Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πως να φτιάξεις πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Επειδή τις "δύσκολες μέρες" θα είναι άκρως απαραίτητο...

Φτιάξτε πετρέλαιο για το αυτοκίνητό σας...


 Από χρησιμοποιημένο φυτικό τηγανόλαδο!

Η απλή μέθοδος για τους θερμούς μήνες..

Κι όμως μπορούμε να κινούμε τα οχήματά μας με καύσιμο που παρασκευάζουμε οι ίδιοι, από τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα μας, πάμφθηνα και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνουμε και την ατμόσφαιρα...δηλαδή οικολογικά!!


Το “σπιτικό” πετρέλαιο (biodiesel B100) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πετρελαιοκίνητα οχήματα χωρίς καμία μετατροπή, καθώς δεν διαφέρει σε τίποτε από το συμβατικό ντίζελ, παρά μόνο στην τιμή: 1,51 ευρώ το λίτρο στο βενζινάδικο, 0,20 ευρώ στο σπίτι!  Το βιοντίζελ που παράγεται δεν είναι τοξικό, δεν αναφλέγεται εύκολα (στους 125 βαθμούς Κελσίου έναντι 50 βαθμών για το συμβατικό) και άρα είναι ασφαλέστερο. Παράγει δε  εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές αερίων!

Απαραίτητη προϋπόθεση το αυτοκίνητό σας να είναι πετρελαιοκίνητο, αλλιώς μην το σκέφτεστε..μετατρέψτε το αμέσως ή αποσύρετε το βενζινοκίνητό σας και αγοράστε ένα πετρελαιοκίνητο - κι αν είναι και παλιό πετρελαιοκίνητο ακόμα καλύτερα- γιατί σας συμφέρει απίστευτα!!

Αυτή η διαδικασία αφορά την παρασκευή μικρών ποσοτήτων πετρελαίου (βιοκαυσίμου) 11.5 λίτρα δηλαδή 245 χλμ. πορείας για το αυτοκίνητό σας, κυρίως κατά τους ζεστούς μήνες και με την απλότητά της μας λύνει τα χέρια στην κίνηση του οχήματός μας ενώ ταυτόχρονα δεν μας αδειάζει την τσέπη !
Θα ακολουθήσει κι άλλη αναλυτικότατη διαδικασία παρασκευής βιοκαυσίμου (μεγαλύτερων ποσοτήτων) κατάλληλη για παρασκευή πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης για όλο το έτος αλλά μελετήστε αρχικά αυτή την διαδικασία για να καταλάβετε την ευκολία της και να εξοικιωθείτε, ώστε τους 6 καλοκαιρινούς μήνες που θα έρθουν να παράγετε το δικό σας καύσιμο πανεύκολα...
Παρακολουθήστε πρώτα το βίντεο για να καταλάβετε την απλούστατη αυτή διαδικασία...Έπειτα διαβάστε τις οδηγίες και τις δοσολογίες προσεκτικά και φτιάξτε 11.5 λίτρα πετρέλαιο/biodiesel B100 (245χλμ. πορείας για το αυτοκίνητό σας!) με κόστος 2,40 Ευρώ συνολικά για όλη την ποσότητα των 11,5 λίτρων!!!!

Το diesel όπως είναι γνωστό στοιχίζει 1,51 Ευρώ ΤΟ ΛΙΤΡΟ οπότε τα 2,40 Ευρώ για τα
11,5 λίτρα είναι αυτονόητα ένα αστείο κόστος !!!


ΥΛΙΚΑ

70gr NaOH Καυστική σόδα
1,90 lt Μεθανόλη
11,5 lt χρησιμοποιημένο φυτικό λάδι
μια ζυγαριά
ένα πλαστικό χωνί
ένα μπουκάλι 4λιτρο από χοντρό πλαστικό (για την ανάμειξη μεθανόλης και σόδας)
ένα μπουκάλι 15λιτρο από χοντρό πλαστικό (για το βιοκαύσιμό μας)
χοντρά, ελαστικά, αδιαπέραστα γάντια
προστατευτικά γυαλιά
μια πλαστική ποδιά στήθους - μέσης
μια χειρουργική μάσκα
3 - 4 μέρες τουλάχιστον αναμονή


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζυγίζουμε τα υλικά μας.

Φοράμε τα προστατευτικά είδη στο σώμα και τα μάτια μας.

Μέσα σε ένα 4λιτρο μπουκάλι από χοντρό πλαστικό (τελείως καθαρό και απαλλαγμένο από λιπαρότητα και νερό) τοποθετούμε την μεθανόλη.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο μπουκάλι την καυστική σόδα - μέσα από το πλαστικό χωνί.
Χωρίς να κλείσουμε το καπάκι στριφογυρίζουμε για λίγο προσεκτικά το μπουκάλι γύρω - γύρω με προσοχή ώστε να μην βγει σταγόνα έξω.

Όταν πια δεν αισθανόμαστε τους κόκκους της σόδας μέσα στο υγρό κλείνουμε πολύ σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί τελείως η καυστική σόδα στην μεθανόλη.

Στο σημείο αυτό το μείγμα θα ζεσταθεί και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.

Στο μεταξύ έχουμε σουρώσει καλά το λάδι μας και το έχουμε ζεστάνει στους 55 βαθμούς Κελσίου.

Τους ζεστούς μήνες αφήνουμε το λάδι στον ήλιο να ζεσταθεί για μερικές ώρες μέχρι να ''πιάσει'' την επιθυμητή θερμοκρασία.

Ελέγχουμε την θερμοκρασία του λαδιού μας σε κάθε περίπτωση και προσέχουμε να μην ανέβει πάνω από την ιδανική (55 βαθμοί Κελσίου) γιατί το πετρέλαιο μας θα πάει χαμένο.

Ρίχνουμε λοιπόν το καυστικό μείγμα μέσα στο ζεστό λάδι μας, κλείνουμε το καπάκι πολύ σφιχτά και ανακινούμε πολύ έντονα ώστε τα καυστικά να ενσωματωθούν και να αρχίσει η ζύμωση του καυσίμου μας.

Την ίδια στιγμή που ρίχνουμε τα καυστικά στο λάδι παρατηρούμε την αλλαγή στο χρώμα και την σύσταση των υγρών μας.

Αφού κουνήσουμε το μείγμα μας για μερικά λεπτά ανοίγουμε το καπάκι να απελευθερώσουμε την πίεση στο δοχείο και το ξανακλείνουμε αμέσως.

Τους ζεστούς μήνες αφήνουμε το δοχείο μας στον ήλιο για τουλάχιστον 3 ημέρες, σε άμεση ακτινοβολία και χωρίς να το κινούμε .

Μετά την τρίτη ημέρα παρατηρούμε πως το καύσιμό μας έχει γίνει διαυγές και ανοιχτόχρωμο ενώ στον πάτο του δοχείου μας επικάθεται ένα παχύ στρώμα γλυκερίνης. Αυτό σημαίνει πως η ζύμωση μας ήταν επιτυχής.

Αδειάζουμε λοιπόν με προσοχή το καύσιμο μας σε άλλο πλαστικό δοχείο προσέχοντας να μην ανακατευτεί με την γλυκερίνη που βρίσκεται στον πάτο του μπουκαλιού.

Δηλαδή διαχωρίζουμε την γλυκερίνη και παίρνουμε για χρήση μόνο το καθαρό καύσιμο που έχουμε δημιουργήσει.

Έπειτα γεμίζουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας με το πετρέλαιό μας, βάζουμε μπροστά και φεύγουμε...τόσο απλά!

    Δεν πλένουμε και δεν στεγνώνουμε το καύσιμό μας όπως θα κάνουμε με την διαδικασία που θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση.

    Στην καλοκαιρινή αυτή διαδικασία ο ήλιος κάνει την σπουδαιότερη δουλειά στην ζύμωση του καυσίμου μας.

    Εμείς μετά από 35.000 χλμ. με τα πετρελαιοκίνητά μας δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ μηχανικά προβλήματα, αλλάξαμε μόνο ένα φίλτρο βενζίνης προληπτικά επειδή το καύσιμο σε αυτή την διαδικασία δεν πλένεται και με την πάροδο των μηνών μπορεί να δημιουργήσει καμιά φορά πήγματα στο ντεπόζιτο. 

    Στις 3 ημέρες το ph πέφτει στο 7.  Καλό βέβαια είναι να αφήνουμε το καύσιμο να ωριμάζει και περισσότερο των 3 ημερών φτιάχνοντας πολλές μικρές ποσότητες αλλά εγγυημένα οι 3 ημέρες είναι αρκετές για την χρήση.

    Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσουμε το καύσιμο σε εσωτερικό χώρο, αρκεί να το διατηρούμε εξωτερικά σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. 

Διαβάστε αυτές τις σημειώσεις
Φυτικό λάδι/λίπος

    Το φυτικό λίπος/λάδι το προμηθευόμαστε από ψησταριές και εστιατόρια. Είναι το ''σκουπίδι'' των φαγάδικων και μάλιστα δεν έχουν πού να το πετάξουν.  Τα εστιατόρια αναζητούν τρόπους να ξεφορτωθούν τα καμένα λίπη και έλαια, καθώς απαγορεύεται να τα διαθέτουν στις αποχετεύσεις τους. Έτσι μπορείτε άνετα αν τα ζητήσετε να τα πάρετε δωρεάν.

    ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΖΩΙΚΟ ΛΙΠΟΣ και φροντίζουμε να συννενοηθούμε με τον ψητοπώλη/εστιάτορα ώστε το λάδι που θα μας φυλάει να είναι μόνο φυτικό, και να μην είναι ούτε καν μείγμα φυτικού και ζωικού. ΜΟΝΟ ΦΥΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ για την διαδικασία αυτή.

    Το φυτικό λίπος μας πρέπει να το φιλτράρουμε 2 και 3 φορές εξακολουθητικά σε πολύ λεπτή μουσελίνα ή σε οποιοδήποτε πολύ πυκνό φίλτρο προκειμένου να απομακρύνουμε κάθε ίχνος φαγητού.

    Μπορούμε ακόμη να φυλάμε σε ένα δοχείο το τηγανόλαδό μας, το λάδι της φριττέζας μας, τα λάδια από τις κονσέρβες και γενικά τα χρησιμοποιημένα φυτικά μας έλαια, να τα σουρώνουμε και να τα χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του βιοκαύσιμου.

    Το χρησιμοποιημένο φυτικό λάδι μας χρειάζεται ζέσταμα πριν την παρασκευή του βιοκαυσίμου και ξανά ζέσταμα μετά την ανάμειξη με τα καυστικά. Το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές βγάζουμε το μπουκάλι μας με το λάδι να ζεσταθεί απευθείας στον ήλιο και πριν και κατά την διάρκεια της ζύμωσης.

    Όπως είναι φανερό το καλοκαίρι η παραγωγή του πετρελαίου μας είναι παιχνιδάκι γιατί το μόνο που κάνουμε είναι να το ζεσταίνουμε στον ήλιο, να το αναμιγνύουμε και να το αφήνουμε ξανά στον ήλιο μέχρι την χρήση. Επίσης το καλοκαίρι το καύσιμό μας το αποθηκεύουμε εξωτερικά και σε άμεση ακτινοβολία.
 
 
Καυστική σόδα & Μεθανόλη

    Προμηθευόμαστε την καυστική σόδα από το μπακάλικο και είναι φθηνή! Μεθανόλη βρίσκει κανείς σε καταστήματα χημικών και είναι επίσης πολύ φθηνή.

    Αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα καυστικά αλλά είναι απολύτως απαραίτητα για την διαδικασία μας.

    Όταν εργαζόμαστε λοιπόν με τα στοιχεία αυτά πρέπει να λαμβάνουμε κάποια μέτρα για την προστασία μας. Δηλαδή είναι απαραίτητο να φοράμε χοντρά, ελαστικά, αδιαπέραστα γάντια, προστατευτικά γυαλιά, μια πλαστική ποδιά στήθους - μέσης και μια χειρουργική μάσκα.

    Όταν αναμειγνύουμε τα στοιχεία αυτά δεν εισπνέουμε τα αέρια που δημιουργούνται.

    Κάνουμε την διαδικασία της ανάμειξης σε αεριζόμενο χώρο με το παράθυρο ανοιχτό ή σε εξωτερικό χώρο.

    Το μπουκάλι που θα τα αναμείξουμε πρέπει να είναι από χοντρό πλαστικό γιατί κατά την ανάμειξη τα υλικά θα ανεβάσουν ελαφρώς θερμοκρασία.
 
Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε το καύσιμο που παρασκευάσαμε και τον χειμώνα καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τα παρακάτω:
 
TIPS - σπάνιες περιπτώσεις που πρέπει όμως να γνωρίζετε..

    Tο χειμώνα σε θερμοκρασίες μέχρι μείον -4 βαθμούς Κελσίου το βιοκαύσιμό μας λειτουργεί άψογα και δεν πήζει . Για να είμαστε όμως ήσυχοι, σε θερμοκρασίες από 4 εώς μείον -7 βαθμούς Κελσίου αναμειγνύουμε το βιοκαύσιμό μας με ποσότητα κανονικού πετρελαίου σε αναλογία 50% βιοκαύσιμο και 50% πετρέλαιο. Σε θερμοκρασίες από -7 και κάτω αναμειγνύουμε το βιοκαύσιμό μας με απλό πετρέλαιο σε αναλογία 20% βιοκαύσιμο και 80% πετρέλαιο. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που παραλείψετε να αναμείξετε το βιοκαύσιμό σας το αυτοκίνητο δεν παθαίνει καμιά φθορά, απλώς δεν λειτουργεί γιατί φράζει το φίλτρο της βενζίνης. Πρέπει λοιπόν απλώς να περιμένουμε να ζεσταθεί το καύσιμό μας για λίγο και κινούμε το όχημά μας κανονικά.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ το καύσιμό μας με απλό πετρέλαιο (λόγω κόστους) όταν οι θερμοκρασίες κατρακυλούν, ΔΗΛΑΔΗ αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ το δικό μας βιοκαύσιμο χειμώνα - καλοκαίρι τότε μπορούμε να αγοράσουμε ένα μικρό εξάρτημα που θερμαίνει το καύσιμό μας και το κάνει διαθέσιμο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το εξάρτημα είναι οικονομικό και τοποθετείται στο ντεπόζιτο ζεσταίνοντας το καύσιμο πριν την εκκίνηση σε χρόνο μηδέν. Αξίζει τον κόπο η αγορά του μπροστά στην αγορά του απλού πετρελαίου. Δείτε την φωτό αλλά στην αγορά θα βρείτε πολλά και διαφορετικά.
 
Επειδή το βιοκαύσιμό μας δεν πλένεται ούτε στεγνώνεται όπως συνηθίζεται στην παρασκευή μεγάλων ποσοτήτων biodiesel Β100 (με μια διαδικασία που θα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση που θα ακολουθήσει) ενδέχεται (αν και δεν μου έχει συμβεί ποτέ τα τελευταία 5 χρόνια που το παρακευάζω και το χρησιμοποιώ) να αφήσει ένα πήγμα στο ντεπόζιτο της βενζίνης. Αυτό είναι ένα απλό και επιλύσιμο ζήτημα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να έχουμε μαζί μας ένα δεύτερο φίλτρο και να μάθουμε να το αλλάζουμε μόνοι μας αν και εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί που ειλικρινά αμφιβάλω.

    Το βιοκαύσιμο που παράγεται μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο αλλά και για λέβητες θέρμανσης, ατομικούς, σε πολυκατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες κλπ. Η ποσότητα όμως που πρέπει να παρασκευάσουμε για την δεξαμενή μας είναι μεγάλη και έτσι η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη αφού περιλαμβάνει ειδικό τεστάρισμα, φιλτράρισμα και ζέσταμα του λαδιού μας πριν την διαδικασία και πλύσιμο-στέγνωμα του τελικού καυσίμου. Όποτε θα δείξουμε την λεπτομερή παρασκευή του σε μια άλλη ανάρτηση που θα ακολουθήσει παρακάτω πολύ σύντομα.


aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

2η Ευκαιρία Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για 6000 Ανέργους

2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 6000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑ ΩΡΑ

Η 2η ευκαιρία είναι ένα Προγράμματα επαγγελματικής συμβουλευτικής και επανακατάρτισης ανέργων που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Η 2η ευκαιρία θα υλοποιηθεί σε 11 περιφέρειες της Ελλάδας:

Τί είναι και σε ποιούς απευθύνεται

H 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ είναι ένα πρόγραμμα επανακατάρτισης 280 ωρών με επίδομα 5€ μικτά ανα ώρα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα αφορά 6.000 απολυμένους / ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους:

Λιανικού Εμπορίου

Εμπορίας, Διακίνησης & Συντήρησης Αυτοκινήτων Κατασκευών - Δομικών Υλικών
-->
Δράση 1η

Συμβουλευτική - Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Στη συγκεκριμένη δράση γίνεται ο εντοπισμός των επαγγελματικών πεδίων και ομάδων επαγγελμάτων που ταιριάζουν σε κάθε συμμετέχοντα, με τη χρήση έγκυρων διαδικτυακών εργαλείων, τα οποία βοηθούν τον άνεργο να συνδυάσει στοιχεία για τις προσωπικές του προτιμήσεις, την επαγγελματική του εμπειρία και τις γνώσεις του σε ένα ενιαίο επαγγελματικό προφίλ, προκειμένου να κάνει μια σωστή επιλογή σταδιοδρομίας.

Δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε τμήματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, ώστε με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης φάσης να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για κάθε συμμετέχοντα

Δίνεται η ευκαιρία να προσδιοριστούν οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, προκειμένου να απασχοληθεί στα επαγγελματικά πεδία που του ταιριάζουν.

Δράση 2ηΠαρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης

Σε αυτή τη δράση περιλαμβάνεται η παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών, τα οποία σχεδιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της προσωπικής συνέντευξης και του σχεδίου δράσης που έχει δημιουργηθεί για τον κάθε συμμετέχοντα.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης είναι επιδοτούμενη με €5 (μικτό) ανά ώρα κατάρτισης.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα πρέπει να διακόψουν το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Η συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης είναι υποχρεωτική. Ο καταρτιζόμενος υπογράφει σχετικό συμφωνητικό με αναλυτικούς όρους συμμετοχής.

Προϋπόθεση Συμμετοχής: Να είσαι απολυμένος-άνεργος από επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:

- Λιανικό Εμπόριο,

- Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων
-->


Κατασκευές Δομικών ΥλικώνΚαταρτιζόμενοι ανά Κλάδο και Περιφέρεια
  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (8)ΛΙΑΝΙΚΟΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΔΟΜΙΚΑΣΥΝΟΛΟ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ260136160556
ΘΕΣΣΑΛΙΑ300150176626
ΗΠΕΙΡΟΣ230100148478
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ210100130440
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ310140180630
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ270140190600
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ19090116396
ΚΡΗΤΗ300138200638
ΣΥΝΟΛΟ207099413004364

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (8)
ΛΙΑΝΙΚΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΔΟΜΙΚΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
230
118
130
478
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
108
56
82
246
ΑΤΤΙΚΗ
380
180
232
792
ΣΥΝΟΛΟ
718
354
444
1516

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο ΠρόγραμμαΑίτηση, που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ
Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας
Βεβαίωση τελευταίου εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους παραπάνω κλάδους
Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα
Πρόσφατη φωτογραφία

Η ΕΕΔΕ καλεί τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με τις υπ΄αριθμ. 529/113/Α2-31/1/2012 και 527/112/Α2-31/1/2012 αποφάσεις ένταξης του Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει ή να αποστείλει μία μόνο αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποκλειστικά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΔΕ, Λ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων, 111 44 Αθήνα, τηλ. 210 21 12 000.
-->

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρακαταθηκών και δανείων, alpha, eurobank, millenium ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΕΧΥΡΟ τα δάνειά σας στην JP MORGAN

Μικρογραφία






ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

O Bενιζέλος κάρφωσε τον Παπακωνσταντίνου οτι έδωσε την λίστα Λαγκάρντ στον Βαξεβάνη!

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε πριν από λίγο στην Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ,  υπονόησε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο "άγνωστος αποστολέας" της Λίστας Λαγκάρντ στον Κώστα Βαξεβάνη ήταν ο... τέως υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου!

Ο οποίος (όπως και ο Βαξεβάνης) διατηρεί πολύ κακές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με αποκορύφωμα την υπόθεση της διακίνησης της διαβόητης λίστας.

Είναι βέβαιο πως αυτή η δήλωση του Βενιέλου-σε λίγο θα προσπαθήσουμε να σας την μεταφέρουμε αυτούσια από τα πρακτικά της Βουλής- θα προκαλέσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

(UPDATE 11:02)  Δείτε ακριβώς, πως "φωτογράφισε" τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σαν τον... κομιστή της λίστας Λαγκάρντ στονΚ.Βαξεβάνη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή:

"Η πηγή του κ. Βαξεβάνη που του έδωσε τη λίστα ποια είναι; Είναι αυτός που την είχε και είπε ψέματα στην Βουλή! Συγκαλύπτετε αυτόν που την συγκάλυψε..."

http://www.lykavitos.gr/2012/11/blog-post_2490.html
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Σώθηκε η χώρα! Τρίτο μίνι – κραχ στο χρηματιστήριο μέσα σε 11 μέρες!

Aπίστευτη σωτηρία για τη χώρα και μάλιστα λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Μετά το μίνι κραχ της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου ΜΕ ΤΟ -6,28% και το επόμενο της 1ης Νοεμβρίου με το -5%, έρχεται μια ακόμα βουτιά που αγγίζει το 5%!

Οι τραπεζικές μετοχές χάνουν πάνω από 10%. Κάνουν παιχνίδι οι τραπεζίτες; Υπάρχει κάτι που δεν μας λένε;


 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Συμμετοχή …3% μετρά η απεργία της ΓΕΝΟΠ που ωστόσο συνεχίζεται!

Σε απεργία χωρίς… απεργούς εκφυλίστηκαν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που ξεκίνησαν τη Τρίτη και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Την πρώτη ημέρα της απεργίας η συμμετοχή ανήλθε στο 8%, δηλαδή σε1.500 από το σύνολο των 19.000 του προσωπικού της ΔΕΗ, χθες ωστόσο είχε πέσει στο… 3,5%, δηλαδή το πολύ σε 650-680 άτομα.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παλαιότερες επαναλαμβανόμενες 48ωρες της ΓΕΝΟΠ όπως το 2011, τα ποσοστά συμμετοχής κοιμαίνονταν από 60% έως 90% ! Χθες το απόγευμα πάντως, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του συνδικάτου πως παρά την χλιαρή συμμετοχή των εργαζομένων, δεν προτίθεται να αναστείλει τις κινητοποιήσεις, που επομένως συνεχίζονται και σήμερα κανονικά.
Τα ποσοστά ανά εταιρεία…
Χαρακτηριστικά της μη ανταπόκρισης στις προτροπές Φωτόπουλου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, είναι τα αναλυτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία που αφορούν τόσο τη μητρική εταιρεία του ομίλου ΔΕΗ, όσο και τις δύο θυγατρικές της, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ. Στη μητρική ΔΕΗ που απασχολεί 10.000 άτομα, χθες συμμετείχαν στην απεργία μόνο οι 300 (3%). Στον ΔΕΔΔΗΕ που απασχολεί 7.500 η συμμετοχή ανήλθε σε 125 (1,67%), ενώ αντίστοιχα νούμερα προκύπτουν και για τον ΑΔΜΗΕ (απασχολεί 2.000 άτομα).
Σε επίπεδο μονάδων ηλεκτρισμού, από την έναρξη της απεργίας ως σήμερα ελάχιστες βγήκαν εκτός λειτουργίας, όταν στην 10ήμερη απεργία του 2011, είχαν σβήσει 14 λιγνιτικές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη μονάδα της ΔΕΗ που τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τρίτη, «έσβησε» επειδή επρόκειτο να ξεκινήσει προγραμματισμένη συντήρηση. Οσο για τις άλλες τρεις μονάδες στο βόρειο σύστημα της χώρας που επίσης ακινητοποιήθηκαν τη Τρίτη, την ακριβώς επόμενη ημέρα εισήλθαν και πάλι σε λειτουργία.
Σχολιάζοντας την απόφαση Φωτόπουλου να παρατείνει τις απεργίες στη ΓΕΝΟΠ, πέραν της 48ωρης της ΓΣΕΕ, συνδικαλιστικοί κύκλοι μιλούν για προσπάθεια του πρώτου να αποκομίσει προσωπικά οφέλη ενόψει και των εκλογών στη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος τον Μάρτιο 2013, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, όπως τελικά φάνηκε.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γέρων Παΐσιος - Ρωσική Ταινία ΠΡΕΜΙΕΡΑ 5 Νοε 2012.ΒΙΝΤΕΟ

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας του Γέροντος Παϊσίου.Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να τη δει. Ευχαριστούμε το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ και ιδιαίτερα τον π. Κυπριανό Γιασένκο για την ευγενή παραχώρηση της άδειας τοποθέτησης της ελληνικής έκδοσης της ταινίας στο κανάλι
μας.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Θησαυρός των Θρακών Γετών βρέθηκε στη Βουλγαρία


Διακόσμηση με Καρυάτιδες στο βασιλικό τάφο των Γετών, στην τούμπα του χωριού Σβέσταρι


Νοέμβριος 8, 2012.

Σβέσταρι.

Δυόμισι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού Σβέσταρι, στη Βουλγαρία, το 1982 είχε αποκαλυφθεί σε τούμπα της περιοχής, αρχαίος βασιλικός τάφος του 3ου π.Χ. αιώνα που ανήκε στη θρακική φυλή των Γετών.


Η αρχαιολόγος Ντιάνα Γκέργκοβα δήλωσε στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ότι ανακάλυψε κατά τη  διάρκεια των ανασκαφών πολλά χρυσά αρχαία κοσμήματα και την προτομή ενός  χρυσού ίππου.

Σύμφωνα με την αρχαιολόγο, τα κοσμήματα αναφέρονται στα τέλη του τέταρτου ή στις αρχές του τρίτου προ Χριστού αιώνα και είναι πολύ σημαντικά τόσο από άποψη αξίας όσο και από την καλλιτεχνική δομή τους.

Η τοποθεσία  των ανασκαφών καθορίζεται ως νεκρόπολη των Γετών Θρακών.
Η αρχαιολογική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως δηλώνει η αρχαιολόγος.

Διαβάστε περισσότερα » »

«Οι Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα»

Νοέμβριος 8, 2012.

«Οι Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα είναι εκατοντάδες χιλιάδες- ή έτσι ισχυρίζεται το κόμμα των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα. Και ενώ μια σειρά από διεθνείς οργανισμούς, αναγνωρίζουν την ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας, η ίδια η Ελλάδα, είναι σιωπηλή», γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο «БГНЕС» που επικαλείται δημοσίευμα της Deutsche Welle στη βουλγαρική γλώσσα,  και συνεχίζει:

«Το κόμμα των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα ονομάζεται «Ουράνιο Τόξο» και υπάρχει ήδη εδώ και είκοσι χρόνια.
Ο Δημήτρης Ιωάννου, μέλος του «Ουράνιου Τόξου» και εκδότης της  μηνιαίας εφημερίδας «Νόβα Ζόρα» που διανέμεται δωρεάν (σ.σ.και η  οποία χρηματοδοτείται από το εξωτερικό) , όχι χωρίς σαρκασμό θα εξηγήσει:


«Στη χώρα του λίκνου της δημοκρατίας, οι κανόνες είναι τέτοιοι ώστε εμείς ως κόμμα δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις μας στο κοινό, για αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια εφημερίδα».

Η «Νόβα Ζόρα» είναι η πρώτη επιτυχία των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δημήτρη Ιωάννου:

« Το ιδιόκτητο δίκτυο της εργασίας μας πήγε κατά την εξέλιξή του  πολύ καλύτερα από ό, τι αναμενόταν,  μέσω ακτιβιστών διανέμονται  20.000 αντίτυπα το μήνα σε όλα σχεδόν τα χωριά και τις πόλεις που κατοικούν Σλαβομακεδόνες.

Η αντιμετώπιση των αναγνωστών είναι πολύ θετική και όλοι μαζί βελτιώνουμε την εφημερίδα μας, ώστε να συμβάλει στη διατήρηση της «μακεδονικής» συνείδησης σε αυτά τα εδάφη.

Η «Νόβα Ζόρα» είναι ένας καθρέπτης της ζωής των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα, σε όλες του  τις πτυχές, γράφει το δημοσίευμα και θα τονίσει ότι το ελληνικό κράτος δεν κάνει τίποτε για να τους βοηθήσει.
Ο Παναγιώτης  Αναστασιάδης ή σλαβικά Πάντε Ασλάκοφ ήταν δήμαρχος  του χωριού Μελίτη,- γράφει το δημοσίευμα- Σύμφωνα με τον ίδιο, από το σύνολο των 2.500 του χωριού οι 95 τοις εκατό είναι Σλαβομακεδόνες. Το χωριό είναι γνωστό από τη γιορτή που διοργανώνει για την επέτειο του Ίλιντεν.

«Με αυτές τις επετείους ενδυναμώνουμε τις νέες γενιές να γνωρίσουν την ιστορία και να μελετήσουν το παρελθόν των οικογενειών τους» τονίζει ο Ασλάκοφ.

Διαβάστε περισσότερα » »