Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η δολοφονημένη βάρια βιομηχανία της Ελλάδας



Αποτέλεσμα εικόνας για μαλκοτσηΓια  να  θυμηθούν  η δολοφόνοι  εκείνης  της  εποχής,  όσοι  ζουν.
Και  να  μαθαίνουν  η  σημερινή  δολοφόνοι της  ανάπτυξης  της  χώρας.


Αυτό  είναι  ένα  δείγμα  από  αυτά   που  τόλμησαν   Ελληνικά   χέρια




ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ:ΤΕΧΝΙΚΑ Σ.ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ Α.Ε ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ ΕΛΛΑΣ

Το Malkotsis είναι η εμπορική φίρμα για Technica S. Malkotsis A.E. Είναι ιστορικά ο σημαντικότερος Έλληνας κατασκευαστής μηχανών, που ξεπερνά διάφορους κατασκευαστές μηχανών (συνήθως diesel και ημι-diesel) που άκμασαν στην Ελλάδα στη δεκαετία του '20 και (κυρίως) τη δεκαετία του '30, όπως dimadis-Kanakis στο Βόλο, Peteinaris στη Καλαμάτα, Siderides, ΒΙΟ, Koutroufis και πολλά άλλα στην Αθήνα



Τοποθετημένος στον Πειραιά, πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Malkotsis παρήγαγε τους διάφορους τύπους βιομηχανικών μηχανημάτων. Μετά από τον πόλεμο παρήγαγε τα βιομηχανικά μηχανήματα για διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά εστίασε σταδιακά σχεδόν εξ ολοκλήρου στις μηχανές diesel , και έγινε σύντομα η μεγαλύτερη επιχείρηση στον τομέα του. Οι μηχανές Malkotsis βρήκαν τη χρήση σε ποικίλες βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ τα πρότυπα μηχανών βαρκών έγιναν θρυλικά για την αξιοπιστία τους. Παρήχθη επίσης και μια σειρά ηλεκτρικών μηχανών. Η σειρά diesel EM της περιέλαβε στις μηχανές που σχεδιάστηκαν συγκεκριμένα για την τροφοδότηση των οχημάτων και χρησιμοποιήθηκε στα πρότυπα αγροτικών τρακτέρ Malkotsis (Malkotsis em-2 και em-4) που εισήχθησαν το 1959. Τα τρακτέρ, που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με μια βρετανική συμβουλευτική εταιρία, παρήχθησαν για μόνο μερικά έτη, λόγω έλλειψης των χρηματοδοτικών και άλλων προβλημάτων συμβάλλοντας τα μέγιστα και η πλήρη έλλειψη κρατικής υποστήριξης, όπως άλλωστε συνέβαινε και συμβαίνει σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης στην παγκόσμια αγορά Ελληνικών -- κυρίως - βαρέων τύπου προϊόντων .



Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιχείρηση αντιμετώπισε τα οικονομικά προβλήματα αργότερα - λόγω του ανταγωνισμού από τις φτηνότερες εισαγωγές - και αποκτήθηκε το 1991 από τον Drakos-Polemis A.E., μια κατασκευαστική επιχείρηση αντλιών που χρησιμοποίησε όλη την υποδομή Malkotsis για λόγους παραγωγής της.
Διαβάστε περισσότερα » »