Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Η Μέρκελ πίεζε τον Καραμανλή να πει τα Σκόπια “Μακεδονία”

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη 'ευελιξία' στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 το οποίο αποκαλύπτει το XrimaNews.gr. Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.


Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του.


“Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” αναφέρεται στο έγγραφο “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική”.
Το έγγραφο είναι να αποχαρακτηριστεί το 2018 αλλά διέρρευσε στα Wikileaks και το XrimaNews.gr το παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα.
Το θέμα του είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μηδενική αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί αντίθετα απ' ότι οι υπόλοιπες χώρες σε αυτό το θέμα. “Οι Έλληνες περιμένουν οι εταίροι τους στην ΕΕ να τους στηρίξουν στο θέμα” αναφέρει το έγγραφο αλλά είναι η Μέρκελ η μόνη που ασκεί μεγάλες πιέσεις και συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα.
Είναι η ίδια Μέρκελ που μερικούςμήνες αργότερα αρνήθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα και την έσπρωξε με την πολιτική της σε ένα καταστροφικό Μνημόνιο με τα σκληρότερα δυνατά μέτρα, για τα οποία πανηγύρισε και περηφανεύτηκε δημοσίως σε ομιλία της.
Το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν από εμπιστευτικό στις 22 Απριλίου του 2008.
Ακολουθεί η συνέχεια του εγγράφουν





XrimaNews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάρρυ Κλυνν: H Γη των Ελλήνων

flag of greece Χάρρυ Κλυνν: H Γη των ΕλλήνωνΔε χωράει στο ψέμα η αλήθεια… Ούτε το φως στο σκοτάδι…
 

Δε φτάνει ο κίβδηλος λόγος να δαμάσει τα αφηνιασμένα άλογα, να γητέψει τα τρομοκρατημένα όνειρα.

Με το πηχτό σκοτάδι να απλώνεται στη νεκρική κοιλάδα των μοιραίων και των δοσίλογων, οδοιπορούμε την οδό του μαρτυρίου.

Σε κάθε σταυροδρόμι το εκτελεστικό απόσπασμα των τοκογλύφων, σε κάθε ανηφοριά οι φονιάδες της ιστορίας υψώνονται φαντάσματα δυσθεώρητα με μάτια κόκκινα, με στόματα γλοιώδη και λαίμαργα.

 
Μας εκφοβίζουν, μας τρομοκρατούν…

Μας πυροβολούν με λόγους δόλιους από τις τηλεοπτικές οθόνες τα αδειανά κουστούμια και τα παραγεμισμένα στόματα.
 
Μας φτύνουν οι αρουραίοι των εφημερίδων, οι αρθρογράφοι του μεγάλου κενού, οι εθνοφθόροι και οι Ελληνόφοβοι.

«Θέμα χρόνου» αποφαίνονται οι ειδήμονες με τους υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ατσαλάκωτα κουστούμια και τα αρπακτικά χέρια που στάζουν αίμα.
Καλά κρατεί ο χορός των κερδοσκόπων και των εφιαλτών…το πανηγύρι της εκφοράς των ελπίδων και των οραμάτων.
 
Η μεγάλη ομήγυρη των αδημονούντων την απώλεια του έθνους των ανυπότακτων έχει κιόλας παραταχθεί με κάθε επισημότητα για να παρακολουθήσει το μεγάλο θέαμα.
 
Ο δήμιος με την κουκούλα, τις πλαδαρές σάρκες και τα διάστικτα μπράτσα με τα φασιστικά σύμβολα, αναμένει το νεύμα του «Μεγάλου Στοχαστή». Κι ο «Μεγάλος Οπισθοδρομιστής» ετοιμάζεται να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας τριάντα χρόνια πίσω.

Δεν επιθυμούν να πιστέψουν οι εξαγορασμένοι, οι υπόδουλοι και οι ματαιόδοξοι στη μεγάλη στρατιά των αρίστων της ιστορίας, των λαμπρών δημιουργών, των ποιητών, των αγωνιστών της ζωής, των εργατών, των καλλιτεχνών, των ανθρώπων της τίμιας δουλειάς και του πνεύματος.
 
Ότι είχαν να κλέψουν το έκλεψαν, ότι είχαν να προσβάλουν το πρόσβαλαν, ότι είχαν να ατιμάσουν το ατίμασαν. Ήρθε η ώρα να πετάξουν το αποστεωμένου κουφάρι του λαού στη χωματερή της εξαθλίωσης και της απέραντης θλίψης. Ήρθε ή ώρα να ανοίξουν τις πόρτες σε κυνηγούς κεφαλών, σε ζόμπι που τρέφονται με σάρκες ανθρώπινες και αίμα ζεστό…

Έτσι πιστεύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών ο «Μεγάλος Στοχαστής», ο δειλός πολεμιστής με τη λερωμένη σκελέα, ο αποτυχημένος ταχυδακτυλουργός με τα τρεμάμενα δάχτυλα και το θολωμένο μυαλό, ο θλιβερός ψεύτης, ο αμήχανος Οδυσσέας που ούτε ταξίδι, ούτε Ιθάκη του απέμεινε, παρά μόνο η χλεύη των ανθρώπων και της ιστορίας.
Ημέρα σκότους η μέρα που ξημερώνει…
 
Έκπληκτα τα μάτια της ιστορίας βλέπουν τη λαίλαπα να πλησιάζει.
 
Έντρομοι οι ένοχοι χειρουργοί βιάζονται να επικαλύψουν με το σεντόνι της υποταγής και της ανικανότητας το κέρινο πρόσωπο της ναρκωμένης πατρίδας.

Βιάζεται το τσούρμο των θρασύδειλων και των μισαλλόδοξων να τελειώνει μια και καλή με το γένος των αδάμαστων. Το βιβλίο που λέγεται Ελλάδα πρέπει να κλείσει, η σπορά να νοθευτεί , ο αγρός με τα γεννήματα να καταλειφθεί από αγριόχορτα και ζιζάνια και ακόμα μια «χαμένη πατρίδα» να προστεθεί στις τόσες χαμένες.
 
Δεν πρέπει ούτε νερό για τα διψασμένα χείλη να περισσέψει, ούτε φαί για τους πεινασμένους την περηφάνια και την αξιοπρέπεια.

Ακούστε ράκη ανθρώπινα, ξεχειλωμένα μυαλά, και κοιμισμένες συνειδήσεις…
 
Ακούστε υπερφίαλοι αγορητές του θράσους και της ανοησίας…
 
Ακούστε κύμβαλα αλαλάζοντα, σπιθαμιαίοι διανοητές και προσκυνημένοι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων…
 
Ακούστε πουλημένα τομάρια…

ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ.
ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ… ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.-

Χάρρυ Κλυνν
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ! Δείτε τα επόμενα χαράτσια ακινήτων

Oι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν κι άλλα χαράτσια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών και ρεπορτάζ της «Ημερησία» το επόμενο έτος θα πρέπει να πληρωθεί:
- Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν, τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ έτους 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου του 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από το ΕΤΑΚ του 2009 αναμένονται περίπου 150 εκατ. ευρώ.
- H έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009. Όσοι είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.
- O Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1-1-2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το «λογαριασμό» του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.
- Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Πάνω από 2.000.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν κι άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.
- Το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2011. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των οποίων εξοφλείται και το ειδικό τέλος ακινήτων. Με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες η προθεσμία μετά την έκδοση του λογαριασμού εντός της οποίας θα πρέπει οι καταναλωτές να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανή διακοπή της παροχής ρεύματος.
Η πρώτη δόση του Τέλους Ακινήτων θα καταβληθεί κανονικά ακόμη κι αν υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό, ή εξαιρέσεις (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.ά.). Στις περιπτώσεις που θα προκύψει, λόγω των λαθών, διαφορά φόρου αυτή θα καταβληθεί με την επόμενη εκκαθάριση της ΔΕΗ, μέσω συμψηφισμού μελλοντικών οφειλών.
- Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012. Σχεδιάζεται να καταβληθεί σε περισσότερες από 4 δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών συζητά με τη ΔΕΗ να αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την καταβολή των δόσεων ακόμα και χωρίς να περιλαμβάνεται στην αποστολή ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Robin Williams: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα!


«Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία», δηλώνει ο Robin Williams, μια δήλωση, την οποία οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας δεν θα έκαναν ποτέ…
«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις«. Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams, κάνοντας μας όλους πραγματικά υπερήφανους!
Διαβάστε περισσότερα » »

Yπουργός έβαλε τα κλάματα οταν ανακοίνωσε μείωση συντάξεων στην Ιταλία !!Βίντεο

Υπάρχει και φιλότιμο! Η Υπουργός Εργασίας της Ιταλίας ανακοινώνει το πάγωμα των συντάξεων και βάζει τα κλάματα!
Στην Ελλάδα αντίθετα οχι μόνο τις έχουν ισοπεδώσει κάνοντας απίστευτες μειώσεις αλλά συνεχίζουν να βγαίνουν στις τηλεοράσεις με ύφος πολλών καρδιναλίων λέγοντας μας προκλητικά κάθε φορά οτι ξανα-σώσανε την Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ!!!

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
Τί κακό να είσαι ρεζίλης!… Τί αίσχος να βρίζεις τον Ελληνικό λαό που σε ψήφισε και σε γνωρίζει σαν κάλπικη δεκάρα τί καπνό φουμάρεις!… Τί είπες ότι θα κάνεις, και ποτέ δεν έκανες, γιατί στο έλεγαν οι μικρομέγαλοι κρατικοδίαιτοι ψωροεπιχειρηματίες της καρπαζιάς των ξένων λαμογιών!!!
Μιλάμε για Την Πολιτική Αγυρτεία αυτών που κατάστρεψαν τη χώρα, την έφεραν σε παγκόσμιο υψηλό ανυποληψίας – όπως είναι και εκείνοι αφού διοικούσαν αυτόν τον τόπο-και τώρα που ήρθε η ώρα να γευτούν το ποτήρι της πίκρας και του πολιτικού ενταφιασμού τους είτε θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη είτε την κάνουν για άλλα κόμματα με ελαφρά πηδηματάκια.



Έτσι νομίζουν οι ανίκανοι καταστροφείς της χώρας. Περιμένουν δηλαδή ότι ένα κόμμα που είναι στο 12% – και πολύ λέμε γιατί είναι συνεχώς καθοδική η πορεία του- και οι ψηφοφόροι του δε θέλουν ούτε ζωγραφιστούς να τους βλέπουν, πόσο μάλλον να τους ψηφίζουν, να τους κάνουν αρχηγούς. Βγήκε, ας πούμε σήμερα ο Χρυσοχοϊδης, που ευτυχώς που του έδωσαν οι Αμερικάνοι τις λίστες με τα όνοματα των τρομοκρατών για να τον κάνουν πρώτη φίρμα, και ζητά να φύγει ο Παπανδρέου, απαγορεύοντας του να είναι καν υποψήφιος αρχηγός(!!!).  Ας κάνουμε υπόθεση εργασίας ότι όντως είναι φταίχτης ο ΓΑΠ, δηλαδή μόνος του ήταν?. Εκείνοι τί κάνανε στα υπουργεία τους για να μετριάσουν την
ανικανότητα του πρωθυπουργού???. Ο Χρυσοχοϊδης, ας πούμε,  τί έκανε από τα δύο υπουργεία που πέρασε?. Είναι τόσο ανίκανος που η Μέρκελ του έβαλε το υπουργείο του στην άμεση ατζέντα της για να πάρει η Ελλάδα χρήματα από το ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη επιχειρήσεων, που εξαιτίας αυτού του πολιτικάντη θα τα πάρουν σχεδόν όλα οι Γερμανοί και ελάχιστα οι Έλληνες. Τολμά και μιλά ο τύπος που ζητάει να το παίξει αρχηγός  σε ένα κόμμα που, λόγω αυτού και όλων των άλλων νεοφιλελεύθερων δεξιών δελφίνων και καρχαριών, δεν θα υπάρχει. Αυτά τα πολιτικά ρετάλια έχουν ρωτήσει αν τους θέλει ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ?. Γιατί να μην ξεχνάνε ότι οι άλλοι ψηφοφόροι τους παίρνουνε με τις λεμονόκουπες και τ΄αυγά!… Πού πάτε ρε ψωνάρες, θα μείνετε στο ΠΑΣΟΚ και θα το πιείτε το πικρό ποτήρι προς τέρψη του προδομένου λαού, που σας μετέφερε με τις θυσίες του εκεί που είστε όλοι σας. Σε λίγο θα μας πείτε ότι δεν κυβερνήσατε ποτέ για να αποφύγετε τις ευθύνες. Και μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα και να υπήρχαν άλλοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στη θέση σας γιατί σίγουρα τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο άθλια. Αλλά δεν τους αφήσατε να κυβερνήσουν γιατί εσείς οι νεοφιλλεύθεροι δεξιοί εκσυγχρονιστές το μεταλλάξατε το κόμμα και το κάνατε σαν τα μούτρα σας. Και αυτό το βρίσκετε τώρα μπροστά σας. Θα περιμέντε μέχρι τις εκλογές για τα υπόλοιπα.
kafeneio-gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κβαντική Αποκάλυψη

..Το μυστήριο της ύπαρξης...
Διαβάστε περισσότερα » »

H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα

H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική ΆμυναΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία.
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.

Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών - μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας - αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης:

«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.

Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης:

«Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και... τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη.»
Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.
Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι». Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης.

Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.
Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος.

Κανόνας 1ος: Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών,
1) δυναμώνει το συκώτι.
Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά; Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή.
2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης.
Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;
Η περίπτωση του βερίκοκου.
Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Να το διατυπώσω διαφορετικά. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο, ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο. Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.
Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;
Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ - σφαιρίνης (επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης... Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι - σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου. Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο.
Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ - σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg: 1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ), 2) έλλειψη οξυγόνου, 3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ. Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.
Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία τα καταστρέφει εντελώς. Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.
Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.

Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;
Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σ΄αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει.
Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα,τα οποία δεν προστατεύονται.:
Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι. Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή.
Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.

  • Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών.
  • Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από Λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.
  • Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.
Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ).
Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ. . Φρούτα, ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ - άσπρο) καρότα, λαχανίδες (τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).

Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης. H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.
Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.
Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς , σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.
Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π.

Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».
Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.
Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό. Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.
Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι. Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού.

Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπε Βιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).
Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.
Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες). Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!

Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε:

«Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο, από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες».
Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;

Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC). Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.

Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.
Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η (IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο. Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.

Ας δούμε μερικές έρευνες.
Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού (ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.
Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές. Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2) είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.
Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.
Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα.
Το σώμα - ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας ολόκληρος χρόνος… χωρίς καλοκαίρι!!!

perierga.gr - Ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς... καλοκαίρι!Η αιτία του παράδοξου αυτού φαινομένου που έπληξε την Ευρώπη το 1816 ήταν η έκρηξη ενός ηφαιστείου στο όρος Tambora της Ινδονησίας, η οποία όχι μόνο επέσπευσε την έλευση του χειμώνα αλλά συνετέλεσε στην εμφάνιση του ψυχρότερου έτους του 19ου αιώνα, και ενός από τα πιο κρύα στην ιστορία του κόσμου. Η έκρηξη ήταν τέσσερις φορές πιο ισχυρή από εκείνη του Κρακατόα και 52.000 φορές πιο δυνατή από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945!
Στην Άπω Ανατολή 92.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από την πείνα, λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών και του θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων ζώων. Σκόνη, θειάφι και σύννεφα στάχτης που εισχώρησαν στην ατμόσφαιρα «αποδιοργάνωσαν» τον καιρό και επηρέασαν τις κλιματικές συνθήκες, προκαλώντας παγκόσμια πτώση της θερμοκρασίας για τρία συνεχόμενα έτη.
Στην Ινδία, για παράδειγμα, οι ετήσιοι μουσώνες δεν… έφτασαν ποτέ, οδηγώντας τον κόσμο σε μια μαζική επιδημία χολέρας, επειδή οι άνθρωποι αναγκάζονταν να πίνουν βρόμικο νερό, ενώ για τη διατροφή τους χρησιμοποιούσαν ό,τι έβρισκαν μέσα στα έλη.
Η Ευρώπη επλήγη περισσότερο από τις ΗΠΑ, ενώ η αδυναμία καλλιέργειας λόγω του πολικού συνεχόμενου ψύχους οδήγησε σε πολλές εξεγέρσεις για τα τρόφιμα, κυρίως στη Γαλλία και την Ελβετία. Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια ισχυρή επιδημία τύφου, ενώ η σχεδόν ολική καταστροφή της συγκομιδής στη Νέα Αγγλία συνετέλεσε στην πρώτη μαζική μετανάστευση των αγροτών και άλλαξε το μοτίβο της αμερικανικής γεωργίας για πάντα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι  το περίεργο αυτό κλιματικό φαινόμενο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, συγγραφείς και θετικούς επιστήμονες. Ειδικότερα τον Ιούλιο του 1816 οι «αδιάκοπες βροχοπτώσεις» ανάγκασαν τη διάσημη συγγραφέα Μαίρη Σέλλεϋ να παραμείνει για αρκετό χρόνο στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να γράψει το περίφημο μυθιστόρημα «Φραγκεστάιν», ενώ στο ίδιο πλαίσιο ο Λόρδος Βύρωνας εμπνεύστηκε το ποίημα «Darkness». Τέλος, ο Justus von Liebig, ένας χημικός που βίωσε την πείνα στο Darmstadt, μελέτησε αργότερα τη θρέψη των φυτών και εισήγαγε τα ανόργανα λιπάσματα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ - ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ 37ΧΡΟΝΟΣ

Σε οικονομικά ζητήματα που τον οδήγησαν σε αδιέξοδο, όπως αφήνει ανοιχτό στο σημείωμα του, οφείλεται
η απόφαση να θέσει τέλος στη ζωή του σήμερα το πρωί στην Πτολεμαΐδα ο 37χρονος κάτοικος της περιοχής. Όλα έγιναν σε σοφίτα επί της οδού 25Μαρτίου νωρίς το πρωί σήμερα και μάλιστα με τον πιο φρικτό τρόπο καθώς ο αυτόχειρας απαγχονίστηκε με σχοινί το οποίο έβαλε στο λαιμό του.  Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό καθώς το βράδυ του Σαββάτου είχαμε ένα ακόμα στον οικισμό του Προαστίου του δήμου Εορδαίας με θύμα και αυτόχειρα έναν 58χρονο που και αυτός άφησε σημείωμα με το οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην μοιραία πράξη του.

Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια: «Το ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρο. Η FYROM θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν λυθεί η διαφωνία του ονόματος»

Σκόπια.

«Η απόφαση της Χάγης είναι μια καλή ευκαιρία για τα Σκόπια και την Αθήνα να εντείνουν τις προσπάθειές τους, στην επίλυση του προβλήματος στο θέμα της ονομασίας.
»Αυτή είναι μια ευκαιρία, να ενταθούν οι προσπάθειες για μια λύση το συντομότερο δυνατόν».


Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Αμερικανού πρέσβη στα Σκόπια,  Πωλ Bόλερς/ Paul Volers (φωτό άνω)  και του εισηγητή της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Richard  Hovit, οι οποίοι έστειλαν ένα μήνυμα προς τις αρχές των Σκοπίων και της Αθήνας, στο οποίο επισημαίνεται ‘να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται  ώστε να επιλύσουν τη μακροχρόνια διαφορά τους, αφήνοντας πίσω την εχθρική ατμόσφαιρα της αίθουσας του Δικαστηρίου’.

Συγχρόνως το μήνυμα ήταν σαφές προς την FYROM για την είσοδό της στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, η οποία είναι σταθερά συνδεδεμένη με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της χώρας.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι η απόφαση της Χάγης παρέχει μια καλή ευκαιρία στα Σκόπια και την Ελλάδα να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην επίλυση της ονομασίας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να επηρεάζει η θέση των ΗΠΑ, όσο αφορά την είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Συμμαχία έχει καταστήσει σαφές ότι το μοναδικό εμπόδιο για την ένταξη των Σκοπίων, είναι η διαφορά που έχει με την Ελλάδα.

Η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει


«Η θέση της Αμερικής δεν έχει αλλάξει. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίλυση αυτού του ζητήματος προς όφελος των δύο χωρών. Νομίζω ότι η θέση του ΝΑΤΟ είναι γνωστή και αυτή είναι  το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008. Τα Σκόπια για να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ πρέπει να επιλύσουν το ζήτημα της ονομασίας και αυτή η θέση δεν αλλάζει. Πιστεύω ότι τώρα είναι  η ώρα που οι ηγέτες των δύο χωρών πρέπει να καταβάλουν περαιτέρω προσπάθειες για την επίλυση  του ζητήματος», είπε ο Βόλερς.

 Πρόβλημα η κοινή γνώμη των δύο χωρών

«Η απόφαση της Χάγης δεν έχει φέρει λύση στο πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί  και να έρθει και πιο κοντά στη λύση» είπε ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγητής των Σκοπίων Richard Hovit, μιλώντας στο σλαβοσκοπιανό πρόγραμμα της Deutsche Welle.

«Το πρόβλημα παρουσιάζεται στις εκτιμήσεις της κοινής γνώμης των δύο χωρών. Και στις δύο πλευρές χρειάζεται μια ανανεωμένη λογική απάντηση.  Πρέπει να δοθεί μια κοινή απόφαση η οποία θα ήταν δίκαιη για όλους», είπε ο Χόβιτ.
--
Πηγή: Канал 5
Διαβάστε περισσότερα » »

Κίνδυνος εκτίναξης του αργού στα 250 δολ.το βαρέλι!

Την ώρα που στην Ελλάδα οι πολίτες το έχουν γυρίσει στην ξυλόσομπα και έχουν εξαφανιστεί από παντού τα ελληνικά καυσόξυλα, την ώρα που στη Μακεδονία ένας στους δύο κατοίκους έχει πάρει αλυσοπρίονο και πριονίζει ότι βρει μπροστά του, την ώρα που τα εισαγωγής ξύλα από ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ δεν καίγονται - μόνο μαυρίζουν- γιατί τα δάση που κόπηκαν δεν τα βλέπει ο ήλιος, την ίδια ώρα ξεκινούν τα παιχνίδια με την τιμή του πετρελαίου:
γράφει ο politis-gr.com
'Με ραγδαία άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου απειλεί η Τεχεράνη σε περίπτωση που η Δύση επιβάλλει πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ιράν.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters , ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Ramin Mehmanparast, σε δηλώσεις του την Κυριακή στην εφημερίδα Sharq, είπε ότι «αμέσως μόλις τεθεί σοβαρά ένα τέτοιο θέμα, η τιμή του πετρελαίου θα εκτοξευτεί σε περισσότερα από 250 δολάρια το βαρέλι».
Πρόσθεσε ότι η επιβολή κυρώσεων στην εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το αργό έκλεισε ελάχιστα κάτω από τα 110 δολάρια το βαρέλι.'
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ, η Αθήνα επεσήμανε, ότι η κεντρική επιδίωξη των Σκοπίων, που ήταν μέσω της προσφυγής «να παρακάμψει τη διαδικασία επίλυσης του ονόματος υπό την εποπτεία του ΟΗΕ» δεν ικανοποιήθηκε.
Αντίθετα, το Δικαστήριο της Χάγης υπενθυμίζει ότι   η Ενδιάμεση Συμφωνία καλεί τα δύο μέρη «να αναλάβουν το καθήκον να διαπραγματευτούν με καλή πίστη και υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, στη συνέχεια ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την επίτευξη μιας συμφωνίας στη διαφορά που έχει περιγραφεί σε αυτές τις αποφάσεις».

«Η σημερινή Απόφαση δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα της διαφοράς γύρω από το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, επιβεβαιώνοντας ότι η εν λόγω διαφορά πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο που ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας μέσω διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Το Δικαστήριο καλεί τα δύο μέρη να εμπλακούν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Η σύσταση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι καλεί έμμεσα την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να επιδείξει πνεύμα συμβιβασμού, έτσι ώστε οι διαπραγματεύσεις να απολήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή λύση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναγνωρίζει ότι το Δικαστήριο «διαπίστωσε ότι η χώρα μας προέβαλε αντίρρηση στην ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008» που αφορούσε το πρώτο αίτημα της προσφυγής της ΠΓΔΜ.

Η Αθήνα εκτιμά ωστόσο ότι «το Δικαστήριο απέρριψε στο σύνολο του το δεύτερο αίτημα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, συμπεραίνοντας ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να διατάξει την Ελλάδα να μην επαναλάβει παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον».

«Η Απόφαση δεν αφορά και δεν θα μπορούσε να αφορά τη διαδικασία λήψης απόφασης στο ΝΑΤΟ, ούτε τα ουσιαστικά κριτήρια και απαιτήσεις που θέτει η Συμμαχία για την εισδοχή νέων μελών σε αυτή. Ειδικότερα, σχετικά με το ΝΑΤΟ, υπενθυμίζουμε ότι οι αποφάσεις του, συγκεκριμένα δε αυτές που ελήφθησαν στις Συνόδους Κορυφής του Βουκουρεστίου (2008), του Στρασβούργου (2009) και της Λισσαβόνας (2010), είναι ομόφωνες και αντανακλούν την κοινή πεποίθηση των μελών του ότι το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα πρέπει να επιλυθεί πριν από την πρόσκληση της για ένταξη στη Συμμαχία».

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι σέβεται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και δεσμεύεται ότι θα λειτουργεί στο ΝΑΤΟ και στους άλλους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είναι μέλος, με πλήρη ευθυγράμμιση στις ουσιαστικές και διαδικαστικές τους επιταγές, με εποικοδομητική διάθεση και καλή πίστη.

«Η Ελλάδα, θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με καλή πίστη για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης σχετικά με το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σεβόμενη το πνεύμα και γράμμα των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης. Ελπίζουμε ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις αυτές με καλή πίστη, καθώς το ζήτημα της ονομασίας μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών» καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοινώθηκε η απόφαση στη Χάγη (οι πρώτες πληροφορίες)


Νίκη των Σκοπιανών, ως προς το ΒΕΤΟ που άσκησε η Ελλάδα για την είσοδο της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ, όμως με αστερίσκους  υπέρ της χώρας μας. Επί της ουσίας η νίκη των Σκοπιανών είναι άνευ αντικρίσματος, αφού τους απηύθυναν σημαντικές συστάσεις για τη χρήση Εθνικών Συμβόλων, που σημαίνει ότι καπηλεύονται την ιστορία της χώρας μας. Επίσης το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο για την άσκηση ΒΕΤΟ από την Ελλάδα σε περίπτωση που το Σκόπια υποβάλλουν νέο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, αφού, όπως αναφέρθηκε στην απόφαση, είναι θέμα εθνικής πολιτικής κι εθνικής κυριαρχίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Φοιτητές την "έπεσαν" σε ομιλία Μπακογιάννη - Πρετεντέρη [ΒΙΝΤΕΟ]

Την αντίδραση φοιτητών προκάλεσε η παρουσία της Ντ. Μπακογιάννη και του Γ. Πρετεντέρη σε Forum της Liberation. Σκληρή κριτική για τη στάση τους στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Πώς αντέδρασαν. Δείτε το βίντεο...


Παρέμβαση στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, στη Λυών έκαναν Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι, με αφορμή την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.

Το φόρουμ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και  είχε θέμα "Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης φοιτητές διέκοψαν τις ομιλίες και διάβασαν μια ανακοίνωση ασκώντας σκληρή κριτική στους δύο ομιλητές για τη στάση τους στα γεγονότα στην Ελλάδα (ολόκληρη η παρέμβαση των φοιτητών στο τέλος του κειμένου).

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι ο συντονιστής της συζήτησης ζήτησε τρεις φορές η παρέμβαση να είναι σύντομη, ενώ άνθρωπος της ασφάλειας προχώρησε προς το μέρος του φοιτητή που διάβαζε την ανακοίνωση.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση του συντονιστή αναφέρθηκε με απαξιωτικές εκφράσεις στο ΛΑΟΣ, ένα εκ των τριών κομμάτων που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, σημειώνοντας ότι δεν παίρνει στα σοβαρά την άκρα δεξιά.
Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη σημασία της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά.
"Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις φασιστικές, αντισημιτικές ιδέες τους κλπ, γιατί τους γνωρίζουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα αλλάξουν γνώμη με έναν εκπληκτικό τρόπο μέσα σε δύο μέρες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος χαρακτήρισε την άκρα δεξιά στην Ελλάδα "αστεία".





Ολόκληρη η δήλωση των φοιτητών

"Ως φοιτητές και εργαζόμενοι της Λυών, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η Liberation, μία ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, κάλεσε αυτά τα δύο άτομα να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Για εμάς αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δύο προσωπικότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλήρως την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Καθώς η έννοια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, μιας που η φωνή του λαού έχει πάψει να ακούγεται, αποφασίσαμε να κάνουμε σήμερα αυτήν την παρέμβαση εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας στα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα.

Την παρούσα χρονική περίοδο ένα καινούργιο νεοφιλελεύθερο μέτωπο δημιουργείται στο εσωτερικό της χώρας μετά από το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ σοσιαλιστικού κόμματος, δεξιάς κι άκρας δεξιάς, -στηριζόμενη βέβαια από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης-. Οι σημερινοί καλεσμένοι αποτελούν αντιπροσώπους αυτού του νέου μετώπου.

Από τη μία, βρίσκουμε τον κ. Πρετεντέρη, συμπαρουσιαστή δελτίου ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, ο οποίος αντιτίθεται συστηματικά σε κάθε είδους αγωνιστική εκδήλωση υποστηρίζοντας παράλληλα τις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η τηλεοπτική ομάδα στην οποία συμμετέχει ο κ.Πρετεντέρης δε διστάζει να διαστρεβλώνει ειδήσεις και εικόνες. Παραθέτουμε τα εξής δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Την ημέρα του εορτασμού της 17 Νοέμβρη και κατά την αναμετάδοση του ρεπορτάζ της σχετικά ήρεμης πορείας που έλαβε χώρα εκείνη την ημέρα, προστέθηκαν εικόνες από αναταραχές σε πορεία του καλοκαιριού. Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογης διαστρέβλωσης μπορούμε να βρούμε σε ρεπορτάζ σχετικό με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία το Δεκέμβρη του 2008.

Από την άλλη βρίσκουμε την κ.Μπακογιάννη, μέλος ενός συστήματος οικογενειοκρατίας που κυβερνά την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, ως πρόεδρος του κόμματος που η ίδια ίδρυσε, καταδικάζει τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, τους οποίους θεωρεί  "μεγάλο πρόβλημα". Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να αναγνωρίζει με καθαρά λαϊκιστικό τρόπο τις αδικίες εις βάρος του λαού.
Εν ολίγοις ο κ. Πρετεντέρης και η κ. Μπακογιάννη βρίσκονται ανάμεσα στους υποστηρικτές της κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία σχηματίστηκε την τελευταία περίοδο με αντισυνταγματικό τρόπο.
Η κυβέρνηση αυτή δεν εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό και κατ’επέκταση δε χρήζει καμίας νομιμότητας. Για παράδειγμα, τοποθετείται Υπουργός Μεταφορών ο Μ. Βορίδης, γνωστός για τις σχέσεις του με τον Jean Marie Lepen και τον Carl Lang, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος του πρώην δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου κι είναι εξίσου γνωστός για τις βίαιες φασιστικές του δράσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80.

Σημειώνουμε στο σημείο αυτό ότι κανείς βουλευτής που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεωκοπία, όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί αλλά ούτε καν παραιτηθεί των καθηκόντων του.
Κλείνοντας αυτό το κείμενο θα θέλαμε να συνοψίσουμε τα εξής: η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία απαρτίζεται από  μέλη της ακροδεξιάς, με έναν πρωθυπουργό τεχνοκράτη και τιθέμενη στην εξουσία εξυπηρετώντας κατά βάση οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των μεγάλων τραπεζιτών, είναι το αποτέλεσμα ενός καπιταλιστικού συστήματος που καταλύει τις δημοκρατικές αρχές κι εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες. Η ελπίδα για έξοδο από την κρίση για ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων κι Ευρωπαίων βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς αγώνες".

πηγή: news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Εικόνες ντροπής έξω από τη Βουλή... [ΦΩΤΟ]

Εικόνες ντροπής έξω από τη Βουλή... (ΦΩΤΟ)
Επιστράτευσαν κλούβες των ΜΑΤ για τους τυφλούς! 
Κλούβες των ΜΑΤ επιστράτευσε η αστυνομία προκειμένου να προστατεύσει τη Βουλή από μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, που βρίσκονται εκεί για να διαμαρτυρηθούν.

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η άνοδος της Βασ. Σοφίας ενώ με δυσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αμαλίας.

Οι τυφλοί διαμαρτύρονται για τη χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών ύψους 25% σε όλους τους εργαζόμενους τυφλούς, καθώς και την αναγνώριση του επαγγέλματος του τηλεφωνητή ως ανθυγιεινού με ότι αυτό συνεπάγεται.

πηγή: Newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ηλεκτρικό… ιπτάμενο τρίκυκλο!

Ηλεκτρικό… ιπτάμενο τρίκυκλο!
Σίγουρα το συγκεκριμένο μηχανάκι προορίζεται για τους πολύ τολμηρούς, όμως και στο παρελθόν η φαντασία των νέων σχεδιαστών απλώς δεν έχει όρια...


Αυτή τη φορά λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με το Paragliding motor trike concept, που εκτός από ένα ιδιαίτερα μοντέρνο τρίκυκλο που κινείται από ηλεκτρική ενέργεια, και (θεωρητικά πάντα) έχει την ικανότητα να πετάει! Το συγκεκριμένο concept έχει ένα πολύ αεροδυναμικό σχήμα με έναν τροχό εμπρός και δύο πίσω, ενώ η κατασκευή του στην ουσία αποτελεί έναν κλωβό ασφαλείας για τον ένα και μοναδικό του επιβάτη.

Θεωρητικά λοιπόν, η κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα κοινό τρίκυκλο, που όμως μπορεί να οδηγηθεί έως την άκρη ενός γκρεμού και αφού πάρει… φόρα, να συνεχίσει το ταξίδι του στους αιθέρες και για όσο του επιτρέπει η αεροδυναμική του, το αλεξίπτωτο που χρησιμοποιεί, καθώς και η μεγάλη προπέλα που υπάρχει στο πίσω μέρος.

To θέμα βέβαια είναι να βρεθεί το κοινό που θα αγόραζε το συγκεκριμένο ιπτάμενο μηχανάκι, και που δεν θα φοβόταν να πέσει από την άκρη του γκρεμού για να το δοκιμάσει!
Διαβάστε περισσότερα » »

Κύριε Αβραμόπουλε, η μείωση του προϋπολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων στην σημερινή συγκυρία είναι εσχάτη προδοσία...

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 2012, ανταποκρίνεται πλήρως στην σημερινή συγκυρία και διαμορφώνεται κατ’ αναλογία και προς τους προϋπολογισμούς και άλλων κρίσιμων τομέων της χώρας. Είναι ο προϋπολογισμός των περικοπών, αλλά και των μεταρρυθμίσεων.

Δεν σας κρύβω, ότι είναι ιδιαίτερα άχαρος από μια άλλη πλευρά αυτός ο ρόλος. Θα έλεγα δε ότι δεν είναι καθόλου ευφυολόγημα όταν στα συγχαρητήρια πολλών συναδέλφων απαντούσα λέγοντας: «Καλύτερα να μας εύχονται καλή δύναμη, αντοχή και κουράγιο αυτές τις ώρες». Είναι άχαρος ο ρόλος.



Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Έχουμε διατελέσει υπουργοί κυβερνήσεων του παρελθόντος. Όταν ερχόμασταν εδώ προσπαθούσαμε αφού πρωτύτερα είχαμε διεκδικήσει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας έχοντας εξασφαλίσει περισσότερα για τον τομέα μας. Δεν είναι έτσι τα πράγματα τώρα.

Το 2011 ο προϋπολογισμός είχε υποστεί συνολική μείωση της τάξης του 19,40%, σε σχέση με το 2010, διαμορφούμενος σε 4,9 δις ευρώ περίπου.

Για το επόμενο έτος 2012, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ανέλθει σε 4,1 δις ευρώ, μειωμένος κατά 16,22% σε σχέση με το 2011.

Ειδικότερα:

Μειώνεται 6,15% το σκέλος των αποδοχών, διαμορφούμενες σε 2,14 δις ευρώ ή σε ποσοστό 52% περίπου του συνολικού προϋπολογισμού.

Μειώνεται 5,46% το λειτουργικό μέρος, αγγίζοντας για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, ποσό κάτω του 1 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 23,7% του συνολικού προϋπολογισμού του Υπουργείου.

Μειώνεται 37,5% για τις προβλεπόμενες πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, ανερχόμενες σε 1 δις ευρώ, που αντιστοιχεί στο 24,3% του προϋπολογισμού του Υπουργείου.
Το ποσό αυτό αποτελεί οροφή.

Είναι συνεπώς αντιληπτό, ότι γίνεται μια πράγματι μεγάλη προσπάθεια περιστολής των δαπανών αλλά και σπατάλης, όπου αυτή τυχόν εντοπίζεται.

Επιπλέον, θα αναζητήσουμε ενέργειες και δράσεις, με στόχο την περαιτέρω μείωση των ελαστικών δαπανών, με βάρος στους τομείς της Λειτουργίας, της Εκπαίδευσης και των Εξοπλιστικών Δαπανών.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αυτή έχει σχεδιασθεί από τα Γενικά Επιτελεία και που στη φάση αυτή μελετάται σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, αλλά και αποδοτικότερης λειτουργίας του Υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο μας στις αρχές του 2012.

Θα επαναξιολογήσουμε τη συμμετοχή μας σε διεθνείς ασκήσεις-υποχρεώσεις, για να εξοικονομηθούν και από εκεί πόροι.

Στον λόγο του ο Υπουργός ανέφερε και πολλά άλλα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην αρχική ανάρτηση του Kranosgr αλλά δεν με απασχολούν καθώς θεωρώ ότι όλόκληρος ο κίνδυνος για την πατρίδα μας κρύβεται στις λίγες αυτές γραμμές....

Ολοι ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε απέναντί μας έναν γείτονα επικίνδυνο, στρατοκρατούμενο, με πολιτική υπεροψία και οθωμανικές ιδέες περί περιθωριοποίησης της Ελλάδος...
Εναν γείτονα που με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να μας επιβάλλει την θέλησή του....
Εναν γείτονα που στέλνει τις στρατιωτικές του δυνάμεις να μπαινοβγαίνουν στο Αιγαίο όποτε του κάνει κέφι....
Εναν γείτονα που μας απειλεί επισήμως με πόλεμο με το γνωστό δόγμα του casus belli που ψήφισε η εθνοσυνέλευσή του....
Εναν γείτονα που διαρκώς υποστηρίζει κάθε τι ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα... ακόμα και ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται "Μακεδονία"!!!!

Οι Τούρκοι, τα έχουμε χιλιοπεί, είναι θρασύδειλος λαός....

Για να χτυπήσουν ένα μικρό ελληνικό νησί όπως η Κύπρος έπρεπε να έχουν την διαβεβαίωση των ΗΠΑ ότι η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί.... στρατιωτικώς.
Την διαβεβαίωση του ΝΑΤΟ ότι δεν θα εμπλακεί στην διένεξη....
Την διαβεβαίωση της άλλης εγγυήτριας δύναμης της Βρετανίας, ότι δεν θα επέμβει να τους σταματήσει....
Την σιγουριά ότι στην Ελλάδα θα υπήρχε προδοτική κυβέρνηση ανδρεικέλων όπως αυτή που ανέλαβε υπό τον Ταξίαρχο Ιωαννίδη, μέτα τα υπόπτως υποκινούμενα επεισόδια του Πολυτεχνείου κατά του, αντιπαθούς πλέον από τις ΗΠΑ, δικτάτορα Παπαδόπουλου....

Και μετά από όλα αυτά οι Τούρκοι φοβόντουσαν ακόμα και την μικρή Εθνική Φρουρά της Κύπρου και παρακάλεσαν τους Αμερικανούς να οργανώσουν ένα αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου το οποίο ουσιαστικά διέλυσε την Εθνική Φρουρά και έριξε τους αδερφούς μας Κυπρίους σε έναν εμφύλιο αδελφοκτόνο πολέμο λίγες μόλις ημέρες πριν την εισβολή....

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις εκστράτευσαν εναντίον της Κύπρου μας και ακόμα και τότε κινδύνεψαν να αποτύχουν και γι αυτό δέχθηκαν με χαρά την βοήθεια που τους προσέφερε ο ....ΟΗΕ!!!! Ο οποίος κατά γενική ομολογία των Ελλήνων μαχητών έδινε συντεταγμένες και έκανε τα στραβά μάτια στην καταπάτηση των ανακωχών από τα στρατεύματα του Αττίλα....

Η πατρίδα μας σήμερα βρίσκεται σε μια τραγική οικονομική κατάσταση που την οδήγησε εντέχνως και για να αποκομμίσει τεράστια προσωπικά οικονομικά οφέλη ο προηγούμενος προδότης πρωθυπουργός μαζί με ένα προδοτικό επιτελείο το οποίο αποτελείτο από φίλους του εκ του εξωτερικού και διεφθαρμένους πολιτικούς του παρελθόντος που ανέλαβαν να καταστρέψουν την Ελλάδα και τα όνειρα των νέων Ελλήνων και έχουν φέρει σήμερα σε απόγνωση όλους τους συμπατριώτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας....

Η θρασύδειλη Τουρκία παρακολουθεί με μέγιστο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας και σκληραίνει συνεχώς την στάση της δοκιμάζοντας τις αντοχές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, του μοναδικού παράγοντα αποτροπής της απειλής μετά την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και κατ' επέκταση της ελληνικής κονωνίας...
Ολοι στην γείτονα χώρα έχουν καταλάβει ότι πλησιάζει μια ιστορική ευκαιρία που θα πρέπει να την εκμεταλευθούν στο έπακρο. Πλησιάζει η κατάρρευση της Ελλάδος με ταυτόχρονη κατάρρευση της ίδιας της Ευρώπης... Στην αντίληψη αυτή περιλαμβάνονται και οι τελευταίες υβριστικές δηλώσεις του Μπαγίς. Αλλά και οι προκλητικές δηλώσεις του Γκιούλ για την "άθλια ένωση"

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ξεκινήσει να διαλύει τις Ε.Δ. μας με καταργήσεις στρατιωτικών σχηματισμών, κλείσιμο στρατοπέδων, μη αγοράς στρατιωτικού υλικού... ακόμα και ακυρώσεις παραγγελιών καυσίμων.... ενώ ταυτόχρονα μείωσε απελπιστικά τους μισθούς των στελεχών και έφθασε στο σημείο να μισοκαταργήσει ακόμα και τις στρατιωτικές παρελάσεις (απαγορεύτηκε η συμμετοχή της Πολεμικής μας Αεροπορίας και των μηχανοκίνητων μονάδων μας) με πρόσχημα την οικονομική κρίση που η ίδια δημιούργησε....

Με διαταγή σταμάτησαν οι αναχαιτήσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο οι οποίες γίνονται μόνο άν πετάξουν οι Τούρκοι πάνω από κατοικημένες περιοχές πλέον!!!
Το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων δέχεται αλλεπάληλα χτυπήματα καθώς στην κυριολεξία διώκονται οι πλέον επίλεκτες δυνάμεις μας για συνθήματα στις παρελάσεις... και τραγουδάκια στις παραγωγικές σχολές...

Και σαν κερασάκι στην τούρτα της προδοσίας έρχεται ο νέος προϋπολογισμός του 2012 να καταστρέψει ότι έχει απομείνει από τις Ενοπλες Δυνάμεις μας....

Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε με την ίδια αιτιολογία του πρώην πρωθυπουργού έναν προϋπολογισμό για τον οποίο πανηγυρίζουν οι .... Τούρκοι...
Δεν έχει καταλάβει ότι χωρίς πανίσχυρες Ε.Δ. δεν θα υπάρχει οικονομία για να την "ανατάξει" κι ούτε ελληνική κοινωνία για να την "διασώσει".

Το ακριβώς αντίθετο έπρεπε να κάνετε κ. Αβραμόπουλε. Να ενισχύσετε όσο δεν παίρνει τις στρατιωτικές δαπάνες. Να συντηρήσετε το αξιόμαχο των Ε.Δ. Να αποτρέψετε με κάθε δυνατό τρόπο κάθε απειλητική σκέψη των γειτόνων.
Αν θέλετε κονδήλια υπάρχουν.... και μπορείτε να τα βρείτε. Υπάρχουν σε ολόκληρο το φάσμα του προϋπολογισμού.
Το λέω εγώ ένας κατεστραμένος οικονομικά, υπάλληλος που μετά βίας συντηρώ την οικογένεια μου....
Θέλω την πατρίδα μου ισχυρή τουλάχιστον στρατιωτικώς και γι αυτό μπορώ να κάνω οποιαδήποτε θυσία....
Εδώ έκανα τόσες θυσίες για να τρώει με χρυσά κουτάλια ο Παπανδρέου, η μάνα του και οι φίλοι του....
Μην μας κάνετε να πιστέψουμε πως κι εσείς μπήκατε στην θέση αυτή με κάποιου άλλου εντολή και με διατεταγμένη υπηρεσία....
Δεν με ενδιαφέρει να ζώ σε μια ανθηρή οικονομικά χώρα όταν στην Ακρόπολη και στον Λευκό Πύργο θα κυματίζει το τουρκικό μισοφέγγαρο ή μου λείπουν ένα δύο νησιά...
Οι ισχυρές Ε. Δ. είναι το μοναδίκο μέσο επιβίωσης του Εθνους μας.....

ΘΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Βάζουν τελεφερίκ στον Όλυμπο!

Εκπονώντας ολοκληρωμένο σχέδιο κι έχοντας ξεκινήσει τον
δημόσιο διάλογο από τον Σεπτέμβριο, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας διά της αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τις προτάσεις της για την ανάπτυξη του «βουνού των Θεών».
Οργανισμό Τουρισμού, τελεφερίκ, σύστημα ποιότητας ISO, ινστιτούτο γαστρονομίας ακόμη και Πανεπιστήμιο σχεδιάζει η Πιερία για τον Όλυμπο.

Παράλληλα και καθώς το 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής σχεδιάζει συνέδριο με θέμα την ανάδειξη και την αξιοποίηση του Ολύμπου.

Βασικός στόχος της Αντιπεριφέρειας Πιερίας είναι να δημιουργηθούν «υποδομές ήπιας ανάπτυξης» προκειμένου να έχει τη δυνατότητα, όπως εξήγησε η κ. Μαυρίδου, «να υλοποιήσουμε προτάσεις όπως:

-Την ίδρυση ενός τοπικού οργανισμού τουρισμού.

- Τη δημιουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Πανεπιστήμιο του Ολύμπου».

-Τη δημιουργία και ίδρυση ενός ινστιτούτου γαστρονομίας.

-Τη δημιουργία θεματικού πάρκου με άξονα τον Όλυμπο.

-Τη δημιουργία δασικού ή δασικών, χωριού ή χωριών.

-Την εκπόνηση μελέτης για τη δυνατότητα δημιουργίας υποδομών χειμερινού τουρισμού (τελεφερίκ), που θα συνοδεύεται από εγκεκριμένη περιβαλλοντολογική μελέτη για τις επιπτώσεις και την όχληση. -Τη δημιουργία κέντρου ορειβασίας και αναρρίχησης.

-Τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, (Μαραθώνιος του Ολύμπου).

-Την ήπια τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μέσω του αγροτουρισμού και του οικοτουρισμού».

Η κ. Σοφία Μαυρίδου παρουσίασε στην Υποεπιτροπή Ορεινών Όγκων της Βουλής «ώριμες προτάσεις με συγκεκριμένα έργα» που η Αντιπεριφέρεια Πιερίας προωθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και τόνισε:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατανοεί πλήρως τη σημασία, που αποτελεί ο Ολυμπος, τους περιορισμούς και την προστασία του, καθώς επίσης και τις προοπτικές αξιοποίησης της τεράστιας δυναμικής που έχει. Επεξεργάστηκε, λοιπόν, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου.





thessalianews
Διαβάστε περισσότερα » »