ant.grypaios@gmail.com




  
                     

   

    


Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα στο "βούρκο" των μνημονίων όταν Ισπανία-Πορτογαλία αποτινάσουν το ζυγό




ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ...

Η Ελλάδα βουλιάζει στο βούρκο των μνημονίων όταν όλες οι υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης βγαίνουν στο ξέφωτο. Η Ιρλανδία προηγήθηκε, η Ισπανία ακολούθησε και έρχεται εντός των επομένων μηνών η σειρά της Πορτογαλίας να διώξει την τρόικα.
Αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πώς η Ελλάδα αποτέλεσε το πειραματόζωο για να διασωθεί φυσικά η Ευρωζώνη, όπως έχουν ομολογήσει Ε.Ε. και ΔΝΤ. Οι δανειστές εφάρμοσαν μία συνταγή αρχικά στη χώρα μας για να μην εξελιχθεί η γάγγραινα και εν συνεχεία τη βελτίωναν προκειμένου να σώσουν τα άλλα μέλη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωση η Eurostat το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε και έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 341,31 δις ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2013, από τα 317 δις ευρώ που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτινάχθηκε στο 171,8% από το 168,8%.
Και ενώ όπως έλεγε η κυβέρνηση έρχεται η ανάπτυξη από τις αρχές του 2014, όχι μόνο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά η τρόικα πιέζει να υπογραφεί νέο μνημόνιο για να μας χορηγηθεί νέο δάνειο. Με το αζημίωτο φυσικά και εγγυήσεις τα ασημικά της χώρας, τα οποία είναι υπερπολύτιμα.
Κυβέρνηση (αρχικά αυτή του Γ. Παπανδρέου και μετά των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου) και δανειστές έδωσαν πακτωλό χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες δήθεν γιατί ήταν ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας και έπρεπε να στηριχθεί.
Δεκάδες δισεκατομμύρια τα έκλεψαν από τις τσέπες των Ελλήνων για να τα δώσουν στους τραπεζίτες και τα συμφέροντα που εκφράζουν. Τα «κόκκινα» δάνεια των πολιτών δήθεν θα βύθιζαν την οικονομία. Τώρα αποκαλύπτεται όμως που πήγαν τα χρήματα των πολιτών από την ανακεφαλαιοποίηση. Στα σκάνδαλα της Proton, της FBB, του ΤΤ κ.α.
Ούτε ένα ευρώ δεν έπεσε στην αγορά που έχει στραγγίσει. Η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί στο κλείσιμο ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, αυξάνει την ανεργία σε δραματικά επίπεδα, αυξάνει τη φορολογία, εξαντλεί τα νοικοκυριά και τροφοδοτεί ένα φαύλο κύκλο ύφεσης.
Αυτόν τον φαύλο κύκλο ύφεσης έσπασε η Ιρλανδία και αντί η κυβέρνηση να «μοιράσει» χρήματα στις τράπεζες απαίτησε να μειωθούν τα επιτόκια στο χαμηλότερο επιτρεπτά όρια. Εκεί σκέφτηκαν του πολίτες όχι τους τραπεζίτες.
Με άλλα λόγια, οδήγησαν τις ελεγχόμενες από το κράτος τράπεζες, σε μια πορεία ελεγχόμενων κα απομειούμενων ζημιών, δίνοντας προτεραιότητα στην πραγματική οικονομία, ενισχύοντας τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, και υποστηρίζοντας τις αξίες των περιουσιών.
Προτίμησαν μέσω της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας να επιφέρουν την ανάκαμψη και των τραπεζών. Όχι το αντίθετο, όπως έγινε στην Ελλάδα. Αυτοί πέτυχαν. Βγήκαν από το μνημόνιο.
Από το μνημόνιο βγήκε και η Ισπανία. Στη Μαδρίτη είχε χορηγηθεί από την ευρωζώνη το 2012 δάνειο 100 δις ευρώ για να στηριχθούν οι τράπεζές της που βρίσκονταν σε κρίση. Τελικά δεν άντλησε παρά περίπου 41,3 δις ευρώ.
Τα χρήματα αυτά δόθηκαν με την εγγύηση του EFSF. Στην Ελλάδα ούτε αυτό δεν κατάφεραν να κάνουν και έβαλαν το Δημόσιο, του φορολογούμενους δηλαδή να πληρώσουν πολλάκις την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Το πρόγραμμα πέτυχε τον διττό στόχο του της ανάταξης και της αναμόρφωσης του ισπανικού χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωση της Κομισιόν ο Όλι Ρεν, εκφράζοντας βέβαια κάποιες επιφυλάξεις.
Τώρα ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο και η Πορτογαλία. Στις 20 Φεβρουαρίου η τρόικα θα μεταβεί στη Λισαβόνα για να ξεκινήσει την προτελευταία αξιολόγηση της χώρας για να της δώσει 2,6 δις ευρώ. Μετά από αυτή απομένει η τελευταία αξιολόγηση το Μάιο, όπου ολοκληρώνεται το σχέδιο διάσωσης συνολικού ύψους 78 δις ευρώ.
Όλα αυτά δείχνουν πώς με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων στην Ελλάδα από το 2009 και μετά η χώρα κατέστη ένα πειραματόζωο και η συνταγή που του χορηγήθηκε το σκοτώνει καθημερινά.
Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος που θέλουν να το παίξουν γιατροί δεν τόλμησαν ούτε μία φορά να κάνουν αυτό που έπρεπε για να προστατεύουν τους πολίτες της χώρας. Χτύπησαν προσοχή στην τρόικα και εκτελούν τις εντολές τους που διασφαλίσουν τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα και γκρεμίζουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε εποχή Κατοχής.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »