Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ '' ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ''


Διαβούλευση για τη Χάρτα του Εθελοντισμού
Ο Δήμος Εορδαίας  προέβη στη σύσταση Γραφείου Εθελοντισμού με απόφαση του Δημοτικού  του Συμβουλίου, η οποία ελήφθη σύμφωνα με όσα διαλαμβάνει το άρθρο 73 ,83 και 84  του Ν.3852/2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης». Μετά τη σύσταση αυτή θέτει  σε δημόσια διαβούλευση τη Χάρτα για τον Εθελοντισμό .  Η Χάρτα για τον Εθελοντισμό  συντάχθηκε ελλείψει κανονιστικού  και σαφούς νομικού πλαισίου για τον εθελοντισμό και τη λειτουργία του τόσο σε Ελληνικό όσο και Ευρωπαϊκό επίπεδο .
Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Εορδαίας προέβη στη δημιουργία Χάρτας Εθελοντισμού  ως  την καταστατική πράξη  που θα προσδιορίσει τη λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού  και παράλληλα θα δώσει τις  ενιαίες κατευθυντήριες γραμμές και κοινούς στόχους  ώστε  να επιτευχθεί η δημιουργία περιβάλλοντος κατάλληλου για τον εθελοντισμό , η ενίσχυση και αναγνώριση των εθελοντικών δραστηριοτήτων και η ευαισθητοποίηση για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού  σε τοπικό επίπεδο.
H δημόσια διαβούλευση έχει στόχο να συγκεντρώσει  τις τυχόν προτάσεις, εισηγήσεις- παρατηρήσεις επί αυτής των κοινωνικών εταίρων ή  των άτυπων ομάδων εθελοντών ή των μεμονωμένων εθελοντών οι οποίοι συμμετέχουν ήδη ή θέλουν να συμμετέχουν  στοχευμένα σε δράσεις εθελοντικές    κ.λ.π  και να τις ενσωματώσει -υιοθετήσει  στην Χάρτα του Εθελοντισμού προκειμένου αυτή στην τελική της μορφή  να ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι επιθυμητή η ευρεία συμμετοχή όλων με την κατάθεση προτάσεων , ιδεών, προβληματισμών, παρατηρήσεων που θα εμπλουτίσουν και θα ολοκληρώσουν τη Χάρτα αυτή.
Οι προτάσεις -παρατηρήσεις μπορούν να κατατεθούν  μέχρι την 13-11-2013 ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  ethelontis@ptolemaida.gr ή σε έντυπη μορφή στο Γραφείο Εθελοντισμού που στεγάζεται επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου  11 (ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ)  (υπεύθυνοι οι  : Πατσινακίδης Ηλίας και Ραχήλ Θωμά ), Τηλέφωνο : 2463026998.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών στην πιλοτική προσπάθεια ανακύκλωσης γυαλιού μέσω της θέσης ανακύκλωσης επί των οδών Β. Κωνσταντίνου και Εθνικής Αντίστασης, ο δήμος και το τμήμα καθαριότητας και ανακύκλωσης ζήτησε από τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. να δημιουργηθούν άλλα τέσσερα σημεία ανακύκλωσης και συγκεκριμένα στο πάρκο Χρηστίδη, στο πάρκο Μελανοφρύδη, στο παρκάκι επί των οδών Θεολογίδη-Μακεδονομάχων και στο πάρκο επί της οδού Γράμμου.
Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση θα βοηθήσει στην περαιτέρω επέκταση του προγράμματος και θα αυξήσει την περιβαλλοντική συνείδηση.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ” ΣΤΡΑΤΟ!


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ (ΚΛΙΚ)

Μιλά για Ευρωπαϊκή δυναμη “ταχείας επέμβασης”, που θα συμμετέχει και ο “Μακεδονικός στρατός”!!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τον καρκίνο στο πάγκρεας

Οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τον καρκίνο στο πάγκρεας Νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ξηρών καρπών και το μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος στις γυναίκες.
Ερευνητές από το Νοσοκομείο BWH στη Βοστόνη και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι ξηροί καρποί δρουν ευεργετικά, προστατεύοντας τις γυναίκες από τον καρκίνο στο πάγκρεας. Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη ποσότητα ξηρών καρπών είναι 30 γραμμάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Γαλακτοβιομηχανίες στο εδώλιο για καρτέλ και εκβιασμούς

Κλήση σε απολογία για κακουργηματική εκβίαση σε βάρος κτηνοτρόφων, απέστειλε ο ανακριτής διαφθοράς σε στελέχη έξι γαλακτοβιομηχανιών για το αποκαλούμενο "καρτέλ στο γάλα". Τι περιλαμβάνει το κατηγορητήριο
Για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, καλεί ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς, σε απολογία στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών για το αποκαλούμενο «καρτέλ στο γάλα», που αφορά καταγγελίες κτηνοτρόφων παραγωγών, ότι τους πίεζαν να πουλούν γάλα σε χαμηλές τιμές.
Οι κλήσεις του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα αφορούν το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, που έχει απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης του παραγωγού και εστάλησαν σε συνολικά δέκα πρόσωπα, υπεύθυνους των επίμαχων εταιριών την περίοδο 2004-2006.
Ενώπιον του ανακριτή καλούνται να λογοδοτήσουν Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ.
Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής για το λεγόμενο «καρτέλ στο γάλα» αναφέρεται ότι οι εν λόγω γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές.
Φέρονται επίσης να απειλούσαν τους κτηνοτρόφους ότι αν δεν συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις τους δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν το γάλα τους γιατί θα αποκλείονταν από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες παραγωγών οι οποίοι επιβεβαίωσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται ενώ οι εταιρείες προβάλλουν την θέση ότι οι ενέργειες τους ήταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και επομένως είχαν ελεύθερη πολιτική στις προμήθειες πρώτων υλών.

(Πηγή: ΑΠΕ)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλειστά τα Τέμπη 12 και 13 Νοεμβρίου - οι δρόμοι διέλευσης

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην κοιλάδα των Τεμπών, για τις ημέρες 12 και 13-11-2013 και μόνο κατά τις ώρες 07:00 – 20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τη χ/θ 365+477 (κόμβος Γυρτώνης) μέχρι τη χ/θ 390+700 της Π.Α.Θ.Ε. (διασταύρωση Στομίου).
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται :
• είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.) προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό (εναλλακτική διαδρομή δυτικού άξονα).
• είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας (εναλλακτική διαδρομή κεντρικού άξονα).
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου (χ/θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.) προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου (χ/θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.) (εναλλακτική διαδρομή ανατολικού άξονα).
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες θα εκτελούνται από 07.00΄ ώρα έως 20.00΄ ώρα, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες το ανωτέρω τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Κοιλάδα των Τεμπών) θα δίνεται στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.   
  • είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (εναλλακτική διαδρομή κεντρικού άξονα),
  • είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας - Τρικάλων – Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (εναλλακτική διαδρομή δυτικού άξονα).
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης (Α/Κ Κορινού Πιερίας χ/θ 445+000) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας - Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (εναλλακτική διαδρομή κεντρικού άξονα).
Γ) Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα θα κατευθύνονται στον Α/Κ Κορινού και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Α/Κ Κορινού, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
  • Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
  • Τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κ.λ.π., συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.α.).
 Image 35478Image 35479
stagonnews
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιάννης Υφαντής: Ο Έλληνας αφανής ήρωας που προσσελήνωσε τον Άρμστρονγκ

Είναι ένας από τους αφανείς ήρωες της ιστορικής αποστολής του «Apollo 11» στο φεγγάρι! Είναι ο άνθρωπος που έβαλε και αυτός ένα λιθαράκι σε μία από τις σημαντικότερες διαστημικές αναζητήσεις της ανθρωπότητας. Πάνω απ' όλα είναι... Έλληνας.
Ο λόγος για τον επιστήμονα Γιάννη Υφαντή, ο οποίος δοκίμασε και βελτίωσε το σύστημα προσσελήνωσης του «Lunar Module», του οχήματος που αποκολλήθηκε από το «Apollo 11» και πάτησε στη Σελήνη.
Σήμερα, μιλάει για την εμπειρία του, για τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της απογείωσης που λίγο έλειψε να στοιχίσουν τη ζωή των αστροναυτών, αλλά και για το όνειρό του να δημιουργήσουν οι Έλληνες ένα διαστημικό πρόγραμμα.
Ο Γ. Υφαντής είχε ασχοληθεί για αρκετό καιρό με τα συστήματα αδρανούς πλοήγησης, ελέγχου, πορείας και καθοδήγησης, τα οποία χρησιμοποιούνται σε αεροσκάφη, διαστημόπλοια, πυραύλους, πλοία και υποβρύχια.
«Από τεχνολογικής άποψης, το πιο ζωτικό υποσύστημα μέσα σε ένα πολύπλοκο σύστημα, όπως το διαστημόπλοιο, είναι εκείνο της καθοδήγησης πορείας και πλοηγήσεως. Ακριβώς επειδή ήμουν γνώστης των πλοηγικών συστημάτων, καθώς η εταιρεία για την οποία εργαζόμουν τότε κατασκεύασε τέτοια συστήματα για τη NASA, η εταιρεία μού ανέθεσε το έργο της δοκιμής του διαστημόπλοιου προσσεληνώσεως ''Lunar Module''.
Ως επικεφαλής της ομάδας τεχνικών και μηχανικών, πραγματοποίησα περιβαλλοντικές δοκιμές και μελέτες και μελέτες για να σιγουρευτώ ότι το σύστημα είναι ικανό, φερέγγυο και μπορεί να αντέξει στο αφιλόξενο περιβάλλον του Διαστήματος» δηλώνει ο κ. Υφαντής στον «Τύπο της Κυριακής».
Μάλιστα, ο Έλληνας επιστήμονας και η ομάδα του εντόπισαν και μερικές αδυναμίες του συστήματος, καθώς κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπίστωσαν ότι κάποιες βίδες δεν συγκρατούσαν καλά το ρυθμιστή υψομέτρου, πρόβλημα που θα μπορούσε να στοιχίσει ακριβά στους αστροναύτες. Την ίδια ώρα, ο Γ. Υφαντής εξέφρασε την πικρία του στο γεγονός ότι μέσα σε αυτή τη γιορτή « ξεχάστηκαν οι αφανείς ήρωες, που έκαναν δυνατή αυτή την επιτυχία».
Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που κόστισε 20 δισ. δολάρια και στο οποίο συμμετείχαν 190.000 επιστήμονες, μηχανικοί, τεχνικοί, αστροναύτες και εργάτες. «Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους ήταν και αρκετοί Έλληνες, ένας από τους οποίους ήμουν και εγώ» αναφέρει, μεταξύ άλλων.
«Πέταξα στον ουρανό»
Τη ημέρα αυτή, που έμεινε στην ιστορία, ο Γ. Υφαντής βρισκόταν στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει στον «Τύπο της Κυριακής» μαζί με το Χιούστον καρδιοχτυπούσε και ο ίδιος. «Όλα είχαν δοκιμαστεί, αλλά η εφαρμογή είναι διαφορετικό πράγμα. Με ενδιέφερε να δω ότι όλα είναι εντάξει με το «Lunar Module», δεν έλεγα τίποτα εκείνη την ώρα, αλλά η σκέψη με βασάνιζε. Μετά πέταξα στον ουρανό» υποστηρίζει.
Ο επιστήμονας που έχει σχεδιάσει και δοκιμάσει βαλλιστικούς πυραύλους υποβρυχίων, δηλώνει ευτυχής που γεννήθηκε Έλληνας. «Και αν ποτέ κατάφερε να πείσω τους Έλληνες να δημιουργήσουν διαστημικό πρόγραμμα, τότε θα πεθάνω ευτυχής» αναφέρει κλείνοντας.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

"Η Ελλάδα δεν χρωστά τίποτε και σε κανέναν..."

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Mια γυναίκα η οποία βρέθηκε στο Σύνταγμα και παρέμεινε βουβή μπροστά στο Κοινοβούλιο θέλησε να περάσει ένα μήνυμα..«Προς την Τρώεικα- Η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτε και σε κανένα, Της χρωστούν όλοι τα πάντα!!!». Αυτό ήταν το μήνυμα της..Μια εικόνα χίλιες λέξεις..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόστιμο τουλάχιστον 2500 ευρώ σε όποιον ζεστάνει το "κοκκαλάκι" του με τζάκι!

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΡΟ "ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ"
Επιβολή εξοντωτικού προστίμου, ορίζοντας ως παραβάτες οποιονδήποτε τολμήσει να ζεστάνει τα "κόκκαλά" του δίπλα σε τζάκια και ξυλόσομπες προβλέπει το "σχέδιο" αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης. Το "σχέδιο" προβλέπει την εκ περιτροπής καύση τζακιών και ξυλόσομπας για την αντιμετώπιση της περιβαλοντικής μόλυνσης κάτι που μόνο στην "σφαίρα" της φαντασίας μπορεί να γίνει.
 
Οπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», η κοινή υπουργική απόφαση, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των έκτακτων επεισοδίων αιθαλομίχλης, συνδέει την απαγόρευση για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, παραπέμποντας σε ελέγχους και σε επιβολή προστίμων από κλιμάκια υπαλλήλων των Περιφερειών και από το σώμα των Επιθεωρητών και από το σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους της διυπουργικής επιτροπής και του υπουργείου Περιβάλλοντος, που προέβλεψαν τη σχετική ρύθμιση, ότι το σχετικό θεσμικό πλαίσιο είναι πολυδιάστατο και ασαφές, ενώ δεν υπάρχει στη νομοθεσία προσδιορισμένο πρόστιμο, δηλαδή «ταρίφα» για υπερβολική ρύπανση από τζάκια και ξυλόσομπες είτε παραβίαση της απαγόρευσης λειτουργίας τους.
 
Βάσει του νόμου 2947/2001, τα πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις, που επιβάλλει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ, με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), προκύπτουν από αλγόριθμο.          
 
Ισχύουν συντελεστές, ανάλογα με το είδος και την έκταση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, ενώ η τιμή βάσης υπολογισμού του προστίμου για «μικρής έκτασης δραστηριότητες», όπως μπορεί να θεωρηθεί η ρύπανση του τζακιού, ξεκινά από το εξωπραγματικό ποσόν των 2.500 ευρώ.
 
Τα αντίστοιχα πρόστιμα, που επιβάλλουν τα κλιμάκια των Περιφερειών, για εκπομπές καυσαερίων κεντρικής θέρμανσης, επίσης δεν είναι απολύτως προσδιορισμένα, καθώς κυμαίνονται από 200 έως 1.000 ευρώ και υπολογίζονται ανάλογα με την έκταση της ρύπανσης.
 
Μην το ψάχνετε, πρόκειται περί μιας ηθελημένης ασάφειας για να βάζουν αστρονομικά πρόστιμα σε όποιον θέλουν, ακόμα και αν ανάψει ψησταριά.
 
Φυσικά τα πρόστιμα αυτά, δεν θα μπορούν να πληρωθούν, και αμέσως  θα περνούν στα ληξιπρόθεσμα χρέη, οπότε η Εφορία θα περνάει στην κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του "με το έτσι θέλω οφειλέτη". Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για να καταλήξουν να χρωστάνε και όσοι ακόμα κατάφεραν να είναι συνεπείς στους ληστρικούς φόρους που έχουν επιβληθεί, στην ακίνητη περιουσία με το χαράτσι , και στο φόρο εισοδήματος με το φανταστικό τεκμαρτό εισόδημα.
 
Η ουσία όμως είναι ότι επιζητούν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, και επισπέυδουν την βιολογική εξόντωση των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι αλλά και ασθενικά παιδάκια, αφού θα τους στερήσουν την δυνατότητα να ζεσταθούν. Πετρέλαιο είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν, και τώρα ούτε ξύλα θα μπορούν να κάψουν. Ο χειμώνας προβλέπεται μακρύς και απελπιστικά παγερός.
 
Σημειώνουμε ότι στην Τουρκοκρατία η θέρμανση θεωρείτο ουσιαστικά τεκμήριο, αφού όσοι, ελάχιστοι, διέθεταν τζάκι και είχαν την τόλμη να το ανάβουν πλήρωναν φόρο καπνού! Όταν ο φρουρός στο φυλάκιο του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως έβλεπε κάποια καμινάδα της πόλης να καπνίζει, ενημέρωνε το φορατζή, ο οποίος έκανε κατ οίκον επίσκεψη στους έχοντες και κατέχοντες θέρμανση. Το "Δεν πληρώνω" της εποχής σήμαινε, στην καλύτερη περίπτωση, βαρύτατο πρόστιμο και, στη χειρότερη, φυλάκιση σε άθλιες συνθήκες, στη σημερινή σημαίνει φυλάκιση καταρχήν και μετά κατ'όικον περιορισμό με "βραχιολάκι" στο πόδι. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν έρχεται είναι ήδη εδώ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μητροπολίτης Σκοπίων υπέρ του Ήλιου της Βεργίνας

Ο Μητροπολίτης  της περιοχής Βαρδαρίου των Σκοπίων, Αγαθάγγελος (Αγκατανγκέλ) επικρίνει με μακροσκελή επιστολή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα των Σκοπίων Dnevnik, τον πρόεδρο του κόμματος των Φιλελευθέρων, που πρότεινε  τον περιορισμό της χρήσης του Ήλιου της Βεργίνας σε εκδηλώσεις στη χώρα.


«Μία από τις τελευταίες σόκ- βόμβες που ρίχτηκαν στην κοινωνία μας- και από εκεί εμπνεύστηκα  και ενθαρρύνθηκα να γράψω αυτό το γράμμα ήταν η δέσμευση του προέδρου του Κόμματος των Φιλελευθέρων, Ιβόν Βελιτσκόφσκι, που πρότεινε στο Κοινοβούλιο να γίνει νόμος για τον περιορισμό της δημόσιας χρήσης του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας», γράφει το Αγαθάγγελος.

Θα τονίσει ότι τέτοιες ιδέες είναι ισάξιες με το λίπασμα που ρίχνουμε στα φυτά για να μεγαλώσουν ... (κοπριά).

Ο σκοπιανός Μητροπολίτης ο οποίος θεωρεί ότι κατάγεται από τους αρχαίους Μακεδόνες θα αναφέρει ένα μύθο του Αισώπου για την ισχύ εν τη ενώσει και θα τονίσει:

«Το ότι είμαστε από τους αρχαίους Μακεδόνες το αισθανόμαστε στο δέρμα μας».
Θα επισημάνει ότι «φέτος έχουν την 100η επέτειο των γενεθλίων του κακού, δηλαδή, της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913, στην πράξη βλέπουμε τους καρπούς των κληρονόμων των ‘ειρηνοποιών’ του Βουκουρεστίου που αποτελεί ντροπή και τερατούργημα της γενοκτονίας ενός λαού».

Αναφερόμενος στην πρόταση του προέδρου των Φιλελευθέρων, θα σημειώσει ότι «τέτοιες ιδέες  προτάσσονται από άτομα διεφθαρμένα στα οποία δεν υπάρχει τίποτε ιερό. Καταλαβαίνω όμως ότι τέτοιες προτάσεις γίνονται για να περιορίσουν τις επιπτώσεις στις παραισθήσεις του Αδαμάντιου Βασιλάκη και του Κάρολου Παπούλια».

Θα κλείσει την επιστολή του:

«Δράττομαι της ευκαιρίας να προβάλλω δημοσίως τους πολιτικούς μας ηγέτες , τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό για την ανυποχώρητη στάση τους στο αρχαίο όνομά μας. Ο καθένας , ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του, πρέπει να υποστηρίζει  τη ‘μακεδονική’ αλήθεια σε αυτήν τη δύσκολη ιστορική περίοδο της ύπαρξής μας».

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »