Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΣΥ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ: ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
Η χειρότερη μορφή πολιτικού θράσους. Σε επίπεδα που ξεπερνούν τις ανθρώπινες αντοχές. Ο πολιτικός που διέλυσε το ΕΣΥ σε λιγότερο από 2 χρόνια τώρα κατηγορεί τους γιατρούς του ΕΣΥ που δουλεύουν μέρα νύχτα με 1300 ευρώ και οι νοσηλευτές για 500 και 600 ευρώ. Με απλήρωτες εφημερίες, Σαββατοκύριακα, νυχτερινά, επιδόματα. Τα έβαλε με τους γιατρούς και θα τον θάψουν. Αυτό είναι το πολιτικό του τέλος.
Πέραν αυτών όμως αυτό το πράσινο θρασύ κομματικό τυπάκι, προφανώς έχει ξεχάσει τα δικά του ατοπήματα. Να του θυμήσουμε ένα από αυτα. Τον καιρό που εξύβριζε χυδαία τους δημοσίους υπάλληλους συλλήβδην ως τεμπέληδες, διόριζε τη γυναικούλα του στο δημόσιο! Ναι, στο δημόσιο.
Η κυρία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ιδού και το ΦΕΚ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Η κυρία Παπαιωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή συνταξη για τα γηρατειά. Είναι η γνωστή συνταγή Καρχιμάκη περί “μεταφοράς” των απολυμένων της Ο.Α στο δημόσιο. Νόμιμο, θα πείτε. Ηθικόν; Αλλά τι λέμε τώρα.
Το θέμα θάφτηκε από όλα τα ΜΜΕ.
Και να φανταστούμε ότι ο μέγας πολιτικός υποκριτής Λοβέρδος,  έβριζε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως τεμπέληδες. “1 εκ δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 9 εκ έλληνες”. Ειναι και η γυναικούλα σας μέσα κύριε Αντρέα;” Ντροπή σας και ντροπή μας που σας ανεχόμαστε ακόμα…

alexiptoto
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι είναι η λευχαιμία; Ποιοι κινδυνεύουν; Υπάρχει θεραπεία και πώς είναι η ζωή του αρρώστου μετά την ίαση;

Επιμέλεια Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr
Οι λευχαιμίες είναι νεοπλασματικές διαταραχές του αιμοποιητικού ιστού.
Χαρακτηρίζονται από υπερβολική ανάπτυξη του λευκοκυτταρικού ιστού, ο οποίος κατά κανόνα εκτός του μυελού διηθεί διάφορα όργανα όπως το ήπαρ, το σπλήνα,τους λεμφαδένες και άλλα. Συνυπάρχουν συνήθως στο περιφερικό αίμα ποιοτικές και ποσοτικές μεταβολές των λευκοκυττάρων.
Όπως δηλώνει και η ίδια η λέξη μπορούμε να πούμε πως αποτελεί την αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων πάνω από κάποιο όριο, με την προϋπόθεση ότι η αύξηση αυτή του αριθμού οφείλεται σε κλωνική αύξηση ενός είδους κυττάρου.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τη λευχαιμία ως καρκίνο του αίματος. Είναι, στην πραγματικότητα, καρκίνος του μυελού των οστών - του "εργοστασίου" στα κόκκαλα όπου παράγονται τα αιμοσφαίρια.
Είναι νοσήματα του αίματος, άγνωστης αιτιολογίας, που χαρακτηρίζονται από νεοπλασματική εξαλλαγή, υπερπλασία των κυττάρων της λευκής σειράς του αίματος και από ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των λευκοποιητικών ιστών δηλαδή αυτών που παράγουν τα λευκά αιμοσφαίρια ή λευκοκύτταρα και από την είσοδο των κυττάρων αυτών στην κυκλοφορία του αίματος πριν από την ωρίμανσή τους.
Είναι η συχνότερη κακοήθης νεοπλασματική νόσος της παιδικής ηλικίας και χαρακτηρίζεται από τη συνεχή άθροιση νεοπλασματικών αιμοποιητικών κυττάρων στο μυελό των οστών. Είναι νόσημα με ευρύ και ετερογενές φάσμα τόσο ως προς τον αιματολογικό και κλινικό φαινότυπο, όσο και ως προς τους υποκείμενους βιολογικούς μηχανισμούς της παθογένειας της. Ο ακριβής παθογενετικός μηχανισμός της δεν έχει πλήρως διευκρινισθεί, αλλά είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε γενετική βλάβη του πολυδύναμου αιμοποιητικού προγονικού κυττάρου, που οδηγεί σε κλωνική εξάπλωση και αναστολή της διαφοροποίησής του σε κάποιο στάδιο της ωρίμανσής του.

Η λευχαιμία εμφανίζεται όταν αρχίζει το σώμα να συσσωρεύει εμφανώς μη φυσιολογικά λευκά αιμοσφαίρια. Στη διαδικασία αυτή, τα ώριμα αιμοσφαίρια μειώνονται σε αριθμό και ικανότητα.
Κατά τη λευχαιμία, η κανονική αναλογία των λευκών προς τα ερυθρά (1:500) αλλάζει, έτσι ώστε να κατεβαίνει μέχρι 1:20 ή και λιγότερο ακόμη. Η λευχαιμία προσβάλλει το αιμοποιητικό σύστημα που αποτελείται από διάφορα κύτταρα με διαφορετική μορφή και λειτουργία. Παράγονται στο μυελό των οστών, ο οποίος βρίσκεται σε όλα τα οστά ιδιαίτερα όμως στα μεγάλα (μηριαίο, κνήμη, λεκάνη, στέρνο κλπ).Αυτά τα διαφορετικά κύτταρα στις διάφορες μορφές εξέλιξης τους ομαδοποιούνται σε 3 κυρίως κατηγορίες (σειρές):
α. ερυθρά σειρά που περιλαμβάνει κύτταρα που εξελίσσονται στα ώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι απαραίτητα για τη μεταφορά το οξυγόνο και θρεπτικών ουσιών σε όλους τους ιστούς του σώματος και την αποβολή αχρήστων προϊόντων, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, δια μέσου των πνευμόνων.
β. κοκκιώδης σειρά που περιλαμβάνει τα λευκά αιμοσφαίρια που είναι απαραίτητα για την άμυνα του οργανισμού και την αποτελεσματική καταπολέμηση των λοιμώξεων
γ. μεγακαρυοκυτταρική σειρά που περιλαμβάνει κύτταρα που εξελίσσονται στα αιμοπετάλια που είναι κύτταρα που συμβάλλουν στην αποφυγή αιμορραγιών.

Όταν το άτομο νοσήσει από λευχαιμία, στο μυελό των οστών παρατηρείται μία υπερπαραγωγή παθολογικών (στη μορφή και στη λειτουργία) λευκών αιμοσφαιρίων που δεν επιτελούν την φυσιολογική τους λειτουργία που είναι η αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Για αυτό και η λευχαιμία ονομάζεται και καρκίνος του αίματος

Όταν τα λευχαιμικά αυτά κύτταρα «γεμίσουν» τον μυελό των οστών μειώνεται σημαντικά η παραγωγή των φυσιολογικών του κυττάρων δηλαδή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων. Όσο ο αριθμός των φυσιολογικών κυττάρων μειώνεται αρχίζουν τα συμπτώματα που είναι μεταξύ των άλλων εύκολη κόπωση και ωχρότητα (ελάττωση ερυθρών αιμοσφαιρίων δηλαδή αναιμία), πυρετός και λοιμώξεις (ελάττωση των λευκών αιμοσφαιρίων) και αιμορραγικές εκδηλώσεις στο δέρμα ή στους βλεννογόνους (ελάττωση αιμοπεταλίων).

Μορφές λευχαιμίας
Η λευχαιμία χωρίζεται σε 2 κατηγορίες: στις οξείες και στις χρόνιες λευχαμίες. Οι οξείες λευχαιμίες παρουσιάζονται κυρίως στα παιδιά, που συνήθως ξεκινούν από τη βρεφική ηλικία μέχρι τα 20 τους χρόνια, οι χρόνιες συνήθως προσβάλουν άτομα από τα 50 τους χρόνια και πάνω. Τα πιο συνηθισμένα είδη λευχαιμίας είναι η Μυελογενής και η Λεμφοβλαστική που μπορούν να είναι οξείες ή χρόνιες λευχαμίες. Ο όρος μυελογενής ή λεμφοβλαστική καθορίζει τον τύπο των κυττάρων που περιπλέκονται στην κάθε περίπτωση.
Έτσι έχουμε τα 4 κύρια είδη λευχαιμίας:
* Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία-Acute Lyphoblastic Leukemia (ALL)
* Χρόνια Λεμφοβλαστική Λευχαιμία- Chronic Lymphocytic Leukemia (CLL)
* Οξεία Μυελογενής Λευχαιμία- Acute Myelogenous Leukemia (AML)
* Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία- Chronic Myelogenous Leukemia (CML)

Στη περίπτωση της οξείας μορφής λευχαιμίας τα λευχαιμικά κύτταρα, που είναι ανώριμα και μη λειτουργήσιμα, αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Ό μυελός συχνά δεν μπορεί να παράγει αρκετά φυσιολογικά ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

Στη χρόνια μορφή λευχαιμίας, στα πρώτα στάδια, ο μυελός λειτουργεί κανονικά, τα λευχαιμικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο αργά, επιτρέποντας έτσι και τη δημιουργία περισσότερων φυσιολογικών κυττάρων. Αυτός είναι και ο λόγος που τα συμπτώματα αργούν να εμφανιστούν, έτσι μπορεί να περάσουν μήνες ή ακόμα και χρόνια μέχρι να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Άλλες μορφές λευχαιμίας και αιματολογικές ασθένειες
* Οξεία Προμυελοκυτταρική Λευχαιμία- Acute Promyelocytic Leukemia
* Τριχωτή Κυτταρική Λευχαιμία-Hairy cell leukemia (HCL)
* Ataxia Telangiectasia (AT)
* Ασθένεια Χότσκιν-Hodgkin Disease(HD)
* Ασθένεια Non-Hodgkin Λέμφωμα-Non-Hodgkin Lymphoma (NHL)
* Μυέλωμα-Myeloma (MS)
* Μυελοδυσπλασία-Myelodysplasia(MDS)

Τι προκαλεί αυτές τις ασθένειες;

Οι αιτίες της λευχαιμίας, λεμφώματος, μυελώματος και των σχετικών αιματολογικών διαταραχών δεν είναι ακριβώς γνωστές.
Τα μόνα αίτια που είναι απeδειγμένα ότι προκαλούν λευχαιμία είναι η ιονίζουσα ακτινοβολία. Όπως το ατύχημα στο Τσέρνοπηλ, όπου είχε καταστραφεί ο Πυρηνικός σταθμός και πολλά παιδιά που είχαν εκτεθεί στη ακτινοβολία είχαν αρρωστήσει με λευχαιμία.
Άλλη αιτία που προκαλεί λευχαιμία είναι χημικές ουσίες όπως το βενζένιο, μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται σαν διαλύτης για μπογιές.
Ωστόσο, λίγοι παράγοντες όπως φαίνεται επηρεάζουν την ανάπτυξή τους.
Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου αποτελούν μέρος μόνο της αιτίας σε ένα συγκεκριμένο ασθενή και εξηγούν έναν πολύ μικρό αριθμό του συνόλου των κρουσμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία παραμένει άγνωστη. Αν έχετε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου δεν σημαίνει ότι θα αναπτύξετε σίγουρα μια απ' αυτές τις ασθένειες.
• Γενετικοί παράγοντες
• Ακτινοβολία

• Χημικές ουσίες

• Ιός
Ποια είναι τα συμπτώματα της λευχαιμίας;
Τα συμπτώματα της λευχαιμίας σχετίζονται με την ελάττωση των φυσιολογικών αιμοποιητικών κυττάρων στο μυελό των οστών που αυτό έχει σαν συνέπεια την αδυναμία του οργανισμού, αιμοραγίες από τη μύτη, τα ούλα και πυρετός με ή χωρίς διαπιστωμένη λοίμωξη.
Άλλα συμπτώματα είναι πόνος στα οστά και η παρουσία λεμφαδένων κυρίως στον τράχηλο, διόγκωση ήπατος και σπλήνας.

Τα κύρια συμπτώματα είναι:
  • Αδυναμία και κόπωση.
  • Συχνές λοιμώξεις.
  • Πυρετοί πολλές φορές χωρίς λόγο.
  • Μώλωπες που εμφανίζονται με απλά κτυπήματα ή ακόμα και με μικρή πίεση του δέρματος. Οι μώλωπες αυτοί μεγαλώνουν και αργούν να υποχωρήσουν.
  • Αιμορραγίες από τους βλεννογόνους αδένες, από τα έντερα ή και από το δέρμα.
  • Πόνος στα οστά.
  • Παρουσία και πρήξιμο λεμφαδένων κυρίως στις μασχάλες, στο τράχηλο και στο λαιμό.
  • Επίσης πρήξιμο παρουσιάζεται και στους όρχεις.


Πώς γίνεται η διάγνωση της λευχαιμίας;
Τα συμπτώματα της λευχαιμίας και των σχετικών διαταραχών του μυελού των οστών είναι χαρακτηριστικά πολλών άλλων ασθενειών. Ορισμένοι τύποι λευχαιμίας δεν προκαλούν καθόλου συμπτώματα μέχρι να φτάσει η ασθένεια σε προχωρημένο στάδιο και μερικές φορές ούτε και τότε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμη και η πολύ έγκαιρη διάγνωση θα απέτρεπε την επέκταση της ασθένειας, επειδή η λευχαιμία επεκτείνεται στο μυελό των οστών από τότε που αρχίζει.
Η λευχαιμία εντοπίζεται με δύο εξετάσεις - εξέταση αίματος και βιοψία μυελού των οστών.
Όταν λαμβάνεται δείγμα αίματος και αναλύεται με το μικροσκόπιο, μετριούνται οι αριθμοί λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων στο δείγμα.
Αν ο αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων είναι μη φυσιολογικός μπορεί να υπάρχει: χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων· χαμηλοί αριθμοί ερυθρών αιμοσφαιρίων· χαμηλός αριθμός ώριμων λευκών αιμοσφαιρίων· ή υψηλοί αριθμοί ανώριμων ή πρόωρα αποδεσμευμένων λευκών αιμοσφαιρίων (που αποκαλούνται βλαστικά [blasts]).
Θα εκτελείται τότε βιοψία μυελού των οστών. Σ' αυτή την εξέταση, ο γιατρός χρησιμοποιεί βελόνα και σύριγγα για να αφαιρέσει ένα τμήμα μυελού των οστών. Χρησιμοποιούνται παυσίπονα, τοπικά ή με ένεση, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Αυτά τα νέα φάρμακα μειώνουν τον πόνο της διαδικασίας.
Το δείγμα μυελού των οστών αναλύεται χρησιμοποιώντας μια ευρεία ποικιλία εξετάσεων, από μικροσκοπική ανάλυση μέχρι ειδικές μελέτες καλλιέργειας μυελού των οστών. Γίνεται έπειτα η διάγνωση.
Αντίθετα από την κοινή αντίληψη, τα λευχαιμικά κύτταρα δεν αναπτύσσονται πάντα γρηγορότερα από τα φυσιολογικά κύτταρα. Πράγματι, πειράματα σε ερευνητικά εργαστήρια υποδεικνύουν ότι μερικά λευχαιμικά κύτταρα μπορεί μάλιστα να αναπτύσσονται πιο αργά από τα φυσιολογικά κύτταρα.
Οι υψηλοί αριθμοί στο αίμα προκαλούνται από τη συσσώρευση λευχαιμικών κυττάρων σε αιμοφόρα αγγεία. Τα ανώριμα λευχαιμικά κύτταρα συσσωρεύονται στα αιμοφόρα αγγεία επειδή δεν χρησιμοποιούνται από το σώμα.
Επομένως, οι αριθμοί τους όλο και αυξάνονται. Πολύ υψηλοί αριθμοί κυττάρων στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν στην απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων και σε φθορά των ιστών του σώματος. Το αίμα γίνεται πολύ πυκνό και κολλώδες, καθιστώντας δύσκολη τη φυσιολογική κυκλοφορία. Αυτό το πρόβλημα είναι ένα από τα αποτελέσματα της λευχαιμίας που επιδιώκει να υπερνικήσει η θεραπεία.
Υπάρχει θεραπεία για τη λευχαιμία;
Ναι υπάρχει θεραπεία για τη λευχαιμία με ποσοστά επιτυχίας 80-90%.Η Θεραπεία γίνεται σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα ή σε εξειδικευμένες ιατρικές μονάδες του νοσοκομείου, με εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσοκόμες, με έμπειρο ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό. Η θεραπεία εξαρτάται από το είδος και με το πόσο προχωρημένη είναι η ασθένεια, για αυτό υπάρχουν διάφορά είδη θεραπείας όπως:

1. Χημειοθεραπείες, που είναι συνδυασμός φαρμάκων. Ο συνδυασμός των φαρμάκων, οι δόσεις, ο τρόπος χορήγησης και ο χρόνος χορήγησης, αναφέρονται ως πρωτόκολλα θεραπείας. Τα φάρμακα αυτά χορηγούνται κυρίως ενδοφλέβια δια μέσου ειδικών κεντρικών φλεβικών καθετήρων (καθετήρες Hickman), ή σπανιότερα από το στόμα. Η χημειοθεραπεία καταστρέφει τα αιμοποιητικά κύτταρα, υγιή και καρκινικά. Σημαντικό μέρος της θεραπείας της λευχαιμίας αποτελεί η προφύλαξη του Κεντρικού Νευρικού συστήματος η οποία περιλαμβάνει την χορήγηση ειδικών φαρμάκων (ενδοραχιαία έγχυση) . Οι χημειοθεραπείες γίνονται εντός νοσοκομείου ή στο σπίτι ανάλογα με τη χημειοθεραπεία.

2. Ραδιοθεραπεία, που συνήθως είναι ολική, αλλά όχι πάντα, γίνεται πριν τη μεταμόσχευση με σκοπό να καταστρέψει όλα τα κύτταρα, φυσιολογικά και καρκινικά για να προετοιμάσει τον οργανισμό να δεχθεί το μυελό.

3. Μεταμόσχευση μυελού των οστών. Υπάρχουν 2 είδη μεταμόσχευσης, η αλλογενής και η αυτόλογη. Η αλλογενής μεταμόσχευσή γίνεται με το μυελό κάποιου συμβατού δότη, που συνήθως είναι από τα μέλη της οικογένειας (αδέλφια), εφόσον υπάρχει συμβατότητα. Σε περιπτώσεις που πρέπει να γίνει αλλογενής μεταμόσχευση και δεν υπάρχει συμβατότητα με τα μέλη της οικογένειας, τότε αναζητείται συμβατός δότης μέσω διεθνούς τράπεζας δοτών μυελού. Το άλλο είδος μεταμόσχευσης είναι η αυτόλογη μεταμόσχευση, η οποία γίνεται με τον μυελό του ίδιου του ασθενή αφού πρώτα καθαρίσει από τους βλάστες μετά από δυνατές χημειοθεραπείες .Και στις δύο περιπτώσεις η μεταμόσχευση γίνεται ενδοφλέβιος, όπως γίνεται και η μετάγγιση αίματος. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών γίνεται σε περιπτώσεις όπου η ασθένεια δείχνει ότι θα ξαναεμφανιστεί και γίνονται σε ιατρικά κέντρα ή νοσοκομεία.

4. Μεταμόσχευση περιφερικών αρχέγονων κυττάρων, μία μέθοδος, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Τα αρχέγονα κύτταρα που βρίσκονται στο μυελό, με τη χορήγηση ενός φαρμάκου βγαίνουν από το μυελό και πηγαίνουν στο περιφερικό αίμα, μέσα στο κυκλοφοριακό σύστημα. Μαζεύονται με ειδικό μηχάνημα και μεταμοσχεύονται στον ασθενή, μετά από ειδική θεραπεία. Το πλεονέκτημα που έχει η μεταμόσχευση των περιφερικών αρχέγονων κυττάρων σε σύγκριση με τη μεταμόσχευση του μυελού των οστών είναι ότι στη πρώτη ο νέος μυελός, λειτουργεί πιο γρήγορα έτσι ο ασθενής αναρρώνει πιο γρήγορα.

Η θεραπεία διαρκεί από 1-3 χρόνια. Σε αρκετές περιπτώσεις ο ασθενής ξεκινά τη θεραπεία στο νοσοκομείο και τη τελειώνει στο σπίτι ή σε εξωτερικό ιατρείο. Όταν περάσουν 5 χρόνια μετά το τέλος της τελευταίας θεραπείας και δεν εμφανιστεί ξανά η ασθένεια, τότε θεωρείται ότι ο ασθενής έχει θεραπευτεί τελείως και έχει τις ίδιες πιθανότητες να ασθενήσει ξανά, όπως ένας υγιής άνθρωπος που δεν είχε ασθενήσει ποτέ του με λευχαιμία.

Πηγές αρχέγονων κυττάρων
Μυελός των οστών: αρχέγονα κύτταρα μπορούν να συλλέγονται από το μυελό των οστών ενός δότη. Αυτό απαιτεί τη χορήγηση στο δότη γενικού αναισθητικού έτσι ώστε να μπορούν τα κύτταρα να συλλέγονται με πολλαπλές παρακεντήσεις βελόνας από τον πυελικό μυελό των οστών.
Περιφερικό αίμα: αρχέγονα κύτταρα μπορούν να εντοπιστούν σε φυσιολογικό αίμα σε πολύ μικρούς αριθμούς. Μετά τη χημειοθεραπεία ή θεραπευτική αγωγή με διεγερτικό μυελού των οστών, που συχνά αποκαλείται G-CSF, τα αρχέγονα κύτταρα αποχωρούν από το μυελό των οστών σε αυξανόμενους αριθμούς και εισέρχονται στο περιφερικό αίμα. Μπορούν τότε να συλλέγονται με ειδική τεχνική αποκομιδής χρησιμοποιώντας μηχανή διαχωρισμού κυττάρων.
Αίμα ομφάλιου λώρου: το αίμα του ομφάλιου λώρου απορρίπτεται συνήθως όταν γεννιέται ένα βρέφος. Αποτελεί μια πλούσια πηγή αρχέγονων κυττάρων. Αυτά τα κύτταρα μπορούν να εξάγονται από το λώρο που απορρίπτεται μετά τη γέννηση βρέφους, να αποθηκεύονται μόνιμα και μπορούν να αποτελούν μια πηγή μυελού των οστών. Αυτή η διαδικασία δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό ή τη μητέρα.

Άλλες θεραπείες είναι η μεταμόσχευση κυττάρων του ομφάλιου λώρου από νεογνά και με διάφορα φάρμακα για ορισμένα είδη λευχαιμίας.

Τι σημαίνει υποτροπή λευχαιμίας;
Υποτροπή λευχαιμίας είναι η επανεμφάνιση της λευχαιμίας μετά τη θεραπεία. Η νόσος μπορεί να επανεμφανιστεί στο μυελό των οστών, στο κεντρικό νευρικό σύστημα ή στους όρχεις αν πρόκειται για αγόρι ή και συνδυασμό των πιο πάνω.
Η υποτροπή μπορεί να εμφανιστεί μετά τη θεραπεία μέσα σε διάστημα 5 χρόνων. Συνήθως όμως αν εμφανιστεί, εμφανίζεται τα 2 πρώτα χρόνια.
Η αντιμετώπιση της απαιτεί ισχυρότερη θεραπεία ή ακόμα και αλλογενή μεταμόσχευση.
Η υποτροπή συμβαίνει μόνο σε μερικές περιπτώσεις.

Πως είναι η ζωή του ασθενή μετά την ίαση;
Μετά την ίαση ο ασθενής θα πρέπει να προσέχει για μια περίοδο 1-2 χρόνια, από ιώσεις, μολύνσεις και κρυολογήματα. Επειδή οι θεραπείες είναι αρκετά δυνατές, ο οργανισμός εξασθενεί και χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας του και να μπορέσει να προστατεύει τον οργανισμό, όπως οι υγιείς άνθρωποι. Να αποφεύγονται οι κλειστοί χώροι με πολύ κόσμο, γιατί είναι πιο εύκολο να μεταφερθούν τα μικρόβια. Όταν ο ασθενής ασθενήσει θέλει πιο πολύ χρόνο να θεραπευτεί από ένα υγιή άνθρωπο, γιατί ο οργανισμός του ακόμα είναι εξασθενημένος, ακόμα και για ένα απλό κρυολόγημα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άλλες επιπλοκές στον οργανισμό, όπως πνευμονία. Για αυτό το λόγο ο ασθενής είναι σημαντικό να σκέφτεται πρώτα τη δική του υγεία και μετά όλα τα άλλα. Πρέπει να  έχει ένα πλούσιο διαιτολόγιο με βιταμίνες και πρωτεΐνες. Να ξεκουράζεται και να μην ταλαιπωρείται. Να ασχολείται με δραστηριότητες που τον ευχαριστούν και τον κάνουν να νιώθει ωραία.

Αφού περάσει αυτή η περίοδος, τότε ο ασθενής δεν είναι πλέον ασθενής, αλλά ένας υγιής άνθρωπος, που μπορεί να ασχοληθεί με όποια δραστηριότητα θέλει. Μπορεί να φοιτήσει να εργαστεί, να ασκηθεί και να φτιάξει οικογένεια.

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με προκατάληψη ή φόβο για την υγεία του, αλλά σαν ένας άνθρωπος όπως όλοι μας. Αντιθέτως μάλιστα οι άνθρωποι που ξεπέρασαν τέτοιου είδους ασθένειες έχουν γίνει πολύ δυνατοί και μπορούν και ξεπερνούν τα προβλήματα της ζωής πιο εύκολα, γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχει πιο μεγάλο δώρο στη ζωή από την υγεία.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας τραυματίας με σοβαρά εγκαύματα

Με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας γύρω στις 2 το μεσημέρι  ένας νεαρός που βρέθηκε δίπλα από  φλεγόμενο ΙΧ αυτοκίνητο σε αγροτικό δρόμο μεταξύ των τοπικών διαμερισμάτων Κομνηνών και Μεσόβουνου Εορδαίας.
Επί τόπου έφθασαν δύο πυροσβεστικά αυτοκίνητα με επτά άνδρες, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά.
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΛΑΠ ΤΟΠ !

Η τακτική τους είναι συγκεκριμένη: προσεγγίζουν κυρίως ηλικιωμένους πελάτες μέσα από την τηλεφωνική γραμμή 13888 του ΟΤΕ και αφού τους τάξουν πως θα τους δώσουν δώρο ένα σύγχρονο φορητό υπολογιστή για τα παιδιά ή τα εγγόνια τους, τους βάζουν σε ένα πρόγραμμα για παροχή της γραμμής Internet, αντί του μηνιαίου ποσού των 39 ευρώ.
oteΑνυποψίαστοι οι περισσότεροι, προκειμένου να αποκτήσουν το δελεαστικό δώρο, δέχονται να μπουν στο πρόγραμμα.

Οι μέρες, όμως, περνούν και μην τον είδατε... Λαπ τοπ πουθενά. Όπως μας καταγγέλλουν θύματα αυτής της ιστορίας, ανάμεσά τους και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, στις αλλεπάλληλες οχλήσεις τους στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό (13888) για τον φορητό υπολογιστή, η απάντηση που παίρνουν είναι πως ο ΟΤΕ δεν έχει τέτοιο πρόγραμμα!

Όταν δε, ζήτησαν να πληροφορηθούν ποιος υπάλληλος ήταν αυτός που τους προσέγγισε, έλαβαν την απάντηση πως δεν μπορούν να δώσουν στοιχεία των πωλητών.

Προσοχή, λοιπόν, κυρίως από ηλικιωμένους, που μπορούν να γίνουν τα ευκολότερα θύματα...


 http://makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας δεν αποκάλυψε το σκάνδαλο διότι κατά δήλωσή του «φοβήθηκε» – Έγγραφο ντοκουμέντο!!!!

Πλήθος ερωτηματικών εγείρει το γεγονός ότι όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τα 3,5 εκατ. ευρώ στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δ. Μακεδονίας, η τράπεζα δεν προέβη σε καταγγελία αλλά αποσιώπησε το γεγονός. Όπως σας παρουσιάζουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο kozan.gr, το έγγραφο ντουκουμέντο του πορίσματος των ελεγκτών που διενήργησαν τον έλεγχο, αναφέρει συγκεκριμένα ότι ενώ ο πρόεδρος αντιλήφθηκε το πρόβλημα και όφειλε να ενημερώσει άμεσα την Εποπτική Αρχή, δεν το έπραξε, διότι κατά δήλωσή του «φοβήθηκε».

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημοσίευμα της zougla.gr κάνει λόγο για σκάνδαλο 3,5 εκατ. ευρώ στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δ. Μακεδονίας

Αναδημοσίευση από το zougla.gr
Σε ιδιωτική επιχείρηση είχε μετατρέψει ένας επιχειρηματίας, σε συνεργασία με τη σύζυγό του, το υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας στη Κοζάνη, καταφέρνοντας να αποκομίσει παράνομα πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.
«Ενορχηστρωτής» της δυσώδους υπόθεσης που αποκαλύπτει η zougla.gr, φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΣΥΖΥΓΟΣ του επιχειρηματία, η οποία ήταν υπάλληλος της τράπεζας και διαχειριζόταν μέσω του συστήματος συμψηφισμού επιταγών -μεταξύ άλλων- και τις επιταγές του συζύγου της, οι οποίες δεν αποπληρώνονταν σχεδόν ποτέ με αποτέλεσμα η τράπεζα να υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά.
Αιτία για να αποκαλυφθεί η «κομπίνα» στάθηκε η παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία, μετά από ενδελεχή έλεγχο, διαπίστωσε τις «υπόγειες» διαδρομές των επιταγών, κάνοντας μάλιστα λόγο για συγκάλυψη από μεριάς της τράπεζας.
Το σύστημα συμψηφισμού
Το οικονομικό σκάνδαλο «στήθηκε» γύρω από το Διατραπεζικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Συμψηφισμού Επιταγών (Δ.Η.Σ.Σ.Ε.) και το Γραφείο Συμψηφισμού της ΤτΕ. Τι είναι όμως το Δ.Η.Σ.Σ.Ε.;
Η διαδικασία που, κανονικά, ακολουθείται όταν μια επιταγή διαχειρίζεται μέσω Δ.Η.Σ.Σ.Ε., είναι η εξής:
Το Γραφείο Συμψηφισμού της ΤτΕ αποστέλλει τις επιταγές προς πληρωμή παρακρατώντας το συνολικό ποσό των επιταγών από το λογαριασμό της τράπεζας που τηρείται στην ΤτΕ. Αντιστοίχως, η τράπεζα οφείλει να ακολουθεί την ίδια διαδικασία για το Δ.Η.Σ.Σ.Ε.
Δηλαδή, να φροντίζει να εξοφλούνται οι επιταγές από τον εκδότη-πελάτη τους ή στην περίπτωση που παραμένουν απλήρωτες, να σφραγίζονται και να ενημερώνεται το Γραφείο Συμψηφισμού (ώστε να επιστρέφονται και τα αντίστοιχα διαθέσιμα στον λογαριασμό της). Επομένως, κάθε επόμενη μέρα ο λογαριασμός της τράπεζας πρέπει ουσιαστικά να κλείνει το υπόλοιπο της προηγούμενης μέρας.
«Το Δ.Η.Σ.Σ.Ε. είναι ένα σύστημα στο οποίο κάθε μέρα εμφανίζονται οι επιταγές που είναι στα χέρια άλλων τραπεζών με εκδότες τους δικούς μας πελάτες όπως και εμείς τις επιταγές άλλων τραπεζών που έχουμε φέρει πελάτες τις καταθέτουμε και γίνεται ο συμψηφισμός τους. Πρώτα πληρώνει η τράπεζα και μετά περιμένει να πάρει τα λεφτά από τον εκδότη» αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος τράπεζας.
Το κόλπο
Στην προκειμένη περίπτωση όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε. Οι ελεγκτές της ΤτΕ διαπίστωσαν μεγάλο αριθμό επιταγών που δεν είχαν πληρωθεί, χωρίς να ακολουθηθούν οι ορθές κινήσεις.
Δηλαδή, οι απλήρωτες επιταγές δεν σφραγίζονταν, τα οφειλόμενα χρήματα δεν αντλούνταν από τον λογαριασμό των εκδοτών, δεν ενημερώνονταν το Γραφείο Συμψηφισμού και επομένως η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας είχε συνεχείς εκροές καθώς δεν επέστρεφαν τα χρήματα στο λογαριασμό που τηρεί στην ΤτΕ.
Έτσι ο λογαριασμός της αντί να κλείνει, συνεχώς διογκωνόταν, φτάνοντας μάλιστα στις 28 Ιουνίου 2011 τα 3,6 εκατ. ευρώ.
Ο εγκέφαλος
Η απάτη αφορούσε σχεδόν αποκλειστικά τις επιταγές ενός επιχειρηματία από την Κοζάνη, ο οποίος δραστηριοποιείται στην χονδρική εμπορία ποτών και αναψυκτικών. Το πόρισμα αναφέρει ότι, κατά δήλωση των στελεχών της τράπεζας, υπεύθυνη διακίνησης των επιταγών του Εισερχόμενου Συμψηφισμού για το κεντρικό κατάστημα ήταν η κυρία Τ., σύζυγος του επιχειρηματία.
Η υπάλληλος μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, κρατούσε τις εν λόγω επιταγές του εισερχόμενου συμψηφισμού στο συρτάρι της. Δηλαδή, επί της ουσίας, η εταιρία καρπωνόνταν το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις, ενώ το κόστος προμήθειας των εμπορευμάτων (το οποίο θα πληρωνόταν μέσω των επιταγών), καλύπτονταν από τα διαθέσιμα της τράπεζας.
Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της δράσης της υπαλλήλου, ξεκίνησε όταν πήρε άδεια εγκυμοσύνης. Τότε, λόγων διάφορων υποψιών, στελέχη της τράπεζας έψαξαν και βρήκαν τις επιταγές, αποκαλύπτοντας τις «δραστηριότητές» της.
Ωστόσο, πλήθος ερωτηματικών εγείρει το γεγονός ότι, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, η τράπεζα δεν προέβη σε καταγγελία αλλά αποσιώπησε το γεγονός.
Βλέπουν συγκάλυψη
Κόλαφο αποτελεί για την τράπεζα το πόρισμα των ελεγκτών που διενήργησαν τον έλεγχο.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η τράπεζα μετά την αποκάλυψη της δράσης της υπαλλήλου, δεν προχώρησε σε καταγγελία ούτε εις βάρος της αλλά ούτε και εις βάρος του επιχειρηματία. «Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στον προσκομισθέν τηλεφωνικό κατάλογο της τράπεζας εξακολουθούσε να εμφανίζεται το όνομα της υπαλλήλου, η οποία φέρεται να αποχώρησε την 9.9.2011» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, οι ελεγκτές επισημαίνουν ότι το έργο του ελέγχου δυσχεράνθηκε, από την παροχή ανεπαρκών ή ακόμα και αντιφατικών πληροφοριών από τα στελέχη της τράπεζας. Ενδεικτικό είναι ότι το ποσό των «προβληματικών» επιταγών, αρχικά αναφέρθηκε ότι ανέρχονταν σε 2-2,5 εκατ. ευρώ, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ξεπερνούσε τα 3,5 εκατ. ευρώ.
Τέλος, στο πόρισμα τους, οι ελεγκτές υπογραμμίζουν ότι η τράπεζα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου δεν προέβη στις ορθές κινήσεις και δεν ενημέρωσε με ακρίβεια την ΤτΕ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για συγκάλυψη.
«Το σύνολο των προαναφερθέντων ενεργειών (ελλειπή και ανακριβή στοιχεία και πληροφόρηση προς την ΤτΕ, ανυπαρξία οποιασδήποτε παρουσίασης του ζητήματος ή εισήγησης ή έγκρισης που να προκύπτει αναλυτική καταγραφή των αποφάσεων της Διοίκησης για τη συνολική διευθέτηση του ζητήματος σε Πρακτικά, το γεγονός ότι υπήρξαν μονάχα αποσπασματικές αποφάσεις για επιμέρους ενέργειες προς διευθέτηση του ζητήματος π.χ. έγκριση δανείων χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο σκοπός αυτών, ήτοι ότι μέσω αυτών «τακτοποιήθηκαν» επιταγές, ελλειπή στοιχεία στο πόρισμα της Μ.Ε.Ε.) συνεπάγεται ότι πρόκειται για συγκάλυψη» καταλήγουν.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!




Παιδια, οι Τουρκοι εχουν λυσσαξει για αυτο το λογο που παραθετω παρακατω και ειναι μεγαλη νικη του Ελληνο-Αμερικανικου λομπυ στην Αμερικη, πολεμησαμε πολυ σκληρα για αυτο το θεμα, αλλα δυστυχως κανενας Ελληνας της Ελλαδας δεν...
το γνωριζει.

Πετυχαμε να περασει νομο το Κογκρεσο που υποχρεωνει τους Τουρκους να επιστρεψουν την Αγια Σοφια και αλλες εκκλησιες στο Πατριαρχειο στη Πολη και να γινει παλι Ορθοδοχη εκκλησια γιατι, οπως λενε οι Αμερικανοι ολα τα κτιρια που χτιστηκαν απο Ορθοδοξους για να ειναι εκκλησιες τους πρεπει να τους επιστραφουν και να απογορευτει να γινουν τζαμια η μουσεια η οτιδηποτε αλλο (ειχαμε την υποστηριξη ΟΛΩΝ των Εβραιων μεσα στο Κογκρεσο, εκαναν τα παντα να περασει αυτος ο νομος απο την Επιτροπη Διεθνων Σχεσεων της Συγκλητου-United States House Committe on Foreign Affairs in the Senate, γι’αυτο φωναζουμε συνεχως οτι ΠΡΕΠΕΙ να γινει μια πολυ δυνατη συμμαχια Ισραηλ με Ελλαδα οσο πιο γρηγορα γινεται!).

ΟΚ, οποτε οι Τουρκοι τωρα τα εχουν παιξει και κανουν σα λυσσασμενα σκυλια παλι γιατι τους πιεζουν οι Αμερικανοι να εφαρμοσουν το νομο περι “Επιστροφη των Εκκλησιων στους Αρχικους τους Κατοχους” (ετσι ονομαζεται ο νομος).

Committee Grants Christians Freedom in Turkey
By Christine Thomasos , Christian Post Reporter
July 22, 2011|2:26 pm

After years of religious discrimination, the United States House Committee on Foreign Affairs voted to adopt a Berman-Cicilline Amendment which aims to end the oppression of Turkey’s Christian minority.

The 43-1 house vote that added a “return of churches” passage to H.R. 2583, a State Department-Foreign Relation Authorization Act, called for the protection of Christian citizens. Armenian, Greek and Assyrian-Chaldean appear to be the groups most affected by the amendment that recognizes the mistreatment of their people practicing Christianity in Turkey.

The driving force behind the passage of the amendment was Republican California Representative Ed Royce, who said it is important to recognize the wrongs being committed against Christians in Turkey.

“Religious minorities are under grave threat in today’s Turkey,” said Royce, a Republican from California. “Rather than enjoying protection, very vulnerable religious minority groups including the Ecumenical Patriarchate of the Greek Orthodox Church are denied full legal status.”

Ken Hachikian, chairman of the Armenian National Committee of America, said the congressional committee vote was a step in the right direction for Christians in Turkey.

“We won this landmark victory in the face of years of Turkey’s lies about its supposed tolerance, and despite its token conversion of a few ancient churches,” said Hachikian, according to CNN-Turkey.

Archbishop Vicken Aykazian, Legate of the Eastern Diocese of the Armenian Church, was in attendance when the congressional committee voted in favor of the bipartisan amendment. He expressed the importance of the vote.
“This is a vote of justice against injustice,” said Aykazian. “I hope that this will be the first of many steps towards preserving Armenian Christian heritage in Turkey.”

The United States House Committee on Foreign Affairs is responsible for overseeing and creating legislation regarding foreign assistance. This type of assistance includes security and health issues taking place overseas, according to the U.S. House of Representatives website.

The Berman-Cicilline Amendment recently passed by the committee encourages the Turkish government to honor international treaties and human rights laws.
The amendment encourages the Turkish government to “allow the rightful church and lay owners of Christian church properties, without hindrance or restriction, to organize and administer prayer services, religious education, clerical training, appointments, and succession, religious community gatherings, social services, including ministry to the needs of the poor and infirm, and other religious activities.”



Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκαλυπτικό Βίντεο. Όλη η αλήθεια για τον Ανθέλληνα Λαζόπουλο....

Όλη η αλήθεια για τον πουλημένο στα Ανθελληνικά Συμφέροντα, Λάκη Λαζόπουλο μέσα σε ένα βίντεο 15 λεπτών.
Πρόκειται για μια τεράστια αποκάλυψη μέσα από χρονικά γεγονότα που ξεσκεπάζουν τον αληθινό Ανθέλληνα, ακροαριστερό Λαζόπουλο. To μεγαλύτερο προπαγανδιστικό μέσο των εχθρών της Πατρίδας μας, έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στο μεγαλύτερο ποσοστό της Ελληνικής Κοινωνίας....

Ο κόσμος δύσκολα θα το δεχτεί ότι αυτός που τους έκανε να γελάει εδώ και πολλά χρόνια, υπήρξε το πιο σημαντικό όπλο του καταστροφικής Χούντας της Αριστεράς εναντίων της Ελλάδας. Θα δείτε και θα καταλάβετε πολλά από αυτά τα δύο βίντεο.Σύντομα έρχονται και άλλες αποκαλύψεις για τον Λάκη Λαζόπουλο. Πρέπει όλοι να μάθουνε για την Χούντα της Αριστεράς που πούλησε ήθη έθιμα αξίες και ιδανικά, που πούλησε την πατρίδα μας.


Θυμηθείτε ο Λάκης Λαζόπουλος δεν τελείωσε το έργο του ακόμα, τώρα που μιλάμε κάνει δήθεν αγώνα υπερ της Ελλάδος στην Γερμανία ανεβάζοντας παραστάσεις και ρίχνωντας λάσπη στα μάτια του κόσμου για άλλη μια φορά. Παρακαλούμε ενημερώστε τον κόσμο, δείξτε αυτά τα δύο βίντεο σε όλους και εντός και εκτός Internet.

Αξίζει να διαβάσετε και το άρθρο "Αποκάλυψη!!! Τα μεγαλύτερα στελέχη των ΜΜΕ υποστηρικτές "ΚΝΕ"-"ΚΚΕ"-"ΕΚΚΕ"-"Ακροαριστερά""

Με αφορμή κάποια μηνύματα αναγνωστών, θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση με τον συγκεκριμένο χρήστη που ανέβασε τα βίντεο στο YouTube. Πολύ απλά εμείς αναγνωρίσαμε μια πολύ εξαιρετική δουλειά σε αυτά τα δυο βίντεο και γι αυτό τα δημοσιεύσαμε, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι συμφωνούμε με άλλα βίντεο του συγκεκριμένου χρήστη.






http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6316.html
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΑΕΔ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΩΣ 35 ΕΤΩΝ

Από σήμερα Τετάρτη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων αναφορικά με την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ως 35 ετών. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα...
πλήρους απασχόλησης ανέργων έως 24 ετών και 25 ευρώ για άνω των 24 ετών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση 5.000 νέων και οι επιχειρήσεις που θα τους προσλάβουν δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Είσαι άστεγος; πλήρωσε 116 ευρώ..φόρο

Όταν η μαλακία σπάει όρχεις.

Πολλοί από εμάς δεν έχουν καταλάβει το παρανοικό Οθωμανικό φορολογικό σύστημα που μας έχει επιβληθεί, και το οποίο φορολογεί ακόμα και τους αστέγους, και φυσικά τους καθιστά αυτόματα πια φοροφυγάδες, αφού ερήμην τους θα έχουν φόρο να πληρώνουν κάθε χρόνο.

Ας υποθέσουμε πως κάποιος άστεγος θέλει να κάνει φορολογική δήλωση το 2012 (μηδενική εννοείται).

Είναι κάτι που στην TV κανείς δεν έθιξε.


Όσο για τα τεκμήρια συνήθως αναφέρονται σε ανθρώπους που έχουν τρία σπίτια, δύο αυτοκίνητα, ελικόπτερα, και γαλέρα με κουπιά, για να μην καταλάβουν οι υπόλοιποι τι τους περιμένει με ένα διαμερισματάκι, και ένα αυτοκινητάκι.

Για να δούμε τι θα πάθει…. κάποιος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα.

Έχουμε και λέμε:
Εισόδημα 2012 – 0 €
Τεκμήριο διαβίωσης 2012 – 3.000 €
Απαιτούμενες αποδείξεις 2012 – 750 € (τις οποίες δεν έχει, αφού οι κάδοι σκουπιδιών από όπου τρώει δεν εκδίδουν αποδείξεις)
Έλλειμμα αποδείξεων 2012 – 750 €
Πέναλτι για το έλλειμμα αυτό – 750 € * 10% – 75 €
Προκαταβολή φόρου για το 2013 – 75 € * 55% – 41,25 €
ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012 – 75 € + 41,25 € – 116,25 €
Κι όμως το είδαμε και αυτό!
Άστεγος ή μακροχρόνια άνεργος λοιπόν, χωρίς ίχνος περιουσιακού στοιχείου στην κατοχή του, θα κληθεί να πληρώσει 116,25 € , αν τολμήσει να υποβάλει ΜΗΔΕΝΙΚΗ φορολογική δήλωση και δεν έχει συλλέξει αποδείξεις δαπανών….

Αυτό έχει και συνέχεια, ας υποθέσουμε ότι ο David Rocfeller θέλει να κάνει δωρεά ένα σπίτι σε κάποιον άστεγο, τότε μόλις το σπίτι μπει στο όνομά του, αυτόματα η εφορία θα το βάλλει προς κατάσχεση αφού ο άστεγος θα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές το πολύ σε τρία χρόνια άνω των 300 ευρώ.

Δηλαδή με απλές κουβέντες η απίστευτη φορολογική μας “φυλακή” (που πολλοί θα την κατανοήσουν δυστυχώς όταν έρθουν τα εκκαθαριστικά, καθότι αδυνατούν να τα υπολογίσουν μόνοι τους και ας τους τα έχουν πει) εξασφαλίζει την άμεση φτωχοποίησή μας και έξωση από το σπίτι μας, αλλά και σιγουρεύει ότι ποτέ δε θα έχουμε τη δυνατότητα της ζωής να ρεφάρουμε.

Στο μεταξύ οι τραπεζίτες θα συνεχίσουν να ζουν με χρήμα που παράγουν από το “τίποτα”, και εσείς θα ζείτε με το ΤΙΠΟΤΑ.

Πιστεύετε ακόμα ότι κυνηγούν τους φοροφυγάδες;
defenecenet.gr  


Διαβάστε περισσότερα » »

Ξέρεται με πόσα αγοράζεται σχεδόν τα… πάντα στην Ελλάδα; Θα εκπλαγείτε.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής της χώρας, από τη μία με τα "Μνημόνια" και τα αντι-αναπτυξιακά μέτρα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου και από την άλλη τη δραχμολαγνία του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει να ρίξετε μία ματιά στην χρηματιστηριακή αξία των μετοχών στο ταμπλό της λεωφόρου Αθηνών. Διαβάστε σοκαριστικά παραδείγματα....
 Στο χρηματιστήριο, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται όλες οι μεγάλες εταιρείες - που επί της ουσίας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της χώρας.

Φανταστείτε να μπορούσατε να είχατε στα χέρια σας - στην ιδιοκτησία σας, τις μετοχές ΟΛΩΝ των εισηγμένων τραπεζών, των εταιρειών λιανεμπορίου, των κατασκευαστικών, των ΜΜΕ, τα πάντα! Ξέρετε πόσα χρήματα χρειάζονται;

Σύμφωνα με τη σημερινή αποτίμηση των μετοχών μόλις 18 δισ. ευρώ! Με αυτά τα χρήματα αγοράζει κάποιος τα πάντα! Τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και όλα όσα αναφέραμε παραπάνω!

Ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε σήμερα στις 476,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 45,41 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 5,09%.

Με απλά λόγια, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 0,915 ευρώ! Δηλαδή, 2 μετοχές της Εθνικής κοστίζουν όσο 1 λίτρο βενζίνη!
 Για να καταλάβετε το μέγεθος της οικονομικής και χρηματιστηριακής καταστροφής της χώρας, τα κέρδη της Apple το πρώτο τρίμηνο του 2012 χάρη στη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων των κινητών της τηλεφώνων iPhone, ιδιαίτερα στη μεγάλη αγορά της Κίνας,  έφθασαν στα 11,6 δισ. δολάρια! Αυτό σημαίνει ότι για την Apple είναι απλά μία απόφαση της στιγμής να αγοράσει (κυριολεκτικά) ολόκληρη την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας!
Τελικά, μήπως όλοι οι πολιτικοί κοιτούν πρωτίστως τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέρονται κι έπειτα το συμφέρον της πατρίδας;

Πηγή planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΨΕΜΑ?


Βουνά, πεδιάδες, ποτάμια, 2.500 χιλιάδες νησιά, δηλαδή κτηνοτροφία, γεωργία, ιχθυοκαλλιέργειες, ναυτιλία, συν ορυκτός πλούτος, δηλαδή θα μπορούσε να έχει από τη μια άκρη ως την άλλη καλλιέργειες όλων των ειδών, κτηνοτροφία με μεγάλα εργοστάσια γαλακτοκομικών, αλλαντικών, κονσερβοποίες, ορυχεία και εργοστάσια παραγωγής πρώτων υλών, καπνά, μεγάλη παραγωγή εκτός των άλλων ειδικά εσπεριδοειδών, λαδιού, καρπών, βότανα, ιδιαίτερα φροντισμένες καλλιέργειες αποκλειστικών προϊόντων όπως κρόκος, αυγοτάραχο, μαστίχα, ακόμα και τρούφα.
Το ίδιο και η εκμετάλλευση της θάλασσας, Προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας και ναυτιλίας. Μιλάμε επίσης για φυσικη αέραιο και υδρογονάνθρακες. Συν άπειρους ανεκμετάλλευτους αρχαιολογικούς θησαυρούς, πολιτιστική κληρονομιά, φυσικές ομορφιές και για χειμερινό και καλοκαιρινό τουρισμό. Μουσεία, θέατρα, εκθέσεις , εκδηλώσεις διεθνούς κύρους. Θα μπορούσε να έχει πρότυπα Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, σχολές καλών τεχνών.
Δηλαδή ότι σπείρεις φυτρώνει. Όπου ρίξεις πετονιά ψαρεύεις. Όπου σκάψεις βρίσκεις και κάτι. Σε γη, ουρανό και θάλασσα. Από βουνά γεμάτα δάση (πριν καούν) μέχρι πεδιάδες. Από αμπελώνες μέχρι ελαιώνες. Από βωξίτη, λιγνίτη μέχρι φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Φυσικές ομορφιές και πλούτος μέχρι όλο το φάσμα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Λογικά ένα τέτοιο μέρος με μόλις δέκα εκατομμύρια κατοίκους θα έπρεπε να έχει μηδέν χρέος, μηδέν ανεργία και να χρειάζεται και χέρια από ξένους γιατί δεν θα έφταναν οι ντόπιοι να καλύψουν όλες τις ανάγκες εργασίας. Κτηνοτρόφοι, γεωργοί, ψαράδες, τεχνίτες κάθε είδους, ναυτικοί, επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, πνευματικός κόσμος, καλλιτέχνες. Δεν θα έφταναν για να μπορούν να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες.

Τι έχουμε μια γη που ερημώνει. Καράβια με ξένες σημαίες. Εργοστάσια κλεισμένα και μια επέλαση πολυεθνικών που αλωνίζουν και πλασάρουν ότι γουστάρουν. Τους σπόρους της γης μας κάπου σ΄ενα μουσείο για να τους βρουν οι κάτοικοι του μέλλοντος όταν θα έχουμε αφανιστεί. Ακόμα και το τουρισμό που καταρρέει. Μηδενική ενασχόληση με τη πολιτιστική κληρονομιά. Εισαγωγές ατελείωτες, ντόπια παραγωγή εξευτελιστική κι ένα λαό που φοβάται πως δεν θα έχει.... να φάει.

Στην Ελλάδα κόσμος κινδυνεύει να μην έχει να φάει. Λες και είμαστε καμηλιέρηδες στην έρημο ή κάτοικοι των πάγων. Λες και γεννηθήκαμε στις σκληρές και αφιλόξενες ερημοκορφές ή σε ερειπωμένους ξερότοπους που ζητούν δυο σταγόνες νερό για να ζήσουν.

Στο διαμάντι της Μεσογείου, μ΄αυτό το κλίμα, μ΄αυτη τη γη, μ΄αυτή τη θάλασσα, μ΄αυτά τα βουνά και μ΄αυτή την ιστορία εξαρτώμαστε από μια συμμορία τοκογλύφων, συσσίτια, ελεημοσύνη και μερικές εκατοντάδες απελπισμένους υπαλλήλους ιδιωτικούς και δημόσιους που το μόνο που έχουν μάθει είναι να κοιτάνε έναν υπολογιστή και να κολλάνε χαρτόσημα και να τρέμουν μην τους διώξουν από το γραφείο και πεθάνουν από τη πείνα. Σ΄αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν τεχνίτες, ούτε ναυπηγοί, ούτε γεροδεμένοι κτηνοτρόφοι, ούτε ηλιοκαμένοι γεωργοί ούτε ψαράδες, ούτε αργυροχόοι, ουτε καπνεγράτες, ούτε αρχαιολόγοι, ούτε ποιητές, ούτε ζωγράφοι, ούτε φιλόσοφοι, ούτε αστρονόμοι, ούτε οραματιστές.

Και σ΄αυτή τη χώρα για αυτό το απόλυτο αίσχος δεν υπάρχουν καν υπεύθυνοι για τη κατάντια της. Δεν φταίει κανείς. Σε μια χώρα ερειπωμένη ,στριμωγμένη σε δυο τρεις πόλεις τέρατα, με το κόσμο να στενάζει, να καταπίνει ψυχοφάρμακα και να πηδάει από τα μπαλκόνια δεν φταίει κανείς. Δεν είναι όλα αποτέλεσμα παιχνιδών και ξεπουλήματος. Δεν είναι απόρροια των διεθνών εγκλημάτων σε συνεργασία με τους ντόπιους εγκληματίες. Και να γίνεται ζητιάνα στα ανεπτυγμένα και πλούσια τα ελέη κράτη, αθώα που δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα. Ούτε οι άγγλοι, ούτε οι αμερικάνοι ούτε οι γερμανοί, ούτε οι ντόπιοι υπηρέτες τους. Να εξευτελίζεται και να τιμωρείται μια πατρίδα από τους θύτες της και τους συνεργάτες τους. Να ισχυριζόμαστε ότι δεν έχουμε τα μέσα να να φροντίσουμε τα παιδιά μας. Γιατί μια ελίτ ντόπια αγκαλιασμένη με τα ξένα λαμόγια, τζογάρανε και άφησαν τα κακόμοιρα τα ορφανά υποθήκη στους νονούς της νύχτας....

Να έχουμε πεισθεί πως είμαστε κακομοίρηδες και να ψάχνουμε δεξιούς κι αριστερούς να δούμε ποιος θα φαγωθεί. Να μισούμε ο ένας τον άλλον αφού φτύνεις κάτω τα πόδια σου φτύνεις, φτύνεις πάνω η μούρη σου είναι. Να χάβουμε ακόμα τα πολιτικά κολπάκια και τις λαμογιές αντι να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχει άμεση, επιτακτική ανάγκη να τα αλλάξουμε ΟΛΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Οχι τα κόμματα εμείς ο λαός πρέπει να είμαστε ενωμένοι και άσχετα με το τι θα επιλέξουμε να απαιτήσουμε να καθαρίσει ο τόπος. Να το απαιτήσουμε με κάθε τρόπο και να είμαστε έτοιμοι για κάθε θυσία για να βγούμε από το αδιέξοδο. Οχι θυσίες όμως βολικές για τους μόνιμα βολεμένους, όχι θυσίες για να συνεχίσουν να κάνουν χοντρά κομποδέματα οι ανθέλληνες αλλά να αναλάβουμε το ρόλο μας σαν πολίτες. Να γίνουμε υπεύθυνοι για να απομονώσουμε την ανευθυνότητα. Να σταματήσουμε να είμαστε βολεμένοι και δειλοί.

Να σταματήσουμε να κουβαλάμε αυτή τη μιζέρια αυτό το ραγιαδισμό επάνω μας. Τι να κάνουμε είναι μια φτωχή χώρα. Που να βρεις φαΐ μέσα στην έρημο...
Που να βρεις βιβλία να μορφώνουν τα παιδιά σε μια χώρα που κατοικείται από πρωτόγονες φυλές...
Που να βρεις πλοίο να ταξιδέψεις αφού θάλασσα δεν υπάρχει....
Που να βρεις γαλατάκι αφού δεν γεννιούνται ζωντανά εδώ στην ερημιά....
Που να βρεις ψωμί να φτιάξεις αφού δεν υπάρχει αλεύρι....
Που να λαδώσεις το αντεράκι αφού δεν ξέρουμε τι θα πει ΄λάδι...

Έτσι είναι δυστυχώς. Ένας τέτοιος πρωτόγονος ξερότοπος που ο θεός δεν τον ευλόγησε να έχει έστω και ένα αγαθό τι να κάνουμε. Θα ζητιανεύουμε....

Πόσο πολύ ντρέπομαι θεέ μου... Πόσο πολύ.

Ντρέπομαι όχι για τη κατάντια μας αλλά για το γεγονός ότι ούτε ένας από όλους τους προδότες και ανθέλλην ες που πέρασαν από αυτό το τόπο δεν τιμωρήθηκε παραδειγματικά για τα εγκλήματά του, όπως και οι χιλιάδες δειλοί και άχρηστοι πολίτες που τους ψηφίζαμε και ξεπουλάγαμε μαζί μ΄αυτούς τα πάντα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ούτε στο ελάχιστο το αίσχος να το βουλώσουμε και να κοιτάξουμε να σηκώσουμε τα μανίκια και να απαιτήσουμε να δουλέψουμε αληθινά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τη γη μας και να ταίσουμε τα παιδιά μας χωρίς να ντροπιαζόμαστε σαν ζητιάνοι σαν άχρηστοι, εκβιαζόμενοι από όλους και για όλα.

Ποιο ευρώ και ποια δραχμή μωρέ? Ποια ισότιμη συμμετοχή στην Ευρώπη και ποια μνημόνια? Σαν λουκούμι μας βλέπουνε. Στο παζάρι δεν έχουν βγει οι μισθοί μας και οι συντάξεις, ολόκληρη η πατρίδα με εμάς πακέτο κοψοχρονιά μας αγοράζουν στα διεθνή παζάρια. Ανίκανοι να παράγουμε, ανίκανοι να οργανώσουμε ένα αξιοπρεπε΄ς κράτος, ανίκανοι να επιλέξουμε σοβαρούς ανθρώπους στα ηνία της χώρας, ανίκανοι να ταϊσουμε τα παιδιά μας στην αγορά του Αλ χαλίλι μας πουλάνε για δυο δεκάρες ρε.......


Χρόνια και χρόνια άχρηστα, στείρα, που δεν νοιάστηκε κανείς για αυτή τη πατρίδα και το κατήφορο που είχε πάρει. Εκατομμύρια φύγανε μετανάστες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Κλείσανε σπίτια, χωριά, πόλεις. Όλοι οι άλλοι παρουσίαζαν κάτι κι εμείς κλείναμε συνέχεια. Σκοτώναμε, καίγαμε κι αφανίζαμε. Και μιλάμε για πατριωτισμό....


Κατόπιν εορτής ψάχνουμε πατριωτισμό σε τραγούδια και σημαίες κρυμμένοι στις φωλίτσες με μια μανία αν ήταν δυνατόν να μας τα φέρει κανείς όλα στα χέρια χωρίς να κουνήσουμε δαχτυλάκι. Θα πεινάσουμε ναι. Και θα πεινάσουμε άσχημα. Είτε θα είναι ευρώ είτε δραχμή. Γιατί ούτε τσουκάλι έχουμε για να μαγειρέψουμε ούτε μαγείρους.


Να πεινάσουμε μπας και ξυπνήσουμε και δούμε τι κάναμε.

Ξέρετε είναι μεγάλο πρόβλημα να καλείται κάποιος πολίτης που υποφέρει και τα βλέπει όλα αυτά για να ψηφίσει. Να έχει επιλογές να ψηφίσει τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ που είναι οι παρατάξεις τους στη σημερινή και σε κάθε προηγούμενη μορφή τους σ΄αυτή τη χώρα πραγματοποίησαν όλο αυτό το έγκλημα? Προσπαθούμε να βρούμε κάτι νέο. Να δημιουργήσουμε έστω και μάταιες ελπίδες πως κάποιος μπορεί να εννοεί αυτά που λέει. Πως κάποιος μπορεί να έχει το θάρρος να κάνει κάτι. Λϊγες οι ελπίδες, μεγάλη η δυσπιστία και οι αμφιβολίες αλλά ειλικρινά τι να κάνουμε?

Τι να πρωτοσώσουμε και με ποιο τροπο, με ποιους πολιτικούς ένα βήμα πριν την τελικη κατάρρευση? Και το χειρότερο που φοβάμαι... με ποιο λαό? Γιατί το μεγάλο ερώτημα τελικά είναι αυτό. Πόσο θέλει αυτός ο λαός να είναι κάτι άλλο? Τι έχει μείνει μέσα μας για να μας κάνει ν΄αλλάξουμε? Εχει μείνει κάτι?.....
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΝΔ --- ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΣΑΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ...!!!!‏


Αρχιξεφτιλισμένη Ν.Δ.

 Απολαύστε μιά κατάπτυστη και ανατριχιαστική 
"διαφήμιση" ανθρωποφάγων.
"Διαφήμιση" άρρωστων εγκεφάλων.
 Τιποτένιων. Αδίστακτων. Σάπιων.
Πωλητικών που εκποιούν την Παιδεία.
Που εμπορεύονται τη Γνώση.
Που καταδικάζουν τα παιδιά μας στην Ανεργία.



Ας απαντήσουν τα Καθάρματα:
1) Πόσα από αυτά τα παιδιά σιτίζονται στο σχολείο.

2) Πόσεις γονείς είναι άνεργοι ή "ζουν" με 700 ευρώ.

3) Σε ποιό σχολειό υπάρχει τμήμα 10-12 παιδιών.
4) Πότε πήραν τις φωτοτυπίες

ΟΧΙ...
Αληταράδες.
Μόνο κρεμάλα σας αξίζει.
 
Διαβάστε περισσότερα » »