σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr, όλα έγιναν όταν τους επίδοξους ληστές έπιασαν οι κάτοικοι μέσα στο σπίτι τους.
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, επιστρέφοντας κατά τις δέκα στο σπίτι τους οι ιδιοκτήτες, μετά από μια κουραστική ημέρα στο αλώνι της σταφίδας, αυτό που είδαν δεν το περίμεναν. Έξω από το σπίτι μια αθίγγανη «φύλαγε τσίλιες» και σε κοντινή απόσταση ένα «ντάτσουν» με τον ομόφυλο τους οδηγό να περιμένει.
Προχώρησαν χωρίς να υποψιάσουν τους δύο αθίγγανους και φτάνοντας στο κατώφλι του σπιτιού, οι ιδιοκτήτες είδαν να βγαίνει από το διαρρηγμένο σπίτι τους, μια ακόμα αθίγγανη, κρατώντας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα λάπτοπ, παραμάσχαλα. Τι ήταν να το δουν αυτό οι άνθρωποι, άρπαξαν την αθίγγανη και άρχισαν τις «ψιλές». Δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσο οι «ψιλές» έγιναν «χοντρές» και πόσο «χοντρές».
Οι συνεργοί της αθίγγανης, βλέποντας την κατάσταση έκαναν να φύγουν, αλλά εισέπραξαν και αυτοί μια «δόση» ξύλου, πριν ξεφύγουν. Η πρώτη αθίγγανη όμως παρέμεινε στα χέρια τους, μέχρι που παραδόθηκε στις Αρχές.
Στα καφενεία του χωριού, το πάθημα των αθίγγανων έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης και μάλλον θα το σκεφτούν πολύ, να επισκεφθούν ξανά την περιοχή, αφού οι κάτοικοι αποδείχθηκε πως έχουν πολύ βαρύ χέρι…