Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Πέτρος Αλεξανδρίδης


petros_aleksandridisΑγαπητές Συντοπίτισσες/τες του Δήμου Εορδαίας
Μετά από μακροχρόνια απουσία, για επαγγελματικούς λόγους,  από την πόλη μας τα τελευταία δέκα χρόνια, επανέκαμψα στη γενέτειρα, όπου και έχω την μόνιμη κατοικία μου.
Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα να προσφέρω  με κάθε τρόπο  τις υπηρεσίες μου στο Δήμο, μέσα από τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου στη διοίκηση, λόγω της 35χρονης  επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας , στις Ένοπλες Δυνάμεις, γι’ αυτό και αποδέχθηκα αφιλοκερδώς, από τον τότε Δήμαρχο κ. Τσιούμαρη, την πρόταση, να αναλάβω  τη συγκρότηση και λειτουργία της Σχολής Δημοτικής αστυνομίας, την οποία συγκρότησα εκ του μηδενός  και λειτούργησε με τη βοήθεια άξιων συνεργατών, με υποδειγματικό τρόπο (άποψη των υπευθύνων του Υπουργείου Εσωτερικών),  στη συνέχεια δε εντάχθηκα και  στο συνδυασμό του,  όπου τιμώντας με, με  την ψήφο σας, με εκλέξατε δημοτικό σύμβουλο
          Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Η μη συμμετοχή μου όμως  στα κοινά, την τελευταία 3ετία και η επιθυμία της έμπρακτης προσφοράς,  μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  με οδήγησαν στο να αναθεωρήσω  την απόφασή μου και αυτή τη φορά, στις εκλογές του Μαΐου, να διεκδικήσω την εκλογή μου στη θέση του Δημάρχου, για να μου δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιήσω την μακροχρόνια εμπειρία μου στη διοίκηση, προς όφελος του Δήμου μας.
          Όλοι ξέρουμε ότι πριν τις εκλογές υπάρχουν υποσχέσεις, μεγάλα λόγια για έργα, δημιουργία θέσεων εργασίας κ.λπ., από τα οποία υλοποιούνται ελάχιστα έως καθόλου, είτε γατί δεν είναι ρεαλιστικά , είτε γιατί δεν υπάρχουν τα ανάλογα οικονομικά μεγέθη, είτε σε τελευταία ανάλυση, γιατί δεν είναι των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής. Αναγγέλλονται  έτσι απλά,  για εντυπωσιασμό και  αρπαγή της ψήφου.  Έτσι  άλλωστε πορευθήκαμε τόσα χρόνια και η κατάληξή μας σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο δε μας κολακεύει καθόλου.
          Μέσα σ’ αυτή την υποσχεσιολογία  και την οικονομική δυσπραγία  εξαιτίας  της κρίσεως, πιστεύω ότι  η μελλοντική  Δημοτική Αρχή,  για  να  αντιμετωπίσει, τόσο τα απλά  όσο και τα  σύνθετα προβλήματα του Δήμου μας, που μας ταλαιπωρούν και υποβαθμίζουν την περιοχή μας, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από ψηφοθηρικές – πολιτικές  σκοπιμότητες  και  με έγκαιρο σχεδιασμό, με γνώσεις   και πολλή δουλειά σε πολύ σύντομο χρόνο να έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τους  περιορισμένους  τοπικούς και κρατικούς  πόρους  αλλά και τα υπάρχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα, για την προώθηση ή ολοκλήρωση  χρονιζόντων σοβαρών θεμάτων και  τη σχεδίαση νέων. Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση αυτών είναι η συνεργασία, στην πράξη πλέον και όχι στα λόγια με, εθελοντές  και μη, μελετητές έργων και η αξιοποίηση της  εμπειρίας αξιόλογων υπαλλήλων του Δήμου,  οι οποίοι δυστυχώς  έχουν παραγκωνιστεί από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, με τους αιρετούς προϊσταμένους τους, προκειμένου να εφαρμόζουν  τα κακώς εννοούμενα κοινωνικά – ψηφοθηρικά προγράμματά τους.
          Από τις μέχρι τώρα δραστηριότητες των εθελοντικών ομάδων της περιοχής μας διαπιστώνουμε όλοι ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας (επιστήμονες, έμποροι, τεχνίτες, ανειδίκευτοι εργάτες, μαθητές σχολείων κ.λπ.), οι οποίοι προσφέρουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία στο Δήμο μας, με τη διαφορά ότι η προσφορά αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη, αν υπάρχει και ανάλογη προσφορά απ’ αυτούς που κατέχουν  αυτοδιοικητικά καθήκοντα.
          Αυτή λοιπόν τη διάθεση προσφοράς των συνδημοτών μας, εκτός των άλλων, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσεως που διέρχεται η χώρα μας, θα προσπαθήσω  να ενισχύσω χωρίς υποσχεσιολογίες και  πολυδάπανες προεκλογικές δραστηριότητες,  εργαζόμενος αόκνως, μη φειδόμενος κόπου και χρόνου, σε όλες τις φάσεις της ενασχόλησής μου με την τοπική αυτοδιοίκηση.
          Κατόπιν αυτού όσοι εκ των συνδημοτών μας  υιοθετούν τα προαναφερθέντα και έχουν και αυτοί την ανάλογη ανησυχία-επιθυμία  δημιουργίας κατάλληλων υποδομών,  για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβιώσεως  και της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας,
τους καλώ
σε συνεργασία,  προκειμένου να συγκροτήσουμε μία επιλεγμένη ομάδα, πλαισιωμένη με πρόσωπα νέα, ανεξαρτήτως ηλικίας, από όλα τα κοινωνικά στρώματα  και  οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, απαλλαγμένη πολιτικών σκοπιμοτήτων και απραγματοποίητων υποσχέσεων, για τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής,  η οποία θα   έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη για τον τόπο μας και τη διάθεση για προσφορά εργασίας, μέσα από τα αυτοδιοικητικά καθήκοντά  της.
                                                                                                                        
Πτολεμαΐδα, 29 Οκτ 2013
                                                                                                                        
Πέτρος Αλεξανδρίδης
Αντιστράτηγος ε.α. και πρώην
Αντιδήμαρχος Δήμου Πτολεμαΐδας

Eπικοινωνία & Προτάσεις στο e mail:
Διαβάστε περισσότερα » »

Το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου θέτει θέμα "καταπίεσης" των Ελλήνων μουσουλμάνων!

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ!
Νέα επέλαση των αποδομιστών ιστορικών στα σχολικά βιβλία σημειώθηκε εφέτος και ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει.
Μια ενιαία ιδεολογική γραμμή διαπερνά όλα τα βιβλία από την Α' Δημοτικού ως τη Γ' Γυμνασίου με ένα κοινό γνώρισμα: Την  αποδυνάμωση των εννοιών «Ελληνισμός» και «Ορθοδοξία» και κυρίως η υποβάθμιση της αξίας πού περιέχει η συνύπαρξη των δύο αυτών εννοιών.
Είναι επίσης ολοφάνερη η προσπάθεια να σβηστεί σιγά - σιγά μέσω των νέων βιβλίων η μνήμη των συμφορών πού υπέστη ο Ελληνισμός από τους Τούρκους.  
Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις οπού τα θύματα μετατρέπονται σε θύτες! 
 
Μέσα στα πλαίσια αυτά αναφέρω ένα εξωφρενικό γεγονός: ούτε λίγο ούτε πολύ, στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ' Γυμνασίου τίθεται ζήτημα καταπίεσης των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα! 
 
Για του λόγου το αληθές παραπέμπω στη σελίδα 116 του σχολικού βιβλίου, όπου διαβάζουμε: «Όταν η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, γράφουμε την είδηση στην πρώτη σελίδα.
 
Όταν οι ίδιες οργανώσεις διαμαρτύρονται για καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Σλαβόφωνων ή των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι ανθελληνικές και πληρωμένες από ξένα κέντρα.
 
Ουσιαστικά μας ενοχλεί η ανεξαρτησία τους: Θα τις θέλαμε με το μέρος μας (όπως και όλες τις άλλες εξουσίες) και ξεχνάμε ότι αυτό θα καταργούσε αυτόματα το διεθνές τους κύρος».
 
Πρόκειται για απόσπασμα από κείμενο πού περιέχεται στην 6η ενότητα του βιβλίου με θέμα: «Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών άξιων». Το έγραψε ο Νίκος Δήμου και αναφέρεται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ή αλλιώς "Μπίζνες Καλά Οργανωμένες"). 
 
Στο κείμενο, λοιπόν, αναφέρεται καθαρά ότι υπάρχει ένα γεγονός: η καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των σλαβόφωνων και των μουσουλμάνων στην Ελλάδα.
 
Και βέβαια όταν αναφέρεται σε "μουσουλμάνους" πλέον αφορά κατά κύριο λόγο του "λαθρο", αφού οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι κλάσμα σε σχέση με αυτούς.
 
Το κείμενο είναι γενικά καλό: δόκιμος συγγραφέας, σωστά ελληνικά, οι μαθητές κατατοπίζονται στο θέμα. όπως σημειώνει στο περιοδικό «Κοινωνία» της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων,  ο Κυριάκος Κοτσολάκος Καθηγητής Φιλολόγος
 
Ακριβώς όμως επειδή είναι καλό κείμενο, καθίσταται και πιο επικίνδυνο, καθώς μάλιστα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες μαθητές της Γ' Γυμνασίου, πού βρίσκονται σε μια ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους κι αρχίζουν να διαμορφώνουν τις απόψεις τους για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. 
 
Το ερώτημα είναι πώς οι επίσημε θέσεις του ελληνικού κράτους παρακάμφθηκαν (εκτός και αν άλλαξαν και δεν το μάθαμε), από την στιγμή που πλέον επίσημα το κράτος παραδέχεται ότι υπάρχει καταπίεση μειονοτήτων!
 
Πρόκειται για κλασικά νεοταξικά δημιουργήματα των αποδομιστών (ολόκληρο κίνημα ιστορικών στην υπηρεσία της Νέα τάξης Πραγμάτων, όπως θα δούμε στην συνέχεια).
 
Πρόκειται για βιβλία-δημιουργήματα  της σχολής των «αποδομιστών» (deconstructionists).
 
Σύμφωνα με αυτή την σχολή η ιστορική θεώρηση των πραγμάτων έχει τις καταβολές της στην Δύση και μόνο οι δυτικοί έχουν "καθαρή" ιστορική σκέψη.
 
Στην Ελλάδα ήρθε η μετεξέλιξή των "αποδομιστών", η σχολή των "σχετικιστών" η σχολής της Μ.Ρεπούσης και του Τατσόπουλου: 
 
Υποστηρίζει ότι όλοι έχουν δίκαιο (άρα και οι Έλληνες κια οι Τούρκοι) ότι δεν υπάρχει μια αλήθεια αλλά και μια άλλη που την ονομάζουν μάλιστα «η αλήθεια του Άλλου» και ότι δεν υπάρχει ιστρική αλήθεια αλλά η  ότι η ιστορία "κατασκευάστηκε" κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα βάσει της νέας εθνολογικής αρχιτεκτονικής από επιτήδειους εξουσιαστές και ψεύτες διανοούμενους!
 
Άρα αυτές οι «ιστορικές κατασκευές» πρέπει να αποδομηθούν. Η αποδόμησή τους θεωρείται προϋπόθεση "για να επανέλθει ισορροπία και ειρήνη ανάμεσά στους λαούς".
 
Τα παραπάνω δεν είναι τόποτα άλλο παρά το "μακρύ χέρι της Νέας Τάξης Πραγμάτων που έκανε την εμφάνισή της κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Σημίτη και πλέον τείνει να γίνει η κυρίαρχη τάση στην χώρα.
 
Το ερώτημα είναι σαφές και απευθύνεται προς τον υπουργό Παιδείας: Η Ελλάδα δέχεται ότι υπάρχει καταπίεση των μειονοτήτων αυτών και ιδιαίτερα των Μουσουλμάνων Ελλήνων; Και βέβαια και των λοιπών "αόρατων μειονοτήτων".
 
Αφού η μοναδική αναγνωρισμένη μειονότητα στην χώρα - έστω πολύ μικρή αριθμητικά - είναι θρησκευτική, η μουσουλμανική. Και φυσικά απολαμβάνουν όλα τα προνόμια, τα δικαιώματα και έχουν όλες τις υποχρεώσεις που έχουν και οι χριστιναοί συμπολίτες τους, πού αποτελούν έναν ευαίσθητο τομέα...
 
Το ότι πλέον το σε κάθε περίπτωση, η Άγκυρα διαθέτει ένα ισχυρό τεκμήριο, για να στηρίξει την καταγγελία της καταπίεσης των Μουσουλμάνων, που είναι τα σχολικά βιβλία της ίδιας της Ελλάδας, υποθέτουμε ότι κάποιον θα πρέπει να απασχολήσει... 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΛΑΙΕΙ


ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤIΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ










katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενιαίος φόρος ακινήτων:Πίσω ολοταχώς από το ΥΠΟΙΚ μετά τις αντιδράσεις

Ενιαίος φόρος ακινήτων:Πίσω ολοταχώς από το ΥΠΟΙΚ μετά τις αντιδράσεις Οι αντιδράσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ειδικά εντός της κυβέρνησης, φαίνεται πως δεν αφήνουν τελικά ασυγκίνητο το υπουργείο Οικονομικών, που πριν από λίγο προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολόγηση αγροτεμαχίων.

Δεν θα φορολογηθούν τελικά οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμβαση για το θέμα αυτό έγινε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται συγκεκριμένα ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι η μη φορολόγηση των χώρων αυτών ήταν ένα βασικό αίτημα των αγροτών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Την ίδια ώρα, ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατέθεσαν 24 βουλευτές της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «άδικη» τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, όπως αυτή προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας».
Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «άδικη» τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, όπως αυτή προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας».
Όπως ενημέρωσε μάλιστα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο επικεφαλής των ερωτώντων βουλευτών, το πρωί της Τετάρτης, ομάδα των βουλευτών θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να του αναπτύξουν διεξοδικά τα προβλήματα που ανακύπτουν από το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησης, δεδομένου ότι τα αγροτεμάχια καλλιεργούνται, η επιβάρυνσή τους από τους συντελεστές φορολόγησης είναι υπερβολική, και καταθέτουν σειρά παρατηρήσεων και προτάσεων.
Μεταξύ άλλων παραδειγμάτων, ώστε να καταδείξουν την αδικία της ρύθμισης, οι 24 βουλευτές αναφέρουν ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του συντελεστή χρήσης του γηπέδου-αγροτεμαχίου.
«Είναι απαράδεκτο, το μεταλλείο ή το λατομείο, το οποίο αποδίδει στον κάτοχο του μεγάλα κέρδη, να φορολογείται με συντελεστή 1,2, η υπαίθρια έκθεση, οι χώροι στάθμευσης και αναψυχής με 1,5 και οι δενδροκαλλιέργειες και ελαιοκαλλιέργειες με συντελεστές 2,0 και 1,8 αντίστοιχα και οι μονοετείς καλλιέργειες με συντελεστή 1» τονίζουν.
Ζητούν δε, ο συντελεστής χρήσης για τους αγρότες να καταργηθεί ή να είναι χαμηλότερος από τα μεταλλεία και τα λατομεία, σημειώνοντας ότι ακόμη και οι υπαίθριες εκθέσεις, οι χώροι στάθμευσης και αναψυχής έχουν συντελεστή 1,5, δηλαδή χαμηλότερο από τις αγροτικές καλλιέργειες.
Τέλος, ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να πράξει ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες και ακόμη τι θα κάνει σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες δεν αποφέρουν έσοδα στους κατόχους τους.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: I. Τζαμτζής, Π. Βογιατζής, Δ. Κυριαζίδης, Μαρία Αντωνίου, Αθ. Νταβλούρος, Κ. Κόλλιας, Ιω. Λαμπρόπουλος, Γ. Κωνσταντόπουλος, Ευ. Κωνσταντινίδης, Σπ. Ταλιαδούρος, Ιω. Ιωαννίδης, Κ. Κουκοδήμος, Λ. Τσαβδαρίδης, Ηλ. Βλαχογιάννης, Γ. Στύλιος, Α. Μαρίνος, Κ. Κλειτσιώτης, Ιω. Πασχαλίδης, Ασημίνα Σκόνδρα, Μ. Βλάχβεης, Δ. Σαμπαζιώτης, Α. Κουτσούμπας, Ευ.Αυγενάρης και Β. Υψηλάντης.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάγκας ο Γκλέτσος !! Δείτε ποιούς ανέβασε στην εξέδρα των επισήμων!

gkletsosΤο δικό του μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, με την κίνησή του, να ανεβάσει τους πολεμιστές του ’40 στην εξέδρα των επισήμων και να κατεβάσει τους πολιτικούς!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο το Lamia Report, ο κ. Απ. Γκλέτσος δήλωσε ότι, κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να είναι σήμερα αυτός πάνω στην εξέδρα, αφού αισθάνεται το ίδιο με τον οποιονδήποτε πολίτη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και σε εκείνους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου.

«Δεν αισθάνομαι ότι έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα. Αυτοί είναι ήρωες και πολέμησαν για την πατρίδα… Εμείς τι κάναμε γι΄αυτούς; Τους ψαλιδίζουμε κι άλλο τη σύνταξη πείνας που παίρνουν. Ντροπή και αίσχος. Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες… Αυτοί μας παρέδωσαν ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα… Εμείς τί Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;», είπε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Στυλίδας.

Εμείς τί άλλο να πούμε παρά: ΕΥΓΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!

gkletsos_parelasi

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Είχε ξαναδακρύσει πριν την επιστράτευση η εικόνα του Ταξιάρχη στη Ιαλυσό! Την εξέτασαν αρχαιολόγοι συντηρητές και έμειναν άφωνοι!

taxiarxisΣήμερα η συγκεκριμένη εικόνα εξετάστηκε και από δεύτερο της αρχαιολογίας, τον κ. Σιδηρόπουλό, και σύμφωνα  τον πάτερ Απόστολο και δεν βρήκε καμιά αιτία από την οποία θα μπορούσε να είχε προκύψει το δάκρυ.
Καμιά αλλοίωση δε υπάρχει στο βερνίκι της εικόνας και κανένα ίχνος που να προδίδει την οποιαδήποτε παρέμβαση που να δικαιολογεί το δάκρυ.

Η εικόνα του Ταξιάρχη δακρύζει από το περασμένο Σάββατο, πρώτα στο παρεκκλήσι του παλιού νεκροταφείου Ιαλυσού και μετά στον ιερό Ναό της Κοιμήσεως.

Όπως ανέφερε ο πάτερ Απόστολος κάτι ανάλογο είχαμε με την συγκεκριμένη εικόνα του Ταξιάρχη το 1974, λίγο πριν από την επιστράτευση.

Η προσέλευση πιστών συνεχίζεται στον ιερό Ναό της Κοιμήσεως Ιαλυσού ενω σύμφωνα πάντα με τον πάτερ Απόστολο η εικόνα σήμερα δεν δάκρυσε.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτή είναι η Ουκρανή που σκότωσε τον 81χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα

lozidou-oukrani-dolofonosΕξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 81χρονου Έλληνα που βρέθηκε δολοφονημένος την 18-7-2012 μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Πάτμου στον Άγιο Παντελεήμονα.
Συγκεκριμένα την 23.40΄ ώρα της 18-7-2012, μετά από κλήση, ενοίκων της πολυκατοικίας που διέμενε το θύμα, στην Άμεση Δράση, βρέθηκε από τους αστυνομικούς, μέσα στο διαμέρισμά του ο 81χρονος, νεκρός με τραύματα, που είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο, σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίσθηκε ότι είναι η 13-7-2012.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι η αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας (επ) ΛΟΖΙΔΟΥ ή ΛΟΖΙΝΑ ή LOZIDOU ή LOZINA ή KAMENETS (ον.) ΝΑΤΑΛΙΑ ή NATALIA ή NATALIYA του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ή ALEXANDROU ή ALEXANDR ή OLEKSANDR και της ΜΑΡΙΑΣ ή MARIA που γεννήθηκε το 1967 στην Ουκρανία.
Η δράστιδα φιλοξενείτο, τον τελευταίο μήνα πριν τη δολοφονία, από το θύμα στην οικία του, την οποία εγκατέλειψε εσπευσμένα την ημέρα της ανθρωποκτονίας και αναχώρησε για Ουκρανία.
Σε βάρος της ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και γίνονται οι ενέργειες για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφία της ανωτέρω κατηγορουμένης. Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και για τη διευκόλυνση του εντοπισμού της αναζητούμενης.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476232 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »