Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τίτλοι τέλους για την Πετζετάκις- Σε πλειστηριασμό η περιουσία

Σε πλειστηριασμό τίθεται η κινητή και ακίνητη περιουσία της βιομηχανίας πλαστικών σωλήνων Πετζετάκις Βορείου
Ελλάδος, που έχει κηρυχθεί σε πτώχευση και αποτελούσε θυγατρική της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών, άλλοτε κραταιάς εταιρείας Πετζετάκις.

Ο πλειστηριασμός, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου 2013 στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει τα οικόπεδα, τα κτίρια και τον παραγωγικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό που διαθέτει η επιχείρηση στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη.

Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε σε 9,24 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 5,5 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην ακίνητη περιουσία και τα υπόλοιπα 3,74 εκατ. ευρώ στην κινητή περιουσία της εταιρείας.

ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός 8,2 ρίχτερ στη Ρωσία

Σεισμός σε θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας. Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι
Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  στη Θάλασσα Οκχοτσκ ανοικτά της Καμτσάτκα.
Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε βάθος 620 χλμ. στην Οχοτσκική Θάλασσα, 390 χλμ. δυτικά της πλησιέστερης πόλης, του Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Sky News η Ρωσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ αναφέρει πως έγινε αισθητός  στην Ιαπωνία αλλά και στη Μόσχα.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:47 (τοπική ώρα, 08:47 ώρα Ελλάδας) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, την κύρια πόλη της χερσονήσου της Καμτσάτκα στην οποία υπάρχει βάση πυρηνικών υποβρυχίων, και στη νήσο Σαχαλίνη, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη στη Ρωσία εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Οι περιφερειακές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι στη Σαχαλίνη και τις Κουρίλες νήσους, συμβουλεύοντας τους κατοίκους επικίνδυνων περιοχών να καταφύγουν σε υψώματα, αλλά ήραν την προειδοποίηση μερικά λεπτά αργότερα.
"Κουνήθηκε σχεδόν όλη η ήπειρος", δήλωσε ο Ανατόλι Τσιγκάνκοφ, υπεύθυνος της διεύθυνσης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης των ρωσικών μετεωρολογικών υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι τη Ρουμανία.
Με Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δυτική Μακεδονία: Βραβεύτηκαν οι καινοτόμες επιχειρήσεις

Τους τρεις νικητές του Βραβείου Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων EmPower, βράβευσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες. Το 1ο Βραβείο απέσπασε ο Αριστείδης Αφεντουλίδης για την εφαρμογή ηλιοθερμίας με μεγάλο βαθμό απόδοσης, το 2ο βραβείο ο Ευστράτιος Παραστατίδης Α.Ε.Ε. για το υβριδικό σύστημα θέρμανσης με συνδυασμό γεωθερμίας και ηλιοθερμίας και το 3ο βραβείο η επιχείρηση Κικής Ενεργειακά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε. για μία ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης – ψύξης με χρήση ηλιοθερμίας. Το βραβείο για τον πρώτο νικητή ήταν 3.000 ευρώ για τον δεύτερο 2.000 ευρώ και για τον τρίτο 1.000 ευρώ. Ο νικητής θα κληθεί με την τεχνολογική πρόταση που παρουσίασε να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία στις αρχές του επόμενου μήνα. Οι προτάσεις των τριών επιχειρήσεων θα συμπεριληφθούν στο φυλλάδιο για το Βραβείο του Empower του οποίου θα υπάρξει διανομή στις 4 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Ο κ. Δακής κατά την διάρκεια της απονομής των βραβείων τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που στοχεύουν στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Ο Δήμος Εορδαίας και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. με μεγάλη χαρά και τιμή φιλοξενούν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας την έκθεση κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πτολεμαΐδας.  Η Διευθύντρια κ. Δ. Καραγιαννάκου ανέφερε: «Στα πλαίσια του φετινού Προγράμματος Περιβαλλοντικής προέκυψε μια ιδέα που υλοποιήθηκε από δύο εκπαιδευτικούς μαζί με συγκεκριμένους μαθητές, και αφορά την κατασκευή μουσικών οργάνων που χρησιμοποιήθηκαν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (και όχι μόνο στη χώρα μας) με ανακυκλώσιμα υλικά.»
Οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι  του προγράμματος κ. Μ Ρουμελιώτη και Β. Λαζαρίδου δήλωσαν: «Κατασκευάστηκαν 25 όργανα από το αρχαίο σείστρο μέχρι το θιβετιανό τυμπανάκι χεριού, με υλικά ανακυκλώσιμα και άχρηστα θέλοντας να δείξουμε στα παιδιά ότι, ειδικά σε καιρούς κρίσης μπορούμε, αν θέλουμε, άχρηστα υλικά με λίγη φαντασία και διάθεση να μετατρέπονται σε μουσικά όργανα και να μπορούμε ή να τα χρησιμοποιούμε σε ένα θεατρικό παιχνίδι ή σε μια δραματοποίηση αφήγησης ή σε συνοδεία παιδικών χορωδιών ή να τα κατασκευάζουμε διασκεδάζοντας και να διακοσμούμε το δωμάτιό μας ,αναπτύσσοντας οικολογική συνείδηση».
Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Θ. Κρυσταλλίδου ανέφερε: « είναι μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε στη Βιβλιοθήκη μας, το ζήλο και την αγάπη των εκπαιδευτικών και των μαθητών από το Ειδικό Εργαστήρι. Δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους δημότες της Εορδαίας, να δουν από κοντά την σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πτολεμαΐδας.  Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στην διευθύντρια, αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και την έμπνευση τους.»
Πρώτοι επισκέπτες της έκθεσης ήταν οι μαθητές από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Η έκθεση πραγματοποιείται  στο  χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας   από τις 21 Μαΐου 2013 μέχρι 15 Ιουνίου 2013.  
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρεμιέρα με προβλήματα για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Με πολλά προβλήματα και ελλείψεις αρχίζει σήμερα Παρασκευή η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων θα δοκιμάσει τις αντοχές του TAXISNET
Αντιμέτωποι με προβλήματα, ελλείψεις και δυσχέρειες θα βρεθούν 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι με την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων του φόρου εισοδήματος.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ενημέρωσε, σύμφωνα με Τα Νέα, τη Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών ότι ολοκλήρωσε την εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής του Ε1 και πως είναι έτοιμη να βγει στον "αέρα".
Σε κάθε περίπτωση, η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων από όλους τους φορολογουμένους αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές του TAXISNET αλλά και τα νεύρα των ίδιων των υπόχρεων.
Οι τελευταίοι ήδη έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με προβλήματα, καθώς συνταξιούχοι, φορολογούμενοι με εισοδήματα χαμηλότερα των 5.000 ευρώ και νέοι ηλικίας 18 ετών σχηματίζουν ουρές στις εφορίες είτε για να λάβουν κλειδάριθμους για το TAXIS είτε και να αποκτήσουν ΑΦΜ.
Προβλήματα έχουν ανακύψει και με πολλά δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν ταυτόχρονα με τη δήλωση, ενώ κάποιοι ασφαλιστικοί οργανισμοί και υπηρεσίες του Δημοσίου δηλώνουν πως αναμένουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εκδώσουν και να ταχυδρομήσουν τις βεβαιώσεις μισθοδοσίας και συντάξεων.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις εφοριακών, λογιστών και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή των δηλώσεων θα ολοκληρωθεί το αργότερο στα τέλη Αυγούστου.
Αυτό διότι εκτιμάται ότι οι περισσότερες δηλώσεις θα συσσωρευθούν στο τέλος της προθεσμίας (30 Ιουνίου) κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε παράταση των προθεσμιών λόγω αντοχών του συστήματος στην υποδοχή των δηλώσεων.
Βεβαιώσεις αποδοχών
Σύγχυση επικρατεί μεταξύ των συνταξιούχων και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα αναφορικά με τον τρόπο που θα λάβουν τις βεβαιώσεις αποδοχών τους, τις οποίες θα συμπεριλάβουν στη φορολογική τους δήλωση.
Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ θα πρέπει να αναζητήσουν τα εκκαθαριστικά των αποδοχών τους στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ μπορούν ήδη να εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών τους από την ιστοσελίδα του Ταμείου (www.ika.gr) με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ τους, ενώ και οι αγρότες μπορούν να αναζητήσουν τις βεβαιώσεις τους στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν με αποτέλεσμα να απευθύνονται στα δύο Ταμεία για να ενημερωθούν.
Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους συνταξιούχους του ΟΑΕ, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν να λάβουν τις βεβαιώσεις τους ταχυδρομικά, ενώ το ΝΑΤ θα αποφασίσει σήμερα για το εάν θα ταχυδρομήσει τις βεβαιώσεις ή θα ενεργοποιήσει ηλεκτρονική υποδομή.
Η συμπλήρωση του εντύπου
Ο οδηγός συμπλήρωσης του νέου εντύπου Ε1 θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων από την προσεχή Δευτέρα, καθώς βρίσκεται ακόμα υπό κατάρτιση.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει διευκρινίσει το τι θα γίνει με το νέο έντυπο Ε21 το οποίο θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι με προστατευόμενα τέκνα προκειμένου να αναγνωριστούν ως δικαιούχοι είσπραξης των νέων οικογενειακών επιδομάτων.
Το έντυπο Ε21 που θα ενέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα υποβληθεί μαζί με το Ε1 ή ξεχωριστά.
Σημαντικές καθυστερήσεις στην υποβολή του Ε1 αλλά και ταλαιπωρία για τους φορολογουμένους θα προκύψει από την υποχρέωση δήλωσης στους κωδικούς 659-660 του πίνακα 6 του Ε1 όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων που φορολογήθηκαν αυτοτελώς με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης (τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, repos, μερίσματα εταιρειών κ.λπ.) ή απαλλάσσονται από τη φορολογία εισοδήματος.
Και αυτό γιατί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μεταβούν σε τράπεζες και χρηματοοικονομικά ιδρύματα για να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις.
Φόρος εισοδήματος
Στην κλίμακα για τον υπολογισμό του φόρου στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012 δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Αυτή περιλαμβάνει για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ, ενώ για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ ισχύει αφορολόγητο 9.000 ευρώ.
Το αφορολόγητο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 3.000 ευρώ για το τρίτο και κάθε επόμενο.
Οι φορολογούμενοι καλούνται να δηλώσουν στην Εφορία αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και μέγιστο όριο τα 15.000 ευρώ, αλλά και να συλλέξουν για του χρόνου αποδείξεις αξίας ίσης με το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους (με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ).
Αν δεν συγκεντρώσουν τις αποδείξεις που απαιτείται, οι φορολογούμενοι απειλούνται με ποινή φόρου 10% επί της διαφοράς.
Στα δικαιολογητικά που πρέπει να συνυποβληθούν φέτος με τη δήλωση για να αναγνωριστούν οι φοροαπαλλαγές και να υπάρξει έκπτωση 10% από τον φόρο περιλαμβάνονται η δαπάνη ενοικίου, οι δαπάνες για τόκους, οι δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής, οι δαπάνες για δωρεές, οι δαπάνες για διατροφή από τον έναν σύζυγο στον άλλο, οι δαπάνες για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου.
Κλιμάκιο εισοδήματος Φορολογικός συντελεστής Φόρος κλιμακίου Σύνολο εισοδήματος Σύνολο φόρου
5.000 0% 0 5.000 0
7.000 10% 700 12.000 700
4.000 18% 720 16.000 1.420
10.000 25% 2.500 26.000 3.920
14.000 35% 4.900 40.000 8.820
20.000 38% 7.600 60.000 16.420
40.000 40% 16.000 100.000 32.420
Υπερβάλλον 45%      
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγγραφο – φωτιά για απολύσεις στους δήμους – Απογραφή “εξπρές” μέχρι τέλη Μαΐου


Εγγραφο - φωτιά για απολύσεις στους δήμουςΑρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους να αποστείλουν επειγόντως αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν. Θα είναι η δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες και οι απομακρύνσεις.
Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο-φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», το οποίο ζητά από τους δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ α’ βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.
Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νέα απογραφή-εξπρές των νομικών προσώπων των δήμων μέχρι τις 31 Μαΐου που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των στοιχείων.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »