Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ?‏ ... Μαχαίρα έδωσες....μαχαίρα θα λάβεις!

Σχηματίζεται νέα "σέχτα" με ηγέτη τον Γιούνκερ. Χτύπημα στην καρδιά της Γερμανίας από τη Moody

Γράφει ο Χρήστος Φράγκου

Ενώ η κρίση έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και τα όρια του ευρωπαϊκού νότου και αγγίζει πλέον την Ιταλία και τη Γαλλία το πολιτικό σκηνικό δείχνει να μεταβάλλεται ραγδαία. Οι ΗΠΑ βλέποντας την αβεβαιότητα να οδηγεί σε ντόμινο απροσδιόριστων διαστάσεων και συνεπειών σύρονται σε ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας πλέον νέους μοχλούς πίεσης, στοχεύοντας σε άμεση πολιτική λύση.

Αντί του Γ. Παπανδρέου -που εθεωρήτω βασικός εκφραστής των αμερικανικών θέσεων στους κόλπους της ΕΕ- προβάλλει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, που είναι πιο υψηλόβαθμος και είχε θεωρηθεί άνθρωπος της Αγκελα Μέρκελ, όταν πρωτάθηκε για επικεφαλής του Eurogroup.

Από την πλευρά Γιούνκερ ξεκινούν δυο βασικές των τελευταίων ημερών που οδήγησαν την Αγκελα Μέρκελ να κάνει δηλώσεις εξευμενισμού και σύμπλευσης.

Παράλληλα η Μέρκελ αντιλαμβανόμενη ότι ο κλοιός σφίγγει και ότι κινδυνεύει να χάσει στήριξη και ερείσματα εντός της ΕΕ και διεθνώς αναγκάζεται να κάνει αρκετά βήματα πίσω, δηλώνοντας ότι "Η Γερμανία είναι έτοιμη να χάσει μέρος της κυριαρχίας της προκειμένου να στηριχθεί και να σωθεί το ευρώ και η Ευρωζώνη"

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες από όλα τα μέτωπα καθώς και η Αγκελα Μέρκελ θα επιχειρήσει να αναδιατάξει τις δυνάμεις της και να επιτεθεί αλλά φαίνεται ότι παράλληλα δημιουργείται ένα δεύτερο ισχυρό μπλοκ το οποίο δεν εξαρτάται από τη Γαλλία και συνεπώς είναι δύσκολο να χτυπηθεί.

Αρχικά ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε -και εν συνεχεία ανασκεύασε- ότι αρκεί μια επιστολή από τον Λουκά Παπαδήμο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης της 6ης δόσης και της εφαρμογής της συμφωνίας της 27η Οκτωβρίου.

Παράλληλα σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τη στάση της Γερμανίας ενώ άνοιξε και το θέμα της διόγκωσης του Γερμανικού χρέους και των κινδύνων που εγείρονται.

Απαντώντας σε ερώτηση δήλωσε πως ανησυχεί για το ύψος του γερμανικού χρέους, καθώς το 80% τους χρέους της Γερμανίας δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις από ότι το 60% της Ισπανίας.

Όλοι κάνουν τα "στραβά μάτια" για το γερμανικό χρέος

Συμβούλεψε μάλιστα τους Γερμανούς και τη Μέρκελ να είναι προσεκτικοί όταν δίνουν συμβουλές δηλώνοντας «φαίνεται εύκολο να λες ότι οι άνθρωποι στο νότο είναι τεμπέληδες και ότι οι Γερμανοί κάνουν όλη τη δουλειά. Δεν είναι όμως έτσι».

Οι υποβαθμίσεις

Αναλυτές και παράγοντες της αγοράς δεν θεωρουν τυχαία την υποβάθμιση 10 γερμανικών τραπεζών από τη Moody's χωρίς να έχει προηγηθεί προειδοποίηση ούτε για τον κλάδο ούτε για τη χώρα. Ο οίκος αναθεώρησε επί τα χείρω μία βαθμίδα την Dekabank και δύο βαθμίδες από τις Helaba, SaarLB και HSH Nordbank. Κατά τρείς βαθμίδες υποβαθμίστηκαν οι τράπεζες BayernLB, Deutsche Hypothekenbank AG, LBBW, NordLB, NordLB Luxembourg και BremerLB.

Ως αιτία για την υποβάθμιση ο οίκος προβάλει το γεγονός ότι η κρατική στήριξη των γερμανικών δημόσιων τραπεζών έχει γίνει λιγότερο βέβαιη, εν μέρει λόγω του νέου καθεστώτος εξυγίανσης των τραπεζών που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει απώλειες στους πιστωτές εκτός της εκκαθάρισης.

Ο Ομπάμα απειλεί να τραβήξει το χαλί στη Γαλλία

Η απαίτηση των αρχών προς όλες τις τράπεζες και τις επενδυτικές να περιορίσουν άμεσα την έκθεσή τους στο ευρωπαϊκό χρέος αναμένεται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, άνοδο των αποδόσεων και κραδασμούς στο σύστημα, οδηγώντας χώρες που βρίσκονται σε οριακό σημείο στο γκρεμό... Η άμεση και έμμεση έκθεση των αμερικανικών τραπεζών στην Ευρώπη υπολογίζεται στα $4 τρισ. και περίπου το 25% εξ αυτών εκτιμάται ότι σε τοποθετήσεις που είναι πλέον υψηλού ρίσκου.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και οι πολιτικοί λόγω της αστάθειας που παρατηρείται στην Ελλάδα και την Ιταλία και των φόβων για ευρείες πολιτικές ανακατατάξεις στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη.

Ηδη το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει αποστείλει σχετικές εγκυκλίους και non-papers στις τράπεζες ζητώντας τους να αναλάβουν άμεσα δράση για τη βελτίωση των χαρτοφυλακίων τους. Παράλληλα τους ζητά τη μείωση της άμεσης έκθεσης σε χρεόγραφα χωρών που είτε λαμβάνουν βοήθεια είτε είναι πολύ κοντά σε αυτή. Τους ζητά να περιορίσουν και την έμμεση έκθεσή τους μέσω της συμμετοχής σε ευρωπαϊκές τράπεζες, κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε επαναλαμβανόμενα sell-off στα χρηματιστήρια προκαλώντας πανικό είτε θα μπορούσε να βάλει σε bear market πολλές αγορές στη Γηραιά Ηπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές τράπεζες είχαν στα χαρτοφυλάκια ομόλογα αξίας περί τα 180,9 δισ. δολάρια, από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ισπανία, με στοιχεία που φτάνουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως οι αμερικανικές τράπεζες είχαν περί τα $250 δισ. σε ιταλικά ομόλογα.
 
Τα ευρωπαϊκά CDS και τα παράγωγα στα ομόλογα ανέρχονταν στα $586 δισ. σύμφωνα με το IIF, ανεβάζοντας τη συνολική έκθεση στα $767,5 δισ.

Ενώ η Moody's χτυπά 10 γερμανικές τράπεζες , ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και την κρίση χρέους είναι πολύ μεγάλη, ερωτηματικό όμως αποτελούν τα CDS και ειδικά αυτά τα οποία έχουν εκδώσει για τις προβληματικές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs και JPMorgan. Δημοσιευμα του Bloomberg αναφέρει πως αρνούνται να δώσουν το ακριβές άνοιγμα στα CDS για αυτές τις χώρες. Οι δύο κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες κοινοποιούν μόνο τα καθαρά ανοίγματά τους ή και αποκλείουν από τις δημοσιεύσεις συγκεκριμένα παράγωγα. Το μόνο που έχει αποκαλυφθεί είναι πως οι δύο αυτοί κολοσοί έχουν πουλήσει προστασία-ασφάλιστρα σε χρέος συνολικής αξίας άνω των 5 τρισ. δολαρίων. Είναι προφανές λοιπόν πως η "πυροδότηση" των CDS θα αποφέρει αμύθητα κέρδη...

Πιέζονται τα γερμανικά ομόλογα

Ανεβαίνουν και τα επιτόκια στα γερμανικά ομόλογα σήμερα μετά την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις. Στο υψηλό 15 ημερών σκαρφάλωσε ξαφνικά η απόδοση- επιτόκιο του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου (bund) με τιμή 1,875%. Φυσικά η τιμή είναι αστεία, αλλά δεν είναι καθόλου αστείο το γεγονός, ότι το κόστος δανεισμού των Γερμανών , έχει υποχωρήσει κατά 50% μέσα σε λίγους μόνον μήνες. Τον Απρίλιο οι γερμανοί δανείζονταν με επιτόκια περίπου 4,9% στη δεκαετία. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Hurriyet: Τα Ελληνικά ακριτικά νησιά θα ηλεκτροδοτηθούν από τη Τουρκία μετά από υπουργική απόφαση ! Παπακωνσταντίνου είναι αλήθεια ;;;


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας HURRIYET ο σημερινός υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως προτίθεται να ολοκληρώσει το σχεδιασμό ώστε τα Ελληνικά ακριτικά νησιά να λαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια από τη γειτονική Τουρκία.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Δεν τρέφω καμία ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου ώστε να τον υπερασπιστώ, ωστόσο οι τουρκικές εφημερίδες παίζανε και συνεχίζουν να παίζουν καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας εις όφελος πρωτίστως της χώρας τους και μετά των υπολοίπων, σε αντίθεση με τα δικά μας ΜΜΕ.
Το αναδημοσιεύω λοιπόν με επιφύλαξη και αναμένουμε την διάψευση από τον κ. Παπακωνσταντίνου ή τη σημερινή κυβέρνηση γενικότερα. Αν μη τι άλλο είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΠΡΟΚΛΗΣΗ ένα τέτοιο δημοσίευμα για τη χώρα!
Γράφει το δημοσίευμα της HURRIYET:
“Το ελληνικό υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος αποφάσισε να αξιοποιήσει τη τουρκικά δίκτυα για την κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας σε ελληνικά νησιά”.
“Η συγκεκριμένη κίνηση θα ενισχύσει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που έχουν διαταραχθεί τελευταία” (εννοεί μάλλον τη Κύπρο).
Ενώ ολοκληρώνει με το εξωφρενικό…:
“Έχουμε μιλήσει με Τούρκους αξιωματούχους στο παρελθόν σχετικά με τη σύνδεση των Ελληνικών νησιών με τη Τουρκία, περί ηλιακής ενέργειας και ακόμη είμαστε σε επαφή”, δήλωσε στις 17 Νοεμβρίου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο περιθώριο του Ενεργειακού Οικονομικού Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέθανε σήμερα ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σήμερα τα ξημερώματα, ο γνωστός καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, σε ηλικία 71 χρόνων. Η κηδεία του θα γίνει από το Πρώτο Νεκροταφείο την Τρίτη στις 3 το απόγευμα.

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης.

Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα.

Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ).

Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολούταν ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ψαλίδι 35% έως 40% σε μισθούς ΔΕΚΟ - Δημοτικών Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών...
ότι οι περικοπές στους μισθούς των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου, Δημοτικές Επιχειρήσεις και στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων θα κυμανθούν μεταξύ 35% και 40%. Θα ισχύσουν μάλιστα αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου...
..
Οι μισθοί και τα επιδόματα θα προσαρμοστούν προς τα κάτω με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, θα προσαρμοστούν προς τα κάτω, στα πρότυπα των αμοιβών που επιβλήθηκαν στο Δημόσιο με την ψήφιση του Νέου Μισθολογίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» οι αποδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ δεν θα μπορεί να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αποδοχών που λαμβάνει ένας υπάλληλος αντίστοιχης εκπαιδευτικής κατηγορίας στο Δημόσιο με βάση το νέο μισθολόγιο. Για παράδειγμα, για υπάλληλους ΥΕ το ανώτατο όριο αποδοχών σύμφωνα με το Νέο Μισθολόγιο είναι 1.331 ευρώ, στα οποία πρέπει να υπολογιστούν και όλα τα επιδόματα που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Τον πρώτο χρόνο οι μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 25% των αποδοχών, ενώ, αν υπάρχει περαιτέρω μείωση, αυτή θα κατανεμηθεί ισόποσα μηνιαίως τα επόμενα δύο χρόνια.
Το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των αποδοχών μαζί με όλα τα επιδόματα εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.

Για την εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου στις ΔΕΚΟ υπεύθυνα είναι τα Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία θα πρέπει να υποβάλλουν αναλυτικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών το πρώτο 20ήμερο κάθε τριμήνου. Εάν δεν αποστέλλουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, τότε θα διακόπτεται η επιχορήγηση από το κράτος και θα επιβάλλονται ποινές στα μέλη των ΔΣ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόρδο-θεραπεία μετά το έμφραγμα



skordo emfragma kardiaΕίναι γνωστό ότι το σκόρδο μειώνει την αρτηριακή πίεση, τώρα όμως διαπιστώνεται ότι μπορεί επίσης να αποτελέσει μια ευρύτερη ασπίδα για την καρδιά... περιορίζοντας τη βλάβη των καρδιακών κυττάρων.

Μελέτη η οποία διεξήχθη από αμερικανούς ερευνητές διαπίστωσε ότι το έλαιο του σκόρδου – και συγκεκριμένα ένα από τα θειούχα συστατικά του – μείωσε θεαματικά τη βλάβη των καρδιακών ιστών σε ποντικούς που είχαν υποστεί «τεχνητή» καρδιακή προσβολή.

Οι επιστήμονες προτείνουν τώρα... τη χορήγηση των θειούχων συστατικών του ελαίου του σκόρδου από το στόμα ως μια πιο «εύχρηστη» εναλλακτική για την ενίσχυση των καρδιακών ιστών.

Το μυστικό στο θειούχο υδρογόνο

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Εμορι στις Ηνωμένες Πολιτείες θέλησαν να δοκιμάσουν την επίδραση που θα είχε στην καρδιά το τριθειούχο διαλλύλιο που περιέχει το έλαιο του σκόρδου επειδή η συγκεκριμένη ουσία απελευθερώνει θειούχο υδρογόνο.

Αν και σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι εξαιρετικά τοξικό – δυο-τρεις εισπνοές του μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο – το θειούχο υδρογόνο σε μικρές δόσεις, όπως αυτές που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός, επιφέρει σημαντικά οφέλη. Καταστέλλει τις φλεγμονές, μειώνει την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει σε ζωτικές λειτουργίες των κυττάρων.

Ωστόσο το αέριο είναι ασταθές και πτητικό και η χορήγησή του για θεραπευτικούς σκοπούς είναι δύσκολη. Συνήθως χορηγείται ενέσιμα, τώρα όμως, χάρη στο έλαιο του σκόρδου, ίσως να καταστεί δυνατή και η χορήγησή του από το στόμα.

Χορηγός οξυγόνου

Όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνες, όταν η ροή του αίματος στους καρδιακούς ιστούς διακόπτεται για ένα διάστημα εξ αιτίας μιας καρδιακής προσβολής ή χειρουργικής επέμβασης, η χορήγηση θειούχου υδρογόνου τροφοδοτεί την καρδιά με πολύτιμο οξυγόνο, περιορίζοντας τις ενδεχόμενες βλάβες.

Για να διαπιστώσουν αν η απελευθέρωση του θειούχου υδρογόνου από το συστατικό του σκόρδου θα είχε ανάλογο αποτέλεσμα, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Εμορι έφραξαν τη στεφανιαία αρτηρία ποντικών επί 45 λεπτά προσομοιώνοντας τις συνθήκες μιας καρδιακής προσβολής και στη συνέχεια χορήγησαν σε κάποια από αυτά τριθειούχο διαλλύλιο προτού αποκατασταθεί η ροή του αίματος.

Διαπίστωσαν ότι στα πειραματόζωα που έλαβαν το τριθειούχο διαλλύλιο οι βλάβες στους ιστούς ήταν μειωμένες κατά 61% – δηλαδή περίπου κατά τα δυο τρίτα – σε σχέση με εκείνα στα οποία δεν χορηγήθηκε η ουσία.

Υποσχόμενη εναλλακτική

Τα ευρήματα, τα οποία ανακοινώθηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Ορλάντο της Φλόριδας, δίνουν τους γιατρούς τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το πιο «ευέλικτο» από την άποψη της χορήγησης τριθειούχο διαλλύλιο σε πολλές από τις περιπτώσεις στις οποίες οι ερευνητές συνιστούν σήμερα το θειούχο υδρογόνο.

«Διεξάγουμε μελέτες με δραστικές ουσίες που απελευθερώνουν θειούχο υδρογόνο και μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα» εξήγησε στους συνέδρους ο Ντέιβιντ Λέφερ, καθηγητής χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Εμορι. «Ετσι μπορεί να αποφευχθεί η ανάγκη έγχυσης θειούχων δραστικών ουσιών και να περιοριστεί μόνο στα επείγοντα περιστατικά».

Άλλες έρευνες που διεξάγονται από την ίδια ομάδα υποδεικνύουν ότι το τριθειούχο διαλλύλιο μπορεί επίσης να περιορίσει τη μεγαλοκαρδία που προκαλεί η καρδιακή ανεπάρκεια.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ από τον τραγικό θάνατο του Καστοριανού πυροσβέστη στην Φλώρινα πριν από λίγο

oxhma purosbestikis kosmos ΣΟΚ από τον τραγικό θάνατο του Καστοριανού πυροσβέστη στην Φλώρινα πριν από λίγοΒρίσκονταν σε αποστολή για κατάσβεση φωτιάς στην Φλώρινα στον Άγιο Γερμανό, κάποια στιγμή χρειάσθηκε το πυροσβεστικό όχημα να μετακινηθεί, χάθηκε ο έλεγχος και στην προσπάθεια του ο άτυχος πυροσβέστης να σώσει το όχημα, έπεσε σε χαράδρα και βρήκε τραγικό
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξυπνάτε γιατί μας φάγανε! - ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ - Δείτε τι αναφέρουν

Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία ...
-και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους
Τούρκους μαθητές ότι: -Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια
το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά
ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της
χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που
βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».
Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας
ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα
συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς
υποχρεωτικής φοίτησης. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται
«Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και
κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του
Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα
διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της
Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός-
ήταν τουρκικής προέλευσης!

Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες,

Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα

μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού», του

«μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!


Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ
(Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι
ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την

Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο,

ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι

ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν
όλοι τους τουρκικής καταγωγής.

Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. ..

Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης
Διαβάστε περισσότερα » »

21η Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας: γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάζει η Ελλάδα.

Στις 21 Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας, γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.
Η αποστολή και διαρκής επιδίωξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. Μόνο σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αλλά και περιφερειακής συνεργασίας, είναι δυνατή η νηφάλια και ανεμπόδιστη ενασχόληση του ελληνικού λαού με παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες.
Με βάση αυτή την επιδίωξη, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ζουν, αγωνιούν και αγωνίζονται, προς όφελος της και προς όφελος του ελληνισμού γενικότερα.

Επιπλέον, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκφράζοντας τη διαρκή επιθυμία για ειρήνη και σταθερότητα της ελληνικής κοινωνίας, δρουν και σπεύδουν προς συμπαράσταση και προς όφελος των Ελλήνων, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.Με αυτό τον τρόπο, οι ΕΔ, μαζί με τους άλλους συντελεστές ισχύος της χώρας, ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και αναδεικνύουν την Ελλάδα σε μία “Όαση” ισχύος, ασφάλειας, ευημερίας και σταθερότητας. Συνεισφέρουν πρωταγωνιστικά σε τομείς, όπως:
της οικονομίας, της ασφάλειας και σταθερότητας, με τη διατήρηση υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας και αποτρεπτικής ισχύος
της κοινωνικής συνοχής, με την κοινωνική προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ωστόσο, οι ΕΔ, πέρα από την προστασία των εθνικών συμφερόντων, μέσω της αποτροπής, συμμετέχουν ενεργά στην προαγωγή της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή μας, αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
Στις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας που αναδύονται στο υπό διαμόρφωση γεωπολιτικό περιβάλλον, οι Ελληνικές ΕΔ, διαθέτοντας υψηλό βαθμό ταχυκινησίας, ευκινησίας και προσαρμοστικότητας, αναλαμβάνουν με επιτυχία την εκτέλεση αποστολών μέσα στα πλαίσια των επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης κερδίζοντας τον σεβασμό των συμμάχων και προβάλλοντας της χώρα διεθνώς, μέσω της αμυντικής διπλωματίας.
Σε μία περίοδο που η χώρα δίνει έναν πολυεπίπεδο και διαρκή αγώνα στα εθνικά και διεθνή ζητήματα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το όραμα και τη διορατικότητα των στελεχών τους, με την αγόγγυστη προσπάθεια των στρατευμένων νέων μας και τη συμπαράσταση όλου του ελληνισμού, βρίσκονται ανάμεσα στους κυριότερους συντελεστές για την πραγμάτωση των τεθέντων στόχων και επιδιώξεων της Ελλάδας.
21η Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας: γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάζει η Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Βαγγέλης θα μας φαει ολους ..


Διαβάστε περισσότερα » »

ε' ΕΚΠ. ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Codex Alimentarius

Διαβάστε περισσότερα » »

Υπεγράφη η ίδρυση της Ευρασιατικής Ένωσης στη Μόσχα…

Η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν υπέγραψαν τη συμφωνία για τη δημιουργία Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ενός σχεδίου του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν, με στόχο την στενότερη συνεργασία των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, επί της ουσίας όμως την αποκατάσταση της επιρροής της Ρωσίας στον ζωτικό της χώρο.


Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και οι ομόλογοί του της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, υπέγραψαν στη Μόσχα τη «Διακήρυξη για την Ευρασιατική Οικονομική Ολοκλήρωση», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.


Ο Πούτιν αναφέρθηκε πρώτη φορά στην δημιουργία μιας «Ευρασιατικής Ένωσης» από κοινού με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, σε άρθρο του στην εφημερίδα Izvestia τον Οκτώβριο. Οι τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έχουν ήδη δημιουργήσει μια Τελωνειακή Ένωση. Ο Ενιαίος Οικονομικός Χώρος, που θα διευθύνεται από μια Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Πρόκειται για μια εξέλιξη με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία από όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται, κυρίως λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, μια πολιτική επιλογή της ρωσικής ηγεσίας που φαίνεται ότι εντάσσεται σε ένα καλά σχεδιασμένο «παιχνίδι» αποκατάστασης της ρωσικής ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο…
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο "Μεγάλος αδελφός", ελέγχει πλέον από ψηλά ( video )

Οι μέρες είναι πονηρές και θα γίνουν ακόμη πονηρότερες στο μέλλον και το βίντεο που ακολουθεί αποδεικνύει το αληθές της πράγματος.
Καταγράφηκε στις βίαιες διαδηλώσεις στην Βαρσοβία την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια της εθνικής εορτής της χώρας, όπου Γερμανοί «αγανακτισμένοι» έκαναν… εξαγωγή αγανάκτησης και προέρχεται από «εμπορικό UAV».

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ήταν ένα micro-uav «Scout» της  Aeryon Labs, που πρωταγωνίστησε και στην Λιβύη.

Να υπενθυμίσουμε, ότι μιλάμε, για μικρά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα, (κάτι σαν αυτά του αερομοντελισμού), τα οποία είναι όμως εξοπλισμένα, με κάμερες ημέρας και νύχτας, και τα οποία μεταδίδουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο, σε κάποιο κέντρο επιχειρήσεων. Ο χειριστής τους, βρίσκεται επίσης κάπου μακριά, κατευθύνοντας το UAV, στον τόπο ενδιαφέροντος.





e-typos
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Αζερμπαϊτζάν θέλει να γίνει… Ντουμπάι

Έχει βάλει ως στόχο να κλέψει το χαρακτηρισμό «αρχιτεκτονικό θαύμα» από το Ντουμπάι, κατασκευάζοντας φλεγόμενα
κτίρια και… διαστημικά ξενοδοχεία!Η πρωτεύουσα Baku του Αζερμπαϊτζάν, παλιά γνωστή και ως «η μαύρη πόλη» λόγω αυξημένης ρύπανσης, έχει αρχίσει να «επενδύει» στους φυσικούς της πόρους προκειμένου να μεταμορφώσει τα μεσαιωνικά της κτίρια και τα σοβιετικού τύπου διαμερίσματά της.


Ο ορίζοντας της πόλης έχει γεμίσει με εντυπωσιακά κτίρια, ενώ ο δημόσιος σχεδιασμός έχει ως στόχο τη μετονομασία της πόλης σε «λευκή πόλη».

Σε όλη τη χώρα τίθεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο για τη νέα υποδομή, με περισσότερους και μεγαλύτερους δρόμους, πάρκα, σύστημα διαμετακόμισης, καινούριο σύστημα ύδρευσης και σύνδεσης στον κόσμο του διαδικτύου. 

Το επόμενο φιλόδοξο αρχιτεκτονικό σχέδιο που αναμένεται να «κοσμήσει» την πόλη είναι το 33 ορόφων ξενοδοχείο Crescent, που θα κατασκευαστεί στις όχθες της Κασπίας Θάλασσας σε σχήμα… μισοφέγγαρου!

Οι εργασίες κατασκευής του αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015, ενώ έχει ήδη προταθεί και το ξενοδοχείο-«πανσέληνος», που θα μοιάζει με το Death Star από το Star Wars. 
 
300-gr.blogspot
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκαλούν στη Θράκη,οι "σκληροί" της μειονότητας!


Δυστυχώς, τα πράγματα στη Θράκη είναι πολύ σοβαρά για να πάρουμε στ΄ αστεία την ανακοίνωση της “Τουρκικής Μειονοτικής Κίνησης για Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα”!Τα οποία όπως υποστηρίζουν οι συγγραφείς της…παραβιάζονται κατάφωρα στη Θράκη!

Με την προκλητική της ανακοίνωση η “κίνηση” μας κάνει υποδείξεις για το ....σχηματισμό της κυβέρνησης. Δεν αναφέρεται μόνο στο ΛΑΟΣ, αλλά και στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά! Διαβάστε την απίστευτη ανακοίνωση και μετά δείτε ένα μέλος αυτής της …”κίνησης”,για να διαπιστώσετε πόσο πολύ καταπιέζονται στην Θράκη,ακόμη και αυτοί που δηλώνουν “τούρκοι”. Δείτε πως εκφράζεται για Έλληνα πολιτικό ο κ.Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ,που δηλώνει δημοσιογράφος! Τα σχόλια και για την ανακοίνωση ,αλλά και για το βίντεο, δικά σας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“Η Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα, ενώνοντας τη φωνή της με όλους τους εγχώριους και διεθνείς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καταγγέλλει τη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου του εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ, που έχει δικαίως επικριθεί για την ξενοφοβική του στάση ακόμη και από την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενάντια στο Ρατσισμό και στη Μισαλλοδοξία, (ECRI), αλλά και της Ν.Δ. του κ. Αντώνη Σαμαρά, που έχει εκφραστεί κατά το παρελθόν με σκληρό τρόπο ενάντια σε πάγιες θέσεις και διεκδικήσεις δικαιωμάτων της μειονότητας της Θράκης.

Η Τουρκική Κίνηση σημειώνει με θλίψη ότι είναι η πρώτη φορά μετά τη δικτατορία του Μεταξά, η οποία μεταξύ άλλων είχε πολεμήσει λυσσαλέα πολλές μειονοτικές ομάδες της χώρας με απηνείς διωγμούς, που καταλαμβάνουν υπουργικούς θώκους πολιτικά στελέχη κόμματος (ΛΑΟΣ) που ανήκει στο χώρο της σκληρής ρατσιστικής Δεξιάς, ή της «άκρας Δεξιάς», πολιτικό χαρακτηρισμό που δημοσίως είχε προσδώσει ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραμανλής. Ούτε οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις, και πολύ περισσότερο οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, δεν είχαν τολμήσει να συμπεριλάβουν στους κόλπους τους στελέχη προερχόμενα από τέτοιο πολιτικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν κάτι παρόμοιο συνέβαινε σε χώρες με μακρά παράδοση πολιτικής απομόνωσης της Άκρας Δεξιάς από το επίσημο πολιτικό σύστημα, όπως η Γαλλία, όπου θα ήταν αδιανόητο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι πολιτικής διαπραγμάτευσης, πολλώ δε μάλλον εξουσίας, υπουργοί της παραδοσιακής γκωλικής Δεξιάς με στελέχη του κόμματος του Λεπέν, θα υπήρχε μεγάλος ξεσηκωμός, όχι μόνο από το αριστερό φάσμα της πολιτικής σκηνής αλλά και από τίμιους φιλελεύθερους και συντηρητικούς δημοκράτες, που δεν θα ανέχονταν οποιαδήποτε πολιτική συνδιαλλαγή με στοιχεία εθνικιστικά, ξενόφοβα και ρατσιστικά.
Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση προκαλεί εύλογους φόβους στη μειονότητα ότι από τη στιγμή που ξεπλένεται πολιτικά ένας τέτοιος ακραίος εθνικιστικός πολιτικός χώρος και άρα νομιμοποιείται έμμεσα στη συνείδηση του μέσου πολίτη, υπάρχει κίνδυνος να κληθεί να συμμετάσχει μελλοντικά ακόμη και σε κανονική διακυβέρνηση της χώρας, γεγονός που θα έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξαιτίας της μισαλλοδοξίας με την οποία αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο κόμμα κάθε εθνική μειονότητα αλλά κι εξαιτίας της πρόσδεσης του με τους πιο αντιδραστικούς και σκοταδιστικούς κύκλους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα στελέχη του ΛΑΟΣ έχουν προβεί σε πολλές ισλαμοφοβικές και αντισημιτικές δηλώσεις και ο προβιβασμός τους σε υπουργούς αποτελεί μέγιστη προσβολή για το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του Πολιτεύματος της Ελλάδας.
Αντίστοιχα, η μειονότητα δυσκολεύεται να ξεχάσει ότι στις 29 Γενάρη 1990 επί υπουργού Εξωτερικών Σαμαρά είχε γίνει μεγάλο πογκρόμ ενάντια στην τουρκική μειονότητα, με αμέτρητες καταστροφές περιουσιακών στοιχείων μειονοτικών πολιτών (σε καταστήματα), ενώ κύκλοι προσκείμενοι στον Αντώνη Σαμαρά είχαν μια διαχρονική αντιμουσουλμανική στάση. Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε κάποτε υπερηφανευτεί ότι στο προηγούμενο κόμμα του, την Πολιτική Άνοιξη, δεν συμπεριέλαβε κανένα μειονοτικό υποψήφιο, αποδεικνύοντας έτσι την έλλειψη ανοχής και στοιχειώδους δημοκρατικού ήθους από έναν πολιτικό που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός. Αντίστοιχα αρνητική ήταν και η πολεμική του θέση ενάντια στη φιλελευθεροποίηση του Δικαίου της ιθαγένειας, το οποίο μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει, προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει θεσμικά στο αναχρονιστικό Δίκαιο του Αίματος.
Τέλος, η Τουρκική Κίνηση χαιρετίζει τη θαρραλέα στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι, που έθεσε τα ιδεώδη του αντιεθνικισμού και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνω από το στενό κομματικό συμφέρον και αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που περιλαμβάνει στους κόλπους της μισαλλόδοξους πολιτικούς. Με την ψήφο του αυτή έδειξε και ότι τιμάει το κοινοβουλευτικό σύστημα, το οποίο στηρίζεται στην ελευθερία της συνείδησης του κάθε βουλευτή, αλλά δυστυχώς στις μέρες μας έχει πλήρως διαστρεβλωθεί από την υποταγή του στους κομματικούς στρατούς των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας. Η ψήφος του βουλευτή Ξάνθης ήταν ψήφος ευθύνης, εντιμότητας και δημοκρατικού ήθους”.


300-gr.blogspot.com

 
Διαβάστε περισσότερα » »